Page 1

ΕΣ Μ Ο Ρ Δ Κ E σΧΟΛΙΚΕΣ ο ρ γ α ν ω μ έ ν ε ς τ έ λ ε ια

Ελλάδα&Eξωτερικό


α ν ε μ ο χ ε ι ρ ε Π

Ελλάδα 5 ημέρες Ιωάννινα Ξενοδοχεία Ιωαννίνων Πήλιο-Βόλος Ξενοδοχεία Πήλιο Καρδίτσα Ξενοδοχείο Καρδίτσα Πανόραμα λιμνών Ξενοδοχεία πανόραμα λιμνών Πανόραμα Πελοποννήσου Ξενοδοχείο Καλαμάτα Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο Θεσσαλονίκη Χανιά

Ελλάδα 3-4 ημέρες 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Καλαμάτα Ξενοδοχείο Καλαμάτας Πήλιο-Βόλος Ξενοδοχεία Πήλιο Καρδίτσα - λίμνη Πλαστήρα Ξενοδοχεία Καρδίτσα Ιωάννινα Ξενοδοχεία Ιωάννινα Πανόραμα Φωκίδας Ξενοδοχείο Ερατεινή Μακεδονία Ξενοδοχεία Μακεδονία Πόρτο Χέλι

Εξωτερικό 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Παρίσι Αεροπορικώς

32

Κύπρος Αεροπορικώς

33

Βόρεια Ιταλία Ακτοπλοϊκώς

34


Λίγα λόγια για εμάς

Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι,

Η εταιρεία IQ HOLIDAYS «Έξυπνες Διακοπές» βρίσκεται στο χώρο του Τουρισμού εδώ και μια δεκαετία και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες δυνάμεις του χώρου. Η εμπειρία 25 ετών, ο επαγγελματισμός, η διάθεση και το όραμα των ιδιοκτητών, έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού σε μέγεθος πελατολογίου, που αποτελείται από, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, Τράπεζες, Οργανισμούς Δημοσίου, Συλλόγους, Συνδέσμους, Σχολείων, Πανεπιστημίων, που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τις υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές υπηρεσίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο κορμός της Εταιρείας μας απαρτίζεται από μοναδικά στελέχη του χώρου σε εμπειρία και ταξιδιωτικές γνώσεις και σε συνδυασμό με την άρτια μηχανογραφική-γραμματειακή υποστήριξη, βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας να οργανώσουν και να εγγυηθούν απόλυτα επιτυχημένες εκδρομές. Ζητήστε από τους συνεργάτες μας, που θα σας επισκεφθούν, τις προσφορές μας για μια τέλεια οργανωμένη εκδρομή...στα μέτρα σας!

Α

Δ Α Λ Λ Ε ν η τ σ σ ε 5 hmeρ


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

σύνης-Ζαγοροχώρια ρο Φ ρά κυ ι άκ ησ Ν 5 ημέρες | Άρταίο Βρέλλη-Δωδώνη σε ου -Μ βο σο έτ -Μ ου Φαράγγι Βίκ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ-ΑΡΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

04 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Μέσω της γέφυρας του Ρίου - Αντίρριου, θα περάσουμε στη μεγάλη Γη της Αιτωλοακαρνανίας. Στάση στην Αμφιλοχία για ξεκούραση. Συνεχίζουμε το ταξίδι και στην πόλη της Άρτας θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το περίφημο Γεφύρι και για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΝΗΣΑΚΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ Μετά το πρωινό, προαιρετική επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ιωαννίνων με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δημοτικό εθνογραφικό μουσείο που βρίσκεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά και τέλος την Λίμνη και το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι της κυρά Φροσύνης. Μεσημεριανό γεύμα σε παραλίμνιο εστιατόριο (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

3η μέρα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για Ζαγοροχώρια. Έπειτα μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής οδηγούμαστε στο Τσεπέλοβο. Θα περιπλανηθούμε στο χωριό πατώντας στα βήματα των γενεών που έζησαν και δημιούργησαν σε αυτόν τον τόπο. Θα συναντήσουμε αρχοντικά που άντεξαν στο χρόνο και λιθόκτιστους δρόμους (καλντερίμια), ακτινωτά διαταγμένους που συγκλίνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, ήταν το σημείο αναφοράς γεγονότων και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ακολουθεί το γραφικό Μονοδένδρι με καλοχτισμένα σπίτια και δρόμους καλλιτεχνικά στρωμένους με πέτρες, το οποίο δεσπόζει μπρος από τη χαράδρα του Βίκου. Γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού (προαιρετικό). Η διαδρομή μας ομορφαίνει με την επίσκεψη στο χωριό Βίτσα. Η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΜΕΤΣΟΒΟ Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Μέτσοβο. Το Μέτσοβο είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας

πόλης Τύμφη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου. Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έχει διατηρηθεί σε σημείο που εντυπωσιάζει, ενώ γύρω απλώνεται ένα φυσικό τοπίο με μοναδική ομορφιά. Δίπλα στην παραδοσιακή μορφή, προβάλλουν η πρωτοτυπία και η ζωντάνια της έκφρασης. Σπίτια με σκαλιστές πέτρες και ξύλινη επένδυση, γραφικά καλντερίμια, βρύσες μοναδικού σχεδιασμού με γάργαρα τρεχούμενα νερά και αναστηλωμένοι νερόμυλοι. Αφού περιηγηθούμε στην περιοχή και γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες τις περιοχής (προαιρετικό), θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΔΩΔΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το φημισμένο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Δωδώνη όπου υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Ύστερα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, όπου μετά από ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και ξεκούραση θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

