Page 1

Verdi 45,–

NYHET!

HOLDER HUSET DITT HVITT OG VAKKERT LENGER


NYHET!

SPESIALUTVIKLET FOR HVITE HUS

Ekstremt lavt skittopptak Suveren farge- og glansholdbarhet Effektiv mot svertesopp Tørker raskt – to strøk på en dag

FORSIDE: VEGG: JOTUN 9918 KLASSISK HVIT DENNE SIDEN: VEGG: JOTUN 1105 VILLAHVIT


HOLDER HUSET DITT HVITT OG VAKKERT LENGER N Y HE T EN O P T IM AL O P T IW HI T E Mange av oss drømmer om det hvite, perfekte huset. Enten det handler om en vakker, gammel sveitservilla, eller en ny, moderne funkisbolig. Felles for oss alle er at vi ønsker en maling som holder huset hvitt og vakkert i år etter år. Ofte oppleves det som uoppnåelig, nettopp fordi hvite hus fort kan se skitne ut. OPTIMAL OptiWhite er en helt ny maling fra Jotun som er spesielt utviklet for huseiere med hvite hus. Malingen er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg på husets overflate. Nyheten OPTIMAL OptiWhite gjør at huset holder seg hvitt og vakkert lenger. Det blir enklere å oppnå drømmen om et hvitt og perfekt hus.

Som fargedesigner i Jotun jobber jeg daglig med farger til bruk både inne og ute. Jeg søker alltid etter å finne de vakreste fargekombinasjonene for å kunne gi deg de beste fargerådene. I dette fargekartet for hvite hus deler jeg noen av mine anbefalinger for harmoniske, hvite fargevalg. Du får tips og råd til valg av hvittone; fra de reneste hvite, via grålige hvitnyanser, til lune, gulhvite toner. Hver enkelt hvitnyanse er nøye utviklet for Optimal OptiWhite og testet i vårt laboratorium. Med våre avanserte analyser kan jeg derfor garantere deg at både fargen og malingen tåler påkjenningen fra det norske klimaet. Når du velger en farge fra Jotun, blandet i et Jotun-produkt, får du en estetisk vakker og varig farge. Denne garantien kaller vi Jotun Fargetrygghet. Jeg ønsker å gjøre det enklere og tryggere for deg når du skal velge farge. Ta deg derfor god tid, og les mine beskrivelser av de ulike nyansene. Hvitt er nemlig ikke hvitt. Lykke til med fargevalget!

VEGG: JOTUN 1105 VILLAHVIT TERRASSE: TREBITT 9074 NORDISK TRE

Nina Klæboe Mørkve Interiør & Fargedesigner Jotun Decorative Paints


VEGG OG REKKVERK: JOTUN 1001 EGGHVIT

HVITT ER IKKE HVITT Når du har bestemt deg for å male huset hvitt, er det viktig å ta stilling til hvilken hvittone du skal velge. Det finnes en mengde hvite nyanser som gir ulik fargeopplevelse, og som vil utgjøre en stor forskjell på et helt hus. Nyheten OPTIMAL OptiWhite fås i alle Jotuns mest populære hvitfarger. NØYTRALE OG GRÅ HVITTONER

TENK HELHET Før du velger farge på huset – ta et skritt tilbake og vurder husets detaljer, grunnmur, dekke og omgivelser.

JOTUN 9918 KLASSISK HVIT

En nøytral, ren, hvit tone.

TIPS Farger utendørs oppleves kjøligere, lysere og hvitere enn farger innendørs. Ønsker du myke hvittoner, velger du gylne og lune nyanser. For et mer kjølig uttrykk, velger du grålige hvittoner.

JOTUN 1622 REFLEKSJON

En grålig, hvit farge med rødlig undertone.

Du bør betrakte fargen mot en mørk grå eller sort bakgrunn, for et mest mulig korrekt inntrykk av hvitnyanse og lyshet.

VEGG: JOTUN 1001 EGGHVIT

SVAKT GYLNE HVITTONER

JOTUN 1624 LETTHET

En svakt gulaktig, hvit tone. Hvitere enn Egghvit og Bomull.

NYHET! JOTUN 10784 SKYGGEHVIT

En svakt grålig, hvit tone. En anelse kjølig i tonen.

Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med Jotun-produkter blandet over Jotuns Multicolor-system. Fargeopplevelsen kan variere med lysforhold, glans, struktur og underlag. Fargeprøvene er å betrakte som retningsgivende.


LUNE HVITTONER

JOTUN 1001 EGGHVIT

En gulaktig, hvit tone. Norges mest solgte farge!

JOTUN 1376 FROSTRØYK En lun, grålig, hvit tone.

VEGG: JOTUN 1105 VILLAHVIT

GULAKTIGE HVITTONER

JOTUN 1453 BOMULL

En gulaktig, hvit tone. Oppleves gulere enn Egghvit. Benyttes ofte som standard hvit på fabrikkmalte detaljer.

JOTUN 1574 KALKSTEN En gulaktig, lun tone.

