__MAIN_TEXT__

Page 1

TANZANIA & ZANZIBAR INDIVIDUELE REIZEN

Met z’n twee, met vrienden of het gezin check Aanpasbare programma’s check 3 comfortniveaus om te combineren check Safari's met persoonlijke chauffeur/gids

S A FA R I • S T R A N D • T R EKKIN G


2

Goed om weten p. 2

Plan je reis

p. 4

De Joker-touch

Hoeveel kost mijn reis?

p.5

Tanzania

p. 6

Op safari in Tanzania

p. 7

Overnachten tijdens je safari

p. 8

Voorbeeldreis: De 4 grote safariparken en Zanzibar

p. 10 Voorbeeldreis: Tanzania en Zanzibar, korte rondreis p. 11 Voorbeeldreis: Tanzania Explorer XL p. 12 Zanzibar p. 14 Kilimanjaro p. 15 Excursies

PLAN JE REIS 1 2

3

arrow-circle-right De Joker-reisexperts luisteren graag naar je reisplannen en helpen met het uitstippelen van jouw rondreis. arrow-circle-right Op basis van die informatie maken onze Tanzania-experten een offerte op maat. We overlopen deze samen met jou en passen het programma aan tot je denkt: dat is het! arrow-circle-right Met de grootste zorg en oog voor detail maken we alle reservaties. Door bij Joker te boeken, weet je dat alles doorheen de hele reis goed wordt opgevolgd. Zo vertrek jij zorgeloos naar Tanzania!

Lees deze brochure goed door. Zo leer je alles over onze reisformules en comfortniveaus, en doe je inspiratie op voor je eigen reis.

Surf naar joker.be voor het complete reisaanbod naar Tanzania. Per reis vind je een gedetailleerd programma, foto’s, prijzen en heel wat praktische info. arrow-circle-right Bespreek met je reisgezelschap wanneer en hoe lang jullie willen reizen. Maak een verlanglijstje met dingen die je zeker wil doen. Alle programma’s kunnen aan jouw wensen worden aangepast.

Contacteer onze Joker-reisexperts. Maak een afspraak of kom langs voor een inspirerende babbel in één van onze 10 Joker-reiskantoren. Je kan ook een e-mail sturen of bellen.

4 star

Ongeveer 1 maand voor vertrek ontvang je van ons alle nodige reisdocumenten.

Geniet van je rondreis! Zelfs bij onvoorziene omstandigheden onderweg helpen wij en onze partners ter plaatse je altijd verder. Vergeet je mooiste foto’s niet te delen op sociale media met #jokerreizen en waag je kans in onze foto- en filmpjeswedstrijden. Alle info op joker.be/wedstrijd.

De Joker-reiskantoren

Al onze reizen naar Tanzania vind je op joker.be Deze brochure geeft je al een goed idee van onze reizen in

5

TANZANIA

Tanzania. Maar er is veel meer! Op joker.be/rondreis-tanzania vind je het volledige aanbod naar Tanzania. Mét foto’s en uitgebreide achtergrondinformatie over het land, de reisroute en de verschillende accommodaties. Elke reis is zorgvuldig samengesteld door onze eigen experts en lokale partners. Maak je toch graag een extra stop onder-

UITGEVER: LUC CALLEWAERT, GEERDEGEMVAART 96-98, 2800 MECHELEN • TEAM: ANN FRANSEN, BRITT JENNES, MARIJ LAMBERT, LESLEY LAFAUT, SIMON MARYNISSEN, LEEN PERSOONS, SOFIE STANS • GRAFISCH CONCEPT: DESIGNSKILLS • DRUK: DRUKKERIJ BULCKENS • COVERFOTO: PETER OPITEK

weg of wil je ergens minder lang of net langer verblijven? Dan passen wij het voorbeeldprogramma gewoon aan!


3

7 15

Verblijf in een comfortabele (luxe) tented lodge en rol van de ene glamping-ervaring in de andere.

8 10

12

Sta oog in oog met de uiterst zeldzame zwarte neushoorn in de Ngorongoro Crater.

6

Dolce far niente op ĂŠĂŠn van de vele bountystranden van Zanzibar.

11

14

Altijd al eens op het dak van Afrika willen staan? De Kilimanjaro vormt de ultieme uitdaging voor menig bergliefhebber.


