JP Koskisen joulukatalogi 2020

Page 1

Joulun parhaat lahjakirjat JP Koskisen joulukatalogi


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Joulua vietetään nykymuodossa jo 1754 kerran. Perinteiseen tapaan jouluna keskitytään neljään asiaan: syömiseen, juomiseen, hiljentymiseen ja ystävien muistamiseen. Nämä neljä asiaa ovat vuosien saatossa olleet vaihtelevasti juhlan pääosassa. Jokainen voi vapaasti valita tapansa viettää tätä keskitalven juhlaa eikä mikään tapa ole toista parempi tai huonompi. Jouluna on perinteisesti nautittu hyvistä kirjoista. Kirja on ollut elinkaarensa ajan suosittu lahja eikä syyttä. Hyvä kaunokirja tarjoaa lukijalleen elämyksiä ja mahdollisuuden matkustaa mielikuvituksen voimin ajassa ja paikassa. Tietokirja puolestaan ravitsee ihmisen ainaista tiedonjanoa. Kirja on halpa ja turvallinen matkalippu toisiin maailmoihin. Lahjakirjan hankkiminen ystävälle, sukulaiselle tai rakkaalle ei ole aina yksinkertaista. Kirjojen valikoima on laaja ja oikean tarinan löytäminen juuri oikealle lukijalle voi välillä olla vaikeaa. Siksi olenkin kerännyt juuri Sinulle parhaat joululahjakirjat tähän katalogiin. Takaan, että näiden ohjeiden avulla löydät oikean kirjan helpommin kuin koskaan ennen. Toivotan kaikki kirjalahjanostajat lämpimästi tervetulleiksi jouluun 2020. Tehdään yhdessä tästä joulusta lahjakirjan saajalle ikimuistettava!

2


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Lapset 5-9 vuotta Mikäpä olisi tuskallisempaa kuin lukea lapselle kirjaa, jossa ei ole kuvia ja jonka teksti alkaa puuduttaa? Ei mikään, sen tiedän kokemuksesta, sillä onhan minulla kolme lasta.

Gabriel Hullo & viheltelevä vampyyri on loistava hankinta lapsille, joille luetaan ääneen tai jotka ovat juuri oppineet lukemaan itse. Riimimuotoinen, runsaasti kuvitettu, hauska ja hiukan jännittävä tarina jää helposti mieleen niin lapselle kuin aikuisellekin.

Gabriel Hullosta sanottua: ” Gabriel Hullon hauska tarina jatkaa kirjasarjaa loisteliaasti ja tätä kirjaa on riemu

lukea.” - Kirjanvuoksi ”Olen tykännyt Gabrielista ihan ensimmäisestä kirjasta lähtien, ja se löytyy meidän kirjaston lukudiplomistakin.” – Reetta Saine ”Luin koko Gabriel Hullo -sarjan kertaistumalta.” – Niina Gabriel Hullo & merimatka Meksikoon: ”Kuvitus on satumaisen kiehtovaa ja lyhyet, napakat riimitellyt tarinanpätkät ovat selkeää luettavaa.” – IBBY Finland

Tarkista myös näiden saatavuus!

3


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Lapset 6-8 vuotta, tietoa Matematiikan oppiminen voi olla myös mukavaa! Kun lapsi saa rauhassa itse tai vanhempiensa kanssa opiskella yhteenlaskua hauskan tarinan varjolla, oppiminen sujuu kuin itsestään.

Hugo ja lukutoukan arvoitus on loistava hankinta lapselle, joka haluaa jo oppia laskemaan. Hugon, Ollin ja Lindan mukana yhteenlaskun arvoitukset valkenevat ja oppimista tukevat riemukkaat ja selkeät kuvat.

Hugosta sanottua: ”Hugon ja lasten matkaa yhteenlaskun maailmaan on mukava lukea ja helppo seurata. Kuvituksessa on paljon riemukkaita yksityiskohtia” – Numeronurkka

4


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Nuoret 6-13 vuotta Lapset ovat reippaiden tarinoiden ystäviä ja heistä on mukavaa saada kirjoista myös tietoa. Hyvät kuvat saavat mielikuvituksen laukkaamaan, eikä ajankohtainen aihekaan lapsia säikytä.

Matilda pelastaa maailman on reipas kirja Virtasten perheen arjesta ja siitä, kuinka kaikki muuttuu Matildan syntymän myötä. Matilda on vahvasti sitä mieltä, ettei maailmassa ole lainkaan roskaa, kaiken voi käyttää uudestaan!

