Page 1

VIDEOCLUB DE RONDE VENEN

f e i r b s w u e i N

nummer 16

januari 2009

We zitten in de Finale! voor de ‘Kei van Utrecht’

Na de publieksstemming (meer dan 22.000 stemmen!) zijn de volgende zes kandidaten gekozen als finalisten van de Kei van Utrecht:

We zijn met nog 20 andere kandidaten genomineerd omdat we elk jaar het videofestival De Ronde Venen Open houden en dit jaar voor de tiende keer.

N

a wekenlang stemmen is het onze videoclub gelukt om bij de laatste zes te eindigen in de race om de Kei van Utrecht te worden. De eerste zes verenigingen met de meeste stemmen gaan over naar de finale! Dat is natuurlijk niet allemaal zomaar vanzelf gegaan. Er is heel wat PR en reclame aan te pas gekomen om de stemmen binnen te halen. Allereerst hebben we alle videoclubs in Nederland en ook in Begië gemaild of ze op onze club wilden stemmen, vervolgens hebben we alle videomailers aangeschreven, tevens al onze leden en donateurs met de vraag om zoveel mogelijk familie, kennissen en vrienden op onze club te laten stemmen. In het begin liep alles nog wat stroef en stonden we nog op een tiende plaats van de 21 kandidaten. Nog maar wat reclame er tegenaan gegooid door strooibiljetten in de brievenbussen van Zuiderwaard in Vinkeveen te deponeren. Dat begon al iets te helpen en we stegen naar de achtste plaats. Maar dat was niet genoeg om in de finale te komen. Maar opeens begonnen de stemmen binnen te komen en stegen we naar de zesde plaats. Woensdagavond 7 januari werd nog een laatste poging gedaan om stemmen binnen te halen, door flyers uit te delen aan de bezoekers van de Nieuwjaars-bijeenkomst in De Boei, waar naast de burgemeester en wethouders, ook veel andere verenigingen aanwezig waren. Als vrijdagmorgen 9 januari om 09:00 te stemming sluit staan we op de zesde plaats.

Een plek dus in de finale.

Jerry van Vliet - Zeist Team Gluren bij de Buren Amersfoort Louise Marius / Balfolk - Utrecht Artishock Swing Band - Soest Utrechtsch Studenten Concert - Utrecht Videoclub De Ronde Venen - Vinkeveen De zes finalisten van de Kei van Utrecht horen op 20 april tijdens de Grande Finale, een wervelende show in het Fulco Theater in IJsselstein, of ze in de prijzen gevallen zijn! Een deskundige jury beslist wie de hoofdprijs van 3.000,- euro en de tweede en derde prijs (beide 1.000,- euro) wint. Van de finalisten wordt een korte documentaire gemaakt, die tijdens de Grande Finale getoond wordt en ook wordt uitgezonden door RTV Utrecht. Kaarten voor de finale zijn te reserveren via het Fulco theater: www.fulcotheater.nl / 030-6878833 (kassa). Website Kei van Utrecht: www.keivanutrecht.nl De Kei van Utrecht is een prijs die jaarlijks door de provincie Utrecht wordt uitgereikt. Het is een prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht. De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of personen die iets bijzonders binnen de amateurkunst in de provincie Utrecht doen of hebben gedaan. Het is de bedoeling dat het prijzengeld door de winnaar besteed wordt aan de ontwikkeling van de eigen activiteiten binnen de amateurkunst. De Kei van Utrecht is een initiatief van de provincie Utrecht, uitgevoerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst.

De finale is op 10 april in het Fulco theater in IJsselstein.


