Page 1

inspirasjo

HYTTE

Helsevennlig på hytta Interiørbeis forskjønner treverket Ny terrasse på ett strøk Farger og trender ute og inne


Hytta gir oss pusterom i hverdagen. Øyeblikk av lykke og felles ferieminner. Til gjengjeld krever den stell og vedlikehold, og som i alle andre kjærlighetsforhold vil et godt grunnarbeid gjøre fortsettelsen enklere. Med produkter fra Jotun vet du at kvaliteten er ivaretatt – så du kan konsentrere deg om å skape drømmehytta.

Bestill fargekart på jotun.no

Vegg: SENS Jasmine

Drømmen er en langhelg på hytta. Lyden av stillhet. Sol over snø. Ludo, appelsin og bålbrente pølser. tid til å gjøre ingenting.

Vegg 1: SENS Gustaviansk Blå // Vegg 2: SENS Sommersne

HØYFJELL/INNLAND/kyst

Vegg: SENS Sand

innhold 4//5 lun fjellhygge 6//7 tradisjon og natur 8//9 stramt og moderne 10//11 enkelt og helt perfekt 12//13 svalt og luftig

FORSIDE Vegg: Trebitt Seterbrun // Vindu: Jotun Egghvit Små bilder på forsiden: Bilde med sofa: SENS Sand // Bilde med panel: SENS Gustaviansk Blå DENNE SIDE Vegg: LADY Interiørbeis Drivved, to strøk

Gulv: Trebitt Burmateak

www.jotun.no

14//15 bygge ny hytte?


Tips De naturlige materialene kan med fordel fremheves og settes i kontrast. Treverkets eldgamle mønstre mot moderne, malte flater. God balanse mellom tungt og lett. Sammen gir dette et harmonisk og stilfullt uttrykk. Vegg: SENS Muskatnøtt

HØYFJELL/INNLAND/kyst

LUN fjellHYGGE Robust treverk i harmoni med omgivelsene. Brune vegger mot barsk natur. Med Trebitt beis ser det ut som om hytta har stått der bestandig. Har du noen ganger lurt på om hytta du nettopp passerte er ny eller gammel? Det er ikke alltid like lett å se. Felles for alle hytter er at de må beskyttes mot vær og vind. Trebitt Oljebeis bidrar til å fremheve treets egenart, struktur og fargespill, slik at hytta får et vakkert utseende i samspill med kulturlandskapet.

Vegg: LADY Interiørbeis Drivved, to strøk // Gulv: Oxan Industriell Grå

Ta gjerne naturen med inn! LADY Interiørbeis gir dybde, spill og varme til treverket. De malte, slette flatene gir kontrastene, spenningen og det moderne preget. Blankmalt tak mot matte bjelker. Eller matt vegg mot blank dør og vinduskarm. Slik får du mer takhøyde og et rom med eksklusivt preg.

Vegg: LADY Interiørbeis Valnøtt, to strøk // Vindu: LADY Supreme Finish halvblank, Egghvit Vegg: LADY Interiørbeis Valnøtt, ett strøk // Tak: LADY Supreme Finish Silkematt, Egghvit

Vegg: Trebitt Seterbrun // Staffasje: Jotun Egghvit // Dør: Jotun Stilrød

Trebitt oljebeis gir et transparent utseende som fremhever og forskjønner trestrukturen og gir et vakkert fargespill. Inneholder sopphindrende midler og kan også benyttes i minusgrader. Finnes i et stort utvalg farger. Inntil fem års vedlikeholdsintervall.

Lady interiørBEIS gir en transparent, matt og naturlig overflate til vegger, tak, gulv, dører, vinduer og møbler. Beisen trenger inn, gir dybde og fremhever den naturlige strukturen i treet.

www.jotun.no

Vegg: Trebitt Seterbrun // Vindu: Jotun Egghvit


Tips Besøk jotun.no/trebitt for inspirasjon og informasjon om utendørs beis!

