Page 1


2 Krónika

2019. szeptember 9., hétfő

magyarország


2019. SZEPTEMBER 9., HÉTFŐ

4 Megyei körkép

MAGYARORSZÁG

A csodás traktoroktól volt hangos Mezőkövesd Lelkesen nézegették a régi gépeket, járműveket a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban.

A leghűségesebb nép A rendezvényen és a szent liturgián részt vett többek között Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Kramarenko Viktor, az Országos Ruszin Önkormányzat elnöke, Giricz Vera, az Országgyűlés ruszin nemzetiségi szószólója, Kovács János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Fekete Zoltán polgármester is. Soltész Miklós beszédét azzal kezdte, hogy a magyar nép a leghűségesebb népnek és nemzetnek tartja a ruszin embereket. Hűségesek a nemzetükhöz, az egyházhoz és a magyar hazához is, ezt bizonyítja ez a búcsú is, erre a hűségre pedig szükség is van

ezekben az időkben, amikor látható, hogy egyes nagyobb nemzetek igyekeznek a ruszinokat háttérbe szorítani, amit nem lehet elfogadni, és ez ellen küzdeni kell Kárpátalján és a felvidéki területeken is. – Örömmel hallottam parókus atyától, hogy hamarosan elkezdődik a templom felújítása, amelyről egyeztetve megbeszéltük, hogy a korábbi támogatásokon felül még 25 millió forintot nyújtunk, hogy be tudják fejezni az építkezést. De metropolita-érsek atyával a ruszin közösség nagy vágyáról, a debreceni fatemplom megépítéséről is fogunk még egyeztetni – mondta az államtitkár. Köszöntötte az ország ruszinjait, a búcsún megjelenteket Kramarenko Viktor is, aki igazi feltöltődésnek nevezte az ünnepet, azt kérve, hogy adják ezt tovább azoknak, akik nem lehettek itt. A falu történetében a Rákóczi-szabadságharc utáni időktől tanúskodnak források a ruszinok jelenlétéről. Az általuk emelt fatemplomban 1717. január 6. és február 16. között az Istenszülő képének szemeiből véres könnyek hullottak. Ennek a helyére emelték a mai templomot, vagyis a Szentlélek Leszállása görögkatolikus templomot 1772-ben. HI

Nem maradt el idén sem a kirakodóvásár

EDELÉNY. Idén is nagy sikert aratott az Edelény határában szombaton rendezett egész napos búcsú. Ugyanis tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Császta Búcsút az idén húszéves Edelényi Hegyek Közössége szeptember 7-én. A hagyományos szentmise után bemutatókkal és koncertek-

kel szórakoztatták a közönséget, persze a kirakodóvásár és a főzőverseny sem maradt el. A Barátok Borkútjánál idén is lehetőség volt az edelényi borokat kóstolni, amelyhez az Edelényi Férikórus szolgáltatta a bordalokat. A koncertek és bemutatók mellett az idei sztárfellépő Nagy Feró és a Beatrice volt. ÉM

Hobbitraktor született A felsőzsolcai Oláh János egyedi traktorral érkezett, amely egy Hoherr kicsinyített mása. A saját műhelyében készítette el 2007–2010 között, azóta több találkozóra ellátogatott vele, Mezőkövesdre is évente jár. Mint a többi között elmondta, gépszerelő volt, Hoherr-ral is foglalkozott, a barátainak is volt ilyenjük. Eredetileg egy kis traktort, makettet szeretett volna készíteni, de a haverjai rábeszélték, hogy olyat csináljon, amire rá is tud ülni. Így született meg évek gyűjtőmunkája és szerelése után ez a hobbitraktor, amellyel dolgozni is lehetne egyébként, körülbelül tizenöt lóerős.

Tetszettek a régi gépek a mezőkövesdi közönségnek

A késő délelőtti megnyitón a MASZK Egyesület, a Matyó Néptáncegyüttes tagjai, valamint Nagy Csaba tárogatóművész adtak műsort. Köszöntötte a vendégeket Csirmaz István, a Mezőkövesdi Gépmúzeumért Alapítvány elnöke is, aki beszámolt arról, hogy a Matyó Agrártermelő Zrt. egy Hoherr GS-35 traktort ajándékozott Hajdu Ráis János számára, a géphez csere útján jutott hozzá a cég, az erőgép Mezőnagymihályon szolgált. Tállai András, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a múzeum nemcsak a város, hanem az ország értéke is, amelynek még száz év múlva is élnie kell majd. Szerinte a régi dolgokat át kell örökíteni az utókornak.

Rock Oil Kft.

eszak@eszak.hu

Minőség és megbízhatóság

INDULÓ KÉPZÉSEINK:

Munkavédelmi technikus • E-000042/2013/A021 Tűzvédelmi előadó • E-000042/2013/A057 Élelmiszer- és vegyi áru eladó

n

fo

i

r m atik

á

Szinva Net Informatikai Zrt. 974300 R฀S A ฀ ฀R฀O

Z฀Á ฀G

www.szinvanet.hu

862195

M฀A ฀GY

Hirdessen Ön is az Észak-Magyarország g hasábjain!

28 éve

az

PROFESSZIONÁLIS INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK

3529 Miskolc, Csabai kapu 25. www.oktatasi-studio.hu • 46/401-006 • 70/618--60005 Engedélyszám: E-000042/2013

MAGYARORSZÁG

TÓTH BALÁZS

betöltésére keres precíz, igényes munkatársat. Heti 20 órás munkavégzés, délutáni műszakban. Az önéletrajzokat az info@erzsebetfurdo.hu e-mail-címre várjuk, a betölteni kívánt pozíció megjelölésével!

Oktatási Stúdió 90’ Kft.

Impresszum

A múzeum új vezetője Hajdu Ráis János, a múzeum alapítója bemutatta a közönségnek Lipusz Csabát, aki a múzeum új vezetője.

Mint mondta, szereti a gépeket, érti a technikát, nagy megnyugvás számára, hogy a múzeum új vezetője lesz. Bemutatkozott Lipusz Csaba is, aki gépész és autószerelő végzettséggel is rendelkezik, márciustól dolgozik itt, és idáig Kupa község polgármestere is volt, de októberben már nem indul a választáson. A múzeumhoz tartozó Koós-portán cséplőgépeket, valamint stabilmotorokat indítottak, mutattak be, míg a közeli játszótéren a bánkúti radarosok tartottak járműbemutatót. Délután szakmai előadásokat is tartottak a gépészek számára magyar mérnökökről, traktorokról, érdekes műszaki megoldásokról, gyártástörténelemről.

Takarító pozíció

Kereskedő, boltvezetőE-000042/2013/A027 • Vendéglátó előadó •E-000042/2013/A035 Targoncavezető • E-000042/2013/A006 Emelőgépkezelő • E-000042/2013/A004 Földmunkagép kezelő • E-000042/2013/A005

FOTÓ: KOZMA ISTVÁN

Dr. Fekete Zoltán, a város polgármestere arra hívta föl a igyelmet, hogy nem gépészek találkozója a rendezvény, hanem mindazoké, akik szeretik a gépeket. Megható, hogy ennyi öreg gép létezik és működik is, köszönhetően azoknak, akik őrzik nagyapáik örökségét, megszállottságát. Megjegyezte, az alapítvány három telket adott ingyenesen az önkormányzatnak, így a múzeum egész területe immár a városé, és nagyobb lehetőség van a fejlesztésekre. Egy újabb szín is épül, amelyre évek óta várnak.

