{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

JULEROSER FRA Herborg Kråkevik Jul på Bærums Verk

Indisk på Haslum

KJEMPEGODE KRANSEKAKER

MOTESERIE: Klar for fest ÅRETS STORE GAVETIPSGUIDE

En smak av Italia

inmagasinet.no

Bærum • N°4 2019


Hvor viktig er miljø for deg? Med kjøkken basert på hurtigvoksende biomateriell bruker vi 37 % mindre tre i vår produksjon, uten at det går på bekostning av kvalitet og design. Vi setter dermed en ny bransjestandard på miljøvennlige kjøkken. Les mer på rotpunkt.no

Rotpunkt Skøyen Karenslyst Allé 36 Tlf: 22 83 38 80

Rotpunkt Alnabru Verkseier Furulundsvei 4 Tlf: 22 83 38 80

GJØR

DIT BÆR T KJØKK EKRA E FTIG N


LEDENDE INNEN ANSIKTSKIRURGI , BRYSTKIRURGI OG BUKPLASTIKK

Vår erfaring – din trygghet.

Bestill konsultasjon på: 67 53 00 00 eller post@baerumplastikkirurgi.no


ANY CITY. â„¢ OXYGEN JACKET ANY CONDITIONS. EXTR A LIGHT

UBR.NO

ULTR A WARM

PERFECT TR AVEL

TAILORED FIT


ANY CITY. ANY CONDITIONS. OXYGEN ™ JACKET

EXTR A

UBR.NO LIGHT

ULTR A WARM

PERFECT TR AVEL

TAILORED FIT

HERRE | TLF: 22 83 07 40 Følg oss på & SCABAL.NO AspeliAkerBrygge


PALEET WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_PALEET / #TRENTOGTRENT


FORNEBU S WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_FORNEBU / #TRENTOGTRENT


Foto: Arens


Kjøkkenglede!

Velkommen til ditt kjøkkenstudio på Bekkestua. Vi leverer nydelige kvalitetskjøkken fra flere produsenter. Fleksible løsninger måltilpasset akkurat dine ønsker og behov. Unike og personlige kjøkken. Tett oppfølging. Tvers igjennom ekte kjøkkenglede.

Vel bekomme!

Bekkestua Kjøkkenstudio as Gamle Ringeriksvei 32, 1357 Bekkestua bekkestuaks.no│ 99 22 88 77


LIKE SUVEREN PÅ SMÅVEIENE Nye Passat GTE ladbar hybrid. SOM TIL STORSENTERET! Nå kan den NYEbestilles! ŠKODA KODIAQ

ŠKODA KODIAQ fra *

359.400,-

Med 5- eller 7-seter og klassens største bagasjerom får du med deg alt og alle. ŠKODA KODIAQ er somGTE skapt for en hver tur, kort ellerfra lang.kr 4x4476.700,-** tar deg dit du skal. Nye Passat ladbar hybrid Med 5- eller 7-seter og klassens største bagasjerom får du med deg alt og alle. Den er like fullstappet av avanserte assistanse-systemer som av praktiske ”simply clever”Nå får du også gunstig lanseringsrente. løsninger, og det nye ŠKODA Connect-systemet tilbyr helt nye informasjons- og Kontakt oss gjerne informasjon denne nyheten! navigasjonstjenester, og for kanmer varsle nødetaterom automatisk om det skulle oppstå et trafikkuhell. Opplev ŠKODA KODIAQ hos oss! 5- eller 7-seter, og klassens største bagasjerom.

* Eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000 o/5år, etableringsgebyr kr 2.724,-. Totalt kr 165.674,-. Forutsetter 35% egenkapital og finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende og subsidiert de tre første årene, for deretter å bli justert til normal produktrente. ** Veiledende pris inkl. mva levert forhandler. CO2-utslipp blandet kjøring fra 136 g/km. WLTP. Avbildet modell avvike.117 Vi tar forbehold om5,0l/100km trykkfeil. og 131g/km. Pris gjelder bil levert fra forhandler. * Drivstofforbruk og CO2-utslipp Karoq: 4,4kan l/100km, g/km, Kodiaq: Årsavgift kommer i tillegg. Avbildet modell kan ha utstyr utover standard.


YPPERLIG TIL EN TUR TIL BUTIKKEN NYE ŠKODA KAROQ SIMPLY CLEVER

1.99 %

*

lanseringsrente

ŠKODA KAROQ fra *

319.500,-

Nye Passat GTE ladbar hybrid. Et bærekraftig alternativ for fremtiden. Nye Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn er en stor ladbar hybridbil som gir deg både sportslige kjøreytelser og økonomisk kjøring. Den kraftfulle hybriddriften er en kombinasjon av en Nye ŠKODA KAROQ – den store lillebroren bensinmotor og en turtallsvillig elektromotor. Med en rekkeviddepå inntil 55 km målt i henhold til WLTP testsyklusen beviser Volkswagen Passat GTE at det ikke lenger er noe problem å kjøre Nye ŠKODA KAROQ har alt du forventer av en SUV, tøff og velutstyrt, og du kan selvfølgelig velge både automat elektrisk på lange strekninger. I tillegg kommer nye Passat GTE stasjonsvogn med det siste av og 4x4. Den er smart som ŠKODAer pleier å være, og på topp når det gjelder sikkerhet, assistentfunksjoner og assistent- og sikkerhetssystemer som sikrer deg en komfortabel og sikker tur.

tilkoblingsmuligheter. Noen vil kalle den KODIAQs lillebror – vi kaller den den store lillebroren. For selv om KAROQ ikke er en veldig stor bil, har motorjournalistene allerede kalt plassen imponerende både for passasjerer og bagasje. Volkswagen. Innovasjoner du har brukt for. Nye ŠKODA KAROQ er på plass hos oss. Bestill prøvekjøring i dag!

Asker og Bærum

BILLINGSTADSLETTA 2, 1396 BILLINGSTAD Web: asker-barum.volkswagen.no Tlf: 24 03 25 00 | Epost: mollerbil.aogb@moller.no : facebook.com/volkswagenaskerogbarum


Innhold

IN magasinet for Bærum 04/2019

20

66

78

112

94

70

40

PORTRETTER

70 Indisk på Haslum

20 Juleroser fra Herborg Kråkevik

102 Julekalender full av ost 107 Jul hos Meny på

HVA SKJER

Sandvika Storsenter

26 «The Mute» til Operaen i 2020

112 En smak av Italia

28 Maluma til Telenor Arena

148 Aquavit til julebordet

William Duvall til Krøsset!

156 Norsk smykkedesign – bærekraftig og kortreist! 162 Heyerdahl i ny drakt på CC Vest HELSE & VELVÆRE 114 Lang erfaring gir

KJÆLEDYR

Brothers Osborne til Norge 32 Ludovico Einaudi tilbake til Norge

trygghet for pasientene

72 En unik og vkoselig liten butikk

152 Nytt hår – nytt liv!

BIL

GAVETIPS

54 Klar for vintereren med skiboks

116 Gavetips til hjemmet

10CC tilbake til Norge 34 Keane på Sentrum Scene! Samantha Fish på John Dee 36 Bryan Adams kommer til Norge!

118 En gave til huden

40 Klassikere i moderne tolkinger

BÆRUMS VERK

119 Den perfekte gaven

44 Politisk, leken og absurd

76 Jul på Bærums Verk

122 Designbelysning

48 Midland til Norge

142 Myke gavetips

Sum 41 til Norge for første gang!

78 Julegavetips 82 Hva skjer på Bærums Verk?

KOLSÅS SENTER

58 Senterlykke på Kolsås

90 Myke ullgaver

86 Julegavetips

INTERIØR & DESIGN 140 Miljøansvar på agendaen

62 Bedre Hørsel på dagen 64 Tørre og rennende øyne – et utbredt problem

KLÆR, MOTE & DESIGN

REISER & OPPLEVELSER

94 Moteserie: Klar for fest

130 Ditt Afrika venter

124 Ivar Langenes: MAT & DRIKKE 66 Godt og hjemmelaget

14

Nº4 2019

En ekte motepionér

KULTUR & UNDERHOLDNING

134 Arven – et glitrende eventyr

144 Født med ski på beina


Spesialtilpasning av kjøkken UTEN EKSTRA KOSTNAD! Stolt leverandør av kjøkken i 20 år. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud, se Dstolte.no for mer informasjon.

-25% i julerabatt

Jongsåsveien 2E, 1338 Sandvika | Tlf: 21 08 09 96 | Web: dstolte.no


Hudpleie - Fotpleie - Negler Frisør - Kosmetisk hudpleie Permanent makup - Vipper Microblading - Voks


Her hos Nail It har vi fokus på kvalitet. Vi er lidenskapelig opptatt av bransjen vår og streber etter å til enhver tid holde oss oppdatert, både på fagkunnskap og trender. Vi handler våre produkter utelukkende fra autoriserte leverandører, samtidig som vi holder prisene våre på et konkurransedyktig nivå. Hos oss finner du terapeuter med spisskompetanse innenfor sine fagfelt.

”Min drøm var å skape en salong som gir deg et pusterom i hverdagen”, sier gründer og daglig leder Lisbeth Lenning. Vi utfører velværebehandlinger innen hudpleie, frisør, negler, fotpleie, kosmetisk hudpleie, permanent makup, vipper, microblading og voks. Jeg har samlet de beste terapeutene på ett sted. Nail It - all in one place!

Velkommen! Nail it Sandvika / Kinoveien 4 tlf: 970 70 581 / www.nailit-sandvika.no


Leder

IN magasinet for Bærum 04/2019

Vintertid Da er vi endelig klar med årets siste utgave av IN magasinet for Bærum. Årets jul/vinter-utgave av magasinet er som vanlig fullt av julegavetips, nå som gavesesongen setter inn for fullt. Her kan de lese om litt av det du finner i denne utgaven. De er stort sett å finne på antikvariater. De påkostede, nydelige litterære jule-heftene som hadde sin storhetstid for et århundre siden.

Forside: Foto: Marcel Leliënhof Stylist: Kristin Sollid Foto assistent: Mathias Ertnæs Hår & makeup: Sissel Fylling Modell: Christina fra Idollooks Location: Linderud Gård Antrekk: Plukket hos Ebbesen & Jensen

IN magasinet

Flere av datidens kjente forfattere og kunstnere bidro, ja, enkelte

Ullernchausseen 119, 0284 Oslo

hadde sågar sin debut i disse bladene. Da Herborg Kråkevik for fem

Epost: kontor@inmagasinet.no

år siden fikk ideen om å revitalisere «Juleroser» ante hun knapt hvilken suksess det skulle bli.

Web: www.inmagasinet.no Facebook: facebook.com/INmagasinet Instagram: instagram.com/INmagasinet

The Mute med Stavanger Symfoniorkester, Janove Ottesen og Christian Eriksen åpner Heddadagene 2020 på Den Norske Opera & Ballett sin hovedscene søndag 7. juni. Lese mer om forestillingen i

Ansvarlig utgiver: Total Media AS

denne utgaven. Vi har besøkt Grini Hjemmebakeri for å ta en titt på hvordan det som angivelig er Bærums beste kransekaker blir til. Bakeriet har holdt til i låven på gården siden 2005 og grunder og primusmotor er Kate Günther Ellefsen. Kate er 6. generasjon på Grini Gård og innehaver av den særdeles sjeldne yrkeskombinasjonen helikopterpilot og baker! IN magasinets nokså kresne matskribent har inngrodde fordommer mot restauranter på norske kjøpesentre. I andre land som for eksempel i USA er det vanlig at du finnes aldeles strålende restauranter på den lokale «mall`en». Slik er det så avgjort ikke i Norge. Når undertegnede har forvillet seg inn på et slikt sted (ingen nevnt, ingen glemt) forventer han middelmådig halvfabrikat, gjerne varmet i mikroen slik at for eksempel en lasagne blir servert med lavaliknende overflatetemperatur og halvfrossen kjerne. Intet er mer morsomt enn å få gjort sine fordommer til skamme. Det er derfor med stor begeistring jeg kan melde at det finnes en fullblods Italiensk restaurant på Sandvika Storsenter!

Har du tips eller vil du annonsere kontakt: Bjørn Christensen: bjorn@inmagasinet.no / 957 73 040 Stein Olav Kåsa steinolav@inmagasinet.no / 906 20 539 Grafisk: Asle Kvinnesland: berum@inmagasinet.no Bidragsytere: Mona Gullstein | Siri Gerrard | Helene Stenhaug | Agnete Brun | Arne Bru Haug | Moxey | Minna Anneli Suojoki | Pernille Sandberg | Eirik Malmo | Øyvind Eide | Geir Smevik | Laila Bruun | Marcel Leliënhof | Kristin Sollid | Mathias Ertnæs | Sissel Fylling | Gustav/Idollooks | Christina/Idol-

Gullsmed Heyerdahl har flyttet til nye lokaler på CC Vest, bare et lite steinkast unna den gamle butikken. I august kunne de ønske både gamle og nye kunder velkommen til en større butikk med nytt og

looks | Werner Anderson Om IN magasinet

lekkert interiør!

IN magasinet er et lokalt kvalitetsmagasin som fokuserer

Vi i IN magasinet ønsker alle våre lesere og

skriver om alt fra de siste trender til lokale helter og du

samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år!

finner mange spennende nyheter og gode tilbud fra små

rundt mote, interiør, design, shopping, reise og livsstil. Vi

og store aktører i ditt nærmiljø.

Facebook.com/INmagasinet

18

Nº4 2019

Instagram.com/INmagasinet

IN magasinet distribueres i Asker og Bærum til annonsører, utvalgte forretninger, møteseteder, venterom og kafeer. ©IN magasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiveren.


Godt og hjemmelaget. Kransekaker laget fra bunnen av! Hverdag eller fest. Kransekake passer for enhver anledning.

Grini gĂĽrd Griniveien 159, 1359 Eiksmarka & : @grinihjemmebakeri grinihjemmebakeri.no


Kunstnerportrett

Juleroser fra Herborg Kråkevik hos Galleri Semmingsen

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Agnete Brun

«En stjerne skinner i natt»

– jul, litteratur og kunst De er stort sett å finne på antikvariater. De påkostede, nydelige litterære juleheftene som hadde sin storhetstid for et århundre siden. Flere av datidens kjente forfattere og kunstnere bidro, ja, enkelte hadde sågar sin debut i disse bladene. Da Herborg Kråkevik for fem år siden fikk ideen om å revitalisere

ny liten «happening» i forbindelse med åpningen av juleutstillingen

«Juleroser» ante hun knapt hvilken suksess det skulle bli.

hos Galleri Semmingsen.

– Håpet var at vi skulle få gitt ut et par utgaver, i alle fall. Magasinet

– Jeg er kjempestolt over årets hefte. Stjerna er årets julesymbol

var, og er, dyrt å produsere, men vi kunne ikke ta noen snarveier

og har inspirert flere av bidragsyterne. Siri Hustvedt er for første

når det kom til kvalitet. Da ville selve grunnlaget ryke, forteller hun.

gang oversatt til nynorsk, og har skrevet en tekst om sine juleritua-

Herborg hadde ingen grunn til å være bekymret. Bladet ble utsolgt i

ler. Om barndommens jul og hvordan hun opplever den nå. Som en

løpet av et par uker, og i likhet med de antikvariske utgavene er det

kommentar til den har Finn Skårderud skrevet saken «Juletrøst».

første nummeret allerede blitt et samlerobjekt.

Julen er jo nødvendigvis ikke en lykkelig tid for alle og det kan skyldes så mye. Ritualer og tradisjoner er jo i utgangspunktet fine

Tekster til ettertanke.

ting, men er de ikke fylt med mening kan de isteden oppleves som

Nå nærmer det seg igjen jul, og den folkekjære artisten, skuespil-

triste eller tvangsfylte, fortsetter Herborg.

leren og redaktøren Herborg Kråkevik har travle dager.

To av våre fremste romanforfattere, Maja Lunde og Tore Kvæven, har

– Hverdagen går kanskje ikke spesielt godt opp akkurat nå, men jeg

skrevet hver sin novelle spesielt til heftet. Årets musikalske innslag,

har det jo kjekt, forteller hun.

sangen «Gled deg», er resultatet av et samarbeid mellom Lars

Arbeidet med årets utgave av «Juleroser» er klart, og den 26. novem-

Saabye Christensen og Mathias Eick. Det mangler med andre ord

ber er det lansering på Litteraturhuset. Den 7. desember blir det en

ikke på gode og meningsfylte bidrag.

Juleutstillingen hos Galleri Semmingsen åpner 7. desember, og da vil både Astrid Hilde, Herborg og flere av kunstnerne være tilstede. «Juleroser» vil også være å få kjøpt i galleriet under juleutstillingen. Til venstre har du forsiden på årets utgave av Juleroser. Til høyre collage fra den dansk-ukrainske collagekunstneren Sergej Sviatchenko, som er med i årets «Juleroser» og stiller ut bildene sine under Galleri Semmingsen sin juleutstilling. Den er laget av de 6 versjonene Harald Sohlberg malte av Vinternatt i Rondane

20

Nº4 2019


Juleroser fra Herborg KrĂĽkevik hos Galleri Semmingsen

Kunstnerportrett

NÂş4 2019

21


Kunstnerportrett

Juleroser fra Herborg Kråkevik hos Galleri Semmingsen

Over: Christopher Rådlund «Stetind» Olje på lerret

Peter Skovgaard U.T. Olje på lerret.

Sergej Sviatchenkom Juleroser collager 2019.

– Vi bruker mye tid på å sette sammen heftet og få tak i de bidrags-

tett forhold til tidløshet og tradisjon, og det er noe både Herborg og

yterne vi ønsker oss, men heldigvis har det ikke manglet på dyktige

jeg har felles, fortsetter Astrid Hilde.

folk som har ønsket å bidra. Jeg tror mange synes det er kjekt å få ta del i en slik tradisjon.

Stemningsfull utstilling Astrid Hilde som feirer 20- års jubileum som gallerist i år, kjenner

To kunstelskere finner hverandre

også til de originale juleheftene fra forrige århundre.

«Juleroser» er imidlertid mer enn bare gode tekster, det fremmer

– De var utrolig vakre og jeg synes Herborg har revitalisert dem på

også kunst. Fra avdøde storhe-

en fantastisk måte. Magasinet

ter som Kjell Aukrust, til langt

får godt frem det samspillet

ferskere navn.

som faktisk hersker mellom

– Samtidskunst er viktig for

de ulike kunstartene; musikk,

oss. Ambisjonen vår er å få

litteratur og billedkunst.

de beste samtidskunstnerne

Juleutstillingen hos Galleri

med, og til det trenger vi

Semmingsen åpner 7. desem-

noen ganger hjelp fra private

ber, og da vil både Astrid Hilde,

gallerier. En av mine favoritter

Herborg og flere av kunstnerne

er Galleri Semmingsen på

være tilstede. «Juleroser» vil

Tjuvholmen. Eieren Astrid

også være å få kjøpt i galleriet

Hilde har et inderlig forhold til kunst, og der er vi ganske like. Selv

under juleutstillingen.

om hun arbeider full tid med billedkunst og jeg nok har mest peiling

– Magasinet har noe trygt og tradisjonelt over seg, drømmende og

på litteratur har vi en form for gjensidig nysgjerrighet. Derfor ble

vakkert, og mot det sirlige følte jeg det ville være riktig å kompen-

jeg både stolt og glad da den dansk-ukrainske collagekunstneren

sere utstillingen med noe mer maskulint – om man kan kalle et

Sergej Sviatchenko, som er med i årets «Juleroser», også fikk stille

kunstuttrykk det? Dere kan vente dere et spennende møte mellom

ut bildene sine under Galleri Semmingsen sin juleutstilling.

Skovgaard ekspressive malerier, den høytidsstemte og melankol-

– Vi er skjønt enige om at kvalitet krever tid. Kunsten jeg selger

ske naturbildene til Christopher Rådlund sammen med mer sur-

byttes sjelden ut av dem som kjøper den, og det samme gjelder

realistiske og litterære Sergei Sviatchenko. Det vil bli innholdsrike

«Juleroser». Begge deler er noe man beholder. Det handler om et

møter, avslutter Semmingsen.

22

Nº4 2019


HAGEMØBLER HELE ÅRET Hos ballerud com finner du alltid essensen av det beste som finnes av polstrede og vedlikeholdsfrie utemøbler. Nå fører vi i tillegg lekre møbler i naturmaterialer; Til hjemmet ditt, fritidsbolig og beskyttet utendørs bruk.

EKSKLUSIVITET FAGKOMPETANSE EKSTREMT GODT UTVALG

ballerud com OVER 1000 m2 Norges største utvalg av eksklusive utemøbler fra AppleBee, DEDON, Ego-Paris, FueraDentro, Glatz, Gloster, Kettal, Roda, Royal Botania, Sika Design, Skagerak, Skargaarden, og mange flere.

Eksklusive utemøbler tilgjengelig for deg hele året i butikk og nettbutikk. Mengder av lagerførte varer og rask levering på bestillingsvarer. Lekre nyheter, tidløse klassikere og gode tilbud venter på deg.

Ballerud Hagemøbler Din faghandel på utemøbler. Du er så hjertelig velkommen!

Nydelige Monet lenestol fra Sika Design er bare noe av det vi har i utstillingen sammen med delikate gaveidéer fra Georg Jensen Damask (GJD), Spring Copenhagen og Eva Solo.

ballerud com Bella Donna / Sika Design

Charlottenborg / Sika Design

Rossini / Sika Design

BUTIKK / SHOWR OOM Gr ini Nær ingspar k 1 1361 Østerås 67588080

Sengetøy / GJD

Kjøkkenhåndkle / GJD

Sæl / Spring Copenhagen

Fuglemater / EVA Solo

ballerudcom ballerudhag emobler


Hva skjer

«The Mute»

Tekst: IN magasinet | Foto: Arne Bru Haug, Moxey & Minna Anneli Suojoki

Matias Kuoppala, skuespiller. Foto: Arne Bru Haug, Moxey.

The Mute gjester Operaen i Oslo 7. juni 2020. Foto: Arne Bru Haug, Moxey

Janove Ottesen ved klaveret. Foto: Arne Bru Haug, Moxey.

«The Mute» til Operaen i 2020 THE MUTE MED STAVANGER SYMFONIOR-

sier Christian Eriksen og Janove Ottesen.

syv fulle hus og 7000 publikummere sikret

KESTER, JANOVE OTTESEN OG CHRISTIAN

- Vi er veldig begeistra for at Heddapris-

seg billetter.

ERIKSEN ÅPNER HEDDADAGENE 2020

vinnaren The Mute kjem til Heddadagene

Christian Eriksen er manusforfatteren

PÅ DEN NORSKE OPERA & BALLETT SIN

2020, sier leder for Heddakomitéen Solrun

bak The Mute. Han spiller den mannlige

HOVEDSCENE SØNDAG 7. JUNI.

Toft Iversen.

hovedrollen og er, sammen med Arne Nøst,

«Imponerende, originalt og rørende» skrev

Om The Mute

flere år utviklet, skrevet og spilt i en rekke

Aftenbladets anmelder om The Mute. «Stor

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester

teaterforestillinger, men dette er hans første

originalitet og godt spill» skrev juryen i

Christian Eriksen og Janove Ottesen til et

forestilling uten bruk av ord og med fullt

sin begrunnelse for hvorfor The Mute vant

unikt samarbeid. De ble utfordret til å skrive

symfoniorkester.

Heddaprisen for Årets forestilling. Nå

en symfonisk stumforestilling. Fredag 29.

Janove Ottesen er komponisten bak The

får også publikum i Oslo muligheten til

mars 2019 var det premiere på The Mute i

Mute. Dette er hans første symfoniske

å se forestillingen. The Mute skal gjeste

Stavanger konserthus. Forestillingen solgte

storverk og i sjanger ganske langt fra hans

også regissør i prosjektet. Christian har i

hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett i

opprinnelse i rockebandet Kaizers Orchestra

Oslo søndag 7. juni 2020 kl. 20.00 i anledning

hvor han er komponist, tekstforfatter og

Heddadagene 2020. I juni mottok The Mute

frontmann.

Heddaprisen for Årets forestilling og for

Heddadagene er en scenekunstfestival som

Beste scenografi/kostymedesign.

samler et bredt spekter av scenekunst fra

– At eventyret med The Mute fortsetter på

hele landet til en uke med forestillinger og

denne måten er helt utrolig stas! Ikke bare

andre arrangement i Oslo. Sammen med no-

at Heddadagene gjerne vil ha forestillingen

minasjonene til Heddaprisen viser Heddada-

i sitt program for 2020, men at vi nå skal

gene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet

fremføre The Mute med originalbesetnin-

som finnes i norsk scenekunst.

gen i selveste Operaen er prikken over i-en,

Du kan kjøpe billetter på operaen.no nå. Stavanger Symfoniorkester fremfører musikken i The Mute. Foto: Minna Anneli Suojoki

26

Nº4 2019


FORNEBU S WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_FORNEBU / #TRENTOGTRENT


Hva skjer

Konserter

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Maluma til Telenor Arena Maluma, den colombianske verdensstjernen, som tar verden med storm, kommer til Telenor Arena 21. februar med sin «11:11 World Tour». Stjernen fra Medellin, Colombia – vant i 2018 GRAMMYprisen for «Best Contemporary Pop Vocal Album». På YouTube har stjernen over 9 milliarder avspillinger, og hele 22 millioner abonnerer på kanalen hans. I 2017 dro Maluma på den verdensomspennende turnéen «F.A.M.E World Tour», som totalt solgte over 1 million billetter. – Publikum kan forvente seg et show som er futuristisk i sitt uttrykk, fylt med lasere, pyro og audiovisuelle effekter, tolv dansere og live-band, sier Kristijan Stefanovski fra Pragma Production.

Brothers Osborne til Vulkan Arena BROTHERS OSBORNE INNTAR HOVEDSTADEN OG VULKAN ARENA 30. APRIL! FRA BRØDRENE VOKSTE OPP I DEALE, MARYLAND, HAR DE BÅDE SKREVET OG SPILT MUSIKK FOR VENNER OG FAMILIE I FARENS SKUR. Da guttene ble eldre tok det ikke lang tid før først John, og ganske raskt etter TJ, flyttet til Nashville. Det var her de formet duoen Bro-

William Duvall til Krøsset!

thers Osborne – en duo som mikser country og rock på den fineste måten. I tillegg til å lage noe av den mest identifiserbare musikken fra Nashville de siste årene, har singer-songwriter brødrene mottatt en haug av lovord og bemerkelser. For å nevne noe; «CMA Vocal

Alice in Chains-frontmann William DuVall spiller intimkonsert på

Duo of the year» og «ACM Vocal Duo of the year» samt fire CMA og

Krøsset i Oslo 24. april! Få musikere har hatt en like kunstnerisk

fem ACM-trofeer. De har også vunnet «Video of the year» for sin

mangfoldig og vellykket karriere som William DuVall. Fra han

topp 10 Grammy-nominerte platinasingel «It Ain’t my fault». Det var

dannet Atlanta hardcore-band Neon Christ som tenåring, til sin

i januar 2016 brødrene ga ut debutplaten deres, «PAWN SHOP». Det

periode med BL‘AST. I tillegg til hans rolle som sanger, låtskri-

var ikke bare denne platen som mottok anerkjente anmeldelser fra

ver, gitarist og produsent i Comes With The Fall, og helt til sitt

både kritikere og fans; det gjorde nemlig også deres andre album

supergruppe-samarbeid Giraffe Tongue Orchestra, har DuVall gått

«PORT SAINT JOE». Duoen ble nylig nominert til beste countryal-

sin egen vei og bygget en fantastisk merittliste innenfor musikken.

bum på 61. Grammy Awards. Deres tredje plate kom ut i oktober.

Alle disse høydepunktene er i tillegg til de Grammy-nominerte

Brothers Osborne har turnert med Eric Church, Little Big Town og

albumene og en rekke verdensturer med Alice in Chains. Det er bar

Miranda Lambert for å nevne noen. Gled deg til en svært stem-

å glede seg til en intim, akustisk solokonsert.

ningsfull og fantastisk aften på Vulkan Arena.

28

Nº4 2019


Bailine hjelper med: Smertelindring Kostholdsveiledning Stressmestring Figurforming Lymfedrenasje Rygg/nakke smerte

Årets julegave? Vi har gavekort

- et lettere liv

Velkommen til Bailine Bærum tlf. 67 13 85 20 baerum@bailine.no


MOBALPA SKI BYGG KJEPPESTADVEIEN 44, 1400 SKI | KJØKKEN AVD: MAN-FRE:09-18/LØR:09-16 MOBALPA GRINI GRINI NÆRINGSPARK 2, 1361 ØSTERÅS | MAN-TORS 10-17/FRE-LØR 10-16 WWW.MOBALPA.NO


Hva skjer

Konserter

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Foto: Ray Tarantino

Ludovico Einaudi tilbake til Norge DEN ITALIENSKE PIANISTEN LUDOVICO EINAUDI FYLLER KONSERTSALER VERDEN OVER MED SIN UNIKE MUSIKK, OG SØNDAG 22. MARS STÅR OSLO KONSERTHUS FOR TUR. Ludovico Einaudis musikk veksler mellom minimalistisk klarhet, et nesten melankolsk tonebilde og stormende følelser. Med stille, klare toner tar han med seg publikum inn i en drømmende verden, det er derfor naturlig at musikken blir mye brukt av filmindustrien. Mest kjent er kanskje hans fantastiske arbeid til den franske storfilmen «De urørlige». Det blir nok rift om billettene også denne gangen, Ludovico spilte nemlig for fullsatt Oslo Konserthus i mai 2016 og Folketeateret i april 2018. Begge gangene har publikum etterspurt gjensyn med den fabelaktige pianisten, og her er neste mulighet. Forvente deg en musikalskaften av de sjeldne!

