Page 1

2020

UTELIV

DEN KOMPLETTA

SPORTLEVER ANTÖREN


CAMPFIRE

*

Att laga mat utomhus är en upplevelse och med rätt verktyg kan den enklaste maten smaka bättre än den på en stjärnrestaurang. I den här kategorien hittar du kök stora nog för att klara av den mest avancerade matlagningen, samtidigt lätta och kompakta nog att bäras i en hand för enkel transport mellan till exempel bilen och kajaken. Campfire-köken är: • anpassade för matlagning till större sällskap • portabla • enkla att sätta upp och packa ihop • optimala för stora kastruller och stekpannor

TrEkking

*

I den här kategorien finns lätta och effektiva kök som är enkla att använda, perfekta för exempelvis lång­ vandringen. Den låga bränsleförbrukning borgar för lång räckvidd och mindre bränsle att bära i ryggsäcken och med gas som bränsle får du säker hantering och en ren, sotfri förbränning. Trekking-köken är • anpassade för längre exkursioner • lätta att bära och enkla att använda • bränsleeffektiva

EXpedition

*

De här köken är utformade för dig som söker maximal tillförlitlighet under extrema förhållanden. Kökens vikt är minimerad utan kompromisser med prestanda. Och tack vare att köken är byggda av få och enkelt utbytbara delar, kan de servas i fält. Utöver gas kan köken drivas med de flesta flytande bränslena, vilket är att föredra i stark kyla och på avlägsna platser där gas kan vara svårt att få tag på. Expedition-köken är: • extremt robusta • optimerade för såväl stark kyla som brännande ökenhetta • enkla att serva i fält • anpassade för såväl gas som flytande bränslen

2


RÄTT KÖK TILL RÄTT ÄVENTYR

Beroende på användaren och situationen ställs olika krav på kökets egenskaper. Med hjälp av våra tre kökskategorier, Campfire, Trekking och Expedition får du en fingervisning om vilka tankar vi haft bakom respektive kök och vilka förutsättningar du kan förvänta dig att köket klarar av.

3


Detachable pot gripper, locks closed for safe handling.

Transparant lid with integrated collander. Sets up quick and easy to use.

Designed to nest–no rattling around in transport.

One Primetech hard anodized pot with ceramic non-stick coating, one hard anodized aluminum scratch-resistant pot, perfect for frying.

Regulated valve for perfect performance in all conditions.

Windscreen with integrated burner.

primetech stove set performance first PrimeTech Stove Set är den ultimata lösningen för prestanda-inriktade vandrare. Tack vare ett effektivt vindskydd och en kastrull med integrerad värmeväxlare sänks bränsleförbrukningen med hälften jämfört med ett konventionellt kök. En ventil med regulator ger jämn effekt och förbättrar prestandan när gasbehållaren börjar bli tom eller är kall. Som extra säkerhet har den patenterade brännaren en design som förhindrar att eldslågor plötslig slår upp om behållaren skulle råka tippa. Då brännaren är integrerad i vindskyddet är det mycket enkelt att sätta ihop köket. Ta ut vindskyddet ur kastrullen, anslut gasen och tänd köket! Vid transport packas alla delar ihop i kastrullen och blir en kompakt, skrammelfri enhet. Den andra kastrullen som ingår är tillverkad av hårdanodiserad aluminum och har en traditionell design utan värmeväxlare. PrimeTech Stove Set finns i två storlekar: Stove Set 1.3L med två 1,3-liters kastruller, för 1-3 personer och Stove Set 2.3L med två 2,3-liters kastruller för 2-5 personer. Gas ingår ej. PrimeTech Stove Set består av: • Vindskydd med integrerad brännare • PrimeTech-kastrull med keramisk non-stick-beläggning • Konventionell kastrull i hårdanodiserad aluminium

• Lock med integrerat durkslag • Låsbar griptång • Piezotändare • Isolerad förvaringspåse

REF 2700-351032 (1,3 L) Ca pris: 1699:REF 2700-351033 (2,3 L) Ca pris: 1899:-

Detachable pot gripper. Fast and easy set up. Designed to nest - no rattling around in transport.

Two anodized aluminum scratchresistant pots.

Non-stick hard anodized frying pan for easy cooking and cleaning. Doubles as the lid.

Storage bag included.

Windscreen with integrated burner.

essential stove set the ultimate starter set Essential Stove Set är det perfekta systemet för den som söker en prisvärd och lättanvänd lösning. Den enkla designen erbjuder maximal kapacitet i behändigt format. Essential Stove Set fungerar med de flesta kastruller och stekpannor som finns på marknaden. Då brännaren är integrerad i vindskyddet är det mycket enkelt att sätta ihop köket. Ta upp vindskyddet ur kastrullen, anslut gasbehållaren och tänd köket! Som extra säkerhet har den patenterade brännaren en design som förhindrar att lågor plötsligt slår upp om behållaren skulle råka tippa. Vindskyddet utgör en stabil bas och skyddar lågan mot vinddrag. Essential Stove Set finns i två storlekar. Stove Set S med två 1,3-liters kastruller som är lagom för 1-3 personer och Stove Set L med två 2,3-liters kastruller, för 2-5 personer. Gas ingår ej.

4

Essential Stove Set består av: • Vindskydd med integrerad brännare • Två aluminiumkastruller som går att packa i varandra • En stekpanna med non-stick-beläggning som även fungerar som lock • Griptång

REF 2700-351030 (1,3 L) Ca pris: 1199:REF 2700-351031 (2,3 L) Ca pris: 1399:-


winnaar

beste koop

Secure lid reduces cooking time and secures all parts in place. Can be used as a mug.

Heat resistant sleeve in durable G-1000 material with felt lining.

Webbing handle and suspension cord to use while hanging. The Burner, pot, a plastic bowl, a 100gram gas cartridge and the footrest simply pack together in a mesh bag into one compact unit.

Optional coffee press to make two cups of fresh coffee or tea.

The transparent Tritan® lid doubles as an integrated colander.

Laminar flow burner. Laminar Flow Burner Technology enables a lower and more stable burner.

Foot support for added stability on uneven surfaces.

Lite+ COMPACT ALL-IN-ONE STOVE

Lite XL FOR EASY COOKING

Lite+ sätter en ny standard för kompakta allt-i-ett-kök. Den unika låsmekanismen (patentsökt) gör köket väldigt stabilt och tack vare modellens Laminar Flow Burner-teknologi (patentsökt) är brännaren lägre än vad som annars vore möjligt, vilket möjliggör ett robustare, lättare och mindre kök. Perfekt för soloäventyret eller kaffe för två – med tillvalet kaffepress får du två nybryggda koppar kaffe inom loppet av ett par minuter! Köket, alla tillbehör inklusive en 100 grams gaskartusch, får plats i kökets 500 ml hårdanodiserade aluminiumkastrull. En nyhet 2015 är att Lite+ har fått ett värmebeständigt fodral tillverkat i det slitstarka materialet G-1000 med insida av filt. Fodralet har även ett handtag i sadelgjord, för säker hantering och möjligheten att använda köket hängande. Locket reducerar koktiden och håller ihop delarna i ryggsäcken och kan med fördel användas som mugg! Lite+ levereras med ett fotstöd som gör att köket förblir stabilt även på ojämna underlag samt en upphängningsanordning med krok. Gas ingår ej.

REF 2700-356011 Ca pris: 1499:REF 2700-437938 Lite XL pot (Extra kastrull 1 l) Ca pris: 499:-

Triangular Joint Connection secures the pot with a twist.

Lite-familjen växer med en ny modell vars 1,0 liter stora kastrull erbjuder bättre kapacitet för riktig matlagning, stor nog åt två personer. Andra betydelsefulla fördelar med Lite-familjen är den unika låsmekanismen Triangular Joint Connection (patentsökt) som gör att kastrullen skruvas fast enkelt, och den nya brännarteknologin Laminar Flow Burner (patentsökt) som gör köket både lägre och lättare. Enliterskastrullen är tillverkad av hårdanodiserat aluminium med keramisk non-stickbeläggning. Det transparenta Tritan®-locket fungerar också som durkslag. Brännaren, kastrullen, plastskålen, en 100 grams gaskartusch och fotstödet går enkelt att packa ned i den medföljande nätpåsen. Gas ingår ej.

REF 2700-356006, 356008, 356009 Ca pris: 1.299:-

Lid is made from transparent BPA-free plastic with an integrated colander and grip-friendly silicone.

Stove and all accessories, including a 100-gram gas cartridge, fits into the 500 ml hard anodized aluminium pot.

Laminar Flow Burner Technology enables a lower and more stable burner.

Insulating felt sleeve ensures easy and safe handling.

Lite COMPACT STOVE FOR ONE Lite är den nya instegsmodellen i Primus Lite-familj. Köket erbjuder enkelhet utan att kompromissa med prestandan du hittar hos övriga modeller. Den patentsökta låsmekanismen och den patentsökta brännarteknologin borgar för ett kök som är stabilt, och så lätt att du kan ta med det överallt. Kastrullen och brännaren i samverkan utgör ett av produktsegmentets effektivaste kök. Köket och alla tillbehör, inklusive en 100 gram gasbehållare, får plats i den hårdanodiserade aluminiumkastrullen på 500 ml. Lite har ett isolerande filtfodral för säker och enkel hantering. Gas ingår ej. REF 2700-356012 Ca pris: 999:-

1-litre non-stick PrimeTech pot with a heat exchanger and integrated handle. An effective wind protection is included.

express stove set SMALL, LIGHT, AND MINIMAL FUEL CONSUMPTION FOR SOLO TRAVELERS Express Stove Set med sin uppdaterade kastrull har ett effektivt vindskydd som enkelt snäpps fast på köket med hjälp av kraftfulla magneter. Den medföljande kastrullen på 1 liter med värmeväxlare har ett vågmönster i botten som ökar friktionen mellan kastrull och kök. Locket till kastrullen är i genomskinlig BPA-fri plast och är försett med durkslag och greppvänlig silikon. Brännare, medföljande BPA-fri plastskål och en 100-grams gasbehållare går att packa i kastrullen. Gas ingår ej.

REF 2700-353094 Ca pris: 1199:-

5


EW N

A narrow flame fits small pots well and works better in windy conditions. The design makes for a stove as compact and light as possible.

The pot support provides the flame with good wind protection.

The minimalistic design with few parts makes the stove robust. Our latest control valve allows for an extremely precise flame adjustment.

Regulated valve for enhanced performance.

The new Piezo igniter lights the stove regardless of the weather.

The including custom-designed wool storage pouch doubles as a pot holder.

Fire Stick A STOVE THAT FITS IN ANY POCKET We planted the seed for the Firestick Stove when we did a review of all the top-mounted stoves on the market and their format - a comprehensive survey which resulted in a new stove with an entirely unique design, developed to challenge the standard thinking on how a compact, top-mounted stove should be designed. The Firestick Stove from Primus sets a new standard for compact outdoor stoves. Each detail is designed to ultimately make the stove as compact and light as possible. Folded, the stove is shaped like a cylinder so it can be easily slipped into the top or side pocket of a backpack for easy access. The design of the stainless steel pot supports forms a windscreen when folded out. The burner itself has also been designed to give the flame a windscreen. The stove is also equipped with our latest regulated valve, which adjusts the flow of gas and ensures optimum heat output at varying temperatures, and our new Piezo igniter, which makes it easy to light the stove regardless of the weather. Delivered with a custom-designed wool storage pouch which doubles as a pot holder.

FIRESTICK 98 g • 3.5 oz

Ø 36 x 103 mm • 1.4” x 4.1”

2500 W • 8530 BTU/h

Piezo ignition

03:30 min

1-2 people

1h 15 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 351160 Firestick Stove Ca pris: 899:-

The pot support closes neatly with a click mechanism.

Pot supports protects the stove when packed.

TI version: 15 g lighter.

No protuding parts when folded makes it easy to pack.

Fire Stick Ti

The Primus Firestick Stove Ti, much like the Firestick Stoves, is designed to occupy as little space as possible in your gear, without compromising function and quality. The difference is that the Firestick Stove Ti features titanium pot supports, making the stove even lighter. Here as well, the stove incorporates optimal wind protection due to the design of the pot supports and burner. This makes the stove able to stand up to the toughest weather conditions and deliver when it really counts, despite its compact design. The stove is also equipped with our latest valve which adjusts the flow of gas and ensures that you get optimal output at varying temperatures. The stove includes a tailored wool storage pouch that can also be used as a pot gripper, as well as our new Piezo igniter which lights the stove with the click of a button so you don’t have to fiddle with a lighter or matches.

6

FIRESTICK TI 83 g • 2.9 oz

Ø 36 x 103 mm • 1.4” x 4.1”

2500 W • 8530 BTU/h

Piezo ignition

03:30 min

1-2 people

1h 15 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 351190 Firestick TI Stove Ca pris: 1199:-


N EW

No foldable parts – always ready to use. The pot support provides the flame with good wind protection.

Our latest control valve allows for an extremely precise flame adjustment.

The Laminar Flow Burner Technology results in a lower burner, which makes the stove more stable.

2700- 351150 Essential Trail KIT

Essential Trail Kit

Essential trail stove STURDY EVERYDAY STOVE End users were at the forefront of our minds when 112 g • 4.0 oz Ø 108 x 60mm we developed the Essential Trail Stove. Named 2500 W Manual the Essential Trail Stove because our belief that • 8600 BTU/h this stove will become an important and essential 03:30 min 1-2 people product for both camping novices and experienced outdoor cooks. The stove is based on our patent1h 15 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge ed Laminar Flow Burner technology that creates 2700- 351110 Essential Trail Stove Ca pris: 249:an extremely compact burner, contributing to a 2700- 351140 Essential Trail Stove DUO Ca pris: 349:sturdier stove when compared to other top-mount- 2700- 351150 Essential Trail KIT Ca pris: 599:ed stoves (which often become wobbly). The pot support is mounted in a way that provides the flame with wind protection and always stays open, ready to be used. The Essential Trail Stove is equipped with our latest control valve, allowing for a more precise flame adjustment than ever before.

Simple and affordable backpacking stove.

The Essential Trail Kit consists of the new Essential Trail Stove and a set of pots and pans–the perfect combination of everything you need to cook outdoor meals wherever you are. An Essential Trek Pot 1.0L is made from lightweight aluminum and is paired with a ceramic-coated frying pan making cooking and cleaning sauces simple. The frying pan doubles as a lid for quicker boiling and keeps food hot longer. The pot is big enough to house both the stove and a 230-gram gas cartridge when not in use. The pan/lid secures everything in pace with the pot handle.

Piezo ignitor option.

Nylon bag included.

micron trail stove STURDY AND LIGHTWEIGHT

Crosswise pot support acts as a built-in windscreen that makes cooking both fast and reliable. DUO VALVE

Mimer STOVE KIT mimer/classic trail SIMPLE, STURDY AND FLEXIBLE Mimer är ett robust och stadigt kök för den som vill njuta av god mat i naturen. Kärlstöden skyddar lågan mot vind och gör matlagningen snabb och säker. Varianten med Duo-ventil passar de flesta gasbehållare med ventil som finns på marknaden. Ett perfekt kök för världsresenären. Gas ingår ej.

Mimer är ett robust, enkelt klassiskt kök ett bra pris. Mimer Kit innehåller två aluminiumkastruller 1,7 och 2,1 liter, stekpanna och griptång. 195 g • 6.9 oz 233 g • 8.2 oz

125 x 125 x 82 mm • 4.9’’ x 4.9’’ x 3.2’’ 125 x 125 x 104 mm • 4.9’’ x 4.9’’ x 4.1’’

2800 W • 10000 BTU/h

Manual

2:30 / 3:40

1-3 people

70 min on 230 g gas cartridge • 8.1 oz gas cartridge 2700- 224394 Mimer Stove™ Ca pris:349:2700- 224344 Mimer Stove™ - Duo Ca pris: 399:2700- 324611 Mimer Kit™ Ca pris: 599:-

Micron Trail-köket kombinerar låg vikt och kompakt format med prestanda och robusthet. Detta kraftpaket är så litet att det ryms i din bröstficka men lyckas ändå med en PrimeTech-kastrull få en liter vatten att stormkoka på under tre minuter med. En smal, snabb låga står emot blåst bättre och är bäst lämpad för Primus PrimeTech-kastruller. Ventilen är designad för att lågan ska kunna regleras exakt. Välj mellan enkla Micron Trail Stove utan piezotändare för att minimera vikten, Micron Trail Stove med piezotändare för extra bekvämlighet och Micron Trail Stove med ventil med regulator och piezotändare för maximal prestanda. 94 g • 3.3 oz

68 x 57 x 68 mm • 2.7” x 2.2” x 2.7”

2600 W • 8900 BTU/h

Piezo ignition

2:30 / 3:30

1-2 people

85 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 321455 MicronTrail Stove Piezo Ca pris 549:-

7


Vårt mest avancerade kök någonsin G O L D

” Världens minsta flerbränslekök: det kan förbränna såväl gas som alla typer av flytande bränslen, från bensin till diesel. Vilken genialisk uppfinning!” OutDoor Industry Gold Award 2011 Smaller, lighter and much more fuel-efficient than most stoves in the expedition category.

OmniLite Ti works with gas, gasoline/petrol, diesel, kerosene/paraffin, and even aviation fuel.

The windscreen and pot supports are made of titanium, making the stove very stable and light.

ErgoPump™, a multi-tool with a cleaning needle, a foldable windscreen, a heat reflector are included. Using the separate control knob, you can adjust the flame to the heat you want, even if you are wearing gloves.

OMNILITE TI INKL. BRÄNSLEFLASKA OCH VINDSKYDD OmniLite Ti är baserat på samma teknologi som vårt prisbelönta OmniFuel och konstruerat för att klara krävande situationer och miljöer. Köket är lika robust och pålitligt men mindre, lättare och betydligt bränslesnålare. Effekten är anpassad för nya generationens bränsleeffektiva kastruller med värmeväxlare, som våra Eta Pots. Vindskydd och kärlstöd är tillverkade av titan, vilket gör köket mycket stabilt och lätt. OmniLite Ti fungerar med gas, bensin, diesel, fotogen, till och med flygbränsle. Med det separata reglerhandtaget kan du finjustera lågan, även med handskar på. Kökets packmått är minimala och köket är perfekt för 1-2-mannaäventyret med högt ställda miljökrav. ErgoPump™, multiverktyg med rensnål, vikbart vindskydd, värmereflektor, 0,35 l bränsleflaska samt en smidig och slitstark förvaringsväska ingår.

8

341 g • 12.0 oz 230 g • 8.1 oz

114 x 90 x 55 mm • 4.5’’ x 3.5’’ x 2.2’’

2600 W • 8900 BTU/h

Manual

2.40 min / 3:40 min (+ Pre-heating 40 sec)

1-2 people

100 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 321985 OmniLite™ Ti – incl. fuel bottle and Super Pouch Ca pris: 2499:-


Extremely robust, reliable and powerful. Designed to handle demanding situations, extreme altitudes and both low and high temperatures.

Fuel bottle, ErgoPump™, a multi-tool with cleaning needle, windscreen, heat reflector included.

Very high output and can be used with virtually any kind of fuel, including Primus PowerGas cartridges, gas, gasoline/petrol, diesel, kerosene/paraffin, and even aviation fuel.

Control knob allows you to adjust the flame to the heat you want, even if you are wearing gloves.

OMNIFUEL MED BRÄNSLEFLASKA OCH PÅSE OmniFuel är vårt mest prisbelönta kök någonsin. Det har fälttestats utförligt år efter år och bevisat sitt värde under oräkneliga expeditioner. Köket är extremt robust, tillförlitligt och kraftfullt, konstruerat för att klara av de mest krävande situationerna, extrema höjder och såväl låga som höga temperaturer. Den uppdaterade modellen OmniFuel II är precis lika kapabel som tidigare, men har ett kompaktare format. Det nya kastrullstödet säkras i låst läge när de fällts ut och fälls ihop kompaktare än tidigare. Munstyckena är tydligt markerade för respektive bränsle och fästa vid kastrullstöden, så att de inte tappas bort. Med sina 3000 watt har OmniFuel II kraft över att avvara. Kan användas med i stort sett alla typer av bränslen, inklusive gas, kemiskt ren och blyfri bensin, fotogen, diesel och till och med flygbränsle. Med hjälp av det separata bränslereglaget kan du finjustera lågan även när du bär handskar. OmniFuel levereras med en ErgoPump™, ett multiverktyg med rensnål, ett vindskydd och en värmereflektor.

MultiFuel produces a powerful flame that works very well even under extreme weather conditions.

Sturdy stove that works with gas, gasoline/petrol, diesel, kerosene and even aviation fuel.

450 g • 15.9 oz 350 g • 12.3 oz

142 x 88 x 66 mm • 5.6” x 3.5” x 2.6”

3000 W • 10500 BTU/h

Manual

2:00 / 3:10 (+ pre-heating 40 sec)

1-4 people

70 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 328988 OmniFuel™ – incl. fuel bottle and Pouch Ca pris: 2199:-

MultiFuel III comes with an ErgoPump™, a multi-tool, a nylon bag, a windscreen and a heat reflector.

Pot supports lock securely in the unfolded position and folds tighter, making the stove more compact when stuffed away.

MULTIFUEL The true workhorse refined MultiFuel är ett robust kök som fungerar med gas, kemiskt ren bensin, diesel, fotogen och till och med flygbränsle. Den kraftfulla lågan gör att köket levererar även under svåra väderförhållanden. Det nya kastrullstödet säkras i låst läge när de fällts ut och fälls ihop kompaktare än tidigare, vilket hjälper dig spara plats i packningen. Munstyckena är tydligt markerade för respektive bränsle och fästa vid kastrullstödet, så de inte tappas bort. MultiFuel levereras med en ErgoPump™, ett multiverktyg, en nylonväska, ett vindskydd och en värmereflektor.

442 g • 15.6 oz 373 g • 13.2 oz

142 x 88 x 66 mm • 5.6” x 3.5” x 2.6”

2700 W • 9200 BTU/h

Manual

3:10 / 4:30 (+ pre-heating 40 sec)

1-4 people

70 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 328896 MultiFuel™ Ca pris: 1799:-

9


Comes with a windscreen, a heat reflector, an igniter and a nylon storage bag.

Four stable, foldable legs and a wide flame make it suitable for larger pots.

Preheating coil makes cooking in lower temperatures easier.

ACCESSORY GRAVITY MULTIFUEL KIT

Gravity SMALL STOVE FOR BIG POTS Det uppdaterade Gravity II mperaturer. Med den nya separata piezotändaren, som också fungerar som verktyg, är Gravity tillförlitligare och robustare än någonsin. Köket har fyra stabila, vikbara ben och en bred låga som möjliggör att du kan använda stora kastruller. Gravity III levereras med vindskydd, värmereflektor, tändare och nylonpåse. Gas ingår ej.

Gravity Multifuel Kit uppgraderar ditt Gravity-kök till ett multifuelkök så du kan använda flytande bränslen som kemisk ren bensin, blyfri bensin och i nödfall även fotogen. Kitet består av en 0,6-liters bränsleflaska, ErgoPump, multiverktyg med rensnål, bränslekopp samt munstycken. Praktisk packpåse medföljer.

250 g • 8.8 oz

151 x 110 x 50 mm • 5.9’’ x 4.3’’ x 2’’

3000 W • 10500 BTU/h

Piezoelectric

295 g • 10.4oz

2700 W • 9200 BTU/h

2:50 / 3:50

1-4 people

2:50 / 3:50 (+ pre-heating 45-60 sek)

Manual

70 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 328196 Gravity™ Ca pris: 899:-

Can be updated to run on liquid fuel. Comes with a practical storage bag.

2700- 737380 Gravity™ MF Kit

Pot supports lock securely in the unfolded position for a compact transport.

Low center of gravity and stabily.

Preheating coil makes cooking in lower temperatures easier.

express spider THE LIGHTWEIGHT ALTERNATIVE TO TOP MOUNTED STOVES ExpressSpider är ett av de lättaste slangmonterade gasköken som finns idag och ett utmärkt alternativ till toppmonterade gaskök. ExpressSpider bygger på samma teknik som vårt toppmonterade gaskök ExpressStove och är både extremt stabilt, tåligt och riktigt lätt. Ett självklart val för den som behöver ett stryktåligt och flexibelt kök. Köket levereras med värmereflektor och nylonpåse. Gas ingår ej.

10

200 g • 7.1 oz

105 x 82 x 50 mm • 4.1’’ x 3.2’’ x 2’’

2000 W • 7150 BTU/h

Manual

3:35 / 5:00

1-4 people

119 min on230 g • 8.1 oz gas cartridge 2700- 328485 Express Spider™ Ca pris: 699:-


easy light Light and warmth – anywhere Nästintill ljudlös brännare. Steglöst ställbar ljusstyrka med upp till 80 W effekt. Gjord i underhållsfritt material. Finns med eller utan piezotändare. 203 g • 7.2 oz (Duo) 187 g • 6.6 oz

4-36 h

79 x 73 x 141 mm • 3.1’’ x 2.9’’ x 5.6’’ 79 x 73 x 122 mm • 3.1’’ x 2.9’’ x 4.8’’

490 lumens

300 W • 1100 BTU/h

Piezoelectric

2700- 224583 EasyLight™ Ca pris: 659:-

micron lantern A brighter future Lätt

och tålig lykta med låg vikt. Hållbar rostfri nätkorg istället för glas. Easy trigger, gör tändningen snabb och enkel. Ljusstyrkan justeras steglöst med en effekt upp till 70 W. 118 g • 4.2 oz 155 g • 5.5 oz

4-36 h

61 x 65 x 106 mm • 2.4’’ x 2.6’’ x 4.2’’ 61 x 67 x 123 mm • 2.4’’ x 2.6’’ x 4.8’’

235 lumens 360 lumens

300 W • 1100 BTU/h

Piezoelectric

2700- 221383 Micron Lantern™ - Steel mesh Ca pris:799:2700- 221363 Micron Lantern™ - Glass Ca pris: 799:-

mimer lantern A simple, robust and priceworthy lantern En rejäl, tålig lykta designad i klassisk i rostfritt stål. Lyktan ger ett tyst, sotfritt och justerbart sken motsvarande 120 W och värmer gott i tält, båtar och andra kyliga utrymmen. Mimer Lantern har piezotändning. 345 g • 12.2 oz 370 g • 13.1 oz 330 lumens

5-25 h

Ø 120 x 145 x 100 mm • Ø 4.7’’ x 5.7’’ x 3.9’’ Ø 120 x 155 mm x 100 mm • Ø 4.7’’x 6.1’’ x 3.9’’ 480 W • 1700 BTU/h

Piezoelectric 2700- 226993 Mimer Lantern™ Ca pris: 599:-

11


firestarter light your fire Det lättaste sättet att göra upp eld är med hög värme och hög effekt på samma gång. På det sättet får man god förbränning från början och slipper använda tändvätska eller andra kemiska substanser. Den är också lätt att använda tack vare piezotändaren. Primus FireStarter passar alla Primus PowerGas behållare. För bättre funktion vid låga temperaturer kan den vändas upp och ner för att använda gasen i flytande form. 160 g • 5.5 oz

156 x 40 x 52 mm • 6.1’’ x 1.6’’ x 2.1’’

2100 W • 7500 BTU/h

Piezoelectric

2700- 310020 FireStarter™ Ca pris: 499:-

PowerLighter

PowerLighter med spetslåga gör det enkelt att tända ditt kök eller lägereld. Temperaturen är på hela 1300°C, vilket underlättar tändning av flytande bränslen i dålig väderlek. Part number: 2700- 733307 – Black Ca pris: 249: 2700- 733308 – Red Ca pris: 249:Dimensions: 80 x 50 x 20 mm • 3.1” x 2” x 0.8’’ Weight: 67 g • 2.4 oz

12

Piezo Igniter

För att undvika besväret med att hantera tändstickor som går sönder och tändare som inte fungerar i blåsigt väder har vi skapat Piezo-tändaren. Gnista med ett enkelt klick på en knapp. Så oavsett hur blåsigt det är kan du hålla händerna på ett säkert avstånd från lågan. Tändarens design gör att du kan använda den med handskar. Part number: 2700- 741460 Ca pris: 149:Dimensions: Ø 12 x 98 mm • 0.5” x 3.9” Weight: 12 g • 0.4 oz

Glödnät 3-pack

horiumfritt glödnät för Primus lyktor. 730800 passar rocket burner 2184, 2284, 3284, 2172/79, 3230/40/50, 2245, 3235, 2213. 800801 passar goose neck burner 2150, 2170, 2171, 2176. 800901 passar goose neck burner 2152/59, 2162, 2169, 2917. Levereras i trepack. Part number: 2700-730800 Ca pris: 59:-


Primus Gas

Primus har gas för alla säsonger och ändamål. Vi erbjuder tre olika gasblandningar för olika förhållanden: Sommar gas, Power Gas och Vintergas som optimerar energi och effektivitet när och var du behöver det. Power Gas är vår mest mångsidiga blandning, som ger utmärkt kraft även runt noll grader Celsius. Sommargas är optimerad för maximal bränsleeffektivitet vid heta förhållanden upp till temperaturer till 40 ° C. För kalla temperaturer har vi skapat Winter Gas som fungerar bra ner till -22 ° C.

primus power gastm primus winter gastm -22°C

Power Gas

Vår nya Power Gas består är en blandning av propan- och isobutangas. Det är vår mest allsidiga blandning, med strålande verkningsgrad från vår till höst. Även när temperaturen sjunker under nollan, levererar gasen tillräckligt mycket kraft till köket. Allsidigheten gör Power Gas till det givna valet när det är svårt att förutse vilka väderförhållanden du kommer möta. Article number: 2700- 220661 – Power Gas 100 g Ca pris: 55:Dimensions: Ø 90 x 67 mm • 3.5” x 2.6” Gross weight: 198 g • 7 oz 2700- 220761 – Power Gas 230 g Ca pris: 59:Dimensions: Ø 108 x 85 mm • 4.2” x 3.3” Gross weight: 390 g • 13.7 oz 2700- 220261 – Power Gas 450 g Ca pris: 99:Dimensions: Ø 108 x 137 mm • 4.2” x 5.4” Gross weight: 645 g • 22.7 oz

primus summer gastm

0°C

summer Gas

Nyheten Summer Gas är en blandning av propan- och butangas, optimerad för sommarens milda förhållanden. När det är varmare än +15 °C ute blir vanliga gasblandningar lätt för kraftfulla, vilket sänker kökets verkningsgrad och ökar bränsleåtgången. Article number: 2700- 220751 – Summer Gas 230 g Ca pris: 55:Dimensions: Ø 108 x 85 mm • 4.2” x 3.3” Gross weight: 390 g • 13.7 oz Article number: 221051 Punkteringsbar Ca pris: 35:Dimensions: Ø 90 x 90 mm • 3.5” x 3.5” Gross weight: 375 g • 13.2 oz Article number: 220851 Casette gas Ca pris: 39:Dimensions: Ø 65 x 200 mm • 2.6” x 7.9” Gross weight: 325 g • 11.4 oz Article number: 2700- 720062 Allround gas Ca pris 35:Dimensions: Ø 52 x 182 mm • 2’’ x 7.1’’ Volume: 290 ml • 9.8 oz Gross weight: 214 g • 7.5 oz

40°C

winter Gas

Tack vare vår nya Winter Gas kan du äntligen använda gas året om, även när temperaturen kryper ned mot –22 °C. Detta möjliggörs av en innovation inne i gaskartuschen: Vapour Mesh, tillverkad av högabsorberande papper som ökar ytan för avdunstningsprocessen. Detta gör att Winter Gas ändrar form från flytande till gas mycket snabbare, vilket gör den optimal under kalla förhållanden. Under 60 minuters matlagning har Winter Gas cirka 9 % högre verkningsgrad än gas utan Vapour Mesh. Under 120 minuters matlagning stiger den siffran till 15 %. Article number: 2700- 220771 – Winter Gas 230 g Ca pris: 99:Dimensions: Ø 108 x 85 mm • 4.2” x 3.3” Gross weight: 390 g • 13.7 oz 2700- 220271 – Winter Gas 450 g Ca pris: 149:Dimensions: Ø 108 x 137 mm • 4.2” x 5.4” Gross weight: 645 g • 22.7 oz

BRÄNSLEFLASKOR

Ultralätt i extruderad aluminium utan skarvar och lackerad insida för att ge flaskan ett bättre skydd. Anslutningsgängan är standard och passar OmniFuel, MultiFuel, Eta Power MF, Gravity VF & MF och VariFuel.

