a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

SIMEN STAALNACKE Tid for å lage mat sammen

HVA SKJER?

VÅRMOTE Velkommen til

Bærums Verk

Tid for kjøkken

Hus & hage inmagasinet.no

Bærum • N°1 2020


Vi feirer

90

år

Hvor viktig er miljø for deg? Med kjøkken basert på hurtigvoksende biomateriell bruker vi 37 % mindre tre i vår produksjon, uten at det går på bekostning av kvalitet og design. Vi setter dermed en ny bransjestandard på miljøvennlige kjøkken. Rotpunkt Skøyen Karenslyst Allé 36 Tlf: 22 83 38 80

Rotpunkt Alnabru Verkseier Furulundsvei 4 Tlf: 22 83 38 80

rotpunkt.no


LEDENDE INNEN ANSIKTSKIRURGI , BRYSTKIRURGI OG BUKPLASTIKK

Vår erfaring – din trygghet.

Bestill konsultasjon på: 67 53 00 00 eller post@baerumplastikkirurgi.no


GANT Store: Aker Brygge • Stortingsgata • Strømmen • Sandvika Tønsberg • Trondheim • Lagunen • Amfi Moa • Bergen / Strandgaten


HAGEMØBLER HELE ÅRET

EKSKLUSIVITET FAGKOMPETANSE EKSTREMT GODT UTVALG

ballerud com

LaCroix by AppleBee

LaCroix AppleBee Hos Ballerud Hagemøbler finner du alltid essensen av det beste som finnes av polstrede og vedlikeholdsfrie utemøbler som tåler all slags vær; LaCroix fra nederlandske AppleBee f.eks. En nett og moderne modulsofa i bærekraftig teak og myke puter i BeeWett teknologi som tåler vann.

ballerud com Norges beste utvalg av eksklusive hagemøbler fra AppleBee, Cane-line, DEDON, Ego-Paris, FueraDentro, Glatz, Gloster, Grythyttan, Kettal, Roda, Royal Botania, Sika Design, Skagerak, Skargaarden og mange flere.


BRIXX by Dedon (se unikt tilbud på nettsiden: TILBUD-200)

Grand Weave - Gloster (se unikt tilbud på nettsiden: TILBUD-50)

Kokoon by Royal Botania (se unikt tilbud på nettsiden: TILBUD-169)

ballerud com Eksklusive utemøbler tilgjengelig for deg hele året. Mengder av lagerførte varer og rask levering på bestillingsvarer. Lekre nyheter, tidløse klassikere og gode tilbud venter på deg. Ballerud Hagemøbler på Grini. Din faghandel på utemøbler. Du er så hjertelig velkommen!

BUTIKK / SHOWR OOM Grini Næringspark 1 1361 Østerås 67588080 baller udcom ba l l e r u d h ag emobler

NE T TBUTIKK

ballerud com


Kjøkkenglede!

Velkommen til ditt kjøkkenstudio på Bekkestua. Vi leverer nydelige kvalitetskjøkken fra flere produsenter. Fleksible løsninger måltilpasset akkurat dine ønsker og behov. Unike og personlige kjøkken. Tett oppfølging. Tvers igjennom ekte kjøkkenglede.

Vel bekomme!

Bekkestua Kjøkkenstudio as Gamle Ringeriksvei 32, 1357 Bekkestua bekkestuaks.no│ 99 22 88 77


PALEET WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_PALEET / #TRENTOGTRENT


FORNEBU S WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_FORNEBU / #TRENTOGTRENT


LIKE SUVEREN PÅ SMÅVEIENE Nye Passat GTE ladbar hybrid. SOM TIL STORSENTERET! Kom innom prøvekjøring! NYEfor ŠKODA KODIAQ

ŠKODA KODIAQ fra *

359.400,-

Med 5- eller 7-seter og klassens største bagasjerom får du med deg alt og alle. ** du skal. ŠKODA KODIAQ er som skapt for en hver tur, kortfra ellerkr lang. 4x4 tar deg dit Nye Passat GTE ladbar hybrid 476.700,Med 5- eller 7-seter og klassens største bagasjerom får du med deg alt og alle. Den får du også lanseringsrente. er likeNå fullstappet avgunstig avanserte assistanse-systemer som av praktiske ”simply clever”løsninger, og det ŠKODA Connect-systemet tilbyr helt nye informasjons- og Kontakt oss nye gjerne for mer informasjon om denne nyheten! navigasjonstjenester, og kan varsle nødetater automatisk om det skulle oppstå et trafikkuhell. Opplev ŠKODA KODIAQ hos oss!

5- eller 7-seter, og klassens største bagasjerom.

* Eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000 o/5år, etableringsgebyr kr 2.724,-. Totalt kr 165.674,-. Forutsetter 35% egenkapital og finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende og subsidiert de tre første årene, for deretter å bli justert til normal produktrente. ** Veiledende pris inkl. mva levert forhandler. CO2-utslipp blandet kjøring fra 136 g/km. WLTP. Avbildet modell avvike.117 Vi tar forbehold om5,0l/100km trykkfeil. og 131g/km. Pris gjelder bil levert fra forhandler. * Drivstofforbruk og CO2-utslipp Karoq: 4,4kan l/100km, g/km, Kodiaq: Årsavgift kommer i tillegg. Avbildet modell kan ha utstyr utover standard.


YPPERLIG TIL EN TUR TIL BUTIKKEN NYE ŠKODA KAROQ SIMPLY CLEVER

1.99 %

*

lanseringsrente

ŠKODA KAROQ fra *

319.500,-

Nye Passat GTE ladbar hybrid. Et bærekraftig alternativ for fremtiden. Nye Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn er en stor ladbar hybridbil som gir deg både sportslige kjøreytelser og økonomisk kjøring. Den kraftfulle hybriddriften er en kombinasjon av en Nye ŠKODA KAROQ – den store lillebroren bensinmotor og en turtallsvillig elektromotor. Med en rekkeviddepå inntil 55 km målt i henhold til WLTP testsyklusen beviser Volkswagen Passat GTE at det ikke lenger er noe problem å kjøre Nye ŠKODA KAROQ har alt du forventer av en SUV, tøff og velutstyrt, og du kan selvfølgelig velge både automat elektrisk på lange strekninger. I tillegg kommer nye Passat GTE stasjonsvogn med det siste av og 4x4. Den er smart som ŠKODAer pleier å være, og på topp når det gjelder sikkerhet, assistentfunksjoner og assistent- og sikkerhetssystemer som sikrer deg en komfortabel og sikker tur.

tilkoblingsmuligheter. Noen vil kalle den KODIAQs lillebror – vi kaller den den store lillebroren. For selv om KAROQ ikke er en veldig stor bil, har motorjournalistene allerede kalt plassen imponerende både for passasjerer og bagasje. Volkswagen. Innovasjoner du har brukt for. Nye ŠKODA KAROQ er på plass hos oss. Bestill prøvekjøring i dag!

Asker og Bærum

BILLINGSTADSLETTA 2, 1396 BILLINGSTAD Web: asker-barum.volkswagen.no Tlf: 24 03 25 00 | Epost: mollerbil.aogb@moller.no : facebook.com/volkswagenaskerogbarum


Innhold

IN magasinet for Bærum 01/2020

20

30

42

46

76

86

26

PORTRETT

51 Vårens farger i hjemmet

20 Simen Staalnacke

74 Drømmer du om å

designer for Magnor Glassverk

pusse opp kjøkkenet?

114 Rasmus Wold

100 Solskjerming med plast fra havet 106 Spennende nyheter fra DUX

BÆRUM VERK 40 Velkommen til Bærums Verk

REISER & OPPLEVELSER

42 Naturen i fokus

34 Kistefos blant årets

hos Galleri Kunstværket i vår 44 Feirer 20-årsjubileum som vertskap ved Norges eldste spisested 46 Motebutikk på Bærums Verk i ny drakt

mest attraktive reisemål

96 Lillehammers eldste hotell i ny drakt 104 Eksklusivt og eksotisk – finn din drømmereise!

MAT & DRIKKE 26 Tid for å lage mat sammen

HELSE & VELVÆRE

30 Norges tøffeste grillbutikk

38 Nail it steller

76 Kjent for den gode smaken

negler, hud, hår & kropp 78 Komfortabel i sitt eget skinn

14

KLÆR & MOTE

108 Fjerner uønsket fett med SmartLipo laser!

82 Unik motebutikk på Paleet

112 Med plass til alle

86 Moteserie: Vårmote

118 Det finnes håp ved hårtap

INTERIØR & DESIGN

KULTUR & UNDERHOLDNING

28 Hagemøbler i god design med bra kvalitet

122 Årets påskekrim

Nº1 2020


NATASHA BORGLI ASKER

Velg fra vår kolleksjon eller vær med og designe selv. Brud - Selskap - Konfirmasjon

www.natashaborgli.com

Strøket 6, 1383 Asker

-

+47 958 65 629

-

instagram: natashaborgli

-

facebook.com/natashaborgli


Hudpleie - Fotpleie - Negler Frisør - Kosmetisk hudpleie Permanent makup - Vipper Microblading - Voks


Her hos Nail It har vi fokus på kvalitet. Vi er lidenskapelig opptatt av bransjen vår og streber etter å til enhver tid holde oss oppdatert, både på fagkunnskap og trender. Vi handler våre produkter utelukkende fra autoriserte leverandører, samtidig som vi holder prisene våre på et konkurransedyktig nivå. Hos oss finner du terapeuter med spisskompetanse innenfor sine fagfelt.

”Min drøm var å skape en salong som gir deg et pusterom i hverdagen”, sier gründer og daglig leder Lisbeth Lenning. Vi utfører velværebehandlinger innen hudpleie, frisør, negler, fotpleie, kosmetisk hudpleie, permanent makup, vipper, microblading og voks. Jeg har samlet de beste terapeutene på ett sted. Nail It - all in one place!

Velkommen! Nail it Sandvika / Kinoveien 4 tlf: 970 70 581 / www.nailit-sandvika.no


Leder

IN magasinet for Bærum 01/2020

Våren er her Du sitter nå og leser årets første utgave av IN magasinet for Bærum. Som alltid er vårutgaven fullstappet nyheter og

Forside: Foto: Marcel Leliënhof Stylist: Kristin Sollid Kampourakis Hår & makeup: Sissel Fylling Foto assistent: Mathias Ertnæs Modell: Ingvild fra Idollooks Smykker plukket hos Heyerdahl

informasjon for Asker og Bærums befolkning. Her oppsummerer vi litt av det du finner i denne utgaven av magasinet.

IN magasinet

Med spredningen av coronaviruset så går kulturlivet usikre

Ullernchausseen 119, 0284 Oslo

tider i møte, men vi har en stor oversikt over hva som skjer litt lenger frem i tid, så må man følge med på hva som avlyses.

Epost: kontor@inmagasinet.no Web: www.inmagasinet.no Facebook: facebook.com/INmagasinet

Simen Staalnacke er en av Norges mest kjente designere. For Magnor Glassverk har han designet de elegante kolleksjonene Shine og Tokyo med alt du trenger for å dekke et fantastisk bord!

Twitter: twitter.com/IN_magasinet Instagram: instagram.com/INmagasinet Ansvarlig utgiver:

Vi er i en annerledes og litt skremmende situasjon i disse

Total Media AS

dager, og mange har plutselig bedre tid enn de pleier. Barna er hjemme fra skole og barnehage og fritidsaktiviteter er avlyst. Da er det fint å benytte anledningen til å lage mat sammen og kanskje oppdage noen helt nye smaker. I denne utgaven finner du en moteserie som presenterer vårens motetrender som du finner i butikkene nå.

Har du tips eller vil du annonsere kontakt: Bjørn Christensen: bjorn@inmagasinet.no / 957 73 040

Som eneste Norske destinasjon kom Kistefos med på årets

Grafisk:

utgave av New York Times sin prestisjefylte liste «52 Places

Asle Kvinnesland:

to Go». Dette er en liste over årets mest attraktive reisemål.

berum@inmagasinet.no

Har du spørsmål om coronaviruset anbefaler vi å lytte til helsemyndighetense råd. Det viktigste vi kan gjøre for å hindre at mange blir syke er å forsinke spredningen mest mulig. Da vil færre få behov for hjelp samtidig og helsetjenesten vil

Bidragsytere: Mona Gullstein | Trine Texnæs | Renate Brødreskift | Siri Gerrard | Stein Olav Kåsa | Laurian Ghinitoiu

kunne gi behandling til alle som trenger det. Alle kan bidra til å begrense smitten – takk for at du bidrar!

Om IN magasinet

Hilsen oss i

IN magasinet er et lokalt kvalitetsmagasin som fokuserer

IN magasinet

rundt mote, interiør, design, shopping, reise og livsstil. Vi skriver om alt fra de siste trender til lokale helter og du finner mange spennende nyheter og gode tilbud fra små og store aktører i ditt nærmiljø.

Facebook.com/INmagasinet

18

Nº1 2020

Instagram.com/INmagasinet

IN magasinet distribueres i Asker og Bærum til annonsører, utvalgte forretninger, møteseteder, venterom og kafeer. ©IN magasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiveren.


Nye Porsche Cayenne E-Hybrid. Ladbar hybrid med 462 hk ferdig utstyrt kr 9.900,- pr. mnd. Soul,hybrid Electrified. Ladbar med 462 hk ferdig utstyrt kr 9.900,- pr. mnd.

Soul, Electrified.

For Porsche handler hybridteknologi om å få det beste ut av to verdener. En med en 3.0-liters turbo utfyller Forelmotor Porschesammen handler hybridteknologi omV6å få det bensinmotor beste ut av tosom verdener. hverandre, med teknologi utviklet gjennom motorsport. Porsche Cayenne Nye Porsche Taycan er her. En elmotor sammen med en 3.0-liters V6 turbo bensinmotor som utfyller E-Hybrid ermed en kompromissløs bil som leverer ytelse og kjøreopplevelse som hverandre, teknologi utviklet gjennom motorsport. Porsche Cayenne Nye Porsche Taycan er her. lett kan ta pusten fra deg. Nå tilbyr vi en ferdig utstyrt Cayenne inklusive Med ytelse som setter rekorder og et tyngdepunkt lavere enn i 911 GT3, E-Hybrid er en kompromissløs bil som leverer ytelse og kjøreopplevelse som vinterhjul krsom 9.900 pr. rekorder mnd. er kan Taycan alt hva du deg. kan forvente av vår ferdig første utstyrt helelektriske sportsbil. lett tatilpusten fra Nå tilbyr Cayenne inklusive Med ytelse setter ogvieten tyngdepunkt lavere enn i 911 GT3, Hjertet er blitt elektrisk, men sjelen er umiskjennelig Porsche. vinterhjul kr hva 9.900 pr. mnd. er Taycantilalt du kan forvente av vår første helelektriske sportsbil. Hjertet er blitt elektrisk, men sjelen er umiskjennelig Porsche. Opplev Porsche Taycan hos Porsche Center Trondheim nå.

www.porsche.no

Opplev Porsche Taycan hos Porsche Center Asker & Bærum nå.

www.porsche.no

Innskudd kr 200.000,- / Etablerings- og tinglysingsgebyr kr 5.994 / Rente: 1,99% Totalt å betale kr Bensinforbruk (i l/100km) kombinert: 3.4–3.2; CO₂-utslipp kombinert: 78–72g/km; 565.634,-kr/200.000,Alle priser er inkl. mva. Bildet illustrerer aktuellkrbil. Toppfart 2531,99% km/t. 5.0 sekå O-100 km/t. Innskudd / Etableringsog tinglysingsgebyr 5.994 / Rente: Totalt betale kr Bensinforbruk (i l/100km) kombinert: 3.4–3.2; CO₂-utslipp kombinert: 78–72g/km; 565.634,- / Alle priser er inkl. mva. Bildet illustrerer aktuell bil. Toppfart 253 km/t. 5.0 sek O-100 km/t. Elektrisitet forbruk (i kWh/100km) kombinert: 20.9–20.6 Elektrisitet forbruk (i kWh/100km) kombinert: 20.9–20.6

Porsche Center Trondheim, Tungasletta 18, 7047 Trondheim, tlf 406 99 500.


Portrett

Simen Staalnacke designer for Magnor Glassverk

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Magnor Glassverk

SIMEN STAALNACKE

Inspirert av origami, den blå timen og japansk estetikk Simen Staalnacke er en av Norges mest kjente designere. For Magnor Glassverk har han designet de elegante kolleksjonene Shine og Tokyo med alt du trenger for å dekke et fantastisk bord! Det er få ting som slår følelsen av lange

litt nervøse for å gi han frie tøyler i tilfelle

opplever. Det er fantastisk når folk liker det

måltider med god mat og hyggelig selskap

det skulle dukke opp noe knallrosa. Men

du lager og den beste feedbacken er at folk

rundt et vakkert dekket bord. Noen serviser

samtidig var vi hele tiden sikre på at det i

bryr seg om produktene. Det som er så bra

bidrar ikke bare til borddekkingen, man

alle fall ikke ville bli traust og kjedelig!

med Magnor er at de har stått på barrika-

får også gode historier til kveldens sam-

De to har kjent hverandre lenge, men det var

dene for designere og lar dyktige designere

taler. Akkurat slik er det lekne og elegante

et møte på interiørmessa på Lillestrøm som

få lov til å ha sin egen stil. En annen av

serviset Tokyo som Simen Staalnacke har

ble startskuddet for samarbeidet mellom

Magnors styrker er godt håndverk. Alle

designet for Magnor Glassverk.

Simen og Magnor.

delene i Tokyo er håndlaget og glassene

Etter mangeårig suksess med klesmerket

– Jeg har alltid vært over gjennomsnit-

er blåst av dyktige glassblåsere. Magnor

Moods of Norway er Simen en kjent designer

tet interessert i mat og interiør. Og både

gir designerne sine frie tøyler satt inn i et

og gründer. Nå har han beveget seg inn i

Magnor og jeg elsker godt design og

system med en gjennomføring på Champi-

et nytt designlandskap med kolleksjonene

historiefortelling. Det første møtet vi hadde

ons League nivå. Dette gir unike produkter

Tokyo og Shine for Magnor. Tokyo består

ble en perfekt første date som utviklet seg

som appellerer til hjertet.

av fire serier; porselensservise, vinglass,

til et varig forhold. Som designer er det

bestikk og vaser/lykter.

godt å jobbe med noen som kan faget og

Inspirasjon fra Japan

– Det er fantastisk morsomt å få jobbe med

for meg er det også gøy å få jobbe med noe

Tokyo har blitt en stor kolleksjon med alt

de beste i bransjen. Magnor har jo en histo-

annet enn tøy.

du trenger for å dekorere bordet. En vakker

rie som strekker seg 125 år tilbake. Jeg har

blåtone og en felles estetikk binder det hele

kledd opp folk i 16 år og at jeg nå får lov til

Populær bestselger

sammen. Inspirasjonen er hentet fra Simens

å kle opp hjemmene deres er utrolig moro,

Samarbeidet har altså resultert i Tokyo som

reiser rundt om i verden og som navnet

sier Simen med et smil.

har rukket å bli en bestselger og er godt

røper har han særlig latt seg inspirere av sin

på vei til å bli en moderne klassiker. Tokyo

favorittby Tokyo.

Lekent design

fås i butikker over hele landet og du finner

– Mye av inspirasjonen kommer fra japansk

De fire seriene er på mesterlig vis bundet

hele kolleksjonen hos Magnor Brandstore

estetikk. Med sin stramme minimalisme

sammen av en felles estetikk og form.

på Glasmagasinet i Oslo sentrum, samt i

og bruk av naturmaterialer føler jeg at

Markedssjef Lena Klanderud hos Magnor

Magnors nettbutikk.

japansk estetikk passer veldig godt inn i

Glassverk forteller at de setter stor pris på å

Det å designe noe som er tidløst og varig er

skandinaviske hjem. I Japan er de også

ha fått Simen med på laget.

ikke den enkleste oppgaven for en designer.

dyktige til å ta vare på gamle ting. Tokyo er

– Han er en av Norges mest erfarne

– Det er ikke så vanskelig å lage noe outrert

en fantastisk smeltedigel hvor man finner

designere. Han har mye lekenhet i designet

og crazy. Faktisk er det mye vanskeligere

et eldgammelt tempel på den ene siden

sitt og ser ingen hindringer. Resultatet har

å lage noe som varer. Samtidig er kreativ

av gaten og et hypermoderne bygg på den

blitt både stilfullt og lekent. Vi var kanskje

suksess noe av det morsomste en designer

andre. Kombinasjonen mellom det gamle

20

Nº1 2020


Simen Staalnacke designer for Magnor Glassverk

Portrett

Nยบ1 2020

21


Portrett

Simen Staalnacke designer for Magnor Glassverk

og moderne design er utrolig spennende. I

i en skinnende blå lyster. Alle glassene har

porsjon. Mange designere er bare opptatt

tillegg tegner jeg det jeg selv vil ha og som

den samme silhuetten inspirert av japansk

av estetikken, men det er viktig at bestikket

passer inn i mitt eget hjem. Jeg ønsker ikke

estetikk, en silhuett man også finner igjen i

også er funksjonelt.

å lage noe jeg selv ikke vil bruke og alt jeg

lyktene og vasene i serien The Blue Hour og

Mange har begynt å samle på Tokyo og det

lager er laget med hjertet.

den splitter nye serien Shine.

har allerede blitt en populær gjenganger på

I det nydelige porselensserviset Tokyo

Shine er årets nykommer og ble lansert tid-

ønskelister til blant annet bryllup. Har man

Origami er vakre origamimønstre og japansk

ligere i vår. Shine kommer i fire størrelser og

et hvitt servise fra før kan man dessuten

estetikk kombinert med en klassisk blåfarge.

er håndmalt i en skinnende metallisk lyster.

enkelt supplere med noen av delene fra

Her er det dessuten morsomme overraskel-

Mens Shine er inspirert av måneskinnet

Tokyo for å skape litt liv i borddekkingen.

ser som garantert vil bli gode samtaleemner

og de magiske timene hvor alt er stille og

– Tokyo krever egentlig minimal styling.

rundt bordet, som molekylstrukturen til

rolig, er The Blue Hour inspirert av den blå

Man kan bare ta inn en gren eller en kvist

kjærlighetshormonet Oxytocin på kopper og i

timen hvor dag blir til kveld og man gjerne

fra hagen. Til festdagene i mai er det for

bunnen av dessertskålene.

reflekterer over dagen.

eksempel kjempefint å bruke litt bjørk og

– Det har vært utrolig gøy å få lov til å lage

det grønne blir utrolig flott sammen med

et helt porselensservise. Jeg har alltid

Gaffel med sexy sprett

det blå, sier Simen.

syntes origami har vært fint og utgangs-

Bestikket er en viktig del av enhver bord-

Med Tokyo dekker festbordet nærmest seg

posisjonen for origami har blitt symbolet

dekking og Tokyo Gunmetal er et unikt

selv og det er ikke overraskende at den

for Tokyo. Jeg elsker historiefortelling og

bestikk som passer perfekt inn i resten av

norske ambassaden i Paris har valgt nettopp

håper molekylstrukturen til kjærlighets-

kolleksjonen.

Tokyo som servise i residensboligen. Og

hormonet kan føre til at folk kan diskutere

– Jeg har vært enormt mye på reise de siste

mange interiørhjerter vil nok glede seg over

hva som gjør at vi koser oss sammen. God

15 årene og har blitt en bestikknerd, sier

å høre at Simen allerede er i gang med flere

historiefortelling gir produktene substans.

Simen og ler.

spennende prosjekter for Magnor!

