Page 1

de neije krant Huis-aan-huis krant met nieuws voor en door inwoners van de gemeente Mill & St.Hubert

woensdag 3 april 2013 l jaargang 2 l editie 12

Ook nieuws? Mail ons op redactie@thuisinmill.nl

Nieuwe regels

p.3

Column USA!

p.11

Prima prestatie

p.29

Boomsneeuw(feest)dag!

Groep 8 van ’t Stekske Langenboom was actief bij de Boomfeestdag die onlangs op 20 maart gehouden werd op een perceel aan de Gerritsweg in Mill. Vanwege het koude, natte en gure weer werd al de naam ‘Boomsneeuwdag’ genoemd. Maar de kinderen hebben zich er flink doorheen gezet en hard geploeterd om alle struiken te planten. Dit waren er honderden, dus er was genoeg werk aan de winkel. Na de fietstocht terug werden de kinderen op school ontvangen met warme chocomel en dat maakte veel goed. Laat de natuur verder haar werk maar doen.’

Toos & Henk op inmill.nl

Eindelijk naar buiten!

Millse Isa in bioscoopfilm

Veel sportnieuws!

pagina 13

pagina 16 & 17

pagina 21

vanaf pagina 23

“Van rolsteiger voor particulier tot steigers van 45 meter, wij hebben en bouwen het”

p.7


Spaar voor

€ 4,-

G N I T KOR

Spaar nu supersnel en simpel bij Etos! Bij elke € 5,- die u besteed bij Etos ontvangt u een spaarsticker. Wanneer u 5 stickers heeft verzameld op uw spaarkaart ontvangt u of € 4,- korting op Etos eigen merk producten of 2,50 korting op overige producten. Zo makkelijk is het! Haal nu uw spaarkaart bij Etos!

Vraag naar de voorwaarden.


3

Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Informatieavond Nieuwe verkeersmaatregelen in ontwerpbestemcentrum Mill mingsplan Mill west Op donderdag 11 april wordt er in het gemeentehuis Mill een informatieavond georganiseerd voor het ontwerpbestemmingsplan Mill west. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Tijdens de informatieavond zal een nadere toelichting worden gegeven over het nieuwe ontwerpbestemmingsplan Mill west. Het programma begint om 20.00 uur.

enkele nog dateren uit de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw. In het kader van het actualiseringstraject is besloten de geldende plannen van Mill west te herzien.

Het ontwerpbestemmingsplan Mill west ligt tot 25 april 2013 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Samenleving en Ontwikkeling. De stukken zijn Binnen het plangebied van ook digitaal te bekijken op www. Mill west gelden momenteel 16 ruimtelijkeplannen.nl. bestemmingsplannen,

waarvan

Jeugdlintje voor bijzondere prestatie Kinderen uit onze gemeente die iets goed doen, moeten hiervoor beloond worden. Daarom besloten de raadsleden van de jeugdgemeenteraad dat er een kinderonderscheiding moet komen in onze gemeente.

digde ook een oorkonde waarin officieel staat beschreven waarom het lintje door hem of haar is verdiend. Dit oorkonde wordt ondertekend door de burgermeester. Het lintje wordt uitgereikt door de burgemeester samen met de wethouders van de jeugdgeInzetten voor meenteraad. De uitreiking vinmaatschappelijk doel dt plaats tegen het einde van het Het jeugdlintje is speciaal in het schooljaar. leven geroepen voor kinderen van groep drie tot en met acht die een Ken jij een kind dat iets bijzondere prestatie hebben ge- bijzonders heeft gedaan? leverd. Dit kan bijvoorbeeld zijn Geef hem of haar dan op voor omdat ze iemand langdurig en het jeugdlintje. Dit kan door een belangeloos helpen of omdat ze mailtje te sturen naar: jeugdgezich inzetten voor een maatschap- meenteraad@mill-sinthubert. pelijk doel. Het kan ook zijn dat nl of naar Marijn.cuppen@gekinderen eenmalig iets bijzonders meente-mill.nl presteren, bijvoorbeeld in hun De jeugdraad controleert alle inhobby of sport. zendingen en stemt dan op degene Naast het lintje krijgt de gehul- die het meest een lintje verdiend.

Colofon Vormgeving en opmaak: Redactie en acquisitie: Drukwerk: Verspreiding:

Linda de Kleijne Corné Kremers De Winter media groep Gerritsma reclame & verspreiding service Tel. 0485 – 45 10 64

Neem voor vragen rond acquisitie en redactie contact op met: Corné Kremers T. 0485 – 32 56 34 M. 06 – 10 838 612 E. redactie@thuisinmill.nl I. www.deneijekrant.nl Bankrekening: KVK:

Rabobank 17.52.33.810 56572387

De Neije Krant is een uitgave van Stichting huis aan huis krant gemeente Mill en Sint Hubert. Deze verschijnt iedere even week op dinsdag in een oplage van 6000 exemplaren in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Het bestuur bestaat uit: Valerie Aben, Wilbertoord, voorzitter Bianca Sommers, Sint Hubert, secretaris Wilmien Heijs, Mill, penningmeester Lianne Bongers, Langenboom, bestuurslid Henri Kremers, Mill, bestuurslid

Sinds vorige week gelden er wat nieuwe verkeersmaatregelen in het centrum van Mill. Zo is het verboden vanaf de hoek Bernhardstraat – Julianastraat de Stationsstraat richting kerk in te rijden. Dit is namelijk éénrichting geworden. Ook vanaf de Hoogstraat de Oranjeboomstraat inrijden is niet toegestaan. Later zal de Oranjeboomstraat mogelijk wel weer tweerichtingen worden, maar dat pas wanneer supermarkt Jan Linders naar de nieuwe beoogde locatie aan de Markt is verhuisd. Tot die tijd blijft de Oranjeboomstraat éénrichting om op die manier voldoende parkeervakken te kunnen realiseren. De Kerkstraat was al langere tijd éénrichting en hierbij is het alleen toegestaan om vanaf de Hoogstraat in te rijden.

Op het kerkplein is het voortaan verboden te parkeren. Op dit moment zal met briefjes onder de ruitenwisser van de toch geparkeerde auto’s worden aangegeven dat parkeren daar niet is toegestaan. Maar binnen afzienbare tijd volgen er bekeuringen en gaan de Boa’s (Buitengewoon Opsporing Ambtenaren) het

parkeerverbod handhaven. Bij plechtigheden in de kerk zoals huwelijken en uitvaarten is er een uitzondering op dit parkeerverbod. Hiervoor zal het kerkbestuur

Kofferbakverkoop zondag 14 april in Langenboom Ruim je zolder of garage op en verkoop zelf de overbodige spullen. Speelgoed, kleding en huisraad kunnen op een leuke manier van eigenaar wisselen. Het direct onderhandelen en verkopen is leuker dan te koop aanbieden op internet. Dit alles kan op zondag 14 april achter café zaal d’n Bens aan de Dominicanenstraat in Langenboom. Dan organiseert carnavalsvereniging de Verkuskoppe uit Langenboom een zogenaamde kofferbakverkoop. In Engeland ook wel car boot sale genoemd. In tegenstelling tot braderieën en rommelmarkten is de kofferbakverkoop zeer interessant voor particulieren. Tijdens deze verkoop kunnen particulieren hun tweedehands spulletjes letterlijk vanuit de kofferbak van hun auto verkopen. Ook heeft iedereen een klein stukje achter de auto tot zijn beschikking om de kostbare waar uit te stallen. Dus zonder te sjouwen heb je binnen een mum van tijd je plekje ingericht en sta je gezellig met andere verkopers op het sportterrein achter café D’n Bens.

toestemming verlenen via een speciale parkeerkaart. Voertuigen op het kerkplein zonder deze toestemming riskeren een boete.

Winnaars kaartjes Mega Piratenfestijn Wanroij

Hoe werkt het?

Je komt met je auto of bestelbus met of zonder aanhanger op zondag 14 april naar Langenboom tussen 8.30 en 9.30 uur. Nadat het inschrijfgeld en de borg is voldaan, krijg je een plek toegewezen. De voertuigen worden in rijen neergezet en de verkopers stallen hun spullen uit achter hun auto, recht vanuit de kofferbak. Vandaar de naam kofferbakverkoop. Zo ontstaat een leuke, afwisselende markt en de verkoop kan beginnen. De bezoekers zijn van 10 uur tot 16 uur van harte welkom en worden NIET eerder toegelaten. Toegangsprijzen: volwassenen € 1,00, kinderen t/m 12 jaar gratis Inschrijven en informatie: Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.verkuskoppe.nl om verzekerd te zijn van een plaats. Voor meer informatie: Jan van Kuppeveld tel:0486-432195 of www.verkuskoppe.nl

Komende zaterdag, 6 april, wordt in Wanroij het Mega Piratenfestijn gehouden. Via De Neije Krant maakte u kans op gratis kaartjes voor dit muziekfeest. We kregen op de redactie heel wat mailtjes binnen van lezers die hier belangstelling voor hadden. De 10 x 2 kaartjes zijn onder alle inzendingen verloot en gewonnen door: Alfred van Rooij, Brugse Berg Mill Ineke van Haren, Wanroijseweg Sint Hubert Koos Nabuurs, Kampweg Mill Jolanda Hogelink, Graafseweg Langenboom Chantal Keijzers, Notenkrakerstraat Mill Gerrie van Boekel, Wanroijseweg Mill Annie Derks, Noordelijke Hoefseweg Sint Hubert Janneke Geurts, Eikenlaan Langenboom Wilma Manders, Margrietstraat Mill Rieky Smits, Kraaiweg Mill Namens De Neije Krant, allemaal van harte gefeliciteerd en veel plezier!

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


NOOIT MEER SCHILDEREN Wij bekleden het hout aan uw woning met hoogwaardig gecoate pasprofielen. • dakkapellen

• boeiboorden

• windveren

• topgevels

• overstekken etc.

V.O.F. Haku | Europaplein 9 | 5374 BM Schaijk T 0486 462182 | E haku@witgoedspecialist.nl

Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, decoratief, weerbestendig, corrosie- bestendig. Lange levensduur, 10 jaar productgarantie.

En wat een variatie! Brood & banket bakkerij www.bakkerijverkerk.nl

Dagelijks vers brood en banket tegen grootmoedersprijzen.

Bel of mail voor meer informatie, monsters en vrijblijvende prijsopgaaf of zie onze website: www.remoimprove.nl

Hoogeindsestraat 7a Rijkevoort Tel. 0485-372422

Langenboom: Dorpsstraat 33 5453 JS Tel.: 0486-431283 Fax: 0486-432319 Zeeland: Kerkstraat 63b Tel.: 0486-460460

Voor bruiloften, partijen, recepties, familie- buurt- en bedrijfsfeesten bent u bij café zaal Amanshof aan het juiste adres. Maar ook voor vergaderingen of een avondje gezellig borrelen kunt u bij ons terecht. Zin in een lekkere snack? Bezoek dan onze cafetaria!

Zakelijke dienstverlening voor het Midden- en Kleinbedrijf en vrije beroepsbeoefenaren op het gebied van:

Accountancy & administratie

Café, zaal en cafetaria Amanshof Wethouder Lindersstraat 68 5455 GN Wilbertoord Tel. 0485 – 47 89 41

Belastingzaken Jo Lucius: “Als ondernemer kom je op weg naar je ondernemersdoelen van alles tegen. Het gaat niet vanzelf en de weg naar het doel is bijna nooit recht vooruit.”

Salarisadministratie & personeelsaangelegenheden Begeleiding startend ondernemers Subsidies

Ook particulieren kunnen bij ons terecht voor

“ De weg naar het doel is bijna nooit recht vooruit ”

belastingaangiften- en adviezen.

De Raam Accountants en Adviseurs is met ruim 15 vakbekwame medewerkers een betrouwbare steunpilaar voor tal van agrariërs en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bel ons gerust, wij gaan graag met u in gesprek...

Karstraat 4, 5451 AV Mill

www.deraamaccountants.nl

Tel.: 0485-470866 www.meulepas.nl

Dirk Buis: “Er is altijd beweging, stilstaan is er niet bij. Ondernemers doeltreffend ondersteunen, daar halen wij veel voldoening uit.”

Dorpsstraat 20 | 5453 JV Langenboom | T 0486 43 20 71 | E info@deraamaccountants.nl adv de Raam fase 1.indd 1

03-12-12 15:51


5

Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Einde troefmarkt definitief

Facebook Fantastisch, saai en een enkele

Niet omdat ik er niets van af-

keer zelfs behoorlijk afstotend

weet maar wel omdat ik dan in

zijn de berichten die je op face-

het Engels moet communiceren

book leest.

en dan wordt het een beetje moeilijk. Hoe ze op mijn pagina

Anderzijds ook bijzonder en

terecht zijn gekomen? Ik geloof

kenmerkend voor deze tijd dat

dat het vrienden van vrienden

facebook en andere sociale

zijn en daardoor mijn vrienden

netwerksites bestaan onder de

zijn geworden.

gratie van ons, gebruikers. Beïn-

De eerlijkheid gebied me te

vloed door het mee willen doen,

zeggen dat ik het ook wel eens

nieuwsgierig zijn en bij de tijd

leuk vind dat ‘de hele wereld’

willen horen, heb ik ook een

zo voorbij komt en ik even kan

account aangemaakt. Dat ging

inzoomen over wat men te

Afgelopen week is definitief een einde gekomen aan de Troefmarkt in Sint Hubert. Winkelier Stefan Kremers heeft de laatste spullen uit het pand gehaald en de sleutel overgedragen aan eigenaar Mooiland – Maasland. Deze laatste gaat nu bekijken welke mogelijkheden er met het pand zijn. Troefmarkt Sint Hubert werd op 11 december 1997 geopend. Precies 15 jaar later, 4 december 2012, sloot deze de deuren. Absoluut dieptepunt was de ramkraak een weekje daarvoor.

nog net, maar hoe het verder

vertellen heeft of wat men wil

werkt? Geen idee. Een heel en-

laten zien. En het daarna weer

kele keer reageer ik op iets maar

weg kan drukken, een mooie

dan zie ik niet waar het gebleven

indruk rijker of een illusie armer.

is en of het wel aangekomen is.

Ik ben benieuwd of ik nu naar

Weer drie gratis afvalsoorten

En soms komt het ergens terecht

aanleiding van deze column

wat niet de bedoeling was, blijkt

er veel facebook vrienden

later als ik van een van mijn kin-

bij zal krijgen. Want ja, ik ben

deren op mijn kop krijg. ’Ieder-

natuurlijk niet de enige persoon

een kan het lezen mam’ en dat

die nieuwsgierig is. Het hoeft

was natuurlijk niet de bedoeling.

natuurlijk niet want zoals jullie

Wat dat betreft is er toch nog

nu weten, ik weet nauwelijks

steeds onderscheid tussen oud

iets af van facebook. En als

en jong hoewel ik natuurlijk niet

ik dan antwoord dan kan het

tot de laatste categorie behoor,

goed aan de andere kant van de

maar daar zullen mijn kinderen

wereld terecht komen. Onlangs

het wel niet mee eens zijn.

hoorde ik dat facebook uit de

Tegenwoordig hou ik me voor-

gratie raakt en er een ander so-

namelijk bezig om zo af en toe

ciaal netwerk voor in de plaats

eens te kijken wat er zoal speelt

kwam. Dat is pas balen, het ene

onder mijn vrienden van over

heb ik nog niet geleerd of het

de hele wereld. Ik ken er bijna

andere komt er al weer aan.

Vanaf deze week kunt u op de milieustraat in Haps piepschuim, gips en harde kunststoffen gratis aanbieden. Deze afvalsoorten kunnen gerecycled worden en daarom mag u ze gratis aanbieden. Piepschuim, gips en harde kunststoffen zijn zeer geschikt voor recycling. Tot nu toe zaten ze in het restafval, maar vanaf 3 april kunnen ze apart aangeboden worden op de milieustraat in Haps. Goed dus voor het milieu en voor uw portemonnee!

bruik als verpakkingsmateriaal en als bouwisolatie. Gebruikt piepschuim wordt verwerkt tot nieuw piepschuim. Voor piepschuim staan speciale zogenaamde knapzakken op de milieustraat.

Gips

Gips kan voor 100% gerecycled worden tot gipspoeder. Daarvan worden weer nieuwe gipsplaten gemaakt. Gipsafval zijn alle soorten gips afkomstig van sloopen nieuwbouwprojecten. Onder gipsafval verstaan we gipsplaten en gipsblokken of resten daarvan. Het hoeft niet schoon te zijn: het Piepschuim gipsafval mag spijkers, schroeven, Piepschuim, ofwel EPS, is een behang etc. bevatten. Voor gips hoogwaardig kunststofschuim staat een speciale container op de dat heel geschikt is voor recy- milieustraat. cling. Piepschuim wordt vaak ge-

Harde kunststoffen

Onder harde kunststoffen worden onder andere, emmers en deksels, kratten, speelgoed, tuinmeubilair, autobumpers en PVC buizen. Wat niet tot de harde kunststoffen behoort, zijn bijvoorbeeld koffers en koelboxen, autostoeltjes, rubber, kitkokers en helmen. Wat er precies wel en niet in de container voor harde kunststoffen mag, leest u op de website www.afval.rmb.nl. De kunststoffen moeten vrij zijn van zand en grond en mogen niet vervuild zijn met Inkt, verf of cement.

Telebingo wordt zowel op TV als radio (kabel en vrije ether) uitgezonden. Via Ziggo digitaal kanaal 45 is deelnemen ook mogelijk in de gemeente Grave, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Landerd, Uden en Veghel.

Prijzen

Er zijn zaterdag 6 april naast geldprijzen ook cadeaubonnen te winnen van: Buitengewoon Kado – ‘t Snuutje rijwielhandel – bakkerij Verkerk – Plaza de Frietkraam – Logement de Valkhoeve – The Flo-

rist – snackbar Any Tyme de Keizer – Plantencentrum Van Mil- – Steakhouse Don Kiesjot – Berends bloemsierkunst – Jan Linders supermarkt – Café Libre – bakkerij Maarten Manders en www.vlieger-gigant.nl.

niet om een conversatie in het

Tilly Gerritsma

Engels aan te gaan. Huis, tuin en keukenpraat gaat nog wel een beetje, zeg ik zachtjes en heel voorzichtig. Ik heb echter veel

Telebingo zaterdag 6 april bij Lokale Omroep Mill Zaterdag 6 april aanstaande is het bij de Lokale Omroep Mill vanaf 20.30 uur tijd voor Telebingo. Voor slechts 5 euro per bingokaart speelt u 5 rondes mee en maakt u per ronde kans op minimaal 50 euro aan prijzen.

niemand van en ik waag me ook

facebook vrienden die iets te zeggen en te melden hebben over psychologie en psychiatrie en ja dan wordt het moeilijk.

de kaarten ophalen in de studio (Myllesweerd) kan ook op de dag van uitzending tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

Telefonisch bestelde kaarten worden op de dag van uitzending tussen 14.00 uur en 16.00 uur (in Bingokaarten de gemeente Mill en Sint Hubert) Bingokaarten kunt u tot zaterdag bij u thuisbezorgd. Kaarten per 6 april 14.00 uur kopen bij: mail ontvangen kan ook, dit is Mill - Primera Schipperheijn makkelijk voor deelnemers buiten Schoolstraat 39 de gemeente Mill. Langenboom - Bakkerij Verkerk Dorpsstraat 33 Meer weten? Stuur een mailtje Sint Hubert - Josina van Ras Jach- naar telebingo@lokaleomroepthoornstraat 17 mill.nl of kijk op www.lokaleomWilbertoord - Siebers woonstoff- roepmill.nl. Daar is ook het regleen St. Josephplein 3 ment van Telebingo te vinden. Tevens zijn deze bingokaarten DC No Score Lagerhuis 1 wint Café Geert Cup telefonisch te bestellen bij de vlnr.: Boven: Björn Franssen, Theo van Dijk, Ruben Relou, Robert Lokale Omroep Mill op vrijdagaKusters, Stephan Weren (Sponsor). Vlnr.: Onder: René Teunesen, Patvond van 20.00 uur tot 22.00 uur rick v/d Rijt, Rick van Dijk, Marco Janssen. op tel. 0485-455091. Bestellen of >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


ZONDAG 7 APRIL 2013 ALDI MILL

GEOPEND!

