Page 1

Live your dream.


Suomen helpoin kivitalo Jämerä on nykyaikaisen perheen oma kivitalo. Olipa Jämerä-talosi tehokkaaksi suunniteltu pienen perheen koti tai sukutalo vuosikymmenien takaa, se on yhtä kestävä, turvallinen ja huoleton asua ja elää. Jämerä on aito kivitalo, joka on rakennettu suomalaisesta kevytbetonista, Siporexista. Jämerä on Suomen helpoin kivitalo. Se suunnitellaan sinua varten ja saat koko talon yhdellä sopimuksella vesikattovalmiiksi saakka. Upeimmat Jämerä-talot ovat asiakkaidemme ja arkkitehtiemme yhdessä suunnittelemia. Tässä kirjassa näet myös hienoja, valmiiksi mietittyjä ratkaisuja, joita voit muokata edelleen halua maksesi. Me rakennamme sinulle sellaisen talon kuin haluat. Koko Jämerä-talon runko on samaa materiaalia, siksi se voidaan rakentaa yhtenäiseksi jämäkäksi rakenteeksi, joka kestää sukupolvelta toiselle. Siitä ovat elävänä osoituksena aina 1930-luvulta saakka* Suomeen rakennetut Siporex-omakotitalot. Ne ovat edelleen markkinoiden halutuimpia pientaloja vuosikymmenienkin käytön jälkeen. Massiivinen kivirakenne on paras mahdollinen omakotitalon runko. Se on tiivis, mutta samalla se hengittää luonnollisella tavalla. Jämerä-talo on myös edullinen omistaa, sillä se pitää lämmön, se ei vaadi jatkuvia korjauksia eikä kevytbetoni homehdu. Jämerä-talo on kivitalo, joka kestää isältä pojalle. Jämerä on vuosikaudet ollut suunnannäyttäjä suomalaisessa kivitalomarkkinassa. Tämän vuoksi Jämerä-kivitalo on Suomen ostetuin kivitalo. Haluamme olla sitä edelleen. Jämerän filosofian ytimessä olet sinä ja sinun perheesi. Yhdessä teemme sinulle talon, joka on juuri sellainen kuin haluat. Lähde mukaan Jämerän maailmaan. Live your dream. Timo Venäläinen Toimitusjohtaja, Jämerä-kivitalot Oy

Sisällysluettelo

2

TOPmallisto

MODULOmallisto

KLASSIKKOmallisto

Suunnittele oma kivitalosi ....................... 4 Cubistic ................................................ 6 Dynamic................................................ 8 Muoto146 ............................................10 Openspace ......................................... 12 Relief ................................................... 14 Transparent ......................................... 16 Valo 118 .............................................. 18 Valo 195 .............................................. 20

Suomen suosituin kivitalo ...................... 22 Atrium 2 .............................................. 24 Cube 1 ................................................ 26 Dialogi ................................................. 28 Noppa 1 ............................................. 30 Noppa rinne......................................... 31 Piazza ................................................. 32 Piazza rinne ......................................... 34 Terassi ................................................. 46

Paras mahdollinen omakotitalon runko..38 Gabro ................................................. 40 Hehku ................................................. 42 Salvador ............................................. 44 Serenad .............................................. 46 Solo .................................................... 48 Tiikerinsilmä ........................................ 50 Valkokurki ............................................ 52 Valssi .................................................. 54

Jämerä - Live your dream.

Jämerä on energiatehokas .................... 56 Vesikattovalmiiksi asennettuna ............. 58 Viisi askelta uuteen Jämerä-kotiin ....... 58 Aito kivitalo ................................................60

* Suomalainen menestystarina. Siporexin isä oli suomalaiskemisti Lennart Forsén. Hän kehitti 1930-luvulla uudenlaisen innovatiivisen materiaalin, höyrykarkaistun kevytbetonin Siporexin, joka oli kevyt, kestävä ja helppo työstää. Keksintö herätti heti laajaa huomiota maailmalla, ja nykyisin kevytbetonia valmistetaan kaikkialla maailmassa.

Jämerä - Live your dream.

3


TOPmallisto

TOPmallisto

Suunnittele oma kivitalosi

Villa Lövtorp on upea esimerkki siitä, mitä kaikkea Jämerän raken­ ne­­järjestelmällä ja materiaalilla on mahdollista toteuttaa - jotain mihin­ muut eivät pysty.­ Villa Lövtorp on omistajansa Kari Ruokosen kolmas itse suunnittelema talo, neljäs itse rakentama talo ja toinen Jämerä talo. Upea kaarevalinjainen Villa Lövtorp seisoo ylväästi veden äärellä­ kruununaan kaareva leijakatto. Talon suunnittelu lähti ajatuksesta vapaiden muotojen ja valon yhdistämisestä. Jämerä-talojen rakennusmateriaali, Siporex, oli paras ja lopulta ainoa materiaali­ tavoit­ teiden toteuttamiseen. Se taipui mihin vain, pyöreisiin ulkoseiniin, kaareviin suihkuseiniin ja salli ikkunoiden vapaan sijoittelun.

Pyöreät muodot taloon luonnon innoittamana Idean talon muotoon Ruokonen sai ympäröivän maaston muodoista. Hän halusi, että talon kaikista ikkunoista on näkymä järvelle, ja sen vuoksi lähes kaikki ulkoseinät ovat kaarevia. Yhdelläkään muulla kivirungolla kaarevien muotojen tekeminen ei olisi onnistunut yhtä helposti kuin Siporexilla. 4

Jämerä - Live your dream.

Pyöreät muodot noudattavat rakennustaidetta harrastavan Ruokosen asumisfilosofiaa parhaiten. Ihmisellä on pesänrakenta­ misen vietti aivan ­k uten eläimilläkin. Muurahaiskeko, linnunpesä, inti­a aniteltta ja kota ovat kaikki pyöreämuotoisia. Hyvä arkkitehtuuri syntyy kolmioista, neliöistä, suorakaiteista ja ympyröistä sekä niiden osista. Villa Lövtorp on kaiken sen summa, mitä­ hän on asumisesta kotimaassa ja maailmalla matkatessaan ajatuksiinsa tallentanut.