Matildasta sanottua: ” Matilda pelastaa maailman sisältää vahvasti vihreän ajatuksen.” – Yöpöydän kirjat

”Oikeastaan kivointa on, että kirjassa näytetään lapsen voivan vaikuttaa asioihin ja että vanhemmat joutuvat ottamaan opiksi ja ottavatkin niin hyvin, että alkavat ajatella asioita itsekin.” - Kujerruksia 5


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Nuoret 9-15 vuotta Kun nuori lukee kirjaa, hän haluaa tempautua tarinan vietäväksi. Reipas seikkailukirja on pakoa arjesta ja toimii samalla tavalla kuin hyvä peli, se luo nuoren mieleen elävästi uuden maailman ja sen henkilöt.

Benjamin Hawk ja kultainen sapeli on merirosvojen kulta-aikaan 1600-luvun lopulle sijoittuva seikkailu. Tähän tarinaan en viitsinyt kirjoittaa tylsiä kohtia lainkaan, sillä itsekin hyppäsin nuorena niiden yli. Ketterästi kulkeva tarina vie lukijansa henkeäsalpaaviin Karibianmeren maisemiin!

Benjamin Hawkista sanottua: ”Tässäpä on kuulkaa meidän lasten tuorein suosikkikirja. Eikä vain lasten, sillä äiti ihastui myös. ” – Kirjojen keskellä ”Tästä kirjasta tulee mieleeni "vanhanajan poikakirjat", ja uskonkin, että Benjamin Hawk Merirosvon oppipoika (…) kiinnostaa erityisesti juuri 3.-8.luokkalaisia poikalukijoita.” – Luetaanko tämä

Tarkista myös näiden saatavuus!

6

Arvid Lydecken -ehdokas 2017!


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Nuoret 9-15 vuotta Hyvää tarinaa ei pidä turhaan kahlehtia arjen harmauteen. Mielikuvituksen maailmassa voi tapahtua asioita, joita ei ehkä ihan oikeasti voi kohdata missään – paitsi Haavekaupungissa!

Omituinen ooppera on itsenäinen jatko-osa Jonin, Samin ja Liisan seikkailuille Haavekaupungin kujilla. Jonin äiti Carita Rivero saapuu Haavekaupunkiin esiintymään kiertävän oopperaseurueen mukana. Orfeuksen oopperaa vaivaa ikävä kiusanhenki, joka sabotoi näytöksiä. Joni, Sami ja Liisa selvittävät arvoitusta Haavekaupungin vanhan oopperatalon uumenissa!

Haavekaupunki –sarjasta sanottua: ”Mieletön museo lastenromaani on vauhdikas ja vallaton” – Keskisuomalainen ” Siinä on ripaus fantasiaa, hyppysellinen jännitystä, kahvikupillinen rohkeutta ja kourallinen seikkailua” – Hemulin kirjahylly ” Tykkäsin tästä niin paljon, että luin kirjan yhdeltä istumalta ja olisin voinut lukea enemmänkin…” – Kirjaston kummitus

Tarkista myös näiden saatavuus!

Arvid Lydecken -ehdokas 2014! Anni Polva -ehdokas 2015!

7


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Aikuiset, dekkarien ystävät Dekkarien ystävät ovat armoton lukijakunta. He eivät sääli romaanihenkilöitä, sillä usein jonkun on kuoltava. Ja mitä salaperäisempi arvoitus, sen parempi. Itsekin vannoutuneena dekkareiden lukijana arvostan vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kesäkuun kalmantanssi jatkaa suosittua 12osaista Murhan vuosi -rikosromaanisarjaa, jonka pääosissa ovat Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski. Parivaljakko selvittelee jo murhatuomiotaan istuvan naisen syyllisyyttä tämän veljen toimeksiannosta. Suku voi joskus olla pahin, jopa rikostutkijoille.

Murhan vuodesta sanottua: ”Jos tykkää dekkareista, on syytä pitää tämä sarja lukulistalla. Jos et ole sarjaan vielä tutustunut, niin varmasti et pety. Suosittelen.” – Jukka Noir. ”Sarjassa on imua ja itua, ja parasta lukea se vuoden alusta loppuun.” - Helsingin Sanomat ”Kirjasarjan toinen osa Helmikuun kylmä kosketus oli ahmittavan hyvä kirja.” - Kirjanvuoksi ”Kaiken kaikkiaan: kotimaisen dekkarin ystäville Tammikuun pimeä syli on ehdotonta luettavaa. Tosin varoitan, tähän jää koukkuun.” – Lukutoukka Krista

Tarkista myös näiden saatavuus!

