{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Kev채t 2020

KAUPPAKESKUS LAUTTIKSESSA UUDENLAINEN KOHTAAMISPAIKKA Lue lis채채 sivu 16

MESSUT MUSIIKKI JA KONSERTIT TALVIRIEHA LAPSET JA PERHEET NUORET JA RIPPIKOULU AIKUISET VAPAAEHTOISET

/lauttasaarenseurakunta

@lauttasaarensrk

Kev채t 2020 I Nuorten toiminta

I 1


KIRKKOHERRAN TERVEHDYS

K

ädessäsi on Lauttasaaren seurakunnan kevätesite 2020. Sivukaupalla mahdollisuuksia Pyhän kohtaamiseen, monenlaiseen kokemiseen sekä toisiin tutustumiseen. Kesän aikana alkaa kauan odotettu kirkkorakennuksen peruskorjaus. Olisi luonteva todeta, että ilman kirkkorakennusta joudutaan ajamaan alas seurakunnan toimintaa. Me ajattelemme toisin. Seurakunnan tehtävä ei ole ainoastaan järjestää erilaista toimintaa, vaan rakentaa omaa yhteisöä. Siihen haluamme nyt keskittyä. Miksi pappia ei voisi tavata esimerkiksi kahvilassa, tai diakonia terveyskeskuksen aulassa? Mitä kaikkea voimmekaan järjestää jo olemassa olevis-

2 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

sa tiloissa yhdessä muiden kanssa, tai jopa ilman tilaa? Tähän tarvitsemme sinua. Mitä sinä tarvitset elämääsi? Missä seurakunta voisi olla tukena ja mukana? Uskomme Sanan voimaan, mutta emme mitäänsanomattomiin puheisiin, vaan teot puhuvat. Siksi kokeilemme erilaista; erilaisia tapoja olla mukana lauttasaarelaisten arjessa ja etsimme etenkin niitä paikkoja, jossa kukaan muu ei ole tukena tai apuna. Ilmianna hyvä idea tai tapa, millä voimme olla rakentamassa Lauttasaaren yhteisöä. Seurakuntana tällä saarella haluamme toimia alustana erilaiselle hyvälle ja yhä useamman elämää entistä vahvemmalle pohjalle rakentaen.

Siunattua kevättä!

Juha Rintamäki Lauttasaaren kirkkoherra


SISÄLLYS

POIMINTOJA KEVÄÄSTÄ

LAPSET JA PERHEET

10

TALVIRIEHA

Ohjelmaa kaikenikäisille. Tule mukaan! SIVU 8

NUORET

NAISTENPÄIVÄ

Kaikenlaisille ihanille naisille. SIVU 14

LAUTTIS

16

VAPAAEHTOISTOIMINTA

19

12

KIRKON REMONTTI

20


JUMALANPALVELUKSET

Sunnuntaisin kokoonnutaan yhteiseen juhlaan messuun.

MESSUT

Messu sunnuntaisin klo 11. Viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

ERITYISMESSUT Sing along gospel -messu 8.3. klo 11 Messussa lauletaan gospelsäveliä, joihin kaikki pääsevät mukaan laulamaan, sing along. Messun laulut ovat Virsikirjan lisävihkosta ja niitä lauletaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Musiikin svengistä ja tunnelmasta vastaa Gospel Helsinki –bändi ja Nina Pakkanen yhdessä kanttori Anne Viljamaan kanssa. Messussa saarnaa ja liturgina toimii Simo Lemmetyinen.

POIMINTOJA PÄÄSIÄISESTÄ

Messua vietetään joka sunnuntai klo 11 Lauttasaaren kirkossa. Tervetuloa!”

Pääsiäistä vietetään vielä ennen peruskorjausta kirkolla.

