Zuid-Afrika & Namibië - reizen met je eigen reisgezelschap - Joker

Page 1

ZUID-AFRIKA & NAMIBIË INDIVIDUELE REIZEN

Met z’n twee, met vrienden of het gezin check Aanpasbare programma’s check 3 comfortniveaus om te combineren check Extra: originele accommodaties en activiteiten

H U U R WAG EN & H OT ELS 4 X4 MET DA K T EN T


Bekijk het volledige reisaanbod op joker.be

2

In deze brochure vind je enkele voorbeeldprogramma’s

Goed om weten

van onze reizen in Zuid-Afrika en Namibië.

p. 3

Kies je reisformule

Op joker.be/rondreis-zuid-afrika-namibie bekijk je

p. 4

De prijs van je reis

het volledige aanbod voor reizen naar Zuid-Afrika en

Wanneer boeken?

Namibië, mét foto’s en uitgebreide achtergrond-

p. 5

Reizen met kinderen

informatie over het land, de reisroute en

Duurzaam op reis

Online valt er nog véél meer te ontdekken!

de verschillende accommodaties. Alle trips zijn zorgvuldig en met kennis van zaken samengesteld door onze reisexperts en lokale

Reizen in Zuid-Afrika en Namibië p. 6

De hoogtepunten van Zuid-Afrika op een kaart

p. 8

Voorbeeldreis: Zuid-Afrika, het authentieke noorden

p. 9

Voorbeeldreis: Zuid-Afrika, de hoogtepunten van

de Westkaap

partners. Wil je toch graag nog net iets anders? Dan passen wij het voorbeeldprogramma gewoon aan!

Vele reisprogramma's kunnen aangepast worden op maat van (jonge) kinderen

Neushoorns in het wild

p. 10 De hoogtepunten van Namibië op een kaart p. 12 Voorbeeldreis: Namibië, Cultuur & Wildlife p. 13 Voorbeeldreis: Namibië Experience p. 14 Origineel overnachten p. 15 Je wil op reis: wat nu?

© DIRK DIERICKX

Olifant aan de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië

© WENDY HERMANS

© SOUTH AFRICAN TOURISM

Uitzicht over de Blyde River Canyon in Zuid-Afrika

© BARBARA BONDUEL


Welke formule kies jij? ALLEEN IN NAMIBIË

IN ZUID-AFRIKA EN NAMIBIË 1

Huurwagen en hotels

2

4x4 met daktent

Wil je 100% ondergedompeld worden in de machtige natuur? Wij reserveren voor jou een volledig uitgeruste 4x4 met keuken en daktent(en) voor 2 tot 4 personen. Kampeerplaatsen op uitzonderlijke locaties zijn inbegrepen. Outdoor life op z’n best!

Kies je huurwagen Tijdens je roadtrip zit je zelf aan het stuur van een comfortabele huurwagen. In Zuid-Afrika is dit een standaardwagen, in Namibië een 4x4. Het verschil: de staat van de wegen. In Zuid-Afrika zijn die meestal erg goed, terwijl je in Namibië vooral over grindwegen zal rijden. Wil je liever een ander type auto? We kijken graag de opties voor je na.

Jouw gepersonaliseerde roadbook

Kies je hotel

Enkele weken voor vertrek ontvang je jouw gepersonaliseerde roadbook. Daarin vind je alles wat je nodig hebt voor een vlotte reis, o.a.:

BUDGET

COMFORT

DELUXE

Kleinschalige guesthouses met een bijzondere ligging. Hier kom je niet zozeer voor de franjes, wel voor de authentieke beleving!

Accommodaties met een eigentijds karakter en extra stijl. Denk aan logeren op een olijvenboerderij, in een industriële loft of modern strandhuis.

Dit zijn luxueuze verblijven op unieke locaties én met de mooiste uitzichten. Geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten.

• praktische info over je roadtrip • de meest indrukwekkende bezienswaardigheden incl. onze insider tips • overzicht van je wagen- en hotelreservaties • wegenkaarten en routebeschrijvingen • een tasje voor documenten, handgemaakt in Zuid-Afrika

Je ontvangt het Roadbook digitaal, in een afdrukbaar formaat.

Een persoonlijke ontvangst Mits een meerprijs kunnen we ervoor zorgen dat je ter plaatse op de luchthaven opgewacht wordt. Onze lokale partner zal je dan begeleiden bij het ophalen van je huurwagen, je reisroute nog een laatste keer samen overlopen en een antwoord bieden op alle vragen die je nog op het vliegtuig bedacht!