4

De Joker-touch Wil je op safari absoluut de Big 5 spotten? Ben je benieuwd naar het leven in de Tanzaniaanse dorpen? Droom je er al lang van om de top van de Kilimanjaro te beklimmen? Of verlang je eindeloos naar een ontspannend verblijf op de exotische stranden van het eiland Zanzibar? Zodra we jouw reiswensen, budget, reisgezelschap en maximale reisduur kennen, starten onze Tanzania-experten met het uitwerken van jouw droomreis. Om steeds de beste tarieven, service én unieke ervaring te kunnen bieden, werken we al jarenlang samen met een gerenommeerde lokale partner. Eens ter plaatse zal hij jou verwelkomen en er, net als je persoonlijke chauffeur/gids (Engelstalig), voor zorgen dat de hele reis vlekkeloos verloopt.

Hoeveel kost mijn reis? Check zeker joker.be voor de prijzen van onze Tanzania-reizen. Daar vind je geen flitsende vanaf-prijs, maar wel een realistische richtprijs van de te verwachten kosten voor jouw reisgezelschap in jouw reisperiode.

Klaar om je droomreis te boeken? Dan bezorgen wij je een offerte met daarin alle inbegrepen kosten, dus ook prijzen van vliegtickets, optionele excursies en verzekeringen.

Reis je met kinderen? Laat dan zeker een offerte op maat uitwerken.

Overnachtingen zijn steeds inbegrepen in de richtprijs. Bij safari’s zijn ook het transport per 4x4, je persoonlijke chauffeur/ gids, toegangsgelden, maaltijden en transfers inbegrepen. Bij trekkings is de professionele begeleiding door gidsen, koks en dragers inbegrepen, net als maaltijden, toegangsgelden en transfers. Je vliegticket boeken we apart voor jou.

Zeker doen: je reis personaliseren Jouw Tanzania-reis moet onvergetelijk worden! Vertel ons daarom wat jij belangrijk vindt, zodat dit zeker deel uitmaakt van je programma. Graag wat meer actie op reis? Benieuwd naar het leven op het Tanzaniaanse platteland? Of heb je net nood aan meer rust? Wij regelen dat met veel plezier!

Heel wat parken bieden namelijk kortingen aan op de entry permits voor kinderen tot 16 jaar. Ook in tented lodges krijgen kinderen tot 12 jaar vaak korting.

Hoe vroeger je boekt, hoe meer voordelen! 1

thumbs-up TIP: Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf 11 maanden voor vertrek.

Benieuwd naar onze favoriete excursies? Die vind je op p 15.

“Zowat alles stond in ons infoboekje, onze gidsen wisten heel goed wat de planning was én de contactpersoon in Tanzania stond ons met plezier te woord. Een reis om nooit te vergeten.”

Familie Declerck-Luyssen

© SOFIE SLEURS

2

Een ruime keuze aan accommodaties. Bij Joker kiezen we bewust voor accommodaties en lodges met een beperkt aantal kamers. Die kleinschaligheid zorgt steevast voor extra beleving.

3

Een gratis dagrugzak van het duurzame outdoormerk Vaude als je minstens 6 maanden voor de afreisdatum je Tanzania-reis boekt. Voorwaarden op joker.be/gratisrugzak.

Zonder zorgen op weg Zowel de Joker-reisexperts als onze lokale partner én je chauffeur/gids volgen je reis de hele tijd op. Zo staan we meteen klaar bij onverwachte omstandigheden en heb je altijd een aanspreekpunt. Door je complete reis (vluchten, vervoer, hotels, excursies, verzekering, …) bij je Jokerreisexpert te boeken, geniet je van de beste bescherming en garanties.

De goedkoopste vliegtickets en meest comfortabele vluchten.

Wil je toch last minute boeken? Geen probleem! Wij zoeken graag voor je uit wat er nog allemaal mogelijk is.


3

KENIA

Lake Natron

Kilimanjaro Serengeti NP Mount Meru

5

Ngorongoro Crater

1

Lake Eyasi

Arusha

yanga

Arusha

Malindi

Kilimanjaro Moshi Airport

© PE

Safari in nationale parken

TER OPITEK

Vier van Afrika’s beste parken voor het spotten van wildlife liggen dicht bij elkaar, in het noorden van Tanzania. Serengeti National Park en Ngorongoro Crater mogen op geen enkele safari ontbreken. Het kleinere Tarangire NP en Lake Manyara NP maken je Tanzania-reis compleet.

K

Tarangire NP IN BR ARC SINNE

Same

Ndareda 3

Usambara Mountains

• Serengeti NP: verwacht je aan eindeloze geelgroene savannes, Mombasa enorme kuddes wildlife en de Great Migration, de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes en zebra’s.

