Page 1

Live your dream


Suomen helpoin kivitalo ..............1

Sisu

...................................... 16

Kuura ......................................34

Romanttinen-mallisto

Aito kivitalo .................................2

Terassi ...................................... 18

Lumous.....................................36

Valssi ......................................50

Jämerä on energia­tehokas...........3

Transparent...............................20

Noppa ......................................38

Valo130......................................22

Noppa rinne...............................38

Valo 195....................................24

Piazza ......................................40

Cubistic.......................................6

Ajaton-mallisto

Piazza rinne...............................42

Dialogi ........................................8

Cube ......................................26

Salvador....................................44

Talotoimituksen sisältö...............56

Dynamic....................................10

Halla ......................................28

Serenad.....................................46

Vesikattovalmiista on helppo

Openspace................................ 12

Hehku ......................................30

Solo

Relief ...................................... 14

Helmi ......................................32

Moderni-mallisto Atrium ........................................4

......................................48

Loft-mallisto Loft XS ......................................53 Loft M ......................................55

jatkaa ......................................56 Jämerä-kivitalon runko . ............57


Suomen helpoin kivitalo Jämerä on nykyaikaisen perheen oma kivitalo. Olipa Jämerä-talosi tehokkaaksi suunniteltu pienen perheen koti tai sukutalo vuosikymmenien takaa, se on yhtä kestävä, turvallinen ja huoleton asua ja elää. Jämerä on Suomen helpoin kivitalo. Se suunnitellaan sinua varten ja saat koko talon yhdellä sopimuksella aina vesikattovalmiiksi saakka asennettuna, jolloin talosi rakentuu Jämerän valvonnassa ja vastuulla. Jos puolestasi haluat viedä koko rakennusprojektin itse­eteenpäin, niin saat materiaalit ja suunnitelmat taloosi ilman asennusta. Jämerä-kivitalossa koko runko on samaa materiaalia, kevytbetonia, siksi se voidaan rakentaa yhtenäiseksi jämäkäksi rakenteeksi. Massiivinen kivirakenne on paras mahdollinen omakotitalon runko, sillä se ei pala ja on ­tiivis, mutta samalla se hengittää luonnollisella tavalla. Jämerä-talo on myös edullinen omistaa, ­koska se on energiatehokas ja ­y ksiaineinen kevytbetonirakenne takaa taloosi toimivat rakenteet vuosikymmeniksi. Jämerä-kivitalo kestää sukupolvelta toiselle. Siitä ovat elävänä osoituksena aina 1930-luvulta saakka Suomeen rakennetut kevytbetoniset omakotitalot. Ne ovat edelleen markkinoiden halutuimpia pientaloja vuosikymmenienkin käytön jälkeen. Jämerä on vuodesta 1974*) saakka ollut suunnannäyttäjä suomalaisessa kivitalo­ markkinassa ja on kautta aikojen Suomen ostetuin kivitalo. Haluamme olla kivitalo­ rakentamisen edelläkävijä myös jatkossa. Jämerän filosofian ytimessä olet sinä ja sinun perheesi. Yhdessä suunnittelemme ja teemme sinulle budjettiisi sopivan ja toiveittesi mukaisen kivitalon, joka sopii ympäristöönsä.

Jämerä - Live your dream

*) Kevytbetonin isä oli suomalaiskemisti Lennart Forsén. Hän kehitti­1930-­luvulla ­uudenlaisen innovatiivisen materiaalin, höyrykarkaistun kevyt­betonin, joka oli kevyt, kestävä ja helppo työstää. ­Keksintö herätti heti laajaa huomiota maailmalla ja nykyisin kevytbeto­nia valmistetaan kaikkialla maailmassa. Kevytbetonista on Suomeen rakennettu taloja 30-luvulta saakka ja Jämerä-tuotenimellä 70-luvuta asti.

Jämerä - Live your dream.

1


Aito kivitalo Terveen talon rakennusmateriaali

Tiivis rakenne

Jämerä-talojen runkomateriaali kevytbetoni, on luonnonmukaista ja kestävää. Ulkoseinäharkot toimivat sekä kantavina rakenteina että­ lämmöneristeenä. Rakennusten sisä- ja ulko­läm­pö­tilojen­ erot ovat Suomen oloissa­ huomattavan suuria.­Kos­teu­della on tällöin taipumus tiivistyä­eri materiaalien rajapintoihin, mikä­ saattaa aiheuttaa­ rakennevaurioita. Yksiaineisissa kevyt­betoniseinissä­talon seinään ei muodostu materiaalien välisiä raja­pintoja. Seinässä ei ole kastepistettä ja rakenteet säilyvät siksi terveinä.

Tampereen teknillinen korkeakoulu (nyk. yliopisto) tutki 10 vuoden ajan kuuden eri materiaaleista rakennetun pienen rakennuksen lämpöteknisiä ominaisuuksia. Jämerä-kivitalot olivat tutkimuksen tiiveimpiä ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan kevytbetoni oli jopa parempi, kuin laskelmat osoittavat. Ohutmuuratuissa kevytbetoniseinissä ei­ ole kylmäsiltoja tai vuotopaikkoja edes raken­nuk­sen ikääntyessä.

