Kfass! Viu Calvià núm. 3 Gener 2022

Page 1

03 GENER 2022


UNA TARDA A ES GENERADOR Són moltes les persones joves del municipi que venen a passar una bona estona a Es Generador i, sobretot, a divertir-se. Tennis de taula, videojocs, tertúlies o jocs de taula són les diferents activitats que poden realitzar-se de manera improvisada una tarda a les nostres instal·lacions. També poden traslladar els seus interessos i inquietuds a l’equip d’informació juvenil i col·laborar amb elles i ells, i altres joves, en l’organització i animació dels diferents esdeveniments que es duguin a terme dins la programació del Servei de Joventut. Aquest ha sigut el cas de les festivitats del Dia de l’Orgull LGTBI, Ha-

lloween, la Cavalcada de Reis o la Rua. Si encara no ets usuari/ària del nostre Servei, i tens entre 12 i 30 anys, pots emplenar la Fitxa Jove (bit.ly/fitxajove) per accedir a les instal·lacions i rebre tota la informació de les nostres activitats. Si ets menor d'edat hauràs d'emplenar i adjuntar l’autorització per ser persona usuària i poder participar en les activitats organitzades pel Servei de Joventut (bit. ly/autoritzaciofitxajove).

APUNTA’T AL SERVEI DE JOVENTUT!


RÀDIO CALVIÀ. SECCIÓ JOVENTUT CALVIÀ Cada dimarts d'11 a 12h del matí, a través de la 107.4 FM i el Facebook Live @RadioCalviaFM, donem a conèixer les novetats i iniciatives del Servei de Joventut. Fem una crònica de les activitats dutes a terme i programades, però sobretot escoltem les veus de joves del municipi de Calvià de diferents perfils i col·lectius, des de la seva perspectiva personal. Concretament, el passat 14 de desembre, vam tenir presencialment als estudis a un grup de joves representants d’un projecte molt especial, que s’està duent a terme amb una trentena d’alumnes de dues classes de 4t d’ESO de l’IES Bendinat, conjuntament amb la seva professora de castellà, Maribel Pérez, qui posa en valor la tasca que estan fent i de la qual se sent molt orgullosa i satisfeta. Es tracta d’un contacontes solidari, amb caràcter positiu, que té com a objectiu donar missatges d’alegria, esperança i també amb valors com el de

compartir i ser amable amb els/ les altres, a menors del nostre municipi i de tota l’illa. La joventut participant ha sigut l’encarregada tant de realitzar els 3 contes, com d’interpretar-los i donar difusió a la iniciativa. Les representacions es fan tant en horari lectiu, amb recursos del centre, com no lectiu, amb el suport del Servei de Joventut, a unitats infantils d’hospitals, a seus d’associacions o al propi centre educatiu. La primera ha sigut a la Fundació San Juan de Dios, una experiència inoblidable tant per a l’alumnat com per al públic. La següent visita serà a l’entitat ASPACE i, properament, realitzaran l’activitat per a l’entitat ASPANOB. En aquest cas, a les instal·lacions de l’institut.


AL DESEMBRE A JOVENTUT ENTREVISTA VAM… Una secció on pots aprofitar per donar a conèixer les teves idees, projectes, iniciatives, inquietuds a través d’una entrevista al perfil d’Instagram de Joventut Calvià. Si voleu participar en aquesta secció, només heu de posar-vos en contacte amb el Servei d’Informació Juvenil. Al mes de desembre, Joventut Calvià va entrevistar na Sheyla Núñez, amb qui vam parlar de rap i cultura urbana, sexualitat sana i feminisme. També vam tenir a na Carol de Teba, amb qui vam poder conèixer la cultura steampunk i la seva passió pel k-pop. Ambdues entrevistes les podeu trobar i visualitzar al complet al nostre compte d’Instagram @joventucalvia.