Singida Kondoa R PE © JAS

1

SM

Tanga ET

Tanga PEMBA

Korogwe

S

1

Pangani

Handeni Manyoni

Dodoma

Stone Zanzibar Town ZANZIBAR

Dodoma

©D JN ANIE L JACQUEMI

NDE

Rua

1

ha

UE

EN

Dar es Salaam

• Lake Manyara NP: de thuisbasis van honderden flamingo’s, zebra’s, buffels, nijlpaarden en bavianen. Je vindt er ook leeuwen die in bomen klimmen, iets wat ze enkel in dit gebied doen. Meer over de nationale parken in Noord-Tanzania op joker.be/tanzania-np.

2

De perfecte locatie voor een romantische strandvakantie als huwe-

lijksreis, om enkele dagen te relaxen na je safari’s, of om de kleurrijDar es Salaam ke onderwaterwereld te verkennen tijdens een actieve duiktrip. Alle accommodaties en excursies op Zanzibar: zie p. 12-13.

Rufiji

HO T EL

D AN BR

E

Utete

Kisiju

Kilimanjaro

3

Met 5895m de hoogste berg van Afrika. Kies uit vijf routes naar de top en overnacht in hutten of tenten. Een absolute aanrader voor bergliefhebbers.

Mohoro

VA N

D

ji

K

Gre at

EC

2

Kilosa BRA

Q TI © S OU HAR A Z A D B

Kibau

D EN

© TIM

VA N

Ru fi

TI M

Ifakara

TANZANIA

• Tarangire NP: kuddes olifanten, zebra’s, giraffen en gnoes verzamelen regelmatig aan de Tarangire-rivier. Ze zorgen, samen met de baobabbomen en hun grillig gevormde takken, voor een uniek schouwspel.

Zanzibar ©

Iringa

• Ngorongoro Crater: spot tijdens je safari op de kraterbodem de uiterst zeldzame zwarte neushoorn. Een unieke kans!

Bagamoyo

© LAURA VERBE

©M

1

Kilwa Kivinje

Voor de routes op de Kilimanjaro: zie p. 14.

TANZANIA

Lake Manyara NP

Moshi


Het beste moment voor je safari in Tanzania

6

OP SAFARI IN TANZANIA

De maanden december tot februari en juni tot september zijn perfect voor een rondreis in Tanzania. Wij raden ook het korte regenseizoen aan, dat loopt van half oktober tot half december. Er valt in die periode wel af en toe een bui, maar er zijn veel minder toeristen in de nationale parken. Minder geschikt is het lange regenseizoen, dat loopt van half maart tot eind mei. Wildlife is in die periode moeilijker te spotten en wegen kunnen zeer modderig zijn ten gevolge van de felle regen. De beste periode om de Great Migration in het Serengeti National Park te spotten? Die verschilt van plaats tot plaats. Meestal trekken de enorme kuddes gnoes en zebra’s in juni en juli rond in het westen van het park, in augustus en september in het noorden en in december tot maart in de zuidelijke Serengeti. Meer details op joker.be/tanzania-reisperiode Door de klimaatverandering wordt de grens tussen droogen regenseizoen in Tanzania elk jaar minder duidelijk. Daarom baseren we ons advies over de beste reisperiode op de afgelopen reisseizoenen.

© BRAM SEYNHAEVE

© TANGANYIK

AW IL D

Kinderen en dieren? Een match made in heaven! Al onze reisprogramma’s kunnen aangepast worden op maat van gezinnen. Een aantal kindvriendelijke excursies zorgen onmiddellijk voor voldoende afwisseling. Nood aan wat meer tijd in het zwembad of een extra stop om een markt te bezoeken? Dat kan! Want eens ter plaatse bepaal je zelf, samen met je chauffeur/gids, hoe je je dag indeelt.

thumbs-up TIP: Safari’s in Tanzania zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ± 8 jaar.

S CAMP SS

Een privéjeep met pop-updak, koelbox en een zitplaats aan het raam voor iedereen: voor minder gaan wij bij Joker niet! Aan het stuur van onze safari-jeeps zit steevast een sympathieke Engelstalige chauffeur/ gids. Je persoonlijke chauffeur én gids die een stel arendsogen combineert met een stevige dosis kennis over het Tanzaniaanse dierenrijk. Zo kom je gegarandeerd overal tijdig en veilig aan, krijg je de beste instructies om élk dier te spotten en keer je huiswaarts met prachtige herinneringen en natuurfoto’s. Of het nu chauffeur/gids Salim, Msangi of Ali is die je tijdens de safari begeleidt: je Tanzania-reis wordt sowieso onvergetelijk!

