Roadtrips USA & Canada

Page 1

ROADTRIPS U S A

&

C A N A D A

INDIVIDUELE REIZEN

Met z’n twee, met vrienden of het gezin check Aanpasbare programma’s check 3 comfortniveaus om te combineren check Extra: originele accommodaties en activiteiten

H U U R WAG EN & H OT ELS C A MP ER • C A MP ER VAN


2

Goed om weten p. 4

Onze Roadtrips: 3 formules

p. 38 Roadtrippen met de camper

p. 6

De Joker-touch

p. 40 Roadtrippen met de campervan

p. 7

De prijs van je reis en wanneer boeken

p. 42 Canada: de regio's in kaart

p. 8

USA: de regio's in kaart

p. 59 Zo maak je je reisplannen concreet

p. 30 Over city breaks en city trips

p.8

p. 59 De 10 Joker-reiskantoren

Roadtrips in de USA

p. 10 Southwest USA

p. 26 Northeast USA

p. 12

Cruising the West

p. 27

p. 13

Wandering the Western Parks

p. 14

Discover the West

p. 15

A Taste of the West

p. 29

p. 16

The Canyon Explorer California Dreaming

p. 32 Florida

Nog meer Roadtrips op joker.be

p. 17 p. 18

Excursies

p. 34

A Taste of Florida

De meeste van onze Roadtrips USA en Canada vind je in deze brochure.

p. 19

Relax, you’re in Florida

Maar er is meer! Op joker.be/roadtrips-usa-canada krijg je het volledige aanbod te zien

Origineel overnachten

p. 35

p. 20 Northwest USA

Colourful New England

p. 28 Deep South The Cotton States

p. 36 Hawaii p. 36

de bestemming.

Aloha from Hawaii

p. 22

Yellowstone & the Rockies

p. 23

Wandering the American Rockies

p. 37 Alaska

p. 24

Pacific Northwest

p. 37

Wild Alaska

p. 25

Great Parks of the Northwest

p. 37

Cruising Alaska en Yukon

p. 42

voor Noord-Amerika. Met foto’s, kaarten en uitgebreide achtergrondinfo over de reis en

Roadtrips in Canada

p. 44 West-Canada:

p. 52 Oost-Canada

p. 46

Cruising the Canadian West

p. 54

A Taste of Eastern Canada

p. 47

Rockies & Rainforests

p. 55

Cruising the Canadian East

p. 48

Western Wilderness & Inside Passage

p. 56

A Taste of Québec

p. 49

A Taste of Western Canada

p. 56

Cruising Québec

p. 50

Wandering the Canadian Rockies

p. 57

Excursies

p. 51

Excursies

p. 58

Origineel overnachten

5 Welke reisformule past bij jou?


3

19 58

Alle reisprogramma’s kunnen aangepast worden op maat van (jonge) kinderen. Vaak genieten zij van mooie kortingen in hotels!

Glamping in Zion NP of een andere unieke slaapplaats?

40 8 Naar welke regio in de USA trek jij? Onze handige overzichtskaart wijst je de weg!

30 Dompel je onder in de bruisende metropolen van Noord-Amerika.

Met het artwork op je campervan – door de beste graffiti artists uit L.A. – scoor je gegarandeerd complimenten onderweg!

42 Wat vind je waar in Oost- en West-Canada? Eén blik op de kaart en je bent vertrokken.

7 Je eigen roadbook op maat: praktische info en insider-tips.

18 51 57 Kajakken op Lake Powell of tussen de walvissen in Canada? Of een andere unieke ervaring?


4

Het beste decor voor je Roadtrip

Je ziet het al voor je: cruisen langs oranjerode canyons, stille wouden, grillige gletsjers en ijsblauwe meren. Woeste landschappen die zich verder uitstrekken dan je je had kunnen voorstellen, en dan overgaan in voorsteden en iconische wereldsteden. Met de juiste soundtrack rij je langs ruwe kusten en palmboomstranden. Op jouw tempo, in het gezelschap waar je zo naar uitkeek: met z’n twee, je familie of je beste vrienden. Om de tijd van je leven te hebben on the road. In de USA en Canada bieden we bij Joker meer dan 30 Roadtrips aan. Je kan ze volledig aanpassen zoals je wil, zonder meerkost. Zo maken we er een unieke reis van, aangepast aan jouw droom. Inbegrepen zijn jarenlange expertise, betrouwbare lokale contacten en je 150 pagina's dikke Roadbook, het draaiboek van jouw reis op maat.


3

Roadtrip formules

Zeker doen: je reis personaliseren! Jóuw Roadtrip moet echt me-mo-ra-bel worden! Vertel ons daarom wat jij belangrijk vindt op reis zodat dit zeker deel uitmaakt van je programma. Mag het al eens wat actiever? Weet dan dat je in verschillende nationale parken naast wandelen ook kan mountainbiken, raften of paardrijden. Wil je comfortabele hotels ook wel eens afwisselen met glamping in een tipi of een verblijf op een ranch? Sure thing!

Canada en de Verenigde Staten, na Rusland de grootste landen ter wereld, zitten niet verlegen om een vierkante kilometer meer of minder. De keuze van je vervoersmiddel zal dan ook bepalend zijn voor je Roadtrip. Kies je voor een huurwagen met overnachting in hotels, of verleg je je grenzen met een trip in een camper of campervan? We zoeken samen met jou uit welke formule het best past bij je route, budget, reisgezelschap en die langgekoesterde droom van jou. Alvast een overzicht:

1 Huurwagen en hotels Dé klassieker onder de Roadtrips, maar iedereen vult deze formule anders in. De ene huurwagen is immers de andere niet, en hotels verschillen van comfortniveau.

Kies je huurwagen Een comfortabele wagen is standaard inbegrepen in je Roadtrip. Maar upgraden is altijd mogelijk. Zie je jezelf liever in een Mustang rijden? Of kiezen je gezinsleden unaniem voor een SUV of minivan? Wij kijken met plezier na wat de opties zijn voor jouw route en reisperiode.

Kies een comfortniveau (of combineer!) • Budget: een combinatie van degelijke 2-sterrenhotels met een goede ligging en 3-sterrenhotels die iets minder centraal gelegen zijn. • Comfort: de ideale mix van prijs, kwaliteit en ligging. Door deze hotels in je Roadtrip te verwerken kan je heel wat tijd uitsparen. • Deluxe: de betere 3- en 4-sterrenhotels op de meest gegeerde locaties. Profiteer ten volle van alle faciliteiten en verwen jezelf in alle luxe! In de beschrijving van onze minutieus uitgewerkte Roadtrips op www.joker.be vind je een overzicht van alle hotels die we selecteerden. Combinaties en aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk! bullhorn WIST JE DAT… je bij ons perfect per nacht je comfortniveau kan kiezen?

Benieuwd naar onze excursies en speciale accommodaties? Bekijk ze op p. 18-19 (Southwest USA), p. 51 (West-Canada) en p. 57-58 (Oost-Canada). Niet twijfelen, doen!

2 Met de camper Cruisen met je camper langs de mooiste plekjes in de USA en Canada: het weidse landschap is er geknipt voor! Je stopt precies daar waar je wil en wanneer je wil. Je hebt immers alles bij wat je nodig hebt: een goed uitgeruste keuken, een badkamer met douche en wc, en comfortabele slaapplaatsen. Je kiest uit verschillende modellen campers - van compacte uitvoeringen tot familie-exemplaren voor 7 personen - die je kan ophalen bij meer dan 30 verhuurlocaties.

"Iedere aanvraag behandelen we alsof het onze eigen reis zou zijn. Met de input die we van de klanten krijgen, zorgen we ervoor dat iedereen een unieke reiservaring beleeft!" Joeri Delbaere Product Manager bij Joker

3 Met de campervan De formule die garant staat voor ultieme vrijheid! Onze campervans of kampeerbusjes herken je van vér: ze zijn gedecoreerd door graffitikunstenaars uit L.A.. Je hebt de keuze uit 3 modellen, van 2 tot 4 personen. Een dubbel bed, een tafel, een compact keukencompartiment en een watertank: meer heb je in je campervan niet nodig. #vanlife is roadtrippen op z’n puurst. Ideaal voor jonge koppels die hun grenzen willen verleggen, een gezin met een kindje tot 2 jaar of gezinnen met max. 2 tieners.

Verschillende van onze Roadtrips kan je met de camper of campervan doen. We hebben ze voorzien van een duidelijk label. Meer weten over onze campers en campervans? Alle info op p. 38-41.

Met jonge kinderen of tieners op Roadtrip Al onze Roadtrips kunnen we aanpassen aan de noden van een jong gezin: activiteiten op maat van korte beentjes of middagdutjes, minder lange afstanden per dag en kindvriendelijke hotels of campings. Reis je met tieners die houden van wat meer actie? Dan voegen we met plezier extra uitdagingen toe aan je Roadtrip!

5


6

De Joker-touch Welke highlights staan op je bucketlist? Welke activiteiten moÊt je gewoon gedaan hebben? Wat is het budget dat je voor ogen hebt? Hoeveel dagen telt jouw ideale rondreis? En met welk reisgezelschap trek je er op uit? Zodra wij jouw reiswensen kennen, toetsen onze USA- en Canadaspecialisten de haalbaarheid van jouw droomroute aan hun ervaringen. Ze zoeken de beste tarieven en werken een offerte op maat voor je uit. Alles is gebaseerd "De reizen van Joker zitten goed in elkaar. op massa’s persoonlijke Het programma is dynamisch genoeg om veel reiservaring in de USA en te zien en te doen en er is genoeg tijd om te Canada, en een jarenlange relaxen. Je kan op een flexibele en persoonlijke samenwerking met de beste lokale partners. manier je reis aanpassen aan je eigen wensen.

Het programma van Joker heeft ons naar fantastische plekken gebracht, met het Roadbook bij de hand als reisbijbel. Bedankt!" Lisbet R. Southwest USA


Hoeveel kost mijn reis? Op de Joker-website vind je de prijzen van onze Roadtrips. Niet enkel een flitsende vanaf-prijs, maar een realistische richtprijs van de te verwachten kostprijs voor jouw reisgezelschap in jouw reisperiode. In elk voorstel zijn hotels, huurwagen en plaatselijke taksen inbegrepen.

7

Jouw gepersonaliseerde Roadbook Een viertal weken voor vertrek ontvang je jouw gepersonaliseerde Joker-Roadbook. Verheug je op zo’n 150 pagina’s puur leesplezier met: • praktische info over je Roadtrip met huurwagen • de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, incl. onze insider-tips • alle info over je hotels

Verander je iets aan het programma of combineer je hotels uit verschillende comfortniveaus, dan betaal je geen wijzigingskost. Een penthouse suite boeken in Las Vegas? Je betaalt alleen het prijsverschil met een standaardkamer! Klaar om die droomreis te boeken? In de offerte vind je in detail alle inbegrepen kosten, zoals bijvoorbeeld prijzen van vliegtickets, optionele excursies en verzekeringen.

Reis je met kinderen? Heel wat hotels bieden kortingen aan voor kinderen tot 12, 16 of zelfs 18 jaar, als ze vergezeld worden van min. 2 betalende volwassenen. Meer info daarover vind je bij elke Roadtrip op www.joker.be.

• vouchers voor activiteiten en toegangstickets die je vooraf reserveerde • routevoorstellen

Service on the road Ook tijdens je Roadtrip blijven wij aan je denken. Zowel je Joker-reisexpert als onze lokale partners volgen de situatie ter plaatse op de voet. Zo staan we meteen voor je klaar als onverwachte omstandigheden je reis dreigen te beïnvloeden. Door je complete reis (vluchten, vervoer, hotels, excursies, verzekering, …) bij je Joker-reisexpert te boeken, geniet je van de beste bescherming en garanties.

Hoe vroeger je boekt, hoe meer voordelen! 1

thumbs-up TIP: Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf 11 maanden voor vertrek. 2

“Leuk dat er ook tijdens de reis een oogje in het zeil werd gehouden. We misten onze vlucht en een hotel werd geannuleerd wegens bosbranden. Joker heeft dit goed opgelost voor ons.”

Dries Notenboom Southwest USA

De goedkoopste vliegtickets en meest comfortabele vluchten.

Een ruime keuze aan huurwagens en camper(van)s aan de beste prijs. thumbs-up TIP: Op campers zijn er kortingen tot 15% voor wie vroeg boekt.

3

De beschikbaarheid van logies in populaire steden en speciale accommodaties is beperkt. Hoe vroeger je boekt, hoe meer keuze je hebt.

Wil je toch nog last minute boeken? Geen probleem! We zoeken graag voor je uit wat er nog allemaal mogelijk is. thumbs-up TIP: Tijdelijke promoties op huurwagens, campers of campervans? Die lees je in onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte via www.joker.be/nieuwsbrief


Olympic NP Glacier NP Seattle

Olympia

8

Portland

Mount Rainier NP

Salem

USA

Helena

Yellowstone NP

Boise

Rapid RapidCity

city

Cheyenne

Northwest USA p. 20

Sacramento

Carson City Yosemite NP

Salt Lake City Arches NP

San Francisco

Ruige kusten, bossen en besneeuwde pieken in Washington en Oregon · bergen en uitgestrekte landschappen in en rond de American Rockies · niet te missen: Yellowstone en Olympic National Park

Zion NP

Monterey

Death Valley NP Las Vegas

Zion

Denver

Moab Bryce Bryce NP Monument Valley

Grand Canyon

Southwest USA p. 10

Pacific Ocean

Wandel door prachtige natuurparken met elk hun eigen karakter · beleef iconische metropolen als San Francisco en Las Vegas · overweldigende en uitgestrekte natuur in Zion en Yosemite National Park

Santa Fe

Los Angeles

Alaska

Albuquerque

Arctic Ocean Phoenix

Alaska p. 37

Russia

Canada

Geniet op afgelegen stranden omringd door weelderig groene bergflanken · zwem in het meest helderblauwe water · hike de meest adembenemende trails · verken de pruttelende vulkanen van Volcano National Park

Bering Sea

O’ahu

Yukon

Denali NP Anchorage

Hawaii p. 36

Hawaii

Kauai

Heerlijk off the beaten track · ruige natuur en kleine stadjes · laat je overheersen door natuur en wildlife · verken bergen, meren, gletsjers · aanschouw Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika

Honolulu Maui

Juneau Big Island

Pacific Ocean

Pacific Ocean

Volcanoes NP

Pie


Québec

9 Montréal

Acadia NP Augusta White Mountain NF Montpelier

Bismarck

Ottawa

Concord

Toronto

Saint Paul

Boston

Albany

Badlands NP erre

Niagara Falls

Madison

Providence Hartford

Detroit

Lansing

New York

Des Moines Chicago

Trenton

Harrisburg Columbus

Lincoln

Dover Annapolis

Washington D.C. Topeka

Springfield

Kansas City

Indianapolis Charleston

Jefferson City

Richmond

Northeast USA p. 26

Raleigh

Uitgestrekte kustlijnen · wandel in de groene bossen van Acadia National Park en White Mountain National Forest · kuier door de straten van het gezellige Boston · dé regio van de Indian Summer

Nashville Memphis

Little Rock

Atlanta

Atlantic Ocean

Columbia Charleston

Deep South p. 28

Montgomery

Dallas

Kuier door topsteden als Memphis en Nashville, boordevol muziek · Southern hospitality · ontdek de typische zuiderse keuken · trek de natuur in in de Great Smokey Mountains

Jackson

Baton Rouge

Austin Houston

Schitterende natuur, dynamische steden, swingende muziek en mooie stranden, USA heeft het allemaal!"

Frankfort

Great Smokey Mountains NP

Oklahoma City

USA

Minneapolis

Tallahassee New Orleans

Orlando

Florida p. 32 Geniet van de witte zandstranden en palmbomen van Miami en de Keys · laat je innerlijke kind los in Universal Studios of Disneyworld · trek je terug in de groene Everglades

Miami

Gulf of Mexico Everglades NP Key West

Nassau


SOUTHWEST USA

10

Southwest USA Een Roadtrip door Southwest USA is op elk vlak onnoemelijk divers en bezorgt je tal van kippenvelmomenten. Je reist door nationale parken met elk hun eigen karakter en verblijft in bruisende metropolen. Verbaas je in Arizona over de statige saguarocactussen, de rode rotsen van Sedona, de machtige Grand Canyon en de sierlijk golvende Antelope Canyon nabij Page. In Utah wissel je het fotogenieke Monument Valley af met het delicate Arches National Park in Moab. Het feeĂŤrieke Bryce NP ruil je in voor het indrukwekkende Zion NP. De natuur blijft park na park overweldigend. Snuif in Nevada de magie op van het wervelende Las Vegas, om vervolgens de Californische highlights te verkennen. De uitgestrektheid en diversiteit van Death Valley kan je pas omvatten als je er doorrijdt, terwijl de groene bossen, watervallen en grijze rotsen van Yosemite NP je verwonderd achterlaten. Geraak niet uitgekeken op het gezellige San Francisco alvorens de adembenemende Highway 1 langs de Californische kust te nemen. Kuier ten slotte door de toffe buurten van Los Angeles, geniet van de kust of maak plezier in de pretparken. De uitgestrekte Southwest USA verbaast telkens weer en blijft nog lang nazinderen.


DON'T MISS... De mooiste scenic routes: • Utah’s Scenic Byway Geniet van een subliem stukje natuur tijdens een rit over de UT-24 en UT-12, die je doorheen het indrukwekkende Capitol Reef NP en Grand Staircase-Escalante National Monument voeren. • Artist’s Palette 6 Wijk in Death Valley even van de hoofdbaan af en laat je verbazen door de geologische regenboog van de Artists Drive. • Tioga Pass Deze pittoreske rit naar Yosemite Valley is het perfecte voorsmaakje van Yosemite NP! Strek onderweg de benen tijdens een wandeling over de John Muir Trail naar Cathedral Lakes. • California’s Highway 1 7 Cruise over de indrukwekkende Highway 1 die je langs de spectaculaire kust voert tussen de charmante kuststadjes Monterey en Pismo Beach. Spot zonnende zeeleeuwen en relax op het paarse strand van Pfeiffer Beach.

"Top! Prachtige gevarieerde reis met zowel natuur als stedelijke omgeving, zeer goede organisatie qua logementen en huurwagen. Een aanrader voor iedereen die een roadtrip langs de Westkust op zijn verlanglijstje heeft!" Xavier Laroy

City Life • Las Vegas ademt leven met z’n rinkelende jackpots, verblindend kleurenpalet en spectaculaire shows. De hotels zijn een attractie op zich, zoals de gondels in The Venetian en de fonteinen en indoor tuinen van de Bellagio.

thumbs-up

11

2

Ga ook eens naar Fremont Street in het oude Las Vegas of laat je huwelijk bezegelen in een van de trouwkapelletjes.

TIP:

• San Francisco is een traveler’s favorite! Behalve de iconische Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz vind je er gezellige buurten en steile heuvels die je met de charmante kabeltrams of je huurwagen kan trotseren. 2 3

thumbs-up

• Los Angeles heeft voor ieder wat wils: van fietsen langs het strand tussen Santa Monica en Venice Beach tot kuieren over de Hollywood Walk Of Fame en celebrities spotten in Beverly Hills.

thumbs-up

Boek een extra nacht en laat het kind in je los in Universal Studios of Disneyland!

TIP:

5

5 niet te missen hikes • Arches NP​​: Hike naar de fragiele Delicate Arch 5 • Bryce NP​​: Combineer de sprookjesachtige Queens Garden en Navajo Trail 1 • Zion NP​​: Geniet van adembenemende zichten vanop Angel’s Landing 3 1

• Yosemite NP​: Volg de magnifieke Mist Trail naar de Vernal en Nevada Falls 4

4

Huur een fiets en trek erop uit over de Golden Gate Bridge naar Sausalito of verken het Golden Gate Park.

TIP:

Tips Tijdens de zomermaanden begin je best vroeg aan je dag. Zo haal je het meeste uit de wandelingen op je must-do-lijstje vóór de dag op z’n warmst is!