Sisääntulon piazzalla solisee puro Toinen Ruokosen talofilosofian kulmakivi on talon erilaiset tunnelmat. Niitä saa aikaan sekä rakenne- että sisustusratkaisuilla sekä varsinkin hienolla valaistuksella. Kaarevien seinien ja katon lisäksi Villa Lövtorp häikäisee heti sisääntulossa: tulija astuu eteläeurooppalaiselle piazzalle, torille, jossa vesi solisee kaivossa ja purossa huoneen poikki. Yläkerroksen ikkunat ovat saaneet verhokseen puiset ikkunaluukut.

Valaistus on Ruohoselle tärkeä, eikä vähiten siksi, että hän perusti­ vaimonsa kanssa valaisinsuunnittelua ja valokuituva­laisimia valmistavan Cariitti­Oy:n, joka on jo siirtynyt hänen poikansa omistukseen. ”Ilman va­­loa­ ei ole arkkitehtuuria. Valo tuo tilan esiin. Ihminen tekee retken­tilassa sen valojen kautta”, Ruokonen sanoo. Talo on valaistu lähes kokonaan ­rakenteisiin ­integroiduilla ledja­­ ­valokuituvalaistusratkaisuilla sekä kohdevalaisimin. Tätä­k in ­­tar­koitusta varten Jämerän seinämateriaali on paras, koska siihen voi helposti työstää urat johdotuksille. Valaistusratkaisuja Villa ­Lövtorpissa on lukematto­mia:­­ kylpyhuo­ nees­­­sa­­ tulee vastaan tähtitaivas,­ portaissa­ ja käytävillä pienet ­ledit­ syttyvät valaisemaan yöllisen­ kulkijan tietä, keittiön työtaso hehkuu­ sisäistä­ valoa­ ja ulko-oven lasinen katos kylpee valossa, kun vie­raat­ astuvat portaita sisäänkäyntiä kohti porraskaiteen­ alapuolisen­ valon ohjatessa kulkua. Villa Lövtorp on toteen tullut Jämerä-unelma.

Jämerä - Live your dream.

5


TOPmallisto

Cubistic 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 159 m2 I Kerrosala 185 m2 I Energialuokka A Cubistic on selkeälinjainen talo,­ jonka ­jul­k i­­­­sivujen vahva­ kivirakenne rytmittyy elävästi­korkei­den lasipintojen­kanssa. ­Keveyttä julkisivuihin­ tuovat katosrakenteet. Ala­ker­rassa olohuone, keittiö ja ruo­kailu­ ovat yhtä suurta tilaa,­ josta­ aukeaa käynti terassille.­ Muurirakenteet suojaavat­ terassia tuulil­ta­ ja katseilta. Yläkerran sauna­osasto on kom­pakti kokonaisuus, josta on käynti vilvoitteluparvek­keelle. Vanhempien valoisassa makuuhuoneessa on tilava ­liukuovilla erotettu­säilytys- ja pukeutumistila.

Kuva taiteilijan näkemys.

2. kerros

1. kerros

6

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

7


TOPmallisto

Dynamic 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 180 m2 I Kerrosala 213 m2 I Energialuokka A Dynamic leikittelee jännittävästi muodoilla, jotka Jämerän rakenteilla­ voidaan­ tehdä ilman kylmäsiltoja. Suunnittelun vapaus näkyy hienosti­ esimerkiksi yläkerran tilanjaossa, jossa jokaisesta makuuhuoneesta on käynti­ parvekkeelle. Luksusta on myös iso ja tilava keittiö, jonka yhteydessä­on erillinen kodinhoitohuone. Sen ansiosta saunaosasto on rauhoitettu­vain kylpemiseen. Dynamicin terasseilla on hieno nauttia auringosta ja mai­semista.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

8

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

9


TOPmallisto

Muoto146 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 146 m2 I Kerrosala 166 m2 I Energialuokka A Muoto 146:n aaltoileva julkisivu on oiva esimerkki Jämerä-talojen muotoiltavuudesta. Aaltoileva seinä tuo tyylikkään tunnelman myös sisätiloihin, jossa talon oleskelutilat ja keittiö sijoittuvat kaaren mukaan omiksi tiloikseen avarassa yhtenäisessä tilassa. Talossa on persoonallisesta ulkomuodosta huolimatta todella toimiva pohjaratkaisu. Oleskelutilojen suuret ikkunat ja vino sisäkatto lisäävät tilan tuntua.

S 4,0

Kuva taiteilijan näkemys.

KH 8,0

16 850

TH

YHT 63,5 KHH 9,0

O TT KA

OH

O

VIN

MH 16,5

O TT KA

WC 2,0

Ä SIS

RUOK

ET 7,0

K

MH 9,5

MH 9,0

Ä

NO

VI

S SI

OS

TO KAT ISÄ

VIN

KH 4,0

MH 9,5

19 900 10

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

11


TOPmallisto

Openspace 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 145 m2 I Kerrosala 165 m2 I Energialuokka A OpenSpace on esimerkki siitä, kuinka tilat voidaan jakaa kerroksittain selviin erillisiin osiin. Tässä ratkaisussa koko yläkerta on yhtenäistä avointa oleskelutilaa, jonka keskuksena on huikeat sisutusmahdollisuudet antava avoin keittiö. Tila ulottuu koko kerroksen levyiselle suojaiselle parvekkeelle, jossa voi jatkaa kesää vaikka infrapunalämmittimien avulla. Perusratkaisu on helposti muunneltavissa jälkikäteen, sillä kantavia seiniä ovat vain ulkoseinät.

Kuva taiteilijan näkemys.

2. kerros

1. kerros

12

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

13


TOPmallisto

Relief 5h+k+rt+khh+s Huoneistoala 168 m2 I Kerrosala 190 m2 I Energialuokka A Relief sopii kapeallekin tontille ja sen tehokas pohjaratkaisu tekee sisätiloista avarat ja valoisat. Yläkerran makuuhuoneissa on koko seinän korkuiset ikkunat, joiden ansiosta pihanäkymä tulee osaksi huoneiden ilmapiiriä. Julkisivupintojen hienosti suunnitellut syvyyserot elävöittävät tyylikkäästi jyhkeitä muurimaisia seiniä. Talo sopii myös kadun viereen, sillä muuriseinä pitää liikenteen äänet tehokkaasti ulkona.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

