Page 1

Trondheim • N°1 2011


www.sjohaven.no


Sjøhaven Haveby realiserer drømmen om fantastiske familieboliger på Nedre Charlottenlund. Etter en salgssuksess i første byggetrinn og vellykket oppstart av byggingen, har vi nå åpnet for siste del av salget av prosjektet. Benytt sjansen til å sikre deg og dine adresse i Sjøhaven. Boliger fra kr. 2 890 000,- med mulighet for husbankfinansiering på de fleste boliger.

Kontakt oss på telefon: 464 27 334 / 464 27 335 eller e-post: wenche.flones@peab.no • www.sjohaven.no


Produktfoto: Jonny Olsson

Thune er Norges diamantekspert med kompetanse helt tilbake til 1857. Her viser vi flotte ringer i hvitt gull med bĂĽde sorte og hvite diamanter. Diamantene er av ypperste kvalitet og med brilliant, princess eller baguett slip.

www.thune.no • Kundeservice: 810 0 1857


WWW.GANT.COM/NORWAY

GANT STORE TRONDHEIM Ă…pningstid: 10.00 - 18.00 hver dag. Nordre gt. 12, 7011 Trondheim Tlf. 73 51 37 00 | post@gantstoretrondheim.no


 


Hugo Boss • Armani Jeans • Eton • Ricco Vero • Corneliani • Samsøe&Samsøe • Peak Performance www.kleins.no


Hale Bob • Line Of Oslo • Parajumpers • Ricco Vero • Peak Performance www.kleins.no


Alle hAr rett til dAnsk design Hos Kvik skaper vi moderne kjøkken som har røtter i den berømte danske designtradisjonen. Våre innovative ideer har inspirert mange kunder – og konkurrenter – over hele verden. Se de flotte kjøkkenene i Kvik-katalogen – stikk innom og hent den i butikken, helt gratis. www.kvik.no

kvik trondheim: Haakon VII Gt. 13, 7041 Trondheim, tlf. 73 60 60 16 *Veil. utsalgspris er for skap, sokkel og benkeplate. Ekskl. vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning.


mAno serA

*

56 772,-

alle har rett til et kult kjøkken


Innhold • N°1 2011 18

Ny mann på Lerkendal

22

Motehuset Armani

28

Gant i regnbuens farger

30

Smidig toseter

32

Et levende teater

36

Stilfull jubilant

38

En glitrende allianse

41

Make up tips side 88

Danse mot vår

52

Rocka og sexy

56

Drømmepåske i byen

58

Urmakeren på Nordre

64

Ny møbelbutikk i Lade arena

68

Håndverk og kunst Design Thomas Sabo side 86

70

Norsk design

82

Hudspesialisten

86

Gullsmed med lang tradisjon

88

Thomas Angells gt 20, 73516662 http://cosmoshop.blogg.no 14

Nº1 2011

Naturlig og luksuriøst

90

Vår med Eva Solo

94

Trendy briller og solbriller

98

Grønne vidundre

100

Trendy shoppingoplevelse

106

VIC med ansikstløft

110

Nyt sommeren på Rhodos


Nยบ1 2011

15


Trondheim • N°1 2011 INmag_vaar_2011_trheim.indd 1

Forside:

27.03.11 17.58

Centerteam Reklamebyrå

IN magasinet Bygdøy Allé 23, 0262 Oslo Tlf: 934 02 979 • Fax: 67 21 40 76 Epost: kontor@inmagasinet.no Web: www.inmagasinet.no Ansvarlig utgiver: Geir Smevik: geir@inmagasinet.no Økonomi: Trine Horgen: trine@inmagasinet.no/466 11 088 Grafisk/foto: trondheim@inmagasinet.no Asle Kvinnesland Bård Gundersen Salgs- og regionsjef: Bjørn Christensen: bjorn@inmagasinet.no/957 73 040 Bidragsytere: Siri Gerrard | Apollo Reiser | Elin Kvandal | Ina H. Stenvig Hilde Palladino | Stian Broch | Mona Gullstein | Øyvind Holmboe Basmo | Pål Laukli/tinagent.no | Cathrine Jakobsen | Make Up Store Thomas Sabo | Bredal Belts & Sigurd Fandango | Solsiden Senter GT Nergaard | GANT | RBK Fotball | Centerteam Reklamebyrå IN magasinet distribueres med posten til husstander og næringsdrivende i Trondheim, samt utvalgte forretninger. ©IN alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiveren.

Thomas Angellsgate 10 • Tel: 73 51 06 85 http://bogart-trondheim.blogspot.com www.bogart.no

Les IN magasinet på nett: www.inmagasinet.no


WWW.THOMASSABO.COM

OFFICIAL

PARTNER

Du finner oss midt p책 Nordre gate Tel. 73 52 28 60 Epost gullsmed.morken@tele2.no


En ny mann på

Jeg vil at Rosenborg skal bli sterke, og at vi skal spille effektiv og god fotball. Jan Jönsson

Det er gått noen år siden Jan Jönsson seilte inn i på den norske fotballarenaen. Da han i 2005 overtok treneransvaret for et nokså skakkjørt Stabæk var det slett ikke alle som trodde han ville lykkes. Jönsson viste imidlertid raskt hva han var god for. I løpet av første sesong hadde laget gjenfunnet sin gamle styrke på banen. Tekst: Siri Gerrard | Foto: RBK fotball

Det er gått noen år siden Jan Jönsson seilte inn i på den norske fotballarenaen. Da han i 2005 overtok treneransvaret for et nokså skakkjørt Stabæk var det slett ikke alle som trodde han ville lykkes. Jönsson viste imidlertid raskt hva han var god for. I løpet av første sesong hadde laget gjenfunnet sin gamle styrke på banen. Jönsson var riktignok ingen fersking. Da han kom til Norge hadde han lang erfaring

18

Nº1 2011

både som spiller og trener; i Sverige såvel som i Japan. Jönsson ble i Stabæk i seks år. Nå venter nye utfordringer. Denne sesongen skal han forsøke å lede Rosenborg mot nok et gull. Hvorfor forlot du Stabæk? – Den opprinnelige kontrakten min var i ferd med å løpe ut. Dette var et åpent faktum, og jeg fikk flere spennende tilbud. Jeg trivdes godt i Stabæk, men til slutt falt valget

likevel på Rosenborg. Det var på tide jeg tok sjansen på å gjøre noe annet. Det ble litt mediatrykk... – Ja, det var ikke helt enkelt, men det gikk likevel ganske bra. Både Stabæk og Rosenborg er kloke klubber og kommunikasjonen dem imellom var hele tiden god. Det gjorde også at prosessen gikk langt lettere enn det den tidvis ble fremstilt som i pressen. Beskriv deg selv som trener.


– Jeg liker å være tydelig, men også inkluderende. Jeg vil ha dialog med spillerne og apparatet rundt meg, og ønsker at alle skal vite at de blir hørt. Samarbeid er viktig.

Temperament og metoder Den internasjonale fotballverdenen er full av sterke personligheter. Det hersker ingen tvil om at enkelte managere har et til dels heftig temperament. Mest kjent er kanskje Alex Ferguson, som har for vane å gi spillerne sine en – ihvertfall tidvis – velfortjent «hårføner» i pausen. Ved én anledning dukket også lagets mest profilerte stjerne opp med plaster over øyet. Hender det at du merket sinnet koker? – Jeg har aldri kastet støvler i veggen for å si det sånn. Jeg foretrekker nok helst å være kontrollert, men jeg skal innrømme at det hender pulsen øker noen hakk. Hva irriterer deg mest?

Den tilsynelatende sindige svensken må tenke seg litt om. – Jeg merker at jeg kan bli ganske opprørt over spillere som har et åpenbart talent, men er for nonchalante til å bruke det. Som at de stiller uforberedt, eller sløser med å bruke det talentet de vet de har. Men istedenfor å lage scener i garderoben foretrekker jeg at vi tar opp problemet på tomannshånd. Min erfaring er at det fungerer best.

Lavt nivå? I skrivende stund er det bare en knapp uke siden sesongens første Tippeligakamp ble sparket i gang. Resultatene ble på ingen måte som forventet og i ettertid har flere kritiske røster hevdet at nivået synes å være faretruende lavt. – Sånn er det hver gang Tippeligaen starter, og til en viss grad har jeg vært enig. Men i år synes jeg denne karakteristikken blir feil.

Ikke minst bidrar flere utenlandske utøverne til å krydre spillet litt. Jeg tror denne sesongen kommer til å bli bra. Rosenborg tapte selv den første kampen – mot Brann. Dagen etter fortalte du TV2 at det hdde blitt lite søvn. Sover du bedre nå? – Ja, det gjør jeg. Man må tenke og handle konstruktivt. Vi har hatt noen gode treningsøkter og selv har jeg tatt et par lange løpeturer. Det hjelper. Gleder du deg til neste kamp? – Først og fremst gleder jeg meg til å ta godt vare på treningsøktene frem til da. Så får vi se.

Manglende publikum Den norske Tippeligaen starter allerede i mars. Premier league er på sitt mest spennende, det samme er andre internasjonale turneringer som Champons League. Innspurten blir fulgt av tilhengere verden

Nº1 2011

19


over – også nordmenn. Hardbarkede fans av engelsk fotball hevder nå at den norske serien burde begynne først når den britiske slutter. Det kan bli for mye spenning. Uansett årsak er det et faktum at åpningskampene i eliteserien ble spilt for til dels svært glisne tribuner. Begynner vi for tidlig? – Nei, det synes jeg ikke. Skal norske lag ha noen sjanse til å henge med i europeiske ligaer er vi nødt til å få kamptrening fra mars til november. Jeg tror heller problemet er værgudene. Enkelte steder blir det for kaldt – og publikum holder seg hjemmme. I andre byer skinner solen, og da spiller lagene for fulle tribuner. Sånn er det bare her i norden.

Fotball og stormannsgalskap Fjoråret var et dramatisk år for mange norske klubber. Hos en del viste økonomien seg å være svært dårlig – så dårlig at de ble degradert fra Tippeligaen. Kan det til en viss grad skyldes stormannsgalskap? – Ja, tidvis har det faktisk gjort det. Som i alle næringer er det viktig at pluss og minus går opp. Sånn er det jo også i utlandet også. Ta to klubber som Chelsea og Arsenal. Mens sistnevnte virker mer bastante og tar hensyn til egen lommebok, hviler Chelsea seg på en rik russer. Så lenge han synes det er gøy, er han villig til å bruke egne penger.

20

Nº1 2011

Men hva om han går lei? Lignende scenarioer oppsto for eksempel i Norge. Sånn sett går Rosenborg foran med et godt eksempel. Klubben har sine egne penger – og har kontroll over dem. Det er viktig å jobbe jevnt. Tæring må stå etter næring. Rosenborg er norges største klubb. Er det forbundet med en viss ærefrykt at du nå leder dem? – Litt har jeg nok det. Men jeg tenker ikke så mye over det. Jeg har andre ting som bekymrer meg mer.

Trives du i Trondheim? – Definitivt. Rosenborg har både sjel og hjerte, og samhørigheten på brakka er sterk. Jeg har også lært meg å sette pris på friområdene rundt Trondheim. Byen er jeg ikke blitt så godt kjent med ennå, men det lille jeg har sett virker bra. Menneskene er hyggelige og igjen er jeg så heldig å kunne bo ved sjøen. Der trives jeg helt klart best. Hva med bart? Jönsson ler litt. – Ja, jeg har fått med meg at trøndere gjerne lar deler av ansiktshåret gro. Selv har jeg imidlertid ingen planer om det – noensinne. Nils Arne Eggen blir gjerne omtalt som Lerkendals svar på den sjuende far i huset. Kan du se deg selv i samme rolle? – Eggen har – ikke uten grunn – opparbeidet

seg en legendarisk status. Jeg håper jo selvsagt å gjøre det like bra, men å tenke så langt frem i tid blir vanskelig. Hvilke ambisjoner har du? – Jeg vil at Rosenborg skal bli sterke, og at vi skal spille effektiv og god fotball. Håpet er selvsagt at vi også skal kunne hevde oss ute i Europa. Vi retter blikket fremover. Samtidig er dette en jobb som krever at man i stor grad arbeider i nuet. Neste kamp er vel så viktig.

Noen interesser utenfor fotballbanen? – Det blir kanskje litt feil å beskrive familien som en interesse, men det er dem jeg liker å bruke tiden min på når jeg ikke er på jobb. I tillegg setter jeg pris på en god løpetur, og om sommeren gjerne noen runder på golfbanen. Du fylte femti i fjor. Har du merket noe til den mye omtalte midtlivskrisen? – Nei, jeg har vært skånet for både tredve-, førti- og femtiårskriser. Jeg rekker det ikke. Jeg har hele tiden andre små og store kriser å forholde meg til. Det kjennes i grunnen bra. Sånn til slutt. Går du for gull? – Ja, vi tror på gull, men tar ingenting for gitt. Det blir ingen enkel reise. Rosenborg skal være rakrygget, men også balansert.


w w w.bjorg jeweller y.com


– for deg som ønsker litt mer

Bluse: tricot 698,- Bukse: camBio 1980,Olavskvartalet - 73 51 55 90 - deguy.no 22

Nº1 2011


REE

NEDERST I SØNDRE - TLF 73 52 72 82 www.gunnarree.no


• Motehuset GiorGio ArMAni •

Motehuset

Giorgio Armani På midten av 70-tallet dukket det opp en helt ny generasjon italienske designere. Over natten tok den tidligere industribyen Milano form som en av Europas nye motemetropoler. tekst: Siri Gerrard | Foto: Presse

Den mest kjente av disse unge moteskaperne het Giorgio Armani. han ble født i Piacenza i 1934. Andre verdenskrig var i anmarsj, og den lille byen skulle senere bli hardt rammet av de alliertes bomber. Armani mistet flere venner, og ble selv alvorlig skadet da han lekte med eksplosiver etterlatt av utenlandske tropper. en stund sto han i fare for å miste synet. til tross for kaoset han vokste opp i var det likevel tydelig at Armani hadde et åpenbart talent for visuell estetikk. Blant annet ga han sin mor uvurderlige interiørtips. hun stilte seg først tvilende til sønnens råd, men lot seg siden overtale. Det var innlysende at gutten hennes kunne se forskjell på stygt og pent.

Fra medisin til mote i 1955 flyttet Armani til Milano, hvor han

først studerte medisin. etter to år innså han at han aldri kom til å bli noen dyktig lege. isteden takket Armani ja til en stilling ved klesbutikken La rinascente. i løpet av sine åtte år der jobbet han som fotograf, vindusdekoratør og assisterende innkjøpssjef ved herreavdelingen. Det var en god jobb i og for seg, men neppe særlig utfordrende for en mann med skarpt blikk for mote. Den gang fikk menn med god økonomi sydd dressene sine hos private skreddere. De som var dårligere stilt ble henvist La rinascentes stativer, hvor utvalget var nokså semmert. Antall størrelser var begrenset, snittet dårlig og kvaliteten elendig. Armani syntes det var skremmende, og bestemte seg for å ta saken i egne hender. han begynte derfor som designassistent hos

Et utvalg av vår/sommer kolleksjonen for 2011.

24

Nº1 2011

Cerruti, hvor han lærte seg det essensielle ved konstruksjon og produksjon. noen år senere startet han for seg selv.

Armani blir lansert i 1975 hadde Armani og kjæresten hans, sergio Galeotti, klart å skrape sammen nok startkapital til å lansere sitt eget merke – Giorgio Armani. Galeotti tok seg av forretningsdriften, mens Armani tegnet og konstruerte. i sin første herrekolleksjon, som ble introdusert for potensiell kjøpere i parets leilighet, presenterte han en helt ny silhuett – the soft suit. Foret var frigjort, knappene flyttet og skuldrene myke. tradisjonelle tunge ullstoffer var byttet ut med lin og ulljersey; koloritten var delikat. istedenfor etablerte mørke farger brukte Armani dempede toner som oliven, plomme og


• Motehuset GiorGio ArMAni •

Fra Armani sin undertøyskampanje med Megan Fox.

Nº1 2011

25


• Motehuset GiorGio ArMAni • «The Untouchables».

Angellina Jolie i en kjole fra Armani. Inngangspartiet til Armani Hotel Dubai.

Jon Hamm i en dress fra Armani.

Armani Sport Watches.

Megan Fox i Armani Underwear. Anna Wintour, Giorgio Armani og Franca Sozzani.

Beethoven Sofa fra Armani Casa.

26

Nº1 2011

Richard Gere fra American Gigolo.

Armani Flagship Store i New York.


• Motehuset GiorGio ArMAni • grå-beige. tre måneder senere presenterte han en lignende kolleksjon for kvinner.

Scorsese, Travolta og Gere Fred Pressman, eieren av den fasjonable new York-butikken Barneys, mente Armanis dresser var geniale. ifølge “the rise and Fall of the house of Barneys”, fløy Pressman til Milano, hvor han sommeren 1976 tilbød Armani $10.000 for å få lov til å selge klærne hans. Beløpet var enormt, og som takk fikk Barneys eksklusive rettigheter til å selge Armani på Manhattan. Det viste seg å være et kupp. De første kundene tilhørte byens it-miljø. Martin scorsese var en av dem, en annen het Bob le Mond. sistnevnte var manageren til John travolta, som da var en av filmbransjens største stjerner. Via ham fikk Armani i oppdrag å designe kostymene til American Gigolo, der hovedrollen var tiltenkt nettopp travolta. et par dager før opptakene skulle starte trakk imidlertid travolta seg fra prosjektet. han ble erstattet av den mindre kjente richard Gere, som viste seg å ha en kropp skreddersydd for Armani. Geres garderobe gikk ikke upåaktet hen hos det amerikanske filmpublikummet, og Armani ble snart et kjent navn.

en riktig setting. i new York hyret Armani Lee radziwell, Jacqueline Kennedys søster, som sin spesielle koordinator. uansett hvor hun gikk, til operaen, balletten eller veldedighetsmiddager, var hun kledd i Armani. Det tok ikke lang tid før kretsen rundt henne gjorde det samme. Armanis kjoler tatt i betraktning, kan det neppe ha vært noe stort offer. Den klassiske, diskré looken må ha passet disse damene utmerket. På motsatt kyst fikk reporteren Wanda McDaniel et lignende oppdrag, og snart var Armani det foretrukne merket blant hollywoods ypperste elite. siste steg var å tiltrekke seg paparazzienes linser. Det klarte Armani i 1989, da Jodie Foster mottok sin oscarstatuett iført en fantastisk kjole. Året etter entret Michelle Pfeiffer den røde løperen i en like vakker kreasjon. i Women’s Wear Daily kunne man dagen derpå lese følgende overskrift: the

klær, komme hjem til en Armani seng og reise på ferie til et Armani hotell.

Diskré eleganse

Giorgio Armani har, i motsetning til de fleste andre klesdesignere, ennå full kontroll over imperiet sitt. Presset fra de internasjonale motekonsernene har imidlertid vært stort, kanskje særlig fra Bernard Arnault, sjef for LVMh. – De store selskapene vil ha absolutt alt. Det var definitivt roligere før Arnault. samtidig liker jeg konkurransen. Jeg må hele tiden være bedre enn andre, sier Armani i et intervju med the Guardian. Gjennom hele sin karriere har Armani vært tro mot sitt opprinnelige konsept – diskré eleganse. – Diskresjon er det vulgæres fiende, sier han selv. han slurver aldri, og er perfeksjonist til fingerspissene. enkelte kritikere har riktignok hevdet at Armani kanskje er for opptatt av en spesiell stil. under en utstilling i new York ble det forsiktig ymtet at de gamle kjolene hans ikke skiller seg nevneverdig fra kreasjonene av nyere dato. selv kaller Armani det for å være konsekvent. – om definisjonen av Foto: Jan Schroeder fashion er noe stadig Giorgio Armani nytt og annerledes har jeg dedikert livet mitt til anti-fashion. Agony and the ecstasy. under var det to Andre bransjefolk har stadig spådd hans fotografier. ett av Kim Basinger i en vulgær, bortgang, men så langt er ordene blitt gjort hvit sak, og på den andre en strålende Pfeiftil skamme. Likevel er det en kjensgjerning fer, i sin nedtonede men ytterst smakfulle at Giorgio Armani begynner å trekke på Armani-kjole.Vouges Anna Wintour kalte det årene. en dag må han trekke seg tilbake, og en revolusjon. hvem vil da ta over driften? i et intervju med susan Mackenzie sier han Klær, interiør og hoteller følgende: om Galeotti hadde levd i dag hadde han – Jeg har sagt nei til en rekke tilbud, forslag knapt vært i stand til å gjenkjenne selskapet som på mange måter ville gjort tilværelsen han en gang var med å grunnlegge. Armani lettere. Men jeg har alltid ønsket å være fri; har godt over tre hundre butikker i 35 land, at det skal være jeg som bestemmer. Det og designer klær for alt fra småbarn til er et faktum at min generasjon er den siste seniorer. haute Couture og jeans, kosmetikk som har denne drivkraften. store internaog briller. han har en egen interiørlinje, sjonale konserner er mye viktigere nå enn Armani Casa, og for ikke så lenge siden de var. selve personen betyr ingenting. Vi entret han også hotellbransjen. Armani snakker om Dior, men han lever ikke lenger. hotels and resorts er allerede et yndet mål Chanel eksisterer takket være Karl Lagerfor de rike og berømte. 35 år etter at Armani feld. Jeg håper at Armani kan eksistere uten ble grunnlagt kan vi drikke morgenkaffen meg. av Armani kopper, gå til jobben iført Armani

Om definisjonen av fashion er noe stadig nytt og annerledes har jeg dedikert livet mitt til anti-fashion

Armani inntar Hollywood i 1985 dør sergio Galeotti av AiDs. etterlatt til seg selv var Armani en stund i tvil om han orket å fortsette. – Men jeg hadde lovet sergio at jeg ville fortsette, så det måtte bli slik. Dessuten hadde jeg ikke noe annet igjen enn jobben, har Armani siden fortalt i et intervju. han druknet seg i arbeid. nå var han ikke bare ansvarlig for designen, men også selve forretningsdriften. Armani måtte utvikle sin egen strategi. Med tanke på hvilken betydning American Gigolo hadde hatt for salget, innså Armani at veien til amerikanernes hjerter var via idolene deres. i 1987 takker han derfor ja til å designe kostymene i Brian de Palmas gangsterklassiker the untouchables, og igjen fikk omsetningen et formidabelt løft. tonen var satt, og bare én ting manglet. De riktige kvinnene måtte bære klærne hans – i

Nº1 2011

27


Resultatet av 104 års erfaring med firehjulsdrift

Nye Nye CLS. CLS. Tre Tre bokstaver bokstaver som som sier sier alt. alt.

