Page 1

de neije krant Huis-aan-huis krant met nieuws voor en door inwoners van de gemeente Mill & St.Hubert

dinsdag 5 februari 2013 l jaargang 2 l editie 8

Ook nieuws? Mail ons op redactie@thuisinmill.nl

Pronkzittingen

p.10

De lat ligt hoog

p.21

All Americanday p.24

Streetwise bij Millse basisscholen

Vorige week was Streetwise van de ANWB te gast bij de basisscholen LenS in Mill. Alle groepen werden spelenderwijs betrokken bij tal van zaken die met het verkeer te maken hebben. Van oversteken tussen 2 auto’s door tot het testen van de remweg die een auto nodig heeft voor deze stil staat. Dit alles beperkte zich niet tot theorielessen in de klas, uiteraard gingen de leerlingen ook de straat op.

EX

TR

A

DI

KK

EE

DI

TI

E

Snelste Beatrix clip

Heel veel carnaval!!

Indoor voetbal dag

pagina 3

vanaf pagina 9

pagina 21

“Het liefst was

ik met mijn autobedrijf in Mill gebleven”

p.7


3

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Record opbrengst indoor cycling marathon

Op donderdag 31 januari, werd in de evenementenhal van Fitland XL in Mill voor de 5e keer de indoor cycling marathon gehouden.

taculair geheel van te maken. Een van de instructeurs was Johan van der Waal, voorzitter van stichting Alped’HuZes. De opening van de indoor cycling 2013 werd verzorgd door wereldkampioene Deze werd georganiseerd door veldrijden Daphny van de Brand. de Stichting Samen voor AD6. De opbrengst van deze editie Indoor cycling marathon tour waaraan ruim 200 sportieve- langs verschillende Fitland lingen deelnamen was maarliefst vestigingen 10.318,50 euro. Hiervan komt Fitland geeft in de maand maart 90% ten goede aan stichting Alpe een vervolg aan dit succes door ‘d Huzes die het op zijn beurt weer middel van een indoor cycling overdraagt aan het KWF. De over- marathon tour langs de diverse ige 10% is bestemd voor Stichting vestigingen. Dat op de volgende Stamceldonorbank Europdonor data: Nijmegen. De Stamceldonorbank is een kleine non-profit organi- Fitland BOXMEER satie die zich richt op het vinden Woe 6 MAART 18.30 - 22.30 van stamceldonoren voor kinder- Fitland GENNEP en en volwassenen. Vrij 22 MAART 18.30 - 22.30 Fitland GEMERT Zoals ook de voorgaande indoor Za 23 MAART 14.00 - 19.00 cycling marathons, trokken de Fitland KERKRADE instructeurs van Fitland XL alles Zo 24 MAART 10.00 - 13.00 op het gebied van licht, geluid en Fitland VEGHEL show uit de kast om er een spec- Di 26 MAART 18.30 - 22.30

Colofon Vormgeving en opmaak: Redactie en acquisitie: Drukwerk: Verspreiding:

Linda de Kleijne Corné Kremers De Winter media groep Gerritsma reclame & verspreiding service Tel. 0485 – 45 10 64

Neem voor vragen rond acquisitie en redactie contact op met: Corné Kremers T. 0485 – 32 56 34 M. 06 – 10 838 612 E. redactie@thuisinmill.nl I. www.deneijekrant.nl Bankrekening: KVK:

Rabobank 17.52.33.810 56572387

De Neije Krant is een uitgave van Stichting huis aan huis krant gemeente Mill en Sint Hubert. Deze verschijnt iedere even week op dinsdag in een oplage van 5500 exemplaren in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Het bestuur bestaat uit: Valerie Aben, Wilbertoord, voorzitter Bianca Sommers, Sint Hubert, secretaris Wilmien Heijs, Mill, penningmeester Lianne Bongers, Langenboom, bestuurslid Henri Kremers, Mill, bestuurslid

Fitland HELMOND Woe 27 MAART 19.30 - 21.30 Fitland OLYMPIA Do 28 MAART 18.30 - 21.30 Inschrijven kan bij de diverse vestigingen. Hiermee steun je het goede doel, de strijd tegen kanker. Kijk voor adressen en meer informatie op www.fitland.nl

Voeg activiteiten toe aan nieuwe online uitagenda! Sinds vorige week is er een geheel vernieuwde online uitagenda geïnstalleerd op de nieuwspagina InMill.nl. Deze is voor iedereen die activiteiten organiseert in Mill, Langenboom, Sint Hubert

Sint Hubertse ondernemer snelste met clip afscheid Beatrix

Maandagavond 28 januari maakte Koningin Beatrix bekend dat ze van de Troon afstand zal doen. Op dat moment stond zanger BertieLukano al in de startblokken om een nummer hierover te lanceren.

kundig maakte stond de clip al online. Hiermee waren zij de snelste van allemaal, zelfs sneller dan Oranjefan Johan Vlemmix. Dit alles zorgde voor veel landelijke aandacht via diverse radio en TV programma’s.

Dit nummer nam hij bijna 2 jaar geleden al op. Marco van den Broek Multimedia uit Sint Hubert monteerde er direct fotomateriaal onder. Amper 10 minuten nadat de Koningin haar nieuws wereld-

Ondertussen is er ook een echte videoclip opgenomen. Het Kloveniersgilde van Grave heeft de Gildekamer hiervoor beschikbaar gesteld. De clip is via Youtube te bekijken.

en Wilbertoord te gebruiken. Eenvoudig zijn activiteiten zoals voorstellingen, optredens, wedstrijden, vergaderingen en tentoonstellingen snel en gratis toe te voegen. Op deze manier kan iedereen zien wanneer er wat, waar en hoe laat te doen is.

in. Deze is rechtstreeks te bereiken via UitInMill.nl, UitInLangenboom.nl, UitInSintHubert. nl en UitInWilbertoord.nl. Deze uitagenda maakt deel uit van de nieuwspagina InMill.nl, InLangenboom.nl, InSintHubert.nl en InWilbertoord.nl.

Kortom, organiseert u iets in de gemeente Mill en Sint Hubert? Vergeet dan niet deze activiteit toe te voegen aan de online uitagenda! Surf naar de uitagenda, maak gratis een eigen inlog aan en verwerk er al uw activiteiten

Naast het toevoegen van uw activiteiten aan deze online uitagenda, kunt u natuurlijk ook al uw nieuws, persberichten en verslagen blijven mailen naar redactie@ inmill.nl

Open dag basisscholen Mill Op woensdag 20 februari aanstaande organiseren de drie basisscholen in Mill gezamenlijk een open dag op hun scholen. Ouders kunnen dan tussen 8.45 uur en 12.00 uur binnenlopen en kennis maken met het onderwijs op de drie afzonderlijke scholen: Openbare basisschool De Kameleon, Havikstraat 2 tel. 455028 RK basisschool De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 21 tel. 470151 RK basisschool De Straethof, Past. Maasstraat 2 tel. 470150 Aangezien die woensdag een normale schooldag is, kan bekeken worden hoe de leerlingen werken en een indruk verkregen worden van de sfeer in school. Voor informatie wordt gezorgd en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Tevens kunnen de schoolgidsen van de scholen, waarin beschreven staat hoe de scholen werken en welke aspecten zij belangrijk vinden in hun onderwijs, meegenomen worden alsmede een inschrijfformulier. Wij verzoeken u vriendelijk om inschrijvingen van 3-jarigen die in schooljaar 2013-2014 instromen liefst vóór de zomervakantie aan de school van uw keuze door te geven. U kunt natuurlijk ook altijd een afspraak op school maken voor een individueel gesprek en rondleiding.

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


NOOIT MEER SCHILDEREN Wij bekleden het hout aan uw woning met hoogwaardig gecoate pasprofielen. • dakkapellen

• boeiboorden

• windveren

• topgevels

• overstekken etc.

V.O.F. Haku | Europaplein 9 | 5374 BM Schaijk T 0486 462182 | E haku@witgoedspecialist.nl

Duurzaam, onderhoudsarm, kleurecht, decoratief, weerbestendig, corrosie- bestendig. Lange levensduur, 10 jaar productgarantie.

Voor alle werkzaamheden Vakkundig en up to date www.gvbouw.nl mail: info@gvbouw.nl Paul 06-30405739 Bas 06-38570177

Bel of mail voor meer informatie, monsters en vrijblijvende prijsopgaaf of zie onze website: www.remoimprove.nl

Hoogeindsestraat 7a Rijkevoort Tel. 0485-372422 Opblaasbare feestfiguren zoals een Abraham, Sarah, Bruidspaar en Babypop vindt u bij de Verhuurschuur. Maar ook voor spelmateriaal, blikvangers en springkussens voor familie, buurt en kinderfeestjes kunt u bij de Verhuurschuur in Mill terecht.

o o o o o o o o o o oHét o adres voor:

Confetti

Autoschadeherstel - Occasions - Autoverhuur

WIJ WENSEN IEDEREEN ʼN N GEZELLIGE CARNAVAL

Zie de collectie en reserveer via www.verhuurschuur.nl of bel 0485 – 32 56 34 De Verhuurschuur, altijd origineel en nooit te duur!

verhuurschuur.nl

www.

Jo Lucius: “Als ondernemer kom je op weg naar je ondernemersdoelen van alles tegen. Het gaat niet vanzelf en de weg naar het doel is bijna nooit recht vooruit.”

“ De weg naar het doel is bijna nooit recht vooruit ”

Dirk Buis: “Er is altijd beweging, stilstaan is er niet bij. Ondernemers doeltreffend ondersteunen, daar halen wij veel voldoening uit.” De Raam Accountants en Adviseurs is met ruim 15 vakbekwame medewerkers een betrouwbare steunpilaar voor tal van agrariërs en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bel ons gerust, wij gaan graag met u in gesprek...

www.deraamaccountants.nl

Meulenveldt 11a

5451HV Mill

0485-452191 452191

Dorpsstraat 20 | 5453 JV Langenboom | T 0486 43 20 71 | E info@deraamaccountants.nl adv de Raam fase 1.indd 1

03-12-12 15:51


5

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Landelijke Opschoondag 2013 vol extra’s

Inzameling snoeihout in buitengebied

Feestelijke Opschoonmaand in hebben we een vergoeding voor het Land van Cuijk en Boekel verenigingen die meedoen! Voor verenigingen die meedoen met Op 9 maart vindt de Landelijke minimaal vijf leden is er een verOpschoondag plaats. In heel goeding van €20,- per vereniging. Nederland gaan vrijwilligers de Voor verenigingen die meedoen straat op om zwerfafval op te met tien leden of meer is er een ruimen. In het land van Cuijk en vergoeding van €40,- per vereniBoekel doen we daar een schepje ging. bovenop. We organiseren een Opschoonmaand! Doet u ook mee? Opschoondagen voor

Snoeihout is zeer geschikt voor het opwekken van duurzame energie. Daarom wordt in het Land van Cuijk en Boekel schoon snoeihout aan huis ingezameld. Dit gebeurt tussen 25 februari en 22 maart 2013. In een aantal gemeenten zijn reeds enkele stookontheffing verleend. Echter vragen wij dringend uw medewerking om uw snoeihout ter inzameling aan te bieden in plaats van op te stoken.

Omdat de Bestuurscommissie Afvalinzameling dit jaar 25 jaar bestaat, maken we van de Landelijke Opschoondag een feestelijke Opschoonmaand!

Landelijke Opschoondag

middelbare scholen in het Land van Cuijk en Boekel zijn in november vorig jaar gestart met het project No WaYste!. No WaYste! gaat over zwerfafval en hoe we dat samen zoveel mogelijk kunnen voorkomen. In de week van 18 maart gaan leerlingen van het Merletcollege in Cuijk in ieder geval al de straat op om zwerfafval op te ruimen. Gaat de rest van de basisscholen scholen dan ook voor No WaYDe basisscholen zijn de week erna ste!? www.facebook.com/nowayaan de beurt. Op dinsdag 12 en ste of www.nowayste.nl donderdag 14 maart kunnen basisschoolleerlingen in het Land Meedoen! van Cuijk en Boekel weer mee- Wilt u ook de handen uit de moudoen. Samen met de klas de buurt wen steken tijdens de feestelijke rondom de school schoonmaken Opschoonmaand van het Land is leuk en leerzaam. Natuurlijk van Cuijk en Boekel? Surf dan nu hebben we een leuke beloning naar de website en meld u aan! voor alle leerlingen! www.afval.rmb.nl/opschoonmaand

Op zaterdag 9 maart trappen we de feestelijke Opschoonmaand af met de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland is dan aan de slag met het opruimen van zwerf- Opschoonweek voor middelafval en dat doen we in het Land bare scholen: No WaYste! van Cuijk en Boekel ook. Dit jaar De 2e jaars leerlingen van de

15 jaar Bouwonderneming LOOT in Mill In maart is het precies 15 jaar geleden dat Lothar Uphoff (1962) als Bouwonderneming LOOT zelfstandig ondernemer werd. “In 1979 kwam ik als timmerman van school,” vertelt Lothar. “Toen begon ik bij de gebroeders Jacobs hier in Mill. Daarna heb ik nog bij enkele andere bedrijven gewerkt en dat vooral om ervaring op te kunnen doen.” Hij wilde namelijk van meerdere werkzaamheden de fijne kneepjes van het vak leren. “Daardoor ben ik ook gaan metselen. In de praktijk merk je dat je daardoor breder inzetbaar bent en meer kunt betekenen voor iedereen die een beroep op je doet.”

eigen werkplaats te hebben. Voor restauratiewerk komt het wel eens voor dat je geen standaard kozijnen of deuren kunt gebruiken en dan maak ik het op maat zelf.” Ook voor de opslag van bouwmaterialen was extra ruimte nodig en daar had hij aan het Meulenveldt voldoende plek voor.

Huidige tijd

Wat

Het gaat om snoeihout afkomstig van onderhoud aan landschapselementen en van particuliere tuinen in het buitengebied. Een landschapselement is een beplanting in een landelijke omgeving die bestaat uit inheemse boom- en struiksoorten. Deze beplanting is bijvoorbeeld een houtwal, een houtsingel, een bomenrij langs landbouwgronden of een hoogstamfruitboomgaard. Naaldhout is niet geschikt om te verwerken en wordt niet ingezameld. Het snoeihout dat niet door de inzamelaar wordt geaccepteerd, kunnen particulieren aanbieden bij de groenstraat in Haps volgens de daar geldende regels.

Werkwijze

Inwoners van het Land van Cuijk en Boekel die de afgelopen jaren van de gemeente een stookontheffing hebben ontvangen, krijgen een brief met informatie en een aanmeldingsformulier thuis gestuurd. Wij vragen u echter zoveel mogelijk gebruik te maken van het digitale aanmeldformulier. Deze is te vinden op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling – www.afval. rmb.nl. U kunt contact opnemen met het RMB (Afvalinfolijn: 0485 - 338 352) om een aanmeldingsformulier op te vragen, wanneer u niet in de gelegenheid bent zich digitaal aan te melden. Het aanmeldingsformulier dient volledig ingevuld uiterlijk vrijdag 15 februari 2013 geretourneerd te worden aan het RMB.