7

6


Cruising the West

SOUTHWEST USA CRUISING THE WEST

12

Klaar voor een onvergetelijke reis langs de hoogtepunten van Southwest USA? Door te starten in Phoenix sta je in no time aan de Grand Canyon. Vervolg je trip langs Monument Valley, Bryce Canyon en het wandelparadijs Zion. Snuif de magie op van ‘Sin City’ voor je Death Valley en het wondermooie Yosemite verkent. Sluit je rondreis af in de wereldsteden San Francisco en Los Angeles en ontdek ondertussen de rust en schoonheid van de Californische kust.

DAG 1-2 -

A B

Phoenix – Grand Canyon National Park Cruise langs de rode rotsen van Sedona en de weelderig beboste Oak Creek Canyon. Verken de South Rim van de majestueuze Grand Canyon en vergeet zeker de magnifieke zonsondergang niet.  OPTIONEEL: Helikoptervlucht over de Grand Canyon DAG 3-4 -

Via de iconische rotsformaties van Monument Valley kom je aan in Page, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell.  OPTIONEEL: Bezoek Antelope Canyon of kajak op het mooie Lake Powell. DAG 5 -

Bryce Canyon NP Daal af naar de bodem van Bryce Canyon en ervaar een feeëriek schouwspel van licht en grillige zandsteenformaties. San Francisco

J

I

Yosemite NP

Moab

H

3

K Monterey

Pismo

Zion NP E

G

D C

F

L Beach

2

B

Las Vegas

Grand Canyon NP

Pacific Ocean M Los Angeles

A Phoenix

 19 dagen / 18 nachten map-marker-alt Phoenix — Los Angeles

map-signs Ca. 3.750 km

Alle details: www.joker.be/USIR12 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 18-19

1

C

Monument Valley – Antelope Canyon

D


DAG 6-7 -

E

DAG 11-12 -

Yosemite NP

In Zion NP maak je prachtige wandelingen. Avonturiers waden zich een weg door de Virgin River tot de Narrows, het smalste deel van de Zion Canyon of klimmen met behulp van kettingen tot de top van Angels

De bebloemde alpenweides, stille meren, gigantische rotsformaties en klaterende watervallen van het groene Yosemite NP zullen je niet onberoerd laten.

Landing.

DAG 13-14 -

San Francisco F G H

Las Vegas – Death Valley NP Relax aan het zwembad of ga shoppen tijdens een rustdag in Las Vegas. Laat je daarna verrassen door de kleurenpracht van Death Valley op weg naar Mammoth Lakes.

thumbs-up

J

Mammoth Lakes door twee nachten Sequoia NP indien de Tioga Pass nog niet sneeuwvrij is.

Dompel je onder in de unieke sfeer van San Francisco en leer de soms excentrieke bewoners van deze geweldige stad kennen. Maak zeker een rit met de Cable Car!  OPTIONEEL: 24h Electric Bike Rental &

Alcatraz Cruise

TIP: Vervang

DAG 15 -

K

Monterey – Carmel-by-the-Sea Start het strandgedeelte van je Roadtrip in de vissersstad Monterey. Cruise langs de spectaculaire 17-Mile Drive tot het charmante stadje Carmel-by-the-Sea waar een heerlijk zandstrand op je wacht. DAG 16 -

L

Highway 1 – Pismo Beach Geef je over aan het betere bochtenwerk van California’s Highway 1. Maak uitgebreid kennis met het Pfeiffer Big Sur State Park en sluit je dag af met een romantische strandwandeling in Pismo Beach. DAG 17-19 -

M

Los Angeles Via het mediterrane Santa Barbara kom je aan in Los Angeles. Zoek de ster van je favoriete acteur of actrice op de Hollywood Walk of Fame en spendeer de laatste dag van je trip aan een van de brede stranden.  OPTIONEEL: Bezoek Universal Studio’s of Disneyland.

Wandering the Western Parks  22 dagen / 21 nachten DAG 5 1 2 Zet na je bezoek aan Monument Valley koers naar Moab. Laat je imponeren door het ongerepte Canyonlands NP. Het prachtige zicht vanaf Mesa Arch is alvast niet te missen.

Met meer dan 2000 natuurlijke rotsbogen is Arches NP een lust voor het oog. De wandeling naar Delicate Arch is echt een topper. DAG 6

2

 OPTIONEEL: Rafting op de Colorado

13

map-signs 4.150 km DAG 7 3 Via het komische Goblin Valley State Park trek je naar Capitol Reef NP met zijn steile rode kliffen en de historische boomgaarden van het pioniersstadje Fruita. DAG 8 3 D Doorkruis het Grand Staircase-Escalante National Monument via de panoramische Utah’s Scenic Byway 12 en ontdek de wondere wereld van Bryce Canyon NP.

Alle details: www.joker.be/USIR02

SOUTHWEST USA CRUISING THE WEST

Zion NP

DAG 8-10 -

UITBREIDING

I


Discover the West

SOUTHWEST USA DISCOVER THE WEST

14

Combineer het beste van de nationale parken van Arizona en Utah met de hoogtepunten van California. Met zanderige woestijnen (Joshua Tree en Death Valley), adembenemde canyons (Grand Canyon en Bryce Canyon), groene oases (Zion en Yosemite), charmante kuststeden (Monterey en Pismo Beach) en levendige metropolen (San Francisco en Los Angeles) is er aan afwisseling geen gebrek tijdens deze onvergetelijke trip.

OOK VOOR CAMPER(VAN)

DAG 8-10 -

Bryce Canyon NP – Zion NP Ruil het fragiele Bryce Canyon voor het imposante Zion NP en laat je overdonderen door de natuurpracht en wandelmogelijkheden van beide parken. DAG 1-4 -

A B C

Los Angeles – Palm Springs – Lake Havasu

M

Yosemite NP L K Mammoth Lakes

N Monterey

Death Valley NP

J

Pismo O Beach

Bryce Canyon NP

G

D Grand Canyon NP

B

C

Palm Springs

 21 dagen / 20 nachten map-signs Ca. 4.400 km map-marker-alt Los Angeles — Los Angeles Alle details: www.joker.be/USIR01 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 18-19

E

 OPTIONEEL: Helikoptervlucht over de Grand Canyon DAG 6-7 -

E

I

J K L

Geef jezelf over aan de magie van de Strip als de avond valt over Las Vegas. Breng de nacht door in het verrassende Death Valley alvorens je wandelschoenen weer aan te trekken voor Yosemite NP.

thumbs-up

Laat je bij de General Store in Hackberry en de Delgadillos Snow Cap Drive-In even terug katapulteren naar de tijd van de Route 66. Bekroon je dag met een zonsondergang aan de Grand Canyon.

Page

F

I

Pacific Ocean Los Angeles A

D

Grand Canyon NP

Zion NP H

DAG 11-15 -

Las Vegas – Death Valley – Yosemite

Verken de City of Angels, de filmhoofdstad van de wereld, alvorens vanuit het chique Palm Springs het mooie Joshua Tree National Park te ontdekken. DAG 5 -

San Francisco

G H

F

Monument Valley – Page Ga op zoek naar The Roadrunner in het magische landschap van Monument Valley en bezoek in Page de natuurlijke topattracties Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell.  OPTIONEEL: Monument Valley Jeep Tour - Antelope Canyon Tour - Kayak Lake Powell

Vervang Mammoth Lakes door twee nachten Sequoia NP indien de Tioga Pass nog niet sneeuwvrij is.

TIP:

DAG 16-17 -

M

San Francisco De Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf, Chinatown, The Painted Ladies, Alcatraz, de cable cars, … San Francisco wordt zeker een van jouw favoriete wereldsteden.  OPTIONEEL: 24h Electric Bike Rental & Alcatraz Cruise DAG 18-21 -

N O A

Monterey – Pismo Beach – Los Angeles Sluit je reis af met charmante havensteden, panoramische kustwegen en heerlijke stranden.


A Taste of the West

15

Niet zoveel tijd ter beschikking? In deze tweeweekse Roadtrip krijg je toch een stevige portie van de Southwest voorgeschoteld. Met smaakmakers als de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion National Park en de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco zal je zeker niet op je honger blijven zitten.

Bryce Canyon NP – Zion NP Combineer de Navajo en Queens Garden Trail in Bryce Canyon en maak je voeten nat op weg naar de Narrows van Zion NP. DAG 1-3 -

A B DAG 10-11 -

Los Angeles – Las Vegas Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, ... stuk voor stuk klinkende namen. Ontdek L.A. alvorens via de spookstad Calico naar het flitsende Las Vegas te rijden. DAG 4 -

San Francisco

K

Yosemite NP

J

Bryce Canyon NP

Zion NP

F

G H

Death Valley NP

Pacific Ocean

E

B Las Vegas

C

Los Angeles A

Via de Hoover Dam en een oud stuk van de Route 66 bereik je het Grand Canyon NP. Ga naar Mather Point voor een eerste indruk en geniet tot de zonsondergang van de verschillende wandelingen langs de South Rim.  OPTIONEEL: Helikoptervlucht over de Grand Canyon DAG 5-6 -

Alle details: www.joker.be/USIR13 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 18-19

Beleef nog een avond vol glitter en glamour in Las Vegas voor je via het warme Death Valley de verkoelende hoogtes van de Sierra Nevada bereikt. Vervang Mammoth Lakes door twee nachten Sequoia NP indien de Tioga Pass nog niet sneeuwvrij is.

TIP:

DAG 12-13 -

J

Yosemite NP Prachtige bergweides, klaterende watervallen, reusachtige sequoia's en bekende rotsformaties zoals Half Dome en El Capitan... Dompel je onder in het groene paradijs van Yosemite NP.

D E

Monument Valley – Page  16 dagen / 15 nachten map-signs Ca. 3.500 km map-marker-alt Los Angeles — San Francisco

Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes

thumbs-up

D

Grand Canyon NP

H I

C

Grand Canyon NP

I

F G

SOUTHWEST USA A TASTE OF THE WEST

DAG 7-9 -

Ontdek de cultuur van de Navajo tijdens een bezoek aan Monument Valley en geniet van spectaculaire natuurfenomenen rond Lake Powell.  OPTIONEEL: Monument Valley Jeep Tour - Antelope Canyon Tour - Kayak Lake Powell

DAG 14-16 -

K

San Francisco Verlies net als Tony Bennett je hart in San Francisco. Verdwaal in de typische steile straten en snuif de multiculturele sfeer van de verschillende stadswijken op.  OPTIONEEL: 24h Electric Bike Rental Alcatraz Cruise

Atlantic O


SOUTHWEST USA THE CANYON EXPLORER

16

The Canyon Explorer Deze actieve Roadtrip dwars door Arizona, Utah en Colorado is ideaal voor de échte natuurliefhebbers. Start je avontuur door de Red Rocks met de Grand Canyon, de regio rond Lake Powell en Monument Valley. Via het historische Mesa Verde en Durango kom je in Moab voor een bezoek aan Arches en Canyonlands National Park. Vervolg je route via Capitol Reef en Bryce Canyon NP en sluit je reis af met Zion NP, het walhalla van de wandelaars.

DAG 1-3 -

OOK VOOR CAMPER(VAN)

DAG 7-9 -

Mesa Verde NP – Durango Leer alles over de Anasazi-indianen tijdens een rondleiding door een ranger in één van de klifwoningen van Mesa Verde NP. Keer in Durango terug naar de tijd van de goudkoorts. A B

Las Vegas – Grand Canyon NP Rij via een oude arm van de Route 66 naar Grand Canyon NP. Ervaar hoe de kleuren van deze majestueuze canyon van zonsopgang tot zonsondergang veranderen.  OPTIONEEL: Helikoptervlucht over de Grand Canyon DAG 4-5 -

Capitol Reef NP

Zion NP Las A Vegas

J

I Bryce

Canyon NP

C B

C

Page G Moab

H

D Monument Valley

E

F Mesa

Verde NP

Grand Canyon NP

 OPTIONEEL: Antelope Canyon Tour Kayak Lake Powell

map-signs Ca. 2.650 km

Alle details: www.joker.be/USIR15 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 18-19

Nergens komt het Wilde Westen zo tot leven als in Monument Valley. Laat je fototoestel overuren draaien bij de reusachtige rotsformaties die als bij wonder uit de vlakke woestijn rijzen.  OPTIONEEL: Paardrijden door Monument Valley

DAG 10-11 -

G

Moab Met Arches NP, Canyonlands NP en de Coloradorivier vlak voor de deur is Moab de ideale uitvalsbasis om enkele dagen actief te genieten.  OPTIONEEL: Rafting op de Colorado H I

Capitol Reef NP – Bryce Canyon NP De scenic drive door Capitol Reef brengt je langs indrukwekkende rode kliffen en historische boomgaarden. Laat je in Bryce Canyon betoveren door het lichtspel van de zon en de spiraalvormige rotsformaties, de hoodoos.

D

Monument Valley  17 dagen / 16 nachten map-marker-alt Las Vegas — Las Vegas

 OPTIONEEL: Stoomtrein DurangoSilverton

DAG 12-13 -

Neem je tijd om de verschillende hoogtepunten rond Page/Lake Powell te exploreren. Wie van de gebaande paden wil afwijken zal de optionele excursie naar White Pocket zeker appreciëren.

DAG 6 -

E F

DAG 14-17 -

J A

Zion NP – Las Vegas Stel je wandelschoenen een laatste keer op de proef op de uitdagende trails van Zion NP alvorens in Las Vegas een punt te zetten achter dit fantastische avontuur.

thumbs-up

Zet de Subway Trail op je bucketlist en vraag op tijd je permit aan

TIP:


California Dreaming

17

DAG 9-10 -

Yosemite NP DAG 1-2 -

San Francisco

E

Je start in filmhoofdstad Los Angeles. Ontdek het drukke centrum van Hollywood of geniet van het meer laidback Santa Monica of Venice Beach aan de kust. Je innerlijke kind loslaten in Universal Studios of Disneyland? Voeg een extra nacht in Los Angeles toe om niets van de stad te missen!

TIP:

Yosemite NP DAG 3-6 -

D

De historische missieposten van San Diego nemen je terug in de tijd, net als de prachtige architectuur in het niet te missen Balboa Park. Trek het binnenland in naar Palm Springs, toegangspoort tot de unieke woestijnwildernis van Joshua Tree National Park. Dé ideale plek om te genieten van de nachtelijke sterrenhemel!

Sequoia NP

Pismo Beach

c Ocean Los Angeles

B C

San Diego & Palm Springs

G Monterey

H

A

Los Angeles

thumbs-up

F

A C Palm Springs

DAG 7-8 -

D

Sequoia & Kings Canyon NP B

San Diego

 16 dagen / 15 nachten map-signs Ca. 2.540 km map-marker-alt Los Angeles — Los Angeles Alle details: www.joker.be/USIR14 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 18-19

E

Wandel tussen de machtige sequoiabomen en breng een bezoek aan General Sherman, de grootste sequoia ter wereld. Vanop de top van Morro Rock heb je een spectaculair uitzicht op de omgeving. Ook Foothills, Cedar Grove en Mineral King Valley bieden prachtige wandelingen van verschillende niveau's.

Yosemite’s bergen, valleien en watervallen zijn een waar hiker’s paradise. De Mist Trail, John Muir Trail en Yosemite Falls Trail zijn toppers voor een eerste bezoek. Adembenemende uitzichten heb je op het iconische Glacier Point. Ook Taft Point en Tunnel View zijn de moeite! DAG 11-12 -

F

San Francisco Je zal je niet vervelen in hip San Francisco met haar exotische Chinatown en bruisende Fisherman’s Wharf. Verken de stad per tram of trek erop uit met de fiets. Iconen als de Golden Gate Bridge en Alcatraz zijn echte must sees in deze topstad!  OPTIONEEL: Met de fiets over Golden Gate Bridge DAG 13-16 -

G H A

De kust van San Francisco tot Los Angeles Je verkent de schitterende kustweg Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles en snuift de Californische strandsfeer op. Neem je tijd in Pfeiffer Big Sur State Park met haar prachtige McWay Falls. Je slaapt een nacht in Monterey en de regio van Pismo Beach om ten volle van deze pittoreske rit te genieten.

thumbs-up

Een niet te missen rit over de 17 Mile Drive in Monterey!

TIP:

SOUTHWEST USA CALIFORNIA DREAMING

Droom jij ook van een reis vol nationale parken die uitnodigen om je wandelschoenen aan te trekken, overweldigende steden met gezellige wijken en uitgestrekte stranden om mee af te sluiten? Dan is deze Roadtrip doorheen de mooiste plekken van Californië dé reis voor jou!

OOK VOOR CAMPER(VAN)


EXCURSIES

SOUTHWEST USA EXCURSIES

18

Monument Valley Jeeptocht

In Southwest USA vind je de ene highlight na de andere. Het is dan ook een populaire bestemming, vooral in het hoogseizoen. Excursies die je ab-so-luut niet wil missen, boek je daarom best op voorhand. Onderstaande activiteiten vinden wij alvast 100% de moeite! Alle details van elke excursie: www.joker.be/excursies-west-usa

Spring in de jeep van een Navajo, cruise door hun heilige vallei en verdiep je in de legendes achter de rotsformaties en de rijke Navajocultuur.

Paardrijden

1

Beleef de magie van Monument Valley te paard en ontdek de unieke band die de Navajo hebben met hun paarden.

Grand Canyon Helikoptertocht

Page Antelope Canyon Deze smalle kloof is wereldberoemd om zijn kleurrijke lichtinval. Upper Antelope Canyon, het bekendste deel van deze slot canyon, is enkel per jeep bereikbaar!

Kajakken op Lake Powell

3

Glij langs prachtige rotsformaties en smalle canyons. Laat je peddel af en toe rusten en geniet van de stilte, of duik in het verkoelende water vanaf een verlaten strandje.

White Pocket jeeptocht

4

Zet je schrap voor een unieke tocht door de indrukwekkende, golvende landschappen van de Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness Area. Een droom voor fotografen.

2

Bewonder de diepste en wildste plekken van de Grand Canyon vanuit een uniek perspectief. Een bucketlistwaardige, once in a lifetime ervaring!

4

San Francisco

3

Alcatraz

Moab Rafting op de Colorado Of je nu kiest voor een rustige afvaart of een heuse rafting, de zichten vanaf de Colorado zijn altijd indrukwekkend. Ook meerdaagse tochten met overnachting in een tent zijn mogelijk.

Mountainbiken

1

Met tal van uitdagende parcours is de regio rond Moab een droom voor mountainbikers. Zet je action cam aan en leef je uit!

2

Ga terug in de tijd op het eiland Alcatraz, waar de stemmen van gevangenen en voormalige bewakers je door deze beruchte gevangenis leiden.

thumbs-up

Los Angeles

Zet de taal van je audioguide op Engels, dan hoor je voormalige gevangenen vertellen over hun verblijf.

TIP:

Pretparken

Fietstocht

Laat je verbluffen door de studiotour en spectaculaire rides van Universal Studios Hollywood of laat het kind in je los in Disneyland of Knott’s Berry Farm in Anaheim.

Begeleid of op eigen houtje, de (elektrische) fiets is hĂŠt vervoersmiddel om San Francisco te verkennen. Voor de jongsten zijn aangepaste fietsen en kinderzitjes beschikbaar.


19

2

1

3

ORIGINEEL OVERNACHTEN Kleur eens buiten de lijntjes en kampeer op een fantastische locatie, vertoef op een authentieke ranch of overnacht in een luxueuze glamping-tent. Alle details van alle originele overnachtingen: www.joker.be/origineel-overnachten-west-usa

Hogan in Monument Valley

3

Ervaar hoe de Navajo vroeger leefden en spendeer de nacht op een matje in een traditionele Hogan zonder sanitair. Jeeptocht, avondmaal en ontbijt zijn inbegrepen.

Conestoga Wagon in Capitol Reef Glamping in Zion

1

Kies een klassieke Safari Tent met gedeeld sanitair of een Deluxe Tent met eigen badkamer voor jouw glamping-ervaring tussen de imponerende kliffen van Zion NP.

Tent Cabin in Yosemite

2

Slaap in het hart van Yosemite Valley. Lakens, dekens en handdoeken liggen voor je klaar in dit idyllisch gelegen tentenkamp met gedeeld sanitair en zwembad.