Helposti työstettävä

Jämerä-kivitaloon on helppo suunni­tella ja rakentaa­ persoonal­ lisia­­­ rat­kai­­suja erimuotoisista ikkunoista­ kalteviin sisäkattoihin. Kevytbetoni on kuin luonnon­materiaali,­ joka hengittää kesällä ja Kevytbetoniin on myös helppo työstää läpiviennit, sähkörasioiden­ läm­­mittää talvella, joten seiniin ei tarvita lisäeristeitä tai höyrynsulku- kolot ja putkitusten uritukset, jotka syn­t y­vät tarkasti ja nopeasti. muoveja. Tämä tuo ajan ku­luessa säästöjä lämmitys- ja jääh­d ytys­ Kevyt­betoniseiniin on omat pitävät kiinnikkeensä ja painavimpiakin kustannuksissa. Myös seinien rakenteet säilyvät terveinä vuodesta­ esineitä, kuten keittiön kaapit, voi kiinniittää mihin kohtaan tahansa ilman­lisätukia rakenteessa. toiseen. Kevytbetonista on helppo rakentaa oikea­oppinen ilmanpitävä ja lämpöä varaava­ runkorakenne, joka vaikuttaa oleellisesti rakennuk- Kosteutta kestävä sen lämmityskustannuksiin. Höyrysuluttomat kevytbetoniseinät ta- Kevytbetoni on hyvin­ kosteutta kestävä­ ja sopii­ siksi kostei­d en tilo­ saavat sisäilman kosteutta, minkä ansiosta huoneilma ei ole liian jen seinämateriaaliksi.­ Korkealuokkaiset kevytbetonirakenteet­ säily­ kuivaa lämmityskauden aikana. Rakennusmateriaalina kevytbetoni­ vät terveinä­ vuosi­k ymmen­iä­ ja kevytbetoni on suosittu­ kosteiden kuuluu puhtaimpaan M1-ryhmään. ja on siksi turvallinen valinta tilojen­­materi­a ali myös puu­­taloissa. myös lapsi­perheille ja allergikoille.

Yksiaineinen rakenne

Paloturvallinen

Mittatarkka täyskivitalo Jämerä-kivitalot rakennetaan mittatarkoista osista, jotka tulevat suoraan tehtaalta. Valmisosien ansiosta työmaalla ei tarvita­ runkovaiheessa aikaa vieviä ja lisä­k us­tannuksia aiheuttavia betoni­valuja Jämerä-talojen runkojärjestelmään kuuluvat: ulkoseinät, väliseinät, välipohjat, yläpohjat, aukkojen ylityspalkit ja portaat. Aito Jämerä-kivitalo ei nitise eikä kopise eikä ulkoa kantau­du meteliä sisään.

2

Jämerä - Live your dream.

Kevytbetoni on erittäin paloturvallinen materiaali, josta rakennetaan myös vankkoja teollisuushallien palomuureja. Jämerä-kivitalon runko voidaan rakentaa kokonaan palonkestäväksi, kun talon yläpohjakin on kiveä.

Huoleton ja hyvä sijoitus Kevytbetoni on korkealaatuinen ja kestävä raken­­nusmateriaali, joten myös rakenteiden huollontarve on erittäin vähäinen. Jämerä-kivitalo kestää hyvin aikaa ja säilyttää arvon­s a vuosien saatossa.


Esimerkki Jämerä-talon energiankulutuksesta Lämmitettävä nettoala: 163 m2, 2-kerrosta Rakennuksen bruttoala: 199 m2 Rakennuksen tilavuus: 700 m3 Rakennuksen sijainti: Espoo Lämmitysjärjestelmä: maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys Rakennuksen henkilömäärä: 3 Lämmön talteenoton hyötysuhde: 75 % Laskennassa käytetty ilmanvuotoluku n50* (1/h): 2 Rakennuksen ja asumisen energian­ kulutukseen vaikuttavat lisäksi asukkaiden tottumukset, esim. lämpimän veden käyttö, huonetilojen lämpötila, kodin­koneet jne.

ET-luokka ** E-luku ***

A 136 kWh /m /vuosi 2

(raja-arvo <162) Seinän u-arvo

0,17 W/m2 K

Alapohjan u-arvo

0,15 W/m2 K

Yläpohjan u-arvo

0,09 W/m2 K

Ikkunoiden u-arvo

0,85 W/m2 K

Ovien u-arvo

0,85 W/m2 K

Lämmitysenergian kulutus

13 800 kWh/vuosi, ostoenergia

Ulkovaipan ääneneristys

47…54 Rw (dB)

* Ilmatiiveys todennetaan ilmatiiveysmittauksella valmiissa rakennuksessa. Kiviyläpohjalla varustetussa Jämerä-talossa ilmatiiveysluku on tavallisesti 0,6-1,0 ja puuyläpohjalla varustetussa 1,0-2,0. ** Energiatehokkuusluokitus (ET-luku, kWh/ brm2 / vuosi) perustuu rakennuksen laskennalliseen energiankulutukseen. Todellinen kulutus riippuu rakennuksen sijainnista, asukkaiden lukumäärästä ja asumistottumuksista. *** E-luku (kWh/m2/vuosi) on rakennuksen laskennal­linen energiankulutus lämmitettyä nettoalaa kohti. Pientalon suurin sallittu energiankulutus (raja-arvo) on riippuvainen nettoalasta.