I 2004 lanserte Mercedes-Benz verdens første 4-dørs coupé. Så fulgte verden sakte etter. II 2004 lanserte første 4-dørs coupé. verden sakte etter. 150kW (204hk) og 410kW (557hk), 2011 setter CLSMercedes-Benz standarden igjen.verdens De nye og høyeffektive bensin-Så og fulgte dieselmotorene yter mellom

Iog2011 setter 32% CLSredusert standarden igjen.Nye De CLS nye og høyeffektive dieselmotorene yterdynamisk mellom 150kW (204hk)i og (557hk), har inntil forbruk. er også verdens bensinførste bilogsom kan leveres med LED-teknologi alle410kW lysfunksjonene. og har inntil 32% redusert forbruk. Nye CLS er også verdens første bil som kan leveres med dynamisk LED-teknologi i alle lysfunksjonene. Opplev hvorfor CLS ble kåret til den beste og mest nytenkende ”executive and luxury car“ på www.mercedes-benz.no. Opplev hvorfor CLS ble kåret til den beste og mest nytenkende ”executive and luxury car“ på www.mercedes-benz.no. CLS 250 CDI fra kr 763.550,- levert Oslo. CLS 250 CDI fra kr 763.550,levertCO2 Oslo. Forbruk blandet kjøring 0,44-0,95 l/mil. utslipp: 134 -164 g/km. Importør: Bertel O. Steen0,44-0,95 AS. Forbruk blandet kjøring l/mil. CO2 utslipp: 134 -164 g/km. Importør: Bertel O. Steen AS.

Jahre Jahre Innovation Innovation Jahre Jahre Innovation Innovation

Mercedes-Benz har utviklet firehjulsdrift siden 1906. At nye GLK 220 CDI 4MATIC har fått en overveldende mottagelse er derfor ingen overraskelse. Den avanserte dieselmotoren (170 hk - 400 Nm) vant ”Engine of the Year Awards 2009” takket være maksimal kraft kombinert med rekordlavt utslipp. Velkommen til prøvekjøring.

år år med med innovasjon innovasjon år år med med innovasjon innovasjon

GLK 220 CDI 4MATIC med 7G-TRONIC automatgir fra kr 590.500,- inkl. lev. Trondheim. Forbruk blandet kjøring 0,61-1,08 l/mil. CO2-utslipp: 158-251 g/km. Importør: Bertel O. Steen AS.

år år med med innovasjon innovasjon

Bertel O. AS, Steen Ensjø, Ensjøveien 17,Trondheim, Oslo, tlf. 22 0000. – www.bos-ensjo.no Motor-Trade Sundlandsveien 2, 7032 tlf. 88 73 28 82 01 www.motortrade.no Bertel O. Steen Ensjø, Ensjøveien 17, Oslo, tlf. 22 88 28 00 – www.bos-ensjo.no


Gant i regnbuens farger Ingen tvil om at våren har kommet med den nye Gant kolleksjonen. Den amerikanske østkysten med sin europeiske inspirasjon er utgangspunktet for Gant sommeren. Kolleksjonen spenner fra den tradisjonsrike og klassiske Gant stilen vi kjenner godt fra før til spreke farger som krydrer hele den lille koselige butikken på Nordre gate. Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig, GANT

30

Nº1 2011


Astrid Florholmen

chinos i knallfarger, røffe sko som går opp til ankelen og V-gensere og skjorter i alle regnbuens farger. – Vi selger dessuten en del stretch bukser til menn, sier Florholmen de har oppdaget det vi kvinner har visst lenge, at stretch gjør at buksene er mer behagelige og holder fasongen bedre.

Den amerikanske østkysten med sin europeiske inspirasjon er utgangspunktet for Gant sommeren. Kolleksjonen spenner fra den tradisjonsrike og klassiske Gant stilen vi kjenner godt fra før til spreke farger som krydrer hele den lille koselige butikken på Nordre gate.

Bli med til Kennedys sommerhus

Udødelige modeller

Kennedy familien har vært inspirasjon for den nye katalogen og hvem er vel mer typisk for Gant stilen enn den unge presidenten? Han var ofte fotografert på båten i beige chinos og lammeullsgenser, og så er da også bildene til den nye katalogen tatt på hans gamle sommerhus. – Gant har ofte brukt kjente familier eller miljøforkjempere i kampanjene og kataloger sine forteller Astrid Florholmen, innehaver av Gant Store Trondheim, og de vil på denne måten gjøre noe mer ut av katalogen sin enn at det bare er en motekatalog.

Inspirerende farger Og vårens katalog og ikke minst butikken blir man absolutt inspirert av. Den bugner over av vårlig inspirasjon i disse dager. Sommerkjoler, pikétrøyer og bikinier i knallfarger gjør denne kolleksjonen til en av de fresheste på lenge. – Det gir virkelig en herlig energi og ekstra inspirasjon å være på jobb når man er omgitt av så mange friske farger, sier Florholmen. På herresiden i år er det marine som dominerer, og går som en rød tråd gjennom hele kolleksjonen. Det har jo alltid vært en sterk farge i Gant sammen med hvitt, men i år er kolleksjonen blandet med sporty

Gant er jo kjent for god kvalitet og ikke minst en veldig god passform Astrid Florholmen

Mange av fargene finner vi også igjen i damekolleksjonen. Nydelige kjoler i lakserosa, skjorter i rosa og bukser i hvitt og marine i tillegg til knallgult og lilla. Fargekombinasjonene er uendelige i år. Kombiner plaggene med tynne belter, vesker og lekre sandaler. Dessuten er V-genseren alltid aktuell på damesiden også, bruk den med en skjorte inni og du er alltid kledd. – Gant er jo kjent for god kvalitet og ikke minst en veldig god passform sier Florholmen, – våre faste kunder vet at de får behagelige klær og vi har modeller som går igjen år etter år som vi vet vi kommer til å selge mye av. Buksen Carol er en slik modell, den kommer i bomullsbukser, jeans og piratbukse og passer de fleste. Et mørkeblått fritidskjørt i jeansmodell er også noe jeg ikke kan la være å ta inn, ler hun. I tillegg til kvaliteten får man det lille ekstra hos Gant på Nordre, og den inspirerte og hyggelige betjeningen gjør sitt til at man føler seg velkommen. – Jeg er jo så privilegert at jeg får selge dette merket, sier Florholmen og kan man i tillegg gi kunden god service vet vi at han eller hun kommer tilbake.

Nº1 2011

31


Smidig

toseter Motor-Trade har i over 70 år bragt Mercedes-Benz til Midt-Norge, noe som gir en unik fagkunnskap og trygghet for kundene. Nytt i år er at Motor-Trade er blitt forhandler for kvalitetsmerket SMART. Den nye modellen Fortwo lanseres like over påske og blir Norges rimeligste nye bil. Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ina H. Stenvig

bil. Første generasjons Smart Fortwo ble lansert under Paris Motor Show i 1998 som Smart City Coupé og kommer våren 2011 med sin andregenerasjons modell kalt Fortwo, som kommer både som coupé og cabriolet og med ulike motoralternativer. SMART Fortwo er et miljøvennlig alternativ, fordi den bruker svært lite drivstoff og har et utslipp på kun 93g/km .

Liten og smart Visjonen hos Motor-Trade har helt siden starten vært å gi sine kunder «gode opplevelser», noe firmaet får tilbake i form av svært fornøyde og lojale kunder. MotorTrade består av de tre filialene Trondheim, Verdal og Trønderlinjen, og felles for dem alle er utvalget av Mercedes-Benz, som favner veldig stort. Her finnes ulike modeller i alle klasser fra A –klasse og helt opp til «Maybach», fra 250.000 kroner og oppover. Motor-Trade er fra 1. januar 2011 blitt forhandler for bilmerket SMART. Bilmerket har svært høy kvalitet, leveres som 2-seter og vil ligge på en pris på bare 119.000 kroner. Det gjør den til Norges rimeligste nye bil. SMART Fortwo er som navnet antyder en toseters småbil, ment for by bruk og med alle fordelene det gir å ha en liten, kjapp

32

Nº1 2011

Utskiftbare paneler Med Fortwo opplever man topp moderne bilteknologi på sitt beste, kombinert med småbilens praktiske fordeler som for eksempel at det blir lettere å finne parkeringsplass. Frekt og fresht design med en maskulin touch, smarte løsninger og et overraskende romslig interiør er blant godbitene Fortwo kan by på . Det ytterste skallet til smart Fortwo utgjøres av ripebestandige karosseripaneler i plast, som leveres i mange ulike farger og faktisk er enkle å skifte ut og gjenvinne. Den kombinerte konstruksjonen

med tridion sikkerhetscelle i metallic eller hvit, og karosseripaneler av plast med bredt fargevalg gir SMART Fortwo to ulike farger, en spennende designdetalj som gir bilen en særegen edge. På motorfronten bør det nevnes at Fortwo har noe for enhver. Valget står mellom en særdeles miljøvennligsugemotor med microhybrid- drive, en kraftig turbomotor og eller den svært drivstoffeffektive dieselmotoren. Hos Motor-Trade i Sunnlandsvegen kan man stifte et nærmere bekjentskap med den spennende Fortwo. –Etter økt salg av personbiler de siste årene har vi økt arbeidsstokken med to nye, dyktige medarbeidere. Alexander Mikkelsen og Thomas Michael Rodal har begge lang bransjeerfaring og gode fagkunnskaper. Dette vil komme kundene våre til gode gjennom trygghet, tillit og god oppfølging, forteller Salgssjef Bjørn Lunde. Motor-Trade lanserer også flere andre spennende bilnyheter. Rett over påske vil deres nye C-klasse bli lansert og det kommer ny CLS, SLK og ikke minst c-klasse coupé. – Våren blir svært travel og vi ønsker alle velkommen innom for å se våre nyheter, avslutter Lunde.


t eat er Ingen annen kunstform er så levende som teateret. Hver forestilling er unik, skuespillerne vil gjøre ting litt forskjellig og det er nytt publikum tilstede hver kveld. Og få andre kunstformer har den samme evnen til å fengsle oss som teateret. I år kan Trøndelag Teater friste med et variert og innholdsrikt program, med den eventyrlige musikalen Rock’n Roll Wolf i spissen. Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein, GT Nergaard

Atmosfæren på teateret rett før en premiere er elektrisk, og det er en magisk stemning som er til å ta og føle på. Med sine fem scener av ulik størrelse kan Trøndelag Teater tilby et variert program, med ytter-

34

Nº1 2011

punkter som den store musikaloppsetningen Rock’n Roll Wolf på hovedscenen og Tro, håp og kjærlighet på Studioscenen. – Teateret er et levende sted og alle som jobber her drives av en enorm lyst til å for-

midle. Den intense spenningen og forventningen som ligger i luften før en forestilling er helt unik, sier markedssjef Merete Wist Adde. – Det er en rekke ulike yrkesgrupper som jobber på teateret og som er involvert


Fra «Et dukkehjem»

Fra «Et dukkehjem»

Ulv: Pål Christian Eggen

Fra «Rock‘n Roll Wolf»

Geit: Ingrid Bergstrøm, maskør: Else Lisø

i en forestilling, fra skuespillere, regissører og musikere til rekvisittmakere, malere, maskører, snekkere og kostymemakere

25.mars. Rock’n Roll Wolf er basert på en av Europas største filmsuksesser, og alle som var unge på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet husker nok fremdeles den populære filmen om rockeulven og geitekillingen. Den russiske filmen gikk sin seiersgang over hele Europa og har i dag oppnådd nærmest kultstatus. Trøndelag Teater er det første profesjonelle teateret

som setter opp stykket og alt tyder på at de ikke kommer til å gjøre det enkelt for noen å overgå dem. Rock’n Roll Wolf er en imponerende forestilling som vil glede hele familien, hvor Hovedscenen for anledningen er forvandlet til en stor eventyrskog. Hele ensemblet er kledd opp som ulike dyr i fantastiske kostymer, og Ingrid Bergstrøm og Pål Christian Eggen

Eventyrlig musikal basert på kultfilm En av Trøndelag Teaters største produksjoner noensinne, den fargesprakende musikalen Rock’n Roll Wolf, hadde premiere

Nº1 2011

35


Fra «Alt er relativt»

spiller hovedrollene som henholdsvis Geita og Ulven. Musikken vi kjenner fra filmen er med og fremføres av et dyktig orkester som for anledningen også er kledd opp i dyrekostymer. – Det har vært en lang vei fra idé til premiere, og dramaturg Ingrid Weme Nilsen brukte blant annet mye tid på å spore opp de rumenske rettighetshaverne. En oppgave som ikke ble lettere av at filmen ble spilt inn i tidligere Sovjetunionen, en stat som ikke eksisterer lengre. Det ligger mye planlegging bak en så stor musikal, og det første skissemøtet for rekvisitter og kostymer ble holdt allerede i oktober. Vi har fått en fantastisk respons på stykket, og allerede to uker før premieren var det solgt 12 000 billetter. Det er morsomt med en slik respons når vi legger listen så høyt, og det er nok mange 30- og 40-åringer som har sett filmen og som gleder seg til et nostalgisk gjensyn.

Fantastisk start på året Det er tydelig at Trøndelag Teater er populært blant folk i regionen, og Merete forteller at de hadde en fantastisk start på året med 14 000 trøndere som fikk med seg Et dukkehjem. – Et dukkehjem gikk for fulle hus hver kveld, og det er tydelig at Ibsen ikke har gått av moten. Selv om manuset ble skrevet

36

Nº1 2011

på slutten av 1800-tallet holder det seg godt, og temaer som livsløgn og penger er fremdeles aktuelle. Stykket var pakket inn i en moderne scenografi, men dialogen var hentet rett fra manuset. Det er utrolig gøy at Ibsen står seg så godt og at trønderne liker det og kommer for å se på. Det gikk også gjetord om oppsetningen i teaterverdenen og vi har fått forespørsler om å sette den opp andre steder, men den er ikke laget som en turnéproduksjon. Og Ane Skumsvoll fikk enormt mye skryt og godord for rollen som Nora. I slutten av januar hadde Mistero Buffo premiere i Theatercaféen. Mister Buffo er en samling gjøglermonologer fra middelalderen, samlet og bearbeidet av den legendariske Dario Fo. På Trøndelag Teater var det den dyktige Hans Petter Nilsen som stod for monologene. – Det var en fantastisk prestasjon av Hans Petter. Han stod på scenen i en time og pratet uten rekvisitter. Theatercafeén har plass til 100 publikummere hver kveld, og det var så stor etterspørsel at vi måtte sette opp to ekstraforestillinger på Gamle Scene. En av fordelene ved å ha flere scener med ulik størrelse er at man kan sette opp vidt forskjellige stykker samtidig, slik at det er noe for enhver smak. Og i begynnelsen av februar hadde også den britiske forviklingskomedien Alt er relativt premiere på Gamle

Scene. Stykket er skrevet av britiske Alan Ayckbourn som har hatt en rekke suksesser på Londons teaterscener og er en av de mest spilte av dagens dramatikere. I denne komedien setter han fokus på kommunikasjonens fallgruver, og de fire hovedpersonene snakker forbi, under og over hverandre.

Nyutdannet regissør med fritt spillerom En oppsetning som mange ser frem til i vår er nok produksjonen av Ödön von Horváths klassiker Tro, håp og kjærlighet. Dette er et prosjekt hvor Trøndelag Teater har latt den nyutdannede regissøren Jonas Corell Petersen selv velge hvilket stykke han ønsker å sette opp. Han gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslos prestisjetunge regiutdannelse i fjor, og som sitt eksamensprosjekt satte han opp et stykke på Det Norske Teateret som fikk en utrolig bra mottakelse. Petersen har selv fått satt sammen teamet og scenografen Nia Damerell er også nyutdannet fra den samme skolen. Tro, håp og kjærlighet er en svart komedie som dreier seg om et lite menneskes kamp mot resten av verden. Stykket handler om den unge Elisabeth som gjør hva hun kan for å overleve i et rigid og altfor byråkratisk samfunnssystem hvor likhetene med vårt eget velferdssamfunn er både komiske og


Fra «Alt er relativt»

ubehagelige. Hovedrollen som Elisabeth spilles av Janne Heltberg Haarseth og dette er hennes første store hovedrolle. – Det er et spennende og litt annerledes utgangspunkt å velge regissøren først istedenfor hvilket stykke vi har lyst til å sette opp. Jonas er utrolig dyktig og det blir veldig morsomt å se resultatet. Dessuten er det viktig for oss at Trøndelag Teater tar faglig ansvar og lar unge skuespillere og regissører få muligheten til å prøve seg. Teatersjefstillingen er en åremålsstiling som varer i fire år, og hver teatersjef har gjerne sin egen parole og sine tanker rundt teateret. Kristian Seltun begynte som teatersjef 1. januar i fjor og er veldig opptatt av det kunstneriske produktet og at det er kunst vi driver med. Vi er også opptatt av å prøve nye ting, og at vi tør å lage både smale og store ting. Det er selvfølgelig ikke alle produksjonene hvor det kommer like mange og ser på, men alle skal ha muligheten til å finne noe de blir begeistret for.

Mye å se frem til i høst Høsten på Trøndelag Teater starter med den morsomme og absurde danske komedien Håndverkerne. Stykket handler om moderne grådighet og jåleri, og trangen til konstant å pusse opp hus og leiligheter som preger oss her i nord. Manfred og Alice har kjøpt seg et stort og gammelt hus som de har leid inn håndverkere for å pusse opp. Og i følge håndverkerne er oppussingsarbeidet

Fra «Mistero Buffo»

både komplisert og ikke minst kostnadskrevende. Med et velutviklet persongalleri og morsomme forviklinger er det duket for en forestilling det er vel verdt å få med seg! I slutten av august er det premiere på Helg som er skrevet av den kjente trønderske dramatikeren og forfatteren Torvald Sund. Stykket er en litt mindre produksjon som settes opp i Teaterkjelleren, men det betyr slett ikke at det er mindre spennende.

– Dette er ikke musikalversjonen, men alle sangene vil være med. Det er et spennende skuespillerteam, med blant andre Mads Bones som har hatt mange store roller hos oss. Jeg gleder meg virkelig til denne produksjonen, sier Merete. Etter førti år ved Trøndelag Teater går skuespiller Helga Wendelborg av med pensjon, og hennes avskjedsforestilling blir En liten irritasjon sammen med Harald Brenna. Stykket handler om det aldrende ekteparet Edward og Flora som lever et velstående liv, stille og tilbaketrukket. Deres eneste problem er at en uteligger stiller seg opp utenfor hageporten deres og ser ut som han planlegger å bli stående. Stykket handler om frykt, hvor Edward begynner å se den ukjente utenfor porten som en stadig større trussel og til slutt inviterer han inn i hjemmet. Fra midten av november ringes julen inn med Et juleeventyr av Merete Wist Adde Charles Dickens. Den berømte fortellingen om Ebenezer Knug, en gammel og gjerrig grinebiter som ikke vil dele med noen er Det tar opp viktige spørsmål rundt livet på nok kjent for de fleste. I oppsetningen spilkysten, valg og hva som er viktig i livet. Helg les Knug av Trond-Ove Skrødal, og det vil bli er et samarbeid mellom Trøndelag Teater, en fantastisk og spennende historie for Teatret Vårt i Molde og Nord-Trøndelag hele familien som er garantert å vekke Teater og vil turnere i de tre fylkene. julefølelsene i en kald og travel førjulstid. Med andre ord ligger alt til rette for et Teaterstykke med musikk interessant og variert år på Trøndelag I september er det duket for TolvskillingsoTeater, med noe for enhver smak! peraen, et politisk teaterstykk med ramsalt kritikk av et kynisk og korrupt samfunn.