• een waardebon voor een reisgids naar keuze

Personaliseer je roadtrip

Je kan hotels uit verschillende comfortniveaus combineren. Liever een ecolodge of een privé-villa? Ook dat kan!

Je route wijzigen, extra stops, activiteiten en excursies plannen, meer actie of net een rustiger tempo? We doen graag een reisvoorstel op jouw maat! Bekijk alle excursies op joker.be/excursies-zuid-afrika-namibië

bullhorn WIST JE DAT… In Zuid-Afrika en Namibië rij je links. Maar met een aangepaste auto is dat helemaal niet zo moeilijk!

thumbs-up TIP: Voor Zuid-Afrika en Namibië heb je een internationaal rijbewijs nodig. Dat moet je tijdig aanvragen op het gemeentehuis. Ook je Belgische rijbewijs neem je mee.

3


4

Hoeveel kost mijn reis? Op joker.be vind je de prijzen van onze roadtrips. Geen flitsende vanaf-prijs maar een realistische inschatting van de te verwachten kostprijs voor jouw reisgezelschap in jouw reisperiode. Huurwagen en accommodaties zijn steeds inbegrepen. Wanneer je een reis aanvraagt, ontvang je een gedetailleerde digitale offerte. Die bevat alle inbegrepen kosten: naast vervoer en logementen eventueel ook vliegtickets, extra activiteiten en/of je reisverzekering. Je maaltijden en toegangstickets betaal je zelf ter plaatse.

thumbs-up TIP

Op basis van interesses, voorkeur van accommodaties en budget doen wij een voorstel op maat. Dankzij onze samenwerking met kleinschalige B&B's en boetiekhotels slapen onze reizigers altijd in betrouwbaar logies met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Service onderweg Onverwachte omstandigheden durven al eens roet in het eten te gooien. Gelukkig sta je er nooit alleen voor! Loopt er iets fout, dan kan je bij ons terecht. Vanuit België volgen we de situatie Onze reis naar Zuid-Afrika was nauw op. Onze lokale partners een onvergetelijke ervaring. doen ter plaatse hetzelfde. Door je complete reis (vluchten, De overnachtingen waren één hotels, verzekering,...) bij je voor één top. Het programma Joker-reisexpert te boeken, verdient een dikke 10/10, zeker geniet je van de beste bescherming en garanties. omdat we zo veel konden zien

op korte tijd!

Kristof B. Reis naar Zuid-Afrika

Kristien Productverantwoordelijke bij Joker

Boek zo vroeg mogelijk

Vroege boekers genieten van: 1

de goedkoopste vliegtickets en meest comfortabele vluchten. thumbs-up TIP: Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf 11 maanden voor vertrek.

2

3

een ruime keuze aan accommodaties met een excellente ligging. We kiezen bewust voor kleinschalige lodges, hotels en campings. Dat zorgt steevast voor extra beleving. een gratis dagrugzak van het duurzame outdoormerk Vaude als je minstens 6 maanden voor afreisdatum boekt. Voorwaarden op joker.be/gratisrugzak.

NAMIBIË

Reserveer je route langer dan 1 jaar op voorhand. Zo kunnen we voor jou logementen op de beste plekken bemachtigen. ZUID-AFRIKA

We raden aan om 11 maanden voor vertrek te boeken. Reis je buiten de vakantieperiodes, dan volstaan 6 maanden. Wil je toch nog last minute boeken? We zoeken graag voor je uit wat er nog allemaal mogelijk is.

© DIRK DIERICKX


Reizen met kinderen

Duurzaam op reis

Zuid-Afrika en Namibië zijn perfecte bestemmingen voor een familie-avontuur met (jonge) kinderen want:

Bij Joker zit duurzaamheid in het DNA sinds de oprichting in 1981. Dat is nog vóór het woord bestond! Een kleine greep uit wat we doen:

1

het tijdsverschil is max. 1 uur. Geen jetlag dus.

2

het eten is niet pikant, met veel ‘westerse’ opties.

3

veel activiteiten zijn geschikt voor jonge kinderen.

4

speelkameraadjes vinden is makkelijk en de locals zijn gastvrij.

5

met een goede reisverzekering zijn de medische voorzieningen uitstekend (al hopen we dat het niet nodig is).

6

je leert veel over natuurbehoud, dieren, omgaan met andere culturen en respectvol samenleven.

thumbs-up Met de volgende tips wordt jullie gezinsreis helemaal onvergetelijk • Reis je met jonge kinderen, maak dan meer tussenstops of kies voor een extra dag in elke regio. • In Namibië zijn de afstanden lang en rijd je meestal over grindwegen. Fijn voor oudere kinderen die van natuur houden, minder geschikt voor de kleinsten. Zuid-Afrika is perfect voor alle leeftijden.

