Prässi 14

Page 1

Prässi

Veme Oy:n asiakaslehti Nro 14


Mukavat keväiset terveiset Laitilasta! Viime vuosi oli rajua kasvun aikaa, kun liikevaihto kasvoi peräti 2,3 miljoonaa euroa eli noin 20 prosenttia. Tämä toi jossain kohtaa omat haasteensa, mutta ne selvitettiin. Tuotantoon tehtiin ennätysinvestoinnit uudella kuitulaserilla ja robotisoinneilla. Ne alkavat olla täydessä iskussa tulevaan kasvuun. Viime vuonna aloitettiin myös

tuotannon sisäisen ja ulkoisen logiistiikan muutosprosessi, jäljet näkyvät 2019 kesään mennessä. Asiakkaillemme saimme parannusta niin laatuun kuin toimituksiinkin. Henkilökunnan osalta on saatu myös tasaantumista, kun viime vuonna palkattiin noin 30 ihmistä lisää. Robottien myötä saimme noin 15 henkilön työpanokset.

Logistiikan kehittäminen It-Linen kanssa yhteistyössä aloitettiin sisäisen ja ulkoisen logistiikan kehittäminen. Tavoitteena on lähettämön saattaminen nykyaikaiseksi välineineen, keräilytoiminnan tehostaminen ja henkilöstön käytön optimointi. Projekti tehdään loppuun vuoden 2019 aikana. It-Line valittiin yhteistyökumppaniksi aikaisempien onnistuneiden projektien myötä.

Prässi

Veme Oy:n asiakaslehti Nro 14, 4/2019 Toimituskunta: Lasse Aaltonen, Tommi Seesto, Joni Friman Summit Media Oy: Janne Ketola, Andree Põlluäär, Henri Talonpoika, Laura Ketola Paino: T.Nieminen Oy, Painola

2

Tänä vuonna myös parannamme arvojamme, ja pyrimme entistä enemmän panostamaan myös vihreisiin arvoihin. Kuunnellaan myös enemmän henkilökunnan toiveita ja ajatuksia Vemen kehityksessä. Pirteää jatkoa kaikille ja otetaan oppia uusista asioista!


Robotti nro 7 on täällä

Uutta puristusvoimaa

ABB:n seitsemäs robotti ja kääntöpöytä, Aron vastushitsausasemalla asennettiin 1,5 vuoden sisään ensimmäisestä robotista. Nämä suorittavat noin 15 ihmisen työpanoksen ja toimivat parhaillaan täydessä kahdessa vuorossa.

Uudessa 130-tonnisella puristusvoimalla ja 3,6-metrisella taivutuspituudella varustetussa servotoimisessa särmäyskonessa on suurempi muunneltavuus, erinomainen tarkkuus, pienempi sähkönkulutus sekä vähäisempi huollon tarve.

TruTool TSC 100 TruTool TSC 100 -puhdistuskoneella onnistuu laserkoneiden piikkien puhdistus nopeasti ja vaivattomasti. Säännöllisellä puhdistuksella piikkien käyttöikä pitenee jopa kolminnelinkertaiseksi.

Uusi putkentaivutin vanhan rinnalle

Uusi teroituskone työkaluille

Jatkuvasti lisääntyneen käytön myötä hankittiin vanhan rinnalle toinen putkentaivutin vastaamaan tuotannon tarpeita.

Yksi Vemen uusimmista hankinnoista on puoliautomaattinen Prima Power Exner V100-2 teroitus-/hiomakone lävistyskoneen työkaluille.

ELÄKÖITYNEIDEN KUNNIAKSI!

Uusi videoneuvottelujärjestelmä Veme on ottanut yhteydenpidossa askeleen tulevaisuuteen asentamalla neuvotteluhuoneeseen uuden Microsoft Teams (ent. Skype for Business) videoneuvottelujärjestelmän. Yhteyden saa kokouskutsulla osoitteeseen veme@veme.fi.

Ismo Raitio

Veijo Isotalo

Sirkka-Liisa Reivo

Sirpa Korhonen

Kimmo Nummila

3


Veme ja FläktGroup yhteistyössä jo 17 vuotta ”Nuori myyntimies Lasse Aaltonen tuli käymään. Hänet tunnettiin jo edellisestä työpaikasta, ja todettiin luotettavaksi yhteistyökumppaniksi. Siitä se lähti”, Asko Miettinen FläktGroupilta muistelee maaliskuussa 2002 alkanutta yhteistyötä. Siitä lähtien Veme on toiminut ilmastointilaitteita valmistavan FläktGroupin, aikaisemmalta nimeltään Fläkt Woodsin, alihankkijana. ”Mittatarkkuutta vaativalla valmistuksella aloitettiin, ja jatkettiin, kun ensimmäisestä sarjasta