Power Fuel

PowerFuel är en mycket avancerad petroleumblandning som ger en synnerligen ren förbränning med överlägsen effekt, högre än andra flytande bränslen, såsom fotogen, diesel och lacknafta etc. Den har specialframställts för maximal prestanda. Article number: 2700- 220994 Ca pris: 79:Volume: 1 l • 33.8 oz Dimensions: Ø 83 x 240 mm • 3.3” x 9.4” Weight: 690 g • 24.3 oz

Article number: 2700- 737930 – Red, with childproof cap 0.35 Ca pris: 179:Dimensions: Ø 65 x 150 mm • 2.6” x 5.9” Max volume: 300 ml • 10.6 oz Weight: 92 g • 3.2 oz 2700- 737931 – Red, with childproof cap 0.6 l Ca pris 199:Dimensions: Ø 75 x 200 mm • 2.9” x 7.9” Max volume: 530 ml • 18.7 oz Weight: 144 g • 5.1 oz 2700- 737932 – Red, with childproof cap 1.0 l Ca pris: 229:Dimensions: Ø 80 x 250 mm • 3.1” x 9.8” Max volume: 850 ml • 31 oz Weight: 213 g • 7.5 oz 2700- 737933 – Red, with childproof cap 1.5 l Ca pris: 249:Dimensions: Ø 88 x 310 mm • 3.5” x 12.2” Max volume: 1335 ml • 46.5 oz Weight: 279 g • 9.8 oz

13


2700- 741100 Bag for Kuchoma

kuchoma Grilla i trädgården när helst du har lust. Eftersom Kuchoma-grillen är lätt och kompakt, är det enkelt och smidigt att ta med den till dina favoritställen. Designen är optimerad för att vara så liten och lätt som möjligt utan att behöva kompromissa om varken den prestanda eller funktionalitet som krävs för att du ska få en oförglömlig grillning med familj och vänner. Kuchoma-grillen ger både direktvärme så väl som indirekt värme så att du kan tillaga maten precis som du vill ha den. Grillgallret har en non-stick beläggning. Denna och droppbrickan kan tas bort och rengöras, vilket gör att grillen är lätt att underhålla. För att öka bärbarheten ytterligare, drivs Kuchoma av en mindre, lättare gasflaska som vanligtvis används för campingkök – Primus gasflaska 100 g, 230 g och 450 g. Med ett extra 741110 Adaptor-kit för Kuchoma (440050) kan grillen konverteras till att drivas med Primus 2012 gasflaskor, återfyllbara gasflaskor med M16 x 1,5 (CG), 16.4 oz. gasolflaskor samt DIN Kombi (AG KLF (G12)) och P.O.L. anslutningar. Det finns även en bärväska (741100) att köpa till, som underlättar transporten av Kuchoma grillen ytterligare.

KINJIA

Det här köket är utformat för att enkelt bäras med och ger familjen och vännerna en äkta matlagningsupplevelse. Lättare och mer kompakt än de flesta kök med två brännare, utan att göra avkall på prestanda eller kapacitet – Kinjia gör aldrig utomhuskocken besviken. För att göra köket ännu mer portabelt drivs det med den mindre och lättare typ av gasbehållare som normalt används för vandringskök – Primus gasbehållare på 100 g, 230 g eller 450 g. 350111 Kinjia (NA) för nordamerikanska marknaden drivs med 16.4-oz propan-behållare. Gallren och droppbrickan tas lätt bort och kan rengöras var för sig, vilket gör köket enkelt att underhålla. Köket är tillverkat av starka material och dess robusta design garanterar år av pålitlig användning. 3.7 kg • 8.2 lbs

475 x 295 x 78 mm • 18.7” x 11.6” x 3.1”

2 x 3000 W • 2 x 10200 BTU/h

Manual

– / 4:20

1-10 people

47 min, 230 g • 8.1 oz gas cartridge (180 g/h per burner) 2700- 350110 Kinjia Ca pris: 1999:-

Atle kök

En uppskattad och populär klassiker! Köket fälls enkelt ihop, är utrustat med lås och bärhandtag vilket gör det lätt att bära med sig. På två separata reglerbara lågor finns plats för stora grytor och stekpannor. Effektivt vindskydd. Levereras med slang och anslutning för Primus påfyllningsbara gasolflaskor.

14

5.2 kg • 11.5 lbs

550 x 300 x 95 mm • 23.2’’ x 11.8’’ x 3.7’’

2 x 3360 W • 2 x 12000 BTU/h

Piezo ignition

3:00

1-10 people

5 h on 2 kg gas • 70.54 oz gas 2700- 329083 Atle Stove™ with Primus M16x1.5 (CG) connection Ca pris: 1999:-

4.6 kg • 10 lbs

440 x 156 x 306 mm • 17.3” x 6.1” x 12”

2500 W • 8500 BTU/h

Piezo ignition

1-10 people 1 h 15 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge (180 g/h) 2700- 440050 Kuchoma Ca pris: 2199:-


Dual burners.

Powered by Primus 100 g, 230 g or 450 g cartridge gas.

Integrated carrying strap for versatility and on-the-go convenience.

Oak lid doubles as a cutting board or serving plate.

Detachable fabric is easier to clean.

ONJA

Onja är vårt mest kompakta kök med två brännare. Tack vare bärremmen är köket enkelt att bära med sig och fungerar precis lika bra på stadsutflykten till parken som på helgturen med kajaken. När stommen är utfälld bli den en stabil matlagningsenhet som även skyddar brännarna från vinden. Ovansidan är täckt med ett eklock som även fungerar som skärbräda eller serveringsfat. Drivs av Primus gasbehållare på 100 g, 230 g eller 450 g. Perfekt om man vill ta med sig köket på resan.

3.3 kg • 7.3 lbs

440 x 140 x 290 mm • 17.3” x 6” x 11”

2 X 2800 W • 2 x 10000 BTU/h

Manual

– / 3:40

1-4 people

34 min on 230 g • 8.1 oz gas cartridge (200 g/h per burner) 2700- 229010 Onja Capris: 1599:-

Side windscreens ensure steady cooking in windy conditions. Non-stick griddle plate included.

Removable drip tray for easy cleaning.

Powered by the Primus 100g, 230 g and 450 g gas cartridges and 16.4 oz. propane cylinder. Adapters for other connections are available.

Steel legs raise the stove from the surface and provide support and stability.

Oak laths make the lid more rigid for increased durability.

Wood trimmed metal handle for safe opening/closing and durable transport.

TUPIKE

Det är svårt att få bättre smak på maten än när den lagas utomhus. Men att laga till en festmåltid åt familj och vänner i det fria innebär vanligtvis att man måste släpa med sig tung och otymplig utrustning. Inte nu längre. Tupike-köket med två brännare klarar av riktig matlagning, men är ändå tillräckligt lätt och kompakt för att du enkelt ska kunna bära det med dig. Med en stomme i rostfritt stål, ekribbor och mässingdetaljer åldras Tupike med stolthet och ser bättre ut för varje äventyr. Ekribborna ger locket en stark och robust känsla och skyddar köket från slitage. När locket är öppet garanterar det och de extra vindskydden på sidorna stabil matlagning, även när vinden blåser. Tupike levereras med en anpassad grill- och stekplatta med non-stick-yta för enkel användning och rengöring. Grill- och stekplattan är tillverkad av formgjutet aluminium vilket garanterar bra värmefördelning. Köket drivs antingen av den mindre och lättare behållaren som normalt används för kök för lättare packning (Primus gasbehållare 100 g, 230 g och 450 g) eller, för mer stationär användning, de större Primus-behållarna 2012 och M16 x 1,5 (CG). Tupike 350121 och 350131 (NA). Gallren och droppbrickan kan tas bort och rengöras var för sig, vilket gör köket lätt att använda och rengöra. De starka materialen och dess robusta design garanterar år av pålitlig användning.

4.3 kg • 9.5 lbs

475 x 295 x 82 mm • 18.7” x 11.6” x 3.2”

2 x 3000 W • 2 x 10200 BTU/h

Piezo ignition

– / 4:20

1-10 people

47 min, 230 g • 8.1 oz gas cartridge (180 g/h per burner) 2700- 350120 Tupike Ca pris: 2499:2700- 350130 Tupike Kit Ca pris: 3499:-

15


Kamoto open fire pit

Inget slår känslan runt en öppen eld, de fladdrade lågorna och träet som knastrar. På många platser är det dock inte möjligt att ha en öppen eld, eftersom det skulle skada marken under. Kamoto är en bärbar eldstad för brasor som inte lämnar några spår. Kan användas med trä eller kol. Ramen är tillverkad av pulverlackat stål och är enkel att fälla ihop och ta med. Utfälld är den klar att tändas på några sekunder. Kamoto har en eldstad i rostfritt stål med vindskydd på sidorna samt ett luftinsläpp på undersidan, vilket ger effektiv förbränning. Askfatet skyddar marken. Kamoto finns i två storlekar och grillgaller medföljer. Det är den perfekta värmekällan för Primus nya OpenFire-pannor. Article number: 2700- 738060 – Kamoto Ca pris:1699:Dimensions: 390 x 60 x 530 mm • 15.3” x 2.4” x 20.9’’ Weight: 6.3 kg • 13.9 lbs 2700- 738061 – Kamoto Large Ca pris: 1899:Dimensions: 470 x 60 x 650 mm • 18.5” x 2.4” x 25.6’’ Weight: 9.6 kg • 21.2 lbs

open fire pan

Att laga mat över öppen eld handlar om mer än att värma mat. Det är en helhetsupplevelse - lågorna, doften och värmen. Pannorna är tillverkade av ett unikt trelagers-material som består av en aluminiumkärna med ett hölje av rostfritt stål. Aluminium har oöverträffade egenskaper vad gäller värmeledning och är lättare än stål. Rostfritt stål är å andra sidan lätt att rengöra och är rep- och korrosionståligt. Kombinationen gör pannan 35 % lättare än om den varit i stål och värmespridningen är betydligt bättre än i vanliga stålpannor. Pannorna har en väl tilltagen definerad kant för att göra det enklare att vända och ta upp mat ur pannan. Handtagen på sidorna gör det enkelt att flytta runt pannan på elden. Benens gängor är designade för att gå lätt att skruva i även om de blir lite kantstötta. Själva benen har specialgängor som förhindrar att de skadas. Fyrkantsprofilen på benen gör det lättare att skruva på och av dem. Finns i två storlekar, 46x59 cm (18.1”x 23.2”) och 47x76 cm (18.5”x 29.9”). Article number: 2700- 738050 – Open Fire Pan Small Ca pris:1199:Dimensions: 460 x 590 x 250 mm • 18.1” x 23.2” x 9.8’’ Weight: 3.2 kg • 7.1 lbs 2700- 738051 – Open Fire Pan Large Ca pris: 1599:Dimensions: 470 x 760 x 250 mm • 18.5” x 29.9” x 9.8’’ Weight: 4.4 kg • 9.7 lbs

Open Fire pack sack

OpenFire Pack Sack är med sin behandlade insida ett smart tillbehör för transport och förvaring av OpenFire-pannorna och Kamoto FirePit. Använd den för att frakta hem din smutsiga FirePit eller smutsiga pannor utan att förstöra kläder eller bil. När du kommer hem vänder du bara ut och in på den och sköljer ur den. Tillverkad av tålig nylon med PU-behandlad insida. Kamoto

16

Article no: 2700- 738062 Ca prsi: 349:Dimensions: 490 x 70 x 770 mm • 19.3” x 2.8” x 30.3’’ Weight: 570 g • 20.1 oz

campfire apron

Skydda dina kläder från fett och sot, samtidigt som du håller stilen när du står vid grillen. Tillverkad i slitstarkt g1000-tyg. Med två stora framfickor och en mindre bröstficka som rymmer allt det viktigaste du behöver när du lagar mat. Justerbart skärp i väv håller förklädet på plats. Spännet har en integrerad kapsylöppnare i rostfritt stål. Article number: 2700- 740960 Ca pris: 499:Dimensions: 800 x 630 mm • 31.5” x 24.8” Weight: 170 g • 6.0 oz

campfire tongs

These 275mm long stainless steel tongs are compact enough to bring with you wherever you want your barbecue, but are long enough to keep your hands out of the heat. Jagged and narrow endings provide good friction, while a cut out pattern ensures a great hand grip and optimal comfort at the grill. Article number: 2700- 741090 Ca pris: 249:Dimensions: 275 x 26x 83 mm • 10.8” x 1” x 3.3« Weight: 115 g • 4.1 oz


Included carrying bag. Height adjustable grids control cooking temperate. Folds compactly for easy transport.

Sturdy design.

Aeril large

Primus Aeril är ett multifunktionellt och robust tillbehör som gör det möjligt att laga mat över öppen eld. Stället är gjort i rostfritt stål, och de stabila benen och den solida designen är perfekta för användning tillsammans med det medföljande grillgallret, Primus pannor för öppen eld, samt för grytor eller stekpannor. Grillgallret kan justeras i höjdled så att man kan hålla koll på temperaturen genom att flytta gallret längre bort från eller närmre elden. Det kompakta hopvikta formatet gör stället enkelt att transportera i den medföljande påsen, så att du alltid är redo för att laga mat vid lägerelden. Article number: 2700- 741350 Ca pris: 1399:Dimensions: 480 x 430 x 230 mm • 18.9” x 16.9” x 9.1’’ Weight: 2200 g • 77.6 oz Maximum load: 20 kg • 44.1 lb

Height adjustable grids control cooking temperate.

Carrying bag included.

Folds compactly for easy transport.

Sturdy design.

Aeril Small

Primus Aeril i storlek Small har alla de bra funktionerna som Primus Aeril Large har, men kommer i ett mindre format. Stället är gjort i rostfritt stål, har robusta och stabila ben, samt en solid design som gör det perfekt för att använda tillsammans med det medföljande grillgallret, eller tillsammans med grytor och stekpannor. Det kompakta, vikbara formatet gör det enkelt att transportera i den medföljande påsen eller i en standardryggsäck, så att du alltid kan vara redo för att laga mat vid lägerelden. Article number: 2700- 741340 Ca pris: 999:Dimensions: 262 x 262 x 179 mm • 10.3” x 10.3” x 7.0’’ Weight: 1200 g • 42.3 oz Maximum load: 20 kg • 44.1 lb

Ignition steel

Primus Ignition Steel är det optimala sättet att göra upp en eld eller tända köket på – i alla väderförhållanden. Ignition Steel är vattentålig och fungerar i blöta förhållanden – även i regn och snö. Ståldelarna är väl skyddade i det integrerade fodralet, vilket även fungerar som dragsnöre för enkel transport. Gnistan som uppstår i Ignition Steel har en temperatur på 3000° C och kommer att fungera tusen gånger, vilket gör det till en viktig del i campingpackningen i många år framöver. Small Article number: 2700- 741210 – Black Ca pris: 129:2700- 741220 – Barn red Ca pris: 129:Dimensions: 80 x 28 x 10 mm Weight: 20 g • 0.7 oz

Large Article number: 2700- 741250 – Black Ca pris: 199:2700- 741260 – Barn red Ca pris: 199:Dimensions: 90 x 30 x 13 mm Weight: 27 g • 1.0 oz

Barn Red

Black

17


NEW

NEW

SET 1L 0,6 L

Trek Pot 0.6 L - 1l + set

The perfect pot for any size of adventure where minimal packing is a priority. We have challenged the size norms for this type of pot and we use the handle for securing everything into a compact package. The pot is made of hard-anodised aluminum, holds 0.6 litres and has a ceramic, non-stick coating. The bottom is a little thicker than the sides which makes cooking easier and reduces the risk of burning food during cooking. The bottom also has a spiral pattern which provides good friction against the pot support and more effective heat transfer. The handle can be locked in two positions. It offers a sturdy grip and makes cooking and serving much easier. When the handle is removed and mounted for packing, it occupies very little space and holds all the parts of the pot together. The lid is made of PP plastic and also serves as a strainer with a silicone handle. Article number: 2700- 741400 - 0.6 L Ca pris: 399:Volume: 3 l • 20.3 oz Dimensions: Ø 94 x 90 mm • Ø 3.7” x 3.5” Weight: 140 g • 4.9 oz

Article number: 2700- 741410 - 1.0 L Ca pris:499:Volume: 1.0 l • 33.8 oz Dimensions: Ø 117 x 145 mm • 4.6” x 5.7” Weight: 270 g • 9.5 oz

Article number: 741420 (741430 + 741440) - 0,6 + 1.0 L = SET 799:Dimensions: Ø 94 x 90 mm • Ø 3.7” x 3.5” + Ø 117 x 145 mm • 4.6” x 5.7” Weight: 140 g • 4.9 oz + 270 g • 9.5 oz

BPA FREE!

primetech™ Pot set

(No bisphenol-A)

Tanken bakom våra PrimeTech-kastruller är effektivitet, att friluftsköket ska kunna ta tillvara på vartenda gram bränsle. De passar vandrare som vill ha en lättare ryggsäck, vänta kortare tid på vattnet att koka och få njuta mer av naturen. Tack vare en integrerad värmeväxlare på undersidan av kastrullen ökar effektiviteten med 50% jämfört med traditionella kastruller. Detta innebär att vattnet kokar snabbare och bränslet räcker längre. Vilket i sin tur innebär att du kan bära med dig mindre bränsle, något som är bra för både din plånbok, din rygg och miljön. 1.3 L

PrimeTech-kastrullen är tillverkad i hårdanodiserad aluminium som har en bra värmefördelning och inte rostar. Den har dessutom en keramisk non-stick-beläggning på insidan, vilket underlättar vid matlagning och rengöring. Den andra kastrullen är i naturanodiserad aluminium, med traditionell design utan värmeväxlare. Båda kastrullerna är 2,3 liter, lagom till 2-5 personer. Ett lock i transparent Tritan® med integrerat durkslag och handtag i värmetåligt silikon gör sysslor som exempelvis att hälla av pastavatten enkelt. Den smarta griptången är stadig som ett fast handtag och flexibel som en traditionell griptång och kan låsas fast i kastrullen för enkel och säker hantering. Article number: 2700- 740380 - PrimeTech Pot Set 1.3L ca pris 899:Volume: 1.3 l • 43.9 oz Dimensions: Ø 178 x 108 mm • 7” x 4.2” Weight: 524 g • 18.5 oz

LITE XL™ Pot

Article number: 2700- 740390 - PrimeTech Pot Set 2.3L Ca pris: 999:Volume: 2.3 l • 77.7 oz Dimensions: Ø 200 x 137 mm • 7.9” x 5.4” Weight: 735 g • 25.9 oz

1,0 liter hårdanodiserad aluminiumkastrull med keramisk non-stick-beläggning. Transparent Tritan®-lock som också fungerar som durkslag. Det perfekta tillvalet för att få ut mer av ditt Lite- eller Lite Plus-kök. Article number: 2700- 737938 Ca pris: 499:Volume: 1.0 l • 33 oz Dimensions: Ø 140 x 115 mm • 5.5” x 4.5” Weight: 380 g • 13.4 oz

18

2.3 L

BPA FREE! (No bisphenol-A)


BPA FREE! (No bisphenol-A)

1.3 L

LiTech™ pot Set

LiTech Pot Set är, precis som namnet antyder, förstavalet för vandraren som gillar att bära lätt och gärna räknar gram inför turen. Välj att ta med en eller två av kastrullerna och du kan påverka vikten ytterligare. Kastrullerna är gjorda i hårdanodiserat och höggradigt aluminium, vilket ger ett tåligt set samtidigt som vikten hålls nere. Båda kastrullerna har non-stick-beläggning i flera lager för att de ska vara så lätta som möjligt att både använda och rengöra. Se till att du inte använder metallredskap i kastrullerna då non-stick-beläggningen kan förstöras. Kastrullerna packas smidigt i varandra och skapar en skrammelfri enhet. Setet kommer med lock som har ett integrerat durkslag – perfekt när man häller av pastavatten samt griptång och förvaringspåse.

2.3 L

Article number: 740310 Ca pris: 699:Volume: 1.3 l • 43.9 oz Dimensions: Ø 178 x 91 mm • 7” x 3.6” Weight: 456 g • 16.1 oz 740320 Ca pris: 799:Volume: 2.3 l • 77.7 oz Dimensions: Ø 200 x 120 mm • 7.9” x 4.7” Weight: 574 g • 20.2 o

LiTech™ Frying Pan

LiTech Frying pan är en riktigt lätt stekpanna tillverkad i hårdanodiserat aluminium med en keramisk ytbeläggning på insidan. Ytbeläggningen är mycket temperaturtålig och motverkar effektivt att mat bränns fast. De vikbara handtagen är försedda med greppvänlig silikon. Article number: 737420 Ca pris: 399:Volume: 1 l • 33.8 oz Dimensions: Ø 213 x 50 mm • 8.3” x 1.9” Weight: 267 g • 9.4 oz

LiTech™ Coffee/Tea Kettle

Den här lätta tekannan tillverkad i hårdanodiserad aluminium är ett härligt attribut till campingen. Vikbart handtag. Levereras i en praktisk nätpåse. Article number: 731701 Ca pris: 249:Volume: 0.9 l • 30.4 oz Dimensions: Ø 152 x 78 mm • 5.9” x 3”' Weight: 178 g • 6.6 oz 733810 Ca pris: 329:Volume: 1.5 l • 50.7 oz Dimensions: Ø 152 x 102 mm • 5.9” x 4” Weight: 210 g • 7.4 oz

19


campfire cookset Large & Small

Slitstarkt kokkärlsset från Primus av rostfritt 18/8-stål – en genuin slitvarg som utformats för att hålla i många år. Setet består av två kastruller), två lock med integrerade durkslag och en stekpanna med fast handtag. Den stora kastrullen (3,0 liter) har ett hopfällbart handtag och kan hängas upp över öppen eld. Även stekpannan har ett hopfällbart handtag och aluminiumbelagd botten för jämn värmefördelning. Kastrullerna packas kompakt i varandra tillsammans med stekpannan och förvaras i den medföljande förvaringspåsen. Article number: 2700- 738001 LARGE Ca pris 899:Volume: 1.8/3.0 l • 61 oz / 101 oz Dimensions: Ø 210 x 155 mm • 8” x 6” Weight: 1650 g • 58.2 oz

Article number: 2700- 738002 SMALL Ca pris: 849:Volume: 1.0/1,8 l • 34 oz / 61 oz Dimensions: Ø 210 x 120 mm • 8” x 6” Weight: 1320 g • 46.6 oz

campfire frying pan

Slitstark stekpanna i rostfritt 18/8-stål med aluminiumbelagd botten för jämn värmefördelning. Stekpannorna kan placeras direkt över öppen eld och har ett mycket kompakt förvaringsformat tack vare det hopfällbara handtaget i rostfritt stål. Förvaringspåse medföljer. Article number: 2700- 738000 - 25 cm Ca pris 449:Dimensions: Ø 250 (base) x 50 mm • 10” (base ) x 2” Weight: 730 g • 25.7 oz

Campfire bowl

Primus CampFire bowl är en skål i slitstarkt rostfritt stål, perfekt för att förbereda och servera mat i. Ett silikonlock medföljer som håller flugorna borta och som låter dig transportera skålen vart du än är på väg! Article number: 2700- 740810 Ca pris: 299:Dimensions: Ø 240 x 95 mm • Ø 9.4” x 3.7” Weight: 310 g • 10.9 oz

Campfire serving kit

Med Primus CampFire serving kit kommer du inte bara kunna förbereda, förvara och transportera din mat, du kan även servera maten på de fyra tallrikarna i rostfritt stål, som passar perfekt inuti skålen under silikonlocket. Article number: 2700- 740820 Ca pris: 699:Dimensions: Ø 240 x 95 mm • Ø 9.4” x 3.7” Weight: 810 g • 28.6 oz

Campfire plate - Stainless steel Slitstark och hållbar CampFire-tallrik i rostfritt livsmedelsgodkänt 18/8-stål. 21 cm i diameter med höga sidor, vilket gör det enklare att äta utomhus. Tar inte åt sig eller avger smaker. Article number: 2700- 738011 Ca pris: 129:Dimensions: Ø 210 x 36 mm • Ø 8.3” x 1.4” Weight: 125 g • 4.4 oz

20


essential Pot Set

Ett mycket bra start-kit bestående av två aluminiumkastruller som lätt packas i varandra och skapar en skrammelfri enhet samt en non-stick-behandlad stekpanna i hårdanodiserad aluminium. Essential Pot Sets finns i två storlekar:1,3 L för 1-3 personer och 2,3 L för 2-5 personer. Article number: 2700- 740290 - Essential Pot Set 1.3L Ca pris 499:Volume: 1.3 l • 43.9 oz Dimensions: Ø 198 mm x 79 mm • 7.8” x 3.1” Weight: 503 g • 17.7 oz

2700- 740300 - Essential Pot Set 2.3L ca pris 549:Volume: 2.3 l • 77.7 oz Dimensions: Ø 221 (base) x 107 mm • 8.7” x 4.2” Weight: 639 g • 22.5 oz

1.3 L

Essential Trek Pot 1L - 0.6 L & SET

Essential Pot Serien är startdelarna för dig som vill börja laga mer mat ute i naturen, vare sig det är i parken utanför huset eller på vandringar i fjällen. Prisvärt och lättanvänt med två kastruller i olika storkera eller som set som smidigt packas i varandra och skapar en skrammelfri enhet. En enkel design med maximal kapacitet i behändigt format helt enkelt. Båda kastrullerna är tillverkade i aluminium, ett lätt material som dessutom sprider värme.

