Page 1

4/2017

REPORTASJE: To gode venner og en eldgammel unit

REPORTASJE: Små detaljer, stor suksess

GAVEKAMPANJE: Se baksiden


Leder | Hurra - vi er ISO-sertifisert! Null Hull utgis av Jacobsen Dental AS Adm. dir: Bjørn Myhre

Første juni 2017 ble en merkedag for Jacobsen Dental AS. Da hadde vi den avsluttende revisjon av vårt kvalitetsledelsessystem i regi av KIWA/Teknologisk Institutt. Det er ikke fritt for at vi hadde litt eksamensnerver da de to revisorene begynte sin granskning, men etter hvert som dagen skred frem ble det tydelig at dette skulle gå veien. Vi har da heller aldri vært i tvil om at bedriften har alt på stell, men det å skulle dokumentere alt mellom himmel og jord har ikke vært vår stil. Når vi nå besitter det etterlengtede sertifikatet har vi også gjort en annen oppdagelse, nemlig at prosessen har vært, er og vil være til stor nytte for oss i den daglige drift. Kvalitetsledelsessystemet hjelper oss å sette fokus på det som alltid har vært viktigst for oss, nemlig å ha fornøyde og lønnsomme kunder. Nå er det meste målbart, og vi kan i større grad enn tidligere iverksette målrettede tiltak for å bli enda bedre. Som kunde er du alltid velkommen til å gi innspill på kvaliteten i det vi leverer, bare da kan vi bli enda bedre.

Besøksadresse Jacobsen Dental AS, Alfaset 1. Industrivei 4, Oslo Postadresse Jacobsen Dental AS, Postboks 97 Alnabru, 0614 Oslo E-post firmapost@jacobsen-dental.no Web www.jacobsen-dental.no Telefon/faks Oslo T 22 79 20 20 F 22 79 20 21 Bergen T 22 79 20 20 F 22 79 20 71 Trykk Nr1trykk Grefslie Forsidebilde Thinkstock Vi tar forbehold om eventuelle prisendringer og skrivefeil. Alle priser er inklusive mva.

Når dette leses har forhåpentligvis alle hatt en god og avslappende sommerferie, og vi er klare med oppbrettede ermer til å gå løs på nye utfordringer. Vi er på hugget som aldri før!

Adm. dir. Bjørn Myhre

24

1

Ø M E R KE T ILJ

side 2 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Trykkeri

75

M

8


Innhold To gode venner og en eldgammel unit

6-8

Endelig ISO-sertifisert

12-13

Fiber forandrer tannbehandling

16-19

Små detaljer, stor suksess

24-25

Klinikkprosjektering

4

DNB

8

Røntgen

5, 10

Uniter

11, 20-21

Roterende instrumenter

14

Sterilen

15

Cad/Cam

22-23

Forbruksvarer

26-43

Se våre gode Se våre tilbud på tilbud på forbruksvarer forbruksvarer s. 6-8

s. 24-25

s. 26-43

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 3


Jacobsen Dental AS prosjekterer din klinikk

fra A til Å Slipp å benytte tid og ressurser på planlegging Optimaliser arbeidsflyten på klinikken Prosjektering utført etter byggetekniske forskrifter

Hvert år har vi prosjekteringsansvar for mellom 75 og 100 nye rom og klinikker. Jacobsen Dental AS har mer enn 40 års erfaring på dette feltet. Trenger du hjelp med oppstart eller ombygning av din klinikk, har vi kompetansen. Du vil få store fordeler ved å kontakte oss i forbindelse med nyetablering eller renovering av din klinikk.

Ta kontakt med Stein Arild på 22 79 20 20 eller sam@jacobsen-dental.no for mer informasjon eller for å avtale en befaring.

side 4 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Sidexis 4

-den nye standarden Moderne design og enkel diagnostikk av ALLE typer bilder i samme program. Intraorale røntgenbilder, foto, OPG og 3D – Du trenger bare ett program Sidexis 4!

Ta kontakt med Lars på tlf 22 79 20 20 for ytterligere informasjon og en demonstrasjon

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 5


To gode venner og en eldgammel unit Det siste Magne Åsberg gjør før pensjonisttilværelsen tar ham er å selge en splitter ny unit til en stabukk som har ventet i det lengste med å skifte ut sin 31 år gamle Siemens E1. Det kroner et kunde/ selger-forhold som har utviklet seg til ekte vennskap. Tekst: Erik Valebrokk, foto: Erik Valebrokk, Odd Børge Dybdahl

side 6 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Det er juni, og det lille tannlegekontoret til Odd Børge Dybdahl på Notodden er stengt i noen dager. En splitter ny Sirona Teneounit står nesten ferdig installert midt i rommet, og i en krok sitter Jacobsen Dentals servicetekniker Ragnar Tex Holusteini ved dataskjermen og forbereder de siste tekniske justeringene. Den nye uniten skal erstatte tannlegens første og, gjennom et mer enn 30 år langt yrkesliv, eneste tidligere unit. - Heeeeiii, der er du jo! Odd Børge stråler opp i et stort smil og tar imot Magne som en gammel venn når han får øye på oss der vi kommer innenfor dørstokken. Så er da også Magne og Odd Børge blitt svært gode venner med årene. Selv om rollene deres opprinnelig var som kunde og selger, har de gjennom et 20 år langt profesjonelt forhold også utviklet et vennskap som stikker dypere enn hva som er vanlig i slike relasjoner.

Det har sittet langt inne å kvitte seg med den gamle Siemens E1 som har fulgt ham gjennom hele praksisen, men nå har den trukket sitt siste sukk. - Fredag 2. mai røyk sentrifugen, og da jeg ringte Magne var han klar på at denne gangen kunne han ikke hjelpe meg. Han dømte den nedenom og hjem. Jeg hadde noe gammelt utstyr som hjalp meg til en nødløsning i seks uker, men denne gangen var det visst ingen vei utenom å kjøpe ny unit, ler han. - Jeg hadde ikke mye lyst til å skille meg av med den gamle heller da, så jeg har skrudd av noen gamle deler som suvenirer, sier han med et smil.

Så er kanskje ikke Magne Åsberg noen vanlig selger heller. Han besitter en teknisk ekspertise som best kan beskrives som intuitiv, og har siden 2001 også bedrevet teknisk support som ansatt i Jacobsen Dental. Og ikke minst har han vært den beste problemløseren Odd Børge hadde kunnet forestille seg. - Jeg har ikke hatt en eneste driftsstans på den gamle uniten og har ikke trengt å sende hjem en eneste pasient, forteller han. – Når noe har vært i veien har jeg ringt Magne, og han har løst floken hver gang. Som regel har vi kunnet ta det over telefon, men noen få ganger har han jo måttet komme ned også da. - Og hver gang har jeg spurt deg om du ikke skulle bytte ut det gamle rukkelet, repliserer Magne. – Og hver gang har du nektet. - Du tjener ikke mer penger med en ny unit så lenge motoren i den gamle går, er hva Odd Børge har å si til det. Sammen med sin utkårede Katharina Heyerdahl fra Jar i Bærum fant den blide haugesunderen Odd Børge veien til den lille telemarkbyen Notodden via studier i Bergen og et kortvarig engasjement i Tønsberg. Der ble han som nyutdannet tannlege kastet rett inn i et sommervikariat hos Ivar Daa. Da sommeren og vikariatet var over hadde ryktet om den nyutklekkede tannlegen spredd seg, og Daa som hadde eget privatfly tok Odd Børge opp i lufta, dro en æresrunde om Gaustatoppen og landet på Notodden. På landingsstripen satt Geir Atle Kvamme og ventet i golfen sin og hadde bruk for hjelp. Han tilbød Odd Børge et halvtårs engasjement på tannlegekontoret sitt. Det ble til fast ansettelse, og etter et par år åpnet Odd Børge Dybdahl sin egen praksis. Og kjøpte sin høyt skattede Siemens E1-unit. - Det var jo datidens Mercedes innen uniter. Jeg mener jeg betalte 260 000 kroner for den, alt inkludert, og det var en solid investering. Den var ikke Nemko-godkjent, men jeg lot meg overbevise om at den holdt en høyere kvalitet enn alt annet som fantes på markedet. Det stemte jo godt, gliser han.