HØYFJELL/INNLAND/kyst

Vegg: Trebitt Seterbrun // Møbler: Jotun Skagengul

tradisjon og natur Trekk pusten dypt. Fyll lungene med frisk fjelluft, og nyt synet av nymalte stuevegger. Malte panel- eller tømmervegger inne er tradisjon. På 1700-tallet var det jordfarger som brun oker, grønn umbra, gult og rødt som dominerte. I dag ønsker vi ofte et lysere interiør, og gjerne en kombinasjon av maling og beis.

Tips Ikke vær redd for å tenke nytt når det gjelder de utvendige detaljene! Enten du velger en fargesetting i like nyanser eller bestemmer deg for et mer fargesterkt uttrykk, kan du raskt endre karakter og sette ditt personlige preg på hytta.

Blant livets mange store og små avgjørelser er nettopp dette med fargevalg viktig. Når fargene opptrer som en naturlig del av interiøret, og ikke er det første du legger merke til – nettopp da er de på sitt vakreste.

Maler du med SENS, kan du være trygg på at fjelluften ikke overdøves av lukten av maling. SENS er fri for løsemidler, malingslukt og skadelig avdamping. Helt trygg å bruke, selv om du bor på hytta mens du maler. Samtidig får du dekkevne og tekniske egenskaper av høyeste klasse. Det gir et resultat som varer. Nyt det!

Vegg: Trebitt Seterbrun // Staffasje: Jotun Egghvit // Dør: Jotun Skagengul Tak: Jotun Panellakk Hvit

Vegg: SENS Empire // Tak/vindu: SENS Egghvit

Sens Vegg/panel/list

Jotun panellakk

er perfekt for deg som er opptatt av helse og inneklima. SENS er verdens mest helsevennlige maling. Brukes i alle rom med vanlig slitasje, som soverom, barnerom og stue. Har god dekk og tørker raskt. Rom kan tas i bruk så fort malingen er tørr og du slipper maligslukt og skadelig avdamping.

Sterkt gulnet panel stjeler mye lys fra rommet. Ett eller to strøk med Jotun Panellakk Hvit bringer lyset tilbake, og gir et hvitkalket, vakkert utseende. Lysfiltre beskytter treverket og forsinker gulningsprosessen. Løsemiddelfri og luktsvak. Enkel å påføre, og tørker på under en time!

www.jotun.no

Vegg: SENS Hvit Lin // Vindu: SENS Egghvit


Tips Treverkets utgangsfarge, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales derfor å gjøre prøveoppstrøk på aktuelt underlag før arbeidet påbegynnes. Kjøp gjerne Trebitt Fargeprøve for å teste ut flere fargenyanser!

Vegg: LADY Interiørbeis Kullsort, to strøk

Vegg: Trebitt Sotgrå

HØYFJELL/INNLAND/kyst

Vegg: Trebitt Sotgrå

STRAMT OG moderne Naturen er en stor inspirasjonskilde for fargevalget på hytta. Transparent beis gir treverket en vakker lød både ute og inne. Når inspirasjonen hentes fra naturens egne farger og materialer, fremstår interiøret med en unik og naturlig harmoni. LADY Interiørbeis er et perfekt valg til ubehandlet, lyst treverk. Beisen gir en matt og transparent fargetone som fremhever treets naturlige struktur. Dessuten motvirker den gulning. Prøv deg gjerne frem med ett eller to strøk på testpaneler, og se fargeforskjellen!

Kanskje serveres måltidet utendørs, inntil en nybeiset kledning? Dersom kledningen er beiset med Trebitt Superbeis har du god tid til å nyte hyttelivet. Den nye teknologien gir betydelig bedre beskyttelse mot falming enn vanlig tjære- eller oljebeis. I tillegg er Trebitt Superbeis et mer miljøvennlig alternativ med nesten dobbelt så lange vedlikeholdsintervaller. Det gir mer tid til kos!