Article number: 2700- 741430 - 0.6 L Ca pris 299:Volume: 3 l Dimensions: Ø 94 x 90 mm Weight: 140 g

Article number: 2700- 741440 - 1.0 L Ca pris 399:Volume: 1.0 l • 33.8 oz Dimensions: Ø 117 x 145 mm Weight: 270 g

2.3 L

NEW

Article number: 2700- 741450 (741430 + 741440) SET- 0,6 + 1.0 L Ca pris 599:Dimensions: Ø 94 x 90 mm • + Ø 117 x 145 mm Weight: 140 g • 4.9 oz + 270 g

CampFire cutting set

Ett smidigt set som gör det enkelt att förbereda ingredienser utomhus. Det består av en skärbräda i ek och en 15 cm lång kniv som förvaras i ett skydd av PU-behandlad Polyamid och G1000. Ek är slitstarkt, ger en bra yta att förbereda mat på och har en naturlig självdesinficerande effekt. Kniven har ett flexibelt blad i rostfritt stål som passar utmärkt för att hacka, skära och filea. Locket fungerar även som ett underlag när du förbereder ingredienser och det har en yta på insidan som gör rengöringen enkel. När matlagningen är klar stoppar du tillbaka kniven i fodralet, rullar ihop allt och tar hand om det när du kommer hem. Article number: 2700- 738006 Ca pris 599:Dimensions: 30 x 280 x 150 mm • 1.2’’ x 11.0’’ x 5.9’’ Weight: 610 g • 21.5 oz

Campfire prep set

Utomhusmatlagningens ”Mise en place”. Ordning och reda och allt på en plats. En matlagningssats med insida i PU-behandlad Polyamid och utsida i G1000 och allt du behöver för att laga en fantastisk måltid i det fria. Satsen har en ficka för extra tillbehör och du kan antingen rulla ut den på en plan yta eller hänga upp den. När matlagningen är klar stoppar du tillbaka de använda redskapen i fodralet, rullar ihop det och tar hand om det när du kommer hem. Article number: 2700- 738007 Ca pris: 699:Dimensions: 40 x 250 x 140 mm • 1.6’’ x 9.8” x 5.5 ’’ Weight: 370 g • 13.1 oz

21


bifrost h4 & h6

Primus Bifrost sserie är ett rymliga tält med tilltagna sovplatser och en väl tilltagen ståhöjd. Absiden som skapar en härlig känsla av ett vardagsrum ligger mellan de två sovutrymmena. Ventilationsöppningar och myggnät håller fukten och insekterna borta. Aluminiumbågar ger mycket bra stadga och en färgkodning gör att uppsättningen går både snabbt och smidigt. Ett perfekt tält för många ändamål såsom camping, paddling, segling eller varför inte som extrarum i trädgården? Yttertältet är av PU Coated Polyester klarar 3000 mm vattenpelare. Innertält är Oxford Polyester och bottenväven klarar 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor. Article number: 2700- 421002 – H4 Ca pris: 5999:Dimensions: 3400 x 2100 x 1900 mm • 133.8” x 82.6” x 74.8” Weight: 9.3 kg • 20.2 lbs

2700-422002 – H6 Ca pris 6999:Dimensions: 6100 x 2300 x 2000 mm • 240” x 90.5” x 78.7” Weight: 10.7 kg • 23.5 lbs

bifrost y6

Bifrost Y6 är vårt rymligaste tält med två separata sovutrymmen för vardera tre personer. Dessa sitter samman med en “kupol” med en diameter på ca tre meter. Tältet lämpar sig väl för en grupp personer som vill ha en större yta under tak att röra sig på. Yttertältet är av PU Coated Polyester som klarar en 3000 mm vattenpelare. Innertältet är av Oxford Polyester och golvväven klarar en 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor. Tältet har insynsskyddade fönster och ett golv som enkelt kan knäppas fast mellan sovutrymmena. Dessutom levereras det med stänger som tillåter användaren att ställa upp dörren och på så sätt få ett regnskydd eller en skuggig yta utanför tältet. Article number: 2700- 423002 Ca pris 7499:Dimensions: 2950 x 3000 x 700 mm • 116.1” x 118” x 27.5” Weight: 12 kg • 26.5 lbs

22


bifrost event

Bifrost Event är ett tält utan innertält, lämpligt för mässor och event men fungerar även då man behöver en stor yta under tak. Du kan duka för 10-15 personer. Tältet byggs upp av fyra aluminiumbågar och är försett med tolv utrustningshängare på insidan av taket. Tältet har tejpade sömmar, är gjort av PU Coated Polyester och klarar 3000 mm vattenpelare. På utsidan finns 22 fästen för stormlinor. Dessutom levereras det med stänger som tillåter användaren att ställa upp dörren och på så sätt få ett regnskydd eller en skuggig yta utanför tältet. Maximal ståhöjd är 210 cm. Reparationsset ingår. Article number: 2700- 424002 Ca pris 5999:Dimensions: 4500 x 2500 x 2100 mm • 177.1” x 98.4” x 82.6” Weight: 5.9 kg • 13 lbs

shelter

Detta avskalade tält kan användas som skydd mot regn och vind såväl som mot sol. Öppningen är försedd med myggnät som enkelt kan samlas upp i nederkant. Fastsydda “fickor” runt om golvet kan fyllas med sand eller sten så att tältet står stadigt även om det blåser. Tältet klarar en 3000 mm vattenpelare och golvväven klarar 7000 mm vattenpelare. Levereras med färgkodade bågar, stormlinor och markpinnar. Article number: 2700- 425010 Ca pris: 1199:Dimensions: 2500 x 1000 x 1200 mm • 98.4” x 39.3” x 47.2” Weight: 1.5 kg • 3.3 lbs

23


cooler

Cooler är en isolerad variant av vår Utility Sack, perfekt för mindre äventyr eller för att stuvas ner i din ryggsäck. Fyll den med is eller använd kylklampen för att hålla mat och dryck kall. Den hoprullningsbara öppningen, s.k. rolltop, gör det lätt att stänga igen väskan ordentligt och den fungerar även som ett handtag. Spännet har en integrerad kapsylöppnare, vilken är praktiskt när du ska servera drycker. Yttertyg i nylon gör ryggsäcken robust och tålig, och står emot äventyrens slitage. Innerfodret är tillverkat i vattentätt PU-belagd polyester och kan vändas ut och in för enkel rengöring. Dessutom är väskan isolerad med EVA-skum som håller insidan av ryggsäcken kall såväl som det ger en viss styvhet för att väskan ska stå stabilt på marken. Cooler är perfekt att servera kalla drycker från och bra att ta med sig i ryggsäcken, bilen, båten eller kajaken. En packvolym på 10 L rymmer tillräckligt med mat för ett kort äventyr medan den är tillräckligt liten för att du smidigt ska kunna stuva undan den under transport.

Buckle with integrated bottle opener. EVA foam for insulation. Waterproof inside lining can be turned inside out for easy cleaning.

Roll-top opening for easy sealing and carrying. Webbing loops and straps for easy transportation.

Article number: 2700- 740740 Ca pris 599:Volume:10 l • 6.8 oz Dimensions: 300 x 300 x 300 mm • 11,8’’ x 11.8’’ x 11.8’’ Weight: 475 g • 16.7 oz

cooler backpack

Cooler backpack är en isolerad ryggsäck som passar bra för din favoritmat på campingen. Fyll ryggsäcken med is eller använd kylklampen för att hålla mat eller dryck kall. Den hoprullningsbara öppningen, s.k. rolltop, gör det lätt att stänga och öppna, ett spänne (med en praktisk, integrerad kapsylöppnare) håller packningen i väskan på plats. Yttertyg i nylon gör ryggsäcken robust och tålig. Fodret är tillverkat i vattentätt PU-belagd polyester, som kan vändas ut och in för enkel rengöring. Isolering i EVA-skum håller insidan kall samtidigt som det fungerar som stoppning för ryggen och gör ryggsäcken bekväm att bära. Ryggsäcken är utrustad med justerbara 30 mm axelremmar så att väskan är bekväm att bära. En mindre ficka rymmer dina köksredskap eller gamla kapsyler. Med en packvolym på 22 L så får du lätt plats med mat för dig och dina vänner. Det finns till exempel plats för fyra 6-pack med ölflaskor. Den perfekta följeslagaren på ditt utomhusäventyr. Article number: 2700- 740750 Ca pris 999:Volume: 22 l • 74.4 oz Dimensions: 450 x 200 x 300 mm • 17.7’’ x 7.9’’x 11.8’’ Weight: 770 g • 27.2 oz

24

Buckle with integrated bottle opener.

EVA foam for insulation.

Roll-top opening for easy sealing and carrying. Adjustable shoulder straps for comfortable carrying. Waterproof inside lining can be turned inside out for easy cleaning.


ice pack

En mindre-rolltop väska i PU-belagd polyester som kan fyllas med is och användas tillsammans med Cooler bags. Väskan är vattentät och förhindrar maten från att bli våt när isen smälter. Ice Pack fungerar även som en vattentät packväska, antingen när du återvänder från campingplatsen eller på egen hand. Article number: 2700- 740760 Ca pris 149:Volume: 2 l • 6.8 oz Dimensions: 200 x 220 x 80 mm • 7.9’’ x 8.7’’ x 3.1’’ Weight: 35 g • 1.2 oz

CampFire Utility Sack

Make camp life a little easier with the versatile 8 L Campfire Utility Sack. Use it to bring food or carry water in. On your way home you can carry trash, used cutlery and plates or pack away dirty clothes. This nylon bag has a watertight roll-top and a coated inside that completely seals and is easy to clean. Article number: 2700- 738010 Volume: 8 l / 270.4 oz Dimensions: Ø 290 x 400 mm • Ø 11” x 16” Weight: 275 g •9.7 oz

campfire table

Ramen i 7075-aluminum och det förstärkta polycotton-tyget på bordsskivan ger detta bord en stadig yta att bereda mat och äta på. Den bärbara konstruktionen gör att det tar lite plats vid förvaring och går fort att fälla upp. Tyget på bordsskivan kan tas av och tvättas i tvättmaskin. Article number: 2700- 741080 ca pris 1199:Dimensions: 580 x 580 x 750 mm • 22.8« x 22.8« x 29.5« Weight: 2200 g • 77.6 Maximum load: 25 kg • 55.1 lb

campfire stool

En hopfällbar pall med en ram i 7075 aluminium och en isolerad, värmande sits i polycotton tyg – en kombination av enkelhet och bekvämlighet. Pallen tar upp lite plats i ryggsäcken och kan snabbt vikas upp för att lindra trötta ryggar och ben. Det medföljande nätet gör det lätt att packa pallen och spänna fast det med ett spänne, som även fungerar som kapsylöppnare. Article number: 2700- 741070 Ca pris 499:Dimensions: 350 x 310 x 350 mm • 13.8’’ x 12.2’’ x 13.8’’ Weight: 650 g • 22.9 oz Maximum load: 150 kg • 331 lb

25


TM

2020 will be the 75th anniversary of the adventures of Pippi Longstocking, and Primus wants to celebrate this super-strong, independent girl! Together with the Astrid Lindgren Company, we are proud to launch a series of Pippi inspired products – perfect accessories for small hikers. A portion of the proceeds will benefit Save the Children.

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Trailbreak lunch jug PIPPI

TrailBreak Lunch Jugs have a double walled vacuum insulated construction in stainless steel making them rugged and durable. The powder coating on the outside – available in three colors – provides a grippy surface. May it be for a lunch in the nearby park, or a hot stew when skiing– a hot meal is always better than just a cold snack, especially in the winter when hungry little fighters need a quick meal. The wide opening makes it easy to fill, eat from and to clean after use. The stainless steel inside doesn’t retain or absorb flavors. Available in one size: 400 ml (13.5 oz), three colors: Green, Red and Blue, with three different prints. Article number: 2700- 740900 – Pippi Green Ca pris 299:2700- 740910 – Pippi Blue Ca pris 299:2700- 740920 – Pippi Red Ca pris 299:Dimensions: Ø 93 x 115 mm • 3.7” x 4.5” Weight: 262 g • 9.2 oz.

26


BPA FREE! (No bisphenol-A)

vacuum Bottle PIPPI

Dubbelväggig vakuumflaska i rostfritt stål med ClickClose-förslutning och kombinerat lock och mugg. Alla termosar har yta i pulverlackat rostfritt stål. God isoleringsförmåga och låg vikt utan att göra avkall på hållbarheten. Available in one size: 350 ml (11.8 oz), three colors: Green, Red and Blue, with three different prints. Article number: 2700- 740930 – Pippi Green Ca pris 219:2700- 740940 – Pippi Blue Ca pris 219:2700- 740950 – Pippi Red Ca pris 219:Volume: 0.35 l • 11.8 oz Dimensions: Ø 68 x 210 mm • 2.7” x 8.3” Weight: 280 g • 9.9 oz

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Meal set PIPPI

A complete five-piece set that includes everything a young adventurer needs in order to eat in the great outdoors. Two deep plates, a small container that can be used for berries or snacks, an outdoor cup and a spork. The Meal Set is dishwasher safe and microwave-safe. Available in one size and three colors: Green, Red and Blue, with three different prints. Article number: 2700- 740840 – Pippi Green Ca pris 199:2700- 740850 – Pippi Blue Ca pris 199:2700- 740860 – Pippi Red Ca pris 199:Dimensions: 177 x 41 x 20 mm • 7” x 1.6” x 0.8” Weight: 45 g • 1.6 oz.

27


! -A )

FR en E ol E sp h

bi

B P (N A o

Vacuum Bottle Dubbelväggig vakuumflaska i rostfritt stål med ClickClose-förslutning och kombinerat lock och mugg. Alla termosar har yta i pulverlackat rostfritt stål. God isoleringsförmåga och låg vikt utan att göra avkall på hållbarheten. Vacuum Bottle 0.35 liter Ca pris 199:Article number: 2700- 741030 – Leaf Green 2700- 741031 – Pale Blue 2700- 741032 – Salmon Pink 2700- 741033 – Melon Pink 2700- 741034 – Concrete Gray 2700- 741035 – Deep Blue Volume: 0.35 l • 11.8 oz Dimensions: Ø 68 x 210 mm • 2.7” x 8.3” Weight: 280 g • 9.9 oz

28

Vacuum Bottle 0.5 liter Ca pris 229:Article number: 2700- 741040 – Leaf Green 2700- 741041 – Pale Blue 2700- 741042 – Salmon Pink 2700- 741043 – Melon Pink 2700- 741044 – Concrete Gray 2700- 741045 – Deep Blue Volume: 0.5 l • 16.9 oz Dimensions: Ø 80 x 225 mm • 3.1” x 8.9” Weight: 415 g • 14.6 oz

Vacuum Bottle 0.75 liter Ca pris 249:Article number: 2700- 741050 – Leaf Green 2700- 741051 – Pale Blue 2700- 741052 – Salmon Pink 2700- 741053 – Melon Pink 2700- 741054 – Concrete Gray 2700- 741055 – Deep Blue Volume: 0.75 l • 25.4 oz. Dimensions: Ø 86 x 250 mm • 3.4” x 9.8” Weight: 475 g • 16.8 oz


BPA FREE! (No bisphenol-A)

BPA FREE! (No bisphenol-A)

741036

741046

741056

741060

741012

741022

741011

741021

741010

741020

Vacuum Bottle

vacuum Commuter Mug

Article number: 2700- 741036 Vacuum Bottle 0.35L Volume: 0.35 l • 11.8 oz Ca pris 199:Dimensions: Ø 68 x 210 mm • 2.7” x 8.3” Weight: 268 g • 10.1 oz 2700- 741046 Vacuum Bottle 0.50L Volume: 0.50 l • 16.9 oz. Ca pris 229:Dimensions: Ø 80 x 225 mm • 3.1” x 8.9” Weight: 409 g • 14.4 oz

Article number: 2700- 741020 – Black Ca pris 249:2700- 741021 – Barn Red Ca pris 249: 2700- 741022 – Blue Ca pris 249: Volume: 0.4 l • 14 oz Dimensions: Ø 81 x 197 mm • 3.2” x 7.8” Weight: 320 g • 11.3 oz

Dubbelväggig vakuumflaska i rostfritt stål med ClickClose-förslutning och kombinerat lock och mugg. Alla termosar har yta i pulverlackat rostfritt stål. God isoleringsförmåga och låg vikt utan att göra avkall på hållbarheten.

Termosmugg i pulverlackat rostfritt stål som håller din dryck kall såväl som varm var än du går. Silikonpackningar garanterar att muggen inte läcker. Med ett enkelt “klick” öppnar eller försluter du muggen. Passar de flesta bilmugghållare.

2700- 741056 Vacuum Bottle 0.75L Volume: 0.75 l • 25.4 oz. Ca pris 249:Dimensions: Ø 86 x 260 mm • 3.4” x 10.2” Weight: 506 g • 17.8 oz 2700- 741060 Vacuum Bottle 1.0L Volume: 1.0 l • 33.8 oz. Ca pris 269:Dimensions: Ø 86 x 297 mm • 3.4” x 11.7” Weight: 540 g • 14.4 oz

2700- 741010 – Black Ca pris 229:2700- 741011 – Barn Red Ca pris 229:2700- 741012 – Blue Ca pris 229:Volume: 0.3 l • 10.1 oz Dimensions: Ø 81 x 160 mm • 3.2” x 6.3” Weight: 255 g • 9.0 oz

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Pale Blue

Salmon Pink

Melon Pink

Concrete Gray

Deep Blue

Commuter Mug

Termosmugg i pulverlackat rostfritt stål som håller din dryck kall såväl som varm var än du går. Silikonpackningar garanterar att muggen inte läcker. Med ett enkelt “klick” öppnar eller försluter du muggen. Passar de flesta bilmugghållare. Article number: 2700- 741000 – Leaf Green Ca pris 99:2700- 741001 – Pale Blue 2700- 741002 – Salmon Pink 2700- 741003 – Melon Pink 2700- 741004 – Concrete Gray 2700- 741005 – Deep Blue Volume: 0.4 l • 14 oz Dimensions: Ø 81 x 197 mm • 3.2’’ x 7.8’’ Weight: 320 g • 11.3 oz

BPA FREE! (No bisphenol-A)

2700- 740990 – Leaf Green Ca pris 99:2700- 740991 – Pale Blue 2700- 740992 – Salmon Pink 2700- 740993 – Melon Pink 2700- 740994 – Concrete Gray 2700- 740995 – Deep Blue Volume: 0.3 l • 10.1 oz Dimensions: Ø 83 x 160 mm • Ø 3.3” x 6.3” Weight: 245 g • 8.6 oz

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Leaf Green

Food Vacuum Bottle

Mattermosen är en vakuumtermos i pulverlackat rostfritt stål med vid öppning som gör den enkel att fylla, äta ur och rengöra. Termosen fungerar lika bra för både kall och varm mat. Termosen är dubbelväggig med god vakuumisolering som bevarar matens temperatur länge. Locket går att använda som mugg. Smidig design och låg vikt ihop med läckagesäker förslutning gör termosen enkel att bära med sig i ryggsäcken. Vår mattermos håller din soppa varm på fjällturen eller på kontoret! Article number: 732782 Ca pris 349:Volume: 1.2 l • 41 oz Dimensions: Ø 110 x 260 mm • 4.3’’ x 10.2’’ Weight: 800 g • 28.2 oz 732792 Volume: 1.5 l • 51 oz Ca pris 399:Dimensions: Ø 110 x 288 mm • 4.3’’ x 11.3’’ Weight: 875 g • 30.9 oz

29


TrailBreak EX Vacuum Bottle

Robust expeditionsflaska. Termosarna TrailBreak EX är tillverkade av förstklassigt rostfritt stål, vilket gör dem robusta och slitstarka. Ett silikonskydd förbättrar greppet och gör att du slipper kalla fingrar och eventuella köldskador om du skulle vidröra stålet i extrem kyla. Det ger även flaskan extra skydd. Koppen är tillverkad av rostfritt stål med dubbla väggar för att hålla drycken varm eller kall, och fungerar även som ett extra skydd för korken. TrailBreak EX levereras med två korkar. .

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Article number: 737951 – Coal Ca pris 429:737953 – Tangerine Ca pris 429:737957 – Moss Ca pris 429:Volume: 0.75 l • 25 oz Dimensions: Ø 92 mm x 270 mm • 3.6’’ x 10.6’’ Weight: 675 g • 23.8 oz

BPA FREE! (No bisphenol-A)

TRailbreak vacuum bottle

De nya vakuumtermosarna med dubbla väggar är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet, vilket gör dem både robusta och tåliga. Den lätt koniska formen gör flaskorna enklare att packa i trånga ryggsäckar, men också enklare att hålla. Både flaskorna och muggarna har konstruerats för att erbjuda ett säkert grepp även när handskar eller vantar används under kalla förhållanden. Även koppen är tillverkad av rostfritt stål med dubbla väggar, för att hålla drycken varm eller kall samt för att erbjuda korken extra skydd. Flaskorna levereras med två korkar, en vanlig och en ClickClose-kork som gör det möjligt att dricka direkt från flaskan utan att ta bort korken. Article number: 2700- 737861 – Black Ca pris 359:Volume: 0.50 l • 16.9 oz. Dimensions: Ø 86 x 244 mm Weight: 490 g • 17.3 oz

2700- 737862 – Black Ca pris 399:Volume: 0.75 l • 25.4 oz Dimensions: Ø 86 x 266 mm Weight: 550 g • 19.4 oz

2700- 737863 – Black Ca pris 449:Volume: 1.0 l • 33.8 oz Dimensions: Ø 86 x 300 mm Weight: 610 g • 21.5 oz

BPA FREE!

trailbreak Lunch jug

TrailBreak mattermosar har dubbla väggar och en vakuumisolerad konstruktion i rostfritt stål som gör dem robusta och slitstarka. Pulverlackeringen på utsidan – tillgänglig i fyra färger – ger en greppvänlig yta. Oavsett om det gäller barnen på fritids, en snabb lunch på kontoret eller en värmande gryta i skidspåret – ett varmt mål mat slår alltid en kall fika, särskilt på vintern när det är viktigt att hålla sig varm. Den vida öppningen gör den enklare att fylla, äta från och rengöra efter användning. En fördel med rostfritt stål är att det inte tar åt sig eller avger smak. Article number: 2700- 737943 – Black Ca pris 279:2700- 737945 – Yellow 2700- 737947 – Barn Red 2700- 737949 – Blue Volume: 0.4 l • 13.5 oz Dimensions: Ø 97 mm x 135 mm Weight: 305 g • 10.8 oz

30

2700- 737944 – Black Ca pris 299:2700- 737946 – Yellow 2700- 737948 – Barn Red 2700- 737950 – Blue Volume: 0.55 l • 18.6 oz Dimensions: Ø 97 mm x 171 mm Weight: 360 g • 12.7 oz

(No bisphenol-A)


BPA FREE!

BPA FREE!

(No bisphenol-A)

Trailbreak vacuum Mug

De nya termosmuggarna är tillverkade av rostfritt stål, vilket gör dem till det perfekta valet för dina favoritdrycker. Den lätt avsmalnande designen garanterar ett säkert grepp. Muggens ClickClose-kork gör det enklare att dricka varma drycker utan att bränna sig. Article number: 2700- 737902 – Black Ca pris 299:Volume: 0.35 l • 11.8 oz Dimensions: Ø 79 x 202 mm • 3.1” x 8.0” Weight: 320 g • 11.3 oz

(No bisphenol-A)

vacuum tumbler

En takeaway-mugg i 18/8 rostfritt stål av hög kvalité, som håller temperaturen på din dryck. Den håller is fryst dubbelt så länge som en takeaway-mugg i plast och håller din varma dryck varm länge. Muggen har ett genomskinligt, BPA-fritt plastlock så att du lätt kan hålla koll på hur mycket du har kvar i muggen. Formen passar de flesta bilars mugghållare. Article number: 2700- 740790 – Stainless Steel Ca pris 249:2700- 740791 – Black Ca pris 249:-

Volume: 0.6 l • 20.3 oz Dimensions: Ø 88 x 175 mm Weight: 350 g • 12.3 oz

BPA FREE!

trailbottle stainless steel

(No bisphenol-A)

TrailBottle Stainless Steel är en extremt tålig vattenflaska i högkvalitativt rostfritt 18/8-stål för dig som är på språng. Rostfritt stål varken tar upp eller avger smaker till innehållet. Locket är gjort i plast och innehåller inte BPA. Vattenflaskan har en stor öppning som gör den lätt att fylla på och rengöras. Korken gängas på invändigt, vilket även gör öppningen lätt att hålla ren. Med ett band mellan Article number: 2700- 740140 – Black Ca pris 229:lock och kork riskerar inte korken att hamna på 2700- 740150 – Barn red villovägar. Du kan också fästa öglan i ryggsäcken 2700- 740160 – Blue för att alltid ha vatten nära tillhands under van 2700- 740165 – Moss dring, träning eller promenaden till jobbet. FlasVolume: 0.6 l • 20.3 oz Dimensions: Ø 83 mm • 3.3” x 206 mm kan har en standardgänga för att passa de flesta Weight: 210 g • 7.4 oz vattenrenare och vattenfilter på marknaden.

4 Season Mug

En stryktålig, dubbelväggig mugg i polerat högkvalitativt rostfritt 18/8 stål som håller drycken varm eller kall under samtliga årstider. 2700- 732260 Ca pris 119:Volume: 0.3 l • 10 oz Dimensions: Ø 75 x 90 mm • 2.9” x 3.5” Weight: 150 g • 5.3 oz

campfire pint

Hållbara behållare på 0,6 liter som åldras med stolthet. Rostfritt livsmedelsgodkänt 18/8-stål med en avsmalnande form som göra att de kan staplas i varandra. Tillgängliga i pulverlackerat svart eller borstat rostfritt stål. Tar inte åt sig eller avger smaker. Article number: 2700- 738014 – Stainless steel Ca pris 129:2700- 738015 – Black Ca pris 129:2700- 738016 – Stainless steel, pack of 4 Ca pris 399:Volume: 0.4 l • 13.5 oz Dimensions: Ø 95 mm x 155 mm • 4’’ x 6.1’’ Weight: 110 g • 3.9 oz

31


BPA FREE!

Meal Set

(No bisphenol-A)

Hopfällbar spork i PC-plast. PC-plast och en hållbar design gör denna till ett slitstarkt och lättviktigt kombinationsbestick. Du får både gaffel och sked med en totalvikt på endast 10,5 gram. Vikbar och kompakt gör detta allroundbestick enkelt att ta med sig överallt. Mått: 105 x 40 x 23 mm, Vikt: 10.5 g Article number: 2700- 734000 – Red Ca pris 199:2700- 734001 – Black 2700- 734002 – Green 2700- 734003 – Blue Dimensions: 230 x 145 x 60 mm • 9” x 5.7” x 2.4” Weight: 345 g • 12.2 oz.

Lightweight TrailCutlery Tritan® Gaffel, kniv och sked i BPA-fri Tritan®-plast. Fjäderlätta bestick med en snodd som håller ihop delarna. Mått: 177 x 41 x 21 mm Vikt:24 g

BPA FREE! (No bisphenol-A)

Article number: 2700- 740580 – Black Ca pris 79:2700- 740590 – Barn red 2700- 740600 – Blue 2700- 740610 – Moss 2700- 740615 – Tangerine 2700- 740620 – Display Dimensions: 177 x 41 x 21 mm • Weight: 24 g • 0.8 oz.

Barn Red

Blue

Black Moss

Tangerine

long spoon

Mångsidig lätt sked gjord av BPA-fri Tritan®-plast och anodiserad aluminium. Håller dina fingrar på behörigt avstånd från kokande vatten och ser till att du får ut allt från din påse med frystorkat. Article number: 2700- 740560 Ca pris 99:Dimensions: 200 x 35 x 31 mm • 7.9” x 1.4” x 1.2” Weight: 13 g • 0.5 oz.

SKEWERS

Dessa grillspett i rostfritt stål är utmärkta för att enkelt laga mat över öppen eld eller över Primus Kuchoma grill. De vassa spetsarna och den platta profilen gör att det är enkelt att trä på mat på spettet och att det följer med när det är dags att vända. Article number: 2700- 741200 Ca pris 199:Dimensions: 400 x 22 x 4 mm • 15.8” x 0.9” x 0.2” Weight: 6 x 28 g • 6 x 1.0 oz.

salt and pepper mill - pack of 2

Ge maten du kokar ute i det fria lite extra krydda. Ett set med två tåliga aluminiumkvarnar - en för salt och en för peppar. Enkla att använda med bara en hand. Säljs i 2 pack. Article number: 2700- 740630 Ca pris 199:Dimensions: Ø 27 x 152 mm • Ø 6” x 5.0” Weight: 170 g • 6.0 oz

32


campfire cutlery set

Bestickset bestående av kniv, gaffel och sked i rostfritt 18/8-stål. Delarna hålls säkert på plats med ett läderfodral. Mått: 185 x 40 mm Vikt: 80 g Article number: 2700- 738017 Ca pris 129:Dimensions: 185 x 40 mm • 7.3” x 1.6” Weight: 80 g • 2.8 oz

campfire chopsticks

Viss mat kan bara ätas med ätpinnar. Punkt slut. CampFire Chopsticks är tillverkade i rosenträ och mässing. De består av två löstagbara delar som gör det lätt att packa och förvara dem. Skruva bara ihop dem när det är dags för mat. Kopplingen i gängad mässing gör att ätpinnarna är robusta när de används. Förvarningspåse i tyg medföljer. Article number: 2700- 740970 Ca pris 199:Dimensions: 250 x Ø 9 mm • 9.8’’ x Ø 0.3’’’ Weight: 22 g • 0.8 oz

Folding Spork

Hopfällbar spork i PC-plast. PC-plast och en hållbar design gör denna till ett slitstarkt och lättviktigt kombinationsbestick. Du får både gaffel och sked med en totalvikt på endast 10,5 gram. Vikbar och kompakt gör detta allroundbestick enkelt att ta med sig överallt.

Black

Article number: 2700- 740640 – Black Ca pris 20:2700- 740650 – Barn red 2700- 740660 – Blue 2700- 740670 – Moss 2700- 740680 – Tangerine Dimensions: 105 x 40 x 23 mm • 4.1” x 1.6” x 0.9” Weight: 10.0 g • 0.35 oz.

Barn Red

Blue

Moss

Tangerine

Leisure Cutlery Kit – Fashion

Sked, kniv och gaffel i högkvalitativt rostfritt stål med en helt ny design som gör dem lättare. Besticken hålls samman med en hylsa i värmetålig och greppvänlig silikon. Mått: 182 x 37 x 16 mm. Vikt: 80 g. Display box inkluderande alla färger. Säljs i 24 pack. Article number: 2700- 735440 - Leisure cutlery kit (display box incl. 24 pcs) Ca pris 119:Dimensions:182 x 37 x 16 mm • 7.2” x 1.5” x 0.6” Weight: 80 g • 2.8 oz

33


Made in Sweden by Trangia AB

Since 1925.

ETT KÖK FÖR ALLA

Trangiaköket används idag av friluftsmänniskor världen över. Under ett halvt sekel har Trangiaköket varit ett naturligt val av stormkök. Tillverkningen kännetecknas av kvalitetstänkande genom hela processen. Från materialval till funktion. Här finns 82 års erfarenhet och kompetens. Närheten till fjällvärlden med praktiska tester, i kombination med modern teknik och design samt ständig utveckling, gör att vi kan erbjuda ett komplett, pålitligt kvalitetskök. Trangia Original är och förblir originalet: ett lätt, enkelt, snabbt och framför allt pålitligt friluftskök. I alla väder! 34


25-serien

25-serien innehåller de lite större köken, som lämpar sig för sällskap med ca 3-4 personer. Det är utmärkta familjekök, med rymliga kokkärl, en vidare stekpanna och större kaffepanna. Med hållarna i uppfällt läge kan köket kombineras med större lägerkittlar ur det övriga Trangiasortimentet. Alla kök i 25-serien innehåller två kittlar, 1,75 och 1,5 liter, en 22 cm stekpanna, vindskydd (övre och undre), brännare, tång samt rem.

STORMKÖK

Finns även komplett med gasolbrännare

25-Serien REF REF REF REF

2400-251GB 2400-253GB 2400-254GB 2400-255GB

257 UL/HA

Komplett spritkök i hårdanodiserad ultralätt aluminium. Vindskydd i ultralätt aluminium. Kittlar och stekpanna i hårdanodiserad ultralätt aluminium. 2 kittlar 1,75 och 1,5 liter,1 stekpanna, vindskydd i ultralätt aluminium. Vikt: 845 g. REF 2400-257UL/HA Ca pris: 999:-

STORMKÖK 251

Ultralätt aluminiumkök. Finns även som komplett med gasolbrännare. 2 kittlar, 1,75 och 1,5 liter, 1 stekpanna, 22 cm vindskydd. Vikt: 865 g.

