K-FASS JOVENTUT MAIG

Page 1

07 MAIG 2022


ESCAPE ROOM LITERARI El passat divendres, 22 d'abril, des del Servei de Joventut vàrem inaugurar el nostre primer Escape Room Literari, ambientat en l’univers de la saga literària de Harry Potter, concretament en l’escola de màgia i bruixeria de Hogwarts. Sou bastants els i les joves que heu passat per l'edifici d'Es Generador a intentar resoldre l'objectiu que se us ha plantejat per poder sortir de la sala amb un temps màxim. Durant dos divendres consecutius, us heu anat organitzant

per així poder venir a viure aquesta experiència, que per a molts ha estat la primera. Si no hi heu vingut encara, en teniu una darrera oportunitat el divendres dia 6 de maig. No us quedeu sense participar-hi.

PRESENTAM EL NOSTRE PRIMER RECULL LITERARI Aquest any, per celebrar Sant Jordi, el Servei de Joventut va proposar dur a terme el primer recull literari escrit per joves del municipi de Calvià. A mitjan febrer es va fer una crida perquè molts d'autors i autores joves us poguéssiu unir en un projecte comú i mostrar conjuntament el vostre talent literari a través de poemes o de narracions de creació pròpia. Finalment, aquestes expressions literàries es varen recollir, revisar i maquetar per poder fer el que seria el Primer Recull Literari Jove de Calvià.

El Dia del Llibre, 23 d'abril, gran part dels autors i autores participants vàreu poder repartir els exemplars que s'havien imprès del recull i firmar-los a Palmanova, en el marc de la Fira del Llibre organitzada per la Xarxa de Biblioteques de Calvià. A més, vàreu poder recitar part dels escrits publicats davant els visitants de la fira i rebre una apassionada ovació. De ben segur que serà la primera de moltes iniciatives entre joves creadors.


TEATRE MUSICAL ¡Vaya lío de hotel! Després de tres mesos intensos en què cada un dels joves participants heu demostrat tenir compromís, il·lusió i motivació per representar una obra de teatre musical, finalment, el passat 8 d'abril, es va dur a terme l'estrena de l'obra ¡Vaya lío de hotel! al teatre de Sa Societat. Es tracta d'una adaptació d'una obra del teatre clàssic, L'hostalera, de Carlo Goldoni, de la qual es representaren algunes parts adaptant-ne el text al llenguatge actual i aprofitant per fer-hi una mirada crítica al paper de la dona en el context històric i social en què s'emmarca l’obra original. Tot plegat un èxit, i tot un orgull, per a aquest petit projecte teatral, constatar l'assistència de més de 80 persones com a públic de la representació, el qual es va quedar amb ganes de més. Esperam poder repetir-lo ben aviat!

ERASMUS +: BERGOLO Des del 14 al 23 d'abril un grup de denou joves del municipi, acompanyats d'un informador juvenil, han fet un intercanvi juvenil a Bergolo, un petit poble amb només 53 habitants situat als peus dels Alps italians. En aquest intercanvi hi han participat vint joves calvianers, deu italians i deu grecs. El projecte, anomenat «Teach and learn», ha permès als participants mostrar una habilitat a la resta de joves en un entorn natural idíl·lic. Durant deu dies, la joventut implicada en aquest projecte ha pogut viure d'una

forma més ecològica, sostenible i saludable, ja que les activitats esportives, de relaxació i mindfulness hi foren predominants. Tots els projectes d'intercanvis juvenils que du a terme el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Calvià estan íntegrament subvencionats per Erasmus+. Si et fa ganes participar en futures activitats similars, et convidam a visitar-nos dia 8 de maig al passeig marítim de Palmano-

va, a la carpa de Joventut, que estarà present en la celebració del Dia d'Europa, impulsat per l'Ajuntament de Calvià.


BERENAR FIT

El passat dia 7 d’abril va ser el Dia mundial de la Salut, i, per celebrar-ho, un grup de vuit joves vàreu aprendre amb nosaltres com elaborar un berenar saludable. Vàrem preparar tortada de formatge alternativa, amb ingredients més sans que els habituals, i també smoothies amb diferents fruites, com ara mango, fraules, plàtans i pinya. Cadascú va poder triar la seva combinació preferida. Tot va ser mel!