Van 16.00 uur - 19.00 uur

Wanroijsseweg 49a, 5451 GZ Mill

Onze collectie zonnebrillen is nu weer helemaal op en top!

Alle zonneglazen

2 voor de prijs van 1!

bedrukt werkelijk alles LANGENBOOM | 0486 - 431556 | www.festa.nl

Voor alle werkzaamheden Vakkundig en up to date www.gvbouw.nl mail: info@gvbouw.nl Paul 06-30405739 Bas 06-38570177


7

Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Help, mijn man is klusser in Sint Hubert Onlangs was John Williams met zijn team van ‘Help, mijn man is klusser’ te gast in Sint Hubert. Een jaar of 3 geleden begon Mark van Maasacker aan de Lange Schoolstraat enthousiast aan de verbouwing van de badkamer. Maar het schoot niet erg op. Zijn vriendin riep de hulp in van het RTL4 programma ‘Help, mijn man is klusser’. Het resultaat is donderdagavond 11 april te zien in het gelijknamige TV programma bij RTL4. “Een jaar of 3 terug ben ik begonnen met slopen van de badkamer,” vertelt Mark van Maasacker (49 jaar) uit Sint Hubert. “Ik ben daarna aan het opbouwen gegaan, maar door allerlei omstandigheden kwam het maar niet verder en bleef het liggen. Mijn vriendin was het zat en heeft hulp ingeschakeld.” Die hulp kwam in

Ter Zake D e onder nemer aan het woord...

Peter Jilesen en Jan Bisschops – JBL Steigerverhuur

de vorm van RTL4 presentator John Williams samen met het team van ‘Help, mijn man is klusser’.

we zijn echt tevreden.” Naast de badkamer werden er ook nog 2 slaapkamers onder handen genomen. Totaal bestond het team dat Mark die week over de “Op maandagmiddag werd ik vloer had uit 15 personen inclusief rond 4 uur op mijn werk opge- camera, licht en geluidmensen. haald. Toen moest ik mee naar huis om alles voor te bereiden zo- Hoe de uitzending is geworden dat het klusteam op dinsdag aan is ook voor Mark een verrassing. de slag kon.” Op vrijdagmiddag “Er is 500 minuten beeldmateriaal was de klus geklaard. “Ik heb al gemaakt en er blijft 40 minuten die dagen flink meegewerkt maar van over. Het is dus wel spannend mijn vriendin en de kinderen zijn om straks te zien hoe het op TV Peter Jilesen (26-08-1962) uit zij door heel Nederland en het gaat die dagen weggeweest. Zij zagen komt.” Langenboom: “Dat is door een regelmatig om behoorlijk hoge op vrijdagmiddag het resultaat, samenloop van omstandigheden steigers. Peter: “Volgens mij is 45 zo gegroeid. Ik werkte bij ons meter de hoogste die we gebouwd thuis als vrachtwagenchauffeur hebben en dat was in Arnhem.” op een tankwagen en daar was te weinig werk. Toen ben ik bij Piet De eisen voor het bouwen van Gerrits begonnen als voeger, in steigers zijn behoorlijk streng. de bouw terecht gekomen en toen Jan: “Vanaf 15 meter moet er een ook daar het werk minder werd constructieberekening en ankerben ik voor mezelf begonnen met plan zijn. Dat is om het werken op restauratiewerk.” “Ik werkte als steigers veiliger te maken dan dat het in het verleden ooit was.” Ook chauffeur bij de Groot betonmoeten steigers regelmatig gekecentrale en die vertrokken naar urd worden en die totale investerOss,” vertelt Jan Bisschops (14ing is voor de meeste aannemers 08-1966) uit Mill. “Daar had ik en ZZP’ers te duur. “Huren is dan niet veel zin in en Peter had voor de meest voordelige optie,” vertelt zijn restauratiewerk wel eens een Peter. “Onze materialen zijn gekemetselaar nodig, en dat ben ik ei- urd en als wij een steiger gebouwd genlijk. Toen ben ik ook “Van rolsteiger voor voor mezelf begonnen.”

Waarom zelfstandig ondernemer en niet in loondienst?

“Na 45 jaar schilderen en 37 jaar gezondheidszorg is het mooi geweest” Eind deze maand stoppen Ine en Tonnie Kremers – Aben uit Mill met werken en gaan ze genieten van hun vrije tijd. “Ik ben bijna 45 jaar schilder. In mei word ik 60 en het is nu een mooi moment om te stoppen.” Ine is onlangs 58 geworden en werkt bijna 40 jaar in de gezondheidszorg. “Hiervan de laatste 37 jaar in Alverna.” Terugkijkend op hun werkzame leven is er voor alle 2 erg veel veranderd. Tonnie: “Ik werk nu alweer 27 jaar bij van Zwam schilderwerken in Grave. Daarvoor heb ik 14 jaar in Wijchen gewerkt en ik ben na school begonnen bij Arie Martens hier in Mill.” Bij van Zwam is Tonnie via onderhoudschilder voorman geworden en daarna uitvoerder. “De laatste jaren werd het werken wel echt veel zwaarder,” vertelt Tonnie. “Er zit meer haast bij, alles moet sneller en dat houd je lichamelijk op een gegeven moment niet meer vol als je wat ouder wordt.”

delijk voor de korte opnames van cliënten. Hierbij geeft ze leiding aan zo’n 30 medewerkers en heeft ze met haar team de zorg over 60 bewoners. “Er zijn allemaal protocollen en uiteindelijk moeten we met veel minder mensen veel meer werk doen. Dat is echt veel zwaarder geworden de laatste Ine geeft aan dat in haar werk jaren.” vooral de administratieve kant door de jaren heen steeds meer Vervelen zullen Tonnie en Ine zich is geworden. “Het liefste ben ik zeker niet nadat ze eind april stopmet de bewoners aan het werk. pen met werken. Ine: “We houden Daar is het ooit allemaal om be- van fietsen, wandelen en tuiniergonnen. Maar ik zit tegenwoordig en.” Maar ook zijn ze enkele keren veel aan het bureau om rapporten per jaar in het Noord-Hollandse te schrijven en de administratie Bakkum bij Hotel Borst te vinden. bij te werken.” Ine is teamleider Tonnie: “Daar komen we nu al 37 somatische zorg en verantwoor- jaar. Ooit moest ik daar in de om-

particulier tot steigers 45 meter, wij hebben en bouwen het”

Het bedrijf JBL van Steigerverhuur bestaat sinds 2000 en is een voortvloeisel van Jilesen Restauratiewerk en Bisschops Metselwerken. “Dat steigers bouwen deden we al een tijdje voor ons eigen restauratiewerk,” vertelt Peter. “Maar in de praktijk bleek het beter te zijn daar een losstaand bedrijf van te maken. Tonny Linders uit Langenboom werkte toen bij ons en met z’n drietjes hebben we JBL Steigerverhuur opgezet.” Tonny is er na 2 jaar uitgestapt waarna Peter en Jan samen door zijn gegaan. Jan: “Het bedrijf liep vanaf het begin erg goed dus zijn we na een tijdje met het restauratie- en metselwerk gestopt en nu alleen nog actief in de steigerbouw.”

geving schilderen en we logeerden toen bij Hotel Borst. Dat was toen nog een familiebedrijf van de vader, tante en oom van de huidige eigenaar William Borst. Het beviel me daar zo goed dat ik er met ons Ine ben teruggegaan.” Dat nu dus al meer dan 37 jaar. Ine: “We geven dan ook niet alleen in Mill een feestje voor familie, vrienden De klanten die JBL Steigerverhuur en collega’s, maar ook in Bakkum heeft zijn zo’n beetje dezelfde als doen we dat.” die ze voor het restauratiewerk hadden. Peter: “Ongeveer 70% van Tonnie en Ine kijken met plezier de tijd werken we voor het bisdom. terug op de jaren dat ze werkten. In ieder dorp staat wel een kerk en “Maar na 45 jaar schilderen en 37 die heeft toch onderhoud nodig.” jaar gezondheidszorg is het mooi “Maar ook andere projecten zetgeweest.” ten wij in de steigers,” licht Jan toe. “Nieuwbouw doen we niet, we richten ons echt op het verhuren en bouwen van steigers voor restauratie en onderhoud.” Dit doen

hebben dan keuren we hem voor we hem vrij geven voor gebruik.” Ook voor particulieren en kleine zelfstandig ondernemers heeft JBL steigers. Peter: “Wij verhuren ook kleine rolsteigers. Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld onderhoud zoals schilderwerk aan het huis. Dan kun je voor een paar centen veilig werken. Dat is ook makkelijker dan dat je dat met een ladder doet.” ‘Ter zake’ is ook een radioprogramma van de Lokale Omroep Mill. Toen Peter Jilesen en Jan Bisschops daar te gast waren werd ook hun favoriete top 3 gedraaid: Nr. 1 Rob de Nijs - Banger Hart (keuze samen) Nr. 2 Passenger - Let her go (keuze Peter) Nr. 3 Bon Jovi - Bed of roses (keuze Jan) Meer weten over JBL Steigerverhuur? Zie www.jblsteigerverhuur.nl


Nieuwe collectie Dames - Heren - Kinder - Sportschoenen Kijk ook eens op

Openbaar “ repetitie-concert” muziekvereniging St. Willibrord

www.onlineschoenenwinkel.nl

Gratis

kinderpannenkoek bij een paar kinderschoenen

Kerkstraat 10 5411 CL Zeeland (Noord-Brabant) Tel: 0486-451203

Autoschadeherstel Occasions

Op zaterdag 13 april organiseert muziekvereniging St. Willibrord een openbaar “repetitie-concert” in De Wester. Leerlingen en harmonieleden zullen gezamenlijk een concert aan u presenteren, waarbij de harmonieleden de muziekstukken voor het eerst op deze dag voor zich op hun muziekstandaard hebben. Leerlingen van het jeugdorkest hebben een voorsprong, zij mochten al enkele weken oefenen op de stukken voor dit concert.

wat is nu leuker dan spelen voor publiek? Voor de ervaren muzikanten is het weer eens een andere manier van repeteren. Zo organiseert de muziekvereniging voor haar leden allerlei activiteiten om het samen muziek maken voor jong en oud aantrekkelijk te houden.

Dirigent Eric Roefs, die zowel het jeugdorkest als het harmonieorkest dirigeert, heeft er alle vertrouwen in, dat dit unieke “concert” de moeite waard is om te Dat zal er voor zorgen, dat deze bezoeken. leerlingen zich gesterkt voelen door hun repeteren; immers Daarom wordt u van harte uitgenoefening baart kunst. Het zelfver- odigd om te komen genieten van trouwen dat dit de jeugd geeft is een concertwaardige repetitie. een basis voor de toekomst en een stimulans om door te gaan. De toegang is gratis. En dat is nu net wat de harmonie voor ogen heeft met dit concert. Datum: zaterdag 13 april 2013 Voor de jonge leerlingen is het Tijd: 17.00 – 19.00 uur fantastisch om in het grote orkest Plaats: De Wester, Mill te mogen meespelen, dat willen ze uiteindelijk toch allemaal. En Wij hopen u te mogen begroeten.

Autoverhuur BENIEUWD NAAR ONS WERK?

www.bertverweijen.nl

www.timmerbedrijf bisschops.nl

Voor al uw timmerwerkzaamheden

verbouwingen, kozijnen, deuren, ramen, serres en renovaties.

Meulenveldt 11a

5451HV Mill

0485 0485-452191

VRAAG GEHEEL VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Meulenveldt 16a, 5451 HV Mill Tel: 0485-470770 bisschopstimmerbedrijf@home.nl www.timmerbedrijfbisschops.nl


9

Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

“Als directeur heb je niet meer te vertellen dan de burgemeester”

Rob Hoffmann (45) is onlangs benoemd als directeur van de gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert (CGM). De in Gerwen (bij Eindhoven) geboren Hoffman was van juni 2005 tot juni 2012 gemeentesecretaris van Mill en Sint Hubert. Rob Hoffmann woont in Cuijk en is sinds juni 2012 gemeentesecretaris/algemeen directeur in de gemeente Cuijk. De ambtelijke organisaties van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert fuseren per 1 januari 2014. “Als directeur van deze 3 gemeenten moet ik er op toezien dat hetgeen de colleges en gemeenteraden hebben besloten, wordt uitgevoerd.” “Want uiteindelijk zijn die de baas,” licht Rob toe. “Dus het is niet zo dat je als directeur meer te zeggen hebt dan de burgemeesters. Wel is er nog een plusje aan mijn taak. We hebben namelijk wel beloofd dat we met deze samenvoeging meer kwaliteit gaan leveren, dat we de organisatie zo gaan inrichten dat we minder kwetsbaar zijn en we willen het ook efficiënter gaan doen.” Dat laatste is een noodzaak, want er ligt een bezuinigingsmaatregel van 10% op de totale ambtelijke organisatie.

Radius biedt u een steuntje in de rug

Er gebeurt veel in de wereld om ons heen. Door bezuinigingen van de overheid, zijn we vaker op onszelf en elkaar aangewezen. Langer zelfstandig thuis blijven wonen, betekent meer druk op de schouders van vrijwilligers en mantelzorgers. Soms hebben we daarbij wat hulp nodig. Op die momenten is er Radius, organisatie voor welzijn Land van Cuijk. Onze organisatie draagt, samen met u, een steentje bij aan onze samenleving. Wij zijn hét aanspreekpunt als het gaat om welzijnswerk, voor zowel inwoners als vrijwilligersorganisaties. Ons uitgangspunt is ‘wat kan wél?’ We staan naast u en bieden zo nodig een helpende hand. Hierbij werken we samen met professionals en vrijwilligers. We kijken naar uw situatie en zijn de verbindende schakel in uw buurt of dorp. Samen slaan we de handen ineen zodat iedereen in onze buurt prettig kan wonen, de kwaliteit. We hebben nu meer werken en ontspannen. kracht, meer volume om bijvoorbeeld de digitale dienstverlening Wat is Radius? meer vorm en inhoud te geven.” Bij Radius gaan we uit van de eiOok gaat men nu bekijken of de gen kracht van mensen. Als die avondopenstelling uit te breiden door een gemis of beperking even is. “Maar ook is er nu overleg met wat minder is, zet Radius zich in het ministerie omdat we een pilot om ervoor te zorgen dat u weer willen doen om te zien of inwo- regie krijgt over uw eigen leven. ners van Mill bijvoorbeeld ook in Dit doen we door welzijnswerk: Cuijk hun paspoort kunnen aan- jeugd- en jongerenwerk, oudervragen.” Dat soort zaken zijn vol- enwerk, vluchtelingenwerk, integens Rob allemaal extra diensten gratiewerk, buurtwerk en vrijwildie mogelijk moeten zijn doordat ligerswerk. Onze medewerkers creëren kansen, helpen u op weg er 1 ambtelijke organisatie is. en werken zo doelgericht aan een Maar lijkt dit alles niet op een omgeving waar iedereen prettig herindeling van de 3 gemeenten? leeft, woont en werkt. Dit doen we “Nee,” vertelt Rob. “Het is een fu- in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, sie van de 3 ambtelijke organisa- Grave, Mill & St. Hubert en Sint ties. Maar de ambtenaren voeren Anthonis.

het beleid van de 3 zelfstandige colleges uit. Dus het lijkt helemaal niet op een herindeling.” Bij een herindeling zou er voor alle 3 de gemeenten 1 beleid en werkwijze zijn. “Je weet nooit wat er over een aantal jaren zal zijn. Maar mocht er ooit een herindeling komen dan hebben wij alvast een aantal stappen gezet. Maar door deze samenvoeging is op dit moment een herindeling overbodig. We hebben de ambitie met elkaar uitgesproken om vanuit de kwaliteit te kunnen laten zien dat we met 1 organisatie 3 gemeenten kunnen bedienen. Zij blijven dus dicht Vanaf 1 januari is er 1 ambtelijk bij de inwoners en wij bieden de apparaat voor de 3 gemeenten. kwaliteit die gewenst is.” Rob: “Er is dus voor 3 gemeenten 1 afdeling die verantwoordelijk Rob Hoffmann is sinds 1 maart als is voor bijvoorbeeld ruimtelijk kwartiermaker verantwoordelijk beleid, sociaal beleid en alle an- voor de voorbereidingen van de dere afdelingen.” Inwoners zullen ambtelijke samenvoeging van de 3 volgens Rob van deze ambtelijke ambtelijke organisaties. Op 1 jansamenvoeging in eerste instantie uari 2014 moet dit alles officieel weinig merken. “De gemeente- van start gaan. “Dat voorbereiden huizen houden gewoon de eigen doe ik overigens niet alleen, dat balie, dus daar is geen verschil. doen we met een heel team.” Maar men zal het wel merken in

Mieke Vloet Manager Radius

- Zorgen voor een prettige buurt waar mensen naar elkaar omkijken - Ondersteunen van vrijwilligersorganisaties - Geven van informatie of advies over wonen, welzijn, zorg en veiligheid - Ontwikkelen van diensten en activiteiten om de leefbaarheid te vergroten - Signaleren van probleemsituaties en doorverwijzen naar de juiste vorm van zorg

Wat kan Radius voor mij doen?

Radius wil er zijn, niet om er te zijn, maar omdat de situatie er soms om vraagt even geholpen te worden.

Graag stellen we onze medewerkers in de Gemeente Mill & Sint Hubert voor. De komende weken ziet u regelmatig een artikeltje van onze medewerkers in deze krant. Radiusmedewerkers werken graag met mensen, jong en oud. Wij bieden ook ondersteuning aan vrijwilligers, via Actieradius, te vinden in de bibliotheek in Mill. Ons kantoor in Mill vindt u op de eerste verdieping in Myllesweerd. Vragen? Stel ze gerust via (0485) 574440 of mail info@radius-lvc. nl. U bent ook van harte welkom op www.radius-lvc.nl

Hoe past dit in de samenleving?