8


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Aikuiset, hyvän tarinan ystävät Hyvä kaunokirjallinen tarina vaatii aina lukijalta hiukan aikaa. Hyvä romaani on kuin matto, jonka värikkäistä langoista muodostuu kiehtova tarina.

Hukkuva maa on romaani, joka vie lukijansa 2020luvun Suomeen keskelle Vaaterin perheen arvoitusta ja ilmastonmuutokseen liittyvää poliittista taistelua.

Tämä kirja on oiva lahja ihmiselle, joka rakastaa jännitystä ja ajankohtaisia, ajatuksia herättäviä aiheita.

Hukkuvasta maasta sanottua: “Koskisen kunnianhimoinen uutuusdekkari pui ilmastonmuutosta ja tarjoaa uskottavaa kauhua vallan huipulta. (–) Jo henkilögalleriasta huomaa, ettei Hukkuva maa ole perinteinen sukuromaani, dekkari, tai ekokatastrofilla uhkaileva teos. Notkeasti eteenpäin soljuva romaani on kyllä näitäkin, mutta vielä paljon muuta.” – Turun Sanomat“ “Kirjan tarina vie mennessään. Salaisuudet paljastuvat vähitellen lukijalle niin, että loppuratkaisu pysyy piilossa ihan loppuun saakka, vaikka ratkaisun elementtejä tarjoillaan lukijalle läpi tarinan. Kirjoittajana Koskinen on loistava ja hänen juonenpunontakykynsä on mainio.” – Kuiske “JP Koskisen vetävästi kirjoitettu Hukkuva maa -romaani tarjoaa ilmastonmuutoksen sanaa ilman turhaa julistusta.” – Etelä-Suomen Sanomat

Tarkista myös näiden saatavuus!

9


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Äänikirjojen ystävät Joskus on pakko saada kädet vapaaksi ja jos silmätkin kuivuvat ruutujen tuijottelusta, on erittäin mukavaa rentoutua äänikirjojen parissa.

Ruosteinen sankari on kertomus Jupesta, joka on viettänyt koomassa peräti 33 vuotta ja herännyt uuteen, uljaaseen maailmaan. Vanhan rikoksen myötä Jupe ajautuu setvimään Maija-tätinsä kanssa arvoituksia, joita muut eivät halua ratkoa. Jupen ja Maijan suosittujen seikkailujen parissa ovat viihtyneet jo tuhannet kuulijat! Tätä sarjaa löytyy peräti kolmen kirjan verran ja se on saatavilla ainoastaan äänikirjoina StoryTelin kautta.

Myös nämä uniikit äänikirjat ovat saatavilla vain StoryTelistä!

Tarkista muiden romaanieni äänikirjasaatavuus Bookbeatin ja Elisakirjan palveluista!

10


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Lyhyt opas lahjaa etsivälle! Lapsille 5-9 vuotta: Gabriel Hullo –sarja

Lapsille 6-8 vuotta: Hugo ja lukutoukan arvoitus

Lapsille 6-13 vuotta: Matilda pelastaa maailman

Nuorille 9-15 vuotta: Benjamin Hawk -sarja Haavekaupunki -sarja

Dekkarien ystäville: Tammikuun pimeä syli Helmikuun kylmä kosketus Maaliskuun mustat varjot Huhtikuun hiipuva rakkaus Toukokuun tuonen kukat Kesäkuun kalmantanssi

Tarinoiden ystäville: Hukkuva maa Tulisiipi Kalevanpoikien kronikka Kuinka sydän pysäytetään

11


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Kirjojani myyvät:

LISÄTIETOJA https://www.adlibris.com/fi/ https://www.akateeminen.com/ http://www.suomalainen.com/ https://holvi.com/shop/haamukustannus/ http://www.jpkoskinen.com https://www.storytel.com/fi/fi/ KYSY: info@jpkoskinen.com

12


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2020

Erittäin hyvää ja rauhallista joulua!! JP Koskinen - Kariston säätiön tunnustuspalkinto 2005 ja 2009 - Finlandia -ehdokas 2013 (Ystäväni Rasputin) - Arvid Lydecken -palkintoehdokkuus 2014 (Haavekauppias) - Anni Polva -palkintoehdokkuus 2015 (Lumottu lelutehdas) - WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto 2015 - Arvid Lydecken -palkintoehdokkuus 2017 (Benjamin Hawk -merirosvon oppipoika) - Sokeain kuunnelmapalkinto 2017 (Töissä täällä) - Finlandia -ehdokas 2019 (Tulisiipi) - Savonia -palkinto 2019 (Tulisiipi) - Vuoden kirja 2019 (Tulisiipi)

13