Nº1 2011

37


Bogart – stilfull jubilant Den lekre butikken som i 2005 ble de kåret til årets butikk, feirer i år 25 års jubileum og er velkjent, ikke bare i Trondheim, men faktisk over det meste av landet. Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig

Lørdag 19.mars hadde vi en liten gathering her for kundene men bortsatt fra det vil ikke jubileumsåret bli feiret med så mye brask og bram, sier Hans Klein, innehaver av Bogart. – Vi flyttet inn i disse lokalene i 1989, etter tre år i Løynthaven, og vi har faktisk kunder som har fulgt oss gjennom hele de 25 årene Bogart har eksistert. Det er jo utrolig hyggelig selv og selv om vi passer på å fornye oss jevnlig så har vi hele tiden vært tro mot

38

Nº1 2011

konseptet vårt om en høyprofilert butikk men merker som er kjent for god kvalitet, sier Klein. Det er nok også mye av grunnen til at mange følger oss i årevis. Familiens fartstid i kles – og konfeksjonsbransjen går tilbake til 1905 så pasjonen for bransjen ligger nok i blodet. – Vi har egentlig aldri vært fristet til å endre på konseptet vårt heller, det er viktig å ha is i magen i tøffe tider men vår lidenskap har

alltid vært kvalitetsklær i det øvre sjiktet. Det er det vi kan og det er det vi trives med, fortsetter han. Hyggelige er det jo også at med unntak av det første året, hvor vi gikk i med ett lite underskudd, har vi tjent penger i alle år. – Noen merker har vi da også jobbet med siden vi åpnet. Hugo BOSS for eksempel hadde jo bare en linje på den tiden men nå har vi BOSS Orange både på dame og


– Det samme gjelder sko og her har vi fantastiske leverandører. Churches, et gammelt engelsk skomerke helt fra 1873 har vi jobbet med lenge og er skoen slitt kan du levere den inn til reparasjon og få den tilbake fra England så god som ny. – I tillegg til dresser selger vi mye jeans til herre. Det går en del spesielle jeans som Jacob Cohen. Dette er italiensk produserte jeans av japansk denim. Der er det ikke spart på noen detaljer. Alle sømmene er doble, noen av modellene er Limited Edition og knappene er forsølvet. – Cosmo og Suuz har vært en del av

knoppskytinga vår, sier Hans Klein, – og vi ønsker vel med disse butikkene å si at vi utvikler oss trendmessig. Suuz handler om accessoirer, de selger sko, vesker og har i tillegg byens minste café. Cosmo er Bogarts trend butikk med et svært bredt utvalg både til dame og herre og de to butikkene utfyller hverandre svært godt. Da butikken ble kåret til «Årets butikk» var begrunnelsen fra juryen «Når det gjelder vareutvalg, ligger Bogart helt i tet i sitt segment, butikken fremstår svært spennende». Og akkurat det har ikke endret seg de siste årene.

herresiden, og BOSS black på herre. Og når det gjelder BOSS så selger vi mye dresser til herre. Det kan være dress til business, hverdags eller fest. Vi har jo også målsøm for eksempel på Armani og vi merker at menn er mer opptatt av trender når det gjelder dress. Det skal være slim-fit, avrundede skuldre, og flere er opptatt av at det er god passform. Dette er like viktig som kvalitet på dressen, – det er liksom noe som faller på plass når du får på deg en dress med god passform. Kundene våre er nok mer opptatt av det, og menn handler generelt sjeldnere enn kvinner og legger derfor mer penger igjen for å få et godt plagg som man ikke behøver å bytte ut etter et par sesonger. – For bredde i dress utvalget så fører vi i tillegg merker som Corneliani , Armani og Tiger.

Nº1 2011

39


Glitrende allianse

Aseco og Gullfunn har inngått en midlertidig allianse i påvente av nytt KBS-senter, som kommer i 2012. I mellomtiden kan alle smykkeelskere glede seg over et ekstra bredt utvalg, flere kampanjer og gode tilbud hos Aseco Gullfunn på Valentinlyst Senter. Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ina H. Stenvig

Bredt utvalg Under navnet Aseco Gullfunn tilbys gamle og nye kunder det beste av begge konseptene under samme tak. Da det gamle KBS-senteret ble revet i oktober, fikk Aseco muligheten til å flytte inn hos Gullfunn. Det

40

Nº1 2011

har vist seg å være en svært god løsning for både butikkene, de ansatte og de mange trofaste kundene. Det blir som å ha to butikker i ett og tilby det beste av hvert konsept. –Det blir litt rart den dagen vi skal flytte ut, for samarbeidet har fungert veldig godt. Det

fungerer veldig fint og vi er veldig samkjørte. Det virker som at kundene virkelig har falt for kombinasjonen av kjedene. Både Aseco sine stadige drypp av uslåelige tilbud og GullFunns gode kampanjer. Vi har et mye bredere utvalg som kan imøtekomme alle


Linda, butikksjef Aseco

Marianne og Linda

mulige ønsker, og at vi kan ta inn nye ting som kundene etterspør. Vi har for eksempel tatt inn mer av diamantsmykker til bryllup og den populære serien Hjerter, forteller Linda Sæther, som er butikksjef for Aseco. Sammen med Gullfunn-butikksjef Marianne Bjøringsøy blir det dobbelt opp med betjening og fagkunnskap. Så herfra vil ingen gå uten å ha fått den assistanse de trenger!

Fagkunnskap gir trygghet Aseco har lenge vært kjent for sitt gode diamantsortiment, mens Gullfunn som alltid har mange spennende kampanjer. Dermed blir det dobbelt opp av både utvalg og fine tilbud til kundene. Men hos Aseco Gullfull er det ikke bare utvalget som er samkjørt. Vel så viktig er å stå sammen om sterke fagkunnskaper. – Vi skal ha den beste servicen og er veldig strenge på fagkunnskap. For eksempel når gjelder diamanter er det viktig å vite hva man må betale for hvilken kvalitet. Prisen har med diamantenes fire c’er å gjøre. Hvorfor koster de ulike diamantene ulikt – fire ulike c’ene clarity, carat, colour og cut. Det er viktig at de ansatte har peiling på det de selger, for det gir en trygghet for kundene, sier Linda. Etter filmen «Blood Diamonds» har mange begynt å stille spørsmål ved diamantenes opphav. Norge innførte den såkalte Kimberley-prosessens sertifiseringsordning for diamanthandel, for å bryte forbindelsen mellom diamanter og væpnede konflikter. Aseco Gullfunns leverandører leverer kun i henhold til denne avtalen. Men fagkunnskap står i fokus også omkring gull, sølv og spesielt bunadssølv. De ansatte kan bidra med gode råd om alt fra hvilke bunadssølv som passer til hvilke

bunader, og til pussing, vedlikehold og oppbevaring. I disse dager har Aseco Gullfunn en kampanje med prisgaranti på beste pris frem til 17. mai.

Hverdagsvakker med bijouteri Aseco Gullfunn har den siste tiden tatt inn mye nytt etter ønske fra kunden. Hjerterserien har har slått stort an landet over og kom inn til butikken i begynnelsen av mars. Smykkene egner seg like godt til konfirmanten som til en sprek working mum. Visjonen bak det norskproduserte bijouteriet er å skape skjønne hverdagssmykker med hjerteformens glede, godhet og styrke som inspirasjon. Prisnivået gjør at alle kan unne seg et smykke fra serien, men kvaliteten er god og smykkene er forsølvet og nikkelfrie. Hjertesmykkene er ledsaget av både naturlige steiner og ferskvannsperler, og kommer blant annet som anheng, kjeder, armbånd, ringer og øredobber – og hjertene kommer både i små og nette, og større, mer slående utgaver. Smykkemerket Snø eller Snö of Sweden er på kort tid blitt enormt populært i Skandinavia for sin «trendy, varme snø», i form av sukkertøyfristende, glassklare smykker med rene, vakre linjer og blanke steiner og perler. For den store 70-tallstrenden som herjer årets motebilde er seriens blomsterinspirerte smykker og lenker med store steiner i pangfarger helt perfekt!

Nº1 2011

41


LENE LEN EN NYSTRØM YST TRØM ØM


CENTERTEAM REKLAMEBYRÅ

DANSE MOT VÅR! VI MØTER DEN NYE SESONGEN MED ANTREKK FRA SOLSIDEN SENTER.

HØYER by Malene Birger kjole 2999,-

ANTREKK FRA FORSIDEN AV IN-MAGASINET FOR ØYE SYNSAM Dior solbriller 3205,CICELIA Dyrberg/Kern øredobber 300,MATCH WOMAN Mario Conti jakke 899,- skjerf 249,HØYER Custommade bluse 899,- by Malene Birger shorts 1599,-

Bli med bak kamera!

Åpent 10-21 (18) • 60 butikker • 13 spisesteder • www.solsidensenter.no


Dame høyer by Malene Birger kjole 2999,by Malene Birger sandaler 2999,Øredobber 299,Herre høyer J.Lindeberg dressbukse 1299,J.Lindeberg dressjakke 2999,Eton skjorte 1099,Stenströms slips 699,Sand sko 1899,thune Tissot klokke 3895,-


for øye SynSam Marc by Marc Jacobs solbriller 1240,thune Michael Kors klokke 2695,Flower øredobber 1450,Flower smykke 1450,-

fokuspunkt sats på smykker som er store og synlige. matcH meD retroinspirerte solbriller og Du er klar for våren!


CiCelia Dyrberg/Kern øredobber 300,Dyrberg/Kern armbünd 850,Dyrberg/Kern smykke 725,Epilogue kortermet jakke 3599,Epilogue kjole 3599,-


Dame matCh Woman Chicks øredobber 99,Chicks smykke 179,Oroblu strømpebukse 199,Mexx skjørt 599,Mario Conti bluse 399,Herre matCh man Mario Conti blazer 1699,Mario Conti skjorte 699,Redford bukse 499,-


fargefest Sterke og friSke farger er en av sesongens største trender. kjør Stilen fullt ut, eller mikS med duSe valører for et nedtonet uttrykk.

CiCelia Dyrberg/Kern armbånd 475,Epilogue bukse 1799,namaStÉ Mjus sko 1148,St.Martins bluse 1698,-


thune Michael Kors klokke 5995,for øye SynSam Carrera solbriller 1600,høyer Samsøe & Samsøe sko 1199,Samsøe & Samsøe cardigan 999,matCh man Redford bukse 499,Mario Conti skjorte 699,-


namaStÉ Anna Sukardi øredobber 249,Anna Sukardi smykke 249,Mjus sko 1148,Namaste skjerf (som hodeplagg) 348,Depeche.eu veske 1198,Depeche.eu belte 995,Zuza Bart jakke (strikk) 1848,Namasté topp 698,Namasté singlet 369,Namasté tights 499,-


En fargesprakende eksplosjon av en musikal basert på en av Europas største filmsuksesser

Premiere på Hovedscenen 25. mars Spilles man - fre 18:30, lørdag 18

Billetter: 73 80 50 00 Grupper 73 80 50 50 trondelagteater.no


Uovervinnelig og strålende Gullsmed Ole Aas i Nordregate 9 er Trondheims diamanatspesialist med byens største utvalg og fokus på fagkunnskaper om verdens mest ettertraktede edelsten. Diamantkjøp er en tillitssak mellom forhandleren og kunden, men det gir likevel en ekstra trygghet for kunden å tilegne seg en kunnskapsbasis om hvordan diamanter verdivurderes. Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ina H. Stenvig

52

Nº1 2011


Kunnskap gir gode kjøp Ole Aas ble etablert i 1874 og vært drevet av samme familie helt frem til idag, noe som gjør firmaet til ett av landets mest tradisjonsrike gullsmedforretninger. Konseptet er det samme som det alltid har vært; «best mulig utvalg til lavest mulige priser». – Vi er en av de meget få frittstående gullsmeder igjen som ikke har kjedetilhørighet. For kunden betyr det at vi kjenner vårt marked og vi kan skreddersy til til vårt regionale området her i Trondheim, sier Alf Einar Aas. Ole Aas er kjent som diamantspesialisten i Trondheim og har byens største utvalg på klassiske diamanter – med forlovelses- og gifteringer som spesialitet. Med et såpass stort utvalg blir fagkunnskapen desto viktigere. Alf Einar Aas og Yngvild Aas er begge utdannede diamantsakkyndige, og brenner

består av rent karbon, som har vokst og utviklet seg i løpet av 3,3 billioner år, noe som tilsvarer 75 prosent av jordens alder. Under vulkanutbrudd har diamantene blitt skutt opp til jordoverflaten, og de fleste er eldre enn to og en halv milliard år gamle. Deres enestående briljans og strålende skjønnhet gjør at de er verdens mest ettertraktede edelstener. De gamle grekerne kalte dem «adamas», som betyr uovervinnelig, siden de er den hardeste substans vi kjenner til. Ved riktig sliping vil det meste av lyset som treffer stenen dele seg i alle regnbuens farger og reflekteres som fargestråler. Dette skaper diamantens helt enestående briljans. Men enhver enhver diamant helt unik og må ha både god kvalitet og riktig sliping for at stråleglansen skal kunne komme til sin rett. For den jevne diamantelsker er det noen grunnregler som kan være lure å lære seg.

De syv c’er

virkelig for sitt fag. De ønsker å sette fokus på diamantkunnskap og vil formidle noen enkle regler kundene kan ha i bakhodet når de går med tanker om et diamantkjøp. Idéen er at kunnskap gir trygghet for kunden. Ved å bruke noen minutter på å sette seg inn i hvordan diamantene prissettes, skapes automatisk forutsetningene for et godt kjøp. Vi ønsker å gå i bresjen for å heve nivået på kunnskapen hos folk flest. Vi synes at man skal utfordre sin gullsmed og kunne kreve fagkunnskap av den du kjøper hos. Vi tar dette veldig alvorlig, opererer seriøst og er opptatt av at folk skal ha langsiktig glede av det de kjøper. Derfor lærer vi opp alle våre ansatte godt, slik at de skal kunne snakke med kundene.

Den lille diamantskolen Diamanter er fascinerende. De er skapt av voldsomme drivkrefter under ekstremt trykk og temperatur i jordens indre, opptil 190 kilometer innover i jordas indre. Edelstenen

En vanlig metode for å fastlå en diamants verdi og kvalitet er å ta i bruk de fire c’ene som står for clarity (klarhet), cut (slip), colour (farge) og carat (vekt). I tillegg mener Ole Aas at man bør legge til tre andre c’er; confidence (tillit), certificate (godkjente sertifikater på kvaliteten) og cost (riktig fastsatt pris). Man ser alltid etter diamanter som er så hvite som mulig, har minst mulig uklarheter eller såkalte inneslutninger og en god slip med 57 fasetter. Den mest verdifulle diamanten heter River, som rett og slett betyr elven der de ble funnet. «Elvediamantene» er de hviteste av alle kjente diamanter. Fargekvaliteten synker jo mer gultone diamanten har, og jo mer gultone den har, jo rimeligere blir den. «Inneslutninger» er små, hvite eller sorte flekker inni stenen, som stammer fra skapelsesprosessen. Mengden og størrelsen på inneslutningene avgjør diamantens klarhet, og dermed kvalitet. En stein med mange inneslutninger kan ha blitt slipt riktig med 57 fasetter, men noe uproposjonalt for å fjerne uklarhetene, og dermed kan den miste noe av den fargesprakende glansen. – Det er veldig viktig å se på helheten i en diamant. Kombinasjonen av fargen, klarhe-

ten osv. Det vi også er opptatt av å formidle viktigheten av det du betaler for og ikke det du ikke betaler for. Noen opererer med før-priser, men det er jo noe du ikke betaler for. Vi satser heller på jevne, lave priser. Det får vi til ved å handle direkte fra fabrikk og hoppe over mellomleddet. Vi mener at det viktig å fokusere på den relle markedsverdien en på en diamant, sier Alf Einar Aas. Man bør forvente å få et internasjonalt verdisertifikat ved kjøp av større stener, mener Aas. – Det er ikke så veldig utbredt å tilby dette enda, men vi er opptatte av at kunden skal vite at den kvaliteten de får er korrekt. Det er viktig å kunne handle et sted der man kan føle seg trygg i sitt kjøp, avslutter Aas.

Nº1 2011

53


VILA Clothing – Rocka og Sexy

Savner du knallfargene til jentekolleksjonen denne våren bør du gå til VILA. Både butikken med designerlamper, de trendy klærne og betjeningen er et friskt pust i moteverdenen i Trondheim. Tekst & foto: Hilde Palladino

I andre etasje i Nordre gate nr 11, i de gamle lokalene til Carma i Ricksbygget har VILA åpnet en nydelig konseptbutikk med klær til trendy og feminine jenter og til meget kundevennlige priser. VILA ligger under Bestseller, en dansk kjede med butikker rundt hele verden og i Norge finnes 17 VILA butikker. I tillegg til VILAs egen kolleksjon kan du også finne Object som er et tøffere jeansmerke, og Pieces som er leverandør av tilbehør.

54

Nº1 2011

Knallfarger og artistiske print Den typiske VILA looken har mye beige, sort, kremhvit med enkelte innslag av sterke flotte farger som er perfekt til nordisk hud. Her vil du garantert finne mange delikate produkter med masse blomster, prikker og nydelige artistiske print. Du finner både lange og korte kjoler, gjerne med 50-talls look, i deilige bomullskvaliteter, og denne sommeren er VILA kolleksjonen inspirert jenter på gata i storbyene, frie bloggere og

«IT-girls». Disse jentene skaper looken ved å blande ulike stilarter som gjør at hun kan fremheve sin egen identitiet. Den mer rocka delen av kolleksjonen preges av tøffere styles, highwaist jeans, korte topper, striper og en maritime look. Det er mye bohem, vide 70-talls jeans og batikk. VILA kvinnen er spontan og leken, elegant men fri og elsker selvfølgelig fashion uten å følge moten slavisk.


Nยบ1 2011

55


AnnonSE

Herm shirt fra VILA

299,95

Nissi top fra VILA

199,95

Sandra dress fra VILA

349,95

Demand dress fra VILA

499,95

Bliss dress fra VILA

Flower Parade be CHEARFUL AND HAVe fun under a PURE BRIGHT SKY

399,95

Er din garderobe klar til våren? Hvis ikke, skynd deg ned i din nærmeste VILA butikk hvor du kan finne mange småblomstrede topper og kjoler. Kombiner din topp med en kort shorts i lyse farger og gjør stylingen komplett med fargerike armbånd.

Fillis playsuit fra VILA

399,95

Coby lace shorts fra VILA

Painty dress fra VILA

299,95

299,95

vilA trondhEim, nordrE gAtE 11 | vilA trondhEim SolSidEn, bEddingEn 10 | www.vilA.dk


LASER

Laser - Hudpleie - Hudprodukter www.hudspesialisten.no

Bli kjent med vårt totale tilbud: • Laserbehandling • Hudpleie inkludert kjemisk peel og utvidet velværemeny • Hudprodukter Vi tilbyr kun behandlinger og produkter med medisinsk besvist virkning Hudlege dr.med Eli Janne Fiskerstrand

www.hudspesialisten.no • Tlf 73 99 22 00 Olav Tryggvasonsgate 39, 7011 Trondheim


Drømmepåske på Britannia Gi både kroppen og sjelen ferie i år og nyt late dager i byen med en velgjørende og deilig spaopplevelse. Tekst & foto: Hilde Palladino

Påsken kommer sent i år og flere velger å droppe fjellet til fordel for late dager i byen med løfte om vårsol. Etter en tøff vinter anbefaler vi på det varmeste at du unner deg noen timer på Spa for å løsne opp i stive muskler og gjøre kroppen sommerklar. Og det finnes vel ikke noe deiligere enn å kjenne at roen senker seg i et deilig temperert basseng eller i badstue. Ærverdige Britannia Hotel i Dronningensgate åpnet for snart to år siden et drømmespa på 840 kvadratmeter designet i tråd med hotellets historie og eleganse. Fasilitetene er mange, og fra du kommer inn i resepsjonen på spaet og ser bassenget

58

Nº1 2011

omkranset med søylene du kjenner igjen fra Palmehaven, skjønner du at her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Både lyset, atmosfæren og de mange delikate behandlingsrommene vitner om at planen med spaet er nøye gjennomtenkt for å kunne gi et best mulig tilbud.

