Page 1

WINDOW SEAT

8 • 2014 MARRASKUU/NOVEMBER

Matkailualan ammattilehti • Finnish Travel Trade Journal • Facktidning för resebranschen i Finland

26. vuosikerta/26th year

AMERIKKAA KEHIIN!

Kesän uutuuskohde Chicago on täynnä ainutlaatuista arkkitehtuuria, musiikkia ja huippu-urheilua. 13. kesäkuuta lähtien 3 suoraa lentoa viikossa. Osta lentosi osoitteesta finnair.fi

Finnair operoi lennon yhteistyössä oneworld-allianssin kanssa.


20141110_ikkunapaikka_277x380.indd 1

2

10/11/14 16:43

8 • 2014 NOVEMBER


Viihdy kanssamme kaikilla foorumeilla!

WINDOW SEAT

8 • 2014 MARRASKUU/NOVEMBER

Matkailualan ammattilehti • Finnish Travel Trade Journal • Facktidning för resebranschen i Finland

Ikkunapaikka.tv Ikkunapaikka.fi .com/IkkunapaikkaWindowSeat

26. vuosikerta/26th year

Brittien uskotaan täyttävän venäläisten jättämän aukon Lapin matkailussa

Lapissa ollaan nyt odottavalla kannalla, pientä piristystä on kuitenkin näköpiirissä Lapin matkailuyrityksissä odotellaan sekavin tuntein tulevaa talvea. Venäläisten määrä vähenee ja heidän ostovoimansa on heikentynyt. Kotimaan taloudellinen tilanne ei sekään kovin hyvää lupaa. Tammi-elokuun yöpymiset Lapissa laskivat vajaa pari prosenttia viime vuoteen verrattuna. Ulkomaanmarkkinoilta odotetaan kasvua, ennakkotiedot Ison-Britannian, Saksan, Sveitsin ja Skandinavian kysynnästä lupaavat hyvää. Positiivisuutta lisää myös edustuskulujen 50 prosentin verovähennysoikeuden palautuspäätös vuoden 2015 alusta. Sen toivotaan piristävän talven yritysryhmäkysyntää.

LISÄÄ SIVULLA 5.

Antti Haukkamaa LAPIN LIITON alaisuudessa toimiva La-

pin matkailu kerää vuosittain Lapin matkailutilastoja. Matkailuasiantuntija Satu Luirolla on näkemys tulevan talven tilanteesta. Se perustuu yrittäjiltä ja matkailualueilta saatuihin viesteihin. ”Sekä kotimainen että ulkomainen kysyntä on heikentynyt. Jälkimmäiseen suurin syy on Venäjän markkinatilanne. Myös heikko lentoliikenteen saavutettavuus on suuri ongelma Lapille. Ulkomaisten matkanjärjestäjien mukaan kysyntää on, mutta lentokapasiteetti on vähäinen, hinnat ovat liian kalliit ja jatkolentoyhteydet ovat heikot.” Luiron mukaan hankalaa tilannetta kompensoi se, että brittimarkkina vetää hyvin. ”Britit ovat Lapissa suurin ulkomainen asiakasryhmä ja kaikki muutokset suuntaan tai toiseen tällä markkinalla näkyvät meillä voimakkaasti. Myös Saksassa ja Ranskassa kysyntä näyttää kehittyvän hyvin.” Luiro arvelee, että loppuvuoden vilkastunut kysyntä parantaa koko vuoden tilastoja.

Investoinnit takaavat tulevan kasvun

Mosambikin väestö on nuorta ja innokasta. Maahan toivotaan turisteja, joille halutaan tarjota meren antimia ja itse tehtyjä koruja. Kuivuus on köyhdyttänyt kansaa mutta katse tulevaisuuteen on kirkas. LISÄÄ SIVULLA 7.

Lapland Hotels omistaa Lapissa 12 hotellia ja neljä laskettelukeskusta. Uusin tulokas hotellien joukossa on Ylläksellä sijaitseva Lapland Hotel Saaga, joka siirtyi yhtiön omistukseen Holiday Club Resorts Oy.ltä 1.11.2014. Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi perustelee Ylläksen investointeja; ”nyt on oikea hetki vahvistaa ketjun toimintaedellytyksiä tulevaa kasvua silmällä pitäen. Liikevaihtomme on kasvanut jo neljättä vuotta peräkkäin ja huolimatta alan ja koko Suomen vaikeasta taloudellisesta tilanteesta, myös viime kesänä päättyneellä

Matkustamisen monet riskit ja poikkeustilanteet Matkustamisen riskit ja poikkeustilanteet ovat kuluneen syksyn mittaan olleet sekä SMALin että FBTA:n koulutuksen kohteena. SMALin koulutuksessa tarkasteltiin asiaa vapaa-ajan ja monilta soveltuvilta osin myös työkseen matkustavan tilanteesta. FBTA:n liikennetoimikunnan koulutuspäivä paneelikeskusteluineen keskittyi liikematkustuksen poikkeustilanteisiin.

Kuva: Visit Finland

Royal Caribbeanin uudella Quantum of the Seas –aluksella voi kurottautua näköalakapselilla reunan yli, koittaa miltä laskuvarjohyppy tuntuu ja ajella törmäilyautoilla. Uusi illalliskonsepti on myös monelle mieleen.

Lappiin saapuu joulukuussa lähes yhtä paljon tilauslentoja kuin viime vuonnakin, 360 konetta. Joulun vilkkain lentoasema on Kittilä, jonne saapuu 138 konetta. Rovaniemelle tilauslentoja saapuu noin 100 ja Enontekiölle ja Ivaloon viitisenkymmentä molempiin. Rovaniemelle saapuvista joululennoista noin 90 % saapuu Iso-Britanniasta. Lapin keväthangille lennetään huhtikuun loppuun saakka erityisesti Ranskasta ja Hollannista. Venäjältä saapuvien tilauslentojen määrä on odotetusti vähentynyt edellistalvesta.

tilikaudella ylsimme kasvuun.” Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta kertoo, että varaustilanne tällä hetkellä on kutakuinkin viime vuoden tasolla Ari Vuorentausta, alkavaa talvea koski- toimitusjohtaja Lapland Hotels Oy en. Suurimpina ryhminä ovat heilläkin britit, ranskalaiset ja saksalaiset. ”Kotimaan kysyntä on meille nyt iso kysymysmerkki ja huolenaihe. Kotimaan volyymipudotus on mahdollinen ja paikan päällä käytetään entistä vähemmän rahaa. Suomalaisilla keskimääräinen ravintolaostos pienenee koko ajan ja sama suuntaus näkyy ohjelmapalvelujen myynnissä”, toteaa Vuorentausta. Levitunturin etelärinteen laajennus-

projekti South Point tulee Levin Matkailu Oy:n toimitusjohtajan Maria Virolaisen arvion mukaan kasvattamaan kiinnostusta Leviä kohtaan kotimaanmarkkinoilla. Maria Virolainen, Etelärinne on erityi- toimitusjohtaja sesti lapsiperheiden ja Levin Matkailu Oy aloittelevien laskettelijoiden suosima alue, joka lumivarmuuden lisäksi varmasti vaikuttaa kotimaisten kuluttajien hiihtokohdevalintaan. Virolainen odottaa kasvua Isosta-Britanniasta, Saksasta, Sveitsistä ja Pohjoismaista etenkin Norjasta ja Ruotsista.

Venäläisten ostokäyttäytyminen muuttuu Venäjän markkinoiden osalta talvi-

kauden näkymät ovat luonnollisesti epävakaat. Venäjän heikko talous, heikentynyt ostovoima ja matkanjärjestäjien konkurssit näkyvät varaustilanteessa. ”Kuluttajien luottamus venäläisiin matkanjärjestäjiin on heikentynyt vahvasti ja tästä syystä nimenomaan sitä kautta tulevien varausten osalta on tulossa laskua edellisvuoteen verrattuna, etenkin uuden vuoden ja loppiaisen osalta”, toteaa Virolainen Levin Matkailusta. Hänen mukaansa venäläiset kuluttajat tekevät varauksia nykyisin yhä enemmän majoitus- ja ohjelmapalveluyritysten omilta sivuilta. Varaukset tulevat entistä lähempänä itse matkaa ja se osaltaan tietysti lisää epävarmuutta arvioihin talven varaustilanteesta ja lopullisista matkustajamääristä.

Pakettimatkadirektiivi ja Finnair olivat SMALin syyskokouksen agendalla

Kirsi-Marja Salonen jatkaa SMALin hallituksen puheenjohtajana Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) vuotuinen syyskokous kokosi uudistuneeseen Hotelli Haikon Kartanoon Porvooseen lähes 120 liiton varsinaista, toimiala- ja kunniajäsentä. Eero Havia

Eero Havia SUOMEN MATKATOIMISTOALAN LIITON

(SMAL) tilaisuudessa ”Matkailun riskit ja niiden hallinta”, Ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Teemu Turunen kertoi ministeriön antamasta avusta kriisien sattuessa. UM:llä on eri maissa maailmalla 92 toimipistettä, joista 70 on suurlähetystöjä. Pienimmillään toimipisteessä työskentelee vain yksi henkilö, näin esimerkiksi Kolumbian Bogotássa ja Myanmarissa. Silloin resurssit auttamiseen ovat rajalliset. EU-kansalaisina suomalaisilla on oikeus hädän hetkellä kääntyä myös toisen EU-maan edustuston puoleen. Myös Pohjoismaiden kesken on sovittu avun antamisesta.

8 • 2014 MARRASKUU

Ei ole konsulinkyytiä Lisääntyneen ja arkipäiväistyneen matkustuksen, ulkomailla työskentelyn ja ulkomailla asuvien 300 000 Suomen kansalaisen asioiden hoito lisää konsulipalveluiden tarvetta. ”Vuonna 2004 Suomesta tehtiin kuusi miljoona matkaa, kun 2014 luku oli jo 10 miljoonaa. Vuonna 2004 ulkomailla sattuneen 300 kuolemantapauksen määrä on noussut jo 500 vuosittaiseen”. Lakisääteisesti ei ole olemassa mitään ns. konsulikyytikäytäntöä, vaan ulkomailta apua kotiinpaluuseensa tarvitseva maksaa itse kulunsa, joskus edustustolle tehtävän maksusitoumuksen kautta. JATKUU SIVULLA 4.