• Een familiereis is geen standaardprogramma. We werken een trip op maat voor jullie uit, want elk gezinslid heeft bijzondere noden, wensen en interesses. • Veel logies bieden kortingen aan voor kinderen. We geven je graag advies.

• Kies het wildpark waar je op safari gaat zorgvuldig. Voor de jongsten kies je best een park dat niet in malariagebied ligt, kortere safari-activiteiten en/of een lodge met aangepast kinderprogramma. • Voor reizen naar Zuid-Afrika en Namibië hebben minderjarigen extra reisdocumenten nodig. Die verschillen naargelang de gezinssituatie. Onze reisexperts wijzen je de weg naar de juiste informatie.

© ANKIE MARTENS

5

PEOPLE

PLANET

PROFIT

• Kansen creëren tot ontmoeting met de lokale bevolking.

• Selecteren van duurzame (safari)partners.

• Eerlijke lonen betalen aan onze partners.

• Respectvol omgaan met wildlife. In Zuid-Afrika en Namibië steunen we projecten die de neushoorns helpen beschermen. Meer op joker.be/ bescherm-de-neushoorn.

• Zo vaak mogelijk kiezen voor accommodaties uitgebaat door locals.

• Investeren in opleidingen tot gids voor jongeren uit achtergestelde wijken in Zuid-Afrika, i.s.m. lokale instanties. • Permanent bijsturen om onze reizen nog duurzamer te maken. Dat doet Duurzaamheidscoördinator Greet.

• Iedereen aanmoedigen om de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren.

• Bijdragen aan duurzame werkgelegenheid. Bij je boeking krijg je een reisdocumentenhouder uit kleurrijke Shweshwe-stof. Deze worden gemaakt in dorpen waar er weinig jobs zijn.

Meer over duurzaam reizen met Joker lees je op joker.be/reizen-met-impact

bullhorn WIST JE DAT…

bullhorn WIST JE DAT…

Omdat we aan 150 criteria i.v.m. duurzaam reizen en ondernemen voldoen, zijn we de trotse eigenaar van het Travelife duurzaamheidscertificaat.

Joker werd in 2018 gekozen als 1 van de 6 Belgische SDG Voices. Dat wil zeggen dat we er alles aan doen om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties bekender te maken, zodat we ze tegen 2030 samen realiseren.


TO URI SM

RI CA N

6 O © S

UT

H

AF

ZUID-AFRIKA

NAMIBIË

AN

U TO

CA AFRI

RI

SM

RISM

O

U

© SOUTH

AF

RI C

© SOUTH

OU NT

©

Kaapstad TH

B DE

AN TOURISM RIC AF

©

SO

U

Eén van de meest veelzijdige steden ter wereld • beklim de Tafelberg • ontdek de geschiedenis van Robbeneiland • waai uit op Kaap de Goede Hoop • bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach

ON TO

Wijnstreek Doorkruis de wijnvallei omgeven door grillige bergen in Franschhoek • bewonder de architectuur in Stellenbosch • fotografeer het panorama vanop de rots in Paarl • ga proeven in een wijnhuis • fiets langs de wijngaarden

Tuinroute & het zuiden Altijd groene regio met prachtige lagunes, rotskusten, beschermde stranden, bossen en bloemenvelden • walvissen spotten in Hermanus en De Kelders tussen midden juni en half november

Paarl Wijnroute Robbeneiland Kaapstad Kaapstad

Kaap De Goede Hoop

Franschhoek Stellenbosch

Route 62

Hermanus

Hermanus

©

DI RK P

LES SER S

Robbeneiland

Walvisroute


MOZAMBIQUE

Louis Trichardt

©

S

O

UT H

AF RIC

© SOUTH

Limpopo AN TO U

De Big 5 en andere wilde dieren spotten in Kruger Nationaal Park • op safari in rustige en vaak malariavrije privé-wildparken • wandeltochten in de Natalse Drakensbergen • met de wagen langs uitzichtpunten en watervallen op de Panoramaroute, met als hoogtepunt de Blyde River Canyon

RISM

Panoramaroute

A

N ISM UR TO

BOTSWANA

Limpopo

Pretoria Johannesburg

Johannesburg

Authentieke ervaringen in de weinig bezochte, meest noordelijke provincie • bezoek de stad Louis Trichardt en traditionele dorpen • bewonder het werk van uitmuntende kunstenaars zoals pottenbakkers en drumbouwers • poseer bij baobab-bomen