Az Erzsébet Fürdő Gyógyászati és Szűrőközpont

E-000042/2013/A003

Az Edelényi Férfikórus és kísérőik

FOTÓ: TÓTH BALÁZS

974084

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Magyarország kormánya támogatásával az országos ruszin búcsút Sajópálfalán szombaton. A legősibb szláv nyelvet beszélő, görögkatolikus vallású nemzetiség ünnepén a szent liturgiát Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája és Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke celebrálta. SAJÓPÁLFALA.

n

Nemzetiségi búcsút tartottak Sajópálfalán

MEZŐKÖVESD. Huszonegyedik alkalommal rendeztek országos mezőgazdasági gépésztalálkozót Mezőkövesden, a Hajdu Ráis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban. Idén is felvonulással kezdődött a rendezvény, a traktorok, munkagépek, honvédségi járművek, veterán személyés teherautók, motorok a főutcán vonultak végig, majd tulajdonosaik, vezetőik a múzeum előtt mutatták be őket a közönségnek. Idén is elhozta tulajdonosa az An–2-es repülőgép motorját, és többször beindította.

ba

FOTÓ: HORVÁTH IMRE

974170

A sajópálfalai rendezvényen

Ügyvezető igazgató, felelős kiadó: Fodor István (istvan.fodor@inform.hu). Főszerkesztő: Uri Mariann (mariann.uri@eszak.hu). Értékesítési vezető: Maros Éva (eva.maros@eszak.hu) Terjesztési vezető: Tóth István (istvan.toth@kelet.hu). Előfizetői vonal és kézbesítési észrevételek: a 06-80-442-444 ingyenesen hívható telefonszámon, vagy e-mailen: reklamacio@eszak.hu Az előfizetés díja: egy hónapra 3190 forint, negyedévre 9290 forint, fél évre 17 990 forint, egy évre 34 990 forint. Hirdetésfeladás: telefon: 06-46-99-88-99, e-mail-en: hirdetes@eszak.hu; interneten: http://hirdetes.eszak.hu Szerkesztőség telefon: 06/46/998998, telefax: 06/46/501-262. E-mail: eszak@eszak.hu. Kiadja az Inform Média Lapkiadó Kft., 3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3. Postacím: 3501 Miskolc, Postafiók 178., Megjelenés száma: 2019/209. Hírügynökség: MTI. Lapunk eladott példányszámát rendszeresen vizsgálja és auditálja a MATESZ. Nyomás: Inform Média Lapkiadó Kft., Debrecen, Balmazújvárosi út 11. ISSN 0133.0357, Nyomtatásért felelős: Dubóczki Tibor (tibor.duboczki@inform.hu). „A Kiadó az elfogadott megrendelés alapján átadott hirdetések tartalmáért, azok valódiságáért, harmadik személyeknek okozott jogsérelemért felelősséget nem vállal, nem köteles olyan tényeket vagy körülményeket keresni, melyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak, az ezzel kapcsolatos jogvitákból keletkező következményeket és hátrányokat a Megrendelőre hárítja. Ezenfelül a Kiadó nem tehető felelőssé, és nem vállal felelősséget semmiféle kárért, közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használatkiesésből származó olyan károkért, amelyek a sajtótermékben megjelent hirdetésből fakadnak, ill. azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerződéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak.”

HIRDETÉS

MTI

HÍRFELHASZNÁLÓ

®

print-audit


2019. SZEPTEMBER 9., HÉTFŐ

12 Sport

MAGYARORSZÁG

Labdarúgás: megyei II. osztály, Észak csoport, 5. forduló Mályinka SE – Szikszó FC 4–1 (2–0) Mályinka, 100 néző. V.: Fogarassy. Mályinka: Kakuk T. – Kakuk K., Hanász, Pál Kutas, Varga, Szendrei (Lázi L.), Béres (Tóth), Mészáros (Schveiczer), Tiba, Lázi Gy, Simon. Edző: Pál István. Szikszó: Czimbalmos P. – Tanyi (Nánási), Veréb, Czimbalmos D., Horváth P., Tóth I., Kozsurek, Burai, Horváth M., Buella, Horváth L. (Vigóczki). Edző: Parázsó Gábor. G.: Lázi Gy (2), Varga, Béres (11-esből), ill. Kozsurek. Kiállítva: Tóth I. (65.). Jók: az egész csapat, ill. Veréb, Horváth P., Burai. Ifi: 0-1. Pál István: – Az eredmény alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Hiányosságaink még vannak, de alakul a csapat. Parázsó Gábor: – Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A szerencse egyszer majd csak mellénk áll.

volna a mérkőzést, de így maradt a keserű felismerés, hogy mély gödörben vagyunk. Borsodnádasdi LASE – Rudabányai BLC 11–2 (2–2) Borsodnádasd, 50 néző. V.: Oscsenda. Borsodnádasd: Ambrus – Sóskúti, Tóth, Bíró (Csépányi-Bárczi), Halász, Szabó, Obbágy (Kakuk D.), Kriston (Agócs), Dani, Ficzere, Török. Edző: Gyárfás Gábor. Rudabánya: Bastyúr – Kálló L., Tamaskó, Theisz, Kálló K., Kalocsai, Tomolya, Káló, Dudu (Kántor), Kovács, Verebélyi. Edző: Kovács Gyula. G.: Tóth (3), Bíró (2), Danyi (2), Agócs (2), Török, Ficzere, ill. Kálló, Káló. Jók: az egész csapat, ill. senki. Ifi: 7–2. Gyárfás Gábor: – Az első félidőben azt hittük, hogy alanyi jogon jár nekünk a győzelem. A félidőben helyre tettük a fejeket. Parádés második félidőt produkálva, magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Sok sikert Rudabányának. Vincze Sándor, elnök: – Az első félidőben, a játékunkban megvolt a kellő akarat, viszont szünet után korán kaptuk a hazaiak vezető gólját és ezután feladtuk... Sok sikert a Borsodnádasdnak!

Alsózsolcai KSC – Szirmabesenyői SK 8–0 (3-0) Alsózsolca, 100 néző. V.: Tóth I. T. Alsózsolca: Stumpf (Komjáti) – Balázs, Soltész, Erdélyi (Balog), Orosz (Petercsák), Banu, Bódi K., Tóth, Bódi G., Horváth (Ivancsó), Erdei-Nagy. Edző: Varacskai István. Szirmabesenyő: Binda – Juhász, Miskolci (Salgó), Raduly (Pataki), Fejes, Galamb, Nagy, Balogh, Simon, Szűcs, Rusznyák. Edző: Jóner Gábor. G.: Erdélyi (2), Banu (2), Erdei-Nagy, Tóth, Balog, Bódi K. Jók: az egész csapat, ill. Szűcs, Juhász. Ifi: 1-1. Varacskai István: – Magabiztos győzelmet arattunk, jó játékkal. Sok sikert a továbbiakban a besenyőnek! Jóner Gábor: – Sajnos, nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. Ha Alsózsolca szurkoló lennék, élveztem

Aszaló SE – Sajószentpéter SZSE 11–3 (4–2) Aszaló, 100 néző. V.: Sántha. Aszaló: Balogh Z. – Szegő, Balogh B. (Bari), Dányi, Lázi, Szentidai (Kiss), Szász (Bodnár), Meczkó, Ádám, Horváth, Stefán. Edző: Hanyecz Béla. Sajószentpéter: Ruszó K. – Balogh J., Antal, Ruszó Á., Mata, Kálmán (Balogh T.), Balogh I. (Kelemen K. T.) , Sáfár A. (Balogh Zs.), Somogyi, Kelemen K. (Guba), Rapp (Sáfár Zs.). Edző: Balogh József. G.: Lázi (5), Dányi (2),

A Keleti csoport állása 1. Sárospataki TC 2. Tokaj FC 3. Abaújszántói VSE 4. Erdőhorváti SC 5. Szerencs VSE 6. Sátoraljaújhelyi TKSE Pálháza FC 8. Mezőzombor FC 9. Karcsai LSE 10. Pácin SE 11. Garanda TSC 12. Tiszaladány KTPSIE 13. Taktaharkány SE 14. Telkibánya ASE 15. Megyaszó KSE 16. Kenézlő A Közép csoport állása 1. Tiszakeszi KÜSE 2. Bükkzsérc LE 3. Hernádnémeti SE 4. Cserépfalu KSE 5. Emődi ÁIDSE 6. Kisgyőr KSE 7. Sajószöged KTK 8. Vatta FC 9. Ónod SE 10. Onga SE 11. Tibolddaróc SE 12. Mályi FC 13. Mezőnagymihály KSE 14. Harsány SE 15. Bükkábrányi SC 16. Mezőcsát VTSE

5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 4 5 5 5 5 5

5 5 4 4 3 3 3 2 2 2 2 1 1 – – –

– – 1 – 1 – – 1 1 – – – – – – –

– – – 1 1 2 2 1 2 3 2 4 4 5 5 5

32–3 33–9 24–7 18–8 14–11 17–16 12–11 16–14 15–14 17–10 7–7 8–20 8–25 11–29 5–27 4–30

5 4 5 5 5 4 5 5 5 5 4 5 3 4 4

5 4 3 3 2 2 2 2 2 2 2 1 – – –

– – 1 – 1 1 1 1 – – – 1 1 1 –

– – 1 2 2 1 2 2 3 3 2 3 2 3 4

16–4 15 22–4 12 11–5 10 12–10 9 24–8 7 11–10 7 11–10 7 14–16 7 15–13 6 12–16 6 11–16 6 14–22 4 6–12 1 9–16 1 3–29 0 visszalépett

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

5 5 5 3 3 2 2 2 2 2 1 1 1 1 – –

– – – – – 2 1 1 1 1 2 1 1 – – –

– – – 2 2 1 2 2 2 2 2 3 3 4 5 5

39–8 28–9 24–9 22–13 8–3 17–16 16–14 14–15 14–17 11–14 17–26 11–16 8–15 11–20 11–31 4–29

15 15 13 12 10 9 9 7 7 6 6 3 3 0 0 0

15 15 15 9 9 8 7 7 7 7 5 4 4 3 0 0

www.boon.hu További híreket olvashat portálunkon.

