Page 1

Woninginbraak? Kun je voorkomen!

BeveiligingsWijzer 2014

25%

tot prem iek

Voorlichtingsbrochure voor het beveiligen van de woning op basis van de Richtlijn Politiekeurmerk Veilig Wonen.

orting

Hoe veilig woont u? Zie achterzijde van deze brochure. 7 Gouden W’s Van veilig Wonen Wie? Iedere bewoner! Tref de maatregelen zoals in deze brochure aanbevolen. Wanneer? Wacht niet tot u slachtoffer bent geworden van een woninginbraak. Waarom? Omdat u met een correcte beveiliging veel ellende kunt voorkomen en u een veilig gevoel hebt. Wat zou u kunnen doen? Pas de organisatorische maatregelen toe (zie Veiligheidskaart) en beveilig alle voor inbrekers bereikbare ramen en deuren. Waarmee? Met geteste en goedgekeurde oplossingen zoals afgebeeld in deze brochure. Daarmee verwerft u een duurzame veiligheid!

N E G I L I E V BE = ID E H IG L I E V

Waar? Breng de beveiliging aan of laat de beveiliging aanbrengen op de daartoe aangegeven plaatsen op ramen en deuren. Welke manier? Deze Beveiligingswijzer maakt u wegwijs. Mocht u zelf geen kans zien de beveiliging aan te brengen schakel dan een erkend beveiligingsbedrijf in (zie pag. 22+23).

Versie: 2014

95%

minder kans op inbraak

www.hetbeveiligingscentrum.nl


De BeveiligingsWijzer is een praktische handreiking voor veilig wonen. De BeveiligingsWijzer helpt u om volgens de richtlijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uw woning en directe omgeving te beveiligen. Informatie over het certificaat Veilige Woning vindt u op pagina 4. PKVW selecteerde voor u het juiste hang- en sluitwerk en verlichting.

Maak uw keuze voor een goede beveiliging:

Het voorkomen van inbraak begint bij de beveiliging van voor inbrekers bereikbare ramen en deuren. Uitleg over bereikbaarheid: zie de website www.hetbeveiligingscentrum.nl. In het eerste deel van deze BeveiligingsWijzer treft u tekeningen aan van de meest voorkomende situaties. Met behulp van deze tekeningen kunt u eenvoudig nagaan of uw ramen en deuren - in vaktaal gevelelementen - al inbraakwerend zijn of welke oplossingen er mogelijk zijn om ze inbraakwerend te maken. In het tweede deel treft u per categorie afbeeldingen aan van goedgekeurde sloten etc. maar ook van overige aanverwante producten. Ramen en deuren zijn alleen afdoende te beveiligen indien deze in goede staat verkeren.

Goedgekeurde producten:

Goedgekeurde (gecertificeerde) producten zijn te herkennen aan het SKG®-merk met één, twee of drie sterren. Het toepassen van producten met meer sterren dan vereist is uiteraard toegestaan. De sterren (

Indien u er voor kiest om de producten zelf aan te brengen, hebben wij een aantal tips voor u.

Tips:

• Raadpleeg bij montage altijd eerst het meegeleverde montagevoorschrift. • Wanneer u geen ervaring hebt, is het goed om een erkend PKVW-bedrijf de producten te laten aanbrengen. Voor het vinden van een PKVW-bedrijf kunt u de websites www.cbenv.nl of www.preventiecertificaat.nl raadplegen. Zie ook pagina 22 + 23. • Let op gebruiksvriendelijkheid. • Wijk niet af van het montagevoorschrift. • Gebruik voorgeschreven schroefmaten en liefst iets dikker en langer. • Er zijn nastelbare goedgekeurde sluitkommen verkrijgbaar voor bijvoorbeeld houten deuren die werken. • Voorkom uitnemen van de ruit. Wanneer een ruit goed gekit is, is uitnemen (bijna) onmogelijk. • Raadpleeg en pas organisatorische maatregelen toe. (zie Veiligheidskaart, op achterzijde van deze brochure) • Bij vervanging van het hoofdslot: let op maten (zie onderstaande tekening) en draairichting. • Let bij de aanschaf van cilinderveiligheidsbeslag op de steekmaat (zie onderstaande tekening). Overweeg daarbij de aanschaf van beslag dat voorkomt dat de cilinder uit het slot kan worden getrokken. • Voor toepassing beveiligingsproducten: zie www.sterrenwijzer.nl

Compleet slot/sluiting:

Daar waar gesproken wordt over goedgekeurde sloten wordt een compleet slot bedoeld. Een compleet slot is de slotkast, bijbehorende sluitkom (met voorplaat) of sluitkast, cilinder en in de meeste gevallen ook het cilinderveiligheidsbeslag. Veelal zijn alle onderdelen voorzien van SKG-sterren.

De slotonderdelen nader bekeken: A = doornmaat

B = steekmaat

2 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

C = maat voorplaat

of

of

) in de tekeningen hebben de volgende betekenis:

(of gelijkwaardig goedgekeurd). Hang- en sluitwerk waarbij ® bij het SKG-merkteken ontbreekt, is veelal niet met inbrekersgeweld beproefd en niet goedgekeurd. Indien er geen ster(ren) bij een slot staan dan betreft het een bestaand niet (goed) gekeurd slot. De zwarte blokjes ( ) in de tekeningen geven de maatregelen aan voor het beveiligen van de scharnierzijde. Bij de producten staat een verwijzing, op welk materiaal het product gemonteerd kan worden: H - Hout, K - Kunststof, M - Metaal, A - Aluminium, B - Beton, S - Steen Op de verpakking van goedgekeurde producten vindt u vaak dit logo: Goedgekeurde (gecertificeerde) slagvaste verlichtingsarmaturen en spiegels zijn te herkennen aan het SKG®-merk met een . Nieuwe manier van inbreken: In het afgelopen jaar is gebleken dat inbrekers zich vaker bedienen van een manier waarop de deurcilinder uit het slot wordt getrokken. Dit doen zij met een mechaniek die daarvoor is gemaakt. U kunt dit voorkomen door veiligheidsbeslag te plaatsen met ‘kerntrekbeveiliging/cilindertrekbeveiliging’ (zie pag. 8, 9 en 11). Een andere manier om dit te voorkomen is het plaatsen van een cilinder met 3 SKG-sterren.

Scharnieren:

Scharnieren aan de buitenzijde zijn kwetsbaar. Beveiligen is dan noodzakelijk. De vervanging door inbraakwerende scharnieren (SKG*/**®) is een goede mogelijkheid. Bevestig deze scharnieren met schroeven van 4x40 mm, liefst met 4,5x40 mm. Bijplaatsen van 3 dievenklauwen bij deuren en 2 bij ramen kan ook.

Inhoud:

Varianten van beveiliging van: Voordeuren en achterdeuren pag. 3 Dubbele (tuin)deuren en schuifdeuren pag. 4 Draairamen, klep- en uitzetramen pag. 5 Valramen, draaivalramen, dakramen en overig pag. 6 Voorbeelden van goedgekeurde producten: Universele sluitkommen en hoeksluitplaten pag. 7 Hoofdsloten en beslag voor deuren pag. 7 t/m 9 Goedgekeurde kierstandhouders pag. 7 Opleggrendels voor deuren pag. 9 + 10 Bijzetsloten en beslag voor deuren pag. 10 + 11 Diversen pag. 11 Anti-inbraakstrippen pag. 11 Meerpuntssluitingen voor (dubbele) deuren pag. 12 + 13 Grepen voor draaivalramen / espagnoletten pag. 13 (Meerpunts)sluitingen voor ramen pag. 14 t/m 16 Opleggrendels voor ramen pag. 15 Hoofdsluiting voor uitzetramen pag. 16 Garagedeurbeveiliging pag. 16 Sleutelkluizen pag. 16 Goedgekeurde diversen pag. 16 Opleggrendels en schuifpuibalken voor schuifdeuren/ramen pag. 17 Doorklimbeveiliging pag. 17 Slagvaste buitenlampen pag. 18 Doorvalbeveiliging pag. 18 Inbraakwerende (dak-)ramen en lichtkoepels pag. 19 Overige verlichtingsarmaturen pag. 19 Scharnieren en scharnierbeveiligers pag. 20 Cilinders pag. 21 + 22 Overzicht PKVW deelnemende fabrikanten / importeurs pag. 22 Overzicht erkende PKVW bedrijven pag. 22 + 23


Voordeur

(naar binnen draaiende stompe houten deur)

Scharnierzijde: Zie voor: Sluitzijde:

tenminste 3 deugdelijke en goed gemonteerde (standaard) scharnieren (geen inboorpaumelles). uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Variant 1

Oplossing Pag.

Variant 2

Oplossing Pag.

Hoofdoplegslot ** en Cilinderveiligheidsbeslag **/*** of Hoofdinsteekslot met haak- of blokschoot ** en Cilinderveiligheidsbeslag **/***

Meerpuntssluiting **/*** en 12-13 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 8-9

Variant 3

Oplossing Pag.

