Page 1

VRIJETIJDSMAGAZINE STAD TURNHOUT JG. 7 - FEBRUARI 2019

BEESTJES IN DE BIB 05 DOE DE MUSEUMPAS 08 ZEBRACINEMA 11 00

t

ou

rnh

Tu

meer info op www.uitinturnhout.be


UITPAS KEMPEN IN DE KIJKER

Ken je de Proevertjeswandeling in Turnhout? Die combineert Turnhoutse Troefkes, kaviaar, Pengebier, toast met Kempische paté en een lekkere koffie tot een smakelijke wandeling. Met een plannetje en een bonnenboekje wandel je door Turnhout langs alle deelnemende handelszaken. Op het plan is geen route aangeduid zodat je zelf kunt bepalen in welke volgorde je de handelszaken bezoekt en dus ook

de proevertjes eet. Ter ere van Valentijn verloot UiTPAS Kempen zo’n wandeling voor twee personen. Interesse om met je geliefde te proeven van Turnhout? Voor vijf UiTPAS-punten kun je tot 14 februari deelnemen aan de wedstrijd via www.uitpaskempen.be/wedstrijd. Veel succes!

Nog geen UiTPAS Kempen? Een UiTPAS kost eenmalig vijf euro en blijft altijd geldig. Hij is te koop in de bibliotheken en gemeenschaps- en cultuurcentra van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Ook bij Toerismehuis ’t Steentje kun Meer inform je terecht. Op elke UiTPAS staan onmiddellijk al veel UiTPAS Kem atie over pen vind je welkomstvoordelen: een startsaldo van drie punten, op gratis naar een try-out van HETGEVOLG, een korting www.uitpa skempen.b op een ticket van de Warande, GC ’t Heilaar en e De Djoelen, een kaartspel in het Nationaal Museum van de Speelkaart, een koffie in de bib van Vosselaar, een verwenkoffie aan halve prijs in het lokaal dienstencentrum De Ontmoeting in Beerse ...

UIT IN TURNHOUT | 2


SLOTEXPO JONG VAN HART TOONT HET ZINGEN VAN DE TIJD

16 FEBRUARI TOT 3 MAART, 9 TOT 17 UUR LUIFELZAAL DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 GRATIS

Kunstenaarscollectief Bloedgroep K organiseert tussen 16 februari en 3 maart de expo Jong van Hart in de Warande. Daarmee komt een einde aan dit project waarvoor het collectief samenwerkte met de bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Sint-Lucia en met de kinderen van freinetschool De Regenboog. Jong van Hart is een project van Tom De Ridder met Bloedgroep K. Het ontstond toen hij met zijn grammofoon en 78 toerenplaatjes op stap ging naar woonzorgcentra. Daar kwamen zijn platen echt tot leven en riepen ze herinneringen op. Tom stelde er ook vast dat er op oud worden nog een taboe rust. Vereenzaming en sociaal isolement loeren om de hoek. Zo kwam hij op het idee om jongeren te betrekken bij zijn project om zo solidariteit tussen de generaties te stimuleren.

Platen en praten

‘Muziek en sociaal contact vormden het uitgangspunt’, zegt fotograaf Johan van Eeckhout, ook een drijvende kracht achter Jong van Hart. Toch toont de expo wel degelijk een artistiek project.

Johan wist de rusthuisbezoeken van Tom in aangrijpende beelden te vatten. Bezoekers van de tentoonstelling maken kennis met het leven in een woonzorgcentrum en met de schoonheid van het zorgberoep.

De tijd draait door

Het duo trok met verhalen en slingergrammofoon ook naar De Regenboog, een freinetschool in Turnhout. Met drie enthousiaste klassen gingen ze terug naar Sint-Lucia. Oud en jong speelden, tekenden, zongen en babbelden. De kunstwerken van de kinderen worden in de expo getoond naast het werk van Johan, die het hele traject subtiel fotografeerde. Daarnaast maakte hij met Tom een videoproject rond het lied ‘Aan het Noordzeestrand’ van Jan Verbraeken. Tijdens de slotmanifestatie wordt ook de Jong van Hart-publicatie gepresenteerd. Het hele project is door grafisch vormgever Bram Kinet in boekvorm gegoten. Zo kun je ook thuis nagenieten van de prachtige fotografie en de teksten die Gert Van Ostaeyen speciaal voor het project schreef.