10CC tilbake til Norge DET BRITISKE ROCKEBANDET 10CC, MED OVER 30 MILLIONER SOLGTE ALBUM OG 11 TOPP 10 HITS I ENGLAND, STARTET I 1972 OG ER ET AV FÅ BAND SOM HAR KLART DET KUNSTSTYKKET Å OPPNÅ SUKSESS BLANT BÅDE PUBLIKUM, MUSIKERE OG KRITIKERE. DU KAN SE DEM I OSLO KONSERTHUS 5. FEBRUAR 2020. 10cc føyer seg inn i rekken av innflytelsesrike band som toppet hitlistene på 70-tallet. Låta «I’m Not In Love» startet med en enkel kommentar fra Eric Stewart, og ble senere deres desidert største hit. Bandet er i tillegg kjent for låter som «Dreadlock Holiday», «Rubber Bullets», «The Things We Do For Love», «Donna» og «The Wall Street Shuffle».Med et platesalg på over 30 millioner på verdensbasis, har de kompromissløse musikerne banet sin egen vei i en jungel av en bransje. Deres helt særegne lydbilde bygger seg på teknisk dyktighet, spennende og komplekse oppbygninger, pakket inn i et poputtrykk som både fenger og fascinerer.

32

Nº4 2019


MODERNE PUNJABI MAT Hos oss får du Punjabi mat, fra nord India, som er verdensberømt for sine gode kombinasjoner av krydder og urter. Vi serverer gode og eksotiske retter av kjøtt og vegetar. Her kan du være trygg på at vi kommer til å servere ferske og gode råvarer med en vri fra Punjab.

Kirkeveien 94, 1344, Haslum info@spicerootz.no | +47 67 59 15 50 |

: @spicerootz2019 |

Åpningstider man-søn 15-22

: @spice.rootz


Hva skjer i Oslo

Konserter

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Keane på Sentrum Scene! KEANE SLAPP I SEPTEMBER ALBUMET «CAUSE AND EFFECT» – OG 7. FEBRUAR 2020 SPILLER DE KONSERT I OSLO PÅ SENTRUM SCENE. Når de britiske popfavorittene kommer til Oslo har de med seg både nye låter og et arsenal av hits, som «Somewhere Only We Know» og «Everybody›s Changing». «Cause and Effect» er Keanes femte album, og de fire første har alle nådd førsteplass hjemme i England. Siden «Strangeland» i 2012 har vokalist Tom Chaplin sluppet to suksessfulle soloalbum, men savnet i pausen sin gamle sparringpartner Tim Rice-Oxley. – I found myself wondering how I had come to let this very enigmatic and important relationship in my life drift, sier Chaplin. Rice-Oxley på sin side hadde skrevet et helt album med personlige låter, fylt med både humor og smerte. Chaplin, bassist Jesse Quin og trommeslager Richard Hughes ble umiddelbart tiltrukket av låtene låtene da de hørte dem, og kort tid etter var de i studio og gjorde det de elsker mest av alt, nemlig å bringe disse låtene til liv. – We’ve got a lot of great music in us. «Cause and Effect» is just that, sier Rice-Oxley.

Samantha Fish på John Dee SAMANTHA FISH ER AKTUELL MED DET NYE ALBUMET «KILL OR BE KIND», OG TAR MED SEG GITAREN TIL OSLO OG JOHN DEE 19. MARS. – That was my mission on this album: To really set these songs up so that they have a life of their own. Strong messages from the heart – that’s what I really set out for, sier Fish om det nye albumet. Den karismatiske 30-åringen fra Kansas presenterer en miks av country og Mississippi-blues. Hun kom med sin første soloplate i 2011, og «Kill Or Be Kind» er hennes sjette album. Med særpreget stemme og gitarspill, og sans for eksperimentering med forskjellige musikksjangere (deltablues-rock-soul-country), har hun fått en stadig økende fanskare både hjemme i USA og i utlandet. – I`m never gonna be a traditional blues artist, because that›s not who I am. But it›s all the blues for me. When Muddy Waters and Howlin› Wolf came out, what they were doing didn›t sound like anything that had been done in blues before. You›ve gotta keep that kind of fire and spirit. I›m never gonna do Muddy Waters better than Muddy Waters, so I have to be who I am and find my best voice.

34

Nº4 2019


Butikk: Verksgata 14, Bærums Verk

Velkommen til Den Sunne Snute! Dyrebutikken med naturlige produkter til hunder og katter. FØLG OSS GJERNE PÅ @densunnesnute densunnesnute

Nettbutikk: www.densunnesnute.no


Hva skjer

Konserter

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Bryan Adams kommer til Norge! BRYAN ADAMS FORTSETTER Å BERGTA PUBLIKUM VERDEN OVER MED SINE ENERGISKE LIVEOPPTREDENER, UNIKE TILSTEDEVÆRELSE, FANTASTISKE VOKALPRESTASJONER OG ARSENAL AV HITS. I MARS KAN DU OPPLEVE DEN KANADISKE MUSIKEREN I OSLO OG STAVANGER! Bryan Adams er en kanadisk sanger, låtskriver, produsent, fotograf, filantrop og aktivist. Han har hatt innflytelse på populærmusikken i over fire tiår, og har jobbet med alt fra etablerte storheter som Barbra Streisand, Bonnie Raitt, Rod Stewart, Sting og Tina Turner til

Allan Waters Humanitarian Award for sine veldedige konserter og

popstjerner som Ed Sheeran og Taylor Swift. Siden han slo gjennom

kampanjer i løpet av karrieren, i tillegg til Governor General’s Perfor-

på 80-tallet har Bryan Adams fått både unge og gamle fans til å

ming Arts Award for sitt livslange bidrag til kunsten i Canada. Hans

synge med på hver eneste låt under konsertene sine. «(Everything I

nåværende turnépartnerskap med DHL lover å plante et tre for hver

Do) I Do It For You», «Can’t Stop This Thing We’ve Started», «Summer

billett som selges over hele verden. Nå er det bare å glede seg til en

of ‘69», «Heaven», «Cuts Like A Knife», «Have You Ever Really Loved

kveld med flotte ballader og ikoniske rocke hits, når den fabelaktige

A Woman» og «Shine A Light» er bare noen av de velkjente låtene fra

liveartisten gjester Oslo!

hans utrolige katalog med hits.

Konserter i Norge Innholdsrik karriere

Oslo Spektrum – 10. mars 2020

Adams har gitt ut 14 studioalbum og solgt rundt 65 millioner singler

DNB Arena, Stavanger – 11. mars 2020

og plater på verdens basis. Hans siste utgivelse, «Shine a Light», debuterte som nummer 1 på den kanadiske albumlista i mars 2019. Albumet inneholder blant annet en magisk duett med Jennifer Lopez, og tittelsporet er skrevet sammen med Ed Sheeran. Bryan er Companion of the Order of Canada, har blitt innlemmet i Canadian Music Hall of Fame og Canada’s Walk of Fame, har mottatt

en rekke Juno Awards, 3 Oscar-nominasjoner, 5 Golden Globenominasjoner, en Grammy Award, samt American Music Awards og ASCAP Film and Television Music Awards.

Planter 1 tre for hver solgte bilett Ved siden av sine musikalske prestasjoner har Bryan Adams mottatt

36

Nº4 2019


Forny huden med kjemisk peeling fra den prisvinnende hudpleieserien Skinbetter science. Få en glødende og jevn hud etter kun én behandling! Klinisk dokumenterte resultater med raske og synlige hudforbedringer med liten eller ingen nedetid! Resultatet viser en reduksjon av fine linjer og rynker, jevnere hudtone og hudtekstur, forbedring av uren hud og gir en sunn og frisk glød! Før peeling

Etter kun 1 peeling

Prisbelønnet medisinsk hudpleieserie med effektive, synlige resultater.

For timebestilling, kontakt: BEKKESTUA BEAUTYCENTER MA BELLE Gamle Ringeriksvei 34, 1357 Bekkestua Tlf. 930 09 925 beautycenter@mabelle.no


– Kompetanse er grunnlaget for et godt gjennomført boligsalg Daglig leder ved Eie Bekkestua, Chris A. Skoug, forteller at de setter kompetanse svært høyt og at det er nøkkelen til suksess. Hvor viktig er kompetanse hos dere? Kjetil Borgersrud hos oss ble kåret til årets fagansvarlig i Eie i fjor. Kompetanse er grunnlaget for et godt gjennomført boligsalg, parallelt kommer gode salgsegenskaper gjennom hele salgsprosessen. Hvordan ser en vanlig hver dag ut for en Eie-megler? Dagene starter helt forskjellig og fortoner seg gjerne med mye kundekontakt på forskjellige ”arenaer”. De drar gjerne utover 12 til 14 timer på et døgn, men det er morsomt, interessant og givende med et høyt tempo og god aktivitet. Hva skiller dere fra konkurrentene? Vi eier det vi driver og har en tydeligere form for eierskap til prosessene, som igjen gir utslag på resultatet. Hvorfor bør kundene velge dere? Kundene velger basert på kjemi, inntrykk og kompetanse. Struktur og gjennomføringsevne står sterkt i prosessen med å selge bolig, og her leverer vi hver gang. Hvorfor bør man velge å bruke megler ved salg av bolig? En boligtransaksjon består som oftest av følelse relaterte valg for kjøper og selger, i tillegg kommer salgsegenskaper, markedsorientering og evnen til å gjennomføre hele prosessen fra befaring til overtagelse og oppgjør.

Chris A. Skoug, daglig leder ved Eie Bekkestua.

”Det er morsomt, interessant og givende med et høyt tempo og god aktivitet” – Chris A. Skoug

Kjetil Borgersrud, årets fagansvarlig i Eie 2018.


Vi i Eie Bekkestua setter kunder og kvalitet høyest Derfor er vi ekstra stolte av å ha årets fagansvarlig på vårt kontor!

Gamle Ringeriksvei 35 B | 90 89 90 86 | bekkestua@eie.no


Hva skjer

Våren 2020 på Det Norske Teatret

Tekst: IN magasinet | Foto: Det Norske teateret

Villanden, foto: Pernille Sandberg

Våløysing, foto: Eirik Malmo.

Slåttekar i himmelsen, foto: Eirik Malmo.

Slaveliv, foto: Eirik Malmo.

Klassikere i moderne tolkinger Det Norske Teatret har lagt frem et rik-

Vårløysing skal også opp på Scene 2. Miriam

fjellheimen i en tenkt fremtid. Horder av

holdig og variert program for våren 2020.

Prestøy Lie på regi tar for seg ungdomstiden.

turister har funnet veien dit ettersom byene

Klassikere i moderne tolkinger, Brechts

En tid full av følelser, drømmer, nysgjerrig-

er overfylte. For de som handler med alt og

Tolvskillingsoperaen lagt til en tenkt

het og lengsel etter frihet. Det er usikkerhet,

alle, er dette i grunnen godt nytt, siden det nå

framtid, Jan Grønlis avskjedsforestilling

skam og opprør.

er penger å tjene i hver en snødekt li.

og nyere dramatikk preger teaterscenen

I Ibsens Villanden følger vi Hedvig – fjortis

I Kjersti Horns regi kommer Sara Kanes

denne våren.

og med kameraet som sitt viktigste verktøy

Sprengd opp på Scene 3. I Sprengd er hun

for å kommunisere med omverden. Hvem

fascinert av den smerten som ligger i karak-

Først ut på Hovedscenen er Kirsebærhagen i

er egentlig Hedvig under alle lagene med

terene, og hvordan denne kommer til uttrykk.

Johannes Holmen Dahls regi med premiere

sminke?

På Rommen Scene tar regissør Peer Perez

25. januar. Godseierinne Ranévskaja og fa-

Og med Kong Lear takker en nestor ved Det

Øian opp temaet moderne slaveliv i et stykke

milien er bankerott. Likevel fortsetter festen.

Norske Teatret av som fast ansatt. Jan Grønli

som formidler dette ubehagelige faktum

Stykket illustrerer em verden i endring, der

skal portrettere kongen som ikke klarer å gi

med brodd og humor. Hele den vestlige

den gamle eliten står for fall, og nye verdier

fra seg makten den dagen han er klar for å

levestandarden er bygget på at noen gjør en

vokser frem.

trekke seg tilbake.

jobb under forhold vi aldri kunne finne på å

Det er ikke bare Tsjekhovs klassiker som

Edvard Hoems første roman i den store

akseptere.

blir løftet frem denne våren. I 2020 er det

slektskrøniken om Nesje-slekta finner veien

Også for de aller minste blir det møte med

100 år siden Jens Bjørneboe ble født og på

til scenen. Slåttekar i himmelen blir dramati-

en moderne klassiker denne våren – Jakob

Det Norske Teatrets Scene 2 er Ivica Buljan

sert og satt i scene av Bentein Baardson med

og Niob og Alle andre. Basert på to motset-

invitert til å dramatisere og sette opp Be-

premiere på Hovedscenen 7. mars.

ninger klarer skaperen av de to sjarmerende

stialitetens historie med vekt på Kruttårnet.

Så runder de av vårsesongen med Tolvskil-

karakterene å si noe eksistensielt om det å

Denne gangen lover Buljan også «a crazy

lingsoperaen. Her kan vi vente en konseptuell

være menneske, på et nivå som treffer de

performance with a lot of sex and violence».

vri når handlingen blir lagt til den nye norske

aller minste – og foreldrene deres.

40

Nº4 2019


ENDELIG ER JULEN HER! Det feirer vi blant annet med 3 for 2 på en rekke produkter for både han og henne, samt gode tilbud på smykker og hårpynt. Kanskje det er årets julegave til deg selv eller noen du er glad i? Eller kanskje et gavekort på en herlig behandling til en person som fortjener det lille ekstra hadde vært noe? Vi tilbyr også speedstyling for den travle og en skikkelig avkobling til den som trenger det nå i førjulstiden. Hos oss får du også stell av negler, hudpleie og massasje. Uansett hva du foretrekker, så er du varmt velkommen til en liten følelse av hverdagsferie hos oss i Sanz Majorstua, Sanz Sandvika og Sanz Moss! GOD JUL OG VELKOMMEN TIL NYTT ÅR!

www.sanzfrisor.no | post@sanzfrisor.no | Tlf. 22 69 65 00

1

For booking, gå inn på www.ledigtime.no/sanzfrisor

Nº2 2019

Produktoversikt; System Professionals, Sebastian Professionals, Nioxin.


42

Nยบ4 2019


Polarbad

Norges største leverandør av utendørs massasjebad. Ønsker du et massasjebad som både har god kvalitet, er vedlikeholdsvennlig og ser bra ut? Spa Boy er ganske enkelt en revolusjon og eliminerer det eneste virkelige problemet som gjenstår ved bruk av boblebad. Denne app-styringen er genial og lar deg kontrollere vann, strømforbruk og rens på telefonen fra stuen din. Sensordrevet rensesystem Brukervennlig app Fås til alle Arctic Spas Varsling på telefon Ha full kontroll - til enhver tid Unikt produkt

Spør oss om råd når du skal planlegge din utendørs opplevelse. Besøk vår butikk i Budstikkabygget på Billingstadsletta 17. www.polarbad-oslo.no

Nº4 2019

43


Hva skjer

Våren 2020 på Nationaltheatret

Tekst: IN magasinet | Foto: Øyvind Eide/Nationaltheatret

Politisk, leken og absurd TEATERVÅREN PÅ NATIONALTHEATRET

unndrar seg lekenheten og absurdismen.

ER HER – DEN ER POLITISK, LEKEN OG

Det blir poesi og rock på Amfiscenen med

ABSURD!

forestillingen Menneske, kjære menneske. På Torshov kan du oppleve Kingsford Siayors

Urpremiere 15. februar på Amfiscenen. Regissør: Anders T. Andersen. • Den kaukasiske krittringen Premiere 21. mars på Amfiscenen.

Gjør deg klar for et storslått epos på

personlige historie i Superkid. Og det blir

Hovedscenen, når den klassiske romanen

samfunnsdebatt: Hva vil vi med skolen?

Jane Eyre blir en estetisk eksplosjon – om

Spørsmålet drøftes i Reform 97 – en nær

og onkel Brun

kjærligheten og om å velge sin egen vei.

forestilling om skolepolitikk. Til slutt vil vi

Premiere 18. april på Torshovteatret.

Teaterlek blir det også i Bertolt Brechts sam-

trekke frem teatrets husdramatiker Kathrine

funnsdrama Den kaukasiske krittringen – om

Nedrejord, som har skrevet Vi hjemløse, et

moral og morskjærlighet i krigsherjingens

sårt og vakkert skuespill om en flyktningfa-

tid. Våren 2020 får du også se absurdismens

milie og den øredøvende freden.

mester, Samuel Beckett, med forestillingen

Regissør: Johannes Holmen Dahl. • Tante Grønn, tante Brun, tante Fiolett

Regissør: Ole Anders Tandberg. • Hunder Urpremiere 10. januar på Malersalen. Regissør: Runar Hodne. • Vi hjemløse

Lykkedager. Det blir også et gjensyn med

Her er vårens nye forestillinger:

Urpremiere 14. marspå Malersalen.

tantene i Elsa Beskows nostalgiske barn-

• Lykkedager

Regissør: Torkil Sandsund.

domsdrøm, som kan oppleves lett absurd, når fire skuespillere undersøker hvordan det står til med dem i dag – i Tante Grønn, tante Brun, tante Fiolett og onkel Blå – en forestilling for voksne. Heller ikke Vibeke Tandbergs debut som dramatiker, stykket Hunder,

44

Nº4 2019

Premiere 14. februar på Hovedscenen. • Jane Eyre Premiere 25. mars på Hovedscenen. • Reform 97 Urpremiere 24. januar på Amfiscenen. • Menneske, kjære menneske

• Superkid Gjestespill fra 20. mars på Torshovteatret. Regissør: Josette Bushell-Mingo. Medregissør: Cici Henriksen.


BLI MEDLEM, BLIBLI BLI MEDLEM, MEDLEM, MEDLEM, BLI MEDLEM, FÅ

-15% -15% -15% -15% -15% PÅ HELE BUTIKKEN PÅ PÅ PÅ HELE HELE HELE BUTIKKEN BUTIKKEN BUTIKKEN FÅ FÅ FÅ FÅ

PÅ HELE BUTIKKEN

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer *Gjelder *Gjelder *Gjelder ikke ikke allerede ikkeallerede allerede nedsattenedsatte nedsatte varer varer varer *Gjelder ikke allerede nedsatte varer

Rykkinn Rykkinn Rykkinn Rykkinn Rykkinn

1299,1299,1299,1299,1299,1299,1299,1099,-

1999,1999,1999,SWIX POWDER JAKKE OG SWIX SWIX SWIX POWDER POWDER POWDER JAKKE JAKKE JAKKE OGBUKSE, BUKSE, OG OGBUKSE, BUKSE, SWIX POWDER JAKKE OG BUKSE, HERRE OG DAME HERRE HERRE HERRE OG OG OG DAME DAME DAME HERRE OG DAME

1799,1799,-

1299,1299,24 1099,1099,-

SWIX SWIX BLIZZARD BLIZZARD HYBRID HYBRID SW S SWIX BLIZZARD HYBRID JAKKE, DAME OG HERRE JAKKE, DAME OG HERRE JAK JA JAKKE, DAME OG HERRE

1799,1799,-

KARI TRAA VOSS MIDL

SWIX JAKKE OG SWIXDYNAMIC DYNAMICSWIX JAKKE SWIX DYNAMIC OG DYNAMIC JAKKE JAKKE OG OG SWIX DYNAMIC JAKKE OG BUKSE, DAME BUKSE, DAME BUKSE, BUKSE, DAME DAME BUKSE, DAME

1699,1699,1699,- 1699,-

1999,1999,1999,-

2299,-

SWIX OG SWIX REVOLUTION JAKKE OG BUKSE, SWIX REVOLUTION REVOLUTION JAKKE JAKKE SWIX SWIX OG BUKSE, BUKSE, REVOLU REVO SWIX REVOLUTION JAKKE OG BUKSE, HERRE OG DAME HERRE OG DAME HERRE OG DAME HERRE HERRE OGOG D HERRE OG DAME

DÆHLIE NORDIC JAKKE, HERRE DAME DÆHLIE DÆHLIE DÆHLIE NORDIC NORDIC NORDIC JAKKE, JAKKE, JAKKE, HERREOG HERRE OG HERRE DAMEOG OGDAME DAME DÆHLIE NORDIC JAKKE, HERRE OG DAME

2999,1199,1199,1199,- 2999,-2999,-

DÆHLIE HALF DÆHLIE DÆHLIE DÆHLIE HALFZIP ZIP HALF HALFZIP ZIP DÆHLIE HALF ZIP COMFY, HERRE OG DAME COMFY, COMFY, COMFY, HERRE HERRE OG HERRE DAME OGDAME DAME COMFY, HERRE OG DAME OG

DÆHLIE SUPREME WOOL JAKKE OG BUKSE, HERRE OG DAME

1999,1999,DÆHLIE DÆHLIE DÆHLIE SUPREME SUPREME SUPREME WOOL WOOL JAKKE JAKKE WOOL JAKKE OG BUKSE, OG BUKSE, OG BUKSE, HERRE HERRE OG OG HERRE OG DAME DAME DAME

DÆHLIE NORDIC JAKKE, HERRE OG DAME DÆHLIE NORDIC JAKKE, DÆHLIE DÆHLIE HERRE NORDIC OG NORDIC DAMEJAKKE, JAKKE, H DÆHLIE NORDIC JAKKE, HERRE OG DAME Sportsmagasinet, Munins vei 1,Munins 1348 Rykkinn, Rykkinn Senter // Kontakt oss på tlf.: 67 79 91 10 Sportsmagasinet, Sportsmagasinet, Sportsmagasinet, Munins vei Munins 1, 1348 Rykkinn, vei vei 1, 1, 1348 Rykkinn 1348 Rykkinn, Rykkinn, Senter Kontakt Rykkinn Rykkinn oss Senter på Senter tlf.: 67 / 79 / Kontakt Kontakt 91 10 oss oss påpå tlf.: tlf.: 67 Sportsmagasinet, Munins vei 1, 1348 Rykkinn, Rykkinn Senter / Kontakt oss på tlf.: 67 79 91 10 Sportsmagas


BLIMEDLEM, MEDLEM, BLI MEDLEM, BLI BLI MEDLEM, FÅ FÅ FÅ FÅ

-15% -15% -15% -15% PÅ HELE BUTIKKEN PÅ HELE PÅ HELE BUTIKKEN BUTIKKEN PÅ HELE BUTIKKEN

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer *Gjelder ikke *Gjelder allerede ikke allerede nedsatte nedsatte varer varer *Gjelder ikke allerede nedsatte varer

Rykkinn Rykkinn Rykkinn Rykkinn

2499,499,-1099,1099,-

1499,1499,999,-999,- 1499,-

WIX SWIX BLIZZARD BLIZZARD HYBRID HYBRID KKE, AKKE, DAME DAME OGOG HERRE HERRE KARI TRAAVOSS VOSSHANSKE HANSKE KARI TRAA VOSS KARI HANSKE TRAA KARI TRAA VOSS MIDLAYER JAKKE KARI TRAA VOSS HANSKE LAYER KARI JAKKE TRAA VOSS MIDLAYER JAKKE KARI TRAA VOSS MIDLAYER JAKKE

2999,-2999,ROBERTA TONINI SKIBUKSE

2299,2299,-

OLUTION UTION JAKKE JAKKE OGOG BUKSE, BUKSE, DAME G DAME

2499,-2499,-

ROBERTATONINI TONINI ROBERTA ROBERTA TONINI SKIBUKSE SKIBUKSE SKIBUKSE

JOHAUGCONCEPT CONCEPT JOHAUG CONCEPT JOHAUG JOHAUG CONCEPT JAKKE JAKKE JAKKE JAKKE

199- 199199-

HOUSEOF OFHYGGE HYGGE HOUSE OF HYGGE HOUSE HOUSE OF HYGGE VINSOKK VINSOKK VINSOKK VINSOKK

1999,1999,-

899,899,4500,- 4500,DÆHLIE DÆHLIE SUPREME SUPREME WOOL WOOL JAKKE JAKKE OGOG BUKSE, BUKSE, AFTER LABEL HERRE HERRE OGOG DUN JAKKE DAME DAME

JOHAUG CONCEPT JOHAUG JOHAUG CONCEPT CONCEPT JOHAUG CONCEPT BUKSE BUKSE BUKSE BUKSE

AFTERLABEL LABEL AFTER AFTER LABEL DUN JAKKE DUN DUN JAKKE JAKKE

799,799,799,JOHAUG MAVEN WOOL JOHAUG JOHAUG MAVEN MAVEN WOOL WOOL JOHAUG MAVEN WOOL ZIPNECK OG BUKSE ZIPNECK ZIPNECK OG BUKSE OG ZIPNECK OGBUKSE BUKSE

HERRE , HERRE OGOG DAME DAME Sportsmagasinet, Munins vei vei 1,1, 1348 1348 Rykkinn, Rykkinn Senter/oss / Kontakt oss67 påtlf.: tlf.:67 67 79 10 :767 7979 91 91 10 10Sportsmagasinet, sinet, Munins vei 1, 1348 Rykkinn, Munins Senter Rykkinn / Kontakt Senter på tlf.: oss 9179 109191 Sportsmagasinet, Munins veiRykkinn 1, 1348Rykkinn, Rykkinn, Rykkinn Senter / Kontakt Kontakt osspå på 79 tlf.: 67 79 911010


Hva skjer

Konserter

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Midland til Norge MIDLAND ER AKTUELLE MED ALBUMET «LET IT ROLL», SOM GIKK RETT INN PÅ FØRSTEPLASS PÅ BILLBOARDS COUNTRYLISTE! 22. MARS KAN DU OPPLEVE EN AV MUSIKKBRANSJENS STILIGSTE TRIOER LIVE PÅ ROCKEFELLER I OSLO. Midland er rotet i tradisjon, både i sound og sin særdeles gjennomførte stil. Deres dobbel platinabelønnede og listetoppende debut «Drinkin’ Problem» var et bevisst nikk til countrymusikken fra 70- og 80tallet, og ga bandet Grammy-nominasjon for Best Country Song og Best Country Duo/Group Performance. «Let it Roll» kom ut i august, og gikk inn på førsteplass på Billboards countryliste – mens singelen «Mr. Lonely» fikk massiv radirotasjon i countryens hjemland. «The country trio’s second LP expands their Urban Cowboythrowback sound in fascinating ways.», skrev Rollling Stone om albumet.

Til Norge for første gang! SUM 41 – ET AV 2000-TALLETS STØRSTE PUNKROCKBAND – KOMMER TIL NORGE FOR FØRSTE GANG! IKKE GÅ GLIPP AV KONSERTEN PÅ SENTRUM SCENE 5. FEBRUAR. De kanadiske punkrockerne, med frontmann Deryck Whibley i spissen, debuterte i 2000 med ep-en «Half Hour of Power», og fikk sitt store gjennombrudd året etter med debutalbumet «All Killer No Filler» – som genererte hitsingler som «Fat Lip», «In Too Deep» og «Motivation». De har senere fulgt opp med hits som «Still Waiting», «Pieces» og «With Me» for å nevne noen. Bandet har solgt flere titalls millioner album og har en enorm fanskare verden over. De har også samarbeidet/turnert med artister som Metallica, Tenacious D, Iggy Pop, Pennywise, Bowling for Soup, Rob Halford og Kerry King med flere. Nå er de aktuelle med det kritikerroste nye albumet «Order in Decline», som ble sluppet i sommer til kjempekritikker. AllMusic gir 4 av 5 i sin anmeldelse: «One of the most accomplished albums in their catalog».

48

Nº4 2019


Håndlagde senger av rene naturmaterialer siden 1989

S E N G E R / M A D R A S S E R / P U T E R / S E N G E TØ Y / M Ø B L E R

COCO-MAT NORGE Grini Mølle, Grinidammen 10 1359 Bærum www.cocomat.no NEW YORK · BERLIN · MILAN · DÜSSELDORF · PARIS · STUTTGART · ROTTERDAM · HAMBURG · GENEVA · AMSTERDAM · ROME · ATHENS · COLOGNE HANNOVER · LIMASSOL · SEOUL · BEIJING · MADRID · SHANGHAI · FRANKFURT · BARCELONA · NICOSIA · MUNICH · DORTMUND · CAPE TOWN · BOGOTA


Estee Lauder Anglo Blockbuster pris 995,- verdi 3.850,fra Skin Tonic

Nisse i fallskjerm 100,fra Østerås Blomster Cider fra Østerås Blomster

Godt utvalg av blomster

Hamlet konfekt 89,90 fra Nille

Lue 899,- og skjerf 2299,-

fra Østerås Blomster

i 100% cashmere i mange lekre farger ... fra Walk In

Kjartans Bringebærhonning

Sokker i 100% lammeull, str 36-46

Godt utvalg av blomster

100% naturlig råhonning 350g 115,-

1 par 199,- | 3 par 549,-

fra Østerås Blomster

fra Sunkost

fra Sunkost

ØSTERÅS SENTER Otto Ruges vei 80 1361 Østerås ÅPNINGSTIDER 9-19 (9-18) MENY 9-21 (9-19) TLF 67 14 67 90 OSTERAS-SENTER.NO

GRATIS PARKERING!