Vegg: LADY Interiørbeis Kullsort, ett strøk

Vegg: Trebitt Stølsbrun // Terrasse: Trebitt Tjærebrun // Vinduer: Trebitt Kastanje Vegg: LADY Interiørbeis Kullsort, ett strøk

Vegg: LADY Interiørbeis Hvitkalket, to strøk

Tips Trebitt Superbeis tørker så raskt at du kan beise to strøk på én dag.

Bevarer farge og glans, og gir et transparent utseende som fremhever og forskjønner trestrukturen. Ekstra beskyttelse mot svertesopp. Inntil åtte års vedlikeholdsintervall gir nesten dobbelt så lang holdbarhet som vanlig beis.

Lady interiørBEIS gir en spennende kontrast i kombinasjon med malte, slette flater. Mal derfor gjerne tak, lister eller møbler i et beiset rom eller til en beiset vegg. På overflater utsatt for slitasje (f.eks. gulv) anbefales egnet lakk, olje eller voks. Etterbehandlingen vil gi en glattere og blankere overflate og en annen lød.

www.jotun.no

TREBITT superBEIS – vår beste beis noensinne! Spesielt utviklet for uhøvlet eller tidligere beiset kledning.


Tips LADY Supreme Finish leveres i tre vakre glansgrader som kan blandes i alle farger. Velg mellom silkematt, halvblank og superblank. Superblank gir overflaten et høyblankt og vakkert utseende som vil fremheve overflaten og detaljene.

HØYFJELL/INNLAND/kyst

enkelt og helt perfekt Nyheten Jotun Kvist- og sperregrunning kombinerer kvistlakk og grunning i ett produkt. Aldri har det vært enklere å male panelet! Når du først legger mye arbeid i å fornye panelet på hytta, ønsker du selvsagt et perfekt resultat. Jotuns høykvalitetsprodukter LADY Supreme Finish og LADY Interior Finish gir vakre overflater, men selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.

Jotun Kvist- og sperregrunning hindrer kvistgjennomblødning og isolerer misfarging som gulnet treverk, sot, nikotin, vann- og oljeløste fargestoffer. Slik bidrar Jotun Kvist- og sperregrunning til et flott og varig sluttresultat. Vegg, vindu og tak: LADY Interior Finish, Klassisk Hvit

Vegg: LADY Interiørbeis, strøk 1: Provence, strøk 2: Edeltre // Tak og vindu: LADY Supreme Finish, Silkematt, Egghvit Panel: LADY Supreme Finish halvblank, Magnolia Vindu/stol: LADY Supreme Finish halvblank, Egghvit

Vegg: LADY Interiørbeis Valnøtt, to strøk Dør og list: LADY Supreme Finish, halvblank, Egghvit

Panel: LADY Interior Finish, silkematt, Fabrikk

LADY Interior Finish en helt ny akrylmaling, skreddersydd for enkel og rask påføring på panel og paneltak. LADY Interior Finish Silkematt har en svært lav sideglans, noe som gir et moderne matt utseende på malt panel og paneltak.

LADY Supreme Finish er en moderne oljemaling helt uten White spirit. Den unike teknologien gir en vakker og ekstremt slitesterk overflate som sikrer et varig, vakkert utseende. Malingen har høy motstandsdyktighet mot riper, vann, flekker og fingermerker. Panel, vindusposter, møbler, dører og andre slitasjeutsatte områder forblir dermed vakre lenge. Den unike formelen kombinerer det beste fra tradisjonell og moderne teknologi. Resultatet er en miljømerket maling med suveren utflyt, ekstrem slitestyrke og mindre lukt.

www.jotun.no

Tips LADY Interior Finish har så rask tørketid at du kan rekke to strøk på en dag! Kombinert med 1-2 strøk Jotun Kvist- og Sperregrunning har det aldri vært enklere å male panel og paneltak.