UIT IN TURNHOUT | 3


COMEDY CAFÉ

Ook dit jaar nodigt wijkwerking Jef Buyckxstraat je graag uit voor een comedyavond. Een echte feesteditie, want het is al de tiende jaargang. En dus mag het wat meer zijn … Tom Cools (MC) Het zou overbodig moeten zijn om Tom nog voor te stellen. De Kempenzoon is in het Comedy Café ondertussen vergroeid met het meubilair en neemt ook voor de jubileumeditie de rol van MC op zich.

Nigel Williams Nigel brengt maatschappelijk relevante stand-upcomedy in de zuiverste Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en publieksparticipatie. Hij staat bekend om zijn onverwoestbare sociaal engagement en brengt zijn boodschap op hilarische en onverbloemde wijze, altijd met een vette knipoog. Een voltreffer voor wie comedy graag wat ruwer heeft.

Raf Coppens Raf is na 25 jaar terug waar hij begon: tussen de mensen. Met zijn grappen over de actualiteit en het dagelijkse leven, kort op de bal en licht bijtend. Bij hem geen poëtisch taalgebruik, hij is rechttoe, rechtaan, opgejaagd door de moderne tijd. Het leven zoals het is, recht in uw gezicht gegooid. ZATERDAG 9 FEBRUARI, 20 UUR FEESTZAAL PARKWIJK, LODE PEETERSPLANTSOEN 2 € 10 (VOORVERKOOP VIA COMEDYCAFE@ JEFBUYCKXSTRAAT.BE) € 14 (KASSA)

UIT IN TURNHOUT | 4


IN MUZIEK EN WOORD APERITIEFCONCERT VALENTIJN

Zondag 3 februari organiseert Musica Meridiana vzw een aperitiefconcert. Fleur Claesen en Nel Swerts spelen een vierhandig pianoconcert. De twee talentvolle pianisten uit eigen streek spelen enkele hoogtepunten uit de pianoliteratuur. Fleur en Nel begonnen hun pianostudies aan de muziekacademie in Turnhout en zijn ook alle-bei Cantabile-laureaten voor piano. Nadien zetten zij hun piano-studies verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Antwerpen waar zij hun meestergraad ZONDAG 3 FEBRUARI, 11 UUR Piano behaalden. Luc Huygens zorgt voor literaire TUINZAAL DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 omkadering. € 15 / € 3 (KANSENTARIEF UITPAS KEMPEN)

ALLEMAAL BEESTJES IN DE BIB

Met de reeks Kempense Pioniers zet de bibliotheek elk jaar in februari een wegbereider centraal uit de rijke Kempense geschiedenis of actualiteit. In 2019 valt de keuze niet op een persoon, maar op een industrie, meer bepaald de insectenindustrie. Expo ‘Beestjes’ De Kempense insectenindustrie, gesubsidieerd door Europa, zet stevig in op de ontwikkeling van ecosystemen voor economische, ecologische en maatschappelijke vooruitgang. Hoe ze dat doen en welke rol insecten daarbij spelen, kun je komen ontdekken in de tentoonstelling. TIJDENS DE OPENINGSUREN VAN DE BIB GRATIS

Lezing ‘De zin van insecten’ ‘Insecten zullen hoe langer hoe meer onmisbaar worden.’ Aan het woord is Bart Mertens, projectmanager bij het Turnhoutse bedrijf Circular Organics, vroeger Millibeter, en oprichter-voorzitter van de Belgian Insect Industry Federation. Als geen ander kan hij vertellen over het waarom van de insectenindustrie. Laat jij je overtuigen? ZATERDAG 23 FEBRUARI, 10.30 UUR GRATIS

Filmvoorstelling ‘Bugs’ Insecten eten is ‘hot’. Toch zijn Westerse consumenten nog niet echt overtuigd. Een jong team van het Nordic Food Lab, bekend van het Deense toprestaurant Noma, probeert daar verandering in te brengen.