Viking vintersko til barn stor 28-41, 999,Tøfler med semsket skinnsåle

fra Eurosko

Str 36-46, 229,- | Str 0-12 mnd, 159,-

Skolett dame

fra Sunkost

Panama Jack 2.399,fra Eurosko

Venninnegaver verdi fra 300,- til 600,-

Fine Pledd, Sir John -50%

Nå i lekker gavepose til 149,-

fra Kjærvik Interiør

fra Walk In

Nixon klokke 3.499,fra Bjørklund

Julegensere til tobeint og firbeint. Genser

Velsmakeende gaver om det

til kjæledyr fra 199,- og til eier fra 349,-

ikke passer og gi bort blomster.

Dyne og Puter -50%

fra Musti

fra Østerås Blomster

fra Kjærvik Interiør

ØSTERÅS SENTER Otto Ruges vei 80 1361 Østerås ÅPNINGSTIDER 9-19 (9-18) MENY 9-21 (9-19) TLF 67 14 67 90 OSTERAS-SENTER.NO

GRATIS PARKERING!

Deilige Norsk produserte


Anheng med jordklode i 9 karat/375 gult gull 898,fra Bjørklund Brodder 239,fra Eurosko

Forgylt sølvsmykke 598,fra Bjørklund

Reinsdyrskinn sittelapp 499,90 fra Nille Til hunden. Rosewood julekaker til 29,90,fra Musti

Mockberg klokke 1.499,fra Bjørklund

Morsomme leker til pus for å få aktivisert seg. Little&Bigger Cave bed

Little&Bigger MerryMeow

til hund fra 449,-

viftepinne 49,- og julemus 45,-

Ecco til herre 1.699,-

fra Musti

fra Musti

fra Eurosko

ØSTERÅS SENTER Otto Ruges vei 80 1361 Østerås ÅPNINGSTIDER 9-19 (9-18) MENY 9-21 (9-19) TLF 67 14 67 90 OSTERAS-SENTER.NO

GRATIS PARKERING!


Herreduft K by Dolce & Gabbana

Støtt opp frelserarmeens arbeid

pris 670,- verdi 1000,-

og kjøp vennskapsarmbåndet 149,-

fra Skin Tonic

fra Bjørklund

Økologiske Kubbelys fra 79,Kongler fra 55,- | Julekule fra 79,Glitter ekkorn hvit fra 79,fra Østerås Blomster

Nydelig ullstrikk fra Busnel Genser 1999,- | Skjerf 1799,- | Lue 1199,fra Walk In

Veske fra Stockholm design 1599,fra Eurosko

Deilig Satin sengesett, Høie 140x200 før 699,- juletilbud 399,-

Gult/hvitt gull m diamanter

fra Kjærvik Interiør

0,10ct w/si. 5.998,fra Bjørklund

Little&Bigger fleece pouch Face tøffel dame 599,-

for katt til 179,-

Shepard tøffel dame/herre 799,-

fra Eurosko

fra Musti

fra Eurosko

ØSTERÅS SENTER Otto Ruges vei 80 1361 Østerås ÅPNINGSTIDER 9-19 (9-18) MENY 9-21 (9-19) TLF 67 14 67 90 OSTERAS-SENTER.NO

GRATIS PARKERING!


Til bilen

Dekkhallen tilbyr mer enn bare dekk

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa, Skiguard og Calix

Skiboksen Skiguard 860.

Klar for vintereren med skiboks Høsten er endelig over og det drar seg ubønnhørlig mot jul. Det tradisjonelle kaoset med det første snøfallet og hordene av bilister som skal legge om dekk i siste liten er over. Dermed skulle en tro at Ronny Stave på Dekkhallen på Jar har roligere dager. Slik er det visst ikke i det hele tatt. – Vi har holdt til her på Jar siden 2010 og i

innkjøp. Point S er Europas største aktør,

i dagens marked. Det er tross alt et utall

begynnelsen var vi en ganske tradisjonell

og dermed har vi noen innkjøpspriser som

aktører der ute som reklamerer med at de

aktør innenfor dekk og felg, forteller Ronny.

gjør oss nærmest uslåelige på pris. Vi har

er billigst. Med over 7200 hjul i dekkhotellet

– Siden da har vi vokst fra null til å bli

mange stamkunder også. Det sier en del

og en stadig voksende kundemasse er det

Bærums ledende dekk- og felgspe-

mye som tyder på at vi gjør et eller

sialist.

annet riktig, sier Ronny og smiler.

Riktignok er Dekkhallen totalleverandør av dekk og felger men denne

Skiboks

bedriften har flere bein å stå på.

Dekkhallen selger og leier ut

– Det er mye som har endret seg

skibokser til markedets beste

siden den gang, og nå har vi en

priser og har ett fantastisk utvalg.

rekke produkter og tjenester her på

Som eneste aktøren i Bærum tilbyr

huset. Felles for alt vi driver med

de også skibokshotell! Dekkhal-

er at vi har stor kunnskap, og at

len forhandler tre merker. Norske

vi leverer på pris. Når det gjelder

Skiguard, de svenske merkene Calix

dekk er vi medeier i Fagdekk

og Thule. I tillegg selger de mye av

og samarbeider med Point S på

billigmerket Skiboks Extreme 500 Dekkhallen på Jar kan hjelpe deg med mer enn bare dekk og felg.

54

Nº4 2019


Dekkhallen tilbyr mer enn bare dekk

Til bilen

som er en fullverdig skiboks til kun 2.995

takboksene er skapt for nordisk klima og

maskin her hos oss. Den valser ut skadene

kroner. Norske Skiguard er markedsleder i

design. Alle Calix takbokser er enkle og

på felgene slik at selv ganske hærpede

Norge og har vært på markedet i ca. 25 år.

montere på og av, samt at de også har side

felger blir fine og runde igjen. Vi er så gode

Skiguard designer selv, og har egen produk-

åpning begge veier (Dual opening) som inn

på dette at vi faktisk kan tilby felgretting

sjon i Sigdal i tillegg til at eventyret startet i

og utlasting lettere.

innen 24 timer. Vi hadde aldri klart alt dette uten topptrente selgere og service

Bærum. God design og høy kvalitet har alltid vært et fundament i Skiguards tenkning.

Bulker og riper – Smart repair

medarbeidere, sier Ronny.

Boksene blir utviklet i nært samarbeid med

Vi har alle hørt skrekkhistoriene om digre

– Det handler mye om å være nytenkende

aktive utøvere i ski miljøet. Skiguard kan se

kostnader når leasingbilen skal leveres. En

og innovative i en bransje som har ett stort

tilbake på et årelangt og nært samarbeid

liten ripe du knapt har lagt merke til kan

og underutnyttet potensial for utvikling.

med Norges Skiforbund, og alle deres

plutselig koste tusenvis av kroner. Dekkhal-

Dekkhallen sin posisjon skal forsterkes

særforbund. I tillegg støtter og samarbeider

len ligger ca. 70 prosent under prisene til et

ytterligere i tiden og årene som kommer,

de med en lang rekke idrettslag landet over

tradisjonelt lakkverksted. Det er det samme

lover han.

og støtter også mange enkeltutøvere.

med felgskader. En felgskade på en vanlig

Som kunde av Dekkhallen er det tydeligvis

familiebil koster ofte mellom 4.500 og 9.000

bare å glede seg!

Calix

kroner. Leasingselskapet tar seg rett og slett

For Calix er takboksen et optimalt sett å

betalt for en ny felg. På Dekkhallen fikser

FAKTA

utnytte bilens potensial. Calix takbokser

de slike skader for mellom 1.200 til 1.800

produseres av Autoform og finnes i en rekke

kroner selvsagt litt avhengig av skadeom-

modeller for ulike behov, fra smale og korte

fanget.

transportbokser til lange og brede skibok-

– Vi fikser felger som har større skader

ser. Calix takbokser utvikles og produseres

også, forsikrer Ronny.

i Sverige. Det er også din garanti for at

– Vi har markedets desidert beste felgrette-

Adresse: Bjerkelundsveien 18, 1358 Jar Telefon: 67 20 98 20 / 90 06 37 32 E-post: POST@DEKKHALLEN.NO Web dekk og felger: dekkhallen.no Web skiboks: skiboksutleie.no Web fikse skader: smartrepairoslo.no Web dekk til MC: dekktilmc.no

Dekkhallen / Skiboksutleie

Skiboksen Calix H22.

Nº4 2019

55


Velkommen til oss

pĂĽ Holmen Senter

Stor rosettring med 3,60ct safir totalt 1,25ct W/Si VĂĽr pris 52.800,-

Kom innom oss for ĂĽ finne den perfekte gaven til en du er glad i!


Lekker enstensring 0,50ct TW/p Veil.pris 30.000,Vår pris 22.900,-

Love knot sølvring fra Georg Jensen Vår pris 1.300,-

Diamant øreringer 0,12ct TW/Si Veil.pris 7.500,Vår pris 5.720,-

Diamanthjerte 0,25ct TW/Si Veil.pris 8.200,Vår pris 5.990,-

Alliansering totalt 0,60ct TW/Si Veil.pris 29.900,Vår pris 16.000,-

Kraftig alliansering totalt 1,00ct TW/VS Veil.pris 50.000,Vår pris 33.590,-

Savannah armring med bergkrystall fra Georg Jensen Vår pris 2.975,-

66 98 03 00 |

Sublime armring i hvittgull med totalt 0,35ct W/Si fra Noor Veil.pris 19.730,Vår pris 17.390,-

Sølv ørepynt fra Susanne Friis Bjørner med berg krystall, grønn kvarts og London blue krystall Vår pris 1.095,-

Hvittgulls ring totalt 0,35ct TW/Si Vår pris 10.390,-

HOLMEN SENTER, Vogellund 6, 1394 Nesbru : Gullsmykket Holmensenteret As | : @gullsmykket_holmensenteret | gullsmykket.no


Kolsås Senter

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Geir Smevik

Senterlykke på Kolsås Jeg elsker jul! Lys, glitter og pynt; mat, drikke og kalendre. Mens andre hisser seg opp over at feiringen starter tidligere for hvert år, ønsker jeg den velkommen. Jo før, jo bedre. Det eneste som kan stresse meg en overfylte,

Julemat og annet godt

Forretningen har dessuten en rikholdig avde-

massive kjøpesentre. Da får jeg pustebesvær.

Meny må jeg alltid innom. Kjeden har flere

ling for frukt og grønt, så ønskes et kjøttfritt

Derfor er jeg ytterst takknemlig over å ha

butikker i Oslo og Bærums-området, men

alternativ til julemiddagen er også det mulig.

oppdaget Kolsås Senter. Det er ikke så stort,

det hersker liten tvil om at utsalget på Kolsås

– Det viktigste for oss er å ha et variert

men til gjengjeld effektivt, lyst og oversiktlig.

må være et av landets beste. Ferskvaredis-

utvalg og noe å tilby alle. Vi har bare ett

Uten å bekymre meg for vær og vind kan jeg

ken er utsøkt. Nå står julen bokstavelig talt

ufravikelig krav og det er høy kvalitet.

rusle rundt i luftige og hyggelige omgivelser.

på menyen, og uansett mattradisjon vil du

Kundene skal være trygge på at maten både

Det er lett å orientere seg, avstanden mellom

finne noe du liker her. Ribbe, pølser, kalkun

ser ut og smaker som den skal. Vi deler

butikkene er kort og de ansatte har tid til å

og pinnekjøtt. Sylte, lammelår og posteier.

gjerne tips om råvarer, gode smakskombi-

hjelpe.

Oster, sild, fersk torsk og lutefisk.

nasjoner og tilberedning. Oppskrifter kan vi

«Kundene skal være trygge på at maten både ser ut og smaker som den skal. Vi deler gjerne tips om råvarer, gode smakskombinasjoner og tilberedning» Tore Husan, Meny

58

Nº4 2019


Kolsรฅs Senter

Nยบ4 2019

59


Kolsås Senter

også bidra med. I desember har vi forøvrig

komme med relevante forslag til de som

Ekte, norsk husmannskost

utvidete åpningstider, så alle kan være sikre

ønsker det. Dette gjelder også gode alkohol-

Utenfor senterets populære café, Linje 9,

på at de får den hjelpen og den maten de

frie varianter. Det virker som om stadig flere

dufter det også umiskjennelig av nordisk

trenger før jul, forteller Tore Husan.

er bevisste rundt hva de drikker, og særlig

høytid.

Nyttig hjelp får man også på Vinmonopolet,

rundt høytidene har salget av alkoholfrie

– Nå serverer vi både juletallerken og

bare én etasje opp fra Meny.

drikker økt jevnt. Både av helsemessige og

pinnekjøtt, forteller sjefskokk og eier Sadik

– For oss startet julen allerede i oktober. Da

sosiale årsaker. Det synes vi er hyggelig. Da

Kasikci.

ble den første juleølen lansert, forteller Geir

er det viktig at de som avstår fra alkohol har

Rettene utgjør forøvrig et ypperlig tilskudd til

Gisvold ved Kolsås Senter Vinmonopol.

et godt alternativ til bare brus. Vi kan tilby

resten av menyen, som i stor grad består av

De siste årene har det blitt et stadig sterkere

friske og lette hvitviner, musserende og

norsk husmannskost.

fokus på nettopp øl. Lyse og lette; mørke

selvsagt øl.

– Selv er jeg født i Tyrkia og mange lurte

og kraftige typer. Noen varianter kommer

– Champagne, da?

på hvorfor jeg ikke ville satse på kebab?

i et nokså begrenset opplag, så det kan

– Champagne passer til alt, avslutter Geir.

I Bærum er det allerede mer enn nok av

lønne seg å være tidlig ute. Akevitt er også

steder som serverer både kebab, pizza og

populært og det finnes flere typer.

sushi. Skulle vi lykkes måtte vi satse

Hva folk ønsker seg er litt forskjellig.

på noe annet. Kolsås Senter har en

Noen synes det er gøy å teste ut årets nyheter, mens andre holder seg til sin favoritt. – Er vin et alternativ til øl og dram? – Det finnes både røde og hvite viner som egner seg godt til norsk julemat. Vi tester selv ut hvilke kombinasjoner som egner seg best, og kan derfor

60

Nº4 2019

ÅPNINGSTIDER JULEN 2019 • Søndagsåpent 8, 15 & 22 desember senteret (14-18) • Fredager i desember senteret (9-20), Meny (8-22) & Vinmonopolet (9-18) • Lørdager i desember senteret (9-18), Meny (8-20) & Vinmonopolet (9-18) • Julaften senteret (9-13), Meny (8-14) & Vinmonopolet (stengt) • Romjulen hverdager senteret (10-18), Meny (8-22) & Vinmonopolet (9-18) • Romjulen lørdag Senteret (10-16), Meny (8-20) & Vinmonopolet (9-15 • Nyttårsaften Senteret (10-15), Meny (8-18) & Vinmonopolet (10-15)

nokså voksen kundegruppe, det er de som spiser her, og da er det jo hyggelig å kunne servere noe de faktisk liker og setter pris på. «Hva med norsk husmannskost? Som flesk og duppe?» var det én som sa. Da måtte jeg Google litt, må jeg innrømme. Men, jeg skred til verket, laget min


Kolsås Senter

egen saus og satte retten på menyen. Nå er

gjør både oss og kundene glade, forteller

fortsetter å rusle rundt litt likevel. Nyter før-

den blitt en av storselgerne våre.

Tore på Meny.

julsstemningen og lar meg friste til litt mer

I tillegg til husmannskost byr Linje 9 på ba-

– Vi er kanskje ikke det største senteret i

shopping – uten å få verken angstanfall eller

getter, salater og burgere – for å nevne noe.

Bærum, men det vi mangler i kvadratmeter

svettetokter. Her er det lys, luft og jeg finner

Små retter og store retter, lunch og middag.

tar vi igjen i effektivitet, intimitet og atmos-

akkurat det jeg trenger. På Kolsås senter

– Chiliburgeren er min favoritt, sier senter-

fære, avslutter han.

føler man seg ganske enkelt hjemme.

leder Sarah Wien.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Strengt tatt

– Og så må jeg skryte av servicen. Den er

er jeg ferdig med det jeg skal gjøre, men

fantastisk! – Det nytter ikke bare å ha god mat. Dyktige ansatte og ett nært forhold til kundene er like viktig, avslutter Sadik.

Om Kolsås Senter

Lotteri og pepperkaker

Kolsås Senter er et nærsenter som ligger i Bærum ved foten

Den lokale Lions-klubben er et annet kjært

av Kolsås Toppen og vis a vis Nato leiren på Kolsås.

innslag på senteret hver desember. De serverer gløgg og pepperkaker, har egen grøtdag og arrangerer lotteri. Hele senteret bidrar. Med premier til lotteriet og med mat og drikke. – Lions er en veldedig organisasjon og det er utrolig hyggelig å kunne hjelpe. De skaper jo også god julestemning på

• Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås • Telefon: 6711 5711 • Webside: www.kolsas-senter.no • Facebook: @kolsassenter BUTIKKOVERSIKT • Alliance Optikk • Zavanna

• Vita Apotek • Ark Bokhandel • Dressmann • Meny • Vinmonopolet • b.young • Nille • Kolsås Sushi • Boots Apotek

• MIX • Pets • Linje 9 Cafe • Hairport Frisør • Kolsås Frisør • Kolsås Tannhelse • Kirsti Skulleruds Ballett& Dansestudio

senteret, og det synes vi er hyggelig. Det

Nº4 2019

61


DISKRET: HearMe-høreapparatene er knapt synlige på øret. Bare en tynn tråd er synlig forfra.

Bedre hørsel på dagen Ved hjelp av en dyktig audiograf og det siste innen hørselsteknologi, tilbyr nå Alliance Optikk Kolsås små og knapt synlige høreapparat levert samme dag. Vigdis Nygaard er en av mange som har fått livet skrudd på igjen. – Da kollegaen min spurte meg rett ut om

det, forklarer hun.

lingen ved Alliance Optikk Kolsås.

«Vigdis, hører du litt dårlig» skjønte jeg at

Det skulle vise seg at opplevelsen ble langt

I hånden holder hun det siste innen hørsels-

noe måtte gjøres. Hun hadde stått fem, seks

hyggeligere og ikke minst enklere en 63-årin-

teknologi, høreapparater i ulike farger og ikke

meter bak meg og snakket uten at jeg hørte

gen hadde forestilt seg.

stort større en fingertupp. Det er med disse

det, sier Vigdis Nygård.

hun daglig hjelper kunder å få «skrudd på

Hun hadde slitt lenge med dårlig hørsel, men

Enkelt å få høreapparat

livet igjen» som hun så fint beskriver det.

kviet seg for å begynne med høreapparat.

– Det har skjedd veldig mye de siste årene.

– Mennesker med dårlig hørsel lever ofte

– De fleste forbinder jo dette med de gamle,

I dag får man kvalitetsapparater som er

i en slags boble. Man får problemer med

godt synlige apparatene. Et slikt hadde jeg

enkle å bruke og knapt synes på øret, sier

å føre en samtale, og mange isolerer seg

ikke lyst til å gå med, så derfor utsatte jeg

audiograf Linn Sofie Mork hos hørselsavde-

sosialt, forteller Linn.

62

Nº4 2019

Betalt innhold


– Mange liker ikke tanken på å skaffe seg

at man kan styre alt fra telefonen. Om man

hørsel kan vi tilby den beste hjelpen som er

høreapparat og venter derfor lenge før de

ikke vil bruke app er alternativet en liten

mulig å få. Vi tilbyr også våre kunder å låne

oppsøker hjelp. Mange tror også at det en

fjernkontroll, forklarer Linn.

med høreapparat hjem i opptil 3 uker slik at

lang prosess å skaffe seg høreapparat og

Hun er ikke i tvil om at godt design og bedre

de kan teste ut hvordan dette fungerer for

veldig positivt overasket når vi forteller dem

brukervennlighet har gjort dårlig hørsel

dem. Etter testperioden har vi da et optimalt

at de kan få apparatet levert på dagen her

mindre tabubelagt. Nå er de jo slik at de aller

grunnlag for å hjelpe den enkelte kunden

hos oss. Etter å ha tatt en kort hørselstest

fleste får dårligere hørsel i løpet av livet. Hos

best mulig.

spesialtilpasser vi høreapparatet. Kunden

enkelte starter dette allerede i 30-årene.

får det med seg hjem samme dag, sier Linn

Er man utsatt for mye støy er man selvsagt

Flere produkter

med et smil.

mere utsatt.

Alliance Optikk Kolsås selger også andre

– Jeg har opplevd at folk

– Er man i tvil kan man

hørselsrelaterte hjelpemidler. Her finner du

blir så glade at de får

ta en enkel hørselstest

blant annet babycall for hørselshemmede,

tårer i øynene når de får

her hos oss. Vi har en

og spesialtilpassede ørepropper som er fine

på seg høreapparatet.

EU-godkjent hørsels-

å ha med på jakt, konserter, fly og andre

Mange hadde jo aldri

boks kunden sitter i når

steder med mye støy.

trodd at de skulle få

en hørselstest pågår.

bedre hørsel allerede

Lydtettheten i boksen

samme dag!

er med på å sikre best mulig resultat. Her får du som nevnt

Høreapparat med egen app

denne testen på dagen. Skal du gå via det

I tillegg til at de små høreapparatene fra

offentlige kan du risikere å måtte vente i

HearMe knapt synes på øret, har de også den

opptil 6 måneder. Det samme er det med

store fordelen at de er enkle å bruke.

service på høreapparater. Det gjør vi også

– Det følger faktisk med en egen app slik

på dagen. Viser det seg at man har svekket

Betalt innhold

FAKTA

Alliance Optikk Kolsås Syns- og hørselklinikken

Tlf: 67 22 22 60 Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås E-post: kolsas@allianceoptikk.no Web: kolsas.allianceoptikk.no Facebook: facebook.com/kolsas.allianceoptikk Instagram: instagram.com/allianceoptikk

Nº4 2019

63


Tørre & rennende øyne – ET UTBREDT PROBLEM Alliance Optikk Kolsås merker en betydelig økning i kunder som nevner at de plages av tørre og rennende øyne. Et besøk hos optikeren kan bety løsningen på problemet. HER ER OPTIKERENS TIPS:

økt skjermbruk. Når vi bruker skjerm, for

Hvis jeg skal anslå noe, vil jeg si at rundt åtte

eksempel mobilen, blunker vi faktisk kun

Komplett pakke med undersøkelse og behandling

av ti svarer ja når vi under synskontrollen

halvparten så mye som når vi ikke har en

– Vi tilbyr nå en ny behandlingsmetode som

spør om de sliter med tørre øyne, sier optiker

skjerm foran oss. Da sier det seg selv at

analyserer om en kunde har irriterte øyne.

Gard Schømer hos Alliance Optikk Kolsås.

øyet kan bli ganske tørt og irritert, forklarer

Vi er en av de første behandlingssentrene i

– Det er nesten så jeg vil kalle dette en ny

han.

Norge som tilbyr dette. Vi bruker et analy-

folkesykdom.

Som følge av økningen av kunder som sliter

seapparat som gir oss svært detaljert infor-

Ifølge han skyldes dette hovedsakelig to ting.

med tørre og irriterte øyne, har Alliance

masjon. Basert på undersøkelsen kan vi så

– Det ene er tørrere inneklima. En del

Optikk Kolsås tatt grep for å kunne hjelpe

sette opp en riktig behandling, og anbefale

nybygg er nærmest tette, slik at fuktigheten

kundene best mulig.

riktige produkter som øyedråper, gele eller

blir lavere enn i eldre hus. Det andre er

64

Nº4 2019

våtservietter, forklarer Gard Schømer.

Betalt innhold


I tillegg til spesialutstyret har optikeren også

øyeplager bruker Blephaclean, som er et

risikerer man ikke at problemet får utvikle

kvalitetsprodukter fra øyelegemiddelfirmaet

lindrende rengjøringsprodukt for øynene.

seg, avslutter han.

Théa. Stadig flere av kundene får, bokstave-

Har du tørre øyne og bruker sminke, er

lig talt, øynene opp for spesielt øyedråpene

Blephasol Duo å anbefale som sminkefjer-

Thealoz Duo. Det er ikke uten grunn, mener

ner, sier Schømer.

Optikerens tips til deg med irriterte øyne: • Ta kontakt med optiker så fort problemet

selskapets produktspesialist og optiker, – Har du tørre, sviende, rennende og/eller

Klar oppfordring ved irritasjon i øynene

røde øyne, skyldes dette ofte en ubalanse i

Er du en av dem som sliter med irriterte

Bli gjerne også mer bevisst på å blunke

tårefilmen. Mange øyedråper smører, men

øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk

oftere når du ser på TV, bruker mobil, PC

det unike med Thealoz Duo er at den i tillegg

Kolsås klar:

også beskytter øyet mot uttørking, forklarer

– Kom innom oss for en prat og en sjekk.

• Bruk solbriller når du er ute i sterk sol.

hun og fortsetter.

Mange blir overrasket over hvor mye bedre

• Sørg for at du ved bruk av øyedråper velger

– Disse øyedråpene inneholder cellebeskyt-

de får det etter en kort konsultasjon og gode

noen uten konserveringsmidler. Alliance

tende trehalose og smørende hyaluronsyre.

produkter. En del har prøvd øyedråper før,

Optikk Kolsås anbefaler Thealoz Duo.

I tillegg er de helt uten konserveringsmid-

men ikke så god kvalitet som dem vi har

del, noe som faktisk er helt avgjørende.

her, sier Gard Schømer.

Konserveringsmidler i seg selv kan nemlig

Han poengterer avslutningsvis at det er viktig

bidra til tørre øyne, legger hun til.

ikke å vente for lenge hvis man plages av

Både Schømer og Mellem understreker at

tørrhet – eller et annet problem i forbindelse

for de aller fleste blir det bedre ved å bruke

med øynene.

øyedråper.

– Uansett hva årsaken er, er det greit å

– I tillegg vil vi sterkt anbefale at man ved

få avdekket det så tidlig som mulig. Da

Marianne Mellem.

Betalt innhold

oppstår. • Hvis mulig: prøv å begrense skjermbruk.

og andre typer skjermer.

FAKTA

Alliance Optikk Kolsås

Tlf: 67 22 22 60 Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås E-post: kolsas@allianceoptikk.no Web: kolsas.allianceoptikk.no Facebook: facebook.com/kolsas.allianceoptikk Instagram: instagram.com/allianceoptikk

Nº4 2019

65


Mat & drikke

Kransekaker laget fra bunnen av

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa og Grini Hjemmebakeri

GODT OG HJEMMELAGET PÅ TRADISJONSRIKE GRINI GÅRD I BÆRUM

beskjedenhet.

for oss og dermed kunne vi produsere våre

HAR HØSTEN FESTET SITT KALDE GREP,

Så hva er hemmeligheten bak suksessen

første Hasselmakroner med norske nøtter.

OG DET GÅR UAVLATELIG MOT JUL.

spør jeg. Svaret kommer raskt.

For å få hasselnøtter og hasselmakroner

– Vi maler mandlene selv for å beholde den

inn i varesortimentet, så er det helt nødven-

Vi er på vei til Grini Hjemmebakeri for å ta en

gode smaken, blander råvarene og lager

dig å sikre en jevn og bærekraftig tilgang

titt på hvordan det som angivelig er Bærums

kaker etter god, gammel oppskrift. Ekte og

på nøtter. Hasselnøtter har lang tradisjon

beste kransekaker blir til. Undertegnede

velsmakende. Når de er klare, går de rett i

i Norge og var i førkrigstiden en viktig

har ikke hatt gleden av å smake dem selv,

fryseren for å sikre deg en seig smaksopp-

inntekt- og næringskilde før vi begynte å

men har hørt ryktene. Jeg har endog en

levelse. Akkurat slik det har blitt bakt kran-

importere storhassel fra utlandet.

kakebakende tante som har avsluttet sin

sekaker i generasjoner, og slik du selv ville

Og om ikke det er kortreist nok med nøtter

egen kransekakebake-karriere og henfalt til

bakt den hjemme. Vi har jo selvsagt våre

fra Vestlandet har Kate og familien nå plantet

herlighetene fra Grini. Bakeriet har holdt til

hemmeligheter. Jeg kan jo for enkelhets

150 hasseltrær på gården. Mer kortreiste

i låven på gården siden 2005 og grunder og

skyld si at det dreier seg om gode råvarer,

nøtter blir det ikke.

primusmotor er Kate Günther Ellefsen. Kate

hvordan de blir blandet, og selve bake-

– Vi har i det hele tatt mange store planer

er 6. generasjon på Grini Gård og innehaver

prosessen. Vi selger forresten ikke bare

for virksomheten, forteller Kate.

av den særdeles sjeldne yrkeskombinasjonen

kransekaker. Vi har noen helt fantastiske

– Vi er et fantastisk team her i bakeriet, og

helikopterpilot og baker! Kate ble ferdig

kransekakestenger dyppet i sjokolade og

vi har fått god støtte av Innovasjon Norge

utdannet pilot allerede i 2000, men har hele

mandelrosene våre har vi vunnet pris for. Alt

som virkelig har troen på oss. Det varmer!

tiden hatt baking som hobby. Innimellom

kan kjøpes her i bakeriutsalget på gården.