Met het hele gezin op safari

NE ER

Met chauffeur/gids op reis


OVERNACHTEN TIJDENS JE SAFARI

COMFORT

Je verblijft midden in de natuur, in prachtig gelegen hotels of tented lodges met volwaardig bed en warme douche. Overdag ga je voluit voor het spotten van wildlife. ’s Avonds geniet je na in je kamer met zicht op de Tanzaniaanse wildernis. Af en toe een kampvuur bij zonsondergang maakt je verblijf helemaal af.

3

DELUXE

Dit is glamping pur sang! Je overnacht midden in de natuur, op de meest unieke locaties. De kamers of suites van de luxe tented lodges of luxehotels zijn prachtig, de keuken is verfijnd. Wildlife observeren vanuit de infinity pool? Dat kan! Kortom, een luxueuze safariervaring met alles erop en eraan.

Bij het ochtendgloren zachtjes gewekt worden door de geluiden van de Afrikaanse savanne en vervolgens, na een ontbijt met wildlife op de achtergrond, eropuit trekken met je chauffeur/gids voor een spannende safari? Yes you will! Jij hoeft alleen te kiezen hoe je wil overnachten: puur avontuur in een kampeertent of met meer comfort in (luxe) tented lodges. Liever een combinatie van comfortniveaus? Ook dat regelen we graag voor je.

1

BUDGET

De avontuurlijkste en meest pure safaribeleving. Je overnacht in een eenvoudige tent op publieke of private campsites, midden in de Tanzaniaanse natuur. Naast de chauffeur/gids reist er ook een kok met je mee die de heerlijkste maaltijden bereidt.

© SIMBA CAMPSITE – NGORONGORO CRATER

© KATI KATI TENTED CAMP – SERENGETI NATIONAL PARK

© LAHIA TENTED LODGE — SERENGETI NATIONAL PARK

© LAKE BURUNGE TENTED LODGE – TARANGIRE NATIONAL PARK

© MARAMBOI TENTED LODGE – LAKE MANYARA

7

OP SAFARI IN TANZANIA

3

Comfortniveaus

2


DE 4 GROTE SAFARIPARKEN EN ZANZIBAR

8

20˚

De 4 grote safariparken en Zanzibar 25˚

30˚

Tijdens deze ultieme safari-rondreis ontdek je de vier bekendste wildparken van Noord-Tanzania: Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire NP en Lake Manyara NP. Je overnacht midden in de overweldigende natuur, met haar enorme baobabs, uitgestrekte groengele savannes en een overvloed aan wildlife. Heerlijk nagenieten doe je op het exotische eiland Zanzibar.

35˚

40˚

Lake Victoria Serengeti NP

D Ngorongoro

E Crater Lake Manyara NP

A

C

Arusha

B Tarangire NP

Zanzibar

F

Lake Tanganyika

 11 dagen / 10 nachten map-marker-alt Tarangire NP — Lake Manyara NP — Serengeti NP — Ngorongoro Crater — Zanzibar Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/TZIR01. Meer reizen op joker.be/tanzania-individueel

Lake Nyasa © KIRILL TRUBITSYN


9

D

Beleef de ultieme safari in het uitgestrekte Serengeti NP. Bewonder enorme kuddes gnoes en zebra’s, met in hun kielzog leeuwen, cheeta’s en luipaarden op zoek naar een volgende prooi. De adembenemende landschappen en enorme variatie aan wildlife lijken zo uit The Lion King geplukt. DAG 1-2 -

A B

thumbs-up

Arusha — Tarangire NP Na een verkwikkende nacht in je lodge in Arusha trek je naar het Tarangire NP voor je eerste safari. Je maakt er een tocht tussen imposante baobabs en observeert grote kuddes olifanten die komen drinken aan de Tarangire-rivier.

thumbs-up

TIP: Alle

highlights van Tarangire NP vind

je op joker.be/tanzania-np. DAG 3 -

C

Lake Manyara NP Het Manyara-meer is de thuisbasis van meer dan 350 vogelsoorten, nijlpaarden, bavianen en boomklimmende leeuwen. Laat je verrassen door de verschillende vegetatiezones in dit park: mahoniewoud, vijgenboomwoud, moerasland, open grasland met acaciabomen en Afrikaanse savanne.

thumbs-up

TIP: Meer

over Lake Manyara NP vind je op joker.be/tanzania-np.

 OPTIONEEL: Fietstocht door het dorp Mto Wa Mbu.

TIP: De

troeven van de Serengeti vind je op joker.be/tanzania-np.