STORMKÖK 253

Ultralätt aluminium. Finns även som komplett med gasolbrännare. Stekpanna i non-stick. 2 kittlar, 1,75 och 1,5 liter. 1 non-stick belagd stekpanna 22 cm vindskydd. Vikt: 895 g.

REF 2400-25-1 Duossal Ca pris: 1099:REF 2400-25-3 Duossal Ca pris: 999:- REF 2400-251 Ca pris: 679:- REF 2400-251GB Ca pris:1149:REF 2400-251HA Ca pris: 1349:-

REF 2400-253 Ca pris: 729:-

STORMKÖK 252

STORMKÖK 255

Komplett spritkök i Ultralight Aluminium. Komplett spritkök i Ultralight Aluminium med Med tillbehör i Non stick material.. 2 kaffepanna. 1 kaffepanna i aluminium 0,9 l., 2 kittlar non-stick. 1 stekpanna 22 cm, nonkittlar i aluminium. stick. vindskydd. 1 stekpanna 22 cm. vindskydd. Vikt: 905 g Vikt: 1025 g REF 2400-255 Ca pris: 829:REF 2400-252 Ca pris: 779:- REF 2400-255HA Ca pris: 1099:REF 2400-252-HA Ca pris 1449:- REF 2400-255-GB Ca pris: 1299:-

STORMKÖK HA 253HA

Hårdanodiserad ultralätt aluminium. Stekpanna i non-stick. Vikt 895 g.

REF 2400-253HA Ca pris: 1249:-

STORMKÖK

inkl gasolbrännare Komplett spritkök i Ultralight Aluminium med stekpanna i Non Stick material. Med Gasolbränanre som ingår. 2 kittlar i aluminium. 1 stekpanna non-stick vindskydd. Vikt: 895+180 g REF 2400-253 GB Ca pris: 1199:-

35


The Trangia principle Outdoor cooking is easy when you use a Trangia stove. The unsurpassed Trangia principle makes cooking possible in all weather conditions – even high winds and severe cold. The stoves are lightweight and they need no special care as they are hardwearing. The Trangia stove is reliable, without unnecessary parts that can break or be adversely affected by cold, plus it is quick to set up, and packs into a compact unit that takes up minimal space. • The heart of the storm-proof stove system is the two-part windshield. The ventilation holes in the lower windshield are directed into the wind to increase the oxygen supply to the burner. • The stove stands stable, with the pan on the supports recessed into the upper windshield. The supports are turned upwards when the frypan is used. • It is a good idea to light the burner before putting the upper windshield in position. • The combined frypan/lid can be put on top of the pan to speed up heating and save fuel. • The Trangia spirit burner runs on Tenol, methylated spirits or liquid bioethanol fuels, which are cheap, safe and readily available.

The Trangia principle Outdoor cooking is easy when you use a Trangia stove. The unsurpassed Trangia principle makes cooking possible in all weather conditions – even high winds and severe cold. The stoves are lightweight and they need no special care as they are hardwearing. The Trangia stove is reliable, without unnecessary parts that can break or be adversely affected by cold, plus it is quick to set up, and packs into a compact unit that takes up minimal space. • The heart of the storm-proof stove system is the twopart windshield. The ventilation holes in the lower windshield are directed into the wind to increase the oxygen supply to the burner. • The stove stands stable, with the pan on the supports recessed into the upper windshield. The supports are turned upwards when the frypan is used. • It is a good idea to light the burner before putting the upper windshield in position. • The combined frypan/lid can be put on top of the pan to speed up heating and save fuel. • The Trangia spirit burner runs on Tenol, methylated spirits or liquid bioethanol fuels, which are cheap, safe and readily available.

36


27-serien

27-serien erbjuder kök som passar bra för ensamvandraren eller 2 personer. Kokkärlen är mindre och kaffepannan dimensionerad därefter. Ett litet, kompakt kök som kräver minimalt utrymme i ryggsäcken. Även här går det att komplettera med större lägerkittlar som kan ställas på de uppfällda hållarna i det övre vindskyddet.

STORMKÖK 277

Ultralight Hardanodized. Kök med vindskydd i ultralight aluminium, 2 kittlar, 1 liters och 1 stekpanna 18 cm i ultralight hardanodized aluminium. Vikt 690 g. REF 2400-277UL/HA Ca pris: 949:-

STORMKÖK 271

Kompakt stormkök som kräver minimalt med plats i ryggsäcken. Ultralätt aluminiumkök. 2 kittlar i aluminium, 1 stekpanna 18 cm. Vindskydd. Finns även komplett mett gasolbrännare. Vikt: 720 g REF 2400-27-1 Duossal Ca pris: 999:REF 2400-27-3 Duossal Ca pris: 899:REF 2400-271 Ca pris: 629:- REF 2400-271GB Ca pris: 1149:- REF 2400-271HA Ca pris: 1129:-

STORMKÖK 273

Kompakt stormkök som kräver minimalt med plats i ryggsäcken. Ultralätt aluminiumkök. 2 kittlar i aluminium. 1 stekpanna 18 cm, nonstick belagd, vindskydd Vikt: 740 g. REF 2400-273 Ca pris: 679:- REF 2400-273GB Ca pris: 1149:-

STORMKÖK 273HA

Hårdanodiserad ultralätt aluminium med Stekpanna i non-stick. Kompakt som kräver minimalt med plats i ryggsäcken. Vikt: 725 g. REF 2400-273HA Ca pris: 1099:-

37


Care instructions • For long life performance we recommend that you always handwash your Trangia stove. Do not use a dishwasher. • Make sure all parts are dry before packing your stove into a compact unit. • It is easy to keep the stove clean. Use the fuel left in the burner to heat a little water in the used pan, and the food residues will loosen. Wipe with paper, or wash up as usual if water is available. If you do not have a washingup brush, use moss, for example, or sand for scratch-resistant pans. • To prevent any possible damage to the frying pan always place the clasp lock on the side of the stove. • When using the stove be sure to remove the strap completely. For more information visit the FAQ on www. trangia.se.

KAFFEPANNA

Kaffepanna, vanlig modell med nitade handtag för att lätt hålla rent. (1 liter.137x102 mm. Vikt 195 g) (1,4 liter,150x105 mm. Vikt 215 g) REF 2400-245 1,4 l Ca pris: 169:-

Kaffepannan kan du använda till kök i serie 25 serien. Lufthålen på kaffepannans lock underlättar kokningen och ger ett jämnt flöde ur pipen. kaffepannan är även lämplig att använda över öppen eld eller på annan värmekälla. (0,9 l, 151x84 mm, 190 gram) (0,6 l, 134x67 mm, 140 gram)

MATLÅDA MED HANDTAG

MATLÅDA

Klassisk matlåda i aluminium med handtag. (Ø 160x90X65 mm, 160 g) REF 2400-210 Ca Pris: 99:-

38

KAFFEPANNA

KAFFEPANNA

Med fast handtag eller löst. 0,9 liter, 137x92 mm. REF 2400-825 Fast, Vikt: 210 g. Ca pris: 139:REF 2400-824 Löst, Vikt 200 g. Ca pris: 149:-

REF 2400-324 0,9 L Ca pris: 159:- REF 2400-325 0,6 L Ca pris: 149:-

Kanske den mest klassiska matlådan i aluminium utan handtag. (Ø 200x130x70 mm, 280g (Ø 160x90x65 mm, 125g) REF 2400-211 Ca pris: 115:- REF 2400-212 Ca pris: 79:-

TÅNGHANDTAG

Tånghandtag som fungerar till kastruller och stekpannor i Tranigas sortiment. Vikt 48g. REF 2400-TH25 Ca pris: 55:-


Chili con carne 2 pers.

200 g minced meat 1 onion 1 garlic clove 1 chili pepper 200 g beans (e.g. black beans or kidney beans) 200 g whole tomatoes 1 tbsp butter shredded cabbage for two persons paprika powder, cumin, salt and pepper Cut the onion, garlic and chili pepper in small pieces and fry them in the butter together with the paprika powder and the cumin powder. Add the minced meat when the onion has softened. When the meat is cooked through, add the whole tomatoes and the beans. Salt and pepper to your taste. Let the dish get warm and serve it with some shredded cabbage!

LÄGERKITTEL 27 SERIEN

LÄGERKITTEL 25 SERIEN

KITTEL

Lägerkittel med lock och hänkel, 2,5 liter, aluminium. Alla varianter av det mindre Trangiaköket, serie 27, ryms i lägerkitteln. Praktiskt och lättpackat. Vikt: 395 g. Mått: Ø200 mm x H130 mm. REF 2400-12525 Ca pris: 229:-

Lägerkittel med lock och hänkel, 4,5 liter, aluminium. Passar bäst till gasolbrännaren. Alla varianter av det större Trangiaköket, serie 25, ryms i lägerkitteln.Vikt: 530 g. Mått: Ø240 mm x H130 mm

STEKPANNA

STEKPANNA

STEKPANNA

REF 2400-72520 Ca Pris: 159:- REF 2400-72522 Ca Pris: 169:REF 2400-72524 Ca Pris: 219:-

REF 2400-72420 Ca Pris: 109:- REF 2400-72422 Ca Pris: 119:-

Stekpanna Hög modell, non-stick, och fällbart handtag, lock. Ø 200x75 mm, 390 g. REF 2400-726 Ca pris: 249:-

Se Trangia katalog för hela utbudet av kittlar.

REF 2400-12545 Ca pris: 249:-

Non-stickbehandlad. Fällbart handtag. Finns i tre storlekar. (Ø 200 mm, vikt 240gram) (Ø 220 mm, vikt 270gram) (Ø 240 mm, vikt 440gram)

Stekpanna i aluminium med fällbart handtag. (Ø 200mm, vikt 240 gram) (Ø 220mm, vikt 270 gram)

39


MULTIDISK

Trangia Multi-disc en väldigt smart produkt att komplettera till ditt Trangia kök. En Skiva med flera funktioner: durkslag, skärbräda, snöbärighetsplatta etc Passar till kök 25 och 27. Ø 180 mm, Vikt 74 g. Ø 210 mm, Vikt 86 g. REF 2400-MD25 Ca pris: 69:- REF 2400-MD27 Ca pris: 69:-

MINI TRANGIA

Praktiskt och lätt för ensamvandraren. Speciellt framtagen för multisporttävlingen KIMM (Karrimor International Mountain Marathon). Passar precis i militärbyxa med bälgficka. Kittel 0,8 liter i aluminium, lock/stekpanna 15 cm i non-stick. Spritbrännare, vindskydd och tång. Vikt 330 g.

PAN STAND

Kittelstöd i rostfritt stål som möjliggör användning av mindre kärl som inte kan placeras på vindskyddets hållare. Passar såväl 25 som 27 köken. REF 2400-612527 Ca pris: 99:-

REF 2400-28T Ca pris: 329:-

FODRAL

Fodral finns i två storlekar och passar kök i 25 och 27 serien samt tundra. REF 2400-F25 Ca pris: 69:- REF 2400-F27 Ca pris: 59:-

40


BRÄNSLEFLASKOR

Trangia Bränsleflaska i Poyleten är en bränsleflaska för spritkök. Säker och garanterat läckfri. Försedd med säkerhetskork. Finns i storlekarna 0,3 0,5 och 1 liter. REF 2400-03 Ca pris: 129:- REF 2400-05 Ca pris: 139:- REF 2400-10 Ca pris: 159:-

Ge nytt liv i ditt Trangia kök med en behändig gasolbrännare.

SPRITBRÄNNARE

Spritbrännare som passar till kök 25 och 27. Finns även med vintertillsats. REF 2400-B25 Ca pris: 139:-

MULTIFUELBRÄNNARE X2

Multifuelbrännare. För LP gas, bensin, diesel, fotogen. Innehåller: 1 brännare, 1 pump, 1 bränsleflaska 0,6 liter, 1 servicenyckel,1 fodral, 1 munstycke 0,32 (gas/bensin), 1 munstycke 0,28 (fotogen) Vikt: 525 g (brännare, pump och flaska). REF 2400-750001 Ca pris: 1999:-

GELBRÄNNARE

GASOLBRÄNNARE

REF 2400-B24 Ca pris: 69:-

REF 2400-GB74 Ca pris: 649:-

Gelbrännare som passar till alla Trangia kök. Består av en kopp med med ett lock som används med gele eller fast breänsle. Den är säker och lätt att använda

Primussystem. Passar i undre vindskyddet som alternativ till spritbrännare. Hög effekt. Lätt reglage. Vikt: 230 g.

TRIANGLE

Ställning av 3 delar och hållare för brännare i rostfritt stål, fodral. Kan användas tillsammans med spritbrännaren eller gasolbrännaren (brännare ingår ej). REF 2400-400333 Ca pris: 269:-

41


Mo

Med anor från 1600-talet har knivar tillverkade i Mora hamnat i händerna på människor världen över. Kniven från Mora har blivit en av våra mest kända sverigesymboler och under årens lopp har den utvecklats från ett vedertaget begrepp till etablerat varumärke. En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, vilket ger oss full kontroll över tillverkningsprocessen. Våra knivar är mycket vassa och har en skärpa som varar länge. Knivstålet är av högsta kvalitet, utvalt och värmebehandlat exakt för knivens uppgift.

rin

de

n,

uf a

sin

an

ce

1891 .

rakniv the knife m

42

c tu

gc

omp

S any, in Mora

we


Morakniv® Garberg Morakniv Garberg är en kraftfull fulltångekniv, designad för att klara de hårdaste utmaningar den kan tänkas möta. Det är den mest robusta kniv vi någonsin tillverkat och det nya revolutionerande materialet i handtaget är i stort sett okrossbart. Det 3,2 mm tjocka bladet är gjort av svenskt rostfritt stål (14C28N) av högsta kvalitet, behandlat enligt vårt hemliga recept för att göra det så starkt och hållbart som möjligt. Bladets Scandi-grind gör det enkelt att hålla vasst och ryggslipningen gör att kniven kan användas med tändstål. Den finns i två modeller: en med läderslida och en med den multifunktionella Multi-Mount.

Morakniv® Garberg Knivslidan är gjord av högkvalitativt svart läder, 3 mm tjockt. Det har ett stabilt och generöst lock som är enkelt att öppna och som ser till att kniven sitter där den ska. På baksidan finns en bältesloop, även den tillverkad i läder. Naturmaterialet läder kommer både kännas och se bättre ut ju mer det används. Helt enkelt blir knivslidan bara snyggare med tiden.

Morakniv® Garberg Multi-Mount Vårt Multi-Mount är en mångsidig monteringslösning som tar ditt knivanvändande till nästa nivå. Den gör det möjligt att fästa kniven i stort sett vart som helst. Självklart är fästet MOLLE-kompatibelt och har även strategiskt placerade skruvhål och skåror för olika slags remmar. Kniven sitter säkert på plats tack vare kardborrebandet. Dessutom gör det att du kan lossa eller fästa kniven snabbt och enkelt.

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladlängd:

109 mm

229 mm

Totallängd:

Totallängd: Artnr. 1 st box/5 per kartong: Rek ca pris:

MO12635 1099:-

Artnr. 1 st box/5 per kartong: Rek ca pris:

229 mm MO12642 999:-

Morakniv Garberg Black C – MM This blackened Carbon full tang knife is designed to meet the long-time wishes from our most dedicated users. The blade has a Scandi-grind profile that makes it easy to keep sharp and a ground spine compatible with a fire starter. The black blade has a DLC coating: a dark, hard, scratchresistant coating. It is very thin, only about 1,5μm. The coating helps to protect the carbon steel from corrosion. Available with MultiMount or black leather sheath. Blade thickness:

3,2 mm

Blade length:

109 mm

Total length: Item No. 1 pcs box/5 ctn: Rek ca pris:

229 mm MO13147 1099:-

Morakniv Garberg Black C – Leather sheath Item No. 1 pcs box/5 ctn:

Morakniv® Kansbol

Rek ca pris:

MO13100 1199:-

Morakniv Kansbol är den ultimata allroundkniven. Den är en pålitlig partner i skogen, på vandringen, på jakten eller på sjön. Det svenska rostfria stålet (12C27) är specialbehandlat enligt våra egna unika processer för optimal styrka och långvarig skärpa. Bladet är profilslipat för ökad precision och bladryggen är slipad för att användas med tändstål. Kombinerat med det stadiga, säkra greppet och en utmärkt känsla kommer Kansbol bli en självklar del av din naturupplevelse.

Morakniv® Kansbol Knivslidan är av polypropylen, en polymer som gör den extra tålig och därmed utgör ett fullgott skydd för kniven. Både kniven och slidan är symmetriska vilket gör den perfekt för såväl höger- som vänsterhänta. Dessutom är det möjligt att placera kniven i knivslidan från båda sidor.

Morakniv® Kansbol Multi-Mount Vårt Multi-Mount är en mångsidig monteringslösning som tar ditt knivanvändande till nästa nivå. Den gör det möjligt att fästa kniven i stort sett vart som helst. Självklart är fästet MOLLE-kompatibelt och har även strategiskt placerade skruvhål och skåror för olika slags remmar. Kniven sitter säkert på plats tack vare kardborrebandet. Dessutom gör det att du kan lossa eller fästa kniven snabbt och enkelt. Bladtjocklek:

2,5 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladtjocklek:

2,5 mm

Totallängd:

Bladlängd:

109 mm

Artnr. 1 st box/5 per kartong:

228 mm

Rek ca pris:

Totallängd: Artnr. 1 st box/5 per kartong: GRN

228 mm MO12645 499:-

MO12634

Artnr. 1 st box/5 per kartong: ORG MO13505 Rek ca pris:

399:-

43


A E W RR M

Mo ra

LIFETI

TY AN

Made in Mora Sw ede nS inc e

Mad e in

91 ce 18 Sin en ed Sw

91 18

10 YEARS

10 YEARS

e in ad M

a Sweden Since 189 Mor 1

Din Morakniv har livstidsgaranti En Morakniv är ett robust verktyg som är gjort för att hålla länge. Morakniv garanterar att alla våra knivar är fria från defekter i material, konstruktion och utförande under produktens hela livslängd, vid normal användning och förutsatt att skötselråden som finns på vår hemsida följs. Om kniven är defekt i fråga om material eller utförande reparerar vi den utan kostnad, eller byter den mot en likadan eller likvärdig kniv i de fall modellen har utgått.* Morakniv är stolta över och berömda för sin höga kvalitet. Våra kunder ska alltid känna förtroende för sin Morakniv och veta att den kommer att hålla länge även under tuffa förhållanden.

Morakniv® Survival Orange Ett vasst blad i rostfritt stål med en tydlig spets. Den robusta slidan är utrustad med både tändstål och diamantbryne, vilket gör det enkelt att slipa kniven. Bladets knivsrygg är speciellt framtagen för att användas med tändstålet. Två medföljande bältesclips låter dig välja hur du vill använda din kniv. Handtag med friktionsgrepp.

Morakniv® Survival Black Tjockt blad av kolstål med en svart beläggning som skyddar mot rost. Den robusta slidan är utrustad med både tändstål och diamantbryne, vilket gör det enkelt att slipa kniven. Bladets knivsrygg är speciellt framtagen för att användas med tändstålet. Två medföljande bältesclips låter dig välja hur du vill använda din kniv. Handtag med friktionsgrepp.

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladlängd:

109 mm

232 mm

Totallängd:

Totallängd: Artnr. 1st-PinPac 5/kartong:

MO12051

Rek ca pris:

699:-

232 mm

Artnr. 1st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

699:-

Morakniv® Bushcraft Forest Militärgrönt handtag och slida i samma färg. Bladet är av rostfritt stål med flåslipning och håller skärpa länge, är mycket tåligt mot nötning och har hög täljstyrka. Slida med bältesloop. Slida med bältesloop och utbytbar bältesclip.

Morakniv® Bushcraft Orange Orange handtag och slida. Bladet är av rostfritt stål med flåslipning och håller skärpa länge, är mycket tåligt mot nötning och har hög täljstyrka. Dess ryggslipning är speciellt framtagen för att användas med ett tändstål. Slida med bältesloop och utbytbar bältesclip.

Bladtjocklek:

2,5 mm

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladlängd:

109mm

232 mm

Totallängd:

* Läs mer på www.morakniv.se.

Totallängd: Artnr. 1st-PinPac 5/kartong:

MO12356

Rek ca pris:

349:-

232mm

Artnr. 1st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

170 mm

Totallängd: Artnr. 1-pack 12/kartong: Rek ca pris:

MO12050 349:-

Morakniv® Pathfinder Blad av kolstål med en svart antikorrosiv beläggning. Ryggen på bladet har slipats speciellt för användning med ett tändstål. MOLLE-kompatibel slida av kraftig nylon.

44

MO11742

295 mm MO12355 749:-


Morakniv® Bushcraft och Tactical Bushcraft handlar om att ha de kunskaper som krävs för att vara och klara sig i naturen. Det är just de tankarna vi har tagit fasta på när vi utvecklat våra Bushcraft-knivar. Det handlar om knivar med robusta blad som klarar att spänta veden och tända elden. Vissa av modellerna har både tändstål och bryne integrerade i fodralet för att du verkligen ska ha allt du behöver på ett ställe. Tactical-modellerna har dessutom utvecklade monteringsmöjligheter för optimal användning på fältet. Handtagen är tillverkade av greppvänliga polymer, så att kniven alltid ligger stadigt och säkert i handen när det är dags att jobba.

Morakniv® Tactical SRT Bladet av rostfritt stål är enkelt att underhålla och har dessutom en svart antikorrosiv DLCbeläggning som ger ytterligare skydd mot omgivningens påfrestningar. Ryggen på bladet har slipats speciellt för användning med ett tändstål. MOLLE-kompatibel slida av kraftig nylon.

Morakniv® Tactical Kolstålsbladet har en svart DLC-beläggning som skyddar mot rost och även förhindrar reflektioner i bladet. Ryggen på bladet har slipats speciellt för användning med ett tändstål. MOLLE-kompatibel slida av kraftig nylon.

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladlängd:

109 mm

232 mm

Totallängd:

Totallängd: Artnr. 1-pack 20/kartong: Rek ca pris:

MO12295 849:-

Artnr. 1-pack 20/kartong: Rek ca pris:

232 mm MO12294 799:-

Morakniv® Bushcraft Black SRT Liksom syskonet Bushcraft Black är Bushcraft Black SRT en rejäl av våra mest robusta knivar med sitt svarta 3,2 mm tjocka blad. Här är bladet tillverkat av rostfritt stål och dessutom halvtandat, vilket gör det perfekt för att skära i rep och fiber. Bladryggen är slipad för användning med tändstål och slidan har bältesloop och utbytbar bältesclip.

Morakniv® Bushcraft Black En rejäl medlem i Bushcraft-familjen som med sitt svarta 3,2 mm tjocka blad är en av våra mest robusta knivar. Bladet är tillverkat av kolstål som vi härdat till optimal styrka. Ryggen på bladet har slipats speciellt för användning med ett tändstål. Slida med bältesloop och utbytbar bältesclip.

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladtjocklek:

3,2 mm

Bladlängd:

109 mm

Bladlängd:

109 mm

232 mm

Totallängd:

Totallängd: Artnr. 1 st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

MO12417 399:-

Morakniv® Diamantbryne - L Fine Ett fint (kornstorlek 600) diamantbryne som är det självklara valet när du behöver underhålla din slöjdkniv. Enkelt att använda. Det plana brynet styr lätt efter eggvinkeln. Bladtjocklek:

4,5 mm

Bladlängd:

50 mm

Totallängd:

150 mm

Artnr. 1st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

Artnr. 1st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

232 mm MO10791 349:-

MOLLE-kompatibel slida med Pouch Attachment Ladder System (PALS) ger dig många monteringslösningar och ser till att kniven alltid finns nära till hands.

MO11883 179:-

45


46


Morakniv® Eldris Morakniv Eldris är en liten fickkniv med fast blad som kommer att överraska dig med sina stora möjligheter. Kniven har en kompakt design, ett precisionsblad och bladryggen är slipad för att användas med tändstål. Det svenska rostfria stålet (12C27) är av högsta kvalitet och behandlat enligt våra egna unika processer i fabriken i Mora. Vill du ta Morakniv Eldris till nästa nivå finns det flexibla tillbehörskittet. Med paracord-snöret är det möjligt att hänga kniven runt halsen och sekundärlåset gör att kniven sitter ännu säkrare i knivslidan. I kittet ingår även ett tändstål som matchar knivens storlek och som är perfekt när det är dags att tända lägerelden eller spritköket.

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit Bladtjocklek:

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit 2 mm

Bladtjocklek:

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit 2 mm

Bladtjocklek:

Bladlängd:

59 mm

Bladlängd:

59 mm

Bladlängd:

Totallängd:

143 mm

Totallängd:

143 mm

Totallängd:

REF: Grön Rek ca pris:

MO12633 399:-

Morakniv® Eldris: REF: Grön Rek ca pris:

Rek ca pris:

MO12632 399:-

Morakniv® Eldris: MO12651 289:-

REF: Gul Rek ca pris:

2 mm

Bladtjocklek:

289:-

59 mm

Bladlängd:

59 mm

Totallängd:

143 mm

Totallängd:

143 mm

Rek ca pris:

MO12631 399:-

Morakniv® Eldris: REF: Blå Rek ca pris:

REF: Svart Rek ca pris:

399:-

REF: 1 st box/5 per kartong färgmix MO12770 Rek ca pris:

289:-

Morakniv Eldris Kit 2 mm

Bladlängd:

REF: Blå

Rek ca pris:

143 mm MO12771

Morakniv® Eldris: MO12650

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit Bladtjocklek:

REF: Gul

REF: 1 st box/5 per karton färgmix

2 mm 59 mm

Item No. 1 pcs box/5 ctn:

12888

MO12629 399:-

Morakniv® Eldris: MO12649 289:-

REF: Svart Rek ca pris:

MO12647 289:Morakniv Bältes loop Item No. 1 pcs box/5 ctn: Rek ca pris:

MO12XXX 49:-

Morakniv® Eldris Neck Knife Kit Bladtjocklek:

2 mm

Bladlängd:

59 mm

Totallängd:

143 mm

REF: Röd Rek ca pris:

MO12630 399:-

Morakniv® Eldris: REF: Röd Rek ca pris:

MO12648 289:-

47


Morakniv® Companion Companion är våra mesta allt-i-ett knivar och en av våra mest populära modeller. Bland de olika knivarna finns något för alla, vare sig du siktar på en tur till slogboden vid sjön eller ett mer överlevnadsbetonat äventyr. Den grundläggande Companion-modellen är en perfekt instegsmodell för unga eller nya knivanvändare. Sedan är det bara att avancera och fortsätta upptäcka. Välj mellan rostfritt stål eller kolstål, hitta din favoritfärg eller fundera på om du behöver ett något tjockare blad. Bland våra Companion finns något för alla. Färgmix Slagtåligt.

Blå

Greppvänligt handtag som låter dig arbeta med kraft och precision.

Grön

Totallängd

Tack vare tången som sträcker sig ¾ in i handtaget, skapas både styrka och stabilitet.

Magenta

Svart

Ett blad av kolstål måste tas om hand. Ta därför till vana att torka av kniven och olja gärna in bladet efter användning.

Morakniv® Companion: Ergonomiskt handtag med ett mjukt friktions-grepp i gummi. Blad av svenskt kallvalsat rostfritt stål. Knivslida av plast med bältesclips. Bladtjocklek:

2,5 mm

Bladlängd:

104 mm

ngd

Totallängd:

Bladlä

Bladet som med sin kvalitet, utformning och skärpa varit ett signum för Morakniv i över 120 år tillverkas av höglegerat kvalitetsstål som sedan värmebehandlas och slipas till en prestanda utan jämförelse.

219 mm

Artnr. Fashion i display

Orange

MO12884

Artnr. Svart i display

MO12141

Artnr. Magenta i display

MO12157

Artnr. Grön i display

MO12158

Artnr. Blå i display

MO12159

Rek ca pris:

119:-

Morakniv Companion Color mix Adventure Ergonomic handle with a soft high friction grip. Blade of stainless steel. Color-matching polymer sheath in with a belt clip. Blade thickness:

2,5 mm

Blade length:

104 mm

Total length: Item No. 15pcs-display: Rek ca pris:

48

219 mm MO13089 119:-


Morakniv Companion BlackBlade Blade of stainless steel with a black ED-coating. Polymer sheath.

Morakniv Companion HeavyDuty Black (S) The knife has a slightly thicker blade of stainless steel with high load capacity that is easily resharpened. A very powerful and reliable knife. Polymer sheath with a belt clip.

Blade thickness:

2,5 mm

Blade thickness:

3,2 mm

Blade length:

104 mm

Blade length:

104 mm

Total length:

219 mm

Total length:

Item No. 1 pcs-PinPac 5/ctn: Rek ca pris:

MO12553 199:-

224 mm

Item No. 1 pcs-PinPac 5/ctn: Rek ca pris:

MO13158 199:-

Grön

Orange

Morakniv® 2000: En förstklassig allround-kniv med den profilerade flåslipningen på bladet, vilket gör den optimal när jakten ska tas om hand. Knivslidan av polymer har en följsam läderstropp. Bladtjocklek:

2,5 mm

Bladlängd:

109mm

Totallängd:

224 mm

Artnr. Grön 15 st-display:

MO10629

Artnr. Orange 15 st-display:

MO12057

Rek ca pris:

279:-

49


Morakniv Täljknivsset Dalarna i en ask – bokstavligt talat. En given kombination av två av våra mest kända Sverigesymboler, som dessutom ger möjlighet till egen skaparlusta. Tälj till hästen och låt den pryda hemmet som den är eller ta fram färgerna och dekorera den efter eget tycke och smak. Täljkitet innehåller en klassisk slöjdkniv nr 120 och ett dalahästämne. Kniven har ett smalt och spetsigt knivblad i laminatstål, som gör den enkel att arbeta med och en god eggbeständighet. Tillsammans med det korta, smidiga bladet kan du jobba precist och verkligen komma åt alla detaljer. Det spolformade skaftet är gjort av oljad björk, vilket ger en härligt naturlig känsla. Artnr MO12670 Ca pris: 449:-

NYHET

NYHET

Slöjdkniv 164 SKEDKNIV Det allra viktigaste när det ska täljas är en vass kniv. Istället för att vara en härlig kreativ upplevelse blir det lätt både irriterat och farligt om kniven är slö. En riktigt bra kniv ger dig helt enkelt de bästa förutsättningarna att lyckas.