Det er morsommere for meg å lage de,

– Så det å få lage et bestikk selv har vært

for butikkene å selge de og ikke minst for

en drøm. Det er viktig at bestikket har den

kjøperne å ha de.

perfekte balansen. Blant annet må gaffelen ha en sexy sprett. I skandinavisk design er

Den blå timen og måneskinn

ofte gaffelen helt rett, men alle vil jo egent-

Vinserien består av åtte glass i ulike

lig spise av en buet gaffel. I tillegg skal

størrelser, inkludert det populære special

kniven være kjempetynn og veldig skarp,

edition champagneglasset som er håndmalt

og skjeen akkurat dyp nok til å få en god

22

Nº1 2020

FAKTA

Magnor Glassverk & Simen Staalnacke

• I Oslo finner du en egen Magnor Brandstore på GLASMAGASINET på Stortorvet. Her kan du blant annet se nærmere på kolleksjonene til Simen Staalnacke. • Finn nærmeste Magnorforhandler på magnor.no • Facebook: facebook.com/magnorglassverk • Instagram: instagram.com/magnor_glassverk


Sunn kropp hele året med hjelp fra Bailine

Kosthold Trening Motivasjon Velkommen til Bailine Bærum Book tid for en gratis prøvetime tlf. 67 13 85 20

- et lettere liv baerum@bailine.no www.bailine.no


drommekjokkenet.no

KJØKKEN | BAD | GARDEROBE


BILLINGSTAD Billingstadsletta 17 I Tlf 45 95 05 00 www.drommekjokkenet-billingstad.no @DrommekjokkenetBillingstad


Mat & drikke

Lage mat med barna

Tid for å lage mat sammen VI ER I EN ANNERLEDES OG LITT SKREM-

har vært med å lage selv.

MENDE SITUASJON I DISSE DAGER, OG

La barna få vaske, skrelle, kutte opp og

MANGE HAR PLUTSELIG BEDRE TID ENN

smake, og lær dem gode kjøkkenregler:

DE PLEIER. BARNA ER HJEMME FRA

1: Ha et fuktig kjøkkenpapir under skjærefjø-

SKOLE OG BARNEHAGE OG FRITIDSAK-

ikke brukes. 3: H  old kniven med spissen ned når du går med den for å legge den til vask. 4: B  arn skal ikke bruke kniv alene.

len slik at den ligger i ro.

TIVITETER ER AVLYST. DA ER DET FINT Å

2: Hjelp barna med å dele grønnsakene slik

BENYTTE ANLEDNINGEN TIL Å LAGE MAT

at de får en flat side før barna får kutte

halve tallerkenen med grønt

SAMMEN OG KANSKJE OPPDAGE NOEN

resten. Når grønnsaksbitene ligger med

Har du allerede kastet deg over hermetikk-

HELT NYE SMAKER.

den flate siden ned på fjøla unngår vi at de

hyllene og står der med en boks spagetti?

ligger og ruller som igjen reduserer faren

Alle favorittretter blir bedre med litt mer

for kuttskader.

grønt. Fyll halve tallerkenen med grønt enten

– De fleste barn synes det er gøy å hjelpe til på kjøkkenet. Det kan være en tålmodighetsprøve i en hektisk hverdag, og en veldig

3: Krum fingrene. Da slipper fingertuppene å havne under kniven.

hyggelig felles aktivitet på dager som dette

Spagetti a la Capri blir bedre om du fyller

du skal spise spagetti, kjøttboller eller pizza – det er bra for både deg og barna. Salaten trenge ikke å være blandet sammen. La

med god tid, sier Gerd Byermoen i Opplys-

Knivvett for barn

barna plukke selv av små skåler med tomat,

ningskontoret for frukt og grønt.

Kuttskader skjer oftere med sløve kniver.

agurk, gulrotstenger, selleristang eller

Kanskje kan dere bake grove eplemuffins til

Sørg derfor for at barna får en skarp kniv

andre favoritter.

lunsj eller til turmatpakken eller en deilig

som passer barnehånden.

grønnsaksuppe? Barn synes det er gøy å

1: Skjær alltid fra deg, ikke mot deg.

Flere gode tips og oppskrifter finner du på

smake og ikke minst spise og servere mat de

2: La kniven ligge på skjærefjøla når den

frukt.no.

26

Nº1 2020


Kvalitetssenger av rene naturmaterialer siden 1989

E N E S TÅ E N D E / N AT U R L I G / H I M M E L S K Vår topper i dun eller ull gir deg hvile ut i fingerspissene, og en følelse av å være vektløs. Sover du godt, lever du bedre.

COCO-MAT OSLO Søvnstudio på Grini Mølle Grinidammen 10 1359 Bærum oslo@cocomat.no NEW YORK · BERLIN · MILAN · DÜSSELDORF · PARIS · STUTTGART · ROTTERDAM · HAMBURG · GENEVA · AMSTERDAM · ROME · ATHENS · COLOGNE HANNOVER · LIMASSOL · SEOUL · BEIJING · MADRID · SHANGHAI · FRANKFURT · BARCELONA · NICOSIA · MUNICH · DORTMUND · CAPE TOWN · BOGOTA


Hus & hage

Hagemøbler fra Fine Design

Betalt innhold. Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Fine Design & Stein Olav Kåsa

Hagemøbler i god design med bra kvalitet Fine Design er Norges største leverandør av hagemøbler med tilbehør. De har spesialisert seg på innkjøp direkte fra produsent uten fordyrende mellomledd. Dette gjør at de kan levere rimelige utemøbler i god kvalitet rett til deg. Fine Design har et stort utvalg av hagemøbler i god design, tilpasset kunder som ønsker å ha det like fint ute som inne, uten at det går på bekostning av komforten. – Våre hagemøbler lages hovedsakelig i aluminium, som gjør at de er vedlikeholdsfrie og varer i mange år, forteller innehaver Marianne Aanerød.

2

Nº1 2020

FAKTA

Fine Design

• Avdeling Fornebu: Snarøyveien 67, 1367 Snarøya - Tlf: 90608037 • Avdeling Sandnes: Forusbeen 337, 4312 Sandnes - Tlf: 995 82 005 • Nettbutikk: www.finedesign.no • E-post: info@finedesign.no • Facebook: www.facebook.com/finedesign.no • Instagram: www.instagram.com/finedesign_no

Aluminiums møblene pulverlakkeres og tåler dermed det norske klimaet godt.

Unike hagemøbler og stort utvalg Hos Fine Design får du hagemøbler som ikke alle andre har. Gardenart er den viktigste leverandøren. Stoffene på putene er fra kjente europeiske leverandører. Marianne


Hagemøbler fra Fine Design

Betalt innhold.

Hus & hage

legger vekt på at det skal gå en «rød tråd»

Hjemkjøring

gjennom sortimentet det hovedmålet alltid

Hos Fine Design er personlig service

er å skape et godt helhetsinntrykk.

sentralt. Spesielt i disse Korona-tider er det mange som kvier seg for å besøke butikker.

Varer på lager

Fine Design har en funksjonell og fin hjem-

– Vi er heldige i Norge som har fire flotte

meside og tilbyr kundene som handler der

årstider, men somrene er ofte korte.

hjemkjøring av varer.

Derfor vet vi at når du har bestemt deg for å møblere uteplassen din med flotte hage-

Tåler snø og minusgrader

møbler, vil du ha dem med en gang. Kort

Hos Fine Design har våren kommet, med

leveringstid er derfor høyt prioritert hos

mengder av årets ferske hagemøbelnyheter

oss. Vi har de fleste produktene vi selger

pent på plass i utstillingslokalet. Det er lov

på lager for omgående levering. Gjennom

å begynne å drømme om sommer, og det er

14 år har vi fått en erfaring som kommer

lurt å begynne å planlegge årets uteplass

kundene til gode. Vi er en trygg leverandør,

før alle andre, mens utvalget er størst og

som du kan stole på! Eierne jobber selv i

Hagemøblene skal se bra ut og samtidig

butikken er roligere.

selskapet for å ha best mulig kontroll i alle

som de skal være funksjonelle og behage-

– Sortimentet vårt inneholder nesten

ledd og for å holde kostnadene nede, så

lige. Kvalitet er alltid moderne, derfor satser

utelukkende utemøbler som tåler en regn-

kundene kan kjøpe best mulige hagemøbler

Fine Design på tidløse hagemøbler du kan

værsdag, og som heller ikke har noe imot

til lavest mulig pris.

ha i årevis. Ja, utemøbler som du blir glad

snø og vinter.

i, og om du vil forandre stilen litt gjør du det

Marianne Aanerød og alle på Fine Design

Designmøbler

enkelt med tilbehør som puter, pledd, tepper

ønsker deg hjertelig velkommen innom for

Fine Design brenner for god design.

osv.

en hyggelig møbelprat.

90 60 80 37

Nº1 2020

www.finedesign.no

3


Klar for grillsesongen?

The BBQ Shop har det du trenger

Norges tøffeste grillbutikk Får ord som BRISKET, BBQ SMOKER, RØYKFLIS og ARGENTINSK GRILLKULL hjertet ditt til å banke raskere. Da har det kommet en ny «godtebutikk» for deg! Nyåpnede The BBQ Shop i Sandvika kaller

grillingen hatt en helt annen status, og det

Brisket som omtrent er umulig å oppdrive

seg Norges tøffeste grillbutikk, og vi tok

er nettopp den amerikanske måten å grille

i normal dagligvare. Variantene du finner i

turen innom for å sjekke ut hva som skjuler

på som er utgangspunktet for konseptet til

dagligvaren er det i mange tilfeller omtrent

seg bak fasaden i Sandviksveien 163. Nord-

The BBQ Shop. The BBQ Shop er Norges

ikke kjøtt på sier Lene og viser oss en

menns økte interesse for matlaging og lysten

største spesialbutikk for grilling og BBQ, og

sparerib som utvilsomt har tilhørt en svært

til å tilegne seg håndverksmessig kunnskap

etter 5 år på Hvalstad åpnet de dørene til sin

velfødt gris.

har for lengst gitt seg utslag i at flere og

nye butikk i Sandvika nå i april.

– Hva er det som er mest i vinden på grillfron-

flere har fått opp øynene for mer avansert

– Her tilbyr vi alt hva en grillentusiast

ten spør vi?

grilling. Tidligere har vi ikke vært så veldig

kan ønske seg, forteller daglig leder Lene

– Det må være pelletsgrill, kommer det

nøye på hverken utstyret eller hva vi griller.

Engelien.

kjapt fra Lene.

Hvilken som helst grill gjorde liksom nytten.

– Vi har kullgriller, pelletsgriller BBQ

Mat smaker best når den er laget på en

Folk helte gjerne på tennvæske i litervis, slik

smokere og ulike typer grillkull. I tillegg

vedfyrt grill. Traeger har brukt flere tiår

at de nesten startet brann, og så slang de

har vi alt av tilbehør til grillen og utstyr

på å perfeksjonere denne teknikken i sine

på en ferdig marinert flintstek som omtrent

som grillklyper, grillvotter, støpejernspan-

pelletsgriller.

ble kremert, før den ble dumpet ned på en

ner, samt et stort utvalg av BBQ-sauser,

– Vi har ingen propan griller fordi det er

tallerken sammen med en klatt potetsalat.

krydder og ekte Tex Mex produkter. Også

røyken som er hemmeligheten til den gode

Men som sagt; nordmenns holdning til gril-

har vi begynt å satse på kjøtt du kan legge

grillsmaken. Vi ønsker å skifte fokuset bort

ling har utviklet seg de siste årene. I USA har

på grillen. Vi har skikkelige spareribs og

fra «kort tid og høy temperatur» til «god

30

Nº1 2020


The BBQ Shop har det du trenger

Klar for grillsesongen?

tid over lav temperatur». Det er det som

men resultatet blir deretter.

butikken har mye kunnskap på grilling.

er ekte BBQ, forteller hun med stor over-

– Vi fører mange forskjellige merker men

Her får du gode råd og hjelp enten du er

bevisning.

ingen billigmerker. Våre leverandører

nybegynner eller ekspert. NB: Vi har parke-

En pellet-grill gjør det enkelt å lykkes med

er kjent for kompromissløs kvalitet og vi

ring utenfor døra og «drive in» handel for

å lage et uforglemmelig måltid. Her kan du velge mellom alt fra røyking på lav temperatur, til mer tradisjonell grilling opp mot rundt 260 grader. Du får pellet fra

ønsker å jobbe med kunder som faktisk er matlaging. Med en pelletsgrill trenger annet enn at den har nok

som for eksempel

pellet. Du kan faktisk

hickory, eik eller eple.

sitte på jobben og følge

på å smaksette maten. En skikkelig pelletsgrill er nok litt dyrere enn «vanlige» griller

The BBQ Shop ønsker gamle og nye kunder hjertelig velkommen.

du i teorien ikke passe på

mange ulike typer treslag,

De ulike slagene er med

de som ikke ønsker å gå ut av bilen.

interessert i grilling og utendørs

med på og styre grillen fra en app. – Vi er en skikkelig faghandel og alle som jobber i

FAKTA

The BBQ Shop

• Adresse: Sandviksveien 163, 1337 Sandvika • Nettbutikk: bbqshop.no • Facebook: facebook.com/bbqshopno • Instagram: instagram.com/bbqshop.no • Tlf: 66 77 92 00 • Epost: post@bbqshop.no

Nº1 2020

31


Reiser & opplevelser

New York Times «52 Places to Go in 2020»

Kilde: Kistefos | Foto: Laurian Ghinitoiu

Kistefos er en «must-see cultural destination» ifølge New York Times. Foto: Laurian Ghinitoiu.

Kistefos blant årets mest attraktive reisemål SOM ENESTE NORSKE DESTINASJON KOM

Både The Twist og Nybruket Galleri huser

skulpturpark, vakker natur, flotte kunst-

KISTEFOS MED PÅ ÅRETS UTGAVE AV NEW

skiftende kunstutstillinger av internasjonalt

utstillinger av internasjonalt kaliber og en

YORK TIMES SIN PRESTISJEFYLTE LISTE

kaliber. Museet har høstet stor oppmerk-

rik industrihistorie. Vi gleder oss til å vise

«52 PLACES TO GO». DETTE ER EN LISTE

somhet for sitt oppsiktsvekkende design,

verden den unike totalopplevelsen som

OVER ÅRETS MEST ATTRAKTIVE REISE-

og har mottatt en rekke utmerkelser og

Kistefos er, sier Espeland.

MÅL.

nominasjoner - blant annet førsteplas-

Kistefos Museum ble etablert i 1996 av

sen i Designbooms «Top 10 Museums and

investor og kunstsamler Christen Sveaas på

I begrunnelsen sier New York Times

Cultural venues 2019», prisen for årets foto

området hvor hans bestefar, konsul Anders

følgende: «What makes it a must-see

under Architectural Photography Awards

Sveaas, tidligere drev fabrikk og tresliperi. I

cultural destination is «The Twist», a new

2019, og nominasjoner til «Best New Public

dag er Kistefos en kulturdestinasjon bestå-

15.000-square-foot structure spanning a

Building 2020» av Wallpaper Design Awards

ende av en skulpturpark, to kunstgallerier

river in the middle of the sculpture park».

2020 og «Best Architecture Projects of 2019»

og et industrimuseum. Skulpturparken er

– Det å få en slik anerkjennelse av selveste

av ArchDaily.

Nord-Europas største for stedsspesifikk

New York Times er bare helt fantastisk.

samtidsskulptur med 45 skulpturer av

Bedre kan det nesten ikke bli, sier direktør

Unik totalopplevelse

norske og internasjonalt anerkjente kunst-

ved Kistefos Museum, Birgitte Espeland.

Kistefos` sesong 2020 er fra 24.mai til 11.

nere som Yayoi Kusama, Tony Cragg, Anish

oktober, og Espeland har store forhåpninger

Kapoor, Marc Quinn, Jeppe Hein, Elmgreen

Prisdryss til The Twist

om at den positive medieomtalen vil gi utslag

& Dragset, Olafur Eilasson, Fernando Botero

Norske og internasjonale medier fikk for

på billettsalget.

og John Gerrard for å nevne noen. Hvert år

alvor opp øynene for Kistefos etter åpningen

– Vi har helt klart ambisjoner om å øke

utvides skulpturparken med én eller flere

av det spektakulære museumsbygget «The

antallet besøkende på Kistefos. Vi har lenge

skulpturer til samlingen.

Twist» den 18. september høsten 2019.

vært en «skjult perle», men dette ser for

Museumsbygget er tegnet av det danske

alvor ut til å snu nå. I tillegg til signaturbyg-

Kistefos ligger på Jevnaker i naturskjønne

arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group - BIG.

get The Twist har vi jo også en imponerende

omgivelser, kun 1 time fra Oslo.

34

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


Sandvika Gardiner og Interiør AS

Sandvika Gardiner og Interiør AS på Rud Vi har kjempeutvalg av GARDIN og MØBELSTOFFER fra mange kjente leverandører liggende på rull i butikken. Her har vi egen systue og syr gjerne dine gardiner/liftgardiner. Hos oss finner du også et stort utvalg av INTERIØR til hus og hytte.

Rudsletta 73, 1351 Rud Tlf 67 15 31 53 | post@sandvikaveveri.no | : @SandvikaGardinerOgInterior Åpningstider: 10-17, torsdag 10-18 & lørdag 10-15


OPPDAG VÃ…R NYE KOLLEKSJON I DETALJ.


Kjøkken, bad og garderobe

Mobalpa Ski Bygg Kjeppestadveien 44, 1400 Ski Kjøkken avd: man-fre: 09-18/lør: 09-16 mobalpa.no


Helse & velvære

Nail it steller negler, hud, hår & kropp

Tekst & foto: Trine Texnæs

PUSTEROMMET MED MOTTOET «COME AS YOU ARE, LEAVE

seren og ballettpedagogen er Educational

ning eller mer «vanlig». Folk er folk, sier

AS A STAR» TILBYR NAIL IT DEG TOPP-

Ambassadeur for CND (Creative Nail Design).

Lisbeth.

SALONG. MÅLET ER DEN GODE

Kinderegg-effekt

5-års jubileum

OPPLEVELSEN.

I salongen blir de forskjellige aktørene som

Og litt hyggelig «treatment» blir det også i

et team å regne, da flere behandlinger ofte

mai år. Nail it har i 2020 rukket å runde fem

Innenfor dørene i Kinoveien 4 blir man møtt

koordineres. For eksempel kan man sitte

år som salong.

av en spennende skulptur. Sannsynligvis en

med farge i håret – og samtidig få lakkert

– Da er det faktisk et lite jubileum –

indisk elefant-gud fra tiden da daglig leder,

neglene eller pleid føttene. Og kanskje

kjempegøy! Vi feirer bursdag og inviterer

Lisbeth Lenning, bodde i India. Atmosfæren i

kunden ønsker seg mer markerte øyenbryn?

kunder og bekjente. Alle som jobber her vil

lokalene er rolig og innbydende, hvilket også

Det kan gjøres ved hjelp av en microblader.

bli presentert med hva de holder på med,

er hensikten med salongen i Sandvika. Det

At mange skjønnhetsbehandlinger finnes i

også serverer vi litt champagne. Det blir

dreier seg om velvære.

samme lokale oppleves gjerne som avslap-

dessuten goodiebags for dem som melder

pende og dessuten tidsbesparende for

seg på først, tipser Lisbeth.

TIL-TÅ BEHANDLINGER I EN OG SAMME

For menn og kvinner

kunden.

– Konseptet er at du får stelt negler, hud, hår og kropp. Alt på ett sted – derav navnet

Come as you are

Nail it. Så vi tilbyr mye i tillegg til negler. Du

– Jeg vil at dette skal være et sted som er

kan komme inn og få en etterlengtet pause

lunt, hyggelig og hjemmekoselig. Vi som

fra hverdagen. Bli tatt litt vare på. Salongen

jobber her er glade i mennesker, liker å

er et sted for både menn og kvinner, særlig

snakke med dem (om de selv vil), og kunden

nå som jeg også har fått en frisør, sier

er hjertelig velkommen selv om hun eller

Lisbeth.

han har en dårlig dag. Come as you are,

Selv er Lisbeth utdannet fra Neglakademiet

leave as a star. Vi gir alle kundene samme

og underviser også i faget. Den tidligere dan-

gode «treatment», enten du er dron-

38

Nº1 2020

FAKTA

Nail it Sandvika

• Nail It holder til i nyoppussede lokaler i Sandvika. De ligger ved siden av gamle Sandvika Kino – vis a vis Kanel. Velkommen til et sted med god atmosfære i rolige og tilbaketrukne omgivelser! • Adresse: Kinoveien 4, 1337 Sandvika • Telefon: 970 70 581 • E-post: post@nailit-sandvika.no • Webside: nailit-sandvika.no • Facebook: facebook.com/nailitsandvika • Instagram: instagram.com/nail_it_sandvika


SPAR TUSENVIS PÅ ÅRETS ELSYKKEL Nå har Birk Sport introduksjonstilbud på årets elsykler. Spar tusenvis ved kjøp eller bestilling innen 25. april! Usikker på hvilken elsykkel du skal velge? Se flere modeller, mer informasjon og vår prissammenligning på birk.no

Made Linum Plus

Rask elsykkel med Shimano STePS E5000 og Shimano Acera 1x9 gir. Kommer fullt utstyrt med skjermer, lås og bagasjebrett. Kommer i dame- og herremodell.

Nå 17.430,- Pris 2020: 24.900,Prisen gjelder ved kjøp/bestilling innen 25. april.

Birk Sport Rud Birk Sport Sagene birk.no


Velkommen til

Bærums Verk Det historiske industristedet Bærums Verk har gjenoppstått som et moderne handelssted med en helt unik atmosfære. Historien til Jernverket som lå her fra 1610 til 1874, preger hele stedet. I de koselige husene, mange av dem arbeiderboliger fra 1700tallet, er det i dag butikker og verksteder med kunst og håndverk. Bygningene ligger i naturskjønne omgivelser med hyggelige parkområder og en av Norges største skulpturparker med 28 skulpturer fra de mest anerkjente norske billedhuggere i vår tid. De gamle produksjonslokalene fra jernverkets tid, huser et moderne kjøpesenter. Miljøet på Verket har et yrende liv året rundt. Du kan møte en unik samling av kunstnere, og komme tett på kunstproduksjonen. Du kan høre smedens taktfaste slag, se glassblåsere i arbeid, kjenne lukten av oljemaling og oppleve prosessen når kunsten skapes. Kunstnerne er som regel til stede i sine atelierer, og forteller og demonstrerer mer enn gjerne sine ulike teknikker. Hele året arrangeres det aktiviteter for små og store på Bærums Verk. Historiske vandringer, omvisninger i skulpturparken, kunstklubb for barn, utstillinger, og sommer - og julemarked. Gå inn på baerumsverk.no eller følg oss på facebook.com/baerumsverk. Arrangementer for både barn og voksne blir lagt ut fortløpende.

Velkommen til oss!

Våre over 40 butikker, gallerier, verksteder og spisesteder holder åpent hele året, noen også syv dager i uken. Hos oss kommer du tett på det ekte og unike i vakre omgivelser!


Kun 25 min fra Oslo sentrum

Hvordan komme seg til Bærums Verk? MED BIL

BÆRUMS VERK

Fra Oslo og Drammen Kjør E18 til Sandvika. Ta avkjøring E16 mot Hønefoss. Etter drøye 2 km, følg skilter til Bærums Verk.

KOLLEKTIVT

Fra Oslo Bussterminal: Buss 150 Gullhaug. Stoppested: Bærums Verk Fra Sandvika Bussterminal: Buss 210 Bykrysset/ Slalåmveien. Stoppested: Verksgata

Gå inn på vår nettside eller følg oss på Facebook. Arrangementer for både barn og voksne blir lagt ut fortløpende. facebook.com/baerumsverk

baerumsverk.no


Bærums Verk

Naturen i fokus hos Galleri Kunstværket i vår

Naturen i fokus GALLERI KUNSTVÆRKET PÅ BÆRUMS VERK FORMIDLER KUNST FOR NÆRMERE 80 KJENTE NORSKE KUNSTNERE. I VÅR HAR DE HOVEDFOKUS PÅ TO KUNSTNERE: GUNILLA HOLM MED UTSTILLINGEN «BLADVERK OG VINGER» OG ANNE KRISTIN HAGESÆTHER MED UTSTILLINGEN «SLIK JEG HUSKER DET».