4

Waan je in een westernfilm met Capitol Reef als decor. Geniet van een gezellige avond aan het kampvuur en breng vervolgens de nacht door in één van deze verrassend ruime huifkarren.

Ranch nabij Bryce Canyon

5

Ga op pad met echte cowboys en leer de knepen van hun vak. Blijf zeker meer dan één nacht om optimaal te genieten van de inbegrepen maaltijden en activiteiten zoals paardrijden en lassowerpen.

4 5


NORTHWEST USA

20

USA De onbeschrijflijk mooie en diverse natuurpracht van het noordwesten van de USA werkt als een staalharde magneet op reizigers die dit minder gekende gebied willen verkennen. Ontdek het mossige regenwoud in het Olympic National Park, de indrukwekkende vulkanen Mt. Rainier en Mt. St. Helens in Washington, de prachtige, ongerepte kust van Oregon, de fantastische nationale parken Yellowstone en Grand Teton in Wyoming en het imposante Rocky Mountain NP in Colorado. Voeg hier nog de wereldstad Seattle of de hippiestad Portland aan toe, en je gaat een geweldige reis tegemoet. In South Dakota en Montana, het Wilde Westen van de USA, zijn Mt. Rushmore, Deadwood, het Badlands NP, Devils Tower en Glacier NP slechts enkele van de vele pareltjes die er te vinden zijn!


DON'T MISS... Highlights van de American Rockies • Rocky Mountain NP ​ Geniet van zo’n 77 kilometer aan magnifieke landschappen tijdens een rit over de Scenic Trail Ride Road. • Yellowstone NP​ 1 Bewonder krachtige geisers, kleurrijke plassen en grazende bizons en cruise over de pittoreske Beartooth Highway. • Grand Teton NP​ Trek je wandelschoenen aan voor een arsenaal aan wandelingen zoals de Cascade Canyon Trail, Death Canyon Trail of Signal Mountain Trail. • Glacier NP​​ 2 Neem de pittoreske Going-to-the-Sun Road naar de verschillende trails in het park. Een must-do voor fervente hikers is The Highline Loop, een stevige, maar belonende dagtocht!

Niet te missen in de Pacific Northwest • Columbia River Gorge 4 : ​​Waan je in een sprookje aan Multnomah Falls en in Oneonta Gorge. • Crater Lake NP​​ 5 : Wandel naar Garfield Peak voor een adembenemend zicht over Crater Lake. • Oregon Coast​​ 6 : Cruise voorbij idyllische dorpen langs de ongerepte kust. • Olympic NP: ​​​Een tocht door het magische Hoh Rain Forest. • Mt. Rainier NP:​​Adembenemend mooie bloementapijten in de groene valleien rond deze met eeuwige sneeuw bedekte berg.

City Life • Denver bruist van cultuur. Deze mile high city huist heel wat musea en toont voorstellingen in haar Red Rocks Amphitheatre. Kuier door de gezellige buurten vol kunst, architectuur en toffe cafés en restaurants.

thumbs-up

2

Fan van de local brews? In Denver vind je tal van kleine brouwerijen en brewpubs!

TIP:

• Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad van de staat Utah, maar ook de belangrijkste stad voor de Mormonen. In het centrum vind je vind je Temple Square met zijn Tabernacle, een indrukwekkende mormonentempel.

thumbs-up

Ga wandelen in de bossen ten oosten en zuiden van Salt Lake City en geniet er van de pure schoonheid van de natuur.

TIP:

• Portland is een supergezellige stad waar de vele food carts doen watertanden. In Washington Park, net buiten het centrum, kan je gerust een hele dag doorbrengen.

thumbs-up

3

4

Lekker ontbijten kan je in Mother’s Bistro, de bekendste ontbijtplek in Portland!

TIP:

• Seattle kan niet beter gelegen zijn. In het westen heb je het Olympic NP, in het oosten de Cascade Mountains en het Mt. Rainier NP. De vele baaien rondom de stad maken Seattle tot een topper van formaat! 7

5

thumbs-up

7

Bezoek zeker het Seattle Center waar de Space Needle gelegen is. Vanuit het centrum is dit gedeelte van de stad gemakkelijk bereikbaar met de monorail.

TIP:

Het beste van South Dakota • Badlands NP: De uitgestrektheid van de Badlands is overweldigend! Aan de Pinnacles Overlook zie je met wat geluk een kudde bizons lopen over de plateaus of spot je enkele berggeiten langs de kant van de weg. 3 • Mt. Rushmore: Dit iconische kunstwerk vind je in de Black Hills, waar vier presidentskoppen in de rotsen zijn uitgehouwen. Ook het onafgewerkte Crazy Horse Memorial is een niet te missen topper in deze streek! 1

21

• Deadwood: Het gezellige Deadwood heeft nog steeds de Wild West-uitstraling van 100 jaar geleden! Op de begraafplaats liggen onder andere Wild Bill Hickok en Calamity Jane begraven, tegenwoordig dé symbolen van het Wilde Westen.

6


NORTHWEST USA YELLOWSTONE & THE ROCKIES

22

Yellowstone & The Rockies De natuur van de American Rockies is enorm gevarieerd, maar voelt op en top Amerikaans! Je start in het door bergen omringde Denver. Daarna trek je het hart van Rocky Mountain National Park in, om vervolgens door de prairies naar het ruige Badlands NP te rijden. Je passeert iconen als Mount Rushmore en reist doorheen westernstadjes als Deadwood. De geisers van Yellowstone NP en de ruige toppen van Grand Teton NP ontpoppen zich zonder twijfel tot de hoogtepunten van deze reis. Afsluiten doe je in het zonnige Salt Lake City!

DAG 1 -

A

Denver Start je Roadtrip in de levendige Mile High City, Denver. Kuier door de hippe straten, verken tal van musea en les je dorst in één van de vele lokale brouwerijen. DAG 2 -

B

Denver – Estes Park Yellowstone NP

H

I

G F Deadwood

J

E Badlands NP D

Geniet voor een tweede dag op rij van het boeiende Denver, of trek er al vroeg op uit naar het kleine, charmante Estes Park voor een eerste verkenning van het machtige Rocky Mountain NP. Maak tijd voor een rit over de pittoreske Trail Ridge Road, met tal van uitzichtpunten onderweg. DAG 3 -

C

Wandelschoenen aan, tijd voor de great outdoors! Trek de natuur in van het Rocky Mountains NP. De groene bossen, besneeuwde toppen en heldere rivieren verbergen wildlife in overvloed, van herten en elanden tot beren en marmotten!

K Salt Lake City

B

Estes Park (Rocky Mountain NP)

K B A Denver

DAG 4 -

L

P

M

N

Estes Park – Scottsbluff Maak onderweg naar Scottsbluff een stop in het westernstadje Cheyenne en verdiep je in het rijke cowboyverleden van de stad.

O

DAG 5 -

 17 dagen / 16 nachten map-marker-alt Denver — Salt Lake City

C

map-signs Ca. 2.540 km

Alle details: www.joker.be/USIR09

D

Scottsbluff – Badlands NP Wandel door de ruige schoonheid van het Badlands NP, verken de fossielsites die je terug in de tijd nemen en spot wildlife zoals de majestueuze bizon en pluizige prairiehond.

Atlantic Ocean


DAG 6 -

E

Bandlands NP – Mount Rushmore

over de omgeving waken. E

Verblijf een extra dag in de omgeving van Mount Rushmore en grijp de kans om het Custer State Park te verkennen. Cruise over de Wildlife Loop Road door de met bizon bezaaide prairies of neem de indrukwekkende Needles Highway. F

Mount Rushmore – Deadwood Keer terug in de tijd in het charmante goudzoekersstadje Deadwood, met haar casino’s, winkels en restaurants. DAG 9 -

Meer cowboy wordt het niet! Maak kennis met het leven van Buffalo Bill, één van de meest beroemde figuren uit de Wild West en stichter van dit stadje. DAG 11 -

I

G

Deadwood – Sheridan Rij via het reusachtige Devil’s Tower National Monument dat uit de vlakte naar de hemel reikt. Verken de winkels en bars op Main Street in het gezellige westernstadje Sheridan.

Rij het oudste nationaal park van de USA binnen, één van de hoogtepunten van deze Roadtrip. Neem je tijd om de uitgestrekte natuur van het Yellowstone NP te ontdekken. DAG 12-13 -

I

Yellowstone NP Verlies je hart tussen de krachtige geisers, donderende watervallen, grazende bizons en vulkanische plassen in alle kleuren van de regenboog. Bezoek de beroemde geiser Old Faithful en trotseer wandelingen rond de Grand Canyon of the Yellowstone met haar indrukwekkende Lower Falls. DAG 14 -

DAG 15 -

23

J

Jackson (Grand Teton National Park)

Cody – Yellowstone NP

Mount Rushmore

DAG 8 -

H

J

Yellowstone NP – Jackson Zak af naar de ruige bergketen van de Teton Mountains. Hike tussen groene bossen en alpiene meren terwijl de pieken van de Tetons boven je uittorenen.

Trek de natuur in over paden als Cascade Canyon Trail, Death Canyon Trail, Hermitage Point Trail of een van de andere magnifieke trails in dit adembenemende park!

UITBREIDING

Wandering The American Rockies

 OPTIONEEL: Raft op de Snake River of zoek naar wildlife tijdens een safari DAG 16-17 -

K

Jackson – Salt Lake City Laat de machtige Tetons achter je en spendeer een laatste nacht in Salt Lake City, het einde van deze onvergetelijke Roadtrip door de ruige American Rockies.

OOK VOOR CAMPER(VAN)

Krijg je maar niet genoeg van de schitterende natuur van West-USA? Breid deze reis dan uit met enkele toppers van Utah, zoals de prachtige parken rond Moab en oude rotswoningen in Mesa Verde. Eindigen doe je in Denver.

 26 dagen / 25 nachten DAG 16 K Bewonder, vanuit Vernal, eeuwenoude fossielen in een schitterende omgeving in Dinosaur National Monument. DAG 17-18 L Moab is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het delicate Arches NP en het uitgestrekte Canyonlands NP.

map-signs 4.040 km de door bergen omzoomde, groene valleien van San Jan National Forest. DAG 22 O Onderweg naar Alamosa cruise je doorheen de meest uitgestrekte natuur van Rio Grande National Forest.

 OPTIONEEL: De ultieme kick tijdens het raften of een mountainbikerit

DAG 23-24 P Even ontspannen in de winkels en restaurants van Colorado Springs of gewoon terug de natuur in!

DAG 19-20 M Kuier door oude rotswoningen in Mesa Verde NP.

DAG 25 A Als afsluiter een laatste overnachting in Denver.

DAG 21 N Rij terug de Rockies in met een rit naar Durango en trek eropuit in

DAG 26 A Je laatste rit van deze schitterende Roadtrip, naar de luchthaven van Denver.

Alle details: www.joker.be/USIR16

NORTHWEST USA YELLOWSTONE & THE ROCKIES

USA heeft zo z’n iconen en Mount Rushmore is er daar één van. Bezoek de bergflank waar de gezichten van presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln

DAG 7 -

DAG 10 -

Sheridan – Cody


NORTHWEST USA PACIFIC NORTHWEST

24

Pacific Northwest Laat je in vervoering brengen door de ruige schoonheid van de Pacific Northwest, dé regio die nog niet door iedereen ontdekt is! Ervaar de gezelligheid van de steden Seattle en Portland, en de overweldigende natuur van het Olympic National Park, de machtige Columbia River, Crater Lake NP en de ongerepte kuststreek.

DAG 1 -

OOK VOOR CAMPER

DAG 9-12 -

A

Portland

B

Columbia River Gorge Olympic NP H

I

Seattle

J

Mt. Rainier NP

G

Newport

E

F

De Historic Columbia River Highway dwars door de groene Columbia River Gorge leidt je naar de spectaculaire Multnomah Falls. Mt. Hood, de hoogste piek van Oregon, daagt je uit tot een fikse wandeling. C D

B

Columbia River Gorge

Portland

C

Vanop de vulkaan Pilot Butte in Bend, een stadje op diezelfde uitgedoofde vulkaan, geniet je van een fenomenaal zicht over de stad, woestijn en besneeuwde bergtoppen van de Cascade Mountains. Het Newberry National Volcanic Monument imponeert door zijn bergmeren, watervallen, bossen, bergpieken en zwarte lava. Het diepste meer van de USA vind je in Crater Lake NP.

Wandel rond op de wereldberoemde vismarkt Pike Place Market of spring op de monorail richting Seattle Center waar hotspots als de Space Needle, het Museum of Pop Culture en de Chihuly Garden and Glass klaar staan om te imponeren.

thumbs-up

Fan van Starbucks? De allereerste ooit vind je in Seattle!

TIP:

E F G

Coos Bay – Newport – Cannon Beach D Klamath Falls

 18 dagen / 17 nachten map-marker-alt Portland — Portland

map-signs Ca. 2.810 km

Alle details: www.joker.be/USIR06

Lees: ongerepte kust! Oregon Dunes National Recreation Area maakt indruk met zijn hoge zandformaties, meren, dennenbossen en open stranden. De Sea Lion Caves verbergen wat verderop de enige kolonie wilde zeeleeuwen op het Noord-Amerikaanse vasteland. Wie fan is van idyllische kussteden moet in Newport zijn of in Cannon Beach, waar Haystack Rock meer dan 70 meter uit de zee oprijst.

J

Mt. Rainier NP Zet je schrap voor pittige wandelingen in het Mt. Rainier NP met zijn 4.000 meter hoge vulkaan. Het park is enorm divers. De regio Paradise verrast met weides vol wilde bloemen, Sunrise met een spectaculair uitzicht en Longmire met zijn meeslepende geschiedenis. DAG 17-18 -

DAG 6-8 -

I

Seattle

DAG 15-16 - DAG 4-5 -

Bend – Klamath Falls A

Eindeloze variatie in Olympic NP dankzij de meren Lake Crescent en Quinault, het Hoh Rain Forest en de ruige kustlijn. De Marymere Falls Trail en de Spruce Nature Trail zijn slechts enkele van de geweldige must-do-wandelingen. DAG 13-14 -

Portland, de stad van food carts en Voodoo Doughnuts dat 24 op 24 open is wegens groot succes! Ook highlights als de Saturday Market, waar je elk weekend terechtkan, en het Portland Art Museum zijn zeker de moeite. DAG 2-3 -

H

Olympic NP

A

Portland Over de pittoreske Truman Highway met zijn vele viewpoints rijd je opnieuw naar Portland, het eindpunt van je trip.

thumbs-up

Enkele kilometers extra leiden je tot bij de indrukwekkende vulkaan Mt. St. Helens, berucht door een desastreuze uitbarsting in 1980.

TIP:


Duik in de adembenemend mooie parken in het noordwesten van de USA. Bezoek de wereldstad Seattle, trek door Olympic en Mt. Rainier National Park in Washington en cruise langs de Going-to-the-Sun Road in Montana dwars door ruige schoonheid. Yellowstone en Grand Teton NP zorgen voor een zinderende apotheose.

DAG 9-10 -

Door de rijke vulkanische grond en de 300 dagen zon per jaar is de Yakima Valley perfect voor groenten-, fruit- en wijnteelt. Sta versteld van de vele boomgaarden en wijnvelden! Coeur d’Alene nodigt uit tot verschillende watersportactiviteiten op haar sublieme meren en rivieren. DAG 11-15 -

DAG 1-2 -

A

Seattle

Olympic B NP

Acadia NP

A Seattle

Mt. Rainier C NP

F Glacier

E

NP

Glacier NP is samen met Yellowstone één van de laatste plekken in de USA waar de grizzlybeer nog in het wild voorkomt! Zeker ’s ochtends of ’s avonds heb je hier de kans om berggeiten, bergschapen, beren of elanden te spotten. Ook de Going-tothe-Sun Road, misschien wel dé mooiste bergweg in de USA, mag je niet missen!

DAG 3-6 -

DAG 16-20 -

Yellowstone NP H Grand Teton NP

I

Dwaal door het immense Olympic NP. Ontdek de mooie Marymere Falls nabij Lake Crescent, het fenomenale regenwoud en de ruige kust nabij Kalaloch. Dit park is zo groot dat je best op twee verschillende plaatsen in het park overnacht. DAG 7-8 -

J Salt Lake City

 22 dagen / 21 nachten map-marker-alt Seattle — Salt Lake City

map-signs Ca. 3.320 km

Alle details: www.joker.be/USIR17

B

Olympic NP

G

F G

Glacier NP – Helena

Kuier rond in Seattle Center waar je ongetwijfeld botst op de Space Needle en het Museum of Pop Culture. De monorail brengt je er in een oogwenk naar het centrum. Koop een souvenir aan de Pike Place Fish Market of spring binnen in de allereerste Starbucks!

D

Helena

D E

Yakima – Coeur d’Alene

C

Mt. Rainier NP Mt. Rainier is een meer dan 4.000 meter hoge vulkaan die je bij heldere hemel al van ver kan zien. In Longmire kan je de wondermooie Rampart Ridge Trail stappen. Stevig, maar belonend! Vanuit Paradise is de Bend & Snow Lake Trail een niet te missen wandeling.

H I

Yellowstone NP – Grand Teton NP Bewonder uitbarstende geisers zoals de bekende Old Faithful, wandel tussen kleurrijke vulkanische plassen en spot beren, bizons en elanden in het oudste nationale park van de USA: Yellowstone. Het aangrenzende Grand Teton NP geeft een compleet ander gevoel met zijn spectaculaire bergen die volslagen onverwacht 2.000 meter uit de grond oprijzen! DAG 21-22 -

J

Salt Lake City Laat de machtige Rocky Mountains achterwege om in Salt Lake City je laatste souvenirs te kopen voor je reis hier eindigt.

NORTHWEST USA GREAT PARKS OF THE NORTHWEST

Pacific Ocean

Great Parks of the Northwest

25


NORTHEAST USA

26

Charmante steden, beeldschone kusten en gigantische wouden. De unieke mix van natuur en cultuur maakt van het noordoosten van de USA de ideale bestemming voor een geslaagde Roadtrip. Verken het koloniale Boston en bewonder de vele vuurtorens op weg naar het verrassende Acadia National Park. Verdwaal in de immense bossen van de White en Green Mountains en kom tot rust op de prachtige stranden van Cape Cod. Tijdens de Indian Summer zorgen de rode, oranje en gele bladeren voor een prachtig schouwspel in New England. Dit subliem fenomeen komt voor vanaf midden september, duurt ongeveer een maand en geeft extra cachet aan je reis!


Colourful New England DAG 1-2 -

27

DAG 9-11 -

Green Mountains NP – The Berkshires

A

Boston Boston, de meest Europese stad van de USA, dateert uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Volg er de Freedom Trail dwars door historische plaatsen zoals Boston Commons en Beacon Hill. DAG 3-6 -

F

White Mountains

E

C

B Kennebunkport

A Boston

Na een stop aan Salem, gekend om de heksenprocessen van 1692, en een tocht over de kustweg op het prachtige schiereiland Cape Ann, bereik je Kennebunkport met zijn ongerepte kust. Trek vervolgens naar Boothbay Harbor, één van de grootste pleziervaarthavens ten noorden van Boston. Via de prachtige kustlijn met diepe zee-inhammen, vuurtorentjes en rijk beboste eilandjes bereik je het spectaculaire Acadia NP. Wandel er door hoge naaldwouden en langs ruige kust via de Park Loop Road. DAG 7-8 -

G The Berkshires I Cape Cod H

 15 dagen / 14 nachten map-marker-alt Boston — Boston

map-signs Ca. 1.810 km

Alle details: www.joker.be/USIR07

Een heuvelachtig landschap opgefleurd door dorpjes met houten huisjes, kerken met witte torentjes en overdekte bruggen. Dit is New England zoals je het je voorgesteld had! De regio van de Berkshires wordt gekenmerkt door beboste heuvels, groene valleien, ruisende rivieren en watervallen, maar ook door charmante dorpjes zoals Williamstown, Pittsfield en Lenox.

thumbs-up

B C D

Kennebunkport – Boothbay Harbor – Acadia NP D Acadia NP

F G

E

White Mountains Na de kust is het tijd voor de White Mountains met hun snelstromende, kristalheldere riviertjes en bergmeren. Maak een nostalgische treinrit met de Mt. Washington Cog Railroad of waag je boven de boomtoppen voor een schitterend uitzicht vanuit een gondellift. Ook een wandeling door de wondermooie kloof Flume Gorge biedt een prachtig beeld.