Kiirastorstain ehtoollinen 9.4. klo 14 ja 19 Pitkäperjantain jumalanpalvelus 10.4. klo 11 Pääsiäissunnuntain messu 12.4. klo 11

4 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

4


Pääsiäisvaellus Via Crucis pääsiäislauantaina 11.4. klo 21 Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen ja se vaelletaan Helsingissä nyt 25. kerran. Via Crucis kuljetaan pääsiäislauantaina klo 21 alkaen Kaisaniemen puistosta Suomen Pankille ja vaellus huipentuu Tuomiokirkon portaille. Teoksen näyttelijöinä on yli sata teatterin ja musiikin ammattilaista sekä teatteriharrastajia ja seurakuntalaisia.

5

Löydät pääsiäisen ohjelman nettisivuiltamme.

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 5


MUSIIKKI JA KONSERTIT

KONSERTIT Musiikkiopiston opettajien konsertti 2.2. klo 18 Gabriel Fauré: Requiem 1.3. klo 18 Kamarikuoro Barcarola ja Lauttasaaren orkesteri. Olga Heikkilä, sopraano, Esa Ruuttunen, baritoni. Johtaa Ahti Valtonen. Ohjelma 15/10 € yhteisvastuun hyväksi.

6 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

LARULAULAA – YHTEISLAULUTILAISUUKSIA:

Anne Viljamaan johdolla. (remontinaikaiset paikat ilm. myöhemmin nettisivuilla) Pe 6.3. klo 18 Lisävihkon virret 3, 929-945. Pe 3.4. klo 18 Lisävihkon virret 4, 946-962. Pe 8.5. klo 18 Lisävihkon virret 5, 963-979.

Lisävihkon virret Lisävihkon virsi-illoissa opetellaan kaikki uudet lisävihkon virret rennoissa tunnelmissa kirkolla, seurakuntasalissa, kanttori

LaruSjungaa Su 14.6. ja 9.8. klo 18 Yhteislaulutilaisuus Kasinonrannassa, Hanna Pakarinen ja Ako Kiiski-bändi.

Kamarimusiikkikonsertti: Salonkisonaatteja pianolle ja viululle 29.3. klo 15 Annemarie Åström, viulu, Anna Kuvaja, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

6


Tervetuloa konsertteihin Lauttasaaren kirkkoon.” KUOROT

Kamarikuoro Barcarola Ohjelmistossa uusinta uutta ja vuosisataista vanhaa! Kuoro toteuttaa musiikillisesti monipuolista ja haastavaa ohjelmistoa raikkaalla ja riemullisella otteella. Kuoron ohjelmisto on sekä a cappellaa että yhteistyössä orkestereiden kanssa. Kuoroa johtaa Lauttasaaren seurakunnan Akanttori Anne Viljamaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset koelauluun: anne.viljamaa@ evl.fi, 050 380 3526.

Saarikuoro Alle 40-vuotiaille tarkoitettu nuorten ja nuorten aikuisten kuoro. Kuoroon otetaan myös nuoria ja nuorehkoja soittajia. Kuoro ja musiikkiryhmä harjoittelevat yhdessä. Ohjelmisto on kevyempää hengellistä musiikkia ja virsiä. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroa johtaa Aino Valojärvi, aino.valojarvi@evl.fi, 050 380 3536.

7

Aurinkokuoro Lapsikuoro kutsuu mukaan 6-12-vuotiaita lapsia laulamaan iloiseen joukkoonsa. Kuorossa lauletaan Lasten virsiä ja lastenlauluja. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa ja perhemessuissa. Kuoroa johtaa Aino Valojärvi, aino.valojarvi@evl.fi, 050 380 3536.

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 7


TALVIRIEHA

Tervetuloa Lauttasaaren seurakunnan järjestämään Talviriehaan! Tapahtuma alkaa perhemessulla kirkossa klo 11, ja riehan ohjelma järjestetään kirkon sisätiloissa ja piha-alueella klo 12-14.30. Tapahtuma päättyy klo 15. Ohjelmassa Lapsille poniratsastusta (kolme erikokoista ponia), koiravaljakkoajelua, pomppulinna, kasvomaalausta, ongintaa ja tietysti paloauto. Liikuntasalissa on temppurata. Kirkontornista näkyvät huikeat maisemat ja kirkon takapihalla partiolaisten nuotiolla grillataan maistuvat makkarat. Seurakuntasalissa nautitaan hernekeitosta, kahvista, mehusta ja herkullisista laskiaispullista.