HØYFJELL/INNLAND/kyst

svalt og luftig

Tips Nye, impregnerte terrassebord bør få tørke litt før de behandles. Gjerne én til to mnd, avhengig av været. Deretter er ett strøk Trebitt Terrassebeis alt som skal til for å beholde gulvet pent og godt beskyttet i inntil tre år!

Nyt late sommerdager på en nybeiset terrasse. Hvis du bruker Trebitt Terrassebeis, holder den seg like vakker i flere år. Hvor ofte vil du behandle terrassen? For de fleste vil det ærlige svaret være: Så sjelden som mulig! Med vanlig treolje bør du olje terrassen minst en gang i året. Velger du Trebitt Terrassebeis kan du ha en vakker terrasse hele tre sesonger! I tillegg har du mange farger å velge mellom. Det gir mer tid til overs til det som virkelig teller: Tid til å nyte – tid til å være. Stillhet, skjærgård og sommersol. Kanskje vil du bruke noen fridager til å male panelet inne? Med SENS kan du bo på hytta mens du maler. Ingen andre malinger avgir så lite lukt og emisjon (avdamping) som SENS. SENS er rett og slett verdens mest helsevennlige maling. Du slipper å bekymre deg for malingslukt og skadelig avdamping, og hytteturen blir en god opplevelse. Gulv: TREBITT Shimmergrå Vegg: SENS Kveldshimmel

Tips Oppfrisking av et gammelt møbel er en overkommelig og enkel måte å fornye et rom på. Og når du først er i gang, gjør du kanskje som her og gir krakkene dine hver sin nydelige vårfarge.

Verdens mest helsevennlige maling! Sens – eneste malingserie som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund! Ingen løsemidler, ingen malingslukt eller skadelig avdamping. Derfor kan du trygt bo på hytta mens du maler. Sens er utviklet i samarbeid med:

Vegg/tak: SENS Refleksjon // Gulv: Oxan Skagen

Vegg: SENS Demring

Krakker: SENS Ginseng, Sommersne, Sval Sjø, Jasmine, Demring, Siv

slik maler du paneltaket med sens For et

TREBITT terrasseBEIS er et spesialprodukt

matt resultat, start med med ett strøk SENS Grunning, deretter ett strøk SENS Vegg/ Panel/List 10 før du avslutter med ett strøk SENS Grunning. Ønsker du en høyere glans i taket, anbefales ett strøk Sens Grunning og to strøk Sens Vegg/Panel/List 10 eller 30. Husk nødvendig forbehandling.

for impregnert treverk som terrasse, hagemøbler etc. Trebitt Terrassebeis inneholder UV-filter som motvirker gråning og oppsprekking. Terrassen får en slitesterk overflate med et eksklusivt, matt utseende. Trebitt Terrassebeis fås i et stort utvalg farger. Inntil tre års vedlikeholdsintervall.

www.jotun.no

Vegg: SENS Gustaviansk Blå

Vegg: Trebitt Kastanje // Terrasse og detaljer: Trebitt Burmateak


HØYFJELL/INNLAND/kyst

Vegg: Jotun Klassisk Hvit Terrassegulv: Jotun Trebitt Burmateak

Vegg: Trebitt Røykgrå

BYGGE NY HYTTE? å bygge hytte skal være et hyggelig prosjekt. med industrielt behandlet kledning sparer du masse tid. drømmen er jo et fristed et stykke hjemmefra, et sted for ro og rekreasjon for Hele familien. Tips Benytter du en industrielt grunnet kledning har du to måneder på deg før du behøver å viderebehandle. Og velger du en variant som både er grunnet og påført ett mellomstrøk kan du la det gå to år før du påfører et toppstrøk!

Velger du Jotun industrielt behandlet kledning, er grunning, beis eller maling jevnt påført, og du slipper mye arbeid. Kledningen kan monteres uavhengig av vær og årstid, og den er beskyttet fra dag en! Skal du beise, slipper du også krympstriper. Du får et perfekt resultat og sparer masser av tid!