We horen dagelijks in de media over bezuinigingen, ook in de zorg. De AWBZ en Jeugdzorg krijgen minder geld en zorgcentra moeten steeds vaker sluiten. Mensen die hulp nodig hebben, moeten die dicht bij huis zoeken en dat is niet altijd eenvoudig. Radius staat voor de opdracht om vanuit sociale (persoonlijke) verbanden en eigen kracht bij te draWat doet Radius? gen aan uw situatie. Radius ziet De belangrijkste taken van Radius de kans om het anders te doen, zijn: samen met u en uw omgeving.

Creatief proces op woensdag 17 april a.s. In de afgelopen periode heeft Marie-José Thijssen uit Langenboom de eigen creatieve gaven herontdekt. Ze gaat hierbij uit van het creatief uitdrukken d.m.v. tekenen en schetsen met potlood, krijt of bijv. wasco. Hiervoor hoef je absoluut niet goed te kunnen tekenen! Het is de bedoeling dat je contact maakt met je onderbewuste via deze creatieve uitingen. En ook als je zegt… ik ben totaal niet creatief…, ik kan totaal niet tekenen..., kun je toch meedoen. Het gaat er om de symboliek gezamenlijk te vertalen naar betekenis, waardoor je inzicht

krijgt of contact maakt met je blinde vlek of je intuïtie. Marie-José wil dit creatief proces graag aanbieden in persoonlijke sessies en in groepsverband. Neem voor een persoonlijke sessie contact op. De eerste groepsavond zal plaatsvinden op woensdag 17 april a.s. om 19.30 uur in Ohm Praktijk in Langenboom. De kosten voor deze avond zijn 55 euro incl. thee en materialen per persoon. Vooraf aanmelden is een must! Voor meer informatie: Marie-José Thijssen, telefoon 0486 – 432280 of www.ohmpraktijk.nl

Zorg en welzijn worden vaak in één adem genoemd. Dat is fijn want zorg en welzijn sluiten vaak op elkaar aan. Een verschil is wel dat u voor welzijn geen recept, toestemming of indicatie nodig hebt. Daardoor kunt u gemakkelijk en snel om hulp vragen. Vaak zijn de diensten van het welzijnswerk gratis. Soms vragen we een eigen bijdrage.

Waar vindt u ons?

KBO Mill en Sint Hubert op reis 23 april gaat KBO Mill en Sint Hubert op reis. Het is een dagtocht naar Monschau. U Kunt in Mill opstappen bij Fitland om 8.30 uur en in Sint Hubert bij het Pastor Bogersplein om 8.45uur. De leden van deze 2 KBO’s hebben een inschrijfformulier ontvangen voor aanmelding. Op dinsdag 16 en woensdag 17 april is het inschrijven in Myllesweerd van 9.30 uur tot 11.30 uur. Voor die datum aanmelden kan bij: Adriaan van Hout Vorleweg 37 Mill tel. 452950. In Sint Hubert kunt u tot 8 april inschrijven bij Hanna Siroo, Claar Cuppen en Gonny Peeters. Vol is vol.

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


• Hypotheken • Verzekeringen • Bank Stationsstraat 1C • 5451 AM Mill 0485-45 59 59 • www.klomp-advies.nl

Zaterdag 6 april OPENHUIZENDAG van 11.00 tot 15.00 uur

ESCHAREN Beerschemaasweg 34

DEEL

NEM

ER

MILL Brugse Berg 112

DEEL

NEM

ER

VRAAGPRIJS € 339.000

VRAAGPRIJS € 449.500

ST.HUBERT Edelhert 3

MILL Nachtegaalstraat 11

DEEL

NEM

ER

www.klomp-advies.nl MILL Frederiksweg 1

DEEL

NEM

DEEL

ER

VRAAGPRIJS € 329.000

VRAAGPRIJS € 498.000

MILL Udensedijk 2

MILL Karstraat 41

NEM

ER

VRAAGPRIJS € 349.000

Kan hij later wel een huis kopen?

Begi met En nu Huis igen Sp 2,50 aren! % rente * .

TE K OOP GEEN DEEL NEM ER

VRAAGPRIJS € 274.500

MILL Wanroijseweg 14

Klomp Advies TE K OOP GEEN DEEL NEM ER

VRAAGPRIJS € 220.000

TE K OOP GEEN DEEL NEM ER

VRAAGPRIJS € 259.000

Stationsstraat 1c 5451 AM Mill T 0485 - 45 59 59 E info@klomp-advies.nl I www.klomp-advies.nl Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

* Variabele rente op jaarbasis per 18 maart 2013. Rentewijzigingen voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.

Kijk voor deelnemers op onze website:


11 Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Burger Participatie Raad: “Wij adviseren gevraagd en ongevraagd” “De Burger Participatie Raad noemen we ook wel de WMO adviesraad,” vertelt voorzitter Herman Wijdeven. “Dan is het al wat beter uit te leggen wat wij doen. Wij zijn op verzoek van de gemeente Mill en Sint Hubert een aantal jaren geleden opgericht als een adviesorgaan voor de gemeente.” Uit het woord participatie spreekt al het meedoen, meepraten en meedenken. “Wij geven gevraagd en ongevraagd adviezen over beleid en notities rond zaken die de samenleving aangaan.” Jan van de Wiel, secretaris van de BPR licht toe: “Het betreft alles wat met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en sociale zaken te maken heeft.”

de gemeenteraad er naar kijkt en besluiten over gaat nemen.” Soms zit hier een behoorlijke tijdsdruk op als zaken op korte termijn door moeten naar de raad. “Het college is vrij om onze adviezen mee te nemen. Wij zijn een onafhankelijk adviesorgaan zonder politieke gedachtes. Ons gaat het om de juiste beslissingen voor inwoners. Hierbij kijken wij niet naar dreigende bezuinigingen en hoe dat te realiseren, dat is aan de gemeenteraad.”

over het functioneren en het werk van de BPR. Jan: “Het is een breed scala aan onderwerpen waar wij wat van mogen en kunnen vinden. Het welzijn in de dorpen, de leefbaarheid, het valt allemaal onder onze paraplu.” Hierdoor gaat er uiteraard ook nog al wat tijd in dit werk zitten. “Maar het is ontzettend leuk werk omdat je weet waar je het voor doet. Het is een hechte club die prima samenwerkt.” De laatste tijd werkt de Burger Participatie Raad aan meer bekendheid zodat inwoners weten wat zij zoal doen. Herman: “Bij KBO’s ben ik de laatste tijd te gast geweest om wat over ons werk te vertellen. Ook werken we nu aan een eigen website zodat mensen ook daar meer over ons kunnen lezen.” Daarnaast kan iedereen bij de leden van de BPR terecht voor vragen, tips en suggesties rond zaken op hun werkgebied.

Jan: “We werken met diverse werkgroepen met ieder hun eigen specialiteiten. Totaal bestaat de BPR uit 14 personen en we waren aangenaam verrast door de vele aanmeldingen van inwoners die hier zitting in wilden nemen.” Herman en Jan vertellen dat er zelfs een soort van sollicitatiegesprekken waren om te zien wie waarom zitting wilde nemen in deze adviesraad. “Ook nu zijn er nog steeds mensen die in de BPR willen participeren, dus va- Secretariaat BPR Jan vd Wiel, tel. catures kunnen we gelukkig snel 0485-451000. invullen.”

Als BPR adviseren zij het college van burgemeester en wethouders en niet de gemeenteraad. Herman: “Daar is nog wel eens onduidelijkheid over. Het college bereid stukken voor die daarna naar de gemeenteraad gaan. Voor die tijd bestuderen wij deze stukken en voorzien ze van adviezen voor Beide heren zijn erg enthousiast

Anita van Gemert aandacht functionaris kindermishandeling bij Gastouderbureau Roos Kindermishandeling aanpakken vergt lef. Willen, durven en kunnen opkomen voor het belang van het kind. Anita van Gemert van Gastouderbureau ROOS uit Mill heeft de cursus aandacht functionaris kindermishandeling met goed gevolg afgelegd. Een aandacht functionaris is een contactpersoon bij een organisatie die deskundig is op het gebied van kindermishandeling en goed op de hoogte is van de meldcode. Zij zal als vraagbaak gaan fungeren binnen gastouderbureau ROOS voor algemene informatie onderwerp. Het roept ongeloof, over (de meldcode) huiselijk onmacht en ook verwarring op. geweld en kindermishandeling. Anita: “Soms maak je je ongerust. “Kindermishandeling komt over- Het kan gaan om alledaagse al voor,” vertelt Anita van Gemert opvoedingsvragen,vragen rond uit Mill. “In Nederland zijn naar de ontwikkeling maar ook om schatting minstens 119.000 kin- signalen die op verwaarlozing of deren per jaar slachtoffer van mishandeling kunnen duiden.” kindermishandeling of huiselijk Door vroegtijdig te signaleren en geweld. Dat is 3% van alle kinderen vervolgens te handelen kunnen en één kind in elke klas of groep.” problemen voorkomen worden of Tussen de 50 en 80 kinderen minder groot worden. Maar hoe overlijden jaarlijks aan de gevol- signaleer je? En als je je zorgen gen van kindermishandeling. maakt wat doe je dan? “In ieder Het is een moeilijk en gevoelig geval moet je iets doen als je den-

kt, hier is iets niet pluis.” Vanaf 1 juli 2013 is het voor elke organisatie die werkt met ouders en/of kinderen verplicht om de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te hanteren. Vanuit de Wet Meldcode worden organisaties geadviseerd een Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling aan te stellen. Meer weten? Zie www.gastouderbureauroos.nl

Langenboom - Atlanta column

Ik zal mij eerst eens even in het kort introduceren. Mijn naam is Tom de Man, kom uit Langenboom en woon sinds april 2012 in de Verenigde Staten. Bij mijn opleiding bioinformatica aan de universiteit van Wageningen hoort een onderzoeksstage naar keuze. Ik koos voor een stageplek in Atlanta (de stad van Coca cola, CNN en de Olympische zomerspelen van 1996) aan de Emory universiteit. Mijn opleiding is een combinatie van biologie en informatica vandaar dus de gecombineerde naam bio-informatica. Mijn onderzoek in Atlanta richt zich op het analyseren van een schimmel, op DNA niveau, die een bedreiging vormt voor een bepaalde groep mieren. Bij veel mensen komt nu wellicht een waaromvraag en nuttigheidsvraag om de hoek kijken, wat ik me goed kan voorstellen. In het kort kan ik zeggen dat de kennis die ik opdoe weer een basis kan vormen voor ander onderzoek dat wel erg relevant is voor bijvoorbeeld ziektebestrijding bij dieren of mensen. Onderzoek doe je niet in een paar weken of maanden, het zijn meestal grote en lange projecten verspreid over jaren en jaren. Na vijf maanden stagelopen was het onderzoek dus ook nog verre van afgerond en dus besloot de professor van de groep mij een tijdelijk contract aan te bieden waar ik uiteraard ja tegen zei. Dit was ook mogelijk aangezien de stage

het laatste onderdeel van mijn opleiding was. Op het begin is het allemaal wel even spannend om in je eentje te arriveren in Atlanta, een stad met meer dan 5 miljoen inwoners, op het grootste vliegveld ter wereld. Gelukkig zijn de mensen hier heel erg vriendelijk en gastvrij, dus vrienden maken ging vanzelf. Met deze vrienden en collega’s deel ik al veel mooie herinneringen, bijvoorbeeld omtrent het EK van afgelopen zomer. Het voor oranje desastreus verlopen eindtoernooi was voor mij toch wel heel bijzonder. Op onze afdeling werken namelijk o.a. een Kroaat, Duitser, Serviër en Brit wat dus voor veel opschepperij en verbale oorlog zorgde gedurende het toernooi. De wedstrijd Nederland – Duitsland kijken met o.a. een Duitser in je groep is toch heel apart te noemen. Mijn kamergenoot was overigens een Griek dus dat maakte de diversiteit helemaal compleet. Helaas was ik na drie wedstrijden van oranje uitgepraat dus was mijn mond houden de beste oplossing. Hetzelfde collega-gevecht gold voor de Olympische spelen; gouden medailles tellen (en er over opscheppen) was nog nooit zo leuk voor mij. Ik dacht dat ik alles in 1 verhaaltje kwijt zou kunnen, maar die vlieger gaat helaas niet op. Volgende maand ben ik er dus weer met nieuwe verhalen en gebeurtenissen. Tom de Man, Atlanta USA

Pillen poeders en paniek in Myllesweerd Op zaterdag 20 en zondag 21 april a.s. speelt toneelvereniging Miamtoca uit Mill de familievoorstelling “Pillen, poeders en paniek”. Op zaterdag 20 april zijn er twee voorstellingen, ‘s middags om 14.30 uur en ‘s avonds om 19.30

uur. Op zondagmiddag is er een voorstelling om 14.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill.


12

Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Keramiek in Nieuw bij Gewicht&Balans Groepscursus “KLAAR VOOR DE Bibliotheek Mill ZOMER?”

Ontstaansgeschiedenis

Gewicht&Balans in Mill is een bedrijf dat zich de afgelopen 5 jaar gespecialiseerd heeft in de begeleiding van mensen met over- en ondergewicht. Het unieke van dit concept is, dat dit 1 op 1 gebeurt binnen de thuissituatie. “Ik wilde drempelverlagend bezig zijn, vandaar dat ik gekozen heb voor een concept waarbij ik de mensen thuis bezoek. Als gespecialiseerd gewichtsconsulente kan ik de vragen die mensen hebben vrijwel allemaal beantwoorden, aangezien ik in de afgelopen jaren ontzettend veel ervaring heb opgedaan in zeer veel verschillende situaties,” vertelt Els van den Hoven. “Voor ik gestart ben met dit bedrijf heb ik 7 jaar gewerkt als voedings- en gewichtsconsulente bij een bedrijf in Uden.” Dit maakt dat er ruim 10 jaar ervaring aanwezig is met begeleiden en coachen bij gewichtsproblemen. De afgelopen jaren is daar de sportspecialisatie bijgekomen. Deze houdt in dat nu ook sporters, die serieus met hun sport bezig zijn en weten dat voeding daarbij een essentieel onderdeel

kan zijn, geholpen en geadviseerd Bij voldoende inschrijvingen kunnen worden. zal de cursus starten op dinsdag 16 april. Locatie; “De Wester” Stok achter de deur Havikstraat 1 in Mill. U kunt Het op maat advies krijgen is vrijblijvend binnen lopen tussen zeer aantrekkelijk, maar niet 19.00 - 19.30 uur om u te laten voor iedereen toegankelijk. Het wegen en meten. U krijgt dan een is belangrijk voor mensen, dat uitdraai mee van de resultaten. In ze regelmatig bezig zijn met totaal kunt u 9x komen wegen. hun gewicht en ook gewezen Aansluitend zal er 3x een korte worden op mogelijke aan- bijeenkomst plaatsvinden. Bij elk passingen in hun voedings- weegmoment liggen voedingsinpatroon. Deze zogenaamde “stok fo’s en recepten klaar om mee te achter de deur” kan heel motiver- nemen. end werken. De totale cursus zal 12 weken duVandaar dat Els deze vorm van ren. Laatste weegmoment is op begeleiding nu wil gaan opstarten dinsdag 2 juli. in de vorm van een groepscursus. U betaalt per weging €8,00 of per Wat levert dit u op? cursus €69,95. - De stok achter de deur om vast Indien U aanvullend verzekerd te houden aan uw voornemen bent bij VGZ of CZ, kunt u een - Veel informatie en advies over gedeelte van de kosten declareren voeding bij uw ziekenfonds. - Gezelligheid en hulp van mede cursisten Inschrijven kan tot 15 april 2013. - een blij en tevreden gevoel over Dit kan middels het contactforuw gewicht mulier op de website van - Gezonde recepten www.gewichtenbalans.nl of tele- een gewichtsverlies tussen de fonisch via 06-55321594, of via 5 – 8 kg mail: info@gewichtenbalans.nl. Daar kunt u ook meer informatie Kosten krijgen over dit aanbod.

Christine van Soest uit Mill exposeert in de vitrines van de Bibliotheek aan de Kerkstraat (Myllesweerd) in Mill met keramiek. Haar werk is tot 3 mei te bezichtigen.

gestopt is ze begonnen met boetseren. Eerst heeft ze verschillende workshops gevolgd in Horst aan de Maas en later in Gassel. Momenteel geeft zij zelf workshops bij het Hobbycentrum in Mill. Daarnaast boetseert ze zelf Christine heeft jarenlang naailes- bij het Hobbycentrum. sen gegeven. Nadat ze daarmee is

Aanmelden voor SWOM biljarttoernooi 7 en 8 mei tot 26 april Het jaarlijks SWOM biljarttoernooi in Café Royal is dit jaar op dinsdag 7 en woensdag 8 mei. De werkgroep die de organisatie voorbereidt meldt met nadruk dat zowel dames als heren van harte welkom zijn om aan het toernooi mee te doen.

inschrijven Diegenen die ieder jaar meedoen krijgen een inschrijfformulier thuis. In alle gemeenschapshuizen en in de cafés in de kerkdorpen liggen sinds 15 maart inschrijfformulieren. Door inlevering van het inschrijfformulier en betaling van € 11,-- p.p. in het SWOM kantoor op werkdagen van 09.00-11.00 uur vóór vrijdag 26 april bent u ingeschreven. Dat kan ook bij de onderstaande leden van de werkgroep: Mill Jo Berents Domeinenstraat 55 0485-451964 Langenboom Marius de Klijn Dorpsstraat50b alle moeders die zondag 12 mei naar de gratis toegankelijke Lenterie 0486-431258 komen kans op leuke prijzen. Wilbertoord Gerrit van Daal

Speciale actie voor moeders tijdens Lenterie Mill Zondag 12 mei staat van 11.00 uur tot 17.00 uur de Lenterie in Mill weer op het programma. Deze braderie met muziek en entertainment wordt georganiseerd door RKSV Juliana en Stichting Activiteiten Mill (SAM). Omdat het zondag 12 mei ook Moederdag is heeft de Ondernemersvereniging Mill samen met Juliana, SAM en De Neije Krant een extra actie opgezet. Hiermee maken

Wethouder Lindersstr. 40 0485-478485 Sint Hubert Ad de Wiel St Hubertse Binnenweg 48 0485-452809 De werkgroep vraagt u vriendelijk doch dringend om als deelnemer de dinsdagavond 7 en woensdag 8 mei geheel vrij te houden in uw agenda en geen andere afspraken te maken. Het is heel vervelend als de werkgroep nog tijdens het toernooi het programma moet wijzigen.


13 Algemeen

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Ontdek Mill: het ontdekken waard!