Carol de Teba

Sheyla Núñez


XTREME URBAN SPORT CALVIÀ I aquesta vegada li ha tocat el torn a l’Skatepark d’Es Generador com a escenari d’una trobada de rollers i scooters, i una competició per a cada disciplina, amb la col·laboració d’Ap Rollers. El jurat ho va tenir molt complicat per decidir a qui atorgar les primeres posicions. Paral·lelament vam tenir diferents tallers on, públic i participants, van poder passar una estona molt més entretinguda. Al matí, taller de personalització de samarretes, impartit per

Nieves Ruiz, on el jovent va poder plasmar la seva creativitat amb els dissenys que havia dut la tallerista. Van ser d’allò més originals! I a la tarda, vam poder comptar novament amb Kike del Rio, expert en la realització de grafits. La joventut participant va poder iniciar-se en aquest art d’expressió urbana, que amb la seva tècnica, explicada pel monitor, els dissenys plantejats i la seva creativitat van poder expressar-se lliurement a través del dibuix.


UN NADAL MOLT LÚDIC Ja han passat les festes de Nadal, i amb elles, totes les activitats que vam programar perquè poguéssiu gaudir d’aquestes merescudes vacances, com el taller de decoració de galetes, tarda de bingo musical, tornejos de jocs de taula, videojocs i futbolí, programació amb realitat virtual, el taller de màgia i la projecció de la pel·lícula de Harry Potter. Aquí us deixem amb un recull de fotografies perquè sigueu vosaltres qui ho vegeu.


A MÉS, EL YOUTH TALENT NADALENC Al Nadal sol ser habitual que la gent es reuneixi. Per aquest motiu vam proposar la realització d’una nova edició de Talent Show. En aquesta ocasió, amb motiu de la celebració d’aquestes festes nadalenques, on els joves i les joves poguessin exhibir el seu talent i donar-se a conèixer entre la joventut del municipi. Van tenir moltes col·laboracions: Brish (Aaron López), Aydín Israel (Twelve), Pedro Sánchez Bonnín, Yuliet i Marta, Daniel Cebrián, Xenxo (Sergio Seoane) i presentat per Alba

Salvà, amb actuacions d’allò més diverses. Fotos i vídeos amb la col·laboració de Golden Ryuu i Miguel Pascual. Podeu veure part de les seves actuacions a les xarxes socials de Joventut Calvià. Moltes gràcies per la vostra participació!


PROPERES TS ACTIVITA

TALLER DE TEATRE MUSICAL

CADA DIVENDRES, DEL 14 DE GENER AL 8 D’ABRIL, DE LES 17.00 A LES 19.00 H, A ES GENERADOR

TALLER DE MÀSCARES DE DIMONIS DE SANT ANTONI

DIES 13 I 15 DE GENER, DE LES 16.00 A LES 18.00 H, A ES GENERADOR

MASTERCLASS DE BATUCADA

ESPAI 360º

DIA 7 I 28 DE GENER, DE LES 17.30 A LES 19.30 H

JOC EN LÍNIA I SIMULTANI A ES GENERADOR, CASAL DE PEGUERA I LOCAL MUNICIPAL DE SON FERRER

TALLER DE CUINA TRADICIONAL MALLORQUINA

DIA 17 DE GENER, DE LES 17.00 A LES 19.00 H

TALLER DE CREACIÓ I ENREGISTRAMENT D’UNA RONDALLA

DIA 13 I 27 DE GENER, DE LES 16.30 A LES 20.30 H, A ES GENERADOR

+INFO 971 683 000 679 395 529 @joventutdecalvia @joventutcalvia

DIA 13 DE GENER, DE LES 18.00 A LES 20.00 H, A ES GENERADOR

MASTERCLASS DE BALL DE BOT

DIA 15 DE GENER, DE LES 18.00 A LES 20.00 H, A ES GENERADOR

GARTIC PHONE BALEAR

DIA 19 DE GENER, DE LES 17.30 A LES 19.30 H

JOC EN LÍNIA I SIMULTANI A ES GENERADOR I LOCAL MUNICIPAL DE MAGALUF

JA TOCAVA! JAM SESSION MICRO OBERT

DIA 20 DE GENER, DE LES 18.00 A LES 20.30 H, A ES GENERADOR

QUIZ ESPECIAL CULTURA BALEAR

DIA 22 DE GENER, DE LES 17.30 A LES 19.30 H, A ES GENERADOR

TERTÚLIA 360º - QUÈ ESTIMES DE LES NOSTRES ILLES?

DIA 24 DE GENER, DE LES 17.30 A LES 19.00 H, A ES GENERADOR I EN LÍNIA

DL PM 0867-2021