Variant 4

Oplossing Pag.

Hoofdinsteekslot * en Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 1x Bijzetslot */** en Cilinderveiligheidsbeslag **/*** (niet bij pensloten)

Hoofdslot (zonder sterren) en 2x Bijzetslot * 10 (Cilinderveiligheidsbeslag bij pensloten niet noodzakelijk) of 1x bijzetslot ** en 10 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 11

Variant 5

Oplossing Pag.

Variant 6

Oplossing Pag.

Hoofdinsteekslot met haakschoot ** en 7 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 8-9 of Meerpuntssluiting **/*** en 12-13 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 8-9

Hoofdslot en 1x Bijzetinsteekslot met haakschoot ** en Cilinderveiligheidsbeslag **/***

Indien tussenstijl > 85 mm of indien er een constructieve verbinding met de muurstijl ter hoogte van het slot aanwezig is dan voldoet een hoofdslot met blokschoot ** ook.

Indien tussenstijl > 85 mm of indien er een constructieve verbinding met de muurstijl ter hoogte van het hoofdslot aanwezig is dan voldoet een bijzetslot met blokschoot ** ook.

tussenstijl

7 8-9 7 10-11

7 10 11

10 11

tussenstijl

> : groter dan

Let op! In de loop van 2014 wordt cilindertrekbeveiliging hoogstwaarschijnlijk een eis van PKVW. Zie tekst pagina 2 “Nieuwe manier van inbreken”.

Achterdeur / Zijdeur / Balkondeur Scharnierzijde (zie ): Zie voor: Sluitzijde:

(naar buiten draaiende stompe houten deur)

tenminste 3 goedgekeurde scharnieren ** (zie pag. 20) of tenminste 3 deugdelijke scharnieren en 3 inbraakwerende dievenklauwen * (zie pag. 20) geplaatst bij de scharnieren. uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Variant 1

Oplossing Pag.

Variant 2

Oplossing Pag.

Hoofdinsteekslot met haak- of blokschoot ** en Cilinderveiligheidsbeslag **/***

Meerpuntssluiting **/*** en 12-13 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 8-9

Variant 3

Oplossing Pag.

Variant 4

Oplossing Pag.

Hoofdinsteekslot * en 7 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 8-9 1x Bijzetslot */** en 10 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 11 (niet bij pensloten) of Hoofdinsteekslot * en 7 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 11 Anti-inbraakstrip * 11

Hoofdslot (zonder sterren) en 2x Bijzetslot * 10 (Cilinderveiligheidsbeslag bij pensloten niet noodzakelijk) of 1x Bijzetslot ** en 10 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** 11

Variant 5

Oplossing Pag.

Variant 6

Oplossing Pag.

Zie variant 5 en 6 bij Voordeur en scharnierzijde wel beveiligen (zie hierboven)

Voor (balkon-)deuren die niet worden gebruikt om de woning te verlaten

Indien tussenstijl > 85 mm of indien er een constructieve verbinding met de muurstijl ter hoogte van het hoofdslot aanwezig is dan voldoet een bijzetslot met blokschoot ** ook.

Hoofdslot (zonder sterren) en 2x Opleggrendel * of 2x Raamboom *

7 8-9

9

tussenstijl

© BEVEILIGINGSCENTRUM - 3


Dubbele (tuin)deur Scharnierzijde (zie ): Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

(naar binnen en buiten draaiende houten dubbele deuren)

voor naar buiten draaiende deuren: zie achterdeur. voor naar binnen draaiende deuren: zie voordeur. uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Oplossing Pag.

actieve deur (loopdeur): Meerpuntssluiting **/*** en 13 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 8-9 passieve deur: Espagnolet **/*** 13 passief

actief

Variant 3

Oplossing Pag.

actieve deur (loopdeur): Hoofdinsteekslot * en Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 8-9 1 x Bijzetinsteekslot */** en 10 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 10-11 passief actief passieve deur: 2x Opleggrendel * of 9-10 Espagnolet **/*** 13

Schuifdeur

Variant 2

Oplossing Pag.

actieve deur (loopdeur): Hoofdinsteekslot ** en 7 Cilinderveiligheidsbeslag **/*** en 8-9 passieve deur: 2x Opleggrendel * of 9-10 passief actief Espagnolet **/*** 13

Variant 4

Oplossing Pag.

Voor deuren die niet worden gebruikt om de woning te verlaten:

actieve deur (loopdeur): Espagnolet **/*** of 13 2x Opleggrendel * 9-10 passief actief passieve deur: Espagnolet **/*** of 13 2x Opleggrendel * 9-10

(binnen- of buitenschuivende schuifdeur; hout/metaal/kunststof)

Schuivend deel: Vaste deel: Zie voor: Sluitzijde:

controleer optilmogelijkheid. Indien noodzakelijk uittilblokkering (schroeven/bouten in bovenrail) aanbrengen. let op deugdelijke montage van het vaste deel. uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Variant 1

Oplossing Pag.

Variant 2

Oplossing Pag.

Alleen voor toepassing bij binnenschuivend deel:

Alleen voor toepassing bij binnenschuivend deel:

1x Opleggrendel **

2x Schuifpuislot/opleggrendel *

Variant 3

Oplossing Pag.

Variant 4

Oplossing Pag.

Voor toepassing bij binnen- of buitenschuivend deel:

Alleen voor toepassing bij buitenschuivend deel:

2x Opleggrendel * evt. met haakschootslot

Schuifpuibalk */** (geschikt voor toepassing binnen- of buitenschuivend)

17

17

Waarom een certificaat? • u heeft een grotere zekerheid dat uw woning correct is beveiligd. • u krijgt hierdoor een veilig gevoel. • u ontvangt bij de meeste verzekeraars een premiekorting tot wel 25%

Wanneer een certificaat Veilige Woning? • wanneer alle voor de inbreker bereikbare ramen en deuren zijn beveiligd. • wanneer er verlichting is bij de deuren. • wanneer er zicht is op uw bezoeker bij de voordeur. • wanneer er goedgekeurde rookmelders op iedere verdiepingsvloer zijn aangebracht. • wanneer u bent voorgelicht omtrent beveiliging (zie Veiligheidskaart). Voor het verkrijgen van een certificaat Veilige Woning kunt u contact opnemen met een erkend PKVW-bedrijf. Zie pagina 22+23. 4 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

17

17


Draairaam

(naar buiten draaiend raam; hout/metaal/kunststof)

Scharnierzijde (zie ): Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

tenminste 2 goedgekeurde scharnieren */** (zie pag. 20) of tenminste 2 deugdelijke scharnieren en 2 inbraakwerende dievenklauwen * (zie pag. 20) geplaatst bij de scharnieren. uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Oplossing Pag.

Espagnolet inbouw/opbouw ** met afsluitbare greep of bij raam < 50x50 cm: 1x Raamboom * of 1x Opleggrendel * of bij raamhoogte < 150 cm: 1x Opleggrendel **

14

Variant 2

Oplossing Pag.

bij raamhoogte < 160 cm: 2x Raamboom * of 2x Opleggrendel *

14 15

14 15 15 < : kleiner dan

Klepraam

(naar buiten draaiend klepraam of uitzetraam; hout/metaal/kunststof)

Scharnierzijde (zie ): Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

> : groter dan

zie draairaam (naar buiten draaiend). uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Oplossing Pag.

Variant 2

Oplossing Pag.

1x Raamcombi ** of 16 1x Bovenraamsluiting ** eventueel afstandbedienbaar 16

bij raam < 50x50 cm: 1x Raamboom * of 14 1x Opleggrendel * 15

Variant 3

Variant 4

Oplossing Pag.

Barrièrevoorziening ** of 17 Doorklimbeveiliging ** 17 (maximale doorklimopening < 15cm)

Beveiliging scharnierzijde niet noodzakelijk

Bij toepassing van deze oplossing met een daaronder geplaatst draairaam gelden bijzondere voorwaarden voor de beveiliging van het draairaam. Zie richtlijn PKVW.

Oplossing Pag.

bij raamhoogte < 50 cm: 2x Raamboom * waarbij 1x per verticale zijde in het midden of 2x Opleggrendel * waarbij 1x per verticale zijde in het midden

14 15

Beveiliging scharnierzijde niet noodzakelijk

< : kleiner dan

Draairaam Scharnierzijde: Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

> : groter dan

(naar binnen draaiend stomp en opdek raam; hout/metaal/kunststof) tenminste 2 deugdelijke en goed gemonteerde scharnieren, bij inboorpaumelles en niet inbraakwerend samengesteld beslag: 2 scharnierbeveiligers */** (zie pag. 15). uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Oplossing Pag.

Espagnolet inbouw/opbouw **/*** met afsluitbare greep of Samengesteld beslag */** met afsluitbare greep of bij raam < 50x50 cm: 1x Raamboom * of 1x Opleggrendel *

14

Variant 2

Oplossing Pag.

