Page 1

onderscheidende producties in krantendruk


In een huiskamer van een woning in Gennep staat een houten degelpers waarmee maar liefst 100 vellen papier per uur kunnen worden gedrukt. Het is 1883 en Peter Janssen is een van de twee mannen die de pers bedient. Het is de start van een roemrijke onderneming die alle stormen in de grafische wereld zal doorstaan. Ruim 130 jaar later worden in Gennep meer dan 140 titels gedrukt, circa 7 miljoen kranten en 15 miljoen commerciĂŤle uitgaven per week, voor klanten in de Nederland, BelgiĂŤ en Duitsland. Het is het resultaat van generaties lang hard werken uiteraard, maar vooral ook van doorlopend investeren in mens en techniek en van een bedrijfsfilosofie waarin de wensen uit de markt altijd leidend zijn geweest.

...en uitgerust met het meest moderne machinepark


Een onafhankelijke partner, flexibel en financieel zeer solide Betrouwbaar Als uitgever van dag- of weekbladen moet u volledig kunnen vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw drukker. Met Janssen/Pers bent u verzekerd van een financieel sterke drukwerkpartner met een modern machinepark. Wij zijn er klaar voor, nu en in de toekomst. Janssen/Pers is 100% dochter van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, een Europese speler van formaat, met ruim 700 medewerkers en een internationale klantenkring in Nederland, Duitsland, BelgiĂŤ en

Frankrijk.

Wij

zijn

daarmee

een

onafhankelijke

drukker

pur sang, een specialist die zich volledig richt op het drukken en distribueren van kranten en krantachtige uitgaven voor onze klanten.


BEtRoUWBaaR


Capaciteit Een optimale drukwerkkwaliteit is een voorwaarde om lezers en adver-

MAN GEOMAN, COLDSET

teerders aan u te binden. Janssen/Pers staat er garant voor. Door voort-

160 pagina’s, half dagblad/tabloid formaat, 70.000 ex. per uur

durend te investeren in de nieuwste apparatuur en tijdig in te spelen op technologische- en marktontwikkelingen, zijn wij in staat zeer korte

KBA CONTINENT, COLDSET

doorlooptijden en planningen af te geven.

64 pagina’s, half dagblad/tabloid en variabele hoogte, 38.000 ex. per uur

In onze drukkerij in Gennep werken wij 24 uur per dag en 6 dagen per week aan uw producties. En met dank aan veel vakmanschap

MAN COLORMAN, COLDSET

en een uitstekende conditie van onze persen, altijd strak volgens uw

48 pagina’s, Berliner formaat of 96 pagina’s Berliner A4 formaat,

afgesproken planning. Het geeft ons de mogelijkheid om u als uitgever

70.000 ex. per uur

een minimale doorlooptijd te bieden: een actuele krant, op tijd bij uw distrbuteur, daar staan wij voor. Dag in, dag uit.

KBA C32 32 pagina’s, verkorte afslag, max 28cm hoog, 52.000 omw./uur

Capaciteit

24 uur per dag en 6 dagen per week, strak volgens planning Minim doorl ale ooptij d


Voor iedere uitgever hebben we een passend formaat krant Meer dan

7 mil krant joen en pe week r

Diverse drukwerk mogelijkheden Met het veranderen van levensstijlen, veranderen ook de wensen van

Met onze MAN- en KBA offsetrotatiepersen kunnen wij snel switchen

lezers. Het klassieke beeld van de grote, uitgespreide krant op de eet-

tussen het drukken van veelgebruikte formaten als Dagblad, Half-

tafel bestaat nog steeds, maar steeds vaker zien uitgevers hun lezers-

dagblad/Tabloid, Berliner, Half-Berliner (Berliner A4) en schoon-

publiek met een krant op het terras, of staand in de metro met hun

gesneden formaten die van deze standaarden zijn afgeleid.

favoriete krant in de hand. Janssen/Pers zorgt ervoor dat uw uitgaven

Kranten

het formaat hebben dat uw lezers waarderen.

we geheel full-colour van 4 tot en met 160 pagina’s, een handzame

in en

het wat

populaire betreft

tabloid/halfdagblad-formaat

advertentiemogelijkheden

drukken

aantrekkelijke

optie. Wat uw uitgeefstrategie ook is, in Janssen/Pers vindt u de partner van formaat die u alle ruimte biedt.