14

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

15


TOPmallisto

Transparent 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 152 m2 I Kerrosala 179 m2 I Energialuokka A Transparentin arkkitehtuurissa rikotaan perinteinen suorakulmainen suunnittelu jännittävällä tavalla. Jämerän rakenteiden joustavien mahdollisuuksien ansiota uudenlaisten muotojen toteutus onnistuu helposti. Talon alakerrassa on todella paljon tilaa vinonurkkaisen keittiön, suuren ruokailutilan ja olohuoneen muodostamassa koko­ naisuudessa. Moni-ilmeiseen tilaan avaruutta antaa yläkerran kävelysilta ja korkealle nouseva katto. Yläkerran tilanjako antaa mahdollisuuden ylelliseen sviittiin, jonne kuljetaan siltaa pitkin. Sviitissä on myös erillinen käynti saunaosastolle ja parvekkeelle.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

16

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

17


TOPmallisto

Valo 118 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 118 m2 I Kerrosala 134 m2 I Energialuokka A Valo 117 on tyylikäs koti rationaalisella mitoituksella. Talo sopii etelään tai länteen avautuvalle tasamaatontille. Talossa on avaruuden tuntua ja siinä on panostettu yhdessäoloon ja viihtyvyyteen. Tarvittaessa yhtenäisestä tilasarjasta voidaan rajata lisää makuuhuo­ neita erottamalla takkahuone väliseinällä ­makuuhuoneeksi. Talos­ sa on vino ja korkea sisäkatto­ ­keittiön, ruokailutilan, olohuoneen ja takka­huoneen ­osalla.

Kuva taiteilijan näkemys.

18

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

19


TOPmallisto

Valo 195 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 195 m2 I Kerrosala 226 m2 I Energialuokka A Valo 195:n tilat liittyvät toisiinsa avarina tilasarjoina. Oleskelutiloista voidaan rajata lisää erillisiä makuuhuoneita­ ­ilman, että avara tila rikkoutuu. Olohuone/ruokailu­tilan­ kahden kerroksen korkuista aukkoa voidaan laajentaa ­tarvittaessa avarammaksi tai vaihtoehtoisesti ottaa se ­makuuhuonekäyttöön. Yläkerran ison makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone/pukeutumistila, josta on edelleen yhteys tilavaan kylpyhuoneeseen. Yläkerrassa on myös vino sisäkatto tilan tuntua lisäämässä. Talo sopii etelään tai länteen aukeavalle tasamaatontille.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

20

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

21


TOPmallisto

MODULOmallisto

Suomen suosituin kivitalo

22

Jämerä - Live your dream.

Koti on oman oloinen paikka, jossa rakkaimmilla on hyvä olla. Onko sinun unelmasi Villa Mairea tai Maison Carré vai kenties Farnsworth House tai Wrightin Fallingwater? Ne ovat klassikoita, joiden arvo säilyy sukupolvelta toiselle. Samaa kauneut ta voit suunnitella myös ikiomaan taloosi. Jämerä-kivitalossa pääset toteuttamaan toiveitasi yhdessä arkkitehdin kanssa. Ideasi jalostetaan niin, että talostasi tulee yksilöllinen, kestävä ja toimiva. Suunnittelun pohjaksi on tarjolla talomallisto täynnä rakastettua suomalaista designia. Millainen tonttisi on? Jos rakennat kaupunkiin, neliöitä voi olla rajoitetusti. Jämerän arkkitehti miettii, miten talo sopisi paikalleen sekä kauneimmin että tehokkaimmin. Saat asumisrauhaa, parhaat näkymät ja eniten iloa pihastasi.

Jämerä-kivitaloja on rakennettu 60-luvulta lähtien. Koko tämän ajan Jämerän menestyksen kulma kiviä ovat olleet korkeatasoinen arkkitehtuuri ja rakennusmateriaalin tuoma tekninen luotettavuus ja laadukkuus. Jämerän asiakkaissa on lukuisia jo toisen Jämerätalonsa rakentaneita ja myös toisen sukupolven jämerä rakentajia, jotka ovat asuneet lapsuutensa Jämerä-kivitalossa. Jämerä-kivitalot tunnetaan kaikkialla Suomessa toimivista ratkaisuista ja ajattomasta suunnittelusta. Jämerä-taloilla on tuhansia tyytyväisiä omistajia, joista monet ovat rakentaneet talonsa itse, ja yhtä moni on perinyt talonsa tai ostanut sen edelliseltä omistajalta. Aidon Jämerä-kivitalon tekee klassikoksi vuosia jatkunut suosio suomalaisten parissa. Suomeen sopivat, suomalaisesta materiaalista rakennetut talomallit ovat iättömän kauniita, toimivia ja

kestäviä. Niiden rakenteessa on otettu huomioon pohjoinen ilmasto ja massiivikivestä rakennettuina ne pysyvät talvella lämpiminä ja kesällä viileinä. Jämerä-talojen arvostus säilyy pitkään. Ne ovat halutuimpia pientaloja myös vuosien kuluttua, ja niiden jälleenmyyntiarvo on markkinoiden paras. Samalla ne ovat toteutukseltaan koeteltuja ja turvallisia, ja ne kestävät aikaa lahoamatta, homehtumatta ja rapautumatta.

Jämerä - Live your dream.

23


MODULOmallisto

Atrium 2 4h+k+aula+khh+s+autokatos+var. Huoneistoala 145 m2 I Kerrosala 161 m2 I Energialuokka A

Atriumin tilat kiertyvät suojaisan atriumin ympärille, joka­ toimii kesäisin viihtyisänä oleskelun keskipisteenä. Atriumia kiertä­v istä tiloista avautuu suurten ikkunoiden ja lasiaukollisten ovien kautta mielenkiintoisia näkymiä sisään ja ulos. Atrium taloissa on kätevästi käynti autokatoksesta suoraan pääovelle. Talo voi tehdä joko harja- tai pulpettikattoisena.

Kuva taiteilijan näkemys.