2x Raamboom * of 2x Opleggrendel *

14 15

16 14 15 < : kleiner dan

> : groter dan

Gaatjes boren Steeds vaker worden ramen en deuren door inbrekers aangevallen door één of meerdere gaatjes te boren om zodoende de sluiting te openen. Sluit uw ramen en deuren af met de sleutel en neem de sleutel uit de sluiting en berg deze uit het zicht op. De meest recente werkwijze is een gaatje boren bij het slot van de achterdeur. Via dit gaatje ziet men kans om de aanwezige sleutel rond te draaien. Tip: Deuren en ramen zorgvuldig afsluiten en berg de sleutel uit het zicht op. © BEVEILIGINGSCENTRUM - 5


Draaivalraam Scharnierzijde: (zie ): Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

(naar binnen draaiend draaivalraam; hout/metaal/kunststof)

Bij correcte toepassing van draaivalbeslag */** behoeft scharnierzijde niet meer te worden beveiligd. Bij kunststof zonder metaal in het profiel en raamhoogte kleiner dan 160 cm: 1x scharnierbeveiliger * specifiek genoemd op pag. 15. Bij kunststof met metaal in het profiel: 2x scharnierbeveiliger * of 1x scharnierbeveiliger ** (zie pag. 15). Bij hout en metaal: 2x scharnierbeveiliger */**. (zie pag. 15). uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten:

Oplossing Pag.

Draaivalbeslag ** met afsluitbare greep of 16 bij kunststof zonder metaal in profiel en raamhoogte < 160 cm: of 2x Opleggrendel * (specifiek genoemd) 15 of 1x Opleggrendel ** bij kunststof met metaal in profiel/metaal/hout: 1x Opleggrendel ** 15

Valraam

Oplossing Pag.

kunststof met metaal in profiel / metaal / hout: 2x Opleggrendel * 15 bij kunsstof zonder metaal in profiel en raamhoogte > 160 cm: 2x Opleggrendel * (specifiek genoemd) 15

(naar binnen draaiend stomp raam; hout)

Scharnierzijde: Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

Variant 2

2 deugdelijke en goed gemonteerde scharnieren (geen inboorpaumelles). uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten: Oplossing Pag.

Espagnolet inbouw/opbouw ** met afsluitbare greep bij raam < 50x50 cm: 1x Raamboom * of 1x Opleggrendel *

14

Variant 2

Oplossing Pag.

bij raam > 50x50 cm: 2x Raamboom * of 2x Opleggrendel *

14 15

14 15

< : kleiner dan

Dakramen

(naar buiten draaiend dakraam: hout)

Draaipunten: Zie voor: Sluitzijde: Variant 1

deugdelijke en goed gemonteerde draaipunten. uitleg op pagina 2. zie onderstaande varianten: Oplossing Pag.

Voor dakraam in dakvlak: onderzijde: 2x Opleggrendel * of 2x Raamboom * of 1x Opleggrendel **

15 14 15

Bijzondere ramen / deuren: Dubbele openslaande ramen: Zie dubbele (tuin-)deuren variant 4. Inbraakwerende renovatieramen: Zie pagina 19. Schuiframen: Zie schuifdeuren. Garagedeuren: Kanteldeuren zonder loopdeur: zie beveiligingsproducten pagina 16. Sectionaaldeuren: zie beveiligingsproducten pagina 16. Dubbele openslaande garagedeuren: zie dubbele (tuin-)deuren variant 1. Extra: 4x scharnier Voor de bijzondere ramen en deuren kunt u contact opnemen met een erkend PKVW-bedrijf of met de Technische helpdesk: 0900 - 235 75 89 (50 cent per min.) • Tuimelramen in gevelvlak • Taatsramen • Uitzetzakramen • Topswingramen • Stolpramen • Schuifvouwdeuren • Parallelschuifkiepdeuren 6 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

per deur

> : groter dan


hoofdopl egs l o t e n EN B ESL A G vo o r ho ut e n vo or d e u r e n

PK VW - Lij st A

v o o r n a a r b i n n e n d raa ie nde de ur e n

ANKER 7243/7244 H HH

IVANA NECOLOC IVA 0000985/86 H HH

lips 1734-1754 H HH

MUL-T-LOCK 50/60mm H HH

nemef 4154 H HH

S2 safe&secure VOS7000 H HH

Veiligheidsbeslag voor hoofdoplegsloten

EVVA AR-SKG-Ni/Ms H/K/M HH / HHH

EVVA TSC-AZI H/K/M HH

H o o f d i n s t e e ks l o t e n vo o r ho ut e n d e u r e n

PK VW - Lij st B + C

n a a r b i n n e n e n buit e n dr a a ie nd

abloy EL160 H HH

AXA veiligheidsdeurslot 7415 H HH

AXA veiligheidsdeurslot 7420 H HH

AXA veiligheidsdeurslot 7421 H HH

buva 3225 R nastelbaar H HH

Ivana Necoslot 46698/99 Ergo H HH

marenco 310050/310060 H HH

maUER 9055P H HH

M&C veiligheidsslot H HH

M&C

Ivana Necoslot 43515/43516 H HH

nemef 4109 haakschoot H HH

H HH

nemef 1279/4119/4139/4219 H H / HH

Universele sluitkommen:

nemef 4429 (comfort) H HH

nemef 4938, incl. afstandsbediening H HH

IVANA nastelbaar 50580 H HHH

S2 safe&secure VSW12 H HH

S2 safe&secure Flexikom hoofdsluitkom nastelbaar H HH

Nog een paar praktische tips: • met een beetje handigheid brengt u (een deel) van de beveiliging zelf aan. • laat het complexe werk over aan een erkend PKVW-bedrijf.

goedgekeurde ki erst a nd h ou de rs

ami KSH 100

4

buva kierstandhouder

4

dulimex DULIMEX Binnen dra. 1300 Buiten dra. 1301

4

4

INTERSTEEL Bauhaus 0035.480051 4

INTERSTEEL Curve 035.480050

4

INTERSTEEL ivana Curve Buiten dra. necoSTEEL 4 4 0035.480052

© BEVEILIGINGSCENTRUM - 7


C ilin derv e il igheids besl a g v o o r ho o f d i n s t e e ks l o t e n

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

ami 115/50 - 193/50 axa 66 comfortbeslag - 250/50/1 - 251/50 H/K HH / HHH H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

axa 66 langschilden H/K HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

buva serie 3400/3500/3600 H/K HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

P KVW - Lij st B1

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

dieckmann 312/327 dieckmann 7011N/ fsb 7330/7331 H/K/M HHH kronos 2000/ 2000K2 7013/7025/7028 H/K HH/HHH H/K HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

HOPPE 86G/ 3236ZA/3214/1710 H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

fsb 7381-S2 t/m 84/S2 H/K/M HHH

fsb 7385-S2 t/m 88/S2 H/K/M HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

HOPPE 31G/ 3236ZA/3214/1530 H/K HHH

Ivana Necosteel RVS IVA 0002221 H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

M&C ALU/RVS kleur

HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Economy Alu ZF 43952 H/K HHH

NEMEF 3400AK/ 3500AK serie

HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Economy Alu ZF( Ergo) 43916 H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

S2 safe&secure VB40mm H/K/m HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

S2 safe&secure VB50mm H/K/m HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

HOPPE 61G/ 2236ZA/2214/113 H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Economy Alu ZF Ergo 46475 H/K HHH

Ivana Basic 45 ZF Alu 50235 H/K HHH

Marenco 4100 serie H/K HHH

HOPPE 31G/ 3235/3214/1530 H/K HHH

HOPPE 33/3235S/ 3214S/1138 H/K HHH

HOPPE 61G/ 2235/2214/1140 H/K HHH

HOPPE 86G/ 3235S/3214S/1710 H/K HHH

ikon S303/308/313/ 318/S403/408/413/418 H/K/M HHH

ikon SX03/SX08 H/K HHH

incl. KERNTRek beveiliging

S2 safe&secure hefschuifbeslag H HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

WALLEBROEK MS WALLEBROEK MS dieckmann 7026/ dieckmann 7001/ Bauhaus PC/55/72/90 Ovaal PC/55/72/90 7027/7026rvs/7027rvs 7001N/7002/7003 div. finish H/K HHH div. finish H/K HHH H/K HH / HHH H/K HH / HHH

8 - Š BEVEILIGINGSCENTRUM


C ilinder ve i l i g he i d s b e s l a g vo o r ho o f d i n s t e e k s l o t e n

PK VW - Lij st B1

ikon SX43/SX48 H/K HHH

intersteel intersteel intersteel 0053.384836 misty mor- 0051.384836 daylight 0050.384836 sunset ning H/K/m HH/HHH H/K/m HH/HHH H/K/m HH/HHH

incl. KERNTRek beveiliging

intersteel 0035.383736 H/K/m HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

intersteel 0035.383536 H/K/m HH / HHH

intersteel 0054.384836 night H/K/m HH/HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Necosteel RVS 41081/41082 H/K/M HH