ESWATINI

© S OU TH

Hluhluwe en St. Lucia

Hluhluweimfolozi

AF

St. Lucia

N TO CA RI

St. Lucia

Drakensbergen

URISM

Bloemfontein LESOTHO

Durban

Durban

Woonplaats van de Zoeloe-bevolking • proeven van zelfgebrouwen soghrum-bier • spot zeldzame zwarte neushoorns, nijlpaarden en krokodillen • ontdek de zee en de wetlands vanuit kuststadje St. Lucia

Johannesburg Verrassende metropool • bezoek het apartheidsmuseum • kies voor een fietstocht met gids door de beroemde wijk Soweto

De beste reisperiode… Addo Elephant Park

Port Elizabeth

Port Elizabeth

Tuinroute

hangt af van je interesses. In de Zuid-Afrikaanse winter (juni september) is het in het noorden zonnig en droog met koude nachten. Het hoge gras is dor en dieren verzamelen zich aan drinkplaatsen. Perfect voor een safari in Kruger NP. In de Kaapregio heb je in die maanden kans op miezerig weer, maar het is ook het moment om walvissen te zien. Wil je een zonnig strandverblijf rond Kaapstad, dan kies je best voor een reis in februari-maart.

7

ZUID-AFRIKA

AF RI C

Safari- en natuurparken

Kruger National Park


ZUID-AFRIKA HET AUTHENTIEKE NOORDEN

8

Het authentieke noorden

DAG 6 -

D

Mapungubwe NP Dit UNESCO-beschermde nationaal park wordt weinig bezocht, maar heeft wondermooie landschappen en een variëteit aan wilde dieren zoals leeuwen en neushoorns. Hier was rond het jaar 1200 een rijke beschaving gevestigd. In het Heritage Center bewonder je vele archeologische vondsten.

Combineer het beroemde Kruger Nationaal Park en de Panoramaroute met andere, minder bekende parels in het noorden, en je hebt het recept voor een fascinerende reis die een beetje buiten de lijntjes kleurt.

 OPTIONEEL: Heritage Tour • Nature Drive DAG 7-9 -

E

Louis Trichardt DAG 1 -

D Mapungubwe

C Kruger NP

Louis Trichardt

Privaat wildpark

MOZAMBIQUE

DAG 2-3 -

Hoedspruit

A

 12 dagen / 11 nachten

 OPTIONEEL: Laat een gids je meenemen langs verborgen plekken in deze streek

 OPTIONEEL: Fietstocht in township Soweto met een gids

De Panoramaroute B

Johannesburg

B

Verken de stad en zijn musea, markten, designstudio’s en microbrouwerijen.

E

F

Met de stad Louis Trichardt als uitvalsbasis reis je door een afgelegen stuk van Zuid-Afrika. Je vindt er uitgestrekte landschappen met baobab-bomen, traditionele gemeenschappen, watervallen, getalenteerde kunstenaars en wildreservaten. Maak zeker kennis met de oude mythen en legendes.

Johannesburg

ZIMBABWE

BOTSWANA

A

ESWATINI

map-signs ca. 1.920 km

Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/ZA06. Meer reizen op joker.be/zuid-afrika-individueel

Een wonderlijke route vol schitterende panoramische uitzichten, idyllische dorpen en mooie watervallen. Maak een wandeling of ontdek een voormalig mijnwerkersdorp.  OPTIONEEL: Mountainbiketocht • boottocht in de Blyde River Canyon • bezoek aan het Jane Goodall Chimpanzee Sanctuary DAG 4-5 -

C

DAG 10-11 -

F

Privaat wildpark Maak meerdere safaritochten per dag onder begeleiding van een ranger. ’s Avonds dineer je in een unieke setting in de natuur, waarna je de nacht doorbrengt in een luxueuze glampingtent, mét dierengeluiden op de achtergrond. Onze favoriet is het malariavrije Mabula Private Game Reserve, maar je kan ook een ander park kiezen.

Kruger NP Ga op safari met je eigen wagen. Dit is dé place to be voor het spotten van de Big 5 en ander wildlife. Vooral aan de drinkplaatsen maak je veel kans om dieren te zien.

DAG 12 -

Geniet een laatste keer van de mooie landschappen op de terugreis naar Johannesburg.