Ikke bare viser Kate og alle på Grini hjemme-

turene bak spakene i helikopteret bygde

Vi har også vært med på Bondens Marked

bakeri at de lager fantastiske produkter. I et

hun opp Grini Hjemmebakeri til hva det er i

siden 2010. Det er en viktig salgskanal for

land hvor flere og flere gårder blir liggende

dag. Bestillingene ble flere og flere, det ble

oss. I likhet med de mange andre aktørene

brakk viser de virkelig at det er mulig å drive

færre og færre flyvninger, og siden 2005 har

i Bondens Marked kommer vi fra gård,

næring uten å drive konvensjonelt landbruk.

bakeriet vært heltidsbeskjeftigelse.

men vi foredler ikke et produkt som vi har

Det blir spennende å følge dem videre!

– Jeg hadde aldri fått dette opp å stå uten

produsert selv. Det var da ideen kom opp

hjelp av familien, kan Kate fortelle oss der vi

med å finne norske sporbare råvarer som

sitter rundt bordet inne på bakeriet med en

vi kunne benytte oss av. Rundt her vi bor

kaffekopp og en jepp; Bit med kransekake.

er det mye villhassel. Vi undersøkte derfor

– Jeg har en eldre søster og 4 yngre søsken,

muligheten for å bruke norske hasselnøtter

to brødre og to søstre samt mor og far

i nærområdet uten særlig hell. Under et søk

som har vært til uvurderlig hjelp med å få

på internett kom vi over den store forekom-

bakeriet til å bli det det er i dag. Dette hadde

sten av nøtter i Eikesdal. Helt tilfeldig kom

jeg aldri fått til alene, sier Kate med kledelig

vi i kontakt med en som kunne plukke nøtter

66

Nº4 2019

FAKTA

Grini Hjemmebakeri

• Grini hjemmebakeri baker saftige kransekaker, stenger dyppet i sjokolade og de deiligste mandelroser. De setter sin ære i å gjøre hver minste lille munnfull til en uforglemmelig smaksopplevelse. • Adresse: Grini gård Griniveien 159, 1359 Eiksmarka • Webside: grinihjemmebakeri.no • Facebook: facebook.com/grinihjemmebakeri • Instagram: instagram.com/grinihjemmebakeri


Vær klar til vinteren! Bestill ditt HotSpring bad nå!

LEDENDE I VERDEN F Ø R S T

Vi tar forbehold om prisendringer og feiltrykk.

2 0

Å R

I

N O R D E N I

N O R G E

ÅRETS GAVE TIL FAMILIEN

%

PR

BODØ 75 58 66 60

KIRKENES 78 97 09 00

www.hotspring.no Y produse nt.

L

sjon fra verdens ledende

LIT

R

O

UA

Q

, deili d g og kl kostna art, 365 dag er i året til en minimal daglig

OSLO / BÆRUM Ramstadsletta 8 67 53 01 00

E M I U M Q UA L valitet og innova Design, k Y CONT

Hvorfor velge HotSpring…

ALL NEW

LIMELIGHT SPAS

✔ Freshwater automatisk rensesystem * ✔ USB-elektronikk med frostvakt ✔ Best i test, åtte år på rad ** ✔ Uslåelig på hygiene, eneste bad med 100 % filtrering av alt vann ✔ XFC-fullisolasjon gir opptil 80% lavere el-forbruk enn konkurrentene ✔ Bygget for nordiske forhold, bedre sikkerhet ved strømbrudd ✔ Solide og vedlikeholdsfrie materialer ✔ HotSpring – et trygt valg! ✔ Sølvion AG+ gir klorfri bruk

by BMW Design Works

* Ekstrautstyr ** Consumers Digest

Varm t

TRONDHEIM Haakon VIIs gate 15 73 10 99 00

IT

100

BERGEN Fanavegen 15 55 61 41 20

Limelightht ht

ARCTIC

Verdensnyhet! AUTOMATISK RENSE

Limelight Arctic – 6 personer, 203 x 203 cm

Ord. 144.000,Med FreshWater automatisk Rensesystem**

Kun 99.000,-

Norges mest solgte

Fullisolert designbad fra HotSpring med isboks

SYSTEM

Enklere blir det ikke.

HotSpot Alaska – 5 personer, 208 x 208 cm

Igloo – 5 personer, 160 x 206 cm

Ord. 122.800,-

Vær rask, 20 stk.

69.000,-

Ord. 82.600,-

Kampanje

39.000,-


PIZZA MILE RYKKINN Rykkinn Kjøpesenter, Munins vei 1, 1348 Rykkkinn Tlf 67 17 08 00 / 67 56 50 50 | pizzamile.no Åpningstider man-lør 11-23 & søn 13-23 Levering 15-22 hver dag : @PizzaMileRykkinn


Kvalitetsmat siden 2008. Kjent for den gode smaken. Restaurant, take away & levering.


Mat & drikke

Moderne Punjabi mat hos Spice Rootz

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa

Indisk på Haslum Den indiske restauranten Spice Rootz har etablert seg i Kirkeveien 94 på Haslum. Dette lokalet har huset flere restauranter de siste årene. Noen bra og noen vi ikke skal prate høyt om. Det er derfor med et innstendig ønske om at

i Norge lider av McDonalds-syndromet. Ofte

Daljit Singh er devt mye som tyder på at

det endelig har etablert seg en høykvalitets

smaker det veldig likt og uensartet, og me-

Bærum har blitt velsignet med en rotekte

indisk restaurant i nabolaget jeg entrer

nyene er mistenkelig like. Det spiller ingen

indisk Gourmet kokk! O` lykke!

dørene til Spice Rootz. Det er slett ingen

rolle hva man betaler heller. En Chicken

mangel på Indiske restauranter i Bærum, og

Tikka til 300 kr er ofte helt identisk med den

Erfaren kjøkkensjef

drar vi inn til Oslo kan man i enkelte bydeler

til 120 kr, på sjappa rundt neste hjørne. Jeg

Daljit har vært kjøkkensjef på 5 stjerners ho-

spise indisk omtrent på hvert hjørne. Min

må innrømme at jeg hadde høye forventnin-

teller over hele verden. Han har tilbrakt flere

opplevelse av indisk mat er litt ymse. Jeg

ger da jeg entret dørene hos Spice Rootz.

år i Ukraina. Der rakk han å bli kåret til en av

har tidligere skrevet at Indiske restauranter

Etter å ha googlet kjøkkensjef og innehaver

Ukrainas 10 beste kokker, og han satt også

70

Nº4 2019


Moderne Punjabi mat hos Spice Rootz

Mat & drikke

i juryen på den lokale versjonen av Master

var en like god opplevelse. Kyllingkjøttet var

han blandet med moderne teknikker. Han

Chef. Etter å funnet et hyggelig vindusbord

fantastisk mørt, og den tilhørende sausen var

har tilført spennende nyanser og sitt egen

og fått hver vår duggfriske Kingfisher valgte

smakssterk og silkemyk på samme tid. Fra

fingeravtrykk på tradisjonsrike retter, og kan

vi etter anbefaling fra vår hyggelige servitør

dessertkartet valgte vi begge en tradisjonell

i det hele tatt tilby sine gjester en gjennom-

følgende, fra en akkurat passe stor meny.

Gulab Jamun, en saftig sukkerbolle dyppet

profesjonell og spennende tilnærming til

i søt sirup servert med iskrem. En deilig og

det indiske kjøkken. Spice Rootz bør være et

frisk avslutning på et vellykket og variert

must for sultne bærumsfolk nå i vinter!

Tandoori Lamb Chops og en tradisjonell Butter Chicken

måltid.

Lammekotelettene var smaksatt med kokkens spesielle krydderblanding og hadde

Tradisjoner og moderne kunnskap

FAKTA

nettopp den egenarten som jeg sårt savner

Daljit kommer opprinnelig fra en liten

hos mange Indiske restauranter. Kjøttet

landsby i Punjab. Der lærte han «the tricks

var velsmakende og mørt, og smakte helt

of the trade» av sin mor og sin bestemor.

fantastisk. Risen var aromatisk og nanbrødet

Og denne århundre gamle kunnskapen om

lett og luftig. Borddame Elins Butter Chicken

slow cooking og riktig bruk av krydder har

Adresse: Kirkeveien 94, 1344 Haslum Telefonnummer: 67 59 15 50 Web: spicerootz.no Facebook: facebook.com/spicerootz2019 Reservasjoner: spicerootz.no/contact Åpningstider 15-22 alle dager

Spice Rootz på Haslum

Nº4 2019

71


Kjæledyr

Et bredt utvalg av utstyr til hund og katt

Foto: Laila Bruun

Tekst: IN magasinet | Foto: Laila Bruun

Foto: Laila Bruun

En unik og koselig liten butikk I KRYSSET LILLEHAGVEIEN/PRESTEVEIEN

utvalg og bredde det er i butikken. Det er

Utstyr til en aktiv hverdag

HAR MENNESKES BESTE VENNER HUNDEN

varer fra gulv til tak, og alle hyller er fulle.

Ylva har lang erfaring fra eget hundehold

OG KATTEN EN UNIK OG KOSELIG LITEN

– Skulle kunden savne noe gjør vi så godt vi

og bruker denne erfaringen til å hjelpe sine

BUTIKK MED UTSTYR FRA GULV TIL TAK.

kan for å få tak i denne varen, forsikrer Ylva.

kunder. Hun er også hundeinstruktør og aktiv

4 POTER HAR ET BREDT UTVALG AV

– Siden jeg er helt uavhengig, står jeg helt

innen flere hundesporter, hun vet derfor

UTSTYR OG FÔR TILPASSET FIRE ÅRSTIDER

fritt til å ta inn akkurat det jeg vil, og det

hvor viktig det er at utstyret virker. Med sine

TIL HUND OG KATT.

setter kundene stor pris på.

2 Portugisiske Vannhunder er Ylva selv aktiv

Butikken har vært drevet av Ylva Christensen

Gode på ernæring

trener egne hunder i søksarbeid, bruks,

siden 2014 og har en lang historie. Det vi vet

– Det er vel kanskje det som skiller oss fra

vannarbeid og rallylydighet.

er at det i gamle dager var en kolonialbutikk

de store kjedebutikkene. Her tar vi oss god

her, og at 4 poter startet i 2003, men før det

tid, og siden jeg ikke er kjøpt og betalt av

Kurs og utleie av lokaler

var det også dyrebutikk på denne adressen.

store leverandører setter jeg min ære i å

I smellerkjelleren og i kurslokalet ved siden

Til tross for at Bærum huser noen av Norges

kunne tilby det fôret, utstyret eller godbi-

av 4 poter holder Ylva kurs og trening i den

største kjøpesentre er det godt å se at det

tene som passer den enkelte hund eller katt

nye hundesporten «Smeller». Smeller er

finnes små aktører som lykkes med

best. Når det gjelder fôr og spesielt godbiter

en sport for alle som liker søksarbeid, og

spennende butikker litt utenfor allfarvei.

prøver vi å tilby kortreist og sporbare pro-

utfordringene ligger i at hver konkurranse

dukter. Aller helst fra Norge og Skandinavia.

byr på nye lukter og søksområder. Ylva kan

i Asker hundeklubb og hun konkurrerer og

Hva gjør butikken unik? – Vi er dyktige på å se både hunden og eierens behov på en måte man kun finner i de små uavhengige butikkene, dit hverdagens stress ikke når oss, forteller Ylva. Med en romslig gratis parkering rett utenfor døren kan du få hentet en fôrsekk både raskt og problemfritt. Med et såpass lite butikklokale er det imponerende og se hvor stort

72

Nº4 2019

love spennende utfordringer og et hyggelig

FAKTA

4 Poter

4 poter AS Adresse: Presteveien 14, 1344 Haslum Telefonnummer: 67 53 02 00 Web: 4poter.no Facebook: facebook.com/4poter E-post: post@4poter.no Åpningstider: Mandag-fredag 11-18 & lørdag 10-15

treningsmiljø både for to og firbente

Hold vårt nærmiljø levende Så om du er katte eller hundeeier. Ta turen innom 4 poter for en unik handleopplevelse. Den lille 4 poter butikken med det store utvalget kan egentlig ikke beskrives – den må oppleves.

Betalt artikkel


LA DEG FORTRYLLE AV EKTE NORSK DESIGN, HÃ…NDLAGET I TELEMARK.


–– Vi Vi gjør gjør alt alt vi vi kan kan for for at at selger selger og og kjøper kjøper blir blir fornøyde fornøyde I 2015 åpnet Edvard Chapsang, sammen med erfarne partnere, et nytt I 2015 iåpnet Chapsang, med Teamet erfarne på partnere, et nytt kontor flotteEdvard og moderne lokalersammen i Sandvika. Sandvika har kontor i flotte og moderne lokaler i Sandvika. Teamet på Sandvika siden den gang markert seg med høye salgstall og i fjor ble kontorethar sidentil den gang markert segI tillegg med høye og i fjor ble kontoret kåret årets kontor i Eie. ble salgstall daglig leder, Chapsang, kåret til kåret til årets kontor i Eie. I tillegg ble daglig leder, Chapsang, kåret til årets megler innad i kjeden. Vi har snakket med Chapsang om hva de årets megler innad i kjeden. Vi har snakket med Chapsang om hva de fokuserer på og hva som gjør dem til et bra team. fokuserer på og hva som gjør dem til et bra team. Hva tenker du om å bli kåret til både årets megler og årets kontor i Eie? Hva tenker du om å bli kåret til både årets megler og årets kontor i Eie? – Det var veldig gjevt å bli kåret til årets megler, men det og hver dag sitte – Det var veldig gjevt å bli kåret til årets megler, men det og hver dag sitte og vite at jeg er en del av årets kontor gir meg en stolthetsfølelse. Vi har og vite at jeg er en del av årets kontor gir meg en stolthetsfølelse. Vi har alltid kunden i fokus og for oss er det en selvfølge at vi gjør alt vi kan for at alltid kunden i fokus og for oss er det en selvfølge at vi gjør alt vi kan for at selger og kjøper blir fornøyde. Mye av dette har en sammenheng med at vi selger og kjøper blir fornøyde. Mye av dette har en sammenheng med at vi setter kompetanse svært høyt her på kontoret. I hele Eie er det innført doble setter kompetanse svært høyt her på kontoret. I hele Eie er det innført doble etterutdanningspoeng, noe vi sørger for at alle på kontoret gjennomfører. etterutdanningspoeng, noe vi sørger for at alle på kontoret gjennomfører. Hvordan ser hverdagen til en megler ut? Hvordan ser hverdagen til en megler ut? – Det er nok ganske vanlig at det har blitt sendt ut noen mailer og at man – Det er nok ganske vanlig at det har blitt sendt ut noen mailer og at man har tatt noen telefonsamtaler innen man kommer på kontoret. For en eienhar tatt noen telefonsamtaler innen man kommer på kontoret. For en eiendomsmegler er ingen dager like. Noen dager er fulle av befaringer, mens domsmegler er ingen dager like. Noen dager er fulle av befaringer, mens andre andredager dagerkan kandu dusitte sitte åå ha ha flere flere budrunder budrunder og og kontraktsmøter kontraktsmøter på på én én og og samme sammedag. dag.Og Ognoen noendager dager er er det det gjerne gjerne alt alt på på en en gang. gang. Hvordan Hvordantype typeeiendommer eiendommer selger selger kontoret kontoret deres deres mest mest av? av? ––Vi får inn de fleste type oppdrag, og selger alt fra 1-roms Vi får inn de fleste type oppdrag, og selger alt fra 1-roms leiligheter leiligheter til til vilvillaer. laer.For Foross ossspiller spillerdet detingen ingen rolle rolle hva hva slags slags oppdrag oppdrag vi vi selger, selger, for for alle alle skal skal fåfålike likebra braservice. service.Ingen Ingen oppdrag oppdrag er er for for små små og og ingen ingen oppdrag oppdrag er er for for store. store. Av oss får alle like mye oppmerksomhet. Av oss får alle like mye oppmerksomhet.

Edvard Chapsang, daglig leder ved Eie Sandvika Edvard Chapsang, daglig leder ved Eie Sandvika Hvem er en typisk Bærumsbeboer? Hvem er en typisk Bærumsbeboer? – Her har vi et stort spenn i demografien. Primært er det veldig mange bar– Her har vi et stort spenn i demografien. Primært er det veldig mange barnefamilier, spesielt personer som er ferdig med første stadiet i etableringsnefamilier, spesielt personer som er ferdig med første stadiet i etableringsfasen, som flytter hit. I de sentrumsnære områdene som Lysaker, Sandvika fasen, som flytter hit. I de sentrumsnære områdene som Lysaker, Sandvika sentrum, Fornebu og Stabekk er det en god blanding av yngre og eldre sentrum, Fornebu og Stabekk er det en god blanding av yngre og eldre mennesker, med og uten barn. Bærum har noe for alle! mennesker, med og uten barn. Bærum har noe for alle! Hvilke typer boliger går først? Hvilke typer boliger går først? – Alt handler om knapphet og beliggenhet. Alle meglere snakker stadig om – Alt handler om knapphet og beliggenhet. Alle meglere snakker stadig om beliggenhet, og det er en viktig parameter. Men knapphet er minst like viktig beliggenhet, og det er en viktig parameter. Men knapphet er minst like viktig og avgjørende i forhold til hva man kan oppnå i sluttsum. Visse områder er og avgjørende i forhold til hva man kan oppnå i sluttsum. Visse områder er det lite fraflytting og lav omløpshastighet, dermed blir disse boligene svært det lite fraflytting og lav omløpshastighet, dermed blir disse boligene svært attraktive når når de de først først kommer kommer for for salg. salg. attraktive Hva skiller skiller dere dere fra fra konkurrentene? konkurrentene? Hva – Vi har en lokalforankring og kjenner kjenner lokalområdet lokalområdet vårt. vårt.På PåSandvika-konSandvika-kon– Vi har en lokalforankring og toret har vi en dedikert megler til et spesielt område. Dette gjør hvermemetoret har vi en dedikert megler til et spesielt område. Dette gjør atathver gler er er spesialister spesialister på på sitt sitt område. område. Vi Vi er er markedets markedets desidert desidertstørste størstemeglerhus meglerhus gler Bærum og og har har en en kundestrøm, kundestrøm, kompetanse kompetanse og og faglig fagligtyngde tyngdeunder undersamme samme ii Bærum tak, som er nokså unik og kommer kundene våre til gode. tak, som er nokså unik og kommer kundene våre til gode.


Har du behov for verdivurdering av din bolig? Bestill time med en av vĂĽre meglere pĂĽ eie.no


JUL PÅ BÆRUMS VERK

Juleprogram for Bærums Verk LØRDAG 7.12 Julemarked kl. 10 – 18 Hest og kjerre kl. 12 – 17 Juleverksted for barn Eventyrteater for barn med Søstrene på Værket kl. 12 og kl. 14 Bærum pikekor kl. 13 Julefred i Stabburskapellet kl. 13 - 16 SØNDAG 8.12 Julemarked kl. 12 – 18 Bondens Marked kl. 12 – 17 Hest og kjerre kl. 12 – 17 Juleverksted for barn Julefred i Stabburskapellet kl. 13 -16 MANDAG 9.12 Bærums Verk Barneteater viser «TulleUlvens JuleUl» i Gassbygningen kl. 18.00 - 18.30. Gratis inngang, men bestill billetter på baerumsverkbarneteater.no TIRSDAG 10.12 Blås din egen julekule hos Klart Glass kl. 16 - 19 LØRDAG 14.12 Julemarked kl. 10 – 18 Hest og kjerre 12 - 17 Juleverksted for barn Eventyrteater for barn med Søstrene på Værket kl. 12 – 14 Julefred i Stabburskapellet kl. 13 – 16

HOPP I HØYET på nisseloftet, hver dag fra 1. til 23. desember. Følger åpningstidene til Bærums Verk.

SØNDAG 15.12 Utegudstjeneste med musikalske innslag ved Bærums Verk musikkorps, foran Stabburskapellet kl. 12 Julemarked kl. 12 – 18 Bondens marked kl. 12 - 17 Hest og kjerre kl. 12 – 17 Juleverksted for barn Bærum pikekor kl. 13 Julefred i Stabburskapellet kl. 13 - 16 TIRSDAG 17.12 Blås din egen julekule hos Klart Glass kl. 16 - 19 LØRDAG 21.12 Julemarked kl. 10 – 18 Bærum pikekor kl. 13 Hest og kjerre kl. 12 – 17 Juleverksted for barn SØNDAG 22.12 Julemarked kl. 12 - 18 Hest og kjerre kl. 12 – 17 Juleverksted for barn


JUL PÅ BÆRUMS VERK

Julemarkedet Velkommen til vårt tradisjonsrike julemarked. Vi har samlet delikat design, solid håndverk, god mat og nydelig kunst i vakre omgivelser i Verksgata. Julemarkedet har åpent: Lørdag 7. des. kl. 10 - 18 Søndag 8. des. kl. 12 - 18 Lørdag 14. des. kl. 10 - 18

Søndag 15. des. kl. 12 - 18 Lørdag 21. des. kl. 10 - 18 Søndag 22..des. kl. 12 - 18

Bondens Marked i Verksgata

Eventyrteater med Søstrene på Værket Lørdag 7. og 14. desember kl. 12 og kl. 14

Bondens Marked er tilstede i Verksgata søndag 1., 8. og 15.desember kl. 12 - 17.

Søstrene Hanna i Haugen og Karine Mosedotten er blide som sola, skravlete som skjæra og ustoppelig kaffetørste. De krøyp ut av berget ved Bærums Jernverk for over 400 år siden, så det er litt av hvert de kan fortelle, både om hvordan det var på Verket da den digre Masovnen smeltet jern med over 1500 graders varme, og ulvene satt oppi åsene rundt og ulte omkapp med den store blåsebelgen. De kan fortelle om jula og juleforberedelsene i gamle dager, når det er best å brygge og bake etter primstavkalenderen, når du kan ta varsler om været og kjærligheta, og hva du må passe deg for i førjulstida. Søstrene på Værket inviterer til førjulsteater i Gassbygningen, med eventyr fra gamle dager, julesanger til trekkspillmusikk og mye tull og tøys.

NISSEMOR KOMMER PÅ BESØK! søndag 8. des og lørdag 14. des.

Følg oss på facebook.com/baerumsverk. Arrangementer for både barn og voksne blir lagt ut fortløpende.


Bærums Verk

Gavetips

er flotte gaver. sjokolade som Stort utvalg i rikken Sjokoladefab fra Den Lille Julekrybbe, W illow Tree 6.99 9,(selges i ulike pakker og hver for seg) fra VannPerlen

«Odin», håndlaget keramikkskulptur av Vigdis Wicklund 2.400,- + 120,- i BKH-avgift fra Galleri Kunstværket

Litografi «The Journey» av Tom Erik Andersen

78

2.500,- + ramme og 125,- i BKH-avgift

Håndlagde porselenskopper av Sarah Reed 500,-

fra Galleri Kunstværket

fra Galleri Kunstværket

Nº4 2019


Vi fører merker som Part Two Inwear Soaked In Luxery

Kjole fra Part Two kr 1.000

Close to my heart Line of Oslo Five unit Garcia Denim Studio Day Birger & Mikkelsen Depeche Shoe Biz Lily & Rose Lene Bjerre Voluspa

MiiN Vertshusveien 2, 1353 Bærums Verk : @MiiNBaerumsVerk : @miin_bv Tlf 928 71 722


BÌrum. Det rødmalte vÌrelsene har en helt spesiell g innredning.

– bryllup, merkedag, bursdag,

g inne.

til oss!

12.00 - 22.30 00 - 20.00

00 rum.no

N

orges eldste spisested pü historisk grunn i BÌrum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og vÌrelsene har en helt spesiell atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, NRQÀUPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ I lüven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne.

Velkommen til oss! ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00 (Det kan ogsü avtales andre tider)

Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no


Velkommen til oss! N

orges eldste spisested pü his tømmerhuset ligger ved elven Lomma. B atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjell

Restauranten egner seg for alle typer arra NRQĂ€UPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ

I lĂĽven har vi plass til inntil 50 gjester. Se

Velkomm

ÅPNINGSTIDER: Mandag til Lørdag 13.00 - 22.30 - Søn (Det kan ogsü avtales andre tider)

N

orges eldste spisested pü his Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk B • tømmerhuset ligger ved elven Lomma. post@vaertshusetbaerum.no www.va atmosfÌre og alle vÌrelsene har•forskjell

Restauranten egner seg for alle typer arra NRQĂ€UPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ

N

I lĂĽven har vi plass til inntil 50 gjester. Se

orges eldste spisested pü historisk grunn i BÌrum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og vÌrelsene har en helt spesiell atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, konfirmasjon, lunch og romantisk aften.

Velkomm

I lĂĽven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne.

ÅPNINGSTIDER: Mandag til Lørdag 13.00 - 22.30 - Søn

(Det kan ogsü avtales andre tider) ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 - Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00

(Det kan ogsĂĽ avtales andre tider)

N

orges eldste spisested pü historisk grunn i BÌrum. Det rødm tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og vÌrelsene har en h Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • atmosfÌre og alle vÌrelsene har forskjellig størrelse og innredning. post@vaertshusetbaerum.no • www.va Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag NRQÀUPDVMRQOXQFKRJURPDQWLVNDIWHQ I lüven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne.

Vertshusveien 10, 1353 BÌrums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no


Bærums Verk

Hva skjer

Julemarked

Jul på Værtshuset

Som tidligere år kan du også i år oppleve det tradisjonsrike

Du bør få med deg en god gammeldags julefeiring på Værtshuset!

julemarkedet på Bærums Verk! Her fårstore som små den gode

I julesesongen har de to bordsettinger fra mandag til og med

julefølelsen. På Bærums Verk kan du oppleve håndverk i de

lørdag 16:30 og 20:00. På søndager 15:00 og 18:00. Dette er et flere

gamle arbeiderboligene og historier fra julen på Verket 1814. Hest

hundre år gammelt Vertshus i skogkanten på Bærums Verk. Opplev

og slede, spennende juleverksteder for barna og deilig mat fra

snøfnugg i luften, en sprakende peis og en meny full av tradisjons-

Bondens Marked. Julegaten åpnet 23. november, med tenning av

rik julemat. Værtshuset har et «Norskinspirert Kjøkken» med

julegranen og det vil være åpne boder hver helg t.o.m. 22. desem-

hovedsakelig norsk mat på menyen. All mat fremstilles på deres

ber. I tillegg er det «Bondens marked» søndag 8. des. og søndag 15.

eget kjøkken og består av de beste råvarer som kan oppdrives. De

des. Handelsstedet opererer med utvidete juletider i desember:

som arbeider der vil ta godt i mot deg og gi deg en følelse av å være

kl 10-20 hverdager, kl 10-18 lørdager og kl 12-18 søndager.

en venn av huset.

Hva skjer på Bærums Verk?

Besøk skulpturparken

Bli kjent med Bærums Verk

Blant bygningene og langs elven kan du beskue skulpturene

Ta deg en tur til Bærum Verk her finner du over 40 spennende butik-

utformet av landets fremste billedhoggere. Skulpturparken på

ker, gallerier og utsøkte spisesteder. Bærums Vekr tilbyr også en

Bærums Verk har som mål å samle det beste av de mest anerkjente

historisk vandring, der du får et innblikk i Bærums Verks historie. Du

norske billedhuggere fra vår tid. Det kommer nye skulpturer hvert

blir tatt med på en historisk guiding med varighet i ca. 1 time (sjekk-

år i kombinasjon med den permanente utstillingen, viser en stor

baerumsverk.no for mer info og priser). Bekymret for parkering?

bredde av flotte og representative kunstverk. Det er over 400 år siden

All parkering på Bærums Verk er gratis. Om du foretrekker offentlig

Bærums Verk ble etablert, og stedet og virksomheten blomstrer og

transport kan du ta buss fra SANDVIKA BUSSTERMINAL (Buss 210

lever i beste velgående. Flere århundrers kulturhistorie er knyttet til

Bykrysset/Slalåmveien. Stoppested: Verksgata eller Bærums Verk).

produktene fra jernverket – utallige ovner og støpejernsprodukter er

Kommer du fra Oslo går det buss fra OSLO BUSSTERMINAL (Buss

strålende eksempler på «skulpturer» som er skapt på Bærums Verk.

150 Gullhaug. Stoppested: Bærums Verk).

82

Nº4 2019


Velkommen til Den Sunne Snute! Dyrebutikken med naturlige produkter til hunder og katter.