Meer informatie

Voor alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling: www.afval.rmb.nl. U kunt voor vragen ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485-338352.

minder ruimte nodig voor opslag. Het is dan ook de bedoeling ons huidige pand aan het Meulenveldt te verkopen en wat kleiners te zoeken.” Aan stoppen denkt Lothar voorlopig nog niet. “Dit werk is mooi om te doen. Iedere klus is een nieuwe uitdaging om het zo te maken zoals de klant het voor ogen had. En gelukkig lukt me dat altijd.”

In de tijd dat het slapper is in de bouw is Lothar blij met zijn brede ervaring. “Ik kan alle werken op het gebied van bouw, verbouw en ook renovatie namelijk aannemen. Niet alleen omdat ik veel zelf kan, maar ook omdat ik veel andere vaklieden ken op gebieden die ik niet zelf doe.” Lothar vertelt dat hij vaak als een soort bouwbeGroei Na diverse werkgevers gehad te geleider gevraagd wordt. “Mensen In het kader hebben besloot hij in 1998 een ei- schakelen mij in om een werk uit van het 15 jarig bestaan verloot gen bedrijf B ouwonder nete startming LOOT dit en. “Dat jaar onder alle liep vanaf klanten een dinhet begin erbon. Bel voor erg goed. meer informatie Het werk 0485 – 45 42 93 of varieerde 06 - 51 21 39 47. al vrij snel te voeren en er is dan dus maar van het afhangen van een deur tot het bouwen van complete wo- 1 aanspreekpunt. Men hoeft niet ningen. Dat niet alleen hier in de zelf voor ieder soort werk iemand gemeente Mill, maar dit in de hele in te huren, dat regel ik dan voor regio. We woonden toen aan de ze.” Wolfsculen in Mill en daar hadden we op een gegeven moment te Toekomst weinig plek.” Op het Meulenveldt Op dit moment kiest men eerder bouwde Lothar een nieuwe won- voor het verbouwen van de eigen ing compleet met werkplaats en woning dan verhuizen of nieuw opslagruimte. “Zeker als het gaat bouw. Lothar: “Dat is duidelijk om maatwerk is het handig een merkbaar. Hierdoor heb ik ook

“Ik ben zowel aannemer, klusjesman als bouwbegeleider”

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


e r e o t Sterke, s rbrillen de n i k e z u e i d o &m

Zakelijke dienstverlening voor het Midden- en Kleinbedrijf en

Prijs inclusief basisglas.

vrije beroepsbeoefenaren op het gebied van:

Accountancy & administratie Belastingzaken Salarisadministratie & personeelsaangelegenheden Begeleiding startend ondernemers Subsidies

Ook particulieren kunnen bij ons terecht voor belastingaangiften- en adviezen.

Karstraat 4, 5451 AV Mill Tel.: 0485-470866 www.meulepas.nl

MEGA KORTING! 15% korting op alle verfproducten in de winkel, in de maand februari

15% korting

bij offerte aanvraag in februari en uitvoering voor 1 april

Openingstijden winkel: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 en zaterdag van 9.00 tot 12.30

€ 7,50

U vind ons in Wilbertoord achter Café-zaal Amanshof

KLEINE PRIJSJES al vanaf

Weth. Lindersstraat 66B 5455 GM WILBERTOORD Email: mark@markselten.nl Tel: 0485-479953 mob. 06- 52466579 Internet: www.markselten.nl

En wat een variatie! Brood & banket bakkerij www.bakkerijverkerk.nl

KOM SNEL & PROFITEER, WANT OP=OP!

€ 5,-

60%

€ 12,€ 10,€ 25,-

€ 9,-

KORTING OP DE GEHELE

WINTER Dagelijks vers brood en banket tegen grootmoedersprijzen.

Langenboom: Dorpsstraat 33 5453 JS Tel.: 0486-431283 Fax: 0486-432319 Zeeland: Kerkstraat 63b Tel.: 0486-460460

COLLECTIE

KOM OOK GEZELLIG LANGS

VOOR DE N IE U W E

ZOMERCOLLECTIE 54-51

€ 10,-

€ 5,-

Kerkstraat 13, 5451 BM Mill | 0485 - 471001 | info@5451.nl | www.5451.nl

€ 12,-


7

Bedrijven

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Afscheidscadeautje van Gremmen Footwear Mill Na 10 jaar heeft Gremmen Footwear aan de Stationsstraat in Mill de deuren gesloten. Wel gaan zij door met hun winkels in Malden en ’s-Hertogenbosch. Hans en Chrisan Gremmen willen mede namens hun medewerkers alle klanten bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen. Zij hopen u te mogen begroeten in hun winkel in het overdekte winkelcentrum in Malden, 14 kilometer van Mill of in hun zaak in Den Bosch.

Ter Zake D e onder nemer aan het woord...

Henrie Thoonen – Bosch Car Service Thoonen

En ook kunt u nog steeds terecht in de webshop www.gremmen-footwear.nl Ook bij Gremmen Footwear in Malden en Den Bosch treft u leuke, trendy schoenen voor jong en oud aan. Zij hebben een breed assortiment aan dames- en herenschoenen in alle soorten en maten. En natuurlijk is u klantenkaart ook daar geldig, zodat u gewoon door kunt gaan met sparen. Hieronder treft u een waardebon aan die een bezoekje aan de winkel in Malden nog aantrekkelijker maakt. Knip deze uit en bezoek Gremmen Footwear in Malden!

Waardecheque voor alle klanten van Gremmen Footwear Als dank voor het in ons gestelde vertrouwen deze waardecheque Tegen inlevering van deze bon ontvangt u bij uw eerste bezoek aan onze winkel in Malden een korting van

20%

op de nieuwe voorjaarscollectie

Gremmen Footwear winkelcentrum 21, 6581BV Malden

Muziek van Millse DJ als exportproduct Nederlandse muziek wordt steeds groter buiten de landsgrenzen. In 2011 bedroeg de export meer dan 100 miljoen euro.

Henrie Thoonen

Waarom zelfstandig ondernemer en niet in loondienst? Henrie Thoonen: “Dit is toevallig op mijn pad gekomen. In ‘79 kwam ik van school en toen lag de economie een beetje op zijn gat. Er was weinig werk en stil zitten zit niet in mijn aard. Dus ben ik in het autovak aan het klussen gegaan en van het een kwam het ander. Loondienst is dus nooit aan de orde geweest.” Henrie Thoonen (06-11-1958) is geboren en getogen aan de Margrietstraat in Mill. “Dat ik in deze branche terecht ben gekomen is echt toeval,” vertelt Henrie. “Na de lagere school ben ik naar de LTS in Mill gegaan. Al in de eerste klas moest je een keuze maken. Schilderen, timmeren of metaal. Voor schilderen had ik altijd erg goede punten en daar moest ik volgens de leraar in doorgaan.” Dat trok hem echter helemaal niet. “Mijn vader was timmerman, mijn broer was ook timmerman, maar het was toen erg slecht in de bouw. Een andere broer zat in metaal en daar leek werk genoeg. Maar ik twijfelde nog steeds. Op de avond voor ik op school het briefje in moest leveren wat ik ging doen, ik lag al op bed, riep mijn moeder onder aan de trap: “Wat moet ik invullen?” Ik zei: “Doe maar metaal. En dat is het dus geworden.”

Aan de Hoogakkerweg groeide het bedrijf snel. “De APK keuringen kwamen toen net, er was ook wel eens vraag naar auto’s en dan koop en verkoop je wat. Het begon met twee auto’s maar op een gegeven moment had ik wel zeventig auto’s in de straten staan.” Dat werd te veel dus moest er een andere locatie gezocht worden. Deze vond Henrie aan het Riet in Cuijk. “Ik had graag in Mill gebleven met het autobedrijf, maar er was hier geen ruimte voor me te vinden. De sportvelden van Juliana moesten toen nog verplaatst worden van de Wanroijseweg naar de Langenboomseweg om ruimte

“Het liefst was ik met mijn autobedrijf in Mill gebleven”

behoort Nederland tot de top met artiesten zoals Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack en de uit Mill afkomstige Jochen Miller. Zo stond de Millse trance DJ (Jochen Ten opzichte van 2010 betekent vd Steijn) vorige week nog in Midat dus een stijging van 23 pro- ami Beach samen met lady Gaga. cent. Dat blijkt uit onderzoek van Afgelopen weekend was hij in Buma Cultuur dat onlangs bij het Londen en Glasgow te zien en festival Eurosonic Noorderslag eerder deze maand was Jochen Na de LTS volgde Henrie de MTS werd gepresenteerd. nog te gast in Las Vegas waar hij werkbouwkunde, MTS autotecheen show verzorgde. niek en een opleiding motorvoerDe export van muziek stijgt nu al tuigen. Henrie: “Daar zat ook een zeven jaar op rij. Vooral bij dance ondernemersdiploma bij, maar daar had ik nog nooit aangedacht. Dat kwam pas toen ik na school geen baan kon vinden en ik thuis wat aan auto’s ging klussen.” Dat deed hij toen in eerste instantie samen met Zaterdag 9 februari is snoepwinkel Catootje aan de Oude Langenboomseweg zijn zwager Ger Schakenraad. “Ger in Mill voor het laatst open. had de handelsgeest en ik was monTegoedbonnen kunnen nog tot de 9e februari worden ingeleverd. Zolang de voorraad strekt is er ook nog teur. Dat was aan de Bernhardstraat in Mill en op een gegeven moment snoep te koop, dus iedereen is nog van harte welkom. zijn we naar de Hoogakkerweg in

Snoepwinkel Catootje stopt

Mill verhuisd. Toen zijn we los van elkaar als zelfstandige doorgegaan.”

voor bedrijven te maken. Daar konden we toen niet langer op wachten en is het Cuijk geworden.” Sinds de zomer van 2012 zijn zij aangesloten bij Bosch Car Service. “Daar zijn we erg blij mee. We kunnen zo een nog betere en bredere service verlenen aan onze particuliere klanten. Maar ook voor bedrijven kunnen we nu nog meer beteken op het gebied van onderhoud van auto’s.” ‘Ter zake’ is ook een radioprogramma van de Lokale Omroep Mill. Toen Henrie Thoonen daar te gast was werd ook zijn favoriete top 3 gedraaid: Nr. 1 Golden Earring Long Blond Animal Nr. 2 Gary Moore Still got the Blues Nr. 3 VOF de Kunst 1 kopje koffie Meer weten over Bosch Car Service Thoonen? Zie www.bcsthoonen.nl


GEZOCHT:

OVERBLIJFKRACHTEN Vind jij het leuk om schoolkinderen te begeleiden tijdens de middagpauze?

Dan ben jij wellicht ons nieuwe teamlid!! Een overblijfkracht is een duizendpoot die kinderen troost, helpt bij probleempjes, speelgoed uitdeelt, meespeelt en zorgt dat de kinderen weer fris en uitgerust naar de klas kunnen.

Verder kunt u bij ons terecht voor herstel en verstel van al uw:

Wat bieden wij:

• Een leuke samenwerking met andere overblijfkrachten, een blij gezicht van een kind, een welgemeend dankjewel. • Een vergoeding van €10,- per overblijf van anderhalf uur. • Uw eigen kinderen kunnen wanneer u 1 keer overblijft, 2 keer gebruik maken van de TSO. • U kunt zelf aangeven hoe vaak u per week structureel wilt worden ingezet. • Mogelijkheden tot scholing.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Oranjeboomstraat 4, Mill T: (0485) 45 18 77 E: contact@hetadvies.nl

✓ Onafhankelijk en eerlijk advies voor particulier en ondernemer ✓ Geen provisie of fee maar een vast bedrag per maand ✓ 24 uur per dag inzicht in uw financiële situatie

13s.n:l 20 tadvie he

“Neem contact op voor meer informatie en profiteer van de voordelen” hetadvies.nl is een dienstverlening van:

Uw raadgever, partner en wegwijzer in financiële producten!

Kinesiologie Endermologie Voedingsadvies - Breng balans in je leven - Voel je energiek - Presteer beter Ook voor Prodimed kunt u bij ons terecht Voor een afspraak mail naar info@leeflijn.nl of bel naar 0653656494

WWW.LEEFLIJN.NL

-

Kleding Gordijnen Linnengoed Strijkservice En alle andere werkzaamheden met betrekking tot stoffen.

Voor prijzen zie website www.karinsnaaiatelier.nl of kom vrijblijvend langs.

Karin Bussemaker Kerkpad 5 T: 0485-454628 E: karinsnaaiatelier@ziggo.nl W: www.karinsnaaiatelier.nl

Neem dan contact op met: IKKE, Stichting Kinderopvang Mill info@ikkemill.nl of bel: 0633320309

n Nieuw i

Stomerij openingsactie €5,- per kledingstuk t/m 28 februari.

Openingstijden Maandag: gesloten Dinsdag: 15.15 u tot 19.00 u Woensdag: 13.30 u tot 19.00 u Donderdag : gesloten Vrijdag: 15.15 u tot 19.00 u Zaterdag: 09.30 u tot 16.00 u zon- en feestdagen gesloten Ook op afspraak.


9

Carnaval

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Carnaval/ vastenaovond landse carnaval kent het “Venlose Vastenavondgezelschap Jocus”zijn oorsprong in 1842.

Het feest van Carnaval wordt gevierd. Over de oorsprong zijn de meningen verdeeld. Een verklaring is dat carnaval is afgeleid van “Carrus Navalis”, de scheepswagen die werd meegevoerd bij optochten, een vermenging van lente-en offerfeesten uit de Germaanse en Romeinse riten. De winter werd verdreven en met de lente kon de vruchtbaarheid van de aarde terugkeren. Door de hele geschiedenis van het carnaval loopt niet alleen een vermenging van religie en heidense gebruiken, geregeld was ook te zien dat volk en kerk tegenover elkaar stonden.

de initiatiefnemer is geweest en dat carnaval is afgeleid van “carne levare”, dat opruimen, wegnemen van het vlees betekent. Een overgangsritueel met veel eten en drinken om de drempel naar de veertig dagen vasten voor Pasen te verlagen. Rond het jaar 1000 valt voor het eerst dan ook het woord “vastenaovond”.

In de zestiende eeuw kwam als gevolg van de Reformatie aan de openbare en massale carnavalsviering uit de middeleeuwen een eind en ook in het katholieke zuiden nam de deelname aan het feest af. Pas in de 19e eeuw komt het weer op gang en wordt in een aantal plaatsen in Brabant en Limburg De Roomse Katholieke Kerk gaat er de organisatie van het feest opgevanuit dat zij in de middeleeuwen pakt. Met als voorbeeld het Rijn-

Opnieuw sfeer van weleer op carnavalsdinsdag

In Den Bosch, de bakermat van het bourgondisch carnaval, werd in 1882 de oudste carnavalsclub van Brabant ,de Oeteldonkse Club, opgericht. Ondanks dat in het huidige carnaval een aantal uit het verleden herkenbare verschijningingsvormen zit, is de overgrote meerderheid van de georganiseerde gezelschappen pas opgericht na de 2e wereldoorlog (Kruikenstad Tilburg in 1965.” Krabbegat Bergen op Zoom in 1946). Dat neemt niet weg dat, getuige onder andere de dagbladadvertenties uit die tijd,en in de tweede helft en begin 20e eeuw al in tal van Brabantse en Limburgse plaatsen en de Duitse grensstreek, Sinds enkele jaren is er op dinsoptochten en andere activiteiten dagmiddag tijdens carnaval de plaatsvonden. Sfeer van weleer bij café zaal Royal in Mill. Enkele jaren geVanuit het verleden naar het leden werd deze oude tradiheden is het duidelijk dat carna- tie weer geïntroduceerd. Dit in val de kans geeft om uit de band samenwerking met het Seniorte springen. Even iemand anders en Hobby Centrum, Stichting zijn of iets anders zoals bijvoor- Welzijn Ouderen Mill en de beeld een bloemetjesgordijn. Katholieke Bond van Ouderen. Het kan niet gek genoeg zijn. Het Vanaf het eerste moment direct is prachtig om al is het maar voor een succes. Want tijdens de Sfeer een paar dagen het leven op zijn van weleer is er de mogelijkheid kop te zetten. gezellig te buurten, dansen en Even het strakke pak uit van het borrelen. gewone leven van alle dag. Even Zo ook op carnavalsdinsdag 12 vrij en blij door het leven gaan februari. Dan is iedereen vanaf zonder dat er iets moet of zonder dat er iets van je verwacht wordt. Even in een andere rol dan je doorgaans spelen moet. Carnaval is bij uitstek een volksfeest. Het is namelijk een uitbeelding van de “omgekeerde wereld” niet meer en niet minder. P.M.