SYYSKOKOUKSEN työohjelman keskeinen teema oli valmistautuminen uuteen EU:ssa työn alla olevaan pakettimatkadirektiiviin ja myös vakuusjärjestelmään. Asiaa ruoti Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) apulaisjohtaja Petteri Lehtonen: ”Pakettimatkadirektiivin uudistustyö on yhä käynnissä. Valmista odotetaan lähiaikoina.” KKV:n tarkastaja Linda Nystedt kuvasi muiden Pohjoismaiden menettelyä mm. elinkeinonharjoittajaksi rekisteröitymisen ja vakuuskäytännön osalta. SMALin näkökulmaa valotti toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti. ”Matkapakettikäsite tullee uudistusten myötä muuttumaan nykyistä laajemmaksi. Pakettimatkadirektiivin muutosprosessi EU:n elimissä, Euroopan Parlamentissa ja EU:n

SMALin syyskokouksessa 2014 oli saapuvilla noin 120 matkakaupan alan vaikuttajaa.

neuvostossa jatkuu siten, että on kohtuullista arvioida muutosten ehtivän Suomen kansalliseen lainsäädäntöön aikaisintaan 2017.”

JATKUU SIVULLA 4.

3


Luolahotelleja ja aamuvarhaisia kuumailmapallolentoja

Turkin historiallinen Kappadokia on omaleimainen matkakohde Keski-Anatolian ylängöillä sijaitseva Kappadokia houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Ainutlaatuiset maisemat, erikoiset, savupiippua muistuttavat kivipilarit ja kymmenet tuhansia vuosia vanhat luolakaupungit takaavat uniikin matkakokemuksen. Helsingissä vierailleiden Nevsehirin maakunnan matkailuyrittäjien viesti on selvä, massamatkailijoita sinne ei kaivata, mutta historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet aktiivimatkailijat ovat tervetulleita Kappadokiaan, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

JATKUU SIVULTA 3

Istanbul

TURKKI

Kirsi-Marja Salonen jatkaa SMALin hallituksen puheenjohtajana

Kappadokia

Antti Haukkamaa KAPPADOKIA tarjoaa nähtävää

maan alla, maan päällä ja myös ilmasta käsin kuumailmapallolla lentäen. Maanalaisissa luolakaupungeissa on asuttu jo 4 000 vuotta sitten. Ne ovat olleet varhaiskristittyjen piilopaikkoja. Luoliin kaivettiin myös kirkkoja ja luostareita, joista vanhimmat nykypäivään säilyneet ovat peräisin 500-luvulta. Pelkästään Ihlaran kanjonissa on yli sata bysanttilaiskirkkoa. Alkuperäisiä freskoja on edelleen nähtävissä. Maanpäällistä maisemaa hallitsevat omaleimaiset kivimuodostelmat ja lukuisat laaksot, jotka ovat vaeltajien ja pyöräilijöiden suosiossa. Alueeseen pääsee tutustumaan myös järjestetyillä ratsastusretkillä.

Viking Linen tuore markkinointijohtaja Kaj Tico Takolander on SMALin toinen toiminnan tarkastaja. SMALin syyskokouksessa puheenvuorot käyttivät Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo, muusikko ja YK:n hyvän tahdon lähettiläs Mikko Kuustonen ja Hotelli Haikon Kartanon toimitusjohtaja Juha Mähönen.

Finnair ja muita yhteistyökumppaneita

Alueella on useita korkeatasoisia spa-hotelleja. Kuvassa CCR-hotellien Cappadocia Cave Resort & Spa.

Luolahotelleja ja kuumailmapallolentoja Kappadokian omaleimaisuus tulee hyvin esille majoitustarjonnassa. Kanjonien seinämiin on rakennettu hulppeita luolahotelleja. Vaihtoehtoja löytyy pienistä boutique-hotelleista ylellisiin kylpylähotelleihin. Ravintolatarjonta on runsasta ja kulinaristeja hemmotellaan paikallisilla herkuilla ja alueen monien viinitilojen tuotteilla. Kappadokian ainutlaatuinen maisema kivipaasineen ja kanjoneineen avautuu ehkä parhaiten ilmasta käsin. Kuumailmapallolennot ovat suosittuja ja mahtava kokemus, jota ei kannata jättää väliin. Joka aamu kymmenet pallot nousevat ilmaan. Lentoretkelle lähdetään aamuvarhain, jolloin tuulet ovat suotuisimmat. Kuumailmapallon korissa auringonnousun kokeminen ja maiseman herääminen uuteen päivään,

Kappadokia workshopin isäntiä, vasemmalta johtaja Ahmet Dalgul Turkish Airlines Suomi, Nevsehirin kuvernööri Mehmet Ceylan ja johtaja Osman Taha Kucuk Turkish Airlines Nevsehir.

ei jätä ketään kylmäksi. Kappadokian ehkä tyypillisin valokuva onkin kymmenien pallojen laivueen lipuminen taivaalle kurkottavien kivipaasien välissä. Lennon jälkeen kokemusta juhlitaan samppanjalla ja lentosertifikaatilla. Kuumailmapallolentoja tarjoavia yrityksiä

on useita. Palloja on erikokoisia, suurimpiin mahtuu kerralla jopa yli 30 asiakasta. Tyypillinen aamulento kestää tunnin ja maksaa noin 200 euroa. Turkish Airlinesilla on Helsingistä Istanbuliin 14 lentoa viikossa. Kappadokiaan jatketaan Istanbulista lentäen joko

JATKUU SIVULTA 3

Matkustamisen monet riskit ja poikkeustilanteet Matkustustiedotteet Ulkoministeriön maakohtaiset matkustustiedotteet löytyvät netissä osoitteessa www.formin.fi. UM:n tiedotteissa käyttämä sanamuoto on ’suositellaan välttämään joko tarpeetonta matkustusta tai kaikkea matkustusta ’ tai ’suositellaan poistumaan maasta/ alueelta’. Nämä suositukset on tarkoitettu heti noudatettaviksi, vaikka UM käyttämä sanamuoto ei olekaan jyrkin mahdollinen. Matkailijoiden kannalta UM:n matkustustiedotteilla on roolinsa myös matkan peruutusoikeuden ja matkan hinnan takaisinmaksun kuin vakuutustenkin näkökulmista. ”OP-Pohjola päivittää riskialuelistaa UM:n matkustustiedotteiden pohjalta kerran kuukaudessa ja poikkeustilanteissa useamminkin”, sanoo vahinkoasiantuntija Ilkka Valanne vakuutusyhtiö Pohjolasta. Eurooppalaisen matkustajavakuutus ei vakuutusehtojen mukaan, eräin poikkeuksin, ole voimassa maassa tai alueella, johon matkustamista UM suosittelee välttämään tai josta UM suosittelee poistumaan. Teemu Turunen muistuttaa

4

Kuumailmapallosta aukeaa unohtumattomat näkymät.

Kayseriin tai Nevsehiriin, joista matkaa perille noin 50 km. Tällä hetkellä meno-paluu lentohinta Kappadokiaan on noin 300 euroa.

kaikille suositeltavina esimerkiksi jäykkäkouristus tai hepatiitti A –rokotukset tai riskiarvion perusteella harkittava rokotesuoja ovat ensisijaisia keinoja suojautua vakavilta sairauksilta. Hyttysen ja punkkien levittämiä tauteja, kuten malariaa, denguekuumetta tai puutiaisaivotulehdusta vastaan on syytä suojautua vaatteilla, hyttyskarkotteilla ja vuodeverkoilla sekä lääkärin määräämällä estolääkityksellä. Matkailijan yleisimmät vitsaukset matkoilla ovat kuitenkin hengitystieinfektiot, flunssat ja turistiripuli.

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo puheenvuorossaan SMALin syyskokoukselle vakuutti yhtiönsä niin suomalaisen elinkeinoelämän kuin matkailun yhteistyökumppaniksi. ”Tämänhetkiset säästöohjelmat yhtiössämme ovat pääosin ohi”, totesi Vauramo, mutta jatkoi, että uusia säästötarpeita voi silti ilmetä. Vauramon ajatuksia ja Finnairin kuulumisia lisää erillisessä jutussamme sivulla 17. SMALin pitkäaikaisen, merkittävän yhteistyökumppanin Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri kertoi lähestyvistä Matka 2015 – messuista painottaen yhteistyötä matkailualan ja erityisesti SMALin kanssa. Messujen slogan on ”Kohtaa koko maailma – Where the whole world meets”. Matka 2015 –messuille palaa monia merkittäviä näytteilleasettajia, mm. Finnair ja Viking Line sekä useita ’paluumuuttaja-” tai kokonaan uusia maita. SMALin syyskokouksessa käynnistettiin pysyväksi tarkoitettu käytäntö esitellä mahdollisia tiivistyviä järjestösuhteita alan muihin organisaatioihin. Käytännön avasi PATA Finland Chapter puheenjohtajansa Hanna-Leena Halsasin suulla sekä SUOMA ry., toiminnanjohtaja Hannu Komun persoonassa. SMALin syykokouksessa liiton kunniajäsenyys myönnettiin Matkatekijät Oy:n Tuomas Mäntysaarelle, joka on ollut myös liiton monivuotinen puheenjohtaja.

SMALin hallitus 2015 SMALin sääntömääräisen syykokouksen tehtäväksi on säädetty liiton seuraavan toimintavuoden luottamushenkilöiden valinta. Toimintaryhmien puheenjohtajille hallituspaikka lankeaa automaattisesti vaalijärjestyksen mukaisesti, samaten matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäryh-

SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti, kunniajäseneksi kukitettu Tuomas Mäntysaari ja liiton puheenjohtajana toisen 2-vuotiskautensa aloittava Kirsi-Marja Salonen.

mien varapuheenjohtajille liiton hallituksen varajäsenen mandaatti. Matkanjärjestäjäryhmässä jouduttiin äänestämään varapuheenjohtajan paikasta neljän ehdokkaan kesken. Muutoin valinnat sujuivat yksimielisesti ilman äänestyksiä.

SMALin vuoden 2015 luottamushenkilöt Puheenjohtajaksi jatkamaan toiselle 2-vuotiskaudelleen valittiin Kirsi-Marja Salonen, Matkatoimisto Heta Oy, Turku.

SMALin hallituksen jäsenet 2015: Eva Torra, Apollomatkat Virpi Paasonen, CWT Petri Novitsky, Futurist Anne-Marjut Väänänen, Travellink Sari Mäkinen, Lomalinja Sinikka Laukas, Kouvolan Matkatoimisto.

SMALin hallituksen varajäsenet 2015: Olli Miettinen, Matka-Miettinen/Saimaatours Matti Palermaa, Olympia Petter Mikkonen, Pohjolan Matka Christine Stukaloff, SRG Finland/Etraveli.