Magne tror nesten ikke det han hører. – Hva skal du med dem? spør han uten at Odd Børge helt er i stand til å gjøre rede for det. Der Odd Børge har vært stedfast i snart 31 på samme tannlegekontor, har Magnes liv vært adskillig mer mobilt. Som utegående selger for Jacobsen Dental har han kjørt mil etter mil over hele østlandsområdet, og selv om han de siste 15-16 årene også har vært mye på kontoret er det veien som har vært det viktigste stedet i Magnes yrkesliv. Han kaller det en livsstil mer enn en jobb og kan med hånden på hjertet si at han aldri har gruet seg til en ny dag. - Jeg kommer til å savne det nå som jeg pensjonerer meg, selvsagt. Selv om jeg trives utmerket i mitt eget selskap er jeg også en sosial person og har hatt stor glede av å møte og omgås folk som Odd Børge, sier han. – Det har alltid vært viktig for meg å snakke med kunden, selv om det tar tid. Slikt blir det gode kundeforhold av, og i enkelte tilfeller også vennskap. Magne og Odd Børge deler interesse for både tekniske duppeditter, biler og fiske og snakker pasjonert om det ene og det andre der vi sitter på tannlegekontoret på Notodden. Begge synes det er stas at Magnes siste jobb som selger har vært å selge en ny unit til akkurat Odd Børge. Selv om han har strittet imot all den tid de har kjent hverandre er han tross alt glad for at den gamle uniten tok kvelden mens Magne fremdeles kunne NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 7


gi ham et tilbud på en ny modell. At det tok litt ekstra lang tid før han faktisk var villig til å kjøpe en ny, skyldes nok Magnes tekniske kompetanse like mye som en innebygd stahet hos Odd Børge. Den gamle Siemens-uniten har tross alt vært fikset på et stort antall ganger. - Jeg elsker å reparere ting, bekrefter Magne. - Det vet jeg. Og jeg har vært så glad i den uniten, stråler Odd Børge. Men alt har sin ende, også en Siemens E1 som en gang i tiden var det råeste markedet hadde å tilby, og Odd Børge gleder seg til å finne ut av sin nye Sirona Teneo. Den har til og med en massasjefunksjon i ryggen slik at pasientene skal slappe ekstra godt av og fokusere på andre ting enn at Odd Børge pirker og graver og borer i munnen på dem. Det er en unit med alt både tannlege og pasient kan ønske seg. Om den 58 år gamle Odd Børge vil bruke den i 30 år er ytterst tvilsomt, men at han vil beholde den yrkeskarrieren ut er det ingen tvil om. - Men nå ringer du ikke meg om det oppstår problemer med den nye uniten, formaner Magne. - Slapp av, jeg ringer deg kun for å snakke fiske, forsikrer Odd Børge og tar sin gamle venn i hånden en siste gang.

Hvorfor binde egenkapital eller bruke av kassakreditten? Leier du driftsmidler, binder du ikke kapital og har dermed større handlefrihet Jacobsen Dental har hatt et godt samarbeid med DNB Finans siden 2004 og vi opplever at stadig flere tannleger ser fordelen av å leie tannlegeutstyr. Leie betyr at DNB Finans kjøper og eier det utstyret bedriften din trenger og leier det til deg mot en avtalt månedsleie over et avtalt tidsrom. Det betyr mindre administrasjon, større økonomisk handlefrihet og bedre konsentrasjon om kjernevirksomheten. Fordelene ved leie som finansieringsform: • • • • • • • •

Inntil 100 % finansiering Binder ikke driftskapital som kan benyttes til andre formål Forenklet økonomistyring Gir forutsigbare kostnader Enklere budsjettering og regnskapsførsel Belaster ikke øvrige pantesikkerheter Enklere etablering av sikkerhet Enkelt å bytte til nytt utstyr eller supplere med tilleggsutstyr

Snakk med vår selger om leie ved din neste investering eller ta direkte kontakt med DNB Finans: Jon T. Lande, tlf.: 941 47 625, e-post: jon.tore.lande@dnb.no

JACOBSEN DENTAL ANBEFALER LEIE


Orthophos SL 3D Low Dose Samme dose som en intraoral undersøkelse,

men med nytten til en 3D-undersøkelse Utrolig men sant! Her kan du nå ta røntgenundersøkelser av pasienten med dose fra 3 μS - 20 μS – i 3D! Retinerte hjørnetenner, kontroll av implantat, lokalisering av røtter på visdomstenner, analyse av luftveiene Ring Lars på 22 79 20 20.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 9


Sirona XIOS Supreme Sliter du med dårlige bilder på dine eksisterende sensorer? Bytt de til XIOS Supreme og opplev forskjellen! Har du hatt, eller har, en «leieavtale» det nesten ikke er mulig å skjønne hva inneholder? Og hvor lenge den varer? Og som nesten er umulig å komme seg ut av? Bytt til XIOS Supreme! Vår samarbeidspartner DnB sikrer deg de beste betingelsene og lav månedsleie i avtalt periode.

Ta kontakt med Lars på tlf 22 79 20 20 for ytterligere informasjon og en demonstrasjon

Dürr VistaScan Mini View Markedets minste skanner – markedets høyeste oppløsning Konstruert for framtiden – Alle intraorale formater, også okklusal Fullt integrert i Sidexis – Ingen trege TWAIN-koblinger med dårlig oppløsning Som supplement til XIOS Supreme – eller som klinikkens primærløsning. Ta kontakt med Lars på tlf 22 79 20 20 for ytterligere informasjon og en demonstrasjon side 10 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


INTEGO Ambidextrous

Fra høyre til venstre på 15 sekunder Nyhet! Se den nå på www.jacobsen-dental.no


Endelig ISO-sertifisert Det er et stolt team hos Jacobsen Dental som feirer at selskapet nĂĽ er kvalitetssikret gjennom sitt splitter nye ISO-sertifikat. Tekst og foto: Erik Valebrokk

side 12 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


ISO 9001 – det låter tøffere enn et overlydsfly eller et superdrug, men er i realiteten noe så tillitsvekkende som et internasjonalt anerkjent kvalitetsstempel. Det å bli ISO-sertifisert er ingen enkel oppgave, og det er først nå – etter nærmere 50 års virksomhet – at Jacobsen Dental har søkt om medlemskap i denne eksklusive klubben. Det skyldes at det har gått fint uten, men at det i 2017 er tid for å jekke opp tilliten til kundene det lille ekstra hakket. - Så lenge ting ikke er myndighetsstyrt blir det lett til at man som bedrift hopper over de frivillige sakene så lenge de ikke er strengt nødvendige, forklarer administrerende direktør Bjørn Myhre i Jacobsen Dental på spørsmål om hvorfor selskapet ikke har søkt å bli ISO-sertifisert tidligere. – Det stilles utrolig strenge krav til å bli ISO-sertifisert, men vi ser at halve markedet vårt er det offentlige, og der begynner forventningene til at selskaper skal ha kvalitetssikringssystemer å øke i omfang. Det betyr i klartekst ISO, så nå har vi brettet opp ermene og gjennomført alle tiltakene som skulle til for å få sertifiseringen, sier en stolt direktør. ISO omfatter alle slags virksomheter og vedlikeholdes av International Organization for Standardization. ISO 9001 er en type sertifisering som overordnet handler om kvalitetsstyring. Sertifiseringen går direkte inn i bedriftens hjerte og sjel og stiller strenge krav til blant annet kvalitetsledelse, produktdesign, kundebehandling, dokumentkontroll, internopplæring, internrevisjon og ledelsesevaluering. - Det har vært litt av en jobb, bekrefter Myhre. – Men et sted i prosessen så vi lyset. Vi innså at dette er noe som vil ha stor verdi ikke bare for selskapet, men også for de ansatte, og ikke minst, kundene. Vi er 50 år som bedrift til neste år, og selv om