Inzameling kleding in Mill, Sint Hubert en Wilbertoord Zaterdag 6 april

Ad Berends, voorzitter Ontdek Mill, ontvangt van de gemeente Mill een cheque als startbedrag voor het platform

Op donderdag 28 maart presenteerde de stichting toeristisch recreatief platform Ontdek Mill zich officieel aan het publiek. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte perspresentatie in Belevingsboerderij de Nieuwenhof in Mill. 20 deelnemers gaan zich vrijwillig in zetten om de gemeente en haar toeristisch potentieel spreekwoordelijk ´op de kaart te zetten´. Dit nieuwe platform is één van de gidsprojecten die is opgenomen in het rapport: ´Mill, Landelijk en Gastvrij, Inspiratienota Cultuuren Natuurtoerisme voor de gemeente Mill en Sint Hubert´. Uit de virtuele handen van wethouder Jos van den Boogaart, hij kon niet persoonlijk aanwezig zijn, ontving de stichting een cheque van 4875,00 euro als startbedrag voor hun activiteiten. Het platform gaat aan de slag met toeristische project- en productontwikkeling en promotie van de gemeente. Dat om het toeristisch-recreatieve-culturele

aanbod binnen de gemeente te versterken en vraag en aanbod (nog) beter op elkaar af te stemmen. Dit doen zij ook door zelf activiteiten te organiseren, te initiëren en samen te brengen. De eerste activiteit zal op zaterdag 11 mei al georganiseerd worden. Dan staat namelijk de survivalrun, het Brabants Oerparcours op het programma. Maar totaal staan er voor 2013 al 6 projecten in de startblokken. De 20 “Vriendelijke gezichten”die deel uitmaken van het platform Ontdek Mill zijn: Jan van de Hoef VVV Mill, Remco Verdurmen Koffie- & Theeschenkerij Bij de Dames, Carolien Geurts van Kessel De Valkhoeve (bezoekerscentrum & logement) & Strandpaviljoen De Kuilen, Monique Nelson Het Moment - Creatieve Diensten & Workshops, Thomas Vloet Fitland XL Mill, Marianne van Heijningen Belevingsboerderij De Nieuwenhof, Emil Minten De Smaakmakers Mill/voorzitter horeca Mill, Rob Vloet Stichting

Myllesheem/Sporen van de Oorlog, Catheleine Verstraten Radius en Jongerencentrum de Wissel, Henri Kremers Klomp Advies / De Nije Krant, Hein van Hout Toren van Hout, Mark Janssen Wilbertoort pakt Uut, Jos de Groot Peters Vastgoedontwikkeling, Pieter Rutten Inwoner Sint Hubert en zeer geïnteresseerd in het toeristisch- recreatieve product Ontdek Mill, Sanne Peters Bowling/horeca Erica Sint Hubert, Ad Berends Voormalig Bloemsierkunst Berends Mill en oa. Hilbo, Huis van de Smaak Floriade, Channa den Elzen Keizer Culinair, Landgoed Tongelaar, Bert Verweijen Kunstcollectief Mill, Coen Oomens Gemeente Mill en Sandra Reusen ReusenProjecten. Deze laatste is ook de aanjager van het platform. Meer weten over de “vriendelijke gezichten”, hun motivatie hier deel van uit te maken en hun plannen? Surf dan naar www.ontdekmill.nl.

onze Millse pater Konings. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Al jaren is het een goede gewoonte om in Mill, Sint Hubert en Wilbertoord driemaal per jaar met een vrachtwagen klaar te staan om (afgedankte) kleding, lompen, gordijnen, aan elkaar gemaakte schoenen, huishoudtextiel, riemen, dekens, kussens, tafellakens, badlinnen maar ook Aanstaande zaterdag 6 april vindt pluche knuffels in ontvangst te de eerste van de drie kledinginnemen. zamelingen van dit jaar plaats. De tweede inzameling is zaterdag Natuurlijke grondstoffen worden 6 juli en de derde inzameling is 5 steeds schaarser en afvalbergen oktober. Uit overzichten van inhopen zich op. Een aanzienlijk gezamelde kilo’s in het verleden deel van deze berg bestaat uit de blijken dit de drie maanden te zijn genoemde producten. Afgedankte dat mensen willen opruimen en kleding krijgt zo een tweede kans, afscheid willen nemen van hun want veel wat wij afdanken wordt overtollige spullen. Noteer ook elders met open armen ontvan- deze data alvast op uw kalender gen. Alles wordt gesorteerd, waar- of in uw agenda. De financiële na bruikbare artikelen naar de zo- opbrengsten van deze inzamelingenaamde derde wereld worden gen zijn aanmerkelijk hoger dan geëxporteerd. wat de containers bij de bekende supermarkten opleveren. Het is Naast de jaarlijkse fietstocht voor zeker de moeite waard om het pater Konings, die altijd de zondag hiervoor te bewaren. na de Millse kermis plaatsvindt, is dit de gelegenheid om te steunen Leden en vrijwilligers van de en afscheid te nemen van al die stichting “Millse Missie Vrienden” (oude) kleding (zonder schuld- zien uw zakken kleding, goed gevoelens dat het nog te goed is dichtgebonden, graag tegemoet om weg te gooien). op zaterdag 6 april van 10.00 tot Het gewicht van al uw kleding 16.00 uur op de volgende plaatstaat voor een financiële opbrengst sen: t.b.v. de werkzaamheden van Mill, St. Hubert en Wilbertoord “Centre Simama” opgezet door bij of op het kerkplein.

Geanimeerde cartoon met Toos en Henk iedere werkdag op InMill.nl

Gemeenteraad Mill tegen vergoeden leerling-vervoer om geloof Unaniem werd donderdag 21 maart door de gemeenteraad in Mill een motie van de Vier Kernen Partij (VKP) overgenomen. Hiermee geeft men aan tegen het vergoeden van het leerlingenvervoer te zijn, als het om vervoer naar een school buiten de gemeente gaat om religieuze gronden. Reiskosten vergoeden voor kinderen die door een beperking naar een andere school gaan staat niet ter discussie.

Ook in Cuijk en Grave nam men onlangs een dergelijke motie aan. Deze gemeenteraden zijn van mening dat ouders die hun kind naar een school verder weg willen sturen omdat die een bepaalde religieuze of levensbeschouwelijke richting heeft, zelf de extra reiskosten moeten betalen. Tot nu toe is het zo dat gemeenten verplicht zijn voor die extra reiskosten een bijdrage te betalen. Steeds meer gemeenten vinden echter dat het een persoonlijke keuze

is waarvoor de ouders ook zelf de verantwoordelijkheid moeten Toos en Henk is de dagelijkse cartoon die in vrijwel alle prodragen. vinciale dagbladen van NederGemeenten zijn overigens nog wel land staat. Naast de cartoon uit verplicht dit leerlingenvervoer te de kranten is er een geanimeerde bekostigen. Het is namelijk per cartoon van 40 seconden ontwikwet geregeld. In de Tweede Kam- keld voor TV en Internet. er zijn wel steeds meer partijen te vinden die van mening zijn dat deze vorm van leerlingenvervoer niet meer door gemeentes bekostigd zou hoeven te worden.

Tijdens deze 40 seconden wordt de grap als het ware ‘uitgepakt’. De TV cartoons zijn niet politiek, noch door een mening gekleurd, altijd mild en vrolijk, maar toch

maatschappelijk verantwoord en met de realiteit verbonden. Vanaf deze week ziet u iedere werkdag een nieuwe animatie van Toos en Henk op de nieuws- en startpagina InMill.nl. Deze website is te bereiken via InMill.nl InLangenboom.nl InSintHubert. nl en InWilbertoord.nl. Like ook de Facebookpagina van InMill.nl voor het actuele nieuws uit onze gemeente.

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


15

Cultuur

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Culturele manifestatie vrijdag 19 april Doe mee met of kom kijken bij de Afrikaanse avond

Brabantse middag van eigen bodem

Informatiemarkt en hapjes Op vrijdag 19 april zal er ’s middags en ’s avonds een interessante informatiemarkt zijn in de passage van Myllesweerd en de grote hal van het gemeentehuis. Wij verklappen nog niet alles, maar zeker is dat de SWOM, het Senioren Hobby Centrum, de KBO’s en de bieb stands zullen hebben. Ook zorgorganisaties, de gemeente en welzijnsinstellingen zijn gevraagd een stand te bemannen.

Hapjes SWOM en de Activiteitencommissie Myllesweerd organiseren op vrijdagavond 19 april een Afrikaanse avond met Djembé muziek. Heeft u altijd al op een Afrikaanse trommel willen slaan, dan is nu uw kans ! U kunt kiezen: meedoen of kijken als publiek. Ton van de Ven van AP-Support uit Cuijk neemt voor liefst 100 mensen slaginstrumenten mee. Daarnaast kunnen ook nog eens 100 mensen kijken en er plezier aan beleven. In de pauze en voor en na de voorstelling kunt u een kijkje nemen op de boeiende informatiemarkt in de passage van Myllesweerd en in de hal van het gemeentehuis.

Kaartverkoop

De prijs van de kaarten is € 5,-per persoon. Vanaf 3 april kunt u de kaarten verkrijgen bij de SWOM op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 11.00 uur. Geeft u

dan ook op of u wilt meedoen, of dat u wilt kijken en of u met een rolstoel/rollator komt. Wij krijgen namelijk in de theaterzaal van Myllesweerd op die avond een bijzondere zaalindeling. De kaarten zijn inclusief koffie of thee, een hapje van de Smaakmakers en het bezoek aan de informatiemarkt.

djembé

De trommel djembé vormt, samen met andere slaginstrumenten, het hart van de cursussen van Ton van de Ven van AP-Support. Het is zijn bedoeling dat het publiek wordt voorgedaan hoe met de slaginstrumenten om te gaan, waarna aan het slot van de avond samen een muziekstuk wordt gebracht. Laat het over u heen gaan, u wordt een ervaring rijker. Een interview met Ton van de Ven vindt u op de website van de SWOM: www.swomill.nl.

Op vrijdag 19 april vanaf 13.30 uur verwachten wij het publiek, dat zich altijd tot het programma van de Bonte Middag heeft aangetrokken gevoeld, voor een Brabantse middag van eigen bodem.

De oorkonde die tijdens het planten van de boom, op 2 maart 1988 werd begraven, wordt op 30 april a.s. opnieuw begraven. Waren u of uw familieleden daarbij? Dan nodigt Stichting Kinderfeesten Mill u van harte uit om op 30 april aanwezig te zijn bij het herbegraven van de oorkonde die tijdens de reconstructie van Den Oeral, bij het rooien van de Beatrixboom, ongeschonden uit de grond kwam. De oorkonde wordt opnieuw begraven bij de Hemelboom, die de gemeente Mill en Sint Hubert op

het kerkplein in Mill liet planten. De winnende kleurplaat van de kleurwedstrijd die t.g.v. de opening van Myllesweerd gehouden is, gaat mee de grond in.

www.swomill.nl

op 30 april. Uiteraard zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.

Helaas zijn enkele mensen die hun naam op het document schreven Bryan Schamp uit Langenboom inmiddels overleden. kleurde volgens de jury de mooiste We hopen dat hun familieleden plaat, die nu dus ook een plekje aanwezig kunnen zijn. krijgt onder de Hemelboom. Wie weet worden oorkonde en Het programma van Stichting kleurplaat in de verre toekomst Kinderfeesten begint op 30 april nog eens opgegraven en zal het om 11.00 uur op de trappen van begin van een traditie geboren Myllesweerd. Zie voor verdere inworden op 30 april a.s. formatie Gemeente Mill en Sint Hubert www.kinderfeestenmill.nl zorgde ervoor dat de documenten op een dusdanige manier begraven gaan worden, dat ze jaren bewaard kunnen blijven. Op de oorkonde (zie foto) staan de namen van de mensen die erbij aanwezig waren.Staat uw naam op de oorkonde? Dan hopen wij u van harte welkom te mogen heten

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 5,-- per persoon. Vanaf 3 april zijn deze op het kantoor van de SWOM te koop op werkdagen van 09.00 – 11.00 uur. Kaarten zijn inclusief koffie/thee, Toneelstuk een hapje van de Smaakmakers en Vanaf 14.00 uur laat Toneel- bezoek aan de informatiemarkt. groep Vier in Een een vrolijk, nieuw toneelstuk zien. Het heeft Nadere informatie over het prode titel “Een bruid teveel”. Na de gramma van deze middag op pauze wordt er op het podium www.swomill.nl. wervelend gedanst door de countrygroep onder leiding van Marga Cuppen. Het slot van de middag is voor de 4 seniorenkoren van de SWOM, die onder leiding van dirigente Arlette van Hout een gezamenlijk optreden verzorgen met een uitsmijter. In de pauze en voor en na de voorstelling is er gelegenheid om de boeiende informatiemarkt te bekijken in de passage van Myllesweerd en in de

Was u erbij op 30 april 1988? Was u erbij op 30 april 1988, toen rond de Beatrixboom (een Lindeboom), ter ere van de 50e verjaardag van Hare Majesteit Koningin Beatrix een hekwerk geplaatst werd door “De Rommelruimers”, op de hoek van de Beatrixstraat en de Molenstraat in Mill?

hal van het gemeentehuis.

Behalve de koffie en thee in de Plaza, zullen de Smaakmakers lekkere hapjes verzorgen, zodat uw inwendige mens ook kan genieten. Met de optredens die wij elders vermelden, maakt de werkgroep, bestaande uit SWOM vrijwilligers en de Activiteitencommissie Myllesweerd, er een leuke happening van. Het moet een soort lentefair voor senioren worden.

Naam bedenken

Denkt u nog even aan het bedenken van een leuke naam voor de manifestatie ? U kunt er 4 bioscoopbonnen mee winnen voor de matineevoorstellingen. Inleveren in de brievenbus van de SWOM aan de voordeur van Myllesweerd of via de mail info@ swomill.nl. De winnaar of winnares wordt op 19 april bekend gemaakt.


16

Buiten

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

12,5 jaar Robert Graat Hoveniers Gazelle vergroot haar voorsprong Sint Hubert met de nieuwe, extra krachtige Innergy X2 E-bikes Kom gratis proefrijden op 13 april tijdens de Innergy Opstapdag bij Peter van Boekel in Mill. Fietsen met elektrische trapbekrachtiging is populair. Logisch, want met dit onzichtbare steuntje in de rug gaat fietsen een stuk gemakkelijker. Zo komt u in korte tijd een stuk verder, ongeacht de helling, de tegenwind of het tempo van uw fietspartner. Fietsen is voortaan in alle omstandigheden een optie!

Officieel werd het bedrijf Robert Graat Hoveniers in oktober 2000 opgericht. Deze maand dus precies 12,5 jaar geleden. “Vanaf het begin heeft het al goed gelopen,” vertelt de 43-jarige Robert. “Al een hele tijd werkte ik bij hoveniersbedrijven en op een gegeven moment wilde ik toch voor mezelf beginnen. Veel mensen kenden me al en vandaar dat ik al direct goed te werken had.” Sinds 2002 is Robert Graat Hoveniers een erkend leerbedrijf waardoor leerlingen via stages bij hem het hoveniersvak kunnen leren. Tevens hebben ze de juiste materialen en machines in huis zodat ze sinds 2002 ook een Cultuurtechnisch bedrijf zijn. Robert Graat Hoveniers biedt

een breed aanbod aan diensten. Robert: “Bij zowel bedrijven als particulieren ben ik veel aan de slag. Bij de ene gaat het om het bestraten van een oprit of terras en dan weer is het voor het aanleggen of onderhouden van de tuin.” Robert vertelt dat hij ook vaak gevraagd wordt om een bestaande tuin op orde te brengen en adviezen over het herinrichten te geven. “Door een tuin dan een keer goed onder handen te nemen, bijvoorbeeld snoeien en wat andere planten erin te zetten, kan men daarna het onderhoud weer zelf verzorgen. Soms worden tuinen namelijk aangelegd met zoveel onderhoudsgevoelige begroeiing dat je dat als particulier bijna niet bij kunt houden. Na een onderhoudsbeurt door ons bedrijf is dat meestal weer goed te doen.”

Maar naast het onderhouden kan Robert ook een tuin volledig ontwerpen. “Dat begint met luisteren naar de wensen van de eigenaar van de tuin. Hun ideeën verwerk ik in een tekening, kan zelfs driedimensionaal, zodat de klant een beeld krijgt van wat het gaat worden.” Hierbij behoort ook het plaatsen van schuttingen, aanleggen van vijverpartijen en beregeningsinstallaties tot de Nieuwe Innergy X2 motor Als opvolger van de Innergy XT mogelijkheden. technologie introduceert Gazelle dit voorjaar de nieuwe generatie Robert Graat Hoveniers Lange Schoolstraat 25 5454 GS X2 motor. De elektrische fietsen Sint Hubert tel. 0485-455147 die zijn uitgerust met de extra krachtige X2 motor zijn beter www.robertgraathoveniers.nl geschikt voor gebruik in heuvelachtig terrein. Daarbij is de X2 motor 20% lichter dan de gewone motor!

Nieuw beleid voor groenstroken en volkstuinen in gemeente Mill De gemeente Mill en Sint Hubert heeft onderzocht waar in de gemeente reststroken grond liggen die in gebruik zijn door aangrenzende eigenaren, met of zonder toestemming, en die eventueel verkocht zouden kunnen worden aan die aangrenzende eigenaren. Het gaat totaal om 95.500 vierkante meter en dat zijn zo’n 350 gevallen. De gemeente zal deze inwoners actief benaderen om dit zogenaamde snippergroen te koop aan te bieden. Op plaatsen waar dat niet kan, bijvoorbeeld omdat er kabels en leidingen liggen, zal het gebruik beëindigd moeten worden, zodat

de grond weer openbaar toegankelijk wordt. Hiermee ging de gemeenteraad donderdagavond 21 maart unaniem akkoord. In het hiervoor opgestelde beleid is ook een regeling voor gebruik van volkstuinen meegenomen. AB’90 raadslid Cees Berends inventariseerde eerder dit jaar de belangstelling voor volkstuinen en vroeg de gemeente om aandacht hiervoor. Via een nog op te richten vereniging of stichting wil Berends iedereen de kans bieden op een volkstuintje. De raad ging unaniem akkoord met het voorstel van Berends om in de toekomst voor zo’n volkstuintje geen

jaarlijkse huur in rekening te brengen. In de toekomst zal een eenmalige bijdrage gevraagd worden om de kosten te dekken voor het opstellen van een gebruiksovereenkomst, waarin de gebruiksregels worden opgenomen. In overleg met de gemeente zal Berends dit plan nu verder uitwerken.