«BLADVERK OG VINGER»

av abstrakte, fantasilignende landskap med

Utstillingen med Gunilla Holm «Bladverk

hint av figurative elementer. Hus, båter eller

og vinger» varer til og med 2. påskedag.

figurer trer inn i bildene, og skaper scenari-

Her vises nye malerier og grafiske verk av

oer som ser ut som er klippet ut av en drøm.

kunstneren, samt mange verker fra hennes

Utstillingen av Anne Kristin Hagesæther

produksjon de siste to årene.

viser et bredt utvalg litografier, samt

Gunilla Holm Platou har jobbet heltid som

monotypier og malerier. Motivene er inspirert

kunstner siden 2003 og det har vært de hu-

av skogen, fjellet og fra Lysakerelva og

moristiske og ofte melankolske kumotivene

Grinidammen utenfor atelieret hennes på

som har stått i fokus store deler av denne

Eiksmarka. Kunstneren forteller:

tiden. Hun har hatt over 50 separatutstil-

– Jeg maler min opplevelse av naturen med

linger og vært med på over 90 gruppeutstil-

utgangspunkt i steder jeg har vært eller

linger i både Norge og Sverige. Siden 2009

passert. Men bildene mine handler jo også

skapt de siste, par årene i grafikkverkstedet

har hun jobbet mer og mer med fugler som

om selve livet. Med et speilbilde i vannet, to

Fredriksens Grafikk i Kristiansand. Monotypi-

tema, og da spesielt de utrydningstruede

trær som står sammen og titler som «Nå er

ene har hun laget under kunstneropphold

(hele en av tre arter i Norge er truet). Kunst-

vi her», «Pust ut» og «Den våren» ønsker

i Lofoten og på Munchs grafikkverksted

neren jobber også med mange forskjellige

jeg at bildene mine skal minne oss om å

på Ekely. Litografiene er trykket i uventede

miljøvernprosjekter, både alene, med andre

være til stede og å ta vare på opplevelser og

fargekombinasjoner, som en blanding av

kunstnere og designere, og med WWF,

relasjoner.

abstraksjon og gjenkjennelige elementer. En

Naturvernforbundet, NRK og Framtiden i

Hagesæther er opptatt av språk, og titler er

kjærlighet til naturen, et vemod over klima-

våre hender, for å nevne noen. Kjernetema-

en viktig del av hennes kunstnerskap. Disse

forandringene, men også kampvilje, kraft

ene er matavfall, søppel, forurensning og

har hun ofte lånt fra sangtekster, salmer

og optimisme ligger under når kunstneren

vern av natur.

eller lyrikk.

skaper sine motiver. Til utstillingen hos Gal-

Gunilla jobber med alle typer medier:

– Når jeg legger inn et «vi» eller «hun» i en

leri Kunstværket kommer Anne Kristin Hage-

olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj,

tittel, kan betrakteren ane et menneske-

sæther direkte fra en uke i grafikkverkstedet

fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til

lig nærvær, eller selv bli en del av bildet,

i Kristiansand, men helt ferske litografier.

på lerret, papir eller MDF-plater. Gunilla

forklarer hun.

Disse vil bli lansert på åpningen 25. april.

har også jobbet mye med grafikk, og hun

Anne Kristin Hagesæthers litografier er

Anne Kristin Hagesæther (f. 1968) har en

Gallerist Bjørg Marie Bjørnulfsdatter (øverst), gallerimedarbeider Stine Woxman og kunstner Gunilla Holm Platou ønsker velkommen til utstilling. Foto: Anette Berg-Ingebrigtsen

har lang erfaring med både

Bachelor of Arts fra Norfolk

litografi, serigrafi og digitale

Institute of Art and Design

fremstillingsmetoder. Et av de

og en Master of Arts fra

nye maleriene til utstillingen

University of Brighton,

loddes ut, i tillegg til et gave-

England. Som illustratør har

kort fra Galleri Kunstværket

hun vunnet en rekke priser

til en verdi av kr. 2.500,-.

for sine arbeider for bøker og

Inntektene går uavkortet til

design. Anne Kristin Hage-

Naturvernforbundet.

sæther stiller regelmessig ut malerier og litografier og har

«SLIK JEG HUSKER DET»

stått for flere utsmykninger.

Anne Kristin Hagesæther har

av bl.a. Norges Bank, Nasjo-

også samarbeidet med Gal-

nalbiblioteket og Statkraft.

leri Kunstværket i mange år.

Utstillingen varer i perioden

Hennes arbeider er innkjøpt

25. april til 24. mai.

Hennes formspråk er preget

42

Nº1 2020

Utstillingen «Bladverk og vinger» med Gunilla Holm har åpent alle dager i påsken. Foto: Anette Berg-Ingebrigtsen

Utstillingen «Slik jeg husker det» med Anne Kristin Hagesæther åpner 25. april.


Vår på Bærums Verk

Bærums Verk

Vi fører merker som Part Two Inwear Soaked In Luxery Close to my heart Line of Oslo Five unit Garcia Denim Studio Samsøe & Samsøe Day Birger & Mikkelsen Depeche

Kjole fra Part Two kr 1.000

Shoe Biz Lily & Rose Lene Bjerre Voluspa

MiiN Vertshusveien 2, 1353 Bærums Verk : @MiiNBaerumsVerk : @miin_bv Tlf 928 71 722

Nº1 2020

43


Bærums Verk

Vår på Bærums Verk

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Værtshuset Bærums Verk

FEIRER 20-ÅRSJUBILEUM

som vertskap ved Norges eldste spisested Det er ikke uten grunn at Værtshuset Bærums Verk ofte blir kalt «Bærums skjulte perle». Her kan du nyte deilige retter i fantastiske omgivelser. Folk kommer gjerne langveisfra for å spise her og mesteparten av suksessen skyldes uten tvil Ulla og Bob Laycock som i år kan feire 20-årsjubileum som vertskap ved det historiske spisestedet. Værtshuset Bærums Verk er ikke helt som

perfekte rammen for en spasertur eller en

– Vi leser ofte om andre som har kastet inn

andre spisesteder. I de gamle tømmerhusene

handleopplevelse hos de mange butikkene

håndkleet, men vi er her fremdeles. Mye av

sitter historien nærmest i veggene og i hagen

eller kunsthåndverkerne. Og som et naturlig

årsaken til at det har gått i så mange år er

ligger det som må være en av landets mest

midtpunkt i det hele ligger altså Værtshuset

nok at vi er mye til stede selv, forteller Ulla.

idylliske uteserveringer. Store trær sørger for

Bærums Verk.

En annen årsak er nok at de begge står på

svalende skygge, biene haster forbi på vei til

for Værtshuset både sent og tidlig.

bikubene og i alle krukker og potter bugner

Norges eldste spisested

– Det er i hovedsak den samme gjengen som

det av blomster. Med andre ord de perfekte

Værtshuset åpnet dørene for første gang i

har jobbet her hele tiden og jeg tror folk

omgivelsene for å nyte god mat fra den

1641 og kan dermed smykke seg med tittelen

synes det er hyggelig å komme tilbake når

fristende sommermenyen.

Norges eldste spisested. I dag er det ektepa-

de vet hvem som jobber her. Vi setter pris på

I det hele tatt er bare det å ta den korte

ret Ulla og Bob Laycock som er vertskap ved

alle de gode tilbakemeldingene fra gjester

turen ut til Bærums Verk fra Oslo nærmest

vertshuset. I år er det faktisk 20 år siden de

og ikke minst det at folk snakker godt om

som å komme til en annen verden. Med

overtok som vertskap. Det er litt av en bragd

oss. For oss er det kjedelig å høre om andre

suset fra fossen i bakgrunnene er de gamle

i en bransje hvor spisesteder kommer og går

spisesteder som gir opp, vi trenger varia-

trehusene og mursteins bygningene den

hele tiden.

sjon. Mye har skjedd i bransjen på disse 20

44

Nº1 2020


Vår på Bærums Verk

Ulla og Bob Laycock kan i år feire 20-årsjubileum som vertskap hos Værtshuset Bærums Verk.

Bærums Verk

I sommerhalvåret er det mulig å bestille retter som du kan grille på en egen grillstein, noe som gjør måltidet til en morsom og sosial opplevelse.

årene, men vi fortsetter i den samme stilen.

satt sitt preg på Værtshuset. Ikke bare har

slår det å nyte en deilig salat og noe kaldt å

Det er viktig å være tro mot konseptet og tro

de ordnet den fantastiske uteserveringen på

drikke på en varm solskinnsdag omgitt av

på det man gjør. Her vet dessuten folk at de

tunet, i løpet av årene har de også utvidet

historiske bygninger og blomstrende syriner.

får ordentlig mat uten for mye fiksfakseri.

antall sitteplasser i andre etasje og satt i

I sommerhalvåret er det også mulig å bestille

Det skal også være rikelige porsjoner slik at

stand låven som har blitt det perfekte sted å

retter som du kan grille på en egen grillstein,

man blir mett. Vi serverer ærlig og naturlig

arrangere selskaper.

noe som gjør måltidet til en morsom og

mat, og flere av rettene som carpaccio,

Alle værelsene i Værtshuset har ulik stør-

sosial opplevelse.

piggvar, crème brûlée og reinsdyr har blitt

relse og innredning. Lave dørkarmer, høye

– Menyen endres i takt med årstidene og

veldig populære.

terskler og trange passasjer er en del av

råvarene som er tilgjengelig. Så langt det er

sjarmen. I tillegg til låven gjør rommene i

mulig forsøker vi å bruke mest mulig lokale

Berømte rugbrød

ulike størrelser Værtshuset til det perfekte

råvarer. Blant annet har vi egen urtehage

Da de to tok over stod det i lokalavisen

stedet å feire livets små og store begivenhe-

og bikuber i hagen hvor vi får honning fra.

«Værtshuset på utenlandske hender». Mens

ter. Både mai og juni er travle måneder med

Om våren og sommeren er det en meny med

Bob opprinnelig er fra England, kommer Ulla

mange konfirmasjoner, barnedåper, bryllup

lettere retter som kalv, laks, ishavsrøye,

fra Finland. Hennes finske aner gjenspeiler

og avslutninger. I tillegg er det for mange fast

asparges, jordbær og rabarbra. Og store,

seg blant annet i de finske rugbrødene som

tradisjon med et besøk her 17. mai eller St.

gode salater til lunsj, avslutter Ulla og

ligger på en trefjøl ved den gamle grua. Her

Hansaften.

ønsker alle hjertelig velkommen til Norges

bakes det nemlig ferske rugbrød hver dag

eldste spisested!

og det går gjetord om brødene langt utenfor

Sommerens råvarer

Bærums grenser.

Menyen hos Værtshuset er inspirert av

Ekteparet legger ikke skjul på at det var en

norske herregårdstradisjoner fra siste del av

del skepsis å spore da de tok over Værts-

1800-tallet, der de tilberedte lokale, norske

huset, men den skepsisen ble raskt gjort til

råvarer sammen med noe utenlandsk og ek-

skamme. I tillegg til å servere sultne gjester

sotisk. Når våren begynner å komme settes

og ta vare på de gamle husene, har de også

uteserveringen i stand og det er få ting som

FAKTA

Værtshuset Bærums Verk

• Adresse: Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • Telefonnummer: 67 80 02 00 • Web: www.vaertshusetbaerum.no • Facebook: www.facebook.com/vaerthusetbaerum.no • Instagram: www.instagram.com/vaertshusetbaerum

Nº1 2020

45


Bærums Verk

Motebutikk i ny drakt

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa

MOTEBUTIKK PÅ

Bærums Verk i ny drakt Etter mange år på Bærums Verk er motebutikken Miin både kjent og kjær for Bærums moteelskere. Nå i vår har butikken gjennomgått en stor oppussing og fremstår nå i helt ny drakt. Det nye interiøret er den perfekte rammen rundt en spennende varemiks fra anerkjente merker. Er du på jakt etter ny inspirasjon til vårgarderoben er det vel verdt å ta turen innom. Etter et besøk hos Miin er det ikke vanskelig

– Vi ville ha en moderne men allikevel tidløs

kjole til det store selskapet eller en ny

å forstå hvorfor kunder reiser hit fra hele

stil, sier butikksjef Ruth Tobiassen.

vårjakke. En variert blanding av anerkjente

Bærum og Oslo området. Akkurat nå har

– Det synes jeg vi har lykkes godt med

merker fra både inn- og utland sørger for at

vårens nyheter ankommet, og den nye butik-

og jeg gleder meg virkelig til å vise frem

det er noe for enhver smak og stil.

ken formelig bugner over av lekre vårfarger.

lokalet til nye og gamle kunder.

– Felles for alle merkene vi fører er i tillegg til kvaliteten det at de er stabile i markedet,

Men det er ikke bare kolleksjonene som er nye denne våren. Etter en større oppussing

Spennende merker

forteller Ruth.

fremstår nå butikken som helt ny. Interiøret

Hos Miin finner du antrekk til alle anlednin-

– Av typiske rimelige merker kan jeg trekke

er preget av lys valnøtt med innslag av gull.

ger, enten du er på utkikk etter en vakker

frem Garcia, Soaked in Luxury og Day ET.

46

Nº1 2020


Motebutikk i ny drakt

Bærums Verk

Fra disse har vi et godt utvalg av plagg som

som Day Birger et Mikkelsen, Close to my

ullgensere for de kjølige kveldene. Den

gir en følelse av luksuriøse kvaliteter og

Heart, Shoe Biz, Denim Studio og Juicy

nyoppussede butikken har også en barneav-

detaljer.

Couture.

deling med et godt utvalg av barneklær både

Her får du virkelig mye for pengene. Kon-

Dette er merker for kunder som er enda

for gutter og jenter, fra baby og opp til 12 år.

septet bak disse merkene er å lage en bro

mer opptatt av rene kvaliteter og design.

I tillegg har de fått plass til både babyleker,

mellom luksusverdenen av mote og moterik-

Disse merkene har ofte plagg av naturlige

pledd og flotte nyfødtgaver.

tige plagg til en god pris. Plaggene er lette å

kvaliteter som ull, silke, viskose, bomull og

Ruth Tobiassen og de andre jentene på Miin

kombinere og blir virkelig lagt merke til.

bambus.

ønsker gamle og nye kunder velkommen til

– I det vi kaller mellom-pris klasse har vi

– Disse varene har vi ikke mye av hver, så

en ny og flott butikk!

merker som In Wear, Part Two, Five Unit

dette er virkelig plagg for kunder som vil

og Line of Oslo. Plaggene gir en følelse av

skille seg ut.

luksuriøse kvaliteter og detaljer, Vi har fått inn masse lekkert fra disse leverandørene.

Noe for enhver

Disse merkene er kjent for god passform,

For dem som vil feriere i Norge i år, kan

rene kvaliteter og et tidløst og elegant ut-

Miin frister med lette antrekk i lin og bomull

trykk. Så har vi de mer eksklusive merkene

for de varme sommerdagene, og flotte

FAKTA

Miin Bærums Verk

• Adresse: Vertshusveien 2, 1353 Bærums Verk • Facebook: facebook.com/MiiNBaerumsVerk • Instagram: instagram.com/miin_bv • Tlf: 928 71 722 • Nettbutikk: miinto.no Miin

Nº1 2020

47


BÌrum. Det rødmalte vÌrelsene har en helt spesiell g innredning.

– bryllup, merkedag, bursdag,

g inne.

til oss!

12.00 - 22.30 00 - 20.00

00 rum.no

N

orges eldste spisested pü historisk grunn i BÌrum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og vÌrelsene har en helt spesiell atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, NRQÀUPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ I lüven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne.

Velkommen til oss! ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00 (Det kan ogsü avtales andre tider)

Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no


Velkommen til oss!

N

orges eldste spisested pü historisk grunn i tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og v atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjellig størrelse og

Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – NRQÀUPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ

I lĂĽven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og

Velkommen

ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 1 Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.0 (Det kan ogsü avtales andre tider)

N

orges eldste spisested pü historisk grunn i BÌrum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og vÌrelsene har en helt spesiell atmosfÌre og alle Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 20 vÌrelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg post@vaertshusetbaerum.no for alle typer • www.vaertshusetbaer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, konfirmasjon, lunch og romantisk aften. I lüven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne. ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 - Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00

(Det kan ogsĂĽ avtales andre tider)

Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no


Anne Kristin Hagesæther ”Slik jeg husker det” Grafikk og maleri 25. april – 24. mai

Ro meg over II (litografi)

Galleri

Kunstværket Verksgata 8b, 1353 Bærums Verk | Tlf: 95 33 13 67 Åpningstider: Mandag – fredag 10-17 (torsdag 18), lørdag 10-16 og søndag 12-16. Helligdager 12-16 (stengt 17. mai). : @galleri_kunstvaerket |

: facebook.com/kunstværket


Vårens farger i hjemmet

Av: IN magasinet

Interiør & design

Vannkaraffel

Ny seng

Nytt gulv

Naturlige farger og materialer er aktuelle

Soverommets viktigste og kanskje største

Skap assosiasjoner til naturen med natur-

som aldri før! Den nye karaflen fra Eva

møbel kan også tilføre farge til hjem-

lige nyanser på kjøkkenet. Laminatgulvet

Solo er fremstilt i glass og med kork i eik.

met. Fargen Aqua er en skarp og kjølig

Handbrushed Pine White fra Tarkett har et

Trekorken gir karaflen det lille ekstra, og

nyanse med klare referanser til det norske

naturtro mønster, med en tydelig og unik

sørger i tillegg for at vannet ikke tar til seg

landskapet. På bildet vises sengen Ambas-

struktur. Gulvet egner seg spesielt godt til

smak fra omgivelsene. Fra kr 499.

sadør Nordic Line fra Jensen.

kjøkken, stue og soverom. Fra kr 350 pr m².

Farge på kjøkkenet

Mønster på gulvet

Farger på serviset

I tillegg til å være mykt og absorberende,

Spennende fargekombinasjoner og sprekt

Farger på mat, drikke, tallerkener og

tilfører kjøkkenhåndkleet fra La Cerise sur

terrazzo-mønster beskriver vinylkollek-

blomster påvirker appetitten vår. Gastro-

le Gâteau i fargen Salvia en frisk og vårlig

sjonen iQ Surface fra Tarkett. Gulvet er

Max sin sitruspresse rommer 0,3 liter og

følelse på kjøkkenet. Laget av 100 prosent

vanntett, enkelt å rengjøre, og kan i tillegg

gir deg en frisk og fargerik matopplevelse

Oeko-Tex sertifisert bomull.Pris fra kr 219.

resirkuleres til nye gulv. Det perfekte

med ferskpresset appelsinjuice til frokos-

valget til husets våtrom! Fra kr 495 pr m².

ten, både hverdag og helg. Fra kr 45.

Nº1 2020

51


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

City of the sun til John Dee

Comedy stop Oslo

Med sin unike tilnærming lager kraftverktrioen City of the Sun fra

Comedy Stop Oslo 2020 arrangeres fra 3. til 5. september på Nieu

New York instrumentalmusikk for en ny generasjon. 28. april kan du

Scene. På den nye humorfestivalen kan du blant annet se Fern

oppleve dem på John Dee i Oslo. City of the Suns lydbilde har ele-

Brady og Troy Hawke. Etter å ha turnert verden over er Fern Brady,

menter av indierock, amerikansk folk, flamenco og blues; musikken

Skottlands største og mest ettertraktede komiker, klar med sitt

har blitt kalt global og cinematisk, og som en krysning av Rodrigo y

femte soloshow «The Fern Brady Show». Troy Hawke tar med seg

Gabriela og Explosions in the Sky. Bandet er etablert som en ny og

showet «Tiles of The Unexpected!» til Oslo! I sitt nyeste show foku-

viktig stjerne i postrocksfæren, og er på manges lepper og manges

serer han på en «global onde» som har spredd seg til hvert eneste

lister over de heteste navnene i 2020. De har fått stor oppmerksom-

hus i verden.. Sannsynligvis ditt også! Dette er det perfekte showet

het for lydsporet til dokumentaren «The C Word», for sin «Untitled

for alle som noen gang har rynket på nesen når de er på i IKEA. Troy

EP» med låta «Perfect Instance», og albumet «To the Sun and All

har fått strålende kritikk, og solgte ut under både Edinburgh Fringe

the Cities In Between».

2019 og Perth Fringe World 2020.

HVA SKJER? Foto: Terje Mosnes

Foto: Jennifer Gira

Oslo Jazzfestival 2020

Swans

​Til nå har Oslo Jazzfestival som arrangeres fra 9. til 15. august kan

Det er åtte år siden Swans ga ut albumet «The Seer» og besøkte

i år blant annet friste med Maria Schneider & Oslo Jazzensemble

Parkteatret sist. 5. august blir det igjen intimkonsert med under-

(Chat Noir), Erlend Apneseths Fragmentarium (Marmorsalen), Ellen

grunnsrockerne. Post-punkbandet Swans, med Michael Gira i front,

Andrea Wang – Closeness m/ Arve Henriksen (Marmorsalen) og

er selve pionerene innen industriell og mørk undergrunnsrock.

Arild Andersen – Sagn (Marmorsalen). Alle disse konsertene har til

Bandet er kjent for sine brutale, støyende og repeterende låter og

felles at de i utgangspunktet var bestillingsverk. Erlend Apneseths

ekstreme tekster. Swans tilhørte opprinnelig New Yorks no wave-

Fragmentarium var bestillingsverk for Kongsberg Jazzfestival i 2019

scene, men utviklet senere musikken ved å blant annet inkludere

og Ellen Andrea Wangs Closeness for Nasjonal Jazzscene Victoria i

akustiske partier. Etter at de hadde ligget i dvale siden 1997, ble

2019, mens Arild Andersens Sagn har 30-årsjubileum som Tingings

bandet vekket til live igjen i 2010: med plata, «My Father Will Guide

verk for Vossajazz 1990.

Me Up a Rope to the Sky» og siden 2010 har vi fått gleden av flere kritikerroste album fra bandet – nå sist «Leaving Meaning».

52

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


Høreapparat fra kr 4.900,-

HOS OSS FÅR DU

Høreapparat på dagen! Kolsås Tlf 67 22 22 60


54

Nยบ1 2020


Nyt et lanseringstilbud utenom det vanlige! La oss introdusere deg for SAREK fra Nordpool. En modell i mellomprisklassen som gir mye bad for pengene! SAREK er spabadet med 6 plasser, hvorav to liggeplasser, som rommer både familie og venner. 50 dyser sørger for at alle brukerne får en god massasje. Ta kontakt med oss i NordPool Spa for en hyggelig prat. (leveringsklar modell fra 1 juni)

SAREK Nå kun kr 49.900,-

Ord. pris kr 81.200,-

Oppgrader til Saltvannsrensing for

kun kr 10.000,-

Ord. pris 14.990,-

NordPool Spa AS Billingstadsletta 11 1396 Billingstad

Tel. +47 67 56 60 00 E-mail: post@nordpoolspa.no Web: www.nordpoolspa.no Nº1 2020

55


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

Foto: Eirik Malmo

Foto: Paal Audestad/Oktober Forlag

Slåttekar i himmelen til scenen på Det Norske Teatret Boken om Edvard Hoems oldefar, slåttekaren Nesje, har nådd en

du må aldri skrive om familie. Du må ta så mange omsyn da,

stor leserskare. Nå er boken kommet til liv på Hovedscenen på Det

forteller Edvard Hoem.

Norske Teatret. Stykket skal spillet til slutten av november 2020.

Bentein Baardson er mannen for de store anledningene, og til

Allerede for 40 år siden la Edvard Hoem frem idéen om å lage teater

oppsettingen av Slåttekar i himmelen på Hovedscenen er han tilbake

eller bok av historien om oldefaren Knud Hansen Nesje (1838-1912).

som regissør på Det Norske Teatret for første gang sidan 1996.

Men både teateret og forlagsbransjen var skeptiske. En generasjon

Han lar Moldelandskapet og slåttekarens omgivelser bli malt fram

seinere har det blitt flere bøker, og nå er det også endelig teater.

av filmatisk og storslått musikk i samspill med videoprojeksjoner.