Kijk zeker ook binnen in de ijsfabriek van Ben & Jerry’s en geniet van een hemelse proeverij

TIP:

DAG 12-15

H I

Newport – Cape Cod Tijd om je trip verder te zetten richting Newport, Rhode Island, bekend om de zeilwedstrijd America’s Cup en de vele luxueuze herenhuizen en zomervilla’s. Om af te sluiten geniet je van de eindeloze witte zandstranden in Cape Cod. Maak een boottocht op zoek naar walvissen en bezoek de historische steden Chatham en Provincetown.

thumbs-up

Tijd over? Maak een rit langs de panoramische Ten Mile Drive in Newport die je langs enorme villa’s leidt zoals The Breakers

TIP:

DAG 15 -

A

Boston Via het gezellige dorpje Plymouth, de plaats waar de Pilgrims voor het eerst aankwamen in de USA, rij je verder naar Boston, het einde van deze reis.

NORTHEAST USA COLOURFUL NEW ENGLAND

Dé Roadtrip voor wie New England op eigen tempo wil verkennen. Verwacht je aan een harmonieuze combinatie van historische bezienswaardigheden, hartverwarmende dorpjes en magnifieke natuur.

OOK VOOR CAMPER


DEEP SOUTH

28

De Deep South ademt geschiedenis. Sporen van de slavernij, burgeroorlog en Civil Rights Movement duiken nog overal op. Maar de focus ligt toch voornamelijk op het positieve dat uit de zuiderse smeltkroes is ontstaan: muziek en eten. Gospel, blues, jazz, rock ’n roll en country galmen door de straten en de zuiderse keuken verleidt je smaakpapillen. De ware ziel van de Deep South ervaar je dan ook op zijn best terwijl je je honger stilt met sappige BBQ-ribs, overheerlijke gumbo of pittige jambalaya tijdens een swingend liveconcert.


The Cotton States

29

Lynchburg – Huntsville – Muscle Shoals Beleef een true Southern Experience in de Jack Daniel’s Distillery van Lynchburg, leer alles over de Saturn V draagraketten in het U.S. Space & Rocket Center van Huntsville en eindig in Muscle Shoals met zijn wereldberoemde opnamestudio’s.

Cruise op het ritme van de muziek door maar liefst zes staten van het diepe Zuiden. Verken op de tonen van Dolly Parton de natuurpracht van de Great Smoky Mountains en de muziekstad Nashville. Bezoek de Jack Daniel’s Distillery en ontdek de Muscle Shoals Sound tijdens een rit door Alabama. Trek op je "Blue Suede Shoes" door het Memphis van Elvis Presley en de historische steden Vicksburg en Natchez, en sluit al dartelend af door het jazzy New Orleans.

C

E

Great Smokey Mountains NP

D Muscle Shoals A

F Vicksburg

 15 dagen / 14 nachten map-marker-alt Atlanta — New Orleans

DAG 1-2 -

A

Atlanta

map-signs Ca. 2.450 km

 OPTIONEEL: Graceland Tour - Sun Studio DAG 10-11 -

Welkom in de geboortestad van Martin Luther King en de thuishaven van Coca-Cola en CNN. Ontdek zeker de Atlantic Ocean Ponce City Market en de BeltLine: de nieuwste ontwikkelingen van de stad.

DAG 5-6 -

Alle details: www.joker.be/USIR11

Gulf of Mexico

Stap in de voetsporen van Elvis Presley: van zijn bescheiden geboortehuis in Tupelo, via Sun Studio waar hij zijn eerste plaatjes opnam, tot zijn graf in de tuin van de Graceland Mansion. Zak ’s avonds af naar het gezellige Beale Street, de geboorteplaats van de Blues.

B

Dompel je onder in de natuurpracht van de Smokies. Hier vind je meer dan 1.300 kilometer aan wandelpaden en ca. 1.800 beren. Spot jij er één?

I New Orleans

E

Tupelo – Memphis

Great Smoky Mountains National Park

Lafayette

Ga ’s avonds eten in Champy’s Famous

DAG 8-9 -

DAG 3-4 -

G Natchez

TIP:

Fried Chicken

B

Atlanta

H

thumbs-up

Nashville

Memphis

D

C

Nashville Nashville heeft zijn bijnaam Music City niet gestolen. Van het Ryman auditorium, de Grand Ole Opry en de opnamestudio’s in Music Row tot de Honky-Tonk bars op Broadway, alles ademt hier muziek.

F G H

Vicksburg – Natchez – Lafayette Volg de Blues Highway 61 via het muzikale Clarksdale tot de historische steden Vicksburg en Natchez met hun mooie Antebellum-huizen. Zak verder af in de Mississipi Delta tot Lafayette en breng een bezoek aan de Tabasco Factory op Avery Island. DAG 12-15 -

I

New Orleans Of je nu gewonnen bent voor een heerlijke jazzbrunch in het French Quarter, een boottocht met een oude paddlewheel, een voodoo-tocht op een verlaten kerkhof of de carnavalssfeer van Bourbon Street, The Big Easy zal niemand onberoerd laten.  OPTIONEEL: Steamboat Natchez Court of two Sisters - School of Cooking

DEEP SOUTH THE COTTON STATES

DAG 7 -


CITY BREAKS

30


City break of trip? City break Trek erop uit voor een korte reis of las een city break in voor of na je Roadtrip in de Verenigde Staten. Zo kan je bijvoorbeeld enkele dagen op adem komen tussen 2 vluchten, in de stad waar je een tussenlanding maakt met het vliegtuig. New York, Chicago en Washington D.C. zijn de perfecte stops om je onder te dompelen in enkele van de beste urban jungles van de USA.

City trip Krijg je maar niet genoeg van meeslepende steden? Maak er dan gewoon een hele reis van! Steden als New York, Philadelphia en Washington D.C. combineer je gemakkelijk met de AmTrak-trein. Ook de kustlijn van Californië is gemakkelijk met de trein te bereizen, van San Diego tot Los Angeles en San Francisco! Liever zelf rijden? Dan stellen we graag een Roadtrip met huurwagen of camper(van) langs de mooiste steden voor je samen.

New York

1

Er is gigantisch veel te beleven in ‘The City That Never Sleeps’. Toppers zoals Brooklyn Bridge en de 9/11 site, en klassiekers zoals Central Park, Times Square, het vrijheidsbeeld en het Rockefeller Center. En dan zijn er die 1001 mogelijkheden voor wie net iets anders wil: wandelen op The Highline, chillen in Washington Square Park of shoppen in het hippe SoHo.

Chicago

31

1

2

Chicago is één van de belangrijkste Amerikaanse cultuursteden. In bijna alle muziekstijlen heeft de stad een invloed gehad (blues, jazz, gospel, rock, house,…). De skyline van Chicago is erg indrukwekkend met paradepaardjes zoals de Willis Tower en de 360 Chicago. Tussen de wolkenkrabbers vind je een overvloed aan bezienswaardigheden. Zo heb je The Navy Pier en het groene Millennium Park waar je Cloud Gate (ook wel ‘The Bean’ genoemd) kan vinden. De stad heeft enkele van de beste restaurants van het land. Ook de Chicago hotdog en de Chicago-style pizza zijn niet weg te denken uit het stadsbeeld. 1

Washington D.C.

2

3

Geniet van de vele bezienswaardigheden die Washington D.C. te bieden heeft. Talloze Smithsonian musea (gratis!) en verschillende Memorials liggen verspreid over de ‘National Mall’, het groene gedeelte van de stad. Het Washington Monument, Witte Huis en het Capitool zijn hier ook terug te vinden! Ontspannen doe je ’s avonds in de leuke wijken rond Dupont Circle, Georgetown en Eastern Market.

Great Eastern Cities De ideale combo van steden, natuur en strand, dat is onze Great Eastern Cities-reis. Van The Big Apple trek je via de kust van Cape Cod en Boston en doorheen de bossen en meren van upstate New York naar de iconische Niagara Falls. Je eindigt met een rit zuidwaarts en sluit af in de steden Washington D.C. en Philadelphia. Meer info: www.joker.be/USIR18

2 3

Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zelf een trip in gedachten? Of heb je een leuke reis gezien op onze website die je graag wilt combineren met iets extra? Neem dan zeker contact op met het Joker-reiskantoor in je buurt.

1

3


FLORIDA

32

Florida Relax, you’re in Florida! Klaar voor een ontspannende Roadtrip langs heerlijke zandstranden, verrassende natuurparken, spectaculaire pretparken en trendy steden? Met een heerlijk klimaat, een kilometerslange kust en een breed arsenaal aan amusement is de Sunshine State een gekend paradijs voor beach & fun lovers. Wat velen echter niet weten is dat Florida ook voor nature & culture lovers heel wat te bieden heeft. Spot manatees in de rivieren aan de Golfkust, alligators in de graslanden van de Everglades en tropische vissen, kleurrijke vogels en speelse dolfijnen in de Keys. Bezoek het Salvador Dalí Museum in St. Petersburg, de Ca’ d’Zan Mansion van John Ringling in Sarasota en het buitenverblijf van uitvinder Thomas Edison in Fort Myers. Ook city lovers blijven niet in de kou staan. Ontdek het historische St. Augustine, snuif de relaxte sfeer op in Key West en voel je meer dan welkom in Miami.


DON'T MISS...

33

Pret voor jong en oud • Kennedy Space Center ​ 3 Leer alles over ruimtevaart op de plaats waar ook vandaag nog de raketten gelanceerd worden. Herbeleef de gloriedagen van de Apollomissies naar de maan, pik een spectaculaire 3D-film mee in het IMAX Theater en ervaar even wat het is om astronaut te zijn in de Shuttle Launch Experience.

2

• Walt Disney World ​ 5 Dompel je onder in de eindeloze magie van Disney World. Het park is opgedeeld in vier verschillende themaparken: het sprookjesachtige Magic Kingdom, het futuristische Epcot, het magische Animal Kingdom en de spannende Disney Hollywood Studio’s. Tijd over? Vergeet de twee waterparken niet! • Universal Studios & Islands of Adventure ​ 6 ​ Ga helemaal op in de kleurrijke wereld van The Simpsons en de Minions, en duik in de duistere jungle van Jurassic Park. Stap in de wondere wereld van Harry Potter en neem de trein tussen Diagon Alley en Hogsmeade. Met een Park-to-Park ticket heb je toegang tot beide parken op dezelfde dag.

"Florida heeft voor iedereen wat te bieden! Niet alleen pretparken, maar ook mooie wandel-, fiets- en kajaktochten én prachtige stranden om te ontspannen." Cindy L.

Puur natuur • De Golfkust ​ 7 Ontmoet de zachtaardige zeekoeien (manatees) in Crystal River, neem een duik in de natuurlijke bronnen van het Weeki Wachee Springs State Park en spot vogels in het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge.

thumbs-up

3 niet te missen stranden • South Beach (Miami): zon in stijl tussen de Art-Deco gebouwen, de dure auto’s en de afgetrainde lichamen. 4 • Sanibel Island (Fort Myers): ga op zoek naar de mooiste schelpen en geniet van de onvergetelijke zonsondergang. 2

1

• Smathers Beach (Key West): waan je even in de Caraïben op dit witte zandstrand met wuivende palmbomen.

4

3

Ga snorkelen of kajakken tussen de manatees in Crystal River

TIP:

• Everglades National Park ​ 1 ​ Dit uitgestrekte moeraslandschap is de thuisbasis is van heel wat vogelsoorten. Ook alligators spot je er zeker. Omwille van het kwetsbare en complexe ecosysteem bezoek je dit nationaal park best al wandelend over een boardwalk of al varend tussen de vele waterplanten.

thumbs-up

Doe een eco-kajaktocht door de mangroves rond Everglades City

TIP:

• John Pennekamp Coral Reef State Park ​ De Keys écht beleven? Verlaat de Overseas Highway in Key Largo en begeef je op het water. Ga duiken in het koraalrif of huur een paddleboard en ontdek hoeveel vogelsoorten er thuis zijn in de mangroves.

thumbs-up

Snorkel boven een scheepswrak op enkele meters van Canon Beach

TIP:

5 7

6


FLORIDA A TASTE OF FLORIDA

34

lf of Mexico

A Taste of Florida

OOK VOOR CAMPER(VAN)

Atlantic Ocean

Klaar voor de highlights van Florida? Cruise naar het Kennedy Space Center, de eindeloze witte zandstranden aan de Golf van Mexico, de ontelbare pretparken van Orlando en de Florida Keys met zijn Carribbean vibes. De Roadtrip eindigt in Miami, waar je heerlijk kan zonnebaden op het strand!

DAG 1 -

A B

Miami – Fort Lauderdale Met je huurwagen reis je meteen naar Fort Lauderdale, het Venetië van de USA. D St. Augustine

Orlando

E

C Cocoa Beach

DAG 2 -

C

Cocoa Beach Na het mondaine Palm Beach verschijnt Cocoa Beach. Spring er zeker binnen in het Kennedy Space Center, de lanceerbasis van ruimtevaartcentrum NASA. DAG 3 -

D

St. Augustine Fort Myers Naples

F

B Fort Lauderdale

G

A Miami H I

Via Daytona Beach bereik je de voormalige Spaanse stad St. Augustine. De nauwe straatjes tonen een charmante mix van Spaanse, Engelse en Amerikaanse invloeden. Ook het machtige Fort Castillo de San Marcos is de moeite! DAG 4-6 -

Key West

 15 dagen / 14 nachten map-marker-alt Miami — Miami

map-signs Ca. 1.725 km

Alle details: www.joker.be/USIR03

E

Orlando Word betoverd in Disney World of neem de toverstok in eigen handen in Universal Studios. Keer terug naar je kindertijd in Legoland of koel af in een van de vele waterparken. Orlando stroomt over van de pretparken!


DAG 7-8 -

F

DAG 11-12 -

I

Key West

Via Homosassa Springs State Park en Tampa Bay Area, waar je kennismaakt met de manatee (zeekoe), prachtige natuurlijke waterbronnen en de vele eilandjes van Clearwater, reis je naar Fort Myers. Geniet op de wondermooie eilanden Sanibel en Captiva van pastelkleurige schelpen, parelwitte stranden, plonzende dolfijnen en zo veel meer.

De Florida Keys vormen een slinger van honderden kleine eilanden die verbonden zijn door bruggen. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van het John Pennekamp Coral Reef State Park en reis vervolgens naar de Key West, het meest zuidelijke puntje van de USA, om er de Caraïbische sfeer op te snuiven. Ook Duval Street en de zonsondergang vanop Mallory Square zijn echte must sees!

 OPTIONEEL: Bezoek in Fort Myers de historische winterresidentie

van de grote Thomas Edison! DAG 9 -

G

ALTERNATIEVE ROUTEAtlantic Ocean

Relax, You’re in Florida

 OPTIONEEL: Een snorkeltour op Key West is een echte aanrader! DAG 13-15 -

Florida op een rustiger tempo ontdekken? Bekijk dan zeker onze trip Relax, You’re in Florida! Je begint in Orlando, een waar pretparkenparadijs. Vervolgens rijd je enkele dagen langs de warme wateren van de Golf Van Mexico, waarna je terechtkomt in de uitgestrektheid van het Everglades NP. Eindig de reis in stijl op de Keys en in Miami!

A

Naples

Miami Beach

Onderweg naar Naples biedt het Audubon Corkscrew Swamp Sanctuary alvast een klein voorsmaakje van de Everglades! Naples zelf verwelkomt je op zijn golfbanen en in zijn trendy winkels, boetiekjes, kunstgaleries en ateliers. Maar ook de prachtige zandstranden ontvangen je met open armen.

Deze laatste stop, Miami, pronkt met pastelkleurige Art Deco-gebouwen en parelwitte stranden. Je vermaakt je gegarandeerd ook in het sfeervolle Little Havana, Coconut Grove of Coral Gables.

DAG 10 -

35

Crystal River B

H

Sarasota

Everglades National Park Het Everglades NP is het grootste beschermde moerasgebied van de USA met honderden diersoorten. Tijdens een kajaktocht maak je ongetwijfeld kennis met krokodillen en alligators! Overnachten doe je op Key Largo.

thumbs-up

Huur fietsen in het Shark Valley Visitor Center en verken zo de Everglades.

FLORIDA A TASTE OF FLORIDA

Fort Myers

A Orlando

C

Fort Myers D

Gulf of Mexico

Naples

E

H Miami F Key Largo G Key West

TIP:

 15 dagen / 14 nachten map-marker-alt Orlando — Miami

map-signs Ca. 1.380 km

Alle details: www.joker.be/USIR10


Jerome

Twin Falls Alturas

American Falls Burley

Custer

Pocatello

Rupert

Lander

Logan Brigham City Elko

Winner

Casper

Preston Winnemucca

Susanville

Martin Douglas

Lusk

Harrison

Chadron Rushville

Valentine

Springview

Wheatland

Torrington

Windom

Mis

sou

Orange City

. Yankton

Elk Point

Ponca

Sioux City

South Sioux City

Emmetsburg

Primghar

Vermillion

Center

NEBRASKA

Spencer

Algona

Cherokee Storm Lake Sac City

Austin

Albert Lea

Blue Earth Northwood Estherville Forest City Garner

Fort Dodge

Viroqua

Richland Center

Cresco Osage

Baraboo

Charles City Elkader

Allison

Cedar Falls Waterloo Webster City

Janesville

Freeport

Beloit

Port Washington

Kenosha

Mount Pleasant

Muskegon

Kentwood Holland

Lake Forest

Paw Paw

Falls

Sandusky

Bay City

Saginaw

Flint MICHIGAN Stanton

Battle Creek

Waukegan

Belvidere

Midland

Big Rapids Hart

Ithaca

Grand Rapids Milwaukee Wyoming

Oak Creek Whitewater Racine

Stoughton

Fitchburg Monroe

Manchester

Cedarburg Watertown

Waukesha

Lancaster

Dubuque

Montello

Beaver Dam

Decorah Prairie du Chien

Sheboygan

Fond du Lac

Mauston

La Crosse

Preston

Mason City

Hampton Dakota City

Friendship

Onalaska

Rochester

Saint James

Fairmont

Worthington

Sioux Falls Canton

Tyndall

ri R

Bassett

Olivet

Mantorville

Owatonna

Slayton

Luverne

Parker

Lake Andes Butte

Madison

Alexandria Armour

Burke

Ainsworth

Kemmerer

Randolph

Flandreau Howard

Mitchell Salem

Plankinton

Riverton

WYOMING

Paris

Gannvalley Kennebec Chamberlain

Murdo White River

ippi R. Mississ

Malad City

Kadoka

Hot Springs

Pinedale

Soda Springs

Owosso

Bu

Lapeer

Port Huron

Burton

Dunkirk

Pontiac

Sterling Heights Mason Warren Livonia Ann Arbor Taylor

Kalamazoo

Detroit

Mayville

Erie

Jame

Conneaut Ashtabula

Warren

Jefferson

Monroe

Sm

Meadville Ridg Oil City

Adrian Painesville Benton Harbor Rockford Euclid Pierce Coldwater Ogden Vinton Franklin Mullen Neligh Rock Springs Hyannis Scottsbluff Toledo Maquoketa Wickliffe Sturgis Sycamore Niles Carroll Lovelock Thedford Boone Norfolk Clinton Layton Clarion Cedar Rapids Marion Ames Lorain B Onawa Evanston Brewster Maumee Oregon Cleveland Gering lle Angola Elkhart Hermitage Stanton Naperville Dixon Clinton Bartlett Denison Jefferson Bridgeport Downieville Parma Madison Farmington Burwell Taylor Bowling Green Tipton Gary Elyria South Bend Niles Youngstown Tekamah Sterling Aurora West Point Manila Coralville Arthur Reno Sparks Albion Newton Harrisburg Laramie Defiance Tryon West Valley City Butler Ord Harlan Nevada City Fostoria Hammond Plymouth Auburn Montezuma Tiffin Norwalk Greely Center Oshkosh Stapleton Akron Salem Logan Iowa City Bettendorf Joliet Wadsworth Beaver Falls Kimball West Des Moines Ottawa West Jordan Sandy Broken Bow Columbus Fremont Knox Fallon Canton Truckee Davenport Virginia City Ashland Warsaw Fort Wayne Atlantic Aliquippa Fullerton Morris Bourbonnais Muscatine Sigourney Indianola Findlay Sidney Platte R. Kewanee Loup City uburn Winamac Chappell Omaha Ogallala Wooster North Platte Aledo Lehi Orem Streator Saint Paul Wapello Oskaloosa Bucyrus Greenfield Osceola Pittsburgh Munhall Huntington Van Wert Austin Vernal Toulon Walden Julesburg Kankakee Dover Galion Lacon Council Bluffs Wabash Decatur Papillion Bellevue eville Craig Creston Osceola Central City Eureka Fairfield Rensselaer Ottumwa Lima Marion Mount Gilead Payson Provo Galesburg Pontiac South Lake Tahoe Gree Fort Collins Corning Grant Duchesne Bluffton Steubenville Baldwin Grand Island Celina Mount Vernon Seward Peru Logansport York Washington Sterling Coshocton Cadiz Watseka Steamboat Springs Burlington Oquawka Lexington Peoria Washington Aurora Kearney Fowler Delphi Kokomo Hartford City Bloomfield Holyoke Markleeville Greeley Loveland Sidney Delaware Hayes Leon Clarinda Union Jackson Sidney Marysville Nephi Fort Madison Elwood Corydon Imperial West Lafayette Lafayette Cambridge Wheeling Normal Hastings Ely Center Westerville Meeker Mount Ayr Cum Bedford Urbana Piqua Minden Canton Muncie Pekin Fort Morgan Lancaster Stockville San Andreas Longmont Moundsville Hot Sulphur Springs Hawthorne Wilber Unionville Geneva Price Bloomington Williamsport Frankfort Anderson Woodsfield Boulder Lafayette Rock Port Maryville Princeton Holdrege Memphis Macomb Akron Tecumseh Springfield on Bridgeport Keokuk Danville Lebanon Morgant McCook Beatrice Trenton Auburn Sonora Bethany Lancaster McConnelsville Lincoln Champaign Fairmont Wray London Fishers Manti Nelson Kirksville Edina Monticello Dayton Rushville Monticello Arvada Thornton Albany Oakland Alma Urbana Eagle Beaver City Benkelman Xenia Castle Dale Circleville Aurora Trenton Glenwood Springs Lawrence esto Marietta Fairbury Falls City Clarksburg Golden Red Cloud Pawnee City Fillmore Liberty Franklin Quincy Oregon Vienna West Union Decatur Tuscola Rockville Plainfield Kettering Philippi Atwood Saint Francis Oberlin Athens Norton Breckenridge Lakewood Greenwood ock Linneus Seneca Tonopah Mankato Belleville Greencastle Pete Richfield Saint Joseph Parkersburg Troy Weston Franklin ngston Mariposa Hannibal Oxford Hamilton Sullivan Phillipsburg Washington Castle Rock Parker Jacksonville Grand Junction Elizabeth Leadville Martinsville Greensburg Terre Haute Springdale Waverly CityChillicothe Macon Taylorville Kingston Glenville Elkins New London Aspen Concordia Jackson Pomeroy Atchison Marshall Pittsfield Kiowa Fairplay Mattoon Colby Spencer Goodland Grantsville Cincinnati Stockton Osborne Beloit Burlington Goldfield Holton Plattsburg Huntsville Moberly Hoxie Hill City Bloomington Toledo Point Pleasant Chowchilla Gallipolis Hugo Ha Florence Sutton Beaver Loa Carrollton Carlinville Excelsior Springs Delta Independence Moab Kansas Clay Center Westmoreland Sullivan Bloomfield Junction Pioche Effingham Hillsboro Portsmouth Seymour Monterey Oakley West Union Madera Addison Hardin Mexico Manhattan Colorado Springs Fayette Clay City Independence Winfield Bedford Cripple Creek WaKeeney Montrose Robinson Maysville Madison Lincoln Sharon Springs Gunnison Shawnee Junction City Godfrey Troy Fountain Marlinto Cheyenne Wells Greenville Scottsburg Ironton Columbia Parowan esno Clovis Blue Springs Hays Russell Gove City Salida Mount Olivet Abilene Bedford Owenton Alma Sanger W Vincennes Washington Saint Peters Saint Charles Hamlin Cedar City Huntington Louisville Olathe Overland Park Panguitch Cynthiana Salem Reedley Fulton New Castle W Ellsworth Salina Collinsville Salem Independence Fayetteville Canon City Belton Eads Wayne Madison Selma Hermann Wildwood Morehead Dinuba Tribune Jasper Louisville Leoti Ottawa Lyndon Sedalia Pueblo Monticello Covi La Crosse Ouray Council Grove Dighton Saint Louis Centralia Albion Louisa Lake City Lewisburg Harrisonville oore Saguache Westcliffe Washington Scott Mount Sterling Ness City Ordway Visalia Paola Logan Nashville Princeton Telluride Inez Shively Mount Vernon McPherson A City Arnold Silverton Lyons Hinton Great Bend Clinton Saint George rka Dove Creek Creede Union F Waterloo Las Animas nsa Lexington Lamar Winchester Paintsville Emporia Garnett Brandenburg Tulare Butler Marion Carmi Boonville Tuscumbia Williamson Pineville McLeansboro sR Larned Hillsboro Vienna Pinckneyville Porterville . Warsaw Jetmore La Junta Richmond Prestonsburg Cannelton Kanab Syracuse Del Norte Radcliff Salem R Burlington Hutchinson Welch Lakin Garden City Newton Evansville Osceola Pikeville Mound City Danville Camdenton Rockport Cortez Chester Benton Blacksburg Mesquite Berea Beattyville Rolla Steelville Potosi Kinsley Walsenburg Saint John Henderson Herrin Delano Iola Cimarron Durango Booneville Hindman Alamosa Grundy Elizabethtown Owensboro Carbondale Hermitage El Dorado Nevada Eureka Stanford Shawneetown Calhoun Pagosa Springs Radford Christian Wasco McKee Waynesville Leitchfield Farmington Fort Scott Johnson Marion Ulysses Wichita Clintwood Dixon Dodge City Stockton Pratt Floyd Hartford Campbellsville Las Vegas North Las Vegas Wytheville Hyden Fredericktown . Springfield Manchester Sublette Salem Ironton San Luis Buffalo Kingman Lebanon Shafter Jonesboro Ohio R Madisonville Munfordville Fredonia Martinsville Wise Ridgecrest Bakersfield Conejos Lebanon Marion Marion Trinidad Lamar Somerset Centerville Howard Derby Henderson Columbia Pittsburg Aztec Stuart Greenville Greenfield ado R. Meade Jackson Cape Girardeau ria Brownsville Houston Color Marshfield Parsons Jamestown Harlan Coldwater Medicine Lodge Abingdon Hugoton Independence Boulder City Arvin Winfield Farmington Springfield Bowling Green Paducah Pineville Raton Ed Sparta Benton Greenville Eminence Bristol Liberal Anthony Tierra Amarilla Independence Elkhart Glasgow Hartville Ashland Dobson Kingsport Joplin Jefferson Middlesborough Carthage Van Buren Coffeyville Charleston Ozark Benton Cadiz Hopkinsville Franklin Tompkinsville Arkansas City Sikeston Ava Nixa Greensb Boise City Byrdstown Beaver Tazewell Buffalo Johnson City Elizabethton Miami Newkirk Mayfield Neosho Alva Guymon Lafayette Taos Galena Clinton Cherokee Boone Winston-Salem West Plains Alton Poplar Bluff Springfield Huntsville Bartlesville Ponca City Erwin Clarksville Morristown nta Barbara Lancaster Bullhead Barstow Forsyth New Madrid Clayton Murray Cassville Pawhuska Gainesboro Gallatin High Poin Gainesville Nowata Vinita Greeneville Pineville Lenoir Doniphan Dover City Kingman Fillmore Clinton Woodward Perryton Stratford Santa Clarita Cookeville Knoxville a Corning Piggott Salis Enid Union City Hickory Erin Morganton Bentonville Rogers Berryville Victorville Apple Valley Paris Mountain Home Mora Sevierville Pawnee Kennett Los Alamos Oak Ridge Spearman Lipscomb Claremore Fairview Perry Caruthersville Dickson La Vergne Owasso Ash Flat Dalhart Pocahontas Sparta Kanna Harrison Gallup Flagstaff Mooresville ard Glendale Pasadena Hesperia Arnett Asheville Siloam Springs Farragut Huntingdon Paragould Camden Stillwater Springdale Woodbury Franklin Lincolnton Taloga Melbourne Maryville Concord Mosquero Dumas Tulsa Broken Arrow El Monte Waynesville Dyersburg Jasper Canadian McMinnville Murfreesboro Gastonia Stinnett Winslow Wagoner Jonesboro Blytheville Marshall Fayetteville Alamo Guthrie Sapulpa Watonga Sylva Lake Havasu City Channing Columbia Dayton Columbus Las Vegas Athens Ripley Bixby Borger Batesville Torrance Anaheim San Bernardino Miami Lexington Tahlequah Brevard Matthews Jackson Grants Shelbyville Holbrook Rio Rancho Bernalillo Osceola Gaffney Dunlap Prescott Prescott Valley Robbinsville Cheyenne Edmond Chandler Franklin Pampa Long Beach Decaturville Lewisburg Newport Harrisburg Brownsville Tullahoma Irvine Moreno Valley Mon Arapaho Okmulgee Muskogee Clinton Spartanburg York El Reno Wheeler Cleveland Murphy Heber Springs ntington Beach Rock Hill Henderson Waynesboro Panhandle Elk City Midwest City Okemah Lawrenceburg Clarksville Red Bank Albuquerque Sallisaw Greenville Tucumcari Van Buren Millington Parker Amarillo Indio Mission Viejo Bolivar Mauldin Union Sayre Lancast Easley East Ridge Augusta Searcy Laguna Niguel Pulaski Blairsville Los Lunas Chester Savannah Moore Russellville Chattanooga Santa Rosa Eufaula Stigler Saint Johns Claude Coachella Clemson Payson Fort Smith West Memphis Shawnee Simpsonville Selmer Temecula Estancia Blue Ridge Dalton Booneville Trenton Laurens Oceanside Vista Conway Winnsboro Clarkesville Norman Collierville Hobart Chickasha Holdenville Forrest City Canyon Clarendon Athens Danville Poteau Hereford Florence Corinth Scottsboro La Fayette Dahlonega Cleveland Anderson Wellington Mangum Blythe Newberry McAlester Carlsbad Purcell Perryville Horn Lake Ashland Cam Cabot Des Arc Waldron Sheffield Memphis Homer Huntsville Fort Payne Calhoun Gainesville Greenwood Escondido Irmo North Little Rock Jacksonville Marianna Encinitas Ada Fort Sumner Ripley Hollis Tunica Pauls Valley Dimmitt Tulia Decatur Hartselle Booneville Altus Senatobia Santee Lawton Glendale Elberton Clovis Farwell Scottsdale New Albany Silverton Rome Brawley Helena Russellville Socorro Benton Buford Danielsville Mena Albertville Mount Ida Duncan Coalgate Sardis Childress Sulphur Oxford Athens Centre La Mesa Portales Frederick Muleshoe Stuttgart Ma Edgefield Mesa Reserve Cullman Tupelo Kennesaw Hot Springs El Centro Batesville Lexington Walters Chula Vista Atoka Quanah Malvern Plainview Tempe Globe Hamilton Gadsden Roswell Washington Pine Bluff Calexico Clarksdale Oran Water Valley Double Springs Tishomingo Chandler Aiken Marietta Antlers Vernon Monroe North Augusta Burkburnett Ardmore Arkadelphia Okolona Matador Paducah Jacksonville Floydada Littlefield Madill Carrizozo Coffeeville Buchanan Yuma Florence Jasper Sumner De Queen Bamberg Houston Hugo Madison Augusta Rison Heflin Star City Crowell Wichita Falls Carrollton Oxford Marietta Morton Barnwell Nashville San Luis Rosedale Idabel Aberdeen Grenada Durant Sum Henrietta Casa Grande Fordyce Eatonton Clifton Leeds Cleveland Gibson Prescott Peachtree City Birmingham Lubbock Levelland Denison Roswell Dickens Guthrie Talladega Newnan Waynesboro Allendale Walthall Truth or Consequences Montague Griffin Paris Ashdown Benjamin Seymour Archer City Monticello Arkansas City Columbus Safford Warren Milledgeville Louisville Greenwood Clarksville North C Hueytown Camden Ashland Griffin Hoover Sherman Gainesville Starkville Barnesville Greenville Sylacauga Silver City Texarkana Hampton Millen Sandersville Columbiana Northport Vaiden Oro Valley La Grange Plains Indianola Brownfield Lake Village Alamogordo Cooper Jayton Post Ackerman Sylvania Thomaston Macon Wrightsville Tuscaloosa Magnolia Lewisville Alexander City Denton Belzoni Lafayette Throckmorton Haskell Tahoka Beaufo Lexington El Dorado Artesia Lovington Mount Vernon Centreville Macon Hamburg Greenville Aspermont Statesboro Warner Robins Dublin Dadeville Kosciusko Lordsburg Graham Mount Pleasant Tucson Eutaw Clanton Butler Carrollton Plano Pittsburg Hobbs Soperton Yazoo City Auburn Opelika Deming Perry Cochran Seminole Rockwall Gail De Kalb Greensboro Linden Oak Grove Emory Las Cruces Snyder Roby Mineral Wells Anson Carthage Irving Vidalia Azle Lyons Claxton Bastrop Homer Lamesa Philadelphia Garland Livingston Jefferson Oglethorpe Prattville Millbrook Tuskegee Lake Providence Eastman Canton Albany Benton Quitman Gilmer Columbus Sa Reidsville Minden Carlsbad McRae Fort Worth Sweetwater Shreveport Andrews Madison Canton Selma Abilene Hinesville Ruston Monroe Meridian Americus Linden Sierra Vista Burleson Eastland Hayneville Cordele Hazlehurst Lumpkin Vicksburg Clinton Colorado City Waxahachie Baxley Ludowici Brandon Bossier City Baird Longview Nogales Bisbee Stanton Big Spring Eufaula Cleburne Jesup Kilgore Butler Jonesboro Stephenville Fitzgerald Raymond Clayton Tyler Ennis Camden Winnsboro Douglas Leesburg Midland Cuthbert Paulding Carthage Troy Socorro Columbia Ocilla Douglas Athens Kermit Greenville Darien Henderson Mendenhall Albany Garden City Coushatta Port Gibson Luverne Robert Lee Fort Gaines Mentone Saint Joseph Tifton Jacksonville Mansfield Meridian Corsicana Comanche Winnfield Hazlehurst Odessa Abbeville Grove Hill Coleman Sterling City Pearson Waycross Monahans Laurel Waynesboro Ozark Harrisonburg Fayette Center Natchitoches Rusk Brownwood Hamilton Blakely Newton Brunsw Nashville Ballinger Fairfield Jena Pecos Moultrie Monroeville Brookhaven Collins Enterprise Woodbine Palestine Homerville Natchez Crane Paint Rock Sierra Blanca Dothan Colquitt San Angelo Waco Many Chatom Colfax Groesbeck Kingsland Lakeland Nacogdoches Goldthwaite Andalusia Gatesville Hattiesburg Saint Ma Meadville San Augustine Van Horn Rankin Mertzon Valdosta Geneva Pineville Big Lake Brewton Hewitt Bainbridge Cairo McComb Columbia Crockett Leakesville Fernan Statenville Centerville San Saba Hemphill Liberty Marlin Lufkin Brady Tylertown Thomasville Marksville Killeen Purvis Leesville Fort Stockton Bonifay Marianna Bay Minette Atlan Crestview Groveton Woodville Franklin Lampasas Quincy Menard Wiggins Saraland Eldorado Belton Temple Madisonville Clinton Jasper Jack Bogalusa Fort Davis Milton De Ridder Cameron Orange Park Ozona Poplarville Blountstown Bristol Mason Niceville Llano Amite Lake City Burnet Woodville Mobile Fairhope Newton Huntsville Ville Platte Zachary Sonora Georgetown Bryan Sa Lake Butler Alpine Marfa Crawfordville Perry Mayo Hammond Picayune Livingston Lynn Haven Junction Destin Biloxi Pascagoula Eunice Starke Covington Pensacola College Station Coldspring Round Rock Taylor Slidell Callaway Palatka Kountze Gulfport Sanderson Fredericksburg Conroe Gainesville Lafayette Crowley Lake Charles Bunnell Trenton Giddings Brenham Cross City Donaldsonville Kerrville Rocksprings Port Saint Joe Orange Hempstead Beaumont Ormond Bea Bastrop Bronson New Iberia Apalachicola Abbeville Humble Kenner Liberty Groves San Marcos Lockhart Napoleonville La Grange Bellville New Orleans Ocala Leakey Bandera Morgan City Port Arthur Baytown Thibodaux New Braunfels Boerne Columbus Deltona Pointe a la Hache Sugar Land Lady Lake Seguin Schertz Rio Houma Pasadena Gonzales Del Rio Gr Leesburg Rosenberg Dickinson Ovie Converse and Brackettville Hallettsville e Uvalde Wharton La Marque Orlando El Campo Brooksville Angleton Floresville Galveston

36

Aloha from Hawaii North Ogden

Rawlins

Green River

Ida Grove

Rockwell City

Skokie Evanston

Chicago

PE

Salt Lake City

MISSOURI

Denver

OHIO

INDIANA

ILLINOIS

Washin

COLORADO

KANSAS

WEST VIRGIN

sou

ri R

.

KENTUCKY

Island hopping is de beste manier om de diversiteit van Hawaii te ontdekken. Met het vliegtuig combineer je gemakkelijk drie, vier of zelfs vijf eilanden! Word ondergedompeld in weelderige natuurpracht met de meest kleurrijke bloemen, verfrissende watervallen en impresARIZONA Waag je aan Volcanoes National sionante landschappen. Park met één van de actiefste vulkanen ter wereld. En NEW MEXICO surf en snorkel aan de parelwitte stranden. Zalig toch!

OKLAHOMA

Nashville TENNESSEE

ARKANSAS

Ch

Memphis

Oklahoma City

SOUTH C

siss

ippi

R.