De accu, goed voor duizenden zorgeloze kilometers

De duurzame accu is dankzij de handgreep eenvoudig uitneembaar. U koppelt hem in één beweging los via de achterzijde van de bagagedrager. De accu kan zowel in de fiets als binnen bij u thuis worden opgeladen met de meegeleverde oplader. Dankzij de modernste Lithium-Ion technologie kan de accu in totaal 600 Gazelle promotieteam helpt u keer volledig worden opgeladen. Gazelle biedt 4 verschillende acop weg Wie kennis wil maken met de cu’s waarmee u tot 265 km op één Gazelle Innergy E-bikes, kan enkele acculading kunt fietsen. binnenkort terecht bij Peter van Boekel Rijwielen in Mill. Want Laagste prijs van de hele reop 13 april van 10.00 tot 16.00 gio: tot 18% korting op uw uur staat er een promotieteam nieuwe fiets! van Gazelle klaar om u op weg te Vanaf nu bepaalt u bij Peter van helpen. Tijdens een proefrit kunt Boekel zelf de prijs van uw nieuwe u het gemak en comfort van elek- fiets: loop eens binnen of kijk op tronische trapbekrachtiging zelf www.petervanboekelmill.nl voor ontdekken. Voor iedereen die een meer informatie. proefrit komt maken, ligt er bovendien een leuke attentie klaar. Interesse? Kortom: voldoende redenen om Bent u overtuigd van de vele voordelen die de Gazelle Ineven langs te komen. nergy te bieden heeft en wilt u Gazelle Innergy: de norm in ervaren wat trapbekrachtiging zo bijzonder maakt? Kom dan een elektrische fietsen Gazelle heeft de Innergy model- proefrit maken op de Gazelle Inlen, de meest verkochte E-bike nergy modellen tijdens de Gazelle van Nederland, zo ontworpen dat Innergy opstapdag op zaterdag u niet ziet dat het een fiets met 13 april van 10.00 tot 16.00 uur trapbekrachtiging is. De accu is bij Peter van Boekel Rijwielen in krachtig maar klein en zit onder Mill! de bagagedrager. De motor is volledig weggewerkt in de voornaaf.


17

Buiten

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Sfeervol Buitenleven: “Wij hebben standaard modellen, maar ook op maat gemaakte producten”

Sinds januari 2008 vindt u aan de Berkenkamp in Vianen (bij Cuijk) Sfeervol Buitenleven. Dian en Eric van Gorp bieden er tal van materialen voor in en om uw tuin. Eric: “We zijn vooral gericht op houtbouw. Denk aan tuinhuizen, overkappingen, chalets, garages en bijvoorbeeld carports. We hebben een breed aanbod en luisteren eerst goed naar wat de klant wil en komen vervolgens met ideeën en mogelijkheden.” Eric vertelt dat men met verschillende dealerschappen werkt, die maatwerk en standaard producten kunnen leveren. Maar echt maatwerk is ook mogelijk, die in de eigen werkplaats worden geproduceerd. “Hierdoor kunnen we naar ieders wens en uitstraling een tuinhuis, overkapping of houten bijgebouw samenstellen.”

rect online kan bestellen en we be- We gaan mee met de trends qua zorgen uiteraard gratis thuis.” buitenleven.” Daarom vindt u in het assortiment ook schaduwShowroom doeken, tuinmeubelen, skelters Mocht men producten eerst willen en zelfs zwembaden. bekijken, dan kan dat in de uitgebreide showroom en showtuin van Meer weten? Sfeervol Buitenleven. “Van strakke Bezoek dan de websites moderne tuinhuizen, tot robuuste www.sfeervolbuitenleven.nl en rustieke houten bijgebouwen. en www.debuitenlevenshop.nl. Het aanbod is eigenlijk nog altijd Uiteraard bent u ook welkom aan groeiende. Van overkappingen de Berkenkamp 49 in Vianen of en tuinhuizen tot schuttingen, bel Sfeervol Buitenleven op 0485vlonders, dierenverblijven, sauna’s, 318744. speeltoestellen en trampolines.

Reactie op de column: “De jeugd heeft de toekomst!” op de pagina Politiek. Grootte school …. of toch maar Nu nog zitten de scholen boven klijneschoolen! de fatale grens van 100 leerlingen. Ook schrijft hij dat in een kleine Wanneer je ’s ochtends vrolijk met school welke hoog scoort op het een heerlijk kopje koffie een start gebied van ontwikkeling, opvoedmaakt van de nieuwe dag en via ing en onderwijskwaliteit, verder je tablet en “De Neije Krant” het geïnvesteerd moet worden. Verder nieuws leest, dan begin je bijna je lezen we o.a. dat een veilige basisochtendhumeur te begrijpen. school samen met het lokale verenigingsleven etc. etc. één van de Neem nu het tegelijkertijd verschi- belangrijke pijlers van een leefbaar jnen van het artikel van Mark Jans- dorp vormt. sen van Gaal in “De Neije Krant” over de opheffingsnorm van kleine Hoe anders zal het dan vergaan basisscholen en het bericht op de in het dorp Mill wanneer de piwebsite “www.in Mill.nl” over de jlers uit dat leefbaar dorp weggeofficiële start van de bouw van de haald worden. Elf raadsleden uit brede school in Mill op dinsdag 19 de vorige gemeenteraad, waarvan maart 2013. maar liefst acht uit de kerkdorpen Langenboom, Wilbertoord en Sint De schrijver of schrijfster van de Hubert, besloten in 2009 om alle column treft volledig doel met de basisscholen in Mill onder te brenopmerking dat een kleine school gen in één megaschool (de brede van maximaal 80 leerlingen betere school) en wel naast het gebouw onderwijskwaliteit kan leveren van het voortgezet onderwijs, dan een grote megaschool in bi- buiten de wijk en het centrum en jvoorbeeld Amsterdam. Onge- aan een drukke verkeersweg. Staan lukkigerwijs vergeet hij echter te onderwijskwaliteit en veiligheid vermelden dat feitelijk aangetoond dan haaks op hetgeen in het betrefis, dat de meeste zwakke scholen te fende artikel wordt gesuggereerd, vinden zijn bij de scholen met een namelijk dat kleine scholen betere (te) gering aantal leerlingen; dus kwaliteit leveren en veiliger zijn? bij kleine scholen. Ook vermeldt Volgens stellige uitspraken van het artikel dat kleine scholen veilig de schoolbesturen zou de samenzijn, waarbij we gemakshalve maar voeging van de Millse scholen de aanvullen dat hiermee een prettige onderwijskwaliteit bevorderen en en geborgen omgeving of peda- vonden de toenmalige raadsleden gogisch klimaat bedoeld wordt, de fysieke veiligheid een op te losmaar wellicht ook fysieke veilig- sen probleem. heid. Overigens weten we allemaal dat het gewenste onderwijsniveau Wie er nu gelijk of ongelijk heeft, staat of valt met goede leerkracht- laten we maar in het midden en en lokaal management. want iedereen kan er iets van vinden. Maar de wijze waarop beide De schrijver is van mening dat berichten over onderwijs in onze de kleine(re) scholen in Langen- gemeente op elkaar ingrijpen is boom, Wilbertoord en Sint Hu- wel bizar te noemen. bert de gewenste kwaliteit kunnen leveren en garanderen, ook bij een Theo van Eenbergen, Mill. daling van het aantal leerlingen.

Webshop: “De Buitenlevenshop” Nieuw binnen Sfeervol Buitenleven is de webshop: www.debuitenlevenshop.nl. “Daar zijn tal van standaard tuinhuizen, trampolines, speeltoestellen en schaduwdoeken te vinden, die ook prijstechnisch erg gunstig zijn. Aan een dergelijke webwinkel bleek veel behoefte te zijn, omdat men snel kan zien wat er zoal standaard te verkrijgen is, wat de specificaties zijn en uiteraard de kosten.” De uitgebreide webshop “DeBuitenlevenshop.nl” wordt veel bezocht en is erg enthousiast ontvangen. Eric: “De webshop is dus voor standaardproducten die men di>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


ill: ijven M l x lbo et b

Grand Café - Zalen

Coo oel mo

et ls h

k

't Lagerhuis

A

Voor al uw Feesten, Partijen, Diners, ste 1 pinksterdag Vergaderingen, enz. zondag 19 mei 2013 Coolbox Mill voor mobiele koelingen bij zowel particulieren, bedrijven als evenementen Ad Heijs

tel. 06 10 860 006

www.coolboxmill.nl

Accordeonfestival

Beersewegmaandag 9, 5451 NR Mill2013 2 pinksterdag 20 mei Grand Café Zalen Tel.:Kasteelronde 0485 - 47 07 37 de

't Lagerhuis 't 'tLagerhuis Lagerhuis

Fax: 0485 47-06 36 Grand Café - -Zalen Grand Café Zalen (Wielerronde: Districtkampioenschappen)

Toos Lange Coaching

www.lagerhuismill.nl

Gericht op kinderen en volwassenen Lvsc geregistreerd

› Supervisie, Intervisie, Coachen

Voor al uw Feesten, Voor al uw Feesten, Voor al uw Feesten, Partijen, Diners, Partijen, Diners, Partijen, Diners, Vergaderingen, enz.

› Studie, loopbaan begeleiding. › Team coaching › Persoonlijke begeleiding met specifieke hulpvraag › Jeugd en jongeren trainingen in sociale vaardigheden.

Beerseweg 52, 5451 NR Mill Tel. 06 10800754

Vergaderingen, enz. Vergaderingen, enz.

Beerseweg 9, 5451 NR Mill Beerseweg MillMill Tel.: 0485 - 47 9, 075451 37 NR Beerseweg 9, 5451 NR Fax: 0485 47 06- 36 Tel.: -0485 47 07 37 Tel.: 0485 470607 www.lagerhuismill.nl Fax: 0485 - 47 3637

Fax: 0485 - 47 06 36 www.lagerhuismill.nl www.lagerhuismill.nl

www.tooslange-coaching.nl

DANCING IN THE STREET

LENTEPRIJS! MOTORZAGEN VANAF

€ 169 OVERTUIG UZELF EN KOM ONZE MACHINES TESTEN

Gecomi BV

Party Time!

Cuijksedijk 5 5451 NP Mill Tel.: +31 (0)485-451072

ERKEND VAKHANDELAAR

van 2 t/m 7 april

Alle acties zijn geldig tot 15 juni 2013.

De KERKSTRAAT

is weer

KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

Dat gaan we vier en

OPEN!

Feest je met ons mee!

ALLÉÉN GELDIG VA N

TEGEN INLEVERING VAN DEZE VOUCHER

2 T/M 7 APRIL 2013

10% KORTING*

*met uitzondering van de kadootjes, jeans & de basics. Alléén geldig van 2 t/m 7 april 2013

T P

Totaalservice voor uw auto, camper en bedrijfswagen. Autobedrijf Ce-Ho Hertsweg 3a – Mill l T 0485 - 470 777 Nevenvestiging van: Ce-Ho Trucks en Ond. T 0485 - 451 424

54-51

Kerkstraat 13, 5451 BM Mill | 0485 - 471001 | info@5451.nl | www.5451.nl

Gratis APK bij kleine en grote onderhoudsbeurt

Bosch Injection Systems Partner


19

Cultuur

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

An American in Paris en Il y a longtemps que je t’aime in Filmhuis Mill

Expositie schilderkunsten BPR leden in Myllesweerd

De Burger Participatie Raad van de gemeente Mill heeft een expositie ten toon gesteld in Myllesweerd naar aanleiding van een workshop welke onlangs door hun gehouden werd bij Papyrus in Grave.

de BPR leden tot stand gekomen en zeker de moeite waard om te bezichtigen. In het kader van “iedereen mag meedoen” was dit een zeer geslaagde middag. De expositie is dagelijks, tijdens openingstijden, te bezoeken in de Onder leiding van cliënten van Di- grote hal van Myllesweerd aan de chterbij zijn de werkstukken van Kerkstraat in Mill

HOE IER D’N VASTENOVEND BEGINT, HOE IER UT PAOSE IS Mar dè hè groewte gevolge, mè zo’n kaaw, vur de natuur. Vat den broccolie en de slaoi nou mar is..allemõl veul te laot en wà denkte van de zonnebloeme..die worre di joor mar half zo hòg.

Begin april zijn er twee films te zien op het witte doek van Filmhuis Mill. Dit zijn de films ‘An American in Paris’, die draait tijdens de Matineebios op vrijdagmiddag 5 april en ‘Il y a longtemps que je t’aime’, die draait tijdens Filmhuis Mill op woensdagavond 10 april. Deze romantische film en dramafilm zijn speciaal geselecteerd door de filmhuiscommissie van het Cultureel Centrum aan de Kerkstraat 3 in Mill.

Verliefd op dezelfde vrouw De film An American in Paris, die tijdens de Matineebios draait, gaat over de uitbundige Amerikaane schilder Jerry Mulligan (Gene Kelly), die woont in Parijs en bevriend is met pianist Adam Cook. Ze timmeren allebei hard aan de weg om rond te komen. Een eenzame, rijke vrouw raakt geïnteresseerd in Jerry en in zijn werk. Terwijl zij hem onder haar hoede neemt, wordt Jerry verliefd op het Franse meisje Lise (Leslie Caron). De liefde is

wederzijds, maar Lise heeft al een relatie met de beroemde zanger Henri Baurel, die haar familie redde in de Tweede Wereldoorlog. Omdat Adam ook nog samenwerkt met Henri, maakt dit de romance tussen Jerry en Lise er niet eenvoudiger op...

Terug in de maatschappij De film Il y a longtemps que je t’aime gaat over Juliette, die wegens moord de gevangenis in moet. Haar ouders verbreken alle contact tussen haar en haar zusje Léa, met wie ze vroeger heel close was. Als Juliette na vijftien jaar vrijkomt besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, Juliette in huis op te nemen. Juliettes komst veroorzaakt spanningen in het gezin. Léa doet haar uiterste best om de fragiele verhoudingen te herstellen en Juliette te betrekken in haar dagelijkse leven. Ze neemt haar mee naar de universiteit waar ze doceert, gaat met haar zwemmen en neemt

haar mee naar etentjes met haar vrienden. Het blijkt helaas niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken... Kaartjes voor An American in Paris kosten € 4, inclusief koffie of thee. De zaal is open om 13.30 u. en de film begint om 14.00 u. Halverwege de film is er pauze. Kaartjes voor Il y a longtemps que je t’aime kosten € 5, inclusief een drankje. De film begint om 20.00 u. en de zaal is een half uur voor aanvang open. Kaarten voor deze films zijn verkrijgbaar aan de kassa op de avond zelf of desgewenst te reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. De Matineebios, die iedere eerste vrijdagmiddag van de maand plaatsvindt, is een aparte tak van Filmhuis Mill. In Filmhuis Mill draait iedere tweede woensdagavond van de maand een film.

ziet mè disse vorst mar is unne kikvorst onder uit zonne poel te hoale.. onder ut ijs vandoan.. of unne pier uit dieje bevrorre grond te krijge.. zoewe doende hebbe zè gen tijd um òn vortplanting te denke..lõt stoon te doen. Dur kumt nog bij, às zè Mááárr..ieder nadeel hè òk zun dur bove op dieje nest kaaw vurdieël.. dan kan IK.. er òk is stõn te leije op enne poot dan unne kier bóvenop kijke..want ik kunde zè onder heur klepperre heb ummers nog noit gen zon- van die zelfde kaaw...nou en dan nebloem gezien van bovenaf. Di hebbe ze zeker gen tijd over.. um joor hebbe we òk mar de helft kiendjes rond te brenge..en ik minder bònstake noddig..want vurspel;. Dreeij.. zo’n winters en às de staakbònne mar half zo we kamme kiendjes te kort… hòg worre..dan kunde òk gerust Tot overmaat van ramp.. wierre.. de bònstake middendeur zage.. nou òk nog hier en door.. de Paent volgend joor..nou.. wie dan osvuure verbòje..nou en dan zalt leeft, wie dan zörgt.. hendig hellemõl verkierd gaon, Mar ut hè nog veul mier gevolwant un Paosvuur dè roept de ge, vur de mensheid. Ik láás in Zon op en…de vruchtbaarde krant dè de oijevaars ut op heid…al mè al…bent mar nie zo ’t moment nog te druk hebbleeij me…. be mè ut zuuke van pierre en of kikvorse..Bij gewoon weer HOE IER D’N VASTENOVEND kunne ze in d’r vlucht, gewoon BEGINT, HOE IER UT PAOSE IS unne kikvors zoewe uit de wei of uit unne poel meepikke. Mar Tot de volgende kier… Haw doe! Pietje de Grondwerker

Pietje

CO LU M N

de Grondwerker


Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

www.teunarts.nl

De grootste collectie relaxfauteuils van Nederland, vindt u bij Teun Arts.

Modern, klassiek, handmatige verstelling of d.m.v. 6 motoren.. Wat voor type relaxfauteuil u ook zoekt,.. Al 40 jaar staat Teun Arts voor het nieuwste en het beste op het gebied van zitcomfort. U bent van harte welkom in onze showroom.

Met meer dan 90 modellen relaxfauteuils met sta- op hulp vindt u bij Teun Arts het grootste aanbod sta- op fauteuils van Nederland.

Sta- op fauteuils op draaivoet Uniek bij Teun Arts!

Sta- op fauteuil Willem Uit voorraad vanaf € 1195,-

Sta- op fauteuil Petunia Uit voorraad vanaf € 895,-

Sta- op fauteuil Melissa In stof al vanaf € 1135,-

Sta- op fauteuil Oreo In leder al vanaf € 1445,-

Sta- op fauteuil Clint Uit voorraad vanaf € 1495,-

Ook voor bijzet fauteuils, complete hoekopstellingen en zelfs HomeCinema-sets bent u bij Teun Arts aan het juiste adres. Ook voor de mooiste bankstellen.

Veelal Nederlands fabricaat.

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00

tel.: 0485 - 45 29 86

www.teunarts.nl

info@teunarts.nl

Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts. * nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


21

Cultuur

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Toneelvoorstelling oudnieuwslezeres Debby Petter in Myllesweerd Vrijdagavond 12 april komt oud-nieuwslezeres Debby Petter naar Cultureel Centrum Myllesweerd. Zij speelt daar haar toneelvoorstelling ‘Ik ben er nog’. Dit is een solovoorstelling, gebaseerd op haar gelijknamige boek uit 2009, dat verscheen als haar debuut. ‘Ik ben er nog’ is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden, maar vooral een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. De toneelvoorstelling van Debby Petter gaat over een moeder en een dochter. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: “God kind, ben je er nog?” Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. In de voorstelling komen moeder en dochter aan het woord die beiden willen dat het verhaal eindelijk verteld wordt. Het verhaal dat niet alleen het leven van de moeder bepaalde, maar ook dat van de dochter. De dochter wist altijd al dat haar moeder veel verzweeg, want dat was altijd voelbaar. Een confrontatie is onvermijdelijk: laat in het leven van de moeder en laat voor haar dochter, maar niet té laat...

Noteert u de gezellige dansmiddagen met levende muziek in Café Royal aan de Kerkstraat in Mill in uw agenda of op de kalender. De eerstvolgende dansmiddagen die de SWOM en café Royal organiseren, zijn op donderdag 4 april en 2 mei vanaf 14.00 uur. Entree € 3,--. De muziek is deze middagen om en om in handen van Jos Driessen en Leo Josemanders. Zie voor meer informatie ook www.swomill.nl en www.caferoyalmill.nl

De Wester is open op maandag t/m vrijdag van 13:00u tot 23:00u, op dinsdag van 10:00u tot 12:00u en in het weekend tijdens activiteiten. Op feestdagen is De Wester alleen bij uitzondering geopend. Voor meer info: www.dewestermill.nl / info@dewestermill.nl / 0485-455021.