1 1. Katteleke med fjær og kattemynte kr 159.2. Bandana til inntekt for hjemløse hunder, The Paws, kr 119 – 199.3. Potebeskyttelse, Natural Dog Company, kr 153 – 195.4. Katteleke og klorematte med baller og kattemynte, kr 499.5. Naturlig hundesjampo, Black Sheep Organics, kr 179.6. Økologiske frysetørkete godbiter til hund og katt, Raw for Paw, 109.7. Naturlig hundeleke av hamp, kr 129 – 159.-

3

2

4

Butikk: Verksgata 14 Bærums Verk Nettbutikk: densunnesnute.no

Instagram: @densunnesnute Facebook: densunnesnute 6

5

7


Velkommen til Barna på Verket

body kr 329,Ull / bambus ,bukse kr 199 Ull / bambus

Ull / bambus genser kr 36 9,Ull / bambus bukse kr 299 ,-

Genser kr 399,-

Genser m/dyr kr 279,Kjole kr 399,-

Kjole kr 479,-

Vi har tøffe barneklær i alderen 0 - 16 år. Du finner oss på Bærums Verk. Vertshusveien 2, 1353 Bærums Verk | : Barna på Verket AS


Les Deux hettegenser kr 999,Finnes i flere farger og varianter.

Vertshusveien 2, 1353 BĂŚrums Verk : @barkbaerumsverk | : @bark_bv | Tlf 928 71 722


Bærums Verk

Gavetips

gaver. lade som er flotte Stort utvalg i sjoko en ikk koladefabr fra Den Lille Sjo

Armbånd med emalje hjerter 499,-

Spekemat, La cultura del buono

fra VannPerlen

fra Smelters Mathus

Sjokolade for julesesongen fra Den Lille Sjokoladefabrikken

86

Bum bag med dun, Termopoc, kr 499,-

Håndlaget metallkråke på ski, Medusa 350,-

fra VannPerlen

fra VannPerlen

Nº4 2019


Din lokale delikatesseforretning på Bærums verk Velkommen til vår verden av lokale råvarer samlet under ett tak. Hos oss finner du alltid noe godt du kan ta med deg hjem! Vi har åpent syv dager i uker, og holder til på det historiske handelsstedet Bærums Verk. Verksgata 10, 1353 Bærums Verk smelters.no | : @smeltersmathus | : @smeltersmathus Åpningstider: Man-lør 10-18 & søn 12-16


Gavetips på Bærums Verk

Lillelam Basic Pledd, Oker kr 699,-

Lillelam & Baylon

Baylon ullsokker, kr 149,- pr par (str 35-44)

Stort, deilig og mykt pledd i 100% merinoull

Lillelam Ullstrømpebukse, Sjøgrønn kr 199,- (0-6 år)

som kan brukes både i vogn, bil, babyseng og som

Deilig myk strømpebukse i

Myke og varme tynne sokker i

sengeteppe i barnesengen etter spedbarnsstadiet.

merinoull som ikke klør

deilig merinoull av høyeste kvalitet.

Myke ullgaver Lillelam og Baylon er en norsk merkevare som lager ullprodukter. Lillelam tilbyr ullklær i ren, myk ull for barn, og spesielt funksjonelle klær med fint design i ull som ikke klør! Baylon lager sengetøy og klær av naturens fineste fiber, på en bærekraftig måte der sauer, fabrikkarbeidere og miljøet blir tatt godt vare på. Du finner produktene eller nærmeste forhandler på lillelam.no og baylon.no. På Bærums Verk fører Barna på Verket Lillelam

Lillelam Romperkjole Lykke, Lyng kr 599,- (0-2 år) Nydelig romper i 100% merinoull med skjørt og lange ermer, og i en helt ny farge for sesongen.

Lillelam Sparkedress Basic, Rosa kr 699,- (prematur – 3 år)

Baylon Sengesett Farge; Aqua Pale 140x200 cm, kr 3.290,-

Lillelams bestselger gjennom tidene! Deilig og myk

Lillelam Lue Basic, hvit kr 349,- (0-3 år)

Sengetøy i den mykeste merino bidrar til et godt sovemiljø.

sparkedress i 100% merinoull. Ermer og ben kan brettes

Kjempefin lue i 100% merinoull med knyting

Forskning viser at merino gir et bedre sammenhengende

ned når barnet vokser, og forlenge brukstiden betraktelig.

og god passform som sitter godt over ørene.

søvnmønster og en dypere søvn.

90

Nº4 2019


Juleutstilling 16/11 – 30/12

”Pudderpike på nye eventyr”, etsning av Kristian Finborud.

Grafikk og keramisk skulptur. Stor utstilling med 80 kjente kunstnere.

Galleri

Kunstværket Verksgata 8b, 1353 Bærums Verk | Tlf: 95 33 13 67 Åpningstider til og med 23/12: Mandag–fredag 10–20, lørdag 10–18 & søndag 12–18 Stengt julaften, 1. og 2. juledag. Åpent i romjulen som vanlig.


VI ØNSKER Å GI DEG EN BEDRE SJOKOLADEVERDEN! Vi har bedriftsgaver • Julegaver • Sjokolade for enhver anledning! Vi har sjokolade tilpasset hver årstid. Oppskriftene og smakene varierer med sesongene.

Verksgata 12 | 413 413 26 | denlillesjoko@gmail.com |

@denlillesjokoladefrabrikken

Åpningstider: Man stengt, tirs-fre 10-17, lør 10-16 & søn 12-16 Åpningstider fra 23/11 til 23/12: Man-fre 10-20, lør 10-18 & søn 12-18


Butikken er liten, men utvalget er stort!

VERKSGATA 8, 1353 BÆRUMS VERK Tlf: 976 23 257 | : @vannperlen | : @vannperlen.no


GANT Alt fra Gant

Klar for fest Foto: Marcel Leliënhof Stylist: Kristin Sollid Foto assistent: Mathias Ertnæs Hår & makeup: Sissel Fylling Modeller: Gustav & Christina fra Idollooks Location: Linderud Gård


TRENT & TRENT Sort kjole, Babylon Collection


FRISLID Dress og skjorte, Frislid | Slips, Petronius | Lommetørkle, Amanda Christensen


EBBESEN & JENSEN KÃ¥pe, Cinzia Rocca


HEYERDAHL GULLSMED – URMAKER Diverse gull ringer med diamanter | Gult og hvitt gull armbånd | Armring med diamanter | Gult og hvitt gull kjeder | Gult gull øreringer | Klokke fra Seiko | Alt fra Heyerdahl CC Vest


RICCOVERO Alt fra Riccovero


TRENT & TRENT Kjole med rosa blomster, Eureka Babylon


Mat & drikke

Ost

Tekst: IN magasinet | Foto: Tine

Julekalender full av ost

KALENDEREN INNEHOLDER FØLGENDE OSTER: • TINE Norsk Alpeost

EN OSTEKALENDER FOR OSTEELSKERE ER

Matentusiaster som er opptatt av kvalitetsoster

• TINE Østavind

NÅ I BUTIKKENE. KALENDEREN INNEHOLDER

med mye karakter kan glede seg til en julekalen-

• TINE Østavind Vellagret

24 AV TINES KJENTE, KJÆRE NORSKE OSTER

der full av osteglede.

• TINE Norsk Edamer

OG EN AV OSTENE ER YSTET EKSKLUSIVT FOR KALENDEREN.

• TINE Norsk Edamer

Finner du gullbilletten?

Vellagret

Det gjemmer seg også en gullbillett i en av

• TINE Ekte Hvit Geitost

TINEs julekalender er Norges første julekalender

kalendrene og den heldige finneren kan vinne et

• TINE Norsk Gräddost

med ost og hver luke inneholder en stav med

eksklusivt ostehjul.

• TINE Julebrunost

herlig norsk ost. I kalenderen kan du finne blant

– Kalenderen selges kun i et meget begrenset

• TINE Nøkkel

annet Norsk Alpeost, Østavind, Julebrunost,

opplag og vi håper de som får tak i den setter

• Norvegia Vellagret

Norveiga, Ekte Hvit Geitost og Jarlsberg.

pris på herlige norske oster gjennom adventsti-

• Norvegia

– Alle ostene kommer fra Norge og er ystet på

den, sier Brautaset.

• Jarlsberg

frisk norsk melk fra gårder rundt om i landet,

Kalenderen kan fås kjøpt på COOP Supermarked,

• Østavind Vellagret

sier ansvarlig for Ostekalenderen i TINE, Julie

MENY, Spar, Eurospar og kolonial.no og vil ha en

Brautaset.

pris på 299 kroner.

102

Nº4 2019


SKIBOKSSALG.NO Norges beste priser på skiboks NORSK DESIGN – NORSK PRODUKSJON – NORSK KVALITET

SKIGUARD 860 En lavtsittende skiboks i sort eller hvit (Kan lakkeres i bilens farge). Krommet og lavtsittende. Innovativt design. Nyutviklet låssystem. Enkel betjening, åpning bak. Skiholdere og remmer er inkludert. KR 9.990,SKIGUARD 830 En lekker, aerodynamisk og lavtliggende takboks som er beregnet på mindre biler med kortere tak, blant annet til en rekke mellomstore typer SUV. Denne boksen er bygget på samme moderne lest som modell 860 i norskprodusert glassfiber, 214 cm lang. KR 9.990,-

VINTERKAMPANJE:

Gratis montering mens du venter! Calix produsert i Sverige for nordiske forhold! CALIX NORDIC LOADER Utviklet med fokus på kvalitet, design, stabilitet, sikkerhet og brukervennlighet. Konstruksjonen bygger på egenutviklet og banebrytende teknikk med dobbelt skall for å oppnå ekstra stivhet og stabilitet som på en glassfiberboks, men med ABS plastens lave vekt. Med dette har vi oppnådd markedets mest stabile takbokser med sideåpning. Rommer 430 liter. KR 7.990,-

CALIX 600 Vår største takboks. Den passer de fleste lastebehov og fritidsinteresser. Takboksen er konstruert med sideåpning fra begge sider. Tross sin størrelse og høye lastekapasitet er takboksen enkel å montere og bruke. Rommer hele 600 liter. KR 5490,-

Skibokssalg, Bjerkelundsveien 18, 1358 Jar


Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Karenslyst •• Tlf. 21 Karenslyst Karenslyst AlléAllé Allé 12 •12 12Tlf. Tlf. 21 640 21 640 640 600600 600

Karenslyst Allé 12

Skøyen • Elverum • Tønsberg • Kongsberg • Kristiansand • Trondheim

www.novelaklinikken.no

For mer detaljer og oversikt over alle våreøvrige behandlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken. For mer detaljer og våreøvrige behandlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken.no For mer For mer detaljer detaljer og oversikt og oversikt oversikt overover over alle alle alle våreøvrige våreøvrige behandlinger, behandlinger, For se vår mer se hjemmeside vår detaljer hjemmeside og oversikt www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no over alle våreøvrige beha

Injeksjoner Fraksjonert Injeksjoner Fraksjonert Injeksjoner Injeksjoner SMARTLIPOFraksjonert SMARTLIPO & fillers CO2 laser SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING & fillers CO2 laser &SMARTLIPO fillers CO2 laser & fillers FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER SMARTLIPO

FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER OMRÅDER: SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN FETTFJERNING MED LASER MED LASER Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt SMARTLIPO Sinnarynke Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN Utføres av kirurg FETTFJERNING Minimalt ubehag MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt effekt Permanent effekt Kråketær Permanent FETTFJERNING Minimalt ubehag og risiko MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNIN Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Minimalt ubehag MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres avubehag kirurg MED LASER Utføres av kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Tanngnissing Permanent effekt og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko MED LASER Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO MED LASER MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ansiktskonturering Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko SMARTLIPO og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens FETTFJERNING Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Leppevolum etc. og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag FETTFJERNING SMARTLIPO Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg FETTFJERNING Kort rekonvalesens og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens MED LASER Kort rekonvalesens Minimalt og risiko og risiko og risiko SMARTLIPO ogubehag risiko Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER Kort rekonvalesens FETTFJERNING LASER og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesensMED og risiko og risiko og risiko EFFEKTIV FJERNING AV SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING rekonvalesens FETTFJERNING KortKort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg RING Tunge øyelokk og Permanent Permanent effekt effekt SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING Utføres av FETTFJERNING RING Minimalt ubehag RING LASER Utføres Utføres avunder kirurg av kirurg kirurg MED LASER RING RING21 640 600 MED poser øyne Permanent effekt FETTFJERNING Minimalt ubehag og risiko MED LASER FETTFJERNING Minimalt Minimalt ubehag ubehag 21 640 600 Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg 21 640 21 640 600 600 GRATIS FOR Rynker rundt munn Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt 21 640 600 og risiko Kort rekonvalesens og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Tlf. 640 600 Utføres av kirurg Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med lege Ring oss for GRATIS konsultasjon eller te FOR GRATIS Minimalt ubehag Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres FORFOR GRATIS GRATIS rekonvalesens KONSULTASJON Linjerynker Permanent Permanent effekt effektav kirurg Permanent effektFOR GRATIS KortKort Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600

Tlf.Tlf. 21 640 21Tlf. 640 60021 600 Tlf. 21 640 6 640 600 Minimalt ubehag KONSULTASJON KONSULTASJON KONSULTASJON KONSULTASJON VELKOMMEN! Ujevnheter og solskadet hud Permanent Permanent effekt effekt og risiko Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med og risiko Tlf. 21 640 21 640 60021 600 21 640 Tlf. 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege oss for GRATIS Tlf. konsultasjon eller te6 VELKOMMEN! Minimalt Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med legeRingubehag Utføres Utføres av kirurg avubehag kirurg VELKOMMEN! VELKOMMEN! VELKOMMEN! Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med og risiko Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 Tlf. 21 640 600 Minimalt Minimalt ubehag Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege legeubehag konsultasjon eller te6 Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon med legeRing oss for GRATIS Tlf. Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600Kort og risiko Kort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens og risiko og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 Tlf. 21 640 600 Ring oss Ringfoross oss GRATIS for www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege Ring oss for www.novelaklini GRATIS Tlf. konsultasjon eller te6 Karenslyst Allé 12 telefonkonsultasjon •eller Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 KortKort rekonvalesens rekonvalesens Tlf. 21 640 600 Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 6 www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 12 •600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Allé 12 • Tlf. m 21 telefonkonsultasjon 12 •600 Tlf. 21 640 600Ring oss for GRATIS konsultasjon ellerKarenslyst www.novelaklinikken.no eller telefonkonsultasjon med Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600Ring oss for GRATIS konsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini www.novelaklinikken.no Tlf. 640Karenslyst 600 Ring Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med12lege lege Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé • Tlf. 1221 • Tlf. 64021 600 640 600oss Allé • Tlf. 21 SMARTLIPO www.novelaklinikken.no Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklini Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon m SMARTLIPO FETTFJERNING Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. 640 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med lege lege m Ring oss forkonsultasjon GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon FETTFJERNING SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 MED LASER Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 SMARTLIPO RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege lege m Ring oss forkonsultasjon GRATIS konsultasjon FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon SMARTLIPO www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 FETTFJERNING Tlf. 21 640 600 MED LASER MED LASER Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 ANSIKTSLØFT MED HAPPY Tlf. 21 640 LIFT™ 600 SMARTLIPO Permanent effekt RingSMARTLIPO oss Ringfor oss GRATIS for www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege FETTFJERNING www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 MED LASER Permanent effekt MED LASER Utføres av kirurg Ingen kirurgi Tlf. Tlf. 21effekt 640 21 640 600 600 Permanent Permanent effekt Permanent effekt FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no MED LASER FETTFJERNING Karenslyst Karenslyst Allékirurg 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 •ubehag Tlf. 640Allé 21 600 640 Utføres av 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg MED LASER Utføres av kirurg Øyeblikkelig løfteeffekt Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag www.novelaklinikken.no og risiko MED LASER Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 Tlf. 640Allé 21 600 640 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt MED LASER Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av•ubehag kirurg Ingen rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt www.novelaklinikken.no og risiko Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko www.novelaklinikken.no og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé • Tlf. 1221 Tlf. 64021 600 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av•ubehag kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Effekten varer i 3-5 år www.novelaklinikken.no og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Minimalt og risiko og risiko og risiko Utføres avubehag kirurg ubehag Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt

Ring for GRATIS konsultasjon eller med og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt Ring oss Ringfoross oss GRATIS for GRATIS konsultasjon ellerkonsultasjon telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege lege oss for GRATIS konsultasjon eller te Minimalt Ring oss forkonsultasjon GRATIS eller telefonkonsultasjon med legeRing Permanent effekt Utføres Utføres avubehag kirurg avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg

Trådløft Trådløft Trådløft

Medisinsk ansvarlig lege Nikolai Paus Grova

Utføres Utføres av kirurg av kirurg


SNURPEMUNN? SNURPEMUNN? SNURPEMUNN?SNURPE RØYKELINJER? SMARTLIPO RØYKELINJER? SMARTLIPO RØYKELINJER? RØYKEL SMARTLIPO SMARTLIPO FETT- OG CELLULITTFJERNING SMARTLIPO FETTOG CELLULITTFJERNING POSER UNDER FETTFETTOG OG CELLULITTFJERNING CELLULITTFJERNING FETT- ØYNENE? OG CELLULITTFJERNI MED LASER SMARTLIPO POSER UNDER ØYNENE? SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO POSER UNDER POSER ØYNENE? UNDE FETTFJERNING MED LASER MED MED LASER LASER MED LASER SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIP FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER TUNGE ØYELOKK? SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING TUNGE ØYELOKK? FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MEDTUNGE LASER TUNGE ØYELOKK? Ø MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERN MED LASER MED LASER MED LASER

2 • Tlf. 21 640 600

.no FORDELER MED SMARTLIPO: Permanent effekt andlinger, se vår hjemmeside www.novelaklinikken.no Permanent effekt Utføres Permanent resultat Permanent Permanent effekt effektav kirurg Permanent effekt Permanent effekt FØR Utføres av kirurg Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres kirurg avbehandling kirurg Utføres av kirurg Utføres Permanent Permanent effekt effektav kirurg Permanent effekt Rask og av enkel Permanent effekt FØR Minimalt ubehag FØRFØR og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag Minimalt Minimalt Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg Utføres avubehag kirurg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Minimalt ubehag Permanent effekt og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko ubehag og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Svært liten risiko for komplikasjoner Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av blåmerker kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Lite hevelse og Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Oppstrammende effekt på huden og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Minimalt ubehag Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Kort rekonvalesens og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt og risiko og risiko og risiko ogubehag risiko Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Kort rekonvalesens OMRÅDER: Permanent effekt og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens og risiko og risiko og risiko Permanent effekt RESULTATET: Permanent Utføres Kort rekonvalesens M age,flanke Permanent Permanent effekt effektav kirurg effekt Permanent effekt Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens ETTER RESULTATET: Utføres av kirurg Minimalt ubehag MINDRE FETT, RESULTATET: RESULTATET: RESULTAT Permanent effekt Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Utføres av kirurg Rygg Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt ETTER effekt eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forPermanent GRATIS konsultasjon ETTER ETTER Minimalt ubehag MINDRE FETT, og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag ubehag Minimalt ubehag MINDRE MINDRE FETT, FETT,HUD OG Minimalt MINDRE FE STRAM Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av kirurg kirurg Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Rumpe, lår Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS av konsultasjon Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko STRAM HUD og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag STRAM STRAM HUD HUD OG OG OGARR INGEN Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av kirurg av kirurg Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 STRAMmedHUD Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Hake Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon lege Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko INGEN ARR og risiko Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag INGEN INGEN ARR ARR INGEN AR Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Utføres Utføres av kirurg av av kirurg Tlf. Tlf. 21kirurg 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens Armer Permanent Permanent effekt effekt Permanent effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss forUtføres GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Kort rekonvalesens Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko og risiko Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag Permanent effekt Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Tlf. Tlf. 21effekt 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Tlf. 21 640 600 Knær Kort rekonvalesens Permanent Permanent effekt effekt Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss forPermanent GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss for GRATIS konsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko 12 •600 Tlf. 21 640 600 Utføres av kirurg Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 600 Minimalt ubehag Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Utføres Utføres av kirurg av kirurg Utføres av kirurg Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss forKort GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forKort GRATIS konsultasjon og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens rekonvalesens Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no rekonvalesens www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag og risiko og risiko og risiko Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 og risiko 12 •600 Tlf. 21 640 600 Minimalt Minimalt ubehag ubehag Minimalt ubehag Tlf. 21 600 Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med Størst: Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 MICRO-TOX: Tlf. 21 640 600 rekonvalesens www.novelaklinikken.no Ring oss Ring foross oss GRATIS forKort GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege Ring oss forKort GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege og risiko Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens rekonvalesens Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no ogStørst: risiko ogKarenslyst risiko og risiko Permanent effekt Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 600 Størst: Størst: Størst: Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Siste nytt innen Kort rekonvalesens •Karenslyst klinikker med smartlipo www.novelaklinikken.no Kort Kort rekonvalesens rekonvalesens Kort rekonvalesens Utføres av8www.novelaklinikken.no kirurg Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 • 8 klinikker med smartlipo Smertefri og effektiv fjerning av linjer/rynker ogmed posersmartlipo rundt • hudbehandling 8www.novelaklinikken.no •Minimalt klinikker 8 klinikker med med smartlipo smartlipo • 8 klinikker ubehag www.novelaklinikken.no Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Først: Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Permanent effekt Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Allé 12 •600 Tlf. 21 640fjerning 600 Smertefri og effektiv av linjer/rynker og poser rundt og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Først: Smertefri Smertefri og effektiv og effektiv fjerning fjerning av linjer/rynker avmedlinjer/rynker ogGRATIS poser og poser Smertefri rundt rundt ogtelefonkonsultasjon effektiv fjerning øynene med fraksjonert CO2-laser. Ingen kirurgi eller injeksjoner. Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ring for oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege for konsultasjon eller med lege Reduserer linjer og porer Først: Først: Ring oss for GRATIS konsultasjon telefonkonsultasjon legeRing ossFørst: Utføres av kirurg Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 siden www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no •Karenslyst Tilbudt smartlipo 2009 www.novelaklinikken.no Permanent effekt Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens øynene med fraksjonert CO2-laser. Ingen kirurgi eller injeksjoner. Tlf. 21 640 600 øynene øynene med med fraksjonert fraksjonert CO2-laser. CO2-laser. Ingen Ingen kirurgi kirurgi eller eller øynene injeksjoner. injeksjoner. med fraksjonert Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med 600Ring oss Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 2009CO2-las Tlf. 21 640 600 ••Minimalt Tilbudt smartlipo siden ubehag www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege lege med legeRing oss•forTilbudt GRATIS Tlf. konsultasjon eller siden telefonkonsultasjon med lege oss forTlf. GRATIS konsultasjon eller2009 telefonkonsultasjon girRing jevnere hud Utføres av kirurg •forog Tilbudt Tilbudt smartlipo smartlipo siden siden 2009 2009 smartlipo www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Flest: Permanent effekt Tlf. 21 640 600 og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600 Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 640 600 Minimalt elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller 21 telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Flest: Ring oss forubehag GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon Utføres av kirurg Smertefritt Flest: Flest: Flest: Karenslyst Allé 12 • Tlf. 213000 640 konsultasjon 600 • Gjennomført over Kort rekonvalesens Ring oss for GRATIS eller telefonkonsultasjon Tlf. 21 640 600 og risiko Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600Ring oss Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 medmedlege Tlf. 21 640 600 Minimalt ubehag elefonkonsultasjon med lege Ringfor oss GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege Ring oss for GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon lege Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Karenslyst Allé 12 • Tlf. 213000 640 konsultasjon 600 • Gjennomført over Micro-infusjoner www.novelaklinikken.no Ring oss for GRATIS eller telefonkonsultasjon 1 640 600 Karenslyst Karenslyst AlléGRATIS 12 Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • 3000 Tlf. 640Allé 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • med Tlf. 21med 640 konsultasjon 600 lege • oss Gjennomført •Kort Gjennomført over over 3000 • Gjennomført over 3000 12 •konsultasjon Tlf. 21 640 600 rekonvalesens Ring Ring oss oss for for GRATIS konsultasjon eller eller telefonkonsultasjon Ring telefonkonsultasjon oss for GRATIS med lege lege Tlf. 21 640 600 behandlinger og risiko Ring for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 600 Tlf. 21 640 21 640 600 600 21 640 600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no elefonkonsultasjon med lege Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon telefonkonsultasjon med lege med lege med legeRing oss for www.novelaklinikken.no GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Ring oss forTlf. GRATIS konsultasjon ikken.no Karenslyst Allé 12 •eller Tlf. 21 640 eller 600 telefonkonsultasjon www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Ingen sprøyter blåmerker behandlinger 1 640 600 Karenslyst Karenslyst Alléeller 12Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Kort rekonvalesens behandlinger behandlinger behandlinger Tlf. 21 640 600 konsultasjon eller med lege 600 Ring oss for GRATIS Tlf.Tlf. 21 640 21 640 600telefonkonsultasjon 600 Tlf. 21 640 600

SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO MED LASER MED LASERPermanent effekt SMARTLIPO MED LASER SMARTLIPO O SMARTLIPO SMARTLIPO Permanent effekt FETTFJERNING Permanent effekt Permanent effekt SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO Utføres av kirurg SMARTLIPO FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER Utføres av kirurg SMARTLIPO Utføres av kirurg Utføres av kirurg OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Minimalt ubehag SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO MED LASER FETTFJERNING Minimalt ubehag FETTFJERNING MED LASER MED LASER Minimalt ubehag Minimalt ubehag MED LASER SMARTLIPO OGFETTFJERNING FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO SMARTLIPO og risiko MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER SMARTLIPO og risiko FETTFJERNING SMARTLIPO SMARTLIPO og risiko og risiko GFETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Kort rekonvalesens FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING Kort rekonvalesens FETTFJERNING MED LASER MED LASER MED LASER Kort rekonvalesens Kort rekonvalese MED LASER SMARTLIPO MED LASER MED LASER FETTFJERNING SMARTLIPO MED LASER SMARTLIPO FETTFJERNING SMARTLIPO FETTFJERNING MED LASER FETTFJERNING MED LASER MED LASER

MED LASER MED LASER MED LASER MED LASE Fraksjonert CO2 laser

Tlf. 21 640 600 Trådløft Tlf. 21 640 600 Tlf.2121640 640600 600www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no Tlf. Tlf. 21 ikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no

Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Personlig tilpasset mikstur Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12640 21 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 12 •600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 600 Ring oss for GRATIS konsultasjon eller www.novelaklinikken.no telefonkonsultasjon Tlf. Tlf. 21 640 21 640 600600 Tlf. 21 640 600 med lege www.novelaklinikken.no ikken.no www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no Ring oss Ringfoross GRATIS for GRATIS konsultasjon konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege med lege Karenslyst Allé 12 telefonkonsultasjon •eller Tlf. 21 640 600

1 640 600

www.novelaklinikken.no Karenslyst Karenslyst AlléGRATIS 12Allé •Karenslyst Tlf. 1221 • Tlf. 640Allé 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21med 640 600 lege Ring for eller telefonkonsultasjon 12 konsultasjon •600 Tlf. 21 640 600 Ring Ring ossoss oss for for GRATIS GRATIS konsultasjon konsultasjon eller eller telefonkonsultasjon Ring telefonkonsultasjon oss for GRATIS med med konsultasjon legelege www.novelaklinikken.no

1 640lege 600 med

Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600

ikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege 1 640 600Ring oss for Karenslyst Karenslyst Allé 12Allé •Karenslyst Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Allé 12 •600 Tlf. 21 640 600 Ring 21 640 600 for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege. www.novelaklinikken.no ikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Tlf. 21 640 600 www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no MEDISINSK ANSVARLIG NIKOLAI PAUS GROVA. Karenslyst Karenslyst Allé 12 Allé • Tlf. 12 21 • Tlf. 640 21 600 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 med lege SMARTLIPO www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no www.novelaklinikken.no oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Allé 12 • Tlf. www.novelaklinikken.no Karenslyst 21 640 600 med legeRingSMARTLIPO FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 Tlf. 21 640 600 Karenslyst Karenslyst Allé Allé 12 Tlf. • Tlf. 21 640 21 640 600600 600 Karenslyst Allé 12 oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege•12 med legeRingSMARTLIPO FETTFJERNING Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 MED LASER 21 640 600 RingSMARTLIPO oss for www.novelaklinikken.no GRATIS Tlf. konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege FETTFJERNING MED LASER Tlf.effekt 21 640 600 Permanent

FETTFJERNING MED LASER Utføres av kirurg Skøyen • Elverum • Tønsberg • Kongsberg • Kristiansand • Trondheim Permanent effekt www.novelaklinikken.no Minimalt ubehag MED LASER Utføres av kirurg Permanent effekt www.novelaklinikken.no Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600

www.novelaklinikken.no

og risiko Karenslyst Allé 12 • Tlf. 21 640 600 Minimalt Utføres avubehag kirurg Permanent effekt Kort rekonvalesens www.novelaklinikken.no og risiko Minimalt Utføres avubehag kirurg

Tlf. 21


Helseorkesteret – Spesialister i helse

10. okt. kl. 18.00- 20.30: Kvinnehelse, energi, immunforsvar, hormoner, humør, urinveisinfeksjon, celluliter, hud, hår, naturlige metoder. Påmelding per SMS: 922 22 059

Leder: Benedicte Berg-Bentzrød

PÅ STABEKK I 25 ÅR! Vi er en uavhengig tverrfaglig helseklinikk med terapeuter utdannet i alternativ og tradisjonell medisin etabl.1991. Vi har: psykoterapeuter, par-terapeut, Coach, homeopat, kraniell osteopat, massør, soneterapeuter, kinesiolog, IKYA terapeut, vibrasjonell medisin, stressmestring, lymfedrenasje, kostveiledning og energibehandling. GRATIS JUBILEUMSKURS!