 OPTIONEEL: Safari met een luchtballon over de savannes van de Serengeti. DAG 6-7 -

E

Ngorongoro Crater Via de uitgestrekte Ngorongoro Plains bereik je de imposante Ngorongoro Crater. Daal af naar de kraterbodem en ga op zoek naar de zeldzame zwarte neushoorn en de andere leden van de beroemde Big 5.

thumbs-up

TIP: Meer

over de natuurpracht van de Ngorongoro Crater vind je op joker.be/tanzania-np.

DAG 8-11 -

F

Zanzibar Relax enkele dagen op de parelwitte stranden van het paradijselijke Zanzibar. Liever toch wat actiever? Ga watersporten, ontdek Stone Town of proef van exotische kruiden op een spice farm.

thumbs-up

TIP: Voor

accommodaties en excursies op Zanzibar: zie p. 12-13.

DE 4 GROTE SAFARIPARKEN EN ZANZIBAR

DAG 4-5 -

Serengeti NP


25˚

TANZANIA EN ZANZIBAR: KORTE RONDREIS

10

Tanzania en Zanzibar: korte rondreis 30˚ voor reizigers met minder tijd die het mooiste 35˚ Ideaal van Tanzania willen zien. Spot de Big 5 in Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Relax op de bountystranden van Zanzibar.

DAG 1-2

A B

Arusha — Ngorongoro Crater Laat je tijdens een safari op de kraterbodem omverblazen door de weelderige natuur en de vele wilde dieren, met de zwarte neushoorn als meest exclusieve bewoner.

thumbs-up

Meer over de natuurpracht van de Ngorongoro Crater vind je op joker.be/tanzania-np.

TIP:

40˚

45˚ DAG 3-4

Lake Victoria

C

Serengeti NP Houd in dit immense natuurreservaat je ogen wijd open voor de Big 5, giraffen, cheeta’s, hyena’s, antilopen, nijlpaarden en oneindig veel ander wildlife. Met wat geluk spot je de Great Migration: enorme kuddes gnoes en zebra’s die door het park trekken op zoek naar vers gras. Een onvergetelijke ervaring.

C Serengeti NP

B

thumbs-up

Ngorongoro Crater

A

De troeven van Serengeti NP vind je op joker.be/tanzania-np.

TIP:

Arusha

 OPTIONEEL: Safari met een luchtballon over de savannes van de Serengeti. DAG 5

C A

Serengeti NP — Arusha Zanzibar

D

Lake Tanganyika

 9 dagen / 8 nachten map-marker-alt Ngorongoro Crater — Serengeti NP — Zanzibar Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/TZIR02. Meer reizen op joker.be/tanzania-individueel

Lake Nyasa © ISABEL WERBROUCK

Neem tijdens je terugrit naar Arusha de tijd om de laatste keer dieren te spotten. Het stof van de wildparken spoel je definitief van je af in het zwembad van je lodge. DAG 6-8 -

D

Arusha — Zanzibar Geniet nog van enkele dagen zon, zee en strand op het exotische Zanzibar. Of trek eropuit en leer het eiland op een andere manier kennen.

thumbs-up

Voor accommodaties en excursies op Zanzibar: zie p. 12-13.

TIP:


Tanzania Explorer XL 35˚

Lake Victoria

Aankomst in Kilimanjaro International Airport, aan de voet van Afrika’s hoogste berg. Je vliegt er meteen in met een safari in het Tarangire National Park. Rij door een heuvelachtig landschap 40˚ met machtige baobabs en laat je imponeren door grote kuddes olifanten die hun dorst lessen aan de rivier.

thumbs-up

TIP:

Alle highlights van Tarangire NP vind

je op joker.be/tanzania-np. DAG 3

E D Ngorongoro Crater Lake Eyasi

C

Mto Wa Mbu

Serengeti NP

F

G

Lake Natron

A

Arusha

C Mto Wa Mbu

B

Tarangire NP

Dit is een voorbeeldreis. Alle details: joker.be/TZIR04. Meer reizen op joker.be/tanzania-individueel

DAG 6-9

Hou je klaar voor de ultieme safari in Afrika! De kans is groot dat je op enkele dagen tijd zowel de Big 5 als tientallen andere diersoorten spot in de savannes van de Serengeti en op de bodem van de Ngorongoro Crater, ’s werelds grootste vulkaankrater. Meer info over de natuurpracht van Serengeti NP en de Ngorongoro Crater vind je op joker.be/tanzania-np.