INSCHRIJVEN VIA WWW.BIBLIOTHEEKTURNHOUT.BE/INSCHRIJVEN ©Jonathan Debeer

DINSDAG 5 FEBRUARI, 13.30 UUR € 2 (DRANKJE INBEGREPEN) / GRATIS (KANSENTARIEF UITPAS KEMPEN) INSCHRIJVEN VIA WWW.BIBLIOTHEEKTURNHOUT.BE/INSCHRIJVEN

UIT IN TURNHOUT | 5


POP DE FRANCISCUSGEZELLEN – DE

Liefhebber van het thrillergenre? Dan is toneelvoorstelling ‘De Pop’ van de Franciscusgezellen een aanrader. ‘De Pop’ is geschreven door Paul Coppens, Tom Pernet regisseert en bewerkte het stuk ook. Multimiljonair Willy Vandecruys verongelukte met zijn wagen, zijn vrouw Sofie hield er een zware inzinking aan over. Gelukkig heeft ze nog de steun van haar zus Rita en diens verloofde Rik. Op een regendag schuilen Sofie, Rita en Rik in een vervallen steenbakkerij. Maar daar gebeuren de vreemdste dingen …

25, 26, 27 EN 29 JANUARI, 1 EN 2 FEBRUARI, 20 UUR / 3 FEBRUARI, 15 UUR DE GILDEN, GILDENSTRAAT 5 €9

LEN NIET’ TENTOONSTELLING ‘VOGELS HUI

©Anjès Gesink

Fotograaf Anjès Gesink werkt als vrijwilliger bij Vogelklas Karel Schot. Daar worden zieke, gewonde en jonge vogels verzorgd die in en rond Rotterdam worden gevonden. Als fotograaf raakte Anjès geïnspireerd door de plek. Sinds november 2012 verzorgt ze daarom niet alleen de vogels, maar fotografeert ze die ook. Inmiddels heeft ze al meer dan 100 vogels geportretteerd op de hand van de verzorger. De blauwe handschoen staat symbool voor de verzorging die de vogels krijgen, maar verwijst ook naar de menselijke interventie die van grote invloed is op het leven van de vogels in de stad. Met het gelauwerde werk van Anjès Gesink is een tentoonstelling gecreëerd onder de titel 'Vogels huilen niet. Klein vogelleed in de grote stad.'Een uitgebreide selectie van haar werken vind je in het Natuurpunt Museum.

TOT 29 MAART, WOE, DON EN VRIJ VAN 12.30 TOT 16.30 UUR NATUURPUNT MUSEUM, GRAATAKKER 11 GRATIS

UIT IN TURNHOUT | 6


LOVE IS IN THE AIR

Op vrijdag 8 februari kun je gaan dansen in de Futur. En in februari kan het thema niets anders zijn dan liefde. Cupido zal werk hebben!

De ideale fuif dus om op zoek te gaan naar een partner of om de relatie die je al hebt te versterken. Koop je tickets in voorverkoop via www.uitinturnhout.be/tickets.

Zowel koppels als singles zijn meer dan welkom in de Futur. Laat je beste dansmoves zien op verschillende muziekgenres als oldies, motown en disco. Dj Polleke en dj Eric zorgen voor de swingende beats. Om het liefdesthema helemaal compleet te maken, komt niemand minder dan Truus Druyts naar Turnhout afgezakt. VRIJDAG 8 FEBRUARI, 19.30 UUR FUTUR, WEZENSTRAAT 6 € 10 (VOORVERKOOP) / € 15 (KASSA)

THEATER STAP – DE WERELD

In 2015 maakte Theater Stap ‘De Bank’, het verhaal van een gesloten man in een verstild leven. Vanop een bank in het park keek hij naar de wereld, zag hij hoe alles leefde en voorbijging. Nu is er een vervolg, geschreven door Paul Verrept. In ‘De Wereld’ is dezelfde man er nog, alsof er niets veranderd is. Tot hij beslist te vertrekken. Een man staat op van een bank in een park en trekt eropuit. Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen. Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt en de ober met excellente koffie, er is het meisje Haja dat van ver komt en er is haar sombere oom. Er zijn ook de plastic zak in de wind, diepzeedieren en een zon waar iedereen van heinde en ver naar komt kijken. En er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is dat ze zelfs voor wie erbij was onwerkelijk lijkt. DINSDAG 26 FEBRUARI, 19 UUR DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 € 12 / € 9 (-26)

UIT IN TURNHOUT | 7


Visitez plus de 100 musées avec 1 pass. Bezoek meer dan 100 musea met 1 pas. Te koop voor 50 euro in de deelnemende musea of op museumpas.be

En vente pour 50 euros dans les musées participants ou sur passmusees.be

EO.0.0.23470, collectie RMCA; foto R. Asselberghs, RMCA © KBC Antwerpen, Snijders&Rockoxhuis

Mudel © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost

Vénus de Willendorf - moulage - coll. musée du Malgré-Tout © Musée du Malgré-Tout

© Elzo Durt - MIMAmuseum

Designmuseum Gent © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw

DOE DE MUSEUMPAS

Bezoek meer dan 100 musea met 1 pas.