Phoenix

Mis

San Diego

Grundy Center

IOWA

CALIFORNIA

ngeles

Eldora

Mis

HAWAII ALOHA FROM HAWAII

Wayne Pender

NEVADA

UTAH

e

Alliance

Ohio R.

dise

DAG 6-8 -

C

Atlanta

Kona (Big Island)

Canada

Dallas

DAG 1-3 -

Kauai

Honolulu (Oahu)

El Paso

A

Molokai

D Lahaina (Maui)

Hilo (Big Island)

Honolulu (Oahu)

Kona (Big Island)

C Volcanoes NP

De overige MISSISSIPPI drie nachten verblijf je in Kona. De kust biedt er een subliem contrast tussen de zwarte rotsen en de donkerblauwe oceaan, lichtblauwe lucht en GEORGIA groene vegetatie. BezoekALABAMA het historische Kailua Village of betreed het tempelcomplex Pu’uhonua, de heiligste plaats van Hawaii waar heel wat opperhoofden begra-

De eerste drie dagen is Honolulu, bekend om zijn Waikiki Beach, hotels, TEXAS restaurants, winkels en bruisende nachtleven, jouw bekende uitvalsbasis. Maar het eiland Oahu is LOUISIANA ven liggen. meer dan het befaamde Honolulu. Snorkel in het paradijselijke Hanauma Bay, surf aan de prachtige noordkust of D DAG 9-14 - ga terug in de tijd en ontdek het leven op de suikerplantaLahaina (Maui) Houston ges in Hawaii’s Plantation Village. San Antonio Verken Hawaii‘s mooiste zandstranden zoals Kaanapali Lake Jackson  OPTIONEEL:Eagle Bezoek de fameuze Pearl Harbor. Beach of Makena Beach State Park. Vertoef in de Bay City Pass Freeport Victoria gezellige historische stad Lahaina. Of snorkel tussen Port Lavaca Beeville B DAG 4-5 - het fenomenale onderwaterleven van Molokini. NaPortland Ingleside tuurliefhebber? De Hana Highway, één van de mooiste Robstown Hilo (Big Island) Alice Corpus Christi Kingsville routes in Hawaii, leidt je langs verschillende prachtige Laredo Vijf vulkanen, regenwouden, woestijnen en ruige plekken. 84 km puur natuurplezier! rotskusten vormen Hawaii’s grootste eiland. Tijdens de eerste twee nachten verblijf je in de stad Hilo. Verken de  OPTIONEEL: Geniet een spectaculaire Roma Gulf ofvan Mexico Edinburg Harlingen natuur in Akaka Falls State Park en laat je verbluffen door zonsopgang of -ondergang vanop de vulkaan McAllen San Benito de Kilauea in Volcanoes NP, één van de meest actieve Haleakala. Een bezoek aan het eiland Molokai van Brownsville vulkanen ter wereld. De zonsondergang en sterrenhemel Pater Damiaan of de Napali Coast van The Garden bewonderen vanaf de 4.205 meter hoge top van de vulIsland Kauai zijn zeker ook aanraders voor wie meer kaan Mauna Kea blijft een onvergetelijke ervaring. tijd heeft.

Jacksonvi

Cuero

Pearsall

B

A

Crystal City

Carrizo Springs Cotulla

Edna

Jourdanton Karnes City

Goliad

Tilden

Refugio

George West

Sinton

Rockport

Dade City

Kissimmee New Port Richey Tarpon Springs Plant City Lakelan Bartow Clearwater

FLO

Tampa

Largo

Saint Petersburg

Wauchula

Bradenton

Sarasota Venice

Arcad

North Port Punta La

For

Hebbronville Falfurrias

Sarita

Cape Coral

Zapata

Raymondville

 14 dagen / 13 nachten map-signs Ca. 990 km map-marker-alt Honolulu (Oahu) — Kahului (Maui) Alle details: www.joker.be/USIR08

Naples


Boulder City

Arvin

Farmington

Lompoc

Pacific Ocean

Santa Barbara Fillmore

San Buenaventura

Lancaster Santa Clarita

Bullhead City

Barstow

Wild Alaska

OOK VOOR

Oxnard Glendale Pasadena Hesperia El Monte Torrance Anaheim San Bernardino Long Beach Irvine Moreno Valley Huntington Beach

Flagstaff CAMPER

Los Angeles

Laguna Niguel

Mission Viejo

Carlsbad Encinitas

San Diego Chula Vista

La Mesa

DAG 1-2 -

Brawley A Centro B El Calexico

Het knusse centrum van Anchorage verken je gemakkelijk te voet. Bezoek na een ontspannende overnachting het Alaska Native Heritage Museum, een educatief en cultureel instituut. Daarna verblijf je in Talkeetna, een kleurrijk dorpje met een oud-Alaskaanse charme en gemoedelijke sfeer.

Canada

DAG 3-4 -

C

Denali National Park D Fairbanks Dawson City Denali NP C

Tok

E

Yukon

Guadalupe

B F Anchorage A

H Valdez

G

DAG 5-6 -

Kluane NP Homer J

I

 16 dagen / 15 nachten map-marker-alt Anchorage — Anchorage

Rust en panoramische landschappen vergezellen je tijdens je rit naar Denali NP. Met de Eielson shuttlebus beland je middenin een overweldigende wildernis en ga je op zoek naar onder andere grizzlyberen, elanden en kariboes. Bij goed weer spot je de hoogste berg van Noord-Amerika: Denali.

Whitehorse

Kennicott

map-signs Ca. 2.550 km

Alle details: www.joker.be/USIR05

Albuq

Payson

NEW

D E

Fairbanks – Paxson Na Fairbanks, bekend om zijn goudvondsten in 1903 en 1904, word je onderweg naar Paxson overdonderd door ruige bergketens, weelderig groene valleien en woeste rivieren. Maar ook door het vrolijk versierde huis van de Kerstman in North Pole!

Glendale

Scottsdale F G H Mesa DAG 7-10 - DAG 15-16 - Tempe Globe ChandlerAnchorage Chitina – Kennicott –

Phoenix

Yuma

Valdez San Luis

Next stop: Chitina, een dorpje gelegen aan het Wrangell-St. Elias NP and Reserve. Dit enorme nationale park telt meer dan honderd gletsjers! Daarna trek je met de bus of bushplane naar het afgelegen Kennicott. De kopermijnen zijn er in verval, maar de enorme Kennicott en Root Glacier maken er een fantastische wandelplek van. Via de Worthington Glacier, Thompson Pass en Keystone Canyon bereik je vervolgens Valdez – het Zwitserland van Alaska. DAG 11-14 -

Reserve A

Florence

Casa Grande

I

J

Seward – Homer Vaar met de ferry door het schitterende Prince William Sound. Dichtbeboste fjorden, kleine schilderachtige baaien, Amerikaanse zeearenden en zeeotters zijn de hoofdingrediënten van deze tocht richting Seward. Na de spectaculaire gletsjerlandschappen van Seward verblijf je in Homer, een authentiek Alaskaans vissersdorp.  OPTIONEEL: Terwijl Seward een fenomenale Kenai Fjords Tour biedt, is Homer de perfecte uitvalsbasis voor een wandeltocht in Kachemak Bay State Park, het spotten van grizzly ’s in Hallo Bay, een kajaktocht, rafting, etc.

Via de prachtige Exit Glacier (zeker uitstappen!), Moose PassClifton en kronkeSafford lende kustweg Turnagain Arm rijd je terug naar Anchorage, het eindpunt Silver City Oro Valley van deze trip. Het donkere water en de met sneeuw bedekte bergtopLordsburg Tucson pen vormen een indrukwekkend Deming schouwspel.

Nogales

Rio

Saint Johns

Blythe

Anchorage – Talkeetna

Alaska

ARIZONA

Parker

Grants

Holbrook

Prescott Valley

Prescott

Escondido Santee

37

Winslow

Lake Havasu City

Indio Coachella

Gallup

ALASKA A WILD ALASKA

Temecula

Oceanside Vista

Majestueuze gletsjers, kristalheldere meren en rivieren, besneeuwde bergtoppen, diepe fjorden, uitgestrekte landschappen, beren, elanden, walvissen en nog veel meer: Alaska heeft het allemaal!

Kingman

Victorville Apple Valley

Truth

Sierra Vista Bisbee

Douglas UITBREIDING

Yukon

O’ahu

Maak ook kennis met de wereld van de goudzoekers in Yukon, Canada. Proef de historische sfeer in Dawson City, ontdek de gezellige hoofdstad Whitehorse en geniet van het prachtige Kluane National Park te voet of per vliegtuig.

 20 dagen / 19 nachten map-signs 3.595 km Alle details: Hawaii www.joker.be/USIR04

Maui


Reizen met een camper of campervan

REIZEN MET EEN CAMPER OF CAMPERVAN

38

Reizen met een camper of campervan: flexibeler wordt je Roadtrip niet! Je reist op je eigen tempo, stopt waar en wanneer je wil, boekt zelf je kampeerplaatsen én kan je eigen potje koken. Of je nu kiest voor het comfort van een ruimere camper of een compacte campervan, met een “automatic” cruise je sowieso heerlijk ontspannen over highways en byways!

Ideaal voor Een Roadtrip met z'n twee, je beste vrienden of je gezin, zelfs met jonge kinderen!

Wist je dat… je verplicht bent om de mijlen- en kilometerpakketten op voorhand te boeken? Bereken dus best op voorhand welke afstand etc.

"Onze eerste campertrip was een droom die uitkwam. De camper gaf ons de mogelijkheid om midden in de natuur te verblijven, omgeven door de meest adembenemende landschappen. Zoals die ochtend in Monument Valley. We moesten maar uit onze camper stappen om getuige te zijn van de meest fenomenale zonsopgang. Onvergetelijk!" Ludwig Verbruggen

Een gouden tip: voor een realistische berekening van je af te leggen afstand, teken je je route best zo goed mogelijk uit op een online routeplanner. Daarna vermenigvuldig je het totale aantal mijl of kilometer met 1,25. Je Joker-reiskantoor kan je hierbij helpen

Pick up & drop off Na een internationale vlucht is minstens één hotelovernachting verplicht vooraleer je je camper(van) kan ophalen. Eindigt je Roadtrip met een hotelverblijf in een stad, lever dan je camper(van) in op de eerste dag van het stadsbezoek. Zo moet je deze taak niet meer afhandelen op de dag van je terugvlucht en kan je zorgeloos de stad bezoeken!


T-17

Vroeg boeken loont!

Met je camper heb je altijd je bed, badkamer en keuken bij. Kies uit verschillende modellen - van kleintjes tot familieexemplaren tot 7 personen (4 volwassenen + 3 kinderen) - die je kan ophalen aan meer dan 120 verhuurlocaties.

C-25

Inbegrepen: • een all-in-verzekering met (niet-afkoopbare) franchise • meerdere chauffeurs minstens 21 jaar, in het bezit van een rijbewijs B en een kredietkaart op naam van de hoofdchauffeur • douche en chemisch toilet • gasvuur, magnetron* en koelkast met vriesvak • extra airconditioning* en verwarming* in het woongedeelte

Extra's: C-30

• dekens, kussens en handdoeken: wel optioneel bij te boeken • kookgerief, bestek, borden, glazen: wel optioneel bij te boeken • baby- en kinderstoelen: zelf meebrengen of ter plaatse kopen • mijlen- of kilometerpakketten verplicht op voorhand te reserveren • verbruik benzine en gas

*werken alleen als je aangesloten bent op het elektriciteitsnetwerk van de campground

Zie je deze icoontjes staan bij een Roadtrip in deze brochure? Dat betekent dat je deze reis ook met de camper of campervan kan doen!

39

REIZEN MET EEN CAMPER OF CAMPERVAN

C-19

Met de camper door de USA en Canada

Hoe vroeger je je camper(van) boekt, hoe meer types er nog beschikbaar zijn en hoe lager de prijs. Bovendien zijn er regelmatig kortingen tot wel -15% als je boekt in het vroege najaar voor de daaropvolgende zomer. Ook je bijbehorende vliegticket reserveer je best zo vroeg mogelijk, vanaf 11 maanden voor vertrek. Blijf op de hoogte van onze promoties en vroegboekacties via www.joker.be/nieuwsbrief.


REIZEN MET EEN CAMPER OF CAMPERVAN

40

#VANLIFE

redenen waarom je goed zit met onze campervans De kwaliteit van je campervan zal grotendeels het gevoel van je Roadtrip bepalen. Daarom is het belangrijk om een paar cruciale zaken in het achterhoofd te houden. Dit vinden wij alvast hypercorrect aan onze busjes:

"Er is altijd meer te ontdekken dan je denkt. Met een campervan kan je langer blijven als je wil, of ben je ook weer snel vertrokken als het weer niet meewil of de plek je niet bevalt." Ann Fransen

Met de campervan door de USA en Canada Onze campervans of kampeerbusjes zijn hip: aan de buitenkant ontworpen door de beste graffiti artists van L.A., binnenin comfortabel en praktisch ingericht door diehard roadtrippers. Ze rijden fantastisch goed en geven je de vrijheid om te stoppen waar je maar wil. Met verschillende modellen, voor 2 tot 4 personen, vind je bij Joker de beste campervan voor jouw Roadtrip!

1

100 mijl/dag zijn inbegrepen, dat is vrij uniek op de markt want meestal betaal je alle kilometers afzonderlijk bij.

2

De meer dan 500 campervans zijn in een uitstekende staat en zuinig in verbruik.

3

Beddengoed, keukenbenodigdheden en vouwstoelen zijn inbegrepen.

4

Je kan je campervan ophalen aan 10 locaties in de USA en Canada.

5

Tot 4 chauffeurs mogen afwisselen aan het stuur, zonder meerkost. (minstens 21 jaar, in het bezit van een rijbewijs B en kredietkaart op naam van de hoofdchauffeur)

6

Voor chauffeurs van 21 tot 26 jaar is er geen meerkost.

7 8

Je kan 24/7 beroep doen op pechverhelping.

9

Er zijn geen verborgen kosten!

Een uitgebreide verzekering “no worries cover� is inbegrepen.


De kampeerbusjes zijn compact en hebben toch al het comfort dat nodig is:

4 5

5

3

2

1 3

4

Queensize bed Tafel Opbergruimte (dag & nacht)

5

Gordijnen Kitchenette met wastafel, mini-ijskast en verplaatsbaar gasvuur

Voor vertrek krijg je een informatie bundel met nuttige tips en weetjes om je Roadtrip vlot en veilig te laten verlopen.

BIG SUR 5

1

En de prijs? Die is vaak onevenaarbaar. Houd ook zeker onze verschillende acties en promoties in de gaten!

1

2

3 4

7

4 7

6

1 2 3 4

6

Kitchenette met wastafel, mini-ijskast en gasvuur Queensize bed Opbergruimte (2x meer dan Maverick) AUX- en USB-aansluitingen

5 6 7

Gordijnen 46 cm langer dan de Maverick (past nog in meeste tentplaatsen) Achteruitkijkcamera en parkeersensoren

INDIE CAMPER 1 2 8

1

2 3

3

4 5

7

Een uitgebreide documentatiemap die je helpt bij het kiezen en boeken van je kampeerplaatsen? Check!

4 6

5

6 7 8

Wastafel Microgolf Gasvuur AM/FM-radio, cd-speler en bluetooth Kast Koelkast Tafel (kan omgebouwd worden tot 1-persoonsbed) Badkamer met toilet, wastafel en douche

REIZEN MET EEN CAMPER OF CAMPERVAN

Samen met je camper(van) kan je bij ons ook je vluchten en hotelovernachtingen boeken. 2

41

1

We kennen de routes en hebben de camper(van)s zelf al eens uitgetest.

• een groot bed, beddengoed en kussens • een gasvuur, koelkast op zonneenergie, een spoelbak en water • keukengerief • elektrisch vuurtje* • voldoende opbergruimte • kinderstoelen kan je op voorhand bijboeken *Werkt alleen als je aangesloten bent op het elektriciteitsnetwerk van de campground

Waarom je camper of campervan boeken bij Joker?

MAVERICK


Alaska Anchorage Kenai Fjords NP

Dawson

42 Kluane NP

Yukon Territory

CANADA

Whitehorse

Nunav

Northwest Territories

YELLOWKNIFE

British Columbia

Stewart Inside passage

Inside passage

Smithers CANADA

Alberta Prince George

Saskatchewan Edmonton

Wells Gray PP

Yukon p.37 Ontdek de ware wildernis · uitgestrekte natuur boordevol wildlife · vlieg over het Kluane National Park dat alleen vanuit de lucht te bezoeken is · perfect toe te voegen aan een trip naar het al even wilde Alaska

Jasper NP

Clearwater

Tofino

Whistler

Vancouver

Glacier NP

Banff NP

Calgary

Victoria

Seattle Waterton Lakes NP Washington

West-Canada p.44 Beren en walvissen spotten op Vancouver Island · hip Vancouver · groene natuur van Wells Gray Provincial Park en Glacier National Park · hiken in het hikers paradise van de Canadian Rockies · wildlife in Jasper NP en Banff NP · cruisen over de eindeloze Icefields Parkway

Regina

Montana

North Idaho

Oregon

Yellowstone NP

California

Nevada

Utah

United States

South Dakota

Wyoming Nebraska


Greenland

Oost-Canada p.52

IQALUIT

vut

Nova Scotia, New Brunswick & Prince Edward Island joker.be/CAIR09 Uitgestrekte bossen, ruige kusten, kleine kuststadjes en vuurtorens op Nova Scotia · hike in de Cape Breton highlands · ervaar een Brits countrysidegevoel op Prince Edward Island · uitgestrekte bossen en rivieren in New Brunswick · ideaal voor een Indian Summerbeleving

Newfoundland & Labrador

Churchill

Manitoba

St. John's

Québec Gaspésie NP

Ontario Tadoussac

New Brunswick

Mauricie NP

Winnipeg

FREDERICTON

Québec Maine

Montréal Algonquin NP

Ottawa

VT

Dakota

NH Minnesota

Wisconsin

Toronto Niagara Falls

Massachusetts New York CT

Michigan PennsylvaniaNew York CHICAGO

Prince Edward Island

RI

Cape Breton Highlands NP

CHARLOTTETOWN

Nova Scotia Halifax

Overweldigende berglandschappen in het westen, charmante steden en glooiende bossen in het oosten. Canada is 360° natuur!”

43

CANADA

Wandelen en kajakken in Algonquin Provincial Park · oog in oog staan met elanden, wolven en beren · de niet te missen Niagara Falls · verken charmant Québec en Montréal · hiken langs de kliffen aan de kust · kleine kuststadjes en vuurtorens


WEST-CANADA

44

West Het wondere West-Canada is een wereld vol superlatieven! Of je nu start in Vancouver of in Calgary, je wordt meteen ondergedompeld in de groene natuurpracht van deze topbestemming. Op je Roadtrip mogen de Rocky Mountains met het beroemde Banff & Jasper National Park zeker niet ontbreken. Je geniet er van pure Canadese panorama’s: brede valleien met eindeloze groene naaldwouden, ruige bergtoppen en idyllische gletsjermeren met die prachtige turquoise kleur. Slingerende wegen voeren je van de ene plek naar de andere. Onderweg heb je steeds kans om een zwarte of grizzlybeer te spotten, spannend! Laat je verrassen door de indrukwekkende watervallen van het Wells Gray Provincial Park en ga er kanoën op Clearwater Lake of raften op de Clearwater River. Langs de kust van Vancouver Island spot je orka’s en walvissen, op het land doorkruis je weelderige regenwouden. Een leuke afwisseling met de berglandschappen van British Columbia en de Rocky Mountains. Proef van een vers stuk Canadese zalm of een malse Alberta-steak en maak je Canada-ervaring helemaal compleet!


DON'T MISS... De mooiste scenic routes: • Icefields Parkway 1 Doorkruis de Rocky Mountains via deze legendarische highway van Lake Louise naar Jasper NP. Het turquoise Bow & Peyto Lake, de machtige Athabasca Glacier, de wilde Bow River, een beer die de weg oversteekt, de indrukwekkende Sunwapta Falls,… 230 km puur genieten! • B ow Valley Parkway Een korte maar impressionante route dwars door de bossen van Lake Louise naar Banff NP. Hou je ogen open voor de wapitiherten en ontdek de verborgen watervallen van de Johnston Canyon voor je Banff NP binnenrijdt. • Sea-to-Sky Highway Een schitterende rit die de Grote Oceaan verbindt met het binnenland van de provincie British Columbia. Geniet van prachtige zeezichten, indrukwekkende Canadese fjorden en pittoreske wegen! • Inside Passage 2 Laat de fjorden, verlaten stranden en groene wouden van British Columbia rustig aan je voorbijgaan tijdens de boottocht van Prince Rupert naar Vancouver Island. Je huurwagen of camper reist met je mee in het ruime benedendek.

5x wildlife in West-Canada • Walvissen & orka’s: Boek een excursie vanuit Tofino en ga op zoek naar de machtige walvissen. Orka’s spot je tijdens een bootexcursie vanuit Campbell River.