EPIRUS PALACE Deluxe |

DOVITEL BOUTIQUE HOTEL|

+

05


ΠΗΛΙΟ-ΒΟΛΟΣ

ακρυνίτσα-Χάνια -Μ ου ιλ φ εό Θ ίο σε ου 5 ημέρες | Πορταριά-Μηλιές-Τσαγκαράδα-Σέσκλο-Διμήνι -Μ Χιονοδρομικό κέντρο

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Σημείωση

06

Εναλλακτικά σας προτείνουμε την 4η μέρα, να πραγματοποιήσετε εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων –Χωριό του Άη Βασίλη και να πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας στο αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου την 5η μέρα.

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το νομό Μαγνησίας. Άφιξη στην πόλη του Βόλου μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Γεύμα σε στην πόλη (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο και συγκεκριμένα την Πορταριά, όπου θα καταλύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μπουφέ. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ-ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

ΧΑΝΙΑ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ανακασιά όπου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο μουσείο του Θεόφιλου. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με προορισμό τη γραφική Μακρινίτσα, όπου αξίζει να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία της και την υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο. Στη συνέχεια φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με το χιόνι (καιρού επιτρέποντος) και για μεσημεριανό γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΜΗΛΙΕΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Μηλιές του Πηλίου. Εκεί μπορούμε να γευτούμε κάποια από τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του Πηλίου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Τσαγκαράδα, ‘το σμαράγδι του Πηλίου’ και το πιο γνωστό μέρος του πανελλαδικά και στο εξωτερικό. Βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλευρές του βουνού σε υψόμετρο 500 μέτρων. Από το ύψος αυτό έχει μια υπέροχη θέα προς το Αιγαίο με ένα ορίζοντα θαλάσσιο σε τέτοια απόσταση που ο επισκέπτης δεν είναι ποτέ σίγουρος πού τελειώνει η θάλασσα και πού αρχίζει ο ουρανός. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν δύο μεγαλειώδεις, επιβλητικοί γεροπλάτανοι 1.000 και 800 ετών με περιφέρειες 14 και 17,5 μέτρων αντιστοίχως. Η θέα τους εμπνέει ανάμικτα αισθήματα δέους, σεβασμού και ταπεινοσύνης μπροστά στα υπέροχα αυτά θαύματα της φύσης. Πραγματικά δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι η Τσαγκαράδα είναι η σειρήνα του Πηλίου. Γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΒΟΛΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βόλο όπου θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη και το μεσημέρι θα έχουμε τη δυνατότητα να γευματίσουμε σε κάποιο από τα φημισμένα τσιπουράδικα του παραλιακού δρόμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μπουφέ. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΣΕΣΚΛΟ-ΔΙΜΗΝΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τους δύο νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνιού, που παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα (προαιρετικό) και ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα και άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.


ΙΑ Ε Χ Ο Δ Ο ΕΝ Ξ ΠΗΛΙΟ-BOΛΟΣ PORTARIA HOTEL & SPA |

+

DESPOTIKO LUXURY HOTEL |

+

07


ρομικό Περτουλίου

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ίκαλα-Χιονοδ Τρ ατσ δί αρ Κ αήρ στ 5 ημέρες | Λίμνη Πλα σοβο Ελάτη-Μετέωρα-Μέτ

1η ημέρα Αθήνα-Λίμνη Πλαστήρα-Καρδίτσα

08 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Νοτιοδυτικά της Καρδίτσας βρίσκεται η μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Περιδιαβαίνοντας λίμνη, θα κάνουμε στάση στο Φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού για φαγητό(προαιρετικό). Νωρίς το απόγευμα μεταβαίνουμε στην Καρδίτσα και στο πολυτελές ξενοδοχείο Thessalikon Grand Conventions & Spa 5***** ή Mouzaki Palace Hotel & Spa 4**** Sup. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πόρτα Παναγιά-Ελάτη Περτούλι-Χιονοδρομικό Κέντρο Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι, μέρη με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Πύλη Τρικάλων θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό της Πόρτα Παναγιάς, ενώ στο Περτούλι θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδα, μια εμπειρία αξέχαστη. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής(προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μετέωρα-Τρίκαλα Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη της Καλαμπάκας με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Εκεί θα επισκεφτούμε δύο από τις σημαντικότερες Μονές, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και Την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων, όπου θα δούμε το περίφημο Κουρσούμ Τζαμί και το γραφικό Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στην πόλη (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Μέτσοβο Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο (119 χλμ). Το Μέτσοβο είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου. Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έχει διατηρηθεί σε σημείο που εντυπωσιάζει, ενώ γύρω απλώνεται ένα φυσικό τοπίο με μοναδική ομορφιά. Δίπλα στην παραδοσιακή μορφή, προβάλλουν η πρωτοτυπία και η ζωντάνια της έκφρασης. Σπίτια με σκαλιστές πέτρες και ξύλινη επένδυση, γραφικά καλντερίμια, βρύσες μοναδικού σχεδιασμού με γάργαρα τρεχούμενα νερά και αναστηλωμένοι νερόμυλοι. Εκεί θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στην περιοχή και να γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες

(προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καρδίτσα και το ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Καρδίτσα-Αθήνα Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το κέντρο της πόλης της Καρδίτσας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στις πλατείες, να κάνουμε βόλτες στα καταστήματα και να απολαύσουμε τον καφέ ή το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση το μεσημέρι για Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.