Bezoek meer dan 100 musea met 1 pas.

Visitez plus de 100 musées avec 1 pass.

Visitez plus de 100 musées avec 1 pass.

Te koop voor 50 euro in de deelnemende musea of op museumpas.be

En vente pour 50 euros dans les musées participants ou sur passmusees.be

Te koop voor 50 euro in de deelnemende musea of op museumpas.be

En vente pour 50 euros dans les musées participants ou sur passmusees.be

In 2019 viert het Museum van de Speelkaart zijn verjaardag en mag het 50 kaarsjes uitblazen. Vanaf 22 maart kun je er een tentoonstelling bezoeken over 200 jaar boekdrukkunst in Turnhout. Daarbij komen ook illustraties, verguldingen en bandwerk aan bod. Op 24 oktober wordt het startsein gegeven van een expo met werken uit de kunstcollectie van de Nationale Loterij. Dan worden klinkende namen opgevoerd als James Ensor, Félicien Rops, Rik Wouters en Gustave De Smet. Koppel daar doorheen het jaar dan nog een reeks kleinere en laagdrempelige feestactiviteiten aan vast en de museumpas is alleen al in Turnhout interessant! Museumwatte? België loopt warm voor de museumpas. Sinds de lancering in september zijn er al bijna 44 000 exemplaren verkocht. Met de museumPASSmusées kun je een jaar lang meer dan 130 musea bezoeken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Sinds kort horen het Turnhoutse Museum van de Speelkaart, het Begijnhofmuseum en het Taxandriamuseum daar ook bij! In die musea kun je de pas niet alleen gebruiken, maar ook aankopen: een ideaal cadeau dat een jaar lang ontroering, ontzag, verontwaardiging, bewondering en vooral goesting naar meer biedt! De museumpas kost 50 euro, museumliefhebbers met kansentarief betalen 10 euro.

UIT IN TURNHOUT | 8

Naast een jaar lang gratis toegang tot de vaste collecties van de deelnemende Belgische musea, geniet je ook van een gratis ticket of een fikse korting bij tijdelijke tentoonstellingen. En elke maand ontvang je de museumPASSmusées-nieuwsbrief met unieke museumtips en interviews met curatoren. Museumt(r)ip Wil je al ineens op pad met je museumpas? Dan is de expo 'Handwerk Bandwerk Neuzen in een Kempense kleerkast' meteen een aanrader. Nog tot 22 december kun je genieten van nooit eerder getoonde collectiestukken van het museum Tempelhof in Beerse en het Taxandriamuseum. Want elk kledingstuk, hoe onbeduidend ook, kan veel verhalen vertellen.


EN WINTERWARM IN DE HOGE RIEL

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 februari organiseert de Warande een nieuwe editie van het festival WinterWarm. Je kunt je dan opnieuw warmen aan de feeërieke sfeer, het prachtig uitgelichte bos en de vele, mooie voorstellingen, installaties en concerten. Geniet van ambiance aan de Winterbar en kom luisteren naar gratis akoestische optredens aan het kampvuur. Daarbovenop stellen de sterrenkundigen van Cygni hun telescopen op zodat je sterren en planeten kunt bewonderen (bij open hemel). Na zonsondergang kun je weer een gratis wandeling maken door het domein langs fantastische licht- en bewegingsinstallaties. Verschillende kunstenaars maakten nieuw of speciaal voor WinterWarm aangepast werk. Je trekt in een lus doorheen de Hoge Rielen, met vertrek en aankomst aan de Winterbar. In het midden van de wandeling passeer je café Halfweg met hartverwarmende drankjes en voetverwarmende muziekjes.