Pidetään hauskaa ja tehdään hyvää yhdessä!”

8 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

8

Hinnasto Riehalippu 13 € (sis. poniratsastus, koiravaljakkoajelu, pomppulinna, onginta ja kasvomaalaus). Yksittäinen lippu 2-5 € Lounas Aikuiset 10 € (keitto ja kahvi/tee/mehu ja pulla). Alle 12-vuotiaat 5 €. Kahvi/tee/mehu ja laskiaispulla aikuiset 5 €. Tee/mehu ja laskiaispulla alle 12-vuotiaat 3€. Muistathan käteisen rahan. Sillä maksat nopeimmin. Korttikin käy. Tapahtuman tuotto lahjoitetaan yhteisvastuukeräykseen.


YHTEISVASTUU 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista. Lauttasaaren seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen MobilePay numero on 16401. Suoran lahjoituslinkin löydät seurakunnan verkkosivuilta.

9


LAPSET JA PERHEET

AVOIN PERHEKERHO Kirkolla ma ja pe klo 9–11. Perjantaina lapsiparkki, ei ikärajaa eikä ilmoittautumista. Kerhossa on mukavaa yhdessäoloa ja tapaamisia muiden aikuisten kanssa. Siellä leikitään, lauletaan ja askarrellaan.

KOTIKÄYNNIT PERHEISIIN

LASTENHOITOA ILTAISIN

Lastenohjaajat tekevät kotikäyntejä ti, ke ja to klo 9–11. Kotikäynnit varataan soittamalla numerosta 050 3803514 maanantaisin klo 9–16. Matalan kynnyksen lastenhoitoapua.

Keskiviikkoisin lastenhoitoa kirkolla klo 17.30–19.30 yli kaksivuotiaille lapsille. Ilmoittautuminen numeroon 050 3803514 tiistaisin klo 9–16.

PERHEIDEN PÄÄSIÄISASKARTELU tiistaina 31.3. klo 16.30–18.3o kirkolla kirkkokahvilassa

10 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

10


Lapsille ja perheille ohjelmaa myös Lauttiksessa – lue lisää s. 18. LASTEN JUMALANPALVELUSELÄMÄ

KESÄKERHO Kouluikäisille 1.–18.6. klo 8–17. Ilmoittautuminen avautuu 1.3.2020. Lisätietoa myöhemmin nettisivuilla. Tiedustelut Anu Lönnqvist anu.lonnqvist@evl.fi.

Lasten Pikku Kirkot Maanantaisin 10.2., 9.3. ja 6.4. (pääsiäiskirkko) klo 10–10.20.

Perheille

Perhemessut 1.3. Yhteisvastuun perhemessu, mukana Aurinkokuoro. 5.4. Palmusunnuntain perhemessu, mukana Aurinkokuoro. Pyhäkoulu Joka sunnuntai klo 11–12, paitsi perhemessupyhinä. Pyhäkoulukausi 12.1.–3.5.2020. Pyhäkoulu alkaa messusta, josta siirrytään pyhäkouluopettajan johdolla pyhäkoululuokkaan. Kaikenikäiset lapset tervetuloa!

11

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 11


NUORET

TALO Nuorten Talo Kalliossa Toinen Linja 8 on auki joka arki-ilta klo 16–21. Sinne ovat tervetulleita kaikki 15–25 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Vapaan oleskelun lisäksi Talolla pidetään tapahtumia, konsertteja, koulutusta ja keskustelutilaisuuksia. Tarjolla on opiskelutiloja, ruokaa, kavereita ja keskusteluapua. Talon toiminnan mahdollistaa Kallion, Paavalin, Tuomiokirkon, Lauttasaaren ja Töölön seurakunnat. talolle.fi talolle.fi

Uutta!