Bedre enn Dødehavet Og bedre kan du nesten ikke få det. Her finner du nordisk sauna, steambadstu eller urtebadstu i tillegg til en badstue oppvarmet med infrarødstråling. Valget er ditt. Kjenn at blodsirkulasjonen øker og musklene mykner i takt med at skuldrene

senkes og du finner roen. Etter at kroppen har myknet litt opp, går du videre til Lakoniet som er et svalt rom med varme i kurvede mosaikkbenkene. Legg bena på benken og drøm deg bort en stund før du fortsetter til meditasjonsrommet eller i bassenget eller mineralbassenget. Under en vakker nordisk stjernehimmel, flyter du lett i bassenget med mineraler og salter fra Dødehavet.

Vårrengjøring for huden En drømmedag i et av behandlingsrommene kan sys sammen til å passe nettopp dine behov og ikke minst lommebok. Nyt en


velgjørende og nærende kropspeeling med dødehavssalter, eller et kurbad med scrubb, etterfulgt av en hel kroppsmassasje hvor du kan velge mellom aroma eller klassisk. Men glem ikke ansiktet. Etter en tørr og kald vinter bør du ta en skikkelig vårrengjøring for huden med dyprens, peeling og velgjørende masker som tilfører fuktighet og forbereder deg til solen. Et godt utstyrt treningsrom innbyr også til trening om du skulle føle for det men etter et par timer i disse fasilitetene er det nok det siste du kommer til å tenke på.

Drømmedag med venninner På Britannia kan du bestille en drømmedag

for deg selv eller sammen med kjæresten, eller hvorfor ikke ta et spleiselag med venninner hvor dere bor på en av de lekre suitene. Hotellet skreddersyr pakker hvor venninnegjengen for eksempel kan tilbringe dagen i spaet med champagne og jordbær, nyte lunch i Palmehaven og middag i restauranten. Innimellom er det kanskje også tid til noen herlige timer med shopping og kvelden kan selvfølgelig avsluttes på byen. INmagasinets nøt noen late timer i spaet, med et glass deilig hvitvin og anbefaler på det sterkeste mineralbassenget med dødehavsalter. Vi tør påstå at det var en mye mer behagelig opplevelse enn den du får i virkelighetens Dødehav.

Nº1 2011

59


Håkon Lian

– fagkunnskap møter trend Enten du skal ha en klokke som skal være trendy eller du er klokkeentusiast som er opptatt av kvalitet er urmakeren på Nordre et sikkert valg, ikke bare den dagen noe har gått galt. Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig

Det er veldig tydelig at vi er inne i en tid hvor mange er veldig opptatt av klokker og selv om valg av klokke selvfølgelig følge trender kjøper vi like ofte klokker for å vise hvem vi er som person, hvordan vi ønsker å bli oppfattet og for å forsterke vår personlighet.

60

Nº1 2011

Reimer og stener – Unge er ofte opptatt av at det skal matche antrekket og utrykke en stil, sier Wenche Lian, daglig leder hos Håkon Lian AS, - og da er det naturlig å trekke frem Police og Guess som et merke de unge ofte velger. Jenter kjøper trendye moteur gjerne flere

ganger i året, og da går det mye i Guess på grunn av stener, farger og trender som byttes oftere. Victorinox er et merke som kjøpes mye av gutter, gjerne voksne ungdommer Swatch går heller aldri av moten, og de er så ekstremt gode på å fornye seg at de nok


Husk at vi har klokker til hele familien, fra det første skoleuret og oppover Daglig leder Wenche Lian

vil være en stayer i flere tiår fremover. Det siste fra Swatch er mye farger og lange reimer som du surrer flere ganger rundt armen.

Gutta velger tøft Omega er den klassiske, trygge kvalitets klokken. – De har endret basiskolleksjonen til en litt mer solid, tøff, og sporty kolleksjon, forteller Lian, men har fortsatt de tradisjonelle urene og mange sverger til denne kvaliteten. De tøffe, voksne gutta kjøper også kraftige klokker fra Breitling og Tag Heuer og en designbevisst mann som liker minimalisme velger et ur som Jacob Jensen, en helt stilren, dansk design som ikke endrer seg. Armani er et designmerke vi har satset på i mange år. Dette er den perfekte dressklokken. Armani lager også litt større og tøffere klokker men beholder alltid det stilrene som er spesielt for Armani.

Husk service – Godt voksne er også opptatt av at klokken skal utrykke en personlighet, sier Lian men er også mer opptatt av kvalitet. En klassisk

dame kjøper ofte en Seiko, en litt mer sporty dame velger kanskje en Tag Heuer. Og så finnes det alltid klokkeentusiaster som sverger til et merke og ikke kan tenke seg noe annet og de har vi flere av. En dyr kvalitetsklokke kan jo til og med stige i verdi etter som årene går så det er derfor viktig å ta vare på den ved å få utført riktig service. – Og hit kan alle kan komme med små og store reparasjoner. Det at vi har fire urmakere med stor fagkunnskap gjør at man kan føle seg trygg på at reparasjoner blir utført korrekt og at du får kyndig veiledning ved kjøp. Skal du kjøpe en klokke, tenk deg om to ganger på hvor du kjøper den. Kjøp hos en faghandler som kan gi deg etterservice og garanti. Gå til noen som vet hva de gjør og som er faglig dyktige, så får du mest for pengene dine. – Husk at vi har klokker til hele familien, fra det første skoleuret og oppover, avslutter Lian, ikke bare klokker til entusiaster. Når det gjelder barn er det viktig å kjøpe en nikkelfri klokke så man ikke påfører de unge unødvendig allergier. Og det er man i hvert fall garantert her.

Nº1 2011

61


VINTAGE BOTANIKK SØTE MOTIVER PÅ METALL PLATER

Søstrene Grene minnes med glede... Fra deres skoletid gjenkjenner Anna og Clara de søte motiver med botanikk og dyr. Begeistringen er derfor stor over den nye sending metall plater med nostalgiske illustrasjoner.

Bilde i metall Pris fra

60 98

Dekorasjonsflaske Pris fra

59 90

Olav Tryggvasonsgate 14 Trondheim

www.SØSTREnEgREnE.dk


Klær til enhver anledning – vi har det!

Klær fra norske designere. Trondheimspleddet. Egen-designet Ull-pledd. Egen systue. Hjemmestrikk og strikkekafeèr. Stor gavebutikk

Bunad er IN... Ny b u ti k ke n h a r å p n e t!

Bunad er IN... Herre trønderbunad med aner i Gauldal. utvalg i bunader. Kom inn og se vårt Herre trønderbunad med aner i Gauldal.

Kom inn og se vårt utvalg i bunader.

Husfliden Trondheim. Olav Tryggvasons gt. 18. Tlf: 73833230 www.norskflid.no – trondheim@norskflid.no

Husfliden Trondheim. Olav Tryggvasons gt. 18. Tlf: 73833230 www.norskflid.no – trondheim@norskflid.no


På Skifer hotel ønsker vi oss innevær Skifer hotell på Oppdal åpnet i oktober med en full parkeringsplass utenfor. Forventningene har vært store til Buckhart og co’s storsatsning på et helårshotell med 177 rom i fjellbygda og førsteinntrykket er at dette er svært godt gjennomført. Tekst & foto: Hilde Palladino

– På åpningsdagen i fjor vinter sto over 800 mennesker på parkeringsplassen utenfor her, forteller hotellsjef Andreas Faaness , – det var nerverpirrende men viser samtidig den fantastiske holdningen folk i Oppdal har til at det skjer noe nytt her. Det var utrolig hyggelig! Hotellet ligger rett ved togstasjonen i Oppdal sentrum og skal primært være et kurs og konferanse hotell, men lokker nok til seg

64

Nº1 2011

like mange helgeturister og familier som vil kose seg i den magiske naturen området har og by på.

Opplev spektakulær natur Oppdal ligger i et værskille og har derfor veldig mange fine dager sommer som vinter. Foruten et av Norges beste alpintannlegg byr stedet på villmarkscamp og flotte forhold for både langrenn og randonee på

vinteren. Og har du ikke tenkt på Oppdal som et sommerdestinasjon må du tenke om igjen, turforholdene i fjellet er nydelige året rundt med høyfjellsutsikt både til Trollheimen og Dovrefjell.

Vi samles rundt peisen. Som konferanse hotell har Skifer opparbeidet seg et veldig godt belegg på rundt et halvår, og tilbakemeldingene så langt er at


dette er noe man har ventet på her. Større norske konsern og mindre lokale firmaer legger både konferanser og julebord hit. Og det er lett å skjønne hvorfor man trives på Skifer som er et enkeltstående hotell ikke tilknyttet noen kjede. Idet du kommer inn døren på hotellet åpenbarer en nydelig salong seg. Myke kvalitets møbler rundt store bord og en flott skiferpeis fra gulv til tak er med på å skape en harmonisk atmosfære. Små sittegrupper med behagelige puter, levende lys og flott stemning gjør det vanskelig å rive seg løs når man først har inntatt miljøet.

Nye og gamle venner I restauranten gjør lange benker at man får en unik sosial atmosfære hvor det er det lett

å treffe nye venner samtidig som rommet føles lyst og luftig. Et digert åpent kjøkken skaper en god stemning og synligjør den hyggelige betjeningen som alltid er behjelpelig. Maten er alltid laget av ferske råvarer og så langt det er mulig blir disse hentet i nærområdet. Skifer Hotel jobber med service og har som mål omå være tilstede, tilrettelegge og skreddersy gjestenes ønsker og behov. – Og det er klart at ved å være tilstede, er medpå å skape gode relasjoner og dessuten er vi avhengig av feedback også, sier Faaness – Vi ønsker alltid å gå «the extra mile» for gjestene sier Faaness og legger til at de første dagene hotellet var åpent var spesielt hektiske siden de ansatte tross

alt ikke hadde jobbet sammen så lenge. – Men det har funket utrolig bra, sier han. – Vi har fått de rareste henvendelser, som å lage en diger stjernekake for et firma, men kokkene hev seg rundt og fikk det til. – Vi samarbeider også tett med de lokale aktørene her, fra badeland 200 meter oppi gata til den lokale curling hallen, sier Faaness og påpeker at de kan sy sammen pakker på weekend eller ukes turer for gjestene. For det er klart at man reiser ikke till Oppdal for å være på hotellet hele tiden, men den lune atmosfæren inne på Skifer gjør at man faktisk ønsker seg et par styggeværsdager også.

Nº1 2011

65


Inspirasjon til hjemmet Møbelringen Lade flyttet for kort tid siden inn i nye lokaler i Lade Arena. Og nå kan de invitere både gamle og nye kunder til en 3000 kvm stor butikk hvor man kan rusle rundt og nyte de mange utstillingene og få ny inspirasjon til innredning. Tekst & foto: Mona Gullstein

Etter å ha holdt til på Lade siden september 1999 har Møbelringen nå flyttet inn i nye lokaler i Lade Arena, den nye handelsparken som er under oppføring. De nye lokalene ligger bare et lite steinkast unna de gamle, og her kan de friste med en rekke utstillinger som er nærmest garantert å gi deg ny inspirasjon og gode ideer til innredning av hjemmet. – Selv om vi var fornøyde med beliggenhet og størrelse på den forrige butikken når vi flyttet inn for 11 år siden, så var det lokaler som var dårlig tilpasset til å bli en fin møbelbutikk. Lokalene hadde tidligere vært både verksted og bruktbilutsalg, og var blant annet dårlig tempererte. Og mens den forrige butikken var knapt 1900 kvm, har

66

Nº1 2011

de nye lokalene et totalareal på 3100 kvm hvorav selve butikken er på 2650 kvm. Dette gjør at vi får en mye større teppeavdeling og et eget Stressless-studio. I tillegg får vi ekstra plass i madrass-studioet slik at vi har mulighet til å stille ut madrasser i flere ulike mykhetsgrader. Da kan kunden selv prøve hvilken madrass de foretrekker, forteller innehaverne Liv og Svenn Magne Kleveland.

Familiebedrift med lange tradisjoner Møbelringen Lade er en familiebedrift, og familien driver også Møbelrin-


gen Byåsen som var den butikken det hele startet med. Den ble stiftet i 1959 av Svenn Magnes far under navnet Byåsen Møbler. – Nå har vår sønn kommet inn her på Lade, mens datteren vår jobber på Byåsen. Og vi synes jo selvfølgelig det er veldig hyggelig at de ønsker å fortsette. De senere år har vi hatt gode årsresultater og har derfor valgt å investere svært mye i butikken på Lade. Alle butikkene i Møbelringen er privateid, noe jeg tror har mye å si for servicen og fagkunnskapen kundene møter her. Møbelringen er en fagkjede og vi er stolte over å være med. Den nye handelsparken, Lade Arena, er under utvikling og når den står ferdig kommer det til å bli et flott handleområde med en rekke store aktører som sørger for at du får det meste du trenger samlet på et sted. – Vi synes det er veldig positivt å være en del av handelsparken med ulike aktører som vil trekke kunder hit. Det kommer både en stor Rema 1000, Elkjøp Megastore, XXL Sport, Biltema, Barnas Hus og Burger King restaurant. Og under byggene som utgjør Lade Arena vil det dessuten bli felles parkeringskjeller med tunnel som gir direkte forbindelse mellom de to hovedbygg, slik at man enkelt og effektivt kan kjøre fra en del til en annen. I tillegg er det også gode parkeringsmuligheter utendørs.

med høy kompetanse i faget klare til å hjelpe deg med gode forslag til innredning. – Vi har satt oss som mål å bli Trondheims mest inspirerende møbelbutikk, her finner man ikke bare en salong, men hele miljøer slik at man virkelig kan se hvordan det blir. Møbelringen er kjent for møbler av høy kvalitet, og ikke minst for å være gode på norske merkevarer. Her finner du salonger fra blant annet Ekornes, Brunstad, Formfin og Hjellegjerde, spisestuer fra Sandvik og Aannø og madrasser fra Wonderland og Svane. I den nye butikken har de også fått plass til et større Stressless studio enn tidligere, og kan nå vise frem de ulike størrelsene man får en Stressless stol i slik at du og din familie kan velge de stolene som passer perfekt til akkurat dere. I tillegg har de utstilt flere av Ekornes sine fantastiske Stressless sofaer. Og det høres jo unektelig fristende ut med en sofa som er like komfortabel som en hvilestol. I Stressless sofaen er hvert sete regulerbart, noe som gjør at den er like behagelig enten man skal se på TV, drikke kaffe med venner eller slappe av etter middagen. Det er også mulighet til å bygge sin egen Stressless sofa på et data-

program. Her kan man på en relativt stor skjerm velge farge på både bekledningen og ben, og vende og snu på det for å betrakte sofaen fra forskjellige vinkler. Dette programmet kan også plassere sofaen inn i et rom som du selv bestemmer mål og farger på. Møbelringen Lade har også utstilt en rekke modulsofaer hvor man kan sette sammen sofaen etter eget ønske, og velge blant utallige kombinasjoner av stoffer, huder, farger, armlener og ben slik at man får en skreddersydd sofa. – De fleste av leverandørene våre er norske, men vi har også en del import i det rimeligere segmentet slik at vi har noe i alle prisklasser.

Trondheims mest inspirerende møbelbutikk Hos Møbelringen Lade finner du møbler og interiørartikler til hele hjemmet, fra soverom og stue til kjøkken- og spisebord. Ofte kan det være litt vanskelig selv å se hva som vil passe sammen, og i forretningen finner du en rekke utstilte miljøer som du kan hente inspirasjon fra. Dessuten står det alltid medarbeidere

Nº1 2011

67


Nytt servise fra Villeroy & Boch: Modern Grace Grey

Olav Tryggvasonsgt. 35 | Tlf: 73528850 | post@cipedersen.no | man-fre 09-18 lør 10-18


GANT · TOMMY HILFIGER · ANTONY MORATO LACOSTE · PHILOSOPHY BLUES ORIGINAL · GUESS MARLBORO CLASSIC · JEAN PAUL · MARIO CONTI SNÖ OF SWEDEN · BJÖRN BORG

VIC CJ, tel 73 79 01 70 – VIC Dronningensgate, tel 73 53 51 50 (10–18) – vic.no

Gathering brands

CJ/DRONNINGENSGATE


Håndverk og kunst av utsøkt kvalitet – Et flott belte er et smykke på lik linje med klokker og ringer. Beltet er midtpunkt i dressen, prikken over i’en – og vitner om at den som bærer det er stolt og bevisst på hvordan han kler seg. Et ordentlig belte har personlighet. Crescent Wild Alligator kr. 9.500,- med Vogt Wildflower i 925 Sterling silver spenne - 14 k gull og 7 rubiner kr. 35.691,-

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Bredal Belts & Sigurd Fandango

Gründer Tor Bredal har startet bedriften BREDAL Belts. Han designer og importerer eksotiske skinnbelter, noe som har vært et tilnærmet ukjent fenomen i Norden. Nå ønsker Bredal å endre folks bevissthet. – De fleste belter er laget av lær; ofte nokså kjedelige, men sjelden billige av den grunn Eksotiske materialer sørger for et langt mer spennende og raffinert uttrykk. Med «eksotiske materialer» mener Bredal skinn hentet fra arter som Lizard (øgle), Caiman Crocodile, andre krokodiller, rokke, struts og alligator. Resultatet blir utvilsomt noe helt for seg selv. BREDAL Belts har en utsøkt finish. Interessen for kvalitetsskinn har Bredal hatt siden han jobbet for Levi’s på 80-tallet. Boots var da et must for både menn og kvinner, og under en forretningsreise til Paris fant unge Bredal et unikt par laget av øgleskinn. – Det var en klok investering. Mer enn tyve år senere er støvlene fortsatt i bruk.

Men et annet kjøp skulle vise seg å bli enda mer betydningsfullt. I New York kom Bredal over et alligatorbelte med en spenne signert Vogt Silversmiths. Det var ikke bare et vakkert stykke håndverk, det sørget også for at Bredals karriere tok en uventet vending.

Norge? Hvor er det? Da Bredal første gang tok kontakt med Vogt ble han møtt med hevede øyebryn. Firmaets ledelse visste ingenting om Norge, og hadde ingen ambisjoner om å eksportere til et ukjent sted i nord. Men Bredal ga seg ikke, reiste til San Francisco for å snakke med dem og kort tid etter var samarbeidet et faktum. Vogt Silversmiths varemerke er de fullt håndgraverte spennene, laget av et stykke sølv. Ingenting er maskinstemplet eller preget; råvaren er solid og ekte. Alt arbeid er gjort for hånd, som sørger for en eksklusiv kombinasjon av kunst og kvalitet. Alle kommer dessuten med en livsgaranti. Hvis spennen brekker, bøyer eller vrir seg vil

Jakt sept 2010, Thibodeaux, New Orleans. Three leg Charlie 3.5 m.

70

Nº1 2011

Skjæring av one-piece alligatorbelte hos Crescent.

den bli reparert hos Vogt i California, eller erstattet uten omkostninger.

Hvert belte er unikt Vogt satte videre Bredal i kontakt med to belteprodusenter: Magna og Crescent. Serien BREDAL Belts blir laget hos Magna i El Paso, etter Bredals egen design. Som andre kvalitetsbelter i skinn består de av to lag – en liner (ku eller okse) og et eksotisk skinn (topskin). Ingen mønster er like; hvert belte unikt. Spennene, som er i solid messing og med stilren design, har Bredal tegnet selv. Disse kan skiftes ut med et enkelt håndgrep. Enten med en annen Bredalspenne – som forøvrig også finnes i sølv, eller med en Vogt-spenne om noen skulle ønske det. Om litt blir det også flere valgmuligheter. Sammen med juveler Thomas Heyerdahl holder Bredal på med å utvikle en ny spenneserie, i sølv og messing. De vil ha et røft og moderne uttrykk. BREDAL Belts består av to kolleksjoner. En

Håndarbeid i sølv – Vogt Silversmiths.


Tor Bredal på jakt etter beltedyr.

klassisk, og én jeanskolleksjon. I utgangspunktet er målgruppen menn, men det er selvsagt ingenting i veien for at kvinner også kan bruke dem. Bredal forteller at han allerede har flere damer på kundelisten. Han kan dessuten avsløre at han leker med tanken på å lage en litt mer feminin kolleksjon – som også vil omfatte lommebøker og vesker. BREDAL belter selges i dag i flere av de ledende herreforretningene i Oslo og Tønsberg. Butikker i Trondheim, Bergen og Stavanger står snart for tur. Prisene på beltene starter rundt 2500 kr.