GIMCANA PROVART El passat dia 9 d’abril, un grup de 12 joves vàreu poder gaudir d’una gimcana a Es Generador, amb la temàtica ARTS. Dividits en tres grups, la competició es va desenvolupar amb diferents proves: «telèfon trencat» de cançons, Just Dance, pintar una figura amb les mans amb els ulls tapats, construcció d’estructures amb peces de fusta… I la darrera prova la varen fer tots plegats: repte de preguntes i coneixements sobre les arts. El premi per al grup amb millor puntuació? Ni més ni menys que quatre entrades per al Jungle Park, una per a cada integrant del grup! S’ho varen passar d’allò més bé!

KARAOKE El passat 16 d’abril gaudírem d’un karaoke a la sala Amplificador d'Es Generador. Damunt l’escenari, ambientat amb focus, micros i altaveus, a més d'escoltar les vostres excel·lents actuacions, poguérem seguir la lletra de la cançó en una gran pantalla. S'hi pogueren escoltar moltes cançons, tant de rock com de pop, openings d’anime, Disney, heavy metal, balades… i en diferents idiomes. Per alguns no era el primer pic que pujaven a un escenari a cantar, però n’hi va haver d’altres que van perdre la vergonya i s'hi varen estrenar. El karaoke va ser un èxit!


FIRA D’ENTITATS I XTREM CALVIÀ El proper dia 28 de maig, coincidint amb la I Fira d'Entitats de Calvià, es durà a terme a l’Skatepark de Galatzó l'XTREM CALVIÀ 2022, un esdeveniment d'esports urbans, en el qual podran participar tots els joves que practiquen modalitats com l'skateboarding, el roller, l'scooter i el BMX.

TALLER DE CUINA DE PASQUA El passat 19 d'abril es va preparar un taller de cuina per celebrar la Pasqua al Servei de Joventut. Un grup de sis joves vàreu cuinar crespells amb l'ajuda d'una de les nostres informadores.

Durant tot el dia, hi haurà, a més de competicions per als joves més posats en la matèria,tallers d'iniciació per a qui vulgui introduir-se o tenir una primera presa de contacte amb qualsevol de les disciplines presents durant la jornada.

Vàreu aprendre quins són els ingredients per fer la pasta, com donar forma als crespells amb els motles i quin temps s'han d'enfornar. Varen sortir uns crespells de primera!

FRIKI DAY

El pròxim 21 de maig, a Es Generador, recuperam un esdeveniment emblemàtic del servei, el FRIKI DAY, per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull Friki. Durant la jornada, diverses plantes i l'exterior de l'edifici s'amararan d'aquesta Cultura. Des de les 11 h del matí fins a les 20 h del capvespre s'hi podrà gaudir d'una àmplia oferta de tallers, concursos, exhibicions relacionades amb els jocs de rol, videojocs, k-pop, manga i anime, marvel, DC, Star Wars, Harry Potter, el Senyor dels Anells, així com altres universos fantàstics i de ciència ficció, i un llarg etcètera ple de sorpreses. No t'ho pots perdre, jove padawan!

I TROBADA POÈTICA JOVE

El passat 21 d’abril cinc joves poetes varen compartir una experiència literària recitant poemes, sobretot propis, per celebrar anticipadament el Dia del Llibre, i per establir un punt de trobada inicial que ben segur tendrà continuïtat amb altres accions destinades a crear germanor i unió entre qui hi va assistir i altres talents calvianers. Va ser un gran dia per a la poesia!