Jämerä on energia­tehokas Lämmitykseen kuluvaa energiaa säästyy ”Kevytbetoni täyttää monia rakennusteknisiä ominaisuuksia erin­ omai­­­­sesti”, talonrakennustekniikan professori Ralf Lindberg Tam­ pereen teknilliseltä yliopistolta toteaa. Hänellä on ­pitkä ­kokemus kevyt­betonista, joka on alunperin suomalainen keksintö, ja nyttemmin levinnyt ympäri maailman ­suosituksi rakennusmateriaaliksi. ”Yksi materiaali täyttää monta funktiota”, Ralf Lindberg kertoo ja listaa kevytbetonin hyviä ominaisuuksia: kantavuus ja lämmöneristyskyky on hyvä, materiaali on kosteusteknisesti täysin turvallinen, se on myös paloturvallinen ja energiatehokas. ”Lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan kevytbetoni on jopa parempi kuin laskelmat osoittavat. Näin lämmitykseen kuluvaa energiaa säästyy ja lämmitysaika lyhenee”, Lindberg toteaa. Hän tutki Tampereen teknillisellä korkeakoululla (nykyinen Tam­ pe­reen teknillinen yliopisto) 10 vuoden ajan kuuden eri materiaaleista rakennetun pienen rakennuksen lämpöteknisiä ominaisuuksia.

Kevytbetoni säästää paljon energiankulutuksesta ”Tulokset osoittivat, että kevytbetonista rakennetun testirakennuksen energiankulutus oli vain puolet siitä, mitä sen laskelmien mukaan olisi pitänyt olla”, Lindberg sanoo.

Tätä Lindberg selittää muun muassa kevytbetonin rakenteella. Kivi imee itseensä auringon lämpösäteet ulkoseinästä ja katosta. Yöaikaan tämä lämpö vähentää muuta lämmitystarvetta. Näin tapahtui jopa talvella, vaikka lämpötila oli pakkasen puolella. ”Massaan voi varastoida energiaa. Laskelmien ohessa pitäisi myös kokemusperäinen tieto ottaa huomioon”, Lindberg toteaa.

Asukkaiden asenne ja tieto ratkaisee Hänestä rakentamismääräysten jatkuva kiristäminen ei johda välttämättä energiansäästöön, tai kustannukset saatuun hyötyyn nähden ovat liian kovat. ”Kaikkein suurin merkitys on talon asukkaiden asenteella ja tietämyksellä talon toiminnasta. Miten paljon käyttää lämmintä vettä, tuulettaako avaamalla ikkunan ja niin edelleen. Täydellisenkin talon voi pilata huonolla asumisella”, Lindberg kertoo. ”Nykyisillä rakennusmääräyksillä rakennettuja taloja ei tarvitsisi lämmittää välttämättä ollenkaan tai vain lyhyen aikaa, koska kotitaloussähkön osuus on tuplaantunut parin vuosikymmenen kuluessa ja sähkö muuttuu lämmöksi”, Lindberg sanoo.

Jämerä - Live your dream.

3


MODERNI

Atrium 4h+k+aula+khh+s+autokatos+var. Huoneistoala 145 m2 I Kerrosala 161 m2

Atriumin tilat kiertyvät suojaisan atriumin ympärille, joka­ toimii kesäisin viihtyisänä oleskelun keskipisteenä. Atriumia kiertä­v istä tiloista avautuu suurten ikkunoiden ja lasiaukollisten ovien kautta mielenkiintoisia näkymiä sisään ja ulos. Atrium taloissa on kätevästi käynti autokatoksesta suoraan pääovelle. Talon voi tehdä joko harja- tai pulpettikattoisena.

4

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

J채mer채 - Live your dream.

Kuva taiteilijan n채kemys.

5


MODERNI

Cubistic 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 159 m2 I Kerrosala 185 m2 Cubistic on selkeälinjainen talo,­ jonka ­jul­k i­­­­sivujen vahva­ kivirakenne rytmittyy elävästi­korkei­den lasipintojen­kanssa. ­Keveyttä julkisivuihin­tuovat katosrakenteet. Ala­ker­rassa olohuone, keittiö ja ruo­kailu­ ovat yhtä suurta tilaa,­ josta­ aukeaa käynti terassille.­ Muurirakenteet suojaavat­ terassia tuulil­ta­ ja katseilta. Yläkerran sauna­osasto on kom­pakti kokonaisuus, josta on käynti vilvoitteluparvek­keelle. Vanhempien valoisassa makuuhuoneessa on tilava ­liukuovilla erotettu­säilytys- ja pukeutumistila.

