Page 1

Š 2009 King Features Syndicate, Inc. TM Hearst Holdings, Inc.

STRONG BY naturE

Via Puglia, 35 - 10156 Torino (Italy) www.iveco.com | www.dailyradio.iveco.com | www.ecodaily.iveco.com Publikation L093230 - 11/2009

ECODAILY_cat_DANESE.indd 2-3

4-11-2009 11:08:16


INDLEDNING – ECODAILY. NATURENS KRAFT

SIDE 2-3

HISTORIEN – NY TO MILLIONER GANGE

SIDE 4-5

ECODAILY. PRÆSTATIONER OG MILJØVENLIGHED STYRKE OG RESPEKT

SIDE 6-7

FREMTIDENS TRANSPORT

SIDE 8-9

INNOVATION GENNEM HELE DAILY-PROGRAMMET

SIDE 10

DET NYE ECODAILY-PROGRAM

SIDE 11

FEM NYE MOTORER

SIDE 12-13

ECODAILY. INNOVATION DAILY VISER SIN IDENTITET

SIDE 14-15

DAILY BLIVER STADIG BEDRE

SIDE 16-17

KØR SIKKERT OG BEKVEMT MED DAILY

SIDE 18-19

ECODAILY. PRODUKTIVITET DE PROFESSIONELLE ELSKER AT VÆLGE

SIDE 20

DEN NYE 7t VERSION

SIDE 22

DAILY KASSEBILER

SIDE 24-25

DAILY CHASSIS

SIDE 26-27

PERFEKT TIL ENHVER OPBYGNING

SIDE 28-29

GEARKASSER OG AFFJEDRINGER TIL ALLE BEHOV

SIDE 30-31

ECODAILY. KOMFORT BLUE&ME FLEETTM: KUN HOS IVECO

SIDE 32

VIGTIGSTE EKSTRAUDSTYR

SIDE 33

ALLE DAILYS FARVER

SIDE 34-35

“ORIGIN 100 % IVECO” KONSTANT OG PROFESSIONELT NÆRVÆR

SIDE 36-37

INDIVIDUELLE LØSNINGER MED IVECO CAPITAL

SIDE 38-39

ECODAILY_cat_DANESE.indd 4-5

ecoDaily: stærk og hurtigt reagerende, dristig og rede til at gribe ind i enhver situation, robust og intelligent, når det er påkrævet. Kort sagt den ideelle partner for alle professionelle transportfolk. Takket være mange års erfaring og vedvarende udvikling er ECODAILY det perfekte svar på ethvert transportbehov, med nyskabelser, der er enestående i deres art. Med en ECODAILY som partner, kan du fra første færd nyde de avancerede designløsninger og Ivecos legendariske kvalitet. Indvendig står den allernyeste teknologi til din tjeneste. Her finder du et erhvervskøretøj med styrke, robusthed og tilmed intelligens. Men det er ikke alt. Med sine nye miljøvenlige motorer tager ECODAILY et endnu større ansvar og finder altid den rette balance mellem kravene til styrke og hensynet til miljøet. ECODAILY garanterer enestående nytænkning og respekt for miljøet uden at kompromittere egenskaber som ydeevne, styrke og driftssikkerhed. Iveco Daily-programmet har nu endnu større arbejdskapacitet og tager mere hensyn til miljøet. Derfor kalder vi den ”Naturlig stærk”.

4-11-2009 11:08:16


NY SIDEN 1978

4-5

’78

Daily kommer til verden: En ægte lastbil med chassisramme med længdevanger og baghjulstræk.

HISTORIEN – NY TO MILLIONER GANGE

’84

’98

Effektiv, alsidig og driftssikker, idet den kombinerer rammekonstruktionen med længdevanger for at sikre deformationsstyrke og holdbarhed med baghjulstræk for at optimere bilens præstationer selv med fuld last.

’85

’99

Daily har været forgangsvogn for nyskabelser, som har ændret historien inden for den professionelle transportverden – såsom turboen med direkte indsprøjtning, Common Rail og ESP med Load Adaptive Control (for første gang også på chassisversionerne). Men den er også forud for sin tid, når det kommer til køreglæde. Dens komfort og ergonomi, styrke og behændighed, fleksibilitet og sikkerhed har gjort den toneangivende inden for de lette erhvervskøretøjer.

’89

’00

’93

’02

’95

’04

’96

’06

Med over to millioner solgte eksemplarer bekræfter Daily sin position i sin klasse.

Daily fortsætter med at udvikle sig og viser endnu en gang vejen fremad. ECODAILY kommer til verden med et komplet program af miljøvenlige motorer, som alle er EEVgodkendt som særligt miljøvenligt køretøj (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle).

ECODAILY_cat_DANESE.indd 6-7

Lancering af Daily 4x4. En firhjulstrukket version.

Introduktion af de første motorer med turbokompressor og direkte indsprøjtning. To rekorder, der med et smæk øgede motoreffekten til 92 HK.

Første restyling og præsentation af nye versioner, herunder kassebilen på 17 m3. Ud fra en teknisk synsvinkel var Turbodieselen forud for konkurrenterne med anvendelse af intercooler, en udstødningsgas-varmeveksler, som bragte motoreffekten op på 103 HK.

Introduktion af den første motor med EDC (Electronic Diesel Control).

Præsentation af de såkaldte “Mission models”: Daily Grande, Daily City og Daily Vendor, udviklet specielt til varedistribution i byerne.

Præsentation af “New Daily”, som fremstod i et betydeligt ændret design med yderligere mekaniske finesser, bl.a. skivebremser bag.

Lancering af Daily CNG, det første naturgasdrevne lette køretøj.

Præsentation af anden generation af Daily, under navnet “S 2000”: et helt nyt køretøj med et udvendigt design, som virkelig markerede generationsskiftet. Den havde som den første af markedets lette erhvervskøretøjer desuden dieselmotor med Common Rail.