Liikematkustajan riskit

FBTA:n ”Poikkeustilanne”-laivaseminaarissa m/s Finlandialla käytiin vilkas paneelikeskustelu monenlaisista matkustajaa kohtaavista yllätyksistä. Paneelia moderoi Eero Havia (vas.) ja siihen osallistuivat Hanna Siltakorpi Finnair Disruption Management, Katariina Poutiainen Aviator Finland, Arrival Service & Ticket Office Team Manager , Tuulia Taipale, SMT, viestintäpäällikkö ja Minna Oinaanoja Pöyry PLC, Group Travel Manager.

myös yksilöllisestä matkustusilmoituksesta erityisesti riskialttiille alueille matkustaessaan. Omat henkilö-, matkan aikaiset kontakti- ja matkatietonsa yksittäinen kansalainen voi jättää UM:n järjestelmään, josta se otetaan esiin vain jos po. alueella ja po. aikana ilmenee kriisi- tai hätätilanne.

Vatsavaivoista pandemiaan Infektiolääkäri ja SOS Internationalin koordinoiva lääkäri Katariina Kainulainen sekä terveydenhoitaja Eeva Pekkanen muistuttivat Matkailijan terveysoppaasta, joka löytyy verkossa osoitteesta www.thl.fi. Rokotesuojan hankkiminen,

Suomen Liikematkayhdistys ry FBTA:n laivaseminaarissa käsiteltiin myös matkustuksen poikkeustapauksia. CWT:n brittijohtaja Trevor Greenaway totesi, että matkustaminen on tilastollisesti riskialtein toiminto, johon työnantaja työntekijäänsä pyytää. Poikkeustilanteiden syiksi hän listasi koko joukon asioista lentojen viivästymistä ja peruutuksista liikenneonnettomuuksiin, sairastumisiin, lentoasemien sulkemisiin, kehnoon säähän, hotellien tulipaloihin ja suoranaisiin rikoksiin. Teemasta käytiin FBTA:n Liikennetoimikunnan pohjustama valaiseva ja vilkas paneelikeskustelu. Lisäksi kuultiin viestintätoimisto Zeelandin johtaja Päivi Holmqvistin ajatuksia ”Pää kylmänä paniikissa” poikkeustilanne- ja kriisiviestinnästä.

THAIMAA ROADSHOW. Reilu parikymmentä thaimaalaista yritystä teki pysähdyksen Suomessa ennen Lontoon WTM:ään menoa. Mukana oli niin hotelleja kuin DMC-yrityksiäkin. Illan pääpalkinto oli Thai Airwaysin lentolippu Tukholmasta Thaimaahan. Kuvassa palkinnon voittanut Raj Kumar Intiakeskuksesta, Thaimaan suurlähettiläs Mr. Rachanant Thananant, Thaimaan turistitoimisto uusi johtajatar Khun Pakkanan Winijchai sekä Thai Airwaysin Fred Wahlstedt.

8 • 2014 NOVEMBER


PÄÄKIRJOITUS – marraskuu 2014

Quantum of the Seas tuo uuden aikakauden risteilijöille

Royal Caribbeanin vastavalmistunut alus on monessa mielessä ”smartship”

Katseet länteen

V

iime aikojen tapahtumat Venäjällä ja sen rajanaapurissa Ukrainassa on nopeassa järjestyksessä muuttanut Euroopan geopoliittista tilannetta. Täällä Suomessa se tuntuu monien muiden alojen ohella myös matkailussa. Suomeen tulevien venäläisten matkailijoiden määrä on selvästi laskusuunnassa. Matkailulle tärkeiden vuodenvaihteen pyhistä odotetaan selvästi hiljaisempia kuin mihin viime vuosina on totuttu. Tästä kertoo ennakkoon jo selvästi vähentynyt venäläisten viisumihakemusten määrä. Vaikka Ukrainan kriisi yllättäen ratkeaisikin, ei Venäjän eristäytyminen kerralla lopu. Ruplan voimakas heikentyminen vaikuttaa sinällään ulkomaan matkailuun. Venäläisten matkailijoiden ostovoima ei enää ole samalla tasolla kuin ennen kriisiä eikä nopeaa muutosta ei ole näköpiirissä. Kotimaan kysyntä ei lyhyellä tähtäyksellä sekään kasva. Tässä tilanteessa Suomen matkailualan on pakko hakea uusia markkinoita. Niitä voi“Suomen matkailusi hakea yhdessä muiden alan kannattaa tarttua Pohjoismaiden kanssa. Pohjoismaiden uuden Tänä syksynä Pohjoismaiden neuvosto on hystrategian tarjoamiin väksynyt Pohjoismaiden mahdollisuuksiin.” uuden kansainvälisen profilointi- ja asemointistrategian. Pohjoismaat ja koko Pohjolan alue herättävät kansainvälisesti suurta kiinnostusta. Niin poliittiset organisaatiot ja etujärjestöt kuin myös elinkeinoelämä ja matkailualan toimijat ovat sitä mieltä, että nyt on aika ryhtyä yhteisiin toimiin. Elämän eri aloilla sellaiset ilmiöt kuin Nordic Cool, Nordic Noir, Nordic Design, New Nordic Food tai The Nordic Music Wonder herättävät suurta mielenkiintoa. Pohjolan korkea elintaso, tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja panostus koulutukseen ja tutkimuksen saavat jopa ihailua osakseen. Sotien ja muiden konfliktien sekä inhimillisen kärsimyksen ja vääryyden sävyttämässä mediajulkisuudessa Pohjoismaat ovat raikas poikkeus. Mikä olisikaan parempi matkailun kasvualusta kuin näin vahva luontainen positiivinen mielikuva? Pohjoismaiden neuvoston tavoitteena on Pohjolan ja Pohjoismaiden kilpailukyvyn edistäminen yhteistoimin ja yhteisvoimin. Halutaan rakentaa näkyvä ja ulospäin suuntautunut Pohjola. Strategian toteutus alkaa siitä, että nykyistä aktiivisemmin käytettäisiin Pohjolaa käsitteenä. Suomen matkailualan kannattaa tarttua uuden strategian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjoismaisen strategian soveltaminen matkailualan arjessa vaatii Suomessa yhteistyötä sekä matkailualan sisällä että muiden alojen kanssa. Tällaisia aloja voivat olla taide, arkkitehtuuri, musiikki, design ja elokuva sekä luonnollisesti myös ruokakulttuuri, joka laajasti ottaen on jo osa matkailualaa. Yhteispohjoismaisen strategian hengessä yhteistyötä pitää tehdä myös muiden Pohjoismaiden matkailualan yritysten kesken. Varsinkin kauempaa tuleville matkailijoille Pohjola on yhteinen käsite. Jos uuden strategian toteutuksessa onnistutaan, kannattaa suomalaisten matkailualan yritysten omassa profiloinnissaan huolehtia siitä, että pohjoismaisuus näkyy. Itse kukin meistä matkailualalla toimivista voi kantaa oman kortensa kekoon huolehtimalla siitä, että me kansainvälisessä kanssakäymisessä huomioimme Pohjolan osana suomalaista viitekehystä.

Marraskuun alussa liikenteeseen saapunut Quantum of the Seas on edistyksellinen alus. Uusi ruokailukonsepti vie kohti intiimimpää ravintolakokemusta, robottibaarimikot miksaavat juuri sellaisen drinkin kuin itse haluat, laskuvarjosimulaattorissa voi kokea painottomuuden tunteen ja näköalakapseli vie sinut kurkistamaan reunan yli. Leena Aalto, Southampton ROYAL CARIBBEAN kutsui loka-marraskuun vaihteessa jälleenmyyjiä ja lehdistöä tutustumaan uuteen, Saksassa valmistettuun Quantum of the Seas -risteilijään. Parin yön risteily Englannin kanaalissa antoi vinkkiä siitä, mitä viikon risteilyllä voi kokea. ”Quantum risteilee huhtikuun loppuun saakka New Yorkista Bahamasaarille, Bermudalle ja Karibialle. Toukokuun alussa laiva siirtyy Barcelonaan. Sieltä se risteilee Dubaihin ja edelleen Singaporeen. Kesäkuun lopulla Quantum saapuu uuteen kotisatamaansa Kiinan Shanghaihin. Laiva jää pysyvästi Shanghaihin ja tekee sieltä käsin eripituisia risteilyjä Etelä-Koreaan ja Japaniin ympäri vuoden”, kertoo Royal Caribbeanin Suomen myyntipäällikkö Petri Sirén.

Sisähytistä merinäköala Aluksessa on 18 kerrosta ja yhteensä 2 090 hyttiä. Matkustajia siihen mahtuu enimmillään 4 180. Uutuutena aluksella on 375 sisähyttiä, joiden yhdellä seinällä on 80-tuumainen näyttö, joka näyttää reaalikuvaa laivan ulkopuolelta. Myös meren ja sataman äänet saa halutessaan kuulumaan. Aluksella on hyttejä myös liikuntaesteisille sekä ensi kertaa yhden hengen hyttejä.

Enemmän vaihtoehtoja Sen sijaan, että aluksessa olisi yksi suuri ruokasali, se tarjoaakin risteilymatkustajille viisi erilaista á la carte -ravintolaa, joissa voi ruokailla maksutta viikon risteilyn aikana. Sen lisäksi aluksella on seitsemän erikoisravintolaa, joissa 15-45 dollarin lisämaksusta voi nauttia illasta vaikkapa Jamie Oliverin ravintolassa, sushi-ravintolassa, gastropubissa tai fantasiaravintola Wonderlandissa. Yhteensä aluksella on 18 ravintolaa. Pöytävaraukset voi tehdä joko ennen risteilyä tai laivalla. Aluksella on kosketusnäyttöruutuja, joilla varauksen voi tehdä ja päättää missä, milloin ja kenen kanssa haluaa illallisensa nauttia. Ennakkovaraus kannattaa, mikäli haluaa risteilyn aikana kokea makumatkoja eri ravintoloissa.

Smart shipissä voi tilata drinkit robottibaarimikolta. Tilaus tehdään tabletilla ja sekoituksesta voi kehitellä omanlaisensa.

Royal Caribbeanin uuteen Quantum of the Seas –alukseen mahtuu yli 4000 matkustajaa. Ensi kesästä lähtien se risteilee Kiinasta Etelä-Koreaan ja Japaniin.

Aikaa asiakkaalle Yksi uuden ”smart shipin” ominaisuus on tablettien käyttö niin matkustajille kuin henkilökunnallekin. ”Halusimme, että tarjoilija viettää enemmän aikaa asiakkaan kanssa. Annoimme henkilökunnalle tabletit, joiden kautta he tekevät tilaukset suoraan keittiöön. Näin tarjoilijalle jää enemmän aikaa keskustella asiakkaan kanssa”, kertoo Food & Beverage Manager Brian Abel.