1. kerros

6

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

Mittakaava 1:100

J채mer채 - Live your dream.

7


MODERNI

Dialogi 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 176,5 m2 I Kerrosala 200,5 m2 Dialogin tyylikäs arkkitehtuuri kätkee sisälleen erittäin toimivat sisätilat. Kaikki makuuhuoneet on sijoitettu omaan rauhaansa: lasten huoneet sisääntuloaulan viereen ja vanhempien makuuhuone yläkertaan yhdessä ylellisen saunaosaston ja kattoterassin kanssa. Keittiön yhteydessä on kodinhoitotila ja työhuone, joka sopii myös makuuhuoneeksi. Tilan tuntua lisää ruokailu/olohuoneen kahden kerroksen korkuinen tila.

1. kerros

Mittakaava 1:100 8

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

9


MODERNI

Dynamic 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 180 m2 I Kerrosala 213 m2 Dynamic leikittelee jännittävästi muodoilla, jotka Jämerän raken­ teilla­ voidaan­ tehdä ilman kylmäsiltoja. Suunnittelun vapaus­ näkyy hienosti­ esimerkiksi yläkerran tilanjaossa, jossa jokaisesta­ makuuhuoneesta on käynti­ parvekkeelle. Luksusta on myös iso ja tilava keittiö, jonka yhteydessä­ on erillinen kodinhoitohuone. Sen ansiosta saunaosasto on rauhoitettu­ vain kylpemiseen. Dynamicin terasseilla on hieno nauttia auringosta ja mai­semista.

1. kerros

10

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

11


MODERNI

Openspace 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 145 m2 I Kerrosala 165 m2 OpenSpace sopii sekä tasamaalle, että rinteeseen. Talon yläkerta on yhtenäistä avointa oleskelutilaa, jonka keskuksena on huikeat sisustusmahdollisuudet antava avoin keittiö. Tila ulottuu koko kerroksen levyiselle suojaiselle parvekkeelle, josta avautuvat näkymät vaikkapa merimaisemaan. Pohjaratkaisu on helposti muunneltavissa, sillä talossa ei ole kantavia väliseiniä.

1. kerros

12

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

13


MODERNI

Relief 5h+k+rt+khh+s Huoneistoala 168 m2 I Kerrosala 190 m2 Relief sopii kapeallekin tontille ja sen tehokas pohjaratkaisu tekee sisätiloista avarat ja valoisat. Yläkerran makuuhuoneissa on koko seinän korkuiset ikkunat, joiden ansiosta pihanäkymä tulee osaksi huoneiden ilmapiiriä. Julkisivupintojen hienosti suunnitellut syvyyserot elävöittävät tyylikkäästi jyhkeitä muurimaisia seiniä. Talo sopii myös kadun viereen, sillä muuriseinä pitää liikenteen äänet tehokkaasti ulkona.

1. kerros

14

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

15


MODERNI

Sisu 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 154 m2 I Kerrosala 184 m2 Atrium-mallisessa Villa Sisussa on otettu huomioon, sekä ystävien tapaaminen, että oma rauha. Koko talon keskipiste on suojaisa atrium-piha. Omassa siivessä taloa on oleskelu ja ruokailu ja omassa osassaan sauna-osasto. Olohuoneessa on vino sisäkatto, joka antaa avaruutta tilaan. Julkisivuiltaan talo näyttää tasakattoiselta, mutta seinämaskien takana on lapekatto.

16

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

J채mer채 - Live your dream.

17


MODERNI

Terassi 5h+k+khh+s+aula+terassi Huoneistoala 171 m2 I Kerrosala 199 m2 Terassi-talon idea on alakerran väljät ja valoisat oleskelutilat, sekä toisessa kerroksessa omassa rauhassaan oleva vanhempien makuuhuone ja saunatilat. Yläkerran suuri suojaisa terassi toimii saunaosaston vilvoittelutilana ja sille avautuvat myös vanhempien makuuhuoneen pariovet ja koko seinän korkuiset ikkunat.

1. kerros

18

Mittakaava 1:100

Jämerä - Live your dream.

2. kerros tässä osassa


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

19


MODERNI

Transparent 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 152 m2 I Kerrosala 179 m2 Transparentin arkkitehtuurissa rikotaan perinteinen suorakulmainen suunnittelu jännittävällä tavalla. Talon alakerrassa on todella paljon tilaa vinonurkkaisen keittiön, suuren ruokailutilan ja olohuoneen muodostamassa koko­naisuudessa. Moni-ilmeiseen tilaan avaruutta antaa yläkerran kävelysilta ja korkealle nouseva katto. Yläkerran tilanjako antaa mahdollisuuden ylelliseen sviittiin, jonne kuljetaan siltaa pitkin. Sviitissä on myös erillinen käynti saunaosastolle ja parvekkeelle.