vi vet at vi gjør mye riktig vil ISO-sertifiseringen innebære at vi er forberedt på alle tenkelige og utenkelige situasjoner, at vi har systemer og rutiner på plass som gjør oss rustet til det meste. - Det handlet om å ta et nytt steg, å ta en vurdering på om vi kan leve med en usikkerhet eller ikke, sier business controller Geir Espegren Dutta. – ISO-systemet tvinger deg til å ta stilling til alt mulig. Enkelte feil kan kanskje ikke unngås, men mye kan hindres, og der kommer ISO inn i bildet. Det blir fort til at man søler bort mye tid med unødvendig brannslukking, og det vil ikke skje nå. - Det er også en motivasjon for de ansatte som jeg ikke var forberedt på, sier Myhre. – Alle har vært helt fantastiske til å ta imot dette tiltaket, og det er så jeg blir rent rørt, smiler direktøren. Det aller viktigste er likevel at kundene skal ha en trygghet om å få kvalitet i alle ledd. - Gjennom ISO 9001 er vi eksempelvis pålagt å dokumentere at alle produktene vi selger kommer fra sikre kilder eller leverandører, sier Myhre og får full støtte fra Dutta: - Kunden står i sentrum for alt vi gjør. At Jacobsen Dental nå er ISO 9001-sertifisert betyr ikke at ledelsen kan lene seg tilbake og tro at alt går på skinner herfra og hjem. Tvert imot er det nå det virkelige arbeidet begynner. Sertifiseringen fornyes årlig i det som er en løpende prosess, og følger ikke selskapet opp de mange kravene ryker den like fort som den kom. - Vi er på hugget som aldri før! avslutter Bjørn Myhre. NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 13


Roterende instrumenter meget høy kvalitet, til fast lavpris!

T2 CONTROL TURBIN:

kr 8 100,-

T1 C40L BLÅTT VINKELSTYKKE:

kr 6 100,-

T1 C200L RØDT VINKELSTYKKE:

kr 9 800,-

Det er en myte at Sirona sine intrumenter kun passer til Sirona! Sirona turbiner kan bestilles med koblinger slik at de passer: Sirona, Kavo - Multiflex, W&H – Rotoquick Dette dekker alle koblinger til de anerkjente unitene som blir solgt i dagens marked. Sirona vinkelstykker passer alle mikromotorer i dagens marked.

Vi gir 3 års garanti mot fabrikasjonsfeil på vinkelstykker fra Sirona (2 år på turbiner).

For mer informasjon, ring Esben eller Kristian på tlf 22 79 20 20

side 14 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


DET SISTE INNEN STERILISERING

Hva er hemmeligheten? |x/à|n+ |y/b|n = 1 Se filmen! http://youtu.be/6U6rBY9_JDM

GETINGE QUADRO AVANTI AUTOKLAV Getinge har nå produsert markedets mest produktive bordautoklav ved hjelp av banebrytende ideer og teknikk. Det superelliptiske kammeret kombinerer den opplevde romsligheten ved et rundt kammer med kapasiteten til et kvadratisk kammer. Til tross for økt produktivitet har vi redusert både yttermål og vekt, sammenliknet med K-serien. En normal B-prosess med last på ca. 2,5 kg kjøres på 24 minutter inklusive tørketid!

Type: B-autoklav (EN 13060) Kammervolum: 18 l = 5 kassetter m/lokk eller 8 brett u/lokk Programtider: Fra ca 15 min Kapasitet: 16 brett u/lokk pr. time (standard B-program 24 min) Yttermål ca (H x B x D): 475 x 455x 570 mm Vekt ca: 53 kg

Integrerte og ekstremt lett tilgjengelige vanntanker med nivåkontroll og vannkvalitetsensor. Enveis vannsystem med mulighet for direkte tilkobling til vann og avløp. Prosesslagring via USB, printer eller via LAN/ethernet til lokal PC. Hygienisk, tydelig og intuitivt touch-display i farger. Kort oppvarmingstid, energisparefunksjon og lavere vekt gir lavere energiforbruk og derved mindre miljøbelastning.

For mer informasjon, kontakt Anita på telefon 22 79 20 20 NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 15


Forskning og utvikling

Fiber forandrer tannbehandling Professor Pekka K. Vallittu DDS, PhD, Finland

side 16 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Bilde 1 Ved å etterlikne den fibrøse mikrostrukturen hos naturlige fiberforsterkede kompositter av tre, f.eks. bjørk (Betula pubescenes) eller ben, dentin og sener, er det blitt utviklet en ny gruppe biomaterialer. Gruppen beskrives som fiberforsterkede kompositter og brukes blant annet til brokonstruksjoner og i avanserte kompositter til tannfyllinger.

Bilde 2 Tverrsnitt av glassfibermaterialet everStick®. Fiberforsterkning skapes med ensrettede glassfibre og en polymer-/resinbasert gelmatrise. Polymer-/resingelen binder sammen de enkelte glassfibertrådene til fiberbuntene, hvilket gjør håndteringen enklere. Fiberbitene er elastiske, litt klebrige og binder lett til tennene.

Bilde 3 Skjematisk bilde av everStick®-fibre. everStick® C&B-matrisen består av 4 000 silaniserte glassfibre impregnerte med PMMA (polymetylmetakrylat) og bis-GMA.

Muligheten for å erstatte skadet tannsubstans med moderne adhesiv teknikk innebærer en ny æra for konserverende og protetisk tannbehandling. Den nye æra karakteriseres av minimalinvasiv tannbehandling og ikkemetalliske materialer.

gjort med kompositter. Utviklingen av partikkelbaserte fyllingssystemer har gjort komposittmaterialene mer holdbare og slitesterke samtidig som bare mindre forbedringer kunne oppnås når det gjelder mekaniske egenskaper og polymeriseringskontraksjon.

Selv om adhesive teknikker utvikles betydelig, spesielt med dentinbonding, har bare små fremskritt blitt

Vitenskap som henter inspirasjon i naturlige strukturer betegnes som biomimetikk. Naturen forsyner oss med materialkomponenter som kan kombineres til ulike sammensetninger. I mange sterke og motstandsdyktige naturmaterialer er den viktigste bestanddelen fibre. Eksempel på naturlige kompositter er tre, ben, ligament, dentin og emalje. Fibre som er sterkere enn bindingsmaterialets matrise og fester riktig på matrisen, kan på en effektiv måte forsterke materialet. Av den grunn har fiberforsterkede kompositter (FRC, Fiber Reinforced Composites) blitt brukt i en mengde ulike tekniske og hverdagslige applikasjoner siden 50-tallet.

”Fibre gir sterkere restaureringer og har forandret dagens tannhelsetjeneste med nye behandlingsmuligheter og løsninger for chairsidebehandling.”

Interessant nok har bruk av FRC-materiale i tannbehandling, og helsetjenesten forøvrig, økt langsomt til tross for et akutt behov for gunstige materialer med høy mekanisk og estetisk kvalitet.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 17


Bilde 4a–4c

Minimal-invasiv fiberforsterket komposittbro framstilt med everStick® C&B.

Bilde 5 Mikroskopbilde av everX Posteriorfiberforsterket komposit.

I tannbehandling brukes for tiden FRC-materialer i fast og avtagbar protetikk, restaureringer, ortodonti, endodonti og periodonti. De siste applikasjonsområdene finnes innen kirurgi der implantater produseres i FRC-materiale. FRC-teknikken fikk et gjennombrudd i år 2000 med lanseringen av everStick® av Stick Tech Ltd, et foretak i GC-konsernet, og nå utvides bruksområdet for FRC-materialer ytterligere med et nytt kompositt fyllingsmateriale – everX Posterior.

Erstatning av tapte tenner Det vanligste bruksområdet for fiberforsterket komposittmateriale er ved erstatning av en eller flere tapte tenner. Faste tannerstatninger kan framstilles enten direkte i munnen, chairside eller av tanntekniker. Forankringselementet i fast protetikk kan være vinger som binder til tannoverflaten, innlegg, onlays, kroner og rotkanalstifter. Faste tannerstatninger som framstilles av fiberforsterkede materialer og bygges opp med flere lag egnet kompositt er endelige løsninger med en forventet livslengde på over 10 år.