Kledningen leveres i flere varianter og finisher: • Visir grunnet • Optimal malt • Trebitt beiset For mer informasjon, se jotun.no/industri

Vegg: Jotun Letthet // Benk: Jotun Indigo Dempet Vegg: Trebitt Kastanje // Terrasse og vindu: Trebitt Burmateak

Vegg: Trebitt Sort

Vegg: Trebitt Røykgrå

jotun industri - et trygt og enkelt kledningsvalg • Tids- og kostnadseffektivt. • Treverket blir ikke nedbrutt før behandling. • Behandlingn er påført under optimale forhold. • Montering uavhengig av vær og årstid.

www.jotun.no

• Unngår krympestriper.


Vegg : SENS Gustaviansk Blå

se resultatet før du maler Jotuns Fargevelger lar deg prøve ut ulike farger på hytta ute og inne. I tillegg til å benytte ferdige bildeeksempler, kan du enkelt laste opp dine egne og lagre de ulike alternativene. Gå inn på jotun.no/fargevelger og prøv deg frem!

NYHET! JOTUN FARGESENTER INNE Mange av Jotuns forhandlere kan nå tilby et bredt spekter av gode veggfarger som større fargeprøver Et stort utvalg av fargene finnes også i A3 format!

Velg riktig produkt

Foto: Siren Lauvdal, Espen Grønli, Morten Rakke, Dreyer Hensley, Dag Nordsveen

På jotun.no/produktvelger får du en skreddersydd produktanbefaling til ditt neste maleprosjekt. Tar liten tid og du får oppskriften til et vellykket resultat.

Bestill fargekart for interiør og eksteriør på jotun.no Verdi kr 45,-

LADY og SENS har produkter tilpasset de fleste underlag.

Matt og blankt i stilfulle kontraster

www.jotun.no/produktvelger TRE OG PANEL

LADY Supreme Finish - Suveren flyt - Ekstremt slitesterk - Svanemerket - Silkematt, halvblank og superblank

LADY Easy Clean - Suveren vaskbarhet - Flekkavvisende overflate - Skjoldfritt etter vask - Dekkgaranti - Silkematt

LADY Interior Finish - Pent panel, helt enkelt - To strøk på en dag - Luktsvak - Gulner ikke over tid - Silkematt og halvblank

Sens Vegg/Panel/List 10 - Minimal lukt og emisjon - Dekker godt - Silkematt overflate

LADY Vegg 10 - Silkematt, flott utseende - Perfekt resultat - Dekkgaranti på to strøk - Silkematt

LADY Classic - Tradisjonell oljemaling - God flyt - Pent resultat - Halvblank

Sens Vegg/Panel/List 30 - Minimal lukt og emisjon - Dekker godt - Halvblank overflate

*) Konkurrenttester utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Eurofins

VEGG/PANEL/LIST

LADY Fargeprøve - Betrakt fargen(e) via en oppstrøksprøve på egen vegg

BEIS (transparent behandling)

GRUNNING

LADY Interiørbeis - Oljebeis uten white spirit - Forskjønner treverket - Bruksområde: Panel, listverk, karmer, gulv, tak, møbler - Naturlig matt

Sens Grunning - Minimal lukt og emisjon - Tørker raskt - Lett å slipe

VÅTROM

Betong, puss og bygningsplater egnet for våtrom

MALING TAK

SLETT TAK

LADY Tak - Skjoldfritt resultat - Lett å påføre - Dekkgaranti på to strøk - Supermatt

