Page 1

LA MENTIDA Aquest matí el pare de Xavi quan va arribar a casa li va dir: -Xavi demà serà Lluna plena, cal posar tot el que porte aci! -Per a què és? -Ja t’ho diré, ara no tinc temps. El seu pare no li volia dir rés de la seua mare. Més tard a l’hora de dinar Xavi se’l va recordar però el seu pare l’hi va dir: -No tinc temps! T’ho he dit!- Va agafar el plat I se’n va anar. El xiquet es va preocupar molt però el seu pare no li volia dir res de res, però, què li voldria dir? Per la vesprada el xiquet no parava de demanar-li que se’l diguera i al final li va contestar: -T’ho vaig a dir però calmat! -D'acord. -L’altre dia, el divendres, la teua mare va donar-se un colp al cap. -Què li ha passat, està bé? -Doncs… -Respon! -La teua mare… ha mort.- Es van posar a plorar. El xiquet es va posar molt trist i li va tindre molt de rancor a son pare. Aviat serà divendres 13 i la Lluna farà el ple. El pare ja ho té tot preparat: la llet de cabra, els ous de guatlla, no ha pogut oblidar na Cloti, i fer-se invisible és l’única manera que té d’estar al seu costat. No pensava contar-li-ho a Xavi, per a no fer-lo patir. LAURA 2ºC


DIVENDRES 13 AMB LLUNA PLENA Andrea, 2n B

U n any trist, desesperant, ple d'impotència I de plors, així és com havia estat el pare de Xavi, Joan. Durant un any. ¿Per què? Perquè Cloti la seua dona i la mare de Xavi es va morir misteriosament un divendres 13 de lluna plena i Joan no l'havia superat. Durant un any s'ha dedicat a plorar mentre que Xavi li va costar, però fa uns mesos es va adonar que les coses s’han d’afrontar i encara que sa mare ja no estiga per a ell sempre estarà. Joan sap que perjudica a Xavi amb el seu comportament, un xiquet de 14 anys no pot viure en un món de desolació. Despús-demà serà la primera vegada després d'un any divendres 13 amb lluna plena. Joan vol parlar amb el seu fill d'aquest tema i li diu: -Xavi despús-demà saps quin dia serà? -Si pare, ho sé perfectament, per desgràcia. -No tens por, fill? Perquè va ser un dia molt extrany. -Si, si que en tinc, però intente dissimular. -Gràcies fill, sent que el meu comportament siga aquest però... -Però res pare i ara deixem estar el tema.

D ijous 12, demà 13 i lluna plena Joan va dormir amb un ull obert, havia passat un any sense Cloti, sense dubte el pitjor que li havia passat a la seua vida. Com es podia morir una persona tan jove? Per quin motiu? Per un instant li va pasar pel cap tots els moments que ha tingut amb Cloti. Com que Joan no vol fer patir Xavi i a ell li agrada la bruixeria, s'ha plantejat en un dia com demà fer un conjur per a fer-se invisible i desaparèixer per a estat al costat de Cloti per sempre. Per un moment li ha passat pel cap Xavi. Què serà d'ell? Va pensar que al principi ho passaria mal però després ho afrontaria. A més ell té altres familiars i amics. Tot i Xavi, Joan va seguir amb la seua idea, va decidir deixar-li una nota a Xavi amb les explicacions i després anar-se’n al cim de la muntanya. Demà farà el conjur i desapareixerà i estarà per sempre amb Cloti.


Li va deixar aquesta nota: Xavi he pres una decisió, demà faré un conjur dels meus per a desaparèixer i estar sempre amb ta mare.T’estime

Quan Xavi va veure la nota es va posar a plorar, ja no podia fer res, son pare s'havia anat i ell no sabia a on. A més sabia els ingredients que s'havia portat i eren del conjur de fer-se invisible, son pare alguna vegada ja li ho havia comentat. En part s'alegrà perquè son pare i sa mare estaran sempre junts.

EPÍLEG: Aviat serà divendres 13 i la Lluna farà ple. El pare ja ho té tot preparat: la llet de cabra, els ous de guatla, la mandràgora, el fetge de muriac, ei greix de serp, etc. No ha pogut oblidar na Cloti, i fer-se invisible és l'única manera que té d'estar al seu costat. No pensa acomiadar-se de Xavi, no el vol fer patir.