Törmäilyautoja ja laskuvarjoilua Royal Caribbean toi ensi kertaa merelle myös laskuvarjohyppysimulaattorin. (Katso video Petri Sirénin simulaattorilennosta ikkunapaikka.fi-sivuilta.) Simulaattori on maksullinen, mutta sen sijaan merelle kurottautuva

Jamie Oliver on saanut laivalle oman ravintolansa.

Viihteen monitoimialus Quantumilla on panostettu laadukkaaseen viihdetarjontaan. Aluksen perässä on kaksikerroksinen Two70-viihdera- Uusi Quantum villitsi myös suomalaisvieraat. Eturivissä vintola, joka toimii vasemmalta Norwegianin Camilla Karlsson, Matka-agenttien Mikael Wahtera, KalevaTravelin Riitta Suuntamo-Linko ja päivisin näköala- Royal Caribbeanin Petri Sirén. Seuraavassa rivissä vasemravintolana mutta malta Lomalinjan Laura Grönmark, SoileToursin Anne muuntautuu iltai- Nordström, MatkaVekan Virpi Hemmer ja Event-Travelin Pasi Latva. Takana Airtouchin Tarja Koivisto, Aurinkomatkojen sin multimediate- Satu Varjo ja Harri Erho We Love Cruises atteriksi. Suuret ikkunapinnat toimivat valtavina näyttöinä, joihin voiNorth Star-näköalakapseli on daan heijastaa kuvia. Niiden avulmatkustajille ilmainen. la show-esitys saa uusia, mielenMonitoimihalli taipuu ediskiintoisia ulottuvuuksia. tyksellisen teknologian avulAluksen pääteatterissa nähla milloin törmäilyautoradakdään loistava musikaali Mamma si, milloin rullaluisteluradakMia. Se on tuotettu yks’yhteen si, koripallokentäksi ja sirkusBroadwayllä esitettävän musiareenaksi. Kannella on myös kaalin kanssa; samat lavasteet, kiipeilyseinä. “Vielä 90-luvulpuvut ja tietenkin musiikki. la riitti kun laivalla oli pingisMusic Hallissa pääosassa on pöytä, nyt matkustajat kaipaavat musiikki, ja viikon aikana siellä enemmän aktiviteettejä”, sanoo voi antautua eri musiikkilajien Quantumin vapaa-ajan ohjaaja vietäväksi. Joshua Bells.

Mamma Mian reilu parituntinen esitys kuuluu sekin risteilyn hintaan.

Smartship Uudessa aluksessa on käytetty hyödyksi viimeisintä teknologiaa. Matkustaja voi jo ennen matkaa ladata nettiin oman kuvansa ja tietonsa, jolloin laivaan nousu tapahtuu yhtiön mukaan kymmenessä minuutissa. Matkustajat saavat rannekkeen, jota näyttämällä voi avata hytin oven, tehdä ostoksia jne. Quantumilla on maksullinen huippunopea langaton internetyhteys. Aluksella on oma satelliitti ja yhtiö lupaa nopeuden olevan samaa luokkaa kuin nopeimmat kotiyhteydet. Quantumin sisaralus Atnhem of the Seas valmistuu keväällä ja aloittaa risteilyt Välimerellä. Lisätietoa osoitteesta quantumoftheseas.com ja lisää kuvia osoitteesta ikkunapaikka.fi – kuvagalleria.

VITOSEN VIERAANA: toimitusjohtaja Ilkka Länkinen, SantaPark Oy

Vieraanvaraisuuden mestari SUOMALAINEN PALVELU mat-

kailuelämyksissä? Onko sitä olemassa? Onko se niin huonoa, että se pitää tuotteistaa? Tule Suomeen – meillä on maailman huonoin palvelu! Finland – Land of the worst service – Land of selfservice! Mitä lukija luulet – erottuisimme tuolla maailman muista sloganeista vai menisimmekö Pohjois-Korean edelle? Aasialaisista ja kiinalaisista asiakkaista puhutaan ja vaahdotaan valtavasti: ”Kiinalaiset tulevat ja valloittavat Suomen, Suomi on kohta pullollaan kiinalaisia! Toivotaan, etteivät tule yhtä aikaa! Kun puolet kiinalaisista matkustaa, niin kaikki turismissa tekee valtavat voitot! ”Ex- insinöörit haaveilevat kilvan perustavansa kiinalaisia matkailijoita tuovia matka-

8 • 2014 MARRASKUU

toimistoja, kun niitä kiinalaisia riittää niin paljon

Viimeaikojen kyselyitä ja ajatuksia kentältä Eräskin ex-analyytikko pyysi tapaamisaikaa kun oli suunnitellut, että tuo sitten niitä kiinalaisia Suomeen, kun niitä on niin paljon siellä Kiinassa. Ihan ei ollut vielä liike-idea kirkastunut kun asiaansa esitteli. Toinen huomio kentältä ja Start Up maailmasta. Soitti tuossa eräskin myyntimies ja kertoi heidän valtavan hyvästä matkailuinnovaatiostaan; Kiina-applikaatio matkailua varten. Start Up – maailman Kiina - applikaatio on varma menestys, kun tiimissä on mukana kiinalainen, että saadaan kii-

nankieliset sivut, joista sitten kaikki kiinalaiset vaan ostaa matkoja Suomeen. Eikä maksa kuin tonnin kuussa, että pääsee moiseen innovaatioon sisään – hienoa! Kyllä Start Up – maailmassa asiat ovat mutkattomia ja helppoja – mihin mahtoi unohtua se asiakkaan halu tulla ja kokea niitä elämyksiä? Mitä jos kysyisimme miksi asiakas haluaa tulla meille? Miksi ja miten se asiakas viihtyy meillä tullakseen uudestaan? Mitä jos asiakas ei viihdykään? Mitä jos asiakkaalla on huono elämys? Ei taida webbisivu kiinaksi paljon asiaa korjata? Paljon kysymyksiä – vähän vastauksia – vai onko?

Porotila-esimerkki Omaa matkailunuraani aloitte-

lin hiihto-oppaana 90-luvun puolessa välissä laskettelumatkoilla Suomeen ja Ruotsiin. Noista ajoista on kokemusta ja massaa karttunut, mutta muutama käytännön esimerkki Lapin ja Suomen matkailusta aina valaisee. Olipa meillä kerran asiakas kolmen lapsen kera ja vanhemmat molemmat mukana ja porotilalle oli sovittu porotilavierailu. Asiakkaan lapset intopiukkana odottivat porojen näkemistä sekä kokemista – syöttämistäkin kenties. Elämyksen aamu lähenee ja opas soittaa minulle kauhuissaan. Oli soittanut porotilalle, mutta siellä ei kuulemma ollut poroja? Porotila ilman poroja? Joulupukki ilman partaa? Reki ilman jalaksia? Soitin siitä sitten poro-Pertille ja kysyin, että mikä tilanne? Asiakkaat tulossa ja ei poroja. Oli poro-Pertti kovin polleana, että oli myynyt vain porotilavierailun – ei kuulemma ollut luvannut poroja!

No, asiakkaat olivat vielä matkalla, joten auton keula kohti porotilaa jossa oli poroja. Elämys pelastettu sillä kertaa ja toinen porotila sai asiakkaita.

No nytpä kannat- esimerkki Intialaisia turisteja aina silloin tällöin napapiirilläkin vierailee, mutta kovin on toinen meidän ja intialaisten palvelukulttuuri. Intialainen nainen kirjautui pohjoisen hotelliin vieraaksi ja ihmetteli, että kun on kaksi isoa laukkua eikä ole koskaan omiaan kantanut niinpä respa siihen(polleasti) totesi, että: ” nytpä kannat ”. Tarina ei kerro, että löytyikö piccolo tai reipas laukkutonttu, mutta toivottavasti tarina päättyi hyvin ja joku varmaan laukut huoneeseen kantoi. Hyvä palvelu ei ole nöyristelyä. Hyvä palvelu ja hyvä elämys syntyvät kun asiat ovat mahdollisia tai

niistä tehdään mahdollisia. Asiakkaan ja vieraan täytyy kokea olevansa huolehdittu, turvattu ja tervetulleeksi toivotettu. Englanninkielinen termi Hospitality tai Master of Hospitality on parempi – vieraanvaraisuuden maisteri tai vielä pikemminkin mestari. Sillä siitä on kysymys hyvässä palvelussa – vieraanvaraisuudesta. Näin sesongin kynnyksellä – onneksi niitä hyviä elämyksiä on enemmän kuin noita ei niin hyviä!

Ilkka Länkinen SantaPark napapiiri

5


Esittelyssä: Visumservice

Kolmen kärki: Kiina, Venäjä ja Intia Viisuminhankinta ei aina ole läpihuutojuttu Suomessa hieman yli vuoden toiminut Visumservice on nimensä mukaisesti erikoistunut viisuminhankintapalveluihin. Lisäksi hoidetaan käännöstöitä ja legalisointeja sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Pohjoismainen verkosto tukee ja helpottaa yrityksen käytännön työtä.

Rather than searching 5 airline websites, hotels, Don’t spendcalling your4 lunch askingbooking 3 colleagues for trip tips, break your sending 2 emails to his boss, Save real time contacting 2 agencies, and downloading 2 apps he would never use again… Book your next trip online with justsolution for 1 trip. your Amadeus

Esa Aalto YSTÄVYKSET Harald Olavson ja Gustav Jebsen näkivät viisumipalveluissa markkinaraon ja perustivat Visumservice-yrityksen Norjassa vuonna 2008 palvelemaan paikallisia matkatoimistoja ja yrityksiä viisumiasioissa. Hyvän vastaanoton jälkeen toiminta laajeni nopeasti myös Tanskaan ja Ruotsiin.

Suomessa jo yli vuoden

Booking online with Amadeus saves you time. All the travel plans can be completed in minutes from your desktop – no need to phone, email or visit your travel agent. Your travel plans are made and approved easily, no matter whether you’re at work, on the Book your next trip online with road, or at home – leaving you to get on with your Amadeus solution more important things, wherever you are in the world. When you book online with Amadeus, you don’t waste time hanging around. Its browser based interface is easy to use and accessible amadeus.com/corporations 24/7. Book your trip, save your itinerary and get email alerts for any changes – putting you in control of your travel.