Daily vinder den prestigefyldte pris “Van of the Year”.

’09

Nye 7t ECODAILY EEV Natural Power versioner med motorer på 106 og 126 HK.

Lancering af Daily HPI med 2,3 liters motor med Wastegate-turbine og andengenerations Common Rail.

Lancering af Daily HPT med 3,0 liters motor med VGT (turbine med variabel geometri) og introduktion af AGile™ versionen, med automatiseret gearkasse.

Daily fornys yderligere i tråd med sin professionelle DNA, såvel designmæssigt som teknisk, med en model designet af Giugiaro, der designede Ferrari GG50. Der introduceres ESP med Load Adaptive Control, Can-Buss med elektrisk/elektronisk arkitektur samt motorversionerne på 146 HK og 176 HK.

4-11-2009 11:08:17


PRÆSTATIONER OG MILJØVENLIGHED

6-7

STYRKE OG RESPEKT Transport er afgørende for al virksomhed. Transport flytter personer, varer og råmaterialer – og holder økonomien i gang. For at leve op til denne rolle må køretøjer til professionel transport vise respekt for virksomheden og menneskene bag den. Køretøjerne må være robuste, driftssikre og fleksible, men også komfortable, sikre og miljøvenlige. Præcis som Daily. Robust som Daily. Chassisrammen i specialstål giver det bedste underlag for enhver type opbygning. Længdevangernes tykkelse og udformning er en garanti for styrke og sikkerhed, selv under ekstreme påvirkninger. Driftssikker som Daily. Daily er ikke blot en videreudvikling af en personbil, men er derimod opbygget på baggrund af lvecos mangeårige erfaring med lastbiler. Den optimale belastningsfordeling giver styrke og holdbarhed og baghjulstrækket giver maksimal fremdrift i enhver situation, uanset last og vejunderlag.

Komfortabel som Daily. Daily leveres også med luftaffjedring, som gør den let at køre og øger komforten. Daily anvender Blue&Me™, bilverdens mest udbredte kommunikationsplatform, som nu også fås i Blue&Me Fleet™ versionen, der er udviklet specielt til den professionelle transport. Sikker som Daily. Som standard på hele modelprogrammet har ESP-systemet integreret Load Adaptive Control, som registrerer lastforholdene under kørslen, herunder totalvægt og tyngdepunkt. Ud fra disse parametre registreres de aktuelle værdier og disse sendes videre til ABS-, ASR- og ESPsystemerne, så disse altid fungerer så effektivt som muligt. Miljøvenlig som Daily. Den nye ECODAILY opfylder såvel kravene i Euro 5-normen som de frivillige EEV-krav, som er endnu strengere og mere miljøvenlige end Euro 5-normen.

Fleksibel som Daily. Alle Daily-motorer yder såvel maksimalt drejningsmoment ved lave omdrejninger som toppræstationer og enestående brændstoføkonomi, uanset kørselsopgave.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 8-9

4-11-2009 11:08:18


PRÆSTATIONER OG MILJØVENLIGHED MOTORER

8-9

FREMTIDENS TRANSPORT Daily-motorerne er konstrueret med tanke på morgendagens transport – en verden, hvor effektivitet, opmærksomhed over for miljøet og intelligent ressourceanvendelse vil få stadig større betydning. Motorerne udmærker sig ved et konstant maksimalt drejningsmoment over et bredt område, allerede fra de lave omdrejningstal – og dette betyder, at de er nemme at manøvrere i trafikken og hurtige i afsættet ved pludselig acceleration. Den mindre belastning af motoren betyder mindre brændstofforbrug, større produktivitet, mindre mekanisk påvirkning og dermed længere levetid for motoren. Under udviklingen af Daily-motorerne er der lagt stor vægt på at minimere slid: for eksempel har den nye 100% syntetiske olie en sammensætning, som giver maksimal rustbeskyttelse. Det optimerede drivlinie har resulteret i, at serviceintervallerne for Daily er øget til 40.000 km, hvilket betyder en væsentlig reduktion af stilstandstider og færre driftsomkostninger. Det høje innovationsniveau gør, at Daily-motorerne er blandt de mest miljøvenlige på markedet, hvilket betyder færre trafikrestriktioner i dag og højere gensalgsværdi i morgen. På denne måde kan du både værne om planetens fremtid og din egen investerings fremtid.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 10-11

4-11-2009 11:08:19


PRÆSTATIONER OG MILJØVENLIGHED MOTORER

INNOVATION GENNEM HELE MODELPROGRAMMET

DET NYE ECODAILY-PROGRAM

Daily-motorerne er blevet til i samarbejde med Fiat Powertrain Technologies, verdens førende i motorinnovation, og er udviklet specielt til de lette erhvervskøretøjer. Motorerne findes i to grundversioner: • 2,3 liter med effekt fra 96 HK til 136 HK og maksimalt drejningsmoment op til 320 Nm • 3,0 liter med effekt fra 136 HK til 176 HK og maksimalt drejningsmoment op til 400 Nm Ændringerne af de nye motorprogram gælder samtlige motorer.

ECODAILY forener den allernyeste motorteknologi med maksimal respekt for miljøet. Den opfylder den frivillige EEV-miljønorm og er udviklet med tanke på den fremtidige Euro 6-norm. ECODAILY er ikke blot en motor, men et komplet motorprogram med tre forskellige effektniveauer. 3,0 Common Rail EEV på 140 HK (350 Nm) og 170 HK (400 Nm) er blandt de mest miljøvenlige motorer nogen sinde. De har opnået EEV-godkendelse uden at behøve ty til SCR (og dermed urea-baserede tilsætningsstoffer), samtidig med at de har forbedret forbrændingen (med to-trins Twin Turbo) og recirkulationen af udstødningsgassen (ved optimering af EGR).