Compagnie Bilbobasso (FR) – A fuego lento ‘A fuego lento’ is een zinderende openluchtvoorstelling over de liefde, vol vuur, vlammen en tango. Beleef een sprankelende ontmoeting tussen twee ontvlambare wezens die elkaar betoveren en verscheuren op het geluid van contrabas en accordeon. De voorstelling vermengt vuurkunst met een van de meest sensuele en onstuimige dansen, de Argentijnse tango. VRIJDAG 8 EN ZATERDAG 9 FEBRUARI, 19 UUR DE HOGE RIELEN, KASTERLEE € 10 / € 7 (-26)

Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus - Dit is de bedoeling Singer-songwriters Wannes Cappelle en broeder Dieleman zitten op dezelfde golflengte. Allebei zingen ze in hun eigen dialect, maar gaandeweg bij het zingen groeien die dialecten naar elkaar toe.

VRIJDAG 8 FEBRUARI, 20.30 UUR

Wannes Cappelle is bekend van Het Zesde Metaal. Wie er vorig seizoen bij was in de uitverkochte Kuub, weet hoe goed hij is! De taal van broeder Dieleman is het ZeeuwsVlaams. Hij zingt over zijn familie, het weidse landschap dat hem omringt en de figuren die zijn omgeving bevolken.

DE HOGE RIELEN, KASTERLEE € 18 / € 12 (-26)

UIT IN TURNHOUT | 9


HETGEVOLG – VUIL VEL

In ‘Vuil Vel’ nemen twee actrices en een muzikante geen blad voor de mond. Weg met braaf! De wereld is gruwelijk en dat moet gezegd worden. Grenzen worden afgetast, hoever kun je gaan? Mieke Laureys, Annelore Stubbe en Martine de Kok nemen enkele oude volkssprookjes onder de loep. Ze snuffelen en graaien in oeroude versies van ‘De Schone en het Beest’, maar gooien Belle al snel overboord. In een razendsnel tempo laten ze personages van allerlei pluimage de revue passeren, wat zorgt voor hilarische taferelen.

VRIJDAG 8 FEBRUARI, 20.15 UUR HETGEVOLG, OTTERSTRAAT 31 € 14 / € 11 (-26)

Je krijgt een boeiende inkijk in het maakproces van een voorstelling en in het bijzonder in de intensiteit waarmee onderlinge verhoudingen ontstaan en zich ontwikkelen. Op korte tijd worden vriendschappen zeer hecht, maar kunnen ruzies des te harder kletteren. Meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen.

DE MANNSCHAFT - DETHLEFF

Humor en ontroering gaan hand in hand in de nieuwe voorstelling van het Kempense duo De Mannschaft. Na het succesvolle en aangrijpende ‘LIV’, een voorstelling over kanker, maakt De Mannschaft theater voor jongeren over het beladen thema zelfdoding. Dethleff gaat over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, en over eenzaamheid. Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar. Dethleff moet altijd mee. Maar hij is het beu. Verhuizen, zijn naam spellen, alleen zijn, gepest worden. Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar de vijftiende verdieping, het dak. Zijn besluit staat vast. Tot Kayleigh aan zijn mouw trekt, de zotte doos van de dertiende verdieping.

DINSDAG 12 FEBRUARI, 20.15 UUR DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 € 14 / € 11 (-26)

UIT IN TURNHOUT | 10


ZEBRACINEMA Elke dinsdag, donderdag en zondag kun je bij UGC Turnhout genieten van wereldcinema. MOOOV kiest elke maand de beste films om op jou los te laten. In februari staan er weer pareltjes op het programma.

Utoya – 22 july

zondag 3 februari, 11 uur Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechts-extremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting Utøya trekt, een eiland waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. De film, opgenomen in één lang shot, jaagt koud zweet over je rug.

Werk ohne Autor

5, 7 en 10 februari Dit historische drama volgt de Duitse kunstenaar Kurt Barnert – geboetseerd naar Gerhard Richter – van 1937 tot 1966, niet toevallig de rumoerigste periode in de Duitse geschiedenis. De regisseur is bekend van ‘Das Leben der Anderen’.

If Beale street could talk

12, 14 en 17 februari De regisseur van ‘Moonlight’ bewerkt op sublieme wijze het gelijknamige boek van James Baldwin. Daarin belandt een jonge, zwarte man onterecht in de gevangenis voor verkrachting.

Becoming Astrid 19, 21 en 24 februari Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof. De biopic duikt op een tedere manier in het leven van de gevierde Zweedse schrijfster van kinderboeken als ‘Pippi Langkous’ en ‘Ronja De Roversdochter’.