1. kerros

20

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

21


MODERNI

Valo130 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 124 m2 I Kerrosala 143 m2 Valo 130 on hyvin suunniteltu yksitasoinen talo, jossa ei ole hukkaneliöitä. Keittiö, kodinhoito- ja saunatilat toimivat hyvänä kokonaisuutena. Oleskelutilat ja vanhempien makuuhuone ovat korkeaa valoisaa tilaa vinon sisäkaton ansiosta. Talon pohjakuvissa on esitetty lisämahdollisuus yhdelle makuuhuoneelle tai vaikkapa autokatokselle. Talo sopii kapealle etelään ja länteen avautuvalle tasamaatontille.

22

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

J채mer채 - Live your dream.

23


MODERNI

Valo 195 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 195 m2 I Kerrosala 226 m2 Valo 195:n tilat liittyvät toisiinsa avarina tilasarjoina. Oles­kelu­ tiloista voidaan rajata lisää erillisiä makuuhuoneita­ ­ilman, että­ avara tila rikkoutuu. Olohuone/ruokailu­tilan­ kahden kerroksen korkuinen tila antaa valoa ja avaruutta molempiin kerroksiin. Yläkerran ison makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone/pukeutumistila, josta on edelleen yhteys tilavaan kylpyhuoneeseen. Yläkerrassa on myös vino sisäkatto tilan tuntua lisäämässä. Talo sopii etelään tai länteen aukeavalle tasamaatontille.

1. kerros

24

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

25


AJATON

Cube 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 168 m2 I Kerrosala 196 m2 Cuben idea on keittiö kodin sydämenä: keittiö on erillisenä suljettavana kuutiona, jonka ”ulkoseinät” voidaan korostaa erilaisin pintamateriaali-­­ ja värivalinnoin, sekä valaistuksella. Muut tilat kiertyvät keittiön ympärille muunneltaviksi oleskelutiloiksi. Talon sisääntulokuistin kautta on kulku tilavaan ja valoisaan sisääntuloaulaan. Pukuhuoneen sisäänkäynti toimii puolestaan lapsi- ja koira­perheelle tarpeellisena kuraeteisenä.

1. kerros

26

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

27


AJATON

Halla 5h+k+rt+khh+s Huoneistoala 171 m2 I Kerrosala 193 m2 Halla on selkeä ja tyylikäs kivitalo, jossa on erittäin valoisat sisätilat. Ruokailutila on kahden kerroksen korkuinen ja sekä keittiö, että olohuone liittyvät siihen yhdeksi avaraksi tilaksi. Myös yläkerran sisänäkymät ovat avarat. Talossa on neljä makuuhuonetta, joista vanhempien makuuhuoneessa on hyvät säilytystilat ja pieni oma soppi työtilaksi tai vaikkapa vauvan omaksi tilaksi.

1. kerros

28

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

29


AJATON

Hehku 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 125 m2 I Kerrosala 153 m2 Hehku on suunniteltu sujuvaan arkeen selkeällä tilasuunnittelulla. Valoisat ja avarat oleskelutilat sijaitsevat talon keskellä ja jokainen makuuhuone on omassa rauhassaan. Lapsiperhe iloitsee arkisisäänkäynnistä kodinhoitohuoneeseen, jossa kurakamppeet voi riisua ja huoltaa. Kodinhoitohuoneesta on myös yhteys vanhempien makuuhuoneeseen pukeutumistilan kautta. Kesällä elämä maistuu pihalla ja kolmella terassilla.

Mittakaava 1:100

30

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

js 1

js 2 js 2

js 1

js 3 js 3

js 4 js 4

js 2

js 2

J채mer채 - Live your dream. js 4

31


AJATON

Helmi 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 156 m2 I Kerrosala 189 m2 Helmi on selkeä ja valoisa koti. Talon yläkerrassa on kolme tilavaa makuuhuonetta ja vanhempien makuuhuoneen yhteydessä suuri terassiparveke. Alakerrassa on lapsiperheelle tarpeellinen tilava sisääntuloaula, josta on suora yhteys keittiöön. Ruokailun ja olohuoneen välissä toimiin tilanjakajana takka. Valoisa olohuone on kahden kerroksen korkuinen. Kodinhoito- ja saunatilat ovat kätevästi alakerrassa ja niihin liittyy omassa rauhassaan oleva huone, vaikka vierastilaksi.

1. kerros

Mittakaava 1:100 32

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

33


AJATON

Kuura 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 138 m2 I Kerrosala 160 m2 Kuura on tehokkaan tyylikäs kivitalo, jossa on selkeä pohja ja kivitalolle ominaiset suuret maisemaikkunat. Oleskelu on keskitetty alakertaan ja makuuhuoneet ovat yläkerrassa omassa rauhassa. Valoa ja avaruutta taloon antaa kahden kerroksen korkuinen avoin tila ruokailutilan kohdalla. Talossa on selkeästi ryhmiteltynä kaikki tilat mitä hyvään asumiseen tarvitaan.