A


Hoogtepunten van de Westkaap

9

De Tuinroute

Waar twee grote oceanen samenkomen vind je een regio vol natuurpracht, rijke geschiedenis, heerlijke wijn en een bruisende metropool. Een plek vol romantiek en rust, die ook perfect is voor families. DAG 1-2 -

Een prachtige (auto)route die je moet voelen, proeven en beleven. Het is een afwisselend decor van wouden, rotskusten en zandstranden, lagunes, baaien, en prachtige bloemenvelden.

A B

De Wijnroute

DAG 8 -

Meteen na aankomst in Kaapstad ga je op roadtrip langs wijnvalleien omgeven door spitse bergkammen. Stop zeker in één van de vele wijnhuizen. Kuier door Stellenbosch met zijn witgekalkte huizen en geniet van het uitzicht vanop de rotsen in Paarl.

B Kaapstad

Oudtshoorn De Karoo

C

A

D

DAG 3 -

In de beschermde baaien rond Hermanus baren walvissen hun jongen. Je ziet ze het vaakst tussen juni en half november. Dit is ook dé plek waar durvers zich uitleven.

De Karoo

E

Droge weidse vlaktes, bezaaid met windmolens, staan garant voor buitengewone vergezichten wanneer je langs de beroemde Route 62 rijdt. Een streek waar de tijd is blijven stilstaan!

F Hermanus

 OPTIONEEL: Boottocht om walvissen te spotten • zeekajakken tussen pelsrobben

C

Tuinroute

DAG 9-12 -

DAG 4-5 -

De mogelijkheden in het hippe Kaapstad zijn quasi eindeloos: neem de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga dineren aan het Victoria & Alfred Waterfront of flaneer langsheen de stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop, dineren in uitzonderlijke restaurants en zwemmen tussen de pinguïns.

D

Bezoek één van de vele struisvogelboerderijen. Verken de omliggende Swartbergen te voet of met de wagen. Durf jij afdalen in de Cango-grotten vol

map-signs ca. 1.300 km

stalagmieten en nauwe tunnels?

Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/ZA01. Meer reizen op joker.be/zuid-afrika-individueel

15˚

© JOHAN DEVOS

20˚

 OPTIONEEL: Boottocht naar Robbeneiland • kookworkshop • fotoshoot in de kleurrijke wijk Bo-Kaap

 OPTIONEEL: Spot 's ochtends stokstaartjes die uit hun holen komen

25˚

30˚

S o u t h e r n

A

Kaapstad

Oudtshoorn  12 dagen / 11 nachten

F

Hermanus

 OPTIONEEL: Begeleide fietstocht tussen de wijngaarden met proeverij Wijnroute

E

35˚

A f r i c a

40˚

ZUID-AFRIKA HOOGTEPUNTEN VAN DE WESTKAAP

DAG 6-7 -


ANGOLA

Kunene Etosha National Park

10

NAMIBIË

Skeleton Coast National Park

Waterberg plateau

Kamanjab

Damaraland

Swakopmund & Walvis Bay Uitwaaien aan de kust • met de 4x4 door de woestijn • sandboarden in de duinen • kajakken tussen pelsrobben • Sandwich Harbour waar imposante duinen overgaan in de zee

Swakopmund

Windhoek

Windhoek

Swakopmund

Walvis Bay

Namib-Naukluft NP

Walvis Bay

Namib-Naukluft National Park Kalahari

Oudste woestijn ter wereld • enorme zandduinen beklimmen in Sossusvlei • poseren voor foto’s in Death Vlei met zijn 900 jaar oude dode bomen • hiken in de Sesriem Canyon Sossusvlei Sossusvlei

Aus & Luderitz

Death Vlei

Foto’s maken in spookdorp Kolmanskop • leer alles over de geschiedenis van de diamantontginning • wilde paarden spotten • met de mountainbike door het niemandsland

Luderitz

Fish River Canyon Tweede grootste canyon ter wereld • adembenemende panoramische uitzichten • ontspan in de warmwaterbronnen van Ai-Ais

kolmanskop Kolmanskop

Aus

©K URT PAS

Fish River Canyon


ZAMBIA

SE

RS

RK

PL E

S

Victoria Falls

© DI

Caprivi

11

NAMIBIË

BO RG H

T

ZIMBABWE

DE R

© DIRK PLESSERS

©A

AN EV LIN

Etosha Nationaal Park: het bekendste wildpark van Namibië • de Big 5 en andere dieren spotten op safari • vogels observeren in de waterrijke natuurgebieden van Caprivi

CH

MOZAMBIQUE

EN

VE

RM

BOTSWANA

RS EE

Natuurparken in het noorden

Damaraland

© JOLI

Ruig gebied met indrukwekkende rotsformaties • rondtrekkende olifanten • mooie wandeling naar eeuwenoude rotstekeningen

Windhoek © STEFAN CRU

Hoofdstad met Duits-koloniale gebouwen • omringd door natuurgebieden

S ERG Y SB

© M ARK TIM ME RM AN

De beste reistijd Het meest populaire reisseizoen is juni tot oktober, wanneer het zeer droog is. In het ‘groene seizoen’ van november tot maart reis je dan weer wat goedkoper, maar kan er een bui vallen.