24

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

25


MODULOmallisto

Cube 1 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 168 m2 I Kerrosala 196 m2 I Energialuokka A Cube 1 mallin idea on keittiö kodin sydämenä: keittiö on erillisenä suljettavana kuutiona, jonka ”ulkoseinät” voidaan korostaa erilaisin pintamateriaali- ja värivalinnoin, sekä valaistuksella. Muut tilat kiertyvät keittiön ympärille muunneltaviksi oleskelutiloiksi. Talon sisääntulokuistin kautta on kulku tilavaan ja valoisaan sisääntuloaulaan. Pukuhuoneen sisäänkäynti toimii puolestaan lapsi- ja koira perheelle tarpeellisena kuraeteisenä.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

26

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

27


MODULOmallisto

Dialogi 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 176,5 m2 I Kerrosala 200,5 m2 I Energialuokka A Dialogin tyylikäs arkkitehtuuri kätkee sisälleen erittäin toimivat sisätilat. Kaikki makuuhuoneet on sijoitettu omaan rauhaansa: lasten huoneet sisääntuloaulan viereen ja vanhempien makuuhuone yläkertaan yhdessä ylellisen saunaosaston ja kattoterassin kanssa. Keittiön yhteydessä on kodinhoitotila ja työhuone, joka sopii myös makuuhuoneeksi. Tilan tuntua lisää ruokailu/olohuoneen kahden kerroksen korkuinen tila.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

2. kerros

Mittakaava 1:100

28

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

29


MODULOmallisto

Noppa 1 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 141 m2 I Kerrosala160,5 m2 I Energialuokka A Noppa on pienelle tontille sopiva neljän makuuhuoneen tilaihme. Valoisat oleskelutilat ja keittiö on sijoitettu alakertaan. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja saunatilat. Talosta saa helposti myös rinneratkaisun tai kellarillisen talon.

Kuva taiteilijan näkemys. 2. kerros

1. kerros

Noppa rinne 5h+k+khh+s+kh Huoneistoala 130,5 m2 I Kerrosala149 m2 I Energialuokka A 1. kerros

2. kerros

Ei mittakaavassa.

30

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

31


MODULOmallisto

Piazza 6h+k+khh+s+aula Huoneistoala 164 m2 I Kerrosala 194 m2 + var. 6 m2 I Energialuokka A Piazzan alakerta rakentuu neliömäisen ”keskustorin” ympärille. Tori on olohuone, jonka ympärille on sijoitettu muut tilat. Piazza voidaan myös sulkea omaksi rauhalliseksi tilakseen, jolloin se voi toimia erinomaisena tilana esimerkiksi elokuvien katseluun. Yläkerran aula on samalla viihtyisä takkahuone, jonne voi tulla istuskelemaan saunan jälkeen. Saunasta on oma käynti vilvoitteluparvekkeelle. Mallissa on panostettu myös reilunkokoisiin vaatehuoneisiin molemmissa kerroksissa.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

32

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

33


MODULOmallisto

Piazza rinne 6h+k+khh+s+aula+takkah.+askarteluh. Huoneistoala 166 m2 I Kerrosala 180 m2 I Energialuokka A Piazzan rinnevaihtoehdossa alakerran saunaosasto ja huoltotilat on koottu yhteen maata vastaan olevalle seinälle. Näin alakerran asuinhuoneisiin ja aulaan tulee runsaasti luonnonvaloa. Valoisuutta lisäävät myös takkahuoneen korkea lasiovi ja ikkuna. Yläkerrassa keittiön vieressä on tilava patio, jonne on mukava lämpiminä kesäpäivinä siirtyä ruokailemaan.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

34

Jämerä - Live your dream.

kellarikerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

35


MODULOmallisto

Terassi 5h+k+khh+s+aula+terassi Huoneistoala 171 m2 I Kerrosala 199 m2 I Energialuokka A Terassi-talon julkisivujen massat ovat kauniisti tasapainossa. Talon idea on alakerran väljät ja valoisat oleskelutilat sekä toisessa kerroksessa suojaisa terrassi. Terassi toimii saunaosaston vilvoittelutilana ja terassille avautuvat myös vanhempien makuuhuoneen koko seinän korkuiset ikkunat pariovineen. Selkeän tyylikäs talo.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

36

kellarikerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

2. kerros tässä osassa

Jämerä - Live your dream.

37


KLASSIKKOmallisto

KLASSIKKOmallisto

Paras mahdollinen omakotitalon runko

38

Jämerä - Live your dream.

Kivitalo on nykyaikaisen perheen koti. Se on kestävä, turvallinen, taloudellinen ja huoleton - asuitpa maalla tai kaupungissa. Aito kivitalo ei nitise eikä kopise, eikä ulkoa kantau­du meteliä sisään. Suomessa kehitetty kevytbetoni, Siporex, on paras mahdollinen omakotitalon runko: se on kestävä,­ilmatiivis ja energiatehokas. Hengittävä rakenne ­pitää sisäilman puhtaana ja turvallisena myös allergisille perheenjäsenille.

Siporex-ulkoseinäharkot toimivat sekä kanta­v ina rakenteina että lämmöneristeenä. Yksiaineisissa massiiviharkkoseinissä ei ole kosteutta kerääviä muovikerroksia. Talosi runko myös säästää lämmitys- ja jäähdytysenergiaa. Kivi imee ­itseensä auringon lämpöä jopa talviaikaan ja huokuu yöllä lämpöä kotiisi. Kesällä kotisi on paksujen seinien sisällä mukavan viileä. Kevytbetoni kantaa ja toimii lämpöeristeenä, sopii­ kosteihin tiloihin - ja on vielä energiatehokasta ja paloturvallistakin! Siitä

rakennetaan esimerkiksi vankkoja teollisuushallien palomuureja. Ympäristön hyvinvointi lienee myös sinulle tärkeää? Siporex on luonnonmukainen rakennusmateriaali ja siitä tehdyillä taloilla on pitkä elinkaari. Monet Jämerä-talon rakentajat ovat jo ­lapsena ­asuneet samanlaisessa kodissa ja haluavat jatkaa hyvää perinnettä. Tiivis ja kokonaan Siporexista tehty talo pitää lämmityskulut kurissa. Jämerä-talot ovatkin tutkitusti parhaita energiatehokkuudeltaan.

Jämerä - Live your dream.