Suomessa Visumservicen toimisto avattiin kesäkuussa 2013. Alusta asti toiminnassa mukana on ollut Katariina Almakari, joka vastikään nimettiin yhtiön Suomen toiminnoista vastaavaksi maajohtajaksi. ”Kun Suomeen tuloa vasta suunniteltiin, kävimme jo etukäteen neuvotteluja asiakkaiden kanssa, jolloin meillä oli heti alkustartista lähtien jo valmista asiakaskuntaa”, Katariina kertoo yrityksen alkuajoista. ”Viisuminhankinta on työlästä hommaa sekä liikematkatoimistoille että yrityksille ja useat niistä ovatkin todenneet, että tämän työn ulkoistaminen ammattilaisten hoidettavaksi on kannattanut.” Visumservicen asiaskaskunta koostuu sekä liikematkatoimistoista että vapaa-ajan toimistoista. Suoria yrityssopimuksia on sekä suurten kansainvälisten yritysten että kotimaisten pk-yritysten kanssa. Myös yksityishenkilöt, jotka eivät ehdi tai halua hoitaa itse viisumiasioitaan lähetystöissä voivat turvautua Visumservicen apuun”.

amadeus.com/corporations

Henkilökohtaista palvelua

He went online

Tällä hetkellä Visumservice työllistää Suomessa Katariinan lisäksi kolme viisumiasiantuntijaa sekä yhden harjoittelijan ja oman kuriirin. ”Oma henkilökuntamme hoitaa koko viisuminhankintaprosessin alusta loppuun, alkaen papereiden tarkistamisesta, niiden viennistä lähetystöön ja noudosta aina lopputarkastukseen asti.” Palvelumaksu Suomessa han-

Viisumipalveluiden ammattilaiset Natalia Butina, harjoittelija Anas Laghrissi, Annika Rönkä, Katariina Almakari ja Maarit Hopeasalo.

kituista viisumeista on tällä hetkellä 55 euroa + alv. Henkilökohtaista palvelua saa puhelimitse, sähköpostilla tai chatin välityksellä. Palvelua saa tarvittaessa vaikka kellon ympäri. ”Paljon kiitosta on saanut mahdollisuus seurata oman hakemuksen käsittelyn eri vaiheita. Jokainen viisumitilaus käy läpi viisi eri käsittelyvaihetta. Niistä kaikista lähtee myös aina tieto sähköpostitse asiakkaalle”, Katariina kertoo.

Pohjoismainen verkosto Visumservicen kautta on anottu viisumeita tähän mennessä 43 eri maahan. Suurimpina kohdemaina ovat Kiina, Venäjä ja Intia. Yritys palvelee myös työlupien anomisessa. ”Yksi vahvuuksistamme ovat USA:n työviisumit, joita hoitaa oma USA-tiimimme Norjassa. Perusteellisessa palvelussa otamme selvää millaista hakulomaketta tarvitaan ja varaamme valmiiksi jopa tapaamisajat lähetystöön”. Lisäksi välitetään virallisia käännöksiä, esimerkiksi kauppakirjojen kääntämistä kohdemaan kielelle sekä eri asiakirjojen legalisointeja kauppakamarissa tai ulkomaiden lähetystöissä. ”Kaikissa Pohjoismaissa toimiva verkostomme takaa korkealaatuisen palvelun myös niissä tapauksissa, joissa kohdemaan lähetystöä ei löydy Suo-

mesta. Lähin viisuminhakupaikka on suomalaisille tällöin usein Tukholmassa tai Kööpenhaminassa, joissa paikalliset kollegamme hoitavat asian täsmälleen samalla toimintatavalla kuin me täällä Suomessa. Vastaavasti saamme myös tänne Suomeen hoidettavaksi muun muassa Valko-Venäjän viisumihakemuksia muista Pohjoismaista”, Katariina kertoo.

Osaava henkilöstö ”Korkealuokkaisten teknisten apuvälineiden ja sähköisen tietopankin ohella tärkein menestystekijämme on upea henkilökuntamme, jonka motivaatiota ja sitoutumista voi vain ihailla. Päivittäin olemme tekemisissä mitä moninaisimpien kysymysten kanssa, jotka vaativat tarkkuutta ja perehtyneisyyttä. Noin 15 tärkeimmän maan vaatimukset osataan jo käytännössä ulkoa. Joka arkipäivään kuuluvien suomalaisten asiakkaiden ohella ratkomme entistä useammin suomalaisfirmoissa olevien ulkomaalaisten työntekijöiden viisumiasioita. Monipuolinen kielitaito on myös tarpeen. Vaikkapa Saudi-Arabian viisumia hankittaessa on tärkeä tietää mitä arabiaksi kirjoitetussa kutsussa oikein lukee, että osataan hakea oikeanlainen viisumi”, Katariina Almakari listaa yrityksen vahvuuksia.

ASIAA JA VIIHDETTÄ MAILIN JÄSENILLASSA. Matkatoimistoalan työntekijöiden yhdistys Maili oli kutsunut helsinkiläiset jäsenet ajankohtaisten asioiden äärelle. Kutsun olivat tällä kertaa saaneet myös ei-vielä-maililaiset kollegat. Teatteri Kapsäkin sali olikin tupaten täynnä väkeä. Illallisen lomassa kuultiin ajankohtaisia kuulumisia muun muassa työehtosopimuksesta ja työttömyysturvasta sekä luottamusmiestoiminnasta. Seuraavat luottamusmiesvaalit pidetään toimistoissa loppuvuoden aikana, ja tuolloin valitaan jäsenten luottohenkilöt seuraaviksi kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Illan päätti Sanna Saarijärven monologinäytelmä Kilon paloina, joka vei väen mukaan ikuisen laihduttajan maailmaan iloineen ja suruineen. Kuvassa Mailin hallitus, joka lupaa jatkaa edunvalvontaa ensi vuonna uudistuneella kokoonpanolla. Vasemmalta Hannele Lehto, Charlotta Kautto, Maarit Ahonen, Ilmari Salokangas, puheenjohtaja Anita Hellman, Kirsi-Maria Vilja, Irma Hoikkala, Janne Arponen, Sari Laaksonen, Anne Perttula ja Satu Barman.

6

8 • 2014 NOVEMBER


OBSERVER

Aurinko kypsyttää hedelmät ja meri antaa elannon

Mosambik tarjoaa huvia, historiaa ja meren herkkuja Mosambik on upea maa Afrikassa, jossa on kaikkea. Vaikka ilmasto on lämmin, osuu sinne vilvoittavia tuulahduksia Intian valtamereltä. Pitkulaisella maalla on lähes 3000 kilometriä rantaviivaa, joten merellisyys tarjoaa siellä upeita maisemia, saaristoa ja meren herkkuja. Hilkka Kotkamaa AIVAN PÄÄKAUPUNGIN Maputon tuntumassa on pitkä valkohiekkainen rantabulevardi, jossa on helminauhana ihania rantaravintoloita. Paikallisilla asukkailla ja turisteilla on tapana viettää siellä kokonaisia päiviä herkutellen, rupatellen ja olutta siemaillen. Välillä seurustelun keskeyttää joukko kauppiaita, joilla on tarjolla käsinpainettuja pöytäliinoja, koruja ja hellevaatteita.

Kalaa sateenkaariveneistä Rantabulevardilla törmää myös lapsiin, jotka myyvät kalaa, äidin rannalla avotulella grillaamaa ja isän merestä pyydystämää. Myös kodeissa ruokahetki on aina juhlahetki - tosin niin, että ruokapöydästä saa poistua koska haluaa, mutta saa viipyä myös hyvin pitkään. Kelloon ei vilkuilla. Välkkyvällä merellä näkyy kalastajia, joiden vaatimattomat veneet on tapana maalata kaikilla sateenkaaren väreillä. Kalastus onkin tuiki tärkeää Mosambikin 23-miljoonaiselle kansalle, sillä kuivuus on koetellut peltoviljelyä.

Mosambikin kirjava satama. Kalastus on tärkeää ruokapulasta kärsivässä maassa.

8 • 2014 MARRASKUU

kaikki täysi-ikäiset henkilöt, jotka jo käyttävät Finnlinesin palveluita tai vasta suunnittelevat matkaa varustamon laivoilla. Star Club -jäsen saa etuja ostoksista laivalla ja laivamatkoista. Mitä enemmän jäsen matkustaa, sitä parempia etuja hän saa laivamatkoista. Edut vaihtelevat reiteittäin ja sesongeittain. Kanta-asiakasohjelma on osa suurempaa asiakaspalvelutoiminnan uudistamista Finnlinesilla. Finnlines operoi Helsinki-Travemünde-reitillä kuusi kertaa viikossa. Naantali-Kapellskär-liikenteessä lähtöjä on jopa kolme päivässä; osa vuoroista ajetaan Ahvenanmaan kautta.

LOKAKUUN alusta alkaen on Tunisiasta lähteviltä matkustajilta peritty 30 dinaarin, eli noin 13 euron suuruinen lähtövero (solidarity stamp). Se voi maksaa jo ennen lentokentälle menoa esim. hotellissa tai matkatoimistossa. Sen voi maksaa myös kentällä ennen passintarkastukseen menoa tai jo saavuttaessa maahan. Vero peritään myös lapsista.

Kanadaan vain maksua vastaan Lapset myyvät rantabulevardilla, suoraan isän kalastusveneestä pyydystämää ja äidin rannalla grillaamaa takuutuoretta kalaa.

Vasta Mosambikissa ymmärtää miltä tuoreen cashewpähkinän tulee maistua. Tuliaisvihje.

Kanada on ensi keväänä ottamassa käyttöön elektronisen maahantuloluvan. NIIDEN MAIDEN kansalaisten,

Oma tomaattiviljelmä antaa perheelle ruokaa ja tytöille elinkeinon.

palla eli pikkubussilla, mutta silloin on hyvä olla joku paikallinen tuttava seurana. Bussilla voi körötellä etelään esimerkiksi Changaraan, josta pääsee kätevästi Tetestä Manicaan, Sofalaan ja Inhambaneen. Matka vaatii aikaa ja hyvät istumalihakset. Bussimatkailu on halpaa ja näkee sitä ihan oikeaa elämää.

Oman maan herkkuja Mosambikilaisten perusruoka on maissipuuroa. Kuumaan puuroon pannaan kastiketta, vihanneksia ja lihaa. Lihalisukkeista yleisin on kana, mutta myös pähkinät ja pavut, linssit ja herneet kuuluvat asiaan. Inkivääri, tomaatti ja sipuli ovat usein terästyksenä. Kotitiloilla kasavavat kaalit, hirssit, bataatit, jamssi, kassava. Jopa munakoisot ja kurpitsa ovat perinteinen osa ruokapöytää. Riisiä ja papuja syödään koko Afrikassa, kukin oman alueen tapaan maustettuna.