DAILY-PROGRAMMET Common Rail-motoren på 2,3 liter fås i dag i to nye versioner: 106 HK (med maksimalt drejningsmoment på 270 Nm) og 126 HK (290 Nm), hvortil kommer turbomotorerne med variabel geometri på 96 HK, 116 HK og 136 HK VGT.

3.0 Natural Power EEV på 136 HK (350 Nm) har klassens mindste CO2 –udslip og laveste brændstofforbrug. Den er konstrueret og optimeret til at køre på naturgas, men kan tilføres benzin i “recovery mode” fra en ekstra hjælpetank.

Øverst i Daily-programmet findes fortsat 3,0 liters VGT-motorerne med common rail på 146 HK og 176 HK (med det højeste drejningsmoment blandt de lette erhvervskøretøjer: 400 Nm ved 1.250 omdr./m.)

10 - 11

Pm - Partikler (g/kWh) 0 0,01 0,02 0,03 0,04 Euro 4 Euro 5 EEV Daily Natural Power Nox - Nitrogenoksider (g/kWh) 0

1

2

3

4

Euro 4 Euro 5 EEV Daily Natural Power

Takket være sine ekstremt miljøvenlige egenskaber har Natural Power ikke behov for noget partikelfilter. På ECODAILY dieselversioner er DPF standard.

29L 35S 35C 40C 50C 65C 70C DAILY .10 .11 .12 .13 .14

96 HK 106 HK 116 HK 126 HK 136 HK VGT

.15 146 HK .18 176 HK VGT ECO .14 140 HK Twin Turbo DAILY .17 170 HK Twin Turbo

EEV

.14 136 HK Natural Power

ECODAILY_cat_DANESE.indd 12-13

• • •

• • •

• •

• •

• • • •

• • • • •

• • • • •

2.3 Common rail

NY NY

• • • • •

• • • • •

• • • • •

3.0 Common rail

NY NY NY

3.0 literes Naturgas (CNG)

4-11-2009 11:08:21


PRÆSTATIONER OG MILJØVENLIGHED MOTORER

12 - 13

FEM NYE MOTORER 2.3 liter 106 HK 2.3 liter 126 HK 3.0 liter 140 HK Twin Turbo EEV 3.0 liter 170 HK Twin Turbo EEV 3.0 liter 136 HK Natural Power EEV Udbuddet af Daily-motorer omfatter i alt 10 forskellige motoreffekter (fra 96 til 176 HK) med to forskellige motortyper (diesel Common Rail og Natural Power). Dette komplette motorprogram er svaret på alle behov inden for den lette transportsektor.

2.3 Liter, 106 HK

2.3 Liter, 126 HK

140

140

440

130

120 390

110

390

110

100

100 340

90

340

90 80 70

140

Motoromdrejninger (o/min.)

Motoromdrejninger (o/min.)

3.0 Liter, 140 HK Twin Turbo EEV

3.0 Liter, 170 HK Twin Turbo EEV 140

120 390

110 100

100 340

90

ECODAILY_cat_DANESE.indd 14-15

50

240

Effekt (kW)

40 30

190

20 10

140

0

Drejningsmoment (Nm)

290

60

3.0 liter Natural Power

4000

4000

Motoromdrejninger (o/min.)

Drejningsmoment (Nm)

140

0 3500

4000

3500

3000

2500

2000

1500

1000

Motoromdrejninger (o/min.)

10

3000

140

0

190

20

2500

10

30

2000

190

20

240

40

1500

30

50

Effekt (kW)

240

40

Drejningsmoment (Nm)

50

70

290

60

3500

70

290

60

80

1000

70

340

90

80

3000

80

2500

340

90

390

110

2000

100

440

130

120

390

110

140

440

130

120

3.0 Liter 136 HK Natural Power EEV

1500

440

130

Nm

1000

140

3.0 liter Common Rail - Twin Turbo kW

4000

0

4000

3500

3000

2500

2000

1500

1000

10

1000

140

0

190

20

3500

10

30

3000

190

20

240

40

2500

30

50

2000

240

40

290

60

Effekt (kW)

50

Drejningsmoment (Nm)

290

60

1500

70

Drejningsmoment (Nm)

80

Effekt (kW)

440

130

120

Effekt (kW)

2.3 liter Common Rail

Motoromdrejninger (o/min.)

4-11-2009 11:08:23


INNOVATION UDVENDIGT

14 - 15

DAILY VISER SIN IDENTITET Den nye front i sportsligt design er skabt af Centro Stile Fiat, med fremhævning af Iveco-varemærket, gør Daily endnu mere genkendelig og understreger dens stærke personlighed. Forlygterne, med integrerede tågelygter, afrunder Dailys beslutsomme og personlige look. De udvendige spejle med stort vidvinkelfelt giver optimalt udsyn bagud og integrerer blinklysene elegant. Den øverste del af kofangeren kan som tilvalg leveres i samme farve som karrosseriet.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 16-17

4-11-2009 11:08:25


INNOVATION UDVENDIGT

16 - 17

DAILY BLIVER STADIG BEDRE Daily har også undergået ændringer indvendigt. Midterkonsollen i aluminiumsfarve stikker lidt frem fra det refleksfri instrumentpanel. Instrumentpanelet er nydesignet med grafik og skrifttyper, der letter læsbarheden. På omdrejningstælleren kan føreren let holde øje med det grønne omdrejningsområde, der betyder nedsat brændstofforbrug.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 18-19

Sæderne er beklædt med nye tekstiler i nye farver. Førersædet har tre indstillingsmuligheder. Det fås også med affjedring, varme og lændestøtte. I passagersiden kan man desuden vælge mellem dobbeltsæde og justerbart enkeltsæde. På bestilling kan der under det dobbelte passagersæde monteres en skuffe med vippelåg med 6 liters opbevaringskapacitet.

