Page 1

voor Bus- & Autocampers NL 2014


freestander cumulus high

Wanneer u onderweg bent met uw camper

is het belangrijk, dat u snel en eenvoudig weer verder kunt reizen. Tegelijkertijd is het prettig om wat extra ruimte te hebben naast de camper, waar u kunt zitten en van de warme zomeravonden kunt genieten. Het Ventura assortiment op het gebied van speciale tenten voor campers kunt u snel opzetten en afbreken en kunnen als u de camper wegrijdt blijven staan en worden afgesloten.


u Nie

w

freestander cumulus

freestander cumulus low

Flexibele ruimte op reis

Fixus™

IXL-glasvezelframe

Alle IXL-glasvezelframes worden geleverd met Fixus-stangklemmen. Als Fixus is aangebracht, blijft het frame makkelijk in positie. Met één druk op de handgreep kunt u aan een discrete ”klik” horen dat de Fixus vastzit.

Een zeer licht en roestvrij tentframe. Door meerdere lagen glasvezel wordt een uitstekende stabiliteit bereikt. De dakstangen hebben een doorsnede van 26 mm en een wanddikte van 2 mm.

De Freestander Cumulus is een vrijstaande tent voor kampeerbussen en campers. Met een Freestander Cumulus breidt u uw mogelijkheden op reis uit, doordat de camper van de tent kan worden gereden. De Freestander Cumulus is verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes, afhankelijk van het voertuig. Alle zij- en frontpanelen zijn neerrolbaar en de tent beschikt over een insectenhor met folie-vensterflap in de rechterzijkant. De Freestander Cumulus is makkelijk op te bouwen en is gemaakt van onderhoudsvriendelijk gecoat polyester in twee grijstinten en een fris groen accent.

prenox Staalbuis tentframe Een bijzondere zinklaag (ca. 50% dikker dan normaal) op de binnen- en buitenzijde van de stangen, staat garant voor een extra lange levensduur. Doorsnede: 25 mm.

Bodemmaat: Ca. 308 x 254 cm. Hoogte Low: Past op voertuigen tussen de 170 en 250 cm Hoogte High: Past op voertuigen tussen de 240 en 280 cm Details: Handig systeem voor aansluiting op het voertuig met twee verticale ritssluitingen en sluis. Deur aan beide zijden. Overdekte toegang tot het voertuig via een flexibele tunnel. Uitneembare/neerrolbare front- en zijdelen. Insectenhor met folie-vensterflap in rechterzijkant.

Het regelsnoer en het voetje met punt van de staander waarborgen een optimale afspanning van de voortent en verhinderen bovendien het omhoog waaien van het tentdoek als deze is afgespannen.

Opties voor montage: Annex 220, kan in beide zijde worden ingeritst.

Materiaal (g/m2)

100% polyester

Dak (A)·Doek (B)·Sokkel (C)

A

B+C

240

195

Staalbuis

Fiber

Frame type (gewicht incl. frame kg.) Freestander Cumulus Low (1)

34.7

28.6

Freestander Cumulus High (2)

35.2

29.1

bowline spring

dark grey

grey

ixl

prenox

308 ~308

~308

BUSMF BUSMF

BUSB9

Freestander Cumulus worden de gordijnen standaard meegeleverd. De gordijnroedes van aluminium maken een snelle en eenvoudige montage van de gordijnen mogelijk.

Standaard geleverd met: Gordijnen Bowline Spring, caravan-tochtstrook, standaard wielkastafdekking, afspanmateriaal, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen.

Regelsnoer

BUSB9

Gordijn / gordijnsysteem

~~ 254 254 254

Ventura 2014 3


explorer xx-large / explorer x-large

explorer xx-large

explorer xx-large – Licht-gewicht voor de camper De Explorer XX-Large is speciaal ontwikkeld voor gebruik op hoge campers en wordt in de rail van de luifel bevestigd. Een handige en zeer duurzame voortent van door-en-door gekleurd polyester. De front- en zijdelen kunnen worden uitgenomen, zodat de XX-Large tevens als zonneluifel kan worden gebruikt. Een zeer flexibele voortent, waarin de drielaags zijvensters een prettig binnenklimaat garanderen, mogelijkheid bieden voor afscherming of maximaal uitzicht door het grote vensteroppervlak. De Explorer XX-Large heeft een eenvoudig frame constructie en is hiermee snel op te zetten en af te breken.

explorer x-large – Handig model voor de actieve kampeerder Ga op ontdekkingsreis met een lichtgewicht flexibele voortent van polyester met diverse functionele details. De X-Large is ontwikkeld voor kampeerders die waarde hechten aan snel opzetten en een laag transportgewicht. Alle wanden hebben een afdichting aan de binnenkant van de ramen waarmee zon en inkijk kunnen worden tegengehouden en voor een prettig binnenklimaat zorgen in warme oorden. De Explorer X-Large kan worden gebruikt voor sommige campers door hem op de luifel of rail te monteren. Bodemmaat: 350 x 220 cm. Hoogte: XX-Large tussen 260 en 275 cm en X-Large tussen 235 en 250 cm.

