Page 1

f e i r b s w u e i N

VIDEOCLUB DE RONDE VENEN nummer 8

september 2007

DE RONDE VENEN

met twee films op NOVA Manifestatie Op de NOVA Manifestatie, die zaterdag 10 en zondag 11 november in het Maasland Cenrum te Elsloo wordt gehouden, zijn onze twee films genomineerd om vertoond te worden. HAARLEMMERMEER, LAND VOOR WATER wordt zaterdag 10 november vertoond en de clubspeelfilm VERBODEN LIEFDE gaat zondag 11 november om 13:50, op het leukste evenement in het donker, vertoond worden. Wij mogen de makers feliciteren met dit succes. Want volgens onze clubgeschiedenis is dit nog nooit eerder gebeurd dat twee films tegelijkertijd op één NOVA Manifestie worden vertoond. Na projectie van elke film zal het juryrapport daarvan worden voorgelezen. Tijdens het voorlezen zal een foto van de maker geprojecteerd worden. Het publiek zal op die manier toch kennis kunnen maken met de cineast. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er ook wat leden van De Ronde Venen naar Elsloo zouden afreizen om deze Manifestatie mee te maken. Een eervolle vermelding hebben de films al binnen, maar het zou erg leuk zijn als.................

RABOBANK De film HET ONTSTAAN VAN DE RONDE VENEN gaat een breed publiek in De Ronde Venen bereiken. Alle leden van de Rabobank, een kleine 600, krijgen deze film bij de algemene ledenvergadering op 26 september uitgereikt. Dit is het resultaat van overleg tussen Guus Post en Jacques van der Sluis met de Rabobank directie.

De directie besloot tot samenwerking met onze videoclub, waarvan dit project een eerste stap is. In de toekomst zal er nog verder overleg plaatsvinden om andere projecten te steunen en te promoten. Het betekent natuurlijk een financieële opsteker voor de vereniging, waarvan we zeker nuttige dingen kunnen gaan doen. DE 600 DVD’s zijn inmiddels aangeleverd en zullen binnenkort aan de Rabobank worden afgeleverd. De makers van de film krijgen een financieële tegemoetkoming en ook de rechten van de Stemra zijn geregeld. We hopen in de toekomst nog meer van deze berichten te kunnen plaatsen.


DE

De Sony GV-HD700 heeft diverse aansluitingen als HDMI, i.Link, USB en een AV-Multiconnector met (S)Video output. Daarbij heeft hij tevens ook een Memorystickslot, hoofdtelefoonaansluiting en kan werken op een InfoLITHIUM accu. De verwachte prijs is rond de 1700 euro. Wij denken dat er een grote behoefte bestaat voor dit soort apparaten en Sony hiermee een hoop consumenten blij gaat maken. Technische gegevens - Format: HDV / DV SP / DV LP - LCD panel: 7.0 inch (16:9 widescreen) - Panel resolution: 1,152K dots 800(H) x 480(V) x 3RGB - All-scan function - User-assignable LCD setup profiles: 6 (settings for Brightness, Colour Level, Contrast, Sharpness, Colour, Phase)

SONY HDV-WALKMAN Sony heeft aangekondigd dat er medio september, een als eerste, een zogeheten HDV-walkman op de Nederlandse markt gaat verschijnen. Typenaam is GV-HD700E. Deze walkman kan HDV materiaal opnemen en weergeven in het 1080i formaat maar ook MiniDV. Uitgerust met een 7” widescreen venster om even snel je opgenomen materiaal te bekijken. Ideaal voor gebruikers die hun HDV-camcorder niet langer willen inzetten bij videomontage. Bijzonder is ook dat deze videowalkman het Sony XV-Color systeem kan weergeven. Iets wat je tegenkomt op camcorders als de HDR-HC7.