AGENDA OVERZICHT DE WESTER

Debby Petter werkte jarenlang bij de televisie en presenteerde zes jaar lang het NOS-Journaal. Sinds 2007 is zij actrice. Eerst speelde zij in ‘Hexen’ en ‘Mijn Man’, eenakters van Youp van ’t Hek. Ook was zij één van de vrouwen in de theaterhit ‘Zadelpijn en ander damesleed’, die genomineerd is voor de Toneel Publieksprijs 2011. De toneelvoorstelling begint op vrijagavond 12 april om 20.00 u. en de zaal is een half uur voor

aanvang open. Kaartjes kosten € 15,00. U kunt desgewenst reserveren via theater@myllesweerd. nl.Cultureel Centrum Myllesweerd biedt een zo veelzijdig mogelijk theaterprogramma aan. Na de voorstelling van Debby Petter staat er onder andere een try-out van de Musical Academy op het programma. Voor meer informatie over voorstellingen: www.myllesweerd.nl/theater.

Millse Isa Schaap speelt hoofdrol in heuse bioscoopfilm De 11-jarige Isa Schaap uit Mill speelt de hoofdrol in een film van Lou Kruisbergen en Ed van Heck. Het gaat om een fantasiefilm met de titel; Het Magisch Boek der Kristallen. Een epos over goed en kwaad, trouw en bedrog, magie en moed. De film zal volgend jaar in de regionale bioscoop in première gaan. Daarna draait de film mogelijk ook landelijk. “Er stond een oproep in de krant en toen heb ik me aangemeld,” vertelt de Millse jeugdige actrice Isa Schaap. “Eerst heb ik een filmpje opgestuurd en daarna waren er audities. Na 4 audities hoorde ik dat ik één van de hoofdrollen kreeg en daar was ik echt blij mee.” De andere hoofdrollen worden gespeelt door Roxanne Versteeghen (14)uit uit Wijchen en Tom Verstappen (16) uit Nijmegen.

Mag ik deze dans van u?

Datum di. 2-4-2013 08:45 - 14:45 18:30 - 20:00 19:30 - 21:30 19:30 - 21:30 wo. 3-4-2013 08:30 - 11:50 10:30 - 11:15 13:15 - 17:00 13:30 - 15:30 15:55 - 17:55 17:00 - 18:20 18:00 - 19:00 19:00 - 21:30 19:00 - 20:00 19:30 - 22:30 20:15 - 21:45 do. 4-4-2013 08:45 - 14:45 09:30 - 10:30 15:00 - 16:00 15:45 - 19:15 17:30 - 20:30 19:20 - 21:20 19:45 - 22:45 vr. 5-4-2013 08:45 - 10:15 11:15 - 14:45 13:15 - 17:00 18:15 - 19:45 19:00 - 21:30 za. 6-4-2013 09:30 - 12:00 12:15 - 14:15 17:00 - 20:00 zo. 7-4-2013 10:00 - 12:30

Activiteit

Gebruiker

schoolgym kindertraining b&b sport en spel yoga

Basisschool Kameleon LeerJeWijzer Hart in actie Yoga-club

jeugd ehbo schoolgym voorj.toernooi bew. voor ouderen ballet/dansles blokfluitles taekwon-do voorj.toernooi sport en spel fotografiecursus volleybal

Basisschool Kameleon Basisschool De LenS Biljarten Westerlaken 60+ Bew. voor ouderen Stichting Kunsteducatie de Meander Muziekvereniging St.Willibrord Taekwon-Do Academy Biljarten Westerlaken Gymclub 50+ Diana Trouwfotogr + Grafisch Ontwerpster Sportclub West

schoolgym countrydansen kindertraining b&b ballet/dansles kindertraining b&b sport en spel bridge

Basisschool Kameleon Stg. Welzijn Ouderen Mill (SWOM) LeerJeWijzer Stichting Kunsteducatie de Meander LeerJeWijzer Hart in actie Bridge club Mill

schoolgym schoolgym voorj.toernooi volleybal voorj.toernooi

Basisschool Kameleon Basisschool De LenS Biljarten Westerlaken Volleybal ver. Apollo Biljarten Westerlaken

volleybal kleutergym/turnen musiceren

Volleybal ver. Apollo Sportvereniging Olympia Muziekvereniging St.Willibrord

musiceren

Het Vierdaagse Orkest

Week 14

Week 15

Week 15/16

Woensdag 03-04-2013 09.30 - 10.30 Yoga 09.00 - 12.00 Biljarten 10.00 - 12.00 Bibliotheek + 14.00 - 17.30 Bibliotheek + 10.00 - 15.00 VVV 13.00 - 17.00 Biljarten 13.00 - 14.00 Musical 13.00 - 17.00 Kaarten 14.50 - 18.10 Meander koper 14.00 - 16.00 Actieradius 15.30 - 16.30 Bureau Jeugdzorg

Maandag 08-04-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 10.00 - 11.30 Ouderenkoor 10.00 - 15.00 VVV 14.00 - 20.00 Bibliotheek 10.00 - 17.00 Biljarten 14.00 - 15.00 Tai chi 14.00 - 16.00 Actieradius 14.00 - 16.00 Koersballen 19.00 - 21.00 Volksdansen 18.15 - 19.00 Meander 19.00 - 21.30 FNV Bouw 19.30 - 21.30 Reiki 20.00 - 22.15 Act. commissie

Vrijdag 12-04-2013 10.00 - 15.00 VVV 13.00 - 17.00 Biljarten 13.00 - 17.00 Kaarten 14.00 - 20.00 Bibliotheek + 19.00 - 23.30 Toneelvoorstelling Debby Pettter

Donderdag 04-04-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 09.30 - 10.30 C.Z. Spreekuur 09.00 - 12.00 SWOM 09.30 - 10.30 SWOM 10.00 - 17.00 Biljarten 10.00 - 15.00 VVV 18.30 - 19.30 Miamtoca 20.00 - 22.00 Voice Mill Vrijdag 05-04-2013 08.30 - 22.00 Activiteit 10.00 - 12.30 VVV 13.00 - 17.00 Biljarten 13.00 - 17.00 Kaarten 14.00 - 20.00 Bibliotheek + 13.30 - 17.00 Matineebios

len. “Ik ben al 4 jaar lid bij Miamtoca in Mill. Maar dat is heel anders dan spelen in een film. Op toneel moet je hard praten zodat mensen achter in de zaal het ook kunnen horen. Voor de film kan het allemaal kleiner.” Ook vertelt Isa dat ze geen lappen tekst uit haar hoofd hoeft te leren zoals bij toneel.

vooral in de weekeinden en in de schoolvakanties gemaakt. Vaak in het huis van kunstenaar Ed van Heck in Beneden-Leeuwen. “Het duurt nog een jaar voor alle opnames klaar zijn. Het is erg mooi om te doen en ik hoop dat iedereen de film gaat bekijken.”

Over haar toekomst is Isa erg Ervaring in acteren heeft Isa overduidelijk. “Ik wil als actrice igens al opgedaan met toneelspe- De opnames voor de film worden beroemd worden.”

Zaterdag 06-04-2013 10.00 - 15.00 VVV 10.00 - 13.00 Bibliotheek +

Dinsdag 09-04-2013 09.00 - 10.00 Yoga 09.30 - 11.00 Radius 10.30 - 11.30 M.B.V.O. 10.00 - 15.00 VVV 13.00 - 17.00 Biljarten 14.00 - 17.30 Bibliotheek + 18.30 - 19.30 Miamtoca Jeugd 19.00 - 20.00 Hartstichting 19.30 - 22.30 Kaarten d’n Oeral Woensdag 10-04-2013 09.30 - 10.30 Yoga 09.30 - 10.30 Gemeente Mill/Grave/Cuijk 11.00 – 12.00 Mooiland Maasland 11.00 - 12.00 Bibliotheek + 14.00 - 17.30 Bibliotheek + 10.00 - 15.00 VVV 09.00 - 17.00 Biljarten 13.00 - 16.00 KBO 13.00 - 14.00 Musical Diana 13.00 - 17.00 Kaarten 14.00 - 16.00 Actieradius 15.30 - 18.10 Meander 19.30 - 22.30 Filmhuis Mill Donderdag 11-04-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 09.30 - 10.30 CZ Spreekuur 10.00 - 13.00 Biljarten 10.00 - 12.30 VVV 14.00 - 16.30 Kienen K.B.O. 18.30 - 19.30 Miamtoca jeugd 16.30 - 17.30 Bureau Jeugdzorg

Zaterdag 13-04-2013 10.00 - 12.30 VVV 10.00 - 13.00 Bibliotheek + Maandag 15-04-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 10.00 - 11.30 Ouderenkoor 10.00 - 15.00 VVV 14.00 - 20.00 Bibliotheek 10.00 - 17.00 Biljarten 14.00 - 15.00 Tai chi 14.00 - 16.00 PGM 14.00 - 16.00 Actieradius 14.00 - 16.00 Koersballen 19.00 - 21.00 Volksdansen 16.30 - 19.00 Meander 19.00 - 21.30 FNV Bouw Dinsdag 16-04-2013 09.00 - 10.00 Yoga 09.30 - 11.00 SWOM 10.30 - 11.30 M.B.V.O. 10.00 - 17.00 Biljarten 10.00 - 15.00 VVV 14.00 - 17.30 Bibliotheek + 13.00 - 15.00 Radius 15.30 - 18.10 Meander 19.30 - 22.30 Kaarten d’n Oeral


Trudy en Gerard Goijer Vluchtoord 13 5406 XP UDEN 0413-26 55 54 info@tgo-uden.nl

Maak nu een afspraak!

TGO is een veelzijdig en vooruitstrevend fullservice reclamebedrijf met eigen drukkerij, sign-. print- en creatieve afdeling. Al meer dan 25 jaar bundelen wij onze krachten om voor u een uniek ontwerp en bijbehorend product te maken. Persoonlijk, flexibel, snel en efficiënt werken wij samen met u aan al uw grafische producties. Wij blijven ons constant ontwikkelen op technologisch gebied, waardoor wij meer producten dan ooit kunnen aanbieden in de beste prijs/ kwaliteitverhouding!

Wij doen alles voor uw auto!

U kunt bij ons terecht voor onder andere het drukken van huisstijlen, brochures, grootformaat posters, spandoeken, instore-materialen, autoreclame, kledingbedrukking. U kunt het zo gek niet noemen of wij kunnen het leveren.

Bosch Car Service Thoonen Het Riet 11 5431 NL Cuijk Tel. 0485 330033

Culturele manifestatie vrijdag 19 april

Brabantse middag vrijdag 19 april

Afrikaanse avond vrijdag 19 april

Aanvang: 13.30 uur

Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 5,- p.p. incl. koffie/thee en hapje van Smaakmakers Mill

Middagprogramma: - Toneelgroep Vier in Eén met blijspel ‘Een bruid teveel’ - Countrydansen o.l.v. Marga Cuppen - Zang door 4 koren van SWOM o.l.v. Arlette van Hout In de pauze en voor en na de voorstelling kan een informatiemarkt worden bezocht in de passage van Myllesweerd en de hal van het gemeentehuis.

Locatie: cultureel centrum Myllesweerd in Mill

op: Kaartverko l van

apri woensdag 3 11.30 uur r uu 30 09. , De Wilg, rd ee in Myllesw . n en De Wis De Jachthoor t he op n ge Op werkda de SWOM kantoor van 11.0 0 uur. van 09.0 0 -

Entree: € 5,- p.p. incl. koffie/thee en hapje van Smaakmakers Mill

Realisatie: Mondtotmond reclame Mill | www.viamondtotmond.nl

Locatie: cultureel centrum Myllesweerd in Mill

Avondprogramma: - Afrikaanse avond met djembé - Doe mee of kom kijken bij deze swingende avond o.l.v. Ton van de Ven van AP-Support

op: Kaartverko l van

apri woensdag 3 11.30 uur r uu 30 09. , De Wilg, rd ee in Myllesw . n en De Wis De Jachthoor t he op n ge Op werkda de SWOM kantoor van 11.0 0 uur. van 09.0 0 -

In de pauze en voor en na de voorstelling kan een informatiemarkt worden bezocht in de passage van Myllesweerd en de hal van het gemeentehuis.

Kaartverkoop gaat vanaf 3 april door op iedere werkdag van 09.00 - 11.00 uur in het kantoor van de SWOM op de bovenste verdieping van Myllesweerd.

Realisatie: Mondtotmond reclame Mill | www.viamondtotmond.nl

Culturele manifestatie vrijdag 19 april

ontwerpreklamedrukwerk

tgo-uden.nl


23

Sport

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Juliana Mill periodekampioen!!

Winst en verlies in paasweekend voor De Willy’s

Juliana-Gassel: 4-2(2-1). Doordat de ploeg van trainer Lucien Roeffen 1 april met 4-2 wist te winnen van Gassel en omdat DSV en Odiliapeel hun wedstrijden niet in winst wisten om te zetten heeft Juliana de 2e periode binnen. Nadat er van Juliana al 2 doelpunten wegens buitenspel waren afgekeurd nam Gassel uit een onverwachte counter via Dirk Verbruggen in de 15e minuut een 0-1 voorsprong. In de 25e minuut werd Tom van den Heuvel de diepte ingestuurd door Jelle Albers en hij werd onderuitgelopen door een Gasselse verdediger. De toegekende penalty werd door aanvoerder Mark van den Bungelaar onberispelijk binnengeschoten: 1-1. Op slag van rust kwam Juliana op voorsprong doordat Melvin de Klijn een mooie pass van Guus Bastiaans in de netten werkte. Meteen na rust kreeg Rens van Lanen nog een grote kans alleen voor de keeper maar hij behield het overzicht niet. Meteen daarna schoot Jamel el Boazzati op de

Op paaszaterdag wachtte De Willy’s een loodzware opdracht met een uitwedstrijd tegen koploper Maaskantse Boys.

paal. Aan de andere kant viel uit opnieuw een counter de gelijkmaker van Paul Cornelissen: 2-2. Hierna gooide Juliana alles op de aanval en met 2 perfecte steekballen zette Jamel eerst Melvin de Klijn en even later Jelle Staal alleen voor de keeper. Beiden wisten het net te vinden: 4-2. Juliana speelde de wedstrijd verder rustig uit tegen het moegestreden maar dapper vechtende Gassel. Zit er nog meer in het vat voor de Juliana-mannen want de laatste weken laat de ploeg van het bovenaanstaande FC Uden punten liggen. In ieder geval krijgt

Voor rust nam de thuisploeg de leiding maar vijf minuten voor tijd leek Stein Jacops voor stunt te zorgen door de 1-1 aan te tekenen. In de blessuretijd maakte MKB echter toch nog 2-1 waardoor een verassing uitbleef. Op 2e paasdag opnieuw een uitwedstrijd, ditFoto: Johan Berends maal tegen laagvlieger Macharen. het seizoen voor Juliana nog een Op een slecht veld kreeg De Willy’s binnen een minuut een strafstaartje. A.s. zondag speelt Juliana thuis schop tegen. Voor de tweede keer dit seizoen pakte John Selten hem tegen dorpsgenoot St. Hubert. echter. Na vier minuten nam De Juliana-Gassel: 4-2(2-1). Scoreverloop: 15. Dirk Verbruggen: 0-1 35. Mark van den Bungelaar:1-1(pen) 45. Melvin de Klijn: 2-1 60. Paul Cornelissen: 2-2 75. Melvin de Klijn: 3-2 76: Jelle Staal Scheidsrechter: van Rossem Aantal toeschouwers: 160

Wedstrijd SES Langenboom en Schadewijk Oss loopt uit de hand

Zowel 1e als 2e paasdag domineerde de voetbalwedstrijd van SES Langenboom tegen Schadewijk uit Oss het landelijke de bal in het doel kon koppen. nieuws. Haps en SES delen dus de punten. Beide teams moeten blijven werk- Deze wedstrijd liep zaterdagaen voor klassebehoud. vond 30 maart namelijk volledig uit de hand en ontaarde in een vechtpartij tussen spelers en toeHapse Boys – SES 3-3 (2-3) schouwers. Vlak voor tijd, het gebeurde in de 7. Joost v.d. Groes( 1-0) 12. Gijs 42e minuut van de 2e helft, werd Meulepas (1-1) 27. Guus van der Tijn Kuppen neergehaald door Aa (e.d.) (2-1) 38. Tim Cuppen een speler van Schadewijk. Deze (2-2) 42. Gijs Bens (2-3) 85. Thijs kreeg direct rood van scheidsreKemperman (3-3) chter Clijssen. Hierop werd de Toeschouwers: 200 Osse speler boos, draaide zich om Bijzonderheden: 8. Bens mist en trapte met de onderkant van penalty zijn schoen op het hoofd van Tijn Geel: Mark Lomme (Haps), Stijn Kuppen. Er ontstond tussen speNabuurs (Haps), Gijs Meulepas lers en toeschouwers tumult en (SES) & Martijn van Lith (SES). wat duw en trekwerk. Hierbij viel

SES geeft winst in slotfase weg Zowel de Hapse Boys als SES strijden om in de vierde klasse te blijven. Het duel tussen deze twee teams kon maandag 1 april dus een ‘zes-puntenwedstrijd’ worden. Dat is het niet geworden. Haps en SES verdelen de punten, het werd 3-3 in Haps. In de eerste helft werd er een aantrekkelijke pot voetbal gespeeld. Dat begon met een kans van Kemperman uit Haps, hij ging alleen op doelman Verstegen af, maar kon deze niet passeren. Drie minuten later was het wel raak voor Haps. Door slap verdedigend werk van SES kon Joost van de Groes de bal relatief gemakkelijk scoren. Slechts een minuut na deze openingstreffer kreeg SES de kans om op gelijkspel te komen. De snelle Gijs Bens uit Langenboom werd binnen zestien meter van het doel neergehaald door Mark Lomme, scheidsrechter Tielen kende een penalty toe. Waar penalty’s normaal gesproken geen probleem zijn voor Bens, wist keeper Thijssen dit keer te redden. Bens speelde overigens een sterke eerste helft, hij was de Hapse verdediging vaak te snel af. Zo ook in de twaalfde minuut. Zijn pass kwam niet goed aan, maar door een matige aanname van een Hapse verdediger zag Gijs Meulepas zijn kans schoon, hij schoot de bal in de Hapse goal. In de vijfentwintigste

kreeg Meulepas de kans om zijn tweede goal te maken, hij kopte echter van dichtbij tegen een verdediger aan. Het was wederom Bens die de voorzet verzorgde. Twee minuten later kwam Haps weer op voorsprong. Tim Cuppen verloor de bal op het middenveld waarop Thijs Kemperman richting de goal van SES ging. Hij gaf hard en laag voor. SES verdediger Guus van der Aa werkte de bal daarop ongelukkig in de eigen goal. In de zevenendertigste minuut ging Gijs Bens alleen richting keeper Thijssen, scheidsrechter Tielen floot hem echter terug na een overtreding die alleen hij constateerde. SES speler Tim Cuppen verloor in de eerste helft enkele malen ongelukkig de bal. Hij wist zijn frustratie hierover op een sportief goede manier te uiten, hij schoot de bal hard en vol overtuiging in het dak van de Hapse goal. Enkele minuten later kwam SES op een voorsprong. Gijs Bens wist de bal op de achterlijn van Haps te onderscheppen van een verdediger en kon zelf relatief gemakkelijk scoren. Na de rust was het spel van beide elftallen minder. Grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd. SES leek af te stevenen op een belangrijke overwinning. Haps kwam toch nog op gelijke hoogte. Keeper Tijn Verstegen kwam vijf minuten voor het eindsignaal niet goed bij een hoge bal waardoor Kemperman

Willy’s via Stein Jacops de leiding. De thuisclub maakte na een half uur weer gelijk, maar diezelfde speler hielp de Willy’s met een eigen doelpunt weer aan een 1-2 voorsprong. Net voor rust bracht Mike van Boxtel de stand op 1-3. De tweede helft was van een zeer matig nivo maar via doelpunten van Math vd Straaten en Wouter Klaassen liep De Willy’s eenvoudig uit naar 1-5. Hiermee staat de ploeg op een mooie 4e plaats en staat er volgende week een topper op het programma tegen nummer 5 OKSV.

links en rechts ook een klap. Na een afkoelingsperiode wilde de scheidsrechter de wedstrijd hervatten. Maar door bedreigingen aan zijn adres door een Osse speler besloot hij de wedstrijd alsnog te staken. Ook werden er nog enkele rode en gele kaarten uitgedeeld. Er is aangifte gedaan bij de politie. De politie arriveerde een 25 minuten na de vechtpartij en heeft diverse verklaringen opgenomen. Schadewijk liet 1e paasdag weten 2 spelers voor het leven geschorst te hebben. Het betrof hierbij de speler die Tijn Kuppen schopte en een speler die de scheidsrechter bedreigde. De stand was bij het staken van de wedstrijd overigens 1 – 0 voor SES Langenboom.

