Page 1

VERDI KR 30,–

Trebitt terrassebeis spesialbeisen for impregnert treverk

Trebitt gir liv til treet


Lisbeth Larsen er fargesjef hos Jotun, og en av landets mest etterspurte trendanalytikere.

Trebitt terrassebeis – farger for helhet og harmoni uteglede Den optimale uteplassen er den som krever lite vedlikehold, og som holder seg like pen og attraktiv år etter år. Slik at du har mest mulig tid til å nyte. En stille stund når sola renner. En time eller to, bare deg og den gode boken. Det er så deilig å være ute og litt inne på samme tid. Så fort den første varmen kommer, liker vi å flytte ut i det fri. harmoni Beis er det nærmeste du kommer en naturlig behandling. Med riktig farge på terrasse og uteplass skaper du en visuell forbindelse til husets arkitektur og omgivelsene rundt. Det gir helhet, ro og harmoni i uterommet. I dette fargekartet finner du farger som passer godt til skandinavisk byggeskikk, kulturlandskap og natur. Du bør være oppmerksom på at de trykkimpregnerte materialenes egenfarge kan påvirke resultatet. Det anbefales derfor at du gjør et prøveoppstrøk, hvis du ønsker å se nøyaktig hvordan fargen blir.

Ting å tenke på når du velger farge på terrasse og uteplass Arkitektur Passer fargen til boligens eller hyttas farge og arkitektur? omgivelser Nabolag, omliggende landskap og natur skal også harmonere med fargene du velger. Personlighet Det er viktig å velge farger man trives med. Men husk at fargene kan gi et sterkt førsteinntrykk. Bruk dem derfor med kreativitet og omtanke. På www.jotun.no finner du råd om fargesetting og bruk av Trebitt Terrassebeis.

klimastyrke Trebitt Terrassebeis er spesielt utviklet for impregnert treverk. Den gir effektiv beskyttelse mot fukt, sopp, alger og lysnedbrytning. Anbefales på terrassegulv, trapper, hagemøbler o.l. Konsistensen gjør påføringen enkel, uten sprut og søl. Trebitt Terrassebeis er basert på alkydolje, og har de klimasterke egenskapene som trengs. Den gir uteplassen din beskyttelse og varig farge (inntil 3 års vedlikeholdsintervall) med bare ett strøk.


> TENK HELHET Har terrassen din en pergola eller levegg i impregnert treverk? Beis den med Trebitt Terrassebeis og du f책r et naturlig og fint preg p책 hele uteplassen.

Forsiden og denne side: TREBITT 9073 Shimmergr책 Av trykktekniske 책rsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.


på terrassen smaker både maten og livet litt bedre Så fort den første varmen kommer, flytter vi gjerne stua ut i det fri. Drømmeplassen skal ha en behagelig atmosfære og kreve lite vedlikehold. Det gir mer tid til overs til det som virkelig teller: Tid til å nyte dagene med familie og venner. Invitér dem på en frisk og velsmakende salat.

Gulv: TREBITT 623 Burmateak Vegg: TREBITT 865 Dovrebrun Av trykktekniske årsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.


> fantastisk fetasalat Miks av grønnbladet frisk salat. Litt finklippet bladpersille. Fetaost i terninger – gjerne gresk. Små smaksrike tomater. Soltørkede tomater lagret i olje. Sorte gode oliven. Basilikumpesto. Fersk rødløk i tynne ringer. Pynt tilslutt med friske basilikumblader. I tillegg til at det ser bra ut smaker det fantastisk. Serveres med ferskt godt brød. VEL BEKOMME! trebitt 9073 Shimmergrå


Trebitt 9073 shimmergrå

Trebitt 9072 naturgrå

Trebitt 9710 terrassegrå

Trebitt 9074 Nordisk Tre

Trebitt 90001 fjellbris

Trebitt 9052 eksotisk tre

Trebitt 90002 gråsvart

Trebitt 90000 terrassebrun

Du kan se flere farger og oppstrøksprøver hos våre forhandlere. Riktig fargegjengivelse kan kun garanteres ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor fargeblandesystem. Underlagets utgangsfarge og treets sugeevne vil påvirke fargens utseende. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende.


> terrassetips Trebitt 623 burmateak

Nye, impregnerte terrassebord bør få tørke litt før de behandles. Gjerne 1–2 mnd, avhengig av været. Deretter er ett strøk Trebitt Terrassebeis alt som skal til for å beholde gulvet pent og godt beskyttet i inntil 3 år.

Trebitt 676 tjærebrun

Trebitt 637 Ny Stengrå

Trebitt 683 sotgrå Gulv: trebitt 623 Burmateak Av trykktekniske årsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.


DITT FARGEVALG GJØR UTEROMMET PERSONLIG

Maling av hagemøbler Det er viktig å velge farger man trives med, men husk at fargene kan gi et sterkt førsteinntrykk. Bruk dem derfor med kreativitet og omtanke.