39


KLASSIKKOmallisto

Gabro 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 148 m2 I Kerrosala 176 m2 I Energialuokka A Gabro on tyylikäs, erittäin valoisa ja tila­suunnittelultaan selkeä koti. Ylellisen suu­ren sisääntuloaulan lisäksi sisätilaa hallitsee kahden kerroksen korkuinen olohuone ja suuri lasiseinä. Keittiön, ruokailun ja olohuoneen välillä on näköyhteys, tilanjakajana toimii takka. Myös kodinhoito- ja saunatilat on yhdistetty ketjumaiseksi kokonaisuudeksi.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

40

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

41


KLASSIKKOmallisto

Hehku 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 125 m2 I Kerrosala 153 m2 I Energialuokka A Hehku on suunniteltu sujuvaan arkeen ilman ylilyöntejä tilasuunnittelussa. Valoisat ja avarat oleskelutilat sijaitsevat talon keskellä ja jokainen makuuhuone omassa rauhassaan. Lapsiperhe iloitsee arkisisäänkäynnistä kodinhoitohuoneeseen, jossa kurakamppeet voi riisua ja huoltaa. Kodinhoitohuoneesta on myös yhteys vanhempien makuuhuoneeseen pukeutumistilan kautta. Kesällä elämä maistuu pihalla ja kolmella terassilla.

js 1 js 1

js 2 js 2

js 3 js 3

js 4 js 4

Kuva taiteilijan näkemys.

Mittakaava 1:100

42

Jämerä - Live your dream.

Jämerä - Live your dream.

43


KLASSIKKOmallisto

Salvador 5h+k+rt+khh+s+aula Huoneistoala 135 m2 I Kerrosala 153 m2 I Varasto 9,5 m2 Energialuokka A Salvador on näyttävä ja moderni koti isommallekin perheelle ja se sopii kapealle kaupunkitontille. Talon erikoisuus on viehättävä terassiparveke, joka toimii mukavana oleskelupaikkana kesäiltaisin. Terassille on pääsy kodinhoitotilasta, joka on sijoitettu toiseen kerrokseen kätevästi makuuhuoneiden yhteyteen.

Kuva taiteilijan näkemys.

2. krs

1. krs

Mittakaava 1:100 44

Jämerä - Live your dream.

Jämerä - Live your dream.

45


KLASSIKKOmallisto

Serenad 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 141 m2 I Kerrosala 162 m2 I Energialuokka A Serenad on valoisa tasamaan tai loivan rinteen talo. Loivaan rinteeseen talo sopii hyvin olo­huoneen ja ruokailutilan porrastuksen ansi­ osta. Talossa on käytännöllinen ja tilava saunaosasto/kodinhoito­tila. Eteisen ja olohuoneen vino katto lisää tilan tuntua ja kattolyhty tuo lisää valoa.

Kuva taiteilijan näkemys.

46

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

47


KLASSIKKOmallisto

Solo 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 135 m2 I Kerrosala 158 m2 I Energialuokka A Solo on kaupunkitalo, jossa neliömäinen perusratkaisu jakautuu sisällä diagonaalisti molemmissa kerroksissa. Alakerran keskipisteenä on takka, joka voidaan rakentaa vaikka kahteen suuntaan aukeavaksi. Yläkerran lasten oma olohuone pitää leikit poissa salin puolelta. Pesuhuoneen oma uloskäynti tarjoaa mahdollisuuden vaikka erillisen saunapihan rakentamiseen.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

48

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

49


KLASSIKKOmallisto

Tiikerinsilmä 5h+k+rt+khh+s Huoneistoala 185 m2 I Kerrosala 238 m2 I Energialuokka A Tiikerinsilmän arkkitehtuuri on selkeälinjaista ja modernia. Talon eteinen ja porrasaula muodostavat näyttävän kokonaisuuden kuten myös kahden kerroksen korkuinen olohuone. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat samaa yhtenäistä tilaa. Vanhempien makuuhuone sijaitsee alakerrassa, muut asuinhuoneet yläkerrassa. Olohuoneen päädyssä ja sisäpihalla on isot terassit. Parvekkeelle ja pihaterassille kuljetaan kätevästi liukuovista.

1. kerros

Kuva taiteilijan näkemys. 2. kerros

Mittakaava 1:100

50

Jämerä - Live your dream.

Jämerä - Live your dream.

51


KLASSIKKOmallisto

Valkokurki 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 139 m2 I Kerrosala 167 m2 I Energialuokka A Valkokurki on puhdaslinjainen kivitalo, jonka ilme syntyy pienistä yksityiskohdista: seinien ulkonemista, erimuotoisista ikkunoista, tuuletusparvekkeista sekä rappauksen ja puupinnan oivaltavasta yhdistämisestä. Kaikki makuuhuoneet on sijoitettu yläkertaan ja alakerta on omistettu kokonaan yhdessäololle. Vaihteleva huonekorkeus ja kerroksien välinen näköyhteys tuovat tilaan väljyyttä ja valoa.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

52

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

53


KLASSIKKOmallisto

Valssi 6h+k+khh+s Huoneistoala 194 m2 I Kerrosala 226 m2 I Energialuokka A Valssi on nykyaikainen kartano, jonka uumeniin mahtuu muuntelemalla jopa seitsemän makuuhuonetta. Jo perusratkaisussakin makuuhuoneita on neljä, joista yksi on helposti jaettavissa kahdeksi. Alakerran oleskelu- ja ruokailutila on avara yhtenäinen kokonaisuus, jonka tilan tuntua täydentää kulman taakse kääntyvä keittiö. Julkisivujen pylväät tuovat taloon ajatonta arvokkuutta, joka kestää sukupolvelta toiselle.

Kuva taiteilijan näkemys.

1. kerros

54

Jämerä - Live your dream.

2. kerros

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

55


TOPmallisto

Lämmityenergiankulutus eri harkkovaihtoehdoilla Huoneistoala 145 m2, 2-kerrosta Rakennuksen sijainti: Espoo Lämmitysjärjestelmä: maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys Energian hinta: 10 snt/kWh Rakennuksen henkilömäärä: 4 Lämmön talteenoton vuosihyötysuhde: 75 % Ilmanvuotoluku (1/h, n50): 2 Rakennuksen ja asumisen energian kulutukseen vaikuttavat lisäksi asuk­kaiden tottumukset, esim. ­lämpimän veden käyttö, huonetilojen­lämpötila, kodinkoneet jne. *UKOREX GRAFIT valmistetaan huippulaatuisesta Lowlaraaka-aineesta. Vtt:n tuotesertifikaatti ja rakennusmateriaalien paras päästöluokka M1 takaavat, että UKOREX GRAFIT on luotettava ja terveellinen ratkaisu.