12 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

12


RIPPIKOULU

Kesällä 2020 Lauttasaaren seurakunnalla on 4 rippileiriä. Konfirmaatiot pidetään Agricolan kirkossa. Rippikoulutyöstä ja seurakunnan nuorisotyöstä voi kysyä lisää nuorisotyönohjaaja Varpu Koivuselta ja pappi Annette Markkuselta.

Aikuisrippikoulu Harkitsetko aikuisrippikoulun käymistä? Aikuisripari tarjoaa mahdollisuuden ajatusten vaihtoon kaikesta maan ja taivaan väliltä sekä pääset tutustumaan Lauttasaaren seurakunnan toimintaan läheltä. Aikuisrippikoulu on joustava ja hauska tapa päästä sisälle kirkon elämään.

13

Aikuisena rippikouluun? Lisätietoja: pappi Anette Markkuselta annette. markkunen@evl.fi, p. 050 380 3513.

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 13


AIKUISET

NAISTENPÄIVÄN TAPAHTUMA

Sunnuntaina 8.3. klo 16. Kaikenlaisille ihanille naisille! Tule viettämään kansainvälistä Naistenpäivää rennon ja iloisen olemisen merkeissä su 8.3. klo 16 Lauttasaaren kirkolle. Oh-

jelmassa mm. pieniä puheenvuoroja, keskusteluja, hyvää ruokaa ja musiikkia. Mukana kirjailija Outi Pakkanen, näyttelijä Matleena Kuusniemi, flamencoryhmä: tanssi Elina Robinson, laulu Anna Murtola, kitara Rodrigo Gonzalez. Tarjoilu:

TORSTAIPIIRI klo 13–14. Joka toinen torstai Lauttasaaren kirjastolla Pajalahdentie 10 A.

Kaarina Autio. Vastaavat: kanttori Anne Viljamaa ja pappi Annette Markkunen. Lisätietoja Annettelta p. 050 380 3513 tai annette.markkunen @evl.fi

27.2. tutustumisretki kauppakeskus Ison Omenan seurakunnan tilaan. 12.3. mukana filosofian maisteri Ville Elomaa. 26.3. Aivojen salaisuuksia. Kylli Tikkanen. 9.4. Ei torstaipiiriä. Tervetuloa päiväehtoolliskirkkoon kello 14. 23.4. Tunnetko Helsingin kartanot? Kylli Tikkanen. 7.5. Kevätretki kaupungin puutarhaan. Tied. Sini Havas, 050 3803531

14 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

14


“TULE SELLAISENA KUIN OLET” –RAAMATTUPIIRI Joka toinen tiistai, parillisina viikkoina klo 18.30–20. Kokoushuone 10, kirkon B-rappu.

Kaikenlaisille ihanille naisille järjestetään naistenpäivä.

15

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 15


LAUTTIS

Lauttasaaren seurakunta on avannut kirkon peruskorjauksen ajaksi kauppakeskus Lauttiksen toiseen kerrokseen uudenlaisen kohtaamispaikan. Tilassa kaikki lauttasaarelaiset voivat istahtaa hengähtämään, tapaamaan ystäviään ja tutustumaan seurakunnan työntekijöihin ja toimintaan. Tila on avoinna arkisin klo 9–18, jolloin tilassa päivystävät seurakunnan työntekijät tapaavat mielellään juuri sinut.

Tilasta löydät myös seurakunnan kirkkoherranviraston, joka palvelee seurakuntalaisia kirkkoon liittyvissä asioissa. Kirkkoherranviraston aukioloajat ja yhteystiedot löydät tämän esitteen takasivulta.

myös itse järjestää tilassa toimintaa samaan tapaan, kuin se on ollut mahdollista kirkkokiinteistössä. Lisätietoa tilavarauksista saat kirkkoherranvirastosta.