Mug 26 en 28 februari en 3 maart Jacek houdt van heavy metal, zijn vriendin en zijn hond. Hij werkt als bouwvakker aan wat het grootste Jezusbeeld ter wereld moet worden. Nadat een zwaar ongeluk hem volledig verminkt, zijn alle ogen op hem gericht wanneer hij als eerste in zijn land een gezichtstransplantatie ondergaat.

UIT IN TURNHOUT | 11


UIS AZ TURNHOUT NOCTURNE: NIEUWBOUWZIEKENH

In 2019 bestaat AZ Turnhout tien jaar en dat wordt gevierd. Elke maand zijn patiënten en andere geïnteresseerden welkom voor een nocturne op campus Sint-Jozef. In februari staat daarbij het nieuwbouwziekenhuis in de kijker.

Griet Braekmans (facilitair directeur AZ Turnhout) vertelt over de toekomstplannen van het ziekenhuis. Het streefdoel is om in 2027 op één grote ziekenhuiscampus te werken, gesitueerd op een van de huidige campussen, namelijk Sint-Jozef. In de loop van de avond worden de conceptplannen toegelicht en legt men uit waarom er gekozen is voor een nieuw ziekenhuis op één locatie. Na de nocturne kun je napraten met een drankje. Inschrijven is verplicht en kan via nocturne@azturnhout.be. Geef zeker door aan welke nocturne je wilt deelnemen en met hoeveel personen je komt. Vermeld ook je telefoonnummer. DINSDAG 19 FEBRUARI, 19 TOT 21.30 UUR AZ TURNHOUT CAMPUS SINT-JOZEF, STEENWEG OP MERKSPLAS 44 GRATIS

UIT IN TURNHOUT | 12

Als je in februari nog ruimte in je agenda hebt, kun je ineens ook zondag 17 februari aanduiden. Dan organiseert AZ Turnhout een benefietconcert voor het partnerziekenhuis in Congo (regio Fataki). Het vocaal ensemble CANTAT onder leiding van Herman De Houwer zingt klassieke koorwerken en evergreens. Het concert is zeer gevarieerd en bovendien gratis. Je kunt een vrijwillige bijdrage geven voor het partnerziekenhuis. Het optreden vindt plaats op campus Sint-Jozef, start om 15 uur en duurt twee uur.


IEMAND GRAAG ZIEN EN PIJL EN BOOG MAKEN

Trek met je kinderen (zes tot twaalf jaar) de natuur in. Onderweg heb je het over 'iemand graag zien'. Wat maakt dat je iemand graag ziet en wat doe je als je iemand mist?

Er wordt op een speelse manier aan de slag gegaan rond dit thema. Afsluiten doe je op een creatieve manier. Je maakt namelijk samen een pijl en boog zoals Cupido! Deze mag ook ineens uitgeprobeerd worden. Voor deze activiteit kun je als ouder maximum één kind meenemen. Uiteraard mag ook een grootouder, meter of peter meekomen.

ZONDAG 3 FEBRUARI, 13.30 TOT 16 UUR STADSBOERDERIJ, VELDEKENSWEG 10 € 20 (VOOR ÉÉN OUDER EN ÉÉN KIND)

COLOFON Toerisme & UiT Toerismehuis ‘t Steentje

Grote Markt 44, Turnhout Tel. +32 14 44 33 55 E-mail: uit@turnhout.be Website: www.uitinturnhout.be Volg ons op Facebook: www.facebook.com/ToerismeTurnhout instagram.com/visitturnhout Openingsuren

Maandag tot vrijdag open van 9 tot 16.30 uur Zaterdag open van 9.30 tot 14 uur Een uitgave van Toerisme & UiT V.U.: Paul Van Miert, Campus Blairon 200, Turnhout Tekst: Toerisme & UiT

Jouw activiteit in het UiTmagazine van maart? Dat kan alleen maar als je je activiteit in de UiTdatabank invoert vóór 28 januari 2019. Bekijk de publicaties van het UiTmagazine ook online. Surf hiervoor naar www.issuu.com en zoek UiT in Turnhout. Daar kun je alle publicaties terugvinden en kun je ons ook volgen. UIT IN TURNHOUT | 13