Slöjdkniv 163 Skedkniv dubbeleggad Den här kniven har ett dubbel-eggat blad, så att du kan både skjuta och dra när du täljer. Bladet har den vidaste kurvaturen av våra skedknivar. Perfekt för rentäljning av ytor eller skålar med stor radie. Vi har optimerat bladet så att det löper lätt över skedens eller skålens insida. Tillsammans med optimerade eggvinklar på bladet ger detta dig den bästa täljupplevelsen. För att skydda både dig och kniven levereras den med ett enkelt men genialt designat eggskydd tillverkat lokalt av vegetabiliskt garvat läder av kohudar från regionen.

Bladtjocklek:

2,7 mm

Bladlängd:

60 mm

Totallängd:

165 mm

Artnr. Classic 5/Kartong

MO13385 Höger

Artnr. Classic 5/Kartong

MO13386 Vänster

Rek ca pris:

Slöjkniv JUNIOR Precis som alla våra slöjdknivar är även Junior tillverkad i kolstål. Det gör att den kräver lite extra omtanke, så var noga med att torka av bladet efter användning och olja gärna in det med jämna mellanrum. Det enkla fingerskyddet gör hanteringen säker, då det hindrar fingrarna från att glida fram på bladet. Handtaget i oljad björk är anpassat för mindre händer. Bladtjocklek:

2,5 mm

Bladlängd:

76 mm

Totallängd: Artnr. Classic 5/Kartong Rek ca pris:

50

Artnr. Classic 5/Kartong Rek ca pris:

359:-

170mm MO12154 219:-

Slöjdkniv 120 Slöjdkniv 120 har ett smalt och spetsigt knivblad i laminatstål, vilket ger kniven en oöverträffad seghet och eggbeständighet. Den fulla sticktången som löper genom hela handtaget ger både styrka och stabilitet. Tillsammans med det korta, smidiga bladet kan du jobba precist och verkligen komma åt alla detaljer. Det spolformade skaftet är gjort av oljad björk, vilket ger en naturlig känsla och ger dig även möjligheten att själv forma handtaget till optimal passform. Bladtjocklek:

2,7 mm

Bladlängd:

60 mm

Totallängd:

165 mm

Artnr. Classic 5/Kartong Rek ca pris:

MO106-16021 249:-

MO13445 319:-

Slöjkniv 164 Den här skedkniven har ett enkeleggat blad, så att du kan skjuta på bladet med fingrarna från ena sidan. Det spolformade skaftet är gjort av oljad björk, vilket ger en naturlig känsla och ger dig även möjligheten att själv forma handtaget till optimal passform.

Artnr. Classic 5/Kartong Rek ca pris:

MO12820 279:-


Morakniv® Scout För många innebär Scout-kniven det första mötet med kniven som verktyg. Att sitta och tälja på en barkbåt eller en pinne är för många synonymt med barndomens somrar. Det lilla handtaget och det dubbla fingerskyddet har blivit utmärkande drag för de här färgglada knivarna. Med den i ryggsäcken var och är du alltid redo för en tur i naturen.

Morakniv® Scout 39 Safe Klassisk friluftskniv med dubbla fingerskydd och skaft av målad björk. Kniven har ett blad av rostfritt stål med avrundad säkerhetsspets. Svart läderslida. Vi använder giftfri färg. Blisterpack.

Morakniv® Scout 39 Safe Klassisk friluftskniv med dubbla fingerskydd och skaft av målad björk. Kniven har ett blad av rostfritt stål med avrundad säkerhetsspets. Svart läderslida. Vi använder giftfri färg.

Bladtjocklek:

2,0 mm

Bladtjocklek:

Bladlängd:

85 mm

Bladlängd:

85 mm

Totallängd:

178mm

Totallängd:

178mm

Artnr. Classic (trä)

MO11843

Artnr. Classic 5/Kartong

Artnr. blå 5/kartong:

MO12021

Rek ca pris:

Artnr. Grön 5/kartong:

MO12022

Artnr. Cerise 5/kartong:

MO12024

Artnr. Svart 5/kartong:

MO12480

Artnr. Orange 5/kartong

MO12287

Rek ca pris:

2,0 mm

MO122885 249:-

299:-

Morakniv® Rookie Morakniv Rookie börjar säljas i juli 2017. Den har en extra rund säkerhetsspets som förhindrar stickskador och fingersyddet gör att fingrarna inte glider fram på bladet. Trähandtaget är utformat för att passa små händer och knivslidan skyddar såväl kniven som den lilla täljaren när kniven inte används. Bladtjocklek:

2,0 mm

Bladlängd:

72 mm

Totallängd:

168mm

Artnr. Classic 5/Kartong Rek ca pris:

MO12991 179:-

Morakniv Classic 611 Single finger protection. Birchwood handle. Carbon steel blade. Polymer sheath. Blade thickness: Blade length: Total length: Item No. 10 pcs-bulk: Rek ca pris:

2,0 mm 98 mm 200 mm MO1-0611 149:-

51


Låt aldrig mer din kniv sjunka Morakniv lanserar den Flytande Kniven. För att förhindra att din kniv sjunker till botten av en sjö, flod eller hav utvecklade Morakniv den flytande kniven. Ett verktyg för proffs och fritidsutövare. Vår nya flytande kniv är en kniv med tandat blad som tack till handtaget av kork faktiskt flyter. Det tunna tandade bladet av rostfritt stål är speciellt utformat för att skära rep av både fiber och nylon. Kniven har detaljer och en slida av orange polymer som gör den mycket synlig och lätt att lokalisera. "Vi utvecklade den flytande kniven för offshore industrin där en kniv är av största betydelse. Särskilt vid fiskodlingar där knivar används regelbundet för att skära rep eller som ett allmänt verktyg och en del av säkerhetsutrustningen. En kniv som sjunkit i en fiskodling resulterar i höga kostnader när ett dykarlag måste skickas ner för att plocka upp kniven som annars kan orsaka skador. Naturligtvis gör funktionerna också den här kniven till ett perfekt verktyg för alla som tillbringar tid på vattnet, både proffs och fritidsutövare, ” säger Niclas Wiklund, produktchef för Morakniv.

Flytande Kniven Flytande Kniven har låg vikt och är lätt att ta med sig genom att fästa den i bältet eller på flytvästen med det praktiska bältesclippet. Knivslidan kan även fästas vid knapparna på arbetskläderna. Fästet på slidans framsida ger dig möjlighet att fästa ytterliga knivar ur vårt hantverkssortiment vid varandra så att du fritt kan kombinera ihop de knivar som passar just dig bäst. Det tunna tandade bladet är väl avrundat och saknar spets för att skydda både dig och din utrustning. Handtaget i kork är trevligt att hålla i och leder inte kyla.

Bladtjocklek:

1,4 mm

Bladlängd:

96 mm

Totallängd:

235 mm

Artnr. 1 st ask

MO13131

Rek ca pris:

52

279:-


Morakniv® Fishing Comfort

Morakniv® Fishing Comfort Fillet 155 Lång filékniv. Blad av rostfritt stål. Skaft med mönstrat friktionsgrepp. Lättdiskat EasyCleaneggskydd av plast och två olika bältesclips . Bladtjocklek:

1,9 mm

Bladlängd: Totallängd: Artnr. 1 st-PinPac 5/kartong:

Morakniv® Fishing Comfort Scaler 150 Lång allroundkniv med tandad rygg för fjällning. Blad av rostfritt stål. Skaft med mönstrat friktionsgrepp. Lättdiskat EasyClean-eggskydd av plast och två olika bältesclips.

155 mm 270 mm MO11892

Rek ca pris:

299:-

Bladtjocklek:

2,0 mm

Bladlängd:

150 mm

Totallängd:

265 mm

Artnr. 1 st-PinPac 5/kartong: Rek ca pris:

MO11893 299:-

Morakniv® Svampkniv Carl Johan Knivsblad av rostfritt stål. Ergonomiskt utformat plastskaft som är mycket behagligt att hålla i handen. Borste av äkta hästtagel. Praktiskt eggskydd som gör det möjligt att hänga kniven i bältet eller knapphålet. Blade thickness:

62 mm

Total length:

141 mm

Item No. 1 pcs röd

MO12206

Item No. 1 pcs black :

MO10906

Item No. 1 pcs lime:

MO10935

Rek ca pris:

Morakniv® Outdoor Yxa: Orange Yxhuvudet är tillverkat av borstål med svart EDbeläggning och har ett svart eggskydd av läder. Skaftet av i fluorescerande orange polypropylen ger ett stadigt grepp. Vikt 0,5 kg.

Morakniv® Outdoor Kit: Orange Set med kniv och yxa.

Bladtjocklek:

Bladtjocklek:

6 mm 115 mm

Bladlängd:

115/109 mm

Totallängd:

330 mm

Totallängd:

330/224 mm

MO12058

Rek ca pris:

499:-

Artnr. 1 st ask 5/kartong: Rek ca pris:

VIKBAR SÅG LAPLANDER

Praktisk, säker och vikbar såg från Bahco Laplander, kan användas för många typer av material, till exempel torrt och levande trä men även plast och ben. Ta med den ut i skogen när du behöver röja väg eller när du är på jakt. Den har en hållbar konstruktion och en aggressiv tandning som är utformad för sågning i båda riktningar. Tänderna är precisionsslipade och bladet är av högkvalitativt stål. En svart pulverlack ger den låg friktion och skyddar mot rost. REF 2015-VD Ca pris: 499:- REF 2015-VDB Extra blad. Ca pris: 219:-

299:-

6 mm/2,5 mm

Bladlängd: Artnr. 1 st ask 5/kartong:

1,6 mm

Blade length:

MO12096 699:-

VIKBAR SÅG

Rejäl, vikbar såg som funkar lika bra för användning på campingturen som i trädgården. Det ergonomiska handtaget i plast gör användning bekväm och smidig samt det dubbeltandade bladet är gjort i rostfritt stål. Sågen kommer med en automatisk spärr. Vikt: ca 225 gram, Bladlängd: 17 cm, Längd ihopfälld: 22 cm REF 2015-V1 Ca pris: 199:-

53


WILDO- Functional- durable and lightweigt Är ett Svenskt företag som specialiserat sig på att ta fram produkter för människan som rör sig i naturen. Höga berg, djupa dalar, havet eller utflykten, produkter för uteliv helt enkelt. Alla material är noga utvalda. Läs mer om Wildo på www.wildo.se.

THE ORIGINAL

FOLD-A-CUP®

VIKKOPP STANDARD FOLD-A-CUP®

Originalet och kanske världens mest sålda kopp? Praktiskt vikbar för att ta så liten plats som möjligt i packningen. Sorterade 10-pack. Storlek: 9,4 x 7,2 x 2,9 cm. Vikt: 25 g. Ca pris 29:-

SORT 10 PACK REF 2039-F Fashion, 5 färger.

REF 2039-S Standar, 5 färger.

REF 2039-G Grön.

25 PACK/FÄRG

SORT 44 PACK

REF 2039-RO ROSA -BB BLÅBÄR -GR KLARGRÖN -L LILA

VIKKOPP STOR FOLD-A-CUP®

En stor vikkopp som rymmer hela 60 cl. Perfekt som måltidskopp eller för dryck. Sorterade 10-pack. Storlek: 11,9 x 10,5 x 3,9 cm. Vikt: 46 g. Ca pris 45:-

SORT 10 PACK REF 2040-F Fashion

REF 2040-S Basic

REF 2040-G Grön.

54

-LM LIME

-O ORANGE -BK SVART

REF 2039-D44S Standard färger REF 2039-D44fashion


SORT 10 PACK

FASHION

GRÖN

STANDARD

KÅSA

10 PACK/FÄRG -O ORANGE

-GU GUL

GR-KLARGRÖN

G-GRÖN

-RO ROSA

-LM LIME

-LB LJUSBLÅ

Den klassiska kåsan inspirerad av den Svenska armens kåsa. Idealiskt till utelivs aktiviteter och fungerar för såväl dryck som mat. Hål i greppet för att lätt kunna fästas i ditt bälte såväl som packning. Volym 3 dl, Vikt 49 g, Mått 15,5x9,9x6,4 cm. REF 2001-S Standard 10-pack. REF 2001-O Orange 10-pack. REF 2001-G Grön 10-pack. REF 2001-LG Ljusgrön 10-pack. REF 2001-F Fashion 10-pack. REF 2001-G Grön 10-pack. REF 2001-GU Gul 10-pack. Ca pris 25:REF 2001-RO Rosa 10-pack. REF 2001-LM Lime 10-pack. REF 2001-LB Ljusblå 10-pack.

SORT 10 PACK

FASHION

STANDARD

GRÖN

10 PACK/FÄRG

KÅSA XL

Kåsa Xl som rymmer hela 9 dl med markeringar upp till 8 dl. Hål för möjlighet att fästa i bälte. Vikt 80 g, Volym 9 dl mått 15,5 diam. 6,5 cm hög.

-BB BLÅBÄR

-RO ROSA

-LM LIME

REF 2003-S Standard 10-pack. REF 2003-G Grön 10-pack. REF 2003-F Fashion 10-pack.

-LB LJUSBLÅ

-L LILA

-O ORANGE

Ca pris 45:-

G-GRÖN

REF REF REF REF REF REF

2003-BB Blåbär 10-pack. 2003-RO Rosa 10-pack. 2003-LM Lime 10-pack. 2003-LB Ljusblå 10-pack. 2003-L Lila 10-pack. 2003-O Orange 10-pack.

55


WILDO- Funtional- durable and lightweigt Är ett Svenskt företag som specialiserat sig på att ta fram produkter för människan som rör sig i naturen. Höga berg, djupa dalar, havet eller utflykten, produkter för uteliv helt enkelt. Alla material är noga utvalda. Läs mer om Wildo på www.wildo.se.

SORT 10 PACK

SORT 10 PACK

10 PACK/FÄRG

10 PACK/FÄRG

-RO ROSA

-BB BLÅBÄR

-L LILA

-LM LIME

-O ORANGE

-BK SVART

TALLRIK DJUP

Djup tallrik med väl tilltaget grepp för att kunna avnjuta maten i alla lägen. Stapelbar med tallrikar ur samma serie för att minimera platsutymmet. BPA-Fri. Vikt 82g, Storlek 15,5x57 cm REF 2033 Sorterade färger, 10-pack

Ca pris 35:-

-RO ROSA

-BB BLÅBÄR

-L LILA

-LM LIME

-O ORANGE

-BK SVART

TALLRIK FLAT

Flat tallrik med väl tilltaget grepp för att kunna avnjuta maten i alla lägen. Stapelbar med tallrikar ur samma serie för att minimera platsutymmet. BPA-Fri. Vikt 68 gram, Storlek 15x2,1 cm REF 2032 Sorterade färger, 10-pack

Ca pris 29:-

-L LILA

-B BLÅ

-GR GRÖN

-LB BLÅBÄR

-O ORANGE

-G GUL

TALLRIKSLÅDA KOMPLETT

TALLRIKSLÅDA LIGHT

REF 2034 Färger blå, grön, lila, blåbär, lime, orange, gul.

REF 2035 Färger blå, grön, lila,blåbär, lime, orange, gul.

Ca pris 179:-

Ca pris 119:-

Lätt och smidig tallrikslåda med allt du behöver, Innehåller tallrik, kryddkar, Två storlekar vikkoppar och kombinerad gaffel, kniv och sked. BPA Fri. Vikt 265g, Storlek 19x13x5cm

56

-LM LIME

Liten och smidig tallrikslåda för dig som ska på en lättare tur eller vill hålla ner vikten i packningen. Innehåller Tallrik, vikkopp och kombinerad gaffel, kniv och sked. Vikt 150g, Storlek 19x13x5 cm


-GR GRÖN

-L LILA

-LM LIME

-O ORANGE

-RO ROSA

-BB BLÅBÄR

SORT 24 PACK

KRYDDKAR

FÄLTTLASKA 0,75

REF 2025-S Svart REF 2025 D24FASHION Candyjar Sort 24 pack.

REF 2027- LM=Lime GR=Grön L=Lila O=Orange Ro=Rosa BB=Blåbär

Varför dra ner på dina krav på god mat bara för att du är ute? Kryddkaret ger dig möjlighet att bära med dig 3 olika kryddor till din mat. Vikt 18 g Storlek 5,9x4,5cm

Ca pris 39:-

SPORK

Klassisk fältflaska i slimmad design med karbinhake för att lätt fästa på din packning eller i bälte. Rymmer 0,75l. BPA-Fri. Volym 0,75 l, Vikt 78g, Storlek 20x10,5

Ca pris 99:-

WILDO TÄNDSTÅL

Lätt smidig kombinerad kniv, gaffel och sked i ett BPA-Fritt material. Vikt 8,5g, Storlek 16,5x4,8/1,5cm

Effektivt eldstål för aktivt uteliv. Blir det blött är det bara att torka av det och köra. Vikt 30 g 10 cm

REF 2037-F Sorterad 12-pack. REF 2037-D44Fashion Display med 44 st, sorterade färger. Ca pris 20:-

REF 2026 Svart REF 2026- D32 Fashion Candyjar Sort 32 pack. Ca pris 119:-

57


Hällmark är en serie klassiska svenska Stekhällar med tillbehör av högsta kvalitet. Produkterna är utvecklade för att ge dig den bästa smakupplevelsen oavsett var du befinner dig. Stekhällarna kan användas på många olika sätt, t.ex. över öppen eld, på grillen eller över gasolbrännaren. Du använder den på fisketuren, på campingen, på stranden, på skoterturen eller kanske i goda vänners lag i trädgården.

HÄLLMARK STEKHÄLLAR

Stekhäll i varmvalsat stål. Kan användas över öppen eld eller med gasolbrännare. Försedd med tre avtagbara ben och handtag av kromat fjäderstål. Tillagar fisk, kött, grönsaker etc. Det är bara fantasin som sätter gränser. Finns i storlekarna med diameter på 48,58 eller 78 cm, Tjocklek: 3 mm, 3 st avtagbara ben 22 cm, Handtag av kromat fjäderstål, Varmvalsat stål. REF HAE8802-48 Ca pris: 749:- REF HAE8803-58 Ca pris: 949:- REF HAE8804-78 Ca pris: 2.199:- REF HAE8805-98 Ca pris: 2.999:-

TRAKTÖRPANNA

Hällmark stekhällar finns i flera storlekar och är tillverkade av högklassigt varmvalsat stål med en unik ytbehandling. Handtagen är i kromad fjäderstål. Traktörhällen har en 5 cm kant runt om så du får en mångsidig och användbar häll trots det kompakta formatet. Diameter 51 cm, kant 5 cm, höjd 26 cm, godstjocklek 3mm. 3 st. avtagbara ben på 22 cm ingår

58

REF HAE8806 Ca pris: 999:-

FÖRVARINGSVÄSKA

Praktiska förvaringsväskor som skyddar din stekhäll när den inte används. REF HAE8842 Till häll 48 cm. REF HAE8843 Till häll 58 cm.

Ca pris: 199:- Ca pris: 199:-

REF HAE8841 Till Kolarpanna Ca pris: 59:-


HÄLLMARK JÄGARPANNA

HÄLLMARK KOLARPANNA

Jägarpannan är en lätt och smidig panna med ett vikbart handtag i trä. Diameter: 21 cm Godstjocklek: 1 mm Vikt: 0.7 kg REF HAE8808

Tillverkat i högklassikt varmvalsat stål med unik ytbehandlig för bästa möjliga smakupplevelse. 2 mm godstjocklek. Vikbart handtag i ek, Diameter: 28 cm REF HAE8801 Ca pris: 379:- REF HAE8841 Påse till panna Ca pris: 59:-

Ca pris: 379:-

6 liter 3 liter 1,6 liter

Stekspatel bred

Stekspatel lång

HÄLLMARK KAFFEPANNA

Storklassisk kaffepanna att koka kaffe eller vatten med över öppen eld ute i naturen. Tillverkad i Rostfritt stål och och tillverkas i 1,6,3 och 6 liter. Förvaringspåse medföljer REF HAE8833 1,5 liter Ca pris: 199:- REF HAE8834 3 liter Ca pris: 299:- REF HAE8839 6 liter Ca pris: 399:-

HÄLLMARK STEKSPADE/SPATEL

Grillspatel och stekspade tillverkad i fjädrande stark rostfritt fjäderstål. REF HAE8837 Bred Ca pris: 199:- REF HAE8838 Lång Ca pris: 149:-

HÄLLMARK GRILLGALLER

Smidigt litet grillstöd som du lätt kan ta med dig på turen. Gör det möjligt att grilla vart du än är. REF HAE8849 Ca pris: XXX:-

HÄLLMARK SMÖRGÅSJÄRN

Smörgås järn för som förvandlar dina mackor till en gastronomisk upplevelse. REF HAE8819 Bred Ca pris: XXX:-

HÄLLMARK GASOLBRÄNNARE

HÄLLMARK REGULATORSATS

REF HAE8824 Passar Stekhäll 48 Ca pris: 1.499:- REF HAE8825 Passar Stekhäll 58 Ca pris: 1.899:- REF HAE8826 Passar Stekhäll 78/98 Ca pris: 2.499:-

REF HAE8823 Ca pris: 249:-

Gasolbrännare för Hällmarks stekhällar. Kan enkelt göras om till bordsbrännare med hjälp av 3 fötter och en värmereflektor som skyddar bordet (ingår). Höjd: 78 cm Vikt: ca 5 kg, Effekt: 6,5 kW / 11,4 kW.

Regulatorset till Hällmarks gasolbrännare. Innehåller 30mBar regulator, en meter lång gasolslang med en diameter av 11 mm samt 2 slangklämmor.

59


BÅLPANNA I KOPPAR

Bålpanna i koppar för att värma direkt över öppen eld eller som tillbehör till häll på 58 cm i diameter. Levereras med fodral som kan tillslutas.

REF FS159991 Ca pris: 699:-

BÅLGRYTA I KOPPAR

KAFFEPANNA I KOPPAR

REF FS159992 Ca pris: 999:-

REF FS159990 Ca pris: 799:-

Bålgryta med lock i koppar för värmning över öppen eld. Rymmer 3 liter och levereras med fodral som kan tillslutas.

60

Kaffepanna i koppar som kan användas över öppen eld. Kaffekannan rymmer hela 1,8 liter. Levereras med fodral som kan tillslutas.


VÅFFELJÄRN

PANNKAKSJÄRN

TOASTJÄRN

REF FS159976 Ca pris: 799:-

REF FS159978 Ca pris: 799:-

REF FS159975 Ca pris: 799:-

Four Seasons Vaffeljern är ett våffeljärn lagat i en aluminiumlegering som tåler över 800 grader. Järnet packas ner i ett eget fodral så att det inte kommer sot och smuts på resten av utrustningen. Handtagen är avtagbara och kan läggas för sig. Detta våffeljärn är ett måste för dem som vill göra ungarna glada på utflykt!

VILDMARKSPANNA I STÅL

Vildmarkspanna i stål med en diameter på 24 cm. REF FS159994 Ca pris: 249:-

Four Seasons är ett pannkaksjärn lagat i en aluminiumlegering som tåler över 800 grader. Järnet packas ner i ett eget fodral så att det inte kommer sot och smuts på resten av utrustningen. Handtagen är avtagbara och kan läggas för sig. Detta pannkaksjärn är ett måste för dem som vill göra ungarna glada på utflykt!

Four Seasons Toastjern är en högkvalitets smörgåsgrill för öppen eld som inte väger mycket. Det är lätt att lyckas med toasten på ett sådan järn då toasten inte brinner fast. Järnet har avtagbara handtag och ett fodral till förvaring. Producerad i en aluminiumlegering som tåler över 800 graders värme.

FOUR SEASON GRILL STICK XL

Lätt och smidig grillpinne i teleskoputförande med silikonhandtag som finns i flera olika färger. Utdragen blir den hela 124 cm lång. Kommer med matchande handledsrem. Finns i 8 olika färger. Vikt: 65 g REF REF REF REF

FSFASHION-XL 32 Display 32 st (8 färger x 4 st.) REF FS212045, Syren FS212041, Svart REF FS212046, Blåbär FS212043, Rosa REF FS212047, Apelsin FS212044, Lime REF FS212048, Grön

Ca pris 99:-

61


Grundades 1904. Thermos LLC den ledande tillverkaren i världen av isolerade livsmedelsoch dryckesförpackningar, barns lunchlådor och andra innovativa konsumentprodukter. På Thermos väljer vi noggrant de bästa tillgängliga material, och vi producerar våra produkter med jämn kvalitet och tillförlitlig prestanda. Vi ser till att våra produkter alltid är testade genom hela tillverkningsprocessen, och vi står bakom dem 100%.

THERMOS KING MED SKRUVKORK Thermos där man har kombinerat mycket hög kvalité med snygg vintage design. Kall yttersida även med varmt innehåll i. Kompakt design och mycket låg vikt för enkel handtering. Okrossbar rostfritt stål insida och utsida. Isolerad rostfri stålkopp. Värme kapacitet: 12h Kyl kapacitet: 24hFinns i två storlekar. REF TH190894 Mattsvart

62

REF TH183906 Koppar

Volym: 0,5 liter. Storlek: H 250 mm x Ø 70 mm Ca pris: 379:-

Volym: 0,5 liter. Storlek: H 250 mm x Ø 70 mm Ca pris: 379:-

REF TH192632 Mattsvart Volym: 1,2 liter. Storlek: H 315 mm x Ø 95 mm. Ca pris: 449:-

REF TH192624 Koppar Volym: 1,2 liter. Storlek: H 315 mm x Ø 95 mm. Ca pris: 449:-


THERMOS LIGHT & COMPACT®

Bäst i Test

Thermos ”BÄST I TEST”! Ståltermos av absolut högsta kvalité. Tillverkad i rostfritt fjäderstål med unik patenterad vakuumiseringsteknik. Patenterad hygienisk autokork som är delbar för enkel rengöring. Thermax vakum insulation eliminerar praktiskt taget tempratur ändringar genom att skapa ett vakum mellan de två rostfria stålhöljena. Värme kapacitet: 12h, Kyl kapacitet: 24h Finns i fyra storlekar. REF TH183596 Storlek: 0,35 liter Ca pris: 299:-

REF TH183585 Storlek: 0,5 liter Ca pris: 349:-

REF TH183650 Storlek: 0,75 liter Ca pris: 399:-

REF TH185323 Storlek: 1 liter Ca pris: 449:-

THERMOS KING STÅLTERMOSMUGG

Thermosmugg där man har kombinerat mycket hög kvalitet med snygg vintage design. Volym: 0,5 liter. Storlek: H 200 mm x Ø 80 mm. REF TH190899 Mattsvart Storlek: 0,5 liter Ca pris: 379:-

THERMOS KING STÅLMATTERMOS

MatThermos där man har kombinerat mycket hög kvalité med snygg vintage design. Kall yttersida även med varmt innehåll i. Kompakt design och mycket låg vikt för enkel handtering. Okrossbar rostfritt stål insida och utsida. Isolerad rostfri stålkopp. Värme kapacitet: 12h Kyl kapacitet: 24h Volym: 0,5 liter. Storlek: H 150 mm x Ø 100 mm. REF TH191245 Mattsvart Storlek: 0,5 liter Ca pris: 349:-

THERMOS MOBILE PRO 0,5L Lättviktsståltermos tillverkad i rostfritt stål och helt läckagesäker. Greppvänlig och lätt att dricka ur. Locket har tryckknapp för enkel öppning. Passar bilens mugghållare. Volym: 0,5 liter. Storlek: H 220 mm x Ø 65 mm REF TH191570 Mattsvart REF TH191565 Blue Ca pris: 349:-

63


Kvalitetsserie av frystorkad mat för dig som ställer höga krav både vad gäller näringsinnehåll och god smak. Utvecklad av professionella alpinister och används under expeditioner bl a till både K2 och Mount Everest. Prioriterar högt näringsvärde med god smak. Därför används enbart råvaror av högsta kvalitet. 1-portions måltider levereras i ”ready-to-eat” påsar, dvs häll varmt vatten i påsen, låt stå, färdig att äta. För att tillgodose alla smakriktningar så är rätterna inte starkt kryddade. Kan därför kryddas efter eget tycke i efterhand. Njut sedan av en härlig matupplevelse.