Totó, 36/2. hét 1. Szerbia–Portugália 2. Koszovó–Csehország 3. Anglia–Bulgária 4. Litvánia–Ukrajna 5. Izland–Moldova 6. Törökország–Andorra 7. Franciaország–Albánia 8. Örményország–Bosznia-Hercegovina 9. Grúzia–Dánia 10. Románia–Málta 11. Spanyolország–Feröer szigetek 12. Svédország–Norvégia 13. Görögország–Liechtenstein +1. Finnország–Olaszország

Parasznyán potyogtak a gólok Balogh, Szegő, Stefán, Kiss, ill. Balogh I., Somogyi, Kelemen K. Jók: Horváth, Lázi, Meczkó, ill. senki. Ifi: 1–6. Hanyecz Béla: – Az első félidőben, – finoman fogalmazva, – nem a legjobb arcunkat mutattuk. A második játékrészben viszont akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna a széteső vendégcsapattal szemben. Balogh József: – Beleszaladtunk egy nagy pofonba a második félidőben. Addig, amíg néhány játékos nem azt csinálja amit megbeszéltünk, addig vereség lesz a vége!

FOTÓ: KOZMA ISTVÁN

Parasznya SE – Szendrő VSZSKE 4–5 (2–2) Parasznya, 120 néző. V.: Tóth II. T. Parasznya: Vida – Bobcsák, Nagy, Vodicska, Szűcs, Kolompár Miklós, Atucsák, Horváth, Kolompár Mihály, Dorogi, Schmidt (Jáger). Edző: Bodnár József. Szendrő: Kalocsai – Ádám M., Ádám L., Bári (Szabó), Mida, Beri, Fülöp, Lakatos I. (Stefán), Lakatos R., Ádám R., Djubók. Edző: Veres Lajos. G.: Atucsák, Jáger, Horváth, Kolompár Miklós, ill. Lakatos, Ádám L., Fülöp, Ádám M., Mida. Kiállítva: Szűcs (92.). Jók:

Tiszalúc NKSE – Sajósenye SE 3–1 (1–1) Tiszalúc, 120 néző. V.: Tóth J. Tiszalúc: Baranyi – Dani, Szendi (Lövei), Balog, Petruska, Nótár (Galamb), Glonczi I. K. (Tóth), Horváth S. (Horváth L.), Glonczi II. K., Fekete, Glonczi R. Edző: Koczka Sándor. Sajósenye: Sárosi – Hankó A. (Váradi R.), Balog, Tóth I., Lakatos (Glonczi), Oláh M., Hankó I., Pőcz (Hankó L., Váradi N.), Hankó M. (Repei), Oláh S., Bari. Edző: Takács István. G.: Glonczi I. K. (2), Petruska, ill. Hankó M. Jók: Dani, Glonczi I. K., ill. Sárosi, Balogh, Hankó M., Oláh. Ifi: 4–0. Koczka Sándor: – Az első félidő szenvedése után a másodikban valamivel jobban ment. Takács István: – Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban már kiütköztek a hiányosságaink. Varbói BSE – Bódvaszilas KSE 1–0 (0–0) Varbó, 100 néző. V.: Leveleki. Varbó: Molnár – Asszony, Varga (Szőke), Nadanicsek J., Lázi, Gulyás, Ganyi (Smida), Juhász, Kovács (Lubai), Nadanicsek

P. (Mácsi), Rákos. Edző: Rákos Attila. Bódvaszilas: Csáki – Rémiás T., Bubenkó, Váradi, Takács, Rémiás M., Hankó, Varga, Fialka, Bári, Csikó. Edző: Takács László. G.: Ganyi. Jók: Rákos, Juhász, Gulyás, Lázi, Asszony, ill. az egész csapat. Ifi: 2–7. Czakó Norbert, elnök: – Megérdemelt győzelmet arattunk. A helyzeteket be kell lőni, akkor nem lesz ilyen izgalmas a vége. A mai győzelmet Juhász Zsombor és Molnár Zsófia születésének, valamint Poczik Gyula bácsi emlékének ajánljuk. Takács László: – Egy védelmi hibánkat a nagyon jó erőkből álló hazaiak könyörtelenül kihasználták. Küzdeni akarásból a fiúk jelesre vizsgáztak. Van mire építkeznünk! Alsóvadász SE –Sajóvámos SKE 2–5 (0–4) Alsóvadász, 80 néző. V.: Bodnár Á. Alsóvadász: Trézsi (Adorján) – Vancza, Farkas (Horváth), Budai L. (Glonczi), Putnoki (Kótai R.), Budai F. (Lázi), Kiss, Ganyi, Kohányi (Faludi), Dienes, Szaniszló (Kótai E.). Elnök: Szemán János. Sajóvámos: Stefán D. (Szendi) – Lengyel (Orosz), Fejes, Hajkó, Mohácsi (Tóth), Varga, Váradi, Illovai (Hozdik), Apostol, Stefán M., Balogh (Szilágyi). Edző: Tóth Barnabás. G.: Kótai, Dienes, ill. Apostol (3), Hajkó, Lengyel. Jók: senki, ill. Apostol, Varga, Lengyel. Ifi: 4–0. Szemán János: – Az első félidő értékelhetetlen volt, a második már reményre adhat okot. A cserék jól szálltak be. Sok sikert vámosi barátainknak. Tóth Barnabás: – Jól kezdtük a mérkőzést. Sok helyzetünk volt, négyet értékesítettünk is. A második félidőben azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést, és ez majdnem megbosszulta magát.

Labdarúgás: megyei II. osztály, Kelet csoport, 5. forduló

Labdarúgás: megyei II-es táblázatok Az Északi csoport állása 1. Alsózsolcai KSC 2. Aszaló SE 3. Borsodnádasdi LASE 4. Varbói BSE 5. Sajóvámos SKE 6. Sajószentpéter SZSE 7. Parasznya SE 8. Szendrő VSZSKE 9. Tiszalúc NKSE 10. Mályinka SE 11. Bódvaszilas KSE 12. Szirmabesenyői SK 13. Sajósenye SE 14. Alsóvadász SE 15. Szikszó FC 16. Rudabányai BLC

senki, ill. az egész csapat. Ifi: 1–3. Bodnár József: – Megvertük saját magunkat. Katasztrofálisan védekeztünk és kihagytuk a kihagyhatatlant, üres kapura, egy méterről. Már abban sem vagyok biztos: érdemes-e ezért a fociért megdögleni a kispadon. Szaniszló Richárd, elnök: – Egy nagyon-nagyon jó csapat ellen, sportszerű mérkőzésen, szenzációs győzelmet értünk el a 93. percben, jó játékvezetés mellett. Nagyon hiányzott már ez a győzelem.