UITGELICHT

AGENDA VRIJDAG 1 FEBRUARI THEATERVOORSTELLING Kantan & Sotoba Komachi, 20.15 tot 22.30 uur, Hofpoortteater Elckerlijc, Hofpoort 6, € 11 / € 2,20 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.elckerlijc.com

Ook op 2, 5, 7, 8, 14, 15 en 16 februari om 20.15 uur en op 3 februari om 15 uur

Parknacht indoor Parknacht is tijdens de zomermaanden altijd een schot in de roos. Maar ook in de winter mag het al eens zomeren. Kom genieten van warme muziek tijdens Parknacht indoor. Op zaterdag 2 februari wordt de zomer voor één avond naar binnen gehaald. Dj’s van dienst zijn Suga Stuff, High Grade Sound en Soul Shakers. De cocktailbar biedt bijpassende zomerse drankjes aan. Dansen kan van 22 tot 4 uur in fuifzaal Futur. ZATERDAG 2 FEBRUARI, 22 TOT 4 UUR FUTUR, WEZENSTRAAT 6 €5

LOPENDE EXPO'S

Expo Last Fragment - fototentoonstelling eindejaarsstudenten CVO EduKempen, van

2 tot en met 9 februari 2019, 14 tot 20 uur (woe, zat, zon), 14 tot 18 uur (ma, din, don, vrij), de Warande, Warandestraat 42, gratis, www.warande.be

ZATERDAG 2 FEBRUARI WORKSHOP Creatief met beton, 10 tot 12.30 uur, De Banier, Sint-Antoniusstraat 37, € 59, www.debanier.be ZONDAG 3 FEBRUARI THEATERVOORSTELLING Knuffel op zee (poppenspel voor 4 - 10 jaar), 10.30 tot 12 uur, De Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, € 6 / € 1,20 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.propop.be

Ook op woensdag 6 februari van 14.30 tot 16 uur CONCERT And They Spoke in Anthems, 20 tot 21.30

uur, Headroom, Koningin Elisabethlei 86, € 15, www.headroom.vlaanderen

WORKSHOP Ertussenin (5 tot 7 jaar), 14 tot 17 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 12 / € 8 (- 26 jaar), www.warande.be

MAANDAG 4 FEBRUARI WORKSHOP Boekenclub: Een plank met 10 boeken, 14 tot 16 uur en 19.30 tot 21.30 uur, Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10, gratis, www.bibliotheekturnhout.be/inschrijven

Expo Jan Peter van Opheusden, van 7 febru-

Ook op maandag 18 februari om 14 uur en om 19.30 uur UiTTIP

Expo The Gulf Between, over zwart, wit en alles daartussen, tot 21 april 2019, expozaal

CONCERT William Reven, 21 tot 23 uur,

ari tot 10 maart 2019, 9 tot 14 uur (ma, din, zat), 14 tot 18 uur (don, vrij, zon), Kunstgalerij ‘Art gallery Mara’, Baron Frans du Fourstraat 4/11-12, gratis, www.art-gallery-mara.be

de Warande, Warandestraat 42, € 5, www.warande.be

Expo Handwerk Bandwerk - Neuzen in een Kempense kleerkast, tot 22 december 2019,

14 tot 17 uur (din – zat), 11 tot 17 uur (zon), Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28, € 5 / € 3 (kortingstarief) / gratis (- 18 jaar), taxandriamuseum.turnhout.be UiTTIP UIT IN TURNHOUT | 14

WOENSDAG 6 FEBRUARI CONCERT Muziek tussen de Rekken, 14.30 tot 15.30 uur, Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10, gratis, www.bibliotheekturnhout.be ZATERDAG 9 FEBRUARI

Het Keizershof, Hoveniersstraat 1, € 5, www.het-keizershof.be BEURS Carnavalsactie, 10 tot 17.45 uur, De Kring-

winkel La Ganga, Korte Gasthuisstraat 39, gratis, www.dekringwinkelweb.be


ZONDAG 10 FEBRUARI THEATERVOORSTELLING ‘Kleine Held’ (Poppenvoorstelling 4-10 jaar), 10.30 tot 12 uur, De Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, € 6 / € 1,20 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.propop.be