TIP:

 OPTIONEEL: Safari met een luchtballon over de savannes van de Serengeti. DAG 10-12

D

Lake Natron Via een onverharde weg bereik je het afgelegen en ruige Lake Natron. Duizenden roze flamingo’s en de felrode outfits van de vele Masai-stammen geven deze donkere en mysterieuze omgeving de nodige kleur. Op de achtergrond aanschouw je de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai. Ronduit spectaculair!  OPTIONEEL: Beklim de Ol Doinyo Lengaivulkaan • wandel en zwem aan de Ngare Sero-waterval • wandel naar Lake Natron

E F

Serengeti NP — Ngorongoro Crater 45˚

thumbs-up

Dompel je onder in ‘het leven zoals het is’ in het dorp Mto Wa Mbu. Verken de omgeving per fiets of te voet, houd halt aan een bananenplantage, bezoek een schooltje en kunstatelier, lunch bij een lokaal gezin en laat je verleiden door een glas bananenbier. DAG 4-5

 12 dagen / 11 nachten map-marker-alt Tarangire NP — Lake Natron — Serengeti NP — Ngorongoro Crater — Lake Eyasi

© WILLEKE DE PAUW

A B

Arusha — Tarangire NP

G A

Lake Eyasi — Arusha Bewonder hoe bekwame vaklieden van de Datoga-stam pijl- en speerpunten smeden en verhandelen aan andere lokale stammen. Ga mee op jacht met de nomadische Hadzabe en oefen je schietkunsten met pijl en boog. Je reis eindigt in de stad Arusha, waar je nog even kan genieten van het zwembad in je lodge.  OPTIONEEL: Verleng je reis in Tanzania met een deugddoend strandverblijf op het tropische eiland Zanzibar (zie ook p 12-13).

TANZANIA EXPLORER XL

DAG 1-2

Een reis vol safari, actie en cultuur. Spot de Big 5, fiets langs plantages, zwem en wandel aan watervallen en maak kennis met de eeuwenoude tradities van verschillende stammen.

11

50˚


Nungwi Kendwa

12

ZANZIBAR

Mnemba Island

Matemwe

Pongwe

E ET ©P

Stone Town

R

OP

ITEK

Voor de kust van Tanzania ligt het exotische eiland Zanzibar. Prachtige bountystranden, mooie zonsondergangen, kristalhelder water en een waaier aan hotels maken van Zanzibar de place to be voor een onvergetelijk zon-zee-strand-verblijf. Vanuit de safariparken sta je in een mum van tijd op dit tropische eiland. Ook vanuit Brussel vlieg je vlot richting Zanzibar voor een deugddoende strandvakantie of huwelijksreis. Het hotelaanbod op Zanzibar is enorm. Van kleine guesthouses tot all-inclusive resorts, van kamers aan het strand tot privévilla’s met infinity pool: werkelijk alles is er mogelijk.

Fumba

Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze, rekening houdend met je eigen smaak, reisgezelschap en budget. Onze voorkeur? Kleinschalige, authentieke accommodaties die op zich al een meerwaarde bieden aan je verblijf.

©

UZ

Beste reisperiode: alle maanden behalve april en mei.

© TIM VAN DEN BRANDE

U

V RI

ILL

A

2


SE

NS

DON'T MISS... NS JA

1

om uit te kiezen

BEA E CH HOUS

RE

• Het noorden: Nungwi en Kendwa

A W

Bijna geen getijden waardoor de oceaan steeds toegankelijk is • drukkere stranden met grotere hotels en meer andere toeristen • levendige sfeer. Hotels in de buurt: Z-hotel Zanzibar en Warere Beach Hotel 1

• Het noordoosten: Matemwe en Pongwe Kleinere, intiemere stranden • invloed van laagtijd en hoogtij waardoor de zee minder toegankelijk is • voor de ultieme rustzoekers • snorkelen en duiken langs Mnemba Island.

Michamvi

Hotels in de buurt: Sunshine Marine Lodge en Villa Kiva Boutique Hotel

• Het zuidoosten: Michamvi, Paje en Jambiani

Paje

Rustigere stranden en minder toeristen • kleinere hotels • voor rustzoekers • perfecte uitvalsbasis voor excursies in het binnenland • zee ver weg bij laagtij. Hotels in de buurt: Zanzistar en Uzuri Villa 2

• Het zuiden: Fumba en Kizimkazi Jambiani

Zeer afgelegen stranden afgewisseld met ruwe rotskusten • zee ver weg bij laagtijd • ideaal voor excursies op en in het water. Hotels in de buurt: Fumba Beach Lodge en Mama Roots

• Het westen: Stone Town Verdwaal in de steegjes en marktjes van Arabisch Stone Town • ideaal als starter of afsluiter op Zanzibar. Kizimkazi

13

stranden

Palmbomen, wit zand en turquoise water? Check! Toch is niet elk strand in Zanzibar hetzelfde en kies je best op voorhand waar je graag wil verblijven.