>TIPS! Mal de gamle hagemøblene i en spennende farge for å friske opp utemiljøet. Optimal Vindu/Dør/ Detaljer er enkel å påføre, har god utflyt og tørker så raskt at du rekker to strøk på en dag!

Grå stol: Jotun 1378 Kontur. Hvit benk: Jotun 9918 Klassisk Hvit Vegg: Trebitt Oljebeis 9075 Røykgrå. Blå benk: Jotun 5127 Indigo Dempet.


> HUSK! Trebitt Terrassebeis beskytter treverket og motvirker sprekker. Du f책r et holdbart og flott utseende p책 terrassen, og kan velge mellom mange farger!

Gulv: trebitt 9074 Nordisk Tre Av trykktekniske 책rsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.


Gulv: trebitt 9072 Naturgr책 Vegg: jotun 0099 Sort Av trykktekniske 책rsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.


slik gjør du – steg for steg Tidligere behandlet/værslitt treverk

Fjerning, rens og lysning av gammel beis 1 > Fukt underlaget med kaldt vann. Hell TREBITT Terrassebeisfjerner ublandet over i egnet rullekar.

Nytt treverk (FAST, rent og tørt)

1 > Treverket skal være fast, rent og tørt. Nytt, impregnert treverk bør tørke 1–2 mnd, avhengig av vær. 2 > Ev. utslag av kobbersalter (grønne krystaller) fjernes ved bruk av stiv børste. Skyll av med vann (hageslange).

2 > Bruk rull eller pensel til å fordele ut over på det fuktige underlaget. La det virke i 15-20 minutter. Hold gulvet fuktig ved å påføre mer TREBITT Terrassebeisfjerner.

3 > Skrubb gulvet godt med en terrasseskrubb med forlengerskaft.

4 > Skyll godt av med rikelig mengder vann. Benytt hageslange, ikke høytrykksvasker. Etter opptørking behandles gulvet med TREBITT Terrassebeis.

TOPPSTRØK 1 > Når treverket er tørt, påfør Trebitt Terrassebeis, 1–2 bord av gangen i hel lengde. Legg på 1 strøk. Du kan benytte pensel og eller rull. Bruk en pensel, mellom bord og innerst ved husveggen, der rullen ikke kommer til. Med forlengerskaft forenkler du jobben ytterligere.

2 > Tørk av ev. overskudd med tørr, lofri klut. Produktet skal trenge inn i treverket og ikke danne film.

3 > For de store flatene er det effektivt å bruke en kombinert rull og etterstryker på forlengerskaft. Rull over 2 bord av gangen. 4 > Bruk tappen på bøylen til å låse rullen. Bruk rullen som en etterstryker for å ta vekk overskytende beis, slik at det ikke dannes film. Gjenta prosessen til hele terrassen er ferdig.

NYHET! TREBITT TERRASSEBEISFJERNER Klargjør for ny beising med TREBITT Terrassebeis


9TR100013 - 20 000 01/14 - Design: Kremt Larvik - Foto: Espen Grønli, Morten Rakke, Dag Nordsveen - Trykk: BK Grafisk as

Trebitt terrassebeis – lang holdbarhet, mange fargemuligheter.

M

Ø M ER KE T ILJ

241702 - Fargechips: Norcolour

Gulv: TREBITT 90000 Terrassebrun Vegg: TREBITT Oljebeis 865 Dovrebrun Av trykktekniske årsaker kan angitte farger avvike fra originalfargene.

MER INSPIRASJON PÅ JOTUN.NO

Ideer og tips på jotun.no

På våre nettsider finner du mange inspirerende bilder av terrasser og uterom, og råd om hvordan du bruker våre produkter. Se også film om hvordan du beiser terrassen.

Enkle tips for best resultat

> Terrassebeisen skal trenge inn i treverket og ikke danne film. > Unngå påføring i direkte sollys. > Unngå påføring i fuktig vær og ved lave temperaturer (min. 10oC).

> Lav temperatur og høy luftfuktighet vil forlenge tørketiden betydelig. Husk at det vår og høst ofte kan være lav natte­temperatur med duggfall. > Beisen må være tørr før den utsettes for fukt. Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter påføring.

TREBITT GIR LIV TIL TREET

> Les og følg bruksanvisningen på produktene nøye.

Forhandler Jotun AS Postboks 2021, NO-3202 Sandefjord Tel (+47) 33 45 70 00

trebitt terrassebeis > Spesialbeis for terrasse, trapper, levegger, hagemøbler etc. i impregnerte materialer. > Gode påføringsegenskaper > Lang holdbarhet – inntil 3 år

JOTUN TREBITT Terrassebeis Fargekart 2014  

Den optimale uteplassen er den som krever lite vedlikehold, og som holder seg like pen og attraktiv år etter år. Beis er det nærmeste du kom...

JOTUN TREBITT Terrassebeis Fargekart 2014  

Den optimale uteplassen er den som krever lite vedlikehold, og som holder seg like pen og attraktiv år etter år. Beis er det nærmeste du kom...