Page 1

inspirasjon til barnerom

VERDENS MEST HELSEVENNLIGE­ MALING – eneste malingsserie som er anbefalt av naaf utviklet i samarbeid med:


Barn i alle aldre trenger farger

Vegg: SENS 8109 Aprilgrønn

Farger og barn hører helt naturlig sammen. Jeg har for eksempel til gode å oppleve at en liten pike begeistret peker på noe i grått når kjolevalget skal avgjøres. Øynene finner raskt veien til en gul, rosa eller grønn variant av arten. Skal bestemme selv! Barn i alle aldre trenger farger, og vi vet blant annet at synssansen stimuleres ved bruk av sterke farger og fargekontraster. Noen farger virker beroligende mens andre gir energi. Ulike personligheter har ulike behov.

Tenk helse når du maler innendørs Norges Astma- og Allergiforbund skal sørge for et så godt liv som mulig for de som er plaget med astma og allergier, samt jobbe for å redusere årsaken til disse plagene. Vi har i dag en merkeordning som skal sørge for at forbrukerne kan være trygge på at de produktene som har vårt merke er så lite helsebelastende som mulig. SENS var det første malingsmerket som fikk vår anbefaling. Våre fagpersoner innenfor medisin og allergi har vært sterkt involvert i utviklingen av denne malingserien. SENS er en malingserie som vi trygt kan anbefale til alle som ønsker å male innendørs og samtidig vil ta hensyn til egen og familiens helse.

I denne brosjyren gir vi deg noen kreative tips til så vel fargevalg som styling. Om du velger å ta styring selv – eller om du involverer innehaveren av rommet er jo sikkert opp til deg, men impulsive små hoder har alltid noe spennende å bidra med... :) Lykke til!

Har du spørsmål om maling og helse? Les mer på www.naaf.no

Lisbeth Larsen, Jotuns fargesjef

Jotun Fargesenter Inne SENS kan blandes i de fleste farger! I mange av landets butikker finnes nå Jotun Fargesenter for interiør. Gode fargeharmonier­og store fargeprøver gjør fargevalget ditt vesentlig enklere. Gå inn på jotun.no, og se listen over butikker som har Jotuns nye Fargesenter.

SENS – den eneste malingserien som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund Hele SENS-serien er nå forbedret. SENS har skiftet konserveringsmiddel og det tilsettes mindre mengde­enn før. Faktisk mindre enn EU tillater i kosmetikk. SENS er en serie høykvalitetsprodukter formulert ut ifra hele rene råvarer.

*

Mine SENS-favoritter Praktisk lomme til samling av fargeprøver. SENS vegg/panel/list 10

SENS vegg/panel/list 30

SENS grunning

*Konkurrenttester utført i 2012 av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Eurofins i.h.t. NAAF’s strenge kriterier

SENS tak


Vegg: SENS 4468 Alladin Stige: SENS 4017 pilasterblå

Vegg: SENS 3302 lille prinsesse Sommerfugler: SENS 3114 roseblad / 3115 tryllestøv Vugge: SENS 3302 lille prinsesse Stol: SENS 3114 roseblad

Drøm søtt Vi omfavner våre kjæreste små i de vakreste fargetoner. Blått, rosa eller kanskje gult? Sens har farger tilpasset både prinser og prinsesser. Her er det trygt og godt å hvile for noen og en hver.

Vegg: SENS 3302 lille prinsesse Sommerfugler: SENS 3114 roseblad / 3115 tryllestøv

OM DU ER GRAVID OG ØNSKER Å MALE Fordi SENS ikke inneholder løsemidler og heller ikke avgir skadelig emisjon/avdamping, kan du trygt male med SENS når du er gravid. SENS – best i test på helse* • Minimal lukt allerede under påføring • Minimal emisjon allerede under påføring • Hvert enkelt råstoff er nøye valgt for å møte Norges Astma- og Allergiforbunds strenge krav. Trygt fra første strøk. • Lavere innhold av allergifremkallende stoffer enn hva EUs kosmetikkdirektiv­ tillater.

*

Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med SENS eller andre Jotun-produkter blandet over Jotuns Multicolor system. Fargeopplevelsen kan variere med lysforhold, glans, struktur, underlag og av trykktekniske årsaker i foto.

sjablongmaling Last ned sjablonger på www.jotun.no/sens Print på tykt papir. Følg den markerte linjen og klipp ut sjablongen slik at du sitter igjen med konturen av motivet. Deretter fyller du hullet med den fargen du ønsker.

