Den eventyrlige rejse - læseprøve

Page 1


Langt, langt inde i Nomerskoven står det vældige Nomertræ. Dets rødder stikker dybt, og grenene strækker sig mod himlen som et palads med tusinde tårne. Rundt om træet ligger nomernes landsby, som altid summer af liv.


For foden af træet står den skønneste trone. Her sidder prinsesse Zika og våger over byen. Over hendes hoved stråler den store, røde rubin, som kaldes “Nomernes hjerte”.

Nok er nomerne små, men de har hjerte og mod som de største kæmper. Og de vil gøre alt for at beskytte deres by og deres prinsesse.


NOMERNE – Den eventyrlige rejse Tekst og illustrationer © 2015 Jan Kjær Udgivet af forlaget Agama 2. udgave, e-bog ISBN 978-87-93231-32-0 www.jankjaer.dk


Skrevet og tegnet af

Jan KjĂŚr

www.jankjaer.dk


Det var en dejlig dag i Nomerbyen, og opfindernomen Aiko sad og kiggede p책 sine nye landkort. De viste ham bjergene, floderne og bakkerne i den store verden uden for Nomerskoven.


Men pludselig opdagede han noget mĂŚrkeligt pĂĽ et af kortene ...Nogen havde visket bjergtoppen ud. Men hvorfor mon det? Hvad kunne der gemme sig der? En røverbande? En drageskat? Eller en ond troldmand? ’Det kort skal tegnes færdigt,’ tænkte Aiko. ’Jeg må rejse ud og afsløre bjergets hemmelighed.’ Men det ville blive en lang rejse, og han turde ikke tage af sted alene.


Aiko spurgte de andre nomer, men der var ingen, der havde tid til at rejse med. ’Nå, men jeg er jo opfindernom,’ tænkte Aiko. ’Så jeg opfinder da bare en rejsemakker.’ Han gravede nogle energikrystaller op ude i skoven og gik i gang med at bygge – energikrystaller er vigtige for nomerne, for de kan give både lys og varme, men Aiko ville prøve at bruge dem på en helt ny måde ...Næste dag viste Aiko stolt sin opfindelse til prinsesse Zika. ”Han hedder Nohr,” sagde Aiko. ”Og nu rejser vi!” ”Men Aiko,” sagde Zika. ”Har du tænkt over, at der kan være en grund til at bjergtoppen mangler?” ”Umuligt!” svarede Aiko. ”Det kort skal tegnes færdigt, så alle kan se, hvad bjergtoppen gemmer!”


Zika sukkede, og så satte hun to fingre på Aikos bryst, lige oven på hans hjerte. ”Husk, at så længe hjertet banker, er der liv i landet!” sagde hun. Aiko forstod ikke, hvad hun mente, så han vinkede blot farvel og drog ud på sin lange rejse mod det høje bjerg.


Hent gratis farvelĂŚgningsark pĂĽ jankjaer.dk


Der er 7 andre Nomerbøger. Har du læst dem alle? Manta og Skovpiraterne Prøv også den populære bog-app

– Børnibyen.dk

Fås til

Android og iOS

– Morpaamission.dk

www.jankjaer.dk


Nomerne er vilde og frække – og så elsker de at lave ballade. Men de har hjertet på rette sted og står altid sammen, når det virkelig gælder. “Nomerne” er actionfyldte eventyr, der vil få enhver lille krudtugle til at grine, huje og gispe fra første til sidste side.

Opfindernomen Aiko er glad for sine nye landkort. De viser bjergene, floderne og bakkerne uden for Nomerskoven, men der er noget mærkeligt på et af kortene ... det højeste bjerg mangler toppen. Hvad mon bjerget gemmer? Og hvorfor er det ikke tegnet ind på Aikos kort? Aiko drager ud på en eventyrlig rejse for at finde bjergets hemmelighed, og da han når frem, venter der ham en kæmpe overraskelse ...

”Den eventyrlige rejse” handler om at tage det første skridt ud i en stor verden og opleve – for første gang – at der er ting, der er større end én selv.