13.00 uur weer welkom bij de Sfeer van weleer. De muziek is in handen van Munne Moat en Ik (Jos Driessen en Peter Roijendijk), gratis een kopje koffie en uiteraard gratis een kop snert. Ook de toegang is gratis. Natuurlijk zullen deze middag ook prins Emil en prinses Judith als jubileum prinsenpaar de Sfeer van weleer in café zaal Royal bezoeken. Namens SWOM, SHC en KBO wensen wij u een fantastische carnaval!

Boerenbruidspaar c.v “De Klotstèkers” Op dinsdag 12 februari is het weer zo ver in het “Klottenriek”. Een echte, onechte huwelijksvoltrekking gaat plaats vinden in cafézaal Amanshof. Voor de “Klotstèkers” is dit alweer het 30e boerenbruidspaar dat in de onecht verbonden gaat worden. Dit jaar zijn dit Piet en Karin Verbruggen-Van de Kandelaar. Tot en met 23.11 uur deze dag gaan ze door het leven als:

Hurk van de Vlierbos en van Miet van Karel en Marie Linders van Dijk uut de Mère”

Een hele mond vol maar ook dit gaat weer helemaal goed komen. Wie de “trouwambtenaren” zijn dat moeten we nog afwachten, maar wij geloven niet dat ze de beëdiging zullen doorstaan. De aftrap is al gegeven bij het uitkomen op de pronkzitting, het stro was te vinden tot in de koelkast dus dat beloofd wat te worden. Hierbij nodigen we dan ook iedereen uit om de trouwerij te komen bekijken en daarna aan te schuiven “Piet van Toon van bij de overheerlijke boerenkool Piet en Petronella Ver- met worst. bruggen-Klomp van de Katwieksebaan en De kaartverkoop vind plaats via van Toos van Cornellis café-zaal Amanshof tel: en Antje Reijnen-Cup- 0485-478941 pen van de Hoge steen & Karin van Harrie Tot ziens tijdens de carnaval. van Has en Antje van De boerenbruidspaarcommissie. de Kandelaar van den

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


De Bokken


11 Carnaval

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Jeugdpronkzitting boordevol jong talent!!

Vol programma tijdens carnaval in ’t Lagerhuis Mill Zoals gebruikelijk barst grandcafé zalen ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill tijdens carnaval weer van de activiteiten. Voor zowel groot als klein is er deze dolle dagen volop vertier en entertainment. Dat van live bands tot Millse artiesten en van kindershows tot gezellig borrelen en dweilen. Donderdag en vrijdag voor carnaval staan er 2 buut- en showavonden op het programma met de beste tonpraters en overige acts.

Zondagmiddag 20 januari werd Daarna ging het in een rap temin Sint Hubert weer de jeugd- po door met een Kreatief quiz, pronkzitting gehouden. waar enkele leiders tegen elkaar streden om de felbegeerde ‘eer’. Met maar liefst 14 optredens In het volgende optreden kreeg zat ook deze pronkzitting weer het publiek een heuse droom te boordevol afwisselende optre- verwerken en nam Davy iedereen dens. Natuurlijk gebeurde dit alles mee op reis door een rijke fantaonder het toeziend oog van jeugd- sie waarbij alle raadsleden, nar, prins Thomas en jeugdprinses jeugdprins en prinses aanwezig Mila. waren. Het laatste optreden voor de pauze was een act die ook al op Het programma begon met een de grote pronkzitting te zien was. swingende en spetterende gar- Deze ‘oude’ dansmariekes zetten dedans van de Bokkenpoot- een geweldige showdans neer en jes. Daarna werden even de lieten zien dat ze het nog niet verlachspieren getraind met een buut leerd waren. vol met grappen en grollen over de jeugd van Sint Hubert. Vervolgens Na de pauze ging de show verdging het verder met een toneelspel er met de showdans van de Bokachter een schaduwdoek, wat voor kenpootjes. Als echte cowgirls een mooi effect zorgde. Daar- stalen ze de show. Het volgende na zorgde Helga ervoor, met een optreden was een van de ‘bukse heuse golfbaan waar C.V. de Jagers heikneuters’. Een aantal ‘kleine’ mee op prinsenjacht gingen, dat mannetjes presteerde het om, hoe prins Hein zijn golfkunsten nu in klein dat ze ook mochten zijn, het echt kon laten zien. Het kostte ook het bekende gangnam style hem toch zichtbaar veel moeite en uit te voeren. Daarna was er een werd daarom ook ingemaakt door heuse strijd tussen de jongens en Jeugdprins Thomas! de meisjes, geleid door Dana en

Millse artiesten tijdens carnaval in het Lagerhuis Maandag 11 februari is er bij ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill weer een Millse artiestenavond.

Anna), ’t Oog wil ôk wa, Ex-Jongkers, De Vierde Elluf, Eén Grote Bende (met Prins Emil en Prinses Judith), Ronnie de Wit en LUMA-entertainment. Vanaf 20.00 uur hoort en ziet u Maar ook is er een Gastoptreden er weer tal van zangers en zange- van de Party-Knallers uit Oploo. ressen van eigen bodem. Uiteraard is deze avond de toegang Meer weten? helemaal gratis. Zie www.lagerhuismill.nl Op het podium die avond o.a. Niek en Crossteam, De Professors (winnaars Blèrlied), M & M’s, Vur Mekaar (met Boer Ties en Boerin

Bregje. Waarbij de meisjes net te sterk waren voor de jongens…… Vervolgens hadden de jeugdprinses en haar hofdame hun oren goed te luister gelegd bij de leiding. Zij wisten over elke leider wel het een en ander te vertellen wat ze afgelopen jaar hadden meegemaakt. Geert, Bart, Jen en Stan kwamen daarna op het podium om live het lied te zingen waarmee ze ook hebben geprobeerd de schlageravond te winnen. Dat lukte toen net niet, maar deze middag gaven ze een spetterend optreden. Als één na laatste optreden kwamen de ‘kwatsjatters’ op het toneel. Deze heren brachten een ode aan de oude ‘Kwats’. Met een vernieuwde samenstelling kunnen ze nog jaren vooruit. De jeugdpronkzitting werd natuurlijk afgesloten met de winnende jeugdschlager van de ‘goatgirls’. Zij brachten, met hun ‘rocky bocky style’, voor de laatste keer de zaal in beweging!

Donderdagavond 7 en vrijdagavond 8 februari is het bij ’t Lagerhuis genieten van de beste buutreedners. Op het programma die avonden diverse kampioenen zoals o.a. Andy Marcelissen, Rien Bekkers, Rob Scheepers, Frans Bevers, Dirk Kouwenberg, Rob Kemps, Ad Vermeulen en Alex Wintermans. Presentatie is in handen van Bertie Lukassen. Informeer bij ’t Lagerhuis naar de

beschikbaarheid van toegangskaartjes. Vervolgens is iedereen klaar voor carnaval. Dat start bij ’t Lagerhuis officieel op zaterdagavond om 21.00 uur met Jetset en DJ Stephan. Deze laatste zal ook op zondagmiddag vanaf 15.30 uur de muziek verzorgen tijdens de prijsuitreiking van de grote carnavalsoptocht en coverband Random neemt het om 20.00 uur van Stephan over. Op maandag is ’t Lagerhuis dweilhalte en om 17.00 uur start er een daverende kindershow. Vanaf 20.00 uur staan er diverse Millse artiesten op het podium. De laatste carnavalsdag is het alles behalve rustig. Dan namelijk om 17.00 uur de grote meneer Kaktus show en vanaf 20.00 uur een après-ski party met DJ REsound. Meer weten? Zie www.lagerhuismill.nl. Hanneke, Stephan en Patrick Weren wensen u fantastische carnavalsdagen!

Drukke en geslaagde regionale zitting in Mill Robert Verburg en Marinka Linssen nieuw prinsenpaar

Vrijdagavond 1 februari organiseerde SCM ’t Gèrmelaand weer een pronkzitting speciaal voor iedereen met een verstandelijke beperking. Ieder jaar opnieuw wordt deze Regionale zitting druk bezocht. Het feest begon in de theaterzaal van Myllesweerd met de verschijning van het eigen prinsenpaar. Dit keer waren dat Robert Verburg uit Escharen en Marinka Linssen uit Heijen. Samen met prins Emil en prinses Judith van ’t Gèrmelaand, de vele bezoekers, muziek van Ad en René Goossens en tal van optredens maakten ze er een groot feest van. >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


G e r m e l a a n d


verkuskoppe


K l o t s t e k e r s


15

Carnaval

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Pronkzittingen c.v. de Bokken “Kei Moi”

Vrijdag 18 en zaterdag 19 januari werden de pronkzittingen van c.v. de Bokken gehouden, in een voor deze gelegenheden prachtig ingerichte theaterzaal, in de Jachthoorn. Licht en geluid waren in prima handen van Atlantic Power en de sjouwbokken ondersteunden de deelnemers met hun optreden. Centraal in de pronkzittingen stond het prinsenpaar, Prins Hein d’n urste en Prinses Anja. De voorzitter van c.v. de Bokken stelde de gehele club voor aan het, in grote getale opgekomen, publiek. Na het voorlezen van de proclamatie door het prinsenpaar, openden “De Goat Girls” de avonden met het zingen van de jeugdschlager: “Rockie Bokkie style”. Hierna brachten de dansmariekes hun eerste dans van de avond met de gardedans die er weer perfect uitzag. “Disarronnis” bezongen, verkleed als alpenmeisjes en vertoevend in de bergen, het wel en wee van Prins Hein en Prinses Anja en de gebeurtenissen in Sint Hubert op voortreffelijke wijze. “De Bokkepootjes” brachten als echte “cowgirls” een prima uitgevoerde showdans op de planken ingestudeerd door Marian Maas. Na afloop van deze dans werd Marian in de bloemetjes gezet vanwege het feit dat ze, na jaren de (kleine) dansmariekes getraind te hebben, ermee stopt. “Bij en gerapt” liet ons terugkijken op de babyperiode van de hofhouding. Een kort en krachtig optreden waarmee ze de lachers op de hand kregen. Daarna kwam “Nar de Kleine” met een verrassende buut waarin hij het prinsenpaar menigmaal op de korrel nam. Na al dit “geweld”, en dat uit de mond van zo’n “Kleine nar”, was het weer tijd voor “Rieleks”. Dit keer zocht men de rust en de spanning in het oerwoud op. Met

hun droge humor en prima acteertalenten wisten ze de zaal weer goed te vermaken. Direct na de pauze verrasten “Dur mankeert helemaol niks an” (ex-dansmariekes) niet alleen het prinsenpaar maar ook het publiek met een perfect uitgevoerd dansoptreden welke was samengesteld uit “gouwe ouwe” showdansen. “De Die Dé Doen” brachten, op de voor hun gebruikelijke wijze met goede tekst, zang en dans, vertoevend op de camping, diverse gebeurtenissen van het prinsenpaar aan het daglicht. “das toch nie Normaal”! “De Daltons” wisten op een humoristisch wijze de zaal te amuseren en zelfs Prins Hein in verwarring te brengen. Dat ze op zo’n gemakkelijke manier aan de scepter kwamen hadden ze niet verwacht. De showdans van de dansmariekes zag er dit jaar weer super uit en was een echte “Dance” act. Geweldig om te zien wat deze meiden, na zes jaar gedanst te hebben, neer weten te zetten. Helaas worden “kleine meisjes groter” en besluiten ze, op Evie Schotanus na, te stoppen. Wie weet, zien we ze toch nog eens terug op de pronkzittingen. “De knapste Takkenwijven” gingen terug in de tijd. Met zang, dans en beeld gaven zij een weergave van alle optredens die ze de afgelopen jaren hadden gedaan met Prinses Anja in hun Midden. Dat Prins Hein ook wat vrouwelijke trekjes heeft liet hij zien als danslerares aan “d’n poal”. Als laatste optreden, zowel letterlijk als figuurlijk, kwam “Theyke de vuilnisman” in de ton. Ook nu wist hij weer op voortreffelijke wijze, met zijn belevenissen als vuilnisman en tijdelijk schilder, de zaal op zijn hand te krijgen. Aan het einde van zijn optreden verrasten de kinderen van Theo de Wit hun vader met een

mooi filmpje waarin ze aangaven waarom zij het zelf ook zo leuk vonden dat hun vader 11 jaar lang in de ton heeft gestaan. Daarna kwam voorzitter Antoine van Loon van c.v. de Bokken op het podium om Theo in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn 11 jaar lang buutreednen. De verrassing werd voor Theo compleet door de benoeming tot “Superbok 2013” van Sint Hubert. Inzet, betrokkenheid en vooral zijn doorzettingsvermogen zijn kenmerkend voor hem. Theo, “super” en dik verdiend. Als afsluiting van de pronkzittingen zongen “Dé Die Dé Doen” de carnavalsschlager 2013. Alle avonden werden weer op uitstekende wijze en met veel gevoel voor humor gepresenteerd door Harm Litjens en muzikaal ondersteund door “Engsele”.