R ME TIM © MARK

ZUID-AFRIKA

S

A M

N S


mbe Igo

go Lukuga

uilo Kwilu C

m Wa

Kalahariwoestijn

A KBas a

DAG 4-5 -

i

ba

Na aankomst in Windhoek rij je meteen naar de Kalahariwoestijn.

DAG 2-3 -

Lualaba

ula

fu Ka

• sandboarden in de duinen e

Lung u

e-Bu

ngo

 OPTIONEEL: Vlucht in een luchtballon

po

DAG 6-7 -bo m

Damaraland

n Cuba go

Cu a

nd o

Stop bij de enorme kolonie pelsrobben aan Skeleton Coast voordat je doorrijdt naar Lusaka Kafue Twyfelfontein in het hart van Damaraland. i In Zambez dit ruige landschap vind je bergen, versteende wouden, eeuwenoude rotstekeningen en woestijnolifanten op zoek naar water. do

G

Etosha NP

E

Windhoek

Kalahari

C

 12 dagen / 11 nachten

25˚

B

map-signs ca. 2.300 km

Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/NAAG01. Meer reizen Orange op joker.be/zuid-afrika-individueel

L

Met je eigen wagen ga je op safari. In het droge landschap van zandvlakten, acaciabomen enGaborone een zoutpan kom je veel dieren tegen, zeker aan de drinkplaatsen. Probeer Pretoria zeker om de Big 5 te spotten! DAG 12 -

A

Vaal

Windhoek Geniet nog een laatste keer van de mooie uitzichten onderweg tijdens je rit naar Maseru Windhoek. Bloemfontein

ge

30˚

Sabi

po Etosha Nationaal oPark imp

an

© MARC MEIJLAERS

Save

G

DAG 9-11 -

Or

Atlantic Ocean

Kamanjab o

Ora nge

D

Namibwoestijn

Harare

 OPTIONEEL: Bezoek aan een Himbastam A Windhoek

Swakopmund

Oka

F

Maak een tussenstop in Kamanjab waar je alles kan leren over de traditionele levenswijze van de Himba's.

F

Damaraland

an

DAG Cu 8 - vang

Kamanjab

20˚

Lilongwe

ezi

over de woestijn

Cunene

E

Ka

Zamb

mbo Que

Bergen, zandvlakten en de hoogste duinen ter wereld. Vanop de top geniet je van onvergetelijke uitzichten.

15˚

a

Luap

C

Namibwoestijn

Sham

 OPTIONEEL: Excursie per 4x4 naar Sandwich Harbour • boottocht vanuit Walvis Bay • kajakken aan Pelican Point

i

sa Cas

Hou je van cruisen door uitgestrekte, droge en erg fotogenieke landschappen? Dan is deze trip vast iets voor jou! Je spot wildlife en maakt kennis met de traditionele leefwijzes van lokale stammen. Ook voor avonturiers valt er veel te beleven.

a

a fir Lu

 OPTIONEEL: Met een gids van de SanLu Cuanza stam de Kalahari verkennen • Nature i Drive op zoek naar gemsbokken, springbokken en stokstaartjes

10˚

Luvu

Oceaan om uit te waaien op uitgestrekte stranden. Hier vind je ook Sandwich Harbour, waar immense duinen in de oceaan lijken te ‘vallen’.

Cuilo

Uam ba

Luanda

Ugalla

D

Lake Tanganyika Rij door de woestijn naar de Atlantische

Swakopmund Lubilash

DAG 1 -

Chicapa

Con

ngo

NAMIBIË CULTUUR & WILDLIFE

Sankuru

Kinshasa

Kw a

Cultuur & Wildlife

Bujumbura

Lukenie ai

ba

N ia

Brazzaville

12

Kas

Luala

ri

Kwa

Maputo

Mbabane


ai

Ni a

Brazzaville

Sankuru

Kinshasa

o

g Con

Lukuga

ba

Lubilash

Luap

ngo

A

ezi Zamb

mbo Que

ngo Cuba

an

do

Etosha NP

 OPTIONEEL: Excursie met 4x4 naar Sossusvlei, Dune 45 en Death Vlei • ballonvaart B

do

an

Cu

Harare

Waterberg Plateau Oka

D A Windhoek Windhoek

Aus

wandelingen in dit natuurgebied of ga op souvenirjacht op de ambachtenmarkt van Okahandja.  OPTIONEEL: Safari in open voertuig op zoek naar roan- en sabelantilopen, zwarte neushoorns en jachtluipaarden DAG 3-5 -