Delikat og robust I tillegg til å designe egne produkter, er Bredal importør av noen av de mest eksklusive beltene som finnes på markedet: Crescent Belts, laget i New Orléans. De mest luksuriøse er fremstilt i alligatorskinn av belly (magen) og skåret i nord – syd, det vil si hel lengde. Noe mer edelt finnes knapt. Disse selges kun fra Bredals showroom i Oslo samt gjennom www.quintessentiallygifts.no. Bredal viser meg det ene eksemplaret etter det andre, og det hersker ingen tvil. Et Crescentbelte er et smykke. Ytterst delikat, og av ypperste kvalitet. (Ta en titt på www.bredalbelts.com) Som verdens eneste to belteprodusenter får Magna og Crescent foredlet skinnene sine hos American Tanning & Leather i Atlanta. Det sier litt om hvilken klasse disse produktene tilhører. Ikke minst når giganter som Hermés og Bottega Veneta står på samme kundeliste. Et Crescentbelte gjennomgår hele 27 prosesser før det er ferdig. Det skjæres, limes og pusses; kanter og hull males – alt for hånd. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Beltene fås til og med i halvstørrelser, og i hvilken som helst bredde og utførelse. Alle beltesendinger kommer dessuten med et eget CITES-sertifikat. CITES står for «Convention on International Trade in Endagered Species, Wild Flora and Fauna», og er en bekreftelse på at alt har gått riktig for seg. Det samme beviset følger selvsagt Bredals egen beltekolleksjon.

Tilbake til alligatorer... Jeg har hørt rykter om at du selv har deltatt i jakten på det mest eksklusive skinnet? Bredal smiler. – Jo da, det stemmer. For ikke så lenge siden var han på alligatorjakt i Louisiana. Flere dyr ble nedfelt – blant dem et monster på flere hundre kilo. Turen var ikke bare opplevelsesrik og spennende, men ga også Bredal en dypere forståelse for

Foto: Sigurd Fandango

BREDAL Belts fra kr. 2.500,-

hvilke utfordringer det skjuler seg bak hvert enkelt belte. – Men så varer de jo også livet ut, legger han til. Enn så lenge har Tor Bredal tatt et skritt av gangen. – I fjor var mitt eneste mål å bli omtalt i D2 Magasinet. Det klarte jeg. I år håper jeg at beltene mine blir å finne i enten St. Petersburg eller Emiratene – eller begge deler. I Bredals innbydende showroom legger

Detalj fra Vogt silver Trophy buckle.

jeg også merke til en annen kuriositet. Strategisk plassert står en vakker samling sommerfugler. Det viser seg at Bredal også er en pasjonert sommerfuglsamler. Selv kan jeg ikke unngå å undre meg litt over kombinasjonen av sommerfugler og noe så macho som alligatorjakt? – Ja, det er kanskje litt pussig. På en annen side handler det om det samme – skjønnhet og estetikk. Jeg liker det vakre. Det har jeg alltid gjort.

Nº1 2011

71


Norsk design

i nyoppusset butikk

Husfliden er en tradisjonsrik butikk hvor du finner alt fra garn og strikkeoppskrifter til designerklær og gaveideer. Tidligere i år ble både fasaden og interiøret pusset opp, og butikken fremstår nå i ny drakt. Tekst: Mona Gullstein | Foto: Ina H. Stenvig, Mona Gullstein

Husfliden holder til sentralt plassert i Olav Tryggvasonsgate i sentrum av Trondheim, og er en butikk mange har et forhold til. I første etasje finner du garn, gaveideer og flotte kleskolleksjoner fra spennende norske designere, mens bunadsavdelingen holder til i andre etasje. Etter å ha pusset opp både fasade og interiør kunne Husfliden invitere både gamle og nye kunder til åpningen av den nyoppussede butikken i begynnelsen av mars. Lokalene har blitt lysere og åpnere, og sammen med den hyggelige betjeningen innbyr det til at

72

Nº1 2011

man kan senke skuldrene og gå rundt å titte på både klær og gaveartikler. – Vi har tatt vekk veggene i front av butikken og komprimert søylene for å få mer åpenhet og innsyn. Huset er ført tilbake til slik det så ut i 1917, forteller daglig leder Guri Anne Ustad. Bunadsavdelingen i andre etasje hvor du finner de ulike trønderbunadene og alt du trenger av tilbehør er også nyoppusset, og nå er i tillegg systuen tilbake. – Akkurat nå er det en hektisk tid i bunadsavdelingen, hvor alle som har bestilt bunader til konfir-

masjoner og brylluper kommer for å hente de. Og vi er veldig stolte over å ha fått systue igjen, slik at bunadene lages her i byen. Vi ønsker at Husfliden skal være en hyggelig butikk med god stemning, hvor det er lov å kose seg med å lete gjennom strikkemønstre og vi håper at mange tar turen innom for å se på den nye butikken.

Moteriktig design Etter oppussingen har Husfliden nå fått en enda større avdeling for klær i første etasje, hvor du finner en rekke spennende desig-


nerklær som du garantert ikke får i alle andre butikker i byen. Husfliden fokuserer mye på norske og lokale leverandører, og kan blant annet tilby kolleksjonene fra Selbu Husflid, Ivko, Edel Design og Oleana. Edel Design holder til på Hamar og har de siste årene fått mye skryt i motepressen for sine lekre kjoler og jakker. Og akkurat nå er den nye kolleksjonen fra Selbu Husflid kommet i butikken. Her finner man det tradisjonelle mønsteret vi kjenner så godt fra Selbu-vottene i nye sammenhenger, og blant annet kan de friste med en moteriktig kort tights med dette mønsteret. Tilbehør er jo som kjent prikken over i’en til ethvert antrekk og Husfliden kan også by på et stort utvalg vakre smykker til alle anledninger, fra det klassiske og elegante til det mer trendy. Og både små og store prinsesser vil nok sette pris på en av de flotte rosettene fra Prinsessefin. – Dette er en lokal dame som knytter rosetter for hånd, og de er utrolig fine og annerledes. Rosettene kan brukes både i håret eller festes på klærne.

Gode gaveideer Husfliden kan i tillegg friste med en rekke gode ideer til flotte gaver som mottakeren garantert vil sette pris på. Alt du finner her er ting av høy kvalitet og som varer, slik at gaven vil bli satt pris på i mange år fremover. Her er det dessuten noe i alle prisklasser, fra keramikk og glasskunst til søte venninnegaver som såper eller en morsom parkeringsengel som ved hjelp av magneter sørger for at parkeringslappen ikke blåser vekk når døren lukkes. Og du skal ikke se bort fra at den også får både sjåfør og parkeringsvakt til å trekke på smilebåndet. Strikking har blitt utrolig populært de siste årene, og hos Husfliden finner du alt du trenger enten du er nybegynner eller en erfaren strikker. – Strikking er jo veldig i tiden, og det er ekstra gøy at så mange unge begynner å strikke. Nå har vi dessuten fått inn Dalegarn og dermed mange nye, fine mønstre, sier Guri Anne som ønsker alle velkommen til den nyoppussede butikken i Olav Tryggvasonsgate!

Nº1 2011

73


BERGEN Breiviken 4-5, OSLO Byporten Jernbanetorget 6, Sandvika Storsenter, Brodtkorbs gate 7, Bogstadveien 2, SANDEFJORD Torvet 7,TROMSÖ Storg. 61, TRONDHEIM Dronningens gate 20, STAVANGER Magsinblaa/Verksg. 2, OSLO KICKS, JESSHEIM KICKS, LÖRENSKOG KICKS, KRISTIANSAND KICKS, LEVANGER KICKS, STEINKJER KICKS,ARENDAL KICKS, SKIEN KICKS, MOSS KICKS Bestill et sminkekurs, finn mer infomasjon og store locator! Telefon +46 (0) 8 588 322 00 web www.makeupstore.se


Planlegg høstens konferanseaktiviteter før utgangen av mai Bestill kurs og konferanse på Britannia Hotel i august og september. Vi tilbyr følgende fullpensjonspriser: Fullpensjon i enkeltrom inkl. overnatting, frokost, lunsj, middag og møteromsleie fra kr. 1495,- pr. person pr. døgn. Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud på telefon 73 800 811 eller send en e-post til konferanse@britannia.no For ytterligere informasjon: www.britannia.no

Nº1 2011

75


Elbil til folket! Med Mitsubishis nye i-MiEV får folk flest den første virkelige gode elbil: Et konkurransedyktig og miljøvennlig alternativ til den vanlige personbilen, uten at det fires på sikkerhet, kjøreegenskaper, design og komfort. Med både tid og penger spart, er det bare fordeler å hente ved en i-MiEV. Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ina H. Stenvig

Hverdagsbil nummer én Det er ventet en eksplosjonsartet vekst i antall elbiler i Norge. Innen 2020 forventes det at over 120.000 registrerte elbiler skal rulle på norske veier. Den jevne elbileier nyter godt av en rekke frynsegoder, som kjøring i kollektivfilene, bompengefrihet og gratis parkering. Med en fullverdig elbil endelig på markedet og alle fordeler i boks, bør 2011 ligge an til å bli et meget godt år for å gå til anskaffelse av elbil. En annen stor fordel at den er billig i drift. Gjennomsnittlig kostnad for full tank på en vanlig person er omkring 750 kroner, mens elbilen under optimale forhold kan gå 15 mil for en strømkostnad tilsvarende 15 kroner. Redusert årsavgift kommer også godt med. Folk som kjører gjennom sentrum hver dag, sparer 250 kr hver dag i bompengeavgifter. Det er ikke hovedsaklig miljøet som folk tenker på når de velger elbil.

76

Nº1 2011

– Mitsubishi er tidlig ute med denne typen fullblods elbil og er foreløpig ganske alene med sin velutviklede i-MiEV, men de andre bilmerkene er ventet å komme etter. Hittil har folk stort sett kjøpt den som bil nummer to, men i-MiEV kan lett bli nummer én, sier Svein Arve Kjelsli hos Bilcentrum i Trondheim. Think og Buddy lever enda ikke helt opp til forventningen om en fullverdig bil, utdyper han.

En ny elbil-generasjon i-MiEV er en utpreget og fullgod hverdagsbil. Bilcentrum i Trondheim fikk det første eksemplaret i januar i år og har opplevd godt salg så langt.

– Dette er den første elbilen med virkelig mening i - endelig en elbil for folket! Den har plass til fire personer og du må se på EL-skiltet for å se at dette er en elbil. Den er kjempegodt utstyrt, med antispinn- og -skrens, airbager, og har fått fire stjerner fra Euro Ncap. Mitsubishi treffer mange med denne bilen, forteller Kjelsli. I-MiEV er en småbil på 340 centimenter i lengde, 148 i bredde og 160 i høyde. Det gir et relativt romslig interiør, og de to bakseteplassene har god plass for store og små. Svein Arve Kjelsli er opptatt av å understreke at i-MiEV tilbyr et sikkerhetsnivå tilsvarende en vanlig personbil. Det kan jo være en fordel for en doning på 64 hestekrefter og en topphastighet på 130 kilometer i timen!


Bypåske midt i Trondheim sentrum på ærverdige Britannia Hotel

Botre trenetter netter –- betal Bo betalfor fortoto Prisprprdøgn døgniienkeltrom enkeltrom kr. kr. 11 095,-. Pris 095,-. Pris Prispr prdøgn døgni idobbeltrom dobbeltromkr.kr11295,295,Prisen inkluderer overnatting, frokost iovernatting, Palmehaven og fri adgang til Britannia Spa & Velvære Prisen inkluderer frokost i Palmehaven For reservasjon: Tlf. 73 til 800Britannia 810 – e-post: og fri adgang Spabooking@britannia.no & Velvære For reservasjon: Tlf. 73 800 810 – epost: booking@britannia.no

Nº1 2011

77


VÅ R Y R E P R I S E R

Populære alliansesmykker

Lekker enstensring

Hvitt gull allianseanheng med 0.03 ct tw.si diamant

Hvitt gull alliansering med 3 x 0.03 ct tw.si diamanter

Hvitt gull alliansering med 0.03 ct tw.sidiamant

Hvitt gull med 0,50 ct w.si diamant

2790,- Nå

3990,- Nå

2790,- Nå

25990,- Nå

1290,-

2490,-

1390,-

12990,-

Nyhet i sølv med CZ

599,499,-

Anheng med kjede 1299,- Nå Ørepynt 699,- Nå

Smykkeskrin Ekstra stort smykkeskrin med mange rom og reiseetui 1217,- Nå

799,-

Benytt sjansen: Nå er vårens store tilbudskampanje på bunadsølv er i gang!

Nå i samme lokaler som Gullfunn Valentinlyst Senter, tlf. 73 91 93 10


Please note that not all products are available in all shops. The prices are recommended and subject to revision without notice.

450,-

1000,-

800,-

Herresko 450,-

Herresko 700,-

Weekendbag

1100,-

New styles every week – check out www.bianco.com

Solsiden kjøpesenter Trondheim torg City syd Nordre gt Torg kvartalet Stjørdal

73 50 22 80 73 50 38 78 73 19 79 76 73 51 80 17 74 80 05 59

www.bianco.com

Nº1 2011

79


HAVEBY TIL BEGJÆR Sjøhaven Haveby realiserer drømmen om fantastiske familieboliger på Nedre Charlottenlund. Prosjektet er perfekt for småbarnsfamilier eller andre som vil bo på en av Trondheims flotteste tomter, med utsikt over fjorden. Etter en salgssuksess i første byggetrinn og vellykket oppstart av byggingen, har vi nå åpnet salget av siste del av prosjektet. Benytt sjansen til å sikre deg og dine adresse i Sjøhaven. TEKST: Byavisa FOTO & ILLUSTRASJONER: Black Moose, Geir Mogen, XLNZ og NorgesHus.

Området Rotvoll er kjent for sitt flotte kulturlandskap. Bebyggelsen i området oser av sjarm. Det er kort gåavstand til Rotvoll, Rotvollfjæra og Ladestien. Til midtbyen tar det kun 10 minutter med bil. Du kan med andre ord få det beste av to verdener. Trafikken i og rundt Sjøhaven Haveby er tilrettelagt slik at de skal være et trygt sted å oppholde seg, både for små og store.

modell - hustype A. Prosjektet gir imidlertid individuelle familier mulighet til individuelle løsninger. Det være seg størrelse, arealløsninger og utnyttelse samt innredning. Det hele koker ned til en hovedtanke – å tilby kjøperne en god individuell boligløsning som de vil trives med. På tomtas store grønne felles utearealer vil det bli etablert møteplasser som er lagt til rette for aktiviter, lek og hygge for alle beboerne.

Hustyper Ferdig utbygget vil Sjøhaven bestå av 60 familiboliger, fordelt på fem ulike hystyper. Arkitekturen i Sjøhaven tar utgangspunkt i norske byggetradisjoner med et moderne og tids-riktig uttrykk. Det gjelder både i materialbruk, fargebruk og skala. Alle de fem hustypene har utgangspunkt i samme basis-

Finansiering Et relativt unikt aspekt ved Sjøhaven er andelen av boliger som kan Husbankfinansieres. Hele 75 prosent av boligene har det som kalles universell utforming eller livsløpsstandard og kvalifiserer dermed til lån på opptil 80 prosent i Husbanken. Vi hjelper deg med denne søkeprosessen.

1 Hustype A (Basismodellen) er en meget innholdsrik bolig, med gode valgmuligheter. www.sjohaven.no

2 Det er lagt stor vekt på arealeffektive løsninger. Interiør fra Hustype A.

PRISEKSEMPEL HUSTYPE A

Ved nedbetaling over 30 år Husbank Egenkapital Kjøpesum

Pr.mnd 2.872.000,-

11.831,-

868.000,-

0,-

3.740.000,-

11.831,-

Rentefordel

-1.866,-

Kost etter rentefordel (pr.mnd)

9.965,-

Felleskost

936,-

Totalkostnad pr. mnd.

10.901,-

Regnestykket er basert på dagens rente i Husbanken, Ønsker du en lavere kostnad pr. mnd. kan Husbanken tilby avdragsfrihet i opptil 8 år. Da blir blir totalkostnaden kr 5.782,- pr. mnd. Totalkostnaden stiger så til 13.694,- etter 8 år.

3 Byggetrinn 1 er allerede i full gang. Fra tomta på Rotvoll.

4 Farger på veggen og ekstra rom – du er sjefen.


1 4

2 3

www.sjohaven.no


Dronningens gate 26, 7011 Trondheim | 73 51 40 91 | karina.arum@europe.com

www.skolyst.no

NÅ ER BUTIKKEN FULL AV VÅRENS NYHETER!

Thomas Angelsgt. 7 | 7011 Trondheim Tlf. 73 52 70 70 | Faks 73 52 70 71 | www.suuz.no Åpent mandag til lørdag 10:00 - 18:00 Marc by Marc Jacobs - Michael Kors - Jil Sander - Baum und Pferdgarten - Joseph - Bllack Noir - Botkier - Bally UGG - Laura Bellariva - Hunter - Debbie - United Nude - Lala Berlin - Julie Sandlau - BeChristensen - Voluspa

82

Nº1 2011


Kvalitetstøy for barn i alderen 0-16 år

vi flytter! nå finner du oss midt i gågata th. angells gate. Kom og se vårt gode utvalg av kvalitetsklær for aktive og urbane barn. velkommen både kjente og ukjente til enda bedre utvalg og ikke minst vår fantastiske kundeservice og atmosfære.

I hjertet av sentrum - GlasMagasinet 3 etg Tlf: 90745191 - www.labanoglabolina.no www.zebastian.no

th. angells gate 13

tlf: 940 03 460 www.zebastian.no


Hudspesialisten – ledende på hudpleie i Trondheim Store lokaler og mange kyndige ansatte gjør at dette er et sted hvor alle kan føle seg velkomne, selv om du bare trenger en solkrem. Tekst & foto: Hilde Palladino

– Vi har jo fire årstider i Norge og det er derfor naturlig at huden har forskjellige behov gjennom alle værforandringene, sier MayLiss Winther hos hudspesialisten i Olav Tryggvasonsgate. – Det vi fokuserer mye på nå er en generell vårpuss til huden. Mange klager over tørr hud på denne tiden på grunn av den tøffe vinteren vi har hatt, og bør da ta en real vårpuss. Det vil si rens, peel, for å få bort de døde hudcellene, og deretter tilføre masse

84

Nº1 2011

fuktighet før man avslutter med beskyttelse og gjenoppbygging alt etter hva man ønsker å få utført.

Unik kompetanse på fruktsyrer – Vår kompetanse er veldig god på fruktsyrer, og vi kan vel trygt si at fruktsyrer har revolusjonert hudpleie industrien. Vi jobber med de beste merkene på området og det hele startet jo hos de prisbelønte legene hos Exuviance, som patenterte det hele, og som

vi har tatt kurser hos. Det er disse metodene som er den opprinnelige fruktsyre forskningen som nå andre merker forsøker å kopiere. Produktene er førsteklasses, og Marit Rødberg hos oss har mer enn 10 års erfaring nettopp på dette området. I tillegg har vi en fast hudlege som er her hver dag i tillegg til sykepleiere. – Her får du faktisk den samme behandlingen som du får i New York eller noen av de andre store metropolen takket være den


Hos Hudspesialisten kombinerer vi effektiv og profesjonell hudpleie med ansiktsmassasje eller andre behandlinger for rent velvære

Våre medarbeidere ønsker deg velkommen til kyndig veiledning og behandling

unike kompentanse og jevnlig oppdatering , sier Winther. – Vi tilbyr alt fra milde fruktsyre peeler til sterke kjemiske peelbehandling på 99% i forhold til hudpleiere som bruker 40% og det er her du ser de virkelig de store resultatene. Det kan være behandling av rynker, solskadet hud, røykehud og arr. En Cosmo peelbehandling for eksempel, forbedrer hudstrukturen og stimulerer til nydannelse av celler, kollagen og elastin og er en god investering for forsinkelse av hudens aldringstegn.

du kan være i solen uten å bli brent (UVB), men sier ingen ting om graden av UVAbeskyttelse. Men når pigmentflekkene først har kommet finnes det ulike behandlinger som kan hjelpe til å tone ned eller fjerne. Det kan være spotpeel eller fraxel laser, men det viktigste er at hva den enkelte kunde bør bruke bestemmes etter en individuell konsultansjon av hudpleier eller hudlege. Alle kundene blir også fulgt opp med en egen journal så vi kan følge behandlingene gjennom året.

Solfaktor hele året

Aldri for sent å få en vakker hud

– I tillegg etterspør mange behandlinger mot pigmentflekker, men vi kan også jobbe med forebygging som en tone regulator for eksempel, som brukes morgen og kveld. Det beste du kan gjøre er imidlertid å bruke solkrem året rundt. Gjerne faktor 15 til 30, sier hudpleier Elisabeth Rakoczy. Våre solkremer inneholder maksimal beskyttelse mot UVA, som er de stålene som trenger dypt inn i huden og bryter ned hudens støttevev. UVA er også ansvarlig for pigmentflekker. Husk at faktor angir kun hvor lenge

Til Hudspesialisten kan du også komme for en ren velværebehandlig som en dyprens med påfølgende masker for fuktgjennoppretting eller farging av vipper og bryn. – Hit kan alle komme, det koster ingenting å få gode råd avslutter hudlege Eli Janne Fiskerstrand. Vi har kunder i alle aldre. Kvinner på 85 år går hos oss i tillegg til studenter som kommer innom for å få råd om hudpleie, eller rett og slett bare kjøpe en solkrem.