Boeren, burgers, feestneuzen en sfeer van weleer bij café Royal Café Royal aan de Kerkstraat in Knarf en Ko de kinderen vermakMill heeft weer een gevarieerd en met zijn kunsten en kapriolen. programma in elkaar weten te zetten voor carnaval 2013. Maandag: Boer Ties en boerin Anna vieren Alle dagen zijn deze activiteiten op carnavalsmaandag hun boergratis toegankelijk en er is voor enbruiloft in café zaal Royal. Dit groot en klein wel wat te vinden. begint er al om 11.00 uur met Bekijk het programma en ontdek d’n urste koffie en na een koffizelf: Carnaval vier je samen en etafel kan vanaf 15.00 uur iederoveral, maar zeker in café Royal! een Ties en Anna feliciteren. DJ feestzanger Ronnie de Wit zal de Zaterdag: muziek verzorgen. Tevens is café Carnaval begint in café Royal met Royal die dag dweilhalte. een groots gezamenlijk openingsbal op zaterdagavond 9 februari Dinsdag: om 21.11 uur. De organisatie hi- De laatste dag van carnaval staat ervan is in handen van grandcafé bij café Royal de Sfeer van weleer het Centrum, café Royal en Sticht- vanaf 13.00 uur weer op het proing Carnaval Mill. DJ REsound zal gramma. Een vastenmiddagbal er de tent op kop gaan zetten en met muziek van ‘Munne moat en voor de leukst verklede groep zijn ik’ en voor alle bezoekers een graer in de vorm van consumptie- tis kopje koffie en kop snert. Vabonnen prijzen te winnen. naf 13.30 uur kan iedereen weer inschrijven voor de spectaculaire Zondag: Trappertrekkertrek, die in de Op zondag is er vanaf 13.00 uur Kerkstraat gehouden zal worden. een carnavalsoptochtparty. DJ Om 19.00 uur is het frikadellen REsound zal iedereen in de juiste eten in het café. stemming brengen voor de optocht die vanaf 14.11 uur door de Ineke, Broer en alle medewerkers Millse straten zal trekken. Later wensen u te gekke carnavalsdadie middag is er ook de prijsuit- gen. Kijk voor meer informatie op reiking en vanaf 16.30 uur zal www.caferoyalmill.nl

Halfweg den dag kende ze af en tow host niemer trug. Ze zitte dan of òlling onder de modder, of ze zing mekant òlling in dùrre jas gekrope. En toch hebbe ze nog schik..ik denk dè zullie ut òk mòi beginne te veine…en misschien lache ze wel um ons.. às wij dur wer stòn te gape.. dur de goas hen..mè un rooi neus en zònne glinsterende drup.. dur onder oan.. want dan krijde soms.. unne hellen andere kijk op iemes..en geluuf ming nou mar.. want zoewe heb ik òk duk.. gelache vruger..en zòlang, gè mar.. mè mèkaar kunt blijve lache… Um dè den Váástenaovend-op- En um dè ons Kuningin hè gezeet.. desser mè ophoud..moese tocht er òn zit te komme..en alle tillevisie programma’s, dieer overal deur wil.. moete die werkmense dur bij de Kerk nou, jen ovend plàts make.. um ovver ons Kuningin te prote..en niks in weer en weind, dur gòn dan lof hierover..En dùrrum.. ligge te strote..want de weg,. of better,. ut plein,. moet kloor.. krijge wij nou unne Kunning en.. unne Kunningsdag ..neije Here..neije wette,.en dùrrum is dè nou.. in de ònkammende jorre.. vort op den 27ste april.. en niemer op den 30ste..Ja, ut is mar dègge ut wèt..Ik zou ut

Wùrrum… Dùrrum…

Pietje

CO LU M N

de Grondwerker

namelek gruwelek vervelend veine..às gullie dur.. iemest .. hellemòl allieën..op den 30ste april hen zouwt kamme gefietst.. mè`un olling versierde oranje fiets..wor op gè dan zit te trappe..mè unne oranje stropdas um..mè ok nog unne knup dur in.. van mischien wel drie joor trug..en zònne zelfde sort jas..ovver de bòks zulle we ut nog mar, nie hebbe..die zal dan òk wel nòvenant zing… En Wùrrum heb ik di nou geschrivve??..Um.. dè gullie nou.. allemòl …nog net tijd genòg het, um ow eige vur diejen optocht op te geve… en;. mee te doen…Vat ow fiets… verft ze oranje…dieje stropdas um..en zoewe.. en kloor is Ties.. en dan bende..às ge un bietje deurdrinkt.. nò den optocht.. wer net op tijd trug en nuchter.. um den Boer en Boerin te felicitere en dan hoefde òk niemer nor huis.. want gè .. geraakt dan van eiges ..in de …Sfeer van Weleer… Dùrrum…unne goeie Váástenaovend..en ik zie ow nog wel.. Haw doe en alaaf! Pietje de Grondwerker


Carnaval

in Grandcafé ‘t Centrum Kerkstraat Mill

Voor bruiloften, partijen, recepties, familie- buurt- en bedrijfsfeesten bent u bij café zaal Amanshof aan het juiste adres. Maar ook voor vergaderingen of een avondje gezellig borrelen kunt u bij ons terecht. Zin in een lekkere snack? Bezoek dan onze cafetaria!

Café, zaal en cafetaria Amanshof Wethouder Lindersstraat 68 5455 GN Wilbertoord Tel. 0485 – 47 89 41

Zaterdagavond vanaf 21.00

Grandioos Openingsbal met DJ Resound In samenwerking met Broer en Ineke één groot feest bij Café zalen Royal

Zondag

Na de geweldige optocht is het feest in het Centrum Wat hangt de prins Emil nu weer boven het hoofd??????? Eskimo’s in Mill ???????

OPGERUIMD STAAT NETJES NU OOK OP ACCU

Maandag

Dweilen van kroeg naar kroeg door Mill met DJ Tom Vanaf 16.00 tot 21.00 uur Eetcafé

160 mét AP n e u c ac BGA 85 JS AL 100 RI lader ACTIEP

Dinsdag

9 € 46 78

Om 11.11 uur groot carnavalsontbijt met Prins Emil, Prinses Judith en dan naar de kinderoptocht ---- graag eerst opgeven ----vanaf 16.00 tot 20.00 uur Eetcafé

€5

vanaf 20 30 uur Sluitingsbal van deze carnaval. De laatste uurtjes voor Prins Emil en prinses Judith En ons jonkerpaar Teun en Susanne. Ze maken er nog een knalfeest van.

WWW.STIHL.BE alle acties zijn geldig van maart tot einde juni 2012

Gecomi BV Cuijksedijk 5 5451 NP Mill Tel.: +31 (0)485-451072 UW VAKHANDELAAR, STERK IN STEVIG WERK Vraag naar de actievoorwaarden

NO GK VO AART OR DE EN BE SH OW SCHIK AVO B ND AAR EN !

Toos Lange Coaching

Gericht op kinderen en volwassenen Lvsc geregistreerd

› Supervisie, Intervisie, Coachen › Studie, loopbaan begeleiding.

Carnaval

Lagerhuis Mill

› Team coaching

in het

› Persoonlijke begeleiding met specifieke hulpvraag

Programma 2013:

› Jeugd en jongeren trainingen in sociale vaardigheden.

Do. 7 en Vr. 8 februari 20.00 u: show- en tonproatersavond Za. 9 februari 21.00 u: Jetset en DJ Stephan

Beerseweg 52, 5451 NR Mill Tel. 06 10800754

Zo. 10 februari 15.30 u: prijsuitreiking optocht DJ Stephan

www.tooslange-coaching.nl

Zo. 10 februari 20.00 u: coverband Random Ma. 11 februari 17.00 u: Kindershow Ma 11 februari 20.00 u: Millse artiestenavond met: Met op maandag gastoptreden van de

Party-Knallers uit Oploo Niek en Crossteam, De Professors (Winnaar Blérlied 2012 en 2011), M & M’s Vur Mekaar (met Boer Ties en Boerin Anna), ’t Oog wil ôk wa (Juliana Dames)

Ex-Jongkers, De Vierde Elluf, Eén Grote Bende (met Prins Emil en Prinses Judith) Ronnie de Wit, LUMA-entertainment Di. 12 februari 17.00 u: Grote Meneer Kaktus Show Di. 12 februari 20.00 u: DJ REsound après-ski feest

www.lagerhuismill.nl


17

Carnaval

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Fantastische pronkzittingen in Langenboom!

Wat waren het weer fantastische pronkzittingen bij de Verkuskoppe in Langenboom! Met zang, dans, muziek, toneel en veul kwats hebben de deelnemers er geweldige avonden van gemaakt.

gen de blauwe vuilniszak moesten opblazen om aan de weg te zetten. De showdans van de dansgarde was fantastisch en door de meiden zelf bedacht. Zelfs percussionist Wilantkon niet meer stil blijven staan en danste mee op Gangnam-style. Super gedaan, Door Prins Jan 5e en Prinses meiden! Linda werd de avond geopend met het voorlezen van hun procla- Het volgende optreden vond matie. Het prinsenpaar is een en- plaats in de sauna, compleet met thousiast stel met hun lijfspreuk: ligbedden en rustgevende ham‘Gin getob, mar gas derop!’ Hier- mam-geluiden. Hier kwamen de na openden de dansmariekes buren ‘Grad en Grada’ (Gerard de avond met hun gardedans. en Marga) elkaar tegen, beiden Maud, Esmée en Lies zetten hun toe aan een relaxt dagje uit. Waar beste beentjes voor en maakten er Grad zich helemaal kon oversamen een wervelende dans van. geven aan de energie en rust van de sauna, had Grada meer moeite Hierna de film: ’t Is mar flauwekul’. zich te ontspannen. Uiteindelijk Moppen werden op prachtige had ze, na zo’n groene gezondwijze uitgebeeld door leden van heidslunch, vooral zin in friet. de carnavalsvereniging. Zo was er Jessy Hendriks kroop in de huid een oplettende vrouw die de man van ‘Ben nie Zat’, een licht aanvan de strooiwagen telkens kwam geschoten type dat moeilijk van waarschuwen dat hij zijn lading de fles af kon blijven. Zo at hij in verloor… een restaurant smakelijk de toAls eerste in de ton stond Hen- matensoep van zijn buurman op, ny van Kuppeveld als ‘Hanneke’. die daarna moest bekennen dat Wat die toch allemaal in De Neije hij die soep ook al een keer gegeKrant las? De 4-daagse die ‘ach- ten had... Ook slakken stonden teruit’ loopt en een bejaardenhuis op het menu bij Bennie, maar het dat een reünie organiseert voor duurde even voordat deze de weg oud-bewoners. Of je bij verhin- naar huis hadden gevonden. dering even wilt afmelden…Nie te geleuve, toch? De groep ‘Wittegeit’ (Dorus, ‘Nel en Toos’(Yvonne en Emma) Mark, Marleen, Jan, Paul, Theo, maakten zich druk over hun lijn Marga, Henrita) kwam met de 2 en hadden moeite met ouder slimste teams uit de quiz om te worden. En alles gaat zo hangen! strijden voor de titel Slimste In de tietenkliniek wilden ze Langenbomer. nieuwe borsten gaan kopen, Ze hadden de ‘beauty en de brains’ maar uiteindelijk ontdekten ze en zongen over ganzenstront op dat je toch maar beter jezelf kunt de Kuulen. blijven… mét verlepte theezakjes. Volgens deze slimmeriken heeft Mill ’t allemaal ‘nèt nie’: wèl een Ook Mieke van Kuppeveld kroop boot, geen water en wèl een spoor, weer in de ton, speciaal ter gele- geen trein. Als laatste knalde het genheid van zoon prins Jan. Dit Prinsenlied door de zaal, door bleek voor haar de 22e keer te iedereen volop meegezongen. zijn, dus tijd voor een huldiging Henrita Bens ontving een en bloemetje. bloemetje, omdat ze voor de 11e Als sollicitante voor kapster wilde keer op de planken stond. ze haar klanten een oor aannaaien Voor Wimke (Kremers) was het en verzorgde ze ook de allergoed- groot feest. Want… ‘ge roait ’t koopste behandelingen: zakkam- nôit’… hij was jarig! Zijn vrouw men voor 1,50. Ze hadden thuis Bets raakte hem graag met een zó niks, dat ze op maandagmor- mooi gedichtje, maar soms ook

Pronkzittingen Mill in de Overgang!

met de braadpan. Als cadeau kreeg hij een schilderij van tante Nel dat hij liever ín de openhaard zag dan een meter erboven. Wimke is dit jaar ook ‘d’n boer’ van Langenboom, dus we zullen nog wel meer van hem horen. De avonden werden door de vlotte muzikale begeleiding van de Herrieschuppers aan elkaar gebreid, die zeker van toeten en blazen weten. Alle deelnemers tesamen hebben gezorgd voor ouderwets gezellige avonden bij de Verkuskoppe. Eén ding is zeker: met de carnaval in Langenboom komt het helemaal goed! Dit jaar waren de pronkzittingen niet meer in de concertzaal. De Gèrme zijn met hun hele gevolg verhuisd naar de nieuwe Gèrmestal “Myllesweerd”. Zeker het eerste weekend was nog te merken dat er sprake was van een echte overgang. De geluidstechnici hadden nog wat moeite het geluid goed in orde te krijgen. Maar daarentegen was de aankleding van de zaal werkelijk fantastisch! Er was tot in de kleinste details aan sfeer gewerkt. De pronkzitting begon al ijzersterk met een hoogtepunt. Prins Emil en prinses Judith kwamen al vendelzwaaiend binnen. Dit terwijl live op het podium “Brabant” van Guus Meewis gezongen werd. Op de achtergrond kwamen op het scherm prachtige oude foto’s voorbij uit 55 jaar carnaval. De dansmariekes van de Foekepot mochten daarna de pronkzitting openen. Ze hebben weer een grote groep danseressen. Maar met liefst 11 meisjes zag het er op het podium geweldig uit. De ex-prinsessen fietsten daarna door Mill heen. Ze hielden hier en daar even pauze om anekdotes te vertellen over mensen uit Mill die afgelopen jaar in het nieuws geweest zijn geweest. Maar er was nog heel wat nieuws wat niet vermeld was door deze dames. Na de ex-prinsessen stond het Neijs Marieke op het podium. Deze serveerster kwam rechtstreeks vanuit het Centrum en tapte even uit een heel ander

vaatje. De dorpspolitiek werd op een sfeervolle manier met alle aanwezigen gedeeld. Ut Klien Grut wist na Neijs Marieke wel goed hoe om te gaan met de overgang van de ene burgemeester naar de andere. Via twitter en het scheppingsverhaal van Mill kwamen ze toch uit op een nieuwe burgemeester voor de Bende van Mill. Dansgarde de Germills was een goede afwisseling na drie gesproken stukjes. De dames dansen een hele vlotte gardedans op moderne muziek. De pronkzitting mag dan wel in de overgang zitten naar een nieuwe plek. Eén ding blijft altijd hetzelfde. Want Jut en Jul traden dit jaar voor de 33e keer op tijdens de pronkzittingen in Mill. Dit vierden ze samen met de zaal door een meezinger ten gehore te brengen die werkelijk door alle aanwezigen meegezongen werd. Na hun act vlogen de opvliegers door de zaal. In een zeer mooi aangeklede act vertelden de Bravro’s hun verhaal vanuit een legbatterij. Hierna kwamen de deelnemers van Heddekkes het podium op. Zij hadden een mooie toekomstvisie. Waarbij het beste idee zeer zeker de overgang van Messi naar Juliana was. Zij werden gevolgd door De Bent zonder Vent. Deze dames brachten behalve muziek, ook heel wat sfeer en show met een opkomst als nonnen.

de tijd was. De jonge broeder die de oude heer moest verzorgen, en alle problemen die erbij komen kijken werden zeer vermakelijk neergezet op het podium. Ze werden gevolgd door de vrienden van de prins die als Skon Spulleke een lied ten gehore brachten terwijl ze schijnbaar over het podium scheerden. Het werd alleen maar mooier toen daarna de GerMills hun showdans op de vloer brachten. Een sterk uitgevoerde dans op hedendaagse muziek. Frenske nam ons daarna in zijn buut weer helemaal terug in de tijd. Want Frenske was precies even oud als de carnavalsvereniging. Dus moest tot de bodem uitgezocht worden waarom Frenske geen prins mocht worden. Dit deed hij in een ouderwets goede buut. Na de ziekenhuistaferelen van Duk Zat en de bandparodie van de Ex-Prinsen was het tijd om een eind te maken aan een heel gezellige avond. Dat werd in stijl gedaan door de Professors die hun Germenlied ten gehore brachten. Al weer voor het derde jaar achter elkaar hebben zij de carnavalshit van het Germenland geschreven. En Daarmee kwam een knallend eind aan de Millse Pronkzittingen.