Jotun AS P.b. 2021, NO-3202 Sandefjord Tel (+47) 33 45 70 00, www.jotun.no

Sens Tak 02 - Minimal lukt og emisjon - Dekker godt - Matt og skjoldfritt tak

Forhandler

1622 Refleksjon / 1623 Marrakesh

FARGEKART

TREBITT TERRASSEBEIS SPESIALBEISEN FOR IMPREGNERT TREVERK

VERDI KR 45,–

Vegg: Sens 6315 JADE Verdi kr 30,–

HELSEVENNLIG MALING volum 1

– eneste som er anbefalt av NAAF SENS ER UTVIKLET I SAMARBEID MED:

ter er en øv es pr rg ge Fa r n e fa otu tor !J s et ed yh m N –

Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun

Sens er utviklet i samarbeid med:

VERDI KR 30,–

1929 Muskatnøtt / 9918 Klassisk Hvit

241702 Fargechips: Norcolour Møbler/rekvisitter: se www.jotun.no/lady for stylingoversikt Takk til: Exponova, Hay, Bolina, Kvist, Konzept HP, Flos, Verket interiør, Vitra, Illums bolighus, Norway designs, Eske

Lykke til med nye omgivelser!

Ingen løsemidler Ingen skadelig avdamping Ingen malingslukt

LADY Pure Color - Unik fargeopplevelse - Slitesterk - Dekkgaranti på to strøk - Supermatt

LADY Våtrom - Fuktbestandig - Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem - Dekkgaranti på to strøk - Silkematt

God smak fortjener det beste

HELSE *

Hele 128 farger er nøye håndplukket og gruppert slik at du enkelt kan finne passende kombinasjoner. Kartet gir deg en god oversikt over nyanser og muligheter, men husk at lysforhold og interiørelementer kan ha stor påvirkning på hver enkelt farge. Vi anbefaler deg derfor å gjøre ditt endelige valg ved hjelp av en større fargeprøve eller oppstrøk på egen vegg.

4109 Gustaviansk Blå

Hjelp til å velge riktig maling. Gå inn på

SLETT VEGG

Dette har vi i Jotun vært oppmerksomme på når vi i en årrekke har designet nye tendenser og farger. Mange av våre farger har blitt førstevalget til dere som fornyer hus og leiligheter. Dette har inspirert oss til å presentere våre beste veggfarger i dette fargekartet.

Mange av dere er like interessert i farger som oss. Vi legger merke til farger overalt; i naturen, i et butikkvindu eller på et matfat. Idéer til fargefornyelse dukker opp når vi minst venter det! Derfor har vi laget dette fargevalgsverktøyet slik at du enkelt kan brette det sammen og bære det med deg hele tiden – på veien til et estetisk vakkert fargevalg.

Prøv en ny farge før du maler. Gå inn på

www.jotun.no/fargevelger

www.jotun.no/lady www.jotun.no/sens

Alle som er opptatt av trivsel i hjemmet vet hvor viktig det er å velge de riktige fargene. Noen farger kan virke beroligende mens andre evner å gi energi.

9JI100010 100.000/0811 Foto: Siren Lauvdal, Dreyer Hensley Styling: Kråkvik d’Orazio Design: Kremt Larvik Trykk: BK Grafiske as

lady

Supreme Finish & Pure Color

Jotun AS, P.b. 2021, NO - 3202 Sandefjord, Tel: (+47) 33 45 70 00, jotun.no

Skandinavias ledende malingsprodusent Jotun er Skandinavias ledende produsent av maling, beis og lakk til beskyttelse og forskjønnelse. Velger du en av våre merkevarer, får du det ypperste innen teknologi, innovasjon og kompetanse. Du får også et produkt tilpasset byggeskikk og klima i vår del av verden. Det gir trygghet både med tanke på resultat og holdbarhet. Klikk innom jotun.no for råd og inspirasjon.

TREBITT GIR LIV TIL TREET

JOTUN Hytteinspirasjon  
JOTUN Hytteinspirasjon  

Tid for oppussing av hytta! Aldri har det vært enklere å male panelet! Les mer om hvorfor i hyttemagasinet. La deg inspirere av de siste far...