Referanser ◊◊ Vallittu PK. Flexural properties of acrylic polymers reinforced with unidirectional and woven glass fibres. J Prosthet Dent 1999;81:318-326. ◊◊ Lassila LVJ, Nohrström T, Vallittu PK. The influence of short-term water storage on the flexural proper¬ties of unidirectional glass fibre-reinforced composite. Biomaterials 2002;23:2221-2229. ◊◊ Narva K, Vallittu PK, Yli-Urpo A. Clinical survey of acrylic resin removable denture repairs with glass-fibre reinforcement. Int J Prosthodont 2001;14:219-224. ◊◊ Tezvergil A, Lassila LVJ, Vallittu PK. The effect of fibre orientation on the thermal expansion coefficients of the fibre- reinforced composites. Dent Mater 2003;19:471-477. ◊◊ Le Bell A-M, Tanner J, Lassila LVJ, Kangasniemi I, Vallittu PK. Depth of light initiated polymerization of glass fibre- reinforced composite in a simulated root canal. Int J Prosthodont 2003;16:403-408. ◊◊ Dyer SR, Lassila LVJ, Alander P, Vallittu PK. Static strength of molar region direct technique glass-fibre-reinforced composite fixed

side 18 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


En spesialfunksjon hos everStick®-materialet er en polymerstruktur mellom silaniserte glassfibre. Polymeren er en blanding av varmeherdede og termoplastiske polymerer som danner en såkalt semi-interpenetrerende polymernettverksstruktur (semi-IPN). Semi-IPNstrukturen forsterker polymermatrisen, gjør FRCmaterialet enklere å håndtere og byr på gode overflater for bonding for kompositter og sement. Når en tannlege eller tanntekniker planlegger en fiberbasert behandling må spesiell vekt legges på støttekonstruksjonens utforming og bruk av adhesivsystem av høyeste kvalitet. En fiberforsterket everStick®-konstruksjon består av følgende deler: 1. Hovedkonstruksjon (forankrer og gir vertikal støtte) 2. Vinger/kroner (står imot vridningskrefter) 3. Pontic-støtte (eliminerer risiko for delaminering av pontic)

Komposittfyllinger Den vanligste årsaken til at en komposittrestaurering ikke holder er sekundærkaries og sprekker i komposittfyllingen. Disse står i forhold til materialets egenskaper. Det er spesielt for fyllingskompositter at det er en tilbøyelighet for formering av frakturer og dermed en lavere skadetoleranse, som bidrar til frakturer. På den andre siden så beholder fillersystemet komposittens isotropiske struktur når det gjelder dens mange egenskaper, deriblant polymeriseringskrymping. Krympingen gir opphav til tomrom mellom fyllingen og tannen, og skaper predisponering for sekundærkaries. Studier fra forskning på fiberforsterkede materialer i tannfyllinger har vist hvordan strukturen hos en restaurert tann kan bli mer biomimetisk. everX Posterior er en kompositt, forsterket med korte fibre, som benyttes som vevserstatning i skadede tenner og da først og fremst dentin.

Professor Pekka K. Vallittu DDS, PhD er spesialist i protetikk, annerkjent av European Prosthodontic Society, og utdannet tanntekniker. Han har en ledende posisjon ved avdelingen for biomaterial-vitenskap og Turku Clinical Biomaterials Centre ved institusjonen for tandbehandling ved universitetet i Åbo i Finland. www. biomaterials. utu.fi

Fibermaterialet i everX Posterior likner kollagenet i dentinet og forsterker den restaurerte tannen samtidig som polymeriseringskrympingen kontrolleres og minskes av fibrene. everX Posterior brukes som dentinerstatning i skadede tenner og skal dekkes med en konvensjonell kompositt.

Oppsummering

Fibre gir sterkere restaureringer og har endret dagens tannbehandling med nye behandlingsmuligheter og løsninger for chairside-behandling.

partial denture. J Oral Rehabil 2005;32:351-357. ◊◊ Mannocci F, Sheriff M, Watson TF, Vallittu PK. Penetration of bonding resins into fibre posts: a confocal microscopic study. Endodont J 2005;38:46-51. ◊◊ Garoushi S, Lassila LVJ, Tezvergil A, Vallittu PK. Fibre-reinforced composite substructure: load-bearing capacity of an onlay restoration and flexural properties of the material. J Contemp Dent Pract 2006;7(4):1-8. ◊◊ Garoushi S, Vallittu PK, Lassila LVJ. Fracture resistance of short random oriented glass fibre-reinforced composite premolar crown. Acta Biomater 2007 Sep;3(5):779-84. ◊◊ Lammi M, Tanner J, Le Bell-Rönnlöf ◊◊ A-M, Lassila L, Vallittu P. Restoration of endodontically treated molars using fiber reinforced composite substructure. J Dent Res 2011; 90 (Spec Iss A): 2517

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 19


XO FLEX

I tråd med det legendariske Flex unitkonsept presenterer vi herved XO Flex. En unit basert på mer enn 65 års erfaring, kontinuerlig produktutvikling og perfeksjonering av detaljer. side 20 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Din unitspesialist i Norge Vi tilbyr et bredt sortiment innen uniter. Jacobsen Dental kan tilpasse uniter for ethvert behov. Det viktige for oss er at kunden får den uniten som passer både brukeren og pasienten sitt behov. Du får også ved å kjøpe unit fra Jacobsen Dental AS en utrolig høy produktkvalitet, og noen av landets beste teknikere for service eller oppgraderinger.

Vi kan tilby uniter spesielt tilpasset: • Tannpleiere • Kjeveortopeder • Endospesialister • Kirurger • Allmenntannleger • Venstrehendte

Går du med tanker om en ny unit har vi alle våre modeller utstilt ved vårt showroom i Oslo. Her kan du sette deg ned i fred og ro med en av våre selgere som vil hjelpe deg med å finne uniten etter dine krav og ønsker. Unit er tross alt et arbeidsverktøy som blir brukt hver arbeidsdag i opptil 12 timer. I gjennomsnitt kjøper en tannlege 2-3 uniter i løpet av et yrkesaktivt liv, det er derfor viktig at man er kvalitetsbevisst og kjøper riktig utstyrt unit.

Bestill unit av Jacobsen Dental AS før Nordental og få med Lounge polster eller soft polster med i prisen!

Verdi 15.000-25.000,Kontakt oss i dag på 22 79 20 20

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 21


DIGITALE frihet til

Digitale avtrykk til din tanntekniker

side 22 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


AVTRYKK

Spar 130.000 kr ved kjøp av CEREC-system nå! Ta kontakt med Edham, Kristian eller Dag Ronny på 22 79 20 20 for mer informasjon.

å velge

Eller til egen freser

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 23


Små detaljer, stor suksess Homan Zandi er spesialist i endodonti, universitetslektor, PhD-kandidat, og foredragsholder – blant annet for Jacobsen Dental – og er en mann som har jobbet hardt og målrettet for å komme dit han er. Dette er hans historie. Tekst: Erik Valebrokk Foto: privat Hva gjør du når du kommer alene fra et krigsherjet og autokratisk Iran som 17-åring, i kjølvannet av revolusjonen i 1979 og den påfølgende krigen mot Irak? Valgmulighetene er selvsagt flere, men Homan Zandi var ikke i tvil: Han måtte lykkes, han måtte bli noe. Foreldrene hadde sendt ham, sitt yngste barn, ut i verden mens de selv måtte vende tilbake til det urolige hjemlandet. Det var en gest Homan måtte hedre på best mulig måte, og i dag er han blant Norges fremste eksperter i endodonti. - Jeg var ti år gammel i 1979 under revolusjonen, forteller han. – Iran var jo et fritt land, og det første året gikk greit. Men det ble fort verre. Da krigen mot Irak startet ble det virkelig ille. Bombene falt over Teheran, og jeg husker godt at vi gjemte oss i kjelleren. Neste dag gikk vi ut for å se hvem som var døde. Fra jeg var 10 til 16 år levde jeg i et helvete på jord. Jeg så mye rart, sier Homan og blir mørk i blikket. I dag har han egen praksis i Oslo, nærmere bestemt i Parkveien 60, rett ved den amerikanske ambassaden, i bygget som kalles side 24 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