Jämerä on energia­tehokas

Professori Ralf Lindberg Tampereen teknillinen yliopisto

Lämmitykseen kuluvaa energiaa säästyy j­a lämmitysaika lyhenee ”Kevytbetoni täyttää monia rakennusteknisiä ominaisuuksia erinomai­sesti”, talonrakennustekniikan professori Ralf Lindberg Tampereen teknilliseltä yliopistolta toteaa. Hänellä on ­pitkä ­kokemus kevytbetonista, joka on alunperin suomalainen keksintö, ja nyttemmin levinnyt ympäri maailman ­suosituksi rakennusmateriaaliksi. ”Yksi materiaali täyttää monta funktiota”, Ralf Lindberg kertoo ja listaa kevytbetonin hyviä ominaisuuksia: kantavuus ja lämmöneristyskyky on hyvä, materiaali on kosteusteknisesti täysin turvallinen, se on myös paloturvallinen ja energiatehokas. ”Lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan kevytbetoni on jopa parempi kuin laskelmat osoittavat. Näin lämmitykseen kuluvaa energiaa säästyy ja lämmitysaika lyhenee”, Lindberg toteaa. Hän tutki Tampereen teknillisellä korkeakoululla (nykyinen Tam­ pereen teknillinen yliopisto) 10 vuoden ajan kuuden eri materiaaleista rakennetun pienen rakennuksen lämpöteknisiä ominaisuuksia.

Kevytbetoni säästää paljon energiankulutuksesta ”Tulokset osoittivat, että kevytbetonista rakennetun testirakennuksen energiankulutus oli vain puolet siitä, mitä sen laskelmien mukaan olisi pitänyt olla”, Lindberg sanoo. 56

Jämerä - Live your dream.

Massiiviharkko 500x600x1200

Energiaharkko 425x600x1200

Passiiviharkko 500x600x1200

Energialuokka

A

A

A

ET-luku (kWh/brm2/vuosi)

140

140

134

Seinän u-arvo (W/m2K)

0,21

0,16

0,12

Alapohjan u-arvo (W/m2K)

0,15

0,15

0,15

Yläpohjan u-arvo (W/m2K)

0,09

0,09

0,09

Ikkunoiden u-arvo (W/m2K)

0,85

0,85

0,85

Ovien u-arvo (W/m2K)

0,8

0,8

0,8

Lämmitysenergian kulutus (kWh/vuosi, ostoenergia)

6 660

6 386

6 174

Lämmitysenergian säästö vuodessa (€)

-

27

49

Ääneneristys (dB, Rw)

53

43

43

Lämmöneriste

-

Ukorex Grafit*

Ukorex Grafit*

Hintaero (eur)

-

1 500

1 900

Massiiviharkko

Energiaharkko

Passiiviharkko

Masiiviharkko on yksiaineinen höyrysuluton rakenne, josta on rakennettu jo vuosikymmeniä Jämerä-kivitaloja. Masiiviharkko toimii itsessään lämmöneristeenä, eikä lisäeristettä tarvita.

Energiaharkko on kevytbetonia, jossa grafiittipohjaisella EPS-eristeellä rakenteen uarvo on saatu tulevaisuuden vaatimukset­ täyttäväksi jo nyt. Energiaharkkossa on mo­ lemmin puolin 150 mm kevytbetonia ja välissä 150 mm grafiittipohjainen eps-eriste.

Pasiiviharkko on kevytbetonia, jossa grafiittipohjaisella EPS-eristeellä rakenteen uarvo on saatu tulevaisuuden vaatimukset täyttäväksi jo nyt. Pasiiviharkkossa on molemmin puolin 150 mm kevytbetonia ja välissä 200 mm grafiittipohjainen eps-eriste.

Tätä Lindberg selittää muun muassa kevytbetonin rakenteella. Kivi imee itseensä auringon lämpösäteet ulkoseinästä ja katosta. Yöaikaan tämä lämpö vähentää muuta lämmitystarvetta. Näin tapahtui jopa talvella, vaikka lämpötila oli pakkasen puolella. ”Massaan voi varastoida energiaa. Laskelmien ohessa pitäisi myös kokemusperäinen tieto ottaa huomioon”, Lindberg toteaa.

Mielikuvat peittävät oikeat asiat Hän on hiukan huolissaan nykyisestä rakennusalan käsiteviidakosta, jossa vilisevät sanat energiatehokkuus, matalaenergiatalo, passiivitalo, nollatalo ja muita. ”Rakentaminen on mielikuvien maailma. Kullakin on oma uskomuksensa, yhteisiä määrittelyitä ei ole, eikä kukaan tiedä, mistä oikein puhutaan”, Lindberg sanoo. Esimerkiksi energiatehokkuus riippuu monesta asiasta, mutta rakentamisessa energiatehokkuutta arvioidaan energiatodistukseen kolmella asialla: seinän ja vaipan eristävyydellä eli U-arvolla, ilmanvaihtojärjestelmällä ja lämpimän käyttöveden käytöllä. ”Jos asukas tilkkii lämpövuotokohtia ja laskee sisälämpötilaa, se ei vaikuta millään tavalla energiatodistuksen energiatehokkuuteen, koska näitä asioita ei ole mukana määrittelyssä”, Lindberg sanoo.

Käsitteiden sekamelskasta saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. ”Ihmiset pyrkivät kai energian säästöön ja sitä kautta ympäristön tilan parantamiseen vähentämällä hiilidioksidia ja ilmastonlämpenemistä”, Lindberg toteaa.

Asukkaiden asenne ja tieto ratkaisee Hänestä rakentamismääräysten jatkuva kiristäminen ei johda välttämättä energiansäästöön, tai kustannukset saatuun hyötyyn nähden ovat liian kovat. ”Kaikkein suurin merkitys on talon asukkaiden asenteella ja tietämyksellä talon toiminnasta. Miten paljon käyttää lämmintä vettä, tuulettaako avaamalla ikkunan ja niin edelleen. Täydellisenkin talon voi pilata huonolla asumisella”, Lindberg kertoo. ”Nykyisillä rakennusmääräyksillä rakennettuja taloja ei tarvitsisi lämmittää välttämättä ollenkaan tai vain lyhyen aikaa, koska kotitaloussähkön osuus on tuplaantunut parin vuosikymmenen kuluessa ja sähkö muuttuu lämmöksi”, Lindberg sanoo.

Jämerä - Live your dream.