EL CAMPEROL VALENT Això va anar i era un camperol que vivia amb la seua filla Clara i el seu ajudant Xavi a Navarrés. La seua dona es va morir no fa molt i ell va caure en una depressió molt forta. Clara i Xavi no paraven d’animar-lo. - Pare no plores més. Hi ha moltes dones en el tot el feu. Recorda amb quines dones et dus molt bé i casat amb ella.- digué Clara. - La teua filla té tota la raó, Robert.- va dir Xavi. - Hi ha una que vaig conèixer fa molt de temps. No crec que puga casar-se amb mi. Es especial. –va dir Robert. - Està casada?- preguntà Xavi. - No. Crec que el seu pare no vol que es case amb gent com nosaltres... Però cap una possibilitat. Aleshores Robert es va alçar, va agafar el cavall i s’en va anar a alguna part. Clara i Xavi no sabien on anava. El Robert anava al castell, perquè quan eren xicotets es van enamorar i van arribar a ser nóvios. Quan va arribar al castell del rei, estaven organitzant una festa. Quan Robert volia comentar-li al rei que volia casar-se amb la seua filla, aquest anava tant borratxo que li va proposar un repte. - Siiiii et fasss invisibleee daaavant de toootsss podraas casar-te ambb la meua filla, però, si no ett pots convertirrrr et mataremmm i matarem a qui pooortes .- va dir el rei. - Gràcies, majestat.- va respondre Robert. Quan va arribar a casa, Clara i Xavi començaren a fer-li preguntes però Robert li deia que hi havia temps per a preguntes. Ell li digué a la seua filla que buscara el llibre de pocions. - Clara on vas deixar el llibre de pocions de la mare? El necessite urgentment! - Està al calaix, on sempre. Robert el va agafar. Va anar al castell i va de manar els ingredients, va dir les paraules màgiques i sels va menjar. Van passar uns segons i es convertir en un home invisible. Quan va torna r a ser visible, el rei li va deixar que es casara amb la seua filla, Cloti. Quan es van casar, Clara, Xavi i Robert es van traslladar al castell i conte contat ja s’ha acabat i per davall la porta s’ha escapat.


Un final feliç? Pere, 2n C En un poble anomenat Terrintus vivia una família que es coneixia per la seua alegria i amabilitat. La família tenia un fill que es deia Xavi. Era un xiquet de set anys,tenia els cabells rossos i una cara pàlida. Ells ulls eren d'un blau apagat i tenia la cara plena de grans. El pare treballava de metge en un hospital. Anava a primera hora del matí i tornava a les huit de la vesprada. La mare es dedicava a les tarees de casa i portava i tornava a Xavi de l'escola. Un dia ,a les cinc de la vesprada ;la porta de l'escola va començar a estar plena de pares i mares. Xavi no trobava la seua mare i va haver de tornar a casa caminant. Quan va arribar va tocar a la porta,però no obria ningú. Va veure que una de les finestres estava oberta i va entrar. -Mare ja he arribat-va dir Xavi. Va travessar el saló i va anar a la cuina. Quan va arribar a la cuina va veure sa mare morta envoltada per sang. Va telefonar a son pare i va haver de deixar el treball i eixir corrent. Uns dies més tard, després de totes les flors , l'enterrament i les consolacions de la gent,el pare va anar al cim de la muntanya a plorar i va veure a un llop al seu costat. -Ahhhhh!-va cridar. El llop es va llançar i li va mossegar en el coll deixant-li la marca dels dents. Va tornar a casa corrent amb la sang en el coll i quan va entrar en casa va veure a la seua germana Cloti. -Germana!-va cridar el pare. -Germà he vingut a consolar-vos - dese^tè.. va veure sang en el coll del seu germà- aaaaah perquè -£e*"*c> sang? Al pare li va començar a eixir dues orelles molt grans i marrons i un morro amb dents molt afilats. De les seues mans van eixir pels marrons i garres afilades. -Què et passa pare?-va dir Xavi. El pare es va convertir en un llop i va eixir corrent. Es va amagar en la muntanya i va veure el llop que li havia mossegat. -Què m'has fet?-va dir el home. -Jo res,no he fet res-va dir amb un to cruel. L'home es va llançar a per-«l llop Uf va esgarrar. -Pots preparar en lluna plena un conjur i deixaràs de ser un llop,però seràs invisible-va dir el llop morint-se. La sang del llop feia les lletres del nom dels ingredients. L'home va pensar en això. -Si soc invisible podré estar amb la meua germana i el meu fill sense espantar-los.


Divendres 13 Kati, 2n B Cloti es va morir en 13 de Març,Divendres, hi havia Lluna plena. El seu pare va patir molt per la seva mort i Xavi el seu novi, té molta pena.Cloti asoles tenia 16 anys i Xavi 18.Formaven la parella perfecta, però un dia la desgràcia va arribar a Cloti. Mentre caminava pel carrer del Cid...va creuar i puff la van atropellar. El seu pare en ei mateix temps tenia un presentiment de que algo hi havia passat i de seguida va telefonar a Cloti. Després de 5 minuts de telefonar-la i no li agafava el pare es va desesperar i va telefonar a Xavi per a veure si estava amb ell. Resulta que no estaba i Xavi va eixir de l'universitat corrents a buscar a Cloti. Menstrestant algú va telefonar al pare i li van dir que si coneixia a Cloti de uns 16 anys. -

Clar que la coneix, és la meua filla. Dons, vaja a esta adreça: c/ Major Hospital 9 d'Octubre. D'acord i moltes gràcies per telefonar-me.

Quan el pare va arribar li van dir que hi havia mort, el pare estaba destruit.inquiet... Des de aqueill dia tots els divendres 13 amb lluna plena el pare és convertix en invisible per a estar junt a Cloti.

(EPÍLEG) Aviat serà divendres 13 i la Luna farà ple. El pare ja ho té tot preparat: la llet de cabra. els ous de guatla, la mandràgora, el fetge de muriac, el greix de serp, etc. No ha pogut oblidar na Cloti, i fer-se invisible és l'única manera que té d'estar al seu costat. No pensa acomiadar-se d'en Xavi, no el vol fer patir.


Divendres13  
Divendres13  

Alumnes de 2n de l'ESO redacten a partir d'un epíleg.