«Tanngarden» på grunn av de mer enn 15 tannlegekontorene der. - Jeg jobber litt som allmentannlege, kanskje 10-20 prosent av tiden. Det hjelper meg til å tenke helhetlig og gjør meg bedre på alle områder. Det er jo godt å vite at jeg kan gjøre hele jobben der og da, så ikke pasientene nødvendigvis må sendes fra kontor til kontor, sier han. Homan hadde to eldre søsken som begge var flyttet til USA, og da han var 16 tok foreldrene ham til Tyrkia for å komme vekk fra krigshandlingene i hjemlandet. Homan tok artium i løpet av det året han var der på en iransk skole, men han kunne ikke reise tilbake. Han var i vernepliktig alder, og ville blitt utskrevet til krigen som da herjet på femte året. For å gjøre en lang historie kort endte det med at foreldrene fikk sendt Homan til Norge som flyktning. Det gjorde inntrykk på den nå 17 år gamle ungdommen. - Jeg husker godt da jeg kom til flyplassen i Norge og ble møtt


mmen man sa

Ho

far i med sin

Homan med sin fetter

Iran

Homan som 17-åring,

rett etter å ha flyktet til

av to store og skummelt utseende politimenn, helt alene. Jeg ble behandlet fint, men da begynte jeg virkelig å tenke over hvorfor verden er som den er og hvor mye fælt som skjer. Det første året ble Homan flyttet fra sted til sted før han kom til asylmottaket på Hornsjø Høyfjellshotell.

i Ankara

Ankara

Journal of Endodontics spesielt høyt. I skrivende stund er han i ferd med å fullføre en artikkel det har tatt tre år å få ferdig. Det siste sier også noe om dedikasjonen og om ambisjonene til Homan Zandi. Han har en arbeidsmoral og en stå på-vilje av de sjeldne, og koblet med et høyt kunnskapsnivå og lang pedagogisk erfaring er det ikke rart han er en populær kursleder og foredragsholder.

- Det er jo… et vakkert sted, men… Du går der og venter og venter, og rundt deg er de fleste i samme situasjon. Mange er fortvilet og redde, og jeg opplevde at flere begikk selvmord. Omsider kom svaret Homan hadde ventet på, og han ble bosatt i Oslo. Der søkte han på universitetsplass, samtidig som han måtte ta seks-syv allmenfag der han fikk seksere hele veien. - Jeg var vant til et høyt utdannelsesnivå fra Iran, så det gikk greit. Utfordringen var jo først og fremst å lære norsk. Han ville først inn på biologi der han studerte i et år, men skiftet retning og satset på å bli tannlege i 1990. Derfra gikk det slag i slag. I 1996 var han ferdigutdannet Cand. Odont. og kunne gi seg i kast med tannlegegjerningen. Det førte ham først til Fosnavåg på Mørekysten der han «lærte masse» før han dro til London og jobbet både for det offentlige National Health Service, King´s College Dental Hospital og flere private klinikker. I 1998 var han tilbake i Norge og bosatte seg i Oslo. I 2003 ble han spesialist i endodonti og fikk samtidig henvisningspraksis. Han er også universitetslektor og underviser og holder foredrag i andre sammenhenger. Blant annet har han innledet et nytt samarbeid med Jacobsen Dental. - Vi hadde det første kurset i mai hvor det kom så mange som 30-40 deltagere, og vi snakker om å holde iallfall fem-seks kurs i året. Vi får se. Det kommer til å bli både femtimerskurs som det vi holdt sist og heldagskurs. Det er veldig mange emner å gå gjennom, så vi trenger tiden. Det er også et mål at vi skal holde kurs over hele landet, ikke bare i Oslo, forteller han. Helt fra Homan startet tannlegestudiene for snart 30 år siden har han bedrevet forskning og skriver vitenskapelige artikler. Han er også i ferd med å opprette en blogg som skal knyttes opp mot klinikkens hjemmeside der han skal legge ut fagartikler og kasuspresentasjoner med relevans. Han forteller om viktigheten av å få publisert artiklene sine i anerkjente tidsskrifter og holder

I tillegg til å være universitetslektor og holde foredrag, har Homan Zandi sin egen henvisningspraksis

At han valgte å bli endodontist skyldes til en viss grad at Homan er opptatt av små detaljer. Han elsker hemmelighetene som åpenbares gjennom en mikroskoplinse og er veldig detaljfokusert. Han er også sønn av en kunstner og tegner en del selv. Det er en øvelse som gjør ham fokusert og rolig og skyver stress til siden. Homan slutter heller ikke å søke ny kunnskap selv og tar for tiden en doktorgrad i effekt av irrigasjonsmidler på bakterier i infiserte rotfylte tenner. Dessuten er han opptatt av å følge med på alt som skjer både på utstyrsfronten og diagnostiseringsfronten som ser en rivende utvikling. - Samboeren og barna mine synes det blir litt vel mye jobb, men det gir meg så mye tilbake. Og vitenskap handler ikke bare om deg selv, det handler også om at vi må gi kunnskapen videre, avslutter Homan. Se siste side i magasinet, og følg med på www.jacobsen-dental.no for å oppdatere deg på kursplanen til Homan Zandi. NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 25


TILBUD

GC-annonse

everStick

®

fra GC

fiberforsterkninger for daglige utfordringer • Pålitelige • Enkle å bruke • Minimal invasive • Ekstra sterke • Estetiske • Vitenskaplig bevist • Kostnadseffektive

GC NORDIC AB Box 703 96 SE-107 24 Stockholm Sverige Tel. +46 850 636 185 info@nordic.gceurope.com http://www.gceurope.com/local/nordic

side 26 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


everStick

Et prepolymerisert glassfibermateriale med patentert kjemi. Gode fysiske egenskaper, elastisk med lett klebende overflate. Kompatibel med alle typer bonding, kompositt og akryler. Kan bl.a. brukes til splinting, traumefiksering, metallfrie retainere, rammeverk for overflateretinerte broer.

everStick starter kit 8 cm C&B, 8 cm PERIO, 30 cm NET, 5 x 1,2 mm POST, resin 5 ml, G-ænial Flo 2 ml, 3 stk plasseringsinstrumenter Best.nr. 686500

Kr 4590

D-Light Pro autoklaverbar herdelampe fra GC Ledningsfri autoklaverbar LED-lampe som herder alle typer materialer. Lampen har integrert radiometer og to batterier som kan lades opp samtidig i ladestasjonen. Lampen veier kun 90 g inkl. batteri og 8 mm lysleder. Lampen kan autoklaveres når de elektroniske delene er fjernet. 3 programmer: • High Power: Lysintensitet 1400 mW/cm2 • Low Power: Lysintensitet 700 mW/cm2 • Detection mode: fiolett, UV-nært lys for å identifisere frakturer, mikrolekkasjer, overskudd på sementer o.l. Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Best.nr. 854931

Kr 11990

Prisene er inklusive mva.

Kjøp GC produkter for kr 4000 og få en lekker Klong blomstervase (vær rask – begrenset antall vaser)

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 27


TILBUD

Kvalitetsprodukter til faste lave priser

M+W Drikkebeger

M+W Servietter

18 cl. 3000 stk i kartong.

Servietter i Polyetylenplast og papir. Til pasient eller svingbord. Meget god absorberingsevne. 45 x 33 cm, 500 stk.

Best.nr. 357679 grønn Best.nr. 356044 hvit Best.nr. 356045 blå Best.nr. 356046 gul Best.nr. 356047 oransje Best.nr. 356048 rød Best.nr. 356049 lilla Best.nr. 356050 mikset farge

Best.nr. 359990 mørk blå Best.nr. 359991 gul Best.nr. 359992 grønn Best.nr. 359993 lilla Best.nr. 359994 rosa Best.nr. 883194 hvit Best.nr. 883195 oransje

Kun kr 459

Kun kr 149

M+W Munnbind

M+W Bomullsruller

M+W Dispenser for bomullsruller

Latexfrie munnbind, 3-lags, med strikk. 50 stk per eske – 10 esker i en kartong.

Svært absorberende, klorfri og lofri med myk overflate for god pasientkomfort. Lengde 38 mm. 300 g, 600 stk.

For hygienisk oppbevaring av bomullsruller. Velg mellom hvit, gul eller blå.