ZIEKEN

BOEG

Ons oudste clublid Henk Mulder heeft vrijdag 24 augustus een operatie aan zijn knie ondergaan. Op dit moment verblijft hij zo’n vier tot zes weken in het Revalidatiecentrum Beukenhof Nieuw Loosdrechtseweg 24 - 1231 KX Loosdrecht. Na de eerste revalidatie-periode moet hij opnieuw aan zijn andere knie worden geopereerd. Voorlopig zal Henk dus niet achter of voor de camera verschijnen. Namens de leden van onze videoclub hebben wij hem een bloemetje gestuurd en hem veel sterkte gewenst de komende tijd. Ook hebben de clubleden een gezamenlijke kaart gestuurd, zal hij zeker leuk vinden. HENK, STERKTE GEWENST EN KOM GAUW WEER IN BEELD!

Inputs: - i.LINK (HDV/DV) - Video (RCA x1) - Audio (RCA x2) - S-Video Outputs: - HDMI - i.LINK (HDV/DV) - Component HD/SD (Special D) - Video/Audio/S Video (AV Multi-connector) - USB - Memory Stick Slot - Headphone jack - Stereo speaker - Battery: InfoLITHIUM L / M series - DC power in

PROGRAMMACOMMISSIE De programmacommissie is blij met de toetreding van Jos Hooijman en Sanny Fortuin tot de commissie. Ze kunnen nog een lid gebruiken voor versterking van het team. De programmacommissie gaat voor het volgend seizoen proberen een vast stramien op te zetten voor de invulling van de clubavonden. Vaste clubavonden met films van leden, sprekers uitnodigen, actieve werkavonden, enz.

SELECTIECOMMISSIE We zoeken op korte termijn leden die een selectiecommissie willen vormen. Hun taken zullen bestaan uit het noteren en bijhouden van vertoonde films van leden tijdens de clubavonden. Keuzes maken welke films geschikt zijn om bij festivals en buiten onze club te vertonen. Graag melden bij onze secretaris John van Alten.


gejureerd hoeft te worden. Weet je dat ik het daar spaans benauwd van krijg.

zover bij ons bekend.... • De dochter van Adriaan Witteman is vrijdag

7 september getrouwd. Tijdens de bruiloft trad Adriaan op als zanger met eigen gitaar begeleiding. Adriaan heeft een eerste CD gemaakt, maar of deze ook te koop is weten wij niet. Zoeken we uit.

• Aad de Jong doet al geruime tijd vrijwillegerswerk. Hij rijdt op een busje met streekvervoer. Instappen waar je maar wil. Misschien ook een idee voor een plaatje.........Busje (De Jongtours) komt zo.

• Nog meer muzikaal talent. Frits van den Broek heeft

een film (op HD) opgenomen met zelfgespeelde muziek. Dat zou de derde CD worden binnen de club. Zou hij de FILM ook op de club durven laten zien.

• Jaap Romeijn, Ton Boxhoorn en Jan Jongkind hebben het laatste Aalsmeerse bloemencorso op video gezet. Een historische film voor het nageslacht.

• Nog meer filmnieuws. Johan vd Broek, Nico Heilig,

Johan den Drijver, Nel Bouwhuijzen en John van Alten hebben zaterdag 8 september gefilmd bij de Monumentennacht o.a. het Veenmuseum, De Roeping in Wilnis (expositie steen op veen) en s’avonds de locatie prachtwijk (theaterkade). Als ze maar niet nachtblind zijn geworden.

• Enkele crewleden, van de nieuw te maken speelfilm,

hebben woensdagmiddag 5 september geoefend met camera (HD) en belichting. Voor de belichting hebben zij een beroep gedaan op de zwager van Ido Stuit. Daar konden zij lampen, filters enz. lenen om één en ander uit te proberen. Een geslaagde oefening.

• Onze secretaris John van Alten liet bij de bestuursver-

gadering weten dat het Apple platform oprukt binnen de club en dat zonder te lachen. Eén van die leden, die voor de oprukking zorgdraagt, is Jan van Baal. Wij vernemen dat hij een fanatieke Apple-fan is geworden. Hoe kan het ook anders. En er schijnen nog meer appels aan de boom te zitten die een paar leden ook willen plukken.

• Wij kijken uit naar onze twee verloren zoons,

Marco Konst en Eric Geerligs. Er wordt gefluisterd dat zij weer op de club komen, maar of dat roddels zijn...... wij weten het niet....afwachten maar.

