K-FASS JUNY

Page 1

08 JUNY 2022


MANUALITATS STAR WARS

TALLER DE DIBUIX MANGA

Star Wars té un dia commemoratiu a l’any, el 4 de maig, l’anomenat «May the force». Enguany vàrem fer un taller de manualitats per recrear les figures més identificatives de la saga. Amb els Hamma Beads creàrem clauers i figuretes, amb les peces col·locades i planxades. Sabem de l’èxit que tenen les peces muntades seguint les plantilles, per això pots demanar-nos de fer-ne a Es Generador i produir les teves creacions personalitzades. Tenim Hamma de molts de colors i la planxa a punt perquè quedi perfecte. Molts de joves segueixen les sèries d’animació i fantasia per les històries que compten o per la qualitat dels dibuixos. Idò aquest mes de maig, dedicat a l’orgull friki, varen poder representar aquests personatges amb els consells de na Pepi López, una reconeguda artista creativa del municipi. Així, dotze joves varen dibuixar, amb tot el detall i amb les tècniques que varen preferir, heroïnes i figures anime. Aquests dibuixos els vàrem tenir exposats a Es Generador durant el Friky Day i els dies posteriors.


DIA D’EUROPA

Com a punt final al projecte d'intercanvi juvenil «Teach and learn», on participaren vint joves calvianers juntament amb altres participants d´Italia i Grècia, vàrem presentar aquesta experiència al Dia d'Europa. Aquest esdeveniment es va fer el dia 8 d’abril al passeig de Palmanova, on centenars de visitants s’acostaren a les diverses paradetes, concerts i tallers que s’hi havien organitzat. El Servei de Joventut, juntament amb els participants del darrer intercanvi juvenil, vàrem disposar d’una carpa on els participants varen presentar el projecte als assistents amb suport de fotografies i vídeos. També es varen fer dues activitats: disseny de camisetes, especialments creades per a l'ocasió, i un Kahoot cultural.

RECEPCIÓ ERASMUS PLUS

El grup de vint joves de Calvià que varen fer l’intercanvi juvenil a Bergolo durant deu dies varen ser rebuts per la tinenta de batle regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Marga Plomer. Va ser una trobada en què explicaren les experiències viscudes durant aquest intercanvi. La tinenta els comentà que, amb la situació geopolítica que vivim, programes com Erasmus+ promouen una ciutadania solidària i compromesa amb la llibertat, que joves de Calvià hagin pogut gaudir d’una oportunitat única per conviure amb altres realitats i compartir experiències vitals. Una forma d’enriquir l’educació no formal i d’ampliar la visió europea.

Aquests projectes, que formen part del programa Erasmus+, us permeten als i les joves adquirir competències en llengües estrangeres i habilitats com ara l'empatia i l'empoderament juvenil, així com descobrir talents o capacitats pròpies, a més de conèixer persones amb qui no heu tingut contacte prèviament, el que ajuda a superar límits com la timidesa i la inseguretat. A tot això cal afegir altres aspectes positius, com ara aprendre a treballar en equip, a entendre opinions diferents, a descobrir altres realitats o a resoldre i ajudar en la resolució de conflictes que puguin sorgir.


TALLER DE SEXUALITAT El Servei de Sexconsulta Calvià Jove, que ha facilitat a joves del municipi una vivència positiva i saludable de la sexualitat, ha finalitzat la seva activitat aquest mes de maig. Ha atès consultes confidencials de manera presencial i telemàtica de manera gratuïta. A més, s’han programat tallers mensuals adreçats a l’educació afectivosexual d’adolescents i joves. El darrer que ha fet la responsable del servei, Teresa Ramos, el dimarts 24 de maig, ha estat “L’eròtica dels sentits”.

ACTIVITAT «EL PASO» Complir 12 anys a Calvià és un fet extraordinari, un moment per iniciar-se en noves aficions i formar part del que feim a Joventut Calvià. Per això aprofitam el mes de maig per fer «El Paso», una activitat per donar a conèixer a famílies i joves les nostres instal·lacions, l’equip de dinamització i les activitats que proposam per a la gent jove de Calvià. Les educadores socials del municipi acompanyen els i les joves dels diferents centres educatius de primària. A «El Paso», les persones que compleixen 12 anys enguany reben de primera mà la benvinguda a aquest nou moment i poden convertir-se en usuàries del servei, començar l’adolescència amb la il·lusió de trobar-se amb altres joves i fer activitats satisfactòries en el seu temps lliure. Durant quatre setmanes, a Es Generador rebem aquests adolescents i els engrescam a formar part d’aquesta família que conformam a Joventut Calvià.