4-11-2009 11:08:27


INNOVATION SIKKERHED

18 - 19

KØR SIKKERT OG BEKVEMT MED DAILY Innovation betyder også sikkerhed. Daily har allerede siden 2006, som den første i kategorien, været udstyret med ESP med Load Adaptive Control på kassebilerne, og nu kommer dette system som standard på hele modelprogrammet. Daily er udstyret med den seneste generation ESP, som integrerer alle bilens sikkerhedsfunktioner: som ud over Load Adaptive Control omfatter ABS, EBD, ASR, MSR, HBA og Hill Holder. Den stive og velafbalancerede chassisramme garanterer aktiv sikkerhed og forudsigelig adfærd, selv i nødsituationer. Bremsesystemet har skivebremser på alle fire hjul (forhjulene har ventilerede skriver). Ud over airbags fortil, fås også window-airbag i både fører- og passagersiden som ekstra option. En naturlig og ergonomisk kørestilling er grundlaget for præventiv sikkerhed. Siddeposition, instrumenternes synlighed og betjeningsgrebenes placering er udtænkt til at give maksimal komfort selv under de mest krævende forhold og ved langturskørsel. Den nye udformning af ratstammen og nye ratkontakter bidrager desuden til øget sikkerhed.

ELEKTRONISKE sikkerhedssystemer SOM ER STANDARD PÅ DAILY ABS

Anti-lock Braking System Sikrer at hjulene ikke blokkerer helt når der bremses

EBD

Electronic Brake force Distribution Fordeler bremsekraften mellem for- og bagakslen

ASR

Anti-Slip Regulator Regulerer motorens omdrejninger og bremsesystemet for optimalt vejgreb uanset vejforhold

MSR

Motor Schleppmoment Regelung Regulerer motorens omdrejninger for at reducere motorens bremsemoment på glat underlag

ESP

Electronic Stability Program Bremser hvert hjul individuelt og justerer momentet hvis bilen er i ubalance

HBA

Hydraulic Brake Assist Øger bremsetrykket for at hjælpe chaufføren med at bremse på kortest mulig strækning i en paniksituation

Hill Holder Assisted Uphill Departure Påvirker bremserne og hindrer køretøjet i at rulle baglæns ved start på bakke LAC

Load Adaptive Control Registrerer lastens vægtfordeling i længderetningen og stabiliserer bilen

ECODAILY_cat_DANESE.indd 20-21

4-11-2009 11:08:28


PRODUKTIVITET MODELPROGRAM

20 - 23

FÅ ALVERDENS VALGMULIGHEDER MED DAILY Endnu en gang byder Daily på det bredeste program blandt de lette erhvervskøretøjer: • totalvægt fra 3,2 til 7 t • anhængerkapacitet op til 3,5 t • versioner til enhver transportopgave (kassebil, chassis, dobbeltkabine, minibus til persontransport) • enkelthjul og tvillinghjul • komplet udvalg i volumer, højder, længder, akselafstande, aksler, affjedringer, motorer, gearkasser og bagakseludvekslinger.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 22-23

Valgmuligheden for kunden bliver endnu større med de mange tilvalg: fra luftaffjedring til den automatiserede AGile™ gearkasse. 9,0 m3 kassebil er ikke tilgængelig i Danmark

4-11-2009 11:08:29


PRODUKTIVITET MODELPROGRAM

KASSEBILER

21 - 22

DEN NYE 7t VERSION TAGHØJDE (mm)

AKSELAFSTAND (mm) VARERUMMETS LÆNGDE (mm)

2600

H1- 1545 mm

H2 - 1900 mm

7,3 m3

9,0 m3

H3 - 2100 mm

Med en lastekapacitet på over 4,7 t repræsenterer den nye 7 t kassebil og chassis den mest effektive løsning til hurtige regionale transporter.

3000

8,3 m3

3000

3300

3520

3950

4560

En ny mulighed for vores kunder: Nu fås Daily med 7 tons totalvægt.

10,2 m3

12 m3

13,2 m3

En fuldt lastet Daily 7t kan transportere flere varer end tre 3,5 tons biler til sammen, og det med et samlet udslip, der er over 60% mindre ved samme last.

17,2 m3

15,6 m3

CHASSIS ENKELT KABINE CHASSISRAMME AKSELAFSTAND (mm)

DOBBELTKABINE

CHASSIS & OPBYGNING MAKSIMAL OPBYGNINGSLÆNGDE (mm)

CHASSISRAMME

CHASSIS & OPBYGNING MAKSIMAL OPBYGNINGSLÆNGDE (mm)

2810 / 3040

3000

3500

2810

4100

3410

4840

4100

5240

4500

3450

3750

4100

4350

6100

4750

ECODAILY_cat_DANESE.indd 24-25

4-11-2009 11:08:35


PRODUKTIVITET MODELPROGRAM

DAILY KASSEBILER Modelprogrammet omfatter tre familier af kassebiler med hver deres egenskaber, som henvender sig kunder med forskellige specifikke behov. • Klasse L: Kassebiler med enkelthjul med totalvægt på 3,2 tons er overvejende til bykørsel. • Klasse S: Kassebiler med enkelthjul på 3,5 tons er overvejende til by- eller distributionskørsel, hvor der er behov for mere kapacitet end 3,2 tons. • Klasse C: Kassebiler med tvillinghjul fra 3,5 til 7 tons er optimal til de mest krævende anvendelser.

Med 3 taghøjder, 3 akselafstande og 4 længder giver det ikke mindre end 8 forskellige lastvolumer, fra 7 til 17 m3.