– Då eg som 22-åring la fram historia om denne oldefaren som

Skuespillerne vekselvis forteller og spiller ut deler av handlinga.

mista sønene sine for Ola B. Johannessen på Teatret Vårt som

Jon Bleiklie Devik skal spille rollen som husmannen og slåttekaren

utgangspunkt for eit mogleg stykke, lukta han raskt lunta. Er det

Nesje. Heidi Gjermundsen Broch er kona, Serianna.

familie dette da, spurde teatersjefen. Ja, sa eg. Og da kom det kjapt;

HVA SKJER? Foto: Dennis Leupold

JoJo besøker Parkteatret

Danzig til Sentrum Scene

Den prisbelønnede sangeren, låtskriveren og skuespilleren JoJo

Danzig kommer tilbake til Sentrum Scene 5. august! Horrorpunk-

legger ut på turné og besøker Parkteatret 23. september. Til tross

ikonet Glenn Danzig har holdt det gående siden slutten av 70-tallet,

for sin unge alder, er den prisbelønnede sangeren, låtskriveren og

og er kjent som primus motor i legendariske og myteomspunnede

skuespilleren Jojo allerede en veteran i musikkbransjen. Bare 13 år

band som The Misfits og Samhain. Han startet bandet Danzig i 1987,

gammel ga hun ut sitt selvtitulerte debutalbum, og med hiten «Leave

som mikser alt fra punk, blues, hardrock og heavy metal på skivene

(Get Out)» (2004). Albumet solgte over fire millioner kopier. Etter

sine. De slapp sitt selvtitulerte platinumselgende debutalbum i 1988

år med stillhet, returnerte JoJo i 2016 tilbake til musikken med sin

– et album spekket med hits som «Mother», «Twist Of Cain», «Am I

første albumutgivelse på ti år. Med «Mad Love», JoJos tredje album

Demon» og «She Rides». Bandet har til sammen solgt over 10 mil-

i rekken, tok hun kritikerne med storm. Lovordene haglet fra blant

lioner album, og slapp sitt foreløpig siste – «Black Laden Crown» i

annet TIME, Pitchfork og Rolling Stone. I fjor spilte artisten inn og

2017. Danzig spilte en fantastisk konsert på et fullstappet Sentrum

gav ut sine to første album på nytt, denne gangen på eget label.

Scene i 2013, så det bare kjenne sin besøkesestid.

56

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


THE BBQ SHOP HAR ALT DU TRENGER TIL GRILLSESONGEN

Bærbar Pelletsgrill –

BBQ Smoker – Flaming Coals

Pelletsgrill m. Wifire –

Traeger Ranger, kr 5999,-

Texas Offset Smoker, kr 11.990,-

Traeger PRO D2 780, kr 12.999,-

Er du klar for grillsesongen? I tiden som kommer vil vi tilbringe mer tid hjemme og vi vil ha mer tid til grilling og utendørs matlaging. Hos The BBQ Shop i Sandviksveien 163 i Sandvika, finner du alt du trenger for en vellykket ettermiddag i hagen. Du kan besøke vår helt nye butikk eller bestille det du trenger på nett på www.bbqshop.no. Hos oss finner du et bredt utvalg av griller, grillutstyr, BBQ sauser, Kullgrill – Napoleon 22K PRO 57cm,

krydder, kjøtt og mye mye mer.

kr 3.995 ,-

Kullgrill – Hasty Bake Gourmet 256, kr 19.900,-

BBQ Smoker –

Pelletsgrill m. Wifire –

Grill med spit rotisserie –

Workhorse Pits 1957, kr 46.900,-

Traeger Ironwood D2 650 kr 15.999.-

Flaming Coals Master 1200, kr 4.990,-

Nº1 2020

57


Velkommen til oss

på Holmen Senter

Stort utvalg av flotte allianseringer Totalt 1,65ct Tw/Si - Vår pris 59.800,Totalt 1,25ct Tw/Si - Vår pris 43.780,Totalt 0,60ct - Vår pris 16.500,-

Vi har gavene som varer. Dropp innom for inspirasjon, smykkeråd og et godt tilbud på den personlige oppmerksomheten til han eller henne.


Stor sølvklave

Georg Jensens Torun armring

fra Quinn

Vår pris 4.475,-

Vår pris kr. 3.795,Enstens diamant ørepynt: Totalt 1,00ct W/Vs - Vår pris kr. 57.900,Totalt 0,50ct W/Vs - Vår pris kr. 15.600,Totalt 0,10ct TW/Si - Vår pris kr. 2.995,-

Diamanthjerte 0,25ct TW/Si Vår pris 5.990,-

Moon Orbit armring i sølv og gull fra BIRDIE Vår pris kr. 6.900,-

Victoria ringen fra Noor i gult eller hvitt gull med 0,20ct Tw/Si Vår pris 5.990,-

Nydelig smal ring i hvitt gull

Dover ring i sølv og gull med

med 0,15ct Tw/Si

rå diamanter fra BIRDIE

Ørepynt i sølv fra Quinn

Vår pris 5.190,-

Vår pris kr. 7.500,-

Vår pris kr. 1.830,-

66 98 03 00 |

HOLMEN SENTER, Vogellund 6, 1394 Nesbru : Gullsmykket Holmensenteret As | : @gullsmykket_holmensenteret | gullsmykket.no


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

Foto: Joseph Cultice

Dagny i Oslo Spektrum

Jeff Lynne’s ELO til Oslo

Det blir en stjernespekket kveld når Dagny blir med på DUA LIPAs

Jeff Lynne’s ELO tar turen tilbake til Oslo lørdag 19. september, 2

Spektrum-konsert 13. mai! Dagny, som har erobret våre hjerter og

år etter forrige besøk. Denne gangen har de albumet «From Out Of

scener, gjør sin debut i Oslo Spektrum! Den norske popyndlingen

Nowhere» i bagasjen, bandets første studioalbum på fire år. I 2018

bekreftes i dag som Very Special Guest når verdensstjernen DUA

leverte de en fantastisk konsert for utsolgt hus i Oslo Spektrum

LIPA spiller sin første arenakonsert i Norge.

- når de vender tilbake denne høsten er det Telenor Arena som

– Jeg gleder meg masse til å være med DUA LIPA til Oslo Spek-

står for tur. Jeff Lynne’s ELO er kjent for sine episke liveshow og

trum – en scene jeg har drømt om å stå på. Det har vært kjem-

unike stil, og blander på en sømløs og innovativt måte rock, pop og

pespennende å følge hennes karriere og utvikling de siste årene.

klassisk musikk. Bandet har hele 26 top 40-singler i Storbritannia

13. mai blir en kveld full av femininitet og energisk popmusikk,

og over 50 millioner solgte album på verdensbasis, som gjør Jeff

forteller Dagny.

Lynnes produksjoner til noe av den mest toneangivende musikken de siste 40 årene.

HVA SKJER? Social House SOCIAL HOUSE LEGGER UT PÅ SIN FØRSTE HEADLINER-TURNÉ NOENSINNE! 20. MAI SER DU DEN GRAMMY-NOMINERTE DUOEN PÅ PARKTEATRET. Multiinstrumentalistene Michael «Mikey» Foster og Charles «Scootie» Anderson, begge født og oppvokst I Pittsburg, møttes via produsent Tommy Brown. Sammen skrev og produserte de blant annet Ariana Grandes multi-platinum hits «thank u, next» og «7 Rings». En dag kom duoen med en idé de ikke kunne la gå – En idé som resulterte i debutsingelen «Magic in the Hamptons» [feat. Lil Yachty]. Singelen kumulerte i 100 millioner strømminger i løpet av et år, og mottok utstrakt applaus fra Billboard, Refinery29 og HotNewHipHop. Det var på tide at duoen fant sin identitet som Social House. De leide en hytte i fjellene i Canada. Etter 14 dager i Big Bear, returnerte de til Los Angeles med sin debut EP «Everything Changed...», hvor «boyfriend» med Ariana Grande var en av sporene. Sangen ble i løpet av noen måneder streamet 200 millioner ganger, og en hel verden la sin elsk på samarbeidet. Senere i 2019 mottok Social House pris for «boyfriend» under MTV Video Music Awards. Opptredener på Coachella og Lollapalooza. Skyhøye streamingtall. Social House er en suksess. Til syvende og sist, ønsker Social House å invitere lytteren til å føle seg hjemme i sine følelser.

60

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


O K N B G A E B N E K

e s b N r å u p

VI SERVERER BÅDE KEBAB, PIZZA, BURGER OG ANNEN TRADISJONELL GATEKJØKKENMAT.

FEKJAN 15A, 1394 NESBRU Tlf: 66 84 57 05 | Facebook: facebook.com/NesbruKebab Åpningstider: Mandag-fredag 11–00, lørdag 12–00 & søndag 13–00

Vi holde r åpent !


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

André Rieu

Alicia Keys tilbake til Norge

28. oktober 2020 gjester den nederlandske «Kongen av Vals» Norge

Alicia Keys slapp et nytt album i mars, og legger ut på verdens-

for aller første gang. Med seg har André Rieu sitt eget og prakt-

turné! Gjør deg klar til en magisk konsertopplevelse når ikonet igjen

fulle Johann Strauss Orkester, som inviterer til en festkveld i Oslo

inntar Oslo Spektrum 17. juni. Den 15 ganger Grammy-vinnende

Spektrum av de sjeldne. André Rieu, også kjent som «The Maestro

artisten, Alicia Keys, er klar for «ALICIA – THE WORLD TOUR»

of the Masses» (New York Times), vil tilby et herlig program til hans

sommeren 2020. Fans verden over har etterspurt gjensyn med den

norske fans som inkluderer melodier fra film, musikaler, opera

hyllede stjernen, og nå får vi endelig sjansen til å oppleve hennes

og ikke minst tradisjonell musikk. Publikum er selvfølgelig også

massive hits live igjen. På turnéen kan du i tillegg til nytt materiale

invitert til å valse natten bort i en uforglemmelig kveld med musikk

forvente godbiter som «No One», «If I Ain’t Got You», «Girl on Fire»

og dans. Den karismatiske 70- åringen mener bestemt at klassisk

og andre klassikere. Med fokus på livet og kjærligheten vil showet

musikk er ment for alle til å nyte og har gjort sjangeren tilgjengelig

være en feiring fylt med den majestetiske energien kun livemusikk

for hele verden.

kan skape.

HVA SKJER? Kevin Gates til Rockefeller STJERNERAPPEREN KEVIN GATES VISTE SEG FRA EN NY SIDE PÅ FJORÅRETS FULLENGDER «I’M HIM» – OG NÅ KOMMER DEN NYE GATES TIL ROCKEFELLER! PÅ «I’M HIM» HADDE BATON ROUGEARTISTEN – MED MER ENN FEM MILLIARDER STREAMS PÅ CV-EN – GJENNOMGÅTT EN PERSONLIG, ÅNDELIG OG KREATIV TRANSFORMASJON. Gates etablerte seg med en rekke suksessfulle mixtaper fra debuten i 2007. Jørgen Nordeng (Tungtvann) mente sågar at «The Luca Brasi Story» fra 2013 var et av de ti beste hiphop-albumene i perioden 2010-2019: «... her tangerer han historiefortellere som Jay Z og Scarface, samtidig som det er et sørgelig ekte preg over kvalene hans. Den perfekte emo thug-utgivelsen,» skrev han. Den ordinære albumdebuten «ISLAH» fra 2016 førte Gates rett inn i hiphopens ypperste sjikt. Det året ble han bare slått av Drake på listen over de mestselgende hiphop-artistene, albumet nådde andreplass på Billboard, og «2 Phones» og «Really Really» var to av mange store hits. Pitchfork applauderte albumet frem som Best New Music, og det ble utropt til Best Rap Album på Billboard Music Awards. Og Gates› kreativet er fremdeles uten bremser, «I’m Him» ble i 2019 supplert med flere singler samt ep-en «Only the Generals Gon Understand».

62

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

Foto: Amy Grantham

Graham Nash

Whitesnake til Oslo

Bli med på en «An Intimate Evening of Songs and Stories» med

Rockebandet Whitesnake, med tidligere Deep Purple-frontmann

Graham Nash på Sentrum Scene 9. juli! Den legendariske singer-

David Coverdale i spissen, tar turen tilbake til Norge! Denne gangen

songwriteren Graham Nash kan skue tilbake på en snart 60-årig

er det Oslo Spektrum som står for tur, og med seg har de selveste

karriere, og deler historier og låter fra et av de mest gullbelagte

Europe. Grip sjansen til å oppleve de legendariske bandene 10. mai!

arkivene i moderne pophistorie. Graham Nash var medlem av The

Etter den globale suksessen med albumet «Flesh & Blood» (2019)

Hollies i perioden 1962-68, og i konstellasjonene Crosby, Stills,

har Whitsnake spilt intet mindre enn 55 shows i 24 land for mer

Nash & Young, trioen Crosby, Stills & Nash og duoen Crosby/Nash.

enn 600.000 fans. Bandet spiller låter fra det nyeste albumet, men

Dessuten har han utgitt seks soloalbum, fra debuten «Songs For

også hits og favoritter fra sin over 40 år lange karriere. Whitesnake

Beginners» i 1971 til «This Path Tonight» i 2016. Blant hans evig-

består av David Coverdale (vokal), Reb Beach (gitar), Joel Hoekstra

grønne låter er solohiten «Chicago», klassikerne han skrev til CSNY

(gitar), Michael Devin (bass), Tommy Aldridge (trommer) og Michele

og CSN, som «Marrakesh Express» og «Our House».

Luppi (keyboard).

HVA SKJER?

The Zombies til Norge

Molly Sandén

De ikoniske britiske poplegendene i The Zombies returnerer til

Molly Sandén er Sveriges mest streamede kvinnelige artist, og

scenen for å feire sin høyst fortjente innlemmelse i Rock & Roll Hall

albumet «Det bästa kanske inte hänt än» blir hyllet av kritikere og

of Fame. I den sammenhengen spiller de i flere norske byer som

fans. 15. april kommer hun til Rockefeller! Molly Sandén har blitt en

29. mai - Trondheim / BYSCENEN, 31. mai - Bergen / Ole Bull Scene,

av de aller største popartistene i Sverige, og da billettene til denne

1. juni - Stavanger / Folken og 2. juni - Oslo / Rockefeller. I 2019 ble

turneen ble sluppet i hjemlandet ble de revet vekk, og det måtte

The Zombies innlemmet sammen med Stevie Nicks, Radiohead, The

settes opp et hav av ekstrakonserter. 27-åringen fra Huddinge slapp

Cure, Def Leppard, Janet Jackson og Roxy Music, og passende nok

sitt første album på morsmålet, «Större», med stor suksess i fjor

skjedde dette nøyaktig 50 år etter at deres klassiker «Time of the

– og i sommer kom oppfølgeren «Det bästa kanske inte hänt än»,

Season» gikk inn på førsteplass på listene i USA. Men her er det er

som på mange måter fortsetter i samme spor. Aftonbladet mener

ikke snakk om å hvile på laurbær: The Zombies er snart aktuelle

at de to siste platene utvikler svensk soulpop på samme måte som

med ny musikk, som skal følge opp albumet «Still Got That Hunger».

Lisa Nilsson gjorde på 90-tallet.

64

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


HOTSPRING

Vi feirer 25 år som Norges premium spabadleverandør med fantastiske priser på mange modeller

ÅR’s Freeflow Premier med LED-lys, vannfall og isbar 4 personer – 160 x 206 cm

JUBILEUM

Jubileumspris Veil. 68.600,-

29.900,-

Norges ledende premium spabad leverandør

Det er 25 år siden vi i HotSpring tok inn Norges første spabad ✔ Norges mest solgte premium spabad ✔ Fullisolert med fantastiske massasjeegenskaper ✔ Markedets mest driftssikre bad med frostvakt ✔ Vedlikeholdsfrie materialer i solid HotSpringkvalitet

✔ Uslåelige jubileumspriser og rask levering Ny modell med USB-elektronik Super-energieffektiv, SEE 5 personer – 208 x 208 cm

Nyt påsken i spabadet

Jubileumspris

* Tilbudet gjelder bare i våre butikker Så langt lageret rekker

Veil. 128.200,-

*Vi tar forbehold om prisendringer og feiltrykk.

69.900,-

se alle modeller på: LEDENDE I VERDEN F Ø R S T 2 5

Å R

I

www.hotspring.no

N O R D E N I

N O R G E

BERGEN Fanavegen 15 55 61 41 20

TRONDHEIM Haakon VIIs gate 15 73 10 99 00

OSLO / BÆRUM Ramstadsletta 8 67 53 01 00


PIZZA MILE RYKKINN Rykkinn Kjøpesenter, Munins vei 1, 1348 Rykkkinn Tlf 67 17 08 00 / 67 56 50 50 | pizzamile.no Åpningstider man-lør 11-23 & søn 13-23 Levering 15-22 hver dag : @PizzaMileRykkinn


Kvalitetsmat siden 2008. Kjent for den gode smaken. Restaurant, take away & levering.


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

Max Raabe

5SOS til Oslo Spektrum

Max Raabe & Palast Orchester bringer glede og latter med sin

5 Seconds of Summer tar turen tilbake til Oslo Spektrum lørdag

musikk inspirert fra Tyskland i 20- og 30-årene. Dette blandet med

13. juni! Hver gang den populære gruppa har gjestet Norge har

«The American Songbook» og selvkomponerte sanger med mye

stemningen vært magisk og kjemien mellom bandet og publikum

humor har gjort dem kjent over hele verden. Billettene til Oslo

ekstatisk. Nå er det er bare å glede seg! 5SOS består av Luke

Konserthus lørdag 3. oktober er i salg nå! I løpet av 2020 vil de

Hemmings (vokal, gitar), Michael Clifford (vokal, gitar), Calum Hood

legge ut på en omfattende turne til England og USA før de kommer

(vokal, bass) og Ashton Irwin (vokal, trommer). På sin helt særegne

til Skandinavia for femte gang. Denne gang for å presentere deres

måte har de klart å forene den rå energien fra punk med fengende

nye show: Sweet and Lovely». Med sterk innflytelse fra det stilfulle

popmusikk, og i løpet av få år blitt et globalt fenomen. Australierne

«Golden Age» i Berlin på 1920-tallet, har Max Raabe funnet sin

fortsetter å være kreative og utvikle seg med hver eneste utgivelse.

suksessfulle nisje. Elegant, sofistikert og med en silkemyk baryton

Det er bare å glede seg til å høre mer ny musikk fra gutta, og ikke

har han gjort enorm suksess i Europa og USA.

minst til gjensyn med dem live i Oslo!

HVA SKJER? Camila Cabello til Norge Camila Cabello kommer til Oslo Spektrum 26. mai 2020! Du har garantert hørt giganthiten hennes «Havana», låten som slo alle rekorder og fortsatt 2 år etter streames over fem tusen ganger daglig i Norge! Den 3 ganger Grammynominerte, multi-platina selgende sensasjonen Camila Cabello kommer til Norge med «The Romance Tour» i 2020. Hun slapp sitt høyt etterlengtede andre album fredag 6. desember 2019. Den massive internasjonale hiten «Señorita» med Shawn Mendes har over 2 milliarder streams verden over. Camila Cabello, født på Cuba og oppvokst i USA, slo først igjennom som et medlem av popgruppen Fifth Harmony. Hennes solodebutalbum CAMILA kom ut i januar 2018 og debuterte som nummer 1 på Billboard 200-listen, samtidig som låten «Havana» ble nummer 1 på Billboard Hot 100-listen. Dette gjorde henne til den første soloartisten på nesten 15 år som ble nr.1 på Hot 100, Billboard 200 og Artist 100-listen på samme uke og hun er den første kvinnelige artisten siden Adele som har gjort dette. Hun har toppet så og si alle lister man kan toppe, og «Havana» ble den mest streamede sangen av en kvinnelig artist i hele verden i 2018! Camila er også den den mest spilte kvinnelige artisten i verden på Spotify og har slått rekorden for flest månedlige lyttere for en kvinnelig artist i Spotify sin historie. Hun ble i 2018 ny ambassadør for Redd Barna og debuterer som skuespiller i den nye filmen CINDERELLA som kommer i februar 2021. En imponerende liste med fakta som underbygger at Camila er og blir en av verdens største stjerner! Dette er bare starten på hennes verdenomspennende, eventyrlige karriere.

68

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


LYSTHUS NÅR UTE MØTER INNE

FOTO : KIM RAMBERGHAUG

D ES I G N : O L E P E T T E R W U L L U M

MIR.NO

FOTO : LASSE FLØDE

R I N D A L

_

T R O N D H E I M

_

O S L O

_

R I N D A L S H Y T T E R . N O


To do

Kulturtilbud

Av: IN magasinet

Foto: Anne Valeur

Harry Styles

Eidsvåg & Dagsland

Harry Styles er på verdensturné i 2020, og fredag 1. mai inntar han

I høst slo to institusjoner innen norsk musikkliv seg sammen da

Oslo Spektrum! Den sjarmerende artisten solgte ut samme sted i

Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland la ut på en omfattende turné. 2.

2018, så nå er det bare å glede seg til gjensyn med den populære

august kan du se dem på Salt i Oslo. Superduoen har allerede kon-

stjernen. Harry Styles seilet inn på hitlistene med sitt selvtitulerte

serter over hele landet, hvor nærmest hele turneen var utsolgt. I den

debutalbum i 2017, etter å ha erobret verden med boybandet One

forbindelse har de sluppet låtene «Alt eg ser» og «Alt eg ikkje såg».

Direction. Som soloartist har han toppet Billboard 200 i USA med

– Vi leker selvfølgelig med våre eldre låter «Alt eg såg» og «Eg

over 230.000 solgte album digitalt og 193.000 fysiske album. Dette

ser», når vi kaller våre nye duetter for «Alt eg ser» og «Alt eg

var ny rekord for en britisk mannlig artist i lanseringsuka. Han har

ikkje såg». Men det som startet som en spøk, ble mer seriøst enn

hatt enorm internasjonal suksess og vært #1 på listene i over 20

vi planla. «Alt eg ikkje såg» har en tekst som sier noe om hva vi

land.I kjølvannet av albumet, «Fine Line», kan du oppleve Harry live

har erfart gjennom livet: av og til hemmes vi alle av tunnelsyn»,

på turneen «Love On Tour».

forteller Eidsvåg.

HVA SKJER? Marthe Wang med nytt album og releaseturne

Foto: Jørgen Nordby

​MARTHE WANG SLAPP DEBUTALBUMET SITT I 2017 TIL STRÅLENDE TILBAKEMELDINGER FRA PUBLIKUM, MUSIKKANMELDERE OG ARTISTKOLLEGER. NÅ ER HUN TILBAKE MED NY MUSIKK OG HENNES KOMMENDE ANDREALBUM «BAKKEKONTAKT» SLIPPES 17. APRIL. FOR Å FEIRE INNTAR HUN TRE STORBYER FOR Å SPILLE RELEASEKONSERT SAMMEN MED BANDET SITT. Marthe har allerede bevist at hun er et sjeldent låtskrivertalent. Med hennes bergenske tekster og klokkeklare, varme stemme berører hun lytterne sine på sjeldent vis. Første singel fra «Bakkekontakt» fikk vi allerede i november med låten «No sier eg adjø» som er listet på NRKP1. På de kommende konsertene vil publikum få høre helt nye låtperler, samt favorittene fra hennes kritikerroste debutalbum «Ut og se noe annet». Mest av alt ser hun frem til å presentere sine splitter nye låter live for publikum. – Endelig kan jeg trå ut av skrive- og studioboblen. Gleder meg sånn til å få møte publikum og synge de nye historiene og tekstene mine for dem!, sier Marthe. Marthe Wang spiller releasekonsert i følgende byer: 28. april - Lille Ole Bull, Bergen ​30. april - Dokkhuset, Trondheim ​7. mai - Parkteatret, Oslo

70

Nº1 2020

* Med forbehold om at Coronaviruset medfører avlysninger og stengte steder på ubestemt tid.


TRYGGESTE VEI TIL DIN DRØMMEGARASJE!

garasjer.no

Vi leverer små og store rekkegarasjer

Igland Garasjen er Norges største garasjeleverandør. Siden 1963 har vi levert over 100 000 garasjer og vi leverer over 2000 garasjer hvert år.