64


FRUKOST

SCRUMBLE EGG

100 gram, 450 kcal, Kolhydrat 65, protein 13 (g) fett 12 (g) REF AF2392 Ca pris: 65:-

EXPEDITION FRUKOST 100 gram, 428 kcal, Kolhydrat 57, protein 10 (g) fett 18 (g) REF AF2368 Ca pris: 65:-

BONDOMELETT

100 gram, 553 kcal, Kolhydrat 14, protein 33 (g) fett 38 (g) REF AF2388 Ca pris: 65:-

MÜSLI CRUNCHY

100 gram, 410 kcal, Kolhydrat 65, protein 13 (g) fett 12 (g) REF AF2389 Ca pris: 65:-

MÅLTIDER

PASTA MED OST OCH SKINKA

PASTA BOLOGNESE

KYCKLING CURRY

RIS SATAY

GULASCH

KÖTTFÄRSGRYTA

CHILI CON CARNE

PASTA PESTO LAX

100 gram, 399 kcal, Kolhydrat 58, protein 13 (g) fett 13 (g) REF AF2360 Ca pris: 75:-

100 gram, 456 kcal, Kolhydrat 50, protein 14 (g) fett 21 (g) REF AF2364 Ca pris: 75:-

100 gram, 382 kcal, Kolhydrat 61, protein 12 (g) fett 12 (g) REF AF2361 Ca pris: 75:-

100 gram, 450 kcal, Kolhydrat 48 protein 24 (g) fett 24 (g) REF AF2365 Ca pris: 75:-

100 gram, 382 kcal, Kolhydrat 64, protein 11 (g) fett 9 (g) REF AF2362 Ca pris: 75:-

100 gram, 447 kcal, Kolhydrat 48, protein 16 (g) fett 17 (g) REF AF2366 Ca pris: 75:-

100 gram, 389 kcal, Kolhydrat 60, protein 12 (g) fett 11 (g) REF AF2363 Ca pris: 75:-

100 gram, 456 kcal, Kolhydrat 50, protein 14 (g) fett 21 (g) REF AF2367 Ca pris: 75:-

VEGETARISKA MÅLTIDER

NYHET! COUSCOUS VEG

100 gram, 456 kcal, Kolhydrat 50, protein 14 (g) fett 21 (g) REF AF2382 Ca pris:75:-

PASTA MED VALNÖTTER

100 gram, 391 kcal, Kolhydrat 58, protein 11 (g) fett 11 (g) REF AF2383 Ca pris: 75:-

RIS CASHEW

100 gram, 456 kcal, Kolhydrat 54, protein 11 (g) fett 21 (g) REF AF2385 Ca pris: 75:-

100 gram, 382 kcal, Kolhydrat 64, protein 11 (g) fett 12 (g) REF AF2370 Ca pris: 49:-

100 gram, 411 kcal, Kolhydrat 39, protein 9 (g) fett 10 (g) REF AF2386 Ca pris: 75:-

PASTA AL FUNGHI

100 gram, 417 kcal, Kolhydrat 56, protein 12 (g) fett 15 (g) REF AF2387 Ca pris: 75:-

ENERGI

EFTERRÄTTER

VANILLADESSERT

RIS MED CURRY OCH FRUKT

CHOKLADMOUSSE

100 gram, 456 kcal, Kolhydrat 71, protein 8 (g) fett 16 (g) REF AF2369 Ca pris: 49:-

ENERGIBAR Energibar för snabb energiverkan, lätt att stoppa i fickan. 100 gram, 410 kcal, Kolhydrat 65, protein 13 (g) fett 12 (g) REF AF2390 Ca pris: 29:-

FÖRLÄNGD SKED

Förlängd ready to go sked. REF AF2399 Ca pris: 79:-

65


CÁLIZ DISPLAY Rymmer 20 flaskor REF CZDISPLAY

CÁLIZ VATTENFLASKA

Den är enkel, unik och du kan ta med den överallt. När du shoppar, är på stranden, när du vandrar eller på gymmet. Den slanka flaska är konstruerad och designad för att hålla kylan i upp till 12 timmar och håller värmen upp till 24 timmar. Flaskan har ett elektropolish material som garanterar att inga smaker eller lukter tas upp av materialet. Du kan därmed använda mattan till såväl tea, kaffe, vatten, juice, smoothies och tom ett glas vin. Rek ca pris: 299:-

Pink Matte CZ0944

66

Yellow Matte CZ0982

Aqua CZ0920

Black Matte CZ0937

Royal Blue CZ0913

Wood CZ0999

Jet Black CZ0951

Blue Ocean CZ0975

Rose CZ0968


CÁLIZ GLASFLASKA

Den är enkel, unik och du kan ta med den överallt. När du shoppar, är på stranden, när du vandrar eller på gymmet. Den slanka flaska är konstruerad och designad för att hålla kylan i upp till 12 timmar och håller värmen upp till 24 timmar. Flaskan har ett elektropolish material som garanterar att inga smaker eller lukter tas upp av materialet. Du kan därmed använda mattan till såväl tea, kaffe, vatten, juice, smoothies och tom ett glas vin. Rek ca pris: 249:-

Blue CZ91187

Lime CZ91200

Pink CZ91170

Mint CZ91149

Cherry CZ91132

Orange CZ911794

67


Riktigt kaffe vart du än är

68


BRAZIL 2-CUPS

Fantastiskt, brasilianskt kaffe som är lite mer rostat än vanligt för att ta fram den rika smaken av nötter och mörk choklad. REF GC125003 Ca pris: 20:-

OUTDOOR SUMMER 3-PACK BRAZIL 3 pack med Growers Cups högkvalitativa kaffe med blandade smaker. REF GC125900 Ca pris: 59:-

Öppna, brygg & servera

Coffebrewer beskrivs bäst som en portionsexpressobryggare. Inne i påsen finns ett filter som med 26 gram nymalet specialkaffe. För brygga 3 koppar gott kaffe behöver du bara:

1.

Öppna förpackningen upptill.

2.

3.

Häll i 1/2 liter hett vatten. Tillslut sedan förpackningen.

Efter 5-8 minuter är kaffet klart att servera direkt ur den smarta förpackningen.

69


Vem vill inte hålla den medtagna maten fräsh och ätlig oavsett om det gäller lunchlådan eller mat på utflykt? Frozzypack är en matlåda med kylfunktion i locket. Locket förvarar du i frysen gärna i10 timmmar för att uppnå längsta kyleffekt. Packa din lunch på morgonen och den håller sig fräsch ca 7 timmar i rumstemperatur. Asken tål maskindisk men mikra inte locket, själva lådan går dock bra att värma i mikron. Med Frozzy kan du alltid ha fräsh mat med och dessutom äta den ur en snygg låda. Avdankade glasslådor och annat jox är nu ett minne blått. Frozzy pack finns också i en större modell, se nedan. Produkten tillverkas i Sverige.

FROZZY PACK NO 2 MIX SVART 1,2 L

En lite större matlåda. Att ta med lunchmat till jobbet eller mat på utflykten är både trevligt, smart och effektivt men om man inte har tillgång till kylskåp eller ska transportera maten länge kan den bli ganska sunkig innan det är dags att äta eller värma den. För bästa kyleffekt förvarar du locket i frysen i 10 timmar och lägger det på lådan när du packar din lunch eller picnic. Maten håller sig fräsch i ca 7 timmar i rumstemperatur. REF FP47017 Pack No 2, Sort 6 pack (2/Svart-Cerise, 2 Svart-Turkos, 2/Svart-Grön) Ca pris: 169:-/st

70


FROZZY PACK ORGINAL SUMMER EDITION

Den färglada serien Matlådor med inbyggd kylfunktion och som håller temperaturen i flera timmar. De färgglada lådorna förenklar din vardag och är lätta att bära med sig på utflykten. Volym 0,9 L Vikt 425 gram, mått 13,2X8 cm

REF FP25100 Summer Edition mix. Sort 12 pack (4/Turkos-Grön, 3/Grön-Cerise, 3/Gul-Orange, 2/Turkos-Cerise) Ca pris: 159:-/st

FROZZY PACK ORGINAL STANDARD

Matlådan med inbyggd kylfunktion och som håller temperaturen i flera timmar. De färgglada lådorna förenklar din vardag och är lätta att bära med sig på utflykten. Volym 0,9 L Vikt 425 gram, mått 13,2X8 cm

REF FP15254 Black/Cerise REF FP15255 Black/turqouise REF FP15257 Black green REF FP15300 Orginal mix (3/Turkos 3/Grön 2/Vit 2/Orange 2/Cerise) REF FP15252 Black/White REF FP15253 Black/orange Ca pris: 159:-/st

FROZZY PACK INSIDE PACK

Insidepack håller ordning i din. Frozzypack.Använd den utan lock som avdelare eller med lock till dina tillbehör. Du kan även använda den utanpå din Frozzypack, packa nära locket om du behöver kyla något. Den passar även perfekt att bara stoppa i fickan när du vill ha med dig något litet att snacksa på. Det får plats två Insidepack i Frozzypack Original och tre Insidepack i Frozzypack No.2.

REF FP80001 Ca pris: 69:-

FROZZY EXTRA LOCK

Extra lock utan kylegenskaper.Går att använda i mikro. Finns bara i gult för att påminna om att byta locket på morgonen. REF FP16098 Ca pris: 39:-

OBS! Tänk på att Frozzypacks lock innehåller flytande kylvätska och kan stoppas i flygplatsers säkerhetskontroller. Under resor rekommenderas det därför att undvika att ha Frozzypack i handbagaget.

71


4 Ta bort kvarnen och fyll på med vatten

3 Fyll på med färska kaffebönor i kvarnen och mal kaffet.

2 Placera droppfiltret i behållaren

1 Ställ behållaren på ett plant underlag

NYHET! CAFFLANO CLASSIK

Cafflano Classic är en prisbelönt kaffebryggare för kaffeälskare som vill ha möjlighet att få nybryggt färskt kaffe såväl hemma, ute i naturen på jobbet eller skolan. Den är enkel att ta med sig och rengöra. Den står stadigt på de flesta underlag och väger endast 470 gram. Måtten är 194x89 (78) mm. REF CF101-BK REF CF101-RD Ca pris: 999:-

2015

Congratulations to CAFFLANO Winner: Most Innovative Product Voted by the visitors of the New York Coffee Festival 2015 Thank you for your support and outstanding contribution to The New York Coffee Festival

Jeffrey Young, CEO, Allegra Group

72


WORLD OF COFFEE

2016 COMPETITION

2016 Winner Best New Consumer Product

NYHET! CAFFLANO KOMPACT

Cafflano Kompact är en kaffepress som ger dig möjligheten att brygga riktigt kaffe värt du än är. Lätt och smidig att ta med sig. Mycket enkel att rengöra med sitt inbyggda filter. Cafflano Kompact är helt enkelt en portabel bryggare för såväl naturen som kontoret. REF CF100-BK Ca pris: 599:-

73


PROTEINBAREN MED FANTASTISK SMAK OCH KOMPLETT NÄRINGSPROFIL! Med ett sportchrunch i ryggsäcken har du näringen du behöver för att utomhusaktiviter av alla slag. Bäst av allt är smakupplevelsen som är så välförtjänt efter en tur på fjället eller ett pass på gymmet. 12 gram Protein per bar och 10 vitaminer, utan tillsatt socker i ett valfritt chokladkex ger bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. - 30% PROTEIN - UTAN TILLSATT SOCKER (2G SOCKERARTER) - MED PRE BIOTISK FIBER (BRA FÖR MAGEN) - FRI FRÅN VETET (GLUTENFRITT) - 10 VITAMINER - ÄKTA CHOKLAD

74

30%

Protein

Utan

tillsatt

socke

r


NUTRI-NICK PROTEINBAR CHOKLAD

Nutri-Nicks proteinbars gör en stor skillnad både i näringsvärde men också framförallt i smaken. Nutri-Nick ger en bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. De är glutenfria, inget tillsatt socker, 10 vitaminer och gjorda på äkta choklad. Säljs i 25 pack/display. REF NNCR- Dubbel Choklad Ca pris: 19:-

NUTRI-NICK PROTEINBAR HASSELNÖT

Nutri-Nicks proteinbars gör en stor skillnad både i näringsvärde men också framförallt i smaken. Nutri-Nick ger en bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. De är glutenfria, inget tillsatt socker, 10 vitaminer och gjorda på äkta choklad. Säljs i 25 pack/display. REF NNCH- Hasselnöt Ca pris: 19:-

NUTRI-NICK PROTEINBAR LAKRITS

Nutri-Nicks proteinbars gör en stor skillnad både i näringsvärde men också framförallt i smaken. Nutri-Nick ger en bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. De är glutenfria, inget tillsatt socker, 10 vitaminer och gjorda på äkta choklad. Säljs i 25 pack/display. REF NNCL- Lakrits Ca pris: 19:-

NUTRI-NICK PROTEINBAR APELSIN

Nutri-Nicks proteinbars gör en stor skillnad både i näringsvärde men också framförallt i smaken. Nutri-Nick ger en bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. De är glutenfria, inget tillsatt socker, 10 vitaminer och gjorda på äkta choklad. Säljs i 25 pack/display. REF NNCO- Apelsin Ca pris: 19:-

NUTRI-NICK PROTEINBAR CHOKLAD VANILJ

Nutri-Nicks proteinbars gör en stor skillnad både i näringsvärde men också framförallt i smaken. Nutri-Nick ger en bra balans mellan näringsämnena samt både långsam och snabb energi. De är glutenfria, inget tillsatt socker, 10 vitaminer och gjorda på äkta choklad. Säljs i 25 pack/display. REF NNCV- Choklad/Vanilj Ca pris: 19:-

75


Prisbelönat vattenrenande sugrör för vandringsturen och resan. Renar vatten från smuts, bakterier och parasiter samt gör vattnet klart när du suger in i sugröret. Filtrerar upp till 1000 l vatten.

• Prisbelönad vattenfiltrering • Renar vattnet från vattenburna bakterier och parasiter samt smuts medan du dricker. • Gör vattnet klart när du suger in i sugröret. • Tar bort 99,9 % av alla bakterier och parasiter. • LifeStraw® filtrerar inte bort virus, tungmetaller eller gör saltvatten osalt. • Filtrerar upp till 1000 liter

• Håller fem år vid förvaring i rumstemperatur • Ingen eftersmak • Kräver inga batterier, kemikalier eller reservdelar • Ska blåsas ur regelbundet för att hålla filtren fräscha • Kommer med halsrem för enkel transport • Obs! Filtrerar inte bort virus eller gör salt vatten osalt • Fick utmärkelsen ”Best Invention of the year” av Time Magazine

“Design

to Improve

Life”

Såhär funkar det! 1.

Hålfiber membranet som sitter i röret renar vattnet från patogener och endast rent vatten kommer ut.

3.

Filtrerat drickbart vatten fritt från patogener kommer ut.

2.

2.

Pyfyllnad för allt vatten som inte innehåller salt eller eventuellt virus.

För varje Lifestraw som säljs får ett barn i Afrika rent vatten i ett år. Läs mer på Facebook. facebook.com/WaterNlife

76


GO BOTTLE 2.1

Lifestraw® teknologi infördes ursprungligen 2005 som en räddningsverktyg för att filtrera vatten ofta förorenat efter naturkatastrofer. Idag används Lifestraw® vattenfiltrering produkter runt om i världen. Innehåller avancerad hålfiber membranteknik för att filtrera upp till 1000 liter vatten. I GO BOTTLE 2.1 har den nya teknologin även införts med aktivt kolfilter som renar 100 liter och tar bort klorin och dåligs smak och lukt ur vattnet. Det gör denna till den abslout mest allrounda produkt då den även blir bra till resan när du vistas i länder där man normalt inte dricker kranvatten. Avlägsnar 99,9999% av vattenburna bakterier, inklusive E. coli och salmonella. Uppfyller US EPA dricksvattennormer. Kräver ingen elkraft, batterier eller reservdelar. O,65 liter. REF LS104 Ca pris: 649:-

GO BOTTLE

Prisbelönt Lifestraw® teknologi infördes ursprungligen 2005 som en räddningsverktyg för att filtrera vatten ofta förorenat efter naturkatastrofer. Idag används Lifestraw ® vattenfiltrering produkter runt om i världen. Innehåller avancerad hålfiber membranteknik för att filtrera upp till 1000 liter vatten. Avlägsnar 99,9999% av vattenburna bakterier, inklusive E. coli och salmonella. Uppfyller US EPA dricksvattennormer. Kräver ingen elkraft, batterier eller reservdelar. O,65 liter. REF LS100 Ca pris: 549:-

77


STEEL

Den prisbelönta Lifestraw® vattenfilter kan resa med dig överallt. Lifestraw steel har en 2 stegs rening med ett aktivtkolfilter som även klarar av klorin, dålig smak och lukt. Den är stryktåligare och renar upp till 1000 liter och med den utbytbara kapsylen som renar bla klorin renar upp till 100 liter. För varje såld Lifestraw får ett barn rent vatten upp till ett år. REF LS103 Ca pris: 799:-

PERSONAL

Den prisbelönta Lifestraw ® personlig vattenfilter kan resa med dig överallt. Väger bara 2 ounces och endast 9 inches lång, Lifestraw ® är idealisk för vandring, backpacking, camping, resor och krisberedskap. Lifestraw filterdesign kan du förvandla upp till 1000 liter förorenat vatten till rent dricksvatten. Filtrerar bort protozoer och bakterier. REFLS101 Ca pris: 349:-

MISSION 5 L

Avancerad ultrafiltreringsmembran med en 0,02 mikron porstorlek tar bort nästan alla virus, bakterier och protozoer. Kompakt rullväska med behållare som har en bred öppning som är lätt att fylla med källvatten från en bäck eller flod - axelbärrem som gör det bekvämt att resa tillbaka till campingen. Luftrenaren är lätt att underhålla och säkerställer en livslängd på 18.000 liter. Extra förfilterskärmar som ingår är lätt byta på campingen Gravity drivs av vattenrening som eliminerar behovet av kemisk behandling Medföljer dragsko som möjliggör enkel förvaring. REF LS102 Ca pris: 1699:-

78


PLAY BOTTTLE KIDS

REF LS109 Ca pris: 499:-

UNIVERSAL KIT

Inklusive 2 stegsfilter. Passar Camelbak, Hydroflask, Klean Kanteen och Nalgene. REF LS110 Ca pris: 449:-

79


JR Gear tillhandahåller ett växande sortiment av liggunderlag, packpåsar och lite annat smått och gott för människor som tycker om att vara utomhus. Artiklarna är ofta riktigt prisvärda, och kan vara ett bra val om du tröttnat på traditionell utelivs utrustning. Här hittar du känslan av utelivs utrustning du likväl kommer ha nytta av i vardagen.

IPX Klass År en klassificering av inkapslingen av utrustning, med avseende på hur väl utrustningen skyddas mot vatten, damm, inträngande föremål och ofrivillig beröring. Ju högre siffra, desto bättre skydd. JR Gear jobbar med IPX 2, 3, 4, 8.

80

IPX 2

Droppskyddat vid max 15° lutning. Testad med 10 minuters Vatten som motsvarar 3 mm regn per minut.

IPX 3

Strilsäkert. Testad: 5 minuters vatten volym: 0.7 liter per minut Tryck: 80–100 kPa.

IPX 4

Striltätt. Testad med: 5 minuters vatten volym: 10 liter per minut Tryck: 80–100 kPa.

IPX 8

Tryckvattentätt (nedsänkt i vatten). Testad med: Nedsänkning i vattendjup som anges av tillverkaren, i allmänhet är största djup 3 m


BOMBER MINI DAYPACK

Vattentät dagsryggsäck med tejpade sömmar och har en ”rolldown top”. BOMBER MINI SVART 30L BOMBER MINI RÖD 30L Mått 70x30x20cm. Mått 66x25x17cm REF JRBOM030 REF JRBOM030-RD Ca pris: 499:Ca pris: 499:-

IPX 4

BOMBER MINI BLÅ 30L Mått 66x25x17cm REF JRBOM030-SB Ca pris: 499:-

APERTURE LIGHTWEIGHT DAYPACK

Lätt dagssäck med ”rolldowntop” som rymmer 25l. Tejpade sömmar. REF JRAPT025 Ca pris: 299:-

IPX 4

CLASSIC DRY BAG

Vattetätt packpåse i klassiskt utförande. Slitstarkt material och rem för att hänga över axeln. Finns i 3 storlekar. Röd. 10 Liter, mått 20x48 cm REF JRCDC010-RD Ca pris: 99:Grön. 20 liter, mått 25x58 cm. REF JRCDC020-LM Ca pris: 149:Blå. 30 liter, mått 28x66 cm. REF JRCDC030-AQ Ca pris: 199:-

IPX 4 HEAVY DUTY DRY CYLINDER

Klassiskvattentät Dry Cylinder väska med låg vikt i stryktåligt material i botten. Handtag på framsida gör den enkel att lyfta och bära med sig Röd. Mått 20x48cm. Packvolym 10 liter. REF JRHDC010-RD Ca pris: 149:Blå. Mått 25x58 cm. Packvolym 20 liter. REF JRHDC020-SB Ca pris: 199:Vit. Mått 28x66 cm. Packvolym 30 liter. REF JRHDC030-WH Ca pris: 249:Svart. Mått 33x79 cm. Packvolym 50 liter. REF JRHDC050-BK Ca pris: 299:-

IPX 4 81


DRY BAG ULTRA LIGHT

Vättentät packpåse i ultralätt CORDURA material.Tejpade sömmar. Finns i 6 storlekar. ULTRA LIGHT GUL 2.5L ULTRA LIGHT GRÖN 10 L ULTRA LIGHT BLÅ 20L REF JRULB002-YW REF JRULB010-LM REF JRULB020-SB Ca pris: 129:Ca pris: 179:Ca pris: 239:ULTRA LIGHT GUL 5L ULTRA LIGHT GRÖN 15L REF JRULB005-YW REF JRULB015-LM Ca pris: 149:Ca pris: 199:-

ULTRA LIGHT BLÅ 30L REF JRULB030-SB Ca pris: 279:-

IPX 4

ULTRA LIGHT WINDOW DRYBAG

Vättentät ultra lätt packpåse i Cordura med transparent framsida som gör det enklare att lokalisera din packning i säcken. Finns i 6 storlekar. Gul. Mått 15x30 cm,2,5 liter. Blå. Mått 25x58 cm, 20 liter. REF JRUWB002-YW Ca pris: 149:- REF JRUWB020-SB Ca pris: 279:Gul. Mått 15x30 cm, 5 liter. Blå. Mått 28X66 cm, 30 liter. REF JRUWB005-YW Ca pris: 179:- REF JRUWB030-SB Ca pris: 299:Grön. Mått 20x42 cm,10 liter. REF JRUWB010-LM Ca pris: 199:Grön. Mått 23x53 cm,15 liter. REF JRUWB015-LM Ca pris: 239:-

DRY SACK COMPRESSION

Vättentät packpåse med ventil, vilket möjliggör kompression. Kan även luftfyllas för att skydda det som packats, alternativt flytfunktion. Finns i 3 storlekar. DRY SACK GUL 5L DRY SACK GUL 15L Mått 25X51 cm Mått 36X71 cm REF JRCDS005 REF JRCDS015 Ca pris: 149:Ca pris: 199:DRY SACK SVART 25L DRY SACK SVART 50L Mått 41x84 cm Mått XXxXX cm REF JRCDS025 REF JRCDS0505 Ca pris: 349:Ca pris: 249:-

IPX 4

WINDOW DRY CYLINDER

Vättentät packpåse med transparent framsida som gör det enklare att lokalisera din packning i säcken. Blå. Mått 28x66 cm,30 liter. REF JRWDC030-SB Ca pris: 199:-

IPX 4

PACK LINER

Vattentät pack liner i CORDURA material Tejpade sömmar. Finns i 3 storlekar. PACK LINER GRÖN 50L Mått 69x48x15 cm

REF JRPLN050-LM Ca pris: 249:PACK LINER ORANGE 70L Mått 109x51x20 cm

REF JRPLN070-OR Ca pris: 299:-

IPX 4 82

PACK LINER GRÖN 90L

Mått 145x56x25 cm

REF JRPLN090-LM Ca pris: 349:-


HAMMOCKS

Vila ut bekvämt i en hammock mitt ute i naturen efter en lång dags utelivsaktiviteter är en oslagbar känsla. Hammocken är kompakt och gjord i ett lätt och kompakt material vilket ger dig möjlighet att alltid ha med den i din packning. Fästes med karbinhakar i båda ändarna och klarar en belastning på hela 200 kg. Smart integrerad ficka på sidan. Köp till extra Suspension straps och myggnät så har du möjlighet att använda hammocken till att sova i nästan överallt i naturen. REF JRHMM001 Blue

Singel Apple

Singel Blue

REF JRHMM001 Apple

Mått: 284x140 cm Mått: 284x140 cm Vikt: 540 gram. Vikt: 540 gram. Ca pris: 299:Ca pris: 299:REF JRHMM002 Double Mått: 284x188 cm Vikt: 670 gram Ca pris: 399:Dubbel Red

BUG NET

HAMMOCK STRAPSET

REF JRHBN001 Ca pris: 349:-

REF JRSPS001 Ca pris: 149:-

Myggnät till JR Gears Hammock som är lätt att sätta och gör din Hammock till en bra sovplats och viloplats utan störande myggor. Packväcka ingår.

Ger din Hammock större möjligheter att monteras upp i naturen. Kommer som par och är justerbara. Klarar 100 kg/strap. Mått 2x300 cm.

83


TRAVELLING LIGHT

PACK IN POCKET DUFFEL IN POCKET

Smidig väska med dragkedja upptill som du kan ha i fickan tills du behöver den. Rymmer hela 38 liter. Mått 25X55X28 cm Packat läge 10x6x6 cm. Vikt 80 gram. Sort 12-pack. REF JRDFP038 Ca pris: 199:-

STUFF PACK IN POCKET

Liten smidig ryggsäck med dragsko upptill som du kan ha i fickan tills du behöver den. Rymmer hela 18 liter. Mått 40x28x15 cm Packat läge 9x5,5x5,5 cm. Vikt 72 gram. Sort 12pack. REF JRSPP018 Ca pris: 149:-

TOTE BAG IN POCKET

Liten smidig bag för stranden eller resan som du kan ha enkelt undanstuvat tills du behöver den. Rymmer 18 liter. Mått 36x40x13 cm. Sort 12-pack. REF JRBIP18 Ca pris: 119:-

84


BACK PACK IN POCKET

Smart liten ryggsäck som du kan ha i fickan tills du behöver den. Den rymmer hela 20 liter. Mått45x29x14 cm Packat läge 9x5,5x5,5 cm. Vikt 62 gram. Sort 12-pack. REF JRPIP003 Ca pris: 169:-

IPX 4 DRY PACK IN POCKET Smart liten ryggsäck som tar minimal plats när den inte används. Du fäller enkelt upp säcken ur sin lilla förvaringspåse & då rymmer den hela 22,5l.Den är dessutom vattentät med Roll down top, tejpade sömmar, 2 ytterfickor för extra förvaring & ett enkelt bröstspänne. Tunna justerbara bärremmar. Mått: 60x27x18 cm. Packat mått : 11x6x5,5 cm REF JRDIP001 Ca pris: 199:-

SLING BAG IN POCKET

Smart liten axelväska som du kan ha i fickan tills du behöver den. Mått 40x28x13 cm. Packat format 9x5,5x5,5 cm. Volym 15 liter. Vikt 46 gram. REF JRBIP001 Ca pris: 99:-

85


IPX 8

L

G POUCH INKL LANYARD

Vattentätt fodral med TPU fönster som möjliggör touch samt fotografering. Håller tätt ner till 5 m i 30 minuter. Kan även användas i frostgrader. Finns i 3 storlekar. REF JRGPH001-YW (16x9 cm) Ca pris: 129:- REF JRGPH002-GR (18x10 cm) Ca pris: 149:- REF JRGPH003-BL (19x11 cm) Ca pris: 179:-

s

L

IPX 8 IPAD AIR POUCH

Vattentät påse speciellt design för iPad 2™. TPU fönster med stöd för multi-touch. Fönster vid bakre kameran för fotografering. Dubbel Tomloc™ förslutning för garanterad vattentätning. Mått: 26 x 210 cm. REF JRIPH001 Ca pris: 299:-

M

IPX 8

MUSIC POUCH

Musik Pouch passar bäst till iPhone™ 4-6 och Samung 3/4. TomLoc™ förslutningen håller ute vatten och sand. Integrerat vattentätt hörluraruttag. Mjukt, töjbarar armbindel som passar de flesta. Speciellt framtaget TPU fönster som stödjer multi-touch och knapp funktioner. Nytt på denna modell är fönster för kamera. IPHONE 4/6 REF JRMUP101 SAMSUNG 3/4 REF JRMUP102 Ca pris: 299:-

AIRLINE POUCH Vattentätt fodral som innehåller 5 burkar; 2 x 50 ml, 3 x 100 ml. Mått: 18x20 cm REF JRAPH001 Ca pris: 149:-

86

MAP CASE

Vattentätt kartfodral i TPU material, vilket håller sig mjukt även vid låga temperaturer. Finns i 2 storlekar. REF JRMAP001 (24x31 cm) Ca pris: 149:REF JRMAP002 (33x38 cm) Ca pris: 199:-


IPX 2 ZIP SACKS

En lätt Cordura packväska i mesh som är vattenavstötande och lätt att stuva undan. YKK dragkedja som är vattenavisande. Finns i tre storlekar. REF JRZPS001 (8X8X17cm) 1Liter REF JRZPS002 (10X10X21cm) 2 Liter REF JRZPS003 (12X12X26cm) 3Liter

Ca pris: 129:- Ca pris:149:- Ca pris:179:-

DITTY BAG 6-PACK

Ditty Bags är ett 6 -pack packpåsar som hjälper dig hålla ordning i ryggsäcken under vandringen eller backpackersemestern. Volym: 5 l Mått: 36 x 27 cm. REF JRDTY006 Ca pris: 149:-

MESH BAG ORGANIZERS

Smart väska som är gjord i 30 D Cordura. Mycket lätt och enkel att stuva undan pga av sin form. YKK dragkedja. Finns i tre storlerkar. REF JRMB004 (25X19X9cm) 4 liter REF JRMB008 (35x25X9cm) 8 liter REF JRMB011 (40X30X9cm) 11 liter

Ca pris: 149:- Ca pris: 179:- Ca pris: 199:-

DITTY BAG 3-PACK

Ditty Bags är ett trepack packpåsar som hjälper dig hålla ordning i ryggsäcken under vandringen eller backpackersemestern. 3-pack persedelpåsar i sorterade färger. REF JRDTY003 Ca pris: 99:-

LIGHT WEIGHT PONCHOS

Lätt och kompakt poncho du alltid kan ta med dig på resan, festivalen eller när du anar att det ska bli regn. Ponchon görs i 2 storlekar och 2 färger. REF JRPCH002 LARGE REF JRPCH003 SMALL Ca pris: 249:-

RAINCOVERS

REF JRRCV035 15-35 liter, röd Ca pris: 179:-

REF JRRCV060 30-60 liter, grön Ca pris: 229:-

Lätt och kompakt utformad regnskydd. Förpackning är bara 1/4 så stor som ett REF JRRCV080 normal regnskydd. Silikoniserad ytan 55-80 liter, blå eliminera fukt. Finns i 3 storlekar. Ca pris: 279:-

87


Short 122 cm

Traverse Core Air Loft or Primaloft

VENTURE PRIMALOFT

Lätt och kompakt liggunderlag med skön, isolerande primaloftfyllning. Skyddar din kropp från hård och ojämn mark, samtidigt som den kanalsydda konstruktionen isolerar luften och bibehåller din komforttemperatur. Primaloftfyllning 100-133g/m2. Genomsydda kanaler. STANDARD REF JRWRT030 Mått: 183x51x7,5 cm Vikt 477g. R-Värde 4 Ca pris 899:-

XL REF JRWRX030 Mått: 193x63x8,9 cm Vikt: 755 g Ca pris: 999:-

VENTURE MUMMY

Liggunderlag utvecklat med fokus på både komfort och låg vikt. Liggunderlaget har extra tjocka tuber i båda sidorna, vilket ger både bra stöd och minskar risken för att rulla av underlaget. Transportpåse och reparationskit ingår. Mått:183x51x7,5 cm.Vikt : 440 g, R-värde: 3 REF JRVMT030 Ca pris: 699:-

TRAVERSE CORE PRIMALOFT

Lätt och smidigt att ta med, blåses upp enkelt och kan packas ihop lätt. Primaloft för absolut bästa isolering. Primaloftfyllning 100-133g/m 2. Genomsydda kanaler. STANDARD REF JRIRT035 Mått: 183x51x8,9 cm Vikt : 830 g. R-värde: 5 Ca pris: 799:-

XL REF JRIRX035 Mått: 198x63x8,9 cm Vikt : 830g. R-värde: 5 Ca pris: 899:-

TRAVERSE CORE

Liggunderlag med en fantastisk liggkomfort tack vare de 8,9 cm tjocka tvärgående rören. Transportpåse med reparationskit ingår. XL STANDARD REF JRTRX035 XL REF JRTRT035 Mått: 198x63x8,9 cm Mått: 183x51x8,9 cm Vikt: 675 g. R-värde 3 Vikt : 490 g. R-värde: 3 Ca pris: 599:-

88

Ca pris: 699:-

X Core Air Loft or Primaloft

Dot Die Cutfoam

Basic Foam

Egg Profile Foam

Horizontal Channel

Standard 183 cm XL 198 cm


PRESIDION PRIMALOFT

Primaloft för absolut bästa isolering. Primaloftfyllning 100-133g/m2. Genomsydda kanaler. STANDARD REF JRRRT035 Mått: 183x51x8,9 cm Vikt : 650g. Ca pris: 999:-

XL REF JRRRX035 Mått: 198x63x8,9 cm Vikt : 885g. Ca pris: 1199:-

LITE MAT

Självuppblåsbart liggunderlag med bra komfort & rätt vikt, lätt att packa ihop & tar knapp plats. Förvaringspåse medföljer. Mått: 183x51x3,8 cm Mått: 198x63x3,8 cm (XL) Vikt : 740 g / 1149 g. R-värde: 2,5 REF JRLRT015 REF JRLRX015 XL Ca pris: 599:- / 699:-

CLASSIC MAT

Stark självuppblåsande liggunderlag fylld med skum. Det ger hög sovkomfort och liggunderlaget gör det mesta av inflationen av sig själv. JR Gear Classic Mat Std Rekt 3.8 är, som namnet antyder, 3,8 cm tjock och väger mindre än ett kg, och det är faktiskt riktigt bra för priset. Om du är en förstagångs köpare är detta underlag ett utmärkt val för dig. Med ett R-värde på 5,0 är du väl isolerad mot kyla underifrån. Mått:183x51x2,cm Vikt:750g Färg: Blå. R-värde: 5 REF JRCRT010 Ca pris: 399:-

HOOD PILLOW LITE

Kudde utformad för att få plats i sovsäckens luva. Material med en mjuk och skön känsla du kan ligga direkt emot. Tar liten plats i packningen. Mått 30x34x10 cm. Vikt 65 g. REF JRSIP003-BL REF JRSIP003-GR Ca pris: 149:-

NECK PILLOW LITE

Nackkudde som du lätt blåser upp och tar liten plats på din resa. Material i stretch som ger en skön och mjuk känsla mot huden. Mått 30x34x10. Vikt 65 gram. REF JRSUP003-BL REF JRSUP003-GR

CHAIR KIT

Omvandlar dtt självupplåxbara liggunderlag till en bekväm stol. 58X96 cm, vikt 450g REF JRCKT020 Ca pris: 299:-

Ca pris: 149:-

SEAT CUSHION

Den självuppblåsande sittdynan gör ditt uteliv till en ren njutning. Väldigt lätt att packa ihop och ta med. Mått 30x40x3,8 cm Vikt 145 g. Färg: Svart, äppelgrön, röd, blå REF JRSCT015 Ca pris: 149:-

DRY PUMP

JR Gear Dry Pump är en praktisk, multifunktionell och lättanvänd handpump för liggunderlag som även kan användas som en vattenavvisande förvaringspåse. Mått 67z30x20cm Packvolym 25 liter. REF JRDYP225 Ca pris: 299:-

89


Sovsäcksstandard EN-13537

Är den standard som sovsäcks-tillverkare följer sedan 2005 och är ett värde som beskriver temperaturgränser på sovsäcken. Alla Jr Gears säckar är tillverkade efter denna standard.