Rantaravintoloiden ruoat ovat afrikkalaisruokaa parhaimmillaan.

jotka eivät tarvitse viisumia Kanadaan, on haettava elektroninen lupa maahantuloon jo ennen lennon lähtöä. Lupa on voimassa maksimissaan viisi vuotta ja se maksaa seitsemän Kanadan dollaria (noin 5 euroa). USA:n ja Australian maahantulolupien kaltainen järjestelmä pitäisi olla käytössä huhtikuussa 2015. Internetissä tapahtuvan hakuprosessin luvataan olevan helppo ja nopea – anomuksen hyväksyminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

Jouluiset maut Kotona ja ravintolassa ruokapöytään kuuluu kala ja sitä osataan laittaa monella tapaa. Juomissa olut on ykkönen, mutta herkkujuoma on portviini. Jossain ravintolassa kaupataan portugalilaisia pakastevihanneksia, mutta ne eivät ole mitään verrattuna Mosambikin auringon alla kasvaneisiin tomaatteihin, paprikoihin ja sipuleihin. Myös paikalliset auringon makeaksi kypsyttämät hedelmät vievät kielen mennessään. Yleisimpiä hedelmiä ovat banaani, mango, papaija ja sitrushedelmät. Mausteiden ja yrttien käyttäjinä mosambikilaiset ovat taitavia ja monet omavaraisia palstansa ansiosta. Näitä ovat basilika ja chili sekä meidän joulumausteiksi mieltämät neilikka, kaneli, korianteri ja inkivääri. Vasta Mosambikissa ymmärtää, miten herkulliselta tuore cashewpähkinä maistuu. Sitä kannattaa ostaa katukauppiailta tuliaisiksi iso nyssäkkä.

Ankeiden aikojen ilmiöitä NYKYIHMISEN elämä ei ole helppoa. Uutisotsikot ovat enimmäkseen synkkiä. On Ukrainaa, Talvivaaraa, yt-neuvotteluita, konkursseja, ebolaa, sotia ja sortoa. Elämme ankeita aikoja eikä valopilkkuja juurikaan ole tarjolla. Ei tässäkään pakinassa.

STAR CLUBIIN voivat liittyä

Tunisia on ottanut käyttöön uuden lähtöveron.

Reppureissua ja luksusta Mosambikissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Praia de Inhambane on sukeltajien suosima paikka, jossa saattaa nähdä valaitakin. Muita kuuluisia rantapaikkoja ovat mm. Marracuene, Ponta de Ouro, Bilene, Chidenguele, Chonguene, Zonguene, Inhassouro, Bazzaruto, Vilanculos, Wamizi ja pohjoisen maakunnassa Pembassa sijaitseva Wimbi. Afrikan eläimiä omassa ympäristössään voi nähdä luonnonpuistoissa, joita ovat mm. Parque de Limpopo ja Parque de Corongosa reserva de Niassa, elefanttien reservaatti. Mosambikissa kannattaa tehdä retkiä saaristoon. Ilha de Ibo on melko mystinen paratiisisaari pohjoisessa Cabo Delgadon provinssissa. Sieltä löytyy myös Quirimbas saaret, joissa retkeily on kallista mutta luksusta. Toinen kohde on Bazaruton saaret. Ellei kukkaro kestä retkipaketteja pääsee halvemmalla, jos lähtee bussilla Inhambaneen, Vilankulokseen ja sitten sieltä vaikka kalastajaveneellä saarille. Hotellista saa tietoa ryhmistä ja kuljetuksista. Edullisesti voi matkailla cha-

Finnlinesilla on nyt oma kanta-asiakasohjelma, Star Club.

Turistivero Tunisiaan

Ylös nuoruuden innolla Mosambikissa suomalaisuus on valttia. Pitkäaikainen kehitysyhteistyömme on tuonut meille kansalaisten parissa myönteistä mainetta. Mosambik itsenäistyi vuonna 1975, mutta maa ajautui pian pitkään ja veriseen sisällissotaan, joka päättyi vuonna 1992. Jälleenrakentaminen pääsi kunnolla käyntiin vasta rauhansopimuksen solmimisen jälkeen. Sen jälkeen maata ovat koetelleet tuhoisat tulvat, nopea poliittinen ja kulttuurinen murros, ruokapula sekä paha aids-epidemia. Mutta väestö on nuorta ja innokasta. Heillä on intohimoinen halu saada maa jaloilleen. Odotukset on laskettu pitkälti turismin kasvuun.

Finnlinesille oma klubi

Europcarin auto pisteillä ja rahalla Finnair Plus ja Europcar autovuokraamo tarjoavat Finnair Plus jäsenille mahdollisuuden maksaa autonvuokraus pisteiden ja rahan yhdistelmällä. KÄYTETTÄVÄ minimipistemäärä on 1000, joten matkustaja pystyy joustavasti hyödyntämään esim. vanhenemassa olevat pisteet työmatkustukseen tai hyödyntämään vapaa-ajankäytössä kertyneet pisteet henkilökohtaiseen autotarpeeseen niin Suomessa kuin maailmalla. ”Pisteiden käyttäminen on nyt todella joustavaa ja on hyvä muistaa, että henkilöautojen lisäksi Europcarilla on myös laaja pakettiautovalikoima”, kertoo Europcarin myyntijohtaja Timo Keskinen. Suomessa Europcarilla on toimipisteet 34 kaupungissa.

Espanjalainen hotellivarausyhtiö Transhotel on hakeutunut velkasaneeraukseen. Suomeenkin levittäytynyt yhtiö on yksi harvoista hotellivarausyhtiöistä, joka on vielä keskittynyt palvelemaan matkatoimistoja. Tämä strategia ei ole ilmeisestikään toiminut, sillä yhtiö on onnistunut kehittämään peräti 50 miljoonan euron velkataakan. Suurin velkojaryhmä ovat hotellit. Transhotel on yrittänyt hakea ratkaisua yhdessä espanjalaisen hotelliketjun Hotusan kanssa, mutta neuvottelut kariutuivat. Lehtitietojen mukaan kariutuivat nimenomaan velkojen takia. Nyt haetaan velkasaneerauksen suojissa muuta ratkaisua. Aikaa on enää pari kuukautta. Yksi ratkaisu on ilmeisesti ainakin henkilökunnan ronski vähentäminen. Espanjalaisten lehtitietojen mukaan yhtiön 600 työntekijästä 70-80 % saa lähteä Transhotelin toimitusjohtajaksi hallituksen puheenjohtajan paikalta palannut omistajaperheen vesa Julio de la Cruz yrittää pelastaa mikä pelastettavissa on. Ei ole helppoa. Matkatoimistoja ohittamalla suomalaiset Omenahotellit taas pyrkivät menestykseen. Sekään strategia ei tuntunut toimivan, vaan velkasaneeraukseen Omppukin joutui. Jo elokuussa. Omenahotellien tapauksessa velkojina ovat ilmeisesti lähinnä hotellikiinteistöjen omistajia. Henkilökuntaa ei juurikaan ole pois potkittavaksi, sillä ketju perustuu pitkälti automatisoituun toimintamalliin. Omenahotellien perustaja ja omistaja, pizzakeisariksikin kutsuttu kauppaneuvos Rabbe Grönblom on hälyttänyt apuun oman vävynsä, joka ryhtyi yhtiön toimitusjohtajaksi velkasaneerausmenettelyn alkaessa. Mitä yhteistä sitten Julio de la Cruzilla ja Rabbe Grönblomilla on velkasaneerauksen lisäksi? Ainakin ylellinen elämäntyyli, joka sointuu huonosti yhteen vaikeuksissa kamppailevan oman yhtiön kanssa. Se ei velkojia välttämättä naurata eikä neuvotteluja helpota. Venäläinen matkanjärjestäjä Labirint hakeutui puolestaan konkurssiin elokuussa. Konkurssipesän hoitaja on velkojen maksuun pyrkinyt kotiuttamaan Labirintin hotelleille ja liikenneyhtiöille maksamia ennakkomaksuja, eli depositeja, vuoden vaihteen juhlakauden matkoista. Observerin Hyvä Ystävä kertoi että depositeja on tullut huonosti takaisin suomalaisyhtiöiltä siitä huolimatta, että peruutus konkurssin takia tuli jo viisi kuukautta ennen matkan ajankohtaa. Sitä on kuulemma hämmästelty itärajan takana. Venäläisillä on muuten tunnetusti pitkä muisti, hyvässä ja pahassa. Finavian hallituksen puheenjohtajana toiminut kauppaneuvos Soili Suonoja ei viihtynyt median valokeilassa, vaan päätti erota. Samaan syssyyn hän erosi kolmen muun valtionyhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Iltalehti onnistui esittämään Suonojan suhmuroijana ja nepotistisena vallankäyttäjänä. Se oli lehdeltä taitavasti masinoitu tempaus, jonka jälkeen kauppaneuvokselle ei jäänyt vaihtoehtoja. Lehdistö on totisesti neljäs valtiomahti silloin kun sille päälle sattuu. Silloin asiat ovat niin kuin ne saadaan näyttämään. Tai sitten ne näyttävät siltä kuin ovat. Finnairissa sentään lentäjät uskovat parempaan huomiseen. Finnairin hallitus on hyväksynyt kannustinohjelman Finnair-konsernin lentäjille. Ohjelma on osa Finnairin ja Suomen Liikennelentäjäliiton (SLL) solmimaa sopimusta, jossa sovittiin 17 miljoonan euron vuosittaisista, pysyvistä säästöistä lentäjien kuluissa. Jos Finnairin osakkeen hinta vuonna 2018 nousee yli neljään euroon voivat yhtiön 700 lentäjää saada 12 miljoonaan euroon nousevan rahapalkkion, eli noin 17.000 euroa lentäjää kohden. Palkkio kaksinkertaistuu jos osakekurssi on yli kahdeksan euron. Kannustinohjelman julkistushetkellä Finnairin osakekurssi oli 2,39 euroa. Finnairin pörssikurssin kehitys ei taida enää kiinnostaa Aurinkomatkojen entistä toimitusjohtajaa Tuomo Meretniemeä. Hän lähtee perheineen kuuden vuoden maailmanympäripurjehdukselle. Matka alkaa kesäkuussa 2016 ja mukaan lähtee koko viisihenkinen perhe. Positiivisuutta henkivä projekti on taitavasti julkistettu ja esitelty omalla verkkosivustolla. Se saanee hyvää julkista huomiota ja ehkä rahallistakin tukea. Moni puhuu siitä, että vaativan työsuhteen jälkeen on hyvä pitää breikkiä. Tuomolla se on tavanomaista pitempi. Lopuksi vielä toinenkin hyvä uutinen. Observer kertoi viime vuonna Malesian Tukholman matkailutoimiston johtajasta, joka joutui vankilaan piestyään lapsiaan. Nyt Azizul Raheem Awalludin ja hänen vaimonsa ovat päässeet kotiin kärsittyään ensikertalaisina noin kolmanneksen vankilatuomioistaan. Nyt herra Awalludin on siirretty Tourism Malaysian henkilöstöosastolle odottamaan seuraavaa ulkomaan komennusta. Lehtitietojen mukaan hän on luvannut tutustua paremmin seuraavan asemaamaan lainsäädäntöön. Viisas veto. Tourism Malaysia on myös viisaasti päättänyt lähettää Tukholman toimiston johtajaksi seuraavaksi naimattoman ja lapsettoman naisen. Riskejä ei kannata ottaa niinkin vaarallisessa maassa kuin Ruotsissa. Miss Noriah Binti Jaafar aloitti toimessaan lokakuun lopussa. Onnea ja menestystä toivottaa Nimimerkki Observer on matkailualan taustavaikuttaja, joka kriittisesti kommentoi alamme ilmiöitä. Observerin kannanottojen ei tarvitse noudattaa lehden yleistä linjaa.