Alle produktene blir levert i samme gode kvalitet, direkte til deg fra fabrikken i Grimstad, uten fordyrende mellomlegg.

KONTAKT OSS I DAG FOR ET GODT TILBUD garasjer@igland.no

garasjer.no

37 25 70 70

Nº1 2020

71


Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Karenslyst •• Tlf. 21 Karenslyst Karenslyst AlléAllé Allé 12 •12 12Tlf. Tlf. 21 640 21 640 640 600600 600

Karenslyst Allé 12

Skøyen • Hasle • Elverum • Tønsberg • Kongsberg • Kristiansand • Trondheim • Drammen

www.novelaklinikken.no

For mer detaljer og oversikt over alle våreøvrige behandlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken. For mer detaljer og våreøvrige behandlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken.no For mer For mer detaljer detaljer og oversikt og oversikt oversikt overover over alle alle alle våreøvrige våreøvrige behandlinger, behandlinger, For se vår mer se hjemmeside vår detaljer hjemmeside og oversikt www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no over alle våreøvrige beha

Injeksjoner Fraksjonert Injeksjoner Fraksjonert Injeksjoner Injeksjoner SMARTLIPOFraksjonert SMARTLIPO & fillers CO2 laser SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING & fillers CO2 laser &SMARTLIPO fillers CO2 laser & fillers FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER SMARTLIPO

FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER OMRÅDER: SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER MED LASER Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt SMARTLIPO Sinnarynke Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN Utføres av kirurg FETTFJERNING Minimalt ubehag MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt effekt Permanent effekt Kråketær Permanent FETTFJERNING Minimalt ubehag og risiko MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Minimalt ubehag MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres avubehag kirurg MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Tanngnissing Permanent effekt og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko MED LASER Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ansiktskonturering Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko SMARTLIPO og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens FETTFJERNING Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Leppevolum etc. og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag FETTFJERNING SMARTLIPO Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg FETTFJERNING Kort rekonvalesens og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens MED LASER Kort rekonvalesens Minimalt og risiko og risiko og risiko SMARTLIPO ogubehag risiko Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER Kort rekonvalesens FETTFJERNING LASER og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesensMED og risiko og risiko og risiko EFFEKTIV FJERNING AV SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING rekonvalesens FETTFJERNING KortKort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg Tunge øyelokk og Permanent Permanent effekt effekt SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING Utføres av FETTFJERNING Minimalt ubehag MED LASER Utføres Utføres avunder kirurg av kirurg kirurg MED LASER RING poser øyne Permanent effekt FETTFJERNING Minimalt ubehag og risiko MED LASER FETTFJERNING Minimalt Minimalt ubehag ubehag Ring21 oss 640 for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Permanent effekt MED LASER 600 Utføres av kirurg Rynker rundt munn Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt og risiko Kort rekonvalesens og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege Ring oss for GRATIS konsultasjon eller te Minimalt ubehag Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg FOR GRATIS Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Linjerynker Permanent effekt effekt effekt Permanent KortPermanent Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600

Tlf.Tlf. 21 640 21Tlf. 640 60021 600 Tlf. 21 640 6 640 600 Minimalt ubehag KONSULTASJON Ujevnheter og solskadet hud Permanent Permanent effekt effekt og risiko Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med og risiko Tlf. 21 640 21 640 60021 600 21 640 Tlf. 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege oss for GRATIS Tlf. konsultasjon eller te6 Minimalt Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med legeRingubehag Utføres Utføres av kirurg avubehag kirurg VELKOMMEN Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med og risiko Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 Tlf. 21 640 600 Minimalt Minimalt ubehag Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege legeubehag konsultasjon eller te6 Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon med legeRing oss for GRATIS Tlf. Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600Kort og risiko Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 Tlf. 21 640 600 Ring oss Ringfoross oss GRATIS for www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege Ring oss for www.novelaklini GRATIS Tlf. konsultasjon eller te6 Karenslyst Allé 12 telefonkonsultasjon •eller Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 KortKort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 6 www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 12 •600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Allé 12 • Tlf. m 21 telefonkonsultasjon 12 •600 Tlf. 21 640 600Ring oss for GRATIS konsultasjon ellerKarenslyst www.novelaklinikken.no eller telefonkonsultasjon med Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600Ring oss for GRATIS konsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Tlf. 640Karenslyst 600 Ring Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med12lege lege Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé • Tlf. 1221 • Tlf. 64021 600 640 600oss Allé • Tlf. 21 SMARTLIPO www.novelaklinikken.no Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon m SMARTLIPO FETTFJERNING Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. 640 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med lege lege m Ring oss forkonsultasjon GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon FETTFJERNING SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 MED LASER Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege lege m Ring oss forkonsultasjon GRATIS konsultasjon FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon SMARTLIPO www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 FETTFJERNING Tlf. 21 640 600 MED LASER MED LASER Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 ANSIKTSLØFT MED HAPPY Tlf. 21 640 LIFT™ 600 SMARTLIPO Permanent effekt RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege FETTFJERNING www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 MED LASER Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg Ingen kirurgi Tlf. Tlf. 21effekt 640 21 640 600 600 Permanent Permanent effekt Permanent effekt FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING Karenslyst Karenslyst Allékirurg 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 •ubehag Tlf. 640Allé 21 600 640 Utføres av 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg MED LASER Utføres av kirurg Øyeblikkelig løfteeffekt Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag www.novelaklinikken.no og risiko MED LASER Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 Tlf. 640Allé 21 600 640 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av•ubehag kirurg Ingen rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt www.novelaklinikken.no og risiko Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko www.novelaklinikken.no og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé • Tlf. 1221 Tlf. 64021 600 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av•ubehag kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Effekten varer i 3-5 år www.novelaklinikken.no og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt og risiko og risiko og risiko Utføres avubehag kirurg ubehag Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt

Ring for GRATIS konsultasjon eller med og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon ellerkonsultasjon telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege lege oss for GRATIS konsultasjon eller te Minimalt Ring oss forkonsultasjon GRATIS eller telefonkonsultasjon med legeRing Permanent effekt Utføres Utføres avubehag kirurg avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg

Trådløft Trådløft Trådløft

Medisinsk ansvarlig lege Nikolai Paus Grova

Utføres Utføres av kirurg av kirurg


SNURPEMUNN? SNURPEMUNN? SNURPEMUNN?SNURPE RØYKELINJER? SMARTLIPO RØYKELINJER? SMARTLIPO RØYKELINJER? RØYKEL SMARTLIPO SMARTLIPO FETT- OG CELLULITTFJERNING SMARTLIPO FETTOG CELLULITTFJERNING POSER UNDER FETTFETTOG OG CELLULITTFJERNING CELLULITTFJERNING FETT- ØYNENE? OG CELLULITTFJERNI MED LASER SMARTLIPO POSER UNDER ØYNENE? SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO POSER UNDER POSER ØYNENE? UNDE FETTFJERNING MED LASER MED MED LASER LASER MED LASER SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIP FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER TUNGE ØYELOKK? SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING TUNGE ØYELOKK? FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MEDTUNGE LASER TUNGE ØYELOKK? Ø MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERN MED LASER MED LASER MED LASER

2 • Tlf. 21 640 600

.no FORDELER MED SMARTLIPO: Permanent effekt andlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken.no Permanent effekt Utføres Permanent resultat Permanent Permanent effekt effektav kirurg Permanent effekt Permanent effekt FØR Utføres av kirurg Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres kirurg avbehandling kirurg Utføres av kirurg Utføres Permanent Permanent effekt effektav kirurg Permanent effekt Rask og av enkel Permanent effekt FØR Minimalt ubehag FØRFØR og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag Minimalt Minimalt Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Minimalt ubehag Permanent effekt og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko ubehag og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Svært liten risiko for komplikasjoner Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av blåmerker kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Lite hevelse og Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Oppstrammende effekt på huden og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt og risiko og risiko og risiko ogubehag risiko Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Kort rekonvalesens OMRÅDER: Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens og risiko og risiko og risiko Permanent effekt RESULTATET: Permanent Utføres Kort rekonvalesens M age,flanke Permanent Permanent effekt effektav kirurg effekt Permanent effekt Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens ETTER RESULTATET: Utføres av kirurg Minimalt ubehag MINDRE FETT, RESULTATET: RESULTATET: RESULTAT Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Rygg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt ETTER effekt eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forPermanent GRATIS konsultasjon ETTER ETTER Minimalt ubehag MINDRE FETT, og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag ubehag Minimalt ubehag MINDRE MINDRE FETT, FETT,HUD OG Minimalt MINDRE FE STRAM Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av kirurg kirurg Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Rumpe, lår Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS av konsultasjon Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko STRAM HUD og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag STRAM STRAM HUD HUD OG OG OGARR INGEN Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av kirurg av kirurg Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 STRAMmedHUD Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Hake Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon lege Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko INGEN ARR og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag INGEN INGEN ARR ARR INGEN AR Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av av kirurg Tlf. Tlf. 21kirurg 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Armer Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Tlf. Tlf. 21effekt 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Knær Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss forPermanent GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss for GRATIS konsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko 12 •600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 600 Minimalt ubehag Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss forKort GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forKort GRATIS konsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens rekonvalesens Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no rekonvalesens www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 600 Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Størst: Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 MICRO-TOX: Tlf. 21 640 600 rekonvalesens www.novelaklinikken.no Ring oss Ring foross oss GRATIS forKort GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege Ring oss forKort GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no ogStørst: risiko ogKarenslyst risiko og risiko Permanent effekt Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 600 Størst: Størst: Størst: Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Siste nytt innen Kort rekonvalesens •Karenslyst klinikker med smartlipo www.novelaklinikken.no Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Utføres av8www.novelaklinikken.no kirurg Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 • 8 klinikker med smartlipo Smertefri og effektiv fjerning av linjer/rynker ogmed posersmartlipo rundt • hudbehandling 8www.novelaklinikken.no •Minimalt klinikker 8 klinikker med med smartlipo smartlipo • 8 klinikker ubehag www.novelaklinikken.no Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Først: Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Permanent effekt Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Allé 12 •600 Tlf. 21 640fjerning 600 Smertefri og effektiv av linjer/rynker og poser rundt og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Først: Smertefri Smertefri og effektiv og effektiv fjerning fjerning av linjer/rynker avmedlinjer/rynker ogGRATIS poser og poser Smertefri rundt rundt ogtelefonkonsultasjon effektiv fjerning øynene med fraksjonert CO2-laser. Ingen kirurgi eller injeksjoner. Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ring for oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege for konsultasjon eller med lege Reduserer linjer og porer Først: Først: Ring oss for GRATIS konsultasjon telefonkonsultasjon legeRing ossFørst: Utføres av kirurg Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 siden www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no •Karenslyst Tilbudt smartlipo 2009 www.novelaklinikken.no Permanent effekt Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens øynene med fraksjonert CO2-laser. Ingen kirurgi eller injeksjoner. Tlf. 21 640 600 øynene øynene med med fraksjonert fraksjonert CO2-laser. CO2-laser. Ingen Ingen kirurgi kirurgi eller eller øynene injeksjoner. injeksjoner. med fraksjonert Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med 600Ring oss Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 2009CO2-las Tlf. 21 640 600 ••Minimalt Tilbudt smartlipo siden ubehag www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss•forTilbudt GRATIS Tlf. konsultasjon eller siden telefonkonsultasjon med lege oss forTlf. GRATIS konsultasjon eller2009 telefonkonsultasjon girRing jevnere hud Utføres av kirurg •forog Tilbudt Tilbudt smartlipo smartlipo siden siden 2009 2009 smartlipo www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Flest: Permanent effekt Tlf. 21 640 600 og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600 Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 640 600 Minimalt elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Flest: Ring oss forubehag GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon Utføres av kirurg Smertefritt Flest: Flest: Flest: Karenslyst Allé 12 • Tlf. 213000 640 konsultasjon 600 • Gjennomført over Kort rekonvalesens Ring oss for GRATIS eller telefonkonsultasjon Tlf. 21 640 600 og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600Ring oss Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 medmedlege Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag elefonkonsultasjon med lege Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege Ring oss for GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon lege Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Karenslyst Allé 12 • Tlf. 213000 640 konsultasjon 600 • Gjennomført over Micro-infusjoner www.novelaklinikken.no Ring oss for GRATIS eller telefonkonsultasjon 1 640 600 Karenslyst Karenslyst AlléGRATIS 12 Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • 3000 Tlf. 640Allé 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • med Tlf. 21med 640 konsultasjon 600 lege • oss Gjennomført •Kort Gjennomført over over 3000 • Gjennomført over 3000 12 •konsultasjon Tlf. 21 640 600 rekonvalesens Ring Ring oss oss for for GRATIS konsultasjon eller eller telefonkonsultasjon Ring telefonkonsultasjon oss for GRATIS med lege lege Tlf. 21 640 600 behandlinger og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600 Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss for www.novelaklinikken.no GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon ikken.no Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Ingen sprøyter blåmerker behandlinger 1 640 600 Karenslyst Karenslyst Alléeller 12Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens behandlinger behandlinger behandlinger Tlf. 21 640 600 konsultasjon eller med lege 600 Ring oss for GRATIS Tlf.Tlf. 21 640 21 640 600telefonkonsultasjon 600 Tlf. 21 640 600

SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO MED LASER MED LASERPermanent effekt SMARTLIPO MED LASER SMARTLIPO O SMARTLIPO SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING Permanent effekt Permanent effekt SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO Utføres av kirurg SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER Utføres av kirurg SMARTLIPO Utføres av kirurg Utføres av kirurg OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Minimalt ubehag SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING Minimalt ubehag FETTFJERNING MED LASER MED LASER Minimalt ubehag Minimalt ubehag MED LASER SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO og risiko MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO og risiko FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO og risiko og risiko GFETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Kort rekonvalesens FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING Kort rekonvalesens FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Kort rekonvalesens Kort rekonvalese MED LASER SMARTLIPO MED LASER MED LASER FETTFJERNING SMARTLIPO MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING MED LASER MED LASER

MED LASER MED LASER MED LASER MED LASE Fraksjonert CO2 laser

Tlf. 21 640 600 Trådløft Tlf. 21 640 600 Tlf.2121640 640600 600www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Tlf. Tlf. 21 ikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no

Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Personlig tilpasset mikstur Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 600 Ring oss for GRATIS konsultasjon eller www.novelaklinikken.no telefonkonsultasjon Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600600 Tlf. 21 640 600 med lege www.novelaklinikken.no ikken.no www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege Karenslyst Allé 12 telefonkonsultasjon •eller Tlf. 21 640 600

1 640 600

www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst AlléGRATIS 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21med 640 600 lege Ring for eller telefonkonsultasjon 12 konsultasjon •600 Tlf. 21 640 600 Ring Ring ossoss oss for for GRATIS GRATIS konsultasjon konsultasjon eller eller telefonkonsultasjon Ring telefonkonsultasjon oss for GRATIS med med konsultasjon legelege www.novelaklinikken.no

1 640lege 600 med

Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600

ikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 1 640 600Ring oss for Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Allé 12 •600 Tlf. 21 640 600 Ring 21 640 600 for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege. www.novelaklinikken.no ikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no MEDISINSK ANSVARLIG NIKOLAI PAUS GROVA. Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 med lege SMARTLIPO www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Allé 12 • Tlf. www.novelaklinikken.no Karenslyst 21 640 600 med legeRingSMARTLIPO FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 Tlf. 21 640 600 Karenslyst Karenslyst Allé Allé 12 Tlf. • Tlf. 21 640 21 640 600600 600 Karenslyst Allé 12 oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege•12 med legeRingSMARTLIPO FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 MED LASER 21 640 600 RingSMARTLIPO oss for www.novelaklinikken.no GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege FETTFJERNING MED LASER Tlf.effekt 21 640 600 Permanent

Tlf. 21

FETTFJERNING MED LASER Utføres av kirurg Skøyen • Hasle • Elverum • Tønsberg • Kongsberg • Kristiansand • Trondheim • Drammen Permanent effekt www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag MED LASER Utføres av kirurg Permanent effekt www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600

www.novelaklinikken.no

og risiko Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Minimalt Utføres avubehag kirurg Permanent effekt Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no og risiko Minimalt Utføres avubehag kirurg


Interiør & design

Tid for kjøkken

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Drømmekjøkkenet

Drømmer du om å pusse opp kjøkkenet? Kjøkkenet er uten tvil et av husets viktigste rom. Et samlingssted hvor familie og venner møtes til hverdag og fest som må være både funksjonelt og et sted man trives. Planlegger du å pusse opp kjøkkenet er det vel verdt å ta turen innom Drømmekjøkkenet på Billingstad. Ikke bare kan du la deg inspirere av de mange lekre utstillingene, du møter også dyktige kjøkkenkonsulenter som loser deg gjennom hele prosessen slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om! De siste årene har kjøkkenet utviklet seg

lingslöv er et kjent navn i vårt naboland

å skreddersy de perfekte løsningene. – Siden

stadig mer i retning mot et allrom, gjerne

og all produksjon foregår fremdeles i det

alt produseres på vår egen fabrikk har vi god

med åpen løsning mot stuen. Her lager vi

lille tettstedet ved samme navn i Skåne.

kontroll på hele prosessen. I tillegg gir det

mat, spiser, gjør lekser, jobber og har det

Opprinnelig var det et treforedlingsfirma og

oss muligheten til å skreddersy løsninger

hyggelig sammen. Derfor er det så viktig at

Drømmekjøkkenet er fremdeles kjent for sin

som kundene etterspør. Ingenting leveres

kjøkkenet er tilpasset akkurat deg og dine

gode kompetanse på treverk. – Ballingslöv

flatpakket, men blir satt sammen på fabrik-

behov. Enten du planlegger å pusse opp

ble etablert i 1929 og feiret 90-årsjubileum

ken noe som gir en helt annen kvalitetssik-

kjøkkenet, eller bare trenger noen nye ideer,

i fjor. Samtidig feiret vi at butikken her på

ring på alt fra materialvalg til monteringen.

anbefales du å besøke Drømmekjøkkenet på

Billingstad fylte fem år, forteller daglig leder

Personlig service står alltid i fokus hos

Billingstadsletta. Her kan du la deg inspirere

Benjamin Bruzell Roll.

oss. Hver kunde får en egen kontaktperson

av en rekke flotte utstillinger av kjøkken, bad

som følger de gjennom hele prosessen fra

og garderober.

Skreddersyr ditt drømmekjøkken

hjemmebesøk og oppmåling til tegning og

Drømmekjøkkenet er den norske grenen av

Det at alt produseres ved fabrikken i Skåne

koordinering. Vi samarbeider med lokale

det svenske selskapet Ballingslöv. Bal-

gjør at Drømmekjøkkenet har muligheten til

håndverkere som har lang erfaring med

74

Nº1 2020


Tid for kjøkken

Interiør & design

våre kjøkken, og ønsker man å utføre større

mellom stue og kjøkken. Dermed stilles

viktigere på kjøkkenet. Hos Drømmekjøkke-

renoveringer samtidig så har vi også gode

det også høyere krav til kjøkkenløsningen.

net finner du alle de kjente hvitevaremerkene

samarbeidspartnere.

– Vårt kjøkkenkonsept System 10 er perfekt

som Miele Gaggenau og Siemens og de har

Fabrikken er dessuten svært nøye når de

til å binde kjøkken og stue sammen. Alle

et stort utvalg i både dampovner, vinskap,

plukker ut trevirke til dørene både i heltre og

moduler er rammet inn av en 10 mm ramme

vakuumskuffer og benkeventilatorer. – De

finer. - Vi ser at stadig flere ønsker kjøkken i

som gir en møbelfølelse og tar vekk litt av

fleste velger ventilator nedfelt i benkeplaten

trestruktur noe som passer oss godt siden vi

kjøkkenpreget, noe som er veldig i tiden nå.

istedenfor en stor kjøkkenvifte som tar opp

har erfaring og lidenskap rundt tre. Prikken

Ønsker man en rød tråd gjennom huset er

mye plass. Benkeventilatorene har nå blitt

over i-en er våre treskuffer. Det er en helt

det også mulig å bruke moduler fra System

allemannseie og er ikke et vågalt valg lengre,

unik designskuff som vi våger å påstå er

10 til å lage for eksempel en skjenk eller en

sier Benjamin med et smil. – I tillegg har

blant de aller beste på markedet. Den utnyt-

TV-benk.

dampovnene tatt over for mikrobølgeovnene

ter hele skroget samtidig som den er pen å

Stilmessig er tre en viktig fellesnevner. – Vi

og også vannkraner med kokende vann har

se på, sier Benjamin. Fabrikken har dessuten

ser også at stilen beveger seg i to retninger,

blitt allemannseie. Hvitevarene blir stadig

et stort miljøfokus. – Fabrikken har egentlig

fra mørke kjøkken i en stram stil med glatte

mer diskré og fletter seg inn i interiøret. Vårt

alltid vært miljøbevisst, men de siste årene

fronter og gjerne uten håndtak til plassbygde

motto er at kjøkkenet skal være en kilde til

har vi blitt flinkere til å fortelle om det til kun-

kjøkken med fine detaljer i for eksempel

hverdagsglede og da er det viktig at det er et

dene våre. Dette er dessuten kjøkken som er

messing. Men uansett hvilken stil man velger

godt sted å lage mat!

laget for å vare i mange år slik at man slipper

så ønsker de fleste at kjøkkenet skal fremstå

å bytte det igjen om noen få år.

mer som et møbel. Stadig flere velger dessuten å benytte seg av en interiørarkitekt

Mer møbelpreg på kjøkkenet

enten før eller underveis i prosessen for å få

I dag har kjøkkenet blitt et allrom. Over-

en gjennomført stil.

gangen mellom kjøkken og stue er gjerne

Mange av oss har oppdaget gleden ved å lage

glidende, enten ved at man tar stuefølelsen

mat fra bunnen, gjerne sammen med familie

inn i kjøkkenet eller velger en åpen løsning

og venner. Hvitevarene har derfor blitt enda

FAKTA

Drømmekjøkkenet Billingstad

Adresse: Billingstadsletta 17a, 1396 Billingstad Telefon: 459 50 500 E-post: post@dkbillingstad.no Webside: www.drommekjokkenet-billingstad.no Facebook: www.facebook.com/DrommekjokkenetBillingstad

Nº1 2020

75


Mat & drikke

Kvalitetsmat siden 2008 – Restaurant, take away & levering

Betalt innhold

Kjent for den gode smaken IN magasinets nokså kresne matskribent har inngrodde fordommer mot restauranter på norske kjøpesentre. I andre land som for eksempel i USA er det vanlig at du finnes aldeles strålende restauranter på den lokale «mall`en». Slik er det så avgjort ikke i Norge. Når

mer kunne eier Shezad fortelle oss at det

oss.

undertegnende har forvillet seg inn på et

er nettopp hans misjon og gi sine kunder en

– Ved første øyekast ser jo Pizza Mile ut

slikt sted (ingen nevnt, ingen glemt) og

fullverdig pizzaopplevelse.

som en typisk fast-food restaurant, og det

bestiller pizza forventer han middelmådig

– I likhet med deg er det mange som blir

er vi jo på mange måter også. Det som

slapp vomfyll, og ofte er det nettopp det han

veldig overrasket når de smaker pizzaen

skiller oss fra andre er at her lager vi alt fra

får. Intet er mer morsomt enn å få gjort sine

vår for første gang, kunne Shezad fortelle

bunnen av. Pizzadeigen for lager vi selv, og den hever i romtemperatur for å sikre helt

fordommer til skamme. Det er derfor med stor begeistring jeg kan melde at det finnes en skikkelig pizzarestaurant på Rykkinn Senter! Restauranten jeg sikter til bærer navnet Pizza Mile og fyller 12 år i disse dager. Konfrontert med mine inngrodde fordom-

76

Nº1 2020

FAKTA

Pizza Mile

Adresse: Rykkinn Kjøpesenter. Munins vei 1, 1348 Rykkinn Online bestilling: pizzamile.no Tlf: 67 17 08 00 / 67 56 50 50 Facebook: facebook.com/PizzaMileRykkinn Twitter: twitter.com/pizza_mile

optimal smak og konsistens, så her tar vi ingen snarveier! Det gjelder de andre råvarene vi bruker også. For eksempel bruker vi kun ferske grønnsaker enten det er på pizzaen eller i andre retter. For oss er gode råvarer helt sentralt når det gjelder å gi


Betalt innhold

Kvalitetsmat siden 2008 – Restaurant, take away & levering

Mat & drikke

kundene den opplevelsen vi ønsker. Også er

dør på råvarene, lover vi høy kvalitet på hele

Shezad hadde lover, tomatsausen var frisk

det steinovnen vår da. De fleste store pizza-

menyen, selv om det er pizzaen vi er mest

og smakfull, og gjennomsyret av duft og

kjedene bruker belteovner. Det blir liksom

kjent for.

smak som ble perfekt balansert av generøse

mer industrielt, og det merkes. Her hos

Pizza Mile holder som nevnt til I 1. etasje på

mengder akkurat passe sterk pepperoni-

oss vil heller aldri kundene oppleve at vi er

Rykkinn Senteret. Der kan de skilte med 45

pølse. Som nevnt var dette en pizzaopple-

gjerrige på fyllet. På vår amerikanske pizza

sitteplasser, og de har også et eget rom som

velse himmelhøyt over mine forventninger.

er det alltid ost og fyll helt ut til kanten!

de leier bort til selskaper. I skrivende stund

Pizza Mile bør ikke bare være forbeholdt

Selv om vi kan konkurrere med hvem som

er her som alle andre steder litt glissent i

sultne shoppere på Rykkinn Senteret. Dette

helst på kvalitet er dette en usnobbet

restauranten, men Pizza Mile har nok å gjøre

stedet står fjellstøtt på egne ben, og er verdt

restaurant for folk flest. Vi har andre ting på

med utkjøring og take away. Junior ville ha

et besøk i seg selv.

menyen også. Vi lager fantastiske burgere

pizza, og valget falt på en klassisk Peppe-

og kebab, og med Stabburet som leveran-

roni. Bunnen var akkurat så sprø og god som

TILBUD

Pizza m/pizzabag! Fra nr 1 til 13 m/rømmedressing

kun kr 249,-* *Tilbud gjelder kun ved henting.