SENS vegg/panel/list 10

Dekker godt. Tørker raskt. Gir en silkematt overflate. Kombinasjonsprodukt som kan brukes både på slett vegg og panel. *Konkurrenttester utført i 2012 av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Eurofins


Vegg: SENS 1269 demring / 1877 valmuefrø Seng: SENS 1877 valmuefrø Pirater: SENS 5306 Pirat / 1877 Valmuefrø / 9913 Matrix

Vegg: Sens 5225 Sjøgløtt List: Sens 1001 Egghvit

Lek med farger Hoppe, leke, danse og sove... Et barnerom skal fungere til mange formål både dag som natt. Lek med farger og former – skap livlige og morsomme rom hvor det er gøy å være! Blå og turkise toner er forøvrig farger som fungerer ekstra godt på soverom når kvelden kommer og man skal finne roen.

sjablongmaling Last ned sjablonger på www.jotun.no/sens eller mal motivene rett på veggen som vi har gjort her. Være kreativ – skap unike detaljer!

Vegg: Sens 4072 Blåtind List: Sens 9918 Klassisk Hvit

pirater: 5306 pirat / 1877 valmuefrø

Gul stol: SENS 10235 sommersol Grønn stol: SENS 8109 aprilgrønn

Vegg: SENS 1624 letthet

BARN I HUSET? SENS-produktene inneholder ikke løsemidler og avgir ingen skadelig emisjon/avdamping. SENS er det naturlige valget for deg som er opptatt av et best mulig inneklima, og er perfekt til oppussing av barnerom. Med SENS kan du være trygg på at du ivaretar din egen og familens helse.

Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med SENS eller andre Jotun-produkter blandet over Jotuns Multicolor system. Fargeopplevelsen kan variere med lysforhold, glans, struktur, underlag og av trykktekniske årsaker i foto.

SENS grunning

SENS vegg/panel/list 30

Tørker raskt. Lett å slipe.

Dekker godt. Tørker raskt. Gir en halvblank overflate.


Vegg: SENS 4496 syrin/1624 letthet

Vegg: SENS 9913 Matrix

Skolevenner Når barna begynner en ny hverdag med skole og fritidsaktiviteter, setter også dette nye krav til barnerommet. Skap en god sone for lekselesing, søvn og ikke minst en plass som innbyr til lek med nye skolevenner.

Ingen malingslukt Hvis du åpner et spann og lukter på SENS vil du oppleve at malingen så og si er luktfri. Dette er fordi SENS inneholder minimalt med stoffer som emitterer/damper av. Når du maler med SENS unngår du derfor ubehagelig malingslukt – både mens du maler og når du er ferdig.

Vegg: Sens 4496 syrin

TIPS TIL MALING AV TAK 1. Begynn å male der det kommer mest lys inn i rommet. 2. Rull malingen ut i ca. 2 meters brede felter. 3. Ser du mot lysretningen vil umalte flekker fremstå som matte i den blanke malingen. Malingen blir først matt når den tørker.

SENS tak 02

Dekker godt. Gir et matt og skjoldfritt tak.

krakker: SENS 4496 syrin / SENS 4424 kamelon

male møbler Krakker, småmøbler eller leker er raskt å male og skaper fine effekter.

Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med SENS eller andre Jotun-produkter blandet over Jotuns Multicolor system. Fargeopplevelsen kan variere med lysforhold, glans, struktur,underlag og av trykktekniske årsaker i foto.

Vegg: SENS 3114 roseblad


Vegg: sens 9915 Morgendis Skyline-mønster: sens 9911 Nøytral Benbukker: sens 9913 Matrix

SENS - VERDENS MEST HELSEVENNLIGE MALING

Egen identitet Et ungdomsrom fungerer nærmest som en liten hybel. Her har de besøk av venner, ser tv, spiller data og studerer. Lek viker nå for en mer voksen møblering av rommet. Gi ungdomsrommet en egen identitet med tøffe farger og unike detaljer.