7


SMT:n Future Watch paneutui asiakaskokemuksiin

Kotimaan kohteet hyvin esillä Matkamessuilla

SMT:n syksyn FutureWatch –seminaarissa etsittiin uusia näkökulmia asiakaskokemuksen rakentamiseen ja asiakastiedon hyödyntämiseen.

Yli 80 ulkomaan lisäksi myös kotimaan matkakohteet ovat tärkeä osa Matkamessuja. Suomi esittäytyy tapahtumassa kattavasti, ja mukana on alueellisia matkailuorganisaatioita ympäri maata.

SVEITSIN ALPEILLA ON VETOVOIMAA. Sveitsin alppikohteet

SMT Future Watchin puhujakaarti pohti asiakaskokemuksen merkitystä. Vasemmalta tilaisuuden moderaattorina toiminut Aki Linnanahde, Kari Korkiakoski Futurelab Finland, Kirsi Paakkari SMT, Johan Mägi SAS, Petteri Hakala Fonecta Enterprise Solutions ja Mikael Castrén SMT.

Esa Aalto ASIAKASKOKEMUS on nouse-

massa uuden vuosikymmenen tärkeimmäksi kilpailuedun rakentamisen välineeksi. Näin väitti tilaisuuden keynote speaker Futurelab Finlandin Kari Korkiakoski, joka itse on asiakaskokemuksen johtamisen asiantuntija. ”Menestyäkseen muuttuvassa ympäristössä yritysten on muututtava palveluiden tuottajista onnistuneiden asiakaskokemuksien rakentajiksi,” säesti myös SMT:n toimitusjohtaja Kirsi Paakkari. Omassa puheenvuorossaan SAS:n matkustamotuotteista ja -palveluista vastaava johtaja Johan Mägi kertoi, miten SAS on omassa toiminnassaan hyödyntänyt asiakaskokemusta läpi koko matkustusketjun ja kehittänyt tuotetarjontaansa pääkohderyhmälleen eli säännöllisesti matkustaville pohjoismaalaisille asiakkaille. ”Viime

vuosituhannen puolella SAS halusi olla Businessman’s airline – nyt haluamme olla Travel class’ airline. Visiomme on tehdä kanta-asiakkaidemme elämästä helpompaa”. SMT:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikael Castrén pohti miten kilpailijoista erotutaan? On tunnistettava ja ymmärrettävä asiakkaan arvoja ja tarpeita ja fokusoiduttava niihin. Perinteinen B2B-ajattelu on muuttumassa yhä enemmän H2H:ksi, eli ”Human to Human”-ajatteluksi. Myös oman henkilöstön kehittäminen on tärkeää. Asiakastiedon hyödyntämisestä yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä puhui Fonecta Enterprise Solutionsin Vice President Petteri Hakala. Asiakasdatan muuttaminen tulokseksi on haastavaa. Tutkimuksen mukaan 87 prosenttia yrityksistä ei esimerkiksi osaa hyödyntää asiakastietoja markkinoinnissaan.

Jungfrau Region ja Haslital pistäytyivät Suomessa Skandinavian roadshow’llaan. Kiinnostus Sveitsiä kohtaan on nousussa, sekä kesäiset että talviset alpit kiinnostavat. Aktiivimatkailu on yhä suositumpaa ja myös maisemamatkailu upeissa puitteissa houkuttelee. Helsingissä tavattiin niin nykyisiä kuin tulevia yhteistyökumppaneita. Kuvassa vasemmalta kohteiden Skandinavian Market Manager Romy Thommen, Skandinavian markkinoinnista Ferretti Tourism Marketingilla vastaava Anu Anttila ja Schilthorn Cablewayn myyntipäällikkö Nicole Abegglen.

ESPANJALAISTA TAPASTELUA. Espanjan suurlähettilään residenssis-

sä maisteltiin viime kuussa suussa sulavia tapaksia. Tapas-kulttuurin syntymäseutuna pidetään eteläisen Espanjan Andalusiaa. Sieltä se on levinnyt koko Espanjaan, joskin Pohjois-Espanjassa, varsinkin Baskimaalla, pincho-leivät ovat tyypillisempiä ennen illallista nautittavia suupaloja. Espanjan lähettilään kotona saatiin maistella tyypillisiä tapaksia; lihapyöryköitä, katkarapuja, marinoitua paprikaa, sipulirenkaita jne. Herkkupöydän antimista olivat nauttimassa mm. vasemmalta Finnairin Heidi Pajari, SMALin Heli Mäki-Fränti, Suomen Messujen Marco Simonen, Espanjan suurlähettiläs María Jesús Figa López-Palop, Espanjan turistitoimiston Carmen Barroso, Aurinkomatkojen Timo Kousa ja Mercedes Cantalapiedra Valladolidin kaupungista.

myös kansainvälistä yleisöä”, ROVANIEMI tavoittelee messuilTauriainen toteaa. ta sekä matkailualan ammattilaisia että kotimaasta kiinnostuneita matkailijoita. RovanieSibeliusta juhlitaan men osastolla on esittelyssä 30 messuilla paikallista yritystä, joiden joukossa ovat muun muassa huhKulttuurimatkustuksesta kiintikuussa 2015 avautuva Arctic nostuneille ohjelmaa MatkamesLight Hotelli sekä korkealaatuisuille tuo ensi vuonna vietettävä sia räätälöityjä matkoja tarjoava Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhLapland Luxury. lavuosi. Hämeenlinna, Loviisa, ”RovanieHelsinki, men osasto Järvenpää messuilla tuja Tuusulee olemaan lanjärvi ranäyttävä ja kentavat yhlämminhenteistyössä kinen kokomessuille naisuus, josjuhlavuoteen sa joulutunkeskittyvän nelma on yhteisosaskäsin kosketon, jossa esiteltavissa – tellään paitsi aivan kuten Suomen kohteita esittelyssä Matkamessuilla kaupunkien paikan päälmatkailulä Rovaniemellä ympäri vuoden”, kohteita myös juhlavuoden tasanoo Rovaniemen Matkailun pahtumia. markkinointikoordinaattori SalMaailmalla kenties tunnela Tauriainen. tuimman suomalaisen säveltäjän juhlavuoden kunniaksi on nimetty myös MatkamessuBloggaajat viestinviejinä jen suuri ohjelmalava. Sibelius150-lavan ohjelma julkistetaan Kotimaan markkinointitoimenjoulukuussa 2014. piteistä Matkamessut on Rovaniemelle vuoden suurin ponnistus. Samaan aikaan Caravan ”Tapahtuma on meille hyvin merkittävä, sillä siellä taMatkamessujen kanssa savoitamme laajasti kansainvälimanaikaisesti Messukeskuksiä yhteistyökumppaneitamme. sessa järjestetään myös matOlemme myös partnerina Norkailuajoneuvojen tapahtuma dic Bloggers’ Experience -ohCaravan-messut, joka esittelee jelmassa, eli olemme yksi kolvuoden 2015 uudet matkailuajomesta pretour-kohteista Lapisneuvomallit ja tuo Outlet-halliin sa. Bloggaajien avulla tavoitammyyntiin käyttämättömiä matme messujen yhteydessä laajasti kailuajoneuvoja.

TO ALL LOOKING FOR A MAXIMUM OF FREEDOM AND FLEXIBILITY AT SEA With Freestyle Cruising® we have re-invented cruising and offer our guests a maximum of freedom and flexibility at sea. On board our 13 modern ships, explicitly built for Freestyle Cruising, guests choose from a seemingly endless variety of dining options with no fixed dining times or pre-assigned seating, world-class entertainment, luxurious spas and more. Being free to do what they want, when they want – that‘s what we mean when we say Cruise Like a Norwegian®. Find out more on www.ncl.eu.

WHAT WE OFFER FOR TRAVEL AGENTS • Competitive commissions • Incentive for shore excursion bookings for cruises in Europe • Travel agent section on www.ncl.eu with comprehensive information, an online training platform, marketing material and more • Easy online booking process • Possibility for ship visits EUROPE’S LEADING CRUISE LINE

2008 – 2014

www.worldtravelawards.com

CARIBBEAN’S LEADING CRUISE LINE

2013 – 2014

www.worldtravelawards.com

NCL (Bahamas) Ltd., Wiesbaden Office | Continental Europe Branch | Kreuzberger Ring 68 | 65205 Wiesbaden | Germany ©2014 NCL Corporation LTD Ship’s Registry: Bahamas and United States of America. 5713.11.14

8

You don‘t have your agency registered with Norwegian yet? Make sure to get in touch with our Business Development Manager Andreas Söderqvist by calling +46 733 711 722 or writing to asoderqvist@ncl.com today and let your clients experience what it means to Cruise Like a Norwegian.