E Kalahari

I

G H

Fish River Canyon

Etosha NP

D

Rij door het droge Damaraland met rotspieken en versteende bomen. Bewonder Maseru Bloemfontein eeuwenoude rotsschilderingen in Twyfelfontein. e

Orange Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/NAAG02. Meer reizen op joker.be/zuid-afrika-individueel

DAG 6-7 -

Damaraland

an Or

Atlan tic Oce a n

map-signs ca. 3.500 km

Ora ng

 16 dagen / 15 nachten

Ooit lag hier het hart van de diamantontginning. Het spookdorp Kolmanskop is deels bedolven onder zand en levert prachMo z a m b i q u e C h a n n e l tige foto’s op. Wilde paarden krijgen in dit gebied alle ruimte.

Ma

H

Fish River Canyon De tweede grootste canyon ter wereld bewonder je vanop vele indrukwekkende uitzichtpunten. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken in dit surrealistische landschap.

Li m

Vaal

be zi

DAG 13-14 -

C

o pop

G

Za m

Moroni

Save

Met je eigen voortuig doorkruis je het park op zoek naar wilde dieren. Op de uitgeGaborone strekte vlaktes bezaaid met acaciabomen Pretoria vind je ze best makkelijk, zeker aan de drinkplaatsen!

25˚

DAG 12 -

Aus

Sabi

B Waterberg Damaraland

F

EenLilongwe UNESCO-beschermd landschap van zandvlakten, bergen en hoge duinen.

Je komt aan in hoofdstad Windhoek waar traditie en moderniteit hand in hand Lusaka Kafue gaan. De architectuur wordt gekenmerkt i Zambez door Duitse invloeden, met nog oude koloniale gebouwen.

vanMaak go

Namibwoestijn F

uma Rov

Namibwoestijn

Windhoek

DAG 2 -

Swakopmund

Lake

Spot dolfijnen, pelikanen en pelsNyasa robben tijdens een boottocht • op zoek naar leven in de woestijn tijdens de

TIP:

DAG 10-11 -

o

DAG 1 - bomp

Cu

Cunene

20˚

13

Ru

Living Desert Tour

Ka

C

h

NAMIBIË NAMIBIË EXPERIENCE

thumbs-up

sai

e-Bu

15˚

Rua

e

Lung u

Dar es Salaam

Gre at

a Waai uit aan de woeste kust en zie hoefiji hoge duinen rechtstreeks overgaan in de oceaan. Maak kennis met de luidruchtige kolonie pelsrobben.

fu Ka

Deze reis combineert hoogtepunten zoals Etosha Nationaal Park en Swakopmund met minder bekende parels zoals het Waterberg Plateau met zijn zeldzame dieren en de Fish River Canyon in het minder toeristische zuiden.

E

Swakopmund

ula

i

Cas

Sham8-9 - DAG a

Lake Tanganyika

Ru fij i

Lualaba

Lu

Cuanza

a

Ugalla

a fir Lu

Cuilo

Uam ba

Luanda

Luvu

i

Luala

uilo Kwilu C

a mb Wa

ngo

Kw a

Namibië Experience

Ka sa

Chicapa

10˚

e

mb Igo

Maputo

DAG 15-16 - Mbabane

I

Mangoky

A

Kalahari & Windhoek Op de terugweg naar Windhoek rij je door de Kalahariwoestijn. Je ziet er kameleons, gemsbokken, springbokken en stokstaartjes.  OPTIONEEL: Safari in de Kalahari begeleid door een gids van de San-stam

ge

30˚

© JESSIKA VAN DIJCK

I nd


14

2

3

1

ORIGINEEL OVERNACHTEN Geef je reis dat tikkeltje extra met een overnachting op een bijzondere plek. Dit zijn de favoriete accommodaties van onze bestemmingsspecialisten.

4 5

Glamping in de natuur

1

Logeer in een eco-tent met eigen sanitair, keuken, terras en soms zelfs een houtverwarmde hot tub. Kies uit 9 toplocaties in verschillende natuurgebieden verspreid over Zuid-Afrika.

Boomhut in een wildpark

2

Verblijf in een boomhut in een privé-wildpark in Zuid-Afrika of Namibië. ’s Nachts luister je naar allerlei dierengeluiden rond je hut. Niet voor kinderen, wél voor avonturiers.