SC.ST.Hubert gedegradeerd Na een verblijf van 1 seizoen is SC. St.Hubert naar verwachting gedegradeerd. Thuis tegen titelkandidaat Fc.Uden leed de thuisploeg maandag 1 april een 1 – 5 nederlaag. Nick Peters ziet in de 3de minuut een schot gekeerd door de doelman van Uden. Harm Litjens ziet een kopbal over gaan. Het duurde tot in de 20ste minuut tot dat de gasten uit Uden de score openden. Uit een voorzet die door enkele spelers gemist word kan Jasper de Lange simpel intikken. 0 – 1 4 minuten later weet de clubtop-

scoorder Patrick Wintjes de score verder uit te bouwen naar 0 – 2. De zelfde Wintjes tekent ook voor 0 – 3 voordat Tom vd Ven voor SC St. Hubert scoorde. Tom word weggestuurd en alleen voor de doelman weet hij deze kans te benutten. 1 – 3 Wintjes zorgde nog voor een loepzuivere hattrick en scoorde de 1 – 4 en 1 – 5. Wedstrijd karakteristiek. Scheids: Habonimana Score: Fc.Uden 0 – 1 Jasper de Lange 0 – 2 Patrick Wintjes 0 – 3 Patrick Wintjes SC.ST.Hubert 1 – 3 Tom vd Ven 1 – 4 Patrick Wintjes 1 - 5 Patrick Wintjes

Geel 1x SC.ST.Hubert 1x Fc. Uden Toeschouwers : 60


ultimate

BOOTCAMP

Fitland XL mill iedere woensdag 19.30 - 00 21. uur Kick-off woensdag 10 a p ril! Nog geen Fitland-li d? Meld je aan v

ia Fitland XL Mil en doe tijdens de K l ick-off GRATIS me e. Verzamelen om 19.30 uur bij zaal C . Toegankelijk voor iedereen.

Fitland XL Mill Hoogveldseweg1 l 5451 AA Mill T (0485) 45 50 00 l E mill@fitland.nl

Mill


25

Sport

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

48-uur fietsmarathon rond kasteel Aldendriel Mill

Vrijdag 12 april start Mat van Sambeek om 16.00 uur met zijn 48-uur fietsmarathon. Hij gaat tot zondag 14 april 16.00 uur zoveel mogelijk rondjes fietsen rond kasteel Aldendriel in Mill om geld in te zamelen voor stichting Alpe ‘dHuZes en de strijd tegen kanker.

“Men kan mij sponsoren, per kilometer, per rondje, vrije gift maar men kan ook mee fietsen” Gedurende deze fietsmarathon vindt u in het Landschapspark tal van muzikale optredens. Ook zal er een zweefmolen te vinden zijn, is er wat te eten en drinken, is er een loterij en stijgt er iedere avond een ballon op.

Waarom

Mat van Sambeek (50 jaar) nam vorig jaar voor het eerst deel aan Alpe d’HuZes. Zijn motivatie om daar toen aan deel te nemen komt uit de vriendengroep. “Piet van Dongen uit Zeeland is een vriend van me. Hij hoorde in 2011 dat hij kanker had en opperde zelf dat hij in actie wilde komen om geld in te zamelen voor onderzoek. Daarom vormden we met wat vrienden Piet’s Challenge en Piet is vorig jaar

ook zelf mee naar boven gefietst.” De conditie van Piet laat dit deze keer niet toe. “Maar als alles mee zit gaat Piet wel mee naar Frankrijk om ons aan te moedigen. Maar vrijdag 12 april zal Piet wel het startschot geven als ik aan de 48-uur fietsmarathon ga beginnen.” Dat zal gebeuren onder het toeziend oog van notaris Léon Kersten van notariskantoor Kersten en Wilhelm uit Mill. “De notaris zal de kilometerteller controleren en dat doet hij op zondag weer als de 48 uur voorbij zijn.”

48-uur fietsmarathon

De 48-uur fietsmarathon is door Mat opgezet om extra geld in te zamelen voor het goede doel. Zijn team wist vorig jaar 45.000 euro te verzamelen waarvan 22.000 euro individueel door Mat bij elkaar werd gebracht. Mat: “Ik help al jaren iedereen overal mee als er klusjes gedaan moeten worden. Vorig jaar heb ik overal geld voor gevraagd en ook heb ik wat extra acties gedaan. Dat leverde totaal 22.000 euro op en dat is het bedrag wat ik dit jaar minimaal wil ophalen.” Op www.matvansambeek.nl is te zien dat het bedrag voor dit jaar al aardig aan het oplopen is. “Ik hoop in het weekend van volgende week nog heel wat extra’s bij elkaar te kunnen fietsen. Maar

Van Laake Engelen Advocaten nieuwe hoofdsponsor 5 tegen 5 toernooi SCV ‘58

ook de opbrengst van de loterij, het eten en drinken en wat er nog meer gaat gebeuren gaat allemaal rechtstreeks naar Alpe d’HuZes.”

Sponsoren

Tijdens het weekend is Mat dus op diverse manieren te sponsoren. Mat: “Tevoren kan men aangeven welk bedrag men per verreden kilometer wil sponsoren of per rondje. Dat kan natuurlijk ook nog tijdens de marathon.” Maar ook kunnen belangstellenden wat rondjes met Mat meefietsen. “Dat kan ook, als ze maar betalen. Want uiteindelijk gaat het erom dat we heel wat geld bij elkaar gaan fietsen.” Tijdens het weekend zal bij goed weer ook iedere avond een ballon het luchtruim kiezen. Hiervoor zijn a 175,00 euro nog tickets te reserveren. Een gedeelte van die verkoop gaat ook naar Alpe ‘dHuZes. Een ballonvaart boeken kan via info@uitinmill.nl of tel. 0485-325634.

Scv ‘ 58 heeft zaterdag 16 maart een nieuwe 5 tegen 5 hoofdsponsorovereenkomst gesloten met Van Laake Engelen Advocaten voor een contractduur van 3 jaar. Het bekende toernooi van S.C.V. ’58 waar zo’n 46 teams aan mee doen staat 2 juni 2013 weer op het programma. Henk Cuppen, voorzitter van SCV ’58 is erg verheugd over de nieuwe overeenkomst. “We zijn erg trots dat wederom een plaatselijke ondernemer een grote rol wil spelen binnen de club van S.C.V ‘ 58, hieruit zie je ook de maatschap-

pelijke betrokkenheid richting de club”. Advocaat Marijn Engelen draagt S.C.V. ’58 een warm hart toe door het toernooi te sponsoren. ‘Ik ben zelf al jarenlang lid van de club en speel nog steeds wekelijks met veel plezier in het tweede elftal. Het is fijn om de club en dit fantastische evenement op deze manier te kunnen ondersteunen,’ aldus Engelen. Van Laake Engelen advocaten, gevestigd in Mill en Velp, behandelt zaken op diverse rechtsgebieden. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.vanlaake-engelen.nl

Contact

Wilt u Mat sponsoren of wilt u hem inhuren voor wat klusjes voor het goede doel? Bel met Mat van Sambeek op tel. 0485-455280. Rechtstreeks een bedrag doneren kan ook via de site van Mat op www.matvansambeek.nl

Handbalvereniging MHV ’81 organiseert succesvol Jeugdhandbaldag Op maandag 2e paasdag vond de jaarlijkse jeugdhandbaldag plaats in sporthal “de Looierij” in Mill. Tijdens dit toernooi, georganiseerd door MHV’81, waren dit jaar weer teams aanwezig van de verschillende basisscholen in de gemeente Mill. Teams, die met elkaar de sportieve handbalstrijd aangingen. Deze dag, die ook dit jaar weer zeer succesvol was, werd georganiseerd met financiële ondersteun-

ing vanuit het NHV (Nederlands Handbal Verbond). Met deze steun is er geen enkele financiële drempel voor kinderen om deel te nemen. Met dit handbaltoernooi probeert handbalvereniging MHV ’81 de jeugd in Mill flink warm te maken gemaakt voor het spelletje handbal, om zo hun jeugdteams uit te breiden. Op 3 woensdagmiddagen voor het toernooi worden er extra open trainingen verzorgd

onder begeleiding van coaches en trainers van de vereniging. Door deze open trainingen konden kinderen voor het toernooi alvast kennis maken met handbal. Het toernooi zelf op 1 April begon rond de klok van 10.00 uur, wederom onder begeleiding van trainers/coaches/spelers van MHV ’81. Teams uit de groepen 4 tot en met 8 kwamen in onderlinge partijtjes van 15 minuten tegen elkaar uit. Deze teams waren zelf

door de jongens en meisjes van groep 4 t/m 8 samengesteld. Voor een coach konden ze zelf zorgen, maar ze hadden ook de keus om er een te kiezen van handbalvereniging MHV’81. Deze dag was vrij toegankelijk voor familie, vrienden en kennissen, en verder iedereen die de handbalsport een warm hart toedraagt. Na dit toernooi zal handbalvereniging MHV ’81 een vervolg blijven geven aan het bekend

maken van de handbalsport door het verzorgen van handbaltrainingen op alle basisscholen in de gemeente Mill. Deze trainingen worden verzorg door vrijwilligers vanuit MHV’81 die vaker groepen kinderen hebben begeleidt en die verstand hebben van het spelletje handbal. De trainingen worden gegeven tijdens de gymlessen.


INLOOPSPREEKUUR Het is niet altijd noodzakelijk om met een blessure of aandoening uw huisarts te raadplegen. U kunt voor advies of behandeling ook rechtstreeks naar een fysiotherapeut gaan, maar dit kan extra kosten met zich mee brengen. Iedere maandagavond van 18.00u-19.00u kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur bij FysioSupport. Verschillende fysiotherapeuten staan dan klaar om u van advies te voorzien over uw blessure en /of aandoening.

In de praktijk veel voorkomende vragen zijn: • • • • •

Moet ik met mijn verzwikte enkel rust nemen? Mijn knie doet pijn met fietsen, hoe kan dat? Wanneer mag ik na die zweepslag in mijn kuit weer sporten? Hoe moet ik koelen met ijs? Hoe kan ik me op een Elfstedentocht voorbereiden?

Dus, heeft u een vraag over uw sportblessure (in het weekend opgelopen?), of wilt u weten hoe u met uw klachten op een verantwoorde manier kunt omgaan? U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur in het pand van Fitland op de Hoogveldseweg 1 (ingang Hotel). Voor meer informatie over onze praktijk, het inloopspreekuur en contact per mail, bezoekt u onze website: www.fysiosupport.com Sportieve groeten, Team FysioSupport

Minimaal 15 redenen om nú een Lucca E-go te kopen! Reden 1: de prijs “ Een complete, betrouwbare elektrische fiets voor een vriendelijke prijs van € 1.549,-.”

De Lucca E-go® is een e-bike die u gemakkelijk bedient, een aanzienlijke actieradius heeft en een snel op te laden, uitneembare accu. Een ideale elektrische fiets, licht in gewicht en sportief. Voor meer informatie gaat u naar www.15redenen.nl of kom langs voor een persoonlijk advies.


27

Sport

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Nieuw bij Fitland XL in Mill: Ultimate Bootcamp! Fitland XL in Mill lanceert vanaf elkaar in de buitenlucht. Terug woensdag 10 april een nieuwe naar de basis door het gebruik training: Ultimate Bootcamp. van eigen lichaam, bankjes, kettlebells, touwen en meer. Een Ultimate Bootcamp is geschikt volledige lichaamstraining in 60 voor iedereen die wil werken minuten (19.30 – 21.00 uur incl. aan zijn conditie, (spier)kracht, start en einde). behendigheid en explosiviteit. Dus fitness je graag, maar ga je Samen buiten trainen is het graag buiten aan de slag? Dan is motto. Ultimate Bootcamp helemaal wat voor jou! Meld je aan via Fitland Onder begeleiding van een gecer- XL in Mill. tificeerde instructeur train je met

Ultimate Bootcamp Iedere woensdag van 19.30 – 21.00 uur

Probeerdagen DV Dance Action 16 en 18 april

Fitland XL Mill Hoogveldseweg 1 5451 AA Mill info@fitland.nl 0485 – 45 50 00

Sporten, ook voor mensen met long- en luchtwegproblemen Veel mensen met astma, COPD, longemfyseem en andere ziektes aan longen en luchtwegen moeten op een gegeven moment bij de reguliere sportclubs afhaken. Het tempo ligt te hoog en er is te weinig begrip voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Dat is natuurlijk erg jammer want vooral bij mensen met long- en luchtwegproblemen is in beweging blijven zeer belangrijk. Het is van belang dat de conditie op peil blijft. Bij Fitland XL in Mill kunnen deze mensen in een groep mee sporten. Men werkt samen, onder deskundige begeleiding, en iedereen werkt op zijn / haar eigen niveau.

Er worden oefeningen gedaan die bijdragen aan een verbeterde conditie en er wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke beperkingen. Door regelmatig te sporten zal de conditie, ook bij mensen met long- en luchtwegproblemen, minder snel verslechteren of zelfs verbeteren. Verder is het natuurlijk ook fijn om met lotgenoten te kunnen praten over problemen waar u misschien dagelijks tegenaan loopt. Longartsen, huisartsen en het Longfonds , voorheen Astmafonds geheten , staan zeer positief ten opzichte van zulke bewegingsgroepen. De sportlessen worden gegeven op maandagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur bij Fitland in Mill.

Het abonnement is voor zwemmen of alleen sporten €190,00 en voor zwemmen en sporten € 255.00. Zwemlessen zijn er op vrijdagmiddag van 13.45 tot 14.45 Het seizoen zit er al weer bijna Nadat de dansen zijn aangeleerd tevens bij Fitland in Mill. op. Op zondag 14 april sluiten we ga je ca. 10 keer op toernooi. Het U kunt twee gratis proeflessen af met het NK in Wijchen. toernooiseizoen start medio devolgen. cember en eindigt in april. De Hier hebben we kans op een aan- aller jongste kinderen leren speVoor informatie of aanmelden tal Nederlandse Kampioen titels. lenderwijs dansen en treden 2 á kunt u zich wenden tot: Maar we willen ook al beginnen 3x per jaar op. Koos Verstegen tel. 0485-331294 met de voorbereidingen voor een Vanaf ca. 4 jaar kun je bij ons startof mail naar Longsport@ziggo.nl nieuw seizoen. Dit is dan ook het en, afhankelijk van de beschikbare moment om nieuwe leden aan te plaatsen in de groepen. nemen. Aanmelden voor de probeer daWil jij komen dansen, kom dan gen kan via de website www. naar onze probeer dagen in Het dvdanceaction.nl of neem contact Peelhonk, Oudedijk 46 in Odil- op met Sylvia Vogels 0413-274342 iapeel. Deze zijn op dinsdag 16 of 06-21845507. april en donderdag 18 april van DV Dance Action bestaat nu ca. 5 18:30 tot 19:30 uur. Tijdens deze jaar een heeft inmiddels ruim 100 probeer dagen laten we je zien wat leden afkomstig uit de hele regio. de dans stylen inhouden, je mag Daarnaast zijn 7 bestuursleden en meteen mee dansen en de dansen vele vrijwilligers actief. In 2012 van het afgelopen seizoen kun je had de vereniging 3 Nederlandse bekijken . Kampioenen. Voor meer inforEr zijn groepen in de categorie matie bezoek ons op show modern, garde dans en kar- www.dvdanceaction.nl akter dans.

MHV ’81 voorjaarsactie ook dit jaar weer een enorm succes Op zaterdag 7 april was Mill fleurig gehuld in de meest mooie voorjaarskleuren. Felle kleuren van de tulpen die ook dit jaar weer werden verkocht aan de deuren in Mill. “Vele handen maken licht werk”, was ook hier het credo. Jong en oud, in grote getale opgekomen voor deze actie, hebben geholpen van deze actie een succes te maken. De tulpen ingekocht bij Vissers Snijbloemen Groothandel zijn vrijdagavond klaargemaakt in wijkaccomodatie “de Wester” om vervolgens op zaterdag te worden verkocht. Zowel “de Wester” als Vissers Snijbloemen Groothandel zijn wij als vereniging zeer erkentelijk voor hun medewerking. Op zaterdag veroorzaakte een grote toestroom van jeugd- en seniorleden en ouders een groene gloed op de Brugse Berg. Een groene gloed afkomstig van de vele groene MHV trainingspakken. De grote opkomst maakte het mogelijk dat op een en het-

Ultimate Workout bij Fitland XL in Mill

zelfde moment 16 groepjes, onder begeleiding, de deuren van Mill langs konden gaan om de bosjes tulpen te verkopen. Binnen een mum van tijd waren de in totaal 650 ingekochte bosjes tulpen aan de man gebracht en kon de eindbalans van deze geweldige actie worden opgemaakt. Een eindbalans die een mooi bedrag opleverde voor onze vereniging, en wat een mooie financiële opsteker is voor onze clubkas.