Helseorkesteret Gamle Drammensvei 44a, 1369 Stabekk | Gratis p-plass Tlf 922 22 059 | www.helseorkesteret.no Følg oss på: : HelseOrkesteret


IKA STORSEN ANDV TE R S PÅ

JULEN NÆRMER SEG MED STORMSKRITT OG PÅ MENY PÅ SANDVIKA STORSENTER ER HELE BUTIKKEN KLAR FOR STORINNRYKK AV IVRIGE BÆRINGER MED HANDLELAPPER FULLE AV JULE OG NYTTÅRSVARER.


Velfylte ferskvaredisker og kunnskapsrike

som mer enn gjerne kommer med gode råd

hos oss får man den ferdig rutet og slipper

fagfolk står klare med gode råd og tips til

og tips.

å tenke på det. Så er det viktig med bue på

å gi kundene inspirasjonen, og hjelpen de

– Spesielt nå før jul får vi mange spørsmål.

ribba så fettet får rent av. Hell på vann og

trenger til en vellykket jule og nyttårsfeiring!

Og mange lurer på hvordan de lager den

dekk formen med aluminiumfolie. Det er

– Sammen med kunnskapsrike ansatte er

perfekte ribba. Det viktigste er forarbei-

viktig at folien er helt tett, for at dampingen

det nettopp det brede utvalget som skiller

skal bli vellykket. For å få til den berømte

oss fra mange andre butikker, forteller

sprø svoren så kan det være smart å

ferskvaresjef Martin Lyng Pettersen.

bruke grillfunksjon, men pass på! Noen

Her får du fersk fisk og kjøtt av ypperste

sekunders uoppmerksomhet er nok til at

kvalitet hele året.

svoren blir brent!

– Her får kundene akkurat det de ønsker. Er

Det har aldri vært så stor bredde og kvalitet

det noe vi ikke har så bestiller vi gjerne så

på julematen både når det gjelder lutefisk,

lenge det er i sesong. Vi får mange positive

ribbe og pinnekjøtt.

tilbakemeldinger fra kundene på det gode

– Vi har fått mange fantastisk småprodu-

og brede utvalget vi har.

senter som med stor lidenskap og et hjerte for dyrevelferd og gode produksjonsme-

I ferskvarediskene finner du også røkelaks, lammerull, sylte, roastbiff, waldorfsalat og

det sier vi alltid. Og at du tar deg god tid.

toder leverer helt fantastiske produkter,

potetsalat. Kort sagt alt du trenger for å lage

Ribben skal rutes og krydres med salt og

forteller Martin.

en god frokost. Og lurer du på hva du skal

pepper to dager i forveien. Det er viktig at

– Nytt hos oss i år er pinnekjøtt av rein

servere eller hvordan du best skal tilberede

den rutes mykt nok og ikke så langt ned at

fra Finnmark rein, den har mindre fett og

måltidet står det alltid fagfolk bak disken

man treffer kjøttet. Kjøper man ribbe her

mildere smak enn sau. Når det gjelder

108

Nº4 2019

Betalt innhold


den evige diskusjonen om røkt VS urøkt

Service

imponerer både innholdsmessig og visuelt.

pinnekjøtt pleier vi å si at det er et godt

– Vi har en helt enestående service her, sier

Her kan kresne kunder meske seg med,

alternativ er å kjøpe urøkt, og heller ha en

Martin videre.

skinker, spekepølser, oster, pateer og et helt

god røkt vossakorv ved siden av. Også er det

– Vi har over 100 ansatte i denne butik-

fantastisk utvalg av ferske oliven. Meny på

vegetarianerne da. Flere og flere etterspør

ken og mange har jobbet her i mange år i

Sandvika Storsenter er faktisk den eneste

kjøttfrie alternativer, og det har vi selvsagt

forskjellige funksjoner, så her treffer du

butikken i Bærum som tilbyr håndskåret

også. Såkalte vegisterkaker og nøttestek

virkelig folk som kan sitt fag. Også setter vi

skinke. Ettersom IN magasinets utsendte

for eksempel har blitt et alternativ for

servicen i høysetet. Før jul og nyttår hender

gjerne ferierer i Italia og Frankrike kan han

mange.

det at vi støter på menn med 30 gjester og

med hånden på hjertet uten videre kåre

null kontroll. De vet ofte hva de skal servere

denne delikatessedisken til Norges beste.

Ikke nødvendigvis dyrere

men har liten snøring på ingredienser og

- Det er klart vi er stolte av denne butikken,

Mange tror at Meny er mye dyrere enn

handleliste. Da er det en glede å geleide

sier Butikksjef Martin avslutningsvis og

mange av de andre kjedene. Det er en sann-

vedkommende mellom reolene og hjelpe

ønsker nye og gamle kunder velkommen til

het med modifikasjoner forteller butikksjef

ham med hele handlesisten.

en trivelig jule og nyttårshandel.

Martin Bernhus. – Det er jo nettopp det som er så fint med

Delikatessedisken

denne butikken. Det enorme utvalget! Her

I et land der det blir lengre mellom fersk-

tilbyr vi kundene hele spekteret av varer.

varediskene er det det en glede å besøke

Fra First Price produkter til dyre og eksklu-

delikatessedisken i denne butikken. Her har

sive varer. Du kan godt si at vi har noe for

delikatessesjef Zarnaz med stor kunn-

enhver mage og lommebok.

skap og omhu full kontroll på en disk som

Betalt innhold

FAKTA

Meny Sandvika

• Ligger på: Sandvika Storsenter • Adresse: Brodtkorbsgate 7, 1338 Sandvika • Telefonnummer: 67 52 15 00 • Web: meny.no/Finn-butikk/Meny-Sandvika-Storsenter • Facebook: facebook.com/MenySandvikaStorsenter

Nº4 2019

109


G a ve n so m gir og gir‌ kke a p e v a G ti l henne

Klassisk vibrator Glidemiddel Orgasmekrem

499,Verdi 642,-

pĂĽ Sandvika Storsenter i ny del, 3 etg.

Kampanjevarighet til og med 31.desember.


n e tt i r o v a f e m Orgas Wom an i zer

Klitorisstimulator Kommer i flere modeller

fra

699,-

Kampanjevarighet til og med 31.desember.

pĂĽ Sandvika Storsenter i ny del, 3 etg.


Mat & drikke

Ekte italiensk mat hos Saporito på Sandvika Storsenter

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa

En smak av Italia IN magasinets nokså kresne matskribent har inngrodde fordommer mot restauranter på norske kjøpesentre. I andre land som for eksempel i USA er det vanlig at du finnes aldeles strålende restauranter på den lokale «mall`en». Slik er det så avgjort ikke i Norge. Når undertegnede har forvillet seg inn på et slikt sted (ingen nevnt, ingen glemt) forventer han middelmådig halvfabrikat, gjerne varmet i mikroen slik at for eksempel en lasagne blir servert med lavaliknende overflatetemperatur og halvfrossen kjerne. Intet er mer morsomt enn å få gjort sine fordommer til skamme. Det er derfor med stor begeistring

112

Nº4 2019

«Selv om dette er en Italiensk restaurant, serverer vi også en knallgod burger og en skikkelig klassisk Fish & Chips»

jeg kan melde at det finnes en fullblods Italiensk restaurant på Sandvika Storsenter!

Fyller 2 år Den lokale perlen bærer navnet Saporito og fyller to år i disse dager. Konfrontert med mine inngrodde fordommer kunne medeier Peter Hammert fortelle oss at det er nettopp hans misjon og gi sine gjeste en fullverdig


Ekte italiensk mat hos Saporito på Sandvika Storsenter

Mat & drikke

restaurantopplevelse av høy kvalitet.

restaurant, serverer vi også en knallgod

Junior ville ha pizza og valget falt på en

– I likhet med deg er det mange som blir

burger og en skikkelig klassisk Fish &

klassisk Diavola. Bunnen var akkurat så sprø

veldig overasker når de smaker på maten

Chips.

og god som Peter hadde lover, tomatsausen

vår, kunne Peter fortelle oss.

var frisk og smakfull, og gjennomsyret av

– Tilbakemeldingen vi ofte hører er «Vi

God service

duft og smak som ble perfekt balansert

hadde ikke forventet oss så god mat på et

Vi kan skrive under på at servicen var bra.

av generøse mengder akkurat passe sterk

kjøpesenter». Her lager vi alt fra bunnen.

Vår servitør Madde var et funn. Smilende,

Ventrecina-pølse.

Pizzadeigen for eksempel kaldhevet i to

kunnskapsrik og med god evne til å få en

Dette var en restaurantopplevelse himmel-

døgn for å sikre helt optimal smak og kon-

sliten og grinete 8 åring hastig medbrakt fra

høyt over mine forventninger. Saporito bør

sistens, så her tar vi ingen snarveier!

SFO, til å finne frem smilet. Den etter hvert

ikke bare være forbeholdt sultne shoppere.

Mestepartene av råvarene er import fra

smørblide 8 åringen og meg gikk for hen-

Dette stedet står fjellstøtt på egne ben, og er

Italia. Oljer, krydder, skinker, oster og pasta.

holdsvis en Gamberi E Zucchine. Som altså

verdt et besøk i seg selv.

– For oss er gode råvarer helt sentralt i

er en kremet pacheri pasta med pannestekte

forhold til å gi kundene den opplevelsen

scampi, hvitløk, grønn squash, hvitvin

vi ønsker. Og selv om vi kan konkurrere

og skalldyrkraft. Herligheten var toppet

med hvem som helst på kvalitet er dette en

med pecorino romano og smakte aldeles

usnobbet restaurant for folk flest. Vi har

glimrede! Pastaen smakte akkurat slik den

noen flotte servitører som loser deg trygt

skal gjøre på et sted som ikke knusler med

gjennom menyen enten du er en erfaren

eggende i pastablandingen, og kunne like

gjest på italienske restauranter eller

gjerne vært servert på min favorittrestaurant

nybegynner. Selv om dette er en Italiensk

i Roma.

FAKTA

Saporito Sandvika Storsenter

• Hva: Italiensk restaurant som har catering for små og store anledninger. Du kan ringe og bestille pizza. • Hvor: Sandvika Storsenter, Sandviksveien 176. Etasjeplan: Kjørbokollen • Web: saporito.no • Facebook: facebook.com/saporitosandvika • Instagram: instagram.com/saporito_sandvika • Telefon: 466 36 650

Nº4 2019

113


Helse & velvære

Plastikkirurgi

Tekst & foto: Mona Gullstein

Lang erfaring gir trygghet for pasientene Vurderer du kosmetisk kirurgi er det viktig å velge riktig klinikk og ikke minst kirurg. Sandvikaklinikken har et bredt tilbud innen plastisk kirurgi og innehaver, Dr. Bjørn Hokland, er en av landets ledende plastikkirurger. Her står kvalitet og pasientens beste alltid i fokus! Mange har et problemområde de tenker mye

kvalifikasjoner.

klinikken generelt gode tilbakemeldinger, en

på og som kan virke ødeleggende for selv-

– Det er viktig at man velger en klinikk som

god del av pasientene som har blitt operert

bildet. Og for mange er plastisk kirurgi en

har kompetanse til å behandle mennesker

her kommer tilbake senere med andre

løsning på problemet som gir økt livskvalitet.

på en god og individuell måte, og kompe-

problemstillinger og anbefaler dessuten

Men vurderer man plastisk kirurgi er det

tansen til å gjøre førsteklasses kirurgi, sier

klinikken videre.

viktig at man velger en klinikk og en kirurg

han. Det er smart å gjøre noen undersøkel-

– Vårt hovedfokus er å levere kvalitet. I til-

som har de kvalifikasjonene som er nødven-

ser på forhånd før du velger klinikk. Les på

legg setter vi pasientsikkerheten i høysetet,

dig for at resultatet skal bli bra. I takt med

nett, hør med andre og oppsøk gjerne flere

vi har konkurransedyktige priser og legger

at aksepten for kosmetisk kirurgi har økt de

klinikker. Men det aller viktigste er at du

stor vekt på oppfølging. Min erfaring er at

siste årene har det også kommet et stadig

prater med kirurgen og velger den du får

tilgjengelighet er viktig for at pasientene

voksende tilbud fra klinikker i både inn- og

tillit til. Hos Sandvikaklinikken får du alltid

skal føle seg godt ivaretatt. Etter alle ope-

utland. Dessverre er det ikke alle som har

en uforpliktende konsultasjon.

rasjoner får pasientene kirurgens telefonnummer slik at man kan ta kontakt 24/7 og

den nødvendige erfaringen og kompetansen. Sandvikaklinikken holder til et lite steinkast

Kvalitet og pasientsikkerhet i fokus

vi kaller alle inn til jevnlige kontroller.

fra Sandvika Storsenter, like ved Løkke bro.

Selv om det er god kvalitet på det aller meste

Mange føler seg nervøse i forkant av en ope-

Innehaver av klinikken, Dr. Bjørn Hokland, er

av plastisk kirurgiske behandlinger i Norge

rasjon, men ved Sandvikaklinikken legger

spesialist i plastikk- og generell kirurgi og

så er det ikke til å komme fra at det har vært

de stor vekt på pasientsikkerhet. Personalet

kan skilte med lang og bred erfaring i faget.

en økning i saker hos Norsk Pasientskade-

har lang erfaring og alt utstyret er nytt og

Blant annet har han vært avdelingssjef for

erstatning hvor Dr. Hokland er tilknyttet som

moderne.

avdelingen for plastisk kirurgi ved Rikshos-

intern sakkyndig. Sandvikaklinikken har aldri

– Sikkerhetsaspektet er svært viktig for oss

pitalet. Han forteller at kvalitet i stor grad av-

hatt noen klager verken til helsetilsynet eller

og vi har aldri hatt noen uhell. Vi gjør alltid

henger av kirurgens bakgrunn og personlige

Norsk Pasientskadeerstatning. Ikke bare får

alt etter boka og i motsetning til flere andre

114

Nº4 2019


Plastikkirurgi

Helse & velvære

«Les på nett, hør med andre og oppsøk gjerne flere klinikker. Men det aller viktigste er at du prater med kirurgen og velger den du får tillit til» Dr. Bjørn Hokland

klinikker har vi for eksempel anestesilege tilstede under hele operasjonen.

Utfører de fleste inngrep Sandvikaklinikken har et bredt tilbud og utfører de fleste plastikkirurgiske inngrep, blant annet gjør de mye ansiktsoperasjoner, brystforstørrelser, fettsuging og mageplastikk. – Vi opererer de fleste problemstillinger. Selv mindre operasjoner er ofte svært viktig for pasientene. Vi gjør for eksempel en god del ansiktsoperasjoner, alt fra mindre omfattende ting som mini-ansiktsløft som er særlig egnet til de som har litt slapp hud under kjeven til fullt ansiktsløft. Dette er

har vært på markedet i lang tid og som

seg selv og ikke for noen andre.

et mer omfattende inngrep hvor vi har et

er godkjente for bruk både i USA og EU.

– Det har blitt publisert flere vitenskapelige

faglig samarbeid med en prisbelønt klinikk

Faktisk gir produsentene livstidsgaranti

studier som viser at hvis inngrepet er gjen-

i USA. Ved ansiktsløft legger vi vekt på å

på de implantatene vi bruker. Operasjonen

nomtenkt så er man fornøyd med å ha gjen-

bedre alle deler av ansikt og hals, samtidig

gjøres som regel i narkose og hos de fleste

nomført det i flere år etter operasjonen!

som vi unngår synlige tegn på ansiktsløft

lages det en åpning på rundt 4 cm i furen

som bred munn.

under brystet hvor arret i praksis blir usyn-

En av de mest populære kosmetiske ope-

lig. Fokus for de fleste er å få et naturlig

FAKTA

rasjonene både her i Norge og i verden for

resultat. Vi setter heller ikke inn store

øvrig er brystforstørrelser.

implantater her hos oss. Ved svært store

– Brystoperasjoner er blant det vi gjør aller

implantater blir risikoen for komplikasjoner

mest og stadig flere ønsker å bruke sitt

også høy.

eget fettvev. Men fremdeles velger de aller

Dr. Hokland understreker at en kosmetisk

fleste silikonimplantater. Her ved klinik-

operasjon bør være noe man har tenkt på

ken bruker vi utelukkende implantater fra

over lang tid og ikke noe man gjør på impuls.

leverandører som er godt kvalitetssikret,

Det er også viktig at det er noe man gjør for

• Sandvikaklinikken ligger rett ved Løkke bro («Monet-broen»), 6 min. gangdistanse fra Sandvika bussterminal, 9 min. fra togstasjonen og 4 min fra Sandvika Storsenter (jernbaneundergang). • Adresse: Elias Smiths vei 10, 1337 Sandvika • Telefon: 67 54 00 01 • E-post: post@sandvikaklinikken.no • Webside: www.sandvikaklinikken.no • Facebook: www.facebook.com/sandvikaklinikken

Sandvikaklinikken

Nº4 2019

115


Gavetips

Til hjemmet

Luxus sengesett,

Utepledd,

Georg Jensen Damask, 1.770,- pr sett.

Skargaarden, 2.350,-

fra ballerud.com

fra ballerud.com

Babysel, Spring Copenhagen, fra 399,- til 549,fra ballerud.com

Monet rattan stol 3.995,fra ballerud.com

116

Blow sidetable, Gloster 11.000,-

Kjøkkenhåndklær, Georg Jensen Damask. Fra 160,- til 190,-

fra ballerud.com

fra ballerud.com

Nº4 2019


Dame- og herre-frisør med lang erfaring. KLIPP • PERMANENT • STRIPER • UTRETTING. VI HAR BÅDE TIMEBESTILLING & DROP-IN.

BESØK OSS I VÅR TRIVELIGE SALONG SENTRALT BELIGGENDE PÅ BLOMMENHOLM STASJON

Stasjonsveien 10, 1365 Blommenholm | 67 12 25 35 Lett ankomst for handikappede | Gratis parkering


Gavetips

Røa Hud

Julekit fra Sara Happ Limited Editon

Til jul får du Exuviances fantastiske nattkrem Evening Restorative

Det koster 499,- og inneholder The Lip Scrub Pink Peppermint

Complex (verdi 399,–) når du kjøper Exuviances nye Supercharge

og The Lip Slip Whipped Vanilla One Luxe Balm

AOX Serum , som tilfører huden maksimalt med antioksidanter.

EN GAVE TIL HUDEN Vi har bedt Røa Hud plukke ut sine gavetips til IN magasinets lesere. De ligger sentralt plassert i Vækerøveien 210 på Røa. Røa hud er en av byens ledende klinikker innenfor sine fagområder. Klinikken tilbyr i tillegg til hudpleieprodukter både avansert hudpleie og rene velværebehandlinger.

Til jul får du eksfolierende og volumgivende Smooth Surface DailyPeel Pads

Environ youth essentia® - Sunn hud for

(verdi 599,–) når du kjøper det revolusjonerende og avanserte serumet Skin

alltid. Meget aktive produkter som har

Active Tri-Therapy Lifting Serum. Gi huden din ny glød ved hjelp av avansert,

tilpasset høyere doser av vitamin A, C og E

forskningsbasert og klinisk utprøvd hudpleie.

NÅ kr 2.990,- | Ord. pris kr 3.765,-

118

Nº4 2019


Gavetips

Mestergull Sandvika Storsenter

Elegant anheng i hvitt gull med diamanter kr 16.425,- (27-0539) Elegant ring i hvitt gull

Klassisk ring i hvitt gull med rubin og diamanter

med diamanter

kr 8.050,- (20-4722)

kr 12.275,- (20-1878)

Den perfekte gaven Vi har bedt Mestergull på Sandvika Storsenter om å plukke ut sine gavetips til IN magasinets lesere. Ta turen innom for å se deres flotte utvalg av lekre smykker i 2. etg gammel del på Sandvika Storsenter. Der står deres dyktige medarbeidere klare til å hjelpe deg finne den rette gaven til deg selv, eller en du er glad i.

Lekkert armbånd i hvitt gull med diamanter kr 21.750,- (32-5108)

Klassiske øreringer i

Stram og elegant ring i hvitt gull

Trendy øreringer i hvitt gull

hvitt gull med diamanter

med rubiner og diamanter

med rubiner og diamanter

19.095,- (20-1364)

17.575,- (20-4810)

kr 8.825,- (20-1893)

Nº4 2019

119


Gavetips

Designikoner fra Louis Poulsen

VL Ring Crown 5, 5 skjermer. OE Quasi Light Ø900. Farge mørk

Farger messing/blank opalt glass,

Toldbod Ø120 fås i flere størrelser.

aluminum, designer Olafur Eliasson.

designer Vilhelm Lauritzen.

Farger sort, hvit, lysegrå, blågrå og mørk

Pris 102.395,-

Pris 24.095,-

rose. Designer Louis Poulsen. Pris 2.125,-

VL 45 Pendant Ø175 fås i flere størrelser. Farger blank hvitt opalt glass hvitt glass.

Patera Silver Ø450.Farger hvit/sølv.

Designer Vilhelm Lauritzen.

Designer Øivind Slaatto.

Pris 3.075,-

Pris 7.275,-

VL Ring Crown pendant, 1 skjerm. Farger messing/blank opalt glass.

DESIGNBELYSNING

Designer Vilhelm Lauritzen. Pris 3.595,-

Vi har bedt Louis Poulsen plukke ut sine gavetips til IN magasinets lesere. Selskapet er kjent for en stor portefølje med designklassikere innen belysning, samtidig som det skaper helt nye designikoner for framtiden. Finn din lokale Louis Poulsen forhandler på www.louispoulsen.com.

YUH Floor. Farger messing/svart og

YUH Wall. Farger messing/svart og messing/

PH 3/2 Water Pump. Farge messing.

messing/hvit. Designer Gam Fratesi.

hvit. Designer Gam Fratesi.

Designer Poul Henningsen.

Pris 6.625,-

Pris 4.825,-

Pris 18.075,-

122

Nº4 2019


Vi har testvinner Dovre VG 2018

e e g g i i t t s s s n n n u u u u k k k k å å å å e p p p p g i t t t t s s s s e eBest påskt unpå k

r r æ æ æ r r r r t t t t æ e e e e r l l l t t u ujju e e ujlul BeBe


Klær & mote

Urban Pioneers

En ekte motepionér Ivar Langenes smiler fra øre til øre. Det har han all grunn til. Sørlendingen er mannen bak klesmerket Urban Pioneers, som har blitt en suksess i motenorge. – Starten på moteeventyret har vært veldig

Kreativ natt

overbevise, og høsten 2016 var den første

god, forteller han.

Nøyaktig hvordan dette skulle foregå hadde

kolleksjonen klar for publikum.

Interesse for klær har Ivar hatt så lenge han

imidlertid ikke Ivar helt klart for seg. Ideene

kan huske.

var mange og de svirret rundt i hodet

Miljøvennlig design

– Den fikk jeg inn med morsmelken. Bok-

kontinuerlig. Fast form fikk de først en sen

– Vi ønsker å lage tidløse plagg som kan

stavelig talt. Foreldrene mine jobbet med

natt i Polen.

brukes til mange anledninger. Vi skal treffe

tekstil og selv var jeg bare tjue år da jeg tok

– Samboeren min og jeg var på weekendtur

den urbane kule mannen og dama. Vi er en

et stort lån i banken, og satset alt jeg hadde

da jeg plutselig bråvåknet i 03-tiden. Der

fritidsleverandør hvor hovedkategoriene

da jeg åpnet klesbutikken Image i Kristi-

og da falt alle tankene på plass. Med tilløp

våre er yttertøy, strikk, skjorter og kjoler.

ansand. Det ballet på seg og ikke så lenge

til mani satte jeg meg ut på balkongen og

Vi ønsker å inspirere unge grundere til å

etter startet jeg klesmerket Bølger.

noterte for harde livet. Tre timer senere

ha troa på seg selv, så vi har en historie

Image er i dag blitt tre

rundt merket som vi

butikker, men i 2015

har skrevet på alle våre

sa han opp stillingen

hang-tags, forteller Ivar.

sin i Bølger. Med Urban

– Samtidig er miljø og

Pioneers føler imidlertid

den neste generasjon

Ivar at han har truffet

viktig for oss. Vi har et

den «nerven» han har

stort fokus på bære-

lett etter. Kort sagt

kraftige materialer i

handler det om å ha fylt

kolleksjonen. Vi benyt-

et tomrom.

ter økologisk bomull,

– I løpet av årene som

resirkulerte materialer

butikkeier fikk jeg

og ikke minst Lenzing

stadig bedre grep om

EcoVero fiber. Dette er

hva menn og kvinner

en miljøvennlig viskose

faktisk har bruk for. De fleste ønsker seg

vekket jeg min kjære og sa at nå, NÅ, vet jeg

som vi har satset stort på for vårkollek-

tilgjengelige klær prismessig, men i en

hva jeg skal gjøre.

sjonen 2020. Hyppige fabrikkbesøk og tett

eksklusiv kul innpakning, og ikke minst

Etter det utviklet ting seg fort. En av dem

samarbeid med produsentene våre er også

god kvalitet. Samtidig har vi ulike stiler og

som meldte sin interesse var William

svært viktig for oss.

behov. Noen ganger skal man på båttur,

Follestad, daglig leder og fjerde generasjons

Stoffene holder høy kvalitet og passformen

andre ganger på byen eller middag hos

eier i butikkjeden Follestad. Han satte Ivar i

er god. At kundene liker det de ser er

svigers. Hver anledning krever sitt med

kontakt med Ola Mæle, Norges kanskje mest

åpenbart.

hensyn til antrekk. Planen min var å skape

ettertraktede investor. Snart var det klart

– Vi har heldigvis fått en fin start på mote-

et merke som kunne dekke ethvert behov,

for et møte på sistnevntes hytte i Blindleia.

eventyret. Nå er vi inne på over 160 butikker

helt uavhengig av anledning, humør eller

Ytterst nervøs, men full av pågangsmot, la

i Norge, nesten 30 i Sverige og et par i

personlighet.

Ivar frem sin businessplan. Mæle lot seg

Danmark. Det er veldig hyggelig at det har

124

Nº4 2019


Urban Pioneers

Klรฆr & mote

Nยบ4 2019

125


Klær & mote

Urban Pioneers

vært så god respons. Så er vi veldig glad

Tvert om. Isteden vil han sette Sørlandets

alt jeg kan i dag, og dette skal jeg lykkes

for å ha fått på plass en Mulitbrand butikk i

største by på det internasjonale motekartet.

med for hennes skyld. Jeg er helt over-

Byporten, det er et senter vi har veldig troa

– Det er absolutt mulig. Jeg ønsker å gjøre

bevist om at hun følger med på denne

på. Det er ikke rart at jeg smiler mye. Med

kristiansanderne stolte og det er utrolig

reisen, og det gjør at jeg orker litt mer hver

hånden på hjertet kan jeg si at jeg aldri har

motiverende hvordan de heier meg frem og

dag. Du, forresten, det er et par ting jeg vil

hatt det så bra som nå. Det er bare å klype

gleder seg på mine vegne.

si før vi avslutter, sier Ivar.

seg i armen og si takk.

Ivar er en travel mann og intervjuet nærmer

– Jeg bare må rette en takk til samboeren

Denne takken retter han ikke minst til men-

seg slutten. Det er riktignok én ting jeg

og familien min. Til tross for at den siste

neskene tett rundt seg.

lurer på. Får vi noen gang sett denne alltid

tiden har vært fullstendig kaos – og at jeg

– Jeg hadde aldri klart dette alene. Uten

ulastelig antrukkede mannen i en slafsete

har vært mye borte, både mentalt og fysisk

teamet mitt hadde jeg ikke vært noen ting,

joggebukse?

– har støtten hjemmefra vært formidabel.

fortsetter Ivar. Jeg er helt avhengig av

– Helt klart. Det er viktig å koble av mellom

Og til sist har jeg en liten oppmuntring til

folkene rundt meg for å komme i mål, og

slagene, det er man avhengig av. Da er

andre kreative sjeler der ute. Ha trua og

de gjør en strålende jobb hver dag. I tillegg

joggebuksa og en god fotball medisinen.

følg drømmen din! Du er garantert bedre

er Ola Mæle verdens beste samarbeids-

Samtidig mener jeg det er viktig at man han

enn du tror selv! Så lenge man er villig til å

partner. Han er en fantastisk motivator og

en indre drivkraft når man møter utfor-

jobbe hardt nok, aldri gi opp, samtidig som

støttespiller – på alle vis.

dringer. Bensin på tanken i de litt tøffere

man har en klar visjon om hvordan man

dagene. For min del er denne drivkraften

skal lykkes, så tror jeg man kan klare hva

Følg drømmen!

min mamma. Hun døde for noen år siden av

som helst her i verden.