Dedie was een stuk wat goed bij >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


NIEUW! ELT collageenlichtbehandeling 25 minuten van €36, voor € 29,95 95

• Reiniging van de huid • Masserend aanbrengen van activate cremé • ELT [15 minuten] • Masserend aanbrengen van de cultivate creme

Rittenkaarten ELT behandelingen 10 rittenkaart = 1 rit gratis 20 rittenkaart = 2 ritten gratis

Beauty Zone de Wellnessboot Hoogveldseweg 1 Mill l +31 (0) 485 47 17 17 l info@wellnessboot.nl www.wellnessboot.nl


19

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Beauty afdeling Wellnessboot introduceert ELT

De Wellnessboot aan de Hoog- nieuwe ontwikkelingen op het geveldseweg in Mill beschikt over bied van beauty en lichaamsvereen uitgebreide beauty afdeling. zorging. Een van de nieuwste producten op dit gebied is de ELT Deze schoonheidssalon met een behandeling.” Dit is een innoenorm breed aanbod is echter ook vatieve licht- en wellnessbehanlos van de Wellnessboot te bezoe- deling, die kan zorgen voor een ken. “Er zijn best veel mensen die zachte en natuurlijke huidverjongdat nog niet weten,” vertelt Beauty ing. Angelique: “De eerste tekenen manager Pleunie Smolders. “Maar van huidveroudering zie je opals men geen zin of tijd heeft voor treden in het gezicht, de hals, het de sauna’s in de Wellnessboot, dan décolleté en de handen. De ELT is kan men ook alleen reserveren de nieuwste methode om de huid voor een schoonheidsbehande- te verjongen en de conditie ervan ling, massage of welke van onze te verbeteren.” mogelijkheden dan ook.”

ELT behandeling

Winter dip

Bij een ELT behandeling wordt gebruik gemaakt van een breed lichtspectrum dat ondanks de zeer effectieve werking veilig en zacht voor de huid is. Pleunie: “Nieuwe

producten testen we eerst zelf. Dan weet je ook waar je het over hebt. Bij deze ELT behandeling merkten we dat je er ook meer lichamelijke energie door kreeg. Daardoor is deze ook uitermate geschikt voor iedereen die last heeft van een winterdip.”

Behandeling

Tijdens een ELT behandeling wordt de huid eerst gereinigd, waarna de collageen Activate crème masserend wordt aangebracht. Vervolgens neemt u 15 minuten plaats onder de ELT lamp en afsluitend wordt de collageen Cultivate crème masserend aangebracht. “Het gevoel van deze ELT behandeling moet je eigenlijk gewoon zelf ervaren. Daarom bieden we de lezers van De Neije Krant

ook een speciale korting.”

Aanbieding

De ELT behandeling duurt 25 minuten en kost € 36,95. Voor lezers van De Neije Krant zijn de kosten voor een behandeling slechts € 29,95. Deze behandeling is ook aanvullend te boeken bij een gezichtsbehandeling. De kosten bedragen dan € 25,00. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van rittenkaarten, deze zijn er in 10 ritten en 20 ritten. Neemt u een 10 rittenkaart dan krijgt u 1 behandeling gratis.

Openingstijden Inloop spreekuur bij Dorpsraad Maasziekenhuis LangenFysiosupport in Mill Pantein boom tijdens actief bij carnaval optocht

Die mogelijkheden worden telkens aangepast en uitgebreid. Zo vertelt Beauty specialiste Angelique van der Heijden: “We volgen alle

Het is niet altijd noodzakelijk om met een blessure of aandoening uw huisarts te raadplegen. U kunt voor advies of behandeling ook rechtstreeks naar een fysiotherapeut gaan, maar dit kan extra kosten met zich mee brengen.

Iedere maandagavond van 18.00u-19.00u kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur bij FysioSupport. Verschillende fysiothe- Tijdens de carnavalsoptocht in rapeuten staan dan klaar om u van advies te voorzien over uw blessure Langenboom, op maandag 11 februari, hoeft u geen kou te lijden. en /of aandoening. Veel voorkomende vragen in de praktijk zijn: - Moet ik met mijn verzwikte enkel rust nemen? - Mijn knie doet pijn met fietsen, hoe kan dat? - Wanneer mag ik na die zweepslag in mijn kuit weer sporten? - Hoe moet ik koelen met ijs? - Hoe kan ik me op een Elfstedentocht voorbereiden?

De Dorpsraad zorgt voor broodjes met heerlijk warme worst, erwtensoep, koffie en chocomel. Dat gebeurt bij bakkerij Verkerk aan de Dorpsstraat vanuit de evenementenwagen; ook komen we naar de mensen toe die de optocht bezoeken.

Dus, heeft u een vraag over uw sportblessure (in het weekend opgelopen?), of wilt u weten hoe u met uw klachten op een verantwoorde manier kunt omgaan? U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur in het pand van Fitland op de Hoogveldseweg Tevens zijn er toiletten bij de wagen. 1 (ingang Hotel). Voor meer informatie over onze praktijk, het inloopspreekuur en contact per mail, bezoekt u onze website: www.fysiosupport.com

Maandag 11 februari 2013 zijn de poliklinieken en de röntgenafdeling van Maasziekenhuis Pantein gesloten.

Meer weten of reserveren? Zie www.wellnessboot.nl of bel tel. 0485 – 47 17 17.

Millse carnavalsoptocht toch door centrum Even leek het erop dat de carnavalsoptocht zondag 10 februari niet door de Kerkstraat in Mill zou kunnen trekken. Dat omdat er op dit moment een nieuwe bestrating komt tussen Myllesweerd en de kerk. Het winterse weer zou mogelijk spelbreker kunnen zijn voor de route van de carnavalsoptocht. Gemeente en aannemer hebben echter laten weten dat alles in het werk zal worden gesteld om dit toch te realiseren.

Het hekwerk rond de werkzaamheden zal zondag 10 februari tijdelijk verplaatst worden om de optocht door te laten. Publiek kan Ook de bloedafname in Beuwel op de trappen van Myllesweerd gen en de prikposten van het staan, niet aan de kant van de kerk. Maasziekenhuis in het Land van Nadat de optocht voorbij is zal het Cuijk en Noord-Limburg zijn gedeelte waar gewerkt wordt weer gesloten. worden afgesloten. De prinsenwagen, met de die dag jarige prins Dinsdag 12 februari 2013 zijn Emil en prinses Judith zal de pasde prikposten in Cuijk en Haps serende optocht bekijken vanuit nog wel gesloten, maar de overige de Burgemeester Verstraatenlaan. prikposten in de regio zijn geZij zullen na de optocht aansluiten opend. om het resterende gedeelte van de optocht mee te rijden. Ook de poliklinieken, de röntgenafdeling en de bloedafname Zie voor meer informatie rond in het Maasziekenhuis zijn weer carnaval vierend Mill geopend. www.germelaand.nl >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


Waarom werken bij van Gemert ? Vraag het eens iemand die bij ons werkt ! Ter versterking van onze teams in Overloon zijn wij op zoek naar:

• • •

Elektriciens agro/utiliteit Elektriciens woningbouw Monteurs zonnepanelen

Van Gemert Installatiegroep is een middelgroot totaalinstallatiebedrijf. Vanuit ons kantoor in Overloon adviseren, realiseren en beheren wij met ruim 65 betrokken medewerkers alle voorkomende technische installaties in woningen en woongebouwen, agrarische sector, utiliteitsbouw en industrie. De spirit van een familiebedrijf, aandacht voor innovatieve werkwijzen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden maken van Gemert tot een aantrekkelijke werkgever. Klantgerichtheid, teamgeest, initiatief tonen, zelfstandigheid en flexibiliteit zijn belangrijke kerncompetenties die we dan ook van iedere medewerker verwachten. Geïnteresseerd ? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jack Brienen, Hoofd P&O, tel: 06-53703216. Je kunt je sollicitatiebrief sturen naar j.brienen@vangemertbv.nl of naar onderstaand postadres. Van Gemert Installatiegroep BV Oploseweg 12b 5825 HN Overloon

Totaalservice voor uw auto, camper en bedrijfswagen. Autobedrijf Ce-Ho Hertsweg 3a – Mill l T 0485 - 470 777 Nevenvestiging van: Ce-Ho Trucks en Ond. T 0485 - 451 424 Gratis APK bij kleine en grote onderhoudsbeurt


21

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Leerzaam vrijwilligerswerk theatertechniek in Myllesweerd de programmering van veel leuke voorstellingen en films. Omdat nog meer inbreng welkom is, zoeken wij, de activiteitencommissie (subcommissie Filmhuis Mill en subcommissie theaterprogrammering) nog meer leden.” Ineke vervolgt: “Het is niet alleen leuk om de activiteiten te plannen, je leert ook organiseren en je komt regelmatig voor verrassingen te staan. Daarnaast krijg je inzicht in het reilen en zeilen van de theaterwereld. Je komt veel te weten over dingen waarvan je echt geen flauw idee had dat ze zo gingen. We werken met gemotiveerde mensen en hebben een ruim budget tot onze beschikking. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng. Daar wil ik wel aan toevoegen dat je als activiteitencommissie uiteindelijk samen verantwoordelijk bent voor de programmering en organisatie. Je hoeft dit beslist niet alleen te doen. Eén keer per maand wordt er vergaderd en voor de rest kun je helemaal je eigen tijd indelen voor voorbereidingen, overleg, organisatie en het samenstellen van eventuele subcommissies.”

Belangstelling?

Cultureel Centrum Myllesweerd is op zoek naar meer enthousiaste Al sinds de opening van Myllesweerd, zo’n tien maanden geleden, wordt het Cultureel Centrum gerund door veel vrijwillige krachten. De theaterzaal, in het hart van het gebouw, is qua theatertechnische installaties bovengemiddeld uitgerust. Door de rol van theater, die Myllesweerd in de toekomst meer en meer gaat aannemen, zijn er nog meer plekken beschikbaar voor vrijwilligers. Er is een behoorlijk budget om te organiseren en er is veel eigen inbreng mogelijk.

van Myllesweerd was raadden ze mij aan om bij Myllesweerd stage te gaan lopen. Sindsdien ben ik er vrijwillig blijven werken als licht- en geluidstechnicus. Het is hier netjes geregeld; we hebben een mooie theaterzaal en professionele, moderne spullen waar we mee mogen werken. We regelen per voorstelling wie er licht en geluid doet. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld voorstellingen van de harmonie en toneelstukken. Meestal geeft men qua licht aan wat men wil en wij krijgen dan de mogelijkheid een eigen lichtplan op te stellen. Omdat ik hierna de opleiding podium- en evenemententechniek wil gaan volgen ben ik al goed op weg door hier vrijwilligerswerk te doen. Bij ons in de technische commissie is nog plek voor meer vrijwilligers. Ik kan het iedereen aanraden.”

Bij Myllesweerd kunnen door de professionele, moderne voorzieningen voor beeld, licht en geluid de meeste aanvragen voor technische ondersteuning bij voorstellingen worden geleverd. Voor de inzet van deze techniek beschikt Myllesweerd over een groep vrijwilligers die bij de voorstellingen de noodzakelijke technische Een dankbare bijdrage leveren ondersteuning verleent. Aart Plas, coördinator van de technische commissie vertelt: Van stage tot vrijwilligerswerk “Met name onze jeugdige comJob Hogenbosch zit samen met missieleden zijn inderdaad al zeer Paul Speller, Aart Plas, Benny vaardig in het gebruik van de apHamers, Martin Nabuurs, Willem paratuur. Voor een spectaculaire Selten, Sil Manders en Brian van geluids- of lichtshow draaien zij Wanroij in de technische commis- hun hand al niet meer om. De sie van Myllesweerd. Hij vertelt: technische commissie is oorspron“Voor het Merletcollege moest ik kelijk bedoeld om de voorstelergens stage gaan lopen. Ik wilde lingen te ondersteunen die door dit zeker ergens in de techniek onze eigen activiteitencommissie doen en kwam toen bij het ge- in de theaterzaal worden geboekt. meentehuis Mill terecht. Omdat Ook het draaien van de films van het toen net de openingsweek Filmhuis Mill zit in hun taken-

pakket. Steeds vaker wordt er ook technische ondersteuning gevraagd bij de overige (externe) activiteiten in de theaterzaal. Dit maakt het mogelijk om ook bij voorstellingen van amateurgezelschappen voor mooi licht en goed geluid te zorgen. Dansvereniging Dance Action uit Odiliapeel en Harmonie St. Willibrord zijn verenigingen die al dankbaar gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheden. Voor de technische commissie is het een dankbare taak om samen met deze verenigingen voor een mooie theatershow te zorgen. Ook bij conferenties of andere grootschalige activiteiten in de zaal kan samen met de beheerders van Myllesweerd gezorgd worden voor een goede technische ondersteuning. De inzet van deze vrijwilligers maakt het mogelijk om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mooie theaterzaal in Myllesweerd. Ook wordt voldaan aan de opdracht van de gemeente om met name de lokale gezelschappen een mooi theaterpodium te bieden.”

Veelzijdig vrijwilligerswerk als lid van de activiteitencommissie

vrijwilligers van jong tot oud die over organisatorisch talent beschikken, niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken en interesse hebben in theater, muziek en andere culturele activiteiten. In het bijzonder voor het opzetten van het kindertheater zijn nog mensen nodig. Daarover is momenteel al overleg met de cultuurcoördinatoren van de basisscholen. Ook zoekt Myllesweerd nog vrijwilligers met een ondersteunende functie, bijvoorbeeld voor de kaart- en muntverkoop, toegangscontrole, in de keuken of achter de bar. Mocht je belangstelling hebben om je aan te sluiten bij de groep vrijwilligers van de technische commissie, neem dan contact op met Aart Plas, coördinator van de technische commissie, via aartplas@hetnet.nl. Heb je belangstelling om aan te sluiten bij de activiteitencommissie, neem dan contact op met Ineke Bekkers, via ineke.bekkers@myllesweerd.nl. Heb je belangstelling in een ondersteunende vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Jolanda Hermans (secretaris) via secretaris@myllesweerd.nl .

Kapsalon Slaats verloot verzorgingspakket

Onlangs riep Rob Slaats op om de Facebookpagina van Kapper Slaats te liken. Bij 400 likes zou hij onder al deze likers een professionele föhn en verzorgingspakket ter waarde van 150 euro verloten. Het benodigde aantal likers werd snel gehaald en vrijdag 1 februari werd het toegezegde pakket verloot. Mieke Kremers uit Mill bleek de gelukkige winnaar te zijn en nam uit handen van Rob Slaats het pakket in ontvangst.

Ineke Bekkers, lid van de activiteitencommissie van Myllesweerd vertelt: “De enthousiaste activiteitencommissie, waar onder andere ik lid van ben, zorgt met hulp van de technische commis- In de toekomst gaat Rob vaker via zijn Facebookpagina prijzen sie en andere vrijwilligers, voor verloten. Blijf deze dus volgen en zie ook www.kapperslaats.nl


22

Sport

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Mat van Sambeek in actie voor Alpe d’HuZes Op donderdag 6 juni staat Alpe d’HuZes weer op het programma. In de Franse Alpen zullen velen dan weer proberen zo vaak mogelijk op de fiets de berg der bergen te beklimmen.

boven gefietst.” De conditie van Piet laat dit deze keer niet toe. “Maar als alles mee zit gaat Piet wel mee naar Frankrijk om ons aan te moedigen. Wij gaan daar ons uiterste best voor hem doen.”