Α Ι Ε Χ Ο Δ Ο ΕΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ξ THESSALIKON GRAND Deluxe |

MOUZAKI PALACE HOTEL & SPA |

+

09


Ν Ω Ν Μ Ι Λ Α Μ Α ΠΑΝΟΡ

δίτσα-Τρίκαλα αρ Κ αήρ στ λα Π νη 5 ημέρες | Λίμ άννινα-Πρέβεζα ω -Ι ρα έω ετ Μ ηάτ Ελ Περτούλι-

1η ημέρα Αθήνα-Λίμνη Πλαστήρα -Καρδίτσα

10 Σημειώσεις • Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και με αντίστροφη σειρά. • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Νοτιοδυτικά της Καρδίτσας βρίσκεται η μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Περιδιαβαίνοντας λίμνη, θα κάνουμε στάση στο Φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού για φαγητό(προαιρετικό). Νωρίς το απόγευμα μεταβαίνουμε στην Καρδίτσα και στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand Conventions & Spa 5***** ή στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace Hotel & Spa 4*** Sup. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πόρτα Παναγιά-Ελάτη-Περτούλι Τρίκαλα Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι, μέρη με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Πύλη Τρικάλων θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό της Πόρτα Παναγιάς, ενώ στο Περτούλι θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδα, μια εμπειρία αξέχαστη. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής(προαιρετικό). Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την όμορφη πόλη των Τρικάλων για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο

ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μετέωρα-Ιωάννινα Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη της Καλαμπάκας με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Εκεί θα επισκεφτούμε δύο από τις σημαντικότερες Μονές, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και Την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα. Άφιξη και στάση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5***** ή στο ξενοδοχείο Dovitel Boutique 3*** Sup. To βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Ιωάννινα Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ιωαννίνων με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δημοτικό εθνογραφικό μουσείο που βρίσκεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά και τέλος την Λίμνη και το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι της κυρά Φροσύνης. Μεσημεριανό γεύμα σε παραλίμνιο εστιατόριο (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και

ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Πρέβεζα-Αθήνα Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια επίσκεψη στο φημισμένο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Πρέβεζας για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Άφιξη στο χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.


THESSALIKON GRAND Deluxe |

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

MOUZAKI PALACE HOTEL & SPA |

+

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

EPIRUS PALACE Deluxe |

DOVITEL BOUTIQUE HOTEL|

+

11


5 ημέρες Υ Ο ΝΝΗΣ Ο Π Ο Λ -Σπάρτη-Ναύπλιο Ε άς τρ Π υσ Α -Μ νη Μ σή εσ Α Μ ΠΑΝΟίαΡ-Κυπαρισσία-Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη-Κορώνη-Αρχαία

Αρχαία Ολυμπ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

12 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ Συγκέντρωση στο χώρο του λυκείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση στις 07:00 για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μεσημεριανό φαγητό στην Ολυμπία (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση στην Κυπαρισσία για ξεκούραση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου , αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας για τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε

από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα . Μεσημεριανό φαγητό στη Μεθώνη (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα , ξεκούραση και Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΚΟΡΩΝΗ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους με το όνομα να το έχει πάρει από την πρώτη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη. Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά αρχιτεκτονικά ευρήματα, όπως το συγκρότημα του Ασκληπιείου, το Ωδείο και το Βουλευτήριο. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των οικοδομημάτων (οχυρά, ιερά, δημόσια οικοδομήματα, κατοικίες και ταφικά μνημεία), με το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες αρχαίες πόλεις, να μην έχει καλυφθεί από πιο νέους οικισμούς και παράλληλα να βρίσκετε σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Κορώνη όπου θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό ΚΑΣΤΡΟ της Κορώνης της πλέον γραφικής πόλης της Μεσσηνίας , το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα, ξεκούραση και Δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΜΥΣΤΡΑΣ-ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Μυστρά, 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης όπου θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής!  Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και

εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες - καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως.  Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους.  Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη της Σπάρτης όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό). Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε μια καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Ναυπλίου. Άφιξη στο Ναύπλιο και περιήγηση στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια, τα ξύλινα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, τα τούρκικα σιντριβάνια, τα παραδοσιακά τζάμια στην πλατεία Συντάγματος, την πρώτη Βουλή την Ελλήνων και τον Άγιο Σπυρίδωνα, εκκλησία στην είσοδο της οποίας δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στο βενετσιάνικο κάστρο του Παλαμηδίου, που στεφανώνει την πόλη και την Ακροναυπλία. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Αθήνα. Άφιξη στον χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ELITE CITY RESORT + |

13


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

να-Έδεσσα

5 ημέρες | Δίον-Βεργί πελ-Λίμνη Κερκίνη ού εσσαλονίκη-Οχυρό Ρ Θ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση. Επίσης θα κάνουμε στάση στο Δίον, και τον αρχαιολογικό του χώρο, όπου ήταν αρχαίος τόπος λατρείας των 12 θεών του Ολύμπου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ θα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΒΕΡΓΙΝΑ-ΕΔΕΣΣΑ Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας (θα πρέπει να γίνει κράτηση στο μουσείο για το σχολείο σας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε (ολοκληρώθηκε το 1993 ) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Έδεσσα και τους περίφημους καταρράκτες της. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στην πόλη (προαιρετικό) και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ

προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ Μετά το πρόγευμα αναχώρηση με κατεύθυνση το Ν. Πετρίτση, όπου συναντάμε και κάνουμε μικρή στάση στο Σιδηρόκαστρο, η διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι το γνωστό, για την αντίστασή των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, Οχυρό του Ρούπελ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη λίμνη Κερκίνης. Η τεχνητή λίμνη Κερκίvης βρίσκεται στo ΒΔ τμήμα τoυ voμoύ Σερρών. Είvαι ένας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας. Στηv θέση πoυ δημιoυργήθηκε, υπήρχε μία μικρή λίμvη (η λίμvη τoυ Μπoύτκoβoυ) και έλη (μόvιμα και παρoδικά). Αφού περιηγηθούμε, το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να δούμε τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Θα επισκεφθούμε τα κάστρα

στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917, για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη με τον Θερμαϊκό κόλπο. Το μεσημέρι γευματίζουμε ελεύθερα στην πόλη και το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρόγευμα θα έχουμε λίγο χρόνο για τα τελευταία ψώνια στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στο χώρο του σχολειού. Τέλος εκδρομής.


ΙΑ Ε Χ Ο Δ Ο ΕΝ Ξ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ IKI

HOLIDAY INN THESSALON Deluxe |

15


ΧΑΝΙΑ

ή Κρητική 6 ημέρες | Η αυθεντικ

φιλοξενία

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΝ ΠΛΩ

16 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση στο χώρο του Λυκείου και μεταφορά με πούλμαν στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΧΑΝΙΑ Άφιξη στο Ηράκλειο και περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Κνωσσό, το φημισμένο ανάκτορο που χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή(οικοδομήθηκε το 1900π.Χ. και μετά από σεισμό). Η τελευταία του καταστροφή έρχεται το 1500π.Χ. από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας. Τελειώνοντας την ξενάγηση, αναχωρούμε για τα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΧΑΝΙΑ-ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ) Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Χανίων όπου θα επισκεφθούμε τα τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον Προμαχώνα San Salvadore και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Το απόγευμα θα

επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΡΕΘΥΜΝΟ-ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ρέθυμνο όπου θα επισκεφτούμε τη Λότζα (λέσχη) κτισμένη το 16ο αιώνα και τη Μεγάλη Πόρτα μια από τις πύλες που απέμειναν από την Ενετική Οχύρωση του 1540-1570. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και τη Μονή Αρκαδίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΑΛΟΥ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΘΕΡΙΣΟΥ) Μετά το πρωινό σας προτείνουμε εκδρομή στον Ομαλό, την περίφημη είσοδο για το Φαράγγι της Σαμαριάς ή στο Θέρισο, το χωριό του Ελευθέριου Βενιζέλου, όπου θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε το στρατηγείο του και να θαυμάσετε την διαδρομή του πούλμαν στο Φαράγγι. Γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό). Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια. Μεταφορά με πούλμαν για το λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και μεταφορά με πούλμαν στο χώρο του Λυκείου. Τέλος εκδρομής.


Α Δ Α Λ Λ Ε ν η τ σ σ 3+4 hmeρε

17


ΚΑΛΑΜΑΤΑ

αλαμάτα-Πύλος

μπία-Κ 3 ημέρες | Αρχαία Ολυ Μεθώνη-Ναύπλιο

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

18 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Συγκέντρωση στο χώρο του λυκείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μεσημεριανό φαγητό στην Ολυμπία (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση στην Κυπαρισσία για ξεκούραση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο

αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου , αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας για τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα . Μεσημεριανό φαγητό στη Μεθώνη (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό, θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε μια καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας . Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό

Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Το μεσημέρι αφού γευματίσουμε αναχωρούμε για Ναύπλιο. Στάση για ξεκούραση και καφέ στην παραλιακή πόλη της Αργολίδας. Αναχώρηση αργά το απόγευμα για την Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ELITE CITY RESORT + |

19


Σ Ο Λ Ο Β Ο Ι Λ Η Π

νίτσα-Χάνια

-Μακρυ 3 ημέρες | Πορταριά Σέσκλο-Δίμηνι τρο-Βόλος-

Χιονοδρομικό κέν

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΒΟΛΟΣ

20 Σημείωση Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται τα τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Νομό Μαγνησίας. Στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Βόλο όπου θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο. Ύστερα θα γευματίσουμε σε κάποια από τις ταβέρνες τις περιοχής (προαιρετικό). Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΒΟΛΛΟΣ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το βουνό των Κενταύρων. Πρώτη στάση στην Ανακασιά όπου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο μουσείο του Θεόφιλου. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας περνώντας από την Πορταριά, ένα πανέμορφο θέρετρο, και τη

γραφική Μακρινίτσα, όπου αξίζει να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία της και την υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο. Στη συνέχεια φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, εκεί θα κάνουμε στάση για φαγητό σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΒΟΛΟΣ-ΣΕΣΚΛΟ-ΔΙΜΗΝΙ-ΑΘΗΝΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση τους δύο νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνιού, που παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα (προαιρετικό) και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.


ΠΗΛΙΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

PORTARIA HOTEL & SPA |

+

DESPOTIKO Luxury HOTEL |

+

21


Α ΣΤΗΡ Α Λ Π ΜΝΗ

ΛΙ

3 ημέ

1η ημέρα Αθήνα-Λίμνη Πλαστήρα-Καρδίτσα

22 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

τούλι-Ελάτη

Μετέωρα-Περ ρες | Καρδίτσα-Τρίκαλα-

Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Νοτιοδυτικά της Καρδίτσας βρίσκεται η μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Περιδιαβαίνοντας λίμνη, θα κάνουμε στάση στο Φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού για φαγητό(προαιρετικό). Νωρίς το απόγευμα μεταβαίνουμε στην Καρδίτσα και στο πολυτελές ξενοδοχείο Thessalikon Grand Conventions & Spa 5*****.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πόρτα Παναγιά-Ελάτη-Περτούλι Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι, μέρη με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Πύλη Τρικάλων θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό της Πόρτα Παναγιάς, ενώ στο Περτούλι θα

έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδα, μια εμπειρία αξέχαστη. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής(προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο εντός του Ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μετέωρα-Τρίκαλα - Αθήνα Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη της Καλαμπάκας με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Εκεί θα επισκεφτούμε δύο από τις σημαντικότερες Μονές, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και Την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων, όπου θα δούμε το περίφημο Κουρσούμ Τζαμί και το γραφικό Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στην πόλη (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.


ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ uxe

THESSALIKON GRAND Del |

23


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

γοροχώρια α Ζ ςη ν ύ σ ο ρ Φ ά ρ υ κ σάκι 4 ημέρες | Άρτα-Νη ο Βρέλλη-Δωδώνη εί φαράγγι Βίκου-μουσ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΑΡΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

24 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων καθηγητών.

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Μέσω της γέφυρας του Ρίου - Αντίρριου, θα περάσουμε στη μεγάλη Γη της Αιτωλοακαρνανίας. Στάση στην Αμφιλοχία για ξεκούραση. Συνεχίζουμε το ταξίδι και στην πόλη της Άρτας θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το περίφημο Γεφύρι και για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΝΗΣΑΚΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ Μετά το πρωινό, προαιρετική επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ιωαννίνων με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δημοτικό εθνογραφικό μουσείο που βρίσκεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά και τέλος την Λίμνη και το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι της κυρά Φροσύνης. Μεσημεριανό γεύμα σε παραλίμνιο εστιατόριο (προαιρετικό).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για Ζαγοροχώρια. Έπειτα μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής οδηγούμαστε στο Τσεπέλοβο. Θα περιπλανηθούμε στο χωριό πατώντας στα βήματα των γενεών που έζησαν και δημιούργησαν σε αυτόν τον τόπο. Θα συναντήσουμε αρχοντικά που άντεξαν στο χρόνο και λιθόκτιστους δρόμους (καλντερίμια), ακτινωτά διαταγμένους που συγκλίνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, ήταν το σημείο αναφοράς γεγονότων και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ακολουθεί το γραφικό Μονοδένδρι με καλοχτισμένα σπίτια και δρόμους καλλιτεχνικά στρωμένους με πέτρες, το οποίο δεσπόζει μπρος από τη χαράδρα του Βίκου. Γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού (προαιρετικό). Η διαδρομή μας ομορφαίνει με την επίσκεψη στο χωριό Βίτσα. Η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα,

αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΔΩΔΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το φημισμένο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Δωδώνη όπου υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Ύστερα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, όπου μετά από ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και ξεκούραση θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

EPIRUS PALACE Deluxe |

DOVITEL BOUTIQUE HOTEL|

+

25


Σ Α Δ Ι Κ Ω Φ Α ΠΑΝΟΡΑΜ

ή-Γαλαξίδι ιν τε α ρ -Ε α β ω χ ά ρ Α ί3 ημέρες | Δελφο us-Πάτρα la C ia a ch -A ο κ ρ ά π ό Μεταλλευτικ

2η ημέρα Ερατεινή-Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας1η ημέρα Αθήνα-Δελφοί-Αράχοβα-Ερατεινή

26

Σημειώσεις: • Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Συγκέντρωση στο σχολείο το πρωί, επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα κατευθυνθούμε προς τους Δελφούς. « Η πόλη των Δελφών απλώνεται στους υπώρειες του Παρνασσού, ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, την Υάμπεια και τη Ναύπλια όπως τις έλεγαν τα αρχαία χρόνια. Γύρω από το χωριό αυτό οργίασε η φαντασία των αρχαίων Ελλήνων αναβλύζοντας δροσερή, σαν το κρυστάλλινο νερό που ξεπηδούσε από τις Φαιδριάνες πέτρες, πλάθοντας τις πιο απίθανες ιστορίες, για το ποιοι ήταν οι πρώτοι που ένιωσαν τη μέθη να σχίζει το παραπέτασμα του μέλλοντος και να φανερώνει στους ανθρώπους το θέλημα των θεών. Στο Θέατρο τελούνταν δραματικοί και λυρικοί αγώνες ενώ στο στάδιο εκτός από τους αθλητικούς αγώνες γίνονταν και μουσικές εκδηλώσεις. Κέντρο του ιερού του Απόλλωνος ήταν ο ναός. Γύρω του μαζεύονταν άλλα κτήρια, θησαυροί, μνημεία και στοές. Σήμερα τα ευρήματα από τα έργα τέχνης και τα κτήριά του, που λάτρεις του μεγαλείου της αρχαιότητας τα έφεραν και πάλι στο φως με τη σκαπάνη τους, δίνουν, σαν την παλιά άσβηστη φλόγα του άδυτου, στους προσκυνητές που φτάνουν εκεί, ένα αίσθημα από κατάπληξη ». Άφιξη στους Δελφούς και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την κοσμοπολίτικη Αράχοβα όπου μπορούμε να γευματίσουμε το μεσημέρι(προαιρετικό)σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες της. Ύστερα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο DELPHI BEACH το οποίο βρίσκεται πάνω στην θάλασσα στην περιοχή Ερατεινή Φωκίδος. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