ACTIVITATS EL PASO Els dies 6, 13, 25 de maig i l’1 juny l’alumnat i els seus familiars de sisè de primària d’alguns centres escolars de Calvià visitaran les instal·lacions de l’edifici Es Generador amb la guia i acompanyament de l’Equip d’Informació Juvenil i una educadora de Serveis Socials. Durant el recorregut, a més, podran conèixer altres serveis amb presència a Es Generador, com ara la biblioteca municipal. Aquesta acció està emmarca-

da dins el projecte «El Paso», promoguda per Serveis Socials

i amb la col·laboració d’altres entitats municipals, i té l’objectiu d’acompanyar els joves que finalitzen el tercer cicle de primària per donar-los l’oportunitat de conèixer quins recursos i iniciatives poden tenir al seu abast a partir de la nova etapa que començaran el proper curs 2022-2023, canviant l’escola per l’IES i començant a ser usuaris i usuàries del Servei de Joventut. Ben segur que serà el principi d’una llarga i molt activa amistat!

QUÈ MÉS T’OFERIM? Sou moltes les persones joves del municipi que veniu a passar una bona estona a Es Generador i, sobretot, a divertir-vos. Tennis de taula, videojocs, tertúlies o jocs de taula són les diferents activitats que podeu fer de manera improvisada cada horabaixa en les nostres instal·lacions.

A més, recordau que el Servei de Joventut també està present, cada dilluns de 17 a 20 h, a Can Verger (Calvià vila) i a Peguera, i cada dijous, de 17 a 20 h, a Son Ferrer, on podreu trobar activitats diverses com ara futbolí, billar, tennis de taula, videojocs, tallers, etc.

SEX CONSULTA

Durant aquest mes d'abril s'han dut a terme dos tallers afectivosexuals, un cinefòrum on es va projectar la pel·lícula Innocència, i un altre titulat «Joguines Sexuals, mite i realitat». Aquests tallers estan orientats a facilitar als i les joves una vivència positiva i saludable de la sexualitat, des de la perspectiva de la igualtat de gènere i de la prevenció de la

violència de gènere. Aquest servei està dirigit a joves residents al municipi de Calvià que compten amb una edat compresa entre els 14 i els 30 anys. Cada dimarts i dijous, podeu concretar una cita amb la nostra sexòloga, Teresa Ramos, al telèfon 660 470 206 o al mail sexconsultajove@calvia.com.

Si encara no ets usuari o usuària del nostre servei, i tens entre 12 i 30 anys, pots emplenar la Fitxa Jove (bit.ly/fitxajove) per accedir a les instal·lacions i rebre tota la informació de les nostres activitats. Si ets menor d'edat, hauràs d'emplenar i adjuntar l’autorització per ser persona usuària i poder participar en les activitats organitzades pel Servei de Joventut (bit.ly/autoritzaciofitxajove)


PROPERES TS ACTIVITA

DIVENDRES 6 ESCAPE ROOM AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Es Generador

DISSABTE 7 CANVIA CALVIÀ

Es Generador - 17 h

TALLER DE DIBUIX MANGA

Es Generador - 17 a 20 h

DILLUNS 9 I 23 360º GARTIC PHONE Es Generador Peguera i Can Verger 17.30 h

DISSABTE 14 JUGUEM AL LOBO

Es Generador - 17 h

DIMECRES 18 DIMARTS 3 I 10 TALLER PERSONATGES COSPLAY

Es Generador 18.30 a 20.30 h

ENREGISTREM UN PODCAST FRIKI

Es Generador - 17 h

DIVENDRES 20 QUIZZ FRIKI

DIMECRES 4

Es Generador - 17.30 h

MANUALITATS STAR WARS

DISSABTE 21

Es Generador - 17 h

FRIKI DAY

DIJOUS 5

Es Generador - 11 a 20 h

JAM SESSION

DIMARTS 24

Es Generador - 18 h

TALLER DE SEXUALITAT «L’ERÒTICA DELS SENTITS» Es Generador - 18 h

+INFO 971 683 000 679 395 529 @joventutdecalvia @joventutcalvia

DIJOUS 26 TAST MUSICAL ES GENERADOR - 18 H

DIVENDRES 27 SESSIÓ DE VIDEOJOCS

Es Generador - 17 h

DISSABTE 28 FIRA D’ENTITATS I XTREM CALVIÀ SKATEPARK GALATZÓ DL PM 0867-2021


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.