RE

©

10

4

ZANZIBAR

E LIN © CA R O

3

Hotels in de buurt: Kholle House en Jafferji House

© SUNSHINE HOTEL

© KISIWA ON THE BEACH

Logeren op Zanzibar: onze persoonlijke favorieten Eén van onze favoriete budgethotels op Zanzibar is Bellevue Guesthouse. De kleurrijke kamers brengen je instant in een exotische sfeer. Onder de comforthotels kan Sunshine Hotel 3 ons het meeste charmeren omwille van het unieke design, de kleinschaligheid en de ruime kamers met terras. En als we echt moeten kiezen uit onze selectie deluxehotels, dan gaan we voor Kisiwa On the Beach 4 : verfijnde luxe in een intiem kader! Benieuwd naar de hotels die wij selecteerden? joker.be/logeren-op-zanzibar

4 niet te missen excursies

Een gezellig avondje uit

• O riginal Safari Blue Tour​​ Spot dolfijnen, observeer kleurrijke vissen tijdens het snorkelen, en smul van een seafood BBQ op een traditionele, houten zeilboot.

• The Rock (Michamvi, oostkust) Restaurant gelegen op een grote rots in de Indische Oceaan. Lang op voorhand te reserveren!

• Stone Town Walking Tour Duik de stad in, wandel met een gids rond in de kleine straatjes en steegjes en bezoek de belangrijkste historische gebouwen (UNESCO). • Spice Tour en Swahili lunch​​ Proef, ruik en geniet van de verschillende kruiden die worden gekweekt op het eiland. • Stand Up Paddling in de mangroves​ Leuke, unieke activiteit waarbij je al peddelend de mangroves van Zanzibar verkent.

• Upendo (Michamvi, oostkust) Zeer verfijnde, moderne, keuken. Eén van de betere restaurants op Zanzibar. • Emerson on Hurumzi (Stone Town)​​ Swahili tapas op het mooiste dakterras van Stone Town. • Forodhani Gardens (Stone Town) Authentieke foodmarket by night waar je kan proeven van lokale delicatessen. Enkel voor mensen met een sterke maag.


© ROSELIEN BOMMEREZ

14

5 routes, trekking van 6 of 7 dagen

KILIMANJARO

Het beklimmen van de Kilimanjaro is voor vele bergliefhebbers – terecht – hét ultieme avontuur in Afrika. De top van de berg kan je bereiken via 5 routes. Deze verschillen van elkaar door hun moeilijkheidsgraad, het landschap waar je door wandelt en het aantal andere Kilimanjaro-trekkers dat je onderweg tegenkomt. Je kiest zelf of je de route in 6 of 7 dagen aflegt. Elke route begint in het tropische regenwoud aan de voet van de berg. Je stijgt verder langs indrukwekkende lavavelden en eindigt in een alpien landschap. Op en rond de top heb je kans op sneeuw. Voor elke privébeklimming van de Kilimanjaro geldt dat: • je professioneel begeleid wordt door een ervaren team dragers, een gids, een assistent-gids en een kok dat beschikt over kwalitatief trekkingsmateriaal. • je overnacht, afhankelijk van de gekozen route, in tenten of berghutten. • alpinisme-ervaring niet vereist is. Een goede conditie en een stevige portie doorzettingsvermogen zijn een must. • een 7-daagse tocht de kans op hoogteziekte verkleint, waardoor je meer kans hebt om de top te bereiken.

RONGAI 1190m

Simba camp 2600m

KILIMANJARO UHURU PEAK

Mti Mkubwa Camp 2750m Shira Camp 1 3500m

5895m

Shira Camp 2 3840m

LEMOSHO

Kikelewa Cave 3600m

Kibo Hut & Camp 4700m

Machame Camp 3000m

– bed Berghut –

MACHAME-ROUTE

– bed Tent –

LEMOSHO-ROUTE

– bed Tent –

↘ via Mweka-route

UMBWE-ROUTE

– bed Tent –

↘ via Mweka-route

RONGAI-ROUTE

– bed Tent –

↘ via Marangu-route

↘ via Mweka-route

Mawenzi Tarn 4310m

2250m

Moeilijkheidsgraad —

Mawenzi Peak 5149m

Baranco Camp 3950m

↘ via Marangu-route

MARANGU-ROUTE

Barafu Camp 4600m Karanga Camp 4000m

Mweka Camp 3100m

Afdaling

Wanneer de Kilimanjaro beklimmen?