HARMONISKE DETALJER Hvitfargen du velger til husets fasade bør harmonere med fargen på detaljene. Ofte kan detaljer som vinduer og dører ha en gulaktig hvitfarge. Sjekk derfor fargekoden for et balansert og vakkert resultat. Ofte har fabrikkmalte vinduer og materialer fargekoden 1453 Bomull / NCS S0502-Y. Ønsker du et så hvitt hus som mulig, anbefaler vi også Bomull til fasaden. Da unngår du detaljer som ser gule og «skitne» ut. Bomull og Egghvit er også lekre til hvitfarger som 1376 Frostrøyk og 1574 Kalksten. GLEM IKKE GRUNNMUREN Husets fargepalett er ikke komplett uten en harmonerende grunnmursfarge! Når du velger farge til grunnmuren bør du både ta hensyn til fasadefarge, men også til dekket rundt huset, enten det er grå belegningsstein, sort asfalt eller brun singel. Tenk helhetlig!

VARME HVITTONER

NYHET! JOTUN 1105 VILLAHVIT En gulaktig, hvit tone med lun undertone.

JOTUN 471 LYS ANTIKK

En rødlig, beigeaktig, hvit tone.

VEGG: JOTUN 9918 KLASSISK HVIT GRUNNMUR: JOTUN 1500 GRAFITTGRÅ Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med Jotun-produkter blandet over Jotuns Multicolor-system. Fargeopplevelsen kan variere med lysforhold, glans, struktur og underlag. Fargeprøvene er å betrakte som retningsgivende.


VEGG: JOTUN 1001 EGGHVIT TERRASSE: TREBITT 9073 SHIMMERGRÅ


SPESIALUTVIKLET FOR HVITE HUS Svært mange velger å male huset i en hvit nyanse. Hvite hus oppleves imidlertid som mer krevende å holde pene og rene, enn hus malt med andre farger. Nyheten OPTIMAL OptiWhite gjør det betydelig enklere for kvalitetsbevisste huseiere å holde huset hvitt og rent i år etter år.

NYHET!

Ekstremt lavt skittopptak: OPTIMAL OptiWhite har ekstremt lavt skittopptak. Produktet er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg på husets overflate. Glans og holdbarhet: Moderne teknologi sørger for at både glans og farge bevares. OPTIMAL OptiWhite inneholder effektive pigmenter og værbestandige bindemidler som gir huset den nødvendige solbeskyttelsen. Tørker raskt: OPTIMAL OptiWhite tørker raskt, noe som legger forholdene til rette for en effektiv malejobb. Med godt malevær rekker du to strøk på en dag.

Skittopptak målt som fargeendring – dE (Resultat målt etter 11 uker)

Bildet viser hvor ren OPTIMAL OptiWhite holder seg i forhold til annen maling. Resultatet er en kledning som holder seg hvit og ren i år etter år.

SKITTOPPTAK MÅLT SOM FARGEENDRING – DE* (Resultat målt etter 11 uker) 8 7 6 5 4 3 2 1 0 OPTIMAL OPTIMAL OptiWhite

Konkurrent 1

Konkurrent 2

Konkurrent 3

Konkurrent 4

Konkurrent 5

Konkurrent 6

Omfattende tester viser at OPTIMAL OptiWhite har desidert lavest skittopptak.

FOR NORSKE VÆRFORHOLD Alle Jotun eksteriørprodukter er utviklet, testet og produsert i Norge. Når du velger et produkt fra Jotun, kan du være trygg på at huset får den beste beskyttelsen.

«Etter omfattende utprøving har vi funnet frem til en formulering som tar hensyn til de spesielle egenskapene en kvalitetsmaling for hvite hus må ha. Skittopptaket er meget lavt og bedre enn de konkurrentene vi har testet.» Sigve Fjelde, R&D Senior Chemist Jotun har Nord-Europas største forskningslaboratorium for maling. Her måles glans og fargeendring, viktige egenskaper som OPTIMAL OptiWhite er suveren på.


9JE100020 - 80.000 - 2016 - Design: Allegro.no - Foto: Dag Nordsveen - Trykk: BK Grafisk - Fargechips: Norcolour

VEGG: JOTUN 9918 KLASSISK HVIT

SLIK BEHANDLER DU TIDLIGERE MALT KLEDNING:

FORBEHANDLING

GRUNNARBEID

Vask med JOTUN Kraftvask (skyll godt med rent vann). Påfør JOTUN Sopp- og algedreper. Denne skal tørke på veggen før videre behandling.

Løs maling og løse trefibre fjernes med stålbørste eller skrape. For å gi malingen god vedheft må løse trefibre fjernes ned til fast treverk. Bart treverk grunnes med JOTUN VISIR Oljegrunning Pigmentert.

NYHET!

OPTIMAL OPTIWHITE • Ekstremt lavt skittopptak • Suveren farge og glansholdbarhet • Effektiv mot svertesopp • Tørker raskt – to strøk på en dag

OPTIMAL • Suveren fargeog glansholdbarhet • Effektiv mot svertesopp • Tørker raskt – to strøk på en dag

Forhandler

Jotun AS, Pb. 2021, NO-3202 Sandefjord · Tel +47 33 45 70 00

TOPPSTRØK Påfør to strøk på med OPTIMAL OptiWhite. Malingen tørker raskt og du rekker to strøk på en dag.

OPTIMAL VINDU OG DØR • Rask tørk • Suveren heft og finish • Effektiv mot svertesopp

OPTIMAL OptiWhite fargekart 2016  

OPTIMAL OptiWhite er en utendørsmaling som er spesialutviklet for hvite hus.

OPTIMAL OptiWhite fargekart 2016  

OPTIMAL OptiWhite er en utendørsmaling som er spesialutviklet for hvite hus.