Γαλαξίδι-Ερατεινή Μετά το πρωινό σε μπουφέ , αναχώρηση για το Μεταλλευτικό πάρκο του νομού Φωκίδας ένα χώρο γνωριμίας με την ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη που παίρνει εικόνα μορφή και ήχο μπροστά στα μάτια σας 200 μέτρα κάτω από τη γη. Η επίσκεψη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα σας μεταφέρει με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά εφέ ,τριάντα χρόνια πριν τότε που η στοά αντηχούσε τα παραγγέλματα των μεταλλωρύχων και τον θόρυβο των μηχανημάτων εξόρυξης. .Μετά από περίπου δύο ώρες θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Γαλαξίδι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό(προαιρετικό) Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ερατεινή. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ερατεινή-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-Πάτρα-Αθήνα Μετά το πρόγευμα σε μπουφέ, αναχώρηση για τη Ναύπακτο, την όμορφη κωμόπολη με το γραφικό λιμανάκι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα μέσω της Γέφυρας του ΡίουΑντιρρίου. Εκεί θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε το μουσείο της Γέφυρας, όπου θα θαυμάσουμε τον τρόπο που κατασκευάστηκε αλλά και τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου. Λίγο έξω από την Πάτρα, θα επισκεφθούμε το περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου της ACHAIA CLAUSS, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης ‘μαυροδάφνης’. Ύστερα θα γευματίσουμε (προαιρετικό) στην περιοχή της Πάτρας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. Στόχος του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας είναι, όχι μόνο να παρουσιάσει τους χώρους λειτουργίας ενός μεταλλείου, αλλά να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τις καινούργιες γενιές πάνω στην ιστορία εκμετάλλευσης του βωξίτη και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό, τιμώντας και προβάλλοντας τη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων.


Α Ι Ε Χ Ο Δ Ο ΕΝ Ξ ΕΡΑΤΕΙΝΗ DELPHI BEACH HOTEL + |

CLUB DIONYSOS

27


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

αλονίκη σ εσ -Θ α σ εσ δ -Έ α ν γί 4 ημέρες | Δίον-Βερ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΔΙΟΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28 Σημειώσεις: • Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαμονή στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση. Επίσης θα κάνουμε στάση στο Δίον, και τον αρχαιολογικό του χώρο, όπου ήταν αρχαίος τόπος λατρείας των 12 θεών του Ολύμπου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ θα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΒΕΡΓΙΝΑ-ΕΔΕΣΣΑ Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας (θα πρέπει να γίνει κράτηση στο μουσείο για το σχολείο σας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου

το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε (ολοκληρώθηκε το 1993 ) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Έδεσσα και τους περίφημους καταρράκτες της. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στην πόλη (προαιρετικό) και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να δούμε τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται

τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917, για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη με τον Θερμαϊκό κόλπο. Το μεσημέρι γευματίζουμε ελεύθερα στην πόλη και το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ-ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Πρώτη στάση στην κοιλάδα των Τεμπών με τον ποταμό Πηνειό και την γραφική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην πόλη του Βόλου για βόλτα και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στο χώρο του σχολειού. Τέλος εκδρομής.


Α Ι Ε Χ Ο Δ Ο ΕΝ Ξ MAKEδονια HOLIDAY INN THESSALONIKI Deluxe |

LACE | ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ / POSEIDON PA

29


ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

υκήνες - ( Ύδρα) Μ ιο λ π ύ α Ν ες σ ος - Σπέτ 3 ημέρες | Επίδαυρ

1η ημέρα Αθήνα - Επίδαυρος - Πόρτο Χέλι

30 Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί και σε 4 ήμερη διάρκεια, πραγματοποιώντας μια ολοήμερη εκδρομή στην Ύδρα.

Συγκέντρωση το πρωί στο χώρο του Σχολείου και αναχώρηση για την Επίδαυρο. Στάση για καφέ στον Ισθμό και στην συνέχεια επίσκεψη στο Ασκληπιείο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Το Ασκληπιείο ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας. Τα οικοδομήματα του Ασκληπιείου, ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, λουτρά κ.α, απλώνονταν σε μια στενή, ορεινή κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, που αφήνουν μόνο μία διέξοδο προς την θάλασσα. Άφιξη στο Πόρτο Χέλι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Σπέτσες Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμανάκι της Κόστα, επιβίβαση στο πλοίο και μετά από ολιγόλεπτο ταξίδι ξεκινάμε την περιήγηση μας σε ένα από τα

κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες, το αρχοντικό νησί, με την μεγάλη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα. Το νησί των αρωμάτων, χρωστά το σημερινό του όνομα στους Ενετούς οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει μυροβόλο νησί, λόγω των πολλών αρωματικών φυτών του. Η δοξασμένη πατρίδα της Μπουμπουλίνας οι Σπέτσες, έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή ιστορική διαδρομή. Η προσφορά του νησιού στην Ελληνική επανάσταση, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική. Προαιρετικά επισκεφθείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε το επιβλητικό αρχοντικό στο οποίο έζησε. Δείτε την όμορφα διαμορφωμένη αυλή, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού σώζεται τμήμα της επίπλωσης της καπετάνισσας και πολλά κειμήλια του αγώνα. Επιστροφή στο Πόρτο Χέλι και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ναύπλιο - Μυκήνες - Αθήνα Μετά το πρωινό αναχώρηση για το πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, ένα τόπο ξεχωριστό, γεμάτο φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, που αιώνες τώρα συνεχίζει να ανθίζει και να γοητεύει. Το σημείο αναφοράς της πόλης το Μπούρτζι, συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους θρύλους, πολυφωτισμένη παρουσία του Αργολικού Κόλπου, χτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, όπου θα θαυμάσουμε το ανακτορικό συγκρότημα, το παλάτι του Αγαμέμνονα, τα κυκλώπεια τείχη της Ακρόπολης, την Πύλη των Λεόντων και το Θησαυρό του Ατρέα. Μεσημεριανό φαγητό στις Μυκήνες (προαιρετικό). Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής


Ο Κ Ι ΤΕΡ Ω Ξ Ε Ο ΣΤ EΚΔΡΟΜΕΣ

31


ΠΑΡΙΣΙ

ΡΙΚΩΣ 5 ημέρες ΑΕΡΟΠΟ ΤΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩ

1η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο πούλμαν, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για ξενάγηση. Θα δούμε την Παναγία των Παρισίων, το Καρτιέ Λατέν, τους κήπους του Λουξεμβούργου, το Πάνθεον, την Πλας ντε λα Κονκόρτ, τον τάφο του Ναπολέοντα, τα Ηλύσια Πεδία, την Όπερα, την πλατεία Ομονοίας, την Αψίδα του Θριάμβου, το Τροκαντερό, τον πύργο του Άιφελ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

32 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων καθηγητών.

2η ημέρα ΛΟΥΒΡΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την σημερινή μας ξενάγηση στο περίφημο μουσείο του Λούβρου. Θα δούμε την Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφροδίτη της Μήλου, την Ελληνική πτέρυγα, την πτέρυγα με τους πίνακες όπου και το μοναδικό αριστούργημα του Ντα Βίντσι, η περίφημη Τζοκόντα και ένα κομμάτι από την Αιγυπτιακή πτέρυγα. Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα περίπατο μέχρι την Παναγία των Παρισίων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να την επισκεφθούμε και θαπερπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του Καρτιέ Λατέν και Σαιν Ζερμαίν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε την κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και να κάνετε μια βόλτα μέχρι τον γραφικό λόφο της Μονμάρτης με την μοναδική Σακρ Κέρ και τους υπαίθριους ζωγράφους. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ-DISNEYLAND

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της Ντίσνευλαντ. Το πανέμορφο πάρκο άνοιξε τις πόρτες

του τον Απρίλιο του 1992 και βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομ.από το Παρίσι. Από τον Μάρτιο του 2002 εγκαινιάστηκε και το νέο πάρκο με τα περίφημα στούντιο της Μέτρο Γκόλντεν. Ζήστε στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκευθείτε το νησί των πειρατών με τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια. Γευματίστε εξ’ιδίων σε ένα από τα 29 ρεστωράν και επισκεφθείτε τον μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν, της Χιονάτης και των επτά Νάνων. Ταξιδέψτε στο VISIONARIUM με τον Ιούλιο Βερν και ριψοκινδυνέψτε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο STAR TOUR. Επισκεφθείτε τα στούντιο της Μέτρο Γκόλντεν και σε ρόλους κομπάρσων ζείστε την μοναδική εμπειρία του γυρίσματος μιας ταινίας. Επιστροφή στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη Γαλλική πρωτεύουσα όπου μπορείτε να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps ή ακόμη και να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, όπως το μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Grevin ή το μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Centre Pompidou. Μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε κάποια εκδρομή, όπως επίσκεψη στο κοντινό κάστρο του Chantilly ή και στο πάρκο της La Villette και στο Πλανητάριο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα. Αφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά στο σχολείο. Τέλος εκδρομής.


ΚΥΠΡΟΣ

ΡΙΚΩΣ 5 ημέρες ΑΕΡΟΠΟ ΡΟΔΙΤΗΣ TO NHΣΙ ΤΗΣ ΑΦ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ

Σημειώσεις • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων καθηγητών. • Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με διαμονή στη Λάρνακα και στην Πάφο.

Το πρωί συγκέντρωση στο σχολείο μας και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο των Ελ. Βενιζέλος. Πτήση για Λάρνακα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από μιάμιση ώρα περίπου, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και ξεκινάμε για την περιήγηση στην πόλη της Λάρνακας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το τζαμί Χάλα Σουλτάν , τέταρτο σε σπουδαιότητα ιερό χώρο προσκυνήματος για το μουσουλμανικό στοιχείο παγκοσμίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό φρούριο και τον ιερό Ναό του Αγ. Λαζάρου όπου βρίσκεται και ο τάφος και το σκήνωμα του Αγίου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα(προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό το ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΠΑΦΟΣ Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Πάφο. Στην διαδρομή θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Κολοσσιού, το Κούριο με το υπέροχο Ελληνορωμαϊκό θέατρο, την πέτρα του Ρωμιού, όπου