Nº1 2020

77


Helse & velvære

Plastisk kirurgi

Tekst & foto: Trine Texnæs

KOMFORTABEL I SITT EGET SKINN Å være komfortabel i sitt eget skinn er ingen selvfølge. Og for noen kan det friste å få fikset på utseendet. – Bruk tid på avgjørelsen og gå for erfaring,

blant annet facelift, øyelokk, panneløft,

Tung kompetanse

tilgjengelighet og tett oppfølging, oppfor-

kosmetiske neser og funksjonelle neser.

– Vi har et tett samarbeid mellom Dr Jarl

drer Dr. Øyvind Borch Bugge ved Bugge og

Men vi gjør også svært mye kropp, sier Dr.

Bunæs hos Bærum Plastikkirurgi og Dr

Bærum Plastikkirurgi.

Øyvind Borch Bugge.

Øyvind Borch Bugge hos Bugge Plastikki-

I en gammel villa i Sandvika, bare få stein-

Bugge er ansikts/øre/nese/hals-kirurgen

rurgi. Vi jobber med samme faglige team på

kast fra sentrumskjernen, ligger klinikken.

som også utdannet seg til plastikkirurg.

alle plan, sier Bugge.

Skjermet for støy og nysgjerrige blikk fra

– Det er jo to spesialiteter som utfyller

forbipasserende. Et sted hvor man kan få

hverandre veldig bra, særlig når det gjelder

Tenk trygghet

være litt i fred.

ansikt. Greit å ha begge deler, for man kjen-

I dag finnes det en god del aktører innen

ner jo neser innvendig og utvendig, sier han.

plastikkirurgi. Også i utlandet. Flere av disse

Allsidig plastikkirurgi

Innenfor estetisk plastikkirurgi gjør Bugge

markedsfører seg til dels «hardt»;

– Vi gjør i prinsippet «alt». Tradisjonelt har

det aller meste. I tillegg til ansikt har han

– Det har vært mye omtalt i media om det

dette vært en klinikk med mye hudbehand-

lang erfaring med brystkirurgi, men også

å operere seg i utlandet. En del pasienter

linger og kosmetisk ansiktskirurgi. Vi gjør

med bukplastikk og bodylift.

tar dessverre mye hensyn til pris, og har

78

Nº1 2020


Plastisk kirurgi

Helse & velvære

«Det har vært mye omtalt i media om det å operere seg i utlandet. En del pasienter tar dessverre mye hensyn til pris, og har kanskje tillit til at en plastikkirurg er flink uansett. Men sånn er det dessverre ikke.» Dr. Øyvind Borch Bugge ved Bugge og Bærum Plastikkirurgi

kanskje tillit til at en plastikkirurg er flink

lig forstår jeg ikke at noen er villige til å ta

sjon i forkant av en eventuell operasjon.

uansett. Men sånn er det dessverre ikke.

den risikoen det er å operere seg i utlandet,

Forventninger om resultat må avklares med

Det er stor variasjon innad i bransjen.

sier Bugge.

pasienten. Metodikken presenteres. Alt er en

Du kan selvsagt være heldig og havne i

prosess og ingenting overlates til tilfeldig-

hendene på en dyktig og seriøs plastik-

Nærhet til klinikken

kirurg i utlandet - men er du uheldig kan

Ideelt bør man bo eller befinne seg i nærhe-

konsekvensene bli store, sier Bugge.

ten av klinikken i tiden etter en operasjon.

Støtte de første dagene

Helst innenfor et par timers radius. Da kan

– Når selve operasjonen er i havn og det er

Resistente bakterier

man stikke innom, vise seg fram, og få en

på tide å dra hjem, vil jeg råde pasientene

Det kan være at man drar med seg resis-

bekreftelse på at operasjonen har vært vel-

til å alliere seg med noen som kan hente

tente bakterier (som ikke finnes i Norge),

lykket. At ting ser ut som de skal i forhold til

dem. Kanskje er man litt «omtåket» i

eller at det oppstår komplikasjoner etter en

hvor man er i prosessen.

etterkant, kanskje bandasjert, og det er ofte

operasjon.

– Jeg driver med dette hver dag, og ser jo

hyggeligere å bli hentet av noen du kjenner

– Da er man kanskje allerede tilbake i

med en gang om noe er galt. Det gjør man

enn å ta en taxi, foreslår Bugge.

hjemlandet, og de private klinikkene kan-

jo gjerne ikke selv. Jeg vet hvordan det

skje ikke så interessert. Man er langt unna

skal være. En allmennlege, og som ikke

kirurgen, vedkommende kan være vanske-

er vant til å se så mange tilfeller, gjør ikke

lig å få tak i på telefon/mail, og et offentlig

nødvendigvis det.

lite sykehus besitter ikke nødvendigvis

Får man ikke stukket innom klinikken fysisk,

tilstrekkelig kompetanse innen plastikki-

kan man alternativt sende bilder via telefon

rurgi, sier Bugge.

eller e-post, men det er uansett lurt å ha

Og kanskje det viktigste; Man er ikke

kirurgen innen rekkevidde.

forsikret. I Norge er man forsikret via NPE

– En operasjon innebærer alltid en viss

– Norsk Pasientskade Forsikring. Denne

risiko - selv om det sjelden oppstår kom-

forsikringen fungerer ikke i utlandet, og

plikasjoner. I hvert fall er det en sjeldenhet

reiseforsikringen gjelde ikke for operasjoner.

hos oss, sier Bugge.

– Det har vært en del stygge saker. Person-

Hos Bugge er det alltid en grundig konsulta-

hetene.

FAKTA

Bugge og Bærum Plastikkirurgi

• Adresse: Løkkeåsveien 3, 1337 Sandvika • Web: www.baerumplastikkirurgi.no • Facebook: www.facebook.com/baerumplastikkirurgi • Instagram: www.instagram.com/buggeogbaerumplastikkirurgi • Epost: post@baerumplastikkirurgi.no • Tlf: 67 53 00 00 • Åpningstider: Mandag - torsdag: 08.30 til 16.00 og fredag: 08.30 til 14.00 • Dr. Bugge er en del av Bærum plastikkirurgi. • Web: www.buggeplastikkirurgi.no • Facebook: www.facebook.com/BuggePlastikkirurgi • Epost: post@buggeplastikkirurgi.no • Tlf: 41 44 44 44

Nº1 2020

79


«Den danske designprodusenten Vipp har gjort sin største lansering siden 1939, når de nå kan tilby et helt møbelsortiment i velkjent dansk Vipp-kvalitet.

Minimalistisk og klassisk, modulariteten og det allsidige utvalget av stoff og skinn, gjør det mulig å finne personlig tilpassede og komplette designløsninger. Vi har de nye sofaene utstilt i vår butikk på Lilleaker i Oslo, og vi gir deg gjerne råd når du besøker oss for at du skal finne den sofaen du liker – nei, elsker!» Se mer på element-studio.no, eller besøk oss i butikken. Lilleakerveien 25, 0283 Oslo / T: 22 13 26 70 / element-studio.no


Bilde: Vipp AS


Klær & mote

Hjelper deg å finne ditt drømmeantrekk

Tekst & foto: Mona Gullstein

Unik motebutikk på Paleet Med varmere dager rett rundt hjørnet er det nok mange som har planer om å fornye garderoben. Enten du er på utkikk etter et nytt hverdagsantrekk eller en flott selskapskjole er det vel verdt å ta turen innom Trent & Trent på Paleet. Ikke bare kan de friste med en spennende miks av internasjonalt anerkjente merker, her får du også god hjelp til å finne akkurat ditt drømmeantrekk! Du merker det med en gang du kommer

at Trent & Trent har blitt et kjent og kjært

Halina startet import og distribusjonsfir-

inn dørene hos Trent & Trent at dette er en

navn blant motebevisste kvinner i alle aldre.

maet Trent-Invest AS. De hadde flere kjente

forretning litt utenom det vanlige. Butikken

Faktisk kan de skilte med faste kunder som

klesmerker som She, Bogie og Bandolera og

som ligger i andre etasje på Paleet er lys og

bor langt utenfor hovedstadens grenser.

på kort tid ble de en av de viktigste hoved-

innbydende. Selv om den akkurat nå forme-

– Vi har faste kunder både fra hele Norge

leverandørene til det norske klesmarkedet.

lig bugner over av lekre vårnyheter fremstår

og fra andre steder i verden som Argentina

I 1996 åpnet de sin første klesbutikk, Char-

den fremdeles både ryddig og oversiktlig.

og Australia. De forteller at hver gang de

lotta på Skøyen, så kom Meduza på Aker

Trent & Trent kan friste med klær i klassisk

er i Oslo på konferanser eller foredrag så

Brygge og rett etterpå Imperia på Paleet. I

stil fra en rekke kjente merkenavn, som

må de komme innom. Vår faste kundekrets

august feirer butikken på Paleet 20 år noe

Emporio Armani, Cambio, Versace, Laurel,

vet at de alltid finner noe nytt og spen-

som selvfølgelig vil bli behørig feiret.

Goldbergh, Oui, Reset og Joseph Ribkoff.

nende hos oss. Det er jo utrolig hyggelig og

De hadde et ønske om å tilby en bred miks

Ved siden av det brede vareutvalget er noe

det at kundene setter pris på oss er hele

av nøye utvalgte merkevarer til den moderne

av det første man legger merke til den gode

drivkraften bak det vi gjør, forteller daglig

kvinne. I dag driver Henrik butikken på

stemningen som råder i butikken. Her blir

leder Henrik Trent.

Paleet, mens Marius har ansvaret for

du alltid ønsket hjertelig velkommen av blide

showrommet og butikken på Fornebu Senter.

ansatte som mer enn gjerne hjelper deg å

Feirer 20-årsjubileum

– I 2013 da Paleet skulle gjennomgå en

finne de plaggene som passer perfekt til

Det hele startet i 1986 da Henrik sammen

totalrenovering flyttet vi butikken til Øvre

nettopp deg. Det er med andre ord ikke rart

med tvillingbroren Marius og hans kone

Slottsgate, før vi i september 2014 åpnet

82

Nº1 2020


Hjelper deg å finne ditt drømmeantrekk

Klær & mote

igjen på Paleet med et nytt konsept i nye

lige tilbakemeldinger. Ofte får vi høre at

kvinner. Blant annet er dunjakkene fra

lokaler og med et nytt navn på døren,

de aldri har fått så mange komplimenter

nederlandske Reset veldig populære i alle

Trent & Trent. Selv om juridisk sett så er vi

før, noe som gleder oss veldig. Alle vi som

aldersgrupper. De ultralette dunjakkene

fremdeles den samme butikken, Imperia

jobber her har lang erfaring fra tekstilbran-

tåler både regn og vind og egner seg like

Paleet AS. Vi trives veldig godt her og er

sjen og det er mye kunnskap her.

godt på fjellturer som en shoppingrunde på

glade i Paleet. Her treffer vi den kundekret-

byen. – Vi har nok et av de største utvalgene

sen vi ønsker, med den aktive kvinnen som

Klassisk stil

fra Reset her i Oslo. Dunjakkene fra Gold-

liker et klassisk utseende og som samtidig

Utvalget hos Trent & Trent har en god

bergh er også utrolig populære, særlig blant

ønsker litt x-faktor i garderoben sin.

balanse mellom det klassiske og plagg med

de som skal på afterski. Nå er vi dessuten i

Her vet dessuten kundene at de alltid får god

det lille ekstra. Med alt fra selskapskjoler

full gang med å få inn vårens nyheter og det

kvalitet.

og ytterjakker til tilbehør som sko og vesker

kommer veldig mye spennende som vi anbe-

– Uten de gode leverandørene våre hadde

finner du dessuten alt du trenger til antrek-

faler alle å komme inn og oppleve, avslutter

det aldri vært mulig for oss å holde det

ket på et sted. Og er du på jakt etter den

Henrik og ønsker alle hjertelig velkommen

gående i bransjen i 20 år. I tillegg har vi et

perfekte selskapskjolen så kan Trent & Trent

til Trent & Trent på Paleet og Fornebu S!

flott lokale med en utrolig bra beliggenhet.

by på et eget «selskapshjørne» i butikken.

Men det aller viktigste er servicen vi yter.

– Her har vi samlet tre av de aller beste

Kundeservice og det å gi våre kunder en

leverandørene på selskapskjoler; Gina Bac-

opplevelse står alltid i sentrum. Jobben vår

coni, Frank Lyman og Miss June. De tre er

er å innfri kundenes forventninger. Av og til

fra henholdsvis England, Canada og Frank-

hjelper vi de også litt ut av komfortsonen

rike og utgjør en god miks. Dermed kan vi

og introduserer de for nye ting. Mange er

tilby et godt utvalg kjoler i alle prisklasser.

gjerne litt skeptiske i begynnelsen, men når

Trent & Trent har kunder i alle aldersgrup-

de har fått brukt plagget en stund kommer

per, fra unge jenter som kommer inn for

de gjerne tilbake og gir oss nesten eventyr-

sneakers og kule jakker til godt voksne

FAKTA

Trent & Trent

• Trent&Trent har 2 avdelinger, en på Paleet i Oslo sentrum og 1 på Fornbu S på Fornebu. • Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje Instagram: www.instagram.com/trentogtrent_paleet • Butikk Fornebu: Fornebu S Instagram: www.instagram.com/TrentogTrent_fornebu • Nettbutikk: www.trents.no • Facebook: www.facebook.com/TrentogTrent

Nº1 2020

83


hanne@heffer.no, Tel. 415 22 434 sigurd@heffer.no, Tel. 909 18 978 www.heffer.no, hheffermehl


Stor Englesson utstilling! Velkommen til Townhouse Interiør

www.englesson.se

ÅPNINGSTIDER mandag - onsdag: 10.00 - 18.00 torsdag: 10.00 - 19.00 fredag: 10.00 - 18.00 lørdag: 10-16

TOWNHOUSE Interiør på Majorstua Ole Vigsgt. 25/Kirkeveien Tlf. 2269 99 55/ 9113 0321 post@townhouse.no www.facebook.com/TownhouseInterior/


Vårmote Foto: Marcel Leliënhof

Stylist: Kristin Sollid Kampourakis / Stylemanagement Hår & makeup: Sissel Fylling / Stylemanagement Foto assistent: Mathias Ertnæs Modeller: Ingvild & Axel fra Idollooks


BRISKEBY GODS Kjole, Dea Kudibal | Støvletter, Dondup | Øredobber, Caprice


TRENT & TRENT Jumpsuit, Miss June


HEYERDAHL GULLSMED – URMAKER Øredobber i gult gull m/mandarin granat & diamanter | Armbånd i gult gull | Bred ring i gult gull m/diamanter | Kjede i gult gull | Armbånd i gult gull m/diamanter | Ring i gult gull m/citrin og brun diamant. Alt fra Heyerdahl Paleet


DEGUY – WI-TO Topp, Philosophy Blues Original | Skjørt, Munthe


GANT Hele antrekket fra Gant


GAIA Hele antrekket, MarcCain


GANT Hele antrekket fra Gant


SOMMER & VINTER Jeans, DONDUP | Jakke, Scandinavian Edition | Skjorte & genser, Hackett | Sko, Cole Haan


TRENT & TRENT Kjole, Miss June


Scandic Victoria

Scandic Victoria Lillehammer

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Scandic Victoria Lillehammer

LILLEHAMMERS

eldste hotell i ny drakt Det er mange som har et forhold til Scandic Victoria Lillehammer. Beliggende midt i gågaten, har det ærverdige hotellet en historie som strekket seg helt tilbake til 1872. Nå har hotellet gjennomgått en storstilt renovering og kan friste med nyoppussede rom og fasiliteter. Med andre ord det perfekte utgangspunktet for et opphold i Mjøsbyen! Med det som må være byens beste belig-

som fremstår i helt ny drakt.

det er stilig og moderne.

genhet, er Scandic Victoria Lillehammer

– Alt er renovert. Vi har fått både ny restau-

– Hotellet har blitt moderne og fargerikt

nærmest som et landemerke å regne. Hotel-

rant og ny resepsjon, og ikke minst er alt på

med varme farger. På veggene har vi fått

let ligger nemlig midt i gågaten i Lilleham-

rommene helt nytt, det samme med kurs-

noen lokale innslag i form av historiske

mer, bare et steinkast unna både jernbanen

og konferansefasilitetene. Hotellet har rett

svart/hvitt-bilder. De viser både naturen og

og bussterminalen. Her er det gode buss- og

og slett blitt så nytt som et gammelt hotell

industrihistorie fra regionen, noe vi synes

togforbindelser til

er veldig viktig og

resten av landet,

morsomt, og som vi

det er også kort

tror vil gi gjestene

vei til natur- og

våre en ekstra

friluftsopplevelser

opplevelse.

like ved hotelldøren

Erik forteller at

langs Mesnaelva

både gjester og

som renner gjennom

ansatte er fornøyde

Lillehammer. An-

med resultatet av

kommer du med bil

renoveringen.

ligger det dessuten

– Responsen har

et stort parkerings-

vært enorm både

hus like i nærheten

fra gjester og de som bor i byen.

og du kommer deg raskt til Nordseter, Hafjell og Sjusjøen.

kan bli, sier hotelldirektør Erik Fostervoll

Mange her på Lillehammer har hatt et

Scandic Victoria er Lillehammers eldste

med et smil.

forhold til hotellet fra tidligere, blant annet har det blitt brukt mye som lokale for ulike

hotell og ble bygget i 1872. Nå har hotellet nettopp gjennomgått en totalrenovering. I

Varmt og moderne

feiringer. Det håper vi vil fortsette også

januar kunne de ansatte ønske både nye og

Det nyoppussede hotellet fremstår både

i fremtiden. Vi er opptatt av å ha et godt

gamle gjester velkomne tilbake til et hotell

hjemmekoselig og innbydende, samtidig som

forhold til byen, både de som bor her og

96

Nº1 2020


Scandic Victoria Lillehammer

Scandic Victoria

næringslivet. Vi ser ikke på naboene våre

Hotellet har også topp moderne fasiliteter for

frokosten. Vi ønsker at den skal leve opp til

som konkurrenter, men allierte og gode

kurs og konferanser.

de forventningene folk har når de skal spise

samarbeidspartnere. Mange har gitt oss til-

– Vi har plass til 200 deltakere i konferanse-

frokost på et Scandic-hotell. Nå vil dessuten

bakemeldinger på at de ser på renoveringen

salen vår, noe som gjør den til den største

restauranten holde åpent om kveldene,

av hotellet som et kjempeløft for Lilleham-

i Lillehammer sentrum. Vi har også flere

det har den ikke gjort tidligere. Her vil det

mer sentrum. Når hotellet trekker gjester

mindre møterom og grupperom. Det er

serveres norsk og nordisk inspirert mat

hit, vil det også gi ringvirkninger for resten

dessuten mulig å arrangere alt av selskaper

med ulike retter på menyen hver dag. Det

av regionen. Det er viktig for oss å være

som konfirmasjoner, dåp og bryllup her

vil nok også komme noen lokale innslag

synlige i lokalmarkedet, og vi samarbeider

hos oss. Vi skreddersyr de arrangementene

på menyen. Det er flere spisesteder rundt

med flere store lokale arrangementer

gjestene våre ønsker. Det er jo det som er

oss, men ingen andre som serverer norsk

som Birkebeiner-arrangementene, WC i

jobben vår, å gi gjestene det de ønsker!

mat, så det følte vi har manglet her. Hos

nordiske grener, DølaJazz og Litteraturfes-

Enten man er på ferie eller deltar på en

oss skal man få viltgryte, fiskegrateng eller

tivalen, for å nevne noen.

konferanse, er det mange som setter pris

fårikål som minner om den bestemor lagde.

på muligheten for å trene. Scandic Victoria

Restauranten er åpen for alle, og vi håper at

Stor kapasitet

Lillehammer har et splitter nytt treningsrom,

de som bor i området også vil benytte seg

I tilknytning til hotellet bygges det også en

egen skistall og sykler til gratis utlån. I nær-

av den, avslutter Erik og ønsker alle hjertelig

ny romfløy med 56 rom som vil stå ferdig

miljøet er det flere gode turmuligheter, enten

velkommen til et hyggelig opphold ved nyop-

i desember 2020. Med den nye fløyen vil

du ønsker å ta en rolig ettermiddagstur eller

pussede Scandic Victoria Lillehammer!

hotellet ha en totalkapasitet på 161 værelser

en joggetur i skogen eller opp til trappene i

med omtrent 450 senger. Her finner du rom

hoppbakken.

i ulike størrelser og til ulike anledninger, enten du er på tur med kjæresten, gode

Gode matopplevelser

venner, familien eller idrettslaget. I tillegg

Scandic-kjeden er viden kjent for sin gode

har Scandic Victoria Lillehammer flere rom

frokost. En frokost de på landsbasis har

som er tilrettelagt for funksjonshemmede,

vunnet flere priser for.

også med rullestol.

– Vi har store ambisjoner når det gjelder

FAKTA

Scandic Victoria Lillehammer

• Adresse: Nymosvingen 3, Lillehammer • Tlf: 61 27 17 00 • Epost: victorialillehammer@scandichotels.com • Web: scandichotels.no • Facebook: facebook.com/victorialillehammer

Nº1 2020

97


Foto: iStock.com

[skalleskjul]

For noen er det bare en caps, for andre er det et skalkeskjul – eller rett og slett skalleskjul. Er du blant de som ikke er fortrolig med å ha måne eller høye viker i ung alder, kan våre spesialutdannede frisører tilby varige løsninger hvor ekte hår integreres i ditt eget. Du får sveisen du ønsker og viktigst av alt; du kan trene, stupe, dusje… Rett og slett leve som du vil! Gjør som stadig flere capsbrukere: sjekk apollohair.no


Sentralt i Oslo

Aleris Sykeshus og Røntgen Frogner Norges største private sykehus Direkte til spesialist. Ingen ventetid. Uten henvisning.