Ivana Basic 20 ZF Alu 50681 H/K HHH

Ivana Basic 30 ZF Alu 50682 H/K HHH

intersteel 0035.382936 H/K/m HH / HHH

intersteel 0035.388636 H/K/m HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Basic 40 ZF Alu 50683 H/K HHH

Ivana Basic 50 Alu 49838 H/K/m HH

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana economy Alu ZF3415 smal H/K HHH

Ivana economy Alu ZF3415 smal H/K HHH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Klassiek H/K HH/HHH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli rechthoekig smal H/K HH/HHH

J.P.M. KOK G Bonomi J.P.M. KOK G Bonomi & Figli rechthoekig& Figli Ovaal breed breed H/K HH/HHH H/K HH/HHH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Ovaal Smal H/K HH/HHH

LOXX One Universele afst.bed. module cilinder H/K HH

marenco 4100 SERIE H/K/M HH / HHH

nemef 3300 G1 H/K/m HH / HHH

nemef 3405/3407 H/K/m HH / HHH

nemef 3415/3417/3419 H/K/m HH / HHH

nemef 3517/3519 H/K/m HH / HHH

nemef 7380 Radaris evolution H/K/m HH / HHH

WALLEBROEK MS WALLEBROEK MS WALLEBROEK MS WALLEBROEK MS WALLEBROEK MS dual PC55/72/92 div. Bauhaus PC55/72/92 Ton PC55/72/92 div. finish Halfsabel PC55/72/92 Linea PC55/72/92 finish H/K HHH div. finish H/K HHH H/K HHH div. finish H/K HHH div. finish H/K HHH

nemef 3427/ 3429 smalschild H/K/m HH / HHH

H - Hout, K - Kunststof, M - Metaal, A - Aluminium, B - Beton, S - Steen

opleggrendels deuren

PK VW - Lij st D 2

axa 3012 (buitenbinnendraaiend) HH

é é n z i jdig be die nba a r

axa 3015 (binnen draaiend) HH

AXA 3319 (buitenbinnendraaiend) HH

AXA 3320 (buitenbinnendraaiend) HH

DX SLS 9-serie (buiten draaiend) HH

DX SLS10-serie (binnen draaiend) HH

DX RBM 1300-serie (buiten- binnendraaiend) HH

© BEVEILIGINGSCENTRUM - 9


oplegg rendel s deur en

P KVW - Lij st D 2

éénzijdig be die nbaar

IKON 5133 (buitenbinnendraaiend) H HH

IVANA 45166/67 (buiten- binnendraaiend) HH

SECUMAX (ERA) 806 (buiten draaiend) HH

b i j zetslot en deur en

P KVW - Lij st D

twee zijdig bedienbaar

AXA Veiligheidsbijzetslot 7480 H HH

Buva 225R H HH

DX DSKG 600 HH

M&C

MAUER 9256 H HH

H/K/M HH

DX DSKG 7000/7500PC H HH

IKON 3211 H HH

nemef 4208 haakschoot H HH

nemef 4158 HH

nemef 1008 HH

LIPS 5018 H HH

Ivana 42011 H HH

nemef 4228 H HH

C ilind erveil igheids besl a g v o o r bi j z e t s l o t e n

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

AXA 6685-00-11 H/K/M HH / HHH

AXA 6685-10-11 H/K/M HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Dieckmann 7030 H/K HH / HHH

Dieckmann 7031 H/K HH / HHH

Dieckmann 7032 H/K HH / HHH

P KVW - Lij st D 1

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

Dieckmann 7033 H/K HH / HHH

Dieckmann 7053 H/K HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

Dieckmann 7054 H/K HH / HHH

FSB VRZ 7395 H/K/M HHH

HOPPE 27NSA/27-1S H/K/M HHH

INTERSTEEL INTERSTEEL INTERSTEEL 0053.375060 misty mor- 0051.375060 daylight 0050.375060 sunset ning H/K/m HH / HHH H/K/m HH/HHH H/K/m HH/HHH

10 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

HOPPE 27NSB-ZA/27-1S H/K/M HHH

INTERSTEEL 0054.375060 night H/K/m HH/HHH

incl. KERNTRek beveiliging

HOPPE 46NSA/46-1S H/K/M HHH

INTERSTEEL 0035.375261 RVS H/K/M HH / HHH

S2 safe&secure VBW12 H HH

incl. KERNTRek beveiliging

HOPPE 46NSB-ZA/46-1S H/K/M HHH

IKON S 460 H/K/M HH / HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

INTERSTEEL 0035.375381 H/K/M HHH

INTERSTEEL 0016.375100 H/K/M HHH


Ci l i n d e r ve i l i g he i d s b e s l a g vo o r bi j z e t s l o t e n

PK VW - Lij st D 1

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

INTERSTEEL 0024.375100 H/K/M HHH

INTERSTEEL 0017.375100 H/K/M HHH

INTERSTEEL 0016.375140 chroom H/K/m HH/HHH

incl. KERNTRek beveiliging

incl. KERNTRek beveiliging

Ivana Economy 48950 H/K/M HHH

Ivana Economy 50288 H/K/M HHH

Ivana Economy 43914 H/K/M HHH

INTERSTEEL 0035.375270 RVS H/K/M HH / HHH

IVANA NECOSTEEL IVANA NECOSTEEL Ivana Economy RVS Kerntrek IVA RVS 41101 49216 0002225 H/K/M HHH H/K/M HHH H/K/M HHH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Elegant vierkant H/K HH / HHH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Elegant rond H/K HH / HHH

M&C ook in kerntrekbev. ALU/RVS/ HHH ZW/WIT

marenco Rozet rond 60 mm H HHH

WALLEBROEK MS Bauhaus SKG-rozet div. finish H HHH

WALLEBROEK MS Elegant SKG-rozet div. finish H HHH

M&C ook in kerntrekbev. ALU/RVS/ HHH ZW/WIT

incl. KERNTRek beveiliging

nemef 3441 H/K/M HH / HHH

nemef 3442 H/K/M HH / HHH

nemef 3442 AK H/K/M HHH

DIVERSEN

abus Digitale HD deurspion TVAC80000

abus Draadloze deurintercom TVAC80020

abus Draadloos camerasysteem TVAC16000

buva Digitale deurspion

dulimex Digitale deurspion DRS LCD DX28

intersteel Digitale deurspion 0099.405500

intersteel Digitale deurspion 0099.405501

Zicht op bezoek Zorg dat u kunt zien wie er voor uw voordeur staat! Dit is mogelijk met helder glas of een deurspion. Zie ook verlichting op pagina 18. intersteel Digitale deurspion 0099.405502

Toplock Digitale deurspion

YALE DDV500/5000/5500 Digitale deurspion

a n t i -i n br aa k s t r i p p e n

PK VW - Lij st F b i dr a is binne ndr aai end. budr a i s bui t endr aai e n d

secu 2 alu line, bidra H 4

secu 3T alu line, budra HH 4

secu 2 special, bidra H 4

secu 2 twin plus, bidra H 4

secu type 3, budra HH 4

secu 3 T, budra HH 4

Š BEVEILIGINGSCENTRUM - 11


m eerpun tsslot en voor hout e n d e ur e n

buva 6/7000 nastelbaar H HH / HHH

buva Ergo Block H HH

maco Protect Cilin- NEMEF der of kruk bediend. 4900/5100 SERIE H HH H HH / HHH

m eerpun tsgr endel s houten deuren éénzijdig bedienbaar

P KVW - Lij st I

fuhr automatic 833 H HH

NEMEF 5118, incl. afstandsbediening H HH / HHH

S2 safe&secure C500/ S2 safe&secure 600 cilinderbed.- H500/ H542, krukbed. 600 krukbed. H HH/HHH topslot H HH / HHH

PKVW Lijst I2

HAKO 3000 H HH / HHH

ivana 50566 Ergo zelfvergrendeld H HH

fuhr multisafe 3 H HH/HHH

PKVW L i js t R

ivana 50569/50570 H HHH

winkhaus Blue Motion elektr. H HHH

meerpuntssloten voor aluminium, metalen en kunststof deuren.