Jotun har nøye vurdert de forskjellige merkeordningene som kunne være aktuelle for SENS-serien.­ Det ble tidlig klart at de offentlige merkeordningene ikke er ­spesielt strenge på kriterier for helse. Videre ble det klart at Norges Astma- og A ­ llergiforbund sin merkeordning er den med strengest helsemessige krav. Bl.a. krever NAAF at emisjon skal være minimal allerede én time etter påføring (første mulig målingspunkt). SENS er den eneste malingserien som til nå har klart å imøtekomme kravene fra NAAF, samtidig med at den selvsagt tilfredsstiller kravene til miljømerkene Svanen og EU-blomsten. Dette er en forutsetning for at NAAF i det hele tatt vil vurdere et malingsprodukt. NAAF En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter som er mest mulig skånsomme for alle som er plaget med astma, allergi eller annen overfølsomhet. Samtidig skal NAAF med sin merkeordning presse produsenter til å lage stadig mer helsevennlige produkter. Veldig mange produkter får aldri NAAF-merket, og noen mister det fordi ny kunnskap avslører at ingredienser tidligere akseptert ikke lengre kan godkjennes. Merkeordningen gjør at mange p ­ rodusenter justerer sine ingredienser etter NAAFs krav. NAAFs merkeordning er antagelig verdens strengeste med hensyn til helseeffekter. De har bl.a. krav til emisjon/avdamping allerede under påføring. For mer info: www.naaf.no Svanen og EU-blomsten Svanen er Nordens offisielle miljømerke. Blomsten er EUs offisielle miljømerke. Formålet med offisielle miljømerker er å oppnå miljøforbedringer. Når du velger produkter og tjenester merket med Svanen eller Blomsten, får du varer som har dokumentert miljøtilpasning. For mer info: www.svanemerket.no og www.ecolabel.no

Rosa vegg: Sens 2168 Duft Grå vegg: Sens 10429 Diskret List: Sens 1624 Letthet

Vegg: Sens 8087 Vårluft

Sveriges Astma- och Allergiförbund Merking med SAAF viser at produktet er godkjent av Sveriges Astma- och Allergiförbund.­ Anbefalingen tar utgangspunkt i at allergieksperter har undersøkt malingens innhold. I tillegg må produktene tilfredsstille krav til lav emisjon/avdamping som måles 14 dager etter at malingen er påført. For mer info: www.astmaoallergiforbundet.se

*

SENS vegg/panel/list 10

SENS vegg/panel/list 30

SENS grunning

SENS tak

*Konkurrenttester utført i 2012 av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Eurofins i.h.t. NAAF’s strenge kriterier

Vegg: Sens 3185 Peon List: Sens 7236 Chi

Krakk: Sens 3185 Peon

VIL DU VITE MER OM MALING OG HELSE? www.jotun.no/SENS eller www.naaf.no/SENS Følg Jotun SENS på Facebook


9SE100011 50.000 2013

Vegg: Sens 1928 Sommersne List: Sens 9918 Klassisk Hvit

*

Minimal lukt og emisjon Dekker godt. Tørker raskt Gir en silkematt overflate

SENS – verdens mest helsevennlige maling – eneste malingserie som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund

BK Grafisk as

SENS vegg/panel/list 30

M

Minimal lukt og emisjon Dekker godt. Tørker raskt Gir en halvblank overflate

Ø M ER KE T ILJ

241702.

SENS grunning

Minimal lukt og emisjon Tørker raskt Lett å slipe

SENS tak

Minimal lukt og emisjon Dekker godt Gir et matt og skjoldfritt tak

– verdens mest helsevennlige maling Ingen løsemidler

SENS har produkter tilpasset de fleste underlag www­.jotun.no/SENS Prøv en ny farge før du maler. Gå inn på: www.jotun.no/fargevelger Hjelp til å velge riktig maling. Gå inn på: www.jotun.no/produktvelger Se også www.jotun.no/SENS eller følg Jotun SENS på Facebook

Ingen malingslukt Ingen skadelig avdamping utviklet i samarbeid med:

*Konkurrenttester utført i 2012 av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut­og Eurofins

Foto: Siren Laudal, Dreyer + Hensley. Styling: Jannicke Kråkvik og Allessandro D’Orazio.

SENS vegg/panel/list 10

Forhandler

Jotun AS Postboks 2021, N-3202 Sandefjord Tlf.: (+47) 33 45 70 00, www.jotun.no

SENS Barnerom  
SENS Barnerom  

Få morsomme tips og ideer til oppussing av barnerom.