Aleris.no

Ansvarlig lege: Johan Edvard Tellum


Interiør & design

Solskjerming

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol & Mona Gullstein

SOLSKJERMING MED PLAST FRA HAVET De fleste ønsker nok å leve mer miljøbevisst. Velger du solskjerming fra Norsol kan du ha god samvittighet. All produksjon skjer nemlig på Nordmøre under strenge miljøkrav. Med riktig solskjerming får dessuten hjemmet ditt bedre inneklima, lavere strømutgifter og mindre slitasje fra solstråler på gulv og møbler. Nå har Norsol i tillegg lansert en ny screen-kolleksjon laget av resirkulert plast fra havet. Bra for miljøet og bra for deg! Med over 30 års erfaring med solskjerming

fjorder og fjell på Nordmøre, så er de også

nen slik at hele prosessen blir så miljøvenn-

for norske forhold er det få som kan matche

velegnet for Stavanger, Bergen, Trondheim

lig som mulig.

Norsols ekspertise på området. Familiebe-

og Oslo, sier markedssjef Krister Nekstad.

– Blant annet har vi nesten fjernet plast i emballasjen og siden fabrikken ligger

driften ble etablert i 1983 som en videreføring av de berømte Høyang-markisene. Det

Tar miljøansvar

på Nordmøre i Norge er det kort vei til

var opprinnelig en ren markisefabrikk, men

Kanskje er det nettopp beliggenheten i na-

kundene. Transporten foregår i tillegg med

med årene har Norsol utvidet produktut-

turskjønne Tingvoll som har ført til at Norsol

godstog på de lengste strekningene som

valget. I dag tilbyr de alt du trenger av både

i mange år har hatt en bevisst miljøprofil.

gir lave CO2-utslipp. Fabrikken driftes

inn- og utvendig solskjerming som markiser,

Allerede i 2002 ble Norsol godkjent som

dessuten gjennom et bergvarmeanlegg

zipscreens, persienner ute og inne, levegger,

miljøfyrtårn som den første bedriften både i

i kombinasjon med optimal utendørs

plissegardiner, lamellgardiner, rullegardiner

sin bransje og på Nordmøre.

solskjerming. Dette gir et stabilt inneklima

og myggnetting. Fremdeles blir alt skredder-

– Tingvoll er jo en kommune med mye

sommer som vinter, samtidig som vi har

sydd på fabrikken på Tingvoll på Nordmøre.

vakker og ren luft. Den er en økokommune

minimert bruken av strøm. Det er viktig for

– Norsol har levert smarte løsninger i 35

og her er Norsol en hjørnesteinsbedrift.

oss at vi selv etterlever det vi råder våre

år spesielt tilpasset norske forhold. Enten

Disse omgivelsene har gjort at vi har blitt

kunder til.

det er sol-, vind- eller regnskjerming så har

ekstra bevisste på samfunnsansvaret vi

alle våre produkter kvalitet tvers gjennom

har både globalt og lokalt. Det er viktig for

og tåler alt av vær og vind. Våre produkter

oss at det som sendes ut fra fabrikken skal

Havbris – rullegardiner laget av plast fra havet

blir jo laget på Tingvoll som er et av de

være noe folk kan henge opp i vinduene

Nå har Norsol i tillegg lansert en helt ny

mest værutsatte stedene i landet. Dette

sine med god samvittighet.

kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget

kommer tydelig til uttrykk i produktene

Krister forteller at helt siden 2002 har

av resirkulert plast fra havet.

våre. Når de tåler vær og vind godt blant

Norsol jobbet for å optimalisere produksjo-

– Vår oppfordring er å la fisken leve og

Resirkulert havplast blir til flotte tekstiler. Plastforurensning har en direkte og dødelig effekt på dyrelivet. 50% av tekstilet er laget av resirkulert materiale. 1,16 kg pr hus. Gjennomsnittlig hus med 5 vinduer (gjennomsnitt á 1,86 km2): 125 gr resirkulert tekstil pr km2 = 1,16 kg pr hus. 580 kg 1,16 kg x 500 hus = 580 kg gjennvunnet plast fra havet

100

Nº1 2020


Solskjerming

Interiør & design

Hos Norsol blir fremdeles alt skreddersydd på fabrikken på Tingvoll på Nordmøre

heller henge plasten i vinduet, sier Krister

levetid enn de største rabattene. Helt siden

og utsikt. Vi anbefaler at man heller velger

med et smil.

begynnelsen har kvaliteten stått i fokus hos

klart glass istedenfor mørkere og dyrere

– Prosessene vi har lagt ned i denne

Norsol. Blant annet har tester vist at marki-

glass som gjør at det alltid ser ut som en

kolleksjonen er noe vi har jobbet med i

searmene på vår utvendige markise Norlet

trist gråværsdag og heller kombinerer det

mange år. De valgene du gjør nå er viktig

holder stand i over 60 000 sykluser, mens

med innvendig og utvendig solskjerming.

for fremtidige generasjoner og når du

en del markiser på markedet har vist seg

Da får du maks dagslys når du ønsker det

velger Norsol skal du vite at du har gjort et

å bare tåle mellom 5000 og 8000 sykluser.

og samtidig god skjerming mot solen når

godt valg, både for deg og din familie og for

Det er mer enn 10 ganger lengre varighet

det er ønskelig.

klimaet. Til en rullegardin til et vindu på to

det. Og kvalitet foran kvantitet er nå noe

Alle Norsols produkter blir spesialtilpas-

kvadratmeter bruker vi ca. 250 gram gjen-

norske forbrukere er svært bevisste på;

set på fabrikken til hvert enkelt vindu og

vunnet plast fra havet. Med fire vinduer er

produktene skal gjerne være evigvarende

etter kundenes ønsker. Ta kontakt med din

man allerede oppe i en kilo og hvis 500 hus

fremfor bruk og kast.

lokale konsulent så får du hjelp til å finne

gjør det samme så har vi gjenvunnet 500

solskjerming som passer perfekt til akkurat

kg plast fra havet. Vi merker økt etterspør-

Norsol for fire årstider

sel etter dette produktet blant annet fra

Krister forteller at de siste årene har stadig

arkitekter som designer grønne bygg. De

flere fått øynene opp for at solskjerming har

ønsker å gjøre gode materialvalg og setter

en funksjon gjennom hele året og ikke bare

pris på at de nå har muligheten til å gjøre et

om sommeren.

godt valg også når det gjelder gardiner.

– Doble plisségardiner er for eksempel

Både for lommeboken og miljøet lønner

isolerende og veldig effektive i å hindre

det seg ofte å satse på kvalitet fremfor «det

varmetap om vinteren. Den mest miljøvenn-

gode tilbudet» som raskt går i stykker og må

lige energien/kilowatt er den man slipper

skiftes igjen om noen år.

å bruke. Det største varmetapet skjer jo

– Vi ser at stadig flere gjør bevisste valg når

gjennom vindusflatene, samtidig ønsker vi

de handler og fokuserer mer på kvalitet og

store vinduer for å få mest mulig dagslys

dine behov!

FAKTA

Norsol

• Web: www.norsol.no • Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss • Facebook: www.facebook.com/norsol.no • Instagram: www.instagram.com/norsol.no • Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær. • Nå har Norsol lansert en ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet.

Nº1 2020

101


VÅR NYE LASER ACCENT PRIME

Om man sliter med små fettoppsamlinger og trener som fy uten at det hjelper, så er Accent Prime en revolusjonerende teknologi i hudoppstramming, kroppsforming og cellulitt reduksjon Accent Prime benytter kald ultralyd sammen med Radiofrekvente bølger for å stimulerer til sammentrekning av kollagenet i bindevevet, og samtidig stimulere til økt dannelse av kollagen. Effekten av dette er fastere, mer ungdommelig hud med mindre linjer, rynker og mer definert hud. Behandlingen er veldig effektiv for fjerning av underhudsfett og oppstramming av mage.

Vækerøveien 210, Oslo • Tlf. 22 50 95 00 • www.roahud.no


Nyhet fra DUX, Anna Gavl Med et enkelt uttrykk, japansk inspirert design i oljet eik. Ryggen kan fĂĽs i ulike tekstiler og farger.

dux.no

DUXIANA spesialbutikken for DUX senger & møbler Haakon VII gate 2 | Tlf. 22 83 22 12 | www.duxiana.no


Reiser & opplevelser

Eksotiske reisemål er ikke lenger en uoppnåelig drøm

Tekst: Siri Gerrard Foto: Manta Reiser

Eksklusivt og eksotisk – finn din drømmereise! Maldivene, Oman, Mauritius eller Sør-Afrika. Verden blir stadig mindre og eksotiske reisemål er ikke lenger en uoppnåelig drøm. Nettet lokker med tilsynelatende fantastiske

at vi vet hvordan det ser ut i virkeligheten.

Seychellene, Sri Lanka, Oman, Sør-Afrika,

muligheter, men for å sikre at drømmen

Vi garanterer kvalitet og mange av våre

Tanzania og Zanzibar. For å nevne noen.

faktisk går i oppfyllelse er det viktig å legge

hoteller, alle med minimum fire stjerner, er

Et opphold på Maldivene vil friste nær sagt

planleggingen i riktige hender. Det er litt

best i sin klasse, forteller Liv Tandstad hos

enhver. Asurblått hav, kritthvite strender,

som med fjellvettreglene. Lytt til erfarne folk!

Manta Reiser.

bading og dykking. Paradis, ganske enkelt.

– Kunnskap om de ulike destinasjonene er

Og dette paradiset vet de lokale å ta godt

viktig for oss. Alt kan se pent ut på nettet,

Klimabevisst paradis

vare på. De eksotiske øyene er nemlig

men det sier ingenting om støy fra gaten

Manta Reiser har i mange år vært kjent som

kommet svært langt i å håndtere turismen

eller bensinstasjonen på andre siden av

Maldivene-spesialisten, men tilbyr også en

på en klimavennlig måte.

veien. Vi har selv vært på alle stedene slik

rekke andre spennende turer. Til Mauritius,

– Mange av øyene på Maldivene, og også

104

Nº1 2020


Eksotiske reisemål er ikke lenger en uoppnåelig drøm

Reiser & opplevelser

Seychellene, har jobbet for sunn bærekraft

miljøpolitikk.

skreddersy et program som passer nettopp

i lang tid allerede. Kanskje er det fordi

– Vi ønsker at både naturen og menneskene

deg. Få andre land byr på så mange varierte

befolkningen lever så i pakt med naturen?

som jobber der skal ha det godt.

opplevelser. Fra storbyferie i pulserende

De håndterer avfall på en ansvarlig måte,

Cape Town og late dager på sjarmerende

har en egen miljøansatt for å ta vare på

Fra storbyliv til safari

vingårder; til hvite strender og safari. Hele

strender, koraller og hav. Sist, men ikke

IN magasinets journalist har alltid hatt en

tiden bor man i luksuriøse omgivelser

minst, de vet hvordan man lever godt uten

drøm om å reise til Sør-Afrika. Venner som

med høy sikkerhet. Jeg har selv besøkt

plastikk, fortsetter Liv.

har vært der forteller alle om et land så vak-

landet flere ganger og det er en fantastisk

For å komme dit må man riktignok fly.

kert at det nesten tar pusten fra deg.

opplevelse jeg unner alle. Vit også at når

Enkelte forbinder det med en viss skam,

Sør-Afrika er riktignok et sammensatt land,

du bestiller en reise gjennom oss er vi

men det finnes andre måter å redusere

og jeg har intet ønske om å utforske det på

tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet.

CO2-utslippene på. Undertegnede har for

måfå.

Det er godt å vite om noe uventet skulle

eksempel parkert bilen for godt, og tar

– Det høres smart ut. Å reise rundt i Sør-

oppstå mens du er hjemmefra. Vi bryr oss

derfor min årlige flyreise med verdens beste

Afrika krever lokalkunnskap. Du bør vite

om kundene våre og ønsker at en reise fra

samvittighet.

hvor du kan dra og hvor du ikke bør dra. Vi

oss skal skape gode minner for resten av

– Å redusere antall weekend-turer og heller

har håndplukket hotellene og samarbeids-

livet, avslutter Liv.

planlegge én lengre reise er heller ikke

partnerne våre, og når du kommer frem blir

så dumt. Ei heller å velge et klimavennlig

du tatt vare på av lokale guider som sørger

reisemål og hoteller med gode verdier,

for at oppholdet ditt blir nøyaktig det du har

legger Liv til.

drømt om, forteller Liv.

Manta Reiser har også tatt eget ansvar ved

– Sør-Afrika passer perfekt for deg som

å kutte alt samarbeid med hoteller som ikke

setter pris på kultur, historie, natur, vin

har en bærekraftig strategi eller en bevisst

og gourmetmat. Vi hjelper gjerne med å

FAKTA

Manta Reiser

• Web: www.mantareiser.no • Telefon: 67 58 29 50 • Facebook: www.facebook.com/mantareiser • Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet

Nº1 2020

105


Interiør & design

Møbler fra DUX

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Dux

Spennende nyheter fra DUX De fleste kjenner nok til madrassene fra DUX. Men det kanskje ikke alle vet er at den kjente madrassleverandøren også lager møbler. Tar du turen innom DUXIANA i Vika kan du nå oppleve flere spennende og trendy nyheter på møbelfronten! Få ting er så trendy i interiørverdenen ak-

lages av det samme merket.

Vi er så heldige at vi har mange fornøyde

kurat nå som naturmaterialer og 50-tallet.

I DUXIANA butikken i Haakon VII’s gate i Vika

kunder som både kommer tilbake og som

Og det er nettopp dette som er stikkordene

finner du både madrassene, alt du trenger

anbefaler oss videre, forteller butikksjef

for de nye møblene DUX lanserer i år. For

av tilbehør til soverommet og ikke minst

Britt Cartberger. Hun har jobbet med DUX

mange kommer det kanskje som en over-

møbelkolleksjonene. I løpet av de neste

i over 20 år, først i Malmö før hun overtok

raskelse at den kjente madrassleverandøren

månedene vil de dessuten få inn de nye

ansvaret for butikken her i Oslo.

også lager møbler. Helt siden 1926 har

møblene som DUX har lansert.

nemlig DUX laget madrasser basert på

– Vi er en spesialbutikk for madrasser og

50-tallet er tilbake!

gamle håndverkstradisjoner. I dag forbindes

møbler fra DUX og har holdt til her i Vika i

I det siste har interiørtrendene fokusert mye

navnet med kvalitet og komfort verden over

17 år. DUX er en svensk familiebedrift som

på holdbarhet, tidløshet og naturmaterialer.

og du finner blant annet deres madrasser i

i dag drives av 4. generasjon. De har frem-

I tillegg er 50-tallets klassikere i vinden

noen av verdens mest luksuriøse hoteller. I

deles hovedkontor i Malmö og en fabrikk i

som aldri før. I forbindelse med Stockholm

tillegg kan de altså skilte med flere møbel-

Søsdala i Skåne hvor møblene lages. Selve

Design Week tidligere i vår presenterte DUX

kolleksjoner som har blitt klassikere i seg

sengene lages på vår fabrikk i Portugal, og

flere møbelnyheter som passer perfekt inn

selv, uten at alle er klare over at de faktisk

det er fantastisk produkter å jobbe med.

både i dagens trender, samtidig som de vil

106

Nº1 2020


Møbler fra DUX

Interiør & design

I butikken i Vika finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. Blant annet kan de nå friste med en splitter ny gavl som har fått navnet Anna. De får også inn den ikoniske lenestolen Domus i ny drakt. Den kommer i to utførelser, Domus tre i massiv eik og Domus stål i svartlakkert stål.

holde seg aktuelle lenge.

tidligere og den har blitt veldig populær

og skånsom for kroppen. Selv om madras-

Blant annet har DUX nå introdusert den

igjen etter relanseringen. Nå kommer

sen er det aller viktigste så kan omgivelsene

ikoniske lenestolen Domus i ny drakt. Den

den i en ny høyde, 48 cm. I tillegg har DUX

også påvirke søvnkvaliteten. Det er unektelig

kommer i to utførelser, Domus tre i massiv

nå lansert den i tre nye farger. Tidligere

enklere å slappe av i et innbydende soverom

eik og Domus stål i svartlakkert stål.

fikk man den bare i sort og hvitt, men nå

og i butikken i Vika finner du alt du trenger

– Lenestolen ble tegnet av Alf Svensson

kommer den også i truffle, pearl og camel.

for å skape en avslappende oase i ditt eget

på 50-tallet og kommer nå i ny utførelse

Mange er interesserte i disse stolene og

hjem. Blant annet kan de nå friste med en

designet i samarbeid med Norm Arkitekter.

de fungerer like godt rundt et spisebord

splitter ny gavl som har fått navnet Anna.

Begge lenestolene er uten armlener og

som på et kontor. DUX har også hentet frem

– Anna er en tregavl som man får i to

kan fås enten med stoff eller lær. I tillegg

igjen det klassiske bordet Inter som passer

utførelser, enten i naturoljet eik eller sort

har det også kommet et bord og en pall til

godt sammen med Sam. Inter har stativ

beis. I tillegg kan man velge blant alle

serien. Det har blitt en utrolig flott kollek-

i krom og en hvit bordplate med en svart

stoffene i vårt sortiment og komplimentere

sjon som vi tror kommer til å slå veldig an,

underkant. Det kommer i tre størrelser, et

med en sengekappe i samme stoff, avslutter

sier Britt med et smil. Både lenestolene,

rundt og to rektangulære hvorav det ene

Britt og ønsker alle hjertelig velkommen til

bordet og pallen kommer i butikken i Vika

kan forlenges med en plate.

DUXIANA i Vika!

i høst.

Gjennom årene har DUX brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir op-

Klassiker i nye farger og ny høyde

timal liggekomfort. En av hovedårsakene til

En annen av klassikerne til DUX, spise-

den gode liggekomforten er det unike spiral-

stuestolen Sam, ble relansert i 2015. Her i

systemet som de er alene om på markedet.

Norge er det nok mange som forbinder den

Spiralene er sammenlenket fra begynnelse

med restaurant Bagatelle og Britt forteller at

til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet

de stadig har kunder innom som spør etter

for hver for seg. Dette gir et multielastisk

stolene fra Bagatelle.

formbart system hvor spiralene avlaster

– Vi solgte veldig mye av denne stolen

hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn

FAKTA

Duxiana Vika

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla. • Adresse: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO • Web: www.duxiana.no • Facebook: www.facebook.com/DuxianaVika • Instagram: www.instagram.com/DuxianaOslo • Tlf: 22 83 22 12

Nº1 2020

107


Helse & velvære

Figurforming med SmartLipo

Tekst: Mona Gullstein

Fjerner uønsket fett med SmartLipo laser! Det er noen områder på kroppen hvor fettet nærmest er umulig å slanke eller trene vekk, som mage, ridebukselår eller overarmer. Det å ha lår som gnisser mot hverandre kan være både plagsomt og sjenerende. Novelaklinikken er blant de ledende i landet på fettfjerning med SmartLipo og for Anita Pettersen Bergstøl ble behandling med SmartLipo redningen! Innsiden av lårene er et av de områdene på

figurforming og fettfjerning med SmartLipo.

fettet smeltes bort. Behandlingen utføres i

kroppen hvor fettet nærmest er umulig å

Med over 3000 operasjoner bak seg er Dr.

lokalbedøvelse og er svært skånsom.

slanke eller trene vekk, uansett hvor sunt

Grova den som har utført desidert flest

– Etter at de smeltede fettcellene er sugd

man spiser eller mye man trener. Det å ha

behandlinger med SmartLipo i Norge. For

ut så vil ikke kroppen lage nye fettceller

lår som gnisser kan være både smertefullt

Anita Pettersen Bergstøl fra Kristiansand

uansett hvor mye man spiser eller drikker

og sjenerende. Ikke bare sliter det på buk-

ble behandling med nettopp SmartLipo

i årene som kommer. Dermed får man en

sene, mange får også sår hud eller eksem.

redningen.

permanent forandring der fettcellene er

Særlig når man går i kjole eller skjørt på

– Jeg er en veldig aktiv person som både

borte for alltid. I tillegg strammer laseren

varme dager kan svetting føre til smerter.

løper og trener. Innsiden av lårene har vært

opp huden slik at man slipper løs hud, sier

– For noen handler det også om at man rett

et område som jeg har forsøkt å trene bort

Dr. Grova.

og slett finner det sjenerende og ønsker

uten å oppnå de resultatene jeg ønsket.

– I rundt åtte uker etter behandlingen

å gjøre noe med det av rent kosmetiske

Dermed ble SmartLipo løsningen for meg,

får mange dessuten økt fettforbrenning

grunner, for eksempel for å oppnå et «thigh

forteller hun.

i fettdepoter på andre steder på kroppen

gap», sier Dr. Nikolai Paus Grova, ansvarlig

og opplever ytterligere vektnedgang, da

kirurg ved Novelaklinikken.

Skånsom behandling med laser

i kombinasjon med omlegging av usunne

Novelaklinikken har lang erfaring med

SmartLipo er fettfjerning med laser hvor

vaner. Vi ser at SmartLipo ofte fungerer

Over: Ønsker man «J-Lo stussen» gjør Novelaklinikken en SmartLipo fettfjerning på overgangen mellom rumpe og lår. Til høyre: Mange kvinner som har tatt keisersnitt har fått en skjemmende «pølse» over dette. SmartLipo fettfjerning her og problemet er løst! Til venstre: Innsiden av lårene er et av de områdene på kroppen hvor fettet nærmest er umulig å slanke eller trene vekk, uansett hvor sunt man spiser eller mye man trener. Dette kan også behandles med SmartLipo.

108

Nº1 2020


Figurforming med SmartLipo

Helse & velvære

som en kickstart på en omlegging og det er

var jeg på jobb igjen uten store plager og

ner på pasientlistene ofte med arr etter kei-

enklere å holde motivasjonen oppe når man

etter bare fire dager begynte jeg å trene

sersnitt og et heng av magefettet over dette.

ser at det går den rette veien og forandrin-

igjen. Jeg ble rådet av Dr. Grova til å bruke

– Med SmartLipo løsner vi arret og fjerner

gene kommer.

kompresjonsstrømpebukser i to uker etter

henget. I tillegg er det et stadig økende

Det er svært få bivirkninger knyttet til inn-

selve behandlingen for å dempe hevelser.

antall menn som ønsker behandlinger med

grepet med SmartLipo og de fleste er tilbake

Nå føler jeg meg fin i jeans igjen og føler

SmartLipo og da er det særlig dobbelthake

på jobb dagen etter en behandling. Novela-

meg som meg selv!

eller mannebryst de ønsker hjelp til å bli kvitt. Behandling med SmartLipo gir svært

klinikken legger vekt på å informere godt om inngrepet i forkant og har gode rutiner

Økende antall menn

gode resultater på begge disse områdene,

dersom komplikasjoner mot formodning

Novelaklinikken kan også vise til stor

helt uten bruk av skalpell.

skulle oppstå.

suksess med SmartLipo på andre områder

Hos Novelaklinikken er du alltid velkommen

– Før selve behandlingen fikk jeg nøye

på kroppen.

til en gratis og uforpliktende konsultasjon

forklart hvordan inngrepet skulle foregå og

– Kvinner i og rundt overgangsalderen kan

hvor du sammen med legen finner de beste

hva jeg kunne forvente. Selve behandlingen

miste opp til 25% av forbrenningen og får

løsningene for deg og dine behov!

gikk raskt og helt smertefritt. Etter å ha

dermed ufortjent en kropp som ikke lenger

fått lokalbedøvelsen merket jeg ingenting

samarbeider med trenings- og diettregi-

til hverken smeltingen eller fjerningen av

mene. De får lett uønskede fettområder,

det smeltede fettet. Så var fettet borte for

som en «pølse» rundt magen, midje

alltid. Det var herlig! Det eneste negative

som forsvinner, ridebukselår og såkalte

med SmartLipo er at jeg ikke gjorde det før,

grevinneslør på overarmene. Alt dette kan

sier Anita med et smil.

vi rette opp og fjerne en gang for alle, sier

– Også tiden etter behandlingen gikk

Dr. Grova.

overraskende smertefritt. Dagen etter

Novelaklinikken har også en del yngre kvin-

FAKTA

Novelaklinikken

• «Nova» betyr ny. Novelaklinikken tilbyr det siste nye innen medisinske og kosmetiske behandlinger, nytt speilbilde, ny og bedre hverdag. • Klinikker: Skøyen, Hasle, Elverum, Tønsberg, Kongsberg, Kristiansand, Trondheim og Drammen • Webside: www.novelaklinikken.no • Facebook: www.facebook.com/SkinMedicalClinic • Instagram: www.instagram.com/novelaklinikken

Nº1 2020

109


stand up norge presenterer

PREMIERE 05. MARS 2020 LATTER, AKER BRYGGE

BILLETT- OG BORDBESTILLING: TLF. 23 11 88 00 / WWW.LATTER.NO HOTELLPAKKER: 06154 / WWW.SHOWPAKKER.NO SEEFOOD PRESENTERER

S I N G E L I PA R T E R A P I

on the beach

Stand Up Norge Presenterer

STA N D U P N O R G E P R E S E N T E R E R

HALVOR

JOHANSSON TA DEG SAMMEN!