Kevään mittaan seurakunta järjestää tilassa vaihtelevaa ohjelmaa ja tapahtumia. Ajankohtaiset tiedot tapahtumista löydät tästä esitteestä, seurakunnan nettisivuilta ja Facebookista. Seurakunnan jäsenet voivat

16 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

16

Jos sinulla on toiveita tai ehdotuksia tilassa järjestettävään toimintaan liittyen, ota yhteys seurakuntapastori Simo Lemmetyiseen, simo. lemmetyinen@evl.fi tai 050 3803525.


Piipahda vaikka kauppareissun lomassa!” OHJELMAA LAUTTIKSESSA

LaruAreena Torstaisin klo 18. Puhetta ja keskustelua elämästä, uskonnosta ja ajankohtaisista aiheista. Ei 9.4., 30.4. ja viimeinen kerta 28.5.

Käsityöpiiri Joka toinen tiistai klo 13. (28.1., 11.2., 25.2., 10.3., 24.3., Ei 7.4., 21.4. ja viimeinen kerta 5.5.) Tervetuloa tekemään omia käsitöitä tai hyväntekeväisyyteen! Vesiväri-workshop Maanantaisin 16.3., 6.4. ja 11.5. klo 16-18 Kaiken ikäisille vesivärimaalauksesta kiinnostuneille. Ohjaajana kuvataidekasvatuksen opiskelija Anna Anttila.

Seniorikahvit Perjantaisin klo 13–15. Tervetuloa tapaamaan ja kahvittelemaan! Pannu kuumana 13–15. (Ei 10.4. , 1.5. eikä 15.5. Päätöskerta 29.5.) Ikkuna Klo 16–18. Katsaus ulkomaille. Näkökulmia kristittyjen elämään ulkomailla ja terveisiä sieltä. 10.2. 2.3. Etiopia-ilta 30.3. Persia-ilta

Järjestä tilassa oma tapahtuma tai toimintaa!” 17

Mahdollisuuksien tori 13.5 klo 13–15. Ikäihmisten palvelujen esittelyä.

LaruSoi – Ukulelepajat LaruSoi-tapahtumissa jokainen saa soittaa omaksi ja muiden iloksi. • Kouluikäisille pe 28.2. klo 17–18. • Kaikille avoin pe 27.3. klo 17–18.30. Tiedustelut: anne.viljamaa @evl.fi, 050 380 3526. Lauttis suljettu: 10.4., 13.4., 1.5.

Kysy lisää Simolta: 050 3803525

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 17


LAUTTIS

LAPSILLE JA PERHEILLE LAUTTIKSESSA

Lauttiksessa tapahtuu joka arkipäivä jotain kiinnostavaa. Tervetuloa mukaan!

Avoin perhekerho Ti, ke, to klo 9-12. Myös to klo 14-17.30. Muskari Kaikille avoin muskari joka ke klo 10 Lauttiksen kauppakeskuksen seurakunnan tilassa. Kanttori Aino Valojärvi laulattaa lapsia ja perheitä noin 20 min tuokioissa.

METSÄKERHO

Joka arkipäivä klo 9–11. Tarkoitettu kaksivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Ei ilmoittautumista. Kerho lähtee Lauttiksesta klo 9 lähialueelle ulkoilemaan. Kerhossa syödään omat pienet eväät, leikitään ja lauletaan. Kesän metsäkerho Kesäkuussa pidämme kaksi viikkoa metsäkerhoa yli kaksivuotiaille lapsille. Lisätietoa myöhemmin.

18 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

18


VAPAAEHTOISTOIMINTA

Vapaaehtoistoiminnan kautta seurakuntalaiset saavat mahdollisuuden vaikuttaa seurakunnassa ja olla mukana vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä. Vapaaehtoistoiminnalla pyritään mahdollistamaan seurakuntalaisten laaja osaaminen yhteisön käyttöön.

L

auttasaaren seurakunnassa vapaaehtoisia on mukana muun muassa isostoiminnassa, kerhonohjaajina, pyhäkouluopettajina, erilaisten ryhmien vetäjinä ja jäseninä, kaupunkiviljelijöinä, Tähdellisessä tiimissä keskiviikkojen hävikki-iltapalan tekijöinä, töppösten neulojina, lähimmäispalvelijoina, kuorolaisina, joulukuisen pop up -kuoron laulajina ja soittajina ja kirkkoväärteinä.