(Metaal in kunststof noodzakelijk)

HABO 97S H HH

HABO 972SP M/K/P HH

12 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

fuhr 855/856/859/869 K H / HH


m e e r p unt s s l o t e n

PK VW - Lij st O

v o o r n a a r b u i te n d ra a i e n d e h o u te n dubbe le de ur e n

buva 8012/8034 H HH / HHH

fuhr 841/847 H H / HH

IVANA Deurnaald 4009N & 5409N H HHH

HABO 97S H HH

HAKO 2200 H HH

HAKO 3000 duo deur H HH

IVANA opbouw espagnolet Raam MUL-T-LOCK & Deur Alu 50085, Espagnolet 500 Wit 50088 H HH H HHH

P+E 1424 Balkespagnolet H HH / HHH

IVANA Sluitlijst 50888 i.c.m. Ivana meerpuntsl. H HHH

S2 safe&secure MP CEU + S2 MPS H HHH

H - Hout, K - Kunststof, M - Metaal, A - Aluminium, B - Beton, S - Steen

gr e p e n vo o r d r aa i v a l r am e n / e s p a g n o l e t t e n

PK VW

axa DraaiKiepraamkruk Type L

MACO Emotion Symphony H/HH

HH

J.P.M. KOK AH Raamkruk

HH

winlock WHB 21033

HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Draaikiep HH Elegant

WALLEBROEK MS Dual Draaikiep div. finish H HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Draaikiep HH TON

WALLEBROEK MS Linea Draaikiep div. finish H HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Raamkruk

HH

WALLEBROEK MS Ton Draaikiep div. finish H HH

MACO Emotion Harmony H/HH

MACO Emotion Rhapsody H/HH

WALLEBROEK MS Ton Draaikiep RS/LS div. finish H HH

WALLEBROEK MS Bauhaus draaikiep div. finish H HH

Š BEVEILIGINGSCENTRUM - 13


hoo fd sluiting voor r am en

AMI 520 sleutelafsluitbaar HH

ivana 49741 HH

AXA 3319 (buitenbinnendraaiend) HH

nemef 53 PK HH

P KVW - Lij st G

AXA 3320 (buitenbinnendraaiend) HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Bauhaus HH

AXA Remote de op afstand bedienbare DX RBM 1300-serie raamopener (Klep-, Val-, en Draairaam H H naar buitendraaiend) H HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli England HH

ivana 43715 HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Elegant HH

J.P.M. KOK G Bonomi & Figli Ton HH

WALLEBROEK MS Dual Raamsluiting div. finish HH

habo 98MP/HAKO300 H HH

habo 962N (buiten draaiend) H HH

habo 962S H HH

WALLEBROEK MS Linea Raamsluiting div. finish HH

WALLEBROEK MS Ton Raamsluiting div. finish HH

buva opbouw espagnolet 8512/8534 H HH

HAKO 100 opbouw H HH

HAKO 300 H HH/HHH

habo 942S H HH

ivana 45506 H HH

ivana Stolpstelsluiting 3811 i.c.m. Ivana 45506H

HH

P+E 1428 Balkespagnolet H HH

Wist u dat?! • Het aantal woninginbraken stijgt bij niet-beveiligde woningen. • Dat bewoners van beveiligde woningen zelden meer worden getroffen door woninginbraak. • Het een veilig gevoel geeft als u binnen uw vermogen heeft beveiligd. • Er nu ook automatisch vergrendelende deursluitingen zijn. 14 - © BEVEILIGINGSCENTRUM


opleggrendels voo r r am e n

PK VW - Lij st H

AMI 710/720 sleutelafsluitbaar HH

axa 3012 (buiten draaiend) HH

axa 3015 (binnen draaiend) HH

axa 3016 1x tot 150 DX SLS 9-serie cm (buiten draaiend) (buiten draaiend) HH H HH

ivana 42116/17 (buiten draaiend) HH

ivana 45975 (binnen draaiend) HH

ivana 47156/57 (buiten draaiend) H HH

nemef 2566 (buiten draaiend) HH

DX SLS10-serie (binnen draaiend) HH

fuhr 150 SEAW (buiten draaiend) HH

secumax (era) (buiten draaiend) 806 HH

Let op! Let bij aanschaf op draairichting van het raam. Sommige grendels zijn alleen geschikt voor bepaalde draairichting.

O p l e g g r e n d e l s vo o r ho ut e n d u bb e l e r am e n

PK VW - Lij st H

Let op! zie opmerking hierboven.

axa 3012 (buiten draaiend) HH

DX SLS10-serie (binnen draaiend) HH

nemef 2566 (buiten draaiend) HH

hoofd- en opleggrendels

PK VW - Lij st L

voor naar binnen draaiende opdekramen

abus fo 400 H/K/M HH

abus fTs 206 H/K HH

abus fts 88 1x voldoende H/K/M HH

abus fts 96/FTS 106 H/K/M HH / HHH

fuhr 150 SEW ook geschikt voor kunststof zonder metaal H/K H

S CH A RNIERb e v e i l i g e r s

PK VW - Lij st L

v o o r n a a r b i n n e n d ra a i e n de opde k r a m e n

abus fas 97 H/K HH / HHH

abus fas 101 H/K HH

fuhr 150 SEW ook geschikt voor kunststof zonder metaal H/K H

Š BEVEILIGINGSCENTRUM - 15


sl EUTELKLUIZEN

P K V W - L i js t Q

P K V W L ij st L1

draaivalbeslag v o o r n a a r binne n d ra a i e n d e opde k r a m e n

AMI sleutelkluis/rozet H/K/M HH / HHH

ANKER sleutelkluis H/K/M H / HH

CLAVISIO Muur montage B/S HHH

CLAVISIO SNAP-ON montage H/K HHH

QR-code Clavisio

Sleutelkluizen Goedgekeurde sleutelkluizen zijn met name ontwikkeld om zorgverleners via de geborgen sleutel toegang te geven tot de woning.

maco Multi H/K HH

g o e d g e k eu r d e DIVERSEN

metafa mk 3B Waardeberging tot e 7.000,-

secumax Brievenbusbeveiliging plus 4

secumax Yale RVS anti200/250/400/520 manipulatie plaat 4 Certified safe HH

ho ofdslu it ing voor uit zet r am e n

AXA Remote de op afstand bedienbare raamopener H HH

AXAFLEX SECURITY 2660 H HH

Buva wegdraaibare combiuitzetter 3094 H HH

P KVW - Lij st G

dx ruz-w-300 serie H HH

ivana remote ivana Combi solar afst.bed. zon wegdraaibaar energie H HH 47154/55 H HH

( b i j zet) slot en voor g a ra ge d e ur e n

marantec Comfort 260/270/280 met SK 11-SL, SK 12-SL, SK 13-SL rail in combinatie met speciaal toebehoren M HH

secumax sectionaal garagedeurbeveiliging M HH

16 - Š BEVEILIGINGSCENTRUM

secumax plus garagedeurbeveiliging M HH

nemef 2041-2043 H HH

P KVW - Lij st P

marantec Comfort 360/370/380 met SZ 11-SL, SZ 12-SL, SZ 13-SL rail in combinatie met speciaal toebehoren M HH

secuMAX basic garagedeurbeveiliging M HH


d o o r kl i mb e ve i l i g i n g r am e n / l i ch t k o e p e l s

PK VW - Lij st K

b a rri è re sta n g e n e n r e k w e r k e n

astra bar-roz/1 H HH/HHH

astra bar-H/bar-K toepasbaar met alle ASTRA Rozetten H HH / HHH

innosafe bar flex uitneem-/afsluitbare traliebeveiliging

M&C security bar beschikbaar in 1/2/3/5/7 bars H HH

secubar single H HH

secubar twist op de dag H/K HH

secubar combi 4 in de dag / op de dag H/K HH

secubar snap H HH

secubar PLUS raam-lichtkoepelbeveiliging H HH

secubar dome secubar I-bar rvs tralielichtkoepelbeveiliging beveiliging in/op de dag H HH H HH

BI-BU

astra bar-ODD/1 toepasbaar op de dag BI-BU H/k/a/M HH / HHH

NEMEF 2070 barrièrestang rvs H HH

astra bar r toepasbaar met alle ASTRA Rozetten H HH / HHH

secubar t-cross in/op de dag BI-BU H/K HH

secubar in/op de dag combi rvs BI-BU H/K HH combi staal wit BI H/K HH

secubar combi H HH

secubar twist rvs BI-BU H HH twist staal BI H HH

secubar H-bar rvs traliebeveiliging in/op de dag H HH

buva PA-OD barrierestang/doorvalbeveiliging H HH

secubar rvs barrière stang rozet BI-BU H HH

secubar alu steun in/op de dag BI-BU H/K HH

secubar rvs traliebeveiliging in/op de dag H HH

BI is binnen toepasbaar, BU is buiten toepasbaar H - Hout, K - Kunststof, M - Metaal, A - Aluminium, B - Beton, S - Steen

o p l e g GRENDELS EN S C HUIFPUI B A LKEN

PK VW - Lij st J

v o o r sch u i fd e u re n e n s chuif r a m e n

astra KLIK schuifpui-raambeveiliging bi/bui en uitvoering voor volglazen ramen H/K/M HH

abus fts 88 H/K/M HH

abus fts 96/FTS 106 H/K/M HH / HHH

nemef 2566 (bi schuivend) HH

secubar basic schuifpuiraambeveiliging bi/bui H/K/M HH

axa 3012 (bi schuivend) HH

secubar plus schuifpuibeveiliging bi/bu schuivend H/K/M HH

b i/b u s chuivend is b i nnens c hui v end en bui t ens c h u i v e n d

axa 3016 H HH

DX SLS10-serie (bi schuivend) HH

secumax (era) 807 H/K/M H

© BEVEILIGINGSCENTRUM - 17


s l a g v a ste ver l i c htings ar ma t ur e n

P KVW - Lij st V

(Ge cer t if ice er d conf or m S KG KE 571)