415 x 578

315 x 470

Half berliner

Half dagblad

Berliner

Een opvallend formaat waarbij de omvang eenvoudig met (een veelvoud van) twee pagina’s is te vermeerderen. Hierdoor is de krant eenvoudig uit meerdere katerns op te bouwen en kan snel een ideale advertentie-redactie-verdeling worden bepaald.

Een traditioneel, zeer groot en inmiddels opvallend formaat dat een flexibele pagina-indeling mogelijk maakt, met een langere leestijd per pagina dan andere krantformaten.

Bladspiegel: 235 mm x 315 mm Zetspiegel: 205 mm x 285 mm Omvang: 8 tot en met 96 pagina’s* *De gehechte versies worden vanaf 48 pagina’s in twee gelijke katernen in elkaar gestoken. Oplage: 5.000 ex. – ongelimiteerd Papier: 45 gr/m2 standaard courantdruk tot en met 70 gr/m2. In diverse ISO-waarden (witheid) van 68, 72, 76, 80 of HVO (Houtvrij offset) Druktechniek: Geheel full-colour (4/4) of zwart (1/1) Afwerking: Plano 235 mm x 315 mm Hechten: ja Bijzonderheden: Minimale omvang is 8 pagina’s (is gelijk aan 4 pagina’s Berliner). Opbouw in maximaal 2 gelijke katernen mogelijk, hechten, doordrukken in het hart (spread of valse spread). Gebruik van twee verschillende papiersoorten gelijktijdig mogelijk.

Bladspiegel: 289 mm x 415 mm Zetspiegel: 260 mm x 385 mm (275 mm x 390 mm is maximaal) Omvang: 4 tot en met 160 pagina’s* *Van 4 tot en met 80 pagina’s kan de omvang per 4 pagina’s oplopen. Vanaf 80 pagina’s oplopend per 8 pagina’s. Oplage: 5.000 ex. – ongelimiteerd Papier: 45 gr/m2 standaard courant tot en met 70 gr/m2. In diverse ISO-waarden (witheid) van 68, 72, 76, 80 of HVO (Houtvrij offset) Druktechniek: Geheel full-colour (4/4) of zwart (1/1) Afwerking: Rotatiegevouwen tot 289 mm x 207,5 mm of plano Hechten: ja Bijzonderheden: Een liggende out- of insert (289 mm x 207,5 mm) mogelijk. Doordrukken in het hart (spread of valse spread). Gebruik van twee verschillende papiersoorten gelijktijdig mogelijk.

Bladspiegel: 315 mm x 470 mm Zetspiegel: 285 mm x 440 mm Omvang: 4 tot en met 48 pagina’s* *Van 4 tot en met 24 pagina’s kan de omvang per 2 pagina’s oplopen. Vanaf 24 pagina’s oplopend per 4 pagina’s. Oplage: 5.000 ex. – ongelimiteerd Papier: 45 gr/m2 standaard courant tot en met 70 gr/m2. In diverse ISO-waarden (witheid) van 68, 72, 76, 80 of HVO (Houtvrij offset) Druktechniek: Geheel full-colour (4/4) of zwart (1/1) Afwerking: Rotatiegevouwen tot 315 mm x 235 mm Hechten: nee Bijzonderheden: Opbouw in maximaal 6 katernen mogelijk. Inline een (gehecht) magazine (Half berliner) meedrukken is mogelijk. Een staande out- of insert mogelijk. Doordrukken in het hart (spread of valse spread). Gebruik van twee verschillende papiersoorten gelijktijdig mogelijk.

Bladspiegel: 415 mm x 578 mm Zetspiegel: 285 mm x 550 mm (390 mm x 550 mm is maximaal) Omvang: 2 tot en met 80 pagina’s* * Van 2 tot en met 40 pagina’s kan de omvang per 2 pagina’s oplopen. Vanaf 40 pagina’s in twee gelijke katernen in elkaar gestoken oplopend per 4 pagina’s. Oplage: 5.000 ex. – ongelimiteerd Papier: 45 gr/m2 standaard courant tot en met 70 gr/m2. In diverse ISO-waarden (witheid) van 68, 72, 76, 80 of HVO (Houtvrij offset) Druktechniek: Geheel full-colour (4/4) of zwart (1/1) Afwerking: 289 mm x 415 mm of een kwartslag 289 mm x 207,5 mm Hechten: nee Bijzonderheden: Minimale omvang van het dagblad is 2 pagina’s. Doordrukken in het hart (spread of valse spread). Gebruik van twee verschillende papiersoorten gelijktijdig mogelijk.