H

G B I

Adgangen til varerummet sker frit og ubesværet gennem den store skydedør (der fås i højre side, i venstre side eller i begge sider) og bagdørene i tre forskellige højder, og Daily kan rumme ikke mindre end 6 europaller a 1,2 meters bredde. Bagpå kan bilen udstyres med hængsler med programmerede stoppositioner ved 90°, 180° e 270°.

C

E

D

Varerummets dimensioner (mm) H1 H2

H3

Bagdørens dimensioner (mm) H1

H2

H3

Skydedørens dimensioner (mm) H1 H2

H3

A = Indvendig højde

2100

F = Højde

1780

1990

H = Højde

1780

1545

B = Indvendig bredde

mellem C = Bredde hjulkasserne D = Akselafstand E = Indvendig længde

ECODAILY_cat_DANESE.indd 26-27

F

A

24 - 25

1900 1800

KLASSE L/S 1320

G = Bredde KLASSE C

1430

1540

1430

1780

D = Akselafstand

3000

3300 / 3950

I = Bredde

1100

1250

1030

3000

3300

3950

2600/3000

3520

4560

4-11-2009 11:08:38


PRODUKTIVITET PROGRAM

26 - 27

DAILY CHASSIS Daily chassis leveres i konfigurationer med enkelthjul eller tvillinghjul til alsidige anvendelser og sikrer høj produktivitet selv under de vanskeligste anvendelsesforhold. Dailys konstruktion med chassisramme med længdevanger har en stor tolerancemargin, hvad bæreevne angår – og dette garanterer bilens driftssikkerhed og effektivitet over tid. Daily chassis fås i L-, S- og C-klassen med totalvægt fra 3,2 til 7 tons og er den helt rigtige løsning til enhver anvendelse og opbygning.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 28-29

Chassisrammens meget stive konstruktion og dens plane og fri overflade, kombineret med 7 forskellige akselafstande (med opbygningslængder op til 6,195 m) gør Daily chassis meget velegnet til enhver type opbygning og udstyr. Den er ideel til opbygning med lad (med fast lad eller tippelad), kølekasser og enhver type specialanvendelse (fra vejhjælp til arbejdslifte og kommunale opgaver). Daily findes desuden i en dobbeltkabineversion med plads til 6 passagerer + fører, med 5 forskellige akselafstande og komplet udbud af motorversioner.

4-11-2009 11:08:40


PRODUKTIVITET PROGRAM

IDEEL TIL ENHVER OPBYGNING

28 -29

CHASSIS CHASSISRAMME

CHASSIS & PÅBYGG

NORMALT FØRERHUS

MANDSKABSBIL

Nyttelast (kg)

Fra 1500 til 2250

-

Fra 1295 til 2015

-

Opbygningslængde (mm)

Fra 2985 til 3315

-

-

-

-

-

2810 x 2080 / 3040 x 2080

-

Totalvægt (t)

Fra 3,2 til 4,2

-

Fra 3,2 til 7,0

-

Nyttelast (kg)

Fra 1485 til 4725

Fra 1360 til 4305

Fra 1220 til 4365

Fra 1135 til 3985

3870

3025 / 3135

-

-

-

-

3500 x 2080

2810 x 2080

Totalvægt (t)

Fra 3,2 til 7,0

Fra 3,2 til 6,8

Fra 3,2 til 7,0

Fra 3,2 til 6,8

Nyttelast (kg)

Fra 1550 til 4710

Fra 1345 til 4295

Fra 1230 til 4265

Fra 1060 til 3945

4480

3700 / 3745

-

-

-

-

4100 x 2080

3410 x 2080

Totalvægt (t)

Fra 3,5 til 7,0

Fra 3,5 til 6,8

Fra 3,5 til 7,0

Fra 3,5 til 6,8

Nyttelast (kg)

Fra 1540 til 2145

Fra 1335 til 1965

Fra 1165 til 1825

Fra 1000 til 1635

4890

4155

-

-

-

-

4840 x 2080

4100 x 2080

Totalvægt (t)

Fra 3,5 til 4,2

Fra 3,5 til 4,2

Fra 3,5 til 4,2

Fra 3,5 til 4,2

Nyttelast (kg)

Fra 2530 til 4675

Fra 2315 til 4260

Fra 2110 til 4005

Opbygningslængde (mm)

Fra 5300 / 5355

4550

-

-

-

-

5240 x 2080 / 5240 x 2250

4500 x 2080 / 4500 x 2250

Totalvægt (t)

Fra 4,6 til 7,0

Fra 4,6 til 6,8

Fra 4,6 til 7,0

Fra 4,6 til 6,8

Nyttelast (kg)

Fra 2505 til 4645

Fra 3760 til 4230

Fra 2025 til 3935

-

6165 / 6195

5415

-

-

-

-

6165 x 2080 / 6165 x 2250

-

Fra 4,6 til 7,0

Fra 4,6 til 6,8

Fra 4,6 til 7,0

-

AKSELAFSTAND (mm)

NORMALT FØRERHUS

MANDSKABSBIL

Daily er ideel til enhver type opbygning. Længdevangernes U-profil med plan overflade gør det enkelt at montere diverse opbygninger og udstyr.

3000

CAN-Buss-arkitekturen med ”ekspansionsmodul” gør det muligt

Opbygningsdimensioner (mm)

at forbinde udstyrets aktuatorer til bilens elektrisk/elektroniske system. Alle forbindelser sker via en standardtilslutning. 3450

Daily er desuden forberedt til montering af et kraftudtag med flange

Opbygningslængde (mm)

på siden af gearkassen med et drejningsmoment op til 180 Nm.