1. kerros

Mittakaava 1:100

34

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

35


AJATON

Lumous 5h+k+rt+khh+s Huoneistoala 171 m2 I Kerrosala 193 m2 Väljästi mitoitetussa Lumouksessa on avaruutta ja valoisia tiloja. Talon eteinen ja porrasaula muodostavat näyttävän kokonaisuuden, kuten myös kahden kerroksen korkuinen olohuone. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat samaa yhtenäistä tilaa. Ensimmäisessä kerroksessa on tilava saunaosasto ja kodinhoitotilat. Yläkerrassa vanhempien makuuhuoneessa on reilut kaappitilat ja oma parveke.

1. kerros

Mittakaava 1:100 36

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

37


AJATON

Noppa 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 141 m2 I Kerrosala 160,5 m2 Noppa on pienelle tontille sopiva neljän makuuhuoneen tila­ ihme. Valoisat oleskelutilat ja keittiö on sijoitettu alakertaan. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja saunatilat. Talo sopii myös täydennysrakentamiseen pientaloalueille.

Noppa rinne 5h+k+khh+s+aula+kh Huoneistoala 130,5 m2 I Kerrosala 149 m2

Noppa 2. kerros

1. kerros

38

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

Noppa rinne 1. kerros

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

39


AJATON

Piazza 6h+k+khh+s+aula Huoneistoala 164 m2 I Kerrosala 194 m2 + var. 6 m2 Piazzan alakerta rakentuu olohuoneen ympärille. Olohuone voidaan myös sulkea omaksi rauhalliseksi tilakseen, esimerkiksi elokuvien katseluun sopivaksi huoneeksi. Yläkerran aula on samalla viihtyisä takkahuone, jonne voi tulla istuskelemaan saunan jälkeen. Saunasta on oma käynti vilvoitteluparvekkeelle. Mallissa on myös reilunkokoiset vaatehuoneet molemmissa kerroksissa.

1. kerros

40

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

41


AJATON

Piazza rinne 6h+k+khh+s+aula+takkah.+askarteluh. Huoneistoala 166 m2 I Kerrosala 180 m2 Piazzan rinnevaihtoehdossa alakerran saunaosasto ja huoltotilat on koottu yhteen maata vastaan olevalle seinälle. Näin alakerran asuinhuoneisiin ja aulaan tulee runsaasti luonnonvaloa. Valoisuutta lisää­vät myös takkahuoneen korkea lasiovi ja ikkuna. Yläkerrassa ­keittiön vieressä on tilava patio, jonne on mukava lämpiminä kesäpäivinä siirtyä ruokailemaan.

1. kerros

42

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

kellarikerros

J채mer채 - Live your dream.

43


AJATON

Salvador 5h+k+rt+khh+s+aula Huoneistoala 135 m2 I Kerrosala 153 m2 + varasto 9,5 m2 Salvador on näyttävä ja moderni koti isommallekin perheelle ja se sopii kapealle kaupunkitontille. Talon erikoisuus on viehättävä terassiparveke, joka toimii mukavana oleskelupaikkana kesäiltaisin. Terassille on pääsy kodinhoitotilasta, joka on sijoitettu toiseen kerrokseen kätevästi makuuhuoneiden yhteyteen.

1. krs

Mittakaava 1:100 44

Jämerä - Live your dream.


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. krs

J채mer채 - Live your dream.

45


AJATON

Serenad 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 141 m2 I Kerrosala 162 m2 Serenad on valoisa tasamaan tai loivan rinteen talo. Loivaan rinteeseen talo sopii hyvin olo­huoneen ja ruokailutilan porrastuksen ansi­ osta. Talossa on käytännöllinen ja tilava saunaosasto/kodinhoito­tila. Eteisen ja olohuoneen vino katto lisää tilan tuntua ja kattolyhty tuo lisää valoa.

46

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

J채mer채 - Live your dream.

47


AJATON

Solo 4h+k+rt+khh+s Huoneistoala 135 m2 I Kerrosala 158 m2 Solo on kaupunkitalo, jossa alakertaan on sijoitettu tilava saunaosasto ja oleskelutilat. Pesuhuoneen oma uloskäynti tarjoaa mahdollisuuden vaikka erillisen saunapihan rakentamiseen. Keittiön ja olohuoneen välissä on tilanjakajana takka, joka voidaan rakentaa vaikka kahteen suuntaan aukeavaksi. Yläkerrassa on kolme tilavaa makuuhuonetta ja pieni parveke.

1. kerros

48

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

49


ROMANTTINEN

Valssi 6h+k+khh+s Huoneistoala 194 m2 I Kerrosala 226 m2 Valssi on nykyaikainen kartano, jonka uumeniin mahtuu muuntelemalla jopa seitsemän makuuhuonetta. Jo perusratkaisussakin makuuhuoneita on neljä, joista yksi on helposti jaettavissa kahdeksi. Alakerran oleskelu- ja ruokailutila on avara yhtenäinen kokonaisuus, jonka tilan tuntua täydentää kulman taakse kääntyvä keittiö. Julkisivujen pylväät tuovat taloon ajatonta arvokkuutta, joka kestää sukupolvelta toiselle.