Voor de echte fanatieke sporters heeft Fitland XL in Mill de Ultimate Workout training. Een training die binnen plaatsvindt middels groepsverband. Ga de uitdaging aan en train met tractorbanden, bulgarian bags, eigen Langs deze weg willen wij als ver- lichaamsgewicht, touwen en meer. eniging iedereen bedanken voor zijn/haar vrijwillige inzet deze Train onder begeleiding van een actie tot een succes te maken. Wij gecertificeerde instructeur en verhopen ook volgend jaar weer een beter zichtbaar conditie, kracht, beroep op jullie te kunnen doen, lichaamsbouw en explosiviteen dat jullie weer van de partij zijn it. Doorzettingsvermogen is het op de zaterdag voor Pasen. Ook motto. willen wij de inwoners van Mill bedanken voor hun steun richting Hou jij van een goede uitdaging? onze vereniging. Dan is de Ultimate Workout iets Klik hier voor een foto impressie voor jou! Meld je aan via Fitland van deze geslaagde actie. XL in Mill.

Ultimate Workout Iedere maandag van 18.30 – 19.15 uur Iedere donderdag van 19.30 – 20.15 uur Nieuw: vanaf zaterdag 4 mei 2013 zijn er iedere zaterdag try out lessen. Voor Fitland XL leden gratis. Nog geen lid? Kom het een keer gratis proberen. Meld je aan via Fitland XL in Mill. Fitland XL Mill Hoogveldseweg 1 5451 AA Mill info@fitland.nl 0485 – 45 50 00


Weth. Lindersstraat 66B 5455 GM WILBERTOORD Email: mark@markselten.nl

Tel: 0485-479953 mob. 06- 52466579 Internet: www.markselten.nl

Gratis Workshop Zelf schilderen 23 april

Voorjaar! “Zelf schilderen, hoe pak ik dat aan?”

Leer in een avond veel handige tips en trucs! Tips onder andere over: • Houtrot reparatie • Controle kitnaden • Kwaliteitverf en glansbehoud • Kleurkeuze Informeer naar de workshop!

Openingstijden winkel: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 en zaterdag van 9.00 tot 12.30

HOVENIERSBEDRIJF

ROBERT GRAAT

12,5 jaar Robert Graat Hoveniers Sint Hubert

U vind ons in Wilbertoord achter Café-zaal Amanshof

ontwerp en advies aanleg en renovatie sierbestrating paden, terrassen en opritten beregening vijvers en waterpartijen vlonders pergola’s schuttingen snoei en onderhoud boomverzorging sierbeplanting

Robert Graat

grondverzet

Lange Schoolstraat 25 5454 GS St. Hubert T (0485)- 455147 M 06-53297235

robertgraathoveniers.nl info@robertgraathoveniers.nl

geen 21% maar

slechts 6% btw op man uren van 1 maart 2013 t/m 1 maart 2014

BUITENGEWOON GOED BUITEN!


29

Sport

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Schaap Spelverhuur – ‘t Lagerhuis 3 eindigt in 5-5 Schaap Spelverhuur was afgelopen vrijdagavond (29 maart) de morele winnaar na het gelijkspel in de Millse zaalvoetbaltopper. Met het gelijkspel bleef de voorsprong van 2 punten op ’t Lagerhuis 3 immers behouden en is Schaap Spelverhuur bij winst in de volgende wedstrijd zeker van het kampioenschap. De kampioenswedstrijd vindt plaats op vrijdag 6 april om 22:00 in sporthal de Looierij te Mill. Vooraf hield niemand rekening met een overwinning in het kamp van Schaap Spelverhuur. Wegens blessures miste Schaap namelijk de sterkhouders Jelle Albers, Dirk Schimmel en Bram van Boekel, terwijl ‘t Lagerhuis over een topfitte selectie kon beschikken. De sombere verwachtingen leken ook te worden ingelost want al na 15 min pakte ’t Lagerhuis een 4-0 voorsprong door doelpunten van Mark van den Bungelaar, Jamel el Boazatti, Robin Aalbers en een eigen goal. Op de volle tribunes werd al gedacht aan dubbele cijfers. Schaap Spelverhuur bleef echter voetballen en kwam door een schitterende solo van balvirtuoos Tom van den Heuvel op 4-1. Hierna kregen ze enkele kansen

op de 4-2, maar Danny Jacops zag atisch te noemen. Met nog 1,5 zijn schot uiteen spatten op de lat. minuut te spelen had Schaap aan 1 doelpunt genoeg om een gelijkNa rust nam Schaap iets meer spel af te dwingen en zo de voorinitiatief, maar bleef ‘t Lagerhuis sprong van 2 punten te behouden. levensgevaarlijk voor de goal. De De organisatie stortte totaal in bij klasse druipt er voorin dan ook ‘t Lagerhuis en nadat van der Linvan af met toppers als Robin Aal- den de bal te lang vast hield floot bers, Jamel el Boazatti en Mark de scheidsrechter voor een vrije van den Bungelaar. Doordat ze trap. Vanaf 12 meter schoot Dandit keer niet scherp genoeg waren ny Jacops deze door de muur heen en Hein Berends een aantal keren in het doel. Eindstand 5-5. fantastisch redde heeft ‘t Lagerhuis echter maar 1 goal kunnen In het kamp van ‘t Lagerhuis maken in de 2e helft. Schaap heerste ongeloof. Ongeloof over kreeg enkele goede kansen maar de weggeven voorsprong en over ook Matijs van der Linden liet het wisselbeleid van coach Noud zien nog steeds een uitstekende Thoonen. Dat deze fouten grote keeper te zijn. gevolgen hadden bleek wel toen Noud Thoonen direct na de wedNadat wederom Tom van den strijd ontslagen werd als coach Heuvel voor de 4-2 zorgde sco- van ‘t Lagerhuis 3. In de kleedorde ‘t Lagerhuis direct de 5-2 via kamer van Schaap waren enkel van den Bungelaar en leek het lot vreugdekreten te horen. “Het beslecht. Met nog 8 minuten te wonder van Mill, na een onmospelen stond Schaap Spelverhuur gelijke uitgangspositie zo terug voor een onmogelijke opgave. komen is heel speciaal. En dat ook Totdat Harm Verweijen (voet- nog tegen onze angstgegner!” albalnaam Verstegen) het op zijn dus een euforische Tom van den heupen kreeg en 2 doelpunten Heuvel. Vrijdag 6 april om 22:00 wist te maken. Verweijen mocht speelt Schaap Spelverhuur tegen op dat moment blij zijn nog in het Cantina la Bamba in Mill. Bij veld te staan, want eerder deelde winst mogen zij het kampioenhij een gemene elleboog uit aan schap vieren en zullen zij volgend van den Bungelaar. Het was niet seizoen in de Topklasse spelen verassend dat ‘t Lagerhuis deze (onder de nieuwe naam Top Bevdoelpunten tegen kreeg want het eiliging). Komt allen! wisselbeleid was ronduit dram-

Rudy van Lanen opnieuw de beste van Wilbertoord

Op 22 en 23 maart is voor de negende keer het WK Darts gehouden. Dit keer met op vrijdagavond een koppeltoernooi en op zaterdag het enkeltoernooi. Opnieuw streden +/- 50 deelnemers om de prestigieuze titel Wilbertoords Kampioen Darts. De grote vraag was natuurlijk of, na 7 verschillende winnaars in de vorige edities van het WK Darts, de titel opnieuw naar iemand anders zou gaan. Dit bleek echter

niet het geval. Voor de tweede keer in de rijke historie van het WK Darts werd twee jaar achter elkaar dezelfde winnaar gekroond. Rudy van Lanen prolongeerde zijn titel als Wilbertoords Kampioen Darts! Het eerste officiële koppeltoernooi komt op naam van Dennis Venbrux en Kevin van Grunsven, zij zijn een jaar lang het beste koppel van Wilbertoord.

Prima prestatie voor Jeroen Kerkhof en Erno van Dongen op Cape Epic De Cape Epic is de zwaarste mountainbike tocht ter wereld. Het is acht etappes afzien in de omgeving van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad met etappes tot 150 kilometer. De Cape Epic wordt in koppels verreden. De deelnemers starten en finishen als duo.

controles. Betrappen ze je 1 keer dan krijg je een uur straftijd en bij de 2e keer wordt je gediskwalificeerd.” Jeroen en Erno zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat ze aan elkaar hebben. “We trainen het hele jaar om hier aan deel te kunnen nemen. Het is de Tour de France onder de mountainbike wedstrijden waar ook wereldkamJeroen Kerkhof (41 jaar) uit Mill pioenen en Olympisch kampioeen Erno van Dongen (48 jaar) uit nen aan de start staan.” Zeeland namen als duo voor de 2e keer deel aan deze zware moun- Ondanks de zware tocht is het ook tainbike wedstrijd in Zuid-Afrika. genieten van de natuur. “Omdat je “Voor Erno was het de 9e keer, goed getraind hebt heb je ook de maar voor mij de 2e en het is echt energie om van de natuur te geeen zware, maar fantastische wed- nieten. Het is echt fantastisch om strijd om te rijden,” vertelt Jeroen te doen en zeker verslavend.” Het Kerkhof uit Mill. “Vorig jaar overnachten doen de deelnemers was ik ziek en moest ik door een in tenten. “Het is daar uiteraard voedselvergiftiging na 4 dagen wel wat beter weer dan hier, dus opgeven. Maar dit jaar liep het dat gaat goed. De temperatuur prima en zijn we zeer tevreden varieerde tijdens de Cape Epic over de einduitslag.” Van de 620 tussen de 25 en 40 graden.” Ook deelnemende teams eindigden zij volgend jaar hoopt Jeroen weer als 200e en in de categorie Masters aan de start te staan in Zuid-Afrials 46e. ka. “Maar eerst even genieten van deze keer en dan rustig bekijken Bij de Cape Epic gaat het erom als of het volgend jaar weer gaat lukduo te presteren. Jeroen: “Je mag ken.” niet verder dan 2 minuten van elkaar rijden. Er zijn overal tijd-


30

Prikbord

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

In het weekend van 12, 13 en 14 april kiezen er weer ballonnen het luchtruim vanuit het Landschapspark. Ticket boeken? 175,00 euro per persoon. www.beleefhetinmill.nl

AHC Computers: Verkoop, reparatie, service & training. Hoekstraat 7 5374 GA Schaijk

Voor particulieren die wat (te koop) aan willen bieden, op zoek zijn naar wat speciaals of iemand willen feliciteren, bestaat er in De . Neije Krant de rubriek Prikbord hun hier Ook bedrijven kunnen diensten aanbieden of vacatures plaatsen. Zaken op dit Prikbord zijn ook via onze website (InMill. . nl InLangenbo om.nl InSintHubert te g nl of InWilbertoord.nl) teru

Tel: 0486-462735 info@ahccomputers.nl

www.ahccomputers.nl Inlever- en ophaalvestiging in Mill

Te koop: 2ehands BAKFIETS. Zwart matte fiets, groene bak. Met

vinden.

bankje in bak en kinderzitje. Heeft

een klein opknapbeurtje nodig dus voor de mooie prijs van €225,- mag ie weg Meer informatie: 06 52663489

Oproepen mogen maximaal 200 tekens bevatten inclusief spaties. Kosten particulie ren zon der foto € 5,Kosten particulie ren met foto € 10,Kosten bedrijven zon der foto € 20, Mail uw prikbordb erichten naar redactie@thuisin mill.nl Foto’s min. 250 DP I of 2 mb gro ot

Asieldier

Naam: Pumba

van de week

Maikel Bexkens pupil van de week Juliana Mill Op tweede paasdag was ik pupil van de week bij Juliana. Eerst mocht ik mee naar de teambespreking en daarna heb ik mee gedaan met de warming up. Hierna gingen we weer naar de kleedkamer totdat wij naar het veld moesten voor de wedstrijd. Ik mocht mee lopen het veld op en een muntje gooien om te kijken wie er mocht beginnen en Juliana mocht beginnen. Maar eerst mocht ik zelf nog proberen een doelpunt te maken bij de keeper van de tegenparty en dat was gelukt.

goed deden. Na de rust mocht ik weer in de dug out zitten en verder kijken naar de wedstrijd. Juliana heeft toen gewonnen met 4-2 en ze hebben toen de tweede periode titel gewonnen. Dat was erg leuk en ik ben toen met hun op de foto gegaan en daarna in de kleedkamer werd de muziek aan Het was een spannende wedstrijd gezet en kregen de spelers allemaal bier. en voor de rust was het 2-1 voor Juliana. Tijdens de rust mocht ik Ik vond het een leuke dag en ik kreeg ook nog een bal met mee met de spelers de kleedkam- alle handtekeningen erop van de spelers en de coach. er in en toen ging de coach uitleggen aan de spelers wat ze niet groetjes Maikel Bexkens.

Hallo, ik ben Pumba! Een geval apart, noemen ze me hier. Een echte vlegel, een vreselijke kwajongen. Maar dan wel zo een waar je gewoon niet boos op kunt worden. Ik ben namelijk echt enorm grappig en vooral heel erg lief. Ik vind het prachtig om mijn kamergenootjes uit te dagen voor een actief spelletje. Ravotten en spelen zijn echt mijn ding. Er is maar één manier om mij rustig te krijgen: knuffelen! Want daar ben ik dol op. Dan ga ik heel hard spinnen en vergeet ik even alles om mij heen. Ik wacht al best een tijdje op een warm thuis en dat terwijl ik nog geen jaar oud ben. Komt u mij alstublieft snel halen? Kijk voor meer informatie over mij op www.dierenasiels.com of www.facebook.com/hokazo! Dierenopvangcentrum HoKaZo Lange Goorstraat 6 - 5406 XE Uden tel. 0413-260546 e-mail: admin@hokazorg.nl www.hokazo.nl

Nieuwe shirts!

De mini’s van volleybalvereniging Apollo Mill hebben uit handen van de sponsor nieuwe shirtjes ontvangen. Op de foto van links naar rechts: Staand: Maaike Selten (trainster) Pam, Deveron, Tara, Jelke, Lieke, Ester Straatman (trainster) en Luc van de ven (sponsor) Zittend: Elsie, Liz, Job, Wendy en Merle Apollo bedankt Albert Heijn Van de Ven hartelijk voor de fraaie shirtjes.


31

Sport

De Neije Krant woensdag 3 april 2013

Nieuwe motoren voor Sam van Bakel, gesponsord door Autoservice St. Hubert en Top Beveiliging BV uit Mill Sam van Bakel uit Sint Hubert gaat het komende motorcrossseizoen van start bij de Nationalen, waar hij gaat strijden om het Nederlands Kampioenschap Motorcross MX-2, met twee Honda CRF250 motoren die gesponsord zijn door Auto Service St. Hubert en Top Beveiliging uit Mill. De motoren zijn getuned door Jan van Hastenberg, oud grandprix rijder en tevens de trainer van Sam. Door de vele trainingsuren op de motor, begeleid door Jan, heeft Sam een goede basis gelegd voor het komende seizoen. En ook fysiek heeft Sam veel trainingsarbeid verricht met Heuvel MX training, onder begeleiding van Twan van de Heuvel. Op 7 april barst de strijd om het Nederlands Kampioenschap Nationalen los, op een steenworp van Sint Hubert. Dan wordt in

het dorpje Zeeland de eerste wedstrijd verreden van het nieuwe seizoen welke meetelt om het NK. Sam gaat voor een top 5 notering in de voor hem nieuwe hogere klasse, MX-2 Nationalen, en is vastbesloten om in Zeeland meteen te laten zien dat hij er klaar voor is! Het is Sam gelukt om aan de grote groep sponsoren er 3 nieuwe toe te voegen: Teun Arts Meubelen uit Sint Hubert, Wennekes Welding Support uit Mill en Albert Heijn vd Ven uit Mill gaan Sam in 2013 mede ondersteunen. Sam van Bakel bedankt de nieuwe sponsoren en natuurlijk ook de grote groep sponsoren die hem net als voorgaande jaren ook dit seizoen weer steunen. Hij gaat er alles aan doen om zijn sponsoren met klinkende overwinningen terug te betalen!

Celbo Racing Team klaar voor nieuw seizoen Bromfietscross wordt door velen nog gezien als oubollig en een beetje rondjes rijden in de bossen op een brommer met knetteruitlaat. Niets is minder waar. Bromfietscross is tegenwoordig een echte serieuze sport, waarbij op wedstrijdcircuits met hoogtechnische geprepareerde machines gestreden wordt om de allerbeste klassering. In de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) 50cc Super Klasse vinden we dit seizoen ook het Celbo Racing Team. Dit bestaat uit Mike Willems (19 jaar) uit Mill en Thijs Lamers (18 jaar) uit Sint Hubert. “Dit is ons eerste seizoen dat we in deze klasse mee gaan doen,” vertelt Mike Willems. “Vorig jaar zijn we met het brommercrossen begonnen, maar toen alleen op Maisplakwedstrijden. Dat doen we dit jaar overigens ook nog.” Thijs Lamers vertelt dat ze zich echter vooral richten op het ONK. “Dat zijn 12 wedstrijden dit jaar en die worden verreden door heel Nederland. Van alle wedstrijden vervallen de 2 slechtste uitslagen. En ons doel? Da’s lastig te zeggen, want dat hangt van zoveel dingen af. Maar we hopen bij de beste 10 te eindigen.” Mike en Thijs vormen samen het Celbo Racing Team. Mark Kremers (48 jaar) uit Mill is eigenaar van het bedrijf Celbo, specialist in cellenbetonbouw. Mark: “Vorig jaar vroegen Mike en Thijs mij of ik ze wilde sponsoren. Na daar even over nagedacht te hebben ben ik op hun verzoek ingegaan. Dat vooral

omdat de jongens erg serieus met hun sport bezig zijn en ik zelf een echte liefhebber ben van brommers en motoren.” Ook JBL Steigerverhuur en de Verhuurschuur zijn sponsor van dit team. Overigens kunnen Mike en Thijs nog altijd extra sponsoren gebruiken om nog beter te kunnen worden. Thijs: “Brommercross is minder duur dan motorcross, maar toch gaat er best veel geld in deze hobby zitten. We sleutelen zelf aan onze brommers en kunnen het meeste wel zelf doen.” “Maar het echte optimaliseren van het motorblok, daar moet je specialist voor zijn,” vertelt Mike. “En dat laten we doen. Voor dat soort zaken hebben we dus eigenlijk extra sponsoren nodig. Dus als er zijn die belangstelling hebben?” Brommercross klinkt in eerste instantie makkelijker dan het is. Dat blijkt uit hetgeen Mike en Thijs enthousiast over hun hobby ver-

tellen. Mike: “Een normale brommer is niet geschikt en je kunt ook geen kant-en-klare cross brommer kopen.” In de praktijk komt het er op neer dat er een frame van een crossmotor wordt gekocht die geprepareerd moet worden. Thijs: “De ophanging voor bijvoorbeeld het blok moet je zelf maken. Een motorblok van een brommer past

niet zomaar op een frame van een u terecht op motor.” Daarnaast komt er qua www.celboracing.webklik.nl training ook het een en ander kijken voor er daadwerkelijk gestart kan worden. “We trainen met de brommer en op motoren, maar daarnaast moet je ook aan je conditie werken.” Daarvoor gaan de heren regelmatig sporten bij Fitland. Als u meer wilt weten kunt


De Neije Krant jaargang 1 editie 12  

Lokale huis-aan-huis krant voor de gemeente Mill & Sint Hubert.