Best.nr. 356036 hvit Best.nr. 356037 blå (myk) Best.nr. 885727 grønn

Best.nr. 883116 str 1 – Ø 0,8 cm Best.nr. 883117 str 2 – Ø 1,0 cm Best.nr. 883118 str 3 – Ø 1,2 cm

Best.nr. 883119 Best.nr. 883120 Best.nr. 883121

Kun kr 69

Kun kr 65

Kun kr 62 side 28 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

blå gul hvit

www.jacobsen-dental.no


M+W Spyttsugere flex

M+W Pasientservietter

M+W Polerbørste

Bøybare sug med avtagbar hette. Innvendig metalltråd gjør at suget kan bøyes til ønsket form. Lengde 12,5 cm, 1000 stk.

Pasientservietter i polyetylenplast og papir med knyting bak. Meget god absorberingsevne. Selges perforert på rull. 53 x 61 cm, 80 stk.

Nylon, 12 stk

Best.nr. 357745 blå Best.nr. 357746 gul Best.nr. 357747 grønn Best.nr. 357748 oransje Best.nr. 357749 rød

Best.nr. 883109 blå Best.nr. 883110 gul Best.nr. 883111 grønn Best.nr. 883112 lilla Best.nr. 883113 oransje Best.nr. 883114 rosa Best.nr. 883115 hvit

Kun kr 259

Best.nr. 356015 medium Best.nr. 356016 ekstra myk

Kun kr 68 Naturbust, 12 stk. Best.nr. 356014

Kun kr 65

Kun kr 152

Kr 152,-

M+W Tanntråd Best.nr. 356000 mint vokset, 25 m

Kun kr 22

Best.nr. 356001 mint uvokset, 25 m

Kun kr 22

Best.nr. 356002 vokset, 15 m

Kun kr 12

Tilbudet gjelder til 24. september 2017

M+W Engangstannbørster

M+W Tannbørster voksen

Med tannkrem, 100 stk.

Stk.

Best.nr. 342285 grønn Best.nr. 342286 gul Best.nr. 342287 blå Best.nr. 342288 oransje Best.nr. 342289 rosa Best.nr. 883210 assortert

Best.nr. 358360 rosa Best.nr. 358361 gul Best.nr. 356151 grønn Best.nr. 356152 blå

Kun kr 132 Prisene er inklusive mva.

Kun kr 9 NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 29


TILBUD

TePe tannbørster med eget trykk!

AD170022NO

Velkommen til å kontakte vår kundeservice på info.nordic@tepe.com for råd og ytterligere informasjon. Bestillinger kan gjøres via Jacobsen Dental.

www.tepe.com side 30 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


TePe Interdentalbørster Finnes i 9 forskjellige fargekodede størrelser. Plastbelagt metalltråd for sikker og skånsom rengjøring. Ergonomisk grepvennlig skaft.

Refill 8 stk - kr 28 1 eske inneholder 8 stk x 10 Best.nr. 875724 Best.nr. 875719 Best.nr. 875723 Best.nr. 875728 Best.nr. 875725 Best.nr. 875720 Best.nr. 875730 Best.nr. 876213 Best.nr. 879598

Rosa Oransje Rød Blå Gul Grønn Lilla Grå Sort

0,4 mm 0,45 mm 0,5 mm 0,6 mm 0,7 mm 0,8 mm 1,1 mm 1,3 mm 1,5 mm

Interdentalbørstene finnes også i ekstra myk, 5 størrelser: 0,5, 0,6, 0,7, 0,8 og 1,1 mm

TePe EasyPick

TePe Gingival Gel

Fleksibel plasttannstikker med silikonlameller. Gir en behagelig og effektiv rengjøring. Finnes i to størrelser, XS/S og M/L. Hver pakke inneholder et lommeetui.

Antibakteriell gel med klorhexidin og fluor. Appliseres lett med interdentalbørste. Alkoholfri med frisk mintsmak, 20 ml.

Easy-Pick XS/S oransje 36 stk, best.nr. 359805 Easy-Pick M/L Turkis 36 stk, best.nr. 359806

Kr 45

Best.nr. 353754

Kr 35

TePe praktisk klinikkeske

Floss & Brush

Ferdigfylt klinikkeske, for instruksjon og utprøving av riktig størrelse. Interdentalbørster med hylse. 8 x 15 stk. Best.nr. 354090, kr 625

Plasttannstikker med fluorimpregnert vev. Er skånsom å bruke f.eks. ved kroner, broer, implantater. 100 stk. Best.nr. 309119, kr 80

Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 31


TILBUD

Naturlig estetikk – effektivt fremstilt Tetric Evo-Line

Tetric EvoCeram®

Tetric EvoFlow®

Tetric EvoCeram® Bulk Fill Tetric EvoFlow® Bulk Fill

TILBUD 3+1 Kjøp 3 refiller (sprøyte eller cavifil) kompositt i valgfri farge og få 1 refill uten kostnad

www.ivoclarvivadent.se

Ivoclar Vivadent AB Sales Representative Norge: Anita Moen, mobil: 95 16 39 00

side 32 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Våre mest solgte hansker – best på pris og kvalitet M+W Sensitive nitrilhansker – hypoallergenisk Sterke og behagelige hansker med god elastisitet. Overflaten er mikroteksturert, noe som gir et godt grep om instrumentene. 100 hansker per eske Hvite 883172 small 883173 medium 883174 large 883175 x-large

Kjøp 1 kartong hansker og få 1 pakke M+W munnbind gratis!

Lilla 883176 x-small 883177 small 883178 medium 883179 large

Rosa 883180 x-small 883181 small 883182 medium 883183 large

Kun kr 72 per eske

Safedon Redusert forbruk på opptil 30 % Nitrilhanske av super kvalitet. Ved å dispensere kun en og en hanske unngår du at ubrukte hansker følger med fra boksen. Kliniske tester fra sykehjem, sykehus og tannklinikker viser et redusert forbruk på opptil 30 % med SafeDon-systemet. 250 hansker per eske Kjøp 1 kartong hansker og få gratis dispenser.

882659 882660 882661 882662 882663

Hansker Safedon Nitril X-Small PF Hansker Safedon Nitril Small PF Hansker Safedon Nitril Medium PF Hansker Safedon Nitril Large PF Hansker Safedon Nitril X-Large PF

Kun kr 225 per eske

Biogel operasjonshansker Svært god gripeevne.

Pudderfri latekshanske, sterilt pakket par, høyre og venstre hanske. 10 par per eske 737555 737556 737557 737558 737559 735660 737561

Operasjonshansker Biogel 5,5 Operasjonshansker Biogel 6 Operasjonshansker Biogel 6,5 Operasjonshansker Biogel 7 Operasjonshansker Biogel 7,5 Operasjonshansker Biogel 8 Operasjonshansker Biogel 8,5

Kun kr 265 per eske Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 33


Bulk Fill materialer – nyt æstetisk bulk fill fyldningsmateriale Inge Lundgaard, DDS, Scientific Affairs Manager Nordic, 3M Oral Care

3M har for nylig introduceret et nyt fyldningsmateriale – 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale. Bulk fill står for den gruppe af fyldningsmaterialer, der kan appliceres og hærdes i tykkere lag end det, der kendes fra almindelige kompositmaterialer. Der findes 2 forskellige typer af bulk fill materialer:

1. Bulk fill flowable: Materialer i denne gruppe flyder forholdsvis meget og ved okklusale belastede fyldninger skal de dækkes af et lag på 2 mm almindelig komposit. 3M™ Filtek™ Bulk Fill Flowable hører til i denne gruppe.

2

4mm

1

2. Bulk Fill fyldningsmaterialer: Materialer i denne gruppe kan anvendes alene, dvs. uden flow i bunden og uden et toplag af konventionel komposit. De kan kombineres med et flowmateriale, hvis du ønsker det i den specifikke situation. 3M™ Filtek™ One Bulk Fill hører til i denne gruppe.

2 Filtek™ Supreme XTE Fyldningsmateriale 2 – 2 mm toplag 4mm

1

4mm

1 Filtek™ Bulk Fill Flowable

up to 5 mm

1

2

Filtek™ Bulk Filtek™ Supreme XTE Fill Flowable fyldningsmateriale - 2 mm toplag

Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale

Med 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyldningsmateriale er det muligt at fremstille en posterior fyldning hurtigt og med lag på op til 5 mm. Materialet har rigtig gode håndteringsegenskaber, løber ikke og kan som ovenfor nævnt, anvendes okklusalt uden dæklag af almindeligt komposit.