Premiere på Latter 10. oktober 2019 Billetter: Latter.no / ticketmaster.no / 23 11 88 00


LA OSS BLI DIN NYE BENKEPLATELEVERANDØR, KONTAKT OSS! GRANITT • MARMOR • KOMPOSITT • DEKTON • SKIFER GOD SERVICE! • KONKURRANSEDYKTIGE PRISER! • RASK LEVERING! Naturstein Montering AS Åsaveien 91, 3531 Sundvollen anja@nsm.as • T: 32 16 16 60 www.nsm.as


Frogner unikt & spennende

Tekst:Siri Gerrard | Foto: Stein Olav Kåsa

Med plass til alle Norge kan skryte av et hederlig offentlig helsevesen. Likevel opplever mange lang ventetid for å få utført både medisinske undersøkelser og eventuell kirurgi. Heldigvis finnes det alternativer. Svært gode, til og med. Et sykehus hvor man får time på dagen, hvor

og leger, andre dekker oppholdet via private

kvaliteten og servicen er høy og hvor man i

helseforsikringer og stadig flere betaler

Aleris Frogner er et fullverdig sykehus

større grad kan bestemme selv. Velkommen til

selv. Årsakene til at pasientene velger oss

– Her har vi hele bredden av helsetjenester!

Aleris Frogner!

er mange. Mest tror jeg det handler om å ha

Vi har et komplett medisinsk senter, og du

frihet til å kunne ta egne valg og å prioritere

kan få time direkte hos spesialister innen

Frihet og egne valg

egen helse. Det kan være kostbart å være

ortopedi, urologi, mage- og tarm, øre-nese-

– Kall oss gjerne et supplement til det offent-

sykemeldt. Også for samfunnet. Flere mener

hals med mer. I tillegg har vi Norges ledende

lige helsevesenet. Vi har alle typer pasienter

et opphold her er verdt prisen i forhold til

kreftsenter og en velutviklet øyeavdeling på

her, i alle aldre og fra alle yrkesgrupper.

det å stå i kø, forteller Johan Edvard Tellum,

Aleris Frogner. Ved sistnevnte utføres det

Enkelte er henvist fra kommunale sykehus

spesialist i allmennmedisin.

fra i år også synskorrigerende operasjoner.

112

Nº1 2020


Frogner unikt & spennende

Vi tilbyr også kosmetiske inngrep. Kundene

– Hyggelige omgivelser har vist seg å ha en

tilsier at det ærverdige bygget er over hundre

her er vanlige folk som ønsker fikse på noe

positiv effekt også på helsen. Du blir ganske

år gammelt. Alt utstyr, fra senger til ventila-

som plager dem. For dem handler det om

enkelt fortere frisk, sier Tellum.

sjon, er topp moderne.

livskvalitet, og de er opptatt av et naturlig

Også den «gamle» delen av sykehuset er

– Tilbudet er generelt bedret. Både når det

resultat. Det kan være alt fra brystoperasjo-

pusset opp. Innvendig er det ingenting som

gjelder det medisinske, og fasilitetene rundt.

ner og fettfjerning til avansert ansiktskirurgi

I motsetning til mange offentlige legekontor

og store hudkorreksjoner, fortsetter Tellum.

har vi god tid til hver enkelt pasient. Spesialister vegg i vegg sørger dessuten for at vi

Ny og moderne fløy

slipper å sende pasientene videre over hele

Denne vinteren har Aleris Frogner åpnet en

byen. Muligheten for å jobbe tverrfaglig er

helt ny fløy. Der finner man både en høytekno-

også til stede. Vi opererer ikke med lister,

logisk operasjonsavdeling og egen sengepost.

og du trenger heller ingen henvisning for å

Til sammen dekker sykehuset hele 2800

bestille time. Hos oss er det plass til alle,

kvadratmeter – midt på Frogner.

avslutter Tellum.

Undertegnede får en omvisning de stedene det er forsvarlig at jeg beveger meg, og jeg blir dypt imponert. Å kalle et sykehuset lyst og lekkert kan nesten virke litt i meste laget, men det er det faktisk. Rommene på sengeposten er svale og luftige; alle med eget bad. Også fellesarealene har et innbydende uttrykk.

FAKTA

Aleris

• Aleris er Norges største private helseforetak med et landsdekkende tilbud av sykehus- og røntgentjenester • Webside: Aleris.no • Avdelinger: www.aleris.no/her-finner-du-oss • Facebook: facebook.com/alerishelse/

Nº1 2020

113


Portrett

Rasmus Wold

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Stand Up Norge

FOTBALL, STAND UP & ANNEN LYKKE

– møt Rasmus Wold! Livet som Manchester United-supporter er vondt og vanskelig for tiden. Det butter! For å si det mildt! Bedre blir det ikke med tanke på at erkerival Liverpool allerede har sikret gullet. Og, som om ikke det var nok, er jeg på vei for å møte Rasmus Wold, komiker, sportsidiot og en av Norges mest profilerte Liverpool-fans. Det er ikke til å holde ut! Rasmus smiler selvsagt fra øre til øre.

Siden var han instruktør for Nissen-revyen

på scenen – igjen og igjen! Mottakelsen

– Jeg klarer ikke la være. For noen år siden

to år på rad.

på Josefines Vertshus – som er stedet for

våget jeg ikke engang tenke tanken på at

– Vi var en kompisgjeng som drev på. Neste

unge håpefulle komikere – var god, men jeg

laget mitt skulle ta gull. Liverpool er virke-

mål var en studieplass på Westerdals, hvor

klarte jo ikke å leve av det. På dagtid jobbet

lig i dytten. Rart hvor mye som kan endre

alle kom inn bortsett fra meg.

jeg derfor som tennistrener. Det var ganske

seg på så kort tid.

(«Alle» er forøvrig kvartetten nå kjent som

slitsomt innimellom.

Ja visst, ja visst. lig, tenker jeg i mitt

En ekte sportsidiot

stille sinn. Og vi

Rasmus Wold tok

lar fotballen ligge

tiden til hjelp. Han

et øyeblikk. Tross

arbeidet sakte men

sin unge alder

sikkert, og for fem

er Rasmus Wold

år siden begynte

allerede et etablert

det for alvor å

navn innen norsk

løsne.

stand up.

– Da ble jeg tilbudt

– Jeg har jo brukt

kontrakt med

litt tid på det da,

Stand Up Norge,

forteller han.

og endelig fikk jeg

Det kan det sanne-

Drømmen ble vekket da han første gang så

«Hvite gutter»).

muligheten til å være komiker på heltid. Det

sin eldre bror på scenen under en skolerevy.

– Da måtte jeg gjøre noe annet. Stand up

var en milepæl.

– Jeg elsket det, og bestemte meg der og da

fristet, men det er jo ikke akkurat et fag

Under Lattergalla i 2016 delte han scene

for at dette var noe jeg også ville drive med.

det er noen skole for, så jeg måtte finne

sammen med blant andre Otto Jespersen,

Det gjorde Rasmus. Først som elev ved

min egen måte å gjøre det på. Jeg tok noen

Hans Morten Hansen og Jon Niklas Rønning.

Persbråten, så på Ringerike Folkehøyskole.

kurs, og ikke minst måtte jeg prøve meg

To år senere var Rasmus en del av Julelatter

114

Nº1 2020


Rasmus Wold

Portrett

Nยบ1 2020

115


Portrett

Rasmus Wold

sammen med Nicolay Ramm og Jørgen Ep, som ble en av tidenes største publikumssuksesser på Klubbscenen. Man kan høre ham i podcasten «Topp 3 med Mads & Rasmus» og som Liverpool-fan dukker han stadig opp i ulike sportsprogrammer. I tillegg har Rasmus masse erfaring fra TV, i «Helt perfekt» med Thomas Gjertsen, «Latter Live» på NRK og senest som medprogramleder i «Ramm, ferdig, gå!». Nå er han også klar med sitt første soloshow. – Fra første øyeblikk var jeg bevisst på at showet måtte ha et tema. Og jeg var heller aldri i tvil om at det temaet måtte bli sport. Med unntak av personer er det min største kjærlighet. Jeg har en far som sannsynligvis er en enda større sportsidiot enn meg, og jeg husker for eksempel at vi satt på gratishaugen i tjukk tåke og måtte gjette oss til hvor langt gutta hoppet. Det var helt absurd. Siden har vi sett på nær sagt alt. Utenom kjæreste og jobb er det sportsinteressen som styrer livet mitt, og da særlig kampprogrammet til Liverpool. Jeg ser så mange kamper som jeg kan live. Champions League! Premier League! Alt! Husker du Michael Owen, forresten? Han var min første store helt. Han har bursdag

Rasmus Wold er en ung komiker som allerede er godt etablert i standupmiljøet. Han er for tiden aktuell med showet Sportsidiot på Latter ved Aker Brygge.

14. desember og da feirer familien og jeg med Napoleonskake – hvert år.

mentator en beskyttet tittel? Hvorfor blir

– Jeg var alltid klassens klovn og har nok

At den samme Michael Owen senere sig-

sjakk omtalt som sport? Hvordan er det å

hatt et visst oppmerksomhetsbehov. Men i

nerte for Manchester United snakker vi ikke

leve sammen med en sportsidiot? Og hva er

takt med at karrieren har skutt fart, har jeg

så mye om. Isteden svitsjer vi over på andre

viktigst av fotball og kjæreste?

roet ned litt på hjemmeplan. Tar nok ikke

sportsrelaterte tema og personer – som

– Er du spent?

like mye plass som før. Samtidig håper jeg

Vebjørn Rodal.

– Å ja! Jeg er vant til å ha maks 25 minutter

jo at jeg ikke har blitt helt døll, heller.

– Tok gull på 800 meter i 1996 på 1.42, 58!

til rådighet, men nå skal jeg prate i over en

– Lykke til med showet! sier jeg før Rasmus

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg husker sånt?

time. Det krever dynamikk, og et litt mer

må løpe videre.

All slik unyttig informasjon tar jo plass

helhetlig opplegg. Uten Vemund Vik på regi

– Takk, sier han, og selv lykke til! Med

i hjernen min, og jeg skulle jo gjerne ha

og Torjus Tveiten (han som tar opp fag på

jakten Champions League-plass, altså!

husket noe annet. Sikkert faren min sin feil

Bjørknes i «Hvite gutter») til å hjelpe meg

Greit! Greit! Vi slo i alle fall Chelsea i forrige

det også. Han har god greie på jugoslaviske

med tekstene hadde ikke dette gått. Jeg

kamp. Det er da noe. Jeg husker da Arsenal

spydkastere fra 70-tallet, for eksempel.

fikk litt tettere deadline enn opprinnelig

var Manchester Uniteds store konkurrent.

planlagt, så det har vært mye jobbing. Men,

Da de sist vant Premier League var Marcus

På egne ben.

så er det jo sånn at som komiker er man på

Rashford 6 år gammel. Da Liverpool sist vant

Som tidligere norgesmester i tennis kan

jobb hele tiden. Man må observere. De mest

var faren hans 10.

Rasmus Wold neppe beskrives som en

uventede situasjoner kan resultere i en ny

klassisk «sofagris», men det er en vesentlig

tekst. Og nytt materiale må man ha! Å dra

forskjell på utøver kontra betrakter. For når

samme vits år etter år ville være helt krise.

han ser på sport, gjør Rasmus det aller helst

Det gjør han nok ikke. Og dette med å ta

fra sofaen. Og det er i denne sfæren vi finner

tak i dagligdagse observasjonsmomenter

kjernen i Rasmus sitt kommende show.

er Rasmus kjent for å være god til. Politisk

– Det er jo så mye en sportsidiot går og

ukorrekt er han heller ikke redd for å være.

grubler på. Hvor mange fotballkamper er

Ikke minst er han morsom.

det greit å se på en helg? Er ekspertkom-

– Ler folk mye av deg privat også?

116

Nº1 2020

FAKTA

Rasmus Wold

• Aktuell med: Showet «Sportsidiot» som spilles på Latter frem til 16. mai på Klubbcenen.* • Billetter: latter.no • Spilletid ca 75 minutter • Aldersgrense 20 år. Ungdommer under 20 år er hjertelig velkommen i følge med en forelder. 18-årsgrense på onsdager.

* Coronaviruset medfører at Latter holder stengt på ubestemt tid.


Helse & velvære

Hjelp mot hårtap

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Apollo Hårsenter & Werner Anderson

Denne kunden hos Apollo Hårsenter har valgt hårdel. Med hårdel kan du få klippet og stylet håret akkurat slik du ønsker. Hårdelen integreres i ditt naturlige hår ved hjelp av ulike festemetoder (Foto: Werner Anderson).

Det finnes håp ved hårtap Mange unge menn synes det er vanskelig å søke om hjelp ved hårtap. Det vil hårspesialistene hos Apollo Hårsenter gjøre noe med. Å miste håret kan for mange gå ut over

hårerstatninger til kvinner, menn, barn og

tapet er midlertidig eller permanent. Apollo

livskvalitet og selvfølelse. Man unngår

ungdom som opplever hårtap, og hjelper

Hårsenter tilbyr alt fra hårdeler og parykk til

situasjoner der hårtapet vil synes, eller man

deg med å finne akkurat den løsningen og

trikologi, som er en behandling av hodebun-

gjør ulike ting for å skjule hårtapet, slik som

behandlingen som passer deg, enten hår-

nen, og kosmetiske produkter.

å gå med caps. Å miste håret i ung alder kan være ekstra vanskelig. – Det går jo på psyken. Dette er noe vi ser daglig, og særlig hos unge menn, sier Lise Østlund ved Apollo Hårsenter.

Hårtap kan ramme alle Sykdom, stress, perioder med lite søvn, arvelige egenskaper eller naturlig håravfall. Årsaken til at man mister håret kan være så mangt. Apollo Hårsenter tilbyr ulike typer

118

Nº1 2020

FAKTA

Ditt lokale Apollo Hårsenter

• Apollo Hårsenter er en landsdekkende kjede bestående av fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen hårtap og hodebunnsproblemer. • Kjeden består av 21 avdelinger, hvorav 19 er i Norge og 2 i Stockholm. • Adresse Oslo: Akersgata 45, 0158 Oslo. Inngang fra Grensen • Telefon: 22 83 00 13 • E-post: oslo@apollohair.no • Webside: www.apollohair.no/kontakt/oslo • Facebook: www.facebook.com/apollooslo

Naturlig look – Jeg tror nok det fortsatt sitter langt inne hos unge menn, dette med å kjenne på at man er litt forfengelig. Men det handler mest om hvordan man opplever hårtapet selv, det har hjulpet mange å løse utfordringen med en hårerstatning, sier Lise Østlund Hun forteller om mange kunder som sier de har fått et helt nytt liv etter at de begynte med hårerstatning, og understreker at hå-


Hjelp mot hårtap

Helse & velvære

Noen sverger til capsen, men desto mer utfordrende blir dagene da man ikke kan ha den på. Andre bruker utallige timer på å skjule hårtapet med riktig styling. Problemet er bare at noe så enkelt som et vindkast kan ødelegge dagen. (Foto: Werner Anderson).

rerstatningene deres gir et naturlig resultat.

lages hos Apollo Hårsenter er laget av norsk

hjemme hvis man vil. Alle kan donere hår,

Tupeenes tid er definitivt forbi. Nå er det

donorhår. Mange har lyst til å hjelpe de med

så lenge håret er friskt og fint og minimum

hårdeler som gjelder.

hårtap og sender oss flott ubehandlet hår.

25 centimeter langt, sier Lise.

– Det er hårdeler det går mest av, sier Lise

Kjenner du noen som ønsker å donere kan

En hårdel spesiallages til deg,

Føler seg yngre

der tykkelse, farge og kvalitet er

Hårspesialistene hos Apollo

valgt ut for å passe ditt naturlige

Hårsenter i Oslo har alle

hår best mulig. Ved hjelp av ulike

bakgrunn fra frisøryrket og lang

festemetoder integreres hårdelen

erfaring som spesialister innenfor

med ditt eget hår. En hårdel kan

løsninger for de med hårtap.

lages i alle fasonger og stør-

I tillegg gjennomfører de kurs

relser, du kan få en hårdel som

to ganger i året for å holde seg

matcher ditt naturlige hår, du

oppdatert i faget. Å hjelpe folk til

kan velge en annen fargenyanse,

å få et bedre liv med mer hår på

legge inn stripeeffekter eller jus-

hodet er en givende jobb, synes

tere gråprosenten. Mulighetene

de. Kundene ser resultatet med

er mange.

en gang, og mange forteller at de

– Det er jo en frisyre vi lager.

føler seg litt yngre etter at de fikk

Kundene sitter ofte hjemme og googler fri-

man finne informasjon på www.hårdonor.no.

hårerstatningen.

syrer, og kommer hit med bilder av frisyrer

– Til enn parykk trengs det 350 gram hår.

– Vi blir jo godt kjent med kundene, og dette

de liker, sier Lise Østlund

Dette krever ofte tre donorer med langt

med hår betyr nok mer enn man tror, sier

hår. Det er også stor etterspørsel fra unge

Lise Østlund

Donert hår hjelper mange

jenter etter langt hår. Man kan donere hår

Et stort antall hårdeler og parykkene som

hos frisør eller man kan klippe seg selv

Nº1 2020

119


Når sol - eller du vil grille ute når det regner; Markiser skreddersydd fra Norsol Enten du trenger en markise som sørger for le over uteplassen, eller skjerming mot solen på soveromsvinduet, kan riktig solskjerming gi deg et bedre og mer behagelig liv. Velger du Norsol kommer en av våre rådgivere hjem til deg med hele vårt sortiment og gir stiltips og praktiske råd om solskjerming.

Bestill gratis befaring på www.norsol.no eller ring telefon 411 10 100.


Kultur & underholdning

Spennende påske

ÅRETS PÅSKEKRIM DET KAN FORT ENDE MED AT VI TILBRIN-

livet begynner å rakne.

(Kaya Scodelario). Han blir påvirket av de

GER MER TID INNE ENN VANLIG DENNE

Hvorfor døde Jessie Davies (Madeleine

mørke kreftene. Hvor langt er Mark egentlig

PÅSKEN, SÅ HVA KAN VI SE AV PÅSKEKRIM

Bowyer)? Hvorfor står Marks på navnelis-

villig til å gå for å redde seg selv?

I ÅR? ÅRETS PÅSKEKRIM ER «AGATHA

ten i skoen hennes? Og hvem er de andre

Serien hadde premiere på BBC tidligere i år,

CHRISTIES: DEN FJERDE RYTTER», EN

navnene på listen?

og serien er blant de fem mest sette drama-

KLASSISK KRIM SOM HANDLER OM MARK

Mark får hjelp av etterforsker Lejeunne (Sean

seriene på kanalen det siste året.

EASTERBROOK, HVIS NAVN DUKKER OPP

Pertwee) for å forsøke å finne ut hvorfor hans

The Guardian gir serien 4 av 5 stjerner, og

PÅ EN MYSTISK LISTE FUNNET I SKOEN

navn er på listen, og hva det betyr. Sporene

skriver «Sarah Phelps´ siste Agatha Christie

TIL EN DØD KVINNE. ETTERHVERT SOM

fører ham tilbake til den idylliske landsbyen

krimserie skildrer mystiske ting på en

DE ØVRIGE PERSONENE PÅ LISTEN DØR,

Much Deeping, stedet Delphine besøkte

morderisk god måte» og Radio Times skriver

BEGYNNER MARKS TILSYNELATENDE PER-

dagen før hun døde. Much Deeping er en

«The Pale Horse fyller og blir ganske altopp-

FEKTE LIV Å RAKNE. «AGATHA CHRISTIE:

landsby med gamle tradisjoner, makabre

slukende, med en utsøkt rollebesetning».

DEN FJERDE RYTTER» BESTÅR AV TRE EPI-

ritualer og overbevisninger holdes i hevd.

SODER OG FÅR PREMIERE SKJÆRTORSDAG

Et sted for hekseri og forbannelser. Mark

«Agatha Christie: Den fjerde rytter» vises:

9. APRIL KL. 21.40 PÅ TV 2 OG TV 2 SUMO.

tar avstand fra at trolldom har noe med

• Episode 1: skjærtorsdag 9. april kl. 21.40

dødsfallene å gjøre, og etter hvert som flere

• Episode 2: langfredag 10. april kl. 21.40

Det er tid for påskekrim og «Agatha Christie:

personer som er navngitt på listen blir funnet

• Episode 3: påskeaften 11. april kl. 21.40

Den fjerde rytter». Året er 1961 og vi befinner

døde, begynner han å frykte for sitt eget liv.

oss i London. Mark Easterbrook (Rufus

Og situasjonen blir ikke bedre når etterfor-

Flere krimserier

Sewell) lever et tilsynelatende perfekt liv. Han

sker Lejeunne retter mistanken mot ham.

Vi får også gjensyn med flere krimserier

har alt en mann kan drømme om. Han er rik

Mark er fast bestemt på å finne en rasjo-

på TV 2 påskeuken: «Agatha Christie: Døde

og populær, gift med en nydelig kone og har

nell forklaring. Fortid og nåtid blandes når

spor» som vises mandag 6. og tirsdag 7. april

et perfekt hjem. Men under overflaten bærer

hans undersøkelser avdekker bånd mellom

og «Agatha Christie: Mord etter alfabetet»

han på en tung sorg etter tapet av sin første

Delphine og heksetrioen (Shella Atim, Kathy

som vises onsdag 8. og skjærtorsdag 9. april,

kone Delphine (Georgina Campbell). Men

Kiera Clarke og Rita Tushingham) fra Much

samt filmen «Sherlock Holmes: A Game of

så blir Marks navn oppdaget på navnelisten

Deeping, noe som skaper utfordringer i

Shadows» 1. påskedag 12. april.

i den døde kvinnen Jesseie Davies´ sko, og

forholdet til hans nåværende kone Hermina

122

Nº1 2020


Utfør laserbehandlinger og medisinsk hudpleie hos en av bransjens tyngste kompetanser Siri Rød Holmboe

VELG MELLOM MANGE BEHANDLINGER Medisinsk injeksjonsbehandling • mesoterapi • laserbehandling av: hår, rynker, arr, strekkmerker, slapp hud, pigmentflekker, sprengte blodkar og tatoveringsfjerning • medisinsk hudpleie • hudanalyse med Visia • Kjemiske peelinger • Permanent makeup • hudpleie og makeup • Negledesign • Vippe extension • Vippeløft • Yumi feet pedicure Vi tilbyr også konsultasjon i plastikkirurgi for ansikt. Vi holder til i Slependveien 48. Ring oss på telefon 94 13 35 53.


Fornebu S |Plan 2 |483 35 170

Profile for IN magasinet

IN Bærum 01-2020  

Vårutgaven 2020 av IN magasinet for Bærum.

IN Bærum 01-2020  

Vårutgaven 2020 av IN magasinet for Bærum.

Profile for inmag
Advertisement