4

LIGHTRONICS TPB

4

LIGHTRONICS TPK

LIGHTRONICS WVK

MULTICARE Karat RD

MULTICARE Karat RDS

MULTICARE Karat RDT

MULTICARE Karat RDX

MULTICARE Karat EL

MULTICARE Perla P1

MULTICARE Smeraldo S1/S2

MULTICARE Taurus RDD

LIGHTRONICS GEO

LIGHTRONICS DOTT (XL)

LIGHTRONICS TPS

4

4

LIGHTRONICS TPN

LIGHTRONICS GPA/pk

LIGHTRONICS PVX

QR-code Lightronics

MULTICARE Karat SQ

MULTICARE Karat SQS

4

4

MULTICARE Topazio T1/T2

4

4

4

4

QR-code Multicare

MULTICARE Karat SQT

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

PHILIPS SecuriPack BCS200 LED

4

4

Verlichting bij deuren Het Politiekeurmerk Veilig Wonen schrijft voor dat alle voor inbrekers bereikbare deuren, die toegang tot de woning kunnen geven, bij duisternis verlicht dienen te zijn. Bij de voordeur dient zoveel verlichting te zijn dat u een bezoeker bij duisternis kunt herkennen. Zij- en achterdeuren, en soms ook balkondeuren op de eerste verdieping dienen ook te zijn voorzien van een lamp. Tenzij niemand zicht heeft op die deur. Meer informatie over verlichting: zie Handboek 2011 Politiekeurmerk Veilig Wonen Bestaande Bouw, zie www.politiekeurmerk.nl. Voor (slagvaste) buitenlampen: zie hierboven.

g oed gekeur de door v a l b evei l i g i n g (co nf or m NE N 67 02)

buva PA-OD barrierestang/doorvalbeveiliging H

IVANA Doorvalbeveiliging H/A/K

18 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

SECUBAR Classic in de dag H/S/A/K

SECUBAR Classic op de dag H/A/K

SECUBAR Slimline in de dag H

Hermeta ’vast en zeker’ H/K/M/A/B/S


goedgekeur de i n b r aa k w e r e n d e ( D A K ) r am e n e n l i c h t k o e p e l s

timmermans hardglazen klepraam H

timmermans hardglazen draairaam H

luxlight LDM alle typen Platdakramen

timmermans hardglazen valraam H

timmermans klepraam primat A-VW bovenraamsl. H

luxlight LDV alle typen Platdakramen

Velux Dakramen GGL 2070Q & GGU 0070Q HR++ beglazing (P4A), geïntegreerde sloten, wit afgelakt (GGL) of vochtbestendig (GGU)

timmermans klepraam remote RV-2900 H

timmermans hardglazen draairaam 2 pntsl. Hako-100 H

luxlight ZD alle typen Platdakramen

Velux Lichtkoepels (alle typen) PKVW en KOMO op de vaste (CFP) en elektrische (CVP/ CSP) varianten

buva ISO-PLUS 1300/3000 hardglazen uitzet-, draai-, en valramen

o ve r i g e ve r l i c ht i n g s a r ma t u r e n

Ledlighting GA-12 Helios

Ledlighting GA - 12 Populair

Ledlighting HRA -12 Wand

Ledlighting RA-12 Plafonnière

LIGHTRONICS Compact

LIGHTRONICS Tritego Extreem Slagvaste verlichting

philips FWC110KP Beveiligingsverlichting

philips Urban-Star BDS100 LED Straat / achterpad

philips Padvinder Fiets- en achterpad

philips Stela Square LED Straat / achterpad

LIGHTRONICS Mistral

LIGHTRONICS Satego Extreem Slagvaste verlichting

© BEVEILIGINGSCENTRUM - 19


Sc h a rn ieren en Sc h a r nier b e ve i l i g e r s

axa scharnier H HH / HHH

axa kogellagerscharnier H HH / HHH

AXA Smart H HH / HHH

P KVW - Lij st N

axa paumelle H HH / HHH

axa kantelaaf­ paumelle H HH / HHH

axa venelite­ scharnier H HH / HHH

axa dievenklauw 3113 H H / HH

AXA Heavy Duty H HH / HHH

bsw V RD 818 allround H HHH

bsw V RD 818 kantelaaf H HHH

bsw V RD1815 H HHH

bsw paumelle H HH / HHH

bsw scharnier H HH / HHH

charmag 1252.20.089 H HHH

charmag 1276.20.089 H HHH

bsw kantelaaf paumelle H HH / HHH

bsw kogellagerscharnier H HH / HHH

buva atlas renovatiescharnier H HHH

buva atlas control nastelbaar scharnier H HH / HHH

charmag 1291.80.089 H HHH

Dx kantelaaf H169125892115 H HH / HHH

Dx paumelle H369-89892323 H HH / HHH

Dx H164-89891125 H HH / HHH

Dx DK serie H H / HH

Dx kogellagerschar- Dx kogellagerscharnier H367-76762025 nier H367-89892025 H H / HH H HH / HHH

Dx scharnier H167-76762015 H HH / HHH

Dx scharnier H167-89892025 H HH / HHH

Intersteel 0035.462511 H HH / HHH

Intersteel 0035.462541 H HH / HHH

ivana Silverline / RVS 44279/44288 H HHH

ivana Silverline / RVS 43837/44051 H HHH

ivana Top 140 RVS 50604/VZ50596 H HHH

nemef 6333 scharnier H HH / HHH

nemef 6343 paumelle H HH / HHH

nemef 2826 dievenklauw H H / HH

S2 safe&secure kogellagerscharnier 2,4mm H HH / HHH

S2 safe&secure kogelstift paumelle H HHH

S2 safe&secure OptiMaxx glijlagerscharnier H HHH

20 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

S2 safe&secure kogellagerscharnier 3,0mm H HHH

ivana Silverline / RVS 44289/44275 H HHH

S2 safe&secure scharnier 3,0mm H HHH


skg ge c erti fi ceerde c ilinde rs

PK VW - Lij st Z

ABLOY ABUS CY331T/332T/333T E60

HHH

HH

cisa astral BUVA Push knopcilinder HH

HH

Abus XP2S

anker Domestic anker Multi (9000 (7200 serie) serie) gecertificeerd HH HH/ sluitplan

HH

cisa ASTRAL-S Dom protector BKP (bump proof) gecertificeerd

HH

dom iX 6 SR gecertificeerd

Dom iX saturn gecertificeerd HH / HHH

evva ALS

evva EPS

evva ICS HH / HHH

HH

HH

HH

HH

dom RS-8 gecertificeerd HH / HHH

dom diamant gecertificeerd

dom anti manipulatieknop

evva tsc

evva nl

evva MCS

evva E-Primo (rom) xzb101 exxkxx HHH

evva E-primo (air) xzm101 HHH exxkxx

ivana NECOLOC KEER gecertifiHHH ceerd

Patent t/m 2025

Pat. pending t/m 2023

Pat.pending t/m 2028

HH

HH

HHH

evva 3KS+

HHH

HHH

Ivana NECOLOC+ IVANA necoloc mauer MLS HH gecertificeerd magneetcilinder HHH gecertificeerd HHH

M&C colorcilinder keersleutel cilindertrek beveiligd / stalenbrug

Dom sigma plus gecertificeerd

Dom Plura

HHH

Dom iX HT gecertificeerd

M&C

HH

anker Infinity aXA Veiligheidspro- buva (9100 serie) merkbe- fiel, Comfort- & Ulti- 2002/6 HH / schermd HH / HHH mate Security HH 2003/6 HHH

mauer new wave 4

HH

mul-t-lock MT 5(+) HH / HHH

HHH

nemef 111

HH

nemef 132

HHH

HHH

pfaffenhain 410 serie (V,Y,J) HH / HHH

pfaffenhain Wavyline pro HH / HHH

winkhaus blueChip/blueSmart HHH

winkhaus XR/AZ serie

HH

winkhaus XT serie

HHH

mul-t-lock Integrator

mul-t-lock Interactive + HH /HHH

HH

nemef 142 Keersleutel

HHH

winkhaus ZRV/ZRV6 serie HH / HHH

HH

HH

S2 safe&secure SPC F6, keerprofiel & SPC S6, standaard profiel HH

winkhaus RPE/RPS serie HH / HHH

winkhaus RAP/RAP+ HH / HHH

Š BEVEILIGINGSCENTRUM - 21


sk g g e c e r tifi ce e r de cil inders

cisa AP3-S BKP Bump proof gepatenteerde sleutel

HH

P KVW - Lij st Z

cisa RS3- Modulo BKP Bump Proof Gepatenteeerde sleutel tot 2025 HHH Modulaire cilinder