Boetiekhotel

3

Pure verwennerij in dit kleinschalige boetiekhotel. Vanuit het witmarmeren zwembad heb je een prachtig uitzicht op het Table Mountain Nationaal Park.

Vuurtoren aan Walvis Bay

4

Een oude vuurtoren werd omgetoverd tot een unieke, luxueuze overnachtingsplaats. Je enige buren in de vroege ochtend: pelsrobben, zeemeeuwen en nieuwsgierige jakhalzen.

Ecolodge in natuurgebied

5

Vlakbij Windhoek logeer je in een ecolodge in een reservaat waar gewonde dieren worden opgevangen en nadien vrijgelaten. Je maakt er ook kennis met het culturele erfgoed van de San-bevolking.


Je wil op reis naar Zuid-Afrika of Namibië...

1

WAT NU?

2

Neem deze brochure goed door. Zo leer je alles over onze reisformules en comfortniveaus, en doe je inspiratie op voor je eigen reis.

Surf naar joker.be voor het complete reisaanbod naar Zuid-Afrika en Namibië. Per reis vind je een gedetailleerd programma, foto’s, prijzen en heel wat praktische info. arrow-circle-right Bespreek met je reisgezelschap wanneer en hoe lang jullie willen reizen. Stel een verlanglijstje op met dingen die je zeker wil doen op reis. Alle programma’s kunnen aan jouw wensen worden aangepast.

3

Contacteer onze Joker-reisexperts. Maak een afspraak of kom langs voor een inspirerende babbel in één van onze 10 Joker-reiskantoren. Je kan ook een e-mail sturen of bellen. arrow-circle-right De Joker-reisexperts luisteren graag naar je reisplannen en helpen met het uitstippelen van jouw rondreis. arrow-circle-right Op basis van die informatie maken onze bestemmingsexperten een offerte op maat. We overlopen deze samen met jou en passen het programma aan tot je denkt: dat is het! arrow-circle-right Met de grootste zorg en oog voor detail maken we alle reservaties. Door bij Joker te boeken, weet je dat alles doorheen de hele reis goed wordt opgevolgd. Zo vertrek jij zorgeloos naar Zuid-Afrika of Namibië!

ES SE R

S

IR K ©D E PL

S

SE RS

©

DI

RK

PL

4

star UITGEVER: LUC CALLEWAERT, GEERDEGEMVAART 96-98, 2800 MECHELEN • TEAM: ANN FRANSEN, BRITT JENNES, MARIJ LAMBERT, KRISTIEN LAMBRECHTS, LEEN PERSOONS, SOFIE STANS • GRAFISCH CONCEPT: DESIGNSKILLS • DRUK: DRUKKERIJ BULCKENS • COVERFOTO: MONTGOMERY GILCHRIST

Ten laatste 2 weken voor vertrek ontvang je van ons digitaal alle nodige documenten en je roadbook. Vergeet niet om zelf je paspoort en eventuele extra documenten voor minderjaren aan te vragen.

Geniet van je rondreis! Ook bij onvoorziene omstandigheden onderweg helpen wij en onze partners ter plaatse je altijd verder. Vergeet je mooiste foto’s niet te delen op sociale media met #jokerreizen en waag je kans in onze foto- en filmpjeswedstrijden. Alle info op joker.be/wedstrijd.

JOKER ANTWERPEN Blauwtorenplein 10, 2000 Antwerpen antwerpen@joker.be JOKER ANTWERPEN-WILRIJK Boomsesteenweg 666, 2610 Wilrijk* wilrijk@joker.be JOKER BRUGGE Academiestraat 10, 8000 Brugge brugge@joker.be JOKER BRUSSEL Pletinckxstraat 3, 1000 Brussel brussel@joker.be JOKER GENT Bagattenstraat 64, 9000 Gent gent@joker.be JOKER HASSELT Leopoldplein 4, 3500 Hasselt hasselt@joker.be JOKER HARELBEKE-KORTRIJK Kortrijksesteenweg 415, 8530, Harelbeke* harelbeke@joker.be JOKER LEUVEN Boekhandelstraat 3, 3000 Leuven leuven@joker.be JOKER MECHELEN Rode Kruisplein 14, 2800 Mechelen* mechelen@joker.be JOKER ONLINE online@joker.be *3 Joker-reiskantoren gelegen in de A.S. Adventure Stores. Telefoonnummers en openingsuren van onze kantoren vind je terug via joker.be/reiskantoren.

15