2–4 2 2–1 1 4–0 1 0–3 2 3–0 1 1–0 1 4–1 1 4–2 1 0–0 X 1–0 1 lapzártánk után ért véget lapzártánk után ért véget lapzártánk után ért véget lapzártánk után ért véget

Sárospatak–Pácin 3–1 (1–1) Sárospatak, 120 néző. V.: Tóth M. Sárospatak: Berki – Takács, Kiss D. (Kiss M.), Poroszka (Pápa), Bartha (Solymosi), Budai (Köteles), Fodor, Váradi I., Kerékgyártó Cs., Horváth, Hochvárt (Kerékgyártó K.). Edző: Beimli Zsolt. Pácin: Sütő – Halász, Kóró, Lakatos S., Dakos, Horváth, Gombos, Hogya (Osztroha), Kovács (Ignáth), Terjék (Szabó), Árvai (Lakatos R.). Edző: Paronai Tamás. G.: Takács (2), Kiss M., ill. Árvai. Kiállítva: Gombos (60.). Jók: Horváth, Fodor, Takács, Váradi I., Kerékgyártó Cs., ill. az egész csapat. Ifi: 4–5. Beimli Zsolt: – Nagyon rossz felfogásban játszottuk végig ezt a mérkőzést. Félgőzzel, dekoncentráltan nem lehet győzelmeket aratni. Bízom benne, ez intő jel volt és tanultunk belőle. Sok sikert kívánok a számomra mindig is szimpatikus pácini csapatnak. Paronai Tamás: – Tisztességesen helytálltunk egy bajnokesélyes csapat otthonában, de ma igazából nem ők, hanem a három játékvezető nyerte meg nekik a meccset. A kettes számú asszisztens a teljes mérkőzésen alkalmatlan volt a feladatára. Gratulálok az ifi győzelméhez, bár már ott is mindent megpróbáltak az illetékesek, de a fiúk szíve a helyén volt. Abaújszántó–Erdőhorváti 4–0 (2–0) Abaújszántó, 100 néző. V.: Nagy L. Abaújszántó: Kiss – Haushel, Budai (Azari, Séra), Kádár, Simon (Takács), Monyók, Kovács V., Szőcs, Erdei, Tóth K., Szoták. Edző: Gyulai József. Erdőhorváti: Olajos – Gálya, Makkai, Szutorcsik, Horváth Zs., Engel, Kajati, Kovács Á., Molnár M., Soltész, Petró (Mata). Játékos-edző: Mata Sándor. G.: Szőcs (2), Budai, Séra. Kiállítva: Makkai (64.). Jók: az egész csapat, ill. senki. Ifi: 10–0.

Konyecsnyik János csapatvezető: – Reméljük, hogy a csapat most mutatta az igazi arcát, az eredmény tükrözi a játékot. Természetesen mi is jobbulást kívánunk Molnár Atónak és Galyas Janinak. Mata Sándor: – Sajnos elfogytunk. Jobbulást a balesetet szenvedett játékosainknak! Telkibánya–Tiszaladány 6–6 (2–2) Telkibánya, 85 néző. V.: Jakab. Telkibánya: Gallyas – Dudás G., Kundrák, Pelles (Galyas), Kuti M. (Sontra), Horváth (Szendrey), Fajger, Matisz (Krajczár), Dudás T., Veres, Kovács. Csapatvezető: Kuti Zsolt. Tiszaladány: Láczi – Neuzer, Bódi, Lakatos R., Rikter, Liszkai K., Glonczi, Gáspár, Filetóth, Dínó, Szegedi (Balogh). Csapatvezető: Liszkai Attila. G.: Fajger (2), Sontra (2), Galyas, Krajczár, ill. Dínó (3), Filetóth (2, egyet 11-esből), Lakatos R. Jók: Fajger, Sontra, Veres, ill. Dínó, Glonczi, Gáspár. Ifi: 2–7. Kuti Zsolt: – Sajnos mindig az eredmény után futottunk, ezért meg kellett elégedni a döntetlennel. A cserék jól szálltak be, igazságos döntetlen született, jó játékvezetés mellett. Liszkai Attila: – A vízilabda eredménytől eltekintve, jó mérkőzést játszottunk. Megyaszó–Pálháza 0–2 (0–1) Megyaszó, 80 néző. V.: Szutorcsik. Megyaszó: Vadászi G. – Vadászi Cs. (Radics J.), Radics A., Bodnár Zs., Balogh, Budai (Gombos), Bodnár B., Kozák (Szőke), Tamás, Szabó J. (Radics R.), Tóth. Játékos-edző: Bodnár Zsolt. Pálháza: Zelencz – Orosz (Szabó I.), Erdei, Váradi G. (Suskó), Timkó, Matisz, Kukta (Konkoly), Csizmár, Szemán (Ragyák), Lukács, Pálóczi. Edző: Tokár Tibor. G.: Timkó, Szabó I. Jók: Vadászi G. (a mezőny legjobbja), Vadászi Cs., Radics A., ill. senki. Ifi: 1–7.

Bodnár Zsolt: – Az akarat és szív megvolt, de sajnos a helyzetkihasználásunk miatt az első pontunk még várat magára. Tokár Tibor: – Sportszerű ellenféllel szemben, egy bajnokságra való helyzetet hagytunk ki, így csak a három pontnak örülök. Köszönjük Suták Sándor eddigi játékát, sok sikert kívánunk az új kihívásához. Karcsa–Garadna 2–3 (1–2) Karcsa, 70 néző. V.: Losonczki. Karcsa: Mihalkó – Kácsándi (Tiszai), Horváth M., Lakatos R., Kaskó, Szemán, Horváth A., Mika (Rendes), Bódog, Bodnár, Mida. Edző: Vojnár István. Garadna: Ruszin – Szita, Fülöp, Varga, Sabján (Barna), Feka, Kovács (Szabó M.), Szabó N., Gregó, Ferenczi (Bodnár), Molnár D. Edző: Berencsi László. G.: Mida, Tiszai, ill. Ferenczi (2), Sabján. Kiállítva: Mida (55.). Jók: Kaskó, Horváth M., Bódog, ill. az egész csapat. Ifi: 13–1. Vojnár István: – Ezt a mérkőzést már a 15. másodpercben elvesztettük, a második félidőben hiába alakítottunk ki számtalan gólhelyzetet, a kapuba nem tudtunk betalálni. Jobbulást az ellenfél sérült játékosának. Berencsi László: – A mai győzelmünket Kovács Bence gyógyulására és támogatónk Mika Gábor születésnapjára ajánljuk. A meccsre korábban pontot tehettünk volna, de sajnos, a kihagyott helyzetek szorossá tették a végét. Taktaharkány–Mezőzombor 2–2 (1–1) Taktaharkány, 200 néző. V.: Kalló. Taktaharkány: Lechner – Radics, Bokor (Borbély), Nagy Viktor, Nagy Vencel, Balogh, Balázs (Fazekas), Kajuha (Rontó K.), Szatmári (Rabócz), Vadászi, Hisák (Buri). Játékos-edző: Fazekas Péter. Mezőzom-

bor: Spisák – Taksás, Takács, Pangyelka D., Lakatos, Szabó L. (Pajger D.), Pangyelka A., Németh (Klenyár, Rontó K.), Lukács, Pajger B., Gloczi. Edző: Pangyelka András. G.: Hisák (11-esből), Balogh, ill. Lukács, Lakatos. Kiállítva: Rontó K. (Mezőzombor, 94.). Jók: Nagy Viktor, ill. az egész csapat. Ifi: 10–2. Fazekas Péter: – Erre nincs mentség. Elképesztő mennyiségű ziccert hagytunk ki, így egy önbizalom-növelő győzelem helyett csak szenvedtünk. Pangyelka András: – Bíztam a csapatban, főleg a pontszerzésben. Kicsi odafigyeléssel több is lehetett volna, mint egy pont. Tokaj–Szerencs 4–1 (1–1) Tokaj, 368 néző. V.: Rendek. Tokaj: Tóth Á. – Lukács, Cseh A. (Bejó), Imre (Tóth D.), Cseh K. (Pásztor), Mihali, Szűkösdi (Barna), Halász, Hlavács, Gombos (Fazekas), Novák. Edző: Czine Máté. Szerencs: Kristóf – Tóth A., Nagy M., Kiss K. (Lakatos), Kiss D. (Klaj), Ternyik, Matolcsi, Hajdu, Jakab, Tóth T. (Kiss M.), Berecz. Edző: Halász Zsolt. G.: Pásztor (2), Gombos (11-esből), Novák, ill. Kiss K. Jók: az egész csapat, ill. senki. Ifi: 1–3. Czine Máté: – Először is: őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni Berti bácsi családjának és a Szerencs csapatának. A mérkőzés első félidejében öt darab százszázalékos ziccert is kihagytunk, ennyit lehet negatívumként említeni, viszont a győzelmünk teljesen megérdemelt, a második félidei játékunk alapján. Gratulálok a srácoknak, ismét teljesítették, amit kértem tőlük. Halász Zsolt: – Nyugodjék békében Berti bácsi, őszinte részvétünket fejezzük ki a családjának. Gratulálok az ellenfélnek. A Kenézlő visszalépése miatt a Sátoraljaújhely szabadnapos volt.