Dit alles voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Een van hen is Mat van Sambeek (49 jaar) uit Mill. Samen met 7 anderen maakt hij deel uit van het team Piet’s challenge. 48 uur marathon Maar eerder al dan Opbrengst 6 juni komt Mat in “Vorig jaar heb ik voor het eerst actie om geld in te deelgenomen,” vertelt Mat van zamelen. “Ik ga 48 Sambeek. “Ik ben er nog niet uur rondjes fietsen klaar mee en ga dit jaar dus op- rond kasteel Alnieuw proberen 6 keer die berg dendriel. De start op te gaan en zo veel mogelijk is vrijdag 12 april geld bij elkaar te halen.” Zijn team om 16.00 uur en wist vorig jaar 45.000 euro te ver- ik stop 48 uur lazamelen waarvan 22.000 euro ter. Iedereen kan me sponsoren, individueel door Mat bij elkaar per kilometer, per rondje of een werd gebracht. Mat: “Ik help al vast bedrag. Alles is welkom.” jaren iedereen overal mee als er Mat geeft aan dat belangstellenklusjes gedaan moeten worden. den ook tegen een vergoeding met Vorig jaar heb ik overal geld voor hem mee mogen fietsen. “Als het gevraagd en ook heb ik wat extra maar geld opbrengt. We zijn nog acties gedaan. Dat leverde totaal bezig er ook wat entertainment 22.000 euro op en dat is het be- omheen te organiseren, maar hoe drag wat ik dit jaar minimaal wil en wat is nog niet duidelijk.” ophalen.”

Voor wie

Zijn motivatie om deel te nemen komt uit de vriendengroep. “Piet van Dongen uit Zeeland is een vriend van me. Hij hoorde in 2011 dat hij kanker had en opperde zelf dat hij in actie wilde komen om geld in te zamelen voor onderzoek. Daarom vormden we met wat vrienden Piet’s Challenge en Piet is vorig jaar ook zelf mee naar

Opening MON seizoen weer in Mill

Overige acties

Op carnavalsmaandag staat er in Mill ook al een activiteit op het programma. “Ik zit ook bij Vur Mekaar en dit jaar is het boerenpaar uit onze club. De overige Vur Mekaarders hebben bedacht een rad van avontuur te doen en de opbrengst is voor Alpe d’HuZes.” Tijdens de boerenbruiloft kunnen in café Royal bezoekers in ruil voor een consumptiebon 2 lootjes

krijgen en daarmee kans maken op leuke prijzen. “Maar verder kan iedereen me ook vragen om klusjes te komen doen. Of het nu gaat om een boom omzagen, wat oud ijzer of zo op te halen of om met mijn kraantje iets te komen doen, ze moeten me maar bellen en ik ben er.”

Contact

Wilt u Mat sponsoren of wilt u hem inhuren voor wat klusjes voor het goede doel? Bel met Mat van Sambeek op tel. 0485-455280. Rechtstreeks een bedrag doneren kan ook via de site van Mat. Zoek via Google naar Mat van Sambeek en u komt op zijn speciale site binnen Alpe d’HuZes. Daar kunt u direct uw donatie overmaken naar het goede doel.

Op 23 en 24 februari twee dagen Junioren en de Open Senioren Motorcross op circuit De Kuilen rijden dan hun eerste wedstrijd. Ook voor zondag 24 februari CCM de Zandhazen is blij te kun- staan weer zes klassen gepronen melden dat zij wederom de grammeerd. Het hoofdprogramopeningswedstrijd van het MON ma bestaat uit de Quad Nationseizoen 2013 mogen verzorgen. alen/Inters, MX 2 Nationalen, Dit alles op circuit De Kuilen in Open Nationalen, MX 2 Inters, Langenboom. Op zaterdag 23 Open Inters en de Zijspannen. februari zullen zes klassen verre- Vele rijders zullen aan de start den worden. De Quad Junioren/ komen dus reserveer beide dagen Senioren, Damesklasse, MX 2 in uw agenda. Junioren en MX 2 Senioren, Open

Leuke Indoor – Voetbaldag in de voorjaarsvakantie Op woensdag 13 februari (carnavalsvakantie) organiseren Juliana Mill en Uitblinken een voetbalclinic. Dit in sporthal de Looierij en speciaal voor jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar uit de regio Mill. De organisatie wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan het voetbalplezier. Pas dan kunnen en zullen kinderen zich optimaal ontwikkelen. Sportiviteit, inzet, discipline, beleefdheid en respect staan hierbij hoog in het vaandel. De voetbalclinic bestaat o.a. uit een soccerarena, boardingvoetbal met 3 doelen, pannavoetbal, soccer speedparcours en een quick Feet Battle. Bij elk spelonderdeel

zijn punten te verdienen en is uiteraard ervaren begeleiding aanwezig. Panna en boardingvoetbal wordt gespeeld in professionele sportarena’s. De deelnemers zijn in de volgende leeftijdsgroepen verdeeld: 10.00 – 12.00 uur, 7 t/m 9 jaar 12.00 – 14.00 uur, 10 t/m 12 jaar 14.00 – 16.00 uur, 13 en 14 jaar Zaal half uur voor aanvang open De kosten voor deelname zijn voor leden van Juliana Mill 2,00 euro en voor niet leden 4,00 euro. Deze bijdrage moet betaald worden voor aanvang van de clinic.

Aanmelden

Mail je naam, club, elftal en geboortedatum naar: andre@uitblinkendoejezo.nl. Er zijn slechts 56 plekken beschikbaar per groep en Vol is Vol. Voor meer informatie kijk op www.uitblinkendoejezo.nl of www.julianamill.nl.

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


23

Sport

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Extra grote wielerronde in Mill

Wederom 2 punten voor Siebers/ De Wilma’s 1 De Wilma’s 1 sprokkelt de puntjes bij elkaar, deze keer tegen de nummer vier in de poule, Concordia/Boskant. De Wilma’s gaat goed van start, het initiatief ligt bij de Wilbertoordse club en Concordia/ Boskant heeft het nakijken. Met een mooie voorsprong van 2-6 gaat De Wilma’s de rust in. Na de rust is ook de 2-7 en 2-8 voor De Wilma’s door doelpunten van Anja Derks en Kim Verbruggen. Met deze voorsprong lijkt de winst al binnen maar dat blijkt nog wat te vroeg. Boskant/Concordia weet prima terug te komen wanneer het De Wilma’s niet meer lukt de kansen af te maken.

Met 7-9 komt Concordia/Boskant gevaarlijk dichtbij. Kim Verbruggen weet de voorsprong toch weer wat te vergroten, 7-10. Maar met een blessure van Lotte Selten moet De Wilma’s met een krappe selectie de wedstrijd met 7 mensen uit spelen. Concordia Boskant maakt hier prima gebruik van en kan nog tot 9-10 terug komen. Gelukkig voor De Wilma’s blijft het hierbij en kunnen de punten toch behouden worden. Deze punten brengen De Wilma’s weer terug in de competitie. Voor De Wilma’s scoorden: Kim Verbruggen 3x, Anja Derks 2x, Lotte Selten, Elrieke Roefs, Rian Derks, Ellen Nabuurs en Mieke Selten 1x

Pupil van de week MHV’81 Op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei aanstaande, wordt er in Mill weer een wielerronde gehouden. Deze wedstrijd onder de naam Kasteelronde, wordt georganiseerd door Wielerclub Mill en Wielervereniging de Maaskant. Na 3 jaar wordt het deze keer organisatorisch maar ook qua kilometers een grotere wedstrijd. Ze hebben namelijk de regiokampioenschappen Zuid Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland) toegewezen gekregen.

Op het programma van deze route is nu Beerseweg, GroenKasteelronde 2013 staat op 20 mei: edijk, Looierijweg, Sint Hubertse Binnenweg, Petersweg, Voordijk, 09.30 uur Kolkweg en start en finish blijft Masters 50+/60+ 50 km bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de 11.15 uur Beerseweg in Mill. Masters 30+/40+ 60 km 13.15 uur De organisatie is nog op zoek Nieuwelingen 60 km naar sponsoren die dit evene15.15 uur ment financieel of materieel wilElite 110 km len ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.wv-de-maasOmdat bij een dergelijk kampio- kant.nl. Daar zijn ook de contactenschap de ronde groter moet zijn gegevens te vinden van de organdan de 2200 meter die de Kasteel- isatie. Zaterdagavond 20 januari ronde was, is deze aangepast. De speelden, tijdens een MHV avondje, de Heren 1 en Dames 1 van MHV’81 hun thuiswedstrijden in sporthal de Looierij. Tijdens de wedstrijd van de Heren nemer zal er een leuke attentie spelen. Op dat 2 komen alle sterk- 1 was Harm Braks de “Pupil de zijn, de nummers 1 tot en met vier ste teams bij elkaar voor de finale Week”. ontvangen een beker, waarbij de rondes. Voor de wedstrijd werd Harm nummer 1 ook nog naar huis mag, met “de Cup met de grote oren”. Het toernooi, waaraan zo’n 400 met zijn ouders ontvangen met Ieder team speelt twee dagen, on- teams deel zullen nemen, trekt een drankje. Daarna werden de afhankelijk van de prestatie, elk over het algemeen zo’n 5.000 tot hij afgehaald door een van de beteam speelt altijd twee dagen. Alle 8.000 mensen aan die deze dagen geleider technische staf, en mocht leeftijdsgroepen worden verdeeld actief zijn op de verschillende lo- hij mee doen met de warming up. Tijdens de wedstrijd zaten Harm in poules van vier, vijf of zes teams caties. www.easteropen.com bij de spelers op de bank, en in de waarbij we de eerste dag in de mix

Opnieuw Easter Open Tijdens het Paasweekend wordt opnieuw de Easter Open gehouden. Dit op de voetbalvelden in Beugen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Haps, Mill, Landhorst, Oeffelt, Oploo, Rijkevoort, Sint Hubert, Stevensbeek, Wanroij en Wilbertoord.

Wat is het Easter Open toernooi?

Het Easter Open wordt gespeeld in Noordoost Brabant en Noord Limburg. Ongeveer 14 sportparken stellen hun velden gedurende twee dagen beschikbaar. Alle wedstrijden worden gespeeld op een veld van gras. Geheel volgens traditie zal het toernooi worden gespeeld in het Paasweekend in 2013 op 29, 30 en 31 maart. De officiële opening zal plaatsvinden op vrijdag avond 29 maart in Wanroij. Tijdens de opening zullen alle deelnemende landen worden gepresenteerd in een vlaggenparade. Op 29 maart worden de eerste wedstrijden gespeeld gevolgd door de finale ronden op zondag 30 maart. Voor elke deel-

rust gingen hij mee de kleedkamer in. Van veel dichterbij kun je een wedstrijd niet meemaken. Als herinnering kreeg Harm een “Pupil van de Week “ T-shirt en een oorkonde mee. De heren wonnen, met behoorlijk gemak, hun wedstrijd tegen Heerle met 24 – 12. De dames daarentegen moesten vol aan de bak tegen Gemini. Maar ook zij wisten de punten in Mill te houden, einduitslag 19 – 17. Het avondje MHV leverde dus de volle winst op. Harm bedankt dat je Pupil van de Week MHV ’81 wilde zijn.

Ton Gerrits Kampioen Biljarten Gem. Mill 2013 Biljartclub Ons Genoegen uit Wilbertoord organiseerde van 14 tot 26 januari weer de Gemeentelijke biljartkampioenschappen in gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.

de halve finale gehouden. De finale was een moeizame partij welke werd gewonnen in 43 beurten door Ton Gerrits die zich kampioen.

Gemeente Mill 2013 mag noemen. Het was weer een gezellig en Als 2e eindigde P. Kerstens, 3e sportief toernooi met 43 deelne- werd H. v Lieshout en 4e J. Hermers. mens. De organisatie dankt deelnemers en sponsoren. Op zaterdagmiddag 26 januari werd met de laatste 16 deelnemers >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


24

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Kinderbrillen passen via de computer Via de website van Optiek Paul van den Dries in Mill, www.optiekpaulvandendries.nl is het voortaan ook mogelijk om kinderbrillen op de computer te passen. Kids kunnen op een digitale of webcamfoto van hun eigen gezicht, honderden verschillende kindermonturen natuurgetrouw passen. Van diverse merken en in verschillende prijsklassen. De site biedt de mogelijkheid om foto’s met favoriete brillen te bewaren. Ze kunnen in een fotoalbum gezet worden, uitgeprint of doorgemaild aan opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes of favoriete tante zodat zij mee kunnen kijken. Alle brillen zijn bij Optiek Paul van den Dries te koop. Deze digitale kinderbrillen ‘paskamer’ van Paul van den Dries is een aanvulling op de reeds bestaande paskamer, die gericht is op volwassenen. Maar zij hebben nu dus ook een omvangrijke collectie kinderbrillen online pas-

baar beschikbaar. Gelukkig maar, want niet iedereen is meteen blij als-ie een bril moet. Vanuit oudsher kleeft vaak nog een negatief of duf imago aan het dragen van een bril. Helemaal ten onrechte: de mode-industrie heeft zich volop op deze markt gestort. Er zijn tegenwoordig vooral hippe, gekke, lieve of stoere kinderbrillen te koop. Brillen die ook tegen een stootje kunnen. Ook voor ouders kan deze paskamer van Optiek Paul van den Dries een uitkomst zijn. Thuis achter de computer is er nu eenmaal meer rust dan in de winkel. En een foto van het kind is geduldiger dan het kind zelf, dat misschien veel liever speelt dan dat het brillen past…

in de winkel live te passen. Na de online reservering zorgen Anneke en Paul van den Dries ervoor dat de uitgekozen modellen op het afgesproken tijdstip klaar liggen om in het ‘echt’ te proberen. Brillen in de digitale paskamer zijn overigens niet online te koop. Daarvoor is een bril een te specialistisch product. De opticien blijft noodzakelijk voor adviezen, het aanbrengen van correctieglas en de juiste afstelling van de bril om optimaal zicht en comfort te kunnen waarborgen. Met de digitale paskamer brengt Optiek Paul van den Dries het klantvriendelijk brillen passen wel een stuk dichter bij de internet oriënterende klanten. En hoe handig zijn de kids hierin niet? Het zoeken naar een nieuwe bril begint nu achter de PC.

Alle kinderbrillen in de digitale paskamer zijn ook daadwerkelijk verkrijgbaar bij Paul van den Dries aan de Stationsstraat 10 in Mill. Meer weten? Zie www.optiekpaulFavoriete brilletjes kunnen vrij- vandendries.nl of bel blijvend gereserveerd worden om tel. 0485-455550.