FRIKI DAY


DIY: TOTE BAG

L’orgull friki és una celebració reivindicada i promoguda per joves de Calvià des de fa ja anys. Enguany n’hem celebrat la quarta edició, recuperada després d’aquests dos anys d’aturada forçada, però amb el mateix esperit i il·lusió d’anys passats. El cosplay, el k-pop, les manualitats o els jocs de taula i de rol protagonitzaren la jornada de dia 21 de maig. Des del primer moment, en obrir les activitats a les 11 h del matí, Es Generador va començar a rebre gent. Durant tot el dia l’edifici i els exteriors es varen inundar de cultura otaku. El taller de cuina, la cerimònia del te o l’escape room varen tenir un gran èxit i les places disponibles es varen omplir completament.

El mercat de tendes frikis es va convertir en un reclam per a tothom qui volia comprar les camisetes, objectes i/o aliments d’aquest tipus, i durant tot el dia la gent pogué passejar pel carrer i veure tots els productes que s’oferien. Molt espectacular també va ser l’exhibició i l’aprenentatge amb espases làser que va protagonitzar Ludosport, consistent a il·luminar la sala amb la pràctica de les tècniques especaculars de les arts marcials. La passarel·la Cosplay es va convertir en un gran espectacle, amb molta presència i animació del públic i amb disfresses molt customitzades. Podeu veure’n un resum a les fotos de les nostres xarxes socials.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient farem un taller ecosostenible. Donarem una nova vida a camisetes velles que tenguis per casa i crearem una bossa multiusos que pots aprofitar per anar a la platja o per fer la compra. Per tant, evitarem crear nous residus i reutilizarem una prenda, que la podràs customitzar amb dissenys de temàtica ambiental i floral. Aquest és el nostre petit gra d’arena per a la natura i per crear consciència sobre els canvis que s’estan produint a la Terra. Es tracta de passar de danyar el planeta a curar-lo.


TALLER DE CUINA: TAPES

El pròxim dia 16 de juny se celebra el Dia Mundial de la Tapa, i quina millor manera de celebrar-lo que fer les nostres pròpies creacions culinàries. T'hi esperam a les 18 h per elaborar delicioses tapes que després degustarem. És necessari inscriure’s al taller prèviament a: bit.ly/tallerdetapes

CRIDA PER A LES ACTIVITATS DEL DIA DE L’ORGULL LGTBI (28J)

Volem seguir reivindicant el compliment d’un dret fonamental en la vida de les persones. La commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el 28 de juny, és l’oportunitat per reclamar i treballar per la transformació en positiu de la realitat de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Per això posarem en marxa una sèrie d'activitats per fer possible entendre que som lliures i iguals. L’Orgull LGTBI el farem amb gent activa que vol fer possible les reivindicacions del col·lectiu i les persones LGTBI. T’animes a fer aquestes activitats i A sumar-hi les teves propostes?


PROPERES TS ACTIVITA

DIA 3 DE JUNY ECOPODCAST

A LES 18 H, A ES GENERADOR

DIA 11 DE JUNY, TALLER DE XAPES I DECORACIÓ DE L’EDIFICI

A PARTIR DE LES 17 H, A ES GENERADOR

DIA 16 DE JUNY, TALLER DE CUINA: TAPES

DE LES 18 A LES 20 H, A ES GENERADOR

DIA 2 DE JUNY JAM SESSION JOVE

DE LES 18 A LES 20.30 H, A ES GENERADOR

DIA 3 DE JUNY TALLER: «CREA LA TEVA PRÒPIA TOTE BAG»

DE LES 17 A LES 19 H, A ES GENERADOR

DIA 18 DE JUNY, ACTIVITATS MULTIESPORTIVES A LA PLATJA

DE 17.30 A 20 H, A LA PLATJA DE MAGALUF

DIA 21 DE JUNY, TAST MUSICAL

DE LES 18 A LES 20.30 H, A ES GENERADOR

DIA 25 DE JUNY,

+INFO 971 683 000 679 395 529

SORTIDA EN VELA

DE LES 11 A LES 15 H, A ES GENERADOR

DIA 28 DE JUNY CELEBRACIÓ DIA DE L’ORGULL LGTBI

@joventutdecalvia @joventutcalvia

DL PM 0867-2021


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.