• Eén van onze oprichters van de club, Fons Compier,

heeft de bouw van het Veenlanden College in Vinkeveen van A tot Z gefilmd. Lijkt me leuk om dat ook eens op de club te draaien.

• Er schijnen verschillende mannelijke leden een aan-

bieding te hebben gekregen, van een bekend bejaardencentrum, om te komen showen. Op de één of andere manier hebben zij een filmpje gezien waarin de leden modieus gekleed over de Catwalk liepen. Die grijze koppen als modepoppen?

• In de wandelgangen (hebben hebben wij die ook? ook?), jazeker! In de wandelgangen dus wordt opgemerkt, dat in het nieuwe VHM (Video Hobby Magazine) geen NOVA-nieuws meer staat. Hoe moeten de Novaleden nu worden geïnformeerd? Oplossing: gewoon elke maand de NOVACOM laten verschijnen, we betalen toch contributie?

• Helaas meer roddels hebben we op dit moment niet, maar als jullie nog wat te roddelen hebben, laat het de redactie weten. Want zeg nou zelf, wat gaat er boven een lekkere RODDEL? Red.

OPDRACHTFESTIVAL NH’63 Op de clubavond van 18 oktober hopen we de resultaten te bekijken van films die voor het opdrachtfestival van 16 december kunnen worden gemaakt door onze leden. Maak per club 3 korte films van maximaal 5 minuten per film (korter mag ook) op de thema’s: 1. Thema “Architectuur” 2. Thema “Kunst” 3. Thema “Mens”. Alle films kunnen gemaakt worden met beelden, live-geluid, commentaar, muziek, enz. enz. Elke film op een aparte DV-band of op een aparte DVD. Zwarte aan- en afloopstrook van 20 seconden (ook op de DVD’s). De films worden per thema individueel beoordeeld. Omdat het de bedoeling is dat aan dit project zoveel mogelijk clubleden meedoen, wordt het op prijs gesteld als er per club met 3 films wordt deelgenomen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan mogen er ook 1 of 2 films worden ingezonden. Het Opdrachtfestival wordt gehouden op 16 december 2007 in “De Bres” in Wormerveer. Films uiterlijk 24 november 2007 inleveren bij Piet van Eerden.

GA DUS AAN DE SLAG EN MAAK EEN KORT FILMPJE!

• Pieter Reintjes is weer terug op zijn post bij VHM, dat

gelukkig weer door gaat. Even dacht hij een lange vakantie te houden, maar nee hoor, de beste amateurfilmers hebben hem weer teruggeroepen. We kijken uit naar magazine nr. 71.

• José Bibián heeft laten weten een film te willen inzenden naar het 8e videofestival De Ronde Venen Open. Hij zegt dat de film zo goed wordt dat hij niet

Videoclub DE RONDE VENEN


UIT DE BESTUURSKAMER

SPEELFILMNIEUWS

Cursus We hebben vernomen dat Ton Boxhoorn en Joop Modderkolk zich hebben opgegeven voor de cursus ‘Van verhaal naar script’.

Na de vakantie periode is ons nieuwe filmproject ook weer op gang gekomen. Het laatste bericht was dat we in de fase zaten om de haalbaarheid te bekijken. Een belangrijk punt daarbij was, of we voldoende geld konden vinden om door te gaan. Dat is ondertussen gelukt. Met dank aan onze Guus Post en de sponsors.