Een veelgebruikt formaat voor luxere uitgaven met een commercieel karakter. Zeer handzaam en vanwege het aantal pagina’s al snel van een stevige omvang. Voor veel uitgeverijen een favoriet vanwege de interessante kostenopbrengstenverhouding.

Momenteel het meest gebruikte formaat in Nederland. Handzaam, met voor lezers een aangename, overzichtelijke bladspiegel. Door de compacte afmeting kunnen uitgevers makkelijk een aantrekkelijke advertentie-indeling bepalen.

Dagblad

FLEXiBELE DRUkWERk MogELiJkHEDEN

235 x 315

289 x 415


Een perfecte kwaliteit begint bij de juiste aanlevering Met de juiste vormgeving & fotografie staat u aan de basis van een

In onze aanleverportal kunt u uw uitgave digitaal uploaden en na onze

goede productkwaliteit. Janssen/Pers staat voor een perfecte re-

pre-flight controle akkoord geven. Hierdoor is het mogelijk onder de

productie in druk indien de digitale drukvormvoorbereiding plaatsvindt

kortst mogelijke doorlooptijden de kwaliteit en juistheid van uw product

conform de geldende marktstandaard. Daarin gaan we zelfs verder:

te garanderen. Onze helpdesk staat u graag te woord bij aanvullende

praktische aanbevelingen over digitale aanlevering en beeldbewerking

informatie of vragen.

treft u aan op onze website om zo samen te komen tot een perfect eindresultaat.

aanlevering van uw bestanden via onze portal


poster

t 70 jaar inze enken voor herd

Hét week

blad van

Maas&Wa

al

Jaargang

gronden

en achter Nieuws

voor en

STAM

| Oplage

28.220 |

Woensdag

ri 2016

24 februa

70

315 x 4

door Maas&

outserHtoera 1 jaar! FOTO: NIELS

4 | Nr 7

Walers

15

289 x 4 t outser

rdag hun verjaa het eerstfeestje van, met jaar voor hof. vieren dit er alvast een klein en De twee op De Appel maandag. aan en maakten veel plezier te jurk verjaardag aanstaande worden, n ze hun moois met jullie trokke dat ze vier momentde Maas&Waler harte gefeliciteerd naar het van dagen af ri. Speciaal voorAfra en Lizzy, e. tellen de en Lizzy en zijn, 29 februaggend, kaarsj nse Afra veelze De Drute de dag dat ze gebor es met één, op dezelfconfetti, en taartj voor slingers, ementen

speelfilm

andse - De Nederl BATENBURG

‘Famili

eweek-

door niseerd Giro’, georga agmiddag Zaterd van de tijMooren. n actief Moeke aantal mense komst met zijn een kbijeen netwer dens de . Mart Smeets

FKW gezinkunnen Dan *H]LQVğHWVWR g 7 mei Op zaterda fiets beklimmen. de nen zelf ADVER TENTI

/ 524 414 ES: 0487

aagse keert gse Fiets4d rdag 25 donde - De Nijmee etWIJCHEN s kunnen tussendagen meefi n BEUNINGEN/terug. Fietser of meerdere en Wijche jaar Weurt us een na acht 28 august t Beuningen, fietstocht komen de en zondag de fietstoch Tijdens doet 15.00 uur. dag één sen. Op start vanaf etappe aan. De

en n, kinder per persoo gratis. 2,50 euro zestien jaar zijn iedere tot en met jving ontvangt ving, Bij inschri een routebeschrij Piazza deelnemer ptiemunt voor voor een consumeen versnapering gadget. Appeltern, en een leuke eg onderw