PKVW DEELNEMENDE FABRIKANTEN / importeurs merk fabrikant website

merk fabrikant website

Abloy ABUS Ami Anker Astra BSW Buva Charmag Cisa Clavisio Dieckmann DOM DX EVVA FSB Fuhr G. Bonomi & Figli Habo Hako Hermeta HOPPE IKON Innosafe Intersteel Ivana Kraft Ledlighting Lightronics

Lips LoXX Luxlight M&C Maco Marantec Marenco Mauer® Metafa Mi Satori Multicare Mul-t-lock Necoloc Nemef Optilox P+E Pfaffenhain Philips S2 Safe & Secure Secu Secubar Secumax Timmermans VELUX® Winkhaus Winlock Yale

Assa Abloy ABUS / Cillekens AMI Ankerslot Astra Beveiligingen BSW BUVA Charmag Themans Optilox Metafa DOM Dulimex Evva F+W Nederland Fuhr Kok Handelsonderneming Kok Handelsonderneming Kok Handelsonderneming Hermeta Hoppe Assa Abloy Deelen Van Leeuwen Ivana Necomij Dulimex Ledlighting bv Lightronics

www.assaabloy.nl www.abus.com www.ami.nl www.ankerslot.nl www.astra-beveiligingen.nl www.breuerundschmitz.de www.buva.nl www.charmag.ch/de www.themans.nl www.optilox.com www.metafa.nl www.dom-nederland.nl www.dulimex.nl www.evva.nl www.fw-nederland.nl www.fuhr.nl www,jpmkok.nl www.jpmkok.nl www.jpmkok.nl www.hermeta.nl www.hoppe.com www.assaabloy.nl www.deelenwageningen.nl www.vanleeuwenint.nl www.ivana.com www.dulimex.nl www.ledlightingbv.nl www.lightronics.nl

Assa Abloy ASFRA B.V. Luxlight M&C Maco Marantec Marenco Mauer® Locking Systems Metafa Wallebroek Benelux B.V. Multicare Marenco Ivana Necomij Assa Abloy Optilox Post en Eger Metafa Philips Lighting Themans SecuProducts Secuproducts SecuProducts Timmermans VELUX Nederland B.V. F+W Nederland Kok Handelsonderneming Assa Abloy

www.assaabloy.nl www.asfra.com www.luxlight.nl www.m-­c.eu www.maco-­nl.nl www.marantec.nl www.marenco.nl www.mauerlocks.com www.metafa.nl www.wallebroek.nl www.multicare.eu www.marenco.nl www.ivana.com www.nemef.nl www.optilox.com www.posteneger.nl www.metafa.nl www.lighting.philips.nl www.themans.nl www.secuproducts.nl www.secuproducts.nl www.secuproducts.nl www.timmermanshardglas.nl www.velux.nl www.fw-nederland.nl www.jpmkok.nl www.yalelock.nl

Voor het verkrijgen van een certificaat Veilige Woning kunt u contact opnemen met een onderstaand erkend PKVW-bedrijf. Voor alle PKVW- bedrijven zie www.politiekeurmerk.nl

PKVW Erkende Bedrijven Bedrijf

Plaats

Telefoonnr. Website

“Slotservice” Probin Aalsmeer Brandjes Slotenmaker SlotenmakerAlkmaar POSTMA EN POSTMA Goof Beijnes, klus- en onderhoudsbedrijf Pro-Slotenmaker A.S.C. de sleutel en slotenwacht PWK Inbraakbeveiligingen De Sleutelspecialist Enorm Jan van den Broek Zone 3

24 uurs service Aalsmeer Alkmaar Alkmaar Alkmaar Almere Almere Almere Amerongen Amersfoort Amsterdam Amsterdam

06-11304404 0297-325609 072-5814355 072-5124940 072-5115426 06-11018801 06-22883636 0800-7538835 0343-574373 033-4220722 020-6131301 020-4627710

22 - © BEVEILIGINGSCENTRUM

www.slotservice.nl www.inbraakpreventieaalsmeer.nl www.brandjesslotenmaker.nl mail@slotenmakeralkmaar.nl www.postmaenpostma.nl www.goofbeijnes.nl www.pro-slotenmaker.nl www.slotenwacht.nl www.pwkbeveiligingen.nl www.sleutelspecialist.com www.enormjanvandenbroek.nl www.zone3.nl


Bedrijf

Plaats

Telefoonnr. Website

Klok Bouwmaterialen / Slotenspecialist-Assen Eefting Inbraakpreventie Safe Beveiliging Nobel Installaties Van de Fliert inbraakbeveiliging Timmer- en onderhoudsbedrijf van Beelen Geels Woonwarenhuis DE BERKEL VESTING, dĂŠ slotenspecialist Danny Timmer Beveiligingen /onderhouds- & timmerbedrijf Enorm Ruiterman Beveiligingsbedrijf De Sleutelspecialist HAVERKAMP dĂŠ specialist Anti-Inbraak Associatie Nico Kramer Beveiliging Dozon B.V. Enorm Dick Smits Balles Klusmarkt Maurice van Meurs timmerwerk en advies Albert Schepers Veiligheid & Comfort Slotenexpert Meijering Bouwservice C. de Munnik Bouwbedrijf van de Linde Het Slotenhuis VDP Inbraakbeveiliging Klusbedrijf John van Hemert Safe & Secure van der Meer ASB Inbraakbeveiliging Timmerservice KNOEF B.V. Van Staveren, specialist in hang- en sluitwerk Leo Sleutel Beveiligingstechniek B.V. Kok Bouwkundige Beveiliging Vos Ijzerhandel COME HOME Brattinga ijzerwaren Freke Inbraakbeveiliging BV Design & Security De Ruiter Bouwmaterialenhandel b.v. Bosman Onderhoudsteam ABC Beveiliging Zederik Veilig Wonen D. de Graaf Onderhoud B.V. Glasambulance Slotambulance Mehan elektronische en bouwkundige beveiliging Hubo Gijs de Haan Service West Rijksen Beveiliging B.V. Enorm Th. Engering PB & U BREEN SCHOORL De Man Beveiliging Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond B.V. Bluestar Inbraak Preventiebureau Lijten de Goede Schilders Mastermate Divema Duvekot Bouw Hamers Sluitwerk P-WORKS Beveiliging B.V. Enorm Brabander Amsterdam van - Enorm BV Cleef Beveiliging van Kalkhoven Beveiliging B.V. Van Rossum Beveiligen

Assen 0592-313104 Assen 0592-461681 Barendrecht 0180-654555 Barendrecht 0180-691666 Barneveld 0342-416115 Beilen 06-42233212 Bennekom 0318-414500 Borculo 0545-291088 Breukelen 0346-257777 Den Bosch 073-6900161 Den Bosch 073-6213213 Deventer 0570-612896 Diemen 020-6005421 Doetinchem 06-10589162 Doetinchem, Enschede, Veenendaal 0314-350611 Dreumel 0487-573392 Druten 0487-514408 Eindhoven 040-2135115 Eindhoven 040-2840053 Emmeloord / Heerenveen 0527-612477 Emmen 06-25052936 Goes 0113-221040 Groede 0117-372584 Groningen 050-5251123 Haaften 06-29060143 Heemstede 023-5280490 Heerhugowaard 072-5715432 Helmond 06-22905010 Hengelo 074-2433755 Hengelo - OV 074-2913909 Hilversum 035-6245791 Hoorn 0229-247179 Huizen 035-5253487 Huizen 035-6951293 Joure 0513-412554 Katwijk ZH 071-4013341 Krimpen aan den IJssel 0653-449645 Leerdam 0345-612496 Leiden 071-5318913 Leiderdorp 071-5222648 Meerkerk 0183-359596 Moerkapelle 079-5931240 Nijmegen 0800-3444443 Nijmegen 0800-3555553 Oosterhout NB 0162-580770 Ouderkerk a/d Amstel 020-4967038 Rijswijk ZH 070-3640030 Rosmalen 073-5215195 Schiedam 010-4266601 Schijndel 073-5440130 Schoorl 072-5092897 Spijkenisse 0181-648242 Stavenisse 0166-697004 Veenendaal 0318-551802 Veldhoven 040-2266028 Vlaardingen + Dordrecht 010-4344255 Volendam 0299-363045 Vrouwenpolder 0118-591586 Vught 073-6840646 Waddinxveen 0182-753514 Wateringen 0174-296141 Weesp 0294-412807 Zeewolde 036-5225094 Zeist 030-6922176 Zwolle 038-4535725

www.klok-bouwmaterialen.nl www.eeftingonline.nl www.safe-beveiliging.nl www.nobelinstallaties.nl www.vdfliert-inbraakbeveiliging.nl www.geels.net www.deberkelvesting.nl www.dannytimmer.com www.ruiterman.nl www.haverkamp-deventer.nl www.slotenservice.com www.nicokramer-beveiliging.nl www.dozon.nl www.dicksmits.nl www.balles.nl www.mauricevanmeurs.nl info@albertschepers.nl www.slotenexpert.nl www.bouwservicecdemunnik.nl www.jvandelinde.nl www.hetslotenhuis.nl www.goedbeveiligen.nl www.klusbedrijfjohnvanhemert.nl www.safesecure.nl www.asbinbraakbeveiliging.nl www.timmerservice.com www.knoef.com www.leosleutel.nl www.kok-info.nl www.vos.enorm.nl www.comehome.nl www.brattinga.nl www.freke.nl www.designensecurity.nl www.bosmanonderhoudsteam.nl www.abc-beveiliging.nl www.zederikwoondiensten.nl www.bouwbedrijfdegraaf.nl www.glasambulance.nl www.slotambulance.nl www.mehan.nl www.servicewestbv.nl www.rijksenbeveiliging.nl www.engeringbv.nl www.pbenu.nl www.breenschoorl.nl www.demanbeveiliging.nl www.roozemondbv.nl www.bluestarveenendaal.nl www.inbraak-preventiebureau.nl www.degoedeschilders.nl www.mastermate.nl www.duvekotbouw.nl www.hamerssluitwerk.nl www.pworks.nl www.enormbrabander.nl www.vanamsterdam.enorm.nl www.mvcleef.nl www.kalkhoven-beveiliging.nl www.beveiligen.nl


HOE VEILIG WOONT U?