Organisatie van Clubwedstrijd, Clubontmoeting, Rondreisjury en Take Five festival De Selectiecommissie gaat zorgen voor een voorraad films t.b.v. genoemde gelegenheden en zal voor de Clubwedstrijd samenwerken met de programmacommissie en met het bestuur. Gezien de nieuwe taakstelling van de selectiecommissie moeten er nieuwe leden komen en de oude leden worden bijgepraat. Huidige leden zijn Jaap Nijntjes, Aad de Jong en Ed Wijnberg. Anne Frank We zijn nu met 2 benaderingen bezig. Eén die een les laat zien van de heer Schweppe en mevrouw van Dijk (John) en een historische les met interactieve spel- en quizmomenten (Sanny). Eind september hopen zij het project af te ronden. Nationale Open Monumentendag Zaterdag 8 september zijn er opnamen gemaakt en op dit mo(nu)ment wordt er hard gewerkt aan de montage. Wilnisse Veenmolen Ligt op de plank. NOVA manifestatie Twee films zijn genomineerd. Haarlemmermeer en Verboden Liefde. (zie ook artikel elders in deze Nieuwsbrief) Take Five festival 2008 We hopen dat eind januari er films gemaakt zijn over het onderwerp MUZIEK (niet alleen een registratie), die kan worden ingezonden naar het Take Five festival dat zal worden gehouden op zondag 30 maart 2008 in dorpshuis De Kwakel. Organisatie: De Ronde Venen. Flyer John van Alten en Frits van den Broek gaan werken aan een nieuwe flyer. Deze zal worden uitgereikt aan mensen die b.v. bij evenementen staan te filmen en doormiddel van deze flyer worden uitgenodigd om kennis te maken met de videoclub. Masterclass De cursus masterclass is doorgeschoven naar 2008. Videofestival De Ronde Venen Open Voor het 8e festival zijn drie juryleden aangetrokken. het zijn: Mvr. Miep Wolff- Rammeloo, Dordrecht Jan van der Schans, Delft Willem Hoogenboom, Amsterdam We hopen weer op veel inzendingen. Tot zover enige punten uit de bestuursvergadering van 9 augustus. De volgende vergadering zal worden gehouden op 9 oktober. Heb je nog punten die je wilt laten bespreken, stuur ze naar de secretaris John van Alten.

Geen film zonder script. Pieter Reintjes heeft het script af. Op het ogenblik wordt bekeken hoe we het kunnen verfilmen en gaan er nog eens met de fijne kam door. Daarna wordt de shotlist gemaakt. Dan weten we ook hoeveel draaidagen we nodig hebben en waar. Ook zijn dan alle spelers en figuranten bekend die mee gaan doen. De draaidagen waren in eerste instantie in de herfstvakantie gedacht. Mede omdat er ook in deze film weer een aantal jongeren een rol zullen gaan vervullen. Het probleem is dat we het, naar alle waarschijnlijkheid, niet gaan halen om voor de herfstvakantie klaar te zijn om te gaan opnemen. Er moet nog te veel gebeuren voor we zo ver zijn. Gelukkig heeft de eerste oefendag, met licht, een resultaat opgeleverd waar we zelf van stonden te kijken. We waren instaat om een set zo uit te lichten dat het lijkt of het overdag is. Dit geeft de mogelijkheid om ook in de avond dit soort scènes op te nemen. Daardoor zijn we niet meer gebonden aan opnamen overdag. We zijn dus ook niet meer afhankelijk van de schoolvakanties. Een ander onderdeel van haalbaarheid is of je locaties kan vinden om te filmen. Ook hier zijn er al positieve dingen te melden. Onze locatieman Nico Heilig heeft al contact met een dansschool die toegezegd heeft mee te willen werken. Kandidaat locaties voor de abortuskliniek en kroeg zijn er ook al. We hebben zelfs al één thuislocatie op het oog om te filmen. Maar we zoeken er nog een paar. Dus als je iemand weet waar we ook thuis kunnen filmen, is Nico erg geholpen. Met het casten van de acteurs wachten we nog even. Er moet nog veel gedaan worden in de voorbereiding. Daarom willen we er pas mee beginnen als alle andere zaken rond zijn. Zoals je boven hebt kunnen lezen, is de crew ook druk bezig met het uitproberen en voorbereiden van technische zaken. Voor de leden die zich niet als crew hebben opgegeven, maar toch wel eens mee willen kijken met wat er komt kijken bij het maken van een speelfilm, b.v. op oefendagen, schroom niet. Laat het weten en je bent van harte welkom. Al met al staat het speelfilmproject op de rails en we rijden. Met het geleerde uit de laatste film en de ontwikkelingen die er nu zijn, denk ik dat we er weer iets moois van gaan maken. Tot zover de laatste ontwikkelingen uit Willywood. Ton Boxhoorn

Nieuwsbrief08  

September 2007

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you