Opbygningsdimensioner (mm)

KASSEBIL AKSELAFSTAND (mm)

3750 VARERUMMETS INDV. LÆNGDE (mm)

Opbygningslængde (mm)

INDV. HØJDE (mm) H1- 1545 mm

7,3 m

3

H2 - 1900 mm

H3 - 2100 mm

9,0 m

3

2600 Nyttelast fra 1210 til 2915 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

3000 3000

8,3 m3 Nyttelast fra 1165 til 2870 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

Opbygningsdimensioner (mm)

4100

Nyttelast fra 1175 til 2890 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

Opbygningslængde (mm) Opbygningsdimensioner (mm)

10,2 m3 Nyttelast fra 1130 til 2845 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

4350

12 m3 3300

3520

Opbygningsdimensioner (mm) Nyttelast fra 1060 til 2765 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

15,6 m3 3950

Nyttelast fra 1135 til 2735 kg Totalvægt fra 3200 til 5200 kg

17,2 m3

4560 Nyttelast fra 1045 til 2630 kg Totalvægt fra 3500 til 5200 kg

“9,0 m3 markedsføres ikke i Danmark”

ECODAILY_cat_DANESE.indd 30-31

3 3 13,2mm 13,2

Nyttelast fra 1005 til 4140 kg Totalvægt fra 3500 til 7000 kg

4750

Opbygningslængde (mm) Opbygningsdimensioner (mm) Totalvægt (t)

Fra 1930 til 3655

4-11-2009 11:08:44


PRODUKTIVITET GEARKASSER OG AFFJEDRINGER

30 - 31

GEARKASSER OG AFFJEDRINGER TIL ALLE BEHOV Alt efter motorversion er Daily udstyret med manuel gearkasse med 5 eller 6 gear + bakgear. Alle versioner fås med automatiseret AGile™ gearkasse med 6 trin + bakgear, der kan anvendes både i automatisk og sekventiel funktionsmåde. AGile™ gearkassen analyserer trykket på gaspedalen og reagerer ved at tilpasse sig førerens kørestil.

Mekanisk affjedring med tværgående bladfjedre for

Mekanisk affjedring med torsionsfjedre for

Halvelliptiske bladfjedre bag

Luftaffjedring bag

Daily har et komplet udbud af affjedringer, der kan opfylde kravene til enhver kørselsopgave. • på forakslen: uafhængigt hjulophæng med hydrauliske teleskopstøddæmpere og tværgående bladfjedre (eller som alternativ torsionsfjedre og krængningsstabilisator)

AGile™ gearvælger på instrumentpanelet

• på bagakslen: parabelfjedre, halvelliptiske bladfjedre eller luftfjedre. Luftaffjedring giver øget komfort, sikkerhed og produktivitet. Den absorberer bedre vibrationerne, sikrer horisontal opretning af bilen uafhængigt af lastfordelingen og letter af- og pålæsning, da det er muligt at sænke læssehøjden. Luftaffjedring kan bruges til alle karrosserityper og motorer.

AGile™ gearkasse

ECODAILY_cat_DANESE.indd 32-33

4-11-2009 11:08:48


KOMFORT EKSTRAUDSTYR

Med Blue&Me™ kan du også lytte til din yndlingsmusik direkte fra en MP3-afspiller eller en USB-nøgle. Blue&Me™ er nu også blevet et instrument til flådestyring og er det mest effektive og økonomiske flådestyringssystem.

Men Blue&Me Fleet™ er mere end det: den giver også mulighed for at fjerndownloade data fra fartskriveren, give oplysning om kørestil og brændstofforbrug for hver enkelt chauffør og derved medvirke til at optimere brændstofforbruget, udføre fjerndiagnosticering og nøjagtig planlægning af hver enkelt køretøjs serviceeftersyn.

INFOTAINMENT KOMFORT OG FUNKTIONALITET

Blue&Me Fleet™ er et resultat af to globale joint-ventures: Operativsystemet og hardwaren er udviklet i samarbejde mellem Fiat-koncernen og Microsoft™, mens tjenesterne til flådestyring udbydes i samarbejde med Qualcomm™, som er den førende på markedet. Den særlige software er udviklet af Iveco.

Blue&Me Fleet™ optimerer både førerens og bilens produktivitet: via Blue&Me™ terminalen er det muligt at kommunikere i realtid med bilens styreenheder og foretage en hurtig og præcis analyse af alle data vedrørende køretider og afstande.

SIKKERHED

Blue&Me™ er den mest solgte forinstallerede on-board kommunikationsplatform på markedet – den findes i over 600.000 biler og erhvervskøretøjer på verdensplan. Blue&Me™ forbindes direkte til førerens mobiltelefon via Bluetooth og gør det muligt at se menuerne på displayet på instrumentpanelet og foretage opkald med knapperne på rattet.

VIGTIGT UDSTYR OG EKSTRAUDSTYR

PRODUKTIVITET

BLUE&ME™ FLEET: KUN HOS IVECO

KASSEBIL SOM COMBI DOBBELTKABINE

KASSEBIL

Airbag i fører- og passagersiden + window airbags ESP Lygtespulere Tågelygter Bakalarm Parkeringssensor Tyverisikring Elektrisk styrede og opvarmede sidespejle Videokamera bag for parkering med skærm i førerhuset Vekselstrømsgenerator på 140/180 Ah Mekanisk differentialespærre Ekspansionsmodul Kugleanhængertræk Automatisk anhængertræk Transparent loft til kassebiler Trægulv (i varerummet) Bagdør med opvarmede atermiske ruder Skydedør i begge sider Bagdøre der åbner 270° Kraftudtag på gearkassen Afskærmning af oliesump 100 liters brændstoftank Forstærkede fjedre Digital fartskriver Automatiseret gearkasse Opbevaringsrum under det dobbelte passagersæde Centrallås med fjernbetjening Automatisk styret klimaanlæg + pollenfilter Fartpilot Handskerum + fire DIN-rum Separat varmeapparat Affjedret førersæde med tre frihedsgrader og lændestøtte Luftaffjedring Blue&MeTM (Radio CD + MP3 med knapper på rattet + Bluetooth) Blue&Me FleetTM (Radio CD + MP3 med knapper på rattet + Bluetooth) Satellitnavigator med Radio CD + MP3 + Bluetooth Radio CD + MP3