κατά την παράδοση αναδύθηκε η θεά του Έρωτα, η Αφροδίτη και θα καταλήξουμε το μεσημέρι στην Κάτω Πάφο για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς μεζέδες (προαιρετικό). Στη συνέχεια, ξενάγηση στους τάφους των βασιλέων και στην έπαυλη του Διονύσου. Εκεί θα θαυμάσουμε μερικά από τα ωραιότερα μωσαϊκά της Μεσογείου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την στήλη του Απόστολου Παύλου. Επιστροφή το απόγευμα στη Λεμεσό. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΤΡΟΟΔΟΣ-ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την οροσειρά του Τροόδου. Θα περάσουμε από τις ξακουστές Πλάτρες, το πιο φημισμένο ίσως θέρετρο στη Μέση Ανατολή και από τα γραφικά χωριά Μουτουλάς, Πρόδρομος και Καλοπαναγιώτης. Θα καταλήξουμε στη Μονή Κύκκου, κτισμένη το 1092 από τους Βυζαντινούς, όπου στο θρονί της Παναγίας, βρίσκεται ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Γεύμα στη Μονή Κύκκου (προαιρετικό). Μετά το γεύμα, συνέχεια της διαδρομής μας προς την Λεμεσό. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΛΕΜΕΣΟΣ Μετά το πρόγευμα, ημέρα ελεύθερη να την

εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Μια καλή πρόταση είναι να κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη της Λεμεσού και να ψωνίστε από τα τοπικά είδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Λευκωσία. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα Ενετικά Τείχη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Αγώνος, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα καταλήξουμε για προσκύνημα στα ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ, όπου βρίσκονται οι τάφοι των εκτελεσθέντων από τους Άγγλους, αγωνιστών του Κυπριακού αγώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό) και εν συνεχεία αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών και μεταφορά με πούλμαν στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.

33


ΝΕΟ!

Α Ι Λ Α Τ Ι Α Ι ΒΟΡΕ

| ΒερΟνα 7 ημέρες ΟΔΙΚΩΣ Oνε-ΠΑντοβα-ΒενετΙα νη Garda/Σιρμι ΛΙμ

1η ημέρα ΑθΗνα-ΠΑτρα-Εν Πλω

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στην Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ανκόνα. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα ΑνκΟνα-ΒερΟνα

34 Σημείωση Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων καθηγητών.

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το ιστορικό της κέντρο, την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΒερΟνα-ΛΙμνη Garda-ΣιρμιΟνε

Πρωινό και αναχώρηση για την μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα. Η λίμνη Γκάρντα βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων κοντά στη Βερόνα, στη βόρεια Ιταλία, μεταξύ Βενετίας και Μιλάνου. Η λίμνη έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια με σημαντικό τουριστικό προορισμό αλλά και σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 52 χιλιόμετρα, πλάτος 16,7 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 346 μέτρα. Το μεσημέρι θα μας βρει στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και

δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στη Βερόνα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΒερΟνα-ΠΑντοβα-ΒενετΙα-ΜΕστρε

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βενετία. Στο δρόμο μας θα περάσουμε από την Πάντοβα με το γραφικό ιστορικό της κέντρο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Αντωνίου που θεωρείτε από τους σημαντικότερους στην Καθολική εκκλησία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Με την άφιξη μετάβαση στο Τρονκέττο απ’ όπου ακολουθεί μεταφορά εξ’ ιδίων με το Βαπορέττο στην πιάτσα Σαν Μάρκο, όπου θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών κ.α. Άφιξη στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μέστρε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΒενετΙα

Πρωινό και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τη Βενετία. Μπορούμε να επισκεφτούμε το ‘Ελληνικό νησάκι’, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι 5000 περίπου πρόσφυγες Έλληνες μετά την Άλωση της Πόλης. Εκατό περίπου χρόνια χρειάστηκαν για να πετύχουν να ανεγείρουν τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Χαρακτηριστικό το στραβό καμπαναριό της εκκλησίας, που έγειρε αμέσως μετά την

κατασκευή του! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και το εργαστήρι κατασκευής Μουράνο! Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια στην πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΒενετΙα-ΑνκΟνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και επιβίβαση στο πλοίο. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα ΠΑτρα-ΑθΗνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο χώρο του σχολείου.


ε τ σ . . . ή τ α ι η γ Ζ ς α ς μ η ν σ ί ώ π μ Ε ο ρ δ τα προγράμματα εκ Εξωτερικό ία Μεγάλη Βρεταν ία Αυστρία - Τσεχ νία Ολλανδία-Ισπα

Εσωτερικό Λευκάδα - Σπάρτη Εύβοια - Αχαΐα Καστοριά - Κυκλάδες

ς ού μ ισ ρ οο ρ π ς ου λλ ά ς ύ λο ολ π ι α ...κ Ημερήσια Κρουαζιέρα Αργοσαρωνικού ( Ύδρα - Πόρος - Αίγινα) με κρουαζιερόπλοιο Περιλαμβάνονται: Μεσημεριανό φαγητό, η επίσκεψη στα τρία νησιά, λιμενικοί φόροι, ΦΠΑ, ξεναγός επί του πλοίου, μουσικοχορευτικό συγκρότημα επί του πλοίου.

www.iqholidays.com Το πιό ενημερωμένο site

Βουλής 35 (4ος όροφος) - Σύνταγμα 105 57 Αθήνα • Τηλ.: 210 3232888 - 210 3221204 • Fax: 210 3311191 www.iqholidays.com • e-mail: info@iqholidays.gr

Entypo sxoliko 2014  

Entypo sxoliko 2014

Advertisement