Selv om målet er å innta verden, har Ivar

kreft, og mitt mål med Urban Pioneers er å

ingen ambisjoner om å forlate Kristiansand.

gjøre henne stolt. Hun har lært meg nesten

126

Nº4 2019


MAKE A DECEMBER TO

Hvitt gull ring Totalt 2,18 ct. TW-SI Kr. 59.700,-

Et smykke er ikke bare en ting – det er noe mer. Et smykke representer tilhørighet og skaper minner for deg og dine - et minne om en giver eller en unik hendelse i livet. Et smykke skaper affeksjon og kan med dette bli mer verdt med tiden. Kanskje vil smykke du kjøper i dag bæres med stolthet gjennom generasjoner.

Gullsmed Heyerdahl AS Felles telefonnummer: 22 55 25 25 www.heyerdahl.no

Paleet Karl Johans gate 41A 0162 Oslo paleet@heyerdahl.no

Gullsmed Heyerdahl AS Felles telefonnummer: 22 55 25 25 www.heyerdahl.no

Det er derfor viktig at smykket er av en kvalitet som tåler bruk over tid. Å beregne smykkets kvalitet mot pris er et nøysomt arbeid som krever lang erfaring og god faglig innsikt. Som fagfolk har Heyerdahl den kunnskapen som kreves for å kvalitetsikre våre smykker. Hos oss kan du derfor være helt sikker på at du gjør et trygt og godt kjøp.

Skøyen Karenlyst Allé 16 0278 Oslo skoyen@heyerdahl.no

Paleet Karl Johans gate 41A 0162 Oslo paleet@heyerdahl.no

CC Vest Lilleakerveien 16 0283 Oslo cc-vest@heyerdahl.no

CC Vest Lilleakerveien 16 0283 Oslo cc-vest@heyerdahl.no


KjelleR GAARd leieR ut stemningsfulle Rom og lokAleR foR Alle AnledningeR På Kjeller Gaard kan vi tilby lokaler med høy standard og gjennomført kvalitet. Huset er totalrenovert i 2018 og framstår i dag i sin originale prakt – i historiske, ærverdige omgivelser. Her opplever du en unik stemning og atmosfære, uavhengig av årstid.

Utleie til bedRifteR og pRivAte På Kjeller Gaard finner du stuer og rom til leie for alle anledninger

– enten det er snakk om selskap, bryllup, foreningsmøter, kurs, konferanser eller julearrangementer.

Leier du de sjarmerende lokalene, så har du også tilgang til moderne

teknisk utstyr og komfortable fasiliteter – samt eget, moderne

kjøkken med alt av nødvendig utstyr og et stort kjølerom. Her kan du

selv tilberede mat og servere medbrakt drikke, eller du kan bestille lunsj, middag og annen form for servering fra selvvalgt leverandør.


SentRAlt og sÆRegent Kjeller Gaard, med sin opprinnelige sjel og sjarm, ligger sentralt kun fem minutter fra Lillestrøm. I tillegg til moderne fasiliteter

kan vi tilby unik atmosfære, utsikt og luftighet – som gjør ethvert

arrangement til en svært minneverdig og spesiell opplevelse.

Kjeller Gaard tilbyr også muligheter for overnatting i forbindelse

med arrangementer – med seks dobbeltrom og to enkeltrom,

samt tre nyoppussede bad i tilknytning til soverommene.

KjelleR GAARd preges av den intime og lune følelsen av å være

hjemme hos noen du kjenner – samtidig

som du opplever at du er lang borte, på

et litt eksotisk og romantisk sted.

Be gjerne om en visning! Vi gleder oss til å vise deg et sted vi er stolte av – der det er rom for alt!

Rom foR hveRdAgeR! På Kjeller Gaard kan du leie både en stue eller hele huset

– hver eneste ukedag. Det er et perfekt sted for kreative tanker

og prosesser – eller for å søke ro og harmoni i disse førjulstider. Planlegger du gruppearbeid med dine ansatte eller et

familietreff? En presentasjon, en fotoseanse eller en

kursaktivitet? Fleksibiliteten for leie av lokaler på Kjeller Gaard

er stor, så her kan du få akkurat det arrangementet du ønsker. Sett farge på hverdagen!

Johannes Nielsenvei 67, 2007 Kjeller (Lillestrøm) post@kjeller-gaard.no | 970 66 446 www.kjeller-gaard.no


Reiser & opplevelser

Afrika

Tekst: IN magasinet | Foto: Manta Reiser

Ditt Afrika venter

Tenk at et kontinent kan gi så mange assosiasjoner. Karen Blixen fant sitt Afrika, nå er det din tur. Neste stopp er Sør-Afrika. Hva drømmer du om? Et strandhus i Nelson

Dag 1-3: Welcome to Cape Town

tallrike priser for sin gode vinproduksjon.

Mandelas hjemby. Langstrakte vinåkrer så

Storbylivet venter. Du flyr til den mest folke-

Her slapper du av og tilbringer dagene med

langt øyet kan se. En «Sundowner» (drink)

rike byen i Sør-Afrika. Med sine 3 millioner

å sykle rundt på vingården, nyte naturen,

til den rødoransje sola som daler ned i den

innbyggere byr «Kapstaden» på spennende

spise utsøkt mat og drikke prisvinnende

varme savannen. Duften av nydyrket kaffe

kultur og yrende liv. Her bor du selvsagt helt

Sør-Afrikansk vin.

som snart serveres til frokosten. Synet av

sentralt. Du spaserer rundt på Waterfront

løven som traver selvsikkert avgårde. Det

(Cape Towns svar på Aker Brygge), hvor du

Dag 6-8: Strand, Garden Route

vibrante og varme folkelivet i Cape Town.

nyter utsikten og den lokale gourmetmaten.

og lokalt engasjement

Eller kanskje et luksustog som frakter deg

På sightseeing lista har du blant annet.

«Kom ons gaan strand toe». Dette betyr

som kongelig fra by til by, med ditt livs utsikt.

• 1. Robben Island: Der Nelson Mandela

altså, «la oss gå på stranda», på Afrikaans.

– Sør-Afrika passer perfekt for deg som setter pris på kultur, historie, natur, vin og gourmetmat. Reisemålet øker stadig i popularitet blant skandinavere og turismen er svært viktig for lokalmiljøet, forteller Liv

satt i fengsel. • 2. Table Mountain. Sør-Afrikas mest ikoniske og fotograferte landemerke. • 3. En solnedgangstur til Cape Point for å se den utrolige utsikten og alle pingvinene.

Tandstad, daglig leder i Manta Reiser.

Og strender er det masse av. Du ankommer nydelige Knysna hvor du bor på en resort eller hotell etter eget ønske. Her er du omringet av hvite strender, vakker natur og kommer i tillegg tett på lokalmiljøet. Planen din er å gå flotte dagsturer på Garden Route

Dag 4-6: God morgen, Vingård

og besøke andre byer som George, Mossel

DITT REISEPROGRAM

Du våkner i ei himmelsk god seng, trekker

Bay og gjerne Garden Route Nasjonalpark.

Har du pakket kofferten? Sommerkjoler,

fra gardinene og speider over de langstrakte

En lokal guide vil sørge for at opplevelsen blir

safarishorts og solkrem? Vi har sammen

vinåkerne. Det er intimt, vakkert, rolig og

maksimal.

med Manta Reiser laget et turforslag til deg.

hyggelig. Dagen før reiste du noen timer med

En hjelpende hånd: Du ser mye fattigdom

Her er det bare å velge og vrake – det er jo

privat bil fra Cape Town, og til Wellington. En

under reisen din og kjenner gjerne på at du

din tur.

by med 55.000 innbyggere som har vunnet

ønsker å bidra. Alle hotellene som Manta

Visste du at Strand også heter strand på Afrikaans? I Sør-Afrika snakker de 35 ulike språk, hvor 10 av dem er offisielle. Et av dem er da det vest germanske språket Afrikaans som stammer fra de Hollandske koloniene.

130

Nº4 2019


Afrika

Reiser & opplevelser

BONUSTUR FOR DEN SPANDABLE: Verdens mest eksklusive jernbane. To ord. Rovos Rail. Har du ikke fått nok av Sør-Afrika enda, er dette noe som bør prioriteres. Som et Luksushotell på hjul med spektakulær utsikt og mat og vin i særklasse. Ha en hel vogn for deg selv, om du vil! Se mer på rovos.com eller snakk med Manta Reiser.

Reiser samarbeider med donerer selv til

Dagene tilbringes med: Safari, fantastiske

tatt vare på av lokalguider som sørger for

veldedige prosjekter og du kan også bidra

måltider, solnedgang med drink og felles bål

at oppholdet ditt 120% magisk, forteller Liv i

om du vil. Du får muligheten til å bli med

i campen.

Manta Reiser.

en guide og se hvordan pengene påvirker

PS! Du bor i luksuriøse omgivelser med høy

Manta Reiser er kjent som Maldivene-

lokalmiljøet. Det er veldig mange prosjekter

sikkerhet.

spesialisten, men tilbyr også en rekke andre

retta mot barn og kvinner og utdannelse.

Avslutning i Durban: Ditt livs frokost og old-

opplevelsesturer, blant annet Afrika og

school luksus. De siste feriedagene handler

Emiratene. De har lang erfaring med Sør-

Dag 9: Dagstur til

om å skjemme seg selv bort. Manta Reiser

Afrika som destinasjon og daglig eier har

Nelson Mandelas hjemby

anbefaler The Oyster box hotell, med utsikt

selv vært der en håndfull ganger.

Med privat guide får du muligheten til å

over det indiske hav. De er verdenskjent for

– Det er en opplevelse for livet, som jeg

besøke Soweto, hvor han bodde mellom 1946

sin østers og champagnefrokost.

unner alle, avslutter Tandstad.

og 1962. Her kan du også ha en overnatting om du ønsker.

SPØR EKSPERTENE – Å reise rundt i Sør-Afrika krever lokal-

Dag 10-13: Tid for safari

kunnskap. Du bør vite hvor du kan dra,

Den magiske følelsen av å sove i telt (les:

hvor du ikke bør fra og for eksempel,

luksustelt, som et hotellrom), til lyden av

hvilken klokke du bør holde deg inne. Vi

ville dyr. Å se de fantastiske «big five»: Løve,

har håndplukket hotellene og samarbeids-

elefant, tiger, neshorn og buffalo.

partnerne våre. Når du kommer ned blir du

FAKTA

Manta Reiser

• Web: www.mantareiser.no • Telefon: 67 58 29 50 • Facebook: www.facebook.com/mantareiser • Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet

Nº4 2019

131


«Den danske designprodusenten Vipp har gjort sin største lansering siden 1939, når de nå kan tilby et helt møbelsortiment i velkjent dansk Vipp-kvalitet.

Minimalistisk og klassisk, modulariteten og det allsidige utvalget av stoff og skinn, gjør det mulig å finne personlig tilpassede og komplette designløsninger. Vi har de nye sofaene utstilt i vår butikk på Lilleaker i Oslo, og vi gir deg gjerne råd når du besøker oss for at du skal finne den sofaen du liker – nei, elsker!» Se mer på element-studio.no, eller besøk oss i butikken. Lilleakerveien 25, 0283 Oslo / T: 22 13 26 70 / element-studio.no


Bilde: Vipp AS


Håndverkstradisjoner

Tradisjonelle håndverkstradisjoner møter ny design

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Arven

Arven – et glitrende eventyr Norges største og eldste gull- og sølvvarefabrikk, Arven, har alltid samarbeidet med samtidens mest anerkjente designere. Den kreative arven er en del av DNAet, men minst like viktig for dagens designere er innovasjon og det å tenke nytt. Sagaen begynte i 1868. Det var året da Theodor Olsen etablerte eget

Wallpaper* er gjerne omtalt som selve trendbibelen når det kommer

sølvvareverksted og butikk i Bergen. Olsen markerte seg raskt som

til moderne design. Og hvem andre enn nevnte magasin har fått

en av bransjens beste; en posisjon han beholdt helt til sin død i 1890.

øynene opp for Arvens nyskapende arbeider. Som eneste gull- og

I 2016 fikk bedriften nye eiere og skiftet navn fra Theodor Olsen Sølv-

sølvvarefabrikk ble de plukket ut til å delta ved Wallpaper* Handmade

vareverksted til Arven.

under designuken i Milano. Utstillingen

– Vi er stolte over historien vår. Kunn-

viser unike samarbeidsprosjekter mellom

skapen vi har opparbeidet oss gjennom

designere og produsenter fra hele verden

mange år og lidenskapen vi har for faget

– alle håndplukket av Wallpaper*.

skal videreføres. Den kreative arven er

Arvens partner ble den fremadstormende

en del av DNAet vårt, men minst like

italienske designeren Guglielmo Poletti,

viktig er innovasjon og det å tenke nytt.

og sammen utviklet de et centrepiece kalt

Moderne produkter utvikles derfor side

Arched.

om side med klassikerne. Og hva er

– Våre håndverkere og Poletti jobbet

da mer naturlig enn å samarbeide med noen av vår tids beste desig-

sammen i flere måneder før resultatet var klart, og de presset nok

nere? forteller Hege Jørgensen.

grensene for hva som er faktisk mulig å få til. Vi er utrolig stolte over at de klarte det, for Arched ble nydelig!

Arven skaper designhistorie

Den er laget i sandblåst og håndpolert sterlingsølv, med enkle

Takket være denne evnen til fornyelse har Arven opparbeidet seg en

detaljer i messing. Navnet viser til den rene, lett bøyde strukturen,

unik posisjon innen sølv- og gullsmedkunst – også internasjonalt.

som er bygget opp av tynne, elegante, runde stenger. Også lysestaken

Sølvbestikket Åre er designet på 50-tallet av Birger Saastad og Jacob Tostrup Prytz i 1958.

134

Nº4 2019

Arven laget Arched med den italienske designeren Guglielmo Poletti.


Tradisjonelle håndverkstradisjoner møter ny design

Håndverkstradisjoner

Balance Sling er et unikt bevegelig «statement piece» med flere bruksmuligheter. Smykket kan justeres etter behov ved å dra slangekjedet gjennom den runde låsen som fungerer som en trinse. SLING NECKLACE, PISTACHIO kr 7 650,00

Nº4 2019

135


Håndverkstradisjoner

Tradisjonelle håndverkstradisjoner møter ny design

Hva som foregår i verkstedet til Arven kan man se via en 40 meter lang glassvegg.

Artisten KYGO har vært med å utforme et anheng formet som en palme.

Liv er et ypperlig eksempel på hvor vakkert

et sett med små begre til salt, pepper eller

senteres side om side med nye kolleksjoner.

det kan være å kombinere moderne design

annet krydder. Ytterst brukervennlige og

Hva som foregår i verkstedet kan man se via

med tradisjonsrikt håndverk. Den har Arven

nydelige i all sin enkelhet.

en 40 meter lang glassvegg. Her kan man

laget sammen med Norges kanskje mest

Også når det gjelder smykker skaper Arven

snakke direkte med dyktige fagfolk; gull- og

suksessrike produktdesigner, Andreas

nye, spennende produkter. Artisten KYGO

sølvsmeder eller diamantekspert. Alle er til-

Engesvik. Lysestaken, som er oppkalt

har vært med å utforme et anheng formet

stede daglig. Trenger du råd om vedlikehold

etter Engesviks datter, er laget i massivt

som en palme. Kolleksjonen Balance,

får du det. En reparasjon? Ikke noe problem.

sterlingsølv og fyller alle krav til både ut-

laget i samarbeid med den prisvinnende

Det er det heller ikke å redesigne gamle

seende og funksjon. Den er enkel

designduoen Vera & Kyte, handler

smykker eller sølv. Ønsker du å få laget noe

og raffinert. Klassisk Engesvik.

om allsidighet og har et dristig

helt unikt er også det mulig.

Klassisk Arven. Et produkt skapt

uttrykk. Den har også et særpreg

Bor du ikke allerede i Bergen er Arven et

for å vare, i generasjon etter

som fremhever sølvets naturlige

utmerket påskudd for å legge årets forjuls-

generasjon.

kvaliteter. Festsmykker som passer

tur nettopp dit. For strålende shopping, så

Lars Tornøe har jobbet med møbel-

ypperlig for hverdagsbruk, et

klart, men også fordi et besøk hos Arven er

og produktdesign siden 2006,

design for både dagtid og natteliv.

en opplevelse i seg selv.

og markerte seg raskt som en av

Balance er en unik og formsterk

landets mest kreative formgivere. Han har vunnet en rekke priser og har samarbei-

smykkekolleksjon for selvsikre, kreative kvinner.

det med flere anerkjente produsenter innen en rekke ulike kategorier. Det var under et

Kortreist og spektakulært

felles oppdrag for Bocuse d’Or at Tornøe

Arven har forhandlere i hele Norge, verkste-

og Arven møttes første gang. Samarbeidet

det deres ligger imidlertid sentralt plassert

fungerte så bra at de bestemte seg for å

bak Bryggen i Bergen. Alt av smykker,

fortsette. Hva med å lage noe som kunne

interiørartikler og sølvbestikk er håndlaget

egne seg for produksjon i litt større antall?

og produsert der. Under samme tak har de

Tidligere i år kunne Arven introdusere Pinch;

egen butikk, hvor klassiske produkter pre-

136

Nº4 2019

FAKTA

I Asker og Bærum finner du Arven hos

• Du trenger ikke reise til Bergen for å finne Arven sine produkter. Her er er noen butikker i Asker og Bærum som fører Arven: Gullsmed Hellmann Asker og Sandvika, Thune Sandvika og Mestergull Sandvika • Finn nærmeste forhandler: arven.no/forhandlere • Web: arven.no • Facebook: facebook.com/arven1868 • Instagram: instagram.com/arven_gold_silver


LA OSS BLI DIN NYE BENKEPLATELEVERANDØR, KONTAKT OSS! GRANITT • MARMOR • KOMPOSITT • DEKTON • SKIFER GOD SERVICE! • KONKURRANSEDYKTIGE PRISER! • RASK LEVERING! Naturstein Montering AS Åsaveien 91, 3531 Sundvollen anja@nsm.as • T: 32 16 16 60 www.nsm.as


Interiør & design

Nye stoler fra Mater

Tekst: IN magasinet | Foto: Mater

Ny skandinavisk klassiker MATER LANSERTE TIDLIGERE I ÅR EN NY SKANDINAVISK KLASSI-

fort. Ved å bruke et minimum av ressurser er stolene både lettere

KER MED HE & SHE-STOLENE FRA DESIGNER EVA HARLOU – DET

å avkode og mer ærlige i uttrykket. Materialene er utvunnet på en

NYE BÆREDYKTIGE PARET I BYEN ER SKAPT AV STERKE NATUR-

bæredyktig måte og nøye valgt ut etter holdbarhet. Det betyr mye

LIGE MATERIALER SOM HOLDER I MANGE GENERASJONER.

for meg at man både tar hensyn til kloden og det uttrykket man gir de benyttede ressursene. Stolene er for meg både sterke og tidløse

Kombinert med sterke skandinaviske tradisjoner innen estetikk,

på samme tid, forteller Eva Harlou, CEO & grunnlegger av Earth

kvalitet og form, er He & She skapt med inspirasjon fra den funksjo-

Studio.

nalistiske Bauhaus-arven, lansert i 2019 for å markere 100-årsjubileet for Bauhaus skolen - den mest innflytelsesrike modernistiske

Om designeren

kunstskolen i det 20. århundre. Stolene har et enkelt materialfoku-

Eva Harlou er Arkitekt MAA samt CEO og grunnlegger av Earth

sert design med komfortable og transparente seter og rygglener, utført med det hurtigvoksende rotting, som er lianer som stammer fra indonesiske palmetrær. Da det kun er palmens stengler som beskjæres, reproduseres de hurtig og støtter derfor opp om FNs Globale bærekraftsmål om å beskytte «Livet på Land»

Studio. Eva designer møbler og interiørløsninger av høy skandinavisk kvalitet med respekt for håndverket, mennesker og planeten. I samarbeid med noen av de beste arkitektene skaper Eva ikoniske, skreddersydde interiørkonsepter med fokus på gjenbruksmaterialer og kreativ gjenbruk. I sine bæredyktige design

(mål 15). Flettearbeidet er et tradisjonsrikt

for Mater anvender Eva solide håndverkstradi-

gammelt håndverk, og monteringen utføres

sjoner hvor funksjon møter tidløshet, og hvor

på et av de få uavhengige, gjenværende

designen er laget for å bli brukt.

fletteverkstedene i Danmark. Fletten snøres omhyggelig fast til det FSC-sertifiserte eiketreet. «She»-stolen er bløt, kurvet og har frisvinger som gir en lett og dynamisk sitteopplevelse. «He» har solide, støttende armlener og et mer maskulint og firkantet uttrykk enn «She». Komfort, styrke og geometriske, skulpturelle linjer er det første man møter når man

Om Mater Mater er et bevisst og etisk designmerke med en sterk designfilosofi og fokus på godt håndverk. Ved å samarbeide med en ekstern base av etablerte og nye designtalenter kombinerer Mater eksklusive high-end møbler og belysning med arbeidsmetoder som støtter opp om men-

opplever He & She.

nesker, lokale håndverkstradisjoner og miljøet. Maters estetikk har

– Da jeg tegnet He & She, hadde jeg et ønske om å skape en design

klare referanser til skandinavisk minimalisme, og alle design er laget

hvor eldgammelt håndverk møter skandinavisk estetikk og kom-

av bæredyktige og etiske materialer.

138

Nº4 2019


Lepper

Long-Time-Liner Conture Makeup Scandinavia AS K V A L12, I T0254 E T Oslo Observatoriegate Tel. +47Made 22 55in 16Germany 90 E-post: post@long-time-liner.no

I N N OVA S J O N

High Tech utstyr for din sikkerhet

PERFEKSJON

Mer enn 70 forskjellige farger etter høyeste EU standard

KUNNSKAP BYE-BYE PIGMENT 22 års erfaring. Vi hjelper deg

PIGMENT FJERNER

med å forstå permanent makeup

Fjern mislykket permanent makeup, microblading eller til og med mindre tatoveringer med vår pigmentfjerner Bye-Bye Pigment. LONG-TIME-LINER en pigmentfjerner basert på alkaliske Lysthar å utviklet bli med? løsninger i sitt eget laboratorium i München. En behandling med Bye-Bye er ekstremt effektiv og skånsom mot huden. Antall behandlingeravhenger av hvor dypt i huden pigmentet ligger. Grunnkurs

VI TILBYR 

Omskoleringskurs

Kurs innen medisinsk tatovering

Vær oppmerksom på at dette produktet skal kun brukes av trente  PMU-fagfolk. Videreutdannelse

Ta kontakt med oss for mer informasjon om behandlingIndividuelle eller kurs i Bye-Bye pigment. kurs innen   

Long-Time-Liner Conture Makeup Norway AS Observatoriegate 12, 0254 Oslo Tel. +47 22 55 16 90 E-post: post@long-time-liner.no

Bryn Eyeliner Lepper


Interiør & design

Miljøvennlig kjøkken, bad og garderobe

Tekst: IN magasinet | Foto: Rotpunkt

ROTPUNKTS MILJØAGENDA: 100% karbonnøytral innen 2020 er ett av deres mål. Se alle deres mål for miljøet her. • 2017: Reduksjon i materialforbruk og svinn grunnet investering i nye effektive høyteknologiske skjæremaskiner. • 2018: Sertifisering av alle fabrikkene i forhold til energiforbruk i tråd med ISO 50001. Fokus på e-mobilitet og lansert et støtteprogram for å sykle til jobb for alle ansatte og deres familier. • 2019: Analyse av selskapets totale CO2 utslipp og etablering av et miljøregnskap. • 2020: 100% karbonnøytral produksjon skal innføres på begge fabrikkene i Tyskland gjennom flere tiltak. • 2021: Ferdigstille selskapets totale overgang til grønn elektrisitet. * Kun et utdrag. Les mer på deres nettsider.

Miljøansvar på agendaen DRØMMER DU OM ET HELT UNIKT

sitt vide sortiment av både modeller, farger

Det spiller ingen rolle om du er ung eller

KJØKKEN, SAMTIDIG SOM DU VIL TA

og stiler. Ønsker du å perfeksjonere kjøk-

gammel, vi er alle ansvarlige for miljø,

HENSYN TIL MILJØET? DA ER ROTPUNKT

kenet ditt? Da er rådet er enkelt.

klima og vår planet. Hos Rotpunkt er miljø

DET RIKTIGE VALGET FOR DEG.

– Bestill en gratis konsultasjon. Vi liker å

tatt hensyn til i alle ledd. De tar hensyn til

kombinere ulike stiler og moduler, og kan

blant annet frakt, utslipp fra fabrikken og

Når man kjøper nytt kjøkken tar man en

vise eksempler på hvordan kjøkkenet ditt

produksjonsmetoden. I materialet benytter

viktig beslutning – for seg selv, hjemmet,

virkelig kan skille seg ut, forklarer Frank.

de seg av Green Line Bioboard, som er en ny

familien – og for fremtiden. Et kjøkken er

PEFC sertifisert produksjon. Her kombine-

ikke bare et kjøkken. Såpass vet vi. Du har

res tre med bl.a. hurtigvoksende maiskolber,

kanskje også miljøet på agendaen, og da er

som ikke kan anvendes i matproduksjon.

det viktig å velge riktig. Kjøkkenprodusenten

Resultatet blir et fantastisk solid produkt.

Rotpunkt har tatt både Tyskland, Nederland

Bioboard reduserer forbruket av trevare med

og Skandinavia med storm. Butikkene på

hele 37% og gjør materialet 30% lettere,

Skøyen og Alnabru gjør stor suksess og

uten å påvirke verken holdbarhet eller

utvidelsen i Norge fortsetter. Kanskje ikke så

kvalitet.

rart når tysk kvalitet og et enormt miljøfokus

– Hos oss får du topp kvalitet, laget på den

kombineres. Ja takk, begge deler, sier de

beste måten. Og vi jobber stadig med nye

fornøyde kundene.

klimamål, avslutter Frank.

– Det er ikke lenger bare design, funk-

Er du klar for ditt nye bærekraftige kjøkken?

sjonalitet og kvalitet som er viktig, men

Hos Rotpunkt tegner de opp hva du ser for

også miljø og bærekraft. Og dette er et

deg og veileder deg i prosessen mot drøm-

FAKTA

stort engasjement hos oss, sier Frank hos

mekjøkkenet.

• Avdelinger: -Alnabru; Verkseier Furulundsvei 4, 0668 Oslo - Skøyen; Karenslyst Allé 36, 0278 Oslo • Telefon: 22 83 38 80 / 905 83 363 • E-post: post@rotpunkt.no • Webside: rotpunkt.no • Facebook: facebook.com/Rotpunktoslo

Rotpunkt Norge.

Klima angår oss alle Noe for enhver smak

– Vi vil gjøre det enkelt for deg å ta gode

Liker du minimalistisk urbant, klassisk?

valg. Valg som tar hensyn til kvalitet og

Lyst, mørkt eller eik? Rotpunkt er kjent for

miljø.

140

Nº4 2019

Rotpunkt Kjøkken


Gavetips

Dale of Norway

Dale Chrismas barnegenser kr 1199,-

Myking dameog herregenser kr 3499,-

Garmisch unisex lue kr 549,og skjerf kr 899,-

Myke gavefavoritter! Høykvalitetsplagg i 100 % myk og naturlig ull, designet og strikket i Norge. Dale of Norway er synonymt med svært høy kvalitet og lang holdbarhet. Og som et ekstra pluss er produksjonen på Dale basert på lokal vannkraft.

Isbjørn unisex genser kr 3799,-

Falun damegenser kr 5 999,Cortina merino lue kr 549,og pannebånd kr 449,-

Geilo dameog herrejakke kr 2249,-

Cortina merino dameog herregenser kr 2299,-

Podium dameog herregenser kr 1999,-


DEN PERFEKTE JULEGAVEN 100% WOOL | PREMIUM QUALITY | MADE IN NORWAY SINCE 1879 DALE CONCEPT STORE - OSLO / DALE / BERGEN (LAGUNEN) • FORHANDLERE & WEBSHOP: DALEOFNORWAY.COM


Kultur & underholdning

Norsk alpinthistorie

Tekst: IN magasinet | Foto: Forlaget Lille Måne

FØDT MED SKI PÅ BEINA ALPINT ER VERDENS STØRSTE SKIIDRETT,

alpinlandslaget i verden som faktisk

Gløersen har gått alpinsporten i sømmene

OG DE SISTE 30 ÅRENE HAR NORSKE

fremstår som et lag, sier Marcel Hirscher

for å finne svarene på suksessen. Under

UTØVERE VÆRT BLANT VERDENS BESTE.

fra Østerrike.

arbeidet med boken har de intervjuet over

HVORDAN SKJEDDE EGENTLIG DET? OG

Forfatterne Fabian Woxholth og Preben

70 personer i og rundt alpinmiljøet i inn- og

HVORDAN KAN SUKSESSEN FORTSETTE?

utland. De har gravd i oppturene, nedturene,

NÅ ER BOKEN OM NORSK ALPINT HER.

medaljene og fallene.