+14C˙

Comfort-Limit Ficka för liggunderlaget säkert ska ligga kvar under dig.

Justerbar dragsko för luvan.

Lower-Limit

Är en lägsta temperaturen för att en man ska kunna uppnå komfortabel värme i sovsäcken.

18 cm

14 cm

Ficka för kudden.

60/40g

Är den lägsta temperaturen för att en kvinna ska kunna uppnå komfortabel värme i sovsäcken.

Dubbel YKK dragkedja som är skyddad på insidan för att undvika drag. Fullängd för enkel justering av ventilationen.

T-Extreme

Komprimerande påse som får sovsäcken att ta mycket liten plats i packningen

-4C˙

-12C˙

Extreme värdet avser den temperatur där en normalbyggd kvinna kan överleva 6 timmar, men med risk för förfrysningsskador.

-25C˙

PRIMALOFT SLEEPING BAG 60

Mått: 208x78x50 cm. Sommarsäck utvecklad för friluftslivsutövare med höga krav Vikt: 600 gram på vikt och volym. Primaloft fyllning med 60g/m2 ovansida och 40g/m2 i botten ger en perfekt balans av värmen. Väger T-Extreme -2˙C endast 600 gram och tar väldigt liten plats i packningen T-Lim 9˙C med den medföljande komprimerbara packpåsen. Ficka för T-Comfort 13˙C kudden och åtdragbar luva. Fullängds dragkedja gör det enkelt att justera ventilationen. 18 cm REF JRPSB060 14 cm Ca pris: 899:600 g

133/40g

PRIMALOFT SLEEPING BAG 133

Sommarsäck utvecklad för friluftslivsutövare med höga krav på komfort, volym och vikt. Primaloft fyllning från 133g/m2 ovansida och från 40g/m2 i botten ger en perfekt balans av värmen. Väger endast 650 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen. Ficka för kudden och åtdragbar luva. Fullängds dragkedja gör det enkelt att justera ventilationen.

Mått: 208x78x50 cm. Vikt: 650 gram T-Extreme -6˙C T-Lim 7˙C T-Comfort 11˙C

20 cm

REF JRPSB133 16 cm Ca pris: 1199:650 g

200/40g

PRIMALOFT SLEEPING BAG 200

Vår och sommarsovsäck utvecklad för friluftslivsutövare med höga krav på volym och vikt. Primaloft fyllning från 200g/ m2 ovansida och från 40g/m2 i botten ger en perfekt balans av värmen. Väger endast 750 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen. Ficka för kudden och åtdragbar luva. Fullängds dragkedja gör det enkelt att justera ventilationen.

Mått: 208x78x50 cm. Vikt: 750 gram T-Extreme -8˙C T-Lim 5˙C T-Comfort 9˙C

25 cm

REF JRPSB200 18 cm Ca pris: 1399:750 g

POLYAMID

60g/m2

TRAVEL LITE SLEEPING BAG

Travel lite är en sovsäck med mjukt syntetfoder och fyllning som värmer under kyliga nätter såväl i natur som inomhus på resan. Den är lätt och smidig att ta med på campingturen eller till övernattningar hos nära och kära. 22 cm

REF JRTSB060 Ca pris: 399:14 cm 595 g

90

Mått: 200x75 cm. Vikt: 595 gram T-Extreme -1˙C T-Lim 10˙C T-Comfort 14˙C


Dun eller syntetisk konstfiber?

Dun är ett naturmaterial hämtat från gås eller and. Det är underfjädrarna som ger den extrema isolationen till sovsäckar.

90/10 Vitt gåsdun

Fördelar med dun mot syntetisk konsfiber: - Dun är varmare - Dun är lättare - Dun kan komprimeras kraftigare under transport - Dun är mycket mer hållbart Syntetisk fyllning är konstfiber (polymer) som är framställt som hål trådar, eller små rör för att hålla på luft och för att reducera vikten. De flesta sovsäckarna som säljs idag är av syntetisk fyllning. Fördelarna med syntetisk konstfiber: Syntetisk konstfiber är billigare Syntetisk konstfiber förlorar inte lika mycket isolation om det blir vått Syntetisk konstfiber är ofarligt för allergiker

Förvaring

Förvara din sovsäck mörkt och torrt. En dunsovsäck mår bäst av att ligga i en stor tygsäck, eller hänga på galge. Syntetsovsäcken bör förvaras luftigt, men det funkar även att förvara den i sin packpåse.

250g

Justerbar dragsko för luvan.

Ficka för liggunderlaget säkert ska ligga kvar under dig. 25 cm

15 cm

Dubbel YKK dragkedja som är skyddad på insidan för att undvika drag. Fullängd för enkel justering av ventilationen.

DOWN SLEEPING BAG 250

Sommarsovsäck utvecklad för friluftslivs och människor med höga krav kvalitet komfort och volym. 250 grams fyllning av vitt gåsdun. Åtdragbar luva. Väger endast 700 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen.

Komprimerande påse som får sovsäcken att ta mycket liten plats i packningen

Mått: 210x80x50 cm. Vikt: 700 gram T-Extreme -9˙C T-Lim 4˙C T-Comfort 9˙C

20 cm

REF JRDSB250 Ca pris: 1699:14 cm 600 g

350g

DOWN SLEEPING BAG 350

Vår och sommarsovsäck utvecklad för friluftslivs och människor med krav på låg volym och hög komfort. 350 grams fyllning av vitt gåsdun. Åtdragbar luva. Väger endast 800 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen.

Mått: 210x80x50 cm. Vikt: 800 gram T-Extreme -12˙C T-Lim 2˙C T-Comfort 7˙C

25 cm

REF JRDSB350 Ca pris: 1899:16 cm 800 g

550g

DOWN SLEEPING BAG 550

Tre säsongers sovsäck utvecklad för friluftslivs och människor med höga krav på utrustning. 550 grams fyllning av vitt gåsdun. Åtdragbar luva. Väger endast 1000 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen.

Mått: 210x80x50 cm. Vikt: 1000 gram T-Extreme -22˙C T-Lim -5˙C T-Comfort 1˙C

30 cm

REF JRDSB550 20 cm Ca pris: 2299:1000 g

750g

DOWN SLEEPING BAG 750

Tre säsongers sovsäck utvecklad för friluftslivs och människor med höga krav på utrustning. Låg vikt och volym. 750 grams fyllning av vitt gåsdun. Åtdragbar luva. Väger endast 1200 gram och tar väldigt liten plats i packningen med den medföljande komprimerbara packpåsen.

Mått: 210x80x50 cm. Vikt: 1200 gram T-Extreme -27˙C T-Lim -9˙C T-Comfort -3˙C

34 cm

REF JRDSB750 22 cm Ca pris: 2799:1200 g

91


Aloksak håller din smartphone eller annan elektronisk utrustning torr och förhindrar att damm och smuts letar sig in i skrymslen och vrån. Påsarna är tillverkade i BPA-fri återvunnen plast och givetvis går det att använda dem om och om igen. Lätta, smidiga och hållbara. Vattentäta ner till 60 meter och tål temperaturer ner till -45°C. Det går även att stoppa annat än din telefon i påsen. Mat, plånbok och andra små elektroniska enheter slinker också ner. Givetvis går det att använda din Elektronik när den ligger i påsen.

SMARTPHONE XL INK. LANYYARD

Vattentätt fodral som går att hänga runt nacke. Vattentät ner till 60 meter och bibehåller telefonens touchfunktion och ljud även när den är inkapslad. Förpackningen innehåller 2 påsar. Mått: 9.84x16.51 cm REF AL397 2-pack Ca pris: 169:-

SMARTPHONES XL

Vattentäta påsar som håller allt från en större smartphone till pass torr och fri från damm, sand och snöfri. Vattentät ner till 60 meter och bibehåller telefonens touchfunktion och ljud även när den är inkapslad. Förpackningen innehåller 2 påsar. Mått: 10.2x16.5 cm REF AL47 2-pack Ca pris: 119:

SMARTPHONE L

Vattentäta påsar i storlek för att passa allt från normalstora smartphones till värdesaker fria från vatten, sand och snö. Vattentät ner till 60 meter och bibehåller telefonens touch funktion och ljud när den är stängd. Mått: 8.89x16.5 cm REF AL377 2-pack

SMARTPHONE M

Vattentätt fodral som håller din telefon eller annan utrustning fuktfri,sandfri och är vattentät ner till 60 m. Finns i 2 pack eller 3 pack. Mått: 7.6x14 cm REF AL36 2-pack Ca pris: 99:-

Ca pris: 109:-

SURFPLATTA

Vattentätt fodral som skyddar din surfplatta från fukt, sand och allt annat den kan utsättas för under ditt äventyr. Mått: 19.7x26.7 cm REF 22654 3-pack Ca pris: 169:-

92


Patenterad änd tillslutning.

Patenterad tålig film med touch funktion

Dubbelt pantenterat hermetisk tillslutning.

Patenterad sidoförsegling

Certificerad Vattentät ner till 60 m av SCUBA School Internationals.

Touch screen och ljudfunktion bibehålls till 100% när den skyddas i aLOKSAK påsen.

PC COVER

Vattentätt fodral för en normal stor bärbar dator. Tar du med jobbet på semestern? Då är denna räddningen när olyckan är framme. Håller din dator fri från damm, sand snö och fukt. Vattentät ner till 60 m. Mått: 40.6x60.6 cm

Hermetisk tätning. Det betyder absolut inget vatten, luft, damm eller fukt tränger igenom när de är stängda.

aLOKSAK är en Ekologiskt smart påse som är tillverkad av 100% återvinningsbar Polyeten.

RESA SET - SMARTPHONE L-XL/SURFPLATTA/PASS

RESA XL

Rese-set som innehåller alternativt 3 st eller 4 olika aLOKSAK påsar för att skydda dina värdesaker och elektronik från smuts, fukt, snö och vatten. Vattentät ner till 60 m och bibehåller telefonens touchfunktion och ljud.

Vattentätt fodral som där dukan skydda dina värdesaker på resan. Håller elektroniken torr, fuktfri och skyddar mot smuts och sand. Paketet innehåller 2st. Mått: 15.9x13.3 cm.

REF ALITM 4 Pack. Mått 8.89x16.5, 10.2x16.5, 14.6x22.23, 19.7x26.7 cm Ca pris: 179:-

REF AL66 2-pack Ca pris: 149:-

REF 22658 2-pack Ca pris: 249:-

ser du referenser till olika Iphones och SmartSTORLEKSVÄLJAREN Nedan phones som passar storlekarna på aLoksakfodralen.

XL

XL

L

L Iphone 6

Samsung S7

Iphone 6+

Samsung S6

Microsoft Lumia 950 XL

Microsoft Lumia 550

Sony Z3

M

M

Samsung A3 Iphone 5

93


ECHO POCKET SCOPE

Fickkikare, tubkikare eller om man så vill kalla den spionens bäste och minsta vän. Oavsett namn så har Pocket Scope ett närfokus på 33 cm och en kvalitativ optik. Perfekt att ha med sig på den lilla spontanpromenaden för att kunna spana på fågeln som kvittrar i tallen. Kikaren väger bara 50 gram och är därför mycket smidig att att bära med sig. Den lilla storleken gör kikaren praktisk att ha i bilen, båten, tältet och i cykelväskan.

TRUEARC 3

Smidig kompass utrustad med Bruntons globala nål, som gör att du kan använda den över hela världen.

TRUEARC 5

Klassisk kartkompass utrustad med Bruntons globala nål, vilket gör att den funkar lika bra över hela världen.

Vikt: 51 g Vikt: 31 g Mått: 7.4 x 10.6 x 1.5 cm Mått: 6.3 x 8.9 x 1.3 cm Global nål Missvisningsjustering Missvisningsjustering Meridianlinjer Meridianlinjer Extra lång linjal Förstoringsglas Förstoringsglas Livstidsgaranti. Löstagbar snodd Livstidsgaranti. REF 2700-BFTRUEARC5 REF 2700-BFTRUEARC3 Ca pris: 299:Ca pris: 199:-

94

TRUEARC 7

Truarc 7 en syftningskompass som minskar felmarginalen när du tar ut riktningen. Försedd med Bruntons globala nål, som gör att du kan använda den över hela världen. Vikt: 62 g Storlek: 7,4 x 9,9 x 2 cm Global nål Syftningsspegel Klinometer Meridianlinjer Löstagbar snodd Missvisningsjustering Livstidsgaranti. REF 2700-BFTRUEARC7 Ca pris: 399:-

BaK-4 prisma glas. Zoom: 7X. Objective diameter 18 mm. Macro 33 cm. Synfält 60 m @ 1 000 m. Vikt: 50 g. Livstidsgaranti.

REF 2700-BFECHO7018GR (grön) REF 2700-BFECHO7018OR (orange) REF 2700-BFECHO7018BL (blå) REF 2700-BFECHO7018 (svart) Ca pris: 299:-

TRUEARC 10

Designad för snabb och pålitlig navigation. Den är ergonomiskt utformad och har en hållbar konstruktion.

TruArcTM Global pekvisare Ever-North magnet Reversibel glidskala GPS cirklar Förstorar läsyta Förstorar Avläsning 1 ° Upplösning Mått: 13,2 x 7,1 x 1,2 cm Vikt: 48 gram Livstidsgaranti. REF 2700-BFTRUEARC10 Ca pris: 499:-


UTRUSTNINGSLISTA VANDRING KLÄDUTRUSTNING

SOVA

TUNNA OCH TJOCKA ULLSTRUMPOR TROSOR KALLSONGER I ULL ELLER SYNTET UNDERSTÄLL I ULL ELLER SYNTET T- SHIRT I ULL ELLER SYNTET MELLANLAGER I ULL ELLER SYNTET VANDRINGSBYXOR SHORTS SKALPLAGG MÖSSA KEPS HATT VANTAR, HANDSKAR KÄNGOR SANDALER DAMASKER/STEGJÄRN

TÄLT PANNLAMPA FICKLAMPA TÄLTLYCKA SOVSÄCK / SOVLAKAN LIGGUNDERLAG KUDDE

ÄTA FRYSTORKAD MAT/ENERGIBARS/GEL KÅSA OCH BESTICK DISKMEDEL OCH KRYDDOR TERMOS OCH VATTENFLASKA KÖK - KASTRULL OCH STEKPANNA - HANDTAG - BRÄNNARE BRÄNSLE - VINDSKYDD - TÄNDSTICKOR/TÄNDSTÅL I VATTENTÄT FÖRPACKNING.

ÖVRIG UTRUSTNING RYGGSÄCK KARTA OCH KOMPASS GPS LAGNINGSSATS FÖR TÄLT VATTENTÄT FODRAL FÖR RYGGSÄCK FÖRSTA HJÄLPEN SKAVSÅRSPLÅSTER MYGGMEDEL VATTENTÄTA PÅSAR KIKARE VANDRINGSSTAVAR HANDDUK OCH HYGIENARTIKLAR NAGELSAX SNÖRE KNIV OCH TEJP EXTRA BATTERIER SOLCELLSLADDARE SOLSKYDD SOLGLASÖGON TELEFON/KAMERA

95


outdoor equipments

Hiker för stora som små äventyr. Ett bassortiment med storsäljare som sidenlakan och sittunderlag, men också riktigt prisvärda och fina ryggsäckar för såväl stora naturupplevelser som till den lilla eller stora resa.

HIKER RYGGSÄCKAR

HIKER TAPA 30 L

Dagssäck med justerbart bärsystem med avlastning runt midjan och bröstrem. Rymmer 30 l. REF 2217-B Ca pris: 699:-

HIKER TILICHO 27L

Dagssäck för såväl skola, jobb och på fritiden. Avbararbälte. Rymmer 27 l. REF 2215-S Ca pris: 499:-

96


HIKER COMPACT

Sovsäck Compact +8Gr är en enklel säck som är perfekt friluftsliv, sommarsemestern eller för fotbollslägret. Yttermaterial: Ripstop Nylon 190. Innermaterial: Micropolyester (ljusgrå). Fyllning: Silkhollowfiber 100 g. Säljs i 6-pack innehåller 3 röda och 3 blå. Mått: 210x75x50 cm. Vikt: 800 g. REF 2127 Ca pris: 399:-

RESELAKAN

SIDEN RESELAKAN

POLYESTER RESELAKAN

REF 2113 Stl:220x90 mm. Ca pris: 599:REF 2114 Stl:220x100 mm. Ca pris: 699:-

REF 2129 Stl:220x90 mm. Ca pris: 299:REF 2130 Stl:220x100 mm. Ca pris: 349:-

Siden lakan för resan eller äventyret. Tllverkad i siden för att minimera platsen i packningen. Torkar fort och har en skön svalkande effekt. Sydd som en påse vilken gör den även användbar som lakan i en sovsäck. Ficka för kudde.

Polyesterlakan för resan eller äventyret. Tllverkad i polyester. Torkar fort och har en skön svalkande effekt. Sydd som en påse vilken gör den även användbar som lakan i en sovsäck.

ACECAMP LED LAMP

Tältlampa med oändliga möjligheter. Häng den i tältaket, båten eller i bältet. Liten och nätt och vattenavvisande med 4 olika lysalternativ (starkt, medium, lågt och blinkande ljus). Väger endast 100gr och levereras med batterier. REF AC1028 Ca pris: 189:-

HIKER MIDJEVÄSKOR

HIKER MIDJEVÄSKA LARGE

En större modell midjeväska med vadderad insida. Två stora fack. I det stora facket finns ett extra fack med dragkedja för att förvara värdesaker. I det andra facket finns extra fack för att sortera upp packningen. Plats för kontokort, nycklar, pennor. Väskan är stor nog för en systemkamera och passar för naturmänniskor och resande som behöver få med sig det viktigaste på äventyret. Här får du snabbt tillgång till sina värdesaker.

HIKER MIDJEVÄSKA SMALL

Klassisk midjeväksa med 3 separata fack. Justerbar rem runt midjan. Stora facket innehåller en extra ficka med dragkedja för värdesaker. Bra för såväl längdåkaren, vandraren som resenären. REF 2222-S Rek ca pris 199:-

HIKER MIDJEVÄSKA

Midjeväska med två fack varav ett extra fack i det stora facket. I det stora facket finns fäste för nyckelringen. Justerbar midjerem. Passar för såväl resande som dagsvandraren som snabbt vill komma åt sina packning och värdesaker. REF 2237 Rek ca pris: 149:-

REF 2223 Rek ca pris 299:-

97


outdoor equipments LIGGUNDERLAG BUDGET

Liggunderlag budget är 14 mm tjock och är lika populärt som sittunderlag. Rullas enkelt ihop efter användning. Mått: 1800 x 500 x 14 mm. Färg: blå, grön. Säljs i 12 pack. REF 2070-15 REF 2070-15 grön Rek ca pris 139:-

HIKER SITTUNDERLAG SITTPLATTA BUDGET

Sittplatta budget i 9 mm, perfekt att ta med sig på utflykten. Mått: 360x310x9 mm. Sorterade färger. REF 2072-B Rek ca pris: 25:-

SITTPLATTA VIKBAR

SITTPLATTA VIKBAR

Grön smart liten vikbar sittplatta som blir 1/4 stor mot när den är utvecklad. Lätt att packa ihop tillsammans med övrig packning. Mått: 390x290x5 mm.

Blå vikbart sittunderlag som blir 1/4 av sittdynan ihopfällt. Praktiskt och enkelt att ta med sig på utflykten. Mått: 390x290x7 mm. REF 2076-2 Rek ca pris: 45:-

REF 2076-1 Rek ca pris: 45:-

HIKER PACKREMMAR

SVENSK REMMAR BULK

Den klassiska svenskremmen som går lika bra att surra ihop väskan med som skidorna på taket. Helt enkelt nåt man alltid vill ha med sig. Metallspänne. Säljs bulkförp parvis. REF 8016 30 cm: 25:50 cm: 29:75 cm: 35:-

98

SVENSK REMMAR PIN PACK

Den klassiska svenskremmen som går lika bra att surra ihop väskan med som skidorna på taket. Helt enkelt nåt man alltid vill ha med sig. Metallspänne. Säljs pinnpackade parvis. REF 8017 30 cm: 29:50 cm: 35:75 cm: 39:-

PACKREMMAR HIKER BULK

Packremmar från Hiker med metallspänne. Remmar man alltid vill ha till hands för sin packning eller när man behöver surra fast sina saker. Säljs bulkförp styckvis. REF 2077 75 cm: 25:125 cm: 29:200 cm: 35:-

100 cm: 25:150 cm: 29:-

PACKREMMAR HIKER PIN PACK

Packremmar från Hiker med metallspänne. Remmar man alltid vill ha till hands för sin packning eller när man behöver surra fast sina saker.Säljs pinnpackade styckvis. REF 2078 75 cm: 29:100 cm: 29:-

125 cm: 35:150 cm: 35:200 cm: 39:-


outdoor equipments

HIKER FÖRSTA FÖRBAND TRAVEL KIT

HIKER FÖRSTA FÖRBAND COMPACT

REF 2256 Ca pris: 399:-

REF 2255 Ca pris: 299:-

En komplett förstaförbandsväska med steril kompress, bandage i 2 storlekar, tygtejp, säkerhetsnålar, plåster, första förbandskit, sax. En väska som du alltid bör ha tillhands på såväl stora som små äventyr. Väskan är uppdelad i flera olika fack för innehållet.

Kompakt väska med det mest nödvändiga. Perfekt för resan eller vandringen då vikt/utrymme prioriteras. Innehåller bla sårtvätt, plåster, bandage, steril kompress m.m. En väska lagom stor för alla äventyr.

HIKER TÄLTTILLBEHÖR

TÄLTPINNAR ALU

TÄLTPINNAR

REF 2043-TM Ca pris: 99:-

REF 2043-SM Ca pris: 69:-

Tältpinnar i aluminiumprofil som håller tältet bättre på plats och är lättare av standard pinnar. 5-pack i meshbag.

Standardpinnar för tält. Fungerar i princip till alla tält som har tältlinor. 10-pack i meshbag.

HIKER CAMPINGTILLBEHÖR

MINIVISP STANDARD

Praktisk liten handvisp som är liten nog att alltid ha med sig. REF 20063-S Ca pris: 39:-

FLASKSET

Campingset flaskor i 7 delar. Ta med vätska på ett smidigt sätt med campingflaskorna. Innehåller 1x12 cl, 2x6 cl, 2x3 cl, 2x2 cl. REF 20282 Ca pris: 99:-

KOLLAPS VATTENDUNK

Smart vattendunk som tar minimalt med plats när den är tom. Lätt att hålla ren och smidig kork med tapp. Rymmer hela 10 liter.

REF 2024 Ca pris: 99:-

99


outdoor equipments

VELOUR LUFTMADRASS

Kraftig luftmadrass i vinyl med mjuk ovansida av velour. Perfekt extra säng hemma eller den lyxiga sängen i tältet eller på sportlägret. B76 x L191 x H22 cm REF FS510953 Ca pris: 199:-

PUMPAR

FOTPUMP LARGE

Dubbel verkande fotpump. Perfekt när du behöver pumpa upp nåt lite större som en velourmadrass eller gummibåt. Färg: Gul

100

REF 2069 Ca pris: 199:-

FOTPUMP MEDIUM

Dubbel verkande poump perfekt till badbåten, bollen eller luftmadrassen. Färg: Röd REF 2066 Ca pris: 139:-

HANDPUMP

Dubbel verkande handpump som du kan packa med dig på utflykten. Klarar det mesta trots sin storlek. Färg: Blå REF 2065 Ca pris: 69:-


BLACK

FASHION NEON

Lättviktsparaply med 2 sektioners stålram. Automatöppning genom ett enkelt knapptryck. Snygg neonfärg får dig att sticka ut i mängden. 40 cm i ihopfällt läge och 90 cm i diameter. Säljs i 6 pack. REF 5040-NEON Ca pris: 119:-

Lättviktsparaply med 2 sektioners stålram. Automatöppning genom ett enkelt knapptryck. Svart stilren design. 40 cm i ihopfällt läge och 90 cm i diameter. Säljs i 6 pack.

REF 5040 Ca pris: 119:-

HIKER REGNKAPPOR REGNKAPPA ZERO

REGNPONCHO

REF 5023 Ca pris: 69:-

REF 5021 Ca pris: 69:-

Praktisk regnkappa med frontöppning. Enkel att packa ner och alltid ha med sig på utflykten konserten eller i båten. Packas enkelt ihop i det lilla fodralet som medföljer. Görs i en unisex storlek.

En klassisk regnponcho som håller ute regnet. Lätt och smidig att alltid ha med sig i sin packning. Packas enkelt ihop i det lilla fodralet som medföljer. Dras enkelt över huvudet. Görs i en unisex storlek.

SNUSNÄSDUK PAISLY

Den klassiska snusnäsduken som aldrig går ur tiden. Lika populär på huvet, runt halsen som på hunden. Färger: Blå, marin, röd, svart. REF 6418 Ca pris: 99:-

TILLBEHÖR

CHALWYN

Klassisk oljelampa som ger härligt varmt sken utanför tältet eller på bryggan. Leverereas med veke.

LYSFOTOGEN

Lysfotogen för lampor, fotogenkök, kaminer och båtvärmare. Stl: 1, 5 liter.

SPRITBRÄNSLE

Säljes i 12 pack.

Spribränsle till spritkök. Stl: 1 liter. 10 % metanol 90 % etanol. Säljes i 12 pack.