tuli hyviä kokemuksia. Yhteistyö on laajentunutkin kun olemme ulkoistaneet omaa valmistustamme lisää. Monenlaisia asioita on käyty läpi ja monen tuotteen elinkaarikin on jo päättynyt. Eteenpäin on menty koko ajan”, Miettinen kiittelee hyvää yhteistyötä. Maailman parasta sisäilmaa tekevän FläktGroupin toimipisteistä Vemen palveluita käyttävät Turun puhallinyksikkö sekä Toijalassa toimiva päätelaiteyksikkö. FläktGroupin tuotteista suurin osa menee vientiin ja tulevaisuu-

dennäkymät ovat hyvät. ”Keski-Eurooppaan on aloitettu toimitukset uudelle asiakkaalle, ja siitä tulee mittava lisäys meidän volyymeihin. Tuotantoa on uudistettu, tehty investointeja ja saatu tuotantolinjat tehokkaammaksi. On investoitu koneisiin, joiden ansiosta tuotteiden laatu paranee”, Miettinen kertoo. ”Veme on ollut meille hyvin tärkeä toimittaja koko ajan” ”Veme on ollut meille hyvin tärkeä toimittaja koko ajan”, hän päättää.

Asiakasvierailuilla

Vierailulla SISUPUTKI-asiakkaalla NEO Ltd:ssä Latviassa, isäntänä Ričards Silinieks.

4

Vierailulla SONO MOTORSILLA, Münchenissä.


Korkealaatuisia osia Suomessa valmistettuihin trukkeihin Järvenpäässä trukkeja valmistava Rocla on luottanut Vemen osaamiseen jo lähes vuosikymmenen ajan. Vemellä valmistetaan monenlaisia trukeissa tarvittavia metalliosia, yhtenä merkittävimpänä lavansiirtäjärungot akkukäyttöisiin lavansiirtotrukkeihin. ”Osien valmistus elää meidän tuotteiden elinkaarten mukana. Jotain on ollut alusta saakkakin, mutta uusia tulee jatkuvasti”, Jarmo Seppänen Roclalta taustoittaa. ”Uusia projekteja sisään ajaessa on ollut joskus vähän haasteita, mutta sopivien työkalujen myötä on aina päästy hyvään laatutasoon. Yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä”, hän jatkaa. "Sopivien työkalujen myötä on aina päästy hyvään laatutasoon. Yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä” Mitsubishin nykyisin omistama Rocla työllistää Järvenpäässä noin 500 henkilöä. Tuotekehitykseen on panostettu paljon ja uusia tuotteita tulee markkinoille vuosittain.

”Viimeisin uusi trukki on sähkökäyttöinen vastapainotrukki Evolt 48 ja toinen uutuus on matalakeräilijätrukki Llop. Sähkötrukkien kysyntä on lähtenyt globaalisti nousuun ja ne tulevat pikkuhiljaa korvaamaan dieseltrukit”, Seppänen toteaa. ”Dieseltrukeilla on aikaisemmin pystytty nostamaan isompia taakkoja ja niiden käyttöaika on ollut pidempi. Nyt akkuteknologia on edistynyt, ja sähkötrukkeja pystytään käyttämään

pidempään ja rakentamaan tehokkaampia laitteita kilpailukykyisesti. Vihreät asiat voittavat”, hän näkee. Roclan tuotteista peräti 95 prosenttia menee kansainvälisille markkinoille. ”Työtilanne on hyvä tällä hetkellä. Ensi vuodeksi ollaan budjetoitu enemmän tuotteita kuin tälle vuodelle. Viitisen vuotta on kasvettu joka vuosi”, Seppänen summaa.

Suomessa valmistetut taimenistutusputket ja vakat

30V

Kokemu

ksella

ASIAKASTILAISUUS

SISUPUTKI

Jälleenmyyjämme:

Tiedustelut: info@sisuputki.fi

5


Entistä tehokkaampi laserleikkuri Prima Powerilta Vemen uusin laserleikkuri, Platino Fiber kuuden kilowatin resonaattoriteholla on otettu käyttöön. Toimitukseen sisältyi leikkurin ohella Combo Tower Laser-automaattivarasto ja särmäyspuristin. Aiempaa tehokkaamman kuitulaserin toimitti Prima Power, jonka tuotteisiin Veme on luottanut aikaisemminkin kahden laserleikkurin osalta. Tekniikka on kehittynyt ja tehon lisäys nostaa merkittävästi leikkuunopeuksia. Alihankintaleikkeet voidaan leikata nopeammin, ja tällöin toimituskyky paranee” ”Vemellä oli kahden kilowatin tehoinen kuitulaser. Nyt hypättiin kuuteen kilowattiin, jolla asiakas pystyy kustannustehokkaammin leikkaamaan paksumpia leikkeitä. Tekniikka on kehittynyt ja tehon lisäys nostaa merkittävästi leikkuunopeuksia. Alihankintaleikkeet voidaan leikata nopeammin, ja tällöin toimituskyky