Uw gevoel van veiligheid verdwijnt wanneer u wakker wordt of thuis komt en ontdekt dat er is ingebroken. Het feit dat er een onbekende in uw woning is binnengedrongen en aan uw waardevolle spullen heeft gezeten of heeft weggenomen, is voor velen een zeer vervelende ervaring. Daarom beveiligen steeds meer Nederlanders hun huis volgens de richtlijn van Het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij woningen met een certificaat neemt de kans op inbraak met maar liefst 95% af. Ook onbezorgd slapen of van huis dankzij het keurmerk? Kijk op www.politiekeurmerk.nl en www.hetbeveiligingscentrum.nl

RT EIDSKAA VEILIGH AAK EN BRAND M INBR

VOORKO

Direct meer veiligheid

Meer veiligheid kunt u al direct realiseren door de aanwijzingen en tips op te volgen die vermeld staan op de ‘Veiligheidskaart’. Zie voorbeeld: De ‘Veiligheidskaart’ is een handige en praktische checklist en eventueel verkrijgbaar bij uw gemeente of beveiligingsbedrijf. Deze uitgave is mogelijk gemaakt door de fabrikanten, importeurs en groothandel die in de brochure zijn genoemd. Niets in deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van het Beveiligingscentrum worden vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook. Aan de samenstelling van deze ‘BeveiligingsWijzer’ is de grootste zorg besteed. Eventuele onvolkomenheden kunnen wij helaas niet uitsluiten. Daarom kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade ontstaan door het gebruik van deze uitgave.

Meer informatie

he r veilig

id

(en tuin)

wanneer

bent. u lang weg & willen

Organisee op woning, brievenbus mensen die u kunnen t aan Regel toezich le) telefoonnummer bie nddeken, Geef uw (mowen. . er(s), bra te letten’ waarschu

buren om

samen ‘op

brand (o.a

. rookmeld

doen Activeer uw len ter voorkoming van laat dit atrege itwerk of Neem malus g- en slu ser etc.). rend han

brandb inbraakwe dgekeurd d. rijf. afwezighei Installeer goe erkend bed tstondige bent’. door een ook bij kor of u thuis aan ‘als raden. en deuren Sluit ramen nd de binnenverlichting die uw afwezigheid ver avo ten achter ich En laat bij bra ber of bij nd. n briefjes chtwegen En laat gee heer en bespreek vlu lbe ren. at. Regel sleute sternis uw buitendeu mmers. rdeur sta dui VEIL r uw voo telefoonnu Verlicht bij IGHE wie er voo ssen en • Ra wingsadre IDSK u kunt zien adpl ns vast. waarschu AAR En zorg dat Bure eeg de t is. ers met de gegeve rlen T pve t en leg nog correc • Ve au Slac Beveiligi TIP Informeer hul lle spullen uit het zich ing of de beveiliging htoffe rlaat ng . zijn sW rh s uit w • Be evo ijzer S: aan de won l polit oning ni ulp, Be en kaarsje (evt. Laat waard y) gen ndb erin ve et • Do ie bi verand ten (sta t. j onra zonder iligingsc verkrijgba e Informeer bij ndgevaarlijke appara hang deze uit het zich cont en • Ov aangifte ad. ar trum role. bra of erwee bi Wag bij politie g de j politie enin Ga na of alle ls uit de sloten en leg itimatie. dat aans ook bi gen) , gemee leg ute ezigheid. . chaf • Le u er gem nte, j een Haal alle sle emden binnen zonder over toezicht bij uw afw es ak va • Ge het ABC kelijk bi n een kl poging. n vre praken j ef u uis(je . En laat gee maak afs op vo voor Ve kunt. ), be atregelen buren en (w ma ili uw uw or w ve er g al stig Informe • Bl w.hetbeve de Nieu Wonen deze erhoud van ond r w ok (w voo sb ili gr ke ww.h gi rief ondi Draag zorg etcc Ban er uw be ngscen voor g en ERS: v.nl ce) zoda Veili • Ge kpassenm taalpasj trum.nl) ONNUMM en ambulan nig, g Won /webwin TELEFO er . ef es kel) . en NUTTIGE litie, brandwe • Va nooit uw eldcentr wanne er de stlegg ale pi voor po ze ge en va ncode aa 0800-0 (spoed voor stolen 313 n waa zien (gratis) n an ALARM: 112 0 8844 313 • (g zi 0-0 va de 090 rd jn: ratis) Een POLITIE: nmeldcentrale: 080 verlic n DNA et evolle sp ren. . c. ht hu ullen Bankpasse isnu WEN: kan mmer ARSCHU via fo ………… CH besp NOOD WA to’s, ………… • Ram ECKL oedi SVP BIJ regist …… foon: …… IS gt hu reren, ………… …… Tele • Bu en en de T BIJ (L lpve grav ………… it ………… uren rlenin ANG …… eren Telefoon: • Bi enverlic zorg ………… g. DUR ………… , …… …… ht vu nn m: …… …… ing op ldig IG) V en …… …… 1. Naa afge op de verlicht ERL sche Telefoon: ………… sl en …… in …… ot mer ATE badk g m: en en …… e plek • Ve N VA 2. Naa amer op tijdkl schake r u handig ) verlaat. ………… rzorgi sl voo eu …… la een . N okke te op ar in • La ng va ge tijd ENIN GEN m: …… n (g TE WAG eidskaart gesc ls uit he DE WO at ‘s (voor lan n uw ligh 3. Naa ENTR UM ee ing Vei e NGSC won ft ha t N av ILIGI • Sl zich ING: bewoo ke Hang dez VAN BEVE neer u de t. uit oo onds ev (huis-)d UITG AVE L nde ld. e tips wan EN EEN ieren, entu k uw • Al NDOM ENTR UM.N indr gebruik dez URSR ECHT ELIJK EIGEBEVE eel le ILIGI NGSC post w uk), AUTE , plan WWW .HET (eve • Ze brandgev asmachi ook de AART IS ntue radi IGHE IDSK t de aarlijk nekraa DEZE VEIL el) oo o aa ten (tuin) ve • Vu k . l hier rwarmin e appara n bij lang n. g op onde •… du te n ri ‘vak r no … anti (standby ge afwez • … ……… g een esta ) en ighe aa …… … nd’. id. kaar • Te …… ……… ntal eige sjes chni n tips …… uit? … in: (Ope sche vrag …… ……… … ning … stijd en: Help ……… ……… en w de … … sk …… erkd … agen 0900-2 …… ……… 35 van … … 7589 Dez 09.0 e Vei (0,5 ……… ……… 0–10 ligh .00 en 0 per m ……… …… eids inuu …… 12.0 kaar t) … 0-13 t wor .00 uu dt u r) aang ebod en do or: DE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een PKVW- erkend bedrijf bij u in de buurt. U vindt ze op www.cbenv.nl of www.preventiecertificaat.nl. Meer informatie over gecertificeerd hang- en sluitwerk vindt u op www.sterrenwijzer.nl.

ZE VE ILI

GH EID

SK AA

RT

IS AU TE UR

SR EC

HT EL WW

IJK EIG W. HE EN DO TB EV M EN EIL IGI EE N NG SC UIT GA EN TR VE VA N UM .NL BE VE ILI

Aangeboden door:

Mede mogelijk gemaakt door:

Colofon Beveiligingscentrum Postbus 324 6700 AH Wageningen

www.hetbeveiligingscentrum.nl

GIN

GS CE

NT RU

M TE WA

GE NIN

GE N

Beveiligingswijzer 2014  

Voorlichtingsbrochure voor het beveiligen van de woning op basis van de Richtlijn Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Beveiligingswijzer 2014  

Voorlichtingsbrochure voor het beveiligen van de woning op basis van de Richtlijn Politiekeurmerk Veilig Wonen.