Tutustu laajaan vapaaehtoistyöhömme tarkemmin ja löydä juuri sinulle sopiva toiminnan muoto vapaaehtoistyö.fi -sivuston kautta ja Lauttasaaren seurakunnan nettisivuilta.

Tule yhdessä ideoimaan toimintaa! Ota yhteyttä Tomi Panigrahi seurakuntakoordinaattori tomi.panigrahi@evl.fi ja 050 369 5640

Ilman vapaaehtoistoimintaa tämä kaikki jäisi tekemättä.

vapaaehtoistyö.fi

19

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 19


KIRKON REMONTTI

Kesän aikana alkava Lauttasaaren kirkkorakennuksen peruskorjaus on poikkeuksellinen remonttikohde, sillä Lauttasaaren kirkko on Helsingin suurin. Se kattaa peräti 5 800 kerrosneliömetriä. Kirkko koostuu seurakunta- ja toimistotilojen lisäksi kahdesta kirkosta: suomenkielisen Lauttasaaren seurakunnan lisäksi pohjoissiivessä on ruotsinkielisen Johanneksen seurakunnan kirkko.

20 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

20


PERUSKORJATUN LAUTTASAAREN KIRKON AVAIN ANNETAAN MYÖS SEURAKUNTALAISILLE

A

lkuperäinen remontin toteutustapa muuttui suunnittelun loppuvaiheessa. Nyt alkava peruskorjaus toteutetaan yhtä aikaa Lauttasaaren suomenkielisen seurakunnan käytössä oleva kirkon ja ruotsinkielisen Johanneksen seurakunnan kirkon osalta. Yhtäaikainen peruskorjaus haastaa. Lauttasaarelaiset saavat elämän käännekohdissa kirkollisen toimituksen kuitenkin myös kirkon peruskorjauksen aikana. Väistötilaksi tulee Lauttasaaresta toimitila ja naapurikirkot Helsingissä ovat myös tukenamme. Kauppakeskus Lauttiksessa on seurakunnan yhteinen kohtaamispaikka peruskorjauksen aikana. Avainpolitiikka muuttuu peruskorjauksen jälkeen, kun jatkossa Lauttasaaren seu-

21

rakunnan jäsen saisi käyttöönsä oman kotikirkkonsa avaimen. Käytännössä tämä toimii siten, että kirkon tiloja voi varata netin kautta. Varaaja saa kännykkäänsä koodin, jonka avulla ovet aukeavat. Seurakunnan jäsen voi saada itselleen hiljentymishetken kirkossa tai viedä sukulaiset ihailemaan näköaloja kellotornista. Remontin jälkeen Lauttasaaren seurakunnan tiloihin on tulossa vuokralaiseksi paikallinen musiikkiopisto sekä kaupungin ryhmäperhepäiväkoti ja etätyöpaikkoja helsinkiläisille. Lisäksi on tarkoitus luopua varsinaisesta kirkkoherranvirastosta. Sen sijaan kohtaamispaikka siirtyy kirkkokahvilan tiloihin, minne myös kuka tahansa etätyön tekijä on tervetullut.

Syksy 2020

I

Sisällysluettelo

I 21


Tarvitsetko tukea tai haluatko keskusteluapua?

PÄIVYSTÄVÄ PAPPI on tavoitettavissa Sinua varten puhelimitse arkisin klo 9–21 numerosta 09 2340 4302. DIAKONIEN PÄIVYSTYS ti, to, klo 10–11 puh. 09 2340 4318 PALVELEVA PUHELIN 0400 22 11 80 (joka päivä klo 18-01, pe-la -03 saakka). KIRKONKESKUSTELUAPUA.FI Jos elämä on solmussa, puhu. Se auttaa.