Her får du faktisk den samme behandlingen som du får i New York MayLiss Winther

Nº1 2011

85


Nye Audi A6 Limousine Effektive krefter i nytt lys At den nye Audi A6 Limousine er full av progressive krefter, er lett å se. Du merker det også for hver kilometer du kjører. Dette skyldes både den vektbesparende aluminium-hybridkonstruksjonen og de kraftige og svært effektive FSI®-, TFSI®- og TDI-motorene. Kreftene overføres til veien via quattro® og på modeller med forhjulsdrift gjør ESP med elektronisk differensialbrems bilen mer dynamisk og sikrer bedre veigrep. Alt foregår ved hjelp av målrettede bremseinngrep for økt trafikksikkerhet uten tap av dynamiske kjøreegenskaper. Prøvekjør nye Audi A6 Limousine hos oss i dag!

Nye Audi A6 Limousine fra kr 484.100,-*

Nybilgaranti 5 år/100.000 km

Kjøp ny Audi A6 Limousine nå og få følgende pakke til kampanjepris:

Teknikkpakke: Xenon plus, aut. avblendbart innvendig speil, Audi music interface

kr. 17.000,-

veil. kr. 25.810,-

* Veil. pris levert forhandler, inkl. frakt og leveringssomkostninger. Årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk 0,49-0,82 l/mil ved blandet kjøring. CO2-utslipp 129-190 g/km.


Møller Bil Trondheim AS

Ingvald Ystgaardsvei 19-21, 7047 Trondheim Tlf: 24 03 17 00 - www.mollerbil.no


Spennende og trendy kolleksjoner fra Thomas Sabo Gullsmed Morken har en lang og tradisjonsrik historie. Forretningen som har holdt til midt i Nordre gate siden 1935 er i dag en av landets største forhandlere av Thomas Sabo, og i tillegg finner du også et bredt utvalg vakre smykker fra en rekke andre kjente merker. Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein, Thomas Sabo

Sentralt beliggende i Nordre Gate midt i sentrum av Trondheim er Gullsmed Morken en forretning som kan skilte med lange tradisjoner. Familiebedriften, som i dag drives av ekteparet Ragnfrid og Sverre Morken, ble startet allerede i 1923 av Sverres bestefar. Siden 1935 har de holdt til i de samme lokalene, kun med et par år i andre lokaler etter den store brannen i 2002. - Min bestefar var formann i et stort gullsmedfirma her i byen før han dro til Chicago rundt 1910. Men min bestemor trivdes ikke i USA og de returnerte etter hvert til Norge. Og 16. oktober 1923 startet han egen forretning. På 50-tallet overtok min far og

88

Nº1 2011

onkel før min kone og jeg tok over i 1988. I dag jobber også 4.generasjon, vår datter Henriette, i butikken. Hos Gullsmed Morken kan du dermed være sikker på at du er i trygge hender og får hjelp av fagfolk som virkelig kan det de holder på med. Tidligere hadde de dessuten stor produksjon i eget verksted, men i dag er det kun mindre produksjon igjen grunnet plassmangel. – Vi produserer fremdeles en del selv, som hjertesøljene min bestefar tegnet. Han var en anerkjent siselør og lagde blant annet mye kirkesølv, forteller Sverre. Siden 1960 har han også lagd Olavsstatuetten, den høyt verdsatte idrettsprisen

som gis ut i regi av Adresseavisen og som i år tildeles Therese Johaug og Torstein Horgmo. Under brannen fikk familien heldigvis reddet ut de uerstattelige modellene som Sverres bestefar hadde laget, i tillegg til de flotte brudekronene som leies ut ved brylluper.

Trendsettende smykkekolleksjoner Hos Gullsmed Morken finner du et bredt utvalg av smykker, diamanter og perler, i tillegg til sølvbestikk, forlovelsesringer og en rekke gode gaveideer til både barnedåp og konfirmasjoner. De fører en rekke kjente merker som Friis Bjørner,


Wilhelmine, Kazuri som er et afrikansk Fair Trade merke, Connections smykkelåser og Thomas Sabo. Mange har nok lagt merke til de fargerike og detaljerte charmsene og sølvsmykkene fra Thomas Sabo, som ofte er å se på sidene i de store motemagasinene. Gullsmed Morken er en av landets største forhandlere av Thomas Sabo, og er dessuten en av få i Norge som er offisiell partner til dette merket. Thomas Sabo ble etablert i 1984 og har sin opprinnelse i Tyskland. I dag har de en av de mest populære og trendsettende sølvkolleksjonene i store deler av verden. Thomas Sabo har et unikt tema for hver kolleksjon, og årets tema er pop now med Katy Perry som frontfigur. Tidligere

var det gjerne klesbransjen som bestemte trendene, men Thomas Sabo er et merke som alltid er først ute og som selv setter trendene. I tillegg har de også en del klassiske smykker, slik at det er noe for enhver smak og anledning.

Tre kolleksjoner Thomas Sabo har tre kolleksjoner, Sterling Silver er hovedkolleksjonen som består av flotte sølvsmykker med unike detaljer og uendelige kombinasjonsmuligheter. Det mange forbinder med merket er kanskje kolleksjonen Charms Club som kom i 2006 og består av nesten 500 ulike charms til å henge på armbånd, klokker og kjeder. I 2009 lanserte dessuten Thomas Sabo klokker, og de kan nå også tilby en spennende kollek-

sjon med klokker til både damer og herrer. Designmessig er både Sterling Silver og klokkene delt inn i tre linjer, med Rebel at Heart, Seasonal og Classic. Rebel at Heart er en unisex kolleksjon med moderne tilbehør til menn og kvinner. Her finner man gjerne litt større ting med et litt røft uttrykk. Seasonal tar for seg ulike former, farger og design i forhold til sesong og det aktuelle motebildet, og er den bestselgende kolleksjonen i Norge. Classic består i hovedsak av perler, rene sølvprodukter og steiner med et mer klassisk uttrykk. - I dag er smykkebransjen blitt veldig motebevisst og setter trendene selv i mye større grad enn tidligere. Før fikk man gjerne et smykke til konfirmasjonen som man hadde hele livet, mens vi i dag skifter smykker etter klær og humør. Vi er opptatt av å holde oss oppdatert på hva som skjer i bransjen, og reiser mye på messer til blant annet Tyskland. Og siden vi er en frittstående butikk som ikke er en del av en kjede, har vi fordelen at vi selv kan velge hva vi ønsker å ta inn. Og tar du turen innom Gullsmed Morken kan du akkurat nå oppleve den siste kolleksjonen til Thomas Sabo, noe som er vel verdt et besøk!

Nº1 2011

89


Naturlig & luksuriøst Make Up Store er kjent for sine sminkeprodukter av høy kvalitet. Veien mot toppen har gått raskt. I mai lanserer de vårens nyheter i alle sine butikker. Vårens sminketrend er duse pastellfarger med fokus på øyne og lepper. Tekst: Cathrine Jakobsen cathrine@inmagasinet.no | Foto: Make Up Store

Make Up Store er et sminkemerke grunnlagt av Mika Liias. Allerede som 18-åring startet Liias sitt eget modellbyrå. Han reiste ofte til Finland for å arrangere moteshow, og oppdaget at det ikke fantes noen makeup skoler hjemme i Sverige. I 1990 åpnet han derfor International Make Up Center i Stockholm. Dette var landets første skole som utdannet sminkører. Mika innså at det ikke fantes noen rimelige og gode produkter studentene hans kunne benytte seg av. Han utviklet derfor egne sminkeprodukter til bruk på skolen. Mika så etter noen rimelige produsenter i USA og Canada som kunne tilby både kvalitet og gode priser.

90

Nº1 2011

Sminken ble solgt til studentene hans fra en kjeller. Ordet spredte seg raskt videre til deres venner og familier. Den daglige inntekten var på 38 svenske kroner. Etterspørselen ble til slutt så stor at Mika åpnet den første Make Up Store butikken i 1996. De selger kosmetikk, og produkter til hårpleie, hudpleie og spa. I tillegg til kvalitet ønsket Mika at kundene skulle ha en bra shoppingopplevelse. Derfor er varemerkets fokus å yte god service, og produktene selges i flotte forpakninger.

produkter som markedet aldri hadde sett før. Sminkemerket har blitt kjent for sin høye kvalitet og bestselgeren «Cover All Mix» concealer som dekker alle ujevnheter perfekt. Det sies dessuten at øyenskyggene «Microshadows» er like lett å påføre som krem, og at de i tillegg sitter svært godt. I dag er det lange ventelister på de populære eyelinerne med glitter. I butikkene finner du også over 70 forskjellige tilbehør som sminkepunger og børster. De følger ikke motene, men skaper heller sine egne trender.

En verden full av farger

Produktene til Make Up Store er ikke testet på dyr. Dette er noe som har vært viktig for Mika. De inneholder heller ingen parfyme,

Mikas visjon var å lage «en verden full av farger», et unikt konsept med rimelige


og hele serien er garantert allergifri. Prisene er dessuten moderate. Sminken brukes av alt fra profesjonelle makeupartister, kjendiser, frisører, modeller til helt vanlige tenåringsjenter, bestemødre og menn. De har klart å fenge mennesker i alle aldre og med forskjellig sosial bakgrunn.

Populære sminkekurs Merket tilbyr flere sminkekurs som er blitt veldig populære. Her kan kundene bli inspirert! Det finnes to forskjellige type kurs. Du kan gå på flere i løpet av en sesong eller bare ved ett enkelt tilfelle. Privatkurset er på 50 minutter. Det går de igjennom alt fra huden og dens verdi til sminke med en profesjonell makeup-artist. Du velger selv en dag- eller kveldsmakeup. Etter kurset får du plukke sminke til hele beløpet det kostet deg å delta. Gruppekurset er for deg som ønsker å gjøre dette med en gjeng gode venner! Da får dere et kurs på tre timer med en sminkør. Også her går dere igjennom hudens verdier og sminke. Makeup-artisten viser gruppen på en av kursdeltagerne. Resten gjør dere på hverandre eller dere selv med god hjelp fra en profesjonell. Etterpå får dere 20 prosent rabatt på Make Up Stores sortiment. Fordi kursene vanligvis er i helgen eller på kveldstid har dere hele butikken for dere selv. Perfekt for bursdagsfeiring, utdrikningslag eller jentekveld! I 2005 lanserte de også makeup magasinet M til glede for alle kundene.

Feirer 15 år Med sin kreativitet og energi har veien mot toppen gått utrolig fort for Mika. – Er det er en viljestyrke, finnes det alltid en måte, svarer Mika på spørsmål om hva hans motto er.

Et enkelt, men likevel inspirerende svar. Det er bare femten år siden Make Up Store åpnet for første gang i en av Stockholms handlegater! I 2003 ble sminkemerket beæret med en god tredjeplass i avisen Dagens Industri kåring av de raskest voksende bedriftene i Sverige. I 2009 ble de kåret til «Årets butikkjede» i Sverige. Make Up Store har vokst til å bli et ledende sminkemerke i Sverige. I år fyller de 15 år. Jubileumet markeres ved at en rekke produkter i gull vil bli lansert i et begrenset opplag. De er et kreativt firma som stadig er interessert i nye ideer og trender. Mika blir fortsatt overrasket over hvor fort utviklingen går. Det er fortsatt hans ideer, visjoner og dynamiske konsept som står i sentrum. Som en av Skandinavias største suksessbedrifter finner du nå over 170 Make Up Store butikker fordelt på 22 land. Nye forretninger åpnes også hver måned et eller annet sted i verden.

Vårens sminketrender

Looken lanseres som «Grace Summer Look 2011» og frontes av et blomstret mønster. Trendene frem mot sommeren er for kvinner som er romantiske og lidenskaplige. I løpet av våren åpner de også en ny butikk i Amsterdam. Det planlegges dessuten nye åpninger i Danmark, Tyskland, Spania, Italia og her i Norge. Den nye vårkolleksjonen finner du i alle Make Up Store butikker i mai. Du finner butikker Make Up Store butikker i Bergen, Oslo, Sandefjord, Tromsø, Trondheim og Stavanger. Du finner også merket som shop-in-shop hos Kicks. For å se mer av de nye produktene kan du ta turen innom makeupstore.se

Vårens nyheter består av både sterke farger og duse pastellfarger som rosa, gul, grønn og lilla. Disse fargene skal fremheve øynene på best mulig måte. Leppene skal preges av lyse, friske ferskenfarger. De lekne fargene kombineres med futuristiske og grafiske former inspirert av 90-tallet. Det skal se naturlig og luksuriøst ut.

Nº1 2011

91


• Tendenser •

Fakkelholder h: 7 cm, 249,Fakkelholder h: 15 cm, 369,-

Lunsjboks, 349,-

Krydderurtepotte, frostet glass, 11 cm, 259,Krydderurtepotte, frostet glass, 13 cm, 299,-

Lekker design IN magasinet presenterer Eva Solo sin vårkolleksjon. Design er en kombinasjon av estetikk, funksjonalitet og materialvalg. Og god design gir vakre produkter som det er en nytelse å bruke og eie.

Urtepotte selvvannende, 11 cm 299,Urtepotte selvvannende, 13 cm 349,-

Trekk til kjøleskapskarafler 129,Kjøleskapskarafler 1 l, 399,Kjøleskapskarafler 1,4 l, 419,-

Thermokanne, 449,-

92

Nº1 2011

Hankevaser h: 21 cm, 299,Hankevaser h: 27 cm, 399,Hankevaser h: 52 cm, 1099,-

Aquastar vannkanne 249,-


Welcome to the world of dreams!

Northern Moods Collection • Egyptisk bomullskvalitet • Kjemmet og mercerisert garn

Putevar 50x70cm: kr. 168,Dynetrekk 140x200cm: kr. 398,-

Fjord Collection

Hotel Collection

Putevar 50x70cm: kr. 128,Dynetrekk 140x200cm: kr. 278,-

Putevar 50x70cm: kr. 148,Dynetrekk 140x200cm: kr. 328,-

• Nydelig, myk bomullssateng • Tilgjengelig i to farger

• Egyptisk bomullskvalitet • Kommer i tre forskjellige farger

• Linen Factory, Sandvika Storsenter • Linen Factory, Tiller Torget - Trondheim • Linen Factory, Storo Storsenter - Oslo • Linen Factory, Arkaden - Stavanger • Linen Factory, Øvre Slottsgate - Oslo Bestill på www.linenfactory.no eller 66 84 80 76

F A C

T O

R Y


ÅRETSRonoBÅTER FRA BELLA Marine på Vestre Finner du hos

kanalkai 19 i Trondheim

Bestill innen 31.03. – og sikre deg levering av båten din våren 2011. Samtidig får du gunstige tilbud på ekstrautstyr!

Bella 500 Excel + Mercury 75 Optimax

Bella 530 Excel + Mercury 90 Optimax

kr 198 000,-

kr 229 000,-

Veil. pris kr 232 739,- nå:

Bella 560 HT + Mercury 80 EFI Veil. pris kr 283 567,- nå:

kr 247 000,-

Veil. pris kr 272 360,- nå:

Bella 580 C + Mercury 100 EFI

Bella 621 DC + Mercury 150 Optimax

kr 289 000,-

kr 339 000,-

Veil. pris kr 326 554,- nå:

RONO MARINE Logo Marineblå/hvit CMYK: 100, 50, 0, 20 PMS: 301C

Rono Marine as Adresse: Vestre kanalkai 19 7010 Trondheim www.rono.no Telefon:958 36 111

94

Nº1 2011

Veil. pris kr 374 700,- nå:

NÆRINGSNYTT – 21


Nye CLS er ankommet!

Se den hos oss nå! I 2004 lanserte Mercedes-Benz verdens første 4-dørs coupé. Så fulgte verden sakte etter. I 2011 setter CLS standarden igjen. De nye og høyeffektive bensin- og dieselmotorene yter mellom 150kW (204hk) og 410kW (557hk), og har inntil 32% redusert forbruk. Nye CLS er også verdens første bil som kan leveres med dynamisk LED-teknologi i alle lysfunksjoner. CLS 250 CDI fra kr 763.550,-.

Nye generasjon C-Klasse. Forbedret på en rekke punkter. Uforandret på ett.

E-Klasse Cabriolet. Snart er sommeren her!

Jahre Innovation Jahre Innovation Nye E-Klasse Cabriolet – den siste i en lang rekke av legendariske cabrioleter. Med gjennomtenkte detaljer som AIRCAP kan du med et tastetrykk lede vinden over hodet på passasjerene, også i baksetet, slik at alle fire sitter lunt og komfortabelt.

Nye C-Klasse kommer med en rekke synlige, og usynlige, forbedringer. C 180 CDI med prisbelønnet dieselteknologi har en kraftig motor på 120 hk og hele 300Nm samt en pris som fortsetter å overraske.

år med innovasjon Forbruk blandet kjøring: 0,39 - 1,32 l/mil. CO2-utslipp: 118-308 g/km. Bildene kan avvike fra tilbudt modell. Importør: Bertel O. Steen AS.

år med innovasjon år med innovasjon

Motor-Trade AS, Sundlandsveien 2, 7032 Trondheim, tlf. 73 82 01 00. www.motortrade.no Motor-Trade AS, Russerveien 2, 7650 Verdal, tlf. 74 07 52 50, www.motortrade.no


Trendy briller og solbriller fra kjente merker

Briller og solbriller har mye å si for helhetsinntrykket, og hos Synsam på Solsiden Senter finner du et bredt utvalg fra anerkjente merker. Her får du også utført synstester, linsekontroll og ikke minst kan du få personlig veiledning til å velge den brillen eller linsen som passer best til akkurat deg og dine behov. Tekst & foto: Mona Gullstein

Synsam holder til i lyse og hyggelige lokaler i andre etasje på Solsiden Kjøpesenter. Ved siden av et stort sortiment med briller og solbriller kan de også tilby linser, synsprøver og linsekontroll. Synsam er Nordens største optikerkjede og har hele fem butikker i Trondheim. Forretningen på Solsiden Senter er den «nyeste» - den har nylig blitt pusset opp fremstår i ny lekker drakt. – Solsiden er et veldig sprekt senter, med mange motebevisste kunder. Jimmy Choo, Gucci, Dior, Cheap Monday, Bruuns Bazaar

96

Nº1 2011

og Paul Smith er eksempel på gode merker i butikken, forteller butikkleder Inger Lise Forve. – I tillegg har vi også et bredt utvalg klassiske innfatninger slik at det er noe for enhver smak. Vi ønsker å tilby det kundene har behov for, og her får man alt innen optiske løsninger. Ofte kan det gjerne være litt vanskelig selv å se hvilke briller man vil passe best i. Hos Synsam er de gjerne behjelpelige med å velge ut den brillen som passer best til din ansiktsform. Her er det dyktige optikere og

medarbeidere som har mye kunnskap om faget sitt, slik at du kan slappe av vel vitende om at du er i trygge hender. I tillegg har de eget verksted slik at de har muligheten til å bytte glass eller utføre mindre reparasjoner mens du tar en kaffe eller en handlerunde.

Briller med stil De siste årene har både briller og solbriller blitt en stadig større del av motebildet, og det er en viktig del av antrekket. – Briller og solbriller har virkelig blitt mote,


logoer en stund, og selv om det fremdeles er en viss størrelse på brillene så har logoene blitt mye mindre og mer diskré. Nå har kvalitet blitt viktigere enn selve merke-navnet, og det skal dessuten gjerne være mer elegant og stilfullt.

Inspirasjon fra 70-tallet Synsam er eneste optikerkjede her til lands som fører Cheap Mondays brillekolleksjon. Dette er et merke som mange nok kjenner på grunn av deres populære bukser, og nå har de i tillegg lansert en egen brillekolleksjon. Brillene fra Cheap Monday er virkelig trendy akkurat nå, og med innfatninger til rundt 1000 kroner har de dessuten et fint prisnivå.

Trendy solbriller og mange har gjerne flere par som de kan bruke til ulike antrekk. Vi ser også at en del linsebrukere velger å gå tilbake til briller. Barn synes også det er kult med briller. Det er også mange som bruker briller uten styrke, selv om de egentlig ikke behøver å bruke briller. Akkurat nå er det store variasjoner innen trendene på både brille-innfatninger og solbriller, noe som gir stor valgfrihet enten man ønsker stilige retro-briller eller noe enkelt og klassisk. – Det har vært mye store briller med store

Med varmere og forhåpentligvis solrike dager like rundt hjørnet er det kanskje mange som er på utkikk etter nye solbriller. Hos Synsam på Solsiden finner du solbriller fra blant annet Oakley, Ray-Ban og Persol. – I Sverige har Persol tatt over mer og mer for Ray Ban, og nå virker det som om Norge er på vei etter. Det er et veldig eksklusivt merke som for eksempel skuespilleren Jack Nicholson har brukt i mange år. Men Ray Ban er jo fremdeles den store bestselgeren. Nå har vi også tatt inn Chloe som vi har stor tro på. Vi prøver å ha et variert og spennende utvalg merker, og et sortiment som representerer ytterpunktene fra det

klassiske til det trendy og i alle prisklasser. Solbriller kan man også få med styrke i glassene, og Synsam kan selvfølgelig også tilby alt du måtte trenge av kontaktlinser. De siste årene har det vært en enorm utvikling innen linser, og de er nå bedre og tynnere enn noen gang. Hos Synsam på Solsiden senter får du også utført synsprøve på dagen, og siden de har åpent helt til ni hver dag, i tillegg til lørdagsåpent, har du mulighet til å ta turen innom når det passer best for deg!