Lezing in Senioren Hobby Centrum Mill Alle deelnemers van het Senioren Hobby Centrum worden uitgenodigd voor een lezing op dinsdag 19 februari. Léon Claessens uit Mill, professional organizer, zal u in een lezing laten inzien hoe u efficiënt uw beschikbare tijd kunt indelen waardoor uw energie optimaal benut wordt. Een Professional Organizer kan orde op zaken stellen in onoverzichtelijke situaties, advies geven en concrete hulp bieden bij het

praktisch inrichten van woonen werkruimtes en het efficiënt indelen van de beschikbare tijd. Een Professional Organizer kan mensen helpen keuzes te maken die hen in staat stellen gestructureerder te denken en te werken, effectiever om te gaan met ruimte, middelen en tijd en zo meer grip te krijgen op hun leven. Aanvang 14.00 uur – duur ± 2 uur Adres: SHC Hoogstraat 17, Mill. Aanmelding is niet nodig, iedereen is welkom. Toegang gratis.

Inschrijven Langenboms Buuten 2013 gestart

Fiftiesday wordt All American Day Mill

Na twee succesvolle edities van Langenboms Buuten is de inschrijving geopend voor de volgende Langenboms Buuten.

ganisatie en verenigingen die in een optreden kunnen verzorgen. Denk hierbij een demonstratie, muziek, dans of zang.

Op Eerste Pinksterdag zondag 19 mei a.s. vindt op het terrein van De Hinde, gelegen aan de Rogstraat 17 te Langenboom, de derde Langenboms Buuten plaats. Op de buitenbeurs kunt u heerlijk genieten van het Brabantse platteland en wat lokale ondernemers op het gebied van buitenleven te bieden hebben. Kinderen kunnen zich uitleven met o.a. de skelter of op het springkussen.

Kijk op de website www.langenbomsbuuten.nl voor meer informatie voor het inschrijven of stuur een e-mail naar info@langenbomsbuuten.nl

De organisatie is drukdoende om ook deze derde editie bijzonder te maken. Het thema ‘Goed leven op het Brabantse land’ zal worden doorgevoerd in het aanbod van de kramen, de aankleding, de optredens en het hapje en drankje. Naast marktkramen, oldtimers en overige leuke zaken die passen bij een All American Day, is er uiteraard Naast ondernemers en organiook de juiste muziek te vinden. Dit zowel her en der op straat als bij de deelnemende horecaondernemers satie die een marktkraam willen van Grandcafé ’t Centrum, Café Royal, Eten & Zo, Plaza de Frietkraam en Café de Winkel. inrichten met hun goederen is de organisatie ook op zoek naar orMeer weten of wilt u een marktkraam huren? Zie dan www.allamericanday-mill.nl Na 5 edities Fifties- en Sixtiesday in Mill gehouden te hebben, gaat deze dit jaar op zondag 30 juni door onder een andere naam. All American Day zal volgens de organisatie de lading van deze dag beter dekken. Zo kunnen er ook jongere oldtimers (auto’s en motoren) dan uit de jaren 50 en 60 aan deze dag deelnemen. Ook kooplieden en overige hobbyisten die via een marktkraam of standplaats op deze dag aanwezig willen zijn hebben zo een breder assortiment aan te bieden.

De Hinde 25 jaar

Tijdens Langenboms Buuten 2013 wordt het 25-jarige bestaan van De Hinde gevierd. In 1988 opende De Hinde haar poorten. Eerst was het een kinderboerderij, vervolgens een dierenpark en nu is het een landschapspark met groepsvermaak voor groot en klein. Vanwege het jubileum krijgt Langenboms Buuten een feestelijk tintje en wie jarig is trakteert! De bezoeker mag een leuk cadeau verwachten.


25

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

Houd de carnaval “lekker fris” Alcohol en opgroeien gaat niet rassen door uw kind. Veel ouders gemak stellen blijken niet te weten dat hun kind • luisteren naar wat de ander zegt goed samen De ontwikkeling van de hersenen van uw kind gaat door tot aan ongeveer het 24ste levensjaar. Jongeren van 16 jaar en jonger kunnen door alcoholgebruik blijvend hersenschade oplopen. Elk jaar belanden rondom carnaval weer veel jongeren met alcoholvergiftiging óf ten gevolge van een ongeval veroorzaakt door alcohol in het ziekenhuis. Reden genoeg om hierover goede afspraken te maken met uw kind. Moeilijk? Soms wel, want juist carnaval is het feest van plezier, lol en vaak het eerste glaasje bier van jonge jongeren. Ouders zoeken naar handvatten om dit met hun kinderen te bespreken. En wat als het toch misgaat? In deze handleiding staan een aantal tips, die u, juist in de tijd rond carnaval, kunnen helpen alcoholgebruik onder de 16 te voorkomen. U wilt toch ook dat uw kind met een gezond stel hersens opgroeit? Houd carnaval “lekker fris” voor iedereen en gebruik de tips of kijk op http://www.watalcoholmetjedoet.nl.

Stel op tijd regels

Het helpt als u - voordat uw kind alcohol wil proeven en drinkende regel stelt ‘geen alcohol tot 16 jaar’. U heeft dan de meeste kans om het startmoment uit te stellen. Kinderen beginnen vaak al op 11-, 12-jarige leeftijd met het uitproberen van alcohol. Maak de regel voor die tijd duidelijk aan uw kind en geef ook aan dat de carnaval daarop geen uitzondering vormt. Informeer bij uw kind Het is belangrijk u niet te laten ver-

al drinkt. Het gaat niet om het • de ander de kans geven bij te kind van kennissen, dat bij feestjes kunnen komen na een wat mag meedrinken. Vraag het inspannend gesprek zelf aan uw kind. Uw regels over alcohol kunt u ook het beste zelf De wettelijke leeftijdsgrens voor duidelijk maken aan uw kind. het kopen van alcohol is 16 jaar. Dit is vastgesteld omdat alcohol Bespreek consequenties een stof met een verdovende werkEen kind verwacht bij het niet ing is en schadelijke effecten heeft opvolgen van een regel dat het bij gebruik op jonge leeftijd en/of gevolgen heeft. Het kan uw kind onverantwoord gebruik. U kunt motiveren om ook met carnaval dit ook vertellen aan uw kind. niet te drinken. Ook kan een kind er gebruik van maken als anderen Blijf op de hoogte van wat uw hem proberen over te halen. Hij/ kind doet zij kan bijvoorbeeld zeggen ‘nee Probeer zicht te hebben en te joh, van mijn ouders mag ik een houden op wat uw kind doet tiweek niet op de computer als ik jdens de carnaval. Toon interesse met de carnaval alcohol drink’. en leef mee met het enthousiasme over de carnaval. Zo heeft u de meeste kans dat uw kind vertelt Wat als uw kind drinkt? wat hem of haar bezighoudt. Dit Is uw kind nog geen 16: probeer geldt ook voor activiteiten waarbij opnieuw af te spreken dat uw kind alcohol een rol. tot zijn 16de nog niet drinkt. Bespreek met uw kind de effecten en Deze handleiding is onderdeel van risico’s van alcoholgebruik. Help de campagne ‘Een frisse carnaval’ uw kind bij het leren weerstand te van het regionale alcoholproject bieden tegen sociale druk. Zoek ‘Alcohol 16min geen goed begin’ naar de oorzaak en reden waarom van de 20 gemeenten in de Veilighij/zij drinkt, praat hierover en heidsregio Brabant-Noord, GGD probeer dit op te lossen. Hart voor Brabant, verslavingsinstituut Novadic-Kentron en vele Praten over alcohol andere samenwerkingsorganisaPraten met je kind over alcohol is ties in de regio. Gezamenlijk zetniet altijd gemakkelijk, maar wel ten zij zich in om de trend te doorerg belangrijk. Praten met pubers breken dat jongeren steeds vaker, vereist namelijk een net even an- steeds meer en op steeds jongere dere aanpak dan het praten met leeftijd alcohol drinken. Meer weteen volwassene. Algemene regels en? Kijk op voor een gesprek zijn: www.watalcoholmetjedoet.nl • respectvol met de ander omgaan • de ander serieus nemen • de ander op zijn of haar

Snertwande- Wie wilt u verrassen ling in met het Weekboeket? Langenboom IVN Grave houdt op zondag 17 februari in samenwerking met De Valkhoeve een snertwandeling rondom De Kuilen in Langenboom. De wandeling van ongeveer vijf kilometer staat onder leiding van gidsen van het IVN. Deelnemers worden langs bospercelen, heideveldjes, vennen en de afgraving gevoerd. Daarbij wordt aandacht besteed aan het ontstaan van de plas, watervogels en de flora en fauna die dit aangelegde landschap karakteriseren. Het verzamel- en vertrekpunt voor deze wandeling is de parkeerplaats aan de Fazantenweg in Langenboom (vanaf Langenboom richting Mill aan de linkerzijde). De start is om 14 uur, verwacht wordt dat de wandeling ongeveer 2,5 uur duurt. Halverwege wordt in het bezoekerscentrum snert geserveerd.

Nog tot eind juli wordt er iedere week iemand in de gemeente Mill en Sint Hubert verrast met een Weekboeket. En u kunt bepalen wie. Via de website www.weekboeket.nl kunt u uw aanvraag indienen. Vermeld daarbij wie u waarom een Weekboeket wilt geven. Vergeet daarbij ook niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden, plus uw eigen gegevens. Aanmelden per Deelname kost vier euro per per- post kan via Weekboeket, Beatrixsoon. Voor meer informatie: 0486412217.

straat 13 5451 ZB Mill. Iedere week leest u op de TV krant van de Lokale Omroep Mill wie die keer het Weekboeket heeft ontvangen. Dat leest u ook op www.InMill.nl en hoort u op zondag rond 13.30 uur in het L.O.M. radioprogramma MossTime. Dan belt presentator Corné Kremers namelijk met de ontvanger van het Weekboeket en vertelt hij wie het waarom heeft aangevraagd.

Jeugd- en jongerenbals in feesttent Mill Speciaal telefoonnummer voor voor jeugd tot 12 jaar in de feestbereikbaarheid feesttent tent. Deze worden gehouden van 14.00 uur tot 17.00 uur en de toeTijdens de carnaval staat er weer gang is dan helemaal gratis. Ook een feesttent achter de (voor- ouders, verzorgers en of begeleimalige) Concertzaal aan de Sta- ders zijn hier uiteraard van harte tionsstraat in Mill. Daar zijn op welkom. Net als bij de jongerenzondag- maandag- en dinsdaga- bals zal DJ Jack ook in de midvond van 19.00 uur tot 23.30 uur dag het feest muzikaal verzorgen. carnavalsfeesten voor jongeren Daarnaast zijn er dansen van de van 12 tot en met 17 jaar. Er zijn dansmariekes van de Foekepot en in de aanloop naar deze feesten 3 is uiteraard jeugdprins Thomas, voorverkopen geweest. Resterende jeugdprinses Janske en nar Mike kaartjes zijn alleen op de avonden aanwezig. zelf verkrijgbaar, mits niet uitverkocht. De kosten bedragen dan 8 Tijdens de jeugd- en jongerenbals euro per persoon. De muziek is is er voor vragen een speciaal telealle dagen in handen van DJ Jack. foonnummer actief. U kunt dan Dat belooft dus weer een groot bellen met 06 - 216 25 080. feest te worden. Rondom deze feesten kunt u voor vragen bellen met Hans Derks, Op maandag- en dinsdagmiddag voorzitter Foekepot via zijn er speciale carnavalsfeesten 06 - 129 96 065.

AS zondag geen supermarkt open in Mill Komende zondag, 10 februari, is de deuren dicht te laten. er geen supermarkt geopend in Mill. Sinds vorige week zijn roulerend Jan Linders, Albert Heijn en Aldi Jan Linders zou deze zondag open op zondag van 16.00 uur tot 19.00 mogen zijn, maar in verband met uur geopend. Zondag 17 februari carnaval en de bijbehorende car- zal Albert Heijn aan de Markt in navalsoptocht, heeft men besloten Mill weer open zijn.

Jarige prins Emil trakteert

Aanstaande zondag 10 februari is prins Emil van ’t Gèrmelaand jarig. Hij wordt die dag 38 jaar. En wie jarig is trakteert. Zeker als mede-eigenaar van Smaakmakers Mill kan prins Emil een verjaardag niet voorbij laten gaan zonder wat lekkers. Daarom heeft hij zo’n 2500 bonbons gekocht, die door medewerkers van Domus zijn ingepakt en door de GèrMills worden uitgedeeld tijdens de carnavalsoptocht. Let dus op de prinsenwagen met prins Emil en prinses Judith! >> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


26

Prikbord

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

De Wester is open op maandag t/m vrijdag van 13:00u tot 23:00u, op dinsdag van 10:00u tot 12:00u en in het weekend tijdens activiteiten. Op feestdagen is De Wester alleen bij uitzondering geopend. Voor meer info: www.dewestermill.nl / info@dewestermill.nl / 0485-455021.

AGENDA OVERZICHT DE WESTER Datum di. 5-2-2013 08:30 - 12:30 08:45 - 14:45 13:30 - 15:30 16:00 - 17:00 18:30 - 20:00 19:30 - 20:30 19:30 - 21:30 wo. 6-2-2013 10:30 - 11:15 13:30 - 15:30 13:30 - 16:30 15:55 - 17:55 17:00 - 18:20 18:00 - 19:00 19:00 - 20:00 19:30 - 22:30 20:15 - 21:45 do. 7-2-2013 08:45 - 14:45 09:30 - 10:30 15:45 - 19:15 18:30 - 19:30 19:20 - 21:20 19:45 - 22:45 vr. 8-2-2013 08:45 - 10:15 11:15 - 14:45 18:15 - 19:45 za. 9-2-2013 09:30 - 12:00 12:15 - 14:15 ma. 11-2-2013 00:00 - 00:00 di. 12-2-2013 00:00 - 00:00 wo. 13-2-2013 13:30 - 16:30 18:00 - 19:00 19:00 - 20:00 19:30 - 20:30 20:15 - 21:45

Activiteit

Gebruiker

onderzoek schoolgym tekenen/schilderen training b&b training b&b yoga sport en spel

GGD Hart voor Brabant Basisschool Kameleon Teken en Schilder Club LeerJeWijzer LeerJeWijzer Yoga-club Hart in actie

schoolgym bew. voor ouderen bridge ballet/dansles blokfluitles taekwon-do sport en spel fotografiecursus volleybal

Basisschool De LenS 60+ Bew. voor ouderen Vrije Bridge Stichting Kunsteducatie de Meander Muziekvereniging St.Willibrord Taekwon-Do Academy Gymclub 50+ Diana Trouwfotogr + Grafisch Ontwerpster Sportclub West

schoolgym countrydansen ballet/dansles training b&b sport en spel bridge

Basisschool Kameleon Stg. Welzijn Ouderen Mill (SWOM) Stichting Kunsteducatie de Meander LeerJeWijzer Hart in actie Bridge club Mill

schoolgym schoolgym volleybal

Basisschool Kameleon Basisschool De LenS Volleybal ver. Apollo

volleybal kleutergym/turnen

Volleybal ver. Apollo Sportvereniging Olympia

gesloten carnaval

Wijkacc. De Wester

gesloten carnaval

Wijkacc. De Wester

bridge taekwon-do sport en spel yoga volleybal

Vrije Bridge Taekwon-Do Academy Gymclub 50+ Yoga-club Sportclub West

Week 6

Week 7

Week 8

Dinsdag 05-02-2013 09:00 - 10:00 Yoga 10:30 - 11:30 M.B.V.O. 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 14:00 - 17:30 Bibliotheek + 18:30 - 21:40 Meander klarinet 18:30 - 22:00` Novadic-Kentron 19:30 - 22:30 Kaarten d’n Oeral 20.00 - 21.30 St. Kinderfeesten