22 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA


TYÖNTEKIJÄT

Papit Rintamäki Juha, kirkkoherra Heusala Marko Kuusniemi Kalle Lemmetyinen Simo Markkunen Annette Päivystävä pappi, ma-pe klo 9-21

050 593 1944 050 380 3522 050 408 0074 050 380 3525 050 380 3513 09 2340 4302

Kanttorit Valojärvi Aino (osa-aik.) Viljamaa Anne

050 380 3536 050 380 3526

Nuorisotyönohjaaja Koivunen Varpu

050 380 3523

Diakoniatyöntekijät Havas Sini Viherkari Taina, tiimivastaava

050 380 3531 050 380 3532

Lapsityöntekijät Aho Marianna 050 380 3542 Härkänen Eija, tiimivastaava 050 430 8835 Koponen Meri-Kirsi 050 529 6288 Lönnqvist Anu 050 380 3514 Lönnqvist Ida 050 529 6288 Monni Eemeli 050 359 1202 Niemi Joel 050 359 1202 Ollikka Soili 050 380 3542 Suntiot Sorokin Kai, pääsuntio-taloussihteeri Witick Sanna Toimistotyöntekijät Panigrahi Tomi, seurakuntakoordinaattori Raussi Tytti, alueviestijä Siviilipalvelusmies Popol Mpaka

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi 23

050 911 9357 050 380 3528

050 369 5640 050 380 3529


Lauttasaaren kirkon peruskorjauksen aikaisen väistötilan tiedot ilmoitetaan ennen remontin alkua seurakunnan nettisivuilla.

KIRKON VÄISTÖTILA

LAUTTASAAREN KIRKKO LAUTTIS

Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki 09 2340 4320, lauttasaari.srk@evl.fi

Kirkkoherranvirasto palvelee kauppakeskus Lauttiksen 2. kerroksessa, Lauttasaarentie 28, 00200 Helsinki Avoinna: ma, ti, to ja pe klo 9–12 sekä ke klo 14–18. 09 2340 4300, lauttasaari.srk@evl.fi

Verkkosivuillamme: helsinginseurakunnat.fi/ lauttasaari sekä sosiaalisesta mediasta: /lauttasaarenseurakunta /larunseurakunnanperheet

24 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

09 2340 5000, ma–pe klo 9–15 Seurakuntien talo, Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki. Avoinna ma–to klo 9–15

VIRKATODISTUKSET

LÖYDÄT AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT

Lehdissä: seurakunnan ilmoitukset Lauttasaari- ja Kirkko&Kaupunki –lehdissä

OSOITELÄHDE: Kirkon jäsenrekisteri. Yksi esite/talous. Valintakriteerinä on ikä (vanhin taloudessa).

ILME Jani Käsmä www.kasma.fi KUVAT Kansi Unsplash.com, s. 2 Arto Kuorikoski, s. 3 sivunumeroiden mukaan: (iso kuva) Unsplash.com (10) Unsplash. com (12) Kirkon kuvapankki/Sanna Krook, (16)Unsplash.com (19) Unsplash.com (20) Harri Hemmilä, s. 4 Kirkon kuvapankki/Jani Laukkanen, s. 4 metrokuva Wikipedia commons, s. 6 Kirkon kuvapankki/Hannu Jukola, s. 8 Kirkon kuvapankki/Pirkko Partanen, s. 8 pikkukuvat (poni) Unplash.com (makkara) Kirkon kuvapankki/Riitta Hirvonen, s. 10 Unsplash.com, s. 11 Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio, s. 12 Kirkon kuvapankki/Sanna Krook, s. 13 Kirkon kuvapankki/Jussi Vierimaa, s. 14 Unsplash.com, s. 16 Kirkon kuvapankki/Sanna Krook, s. 17 Unsplash.com, s. 18 Unsplash.com, s. 19 Unsplash.com, s. 20 Suomen Ilmakuva Oy, s. 22 Outi Lähteenoja ja s. 24 Harri Hemmilä.

YHTEYSTIEDOT

Profile for Jani Käsmä

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA kevät 2020  

Kausiesite.

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA kevät 2020  

Kausiesite.

Advertisement