6

paranee”, Mikko Fiskaali Prima Powerilta kertoo. ”Uudessa laserissa pystytään hyödyntämään myös olemassa olevaa hyväksi todettua nestausjärjestelmää, jolloin järjestelmän käyttöönotto sujuu nopeasti”, hän jatkaa. Vemen uusi laserleikkuri on valmistettu Prima Powerin tehtaalla Torinossa. Tarvekartoituksineen ja suunnitteluineen prosessi otti tietysti aikansa, mutta viime keväänä Italiassa pidetyn live-esittelytilaisuuden jälkeen asiakas oli vakuuttunut ja kauppa solmittiin. Uusi kone saatiin loppuvuonna käyttöön Laitilassa. Prima Powerin laser- ja taivutustuotteet tulevat juuri Italiasta, jossa toimintaa on Torinon ohella Cologna Venetassa. Yli 70:een maahan tuotteita toimittavalla yrityksellä on yksikkö myös Yhdysvalloissa ja Suomessa. Seinäjoen tehtaan noin 400 työntekijää valmistavat mm. levytyökeskuksia, kulmaleikkureita, kombikoneita sekä varastoautomaattiratkaisuja. Kuluneen vuo-

den aikana varsinkin Seinäjoen tehdas on kasvanut merkittävästi. Mitkä asiat sitten tekevät Prima Powerin tuotteista markkinoiden parhaita? ”Toiminnan puolella meidät tunnetaan joustavuudesta ja yhteistyöstä. Teemme paljon työtä asiakastyytyväisyyden eteen. Teknologiassa luotettavuus, tuottavuus sekä tuotettavien osien kustannustehokkuus ovat tärkeimpiä valintakriteereitä. Ympäristöystävällisyys ja koneiden helppokäyttöisyys ovat merkittäviä tekijöitä. Ohjelmistot tukevat sekä uusia että vanhoja koneita, myös huolto ja varaosapalvelun toimivuus on tärkeässä roolissa”, Fiskaali luettelee. ”Vemen tapauksessa lasereiden ohjelmointi ja käyttö oli tuttua jo entuudestaan, ja kun asiat toimivat puolin ja toisin, pystyi asiakas tekemään luottamuksen osoituksen investoimalla meihin uudelleen,” hän sanoo.


Veme luotti tulostamisen Canonin käsiin. Canon Oy toimii valtakunnallisesti n. 350 ammattilaisen voimin ja tarjoaa tulostuksen- ja informaationhallinnan sekä liiketoiminnan kehittämisen ja ulkoistusliiketoiminnan asiantuntijapalveluita yrityksille ja yhteisöille.

Sairaalantie 8, PL 22 23801 LAITILA

Luotettavaa sopimusvalmistusta vuodesta 1930

Avain suomalaiseen kaasuun. Woikoskelta hitsaavan teollisuuden kokonaisratkaisut!

www.woikoski.fi

7


Toimitusjohtaja Lasse Aaltonen puh. 050 5720 471

Vaihde:(02) 85 921 Tilaukset s-posti: tilaukset@veme.fi Hankinta s-posti: ostot@veme.fi https://www.veme.fi etunimi.sukunimi@veme.fi

Hankintapäällikkö Laatujohtaminen Tommi Seesto

Myyntipäällikkö Joni Friman puh. 0400 525 506

Veme Oy Papinsaarentie 1 23800 Laitila

puh. 044 0110 101

Tuotantopäällikkö Tatu Grönros

Automotive Manager Jyrki Koskela

Talouspäällikkö Tuija Seitala-Saarinen

puh. 050 3817 614

puh. 050 435 7788

puh. 050 3758 094

Tuotannon kehityspäällikkö Pauli Raitio

Tuotannonohjaus Tilauskäsittely Taru Karlund

Ostopäällikkö Suvi Järvikuona

puh. 045 6750 310

puh. 050 3013 814

R&D suunnittelija Janne Okslahti

Laatupäällikkö Quality Specialist Heidi Karbin

Työnjohtaja: Autoteollisuus Pekka Virta

puh. 050 487 7077

puh. 040 672 4898

Työnjohtaja: Laser/särmäys ja maalaamo Laura Grönros

Työnjohtaja: Logistiikka Hanna Suvinen

puh. 050 465 5302

Työnjohtaja: Prässi Joni Vuorinen puh. 044 502 3198

puh. 040 647 2211

Mainiompi Työnjohtaja: Koneistus, hitsaamo ja proto/jigi Adrian Sava

L a i t i l a

Keskus ja reskontra Krista Arvonen puh. (02) 859 21

Mainiompi

TIE

REN

AA INS

PAP

L a i t i l a

TO R

NT IE

VIH

TIE

IN

KA TU E

TURU

TI

www.veme.fi

N GI

UN

N

UP KA

DE

UU

RA

AN

EU

Mainiompi Laitila

RA UM

KAU KOL A

NTI

E

puh. 040 177 3699

puh. 040 144 7344

puh. 040 830 8999

NTIE


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.