Alpinsporten oppstod i Norge, men med få

Om boken

unntak var det først på 1990-tallet at norske

Født med slalåmski på beina – Boken om

alpinister etablerte seg i verdenstoppen.

norsk alpint – Fra Sondre Norheim til Aksel

Kjus, Aamodt, Svindal og Jansrud er alle

Lund Svindal handler om alt som er viktig og

produkter av en lagkultur som har gått i

vakkert ved alpinsporten. Boken beskriver

arv fra løper til løper. Sesongen 2019/2020

hvordan Norge har klart å etablere seg i

kan bli eventyrlig sett med norske øyne.

verdenstoppen og vurderer fremtidsutsiktene

Verdensenerne Hirscher og Svindal har lagt

sett med norske øyne. Alt ispedd morsomme

opp. Mitter har gitt seg som trener. Vi er i en

historier og anekdoter fra alpinmiljøet som

brytningstid. I fartsdisiplinene har vi Jansrud

de færreste har hørt.

og Aamodt Kilde. Kristoffersen kan bli favoritt i hvert eneste slalåmrenn han deltar i. På

Om forfatterne

kvinnesiden har vi Mowinkel og kvinnelaget

Preben Gløersen er utdannet siviløkonom

har større bredde enn kanskje noen gang før.

og statsviter, og har skrevet om sport og

Men hva er hemmeligheten bak suksessen?

samfunn for flere av landets største aviser.

Hva er det med de norske alpinistene?

Fabian Woxholth er advokat og har bakgrunn

– Det norske landslaget er det eneste

som alpintrener og alpinist på juniornivå.

144

Nº4 2019


DIN JULEGAVE! AVANSERT HUDPLEIE, SOM FÅR DIN HUD TIL Å STRÅLE

GAVENS VERDI KR. 599,-

JULETILBUD Til jul får du den eksfolierende og volumskapende Smooth Surface Daily Peel Pads med i prisen (verdi kr. 599), når du samtidig kjøper det revolusjonerende og avanserte serumet Skin Active Tri-Therapy Lifting Serum. La din hud stråle med vitenskapelig, avansert og klinisk dokumentert hudpleie. Gjelder frem til jul. Det tas forbehold for utsolgte produkter.

Vækerøveien 210, Oslo • Tlf. 22 50 95 00 • www.roahud.no


Vi på KJØKKENARKITEKTENE har som mål å være det naturlige valget for deg som søker nytelse og hverdagsglede. Vi vil være en inspirerende rådgiver og kjøkkenarkitekt, og vil hjelpe deg å finne Ditt drømmekjøkken der du kan nyte det gode livet. I dag, i morgen og mange dager fremover.


KJØKKENET SPEILER DIN PERSONLIGHET. Våre kjøkken fra SMEDSTORP formes av dine følelser, erfaringer, drømmer og idéer.

Velg din egen farge på ditt nye Smedstorp kjøkken, fra hele NCS-kartet.

Messepromenaden 1, 0279 Oslo (vis a vis Joe & The Juice) Tlf 24 11 61 00 | Mail post@kjokkenarkitektene.no Nettside: www.kjokkenarkitektene.no Følg oss på

: www.facebook.com/kjokkenarkitektene


Mat & drikke

Aquavit

Tekst: IN magasinet | Foto: Arcus

SUKSESS I FJOR, GJENTAS I ÅR

SPESIALLANSERING FRA OPLAND

I fjor ble det lansert et begrenset parti av Løitens første Juleaquavit.

Det er mange som ikke vet er at det finnes flere skatter fra Opland

Flaskene ble revet vekk fra hyllene. Arcus gjentar suksessen fra i

som man finner på bestillingsutvalget til Vinmonopolet. En av disse

fjor og lanserer Løiten Juleaquavit 2019. Arcus velger å øke produk-

skattene er nyheten Opland Small Batch Bourbon. I basen ligger

sjonen, men det vil fortsatt være et begrenset antall flasker. Løiten

Gammel Opland som har fått lov å ligge til fatmodning i hele 4 år på

Juleaquavit er en smaksrik akevitt med et rikt krydderbilde. Den har

Oloroso sherryfat. Deretter er akevitten lagt over på amerikanske

en fremtredende smak av karve med toner av sitrus og klassiske

bourbon fat i ytterligere 2 år. Small batch betyr et begrenset antall

julekrydder som pomerans, kanel og kardemomme. Den har en

flasker, og det vil kun være 9500 flasker av Opland Small Batch

fin sødme og fatpreg fra 12 måneders lagring på sherryfat. Løiten

Bourbon tilgjengelig. Opland Small Batch Bourbon er en smaksrik

Juleaquavit kommer i 50 cl. flasker til kr. 319.90. Et lite parti med

og kompleks akevitt, med bourbontoner som vanilje og kokos. Smak

Løiten Juleaquavit 2019 er nå tilgjengelig på Vinmonopolet (BU), og

av eik og godt integrert karve. Denne kan nå bestilles på Vinmono-

resten av beholdningen vil være tilgjengelig nærmere jul.

polets nettsider. Pris 449.90,-.

EN FAST FØLGESVENN RUNDT JULEMIDDAGSBORDET I over tre tiår har Gilde Juleaquavit vært en

smakseksplosjon på de norske julebordene

ramell. Årets har også et innslag av mørke,

fast følgesvenn rundt middagsbordet for

og gjorde de gylne dråpene til en moderne og

tørkede frukter og avrundede toner fra anis

nordmenn over hele landet. Men, hvorfor er

spennende del av julemåltidet. Årets er den

og karve. Den står seg svært godt til den

det akkurat Gilde Juleaquavit de fleste drik-

32. i rekken, men inneholder fortsatt dråper

tradisjonelle julematen og spesielt ribbe.

ker på julaften?

fra den originale Gilde Juleaquavit fra 1988.

Den 32. årgangen hyller alle julens gjøremål

– Gilde Juleaquavit er den originale julea-

Sammenlignet med 2018 har årets utgave

og den koselige tiden vi går i møte med

kevitten. Det hele startet med denne, og

den samme kjente og kjære familielikheten

juleforberedelser og samvær med familie.

konsumentene har et veldig sterkt eierskap

som tidligere Gilde Juleaquavitter. Men, den

Gilde Juleaquavit har en spesiell plass i

til den, forteller Atle Minothi som er ambas-

har i år fått et noe tydeligere krydderpreg.

norsk julefeiring og forener tradisjon med

sadør for norsk akevitt i Arcus.

Gilde Juleaquavit 2019 har et kraftig fatpreg

nye trender og impulser. Gilde Juleaquavit

I 1988 landet Gilde Juleaquavit som en

av varm eik og toner av vanilje og smørka-

2019 er nå tilgjengelig på Vinmonopolet.

148

Nº4 2019


Gjør som Kjetil André Aamodt sov i en Englesson Master seng! Prøv den hos Townhouse

www.englesson.se

ÅPNINGSTIDER hanne@heffer.no, Tel. 415 22 434 sigurd@heffer.no, Tel. 909 18 978 www.heffer.no, hheffermehl

mandag - onsdag: 10.00 - 18.00 torsdag: 10.00 - 19.00 fredag: 10.00 - 18.00 lørdag: 10-16

TOWNHOUSE Interiør på Majorstua Ole Vigsgt. 25/Kirkeveien Tlf. 2269 99 55/ 9113 0321 post@townhouse.no www.facebook.com/TownhouseInterior/


INSPIRASJON TIL NYTT BAD!

Hos oss finner dere blant annet følgende merker:


Comfortbutikken Skøyen AS «Over 30 års erfaring og lidenskap for flotte bad.» Comfortbutikken Skøyen har en total produktutstilling på over 500 kvadratmeter, med alt fra spaprodukter til steamdusj. Vi har eget showrom for Duravit, Vola og Hansgrohe Axor. Våre dyktige medarbeidere har dyptgående produktkunnskap og forståelse for god estetikk. Vi kan hjelpe til med å finne funksjonelle løs ninger og de riktige produktene, uansett hva du trenger. Om ønskelig kan vi ta hele jobben frem til ferdig bad, og til avtalt tid og pris. Vi er godkjent våtromsbedrift og alle våre håndverkere har godkjent fagutdannelse fra Norge. Våre kunder fortjener å få sitt drømmebad, og vi ønsker å invitere til et samarbeid med arkitekter av alle slag. Der dere har visjonene, har vi fagkunnskapen og gjennomføringsevnen.

Comfortbutikken Skøyen AS | Harbitzalleen 2a Man-Fred. 09:00 - 17:00 Lør. 10:00 - 15:00 Tlf: 22 06 27 30 | post@comfortskoyen.no www.comfortskoyen.no


Helse & velvære

Hjelp mot hårtap

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Werner Anderson

Noen sverger til capsen, men desto mer utfordrende blir dagene da man ikke kan ha den på. Andre bruker utallige timer på å skjule hårtapet med riktig styling. Problemet er bare at noe så enkelt som et vindkast kan ødelegge dagen.

NYTT HÅR – NYTT LIV! HÅRTAP BLANT UNGE MENN ER SLETT

En naturlig og sikker løsning

front eller på månen.

IKKE UVANLIG. MANGE OPPLEVER DET

Vi snakker ikke om tupé, verden har heldig-

Nei, vi snakker om en permanent løsning på

LIKEVEL SOM BÅDE SKAMBELAGT OG

vis gått fremover. Ikke hårtransplantasjon

problemet. Den finnes nemlig.

PLAGSOMT. DET HJELPER IKKE AT MANGE

heller, som kan være risikabelt å begi seg ut

Svaret er så enkelt som å bli kunde hos

OPPLEVER DET SAMME. Å MISTE HÅRET

på. Gjør man det før hårtapet har stagnert,

Apollo Hårsenter. Det blir nesten som å gå

ER KJIPT, OG FOR NOEN BLIR DET ALTOPP-

risikerer man å sitte igjen med hår kun i

til en vanlig frisør, for det er faktisk slik det

SLUKENDE OG DET PÅVIRKER HVERDAGEN

oppleves.

ÅRET RUNDT.

Via ulike festemetoder integreres nytt hår i ditt eget; spesiallaget etter ditt hode og ditt

Man merker det kanskje ikke først selv,

hårtap. Det er ikke stigmatiserende, ikke

men når vikene går oppover og kompiser

skummelt og det ser helt naturlig ut. Håret

kommenterer en begynnende måne, er unge

kan styles i hvilken frisyre du vil; du kan

menn villige til å prøve alt. Sjampoer, kurer,

bade, trene, dusje og stupe.

piller og helsekost. Reklamen lover gull og

– Det er ingen grunn til å vente. Vi har en

grønne skoger, men resultatene lar ofte

formidabel kundetilfredshet og det er ikke

vente på seg. Som regel kommer de ikke i

uten grunn. Dette funker, forteller Olav

det hele tatt.

Midtgarden ved Apollo Hårsenter.

Noen sverger til capsen, men desto mer utfordrende blir dagene da man ikke kan

FAKTA

ha den på. Andre bruker utallige timer på å skjule hårtapet med riktig styling. Problemet

Adresse: Akersgata 45, 0158 Oslo. Inngang fra Grensen Telefon: 22 83 00 13 E-post: oslo@apollohair.no Webside: www.apollohair.no Facebook: www.facebook.com/apolloharsenter

er bare at noe så enkelt som et vindkast kan ødelegge dagen Men, kjære gutter, ta det med ro. Det finnes en utvei. Som kunde hos Apollo Hårsenter integreres nytt hår i ditt eget; spesiallaget etter ditt hode og ditt hårtap.

152

Nº4 2019

Ditt lokale Apollo Hårsenter


Byens spesialforretning på badetøy & yttertøy!

130 år

BYENS SPESIALFORRETNING I YTTERTØY OG BADETØY.

Prinsens gate 14, tlf. 22 41 45 45. www.ebbesenogjensen.no.

og

: Ebbesenogjensen Nº4 2019

153


ÅPNINGSTIDER mandag - onsdag: 10.00 - 18.00 torsdag: 10.00 - 19.00 fredag: 10.00 - 18.00 lørdag: 10-16 226 99 955 / 911 30 321

post@townhouse.no


BORA PURE Det uavhengige, norske Vi Anbefaler har i høst offentliggjort en test av benkeventilasjon. Den klarer vinneren ble BORA Pure: Norges beste platetopp med ventilator.

«Med tanke på alle de aktuelle modellene vi har tatt hensyn til i denne sammenligningen, så anbefaler vi BORA Pure fordi vi mener det er den komplette platetoppen med ventilator» –Anbefaler.com

Se BORA på vårt showroom eller hos en forhandler — engebretsen.no


Gullsmed

Norsk smykkedesign

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Heyerdahl

Norsk smykkedesign – bærekraftig og kortreist! Gullsmed Heyerdahl på Paleet er ikke helt som alle andre gullsmedbutikker. Ikke bare finner du et unikt og spennende utvalg smykker her, nå går de også i bresjen for norske smykkedesignere. Ta turen innom Gullsmed Heyerdahl og la deg inspirere til å handle norske smykker! Det finnes mange fantastiske smykkedesignere i Norge. Problemet er

urmakere med to butikker i Oslo, en på CC Vest og en på Paleet. Det

ofte at få har hørt om dem, og at de er vanskelig. Dette har Gullsmed

er dermed et fantastisk utstillingsvindu de gir til norske smykkede-

Heyerdahl på Paleet bestemt seg for å gjøre noe med.

signere.

– Vi er opptatt av å fremme norsk håndverk, og alle de flinke gull-

– Vi heier på norsk design og norsk næringsliv, og håper med

smedene vi har her i Norge som ikke kommer skikkelig frem i lyset.

dette å inspirere nordmenn til å kjøpe flere norske smykker. Det er

Nordmenn er veldig

mange flinke norske

glad i skandinavisk

designere som folk

design og dansk

ikke vet om enda.

design står sterkt

Derfor har vi tatt inn

også her til lands.

9 norske designere

Danskene har vært

i vårt sortiment

dyktige til å bygge

på Paleet til glede

merkevarer. Det

for våre kunder

har vi ikke vært like

som ønsker noe

flinke til her i Norge.

annet enn det man

Men sannheten er

gjerne ser i andre

at norske designere

gullsmedbutikker.

lager like gode

Norske smykker gir

produkter som sine

dessuten ofte mer

danske kolleger,

verdi for pengene, da

men ikke er like flinke til å tenke kommersielt. Ved siden av å de-

det er brukt mindre ressurser på transport og merkevarebygging.

signe egne Heyerdahl smykker, ønsker vi å ta ansvar ved å fremme

Husk at det også er forskjell på Norwegian design og Norwegian

også andre flinke, norske smykkedesignere, sier gullsmed Thomas

made. Produkter kan godt være designet i Norge, men produsert billig

Heyerdahl.

i Kina uten kontroll over produksjons-forholdene. Spør derfor gjerne

Gullsmed Heyerdahl er en av landets ledende gullsmeder og

hvor produktene du kjøper er laget.

156

Nº4 2019


Norsk smykkedesign

Gullsmed

Huldresølv

Mani Kamini

NÂş4 2019

157


Gullsmed

Norsk smykkedesign

Et spennende utvalg

designeren å få tilbakemeldinger fra et bredt publikum for å finne ut

Dessverre har ikke norsk produktdesign vært et satsingsområde poli-

hva folk mener om sine smykker.

tisk, noe som ofte har gjort det vanskelig for norske designere å satse. – Det vi er flinke på i Norge er olje, gass og fisk og det er dette

Kortreist og bærekraftig

politikerne tilrettelegger for. Men de siste årene virker det som om

Det er mange fordeler ved å kjøpe norske smykker. Ikke bare fremmer

politikerne har begynt å forstå at vi må ha noe å gjøre også etter

man norsk design, man bidrar også til lokalsamfunnet. – Jeg er

oljealderen, og har begynt å snakke om nyskaping og små gründer-

opptatt av at folk må bli flinkere til å bruke pengene sine lokalt, slik

bedrifter. Så det er heldigvis noe på gang. Det krever ressurser,

at de bidrar til norske lønninger og den norske velferdsmodellen.

kunnskap og kontakter å bygge en merkevare i dag, særlig om man

Det er viktig at vi alle bidrar til å opprettholde norsk næringsliv. Folk

satser internasjonalt. Nordmenn har kanskje ikke vært flinke nok til

må bli bedre til å tenke kortreist. Hvorfor skal man kjøpe smykker

å tørre i forhold til våre naboland. Skal dette endre seg i fremtiden

som er fraktet halve jorda rundt, når man kan få smykker laget

må Norge tilrettelegge på bedre vis og vi i Heyerdahl ønsker å gjøre vårt. Det finnes utrolig mye kul norsk design. I tillegg bidrar dette til at vi får en mer spennende butikk med et utvalg du ikke finner andre steder. Litt av poenget er jo å inspirere gjennom å vise noe nytt som begeistrer folk. Vi håper å gi kundene noen nye inntrykk og bidra til at flere kjøper kortreist. Gullsmed Heyerdahl har også et konsept de kaller «månedens designer». – Her får unge, lovende smykkedesignere tilbud om en utstillingsplass i butikken slik at de får presentert sine smykker til nye potensielle kunder i en begrenset periode, samtidig som vi får vist frem noe helt nytt og spennende. Foruten salg av sine smykker, er det verdifullt for

158

Nº4 2019

av dyktige gullsmeder i sitt eget «nabolag». Kortreiste

Norske merker hos Heyerdahl:

• Heyerdahl Classic • Heyerdahl Diamonds • Heyerdahl Pearls • Rikke Harsheim • Van Bergen • Vido • Bakka • Huldresølv • Ulrikke Vogt • Skjerven • Mani Kamini • Kathrine Lindman • Per&Pia

varer gir mindre CO2-utslipp. Når du kjøper smykker i edle metaller som gull eller sølv, bidrar du dessuten til en bærekraftig handel. Det blir stadig mindre gull og sølv i verden, så 60% av smykkene vi selger i butikken er allerede resirkulert. Det meste av smykkene vi bruker av gull og sølv er derfor allerede er gjenvunnet, forteller Heyerdahl. – Smykker i edle materialer kan dessuten repareres eller bygges om, mens bijouterismykker må kastes. Kjøper man god kvalitet vil smykkene vare lengre, ofte hele livet gjennom, og kanskje i flere generasjoner. Hos Gullsmed Heyerdahl er de opptatt av bærekraft, og merker at stadig flere kunder blir spør om hvem som har

Van Bergen

Rikke Harsheim

Ulrikke Vogt

Huldresølv

Rikke Harsheim

Skjerven


Norsk smykkedesign

Vido

Gullsmed

Noën

På Paleet finner du også smykkemerket Noën som kun benytter Fairtrade gull fra en spesiell gruve i Argentina. I tillegg er mange av diamantene Noën bruker resirkulerte. Dette er også noe Gullsmed Heyerdahl selv har gjort lenge. De er nemlig et kjent navn innen redesign av smykker. Har du gamle smykker liggende i smykkeskrinet som du ikke lenger bruker, kan de hjelpe deg med å bygge de om til et nytt og moderne smykke.

Rikke Harsheim

Noën

laget smykkene, hvor de kommer fra, og

aller første.

muligheten til å resirkulere smykker og

hvilke stener som er brukt.

Kriteriene for å få Fairtrade-stempelet er

metaller istedenfor å kjøpe nytt. Vi ser også

– Dette er noe vi lenge har vært opptatt av

strenge og alt fra arbeidsforhold til miljøhen-

at det er en trend i dag at folk kjøper litt

her hos oss, og vi kjøper kun lovlige diaman-

syn granskes nøye.

bedre kvalitet som varer litt lengre. Jeg tror

ter sertifisert i henhold til Kimberley-trak-

– Noën er et lite firma i Tyskland og ekte-

det vil komme flere krav til produsenter i

taten. Dette er et system FN har laget, slik

paret som driver det lager kul og innovativ

fremtiden om å synliggjøre hva man gjør.

at diamanthandelen påser å oppfylle visse

design, sier Thomas Heyerdahl.

Men skal man få fortgang i dette må også

menneskelige og miljømessige krav.

– Tidligere kalte de det økologisk gull, men

forbrukerne bli flinkere til å etterspørre for

til slutt fikk de Fairtrade-stempelet. Det er

produktets levetid. Vi er jo litt heldige i vår

Tysk smykkemerke med Fairtrade sertifisering

veldig spennende og ikke minst gøy at de

bransje siden vi allerede selger ting som

viser at det går an å bruke gull kun utvunnet

egentlig er bærekraftige. Norsk design har

På Paleet finner du også et smykkemerke

med vann.

også en bra status i så måte, vi er kjent for

hvor det kun benyttes Fairtrade gull fra en

I tillegg er mange av diamantene Noën

ren natur og fornybar kraft. Dette må vi bli

spesiell gruve i Argentina. Det er det tyske

bruker resirkulerte. Dette er også noe

flinkere til å formidle, avslutter Thomas

smykkemerket Noën som har oppnådd å

Gullsmed Heyerdahl selv har gjort lenge. De

Heyerdahl og ønsker alle velkommen til

få Fairtrade-stempelet. Noën ble startet av

er nemlig et kjent navn innen redesign av

Gullsmed Heyerdahl på Paleet for å la seg

ekteparet Claudia og Malte Schindler og helt

smykker. Har du gamle smykker liggende i

inspirere av norsk bærekraftig design!

siden starten har de hatt et fokus på etikk.

smykkeskrinet som du ikke lenger bruker,

Det var først i 2015 at det ble mulig å få tak i

kan de hjelpe deg med å bygge de om til et

sertifisert Fairtrade gull i Tyskland. Før dette

nytt og moderne smykke. Mange har kanskje

pleide ekteparet å reise selv til gullgruvene i

arvet smykker med stor affeksjonsverdi

Sør-Amerika for å kjøpe økologisk gull som

og slik får man med seg gullet og stenene

var bærekraftig produsert. Da det ende-

videre.

lig ble mulig for tyske smykkemerker å bli

– Vi ønsker at folk skal være bevisste på

sertifisert som Fairtrade var Noën blant de

at de kjøper ekte smykker. Da har man

FAKTA

Heyerdahl

Butikker: Paleet, CC-Vest og heyerdahl.no Telefon: 22 55 25 25 E-post: post@heyerdahl.no Webside: www.heyerdahl.no Facebook: www.facebook.com/heyerdahl.gullsmed Instagram: www.instagram.com/heyerdahl_gullsmed

Nº4 2019

159


Familien Johnsrud Sundby har full sollys og innsynskontroll på hjemmebane. «Vår nye bolig føles nå komplett når vinduene har fått funksjonelle Norsol produkter - en bonus er også at de er vakre og harmoniske å være i nærhet av».

Smart solskjerming gir deg større mulighet til å justere både lys og innetemperatur med et tastetrykk. Smart solskjerming er energisparende, fleksibel og gir en helhetlig løsning for et mer behagelig hjem.

Vi ser etter nye forhandlere, selgere og montører i hele Norge Siden 1983 har NORSOL AS vært en av landets ledende produsenter av inn- og utvendig skreddersydd solskjerming. Kontinuerlig produktutvikling tilpasset norske forhold, miljøvennlig og effektiv produksjon, kortreist levering og lokal service der kundene våre bor, gir oss en unik posisjon for å møte kunders forventninger og behov. Spennende produktnyheter og økende ordreinngang gjør at vi nå ønsker å utvide vår entusiastiske stab med flere forhandlere, selgere og montører med interesse for interiør, hjem & hage. Ta kontakt for mer info på epost krister@norsol.no eller telefon 71 53 19 00.


Reguler varmen Forhåndsinnstill solskjermingen slik at du alltid kommer hjem til en behagelig innetemperatur og møbler/gulv som ikke falmer.

Solskjerming på en smartere måte

Bestill gratis befaring på 411 10 100 eller bestill

Smartstyring Fjernstyr solskjermingen i hele boligen med fjernkontrollen eller mobilen din – enklere og mer behagelig.

gratis befaring på www.norsol.no

Oslo


Nytt siden sist

Heyerdahl i nye lokaler på CC Vest

Heyerdahl i ny drakt på CC Vest GULLSMED HEYERDAHL HAR FLYTTET TIL NYE LOKALER PÅ CC

og hjelpe folk der og da. Sammen med god service i salgsøyemed så

VEST, BARE ET LITE STEINKAST UNNA DEN GAMLE BUTIKKEN.

tror jeg det blir stadig viktigere med ulike servicefunksjoner i fysiske

I AUGUST KUNNE DE ØNSKE BÅDE GAMLE OG NYE KUNDER

butikker for å kunne konkurrere med online-handelen, forteller

VELKOMMEN TIL EN STØRRE BUTIKK MED NYTT OG LEKKERT

Heyerdahl.

INTERIØR!

I butikken på CC Vest får du hjelp til reparasjoner av smykker og klokker, batteriskift, bytte av rem, rens i ultralyd, rhodinering, gravering,

Gullsmed Heyerdahl er en av Norges ledende gullsmeder og urma-

omtredning av perler, samt taksering. Ved mer kompliserte reparasjo-

kere. Her finner du alltid et bredt utvalg smykker og ur fra anerkjente

ner har de ulike samarbeidspartnere som er eksperter på de aktuelle

merker av høy kvalitet. I dag har de to butikker i Oslo-området, i

områdene.Fagkunnskap blir stadig viktigere i en verden som flommer

tillegg til butikken på CC Vest har de også en butikk på Paleet på Karl Johan. Etter å ha holdt til på CC Vest siden 1991 har Gullsmed Heyerdahl blitt et kjent og kjært navn med et stort antall stamkunder. Tidligere i høst åpnet de dørene til sin splitter nye butikk i første etasje på senteret. – Vi har lenge hatt et ønske om nye lokaler på CC Vest, særlig fordi vi ønsket et tydeligere skille mellom ur og smykker. I år fikk vi endelig klarsignal fra Mustad Eiendom som eier senteret og flyttet til lokaler som ligger omtrent 50 meter lengre ned i gangen. Butikken har blitt mer moderne, åpen, og oversiktlig, så vi håper at kundene våre blir fornøyde. Så langt har i alle fall tilbakemeldingene vært veldig positive, sier gullsmed Thomas Heyerdahl med et smil.

Kunnskap og service Den nye butikken er større enn de gamle lokalene. I tillegg har den fått et stilrent og delikat interiør hvor de mørke veggene danner en perfekt ramme rundt varene. – Det var viktig for oss at vi fikk på plass det riktige utstyret i butikken slik at vi kan yte forskjellig håndverksmessig service

162

Nº4 2019

over av tilbud på internett.

Heyerdahl fører: Klokkemerker: • TAG Heuer • Longines • Baume&Mercier • Seiko • Victorinox • Tissot • Boccia • Diverse barneur Smykkemerker: • Heyerdahl Diamonds • Heyerdahl Pearls • Heyerdahl Wedding • Heyerdahl Classic • Georg Jensen • Julie Sandlau • GullDia • Isabel Camille • Quinn • Vido Design • Huldresølv • ByBirdie

– Vi ser at folk søker trygghet og kvalifisert veiledning når de går til innkjøp av kostbare ting slik smykker og klokker tross alt er. Butikken skal være et sted våre kunder møter fagfolk som kan svare på det man måtte ha av spørsmål. Mange vil også sette pris på å se, ta, føle, og spørre fremfor kun å se produktet på en skjerm. Derfor har vi ansatte med faglig utdanning og lang erfaring i våre butikker. I tillegg jobber vi med en ny webshop som forhåpentligvis er oppe og går i skrivende stund. Vi vet jo at 80% orienterer seg på nettet før de drar til butikken. Mange ønsker også å handle på nett, grunnet bosted, arbeidstider osv. Samtidig synes jeg det er viktig at folk tenker litt igjennom sitt forbruksmønster. Ønsker man å ivareta de lokale butikkene med fagkunnskap og personlig service, ja da er det viktig at folk faktisk benytter dem. Handle gjerne online, men fokuser da på de varene man ikke får tak i lokalt. Vi heier på lokale butikker og norske fagfolk som yter unik kundeservice, så utnytt denne muligheten der den finnes, oppfordrer Thomas Heyerdahl og ønsker alle velkommen til den nye butikken til Gullsmed Heyerdahl på CC Vest!


Utfør laserbehandlinger og medisinsk hudpleie hos en av bransjens tyngste kompetanser. Siri Rød Holmboe

VELG MELLOM MANGE BEHANDLINGER Fillere, Mesoterapi og Aqua Gold • Laserbehandling av hår, rynker, arr, strekkmerker, slapp hud, pigmentflekker, sprengte blodkar og tatoveringsfjerning • Medisinsk hudpleie • Kviser • Hudanalyse med Visia • Kjemiske peelinger • Permanent makeup • Hudpleie og makeup • Vippeløft Vi tilbyr også konsultasjon i plastikkirurgi for ansikt. Vi holder til i Slependveien 48. Ring oss på telefon 94 13 35 53.


Uansett budsjett og anledning mestergull.no/sandvika-storsenter

Mestergull er landets ledende faglige aktør og hos oss finner du et unikt utvalg fra anerkjente merker og kolleksjoner - uansett budsjett og anledning. Ringen over er fra vår kolleksjon MG Diamonds™. Besøk vår butikk på Sandvika Storsenter eller vår store nettbutikk.

SANDVIKA STORSENTER • 2. ETASJE t. 67 56 50 51 • sandvika.storsenter@mestergull.no

Profile for IN magasinet

IN Bærum vinter 2019  

Jul-/vinterutgaven av IN magasinet for Bærum 2019/2020

IN Bærum vinter 2019  

Jul-/vinterutgaven av IN magasinet for Bærum 2019/2020

Profile for inmag
Advertisement