o

o

•o •o

•o •o

o o o

o o o

o

•o •o

CHASSIS

DOBBELTKABINE

o

o

•o •o

o o o

o

•o •o –

o

o o o o

o – o o

o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o o o o o

• –

o – – –

– o

o o o o o o o o

o o o o o o o o

o o o o

STANDARD =

ECODAILY_cat_DANESE.indd 34-35

32 -33

o o o o

• •

o o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o

o o

o o

•o

•o

•o

o o o o

o o o o

o o o

o o o o o

EKSTRAUDSTYR =

o o o o o

o

o o o o o

FÅS IKKE = –

4-11-2009 11:08:51


FARVER

34 -35

52434 ECO grøn metallic

50156 Toscana-grøn

50177 Alsace-grøn

50126 Maranello-rød

50106 Rød

50138 Novello-rød

50121 Grøn

50105 Hvid

50173 Alpe-hvid

50158 Drømme-blå

50168 Formula-blå

50120 Blå

50150 Måne-gul

50181 Prag-gul

50136 August-blå

50169 Jet-grå

50162 Mineral-grå

ECODAILY_cat_DANESE.indd 36-37

50167 Panama-gul

4-11-2009 11:08:58


CUSTOMER SERVICES

”ORIGIN 100 % IVECO” Konstant og professionelt nærvær

Originale reservedele – Serviceydelser -Tilbehør

En bil som Daily byder på driftssikkerhed, styrke og funktionalitet på højeste niveau, men dette er ikke nok i sig selv. Iveco ønsker at give mere: At være konstant nærværende, professionel og udvise opmærksomhed over for sine kunder. Det er det ORIGIN 100% IVECO står for. 100% UDVÆLGELSE - Udvælgelsen af de råmaterialer, som Ivecos produkter er fremstillet af, sker ifølge de strengeste kvalitetsstandarder. 100% PÅLIDELIGHED - Iveco arbejder kun med leverandører, som garanterer høje kvalitetsniveauer og certificerede processer. 100% SIKKERHED - Ivecos certificerede reservedele sikrer, at præstationerne opretholdes over tid, og at bilen holder sin værdi. 100% KONTROL - Alle Ivecos produkter og serviceydelser gennemgår en streng kvalitetskontrol i enhver fase af processen. 100% ERFARING - Iveco stiller et veludbygget og professionelt servicenet til din rådighed for at garantere topservice 24 timer i døgnet, 365 dage om året. 100% KUNDETILFREDSHED - Et kvalitetsforløb rettet mod et eneste mål: at stille Ivecos kunder 100% tilfredse. Alt dette ligger der i ORIGIN 100% IVECO.Vilje og forpligtelse til at give Ivecos kunder al den sikkerhed og tryghed, som de fortjener. Altid og overalt.

Originale reservedele. Med Ivecos originale reservedele har du garanti for, at din Daily bevarer sine præstationer og sin værdi over tid. At vælge originale reservedele betyder at have tillid til producentens kvalitet og til den faglige ekspertise hos mekanikerne, som kender bilen ned til mindste detalje, og dermed sikkerhed for, at den altid er funktionsdygtig. Servicecentre i Europa sikrer, at du altid kan få assistance, uanset hvor du er, og takket være et hurtigt og effektivt distributionsnet vil enhver reservedel i 99% af tilfældene blive leveret inden for 24 timer. Et yderligere bevis for den seriøsitet og pålidelighed, som kendetegner den førende producent på markedet, der med årene har gjort kvalitet og service til en af sine absolutte styrker.

Iveco Shop. Ivecos tilbehør er kendetegnet ved godt design, teknologisk innovation og høje præstationer Det store udvalg af tilbehør giver kunden de nyeste løsninger udviklet til på en gang at opfylde praktiske, æstetiske, stilistiske og aerodynamiske behov. Der er tale om en produktserie, der på alle måder er på højde med køretøjets præstationer. Med originalt tilbehør kan kunden sætte sit personlige præg på interiøret og gøre det endnu mere indbydende eller give det udvendige af førerhuset mere personlig stil – mens køresikkerhed og komfort i den travle trafik forbliver intakt. Hos Iveco-forhandlerne findes kataloger over det store produktudbud hos Iveco Shop.

36 -37

Assistance Non-Stop. En telefonopringning løser ethvert problem. I nødstilfælde ringer du blot til Iveco Assistance Danmark +45 32 52 49 99 og kommer i kontakt med en medarbejder, der taler dit sprog og indhenter alle de nødvendige oplysninger for at aktivere det nærmeste værksted - i hele Europa. Customer Center sørger desuden for at følge forløbet, indtil bilen er tilbage på vejen igen.