Maandag 11-02-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 09:30 - 14:30 S.C. Mill 10:00 - 12:30 VVV 14.00 - 20.00 Bibliotheek 10:00 - 17:00 Biljarten 14:00 - 16:00 Actieradius

Maandag 18-02-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 10.00 - 12.00 SWOM 10:00 - 12:30 VVV 14.00 - 16.00 SWOM 14.00 - 16.00 PGM 14.00 - 20.00 Bibliotheek 10:00 - 17:00 Mills biljarttoernooi 19.00 - 21.00 KVO 19.00 - 22.00 Stichting Zet 14:00 - 16:00 Actieradius 19.00 - 21.30 FNV Bouw

Woensdag 06-02-2013 09.30 - 10.30 Yoga 10:00 - 12:00 Bibliotheek + 14:00 - 17:30 Bibliotheek + 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 13.00 - 14.00 Musical 13:00 - 17:00 Kaarten 14:50 - 18.10 Meander koper 14:00 - 16:00 Actieradius 20:00 - 22:00 Zonnebloem 20:00 - 22:00 S.C.C. Myllesweerd Donderdag 07-02-2013 08.30 - 09.30 Trombosedienst 10:00 - 13:00 Biljarten 10:00 - 12:30 VVV 14:00 - 16:30 Kienen 18.30 - 19.30 Miamtoca 19:00 - 22.30 Gemeente Mill Vrijdag 08-02-2013 09:30 - 11:00 SWOM 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 13:00 - 17:00 Kaarten 14:00 - 20:00 Bibliotheek + 16:30 - 19:30 Sleuteloverdracht jeugd Zaterdag 09-02-2013 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 13:00 Bibliotheek + 18:30 - 22:30 Sleuteloverdracht

Dinsdag 12-02-2013 09:00 - 10:00 Yoga 10:30 - 11:30 M.B.V.O. 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 14:00 - 17:30 Bibliotheek + 19:30 - 22:30 Kaarten d’n Oeral Woensdag 13-02-2013 09.30 - 10.30 Yoga 10:00 - 12:00 Bibliotheek + 14:00 - 17:30 Bibliotheek + 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 13:00 - 17:00 Kaarten 14:00 - 16:00 Actieradius Donderdag 14-02-2013 08.30 - 09:30 Trombosedienst 09:30 - 10:30 CZ 10:00 - 13:00 Biljarten 10:00 - 12:30 VVV 14:00 - 16:30 Kienen 18.30 - 19.30 Miamtoca 19:30 - 22:30 Reiki Vrijdag 15-02-2013 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 13:00 - 17:00 Kaarten 14:00 - 20:00 Bibliotheek + Zaterdag 16-02-2013 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 13:00 Bibliotheek +

Dinsdag 19-02-2013 09:00 - 10:00 Yoga 10:30 - 11:30 M.B.V.O. 10:00 - 12:30 VVV 10:00 - 17:00 Biljarten 13.00 - 16.00 Stichting Zet 14:00 - 17:30 Bibliotheek + 18.30 - 22.00 Novadic-Kentron 19:30 - 22:30 Kaarten d’n Oeral 20.00 - 21.30 St. Kinderfeesten

onze on dag o p m k o e d gèr o p ’t Ko m ien jullie z e W ? l in Mill. brulluft bij Roya f o s u u h Gemènte nna Ties en A Tot dan!

Te koop confetti, 2 euro per kg. Vanaf 10 kg 1,50 euro per kg. Bel 0485-325634

Voor particulieren die wat (te koop) aan willen bieden, op zoek zijn naar wat speciaals of iemand willen feliciteren, bestaat er in De . Neije Krant de rubriek Prikbord hun Ook bedrijven kunnen hier diensten aanbieden of vacatures plaatsen. Zaken op dit Prikbord zijn ook via onze website (InMill. . nl InLangenbo om.nl InSintHubert nl of InWilbertoord.nl) terug te

vinden.

Gezocht: leuke prijsjes voo r Rad van Avontuur tijdens boerenbruiloft Mill. Opbrengst voor de strijd tegen kanker. Bel Hei di 0485-454172 of mail vur me ka-

Oproepen mogen maximaal 200 tekens bevatten inclusief spaties. Kosten particulie ren zon der foto € 5,Kosten particulie ren met foto € 10,Kosten bedrijven zon der foto € 20, -

Opblaasbare Abraham

of Sarah huren? Zie www.verhuurschuur. nl, ook voor springkus-

Mail uw prikbordb erichten naar redactie@thuisin mill.nl Foto’s min. 250 DP I of 2 mb gro ot

sens, spelmateriaal en andere feestfiguren.

Asieldier

Naam: Arrow

van de week

Hallo, ik ben Arrow! Een bescheiden, maar ontzettend lief meisje. Ik ben geboren rond 26 april 2012 en dus nog hartstikke jong. Ik zit nu al een flink tijdje in het asiel. Dat komt waarschijnlijk omdat ik niet brutaal de aandacht vraag. Ik wacht namelijk netjes op mijn beurt. Maar als je mij aait en kroelt, ga ik echt helemaal los! Ik vind het heerlijk om te knuffelen. Dan ga ik spinnen en na even zelfs op mijn rug liggen om mijn buikje lekker te laten kriebelen. Ik ben ook enorm sociaal en vreselijk lief voor mijn soortgenootjes. Ik vind het prachtig om met ze te dollen en te ravotten. Maar ook samen smoezen en dutten doe ik erg graag. Komt u mij alstublieft snel halen? Ik sta ook op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo! Dierenopvangcentrum HoKaZo Lange Goorstraat 6 - 5406 XE Uden tel. 0413-260546 e-mail: admin@hokazorg.nl www.hokazo.nl


27

Algemeen

De Neije Krant dinsdag 5 februari 2013

column

Financieel advies in abonnementsvorm, niet meer op provisiebasis! hetadvies.nl is een totaal nieuwe aanpak in de financiële dienstverlening: financieel advies in de vorm van een serviceabonnement! De oude aanpak: de ondoorzichtige provisiebeloning. Tot enkele jaren terug werden tussenpersonen betaald door de aanbieders van verzekerings- en financiële producten, de banken en de verzekeraars. De tussenpersoon sloot een verzekering voor u af, de banken en de verzekeraars beloonden de tussenpersoon met de zogenoemde provisie. De kosten van onder meer de beloning van de adviseur waren verwerkt in de prijs van de financiële producten die u als consument aanschafte. Erg ondoorzichtig allemaal. Het systeem wordt nog steeds toegepast, de tussenpersoon is nu echter verplicht de cliënt te melden wat men aan provisies uitbetaald krijgt. De nieuwe aanpak van hetadvies. nl: het serviceabonnement, met een overzichtelijke kostenstructuur. hetadvies.nl introduceert een nieuwe kostenstructuur; een

abonnementsvorm waarvoor het kantoor u als cliënt service verleent. Wat houdt de service in? Alleenstaanden, éénouder- of tweeoudergezinnen, samenwonenden, iedereen heeft te maken met financiële producten en verzekeringsproducten. Om schades te kunnen afhandelen, om risico’s te verzekeren, om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden, om te sparen, enzovoorts. De producten en diensten op dit gebied zijn doorgaans ondoorzichtig, moeilijk te begrijpen en spreken niet tot ieders verbeelding. Laat staan dat men zit te wachten op vervelende situaties zoals schades, ziekten, inkomstenderving, waardeverlies, ... Maar een aantal zaken moet wel geregeld zijn. Daar richt zich de service van hetadvies.nl op. In de vorm van een serviceabonnement. U kunt ons zien als uw persoonlijke financiële raadgever.

aanbieders. hetadvies.nl stelt zich in de nieuwe aanpak 100% onafhankelijk op en staat u bij met haar kennis, inzichten en ervaring. Wij weten de weg in banken- en verzekeringsland, wij nemen u graag aan de hand om de juiste weg te vinden. Bart Hermanussen is al vele jaren het gezicht van Assurantiekantoor Hermanussen in Mill. Op 1 januari 2013 is hij gestart met hetadvies.nl, hetadvies.nl is gespecialiseerd in advies. Het begeleidt u bij al uw financiële vraagstukken.

´Problemen oplossen, dát is mijn vak´ “Mijn klanten vooruithelpen, problemen oplossen, dat zijn de zaken die mijn werk zo mooi maken. De financiële wereld is gecompliceerd en voor veel mensen zelfs een ondoordringbaar oerwoud van papieren, regels en bepalingen. Zie mij maar gerust als een financiële huisarts. Met mijn ervarOok nieuw: hetadvies.nl staat ing en kennis begeleid ik mensen niet tussen u en de aanbieders, op hun financiële ontdekkingsmaar gewoon naast u! reis,” vertelt Bart Hermanussen. In het verleden stond de tussenpersoon tussen u als afnemer en Meer weten? de banken en verzekeraars als de Zie www.hetadvies.nl

Workshop Muziek in JC de Wissel

Lang leve ‘Skype’ Geweldig dat er op een gegeven

lang op bed had moeten liggen.

moment ‘skype’ in mijn leven

Zou hij de volgende morgen

kwam en ik het ook nog voor

wel opstaan of zich weer versla-

elkaar kreeg om dit programma

pen hebben? Knap vond ik het

te installeren.

van mezelf dat ik dan niets zei en het groene wolkje negeerde.

Niet dat dit zo moeilijk is maar

Of gewoon mijn wolkje van

‘je moet het zelf doen anders

offline aanzet en stiekem keek

leer je niets’ was de opmerking

of…………… Soms met de

van mijn jongste zoon die ervoor

idiote gedachte dat mijn zoon

zorgde dat ik de installatie toch

dan ook op het idee zou komen

echt zelf moest doen. Fijn dat

dat het wel eens tijd werd om

ik zo’n bezorgde zoon heb die

zijn bed op te zoeken. Het hielp

bang is dat moeder anders niet

uiteraard niet en gelukkig ben ik

mee kan met de tijd, of wellicht

al lang niet meer zo paranoïde

ook bang dat moeder bij ieder

dat ik alles naar mijn hand wil

probleempje bij hem aan zou

zetten.

kloppen. Sinds die tijd, alweer

Ik ben blij met ‘skype’ en mijn

menig jaartje geleden, staat

zonen weten me te vinden,

‘skype’ bijna altijd aan zodat ik

zomaar of als ze me dringend

bereikbaar ben voor mijn zoons.

(volgens hun beleving) nodig

In het begin had ik de neiging

hebben. Ik leerde dat als het

om te veel aanwezig te zijn. Mijn

beeldscherm uitstaat, ping’s

zoons, veel slimmer dan ik, hun

me toch konden bereiken. Als

grenzen zorgvuldiger bewak-

de computer aanstaat dan is

end, waren vaak ‘niet thuis’. Ze

moeder wel altijd aanwezig en

reageerden niet als ik vroeg hoe

is er nooit een geel wolkje, zeker

het met ze ging of hoe het ging

geen rood wolkje, maar zo af en

met de studie. Ik werd gewoon

toe wel een wit wolkje met een

keihard genegeerd. Men was

groene rand. Want ik ben ook

dan afwezig (geel wolkje), een

maar een mens en zeer gesteld

enkele keer mocht ik absoluut

op mijn rust. En af en toe, heel

niet storen (rood wolkje) of men

af en toe, ben ik offline terwijl ik

was offline (groen omrand wit

er heus wel ben. Maar ook dat

wolkje). Als men echter online

trucje hebben ze al doorzien als

was (groen wolkje) bleek dat niet

ik per ongeluk reageer op de

altijd voor mij te gelden. Hier-

dwingende ping ’s van ‘Skype’.

door leerde ik dat ik niet altijd zo bezorgd moest zijn of me overal,

Tilly Gerritsma Mill

uiteraard goed bedoeld, mee te bemoeien. Fijn dat je op een laagdrempelige en gratis (wie houdt niet van gratis?) manier contact kunt hebben met degene die je lief hebt. Soms was het een ware beproeving als je een groen wolkje zag bij je zoon die echt al

Wissel en 25 februari op basisschool de Klimop in Wilbert oord. Er is blijkbaar interesse en belangstelling in de workshops van Music Fun en wellicht muziek maken in het algemeen.

Woensdag 30 januari gaf Muziekschool Music Fun een workshop muziek bij JC de Wissel in Mill. Dit als onderdeel van een reeks jongeren activiteiten met de naam Boys-Time. Vijftien jongens van 10, 11 en 12 jaar werden getrakteerd op een digitale presentatie, waarin werd uitgelegd hoe muziek is ontstaan vanuit verschillende delen van de wereld. Vervolgens konden de kinderen kennis maken met verschillende instrumenten zoals klarinet, trompet, dwarsfluit en tuba, maar ook gitaar, keyboard en drums. Als laatste werden verschillende demonstraties opgevoerd door leerlingen en docenten en werd er zelfs een liedje ingestudeerd en opgevoerd met echte instrumenten door de kinderen zelf! 29 oktober 2012 gaf Music Fun de eerste workshop op obs de Kameleon in Mill, afgelopen week in de »

Naast het geven van wekelijkse, individuele muzieklessen en jaarlijks terug komende optredens zoals “Live@landschapspark”, willen broers Guus en Willem Pluk d.m.v. workshops kinderen laten ervaren hoe leuk en leerzaam muziek maken eigenlijk is. Sinds kort weten we dat musiceren verbindingen tussen de hersenen stimuleert, taalverwerving en leesvaardigheid bevordert en het concentratievermogen ontwikkelt. Kinderen die

een instrument leren spelen, doen het op school zelfs beter. Helaas is door bezuinigingen en de individualisering van het kind op de meeste basisscholen weinig tot geen tijd voor muziek. Maar er is in de Gemeente Mill en Sint Hubert sinds vier jaar een muziekschool, die het van groot belang vindt dat kinderen opgroeien met het maken van muziek, omdat ze daar hun hele leven lang baat bij hebben. Samen met enthousiaste docenten, moderne middelen zoals internet, youtube en popmuziek, sluit Music Fun aan bij de kinderen van nu. Meer informatie over Muziekschool Music Fun kunt u vinden op www.muziekschoolmusicfun.nl

>> Volg ons ook op

www.deneijekrant.nl


Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit de grootste collectie sta- op fauteuils van Nederland

Let op, I.v.m. vakantie is ons bedrijf vanaf zaterdag 9 februari gesloten Vanaf dinsdag 19 februari staan wij weer voor u klaar.

Meer dan 90 modellen (veelal uit voorraad leverbaar)

Sta- op fauteuil Petunia In leder, uit voorraad leverbaar van € 1340,- voor € 985,-

Al 40 jaar staan wij garant voor de beste fauteuils en de mooiste banken. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts.

Voor de mooiste bankstellen, naar wens met bijpassende relaxfauteuil, bent u bij Teun Arts aan het juiste adres. Ook voor de mooiste bankstellen.

Veelal Nederlands fabricaat.

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. (15 km vanaf Uden) TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl Op rotonde 'Erica' rechtsaf richting Wanroij, dan 3e links, 1e rechts. Di, Wo & Do geopend van 10:00 - 18:00, Vr. van 10:00 - 21:00, Za. van 10:00 - 17:00 *

nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen

De Neije Krant jaargang 1 editie 8  
De Neije Krant jaargang 1 editie 8  

Lokale huis-aan-huis krant voor de gemeente Mill & Sint Hubert.

Advertisement