Labdarúgás: megyei II. osztály, Közép csoport, 5. forduló Sajószöged KTK – Bükkzsérc LE 2–5 (2–3) Sajószöged, 200 néző. V.: Haraszin. Sajószöged: Serki – Migyu, Antal (Kanyok), Gyuricskó, Sebők, Nagy L., Lados (Farkas), Tóth, Nagy M. (Kondor), Tekse, Fekete. Edző: Antal József. Bükkzsérc: Szalay – Gáspár (Szalai), Gyenes, Nagygyörgy, Mikita, Makó, Horváth, Madarász, Csiszár, Lázár, Bernáth. Edző: Kovács József. G.: Sebők (2), ill. Horváth (3), Bernáth (2). Jók: senki, ill. az egész csapat. Ifi: 3–0. Antal József: – A focit gólra és nem helyzetekre játsszák... Kovács József: – Minden együttesnek azt kívánom, hogy ilyen fiatal és tehetséges játékosokat tudjon szerepeltetni a felnőttcsapatban. Jól és eredményesen futballoztunk. Mezőnagymihály KSE – Mályi FC 2–2 (1–0) Mezőnagymihály, 80 néző. V.: Gyüre. Mezőnagymihály: Potyka – Kis, Egyed (Bukta), Bálint, Gáspár (HImer), Kállai, Béres, Kiss, Galya (Hustzár), Domján, Nagy Milán (Nagy Márk). Edző: Farkas Csaba. Mályi: Kiss – Roha, Kurucz, Pandurics, Fojt (Stumpf), Horváth Dávid, Szmrek (Lovász), Sedlák (Fróna), Kóti, Szabó (Horváth Dániel), Csík (Roha). Edző: Balázs Péter. G.: Kiss (2), ill. Horváth Dávid, Pandurics. Kiállítva: Kiss (91.), ill. Horváth Dániel (84.). Jók: Domján, ill. senki. Ifi: 1–2. Farkas Csaba: – Nem mondom, hogy vesztettünk 2 pontot, mert inkább nyertünk egyet. Voltak jó periódusaink, de összességében fölénk nőtt a Mályi. További sok sikert a vendégeknek. Kiváló volt a játékvezetés. Fojt Péter elnök: – Sajnos, itt hagytunk 2 pontot. A kihagyott helyzetek megboszszulták magukat. Gratulálok az ifinek a

győzelemhez. Sok sikert az ellenfélnek a továbbiakban. Tiszakeszi KÜSE – Mezőcsát VTSE 12–1 (5–0) Tiszakeszi, 200 néző. V.: Szabó. Tiszakeszi: Sófer (Grolmusz) – Lovász, Paczók (Molnár), Szombati (Kemény), Sepsi (Balogh), Rontó (Bubenkó I.), Rémiás, Bubenkó II., Nyeste, Balázs (M. Varga), Bak (Szakál). Edző: Molnár János. Mezőcsát: Kiss – Csetkó, Németh, Halász, Balázs, Szabó, Bóta, Paczók, Jámbor, Csillag, Debreceni. Edző: Polgár Péter. G.: Bubenkó (2), Nyeste (2), Rontó (2), Sepsi, Lovász, Bak, Paczók, Kemény, Molnár, ill. Balázs. Jók: az egész csapat, ill. senki. Ifi: 12–0. Molnár János: – Szereztünk egy szép délutánt a szurkolóinknak, de sportértéke nem igazán volt a mai mérkőzésnek. Balázs József játékos-csapatvezető: – Köszönöm a hazai csapat hozzáállását a mérkőzéshez. Köszönöm azoknak a játékosoknak, akik megjelentek, és külön ,,köszönet” azoknak, akiknek fontosabb volt a csáti városnap... Cserépfalu KSE – Ónod SE 5–1 (2–0) Cserépfalu, 100 néző. V.: Kopcsó. Cserépfalu: Németh – Keszthelyi (Cseh), Sasvári, Nagy T. (Szeberin), Nagy G., Burcsák (Balogh), Mizser, Török, Szabó, Fehér, Dongó. Edző: Csomós János. Ónod: Czifra – Borbély, Szakáczki, Burai, Dolyák, Urszin (Szalina R.), Krajnyák (Vadászi), Fekete, Tóth M., Bódi (Tóth B.), Sztrakon (Szalina V.). Edző: Katona János. G.: Nagy T. (3), Keszthelyi, Mizser, ill. Dolyák. Jók: az egész csapat, ill. Urszin, Fekete. Ifi: 2–2. Csomós János: – A mai mérkőzésen megfelelő hozzáállásunk jó játékkal párosult, és jól szórakoztattuk közönségünket és saját magunkat is. Rég találkoztam olyan játék-

vezetővel, aki beismerte saját hibáját, ezért gratulálok neki. Jó volt a játékvezetés! Katona János: – A múlt heti találkozón mutatott lelkesedésünket, sajnos, otthon hagytuk. Az ellenfél kihasználta minden hibánkat. Gratulálok nekik.

Vatta FC – Hernádnémeti SE 3–4 (1–2) Vatta, 100 néző. V.: Németh Z. Vatta: Bordás – Kálmán, Gellérfi, Kerekes, Mészáros, Pelyhe (Poór), Bakó (Kövesdi), Mizser, Tóth (K. Tóth), Erőss, Bereczki. Edző: Pelyhe László. Hernádnémeti: Gyöngyösi M. – Almádi, Szolnoki (Bernát), Lipták, Gyurgyánszki (Dobos), Gyöngyösi G., Horkay (Debrődi), Horváth (Hajdú), Kertész (Jávorszki), Orosz, Pálinkás. Edző: Hideg László. G.: Kálmán (3), ill. Gyurgyánszki, Horváth, Gyöngyösi G., Kertész. Kiállítva: K. Tóth P. (82.). Jók: az egész csapat, ill. Horváth, Almádi, Gyöngyös G., Orosz, Gyöngyösi M. Ifi: 1–8. Pelyhe László: – Jól játszottunk, nem érdemeltünk vereséget, de a nagyképű játékvezetés megpecsételte sorsunkat... Hideg László: – Parázs hangulatú mérkőzésen, magunk számára tettük nehézzé a találkozót. Mielőbbi felépülést kíván a csapat Gyöngyösi Gábornak! Onga SE – Emődi ÁIDSE 1–0 (1–0) Onga, 200 néző. V.: Tiszóczki. Onga: Farkas – Csizmár, Kárpáti, Adámy, Lakatos, Árvai (Csizmár), Szakács, Glonczi (Kiss), Száva, Besenyei (Iván), Tóth. Edző: Simon Imre. Emőd: Besenyei – Jakab, Petruska (Vass), Boszák, Németh, Nagy (Emődi), Bodnár, Rémiás (Németh), Jakab, Fekete, Fodor. Edző: Vass László. G.: Adámy. Jók: az egész csapat, ill. senki. Ifi: 2–8. Simon Imre: – Nem játszottunk jól, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, ezért megérdemelten tartottuk itthon a 3

pontot. Nagy gratuláció a csapatnak! Vass László: – Már a második hete magunkat verjük meg. A hazaiak küzdeni tudásból levizsgáztattak minket! Harsány SE – Bükkábrányi SC 6–1 (4–1) Harsány, 130 néző. V.: Kujbus. Harsány: Bene – Nagy G., Balogh, Simon (Pusztai D.), Rafael K., Gulya, Szárnya, Markov, Szabó, Gável (Lubinszki), Nagy N. Edző: Gável András. Bükkábrány: Jaksi – Suha, Tóth, Bodzán, Virág, Mizser, Rendes, Buzási, Nagy, Pusoma, Kaló. Edző: Tóth Péter. G.: Markov (3), Rafael K., Szárnya, Nagy (öngól), ill. Bodzán. Kiállítva: Tóth (83.). Jók: Markov (a mezőny legjobbja), Rafael K., Gulya, Simon, ill. senki. Ifi: 0–12. Gável András: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Remélem, elindulunk felfelé. Tóth Péter: – Megérdemelt hazai győzelem. Tibolddaróc SE – Kisgyőr KSE 3–3 (1–1) Tibolddaróc, 150 néző. V.: Dédesi. Tibolddaróc: Sztodola – Cservák (Balogh), Kiss, Holicskó, Szanyi, Pásztor, Balázs M., Bodonszky (Balázs J.), Nagy, Fridel, Szűcs (Nagy). Edző: Hallai Imre. Kisgyőr: Batári – Csizmadia, Filep, Sramkó, Orgován, Takács, Kékedi (Török), Lakatos, Görzsöny, Gibók (Vitárius), Kis. Edző: Török Márton. G.:Szűcs, Balogh, Holicskó, ill. Lakatos (2), Orgován. Jók: Sztodola, Balázs M., Holicskó, Szűcs, ill. Batári, Orgován, Lakatos, Vitárius. Ifi: 0–12. Hallai Imre: – Tizenöt perccel a vége előtt, 3–1-es vezetésnél azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést, belealudtunk, és ezt kihasználta az ellenfél. További sikereket a Kisgyőrnek! Török Márton: – A sírból hoztuk vissza... Gratulálok az ifi újabb nagy különbségű győzelméhez. Sok sikert a hazaiaknak!