REF 2020 Ca pris: 59:-

REF 20221 Ca pris: 89:-

REF 2053-B Ca pris: 269:Tillbehör REF 2053-BG Extra glas REF 2053-BV Extra veke

101


EFFEKTIV

SKYDD

mot myg & andra g, knott st insekter. ickande risken fö Minskar r bet fästing. t av

MYGGA ROLL-ON

MyggA Roll on är ett myggmedel i glasflaska med praktisk roll-on som är lätt att stryka på huden. Mygga Roll on ger ett effektivt skydd mot mygg i minst 5 - 6 timmar. Godkänt användningsområde: Mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing. Dessutom innehåller MyggA Roll on en kombination av olika extrakt av växtoljor från bl a lavendel, geranium och flera sorters rosor. Säljs i 12-pack. 50 ml. Innehåll: 19-vikt% DEET REF 1005 Ca pris: 119:-

MYGGA STICK

MyggA Stick är populära MyggA i tålig och lätt plastförpackning, ett stift som är lätt att styka på huden. Mygga Stick ger ett effektivt skydd mot mygg i minst 5 6 timmar. Godkänt användningsområde: Mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing. Dessutom innehåller MyggA Stick en kombination av olika extrakt av växtoljor från bl a lavendel, geranium och flera sorters rosor. Innehåll: 20-vikt% DEET, 50 ml. Säljs i 12-pack REF 1006 Ca pris: 119:-

MYGGA SPRAY

MyggA Spray är populära MyggA i sprayform. MyggA Spray är lätt att applicera och ger bra täckning av huden. Mygga Spray ger ett effektivt skydd mot mygg i minst 8 timmar. Godkänt användningsområde: Mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing. Innehåll: 9,5% DEET Trots ett relativt lågt procentuellt innehåll av den aktiva substansen ger MyggA Spray ett lika gott och t o m något mer långvarigt skydd än MyggA Roll-on eller Stick. Dessutom innehåller MyggA Spray en kombination av olika extrakt av växtoljor från bl a lavendel, geranium och flera sorters rosor. 75 ml. Säljs i 12-pack REF 1007 Ca pris: 119:-

MYGGA AFTER BITE GEL

MyggA På Bettet Insektsgel lugnar klåda och irritation efter insektsbett och stick eller kontakt med brännnässlor och brännmaneter. Det är en trögflytande gel som är lätt att stryka på huden. MyggA På Bettet Insektsgel innehåller enbart naturliga ingredienser, är fri från ammoniak och har en behaglig doft och konsistens. 6-pack. 50 ml REF 1009 Ca pris: 89:-

102

FÄSTING SPRAY

FästinG är ett avskräckande spray mot fästingar som minskar risken att bli biten. Innehållet är baserat på ett extrakt från naturen. Godkänt användningsområde: FästinG ger ett skydd mot fästingar i upp till 4 timmar. Observera att FästinG inte ersätter vaccination mot fästingburna sjukdomar. 60 ml , säljs i 6 pack. REF 1008 Ca pris: 149:-

SAFECARD FÄSTINGPLOCKARE

Med hjälp av fästingkortets två ”tänder” drar du bort fästingen i en svepande rörelse. Och det viktigaste - hela fästingens bakkropp följer med. Det är där eventuella smittämnen finns (inte i fästingens huvud vilket är en vanlig myt). Safecard är litet som ett kreditkort och enkelt att ha med sig under hela fästingsäsongen. Fästingkortet är framtaget av biologer och läkare specialiserade på fästingöverförda sjukdomar och kan användas över hela kroppen. REF 20108 Ca pris: 49:-


DJUNGELOLJA ROLL-ON

DJUNGELOLJA

REF 1003-CDR Ca pris: 69:-

REF 1003-CD Ca pris: 59:-

En klassiker som effektivt skyddar mott mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för bett av fästingar. 40 ml. Säljs i 10 pack.

En klassiker som effektivt skyddar mott mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för bett av fästingar. 40 ml. Säljs i 8-pack

SPRAY

STIFT

SPIRAL

REF 1003-SPRAY Ca pris: 69:-

REF 1003-CM Ca pris: 49:-

REF 1003-SP Ca pris: 59:-

US622 är ett beprövat och effektivt insekts-medel framtaget av amerikanska armén. Effektivt skydd mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för bett av fästingar. Spraya på särskilt utsatta hudytor. 60 ml. 10-pack.

US622 är ett beprövat och effektivt insekts-medel framtaget av amerikanska armén. Effektivt skydd mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för bett av fästingar. Stryk ut på utsatta ytor. Vikt 23 g. 10-pack.

US 622 Myggspiraler är ett effektivt skydd mot mygg, knott och andra stickande insekter. Det verksamma ämnet kommer från den kenyanska jätteprästkragen. US 622 är ett beprövat och effektivt insektmedel. För användning såväl inomhus som utomhus.Räcker upp till 8 tim. 10 spiraler/pack.

MYGGNÄT MYGGNÄT FÖR SÄNG

MYGGNÄT FÖR SÄNG

REF 1001-F1 BMN Ca pris: 249:-

REF 1001-F2 BMN Ca pris: 349:-

1-punkts upphängning. Extra finmaskigt nät gör att impregnering ej är nödvändig. Mått: 200x100x100 cm.

BMN MYGGNÄT

Effektivt myggnät du trär över huvud och fäster runt bröstet. Flexibel då den ger plats för mössa, keps eller annan huvudbonad.Den kroppsnära utformningen håller dig garanterad mygg och knottfri. REF 1001-N Ca pris: 99:-

BMN MYGGHATT

Effektiv mygghatt som du fäster runt bröstet vilket ger dig garanterat mygg och knottfri upplevelse. Finns i storlekarna Unisex (HS) och junior/dam (HJ) REF 1001-HS (Herr/sr) REF 1001-HJ (Dam/Jr) Ca pris: 149:-

1-punkts upphängning med ”solfjäder”. Extra finmaskigt nät gör att impregnering ej är nödvändig. Mått: 200x120x2000 cm.

LÖST MYGGNÄT

Löst myggnät du enkelt hänger över hatt, mössa eller keps. REF 1000-N Ca pris: 39:-

MYGGHATT

Mygghatt med möjlighet att dra åt runt hals och axlar. Finns i dam/jr och sr storlekar. Perfekt för fiske och jakt. REF 1000-HGS (Herr/sr) REF 1000-HGJ (Dam/jr) Ca pris: 99:-

MYGGKEPS

Effektiv myggkeps med snörning håller dig myggfri på jakten, fisket eller andra äventyr. REF 1000-K Ca pris: 89:-

103


H

HER SA

FE

DI S

AS W

F

O

E

NOT

R

MICROWA V

SILICON FLASKA

Smart flaska för resenären. Flaskan rymmer 98 ml och är godkänd att ta med på flyget, innehållet bestämmer du själv. Lätt att hålla ren och att fylla på. I korken finns det färdiga markeringar för att du ska kunna avläsa vad den är fylld med. Gjord i silikon vilket gör det enkelt att pressa ur vätskan ur den droppfira korken. Finns i grönt och blått. Mått 14,5x 5 cm, vikt 49 gram. REF RU54250 Grön Ca pris: 99 :- REF RU54265 Blå Ca pris: 99 :-

RUBYTEC KERAMIK FÄLLKNIV

En liten och nätt fällkniv i fickformat. Tar lite plats och väger endast 21 gram. Keramiskt blad. Kniven är helt rostfri. Säljs i Display 48 pack. REF RU61190 Ca pris 99:-

104


RUBYTEC RESEGALGE

Smart lösning för resenären som vill kunna hänga sina plagg på plats. Fungerar likväl som byxgalge som vanlig. Tar väldigt liten plats i bagaget. Och väger endast 33gram. Mått 13,5/7,5cm (ihopfälld), 45x12,5 cm (Utfälld). Levereras i 3 pack, REF RU54010 Black Ca pris: 69:-

RUBYTEC KAO FLASHLIGHT Kao Flashlight är ett ”måste ha” produkt. Detta är en lätt liten LED ficklampa som du lätt fäster på tex dina nycklar. Inga batterier behövs då den laddas med en liten solpanel eller vevhandtaget som sitter på sidan. Otroligt användbar i väldigt många lägen. Display med 40 st lampor. Mått 4,6x3,1x2,4 Vikt 23 gram. REF RU41290B Ca pris: 89:-

RUBYTEC TONGA CLEVER BAG

Otroligt användbar förvaringslösning att ha med sig på resan eller semestern. Den 7 meter långa rullen som är inpackad kapas efter behov med den lilla kniven som sitter i förpackningen. Dra ut önskad längd knyt en knut och du har allt från en lunch förpackning till en soppåse. Perfekt sätt att hålla sin kläder torra i väskan med. Och självklart är den helt biologiskt nedbrytbar. Mått 8,5x7,5x2 cm, vikt 38 gram. 12-pack. REF RU50112 Ca pris 39:-

105


ACECAMP BBQ GRILL CLASSIC LARGE

Ihopvikbar grill för eldning med kol eller ved. Kompakt och enkel att fälla ihop eller upp. Förvaringsväska ingår. 420x420x270 mm. 4200 gram. REF AC1601 Ca pris: 799:-

ACECAMP BBQ GRILL CLASSIC SMALL

Ihopvikbar grill för eldning med kol eller ved. Kompakt och enkel att fälla ihop eller upp. Förvaringsväska ingår. 360x340x220 mm. 2400 gram. REF AC1600 Ca pris: 499:-

ACECAMP GRILL STAND

Grillgaller i rostfritt stål som är kompakt ihopvikbart inkl väska. Lätt att ta med sig på campingturen. 1420 gram. 345x230165 mm. REF AC1605 Ca pris: 499:-

ACECAMP LED LAMP

Tältlampa med oändliga möjligheter. Häng den i tältaket, båten eller i bältet. Liten och nätt och vattenavvisande med 4 olika lysalternativ (starkt, medium, lågt och blinkande ljus). Väger endast 100gr och levereras med batterier. REF AC1028 Ca pris: 189:-

106


Duraflex är ett världsledande företag som specialiserat sig på spännen och acessoarer för outdoor och sportbranschen. Med en historia från starten i USA till fabriker nu även i Italien och Kina visar att kvalité lönar sig. Idag hittar du deras produkter på de flesta kända varumärkena. Här nedan ser du ett reservdelssortiment för slutkonsument, snyggt förpackade i blister pack.

SIDERELEASE 2-PACK

SIDERELEASE 2-PACK

SIDERELEASE 1-PACK

SIDERELEASE 1-PACK

QUICK ATTACH SIDERELEASE

TRIGLIDE 4-PACK

TRIGLIDE 4-PACK

TRIGLIDE 4-PACK

LADDERLOCK 4-PACK

LADDERLOCK 4-PACK

QUICK ATTACH TENSION LOCK 4-PACK

REF AC7042 ) Rek ca pris 49:-

2-pack REF AC7044 (25 mm) Rek ca pris 49:-

REF AC7050 (20 mm) Rek ca pris 29:-

REF AC7043 (25 mm) Rek ca pris 49:-

REF AC7047 (20 mm) Rek ca pris 29:-

REF AC7051 (25 mm) Rek ca pris 29:-

®

REF AC7045 (38 mm) Rek ca pris 49:-

REF AC7048 (25 mm) Rek ca pris 29:-

REF AC7052 (25 mm) Rek ca pris 49:-

REF AC7046 (50 mm) Rek ca pris 49:-

REF AC7049 (50 mm) Rek ca pris 29:-

BUTTON CORD LOCK 5-PACK REF AC7054 Rek ca pris 49:-

FixnZip ® är inte en reparationssats för blixtlås. Det är en ersättare till din trasiga dragkedja som du kan installera utan verktyg eller sömnad. Fungerar på nylon spolar samt plast- och metalltänder. Nåt du alltid bör ha på fickan när du är i naturen.

Jurystatement: A very important tool for expeditions. Broken zippers are always a problem, but with this product, they can be fixed easily and in no time.

STORLEKAR

SMALL: Tandstorlek 4,5 mm +/- 1,5 mm

MEDIUM: Tandstorlek 7,5 mm +/- 1,5 mm LARGE: Tandstorlek 10 mm +/- 1,5 mm

STEG 1

Lossa skruven på reglage. Skruven på reglaget FixnZip bör vara mot utsidan av objektet

ZIPPER REPAIR KIT BLACK

ZIPPER REPAIR KIT METAL

Rek ca pris 99:-

Rek ca pris 99:-

REF FI7064 (Small) REF FI7065 (Medium) REF FI7066 (Large)

STEG 2

Dra reglaget över raden av dragkedjans tänder som har boxen vid dess slut. Placera reglaget nära dragkedjans ände. Dra åt skruven hela vägen ner, sedan lossa 1/4 varv.

REF FI7060 (Small) REF FI7061 (Medium) REF FI7062 (Large)

STEG 3

Reglaget bör nu sitta tätt fäst vid en tandrad, som du skulle hitta på en uppknäppt jacka. Sätt dragkedjans stift i reglaget och dra upp dragkedjan.

107


Lim

lim för alla ändamål.

EXPRESSLIM

Ett droppfritt snabblim för små, svåra lagningar. Rinner inte, idealisk vid snabblimning på lodräta ytor. Fäster mot metall, sten, porslin, keramik, gummi, hårdplaster m.m. Härdar på några sekunder. Monteringstid 50-90 sekunder, Belastningsbar 2-24 timmar. 5 gram.

REF 3139 Ca pris: 59:-

RUBBERFIX

Med RubberFix har vi utvecklat LiquiSole och lanserar nu en lösningsmedelsfri ersättare. En lika bra produkt för reparation, skydd och vattentätning men en bättre produkt för miljön då den är lösningsmedelsfri. Fungerar på många typer av material som t.ex. gummi, läder och textil.. Skinnbildning 10-30 min, härdningstid ca 48 timmar.

TEXTILLIM

För limning av grövre textilier t ex jeans och tältduk, samt skinn, vävplast m.m. Tål vattentvätt upp till 60°C. Monteringstid 0-5 minuter, Belastningsbar 5-15 miuter. 40 ml.

CASCO LIMPISTOL

Smältlimspistol som används med HotMelt sticks. 40 watt effekt. REF 8206 Ca pris: 199:-

CASCO LIMSTAVAR

Ett universallim med hög viskositet. Lämplig för tex tyg och skum. Smältlimsstavarna används till Casco HotMelt Gun/Limpistol. Storlek/ mått 11,2-200 mm. 20 pack. REF 8207 Ca pris: 199:-

REF 3140 Ca pris: 49:-

REF 3132 Ca pris: 99:-

UNIVERSALLIM

Allroundlim för trä, porslin, glas, keramik, läder, metall, plast mjuka PVCmaterial. Passar även till limning av presenningar. God beständighet mot olja, bensin, vatten och hushållskemikalier. Innehåller ej toluen. Monteringstid 10-20 minuter, Belastningsbar 1-2 dagar. 40 ml.

108

REF 3138 Ca pris: 49:-

STRONG EPOXY SUPERQUICK

Extra snabbhärdande Epoxylim för metall, porslin och glas samt de flesta andra hårda material. 2-komponentlim som ger en hård, stark och beständig limfog. Härdar på ca 90 sekunder. Monteringstid 90 sekunder, Belastningsbar 10-90 sekunder. 2x12 ml. REF 8202 Ca pris: 119:-

EPOXYLIM RAPID

Snabbhärdande Epoxylim för metall, porslin och glas samt de flesta andra hårda material. 2-komponents snabbhärdande Epoxylim som ger en hård, stark och beständig limfog. Härdar på 6-8 minuter. Monteringstid 7-10 minuter, Belastningsbar 16 timmar. 2x12 ml. REF 8203 Ca pris: 99:-

TRÄLIM POLYRUTETAN

För limning av trä mot trä samt trä mot metall, hård plast, sten, keramik mm. 1-komponentslim som härdar under påverkan av fukt i luften och från de material som limmas ihop. För limning av trä mot trä samt trä mot metall, hård plast, sten, keramik mm. Limfogen är vattenbeständig och har D4 kvalitet. Monteringstid max 15 minuter, Belastningsbar 4 timmar. 100 eller 300 ml. REF 8200-300 Ca pris: 229:REF 8200-100 Ca pris: 99:-

TRÄLIM UTE

För limning av trä mot trä samt trä mot metall, hård plast, sten utomhus. Klass 3D, tål viss påfrestning av fukt. (Trälim vinter har tillsats av glykol, vilket gör att limmet ej blir trögflytande vid låga temperaturer. Däremot ej lika fukttåligt som Trälim Ute. Trälim Ute lämpar sig därför bättre för montering.) REF 8201 Ca pris: 89:-


Silvertejp görs för släta, jämna & förutsägbara ytor. Hur många av dina behov kan beskrivas på det sättet? Det är där Gorilla tape kommer in. Gjord för grova, ojämna, oförsonliga ytor som trä, sten, puts, gips, tegel och mycket mer. Självklart fungerar den på de släta & jämna också. Gorilla Tejp finns I svart, camo och transparent.

GORILLA TAPE BLACK TO GO

Gorilla tape svart ”to go”, en vattenavisande tejp som klarar av alla väderförhållanden och underlag i ett smidigt format som är lätt att ha med sig på alla äventyr. Gjord för grova, ojämna, oförsonliga ytor som trä, sten, puts, gips, tegel och mycket mer. Självklart fungerar den på de släta & jämna också. 9 m X 25 mm. Display 12 st. REF GO3047401 Ca pris: 99:-

GORILLA DISPLAY Tape, black 9 m x 12 st Tape, black 11 m x 6 st Tape, camo, 8 m x 8 st Tape, clear, 8 m x 6 st

GORILLA TAPE CAMO

Gorilla tape camo, en supertejp med camo-design i en matt finnish. Klarar alla väder och alla underalag. Gjord för grova, ojämna, oförsonliga ytor som trä, sten, puts, gips, tegel och mycket mer. Självklart fungerar den på de släta & jämna också. 8 m X 48 mm 8 m x 48 mm. Display 8 st. REF GO3047501 Ca pris: 149:-

GORILLA TAPE BLACK

Gorilla tape svart, en vattenavisande tejp som klarar av alla väderförhållanden och underlag. Gjord för grova, ojämna, oförsonliga ytor som trä, sten, puts, gips, tegel och mycket mer. Självklart fungerar den på de släta & jämna också. 11 m X 48 mm. Display 6 st. REF GO3047001 Ca pris: 139:-

GORILLA TAPE CLEAR

Gorilla tape clear, supertejpen från Gorilla i transparent. Lappar ihop tält kläder m.m snyggare än en skräddare. Gjord för grova, ojämna, oförsonliga ytor som trä, sten, puts, gips, tegel och mycket mer. Självklart fungerar den på de släta & jämna också. 8 m X 48 mm Display 6 st. REF GO3047701 Ca pris: 189:-

GORILLA SUPER GLUE

Den enda super limmet tuff nog att kallas Gorilla. Detta nya super lim har en s.k. Impact-Tuff formel, vilket ger en limfog som är extremt tålig. Det härdar på under en minut, utan att du behöver pressa ihop ytorna. Limmet torkar snabbt, håller länge samt är slag och stöt tåligt. Kan användas på nästan vad som helst, från trä, metall, keramik, vissa plaster, gummi och en hel del mer! 2 x 3 g. Display 10 st. REF GO1047202 Ca pris: 129:-

109


IMPRENEX ALL IN 1 DISPLAY

Komplett butiksdisplay med all impregnering du behöver för att vara komplett mot konsument. Art nr 2334 2335 2336 2342

IMPRENEX EXPRESS

Imprenex Express ger en vatten-, oljeoch smutsavvisande impregnering. Alla material som tål kemtvätt kan skyddas med Imprenex Express, även läder och mocka. Genom att använda Imprenex Express får du ett gott skydd mot smuts och väta även till textila inredningar i hemmet och bilen. Sprayburk, 400 ml. Impregnerar 2-3 plagg. REF 2341 250 ml Ca pris: 79:REF 2336 400 ml Ca pris: 99:-

110

Innehåller IMPRENEX ALLROUND 450 ML IMPRENEX WASH IN PLUS 250 ML IMPRENEX EXPRESS 400 ML IMPRENEX KOMPLETT DISPLAY

IMPRENEX ALLROUND

Imprenex Allround är speciellt framtagen för impregnering av ventilerande textilier (TEX-material), skor och kängor. Den vattenbaserade impregneringen återger och ökar textilens smuts- och vattenavvisande förmåga utan att påverka membranens andningsförmåga, struktur eller färg. Plastflaska med pumpspray, 450 ml. Impregnerar 2-3 plagg. REF 2334 Ca pris: 119:-

Antal i Display 8 5 5 1

Rek ca pris: 119 99 99 0

IMPRENEX WASH IN PLUS

Imprenex Wash In Plus ger en vattenavvisande impregnering.Impregnera genom blötläggning eller i tvättmaskin. Räcker till 2 kg plagg (torrvikt). Imprenex Wash In Plus är en grundimpregnering speciellt framtagen för impregnering av funktionsplagg som t ex TEX- material. Imprenex Wash In Plus återger yttertyget sin ursprungliga smuts- och vattenavvisande förmåga utan att påverka membranets andningsförmåga, struktur eller färg. REF 2335 Ca pris: 99:-


REF NR4040-RO

REF NR4040-S

REF NR4040-O

REF NR4040-B

REF NR4040-G

N-RIT CAMPACK TOWEL

En liten, smidig handduk tillverkat i ultratunna microfibrer i 85% polyester & 15% nylon. Detta kombinerat med en HDC-behandling där fibrerna upphettas på ett speciellt sätt resulterar i en handduk som är idealisk för många (utomhus) sporter, och även utmärkt för rengöring av linser. Pga de många fibrerna har handduken en enorm uppsugningsförmåga & eftersom fibrerna är så små så torkar handduken mycket snabbt.

70 mm

- Superabsorberande ( 3 ggr mer än en vanlig handduk) - Torkar snabbt, häng den bara i solen några minuter! - Hygienisk. Bakterierna har inte en chans då den torkar så snabbt! - Mycket kompakt & lätt. Tar mycket liten plats i tvättmaskinen (40 grader) REF NR4040 Färger: Svart, blå, rosa, orange, gul och lime REF NRDI36 Sorterad display, 36 enheter Ca pris: 99:-

40 mm

N-RIT CAMPACK TOWEL

2

STORLEKAR

En smidig handduk tillverkat i ultratunna microfibrer i 85% polyester & 15% nylon. Detta kombinerat med en HDC-behandling där fibrerna upphettas på ett speciellt sätt resulterar i en handduk som är idealisk för många (utomhus) sporter, och även utmärkt för rengöring av linser. Pga de många fibrerna har handduken en enorm uppsugningsförmåga & eftersom fibrerna är så små så torkar handduken mycket snabbt. - Superabsorberande ( 3 ggr mer än en vanlig handduk) - Torkar snabbt, häng den bara i solen några minuter! - Hygienisk. Bakterierna har inte en chans då den torkar så snabbt! - Mycket kompakt & lätt. Tar mycket liten plats i tvättmaskinen (40 grader) REF NR63150 Färg: Orange Storlek 63x150 cm Ca pris: 229:-

REF NR4090 Färg: Blå Storlek 40x90 cm Ca pris: 149:-

111


C C

A.C.C.

TREKKING POLES

Stavgång är en väldig populär träningsform som ger kroppen en alldeles ypperlig träning. Det finns två olika typer av gångstavar; stavar med fast längd och stavar med teleskopfunktion. Stavarna med fast längd är oftast mer skrymmande, men väger normalt sätt mindre än de med teleskopfunktion. Fördelen med teleskopfunktionen är att man kan anpassa längden på stavarna, vilket innebär att flera personer med olika längd kan använda stavarna. Och är man på resande fot så tar de mindre plats, eftersom de går att fälla ihop.

112


ACC Remmen är justerbar på tre punkter för optimal passform på alla storlekar av händer.

Snabbkoppling

A.C.C FX2 TELESKOP 2-DELAD MED FJÄDER

Populär träningstav med inbyggd motvikt i form av en fjäder som ärJusterbar. 2 delad i lätt aluminium vilket gör den lätt att ta med sig träningen vart du än är påväg. Softgrip handtag som ger ett bra gepp om staven. Hårdmetallspets (tungsten) vilket gör staven användbar året runt. ACC Foot en reglerbar gummisko är väldigt slitstark, ger bättre dämpning och går att justera. REF ACC400 Ca pris: 649:-

A.C.C GUMMISKO

ACC Foot en reglerbar gummisko som är väldigt slitstark, ger bättre dämpning och går att justera. REF ACC296 Ca pris: 89:-

A.C.C X2 TELESKOP 2-DELAD

Lätt aluminiumstav som är tvådelad. Lätt att justera med ACC:s snabbkoppling. Softgrip handtag som ger ett bra gepp om staven. ACC Remmen som är justerbar på tre punkter för optimal passform på alla storlekar av händer. Hårdmetallspets (tungsten) vilket gör staven användbar året runt. ACC Foot en reglerbar gummisko som är väldigt slitstark, ger bättre dämpning och går att justera. REF ACC401 Ca pris: 399:-

NORDIC FOOT

Nordic foot, ett tillbehör för såväl ACC stavar som till andra märken. Finns i tre dimensioner: • 9-10 mm • 11-12 mm • 13-14 mm. REF ACC195- 9 (9-10 mm) REF ACC195- 11 (11-12 mm) REF ACC195- 13 (13-14 mm)

A.C.C WALKING FASTA LÄNGDER

Lättmetall stav i fasta längder. 240 gram/per stav gör den till den lättaste staven från ACC. Ergonomiskt handtag med den justerbara handskremmen med tumgrepp ger bättre känsla och lättare att ta i. Justerbar fot mellan hårt och mjukt underlag. Hårdmetallspets (tungsten) vilket gör staven användbar året runt. ACC Foot en reglerbar gummisko är väldigt slitstark, ger bättre dämpning och går att justera.

A.C.C TRAVEL X5 5-DELAD

Längder: 95, 100, 105, 110, 115, 120, 125,130, 135

ACC Travel är en walking/ träningsstav för dig som är på resande fot. Levereras med ett resefodral och går att vika ihop såpass att den går ner i en normalstor reseväska. Producerad i lätt aluminium med softgrip handtag för bästa känsla. Riktig Kontrollrem som justeras till bästa storlek just för dig. Hårdmetallspets (tungsten) vilket gör staven användbar året runt. ACC Foot en reglerbar gummisko är väldigt slitstark, ger bättre dämpning och går att justera.

REF ACC300 Ca pris: 299:-

REF ACC405 Ca pris: 699:-

GUMMISKO OVAL

Oval gummisko för såväl ACC stavar som andra stavar. Finns i måtten: • 9-10 mm • 11-12mm. REF ACC191-11 (11-12mm) REF ACC191-9 (9-10mm) Ca pris: 49:-

Ca pris: 79:-

113


H C O G IN N T S A L V A K C Y R T SKÖN G IN R D IN L T R Ä M S R A B OMEDEL VID SKAVSÅR

COMPEED EXTREME

COMPEED® Skavsårsplåster Extrem är det ultimata skyddet när du sportar. Plåstret ger snabb smärtlindring och 20 procent extra tryckavlastning jämfört med Compeed® Skavsårsplåster Medium. Fungerar som ett andra hudlager, skyddar mot bakterier, är diskret och vattentätt. Säljs 5-pack. REF 3135-E Rek ca pris: 75:-

COMPEED FOTSULA

Blåsor och skavsår under fötterna är ett vanligt problem. Det här området utsätts för stora rörelser i sidled, höga vridkrafter och mer tryck än någon annan del av fötterna. COMPEED® Fotsula har tagits fram särskilt för att passa under fötterna och skydda mot skavsår på fotsulan. De har en zon med extra stötdämpning som avlastar trycket och lindrar smärtan. Säljs i 5-pack REF 3135-F Rek ca pris: 75:-

114

COMPEED SMALL

Lindrar smärta direkt. Plåstret fungerar som ett andra hudlager. Det absorberar fukt och avlastar, vilket ger omedelbar smärtlindring och optimala läkningsförhållanden. REF 3135-S Rek ca pris: 65:-

COMPEED MEDIUM

Compeed® Skavsårsplåster Medium ger dig snabb smärtlindring och skön tryckavlastning. Plåstret fungerar som ett andra hudlager, skyddar mot bakterier, är diskret och vattentätt. REF 3135-M Rek ca pris: 69:-


TIGER BALSAM

En av världens mest sålda muskelsalvor mot tillfällig stelhet och muskelvärk. Kajeputoljan vidgar blodkärlen, kamfer och pepparmyntolja ökar blodcirkulationen, nejlikolja och ment­hol är bedövande och svalkande. Effekten blir ökad genom­blödning i aktuella muskler och välbehövlig lindring och av­spänning. Tigerbalsam används framför allt:

TIGER BALSAM SOFT

En ny formulering med mjukare konsistens som därmed är lätt att massera in, mildare doft och med samma goda effekt som Tiger Balsam original. REF 3152-S Rek ca pris: 79:-

•  före träning eller tävling, för att värma upp musklerna. • vid träningsvärk, för att öka genomblödningen och få musklerna att återhämta sig snabbare •  vid muskelvärk och stelhet i rygg, axlar, nacke… • 19,4 g. Röd och vit. REF 3152-R/V Rek ca pris: 69:-

TIGER BALSAM NECK & SHOULDER

Tiger Balm Neck & Shoulder Rub är en kräm för områden kring nacke och skuldror. Massage i samband med applicering av krämen, hjälper musklerna att slappna av och det känns bättre. Det ger också en behaglig och stimulerande känsla i huden. Krämen absorberas snabbt och är fettfri. Enkel att applicera. Vuxna och barn från 12 år. REF 3152-N Rek ca pris: 99:-

TIGER BALSAM PLÅSTER

Produkten används främst på stora muskelgrupper såsom; Rygg, nacke, lår och vader. Om du vill behandla en mindre yta så går det bra att dela plåstret i fler delar. Plåstret doftar diskret tack vare ett mjukt skyddshölje mot kläderna, och är lätt att applicera. Tiger Balsam Plåster ”andas” vilket minimerar risken för märken eller annan hudpåverkan. Produkten verkar 4–6 timmar. - I en förpackning finns 3 st. plåster (10x14 cm) - Innehåller kamfer, mintolja, eukalyptusolja, leveomentol - Vuxna och barn över 12 år REF 3152-P Rek ca pris: 99:-

115


JO SPORT AB Box 1152 Hyggesvägen 5 824 14 Hudiksvall Kundtjänst Order/kundtjänst: Ekonomi: E-mail: Reklamationer:

0650- 188 25 0650- 188 39 kundtjanst@josport.se reklamation@josport.se

Våra öppettider: Mån-Fred. 8-17 (lunch 12-13.00)

josport.se

facebook/josport

Profile for Jo Sport

USS20  

USS20  

Profile for josport