Horombo Hut 3720m

Umbwe Cave

drukte van de route — bed Type overnachting —

Beste reistijd: juni tot oktober en januari tot maart — Onze voorkeur: maart en oktober (minder druk, maar toch goed weer) — Te mijden: november en december, en april en mei (kort en lang regenseizoen) Mandara Hut 2720m

thumbs-up TIP: Heb je minder tijd of minder budget? Beklim de Mount Meru of ga op trekking door de Usambara Mountains.

MACHAME 1800M

Alles over onze trekkings in Tanzania op joker.be/tanzania-trekking Mweka Gate 1650m

UMBWE

MWEKA

1600M

Moshi

MARANGU 1800m


EXCURSIES Krijg je maar niet genoeg van Tanzania? Overweeg dan zeker om je reis te verlengen met één of enkele dagen. We selecteerden voor jou alvast onze favoriete uitstappen.

JOKER ANTWERPEN Blauwtorenplein 10, 2000 Antwerpen antwerpen@joker.be

Bezoek een authentieke Masai Boma 3

JOKER ANTWERPEN-WILRIJK Boomsesteenweg 666, 2610 Wilrijk* wilrijk@joker.be

Neem een kijkje in een niet-commerciële Masai Boma. Dat is een verzameling van hutten omheind met dorenstruiken. Een Masai Boma huisvest een Masai-familie samen met haar vee.

JOKER BRUGGE Academiestraat 10, 8000 Brugge brugge@joker.be JOKER BRUSSEL Pletinckxstraat 3, 1000 Brussel brussel@joker.be JOKER GENT Bagattenstraat 64, 9000 Gent gent@joker.be

Serengeti National Park

2

© PETER OPITEK

JOKER HASSELT Leopoldplein 4, 3500 Hasselt hasselt@joker.be

Arusha

Safari met een luchtballon Ervaar de Serengeti tijdens een safari in een heteluchtballon bij zonsopgang. Een absolute once-in-a-lifetime-ervaring.

Maji Moto Hot Springs

JOKER HARELBEKE-KORTRIJK Kortrijksesteenweg 415, 8530, Harelbeke* harelbeke@joker.be

2

Via een hobbelige zandweg bereik je de groene oase van Maji Moto. Neem het slingertouw en duik in het warme, kristalheldere water. Een ontspannende voor- of namiddag uit.

Pre- en post-safariverblijf in West-Kilimanjaro Geen tijd om naar Zanzibar te gaan, maar toch voor of na je safari's nog even tot rust komen? De Simba Farm Lodge en Africa Amini Life Lodge zijn twee prachtige verblijven met een uniek karakter. Ze liggen midden in de savanne, met zicht op de Kilimanjaro en Mount Meru.

1

Lake Manyara NP Fietsen in en rond Mto Wa Mbu

Lake Natron

1

Verken al fietsend het dorp Mto Wa Mbu en leer hoe mensen er werken, wonen en leven. Een leuke, leerrijke daguitstap tussen de safari’s door. Ook ideaal voor kinderen en tieners!

Wandel- en kanosafari in Arusha NP Onder begeleiding van een ranger verken je te voet en per kano Arusha NP. Geen leeuwen of luipaarden, maar wel giraffen, gazelles, zebra’s, buffels, gnoes, en ander wildlife. De ideale opwarmer voor je rondreis in Tanzania.

© STIJN RAEPSAET

3

Usambara Mountains Wandelen & homestay in de Usambara Mountains Verblijf enkele dagen in de groene Usambara Mountains en ontdek een heel ander Tanzania. Wandel van dorp tot dorp, geniet van de prachtige natuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Je overnacht in een leuke lodge én doet een homestay.

Meer details en foto’s van elke excursie op joker.be/excursies-tanzania

JOKER LEUVEN Boekhandelstraat 3, 3000 Leuven leuven@joker.be JOKER MECHELEN Rode Kruisplein 14, 2800 Mechelen* mechelen@joker.be JOKER ONLINE online@joker.be *3 Joker-reiskantoren gelegen in de A.S. Adventure Stores. Telefoonnummers en openingsuren van onze kantoren vind je terug via www.joker.be/reiskantoren

15


Profile for Joker Reizen

Tanzania & Zanzibar- reizen met je eigen reisgezelschap - Joker  

Ontdek hier het aanbod reizen met je eigen reisgezelschap naar Tanzania en Zanzibar, inclusief safari's, strandverblijven en beklimming van...

Tanzania & Zanzibar- reizen met je eigen reisgezelschap - Joker  

Ontdek hier het aanbod reizen met je eigen reisgezelschap naar Tanzania en Zanzibar, inclusief safari's, strandverblijven en beklimming van...

Advertisement