Specialiserede mekanikere. Ingen kender din Daily bedre end den, der har fremstillet den. Derfor arrangerer Iveco løbende uddannelses- og opfølgningskurser for sine mekanikere. Det gør vi for at sikre kunden maksimal effektivitet og kapacitet til at løse problemerne, bl.a. ved brug af avancerede diagnosesystemer, så vi kan yde et serviceniveau af høj kvalitet. Alt sammen med den målsætning at reducere bilens stilstand til et minimum. Fordi kundens behov altid kommer i første række. Daily Chrono Service. Med denne service har du mulighed for hurtig adgang til de vigtigste eftersyn og reparationer uden tidsbestilling, og din Daily vil dermed yde sit bedste, fordi kun en bil i topform kan give dig den sikkerhed og tryghed, du har brug for i dit arbejde. På blot en time kan du få udført flere typer service til almindelig vedligeholdelse af din bil: Skift af olie og filtre, udskiftning af udstødning, kontrol og udskiftning af bremser og støddæmpere - alt med den garanti, som følger med de 100% originale reservedele. På denne måde er du mere sikker på vejen, og du kan trygt sætte dig bag rattet og koncentrere dig om dit arbejde.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 38-39

4-11-2009 11:08:59


IVECO CAPITAL

38 -39

INDIVIDUELLE FINANSIERINGSLØSNINGER Iveco kan via forskellige samarbejdspartnere i Danmark til-

Finansiering med afbetaling:

Finansiel leasing:

Operationel leasing:

byde en lang række løsninger til køb, leje eller leasing af en-

Dette er den ideelle løsning for de kunder, som ønsker straks

Finansiel leasing giver virksomhederne mulighed for at be-

Operationel leasing er et komplet produkt. Det giver kunden

hver type lastbil, ny som brugt. Tilbuddet omfatter alle for-

at blive ejer af lastbilen og beholde den i lang tid.

nytte det antal Iveco-køretøjer, der er nødvendigt i for-

mulighed for at anskaffe sig en lastbil og med det samme

mer for opbygning og giver mulighed for at finansiere køb af

Finansiering med afdragsvis tilbagebetaling kan dække op til

bindelse med virksomheden, uden at denne investering

kende sine økonomiske forpligtelser og fastsætte den må-

lastbiler med nyskabende koncepter sammensat efter hver

100% af køretøjets købesum.Afdragene kan tilpasses den en-

tynger deres budget, da ejendomsretten til køretøjet for-

nedlige leasingydelse ud fra sine reelle behov, uden andre

enkelt kundes behov. Disse produkter tilbydes af alle Iveco-

kelte kundes reelle økonomiske muligheder, hans virksom-

bliver hos finansieringsselskabet. Det indebærer indlysende

forpligtelser ved udløbet af leasingperioden, og uden at tære

forhandlere og gennemføres i samarbejde med de bedste

hed og transportbehov.

fordele for virksomhederne, som dermed kan frigøre de

på virksomhedens likviditet eller bankens kreditloft. Ejen-

selskaber inden for sektoren. De finansielle produkter kan

Løsningen med afdragsvis betaling giver også skattemæssige

finansielle ressourcer til fordel for deres kerneområder.

domsretten til køretøjet forbliver hos finansieringsselskabet.

suppleres med service- og vedligeholdelsesaftaler.

fordele, da renterne er fradragsberettigede.

Ydelserne kan tilpasses individuelt efter den enkeltes behov og er fradragsberettigede. Særligt fordelagtig er konceptet, som indebærer små ydelser i starten for at lette anskaffelsen, og en lang løbetid, som gør det muligt at holde ydelserne på et begrænset niveau, indtil tilbagebetalingen har fundet sted.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 40-41

4-11-2009 11:09:00


40 -41

ALLE DE STÆRKE FORDELE VED MODELPROGRAMMET

PRODUKTIVITET

Daily har alt det, de professionelle transportfolk har behov for.

• Med over 7000 forskellige konfigurationer kan Daily skræddersys til enhver transportopgave. • Udbuddet med 10 forskellige motoreffekter fra 96 HK til 176 HK giver mulighed for at vælge den motor, som er bedst egnet til den enkeltes behov. • Chassisrammen med længdevanger gør Daily egnet til enhver type opbygning.

INNOVATION OG KOMFORT • Det nye instrumentpanel gør kørslen mere intuitiv.

PRÆSTATIONER

• De nye materialer indvendigt i førerhuset skaber et behageligt arbejdsmiljø.

• Det højeste drejningsmoment ved det laveste antal omdrejninger, kombineret med baghjulstrækket, gør Daily uovertruffen på alle slags veje.

• Blue&Me Fleet™ er den ideelle løsning til styring af virksomhedernes flåder og øger sikkerheden for førerne takket være tasterne til mobiltelefonen på rattet.

• Twin-turboen garanterer høje præstationer og optimerer luftstrømmen til forbrændingskammeret.

• Placeringen af knapperne på ratstammen gør ratkontakten mere synlig og sikrer bedre plads og større komfort for føreren. • ESP, som er standard på hele modelprogrammet, sikrer mindre bremselængder, nedsætter risikoen for sidekollisioner, mens Load Adaptive Control giver større stabilitet under alle belastningsforhold.

• Konstruktionen af Daily gør, at intervallerne for serviceeftersyn er øget til 40.000 km, hvilket giver en betydelig besparelse på driftsomkostningerne.

MILJØVENLIGHED • De nye ECODAILY-motorversioner sætter nye standarder for miljøvenlighed og gør, at bilen kan benyttes i områder med trafikbegrænsninger. • De nye naturgas-indsprøjtningsdyser med tryk op til 7 bar sikrer mindre brændstofforbrug og dermed yderligere besparelser for ejeren. • Den dobbelte naturgas/benzintilførsel med multipoint indsprøjtningssystem skrifter automatisk over til benzin, hvis naturgassen slipper op, for at undgå, at motoren stopper.

ECODAILY_cat_DANESE.indd 42-43

4-11-2009 11:09:02


Læs mere om ECODAILY på:

www.ecodaily.iveco.com Er du interesseret i at vide mere om Ivecos verden, kan du gå ind på:

www.iveco.dk www.dailyradio.iveco.com Oplysningerne og billederne i denne brochure er kun vejledende. Iveco forbeholder sig ret til på ethvert tidspunkt og uden varsel at foretage ændringer af tekniske eller kommercielle hensyn.

Iveco Danmark A/S Erhvervsvej 5 2600 Glostrup www.iveco.dk

ECODAILY_cat_DANESE.indd 44-45

4-11-2009 11:09:02

Ecodaily  
Ecodaily