1. kerros

50

Jämerä - Live your dream.

Mittakaava 1:100


Kuva taiteilijan n채kemys.

2. kerros

J채mer채 - Live your dream.

51


LOFT

Jämerä-Loft

Jämerä-Loftien arkkitehtuuri sopii hyvin­ kaupunki­mijööseen. Loft-henkeä taloihin tuovat teräspalkit, suuret ikkunat ja korkeat tilat. Rakennusmassan erikoispiirteitä ovat viistetyt ulkonurkat, jotka antavat taloille niiden ilmavan ja kevyen luonteen ja vaikka seinän paksuus lähentelee renessanssilinnan seinää, niin se ei näy ulospäin. Loftien pohjaratkaisut on helposti muunneltavia, sillä taloissa ei ole kantavia väliseiniä.

52

Jämerä - Live your dream.


Loft XS

1. kerros

4h+k+rt+kph+kattoterassi+ erillinen saunaosasto Huoneistoala 134 m2 Kerrosala 154 m2

Loft XS -mallin pohjaratkaisu on erittäin toimiva, eikä siinä ole lainkaan neliöitä vievää käytävätilaa. Talo muodostuu kahdesta rakennusmassasta: asunnosta ja saunaosatosta. Asunnon tilajako on tehty niin, että­ sekä ruokailutila ja olohuone avautuvat­ samaan suuntaa, esimerkiksi järvi­maise­maan. Olohuone takkoineen on sijoitettu yläkertaan, jossa on päätyseinän kokoiset maise­ maikkunat. Yläkerrassa on myös hulppea kattoterassi rauhalliseen oleskeluun. Alakerran keittiö ja tilava ruokailutila mahdollistavat suuretkin illanistujaiset ja ulkoterassi tuo lisätilaa vielä tähän­k in. Erillinen saunatila/spa antaa mahdollisuuden rentouttavaan saunomiseen omassa rauhassa. Pesutilaan voi sijoittaa ison kylpyammeen ja vilvoitella omalla terassillaan katseilta suojassa. XS-malli sopii myös vapaaajan asunnoksi.

2. kerros

Mittakaava 1:100 Arkkitehtisuunnittelu: Jussi Hietalahti, Arkkitehtitoimisto J10

Jämerä - Live your dream.

53


LOFT

Alakerrassa on pieniä loft-henkisiä yksityiskohtia: keittiössä kaappien yläosa on jätetty auki niin, että­ taustalla olevan portaikon kautta siivilöityy ­valoa keittiöön. Keittiötilan viereiseen seinään on osittain upotettu kaappitilaa massiiviseinärakenteeseen ja olohuonetilan teräspalkisto on näkyvissä.

54

Jämerä - Live your dream.


Loft M 4h+k+khh+kph+s+at+kattoterassi Huoneistoala 147 m2 I Kerrosala 196 m2

1. kerros

Sisään asuntoon tullaan suojaisan katoksen kautta, jonka vieressä sijaitsee lämmin autotalli ja reilusti tilaa varastoinnille. Eteisestä avautuvat näkymät yhtenäiseen keittiö-/olohuonetilaan, joka jatkuu suurten lasiseinien kautta samassa tasossa olevalle ulkoterassille. 2. kerros

Arkkitehtisuunnittelu: Jussi Hietalahti, Arkkitehtitoimisto J10

Mittakaava Jämerä - Live your1:100 dream.

55


Talotoimituksen sisältö Vesikattovalmiiksi yhdellä sopimuksella ja Jämerän valvonnassa Jämerä-kivitalo on helppo ja turvallinen­ hank­­­kia, sillä Jämerä antaa talotoimituksesta­ selkeän tarjouksen toimitus­sisältöineen, ja ­sitovine hintoineen sekä­ aikataulun­ toimi­ tukselle. Jämerä noudattaa Pien­talo­teol­ li­­­suuden ja kuluttajaviranomaisten ohjei­ ta­­ sitovan hinnan ja toimitussisällön ilmoit­­­­tamisesta. Jämerä on markkinoiden ainoa kivitalo,­ jonka saa val­miiksi asennettuna vesi­kat­to­­ valmiiksi saakka yhdellä sopimuksella. Talon rakentaminen­ suunnitellaan huolella ja rakentamiselle annetaan toteutuskelpoinen aika­­­tau­lu. Jämerä vastaa vesikattovalmiin toimituksen valvonnasta, rapotoinnista sekä tarkastuksista ja näin voit asioida yhden luotettavan tahon kanssa talosi vaativassa runkovaiheessa.