45

2

• Zwarte beren: Vanuit Tofino trek je met een boot langs de kust van Vancouver Island, op zoek naar beren. Liever wat actiever? Boek je kajak- en wandelexcursie, waar je met wat geluk ook beren spot. • Zalmen: Campbell River en Stewart zijn gekende broedplaatsen voor zalm. Campbell River noemt zichzelf de Salmon Capital. De zalmentrek loopt ongeveer van half juli tot half oktober. • Grizzly’s: Trek de natuur van Wells Gray Provincial Park in of cruise tussen de highlights van Jasper NP of Banff NP, daar heb je de meeste kans om dit prachtige dier te zien. 3

3

• E landen: De schuchtere eland is een moeilijk te spotten dier. Met wat geluk ontmoet je er eentje op de Moose Lake Loop aan Maligne Lake! 7 • Marmotten: Doe de Peak2Peak Experience en ga per kabelbaan naar de top van Whistler Mountain in Whistler, waar je deze pluizige knaagdieren ziet. De berg is vernoemd naar het fluitende geluid dat de marmot maakt.

5 7

Niet te missen hikes • Banff NP:​Beklim Sulphur Mountain en geniet van een 360°-panorama • Lake Louise: Rockies op z’n puurst? Trek naar de Plain of Six Glaciers 6 • Wells Gray Provincial Park: Altijd al eens achter een waterval willen staan? Neem de Moul Falls Trail! 4 • Whistler: Hiken langs metershoge sneeuwmuren op de Half Note Trail 1

4

• Vancouver Island: Ontdek de ruige westkust en regenwouden van de Wild Pacific Trail 5

6


WEST-CANADA CRUISING THE CANADIAN WEST

46

Cruising the Canadian West Klaar voor West-Canada op zijn best? Deze rondreis met huurauto verbluft je met zijn diversiteit en prachtige natuurparken. De Roadtrip start in Vancouver. Via de vruchtbare Okanagan Valley rijd je richting de onevenaarbare natuurpracht van de Canadian Rockies. Besneeuwde bergtoppen, azuurblauwe meren, uitgestrekte naaldwouden en gletsjers vormen de belangrijkste ingrediënten van Banff en Jasper National Park. Bewonder watervallen in alle maten tijdens je bezoek aan het mooie Wells Gray Provincial Park. De hele reis kan je beren of herten tegenkomen. Wedden dat je ogen tekortkomt?

OOK VOOR CAMPER(VAN)

DAG 1-2

A

Vancouver Met zijn sublieme ligging tussen zee en bergen is Vancouver de ideale start van deze Roadtrip.  OPTIONEEL: Met de fiets langs de leukste plekken in Vancouver, zoals Stanley Park, Gastown, English Bay en Granville Island. DAG 3

B

Vancouver – Penticton Langs de Coastal Mountains rijd je naar de Okanagan Valley, dé wijn- en fruitstreek van Canada. Geniet onderweg van een vers stuk fruit of ‘s avonds van een glas Canadese Chardonnay.

Jasper NP

G

Clearwater

H

Whistler Tofino

J

I

K A

DAG 4 -

Revelstoke

C

Vancouver

L

D

E

F

Banff NP

B

C

Penticton – Revelstoke

Penticton

Tijdens je rit door de Okanagan Valley kom je langs watervallen, de eerste hoge bergtoppen en mooie meren. Je eindbestemming: Revelstoke. Haal daar zeker je wandelschoenen boven! DAG 5 -

D

Revelstoke – Golden 100% genieten van de prachtige ruige berglandschappen. Strek onderweg de benen in het adembenemende Glacier National Park.

 16 dagen / 15 nachten map-marker-alt Vancouver — Vancouver Info: www.joker.be/CAIR01 Optionele excursies: p. 51

map-signs Ca. 2.400km

DAG 6 -

Golden – Lake Louise Een indrukwekkende rit dwars door de Rocky Mountains. Stop onderweg bij Emerald Lake en de Takakkaw Falls, twee prachtige parels in het Yoho National Park.

E


47 DAG 7 -

F

Lake Louise – Banff NP

spotten. DAG 8 -

F

Banff NP Laat je bekoren door diepe valleien, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren en smaragdgroene meren. Ook het toeristische centrum van Banff (lees: leuke winkels, gezellige restaurants en levendige pubs) is het ontdekken waard.  OPTIONEEL: Paardrijden of raften in Banff DAG 9

G

Banff NP – Jasper NP Een rit over de legendarische Icefields Parkway. Met onderweg alle highlights van de Rocky Mountains: gletsjers, majestueuze bergen, turkooizen bergmeren en sneeuwgeiten. Hier is de natuur heer en meester! DAG 10 -

DAG 11

H

Jasper NP – Clearwater Via de Yellowhead Pass passeer je Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De eindhalte is Clearwater, je uitvalsbasis voor Wells Gray Provincial Park. DAG 12 -

Je verbazen over de scherpe bergtoppen rond Maligne Lake, peddelen op Pyramid Lake of met de Jasper Sky Tram naar de top van Whistler Mountain. En dat in een gebied met elanden, herten, coyotes en zwarte beren.  OPTIONEEL: Boottocht op het azuurblauwe Maligne Lake

Rockies & Rainforests

H

Geef deze Roadtrip door West-Canada nóg meer cachet met een bezoek aan Vancouver Island! Daar word je begroet door pittoreske stranden, weelderige regenwouden en walvissen!

Clearwater Puur genieten van de meren en spectaculaire watervallen, zoals de Helmcken Falls of de Spahat Falls, in Wells Gray Provincial Park.  OPTIONEEL: Raften in de Canadese wildernis, op de Clearwater River DAG 13

Een lange rit, met panorama’s om ‘u’ tegen te zeggen. Whistler Village is verkeersvrij uitermate geschikt om een stapje in de wereld te zetten of te shoppen in de vele boetiekjes. DAG 14 -

Met de Peak2Peak Gondola de berg op? Kajakken op de River of Golden Dreams? Of toch liever gezellig enkele terrasjes doen? In Whistler is er voor ieder wat wils!  OPTIONEEL: Peak2Peak 360 Experience of kajakken in Whistler

map-signs 3.450 km

DAG 15 J Ferry vanuit Horseshoe Bay naar Vancouver Island, via Scenic Highway 19A tot in Campbell River.

verken de kust per zeekayak of kies voor een Bear & Whale Watching-excursie.

DAG 16

 OPTIONEEL: Sea Kayaking of Bear Watching

 OPTIONEEL: Whale Watching safari

DAG 19 L Rit naar Victoria, een compacte stad met leuke winkeltjes, restaurants en een gezellig waterfront.

DAG 17 K Rit naar Tofino, met zijn fantastische stranden en felgroene regenwouden.

DAG 20 A Ferry naar Vancouver en vrije dag om deze wereldstad te verkennen.

DAG 18 K Vrije dag in Tofino. Wandel in het regenwoud van het Pacific Rim National Park,

DAG 21 A Rit naar de luchthaven, de laatste tocht van deze onvergetelijke Roadtrip.

J Dagje Campbell River, een prima uitvalsbasis voor het spotten van orka’s!

Clearwater – Whistler

Whistler

 21 dagen / 20 nachten

I

DAG 15 -

A

Whistler – Vancouver

G

Jasper NP

UITBREIDING

I

Via de beroemde Sea-to-Sky Highway rijd je terug richting Vancouver. Na een stop aan de Brandywine & Shannon Falls sluit je deze Roadtrip af met de panorama route langs de Grote Oceaan. DAG 16

Vancouver – Brussel Het einde van deze onvergetelijke Roadtrip door West-Canada.

Alle details: www.joker.be/CAIR07 Optionele excursies: p. 51

WEST-CANADA CRUISING THE CANADIAN WEST

Een dag in wandelparadijs Lake Louise. Neem zeker de Bow Valley Parkway richting Banff. Daar heb je meer kans om wilde dieren te


WEST-CANADA WESTERN WILDERNESS & INSIDE PASSAGE

48

Western Wilderness & Inside Passage

DAG 8-13 -

Waar de meeste reizigers zuidwaarts trekken richting Vancouver, trek jij een stukje noordwaarts richting de grens van Alaska. Dit was vroeger het leef- en werkgebied van de First Nations, pelsjagers en ruige houthakkers. Hoogtepunt van deze rit zijn de vergezichten op de Bear & Salmon Glacier. Maar let op want dit is grizzly country!

H

F

Inside Passage

E

DAG 2-7 -

J

D Jasper NP K Campbell River

Tofino

L N Vancouver

Banff NP Lake Louise C B

M

 21 dagen / 20 nachten map-marker-alt Calgary — Vancouver Info: www.joker.be/CAIR02 Optionele excursies: p. 51

A

Calgary, ook bekend als ‘Het Wilde Westen’ door het Calgary Stampede Festival, is een dynamische, multiculturele stad waar je heerlijk kan eten in de vele restaurantjes. Vanop de Calgary Tower heb je een prachtig zicht!

Prince George

A Calgary

map-signs Ca. 3.900 km

J

Inside Passage – Vancouver Island

Calgary

Smithers

I

DAG 14 -

DAG 1 -

I

F G H

Dwars door British Columbia naar de grens van Alaska

Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte ijsvelden, dichtbeboste wouden, kristalheldere meren, en indrukwekkende watervallen en gletsjers vormen de belangrijkste ingrediënten van deze Roadtrip van Calgary tot Vancouver. De Rocky Mountains met Banff & Jasper National Park, de rit richting de grens met Alaska, de legendarische boottocht Inside Passage en het verblijf op Vancouver Island staan garant voor een prachtige, veelzijdige Roadtrip die afwijkt van het klassiekere parcours in West-Canada.

G Stewart

E

B C D

Banff NP, Lake Louise & Jasper NP Ontdek op enkele dagen het indrukwekkende natuurtrio van de Rocky Mountains. De kronkelende Bow Valley Parkway en de legendarische Icefields Parkway zorgen tijdens de autorit voor vele “oooh’s” en “wauw’s”. De diepe valleien, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren en smaragdgroene meren van de Rocky Mountains zullen je meteen bekoren!  OPTIONEEL: Paardrijden of raften in Banff NP of een boottocht over het azuurblauwe Maligne Lake in Jasper NP

Vanuit het kuststadje Prince Rupert scheep je in voor een 15 uur durende boottocht naar Vancouver Island. Een ontspannen dag waarbij je langs de indrukwekkende kliffen en stranden van British Columbia vaart. DAG 15-19 -

K L M

Vancouver Island Orka’s spotten in Campbell River, surfen in Tofino, hiken door de felgroene regenwouden van het Pacific Rim NP of proeven van de verse zalm of oesters in Victoria: dit veelzijdige eiland heeft voor ieder wat wils!  OPTIONEEL: Bear & Whale Watching in Tofino DAG 20-21 -

N

Vancouver Vancouver is met zijn sublieme ligging tussen zee en bergen de ideale plek om je Roadtrip te eindigen.  OPTIONEEL: Met de fiets langs de leukste plekken in Vancouver, zoals Stanley Park, Gastown, English Bay en Granville Island.


A Taste of Western Canada DAG 1 -

A

Vancouver Island

Een dynamische, multiculturele stad waarover je een prachtig zicht hebt vanop de Calgary Tower en waarin je heerlijk kan eten in een van de vele restaurantjes.

Ontdek de beste plekjes van het eiland. Je kan gaan wandelen door de weelderige regenwouden van het Pacific Rim NP, surfen of zelfs orka’s spotten.

DAG 2-5 -

B C

Geniet van de twee bekendste en indrukwekkendste nationale parken van de Canadese Rockies. De kronkelende Bow Valley Parkway, de legendarische Icefields Parkway, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren en turquoise meren: wedden dat je hier geen genoeg van krijgt? Campbell River

F

Clearwater D

E

 OPTIONEEL: Paardrijden of raften in Banff NP of een boottocht over het azuurblauwe Maligne Lake in Jasper NP

Whistler

G Tofino H Vancouver

Banff NP B

DAG 6-9 -

A

Calgary

 16 dagen / 15 nachten map-marker-alt Calgary — Vancouver Info: www.joker.be/CAIR05 Optionele excursies: p. 51

map-signs Ca. 2.300 km

F G

Calgary

Banff & Jasper NP

C Jasper NP

DAG 10-14 -

D E

Hoogtepunten van British Columbia Puur genieten van de meren en spectaculaire watervallen in Wells Gray Provincial Park. Hier leven ook veel herten en zwarte beren. Met de Peak2Peak Gondola de berg op? Een dag vol actie? Of toch liever gezellig enkele terrasjes doen? In Whistler is het allemaal mogelijk!  OPTIONEEL: Raften op de Clearwater River

 OPTIONEEL: Sea Kayaking of Bear Watching in Tofino DAG 15-16 -

Vancouver De mooie stad Vancouver is de perfecte plek om je Roadtrip relaxed te eindigen.  OPTIONEEL: Met de fiets langs de leukste plekken in Vancouver, zoals Stanley Park, Gastown, English Bay en Granville Island.

H

WEST-CANADA A TASTE OF WESTERN CANADA

Met de Rocky Mountains als vertrekpunt rijd je langs besneeuwde bergtoppen, indrukwekkende gletsjers en azuurblauwe meren. Geniet van de rit door de staat British Columbia, en ervaar de natuurkracht van de watervallen in het Wells Gray Provincial Park en het levendige centrum van Whistler. Ontdek Vancouver Island, met wildlife op het land, in de lucht en in het water. Het fietsvriendelijke Vancouver vormt de perfecte afsluiter. De ideale Roadtrip voor wie op korte tijd het beste van West-Canada wil ontdekken.

49


WEST-CANADA WANDERING THE CANADIAN ROCKIES

50

Wandering the Canadian Rockies

OOK VOOR CAMPER

Deze Roadtrip biedt je het allerbeste van de Rocky Mountains! Het reistempo ligt lager zodat je rustig de indrukwekkende schoonheid van de verschillende nationale parken kan ontdekken.

DAG 4-8 -

De Rockies van British Columbia

Je start in het pittoreske Waterton Lakes National Park. Vervolgens doorkruis je de provincie British Columbia. Dat betekent: eindeloze wandelmogelijkheden in Glacier NP, Mount Revelstoke NP en Wells Gray Provincial Park met zijn indrukwekkende watervallen. Eindigen doe je met de ruwe schoonheid van de toppers Jasper NP, Lake Louise, Yoho NP en Banff NP. Ideaal voor wandelaars pur sang!

Relax in de warmwaterbronnen na een actieve dag in Kootenay NP. Ontdek het ruige berggebied van Glacier NP en Mount Revelstoke NP. Bewonder de natuurkracht van de watervallen in het Wells Gray Provincial Park. Wie weet spot je wel de fameuze zwarte beren of grizzly’s! DAG 9-17 -

F Clearwater

E D Revelstoke G H Banff NP A Calgary

DAG 1 -

A

Calgary Start je Roadtrip met een verkenning van de bruisende stad Calgary. Trek het commercieel centrum in of ga voor een uitzicht over de stad vanuit de Calgary Tower. B Waterton Lakes NP DAG 2-3 -

 19 dagen / 18 nachten map-marker-alt Calgary — Calgary Info: www.joker.be/CAIR06 Optionele excursies: p. 51

F G H

Gletsjermeren in Jasper, Lake Louise, Yoho & Banff NP

Jasper NP

Kootenay NP C

C D E

map-signs Ca. 2.300 km

B

Waterton Lakes NP Via de prairies van Alberta rijd je de kristalheldere meren, groene alpenweides en nieuwsgierige marmotten van Waterton Lakes tegemoet. Kies uit meer dan 200 kilometer aan wondermooie wandelpaden!

Save the best for last! Tijd genoeg om de diepe valleien, gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren en turquoise meren van deze hoogtepunten te ontdekken. Peddel op Maligne Lake in Jasper NP, spot beren en wapiti’s langs de legendarische Icefields Parkway, wandel naar de Plain of Six Glaciers in Lake Louise, word overdonderd door Johnston Canyon in Banff NP, en zoveel meer! Wedden dat je er geen genoeg van krijgt? DAG 18-19 -

A

Calgary Je rijdt terug naar Calgary, waar je een laatste nacht verblijft. Je onvergetelijke Roadtrip door West-Canada zit er helaas op.

thumbs-up

Geef je Roadtrip de ultieme Canadese “touch” en verblijf in unieke lodges en chalets (Deluxe-formule).

TIP:


EXCURSIES Fietsen Dé leukste manier om Vancouver te ontdekken! Met de wind in je haren verken je Stanley Park, English Bay en Gastown. De zon weerspiegelt in de glazen wolkenkrabbers. Op de achtergrond: majestueuze bergen. Sluit aan bij een begeleide fietstour of huur een fiets voor een halve of een hele dag.

Meer details en foto’s van elke excursie op www.joker.be/excursies-west-canada.

3

Campbell River Whalewatching & Wildlife Safari De zee-engte tussen Campbell River op Vancouver Island en het vasteland is de ideale plek om orka’s en walvissen te spotten. Per boot ga je op zoek naar deze indrukwekkende zeezoogdieren. Met een beetje geluk spot je ook nog ander wildlife zoals zeeleeuwen, bruinvissen, zeehonden of een Amerikaanse zeearend. De excursie duurt een viertal uur en is ook geschikt voor families.

1

Clearwater Raften (Wells Gray Provincial Park) 1 Droom je van een echte rafting in de Canadese wildernis? De Clearwater River in Wells Gray Provincial Park is the place to be! We bieden drie leuke raftingtrips aan: een halve dag, een hele dag en een aangepaste familie-rafting. Liever nog een tikkeltje avontuurlijker? Combineer dan raften, hiken en kamperen in een meerdaagse trip.

Kananaskis Raften

2

De perfecte introductie tot rafting, geschikt voor de hele familie. Tijdens deze tocht van 4 uur tussen leert de gids je navigeren op het water van de Kananaskis River, die stroomt tussen spectaculaire bergen.

51

Paardrijden Ontsnap in de Canadian Rockies tijdens een 2 uur durende paardrijtocht langs de Bow River en Sulphur Mountain. Zo kan je op een andere manier genieten van de panoramische zichten op de vallei. Deze excursie is geschikt voor beginners en ervaren paardrijders.

Whistler Kajakken

2

Peddel in een kano of kajak door het heldere water van de River of Golden Dreams. Geniet na elke bocht van nieuwe vergezichten op de ruige toppen van Whistler. De gids vertelt je tussendoor over dit gebied vol weelderige bossen en oevers begroeid met wilde bloemen. Een ideale familieactiviteit op een rustige rivier.

Peak2Peak 360 Experience De Peak2Peak 360 Experience betekent: een toegangsticket voor de belangrijkste kabelbanen van Whistler. Die brengen je naar een prachtig gebied met meer dan 50 kilometer aan wandelpaden en een gloednieuwe hangbrug, waar je beren kan spotten op de bergflanken of downhill mountainbiken. Topper is de Peak2Peak Gondola, een indrukwekkende kabelbaan van Whistler Peak naar Blackcomb Peak.

Tofino Bearwatching

3

Ontmoet één van de meest dieren aan West-Canada: de zwarte beer. Bij laagtij stap je aan boord van een 14 meter lange overdekte boot en vaar je langs de weelderige kustlijn van Vancouver Island. Als het tij zakt komen de beren uit de bossen om aan de kust rotskrabben te zoeken. Een uitstekend moment om deze dieren op een veilige manier in hun natuurlijke habitat te observeren.

Seakayaking & hiking Onder begeleiding van een lokale gids peddel je met een zeekajak door de ongerepte wateren naar Meares Island. Hier bewonder je felgroene regenwouden en wandel je langs enorme red cedars van meer dan 1000 jaar oud. Blijf alert, misschien spot je wel een beer, orka of zeearend! Op deze avontuurlijke excursie combineer je op een actieve manier natuur en wildlife.

Jasper NP Vaar naar Spirit Island op Maligne Lake Geniet van een boottocht op het kristalheldere water van het magische Maligne Lake, een meer omringd door indrukwekkende bergtoppen en uitgestrekte naaldwouden. Aan het pittoreske Spirit Island ga je aan land voor die bucketlistfoto vanop het beroemde viewpoint.

WEST-CANADA EXCURSIES

Vancouver

Walvissen en beren spotten? Kajakken en raften? Een fietstocht in Vancouver? Wat ons betreft allemaal absolute mustdo’s als je in Canada bent. Je boekt deze excursies wel best op voorhand (wat wij met plezier voor jou doen), zeker tijdens het hoogseizoen. Dan heb je gegarandeerd nog plaats!