Details: Alle delen zijn uitneembaar. Insectenhor in beide zijkanten, binnenafdekking voor alle vensters. Peesdiameter: 5.3 / 7.2 mm.

350 350

220 220

350

Materiaal (g/m2) Dak (A)·Doek220 (B)·Sokkel (C) black

4 Ventura 2014

grey

light grey

RIPSTOP

alu

100% polyester A

B+C

140

140

Frame type (gewicht incl. frame kg.)

Alu

Explorer XX-LARGE / X-LARGE

22.0


Explorer Large

explorer X-large

explorer large

explorer large – Razendsnel en eenvoudig Een lichtgewicht tentdoek en een eenvoudige stangconstructie staan garant voor snel opzetten en een minimaal transportgewicht. Het model heeft maar liefst drie ingangsmogelijkheden, elk voorzien van een insectenhor. Hetzelfde geldt voor de vensters in het front. Alle vensters hebben een afdichting aan de binnenkant van de ramen, zodat de voortent volledig kan worden afgesloten wanneer u weggaat of wat privacy wilt. De Explorer Large kan worden gebruikt voor sommige campers door hem op de luifel of rial te monteren.

Bodemmaat: 330 x 220 cm. Hoogte: Past op voertuigen tussen de 235 en 250 cm

Details: Middelste front- en zijdeuren zijn uitneembaar. Insectenhor in frontvensters en zijdeuren, binnenafdekking voor alle vensters. Peesdiameter: 5.3 / 7.2 mm.

black

grey

light grey

RIPSTOP

alu

Materiaal (g/m2) Dak (A)·Doek (B)·Sokkel (C)

100% polyester A

B+C

140

140

330 330 220 220

330

Frame type (gewicht incl. frame kg.)

Alu

Explorer LARGE

24.0

Ventura 2014 5


freestander arcus

Vrijstaande tent met ingebouwde zonneluifel Met de Freestander Arcus beschikt u over een flexibele tent voor campers. De beide zijwanden van de Arcus kunnen geopend worden en met twee staanders naar buiten worden geklapt. Zo ontstaat een overdekt terras en een aangename schaduwplek. De Arcus is een vrijstaande tent. U kunt dus met de camper wegrijden en de tent laten staan.

Bodemmaat: 350 x 250 cm (+75). Hoogte: Past op voertuigen tussen de 245 en 285 cm. Details: Beide zijwanden kunnen omhoog worden geklapt en zodoende worden gebruikt als zonneluifel. Insectenhor in beide zijwanden met inwendige vensterkleppen. Standaard geleverd met: Een staanderset om de zijpanelen omhoog te zetten, afspanmateriaal.

black

dark grey

light grey

polyester

alu

350

75

250 220 350 75

Materiaal (g/m2) Dak (A)路Doek220 (B)路Sokkel (C) 350

100% polyester A

B+C

200

200

Frame type (gewicht incl. frame kg.)

Alu

Freestander Arcus

33.0

6 Ventura 2014

u Nie

w


Windscherm 3-delig

Materiaal: Stevig polyester. Maat: 460 x 130 cm. Wordt geleverd met haringen, scheerlijnen en opberg foedraal. polyester

prenox

space

Materiaal: Polyester / PVC. Bodemmaat: 220 x 150 cm. Details: Grote openingsmogelijkheden zowel in het front als in de linker zijwand. Ventilatiegaas met afdekking in de achterwand. Nokventilatie in front en achterzijde. grey

dark grey

prenox

annex 220

Materiaal: Polyestercoating. Bodemmaat: 200 x 130 cm. Details: Alle Ventura-uitbouwen hebben een insectenhor met folieflap die met ritssluitingen geopend en gesloten kan worden. Past aan de Freestander Cumulus. Bij bestelling model en bouwjaar van de voortent opgeven. sand

polyester

prenox

Ventura 2014 7


Isabella Nederland BV Postbus 90 路 3870 CB Hoevelaken Tel. (033) 254 11 00 路 Fax (033) 254 11 05 info@ventura-voortenten.nl

www.ventura-camping.com

Ventura Autocampers (Nederland)  

Ventura Camping for Autocampers

Ventura Autocampers (Nederland)  

Ventura Camping for Autocampers