2019. szeptember 9., hétfő

14 Szolgáltatás

magyarország

Keresztrejtvény

Mikor, hová Mozi A miskolci Béke Art-terem és Uránia Art-terem az Europa Cinemas mozihálózat tagja. 3530 Miskolc, Rákóczi u. 5. Tel./jegyrendelés: 46/507-573 URÁNIA-TEREM Velence vár francia vígjáték, 93 perc, 2019. Rendező: Ivan Calbérac. Szereplők: Valérie Bonneton, Helie Thonnat, Coline D’Inca, Luna Lou, Veronica Novak. Uránia-terem: szeptember 8–12. > 15.30 – Európai Panoráma. Helyár: 900 Ft. Pompon klub mb., angol– amerikai vígjáték, 91 perc, 2019. Rendező: Zara Hayes. Szereplők: Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Charlie Tahan, Alisha Boe, Rhea Perlman, Bruce McGill, Celia Weston, Phyllis Somerville, Carol Sutton. Uránia-terem: szeptember 5–12. > 17.45. Helyár: 900 Ft. Esküvő a topon ausztrál vígjáték, 113 perc, 2019. Rendező: Wayne Blair. Szereplők: Gwilym Lee, Kerry Fox, Miranda Tapsell, Huw Higginson, Tracy Mann, Alan Rickman. Urániaterem: szeptember 5–12. > 20.00. Helyár: 650 Ft. BÉKE-TEREM Senki többet amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018. Rendező: Nathaniel Kahn. Béke Art-mozi: szeptember 9–12. > 16.00. Helyár: 650 Ft. Az amerikai birodalom bukása kanadai krimi, vígjáték, 127 perc, 2018. Rendező: Denys Arcand. Szereplők: Maxim Roy, Éric Bruneau, Maripier Morin, Vincent Leclerc,

2019. szeptember 6.:

Alexandre Landry, Rémy Girard, Rose-Marie Perreault. Béke Art-mozi: szeptember 5–12. > 18.00. Helyár: 650 Ft. A tűzön át francia film, 116 perc, 2018. Rendező: Frédéric Tellier. Szereplők: Pierre Niney, Anais Demoustier, Vincent Rottiers, Chloé Stefani, Sami Bouajila. Béke Art-mozi: szeptember 5–12. > 20.15 – Európai Panoráma. Helyár: 650 Ft.

MINIMÁLIS, CSEKÉLY

4, 17, 19, 28, 32, 33, 34, 36, 41, 42, 43, 50, 58, 64, 65, 66, 70, 74, 76, 80

209

2019. szeptember 7.:

2, 6, 8, 13, 18, 19, 25, 27, 32, 37, 40, 42, 45, 57, 61, 67, 70, 73, 75, 77 Az adatok tájékoztató jellegűek!

AZ EGYIK APOSTOL

...ALIGHIERI, ITÁLIAI KÖLTÕ V.

HINDU TANÍTÓ

SOKBA KERÜL AFRIKAI NÉPCSOPORT A MEGFEJTÉS MÁSODIK RÉSZE

2019. szeptember 7.:

4, 10, 21, 45, 81 Joker: 767317 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatosokra 981.215; a 3 találatosokra 11.390; a 2 találatosokra 1.215 Ft forintot fizetnek.

A feladvány Marilyn Monroe gondolatát rejti.

2019. szeptember 8.:

2, 6, 8, 23, 36, 45 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 245.345; 4 találatosokra 6.545; a 3 találatosokra 1.565 forintot fizetnek.

UNITED STATES

TORTASZELET!

MEGKARMOLT

STELÁZSI PORCELÁN- MEGFEJTÉS FÖLD ELSÕ RÉSZE

C

MENYÉT ROKONA

magyarország

Az adatok tájékoztató jellegűek!

CINEMA CITY 3525 Miskolc, Miskolc Plaza, Szentpáli u. 2–4. Jegyfoglalás: 46/416-661 A kis kedvencek titkos élete 2 mb. 86 13:10 15:10 Aki bújt mb. 95 14:00 18:30 20:30 Angry Birds 2. – A film mb. 96 14:00 16:10 Az: Második fejezet mb. 165 13:45 16:00 17:00 18:15 19:15 20:15 Az oroszlánkirály mb. 118 16:00 Halálos iramban: Hobbs & Shaw mb. 134 17:10 19:50 Jó srácok mb. 95 13:45 15:45 17:45 19:45 Pókember: Idegenben mb. 129 14:15 Támadás a Fehér Ház ellen 3 mb. 121 15:30 18:00 20:30 Volt egyszer egy... Hollywood mb. 159 16:50 20:00

BELLÁCSKA HATÁROZOTT NÉVELÕ

BECÉZETT NÕI NÉV

ELJÖN, BEKÖVETKEZIK

TILTÓSZÓ

A

YOKO..., ÉNEKES NEM EZEK

...FOG, SIKERÜL

MAGAY..., SZÍNÉSZ

Az adatok tájékoztató jellegűek!

ISTEN HÁTA MÖGÖTTI

2019. szeptember 7.:

E hétre érvényes határszám: 33. A nyerőszámok húzási sorrendben: 12, 57, 44, 14, 62, 51, 35, 60, 15, 10, 75, 13, 67, 70, 43, 72, 54, 61, 19, 64, 26, 28, 7, 48, 27, 16, 24, 45, 47, 20, 29, 21, 69, 18, 17, 39, 8, 2, 53, 36, 30, 33, 31, 25, 22, 73, 63 Az Első képet a 21. kisorsolt nyerőszám után érték el. Az Első keretet a 34. kisorsolt nyerőszám után érték el. A Luxort a 47. kisorsolt nyerőszám után érték el. A nyeremények: Jackpot nem volt. Luxor telitalálat 1 db 7.111.375 forint. Első keret 1 db 1.015.910 forint. Első kép 4 db 190.485 forint. Keret 116 db 17.515 forint. Kép 16.790 db 680 forint. A következő heti számsorsolás határszáma: 34. Az adatok tájékoztató jellegűek!

ELEKES NÓRA

ÁMOS..., IZRAELI ÍRÓ

GÖRÖG BETÛ

IMAGINÁRIUS EGYSÉG

...MIKLÓS, HADVEZÉR V.

TEMPUS NYOMOTT AZ ELEJÉN!

KÉRDÕSZÓCSKA ILOSVAI BÉLA

TEMPLOMI HANGSZER LÁM, TESSÉK

LUCA...,OLASZ LABDARÚGÓ

NEM TOVÁBB

EHETÕ HAL IDEGEN MÛVÉSZET

A LEGSZEBB A VÉGÉN!

SZOLMIZÁCIÓS HANG

FÕVÁROSA LUANDA

LÖTYÖGÕS

KOROG A GYOMRA KICSI EDUÁRD

MEGGYMAG!

FÉLELEM UTCÁJA

KETRECBEN VAN!

JOHANN..., OSZTRÁK FESTÕ V. EPEDEZNI KEZD! GÖRÖG EREDETÛ NÕI NÉV

Nyertesek

MADÁRCSERESZNYE

PÁRATLANUL MINI!

Keresztrejtvény: Tóth Csilla, Miskolc; Sudoku kezdő: Oroszné Csillag Klára, Miskolc; sudoku haladó: Günter Brzezina, Bőcs.