Nº1 2011

97


Tilbudet gjelder kun 11.+12. april!

Vi

! n e V a g r å f u d har bursdag –

i n ju . 1 il t m e r f g Kr 14,- for trenin mer* + kr

er ti

nlig tren o rs e p 2 g o g in ld e 14,- i innm

ELIXIA Lade Arena: 73 84 22 00 | ELIXIA Teglgården: 73 96 27 00 | www.ELIXIA.no

* Forutsetter 12 mnd. privatavtale.15 års aldersgrense. Minste totalpris 12 mnd. medlemskap fra kr 6287,- inkl. adm. gebyr.


Dame og herre str.

1699,-

Damestr.

1299,-

Damestr.

1399,-


Grønne vidundere Det er en grå, kald morgen i Oslo. Menneskene som haster i vei til jobb ser både trøtte og mismodige ut. Thor Johansen, derimot, nylig ankommet fra USA, ser uforskammet opplagt ut idet han rusler inn på Life, Majorstua – vårt avtalte møtested. Har ikke denne mannen hørt om jet-lag? Tekst: Siri Gerrard | Foto: Stian Broch

Det viser seg at han har erfaring med både døgnvillhet og mere til. At han fortsatt er iblant oss er intet mer enn et under.

Livgivende kur Thor Johansen er født i Norge, men har bodd store deler av sitt voksne liv i USA. Det er der han ønsker å bli gammel. En stund så det imidlertid ikke ut til at Thor skulle bli særlig gammel. Bare 33 år gammel fikk han diagnosen leverkreft. Legene levnet ham lite håp, men som

100

Nº1 2011

småbarnsfar og hengiven ektemann hadde han intet ønske om å forlate jorden så tidlig. Dermed la han ut på en lang reise, både mentalt og fysisk. Overbevist om at det måtte finnes en kur satte han først kursen mot Statene, der han hadde hørt det fantes alternative behandlingsformer med gode resultater. Ferden gikk videre til en anerkjent klinikk i Mexico, men på grunn av sykdommens fremskredende stadium kunne heller ikke de hjelpe ham. Thor nektet imidlertid å gi seg. Hans

filosofi var at hvis kroppen er i stand til å skape en livstruende sykdom, er den også i stand til å helbrede seg selv. Han reiste hjem til Norge, og brukte de kreftene han hadde på å lese bøker og annen litteratur om kroppen og dens synergistiske biokjemi. I løpet av denne perioden fikk han en forståelse av hvordan ulike organer og systemer i kroppen er knyttet sammen, og arbeider hånd i hånd for å fremme helse og vitalitet. Utifra disse prinsippene startet Thor sin


egen kur. Ved hjelp av organisk mat, safter og supplement satte han fart på kroppens egen renselsesprosess. Dette, samt troen på at livsstil og kosttilskudd arbeider sammen, skulle vise seg å fungere godt. Thor ble frisk. Inspirert av ny viten, og det faktum at han mot alle odds hadde klart å kurere seg selv, fortsatte han studier innen alternativ medisin og helhetsterapi. Disse kunnskapene benyttet han først i foredragsvirksomhet, og siden til å lage sine egne produkter. Bio-Life er i dag viden kjent for sine vitamin-, mineral- og kosttilskudd – både i USA og Norden. Thor er selv et levende bevis på at kombinasjonen av en sunn tilværelse og riktige tilskudd kan utgjøre en betydelig forskjell.

Levende produkter Thor er åpenbart engasjert og glad når han forteller om livet sitt. Han har rukket å få åtte barn, seks døtre og to sønner. Flere av dem er involvert i familiebedriften. Åpenbart har Thors helse og kostfilosofi gjort dem godt. Et flertall av jentene har valgt en karriere innen dans, både som pedagoger og ballerinaer – uten å slite med de skadene som andre dansere gjerne sliter med. – Jeg er opptatt av at produktene mine skal være levende. Ofte ødelegger fremstillingsprosessen de verdifulle stoffene som i utgangspunktet finnes i planter. Liv skaper liv. Thor snakker mye om det han kaller et «syrlig miljø». Vår moderne tidsalder har medført at vi mennesker stadig utsettes for helsefarlige stoffer, både via det vi puster inn og det vi spiser. Da blir kroppen for syrlig. For å balansere dette er det viktig å innta basefremmende næringsmidler. – Alt det vi trenger for å holde oss friske finnes faktisk i naturen allerede. Det er lett å få bedre helse, men det må gjøres riktig. Thor driver derfor ennå en utstrakt kursvirksomhet, både for forbrukere, naturterapeuter og de utvalgte som selger produktene hans. Og disse produktene er i en helt egen klasse. Særlig har det som kalles Bio-Life Greens, laget av ulike typer gress og spirer, fått en helt spesiell anerkjennelse.

Dette er konsentrert rawfood, hvor alle næringsstoffer er intakte. Under fremstillingen benyttes det et patentert system for å hindre oksidering. Dette for å bevare råvarenes «levende» form. Jordsmonnet hvor avlingene er hentet fra er en annen viktig faktor til det høye næringsinnholdet. Bio-Life henter gresset sitt fra områder rundt Rocky

Alt det vi trenger for å holde oss friske finnes faktisk i naturen allerede. Det er lett å få bedre helse, men det må gjøres riktig. Tor Johansen

Mountains, hvor sedimenter fra vulkansk jord har skapt en spesielt rik grunn – full av mineraler og næringsstoffer. Bio-Life benytter i tillegg femstillingsmetoder som ivaretar enzymverdiene, slik at det ferdige produktet blir så naturlig som mulig. Når pulveret blandes ut i vann blir det nesten som å drikke et glass ferskpresset juice. Det endelige resultatet blir en form for konsentrert grønn supermat, som bidrar til å sette kroppen i bedre kjemisk balanse. Greens er dessuten energi-givende, slankende og rensende.

Grønn glede Bente Cecilie Heramb, daglig leder ved Life Majorstua, forteller at Greens nå er et av butikkens mest populære produkter. – Hvetegress og lignende kosttilskudd er definitivt produkter som er «inne i tiden». Men de er langt mer enn en «motesak». De som prøver produktene blir umiddelbart fornøyd, og kommer tilbake for å handle mer. Ordrene til USA går kontinuerlig. Men smaker det godt? Undertegnede, som er nybegynner, blir anbefalt et vidundermiddel kalt Multigreens. Og ja, det smaker gress. Men det smaker også rent – og riktig. Etter å ha drukket et glass sitter jeg igjen med en soleklar følelse av å ha gjort noe bra for kroppen min. Kanskje blir ikke mandagen så verst likevel? Jeg tar med meg en liten boks i vesken, og gleder meg til å kjenne den videre effekten. Før jeg forsvinner ut i den disige Oslodagen spør jeg Thor om han har noen videre planer? Han smiler. – Vi har noen fantastiske ideer. Men de holder jeg tett til brystet forløpig.

Nº1 2011

101


Kleins

– shopping opplevelse Med trendy klær og nyheter hver uke, vil Kleins gi kundene en shoppingopplevelse. Med inspirerende lokaler, vennlige ansatte og lekre plagg er det lett å la seg forføre. Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig

Er du ute etter klær du som har en klassisk med trendy look, få inspirasjon eller bare oppdatere din eksisterende garderobe med litt ekstra krydder, er Kleins et must å gå innom. – Vi ser oftere både på herre og damesiden at kundene etterspør spesielle klær, sko og accessoirer og som regel får vi klær som ikke kan etterbestilles. Er det tomt så er det tomt og vi velger da heller å fylle på med nye ting enn å rebestille, sier Henrik Jeroen Hegle i butikken på Nordre gate. – Ofte er det ikke mulig heller og på merker som Parajumpers har vi alltid venteliste spesielt på jakkene. Yttertøyet deres forsvinner med en gang og får du ikke jakken du ville ha en sesong fordi den var utsolgt så er man tidligere ute neste gang. – Det samme ser vi hos Samsø på herre-

102

Nº1 2011

siden, her rekker vi heller nesten ikke å pakke opp nyhetene før de forsvinner ut. Dette er jo en leverandør som leverer trendy, urbant og en relaxed stil overkommelige priser.

Først med spesielle merker – Vi elsker jo å reise og hente inspirasjon fra storbyer som Berlin blant annet og da ser vi at det vi gjør faktisk ikke er så ulikt det de mer trendy byene gjør også. Nylig plukket vi opp R95th, et belgisk merke, som er bohem inspirert med mye farge. Hver sesong er inspirert av urbefolkning fra forskjellige deler av verden, et kjempespennende konsept som det er fantastisk morsomt å ha i butikken – I det hele tatt er denne våren og sommeren preget av at det er det mye sterke

farger til herre. Bukser, t-skjorter og skjerf kommer gjerne i sterke farger og blazeren man tidligere kjøpte i svart er nå heller i mørk marine.

Klassisk trendy Kleins har også et bredt utvalg av HUGO BOSS, både BOSS Orange linjen og BOSS Black i tillegg til Eton, Rico Vero. – Rico Vero har også utviklet seg veldig de siste årene og nå har merket hatt en superhype på skjorter, sier Hegle, – mange av skjortene er utradisjonelle i det at de har spesielle kneppinger, kontraster i detaljene etc. Eton har mye clean’e skjorter og de kombineres med blazere, jeans og skjerf. Mange kjører «Stockholms» looken, med oppbretta jeans, fargerike sokker i spennende sko.


Og selv skoene er spennende hos Kleins. Spreke farger og spennende modeller gjør at gutta nok går en mer fargeglad sommer i møte enn jentene. – Vi selger jo selvfølgelig også mye jeans. Selv om det fortsatt går mye i smale jeans ser vi faktisk også litt «carrot»shape som følger 80-talls looken som vi begynner å se litt av igjen. Det er mye variasjon til sommeren og det er jo kjempegøy!

Farvel til tunika På damesiden er fargene til sommeren litt mer forsiktig. – Fargene er mer nedtonet på dame, sier Kjersti Vikhals. – Det kan være litt kontraster men ofte ser vi plagg på plagg som er ton-i-ton. Duse delikate farger i behagelige plagg dominerer. – Tunika er nesten borte og de som fortsatt er igjen er litt smalere og kortere. Det gjør at man kan ha mer detaljer på buksene og det er også flere spennende buksefasonger nå enn tidligere. Dessuten har jo beltene fått en ny vår nå som tunika og skjorter ikke

er så lange. Som på herresiden er Parajumpers en bestselger, men også norske merker som Line of Oslo selger godt. De har en veldig trofast kundegruppe som både synes det er gøy å ha et nærmere forhold til merket enn hva de vil få med et merke som er fra Italia for eksempel og norske designere vet jo ofte hva norske kvinner vil ha.

Blazer og jeans Også på damesiden har Rico Vero har utviklet seg enormt. Nydelige trench coats, som like gjerne kunne vært Armani kombineres med heftige jeans. MET jeans er et merke som har tatt helt av. – Er du opptatt av å få en fin rumpe er dette definitivt merket du skal gå for, sier Vikhals og pr idag er Kleins de eneste i Trondheim som fører disse buksene. – Blazer er en sommerhit på damesiden også. Det kan være klassiske drakter men vel så ofte brytes delene opp ved at man velger andre jakker enn det settet det opprinnelig var ment som. Røffere blazere til jeans gjerne med spisse boots eller

skoletter, da selvfølgelig med jeansen oppi. Kleins er opptatt av å kunne veilede kundene og gi de en shoppingopplevelse. – Det hyggelige er å kunne hjelpe til med både nyinnkjøp men også videreutvikle den garderobe kunden allerede har ved å tilby supplerende plagg, sier Vikhals. – Ofte ser kunden at hun kan kombinere med noe hun har hjemme, det er ikke nødvendig å kjøpe et helt nytt antrekk for å «bli ny» og det er selvfølgelig kjempegøy å kunne følge kunden gjennom flere sesonger og år, og se henne utvikle en personlig stil. Vi har jo faktisk veldig mange tilreisende også, avslutter Vikhals de kommer fra Oslo og Bergen blant annet, og jeg tror at fordi Trondheim har et så unikt sentrum hvor interiør, caféer og spesielle klesbutikker ligger side om side, så er det er hyggelig sted å handle i. – Vi har i det hele tatt lagt et fantastisk år bak oss og det fortsetter utover i dette året også.

Nº1 2011

103


MITSUBISHI i-MiEV

«ENDELIG EN ELBIL FOR FOLKET!» Øivind Skar/NTB-Tema, 27.8. 2010

«Mitsubishi i-MiEV setter ny standard Fremtidsbilen er ikke liten, det er bare du som er blitt stor.» Dagens Næringsliv D2, 20.08.2010 «Endelig en elbil som virker» Din Side Bil, 11.05.2009 «Folk i kø for å kjøpe i-MiEV» Aftenposten bil, 20.08.2010 «Bilen som vil gjøre elbil populært» Nettavisen, 24.08.2010

MITSUBISHI i-MiEV GJØR ELBILEN TIL EN FULLVERDIG BIL Fra kun kr. 250.900,250.900,-

inkl. bl.a. innebygget navigasjon med informasjon om ladestasjoner, stabilitetskontroll og antispinn, 6 kollisjonsputer, aluminiumsfelger, klimaanlegg, tåkelys, elektriske vinduer, sentrallås, radio/CD/MP3, USB inngang og rekkeviddeindikator. Rekkevidde i henhold til EU-norm er 150 km. Rekkevidde avhenger av kjørestil, temperatur og veiforhold. F. eks. under kalde forhold, høye hastigheter, tung last osv. må betydelig reduksjon i kjørelengde forventes. Ta kontakt med oss for mer informasjon og ikke minst hvordan batterikapasiteten kan utnyttes best mulig.

Pris er inkl. frakt og andre lev. omk. Utstyrsdetaljer kan avvike fra standard.

• • • • • • •

Full tank for 16 kroner (avhengig av strømpris) Plass til 4 voksne personer og bagasje Årsavgift kun kr. 400,Gratis bompassering Gratis parkering (off. parkeringsplasser) Adgang til kollektivfelt 50% redusert firmabilskatt


100 % grønn – 100 % naturlig Kroppen din trenger tilskudd av vitaminer, mineraler og sporstoffer, antioksidanter og aminosyrer. Mange av disse viktige næringsstoffene finner du i den nye grønne produktserien fra Bio-Life. Plantene som brukes i Bio-Life Greens er naturlig dyrket uten kunstige tilsetninger. Gjennom hele produksjonslinjen bevares næringstoffene – resultatet er raw food i toppklasse. Grønn og ren, levende og rik på enzymer.

Lag din egen næringsrike superdrikk! Det er enkelt å bruke kosttilskuddene fra Bio-Life Greens. De kan blandes i vann, juice eller youghurt. Du kan bruke dem som tilsetning i en næringsrik smoothie. Uansett hvordan du inntar Bio-Life Greens vil de gi deg et tilskudd av næringstoffer kroppen din kan ha nytte av. Bio-Life Greens kan gi deg følelse av overskudd. Bruk dem gjerne som et daglig kosttilskudd. De grønne drikkene virker også basedannende og regulerer urolig mage. Hvis du ønsker du å gå ned i vekt, kan du lettere nå målet med daglige tilskudd av en grønn og næringsrik drikk. En smoothie med Bio-Life Greens gir deg en god metthetsfølelse som varer.

R

AS

N EDA NEND

MI

NER ALRI K N

G NÆ

B

GI O

U AT

R LI G D ET O

G

ER

EN

ER

X

G

TIL SET NI N

E

EN

IN

I

IN

E INGRED

SE R

NAT

IG

G

RL

EN

U

Vil du vite mer? Besøk www.biogreens.no

Bio-Life Byggress: Rik på enzymer bl.a SOD (super-oksid dismutase). Høyt innhold av mineralsalter. Godt for huden og magen. Styrker immunforsvaret. God kilde til cellesalter. Bio-Life Multi Greens: «Alt i ett» – konsentrert grønn raw food med spirer, grønnsaker, saftpulver, urter og frø. Kan hjelpe mot sur mage. Nyttig ved slankekur. Kan gi følelse av overskudd. Gunstig som et mellommåltid i f.eks. smoothie. Bio-Life Hvetegress: Rik på vitaminer og mineraler. Gunstig ved urolig mage – virker basedannende. Høyt klorofyllinnhold og rik på fiber. Nøytraliserer C02 i kroppen. Rik på jern. Har en mild detox-effekt. Bio-Life Spirulina: Et utrolig næringsrikt og lettopptagelig naturlig kosttilskudd fra mikroalger. Inne-holder 60 % planteprotein og 18 aminosyrer. I tillegg GLA-fettsyrer, naturlig betakaroten og andre viktige karotenoider. Rik på jern. Naturlig antioksidant.

Bio-Life Greens selges hos Life: Life Solsiden: Solsiden Kjøpesenter, 7014 Trondheim, Life Byhaven: Olav Tryggvasonsgate 28, 7011 Trondheim, Life Solsikkehuset: Kongensgate 11, 7013 Trondheim, Life City Lade: Haakon VII gate 9, 7041 Trondheim, Life City Syd: Østre Rosten 28, 7075 Tiller, Vitalis Helsekost: Olav Magnussonsvei 9, 7046 Trondheim, Vitalis Helsekost: Melhustorget, 7224 Melhus, Life Heimdal: Ringvollveien 3-7, 7080 Heimdal.


Silkemyke drømmer På Tillertorget finnes et lunt og lekkert interiørhjørne fylt av sateng, silke og egyptisk bomull i fantastiske kvaliteter. Linen Factory har blitt en norsk suksesshistorie med en touch av luksus til overraskende behagelige priser. Tekst & foto: Elin Kvandal

Hverdagsluksus Så hva er hemmeligheten? Linen Factory har siden oppstarten i 2004 med sin satsning på eksklusivt sengetøy til en brøkdel av vanlig prisnivå. Idéen som har slått an hos det norske folk er å tilby toppkvalitets sengetøy til overkommelige priser. Ved å importere toppkvalitets produkter direkte fra anerkjente merkevareprodusenter er dette blitt mulig. I 2008 fikk Linen Factory betegnelsen Gaselle-bedrift, som er en utmerkelse til bedrifter med spesielt god utvikling og drivkraft. Det kommer kundene tilgode i form av fristende varer alle har råd til. Hos Linen Factory er lukus, oppnåelig for alle! Til sommeren har Linen Factory holdt til på Tiller Torget i 3 år, og da er det duket for jubileumsfeiring. Se opp for gode kjøp!

Arktisk, landstil og rustikt – Sengetøy, gardiner og dyner er det vi satser mest på hos oss, forteller butikksjef Eva Erichsen og viser frem noen av sesongens trender. Kolleksjonen Arctic

106

Nº1 2011

Kolleksjonen er et sengesett i egpytisk bomull, som er vendbart i lyse toner fra grått, hvitt og beige,brunt til mørkeblått og brunt. Northern Moods-sengesettet er i kjemmet og mercenisert garn og kommer i mer fargesprakende i rødt, blått og brunt for en mer rustikk, nordisk stil. Melodykolleksjonen bringer tankene til den franske landstilen, med kremfarger, romantiske stikninger og hullsøm. Felles for alle er den supre kvaliteten og de gode prisene – dette er ting man kan bli glad i og beholde i år etter år!

Nisjeprodukter Håndplukkede velværeprodukter er en del av konseptet til Linen Factory. Nesti Dante er en delikat og velduftende såpeserie fra Toscana. Tradisjonsrike produksjonsmetoder videreføres nå av tredjegenerasjon i den lille fabrikken utenfor Firenze. Hos Linen Factory er vi opptatt av å formidle informasjon om hvordan man best ivaretar produktenes gode kvalitet ved vask. Et eget

vaskemiddel fra Provence kan kjøpes som dufter deilig lavendel og virker pleiende på tekstilene.Vi kan også tilby lekre håndklær i 585 gr tykke, i delikate farger som hvit,grå,krem og beige. De ble kåret til beste tekstilprodukt 2. år på rad i USA og finnes blant annet i Det Hvite Hus.


www.peugeot.no www.peugeot.no

NORGESPREMIERE! NORGESPREMIERE!

Nye Peugeot 508 SW Nye Peugeot 508 SW

klar for prøvekjøring nå. klar for prøvekjøring nå.