57


Perustukset, alapohjat ja kellariseinät

pinnoitteet

Kodinkoneet, varusteet ja laitteet

Työmaatekniikka, työnjohto, materiaalihankinnat

Sisäseinä- ja kattopinnoitteet

Ulkoseinärakenteet

Kiintokalusteet, listoitukset, Sisäportaat väliovet Lattian pintarakenteet ja Väliseinärakenteet pinnoitteet

Väli- ja yläpohjarakenteet

Perustukset, alapohjat ja Vesikattorakenteet kellariseinät

Ulko-ovet ja ikkunat

Sisäseinä- ja kattopinnoitteet

Vesikattovalmiiksi asennettuna Sisäportaat

Väliseinärakenteet

Ulko-ovet ja ikkunat

Hormit Ulkoseinärakenteet Väli- ja yläpohjarakenteet Vesikattorakenteet Hormit

Vesikattovalmis

Jämerä-kivitalo on helppo ja turvallinen­ hankkia, sillä Jämerä antaa selkeän eritellyn­ tarjouksen tarkkoine toimitussisältöineen,­ ­sitovine hintoineen sekä­ aikataulun­ talon­ asennukselle. Jämerä noudattaa Pien­talo­ teollisuuden ja kuluttajaviranomaisten luomia ohjeita sitovan hinnan ja toimitussisällön ilmoit­tamisesta. Sen mukaisesti Jämerätalon toimitussisältö on avoin, ymmär­rettävä ja luotettava kokonaisuus. Jämerä-talo on markkinoiden ainoa kivitalo, jonka saa val­miiksi asennettuna vesi­ kattovalmiiksi saakka. Talon rakentaminen suunnitellaan huolella. Jämerä antaa tarjouk­sen yhteydessä toteutuskelpoisen aika­taulun rakentamiselle ja talo toteutetaan luvatussa aikataulussa.

Ulkoseinäpinnoitteet Tulisijat

Vesikattovalmistoimitus

Vesikattovalmis

Sähkö-, tele- ja informaatiotekniikka

Ilmanvaihtotyöt

Ulkoseinäpinnoitteet Tulisijat

Suunnittelu Maa-, pohja- ja aluerakenteet Suunnittelu Maa-, pohja- ja Rakennuttaminen aluerakenteet

Lämmitys, vesi ja viemärityöt

Sähkö-, tele- ja informaatiotekniikka Ilmanvaihtotyöt

Kodinkoneet, varusteet ja laitteet

Työmaatekniikka, työnjohto, Rakennuttaminen

Lämmitys, vesi ja viemärityöt

materiaalihankinnat

Kiintokalusteet, listoitukset, väliovet

Kodinkoneet, varusteet ja laitteet

Työmaatekniikka, työnjohto, materiaalihankinnat

Lattian pintarakenteet ja Kiintokalusteet, listoitukset, pinnoitteet väliovet Sisäseinä- ja kattopinnoitteet

Perustukset, alapohjat ja kellariseinät

Lattian pintarakenteet ja Sisäportaat pinnoitteet Sisäseinä- ja kattopinnoitteet

Ulkoseinärakenteet Perustukset, alapohjat ja kellariseinät

Väliseinärakenteet Sisäportaat

Väli- ja yläpohjarakenteet Ulkoseinärakenteet Vesikattorakenteet

Ulko-ovet ja ikkunat Väliseinärakenteet

Väli-Hormit ja yläpohjarakenteet Vesikattorakenteet

Ulko-ovet ja ikkunat

Hormit

Suunnittelu ja pohjatyöt Suunnittelu ja pohjatyöt

Jämerä-toimitus Jämerä-toimitus

Sisä/ulkopinnoitteet Sisä/ulkopinnoitteet

Viisi askelta uuteen Jämerä-kotiisi 1. Suunnittele kotisi 2. Tee sopimus yhdessä arkkitehdin toimituksesta, kanssa joka pitää

3. Ammattilaiset rakentavat talosi vesikattovalmiiksi

4. Pääset toteuttamaan sisustusunelmiasi

5. Asetu taloksi turvallisesti ja huolettomasti

Talon hankinta alkaa joustavasta suunnittelusta yhdessä arkkitehdin kanssa. Voit hah­motella rakennuksen kokonaan itse­, tai käyttää pohjana valmiita malleja. Suunnittelu sisältyy aina Jämerä-talon hankintaan, eikä­ siitä veloiteta erikseen. Sen pohjalta saat tarjouksen tarkkoine toimitussisältöineen, sitovine hintoineen sekä aikatauluineen.

Voit jättää vasaran heiluttelun ammattilaisille. Kun hankit rakennuspaikan, huolehdit maanrakennustöistä ja järjestät tontille kunnallistekniikan, talosi tehdään siitä eteenpäin. Jämerä on nopein kivitalo pystyttää, sillä rakennuspaikalla ei tarvitse tehdä aikaa vieviä betonivaluja. Kaikki mittatarkat osat tulevat suoraan tehtaalta. Jopa kaarevat seinät.

Talosi koosta riippuen sen rakennusaika vesi­kattovalmiiksi­ on 1-3 kuukautta, josta eteenpäin töitä on helppo jatkaa säältä suojassa. Sillä aikaa, kun Jämerä pystyttää taloasi voit keskittyä valitsemaa ja kilpailuttamaan sisustusmateriaaleja, joitka ovat huomattava kuluerä talon rakentamisessa. Muutto­valmiiksi talo valmistuu arviolta 7-10 kuukaudessa.

Uusi kotisi on taatusti laadukas, sillä sen rakensivat alan parhaat ammattilaiset. Jämerä-taloilla on täydet­takuut: urakoilla on kahden vuoden takuuaika, ja ­lisäksi käytössä on vielä 10 vuoden laajennettu vastuu. Kestävässä kivitalossa on harvoin huollon tarvetta ja myös sen jälleenmyyntiarvo on erinomainen.

VIIKOT 1-10

58

Jämerä - Live your dream.

Hankintasi on todella turvallinen: arvio raken­ nushankkeesta on alan tarkin, joten töiden aikana ei synny yllätyksiä. Sopimuksen tarkka noudattaminen sisältyy myyjän laatuun. Jämerä on markkinoiden ainoa kivitalo, jonka saat yhdellä sopimuksella valmiiksi asennettuna aina vesikattovalmiiksi saakka.

VIIKOT 11-14

VIIKOT 15-41

VIIKOT 42-59

VIIKKO 60

Jämerä - Live your dream.