Filtek One er et rent nanobaseret fyldningsmateriale, dvs. alle fillerpartikler er mindre end 100 nm. Nanoteknologien giver en flot højglanspolering og en rigtig god langtidsholdbarhed af polering og en meget god slidstyrke. Materialet leveres i både skruesprøjter og kapsler og findes i 5 farver A1, A2, A3, B1, C2.

Bulk fill materialer har hidtil været forholdsvis translucente for at kunne polymerisere i større lagtykkelse. Med udnyttelse af teknologien omkring kontrastforhold og 3M’s ægte nanoteknologi er det lykkedes for 3M at fremstille et materiale, som bliver mere opaque under polymerisering. Man opnår dermed en bedre æstetik uden at gå på kompromis med polymeriseringsdybden. Materialet indeholder 2 innovative monomerer, AFM (addition fragmentation monomer) og AUDMA, som reducerer kontraktion og aflaster stress. Denne stressfrigivelse gør det muligt at polymerisere lag på op til 5 mm. Selv ved applicering af så tykt et lag er polymerisationsstress stadig på niveau med eller lavere end for konventionelle kompositter.

side 34 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Før og efter foto af præmolar og molarfyldninger fremstillet med Filtek™ One. Med tilladelse fra Dr. Giuseppe Marchetti, Italien For yderligere information se www.3M.no/FiltekOne

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Nyhet fra 3M - Filtek One Bulk Fill Fyllingsmateriale til posteriore restaureringer og konusoppbygninger

Kjøp 2 refiller av Scotchbond Universal eller 40 L-pop, få en refill Filtek One gratis Gjelder kun i august

Ny Bulk Fill kompositt som gir en enkel og rask arbeidsprosess. Finnes i 5 farger: A1, A2, A3, B1, C2 – kapsler eller sprøyter Kapsler 20 x 0,2 g

Kr 625

Sprøyter 4 g

• • •

Kr 625

Trenger ikke annen toppfylling Innovativ resin monomer motvirker stress og gir lav krympningsstress Kan legges i sjikt på opptil 5 mm

Relyx Ultimate fra 3M Ultimat styrke for glasskeramikk.

Kompositt-tilbud fra 3M

Dualherdende resinsement i automixsprøyte. Dekker hele spekteret av indirekte indikasjoner for sementering av helkeramer, kompositt og metallrestaureringer. Inneholder ikke aromatiske aminer, noe som sikrer fargestabiliteten. Fåes i fargene A1, A3O, BO, 5 bleach og translucent.

Relyx Ultimate Kit inneholder: • Scotchbond Universal 1,5 ml • 3 ml etsegel • Relyx Ultimate 8,5 g translucent • 10 mix tips • 50 microtips • 25 etsegelkanyler Translucent, best.nr. 851415

Kr 1699 Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Prisene er inklusive mva.

Kjøp 10 komposittrefiller, få 3 refiller med på kjøpet Velg mellom: • Filtek One Bulk Fill • Filtek Supreme XTE Universal (kun body) • Filtek Supreme XTE Flow • Filtek Z250 Gjelder kun i september

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 35


Beauty beyond Venus Mix & Match aesthetics.

Annonse HEraeus Giving a hand to oral health.

Venus Kompositter Perfekte fyllinger hver gang! Tusenvis av tannleger kan ikke ta feil. Prøv Venus du også! For kostnadsfrie vareprøver ring 94 87 73 94 eller send Mail til provavenus@gmail.com

Kulzer Nordic AB Mona Zachariassen 94 87 73 94 Kulzer Nordic AB 042 453 07 00 www.kulzer.com


TILBUD

Tilbud

Kjøp 10 refiller kompositt - Charisma/Venus/ Venus Diamond/Venus Pearl, kapsler/ sprøyter, få komposittpistol i stål gratis!

Tilbud

Kjøp 30 refiller kompositt - Charisma/Venus/ Venus Diamond/Venus Pearl, kapsler/sprøyter, få Translux Wave LED herdelampe gratis!

Tilbud

Kjøp 2 refiller iBond Universal, få 1 refill sprøyte Venus Diamond Flow baseliner-hvit gratis! Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 37


TILBUD

Nyhet

70%

AV DERE

ARBEIDER MED AIR FLOW

ingen

Ansiktsbeskyttelsen for flekkfrie besøk

1/100

1/10

50%

alle

HELE 89%

Beskytt din pasient mot sprut - enkelt og behagelig

SIER AT PASIENTEN

Skåner pasienten fra ubehagelig sprut i ansiktet

Gir deg bedre plass under behandlingen

I NOEN GRAD

Øker din og pasientens trygghet

MISLIKER AT DET SPRUTER I ANSIKTET

En beskyttelse designet for bekvemmelighet DryMasq er en engangsbeskyttelse for ansiktet ved tannbehandlinger som Air Flow. I motsetning til ubehagelige beskyttelsesbriller eller utilstrekkelige papirservietter, dekker DryMasq hele ansiktet. Beskyttelsen har en tynn tekstur og hviler lett over ansiktet. Det transparente materialet, laget av polypropen, er vannavstøtende og lett for pasienten både å puste og se igjennom. Med flere ulike hull for ørene, kan du enkelt justere masken etter pasientens ansikt.

Trygghet som dekker

3 AV 4

AV DERE SYNES AT DET VILLE VÆRT FINT MED EN ANSIKTSBESKYTTELSE

Bakterier, pulver og væsker, som bør holdes borte fra øyne og ansikt, blir ikke lenger en trussel. DryMasq får deg og din pasient til å kjenne dere tryggere under hele behandlingen. Etter besøket kan pasienten fortsette sin dag med make‑upen like hel, og med en frisk følelse i munn og sinn. Best.nr. 703147

FOR PASIENTEN VED ANDRE

BEHANDLINGER, SLIK SOM

DEPURASJON MED ULTRALYD POLERING

ETSING PUSSING

50 stk, kr 490

ROTFYLLINGER Basert på en avstemning som 27 av 100 tilfeldige tannpleiere i Sverige svarte på i løpet av april 2016

side 38 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


TILBUD

Mølnlycke operasjonsluer

Mølnlycke munnbind

Defend munnbind

KOSACK Best.nr. 703577 grønn Best.nr. 703578 lilla

Best.nr. 874175 blå

Best.nr. 358250 rosa Best.nr. 358251 blå Best.nr. 358252 hvit

100 stk, kr 259

med knyting

60 stk, kr 109

Best.nr. 882877 blomstret

60 stk, kr 179

med strikk

50 stk, kr 69

Steril neglebørste Engangs, latex-fri neglebørste, sterilt pakket. Uten såpe. Med neglerenser. 25 stk i pakken. Best.nr. 885777,

kr 235

Sjekk prise n!

Sterilt Dental sett implantat OMNIA

Sterilt Dental sett lite OMNIA

Inneholder: 10 stk 4-lags gaskluter 7,5 x 7,5 cm, 10 stk 4-lags gaskluter 10 x 10 cm, 5 stk 8-lags gaskluter 5 x 5 cm, Operasjonsduk vannavstøtende 50 x 50 cm, 2 stk operasjonsfrakker XL, 2 stk Omisleeve slangebeskyttelse transparent med elastisk bånd 7 x 120 cm, 2 stk medisinkopper 250 ml, 2 stk desinfeksjonssvamper med håndtak, 1 stk kirurgisk sug med 2,20 m slange og endestykker, 2 stk operasjonstape 10 x 50 cm, 2 stk operasjonsduk vannavstøtende 75 x 90 cm, 1 stk hullduk med lim papir og plast 100 x 150 cm, 2 stk røde avfallsposer med selvklebende åpning. Best.nr. 703583, kr 349

Inneholder: 2 stk operasjonstape 4 x 20 cm, 1 stk slangeovertrekk med lim 7 x 120 cm, 2 stk operasjonshåndduker 34 x 37 cm, 1 stk hullduk plast og papir 100 x 150 cm, 1 stk oppdekningsduk plast og papir 75 x 90 cm Best.nr. 703582, kr 99

Tilbudet gjelder til 24. september 2017

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 39


TILBUD

Meisinger hardmetallbor og stålbor Runde/rosenbor Stål

Stål

Stål

Stål

Instrument Vinkelstykke Vinkelstykke Vinkelstykke

Hardmetall

Hardmetall

Håndstykke

Hardmetall

Turbin

Hardmetall

Håndstykke

Vinkelstykke

Vinkelstykke

ISO

204 VS

205 VS

206 VS

204 VS

314 FG

104 HS

204 VS

205 VS

Lengde

22 mm

26 mm

34 mm

44,5 mm

19 mm

44,5 mm

22 mm

26 mm

Størrelse fra 007 til 031 fra 009 til 023 fra 010 til 023 fra 014 til 031 fra 010 til 016 fra 012 til 021 fra 014 til 023 Antall

Stål

10

10

10

10

5

5

Kjøp 10 brett, betal for 8

010, 014, 018, 023

5

5

Hardmetall, grønn ring

Hardmetall

Stål/rustfritt stål for kirurgi Kjøp 5 brett, betal for 4 Håndstykke

Vinkelstykke

Turbin

Antall: 2 stk

43,5 mm

Antall: 2 stk

Antall: 2 stk

HS 163RF-014

gjelder alle bor til kirurgi

Best.nr.