RÁDIUSZ

H

KEDD A NAPTÁRBAN

Sudoku

209. feladat

Kezdőknek, 209.

Haladóknak, 209.

7 3 7 8 6

2

2 4 4 9 2 5 8 6

ZSÍRBAN OLDÓDÓ VITAMIN

5 4 8 1 9 1 7 2 7 1 5 3 4 9 6 2 7 5 2 8 7 1

Megfejtések, 199. számú feladat

7

2

8

9 5 5 3 2 7 8 2 6 2 1 9 7

4 1

1 8 9 6 5

7 6

1 9 5 8 7 6 4 2 3

8 2 3 9 4 5 1 7 6

6 7 4 3 2 1 8 9 5

2 1 7 5 3 4 9 6 8

5 3 8 6 9 7 2 1 4

9 4 6 1 8 2 3 5 7

7 6 2 4 1 8 5 3 9

4 5 9 2 6 3 7 8 1

3 8 1 7 5 9 6 4 2

Kezdőknek

5 8 2 9 1 6 3 7 4

3 7 6 8 4 2 9 5 1

1 9 4 5 7 3 2 8 6

9 5 8 3 2 4 6 1 7

2 4 7 6 8 1 5 9 3

Haladóknak

Tv- és rádióműsor 09.45 Maja, a méhecske 10.00 Éliás, a kis mentőhajó 10.25 Bob, a mester 10.35 Buckó 11.00 Mirr-Murr kandúr kalandjai 11.05 Kíváncsi Fáncsi 11.15 Pom-Pom meséi 11.25 Töf-Töf elefánt 11.30 Kék egér 11.40 Mondák a Magyar Történelemből 11.50 Kérem a következőt! 12.05 Mézga család különös kalandjai 12.30 Teáscsésze mesék 13.00 Vipo, a repülő kutya kalandjai 13.25 Baltazár-bazár 13.30 Miffy és barátai 13.40 Julio, a nyúl 14.05 Claude 14.25 RoboVonatok 14.40 Leo, az ifjú vadőr 15.00 Lexi és Lotti 15.25 Kody kalandjai 15.45 A dzsungel könyve 16.00 Gyerekversek 16.03 Hetedhét kaland 16.10 Julio, a nyúl 16.35 Hókusz-pókusz! 17.00 Kutyapajtik 17.20 Dr. Plüssi 17.50 Mickey egér játszótere 18.10 Szófia hercegnő 18.35 RoboVonatok 18.50 Leo, az ifjú vadőr 19.15 Alvin és a mókusok 19.40 Maja, a méhecske 19.50 Bob, a mester 20.00 Triangulum 20.15 Dokik 20.40 Lola kicsi konyhája 21.05 Én vagyok itt 22.15 Akusztik 23.20 Az A38 Hajó színpadán: Musica Moralia

8 2 1 4 3 9 7 6 5

7 3 5 1 6 8 4 2 9

4 6 9 2 5 7 1 3 8

A szabály egyszerű. A sudoku-rejtvény üres négyzeteibe Önnek kell beírnia a hiányzó számokat úgy, hogy minden sorban, minden oszlopban és minden 3x3-as blokkban egyszer és csakis egyszer szerepeljen minden szám 1-től 9-ig. A rejtvénynek csak egyetlen helyes megoldása van. Kérjük, hogy az e heti megfejtett és kivágott feladatot sorszámmal együtt (209–214) juttassák el a szerkesztőségünkbe (3501 Miskolc, Zsolcai kapu 3. Postafiók 178.) névvel, címmel, telefonszámmal ellátva. Az előző héten helyes megfejtést beküldők között pénteken sorsoljuk ki kategóriánként (kezdő és haladó) az egy-egy nyertest. A sorsoláson csak az vehet részt, aki a tárgyhét mind a hat sudoku-rejtvényének helyes megfejtését beküldte. A feladat beküldési határideje: 2019. szeptember 19. A nyertesek nevét a sorsolást követő hétfői lapszámunkban közöljük.

2019. szeptember 9., hétfő M1

06.45 Kenó 06.50 Roma magazin 07.20 Domovina 07.50 Ridikül 08.45 Sorsok útvesztője török tévéfilmsorozat 09.35 A vidéki doktor német tévéfilmsorozat 10.25 Család-barát 12.00 Déli harangszó 12.00 HÍRADÓ 13.00 Jó ebédhez szól a nóta 13.30 Jamie egyszerű és gyors kajái angol ismeretterjesztő sorozat 14.05 Magyarország finom 14.25 Brown atya angol bűnügyi tévéfilmsorozat 15.15 Végtelen szerelem török tévéfilmsorozat 16.10 Rex Rómában XIV. évad német, olasz bűnügyi tévéfilmsorozat 17.05 Ridikül 18.00 HÍRADÓ 18.45 Sorsok útvesztője török tévéfilmsorozat 19.35 Brown atya – VI. évad angol bűnügyi tévéfilmsorozat 20.30 Kékfény 21.30 Elveszettek – I. évad angol bűnügyi tévéfilmsorozat 22.25 Kenó 22.35 NCIS – II. évad amerikai bűnügyi tévéfilmsorozat 23.25 Hogy volt?! 00.20 Új idők új dalai 00.55 Világörökség Portugáliában portugál dokumentumfilmsorozat

6 1 3 7 9 5 8 4 2

04.00 Győzike 04.55 Top Shop 05.20 Barátok közt Magyar filmsorozat 06.00 Reggeli Élő magazinműsor 09.05 Asztro-Show 10.10 Top Shop 12.00 Noé Kedvencei Házi kedvenceink magazinja 12.30 Fókusz Közszolgálati magazin 13.40 Drága örökösök Magyar filmsorozat 14.50 Megtörve Török filmsorozat 16.00 Elif – A szeretet útján Török filmsorozat 17.10 Barátok közt Magyar filmsorozat 18.00 RTL Híradó – Esti kiadás 18.55 Fókusz Közszolgálati magazin 19.55 Drága örökösök Magyar filmsorozat 21.05 Love Island – Találd meg a szerelmed Párkereső show 22.25 Barátok közt Magyar filmsorozat 23.10 RTL Híradó – Késő esti kiadás 23.40 XXI. század – a legendák velünk élnek Hétfő esténként az RTL Klub műsorán! 00.20 Rejtjelek Amerikai krimisorozat 01.25 Autogram Autós magazin 02.05 CSI: A helyszínelők Amerikai–kanadai krimisorozat 03.15 Muppet Show Amerikai animációs vígjátéksorozat

05.20 Családi Titkok Magyar realitysorozat 06.15 MOKKA magazinműsor 06.25 Benne: Tények Reggel hírműsor 06.55 MOKKA magazinműsor 08.50 Család csak egy van II. Ausztrál vígjátéksorozat 09.35 TELESHOP 10.45 Astro-Világ 12.00 Tények Délben hírműsor 12.30 Walker, a texasi kopó III. Amerikai akciófilm-sorozat 13.35 Walker, a texasi kopó III. Amerikai akciófilm-sorozat 14.40 Esmeralda Mexikói romantikus filmsorozat 15.40 Victoria Mexikói filmsorozat 16.45 Anya Török filmsorozat 18.00 Tények hírműsor 18.30 Tények Plusz 19.10 Ázsia Expressz 2. utazós reality 20.55 Kapd el, ha tudsz! game show 22.30 Extrém Activity game show 00.00 Magánnyomozók I. Magyar dokureality-sorozat 01.10 Walker, a texasi kopó III. Amerikai akciófilm-sorozat 02.10 Tények Este hírműsor 03.00 Magánnyomozók I. Magyar dokureality-sorozat 03.45 Családi Titkok Magyar realitysorozat 04.30 Csapdába csalva III. Német dokurealitysorozat