Ook op 13 februari om 14.30 uur en op 17 februari om 10.30 uur

UiTTIP

CONCERT EOS TRIO, 20 tot 21.30 uur,

Headroom, Koningin Elisabethlei 86, € 12, www.headroom.vlaanderen DINSDAG 12 FEBRUARI CONCERT de Concertvereniging – Novus String Quartet, 20.15 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 26 / € 15 (- 26 jaar), www.warande.be WOENSDAG 13 FEBRUARI WORKSHOP Voorlezen XL: Valentijnskaarten en liefdesgedichten (3+), 14 tot 15.30 uur, Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10, gratis, www.bibliotheekturnhout.be WORKSHOP Ovenschotels, 19 tot 22.30 uur,

Kookplezier.be, Oude Beersebaan 27, € 35, www.kookplezier.be

UiTTIP

VRIJDAG 15 FEBRUARI DANSVOORSTELLING Rafael Campallo - Sin Renuncia, 20.15 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 20 / € 12 (- 26 jaar) € 4 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.warande.be ZATERDAG 16 FEBRUARI FUIF Bicky Bier 2019, 21 tot 3 uur, Futur, Wezenstraat 6, € 3 (VVK) / € 5 (ADK), www.scoutssintlucas.be ZONDAG 17 FEBRUARI THEATERVOORSTELLING Villanella - En braaf zijn! (5+), 15 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 12 / € 9 (- 26 jaar), www.warande.be DANSVOORSTELLING Theater

De Spiegel - BOKS

(1,5 – 4 jaar), om 14 uur en om 16 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 12 / € 9 (- 26 jaar), www.warande.be CONCERT DadaWaves (Try out), 20 tot 21.30 uur,

Headroom, Koningin Elisabethlei 86, € 15, www.headroom.vlaanderen

DINSDAG 19 FEBRUARI LEZING Humor als levenskunst 14 tot 16 uur, Bistro Calander, Warandestraat 5, € 6, informatie via hepel@scarlet.be of op het nummer 014 43 09 97 DANSVOORSTELLING Rosas/Anna Teresa De Keersmaeker - Mitten wir im leben sind, 20.15 uur, de Warande, Warande-straat 42, € 25 / € 10 (- 26 jaar) / € 5 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.warande.be

UiTTIP

WOENSDAG 20 FEBRUARI THEATERVOORSTELLING ‘Ikke’ (toneel voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar), 14.30 tot 16 uur, De Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, € 6 / € 1,20 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.propop.be

Ook op zondag 24 februari om 10.30 uur en op woensdag 27 februari om 14.30 uur THEATERVOORSTELLING Theater Malpertius - Begin-

ners, 20.15 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 19 / € 10 (- 26 jaar) / € 3,80 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.warande.be DONDERDAG 21 FEBRUARI CONCERT Joshua Redman & Still Dreaming, 20.15 uur, de Warande, Warandestraat 42, € 23 / € 16 (- 26 jaar) / € 4,60 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.warande.be ZATERDAG 23 FEBRUARI

OPENDEURDAG Thomas More Opencampusdag,

10 tot 16 uur, Campus Thomas More, Campus Blairon 800, gratis, www.thomasmore.be WOENSDAG 27 FEBRUARI LEZING Voorlezen op woensdag (3+), 14 tot 14.30 uur, Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10, gratis, www.bibliotheekturnhout.be CONCERT Melanie de Biasio, 20.15 tot 22 uur, de

Warande, Warandestraat 42, € 25 / € 5 (kansentarief UiTPAS Kempen), www.warande.be WORKSHOP Sushi en sashimi, 19 tot 22.30 uur,

Kookplezier.be, Oude Beersebaan 27, € 40, www.kookplezier.be

DONDERDAG 28 FEBRUARI CONCERT Filip Verneert & Enrique Simon, 20 tot 21.30 uur, Headroom, Koningin Elisabethlei 86, € 12, www.headroom.vlaanderen

HOUT.BE

VOOR EEN VOLLEDIG OVERZICHT: WWW.UITINTURN

UIT IN TURNHOUT | 15


UIT IN TURNHOUT | 16

© Bart Van der Moeren

met dank aan onze sponsors

Profile for Toerisme & UiT Turnhout

UiT in Turnhout magazine februari 2019  

Vrijetijdsmagazine UiT in Turnhout februari 2019 Stad Turnhout

UiT in Turnhout magazine februari 2019  

Vrijetijdsmagazine UiT in Turnhout februari 2019 Stad Turnhout

Advertisement