Banff NP


OOST-CANADA

52

Oost-Canada is de perfecte regio om cultuur en natuur te combineren. De steden Toronto, Ottawa, Québec en Montréal zijn stuk voor stuk toppers. Net buiten de stad word je onmiddellijk verwelkomd door overweldigende natuurpracht. Een gevoel van rust overvalt je dan ook bij de eerste aanblik van de vele bossen en meren, en grote verscheidenheid van dieren. De donderende Niagara Falls vind je op amper twee uur rijden van Toronto. Op drie uur rijden ben je in het prachtige Algonquin Provincial Park. Québec City ligt dan weer vlak bij het Jacques-Cartier National Park! Ook liefhebbers van het betere culinaire werk worden verwend in Oost-Canada! De invloed van de verfijnde Franse keuken proef je zeer duidelijk en de bagels in Montréal zijn om van te smullen. Over ‘poutine’, een traditioneel gerecht uit Québec, zijn onze persoonlijke meningen verdeeld. Ons advies: gewoon proberen en zelf evalueren.


DON'T MISS... Natuur ten top • Algonquin PP:​ Algonquin omvat bossen, meren en wildlife: dé plek voor een ontspannende kanotocht. 1

thumbs-up

TIP: Op donderdagen in augustus vindt hier een Public Wolf Howl plaats. Lees: heel wat mensen verzamelen zich om te huilen voor de wolven!

• Mauricie NP​: Laat je uitnodigen door de meer dan 150 meren en vele wandelpaden, of geniet van een rustmomentje in de iconische rode stoelen. 4 • Saguenay Fjord:​​Een pareltje, of je de fjord nu verkent van boven op de rotswanden of vanaf het water beneden. • Thousand Islands NP: ​​Maak een boottocht tussen de ontelbare eilandjes. De onbewoonbare eilanden en kleine eilandjes met hier en daar een eenzaam huisje, wisselen elkaar af. • Gaspésie NP: ​​Trek je wandelschoenen aan in dit exceptioneel mooie park, waar de enige kariboekolonie ten zuiden van de St. Lawrence River huist. Een ware hiking hotspot! 2

Wildlife • Elanden​: Boek een kano-excursie en verken de wateren van Oost-Canada. De elanden vertoeven meestal aan de oevers! • Walvissen:​Wij organiseren voor jou een walvisexcursie vanuit Tadoussac om deze magnifieke dieren in real life te zien. 5

1

• Wolven:​Test je geluk tijdens het verkennen van het Algonquin Provincial Park en probeer deze weinig geziene, maar prachtige dieren te spotten.

City Life • Toronto: heeft voor ieder wat wils! Van het levendige Dundas Square voor fans van het betere shopwerk tot Graffiti Alley voor street art-liefhebbers, architectuur en musea voor de cultuurfans en tal van kleurrijke trekpleisters voor de jongste telgen!

53

2

• Québec City: straalt Franse charme uit met haar prachtige gebouwen en kasseisteegjes. Kuier door de straten van Old Québec om het mooiste van de stad op te snuiven. 3

"Onze roadtrip was zalig. Alles was tot in de puntjes geregeld en bij vragen stond Joker voor ons klaar. We hebben enkele pareltjes ontdekt en de prachtige natuur in Québec mogen bewonderen. Zelf hadden we nooit al die plekjes weten te vinden."

thumbs-up

TIP: Ook de natuur is hier niet ver weg. Laat je overdonderen door de geweldige Montmorency Falls.

• Montréal: combineert Franse uitstraling met een big city vibe. Wandel door de parken, snuister in de shopping streets, ontdek de parels van Old Montréal of geniet van een zicht over de stad vanop Mont Royal.

Marlies Hendrickx 3

thumbs-up

TIP: Ga naar de Notre-Dame Basilica voor Aura; een prachtige lichtshow met muziek die het schitterende interieur van de basiliek in een andere wereld verandert.

Liever net iets anders? 6 Een Roadtrip langs de steden en natuur van Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island brengen je naar een minder bereisd gebied van Oost-Canada. Trotseer in Cape Breton Highlands NP de dramatische kliffen en magnifieke highlands met een rit over de Cabot Trail, of kies voor schitterende hikes via de Skyline Trail of Franey Trail. Kom tot rust tussen de glooiende velden en rustige kustlijnen van Prince Edward Island. Verblijf ook in Halifax, een kuststad in hart en nieren. Je vindt er vele musea voor groot en klein, tal van pubs, parken, heel wat vuurtorens en een gezellige Waterfront waar je uren kan wegdromen. Meer details: www.joker.be/CAIR09

4 6

5


OOST-CANADA A TASTE OF EASTERN CANADA

54

A Taste of Eastern Canada Zet je schrap voor een gevarieerde Roadtrip door Oost-Canada! Een blitzbezoek aan Ottawa en een kort verblijf in Québec City en Montréal zorgen voor een leuke afwisseling met de beren, elanden en fenomenale natuur van Algonquin Provincial Park en de nationale parken van Québec. Een overnachting aan de Niagara Falls en een boottocht tot aan de voet van de watervallen vormen een spectaculaire afsluiter.

2

3

1

Québec City

E

F D Ottawa

C Huntsville

Montréal

G

B H

Toronto A

I Niagara Falls

 16 dagen / 15 nachten map-marker-alt Toronto — Toronto

map-signs Ca. 2.730 km

Info: www.joker.be/CAIR03 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 57-58

OOK VOOR CAMPER


55

DAG 1-2 -

A

DAG 6-7 -

D

DAG 12-13 -

G

Tremblant

Montréal

Deze multiculturele metropool staat klaar met geweldige bezienswaardigheden zoals de CN Tower, het Eaton Centre, Casa Loma, het oude en nieuwe stadshuis én het trendy Yorkville met zijn ontelbare boetiekjes en cafeetjes.

Baan je een weg door het weelderige woud die de heuvels en valleien van het natuurgebied Tremblant bedekken. Verlies je hart aan de esdoorns, gele berken, uitgestrekte meren, kabbelende riviertjes en bulderende watervallen.

DAG 3-4 -

DAG 8-9 -

De charme van het oude stadscentrum met zijn nauwe straatjes en knusse huizen laat je gegarandeerd niet onberoerd. Laat je charmeren door het stadshuis, de Notre Dame, Marché Bonsécours en Place Jacques Cartier of word overdonderd door de wolkenkrabbers in het moderne stadscentrum. Duik in de ondergrondse, winterbestendige stad of trek naar de top van Mont Royal voor een prachtig zicht over Montréal.

B

E

Huntsville

Québec City

30.000 eilanden in Georgian Bay en de trompetzwanen in het Wye Marsh Wildlife Centre leiden je naar Huntsville, dé toegangspoort tot het Algonquin Provincial Park. Verken het park te voet, kano op een van de 3.000 meren én laat je imponeren door het spectaculaire aantal elanden, herten, bevers, wolven en beren.

Via Trois Rivières, een gezellige stad met knappe gebouwen uit de 18de eeuw, bereik je Québec City. Voor velen de meest romantische stad van Noord-Amerika! Tijdens een wandeling duiken juweeltjes op als het Château Frontenac, de Citadel en Place Royal. Vanaf het Dufferin Terrace heb je een prachtig zicht op de gezellige, kronkelende straatjes van de benedenstad.

DAG 5 -

Ottawa Deze hoofdstad pronkt met zijn grote boulevards, sprankelende fonteinen en statige parlementsgebouwen, en verrast met een waaier aan winkels, festivals en kunstgalerijen.

thumbs-up

Geniet iedere dag in de zomer van een spectaculaire (gratis!) lichtshow aan het parlement.

TIP:

C

DAG 14 -

Kingston

F

Lanaudière/Mauricie Rij dwars door de groene, glooiende heuvels en ongerepte natuur van de regio’s Lanaudière en Mauricie. Trek erop uit en maak mooie wandelingen in de omgeving, ga op zoek naar beren en bevers of geniet van een tocht met kano's of waterfietsen van de lodges waar je verblijft.

Cruising the Canadian East  21 dagen / 20 nachten

Midden in de St. Lawrence River verwelkomen de Thousand Islands je tijdens je rit naar Kingston. Een boottocht langs deze duizenden eilandjes is een absolute aanrader! DAG 15-16 -

DAG 10-11 -

H

UITBREIDING

I

Niagara Falls Eindigen doe je met een klepper van formaat: de Niagara Falls. Een opwindende boottocht brengt je vlakbij deze donderende watervallen. Bewonder dit prachtig verlichte natuurwonder ook tijdens een rustige avondwandeling of kuier gezellig rond in de stad. Via de Niagara Parkway en het historische dorpje Niagara-on-the-Lake eindig je je reis in Toronto.

map-signs 3.280 km

Reis je liever drie weken door Oost-Canada? Verblijf dan vijf nachten langs de Saguenay River en Lac St. Jean. Ontdek de Charlevoix-kust en spot walvissen in Tadoussac 1 . Geniet van de rust in Sainte-Rose-du-Nord 2 of blijf actief met een wandeling naar de Saquenay Fjord. Bezoek het historische dorp Val-Jalbert of observeer de dieren in hun natuurlijke leefomgeving in de zoo van Saint-Félicien 3 . Deze vijf nachten zijn in te plannen tussen dag 9 en dag 10!

Alle details: www.joker.be/CAIR10

OOST-CANADA A TASTE OF EASTERN CANADA

Toronto


A Taste of Québec

OOST-CANADA A TASTE OF QUÉBEC

56

OOK VOOR CAMPER

A

DAG 1-2 -

Montréal

Lanaudière/Mauricie

De tweede grootste stad van Canada verken je best te voet. Laat je charmeren door het oude en moderne stadscentrum, de verbluffende Notre Dame, het sublieme stadshuis, de Marché Bonsecours, Place Jacques Cartier en het prachtige zicht vanaf Mont Royal.

Verblijf twee dagen in één van de leuke, afgelegen lodges in de regio’s Lanaudière en Mauricie. Op het programma: mooie wandelingen in dichtbeboste wouden en een duik in het meer of zwembad, kajakken en vissen, wildlife spotten, … DAG 7-8 -

De provincie Québec is the place to be voor alle natuurliefhebbers onder ons. Verblijf middenin Québecs spectaculaire natuur in charmante lodges. En laat je imponeren door de rijke geschiedenis en cultuur van de steden Montréal en Québec City.

Percé

Matane

E

St. Félicien D

F

B

DAG 3-4 -

Tremblant Een skioord in de winter, en een prachtige omgeving om te wandelen en mountainbiken in de zomer. Raak betoverd door de uitgestrekte meren, kabbelende riviertjes en bulderende watervallen. En kuier door de verschillende straatjes in het autovrije centrum van Tremblant.

3

2 4

UITBREIDING

Tadoussac

Cruising Québec  21 dagen / 20 nachten

map-signs 2.950 km

DAG 9-10 -

E

Sainte Rose du Nord Droom weg bij het indrukwekkende zicht op de Saguenay Fjord tijdens het wandelen, kanovaren, mountainbiken, … F

Kom oog in oog te staan met een grote kolonie walvissen in Tadoussac of geniet van het buitenleven aan de Charlevoix-kust met zijn pittoreske dorpjes en knusse boerderijen. Het lijkt alsof de tijd hier bleef stilstaan! DAG 13-14 -

G

Québec City

C Tremblant

B A Montréal

 15 dagen / 14 nachten map-marker-alt Montréal — Montréal

In de zoo van Saint-Félicien observeer je de dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Maak een fietstocht rond Lac St. Jean en bezoek het historische dorp Val-Jalbert.

St. Lawrence Area

5

Québec City G

D

Saint-Félicien

DAG 11-12 -

1

C

DAG 5-6 -

map-signs Ca. 1.580 km

Info: www.joker.be/CAIR04 Optionele excursies en origineel overnachten: p. 57

De provincie Québec helemaal ontdekken? Verblijf dan zes extra nachten nabij of op het schiereiland Gaspésie. Spot wildlife tijdens de ferryovertocht en ga op in de natuur in het Gaspésie National Park. Laat je verrassen door de massieve rots Rocher Percé en volg de ruwe kustlijn met zijn pittoreske vissersdorpjes en vuurtorens tot in Carleton. Strek ten slotte je benen richting Rivière du Loup in het Bic National Park, een gebied gevormd door eilanden en zandbanken.

Alle details: www.joker.be/CAIR08

Via de indrukwekkende Montmorency Falls kom je aan in de vele gezellige, smalle straatjes van het romantische Québec City.

thumbs-up

Een tour doorheen het hotel/kasteel Château Frontenac, het icoon van de stad, is een echte must do!

TIP:

DAG 15 -

A

Montréal Je eindigt in Montréal, de stad waar je deze prachtige Roadtrip begon.


Thousand Islands

EXCURSIES

57

Heart of the 1000 Islands Cruise 3

Meer details en foto’s van elke excursie op www.joker.be/excursies-oost-canada

3

Vaar langs sprookjesachtige kastelen en exclusieve zomerhuizen verspreid over verschillende kleine eilandjes middenin de Saint Lawrence River.

Grenville-surla-Rouge Raften Spring in de jeep van een Navajo, cruise door hun heilige vallei en verdiep je in de legendes achter de rotsformaties en de rijke Navajocultuur.

1

Algonquin Provincial Park Kanotocht

Tadoussac Walvissen observeren

4 2

Spot bultrugwalvissen, dolfijnen en beloega’s tijdens een tocht per boot of zodiac op de Saint Lawrence River.

1

4

Journey Behind the Falls

Tremblant Laat je meedrijven op de Rivière du Diable dwars door een prachtig esdoornbos. Zoek onderweg een zandstrandje en kom daar helemaal tot rust.

Voyage to the Falls

Ervaar de Niagarawatervallen met al je zintuigen aan boord van een catamaran die je tot enkele meters voor het bulderende water brengt.

Enkel het geritsel van elanden, bevers en reigers verstoort de stilte tijdens deze kanotocht. Kies voor een tocht van enkele uren of een meerdaagse tocht met overnachting in een cabin.

Kajakken

Niagara Falls

2

Eco-kajaktocht vanuit Anse à la Cave Ga kajakken in de favoriete habitat van walvissen. Met een beetje geluk duikt er één op net voor je neus.

Begeef je achter de Horseshoe Falls en zie hoe de waterval zich vlak voor je ogen te pletter stort. Een onvergetelijk en oorverdovend spektakel.

Niagara River Jet Boat Tour Zoef in een open of gesloten Jet Boat aan een duizelingwekkende snelheid door de Devil’s Hole & Whirpool Rapids in de Niagara River Gorge.

OOST-CANADA EXCURSIES

Oost-Canada baadt in de weelderige natuur. Het beste wat je kunt doen, is er helemaal induiken. Dit zijn alvast onze favoriete activiteiten om de Oost-Canadese natuur volop te verkennen. Boek ze op tijd en mis niets!


58

2 3

1

ORIGINEEL OVERNACHTEN 4 5

Van budgetvriendelijke hotels tot de indrukwekkende Fairmonts in de steden, van charmante herbergen tot luxelodges met een heerlijke spa in het midden van de natuur. Oost-Canada heeft het allemaal, maar het kan nóg origineler.

Pionierstent in Saint-Félicien

Luxetent of chalet (SÉPAQ)

Boomhut aan de Saguenayfjord

1

3

Trek er met een natuurgids op uit om zwarte beren en elanden te spotten in het wildpark van de zoo Saint Félicien. Kanotocht, behindthe-scenes-tour, bedlinnen en drie maaltijden zijn inbegrepen. 4

Verblijf in het hart van de nationale parken van de provincie Québec. Kies voor een volledig uitgeruste tent met kleine keuken of een stoere chalet met eigen sanitair. Ideaal voor families.

Speur naar wildlife vanop je balkon en slaap in een knus bed hoog tussen de bomen. Blijf ‘s morgens lekker liggen tot het ontbijt wordt geleverd aan je boomhut.

Tipi in Lac Éduard

Vuurtoren in Rivière du Loup

2

Vaar met een bootje naar je traditionele tipitent aan de oever van een rivier in het hart van de Haute-Mauricie. Laat je verwarmen door een knisperend vuurtje en de oneindige sterrenhemel.

5

Spendeer een nacht in een traditionele vuurtoren op een afgelegen eiland in het midden van de Saint Lawrence River. Proef van de lokale specialiteiten tijdens het avondeten en de brunch (inclusief).


JE WIL OP ROADTRIP NAAR DE USA OF CANADA.

WAT NU? 1 Surf naar www.joker.be voor alle details, prijzen en praktische info over onze voorbeeld-Roadtrips. arrow-circle-right Bespreek met je reisgezelschap welke beleving en reisformule het beste bij jullie past. Stel een verlanglijstje op: Welke locaties mogen niet ontbreken? Wat wil je ter plaatse doen? Denk aan wandelingen, pretparken, rustdagen of avontuurlijke activiteiten.

2 Contacteer onze Joker-reisexperts. Boek een afspraak of kom langs voor een inspirerende babbel in één van onze 10 Joker-reiskantoren, stuur ons een e-mail of bel. arrow-circle-right Onze Joker-reisexperts luisteren graag naar je reisplannen en helpen met het uitstippelen van jouw unieke rondreis. We beseffen dat de perfecte Roadtrip er voor iedereen anders uitziet!

UITGEVER: LUC CALLEWAERT, GEERDEGEMVAART 96-98, 2800 MECHELEN • TEAM: NICKI BREPOELS, JOERI DELBAERE, AMY DE VET, STIJN ELSEN, ANN FRANSEN, LESLEY LAFAUT, MARIJ LAMBERT, SIMON MARYNISSEN, LEEN PERSOONS, LUDWIG VERBRUGGEN • GRAFISCH CONCEPT: DESIGNSKILLS • DRUK: IPP PRINTERS • COVERFOTO: EMERALD LAKE, YOHO NATIONAL PARK, CANADA

3 Ons team van USA- en Canada specialisten maakt een offerte op maat van jouw reiswensen. Deze is gepersonaliseerd en bevat de interessantste prijzen, een haalbare reisroute en een dag aan dag programma met wat je kunt verwachten tijdens je Roadtrip. arrow-circle-right Samen met jou overlopen we de offerte. Nog niet helemaal wat je verlangt? We passen het reisprogramma volledig aan tot je denkt: dat is het! arrow-circle-right Met de grootste zorg en oog voor detail maken we alle reservaties zodat je zorgeloos kan vertrekken. Door alles bij Joker te boeken, weet je dat alles doorheen de hele reis goed wordt opgevolgd.

4 Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je van ons je gepersonaliseerde Roadbook. De ideale opwarmer voor vertrek én een handige gids tijdens je Roadtrip! arrow-circle-right Je brengt je online visum ESTA (USA) of ETA (Canada) in orde en pakt je koffers!

star Geniet van je Roadtrip! Zelfs bij onvoorziene omstandigheden onderweg helpen wij en onze partners ter plaatse je altijd verder. Vergeet je mooiste foto’s niet te delen op sociale media met #jokerreizen of waag je kans in onze foto- en filmpjeswedstrijden. Alle info op www.joker.be/wedstrijd.

JOKER ANTWERPEN Blauwtorenplein 10, 2800 Antwerpen antwerpen@joker.be JOKER ANTWERPENWILRIJK Boomsesteenweg 666, 2610 Wilrijk* wilrijk@joker.be JOKER BRUGGE Academiestraat 10, 8000 Brugge brugge@joker.be JOKER BRUSSEL Pletinckxstraat 3, 1000 Brussel brussel@joker.be JOKER GENT Bagattenstraat 64, 9000 Gent gent@joker.be JOKER HASSELT Leopoldplein 4, 3500 Hasselt hasselt@joker.be JOKER HARELBEKEKORTRIJK Kortrijksesteenweg 415, 8530, Harelbeke* harelbeke@joker.be JOKER LEUVEN Boekhandelstraat 3, 3000 Leuven leuven@joker.be JOKER MECHELEN Rode Kruisplein 14, 2800 Mechelen* mechelen@joker.be JOKER ONLINE online@joker.be *3 Joker-reiskantoren gelegen in de A.S. Adventure Stores. Adressen, telefoonnummers en openingsuren van onze kantoren vind je terug via www.joker.be/reiskantoren

59