882980

26 mm

VS 163-014

VS 164-018

VS 165-023

VS 166-021

VS 167-023

Best.nr.

306678

306679

306680

467654

306681

25 mm

FGXL 162-016

Best.nr.

300375

Hardmetallbor for kirurgi

Håndstykke

Lengde Størrelse

Antall

Håndstykke

Antall: 2 stk

Vinkelstykke

Antall: 2 stk

Turbin

Antall: 2 stk

Vinkelstykke Vinkelstykke

HS 141F

VS 141F x-lang

VS 141 lang

43,5 mm

34 mm

26 mm

010, 014, 018, 023, 027, 035, 040

010, 014, 018

023, 027

2

2

2

43,5 mm

HS 161-018

HS 163-014

HS 164-018

HS 166-023

HS 167-023

Best.nr.

453620

467660

882977

880124

882979

26 mm

VS 161-018

VS 163-014

VS 164-018

VS 165-023

VS 166-021

VS 167-023

VS 166A-021

VS 33T-016

Best.nr.

453618

882972

882973

882974

882975

882976

880125

300935

25 mm

FGXL161-018

FG 254LE-012

Best.nr.

453619

479664

side 40 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


TILBUD

Diatech diamanter og polerere - spesielt til zirkonia Diatech Z-REX diamanter - for bruk på zirkonia og andre harde keramer Kjøp 5, betal for 4

Skarpe slitesterke diamanter, med en unik kombinasjon av syntetisk diamant og «Enhanced Resilient Alloy» ERA binding. Diamantene har fått en stabil fast overflate. Dette gir en god kombinasjon av holdbarhet og effektivitet. Finnes i 2 grovheter – M medium og C grov. Diamantene er pakket i blisterpakninger med 5 diamanter.

Endo Access

Kronejustering

ZR801 Rund

ZR379 Egg

ISO ø 1/10 mm

M

Best.nr.

ZR862 Flamme

ISO ø 1/10 mm

012

014

018

885756

885757

885758

M

Best.nr.

023

ISO ø 1/10 mm

885755

M

ISO ø 1/10 mm

M

Best.nr.

ZR856 Konisk

016

018

885759

885760

M

Shapeguard polerere For zirkonia 2-stegs polering/finishing

ZR881 Sylinder m/rund ende

ISO ø 1/10 mm Best.nr.

018 885761

ISO ø 1/10 mm

M

Best.nr.

C

Best.nr.

014

014

Best.nr.

Kronekutting ZR850 Konisk

ZR863 Flamme

885762

ISO ø 1/10 mm

M

Best.nr.

361750

Indikasjoner

Endotilgang

Kronejustering

Kronekutting

016

885763

1. steg

361749

2. steg

ISO ø 1/10 mm

140

ISO ø 1/10 mm

Head L in mm

1.6

Head L in mm

1.6

Polerer type

97SG14RA

Polerer type

98SG14RA

RA/ISO 204

140

RA/ISO 204

Best.nr.

885771

Best.nr.

885772

Innhold

5

Innhold

5

Tilbudet gjelder til 24. september 2017

014

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 41


TILBUD

Whiteness Perfect Blekegelen som har alt, - og litt til! Hver sprøyte inneholder 2,4 ml karbamidperoksid, som rekker til 4 – 6 doseringer. De 50 sprøytene er individuelt pakket og en økonomipakke holder til 500 – 300 doseringer. Klebrig viskositet og inneholder kaliumnitrat som minimerer sensibilitet og fluor som styrker tannen. Oppbevares i romtemperatur.

Pakke med 50 sprøyter a 2,4 ml 16 % - best.nr. 891100 10 % - best.nr. 891099

Kr 4999

Kun kr 42 per ml!

Opalescence Go Ferdig fylt i skinne fra molar til molar. Enkel, rask og effektiv. Inneholder 6 % hydrogenperoksid samt fluor og kalium-nitrat som minsker risikoen for ising. Blekeskinnen er lett å applisere. Skinnen tilpasser seg godt etter den individuelle tannkjeve. Med mintsmak. Virketid 60-90 minutter i 5 -10 dager. Mint 6 % PasientKit Inneholder 10 blisterpakker med over/underkjever. 4634

Best.nr. 891058

Kr 670

Mint 6 % Mini Kit Inneholder 4 blisterpakker med over/underkjever. 4644

Best.nr. 891060

Kr 315

Opalescence whitening tannkrem Rengjør og løser opp fargepigmenter for å unngå misfarging. Inneholder fluor, har lav RDA og er uten triclosan. Tube à 139 ml Best.nr. 875329

Kr 79 per stk.

Kjøp 12, betal for 10

side 42 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Kurs i klinisk endodonti ved tannlege Homan Zandi Sarpsborg 19. september, Oslo 20. september, Drammen 21. september, Bergen 4. oktober, Stavanger 5. oktober, Bodø 17. oktober

For mer info + påmelding, gå inn på www.jacobsen-dental.no

Kurset varer fra 16:30 til 21:30 Inkl bevertning

1)

Hva slags irrigasjonsmidler bør vi bruke i endodontisk behandling?

2)

Kalsiumhydroksid, er det nødvendig?

3)

Revisjon eller apikal kirurgi?

4)

Maskinell endo med Wave One.

Homan Zandi er utdannet Cand. Odont fra universitetet i Oslo 1996. Siden har han arbeidet i den offentlige og private virksomhet. Han ble ferdig spesialist i endodonti 2003 og har drevet en henvisningspraksis. Holder kliniske kurs i maskinell endodonti og endodontisk kirurgi. Foreleser på universitetet i Oslo for grunnutdanningen og videreutdanningen i endodonti. Han er PhD stipendiat og universitetslektor på universitetet i Oslo og forsker hovedsakelig på effekten av irrigasjonsmidler på bakterier i infiserte rotfylte tenner og mikrobiologi.

Nyhet – Wave One Glider Reciprokerende Glide Path fil Kompatibel med samtlige reciprokerende systemer og motorer. Kun en fil nødvendig for å skape glidepath. Passer bedre til tannens anatomi sammenlignet med håndfil. Nålen er i progressiv taper 02/15 og 3 lengder 21,25 og 31 mm. Pakket sterilt i blisterpakker. Best.nr. 855153 21 mm Best.nr. 855154 25mm Best.nr. 855155 31 mm Pris for 6 stk. kr 1098

ProRinse skyllekanyle Butt med sideveis åpning. Skyllekanyle med luer-lock. Passer spesielt til skylling ved endobehandling, men fungerer også utmerket til skylling av tannkjøttlommer. Best.nr. 503211 25 mm 28G Best.nr. 503212 25 mm 30G 40 stk. kr 549

Prisene er inklusive mva.

Kjøp 3 refiller av Wave One Gold à 6 stk. og få med en pakke ProRinse

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 43


e j n

a p m

a k e v Ga

Kjøp forbruksvarer for minst kr. 4000 og få 6 vannglass i Grand Cru-serien fra Rosendahl. Kjøper du for minst kr. 8000 får du 12 glass. • •

Maks 1 stk per kunde Gjelder så lenge lageret rekker

Nullhull 4 2017  
Nullhull 4 2017