E@DE ADVER TENTI

MAASENWA

LER.N L

kindeoptredens, s. Er zijn ampjes en live rechtje eetkra op een rattracties, van de Giro uur kotv-beelden . Rond 15.30 groot scherm nners langs. wielre men de

TIE: | REDAC

29 abonn van de maandag el start tegen voorverkoop n’ in Dreum 12 maart EL - De DREUM ‘De Zeven Morge zijn tot en met zwembad is ad en ementen Het openlucht zwemb De abonn mstandighed gen. februari. prijs te verkrij mits de weerso raagd middels d, ceerde ks geopen n worden aangev. De ingevulde een geredu weer dagelij mel.nl en kunne mei addreu erd. vanaf 1 n. Abonnement www.zwembs worden ingelev dat toelateagformulier op locatie diverse het aanvra kunnen op formulieren

que

KLUS-che

TIE@D 761 / REDAC 0487 570

EMAA SENW

ALER.N

.DEMA ASENW L | WWW

ALER.N

L

235 x 315

FKW HğHWVWR  LMPHHJV en Waal 1 as door Ma

burg in Baten Locaties UVSHHOğOP GHFRUYRR

UYHUNRRS 6WDUWYRR Morgen n De Zeve

15

289 x 4

Berliner krant met verticale outsert en uitneembare geniete Berliner a4

tabloid of halfdagblad krant met horizontale outsert

tabloid of halfdagblad krant met poster

A4 magazine. Formaat berlinerkrant van 31,5 x 47 cm met verticale flap van 15,75 x 47 cm en Berliner A4 magazine van 23,5 x 31,5 cm gehecht in een keer gedrukt en afgewerkt.

Mogelijkheid voor een horizontale flap van 20,8 cm x 28,9 cm welke onderaan, midden of bovenaan de pagina is geplaatst.

Mogelijkheid om in het hart van de krant een poster mee te drukken welke na het uitvouwen het formaat van 57,8 x 83 cm heeft.

opvallende extra mogelijkheden voor meer opbrengsten

MEER MogELiJkHEDEN

vier voor

rondes


Distributie is een wezenlijk onderdeel van onze dienstverlening Logistiek Voor Janssen/Pers is de logistieke afhandeling van uw uitgaven geen sluitstuk, maar een essentieel onderdeel van het productieproces. Onze decennialange ervaring heeft geleid tot een fijnmazig en flexibel netwerk waarop u kunt vertrouwen. Dagelijks transporteren we ons drukwerk rechtstreeks vanuit Gennep proces is volledig in de grafische productie geĂŻntegreerd en met een strakke, maar realistische planning en dankzij het gebruik van moderne communicatiemiddelen worden onze levertijden tot een minimum beperkt.

Logistiek

naar alle verspreidorganisaties in de Benelux en Duitsland. Ons logistieke


We leveren een duurzame bijdrage aan de toekomst Milieu Ondernemen is voor ons synoniem aan maatschappelijk verantwoord

De duurzaamheid die ons voor ogen staat, gaat verder dan dat. We willen

ondernemen (MVO) en een duurzame bedrijfsvoering maakt daarom

niet alleen voldoen aan de huidige geldende normen, maar ook innovatief

integraal deel uit van onze ondernemingsfilosofie. Deze aandacht voor

zijn. Tevens willen we een voorbeeld zijn voor de internationale grafische

onze en uw leefomgeving is direct zichtbaar door onze certificeringen

industrie. In overleg met onze eigen medewerkers, omwonenden, leve-

op het gebied van grondstoffengebruik (FSC en PEFC) en uitstoot.

ranciers en klanten proberen we een duurzame bijdrage te leveren aan

Deze en andere certificeringen zijn te downloaden vanaf onze website.

het welzijn van mens, maatschappij en milieu.

2


MiLiEU


ook voor uw uitgave hebben we een passende oplossing Wij maken graag kennis met u!

Janssen/Pers Rotatiedruk • 2e Dwarsweg 81 • 6591 XP Gennep • +31 485 490 433 • info@janssenpers.nl • www.janssenpers.nl

Brochure janssenpers nl  

Onderscheidende producties in krantendruk Janssen/Pers Rotatiedruk BV

Brochure janssenpers nl  

Onderscheidende producties in krantendruk Janssen/Pers Rotatiedruk BV

Advertisement