59


Aito kivitalo 1

1 2

Yläpohja

Energiatehokas talo

Kun koko talon runko ylä­pohjaa ­myöten on ­s amaa kivimateriaalia,­ saadaan ­talosta tiivis ja energia­tehokas. Jämerä-talot ovat ­tutkitusti ­mark­k inoiden ­tiiveimpiä. Siporexylä­pohja on myös ­paloturvallinen.

Jämerä-talot ovat markkinoiden ainoita kotimaisia täyskivitaloja. Niiden runkomateriaali, Siporex, on luonnonmukaista ja kestävää, ja ulkoseinäharkot toimivat sekä kantavina rakenteina että lämmöneristeenä. Siporex on kuin luonnonmateriaali, joka hengittää kesällä ja lämmittää talvella, joten seiniin ei tarvita lisäeristeitä tai höyrynsulkumuoveja. Tämä tuo ajan kuluessa säästöjä lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa. Myös seinien rakenteet säilyvät terveinä vuodesta toiseen. Rakennusten sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat Suomen oloissa huomattavan suuria. Kos­teu­della on tällöin taipumus tiivistyä eri materiaalien rajapintoihin, mikä saattaa aiheuttaa vakavia rakennevaurioita. Yksiaineisissa massiiviharkkoseinissä Jämerä-kivitalon seinään ei muodostu materiaalien välisiä raja­pintoja. Seinässä ei ole kastepistettä ja rakenteet säilyvät siksi terveinä. Ohutmuuratuissa Siporex-seinissä ei ole kylmäsiltoja tai vuotopaikkoja edes raken­ nuk­sen ikääntyessä. Massiivinen runko toimii­ sydänmuurin tavoin ja tasaa ulkoilman lämmönvaihteluita. Talvella on lämmin ja kesällä mukavan viileä. Ajan myötä tämä tuo myös huomattavia säästöjä lämmitys- ja jääh­d ytyskustannuksiin.

Ulkoseinä Ulkoseinäksi voi valita Jämerän massiivi­ harkon, passiivi­harkon tai energiaharkon. Harkot muurataan ohutsaumamuurauksella,­ jolloin rakenteesta saadaan tiivis­ ja ener­giatehokas.

3

2

Välipohja Siporex-elementeistä ­tehty ­välipohja on natisematon, hiljainen ja nopea asentaa. Siporexista tehtyyn väli- ja yläpohjaan on helppo asentaa mm. upotettavia valaisimia.

3 4 4

Palkit Aukkojen ylityspalkit tulevat tehtaalta määrä­ mittaisina ja valmiiksi raudoitettuina.

5

5

Siporex-harkoista­ ­muuratut ­väliseinät eris­ tä­vät­ hyvin ääntä ja ovat turvallinen­ valinta märkä­tiloihin.

6

6

Väliseinät

Maanpaineseinät Siporex-maanpaineseinät on ­nopea asentaa, mikä säästää rakennusaikaa ja kus­tannuksia.

Lisäksi kiven elinkaari on pitkä, eikä sitä­ tarvitse huoltaa kuten puuta. Jämerä-kivi­ talot ovat erittäin energiatehokkaita, ja niissä on paras tiiviysluokka.

Terveen talon rakennusmateriaali Höyrysuluttomat Siporex-seinät tasaa­vat­­ sisäilma kosteutta, minkä ansiosta huone­ilma­­ ei ole liian kuivaa lämmityskauden ai­kana.­ Raken­nus­materiaalina se kuuluu puh­t­a im­ paan M1-ryhmään. Jämerä-kivitalo on siksi turvallinen valinta myös allergikoille. Siporexista on helppo rakentaa oikeaoppisen ilmanpitävä ja lämpöä varaava runkorakenne, joka vaikuttaa oleellisesti rakennuksen lämmityskustannuksiin.

Monipuolinen, helposti ja nopeasti työstettävä Siporex sopii sekä pienen että suuren talon­ rakennusmateriaaliksi.­ Siporexista on helppo rakentaa muodoltaan erilaisia rakennuksia, joissa on vaikkapa erkkereitä, suuria seinäpintoja tai pyöreitä linjoja. Jämerä-kivitaloon on helppo suunnitella ja rakentaa persoonal­lisia ratkaisuja erimuotoisista ikkunoista­ kalteviin sisäkattoihin. Kevytbetonin voi verhoilla rappauk­sella, puulla tai tiilellä. Mittatarkoista tuotteista on

nopea ja helppo rakentaa, mikä tuo lisäksi­ kustannussäästöjä. Siporex on helposti­ työstettävä materiaali,­ joten erilaiset läpiviennit, sähkörasioiden kolot ja putkitusten uritukset syn­t yvät tarkasti ja nopeasti.

Kosteutta kestävä Siporex on hyvin kosteutta kestävä kivimateriaali, josta kannattaa tehdä myös kodin­ kosteat tilat kuten pesuhuoneen suihkusei­ nät tai vaikkapa saunan lauderunko. Kor­ kea­luokkaiset kevytbetonirakenteet säilyvät terveinä.

Paloturvallinen Siporex on erittäin paloturvallinen materi­ aali,­­josta rakennetaan myös vankkoja teollisuushallien palomuureja. Kun yläpohjakin on kiveä,­ Jämerä-kivitalo voidaan rakentaa kokonaan palonkestäväksi.

Huoleton ja hyvä sijoitus Siporex on korkealaatuinen ja kestävä raken­­nusmateriaali, joten myös rakenteiden huollontarve on erittäin vähäinen. Jämeräkivitalo kestää hyvin aikaa ja säilyttää arvon­ sa vuosien saatossa. Lisäksi talon lämmitys-­ ja jäähdytyskustannukset ovat aina kohtuulliset.

Portaat Jämerän kiviportaat eivät nitise eivätkä­ natise. Portaat asennetaan jo talon runkoa muuratessa,­jolloin ei tarvita muita työnaikaisia portaita. Portaat voi päällystää esim. laatoilla tai parketilla oman makunsa mukaan.

60

Jämerä - Live your dream.

Jämerä - Live your dream.

61


62

J채mer채 - Live your dream.

Live your dream. J채mer채 - Live your dream.

63


J채mer채-kivitalot Oy Fall책ker 1, 02740 Espoo Puh. 020 7524 270 www.jamera.fi

Talokuvasto  

Talokuvasto

Talokuvasto  

Talokuvasto

Advertisement