07.19 Ma reggel 08.00 Híradó 08.16 Ma reggel 08.56 Ma délelőtt 09.00 Híradó 09.13Madélelőtt09.30Hírek09.35Ma délelőtt 10.00 Híradó 10.13 Ma délelőtt 10.30 Hírek 10.35 Kék bolygó 11.00 Híradó 11.13 Ma délelőtt 11.30 Hírek 11.35 Magyargazda12.00Déliharangszó12.01 Híradó 12.39 Nemzeti SportHíradó 12.52 V4 Híradó 12.57 Ma délután 13.00 Híradó 13.13 Ma délután 13.30 Hírek 13.35 Életkor 14.00 Híradó 14.16 Ma délután 14.30 Hírek 14.35 Itthon vagy! 15.00 Híradó 15.13 Ma délután 15.30 Hírek 15.35 Kék bolygó 16.00 Híradó 16.14 Ma délután 16.30 Hírek 16.35 Magyar gazda 17.00 Híradó 17.15 Ma délután 17.30 Hírek 17.33 Summa 17.53 Ma este 18.00Híradó18.29NemzetiSportHíradó 18.44 Ma este 19.00 Hírek 19.05 Világ 19.30 Híradó 20.32 Ma este 21.00 Híradó 21.25 V4 Híradó 21.30 VILÁGHíradó 21.51 Ma éjjel 22.00 Híradó 22.36 Ma éjjel 23.00 Híradó 23.20 Angol nyelvű Hírek 23.32 Német nyelvű Hírek 23.40 Orosz nyelvű Hírek 23.48 Kínai nyelvű Hírek 23.53 Ma éjjel 00.00 Himnusz

M4

04.55 Bringasport magazin 05.10 Múlt és Jelen 05.40 Forma-3 06.30Sporthíradó 07.00 Sporthíradó 07.30 Red Bull Air Race 08.10 Sportpercek 08.25 Magyarország – Szlovákia Európa-bajnoki selejtező előtt09.30 Férfi kosárlabda világbajnokság11.30UEFABajnokokLigája magazin 12.00 TollaslabdaVilágbajnokság Felvételről 13.00 Sporthíradó 13.30 Férfikosárlabdavilágbajnokság15.25Jövünk! magazin 15.55 Red Bullsziklaugróvilágsorozat Felvételről 17.00 Sporthíradó 17.10 Kézilabda magazin 18.00 Atlétikai verseny: Európa-USA Élő közvetítés 20.00 Stúdió 20.45 UEFA 2020-

as Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező 22.30 Stúdió 23.30 Atlétikai verseny: Európa-USA Felvételről 00.45 Férfi kosárlabda világbajnokság

HÍR TV 6.00 Bayer show ism 7.00 Híradó 7.30 Napról napra ism 8.00 Hírek 8.05 Informátorism 8.30Palettaism9.00 Hírek 9.05 Bayer showism 10.00 Híradó 10.30 Televíziós vásárlási műsorablak 11.00 Hírek 11.05 A nyolcas ism 12.00 Híradó 12.30 Soroló ism 13.00 Hírek 13.05 Panaszkönyv ism 14.00 Hírek 14.05 Terc ism 15.00 Híradó 15.25 Sporthírek 15.30 Garázs ism 16.00 Hírek 16.05 Vetítő ism: Isonzótól Piaveig 2.rész Rendező:Osgyáni Gábor 17.00 Híradó 17.25 Sporthírek 17.30 Újranyitott akták 18.00 Híradó 18.25Sporthírek 18.30 Paletta 19.00 Híradó 19.25 Sporthírek 19.30 Magyarország élőben 20.00 Hírek 20.05 Főhős 21.00 Hírek 21.05 Sajtóklub 22.00 Híradó 22.25 Sporthírek 22.30 Címlap 23.00 Hírek 23.05 Magyarország élőben ism 23.30 Paletta ism 0.00 Híradó 0.25 Sporthírek 0.30 Címlap ism

FiLM+ 6.40Kaméleon Magyar vígjáték 8.55 Lego Batman - A film Amerikai animációs akciófilm 11.00 A Gyűrűk Ura - A két torony Amerikai kalandfilm 14.40 Anyád napja Amerikai-német vígjáték 16.40 Pénz beszél Amerikai thriller 18.40 Suicide Squad - Öngyilkos osztag Amerikai akciófilm 21.00 Az ördög ügyvédje Amerikai thriller 23.50 Pokoli édenkert Amerikai thriller 1.50 A Lazarus-hatás

ATV 04.55 Műsorajánló 05.00 Hazahúzó 05.55 ATV START 08.35 START

plusz 09.10 Fórum 10.40 Ékszer TV 12.00 ATV Híradó 12.30 Fórum 13.00 Ékszer TV 15.40 Fórum 16.45 Világhíradó 17.00 Fórum 17.30 ATV Híradó 17.55 A nap híre 18.45 ATV Híradó 19.25 Egyenes beszéd 20.30 Jakupcsek plusz 21.30 ATV Híradó 22.00 Columbo 23.40 Hazahúzó 00.35 Élő építészet - 100 híres épület a világból 00.50 700-as klub

MR2-PETŐFi 06.00 Hírpercek - Petőfi Rádió 06.00 Talpra magyar - Reggel a Petőfi Rádióval Benne: 06.30 Hírpercek 07.00 Hírek 07.30 Hírek 08.00 Hírek 08.30 Hírek 09.00 Hírek 10.00 Hírek - Petőfi Rádió 10.00 Eszembe jutottál Benne: 11.00 Hírek 12.00 Hírek 13.00 Hírek - Petőfi Rádió 13.00 Petőfi összes Benne: 14.00 Hírek 15.00 Hírek 16.00 Hírek - Petőfi Rádió 16.00 Egész úton Hazafelé a Petőfi Rádióval Benne: 17.00 Hírek 18.00 Hírek 19.00 Hírek - Petőfi Rádió 19.00 Minek nevezzelek? Benne: 20.00 Hírek 21.00 Hírek - Petőfi Rádió 21.00 Rontom Bontom Benne: 22.00 Hírek 00.00 Himnusz Erkel Ferenc-Dohnányi Ernő - Kölcsey Ferenc: Himnusz B-dúr Előadja: MR Énekkar, MR Gyermekkar, MR Szimfonikusok - vezényel: Vajda Gergely

MiSKoLC TV 06.00 Az előző esti adás ismétlése 13.00 Magazinok ismétlése 15.00 Képújság 18.00 Miskolc Ma (híradó) 18.17 Időjárás-jelentés 18.20 Programpont (programajánló) 18.25 Miskolci Napló (közéleti magazin) 19.00 Miskolc Ma ism. (híradó) 19.17 Időjárás-jelentés 19.20 Programpont ism. (programajánló) 19.25 Üzleti negyed ism. (gazdasági magazin) 20.00 Miskolc Ma ism. (híradó) 20.17 Időjárás-jelen-

tés 20.20 Programpont ism. (programajánló) 20.25 Képújság

EURÓPA RÁDiÓ 6.00–9.00Kontinentálisreggeli(Benne. 6.00 Hírek + Református ember, 7.00 Régió Krónika 7.20 Útravaló 7.30 Rövidhírek 9.00 Hírek + Református hírek 9.05 Apropó 10.00 Hírek + Református hírek 10.10 Magazin 11.00 Hírek + Református hírek 11.10 Református magazin 12.00 Régió Krónika 12.15 Aréna 13.00 Hírek + Református hírek 13.10 Mindennapi irodalom14.00 Hírek + Református hírek 14.10 Református magazin 15.00– 18.00 Svédasztal 18.00 Hírek + Református hírek 18.10 Magazin 19.00 Régió Krónika 19.30 Esti nyugalom 20.00 Hírek 20.10 Református magazin (ism.) 21.00 Hírek 21.10 Mindennapi irodalom 22.00 Hírek + Református hírek 22.10 Zenesáv 23.00 Hírek + Református hírek 23.10 Református magazin (ism.) 0.00–6.00 Éjszakai műsorok

CSiLLAGPoNT RÁDiÓ 4.00 Infó óra 5.00 Pulzus infó - egészségtematikus magazinműsor 6.00 Híróra 7.10 Hajrá diósgyőr! - dvtk magazinműsor 7.30 Jó reggelt borsod! - reggeli közérdekű műsor 9.00 Rendelő egészségtematikus műsor 11.10 Hajrá diósgyőr! - dvtk magazinműsor 12.00 Magazin óra 13.00 Infó óra 14.00 15.00 Pulzus infó 16.00 Híróra - magazin műsor 17.10 Hajrá diósgyőr! 18.00 19.00 Rendelő 20.00 21.00 Pulzus infó 22.00 Infó óra 23.00 Híróra 0.00 Zenei óra A műsorváltozás jogát a televízióés rádiótársaságok fenntartják. Az esetleges eltérésekért felelősséget nem tudunk vállalni.


Profile for informmedia

Eszak 20190909  

Eszak 20190909