Suunnittelu

Hanketehtävät

Perustukset

Tontin raivaus, maatyöt

Ulkoseinät Väliseinät

Väli- ja yläpohja Vesikatto

Talotekniikka

Ikkunat ja ovet Tulisijat ja hormit Kodinkoneet ja

Täydentävät

varusteet

rakennusosat

Sisäpinnat Jämerä-asennus

Tilojen jako-osat

Materiaalipaketti sisältää myös suunnitelmat

Ulkopuoliset rakenteet Rungon pinnoitteet

Jämerä-talopaketin saa myös materiaalitoimituksena, jos haluat itse kilpailuttaa rakennusurakat. Kaikki Jämerä toimitukset sisäl­tävät arkkitehti- ja rakennesuunnittelun, joten tässäkin tapauksessa tiedät jo ennalta miten talosi rakenteet tehdään ja voit hankkia materiaalipakettisi pystytyksen haluamaltasi urakoitsijalta.

Jämerän toimittamat materiaalit

Jämerän asennus

Vesikattovalmiista on helppo jatkaa Suunnittele kotisi yhdessä arkkitehdin kanssa Talon hankinta alkaa joustavasta suunnittelusta yhdessä arkkitehdin kanssa. Voit hah­motella rakennuksen kokonaan itse­, tai käyttää pohjana valmiita malleja. Suunnittelu sisältyy aina Jämerä-talon hankintaan, eikä­ siitä veloiteta erikseen. Sen pohjalta saat tarjouksen tarkkoine toimitussisältöineen, sitovine hintoineen sekä aikatauluineen.

VIIKOT 1-10

56

VIIKOT 11-14 VIIKOT 15-30

Jämerä - Live your dream.

Tee sopimus toimituksesta, joka pitää Hankintasi on todella turvallinen: arvio raken­ nushankkeesta on alan tarkin, joten töiden aikana ei synny yllätyksiä. Sopimuksen tarkka noudattaminen sisältyy myyjän laatuun. Jämerä on markkinoiden ainoa kivitalo, jonka saat yhdellä sopimuksella valmiiksi asennettuna aina vesikattovalmiiksi saakka.

VIIKOT 31-60

Ammattilaiset rakentavat talosi vesikattovalmiiksi Voit jättää runkovaiheen työt Jämerän valvontaan ja vastuulle. Riittää, kun huolehdit maanrakennustöistä ja järjestät tontille kunnallistekniikan. Jämerä on nopein kivitalo pystyttää, sillä rakennuspaikalla ei tarvitse tehdä aikaa vieviä betonivaluja. Talosi koosta riippuen sen rakennusaika vesi­kat­to­ valmiiksi­on 2-4 kuukautta.

Sillä aikaa, kun Jämerä pystyttää taloasi voit keskittyä valitsemaa ja kilpailuttamaan mm. sisustusmateriaaleja, jotka ovat huomattava kuluerä talon rakentamisessa. Vesikattovalmiista talo­toimituksesta on helppo jatkaa töitä säältä suojassa ja kun uusi kotisi on valmis, on se taatusti laadukas, sillä sen rakensivat alan parhaat ammattilaiset.


Jämerä-kivitalon runko 1

Ulkoseinä Massiviset puolimetriä vahvat ulkoseinät toimivat sekä kantavina rakenteina että lämmöneristeenä. Seiniin ei tarvita lisäeristeitä tai höyrynsulkumuoveja ja tästä syystä seinien rakenteet säilyvät terveinä vuodesta toiseen. Harkot muurataan ohutsaumamuurauksella,­ jolloin rakenteesta saadaan vieläkin tiiviimpi ja ener­giatehokaampi.

2

2

Yläpohja Kun koko talon runko ylä­pohjaa ­myöten on samaa­ kivi­materiaalia,­saadaan ­talosta tiivis­ja energia­tehokas. Jämerä-talot ovat ­tutkitusti mark­­kinoiden ­tiiveimpiä. Kevytbetoninen ylä­pohja on myös ­paloturvallinen.

1 3

3

Välipohja Kevytbetonielementeistä ­tehty ­välipohja on natisematon, hiljainen ja nopea asentaa ja siihen on helppo asentaa mm. upotettavia valaisimia.

4 4 6

Palkit Aukkojen ylityspalkit tulevat tehtaalta määrä­mittaisina ja valmiiksi raudoitettuina.

5 5

Väliseinät Kevytbetoniharkoista­­muuratut ­väliseinät eris­tä­vät­hyvin ääntä ja ovat turvallinen­valinta märkä­tiloihin.

6

Portaat Jämerän kiviportaat eivät nitise eivätkä­ natise. Portaat asennetaan jo talon runkoa muuratessa,­ jolloin ei tarvita muita työnaikaisia portaita. Portaat voi päällystää esim. laatoilla tai parketilla oman makunsa mukaan.

7

7

Maanpaineseinät Kevytbetoniset maanpaineseinät on ­nopea asentaa, mikä säästää rakennusaikaa ja kus­tannuksia.

Jämerä - Live your dream.

57


Aeroc Jämerä Oy Fallåker 1, 02740 Espoo www.jamera.fi

58

Jämerä - Live your dream.

Jämerä taloesite 2013  
Jämerä taloesite 2013  

Jämerä taloesite 2013

Advertisement