Beste UNICA vrienden,

Krimpen a/d IJssel, 10 januari 2009

Na het festival in Tunesië komt de Unica terug naar Europa. Het volgende Unica festival vindt plaats in Gdañsk, Polen van 4 t/m 13 september 2009. Daarom wil ik jullie uitnodigen om naar onze promotiedag in “De Rotonde” (Enspijk) te komen. Deze dag is speciaal, omdat wij een gast uit Italië mogen ontvangen. De bekende filmer en lid van het Unicacomité ROLF MANDOLESI zal een uitgebreid programma van zijn films vertonen en bespreken. Daarnaast gaan wij informatie uitwisselen over het festival in Polen. Bij aankomst wordt koffie met gebak aangeboden en in de middagpauze een luxe koffietafel geserveerd. De kosten EUR 35,- p.p. kunnen worden overgemaakt naar: Girorekening nr. 2484365, t.n.v. V. Murtin, Krimpen a/d IJssel, onder vermelding: "UNICA promotie"

Restaurant “De Rotonde” Zaal De Kersentuin Panweg 1, Enspijk

28 maart 2009 11:00 – 16:30 uur

Het bijgaande aanmeldingsformulier zou ik graag uiterlijk 14 maart 2009 terugontvangen. Jullie kunnen je ook aanmelden per e-mail. Met vriendelijke groeten,



Fort Moermont 25 2926 VC Krimpen a/d IJssel


AANMELDING UNICA PROMOTIEDAG en FILMMIDDAG MET Rolf Mandolesi 28 MAART 2009

009

nica

pijk) . De reid

Naam Aantal personen

Het verschuldigde bedrag EUR 35,- p.p. wordt per giro / contant betaald aan V.Murtin

luxe

................................................... Handtekening

Dit formulier graag v贸贸r 14 MAART 2009 terugsturen naar: Vladimir Murtin Fort Moermont 25 2926 VC Krimpen a/d IJssel Betalingen: Girorekening nr. 2484365 t.n.v. V. Murtin, Krimpen a/d IJssel onder vermelding: "UNICA promotie"


Biografie van Rolf Mandolesi, Merano, Italië Rolf Mandolesi is als zoon van een Italiaanse vader en een Duitse moeder in 1933 in Milaan geboren. Sinds 1957 is hij woonachtig in Merano, waar hij tot 1992 als tandtechnicus gewerkt heeft. Hij is altijd een gepassioneerde filmfan geweest en werd in 1961 zowel lid van de filmclub van Merano als lid van de Italiaanse federatie van filmclubs (FEDIC). In 1983 stichtte hij de SUPER 8 & VIDEO CLUB MERANO waarvan hij tot heden bestuursvoorzitter is. Gedurende deze 47 jaar heeft hij 49 korte films (documentaires en speelfilms) geproduceerd in 8 mm, Super 8, 16 mm en video waarmee hij deelnam aan veel filmwedstrijden in 29 landen en meerdere prijzen ontving. Als organisator heeft hij onder andere twee EUROFESTIVALS (1989 in Lana en 1995 in Merano) en een UNICA festival (1992 in Lido degli Estensi) georganiseerd en heeft als jurylid aan vele nationale en internationale festivals deelgenomen. Bij de gelegenheid van het Eurofilmfestival in 1989 in Lana werd hij tot ambassadeur van de Europese Film genomineerd en in hetzelfde jaar werd hij in Rome gekozen tot vicepresident van FEDIC. In 1994 in Hradec Králové is hij als lid van het comité van UNICA gekozen en is tot heden in deze functie. Van 2003 tot 2005 is hij president van het internationale festival van de korte film FILMVIDEO van Montecatini Terme geweest. Mandolesi's films werden zowel op de privé televisiezenders vertoond, als op de Canadian television, de Antenne 2 van Parijs en de Bayerische televisie.Kopieën van zijn films zijn in de filmotheken van FEDIC in Italië, IAC (Institute of Amateur Cinematographers) in Londen en UNICA in Zwitserland te vinden. Mandolesi heeft ongeveer 30 auteursavonden in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Rusland verzorgd.


Het restaurant 'De Rotonde' (Tel. 0345-651316) ligt langs de snelweg A2 Utrecht - Den Bosch, direct aan de afslag Geldermalsen- Leerdam. De snelweg Rotterdam – Arnhem A15 kruist de A2 bij het verkeersknooppunt Deil. 'De Rotonde' bevindt zich slechts 2 km ten noorden van het verkeersknooppunt en de Al5.

Nieuwsbrief16  
Nieuwsbrief16  

Januari 2009

Advertisement