Veil. priser pr. 01.01.2011 lev. Trondheim, inkl. leveringsomkostn. og frakt. Drivstoff-forbruk v/blandet kjøring fra 0,45 l/mil. CO2 utslipp fra 116 g/km. 5 års/100.000 km garanti (etter forbrukerkjøpsloven er det en lengstefrist for reklamasjon på 5 år). Forbehold om trykkfeil. Bildet er illustrasjonsfoto og utstyr kan avvike. Importør: Bertel O. Steen AS. Veil. priser pr. 01.01.2011 lev. Trondheim, inkl. leveringsomkostn. og frakt. Drivstoff-forbruk v/blandet kjøring fra 0,45 l/mil. CO2 utslipp fra 116 g/km. 5 års/100.000 km garanti (etter forbrukerkjøpsloven er det en lengstefrist for reklamasjon på 5 år). Forbehold om trykkfeil. Bildet er illustrasjonsfoto og utstyr kan avvike. Importør: Bertel O. Steen AS.

NYE PEUGEOT 508 SW - KVALITETSTID PÅ VEIEN

Liker du å kjøre bil har du rett til å stille høye krav til kjørekomfort og kjøreegenskaper. Nye Peugeot 508 plasserer seg direkte i klassen NYE PEUGEOT 508 SW - KVALITETSTID PÅ VEIEN

for store familiebiler. Vår nye modell har hentet teknologi og knowhow fra Peugeots lange satsing på motorsport, noe som vil oppleves i veigrep, kjøreopplevelse ikke minst får den med fra vår nye drivstoffgjerrige e-HDi med Starti & Stopp Liker du å kjøre bil har duog rett til å stillemotoreffekt. høye krav til Du kjørekomfort ogalt kjøreegenskaper. Nye Peugeot 508 dieselmotor plasserer seg direkte klassen teknologi til en knallsterk GT med 2,2har l firesylindret turbodieselmotor 204 hk og hele 450satsing nm. Bestill prøvekjøring i dag – vi for store familiebiler. Vår nye modell hentet teknologi og knowhowpåfra Peugeots lange på motorsport, noe som vilgaranterer oppleves i at du kommer til å elske hver meter bak rattet. Pris for 508vår SW fradrivstoffgjerrige kr 296.400,-. e-HDi dieselmotor med Start & Stopp veigrep, kjøreopplevelse og ikke minst motoreffekt. Dustasjonsvognen får den med alt fra nye teknologi til en knallsterk GT med 2,2 l firesylindret turbodieselmotor på 204 hk og hele 450 nm. Bestill prøvekjøring i dag – vi garanterer at du kommer til å elske hver meter bak rattet. Pris for stasjonsvognen 508 SW fra kr 296.400,-.

NYE PEUGEOT 508

SW

NYE PEUGEOT 508

SW Prøven Bil Trondheim • Tlf.: 73 80 42 60 Prøven Bil Verdal • Tlf.: 72 04 90 00 Prøven Bil Trondheim • Tlf.: 73 80 42 60 Prøven Bil Oppdal • Tlf.: 72 40 04 20 Prøven Bil Verdal • Tlf.: 72 04 90 00 Prøven Bil Oppdal • Tlf.: 72 40 04 20

Prøven Bil Orkanger • Tlf.: 72 48 40 00 Leira Bil AS • Tlf.: 73 85 90 80 Prøven Bil Orkanger • Tlf.: 72 48 40 00 www.proven.no Leira Bil AS • Tlf.: 73 85 90 80 www.proven.no


VIC – lekker ansiktsløft De gamle lokalene i Carl Johans gate har fått en velfortjent ansiktsløftning og de nye lekre lokalene inspirerer til shopping. Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig

Lokalene i den gamle VIC butikken er pusset opp betraktelig og butikken har fått nye daglige ledere både på herre- og dameavdelingen. – Det var en sårt tiltrengt oppussing sier Kirsti Hertzberg Glazer, butikksjef for Vic Carl Johan, – vi ønsket å tiltrekke oss en ny kundegruppe og det var vanskelig i de gamle lokalene.

alle idet vi her snakker om smale modeller og små italienske størrelser - men det er merket for gutta som vil gjøre «et statement». – Vi satser også litt mer på dress igjen, og vi selger mye av det. Konfirmasjonsdressen skal ikke bare brukes til den ene dagen og vi ser at gutta er veldig bevisst på hva de vil ha.

«Make a statement»

Det ligger i detaljene

– Vi kjører jo en klassisk look. Vi er som regel ikke med på ytterpunktene, men spriter opp klassikerne. På herresiden har vi, som de eneste i Trondheim, fått Antony Morato, sier Hertzberg Glazer. Det er et veldig populært italiensk merke, som vi har veldig stor tro på, og som selges mye til unge, sporty gutter. Det er nok ikke for

Lacoste, Gant og Marlboro går veldig godt, og med disse merkene vet du hva du får hvert år. Gant er den største aktøren for voksne menn, og VIC har mange kunder som kun bruker Gant. Jean Paul selges ofte til den litt yngre gruppen også idet de har mer knallfarger til herre. Knallgrønne bukser, og smårutete

108

Nº1 2011


Blazer er en sikker trend i sommer også, velg tøffe jakker til jeans og mer pynta jakker til ridebuksene. Kirsti Hertzberg Glazer

skjorter i gult eller blått er tendenser vi ser mye av til sommeren. Her er det også mye detaljer på skjortene, som blomstret cuff og krage eller knapper med farger.

Trendy og skinny blues På damesiden er vi en av få butikker i Trondheim som selger Philosophy Blues, et merke som tiltrekker de yngste, men som de voksne også bruker. Det er et merke som har en fasong som passer de over 30. Guess er også et merke som selger godt til de helt unge men som også de voksne liker. Det er litt mer trendy, «ultra skinny» og veldig lave bukser og så har de jo mye glitter og bling-bling. Til sommeren vil du finne mye smale bukser som kombineres med «baggy» skjorter og lange cardigans og gjerne i litt asymetriske

former, eller «boyfriend»-skjorter med smale belter og ankelboots eller ballerina sko og selvfølgelig «must-have» smykkene fra SNÖ. En trend som holder seg også i år er ridebukser, og butikken vil få inn masse av disse til vår og sommer. Og siden buksene nå er kortere kombineres de med tøffe sko eller korte boots slik at detaljer som knapper eller glidelås på leggen synes. Blazer er en sikker trend i sommer også, velg tøffe jakker til jeans og mer pynta jakker til ridebuksene. – Hilfiger er et merke som er «stayer» og er kjempepopulært hos jenter og her får vi nydelige sommerkjoler med klassiske snitt og delikate farger, avslutter Hertzberg Glazer.

Nº1 2011

109


High-tech med romfølelse

Prøven Bil på Selsbakk i Trondheim har stått for gode fagkunnskaper og bilopplevelser i over 70 år. Nå gleder firmaet seg over å endelig kunne tilby den nye Peugeot 508 til det midtnorske folk. Med uovertruffen kjørekomfort og romslig interiør er tiden inne for å oppleve virkelig «kvalitetstid på veien» Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ina Haaheim Stenvig

110

Nº1 2011


Ventetiden over Prøven Bil har nettopp fått inn den rykende ferske modellen til Peugeot og daglig leder Lars Hoff er tydelig begeistret for bilen, som kommer både som sedan og stasjonsvogn. Modellen ble vist for første gang under bilmessen i Paris i oktober 2010, og lanseres i Norge 7. april 2011. Den er ment å avløse både Peugeot 407 og Peugeot 607. – Peugeot 508 er en modell som har stor betydning for oss, for denne biltypen utgjør over tjue prosent av alle nye personbiler som selges i Norge. Det en stor sedan og en romslig stasjonsvogn til familier. Vi har ventet på denne modellen i mange år, så nå gleder vi oss til å tilby den til våre kunder, sier Hoff. Prøven Bil har stort fokus på at kunden skal ha en god opplevelse og møte dyktige fagfolk når de kommer til butikken på Selsbakk. Selgerne befinner seg lett tilgjengelig ute i det store «billandskapet» og hjelper gjerne med guiding, kunnskap og gode råd – eller en prat om Prøven Bils nye favoritt. Terskelen er lav for en hyggelig bilprat hos Prøven Bil.

Fransk design og hybridteknologi Peugeot har i lengre tid ikke hatt noen modell som er stor nok til å dekke stasjonsvognmarkedet, men nå kommer de tilbake for fullt og gir konkurranse til biler som Ford Mondeo og Volkswagen Passat. Den nye modellen forener det siste innen design og teknologi. Ifølge produsenten selv står Peugeot 508 for sterk design og høy komfort. Peugeot har ønsket å uttrykke

kvalitet, effektivitet og miljøvennlighet med sin nye kreasjon. Men hva sier ekspertene om bilen? Aftenpostens prøvekjører mener at det er både «lekkert, sporty og kompakt», og understreker at det ikke kan være noen tvil om at dette er noe mer enn en ordinær stasjonsvogn. Mens bildene viser en diskret bil, oppleves den i virkeligheten som markant, med offroad-styling både foran og bak. VGs bilekspert rapporterer fra prøvekjøring på alle typer underlag; «ta noe fransk komfort, tilsett litt tysk kjørefølelse og sett prisen lavere enn alle sammenliknbare konkurrenter.» Konklusjonen er at det dreier seg om en vellykket fusjon av godt design og en kompakt oppbygning som gir en svært romslig bil.

Kjøreopplevelse i særklasse

en kjøreopplevelse i toppklassen. Bilen har motorer som yter fra 112 til 204 hestekrefter og kommer som hybrid med firehjulsdrift neste år. Den gir også mulighet til å kjøre kun på elektrisitet. Kombinert med aerodynamikk og et vektbesparende design blir Peugeot 508 ganske så miljøeffektiv. Stasjonsvognen kan utstyres med panoramavindu i taket og et enkelt regulerbart soltakdeksel, noe som gir en fantastisk romfølelse. Peugeot 508 er den første bilen fra produsenten med den nye e-HDi-teknologien i form av et start-og stoppsystem som automatisk stopper og igangsetter motoren ved stopp, som for eksempel ved rødt lys. Motoren starter mykt og forsiktig igjen når man ønsker å kjøre videre. Dette kan lett bli en favoritt innen familiebilsegmentet!

Både sedanen og stasjonsvognen er blant de romsligste bilene på markedet i hver sin kategori, og begge er utstyrt med ekstra god plass i bagasjerommet. Selv kaller Peugeot kjøreopplevelsen med nye 508 «kvalitetstid på veien», noe som begrunnes med optimal kjørekomfort basert på know-how fra motorsportbransjen, som gir bilen et suverent veigrep og

Nº1 2011

111


• REiSER & oPPlEvElSER •

Snart sommer I år er det 47 år siden det første norske charterflyet landet på Rhodos. Takket være sine tallrike soldager, rike historie, gode kjøkken og gjestfrie innbyggere er øya ennå en av nordmenns absolutte feriefavoritter. Tekst: Siri Gerrard | Foto: Apollo Reiser

Rhodos har en rik historie. Byen Rhodos ble bygget omlag 400 år f. Kr., og ble raskt midtpunkt for handelen i det østlige Middelhav. Øya ble senere underlagt Aleksander den store, men etter hans død gjorde Rhodos seg uavhengig og ble hovedsete for kunst og vitenskap i den hellenistiske verden. Et av verdens sju underverker var Kolossen på Rhodos. Den kollapset under et jordskjelv i 226 f. Kr. Senere sluttet Rhodos seg til romerne og ble særlig kjent for sine retorikkskoler, hvor blant andre Cicero og Caesar var studenter. Siden tok italienerne

styringen, men etter andre verdenskrig tilfalt Rhodos igjen Hellas.

flere vakre moskeer og kirker, deilige parker og spennende markeder.

Selve byen Rhodos er delt i to; gamlebyen, som omsluttes av bymuren, og den nye byen – som stort sett preges av turismen. Førstnevnte kan med fordel beskrives som byens hjerte, og har en sjarmerende blanding av tyrkisk, bysantinsk og gresk arkitektur. Den viktigste attraksjonen er stormesterens palass, en slags festning inni festningen. Forøvrig har øya en rekke severdigheter. Det finnes flere fine museer, et nasjonalteater,

Utelivet i Rhodos by er blant det mest livlige i Hellas. På akvarieodden yrer det av liv nærmest døgnet rundt. Her finnes en rekke barer og nattklubber hvor man møter turister fra hele verden. Flere restauranter, både med gresk og internasjonalt kjøkken, sørger for at øyas besøkende kan spise godt.

Mythos Beach Resort Men for barnefamilier er kanskje ikke et heftig uteliv det som tiltrekker mest, ei eller gresk høykultur. Det å kunne være sammen, leke i solen og bade i deilig vann frister mer for barn enn høy musikk og antikke statuer. Da anbefales en av de mange pittoreske småbyene som ligger som perler på en snor langs hele kysten. Apollo har i mange år vært det reiseselskapet som kanskje kjenner Hellas og Rhodos best. Årets nyhet er Mythos Beach Resort, som står ferdig til å ta imot sine første gjester på forsommeren. Dette førsteklasses hotellanlegget ligger like ved stranden i Afandou og passer utmerket for hele familien. Her er lekeplass, hage og et herlig bassengområde med flere basseng, hvorav ett forbeholdt barn. Solstoler og parasoller er gratis. Det er de også på stranden som ligger et steinkast unna. Der kan man velge mellom strekninger med finkornet, hvit sand eller rullesten. En hyggelig strandre-

112

Nº1 2011


• REiSER & oPPlEvElSER •

Årets nyhet er Mythos Beach Resort, som står ferdig til å ta imot sine første gjester på forsommeren. Dette førsteklasses hotellanlegget ligger like ved stranden i Afandou og passer utmerket for hele familien

Nº1 2011

113


• REiSER & oPPlEvElSER •

Romslige leiligheter leilighetene, ett- og toroms, er hyggelige, moderne og holder en høy standard. Tomromsleilighetene har separat soverom og kombinert oppholdsrom, samt minikjøkken med åpen planløsning. Det finnes også svært romslige treromsleiligheter, med to soverom og bad. Alle leilighetene er utstyrt med mikrobølgeovn, vannkoker, kjøleskap, brødrister, flatskjerm og telefon. Alle har balkong eller terrasse – noen med utsikt mot bassengområdet – samt tilgang til trådløst nettverk mot en avgift for de som har med egen laptop. i likhet med hotellværelsene blir også leilighetene rengjort daglig. Skulle skittentøyet vokse deg over hodet, et velkjent problem for særlig småbarnsfamilier, er det betryggende å vite at Mythos Beach er et av få steder med eget vaskeri.

Frokost, lunsj og middag

staurant og en snackbar sørger for at mat og forfriskninger alltid er innen rekkevidde. For gjester som foretrekker en mer aktiv ferie er det muligheter for fysiske utfoldelser av flere slag. De vakre omgivelsene innbyr til rolige spaserturer så vel som fettforbrennende powerwalks. i tillegg har hotellanlegget eget trimrom og innendørsbasseng, samt tennis- og minigolfbane.

Flunkende nytt, moderne og luksuriøst Mythos Beach Resort er en kombinasjon av hotell og leilighetskompleks. værelsene,

114

Nº1 2011

som er toroms i varierende størrelse, er moderne og luksuriøst innredet. De største dobbeltrommene har balkong; de fleste med begrenset havutsikt. i bygningene nærmest stranden ligger eksklusivt innredede junior- og superiorsuiter. visse suiter har privat basseng og markterrasse med begrenset havutsikt. De øvrige har stor balkong og havutsikt. Alle romtyper har egen flatskjerm, telefon, kjøleskap og aircondition. Gjester som har med egen laptop kan mot en viss avgift få trådløst nettverk. Rengjøring foretas daglig.

Når det gjelder mat og drikke finnes flere muligheter. Hotellets gjester har frokost inkludert i prisen, men også øvrige beboere har mulighet til å få både frokost, halvpensjon og all-inclusive mot et visst tillegg. «All-inclusive» inkluderer frokost, lunsj, snacks, is, middag og drikke. Mythos Beach Resort har også egen butikk og flere restauranter og barer, både på stranden og på hotellområdet. Nærmeste sentrum, Kolymbia, ligger bare knappe to kilometer unna. Til Afandou, som er litt større, er avstanden fire kilometer. Begge byer kan skryte av trivelig atmosfære og flere gode spisesteder. For de av våre lesere som ennå ikke har planlagt årets ferie anbefaler vi å ta en titt på Mythos Beach Resort. Bestill nå! Snart er det sommer!


Trondheims mest inspirerende møbelbutikk! Møberingen Lade er størst på Ekornes i Trondheim. Kom innom og se vår inspirerende Stressless utstilling!

®

LADE

Haakon VII´s gt. 8 vis avis Lade Arena, Tlf.: 73 84 95 95 Mandag-Fredag 10.00-20.00, Lørdag 10.00-16.00


av gammel trehusbebyggelse som for det meste er restaurert til boliger. Her finnes også Hospitalskirken fra 1705. Norges og Sveriges første åttekantede kirke av tømmer.

den gamle trehusbebyggelsen er et særpreget område midt inne mellom moderne blokkbebyggelse. Flotte parkanlegg som Ilaparken og Ilabekkdalen.

Det Jødiske Museum

Kirkeruiner fra middelalderen

Arkitekt Christies gt. 1b, 7012 Trondheim, tlf.: 73 52 94 34 www.jodiskemuseum.no E-post: museum@dmt.trondheim.no

Ved de arkeologiske utgravningene på Folkebibliotektomten er det funnet ruiner av en kirke, som ble bygget rundt midten av 1100-tallet. Deler av ruinene og en gruppe vel bevarte skjeletter fra kirkegården er avdekket i gårdsrommet mellom den gamle og den nye bibliotekbygningen, og er tilgjengelig i bibliotekets åpningstid. I kjelleren i Sparebank 1 Midt-Norge i Søndre gate ligger deler av en kirke fra middelalderens Trondheim. Den ble funnet under arkeologiske utgravninger der bankens nybygg står. Tilgjengelig i bankens åpningstid.

TAXI i Trondheim Flytaxi

Søndager hele året 12.00 - 15.00 15.6. - 15.8. man.-fre. 10.00 - 16.00 og etter avtale. Entré kr. 25,-.

fra

kr 300.- (samkjøring)

TAXI fra kr 495.- (uten samkjøring)

bestilling senest 3 timer før avgang, eller kvelden før ved tidlig flyavgang

i Trondheim

08000 IN magasinet søker en dyktig Mediakonsulent! Vi søker etter en dyktig og strukturert Mediakonsulent til IN magasinet for Trondheim. IN magasinet for Trondheim er en av landets største gratismagasin og vi har en ledig plass til en dyktig selger. Du må ha godt humør, og god formidlingsevne. Erfaring innen salg eller markedsføring er en fordel. Både gutter og jenter oppfordres til å ta kontakt!

Kanskje du er den personen vi vil satse på. Se www.inmagasinet.no for mer informasjon om oss.

Send kort søknad henvendelse til: bjorn@inmagasinet.no 116

Nº1 2011


© graphite

design nissen & gehl mdd I GM 7724 bord valnød / corian®, str. 240x92x74 cm design henrik lehm I GM 4125 panther stol

Bord GM 7724 med butterfly foldeplate, mål 240(340)cm x 92cm. Kan også leveres i lengdene 160cm, 180cm, 200cm og 220cm, bordog bentopp i Corian, ben og sarg i utførelsene ask, eik og valnøtt

WE TAKE PRIDE IN EVERY DETAIL

W W W. N AV E R C O L L E C T I O N . D K

Eilersen er dansk design med stolte tradisjoner. Hver eneste sofa og møbel er et resultat av ekte håndverk, og designet erklassisk og samtidig i tråd med tiden. Eilersen er anerkjent verden over for sine sofaer. Flere har fått status som klassikere,mens andre er daglig nytelse gjennom flere år. Nyt en Eilersen.

forhandler_annonce_131x180.indd 1

Naver Collection produceres i Danmark af Aksel Kjersgaard og Gramrode Møbelfabrik. To møbelproducenter, der er kendt for klassisk håndværk kombineret med nytænkt design.

19/05/10 11.56

Model Cocoon · Design Jens Juul Eilersen · Sofa 380 x 100 cm

Vi foretar hjemmebesøk og skaper idéer til ditt hjem. Velger du oss får du en komplett leverandør. L.K. Hjelle • Eilersen • Designers Guild • Englesson • Stryn Møbelindustri • Pega • Naver K.A. Roos • Tonin Casa • Reflex • Harco Loor • Mokasser • Fjordfiesta • Skovby • m.fl.

Nº1 2011

117


JUVELÈR

en del av mestergull

118

Nº1 2011

OLAV TRYGVASONSGT 24 • TRONDHEIM WWW.GULLSMEDDAHLSVEEN.NO • TLF. 73 52 58 06

IN Trondheim - Vår 2011  

IN magasinet for Trondheim - Vår 2011