8 • 2014 NOVEMBER


STS Alppimatkoilla 10-vuotisjuhlatalvi

LYHYESTI MATKUSTAJAMÄÄRÄT KASVUSSA. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä kasvoi tammi−syyskuussa 4,2 % ja matkustajia oli 12,1 miljoonaa. Kansainvälinen vaihtomatkustus kasvoi 4,5 % vertailujaksoon nähden. Aasian merkittävistä kohteista matkustus on kasvanut Etelä-Koreaan (matkustajamäärä +15,1 %) Japaniin (+12,8 %) sekä Kiinaan (+10,0 %). Euroopan merkittävistä kohteista vahvimmin kasvoivat Tsekki (17,8 %) ja Italia (12,7 %). GOALLE NAISTAKSEJA. Intian Goalla voi saada nyt naisautoilijan taksikuskikseen. Palvelu on tarkoitettu erityisesti naismatkustajille, jotka haluavat mieluummin siistin ja koulutetun naisen kuskikseen. Naiskuskeille on opetettu mm. itsepuolustusta ja ensiaputaitoja. Takseissa on mittarit ja paniikkinappula, mikäli jotakin epäilyttävää tapahtuu. ETELÄ-AFRIKKA VAATII SYNTYMÄTODISTUSTA. Etelä-Afrikan viranomaisten määräys alle 18-vuotiaiden matkustajien syntymätodistuksesta on siirtynyt ensi toukokuulle. Määräyksen piti tulla voimaan lokakuussa, mutta se on siirretty toukokuulle. Määräyksen mukaan alle 18-vuotiailta Etelä-Afrikkaan matkustavilta lapsilta vaaditaan täydellinen syntymätodistus, josta ilmenee lapsen vanhemman tiedot. Tätä vaaditaan, vaikka lapsi matkustaisi molempien vanhempiensa kanssa. Mikäli matkalla on mukana vain toinen vanhemmista, tarvitaan lisäksi toisen vanhemman kirjallinen suostumus. Vielä lisää papereita tarvitaan, jos lapsi matkustaa yksin tai muun henkilön kuin huoltajansa kanssa. Etelä-Afrikan hyvänä tarkoituksena on puuttua lisääntyneeseen kansainväliseen lapsikauppaan, mutta uusien sääntöjen arvellaan pikemminkin haittaavan maan matkailua. MONGOLIA ITB:N PARTNERMAA. Maaliskuussa järjestettävän ITB:n partnermaa on Mongolia. Viime vuonna maassa vieraili 800 000 turistia ja määrän toivotaan kasvava. Euroopasta on suoria lentoja maan pääkaupunkiin, Ulan Batoriin, mm. Berliinistä, Frankfurtista, Pariisista, Moskovasta ja Istanbulista.

TAILOR MADE TRAVEL EVENT. Markku Oravainen, Marina Krause ja

Sven Hansen Sumamasta olivat tyytyväisiä ensimmäiseen Tailor Made Travel Eventiin. Kutsumessut järjestettiin lokakuun lopulla Helsingin Palacen yläkerrassa. Kaksipäiväisillä messuilla riitti kävijöitä tungokseen asti ja myös näytteilleasettajat olivat aktiivisiin kävijöihin tyytyväisiä.

Dracula vaanii uhrejaan nyt Pohjois-Irlannissa

STS Alppimatkojen ensimmäinen charterlento Suomesta Itävallan Alpeille lennettiin 5. tammikuuta 2005, tammikuussa tulee siis täyteen pyöreät kymmenen vuotta. STS ALPPIMATKAT on kasvat-

tanut markkinaosuuttaan Suomesta Alpeille tehtävistä matkoista tasaisen varmasti kymmenen vuoden aikana. ”Ensimmäisenä kautena veimme Alpeille 1350 laskettelijaa, tänä talvena määrä nousee 8 500 henkilöön”, sanoo STS Alppimatkojen Suomen maajohtaja Harri Kaijanto. ”Meillä on tulevalla kaudella viikoittain kaksi lentoa Salzburgiin, kaksi lentoa Innsbruckiin ja yksi lento Torinoon sekä paikkoja reittilennolla Geneveen. Markkinaosuutemme on lähes 80 prosenttia kaikista Alpeille järjestettävistä hiihtomatkoista Suomessa”, jatkaa Kaijanto.

19 kohdetta STS Alppimatkojen uutuudet tulevalle talvelle ovat viikoittainen tilauslento Torinoon ja kohteet Sauze, Alta Badia, Zauchensee ja Serfaus. Yhteensä STS Alppimatkojen ohjelmassa on 19 hiihtokohdetta Alpeilla. Näistä yhtiön ’omin’ kohde ja monen suosikki Itävallassa Salzburgin lennon päässä on Bad Gastein, jossa yhtiö myös omistaa useita hotelleja. STS Alppimatkat järjestää matkoja Bad Gasteiniin myös kesäaikaan vaeltajille ja kesäalpeista kiinnostuneille reippailuhenkisille.

Musikaalielämyksiä Siljan laivoilla

2014-08-29 15:11

Lontoon West End-musikaalit Fame ja Saturday Night Fever tulevat keväällä Siljan laivoille. FAME ESITETÄÄN Silja Serenadella ja Saturday Night Fever Silja Symphonylla 1.4.-31.5. Esityksiä on kahdesti illassa, klo 17.30 ja 20.00. Esitys sisältyy matkan hintaan, mutta vaatii etukäteen tehdyn paikkavarauksen. Musikaalien esityskieli on englanti. ”Meille toteutettiin musikaaleista mittatilaustyönä 90-minuuttiset versiot, jotka soveltuvat Silja Linen laivojen Atlantis Palacessa esitettäviksi, kertoo Tallink Siljan Head of Entertainment Kati Heiniö.

kuva: Universal Pictures

Game of Thrones -hittisarjan jälkeen seuraava Irlannissa kuvattu menestyselokuva on kauhuleffa Dracula Untold.

THAI XXX - Annons Windowseat_136 x 185_2.indd 1

PIENET JOULUT TÄHÄN VÄLIIN. Lähde suomalaisella laivalla Tallinnaan. Nauti viihteestä, syö maukas joulubuffet ja tee edulliset joulupöytä- sekä joululahjaostokset. Kaikki tämä kuuden tunnin miniristeilyllä tai päivämatkalla Tallinnassa. Tammikuussa piipahdamme telakalla ja tulemme uusin ilmein takaisin. Saamme lisää ravintolatilaa, shoppailumahdollisuudet paranevat täysin uudistetussa marketissa ja rakennamme uuden nykyaikaisen täyden palvelun kokouskeskuksen. Tervetuloa.

Draculan seikkailut kuvattiin nyt Irlannin maisemissa

KUVAUSPAIKAT Irlannissa on

muokattu elokuvassa nokkelien kuvakulmien ja tietokoneanimaation avulla henkeäsalpaaviksi Transilvanian maisemiksi. Unescon maailmanperintökohde Giant’s Causeway esittää aavemaista transilvanialaisvuorta ja Mount Stewartin kartanopuutarhasta on loihdittu Draculan linnan pihamaa. Taistelukohtausten areenoina toimivat Divis- ja Black Mountain -ylänköalueiden tasangot.

Linkki Dubliniin Dracula Untold -elokuvan ohjaaja Gary Shore on itse kotoisin Dublinista, samoin kuin Draculan luonut kirjailija Bram Stoker, joka kirjoitti kuuluisan kirjansa vuonna 1897. Stoker valmistautui Draculan kirjoittamiseen tutkimalla Irlannin

8 • 2014 MARRASKUU

kansanperinteitä ja mytologiaa, erityisesti halloweenia. Kreivi Draculasta on tullut ajan myötä elokuvahistorian kuvatuin fiktiivinen henkilöhahmo.

Halloween on alun perin irlantilainen juhla Vastikään vietetty Halloween on tiettävästi Irlannin vanhin pakanajuhla. Kelttiläiseksi uudeksi vuodeksikin kutsuttu merkkipäivä oli alun perin kesän päättymisen juhla, josta alkoi pitkien talviöiden kausi. Tämä siirtymäaika liitettiin myös vainajiin ja tuonpuoleiseen. Kokkoja polttamalla toivotettiin hyväntahtoiset vainajahenget tervetulleeksi, ja naamioilla ja asuilla pelotettiin pahat henget matkoihinsa. Halloweenin tunnetuin symboli eli jack-o-lantern -lyhty kaiverrettiin muinaisessa Irlannissa kurpitsan sijaan nauriista.

MAAILMANKONGRESSI MEKSIKOSSA. SKÅLin maailman-

kongressi järjestettiin Mexico Cityssä viime kuun lopulla. Suomesta oli mukana viisi delegaattia. Suomen SKÅLin presidentti Kari Halonen kävi noutamassa Viking Linen saaman palkinnon. Viking Line voitti kuljetuskategoriassa Diversey-vakuutusyhtiön sponsoroiman kilpailun. Helsingin Skål oli tehnyt Viking Linen puolesta hakemuksen Viking Grace –aluksen kestävän kehityksen ohjelmasta. Aikaisemmin palkinnon Suomesta ovat voittaneet Haikon kartano ja Silja Line. Kuvassa Halosen vieressä Skålin silloinen presidentti, ranskalainen Karina Coulanges.

eckeroline.fi N I M E S TÄ Ä N H U O L I M AT TA S U O M A L A I N E N

9


Kolmikantayhteistyöllä isotkin muutokset mahdollisia

Tieto pyrkii keskittämisen kautta parempiin tuloksiin Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys, jonka palveluksessa työskentelee yli 14 tuhatta henkeä noin 20 eri maassa. Vuoden alussa yritys kilpailutti liikematkustuspalvelunsa ja siirtyi käyttämään yhtä tuottajaa 17 merkittävässä toimintamaassaan. Uudeksi matkatoimistopartneriksi Tieto valitsi HRG:n ja online-järjestelmätoimittajaksi Amadeuksen. Esa Aalto MUUTOS OLI ISO , sillä Tieto

oli aiemmin käyttänyt montaa eri matkatoimistoa eri maissa. ”Noin puolet henkilökunnastamme tekee työmatkoja ja viime vuonna matkustusbudjettimme oli maailmanlaajuisesti noin 43 miljoonaa euroa. Projektin valtavuudesta huolimatta saimme tehtyä sen ennätysajassa. Päätös tehtiin tammi-helmikuussa, projektia työstettiin koko kevät ja kesäkuussa koko talo siirtyi uuteen systeemiin”, kertoo Tieto Oyj:n Travel Category Manager Pia Kari. HRG:n Global Business Manager Heli Tikan mukaan projektin onnistumiseen vaikutti ennen kaikkea yhteinen päämäärä ja ymmärrys siitä mitä halutaan. ”Töitä tehtiin kovasti Puolin ja toisin löydettiin oikeat ihmiset projektia vetämään. Meillä HRG:ssä saatiin kokenut hyvä projektin johto ja myös asiakkaan puolelta asiasta vastasi täysipäiväinen projektipäällikkö. Pystyimme käyttämään hyväksi myös oman alan asiantuntijoita ja erikoisresursseja. Kaikki sujui mahtavasti ja aikataulun mukaan. Tämä auttaa meitä myös tulevaisuudessa ja uskomme saumattomaan yhteistyöhön jatkossakin”. Pian mukaan matkatoimisto on omalta osaltaan tiivis osa Tiedon travel management -organisaatiota. ”HRG on solahtanut hyvin mukaan tähän kuvioon. Heli tunsi jo talomme entuudestaan hyvin, mikä luonnollisesti auttoi huomattavasti”.

Valtaosa varauksista jo online Paitsi ”yhden katon alle” siirtyminen, kilpailutuksessa tärkeä tekijä oli myös matkatoimiston tarjoama online-työkalu ja sen räätälöiminen yrityksen tarpeita vastaavaksi. ”Suurin osa varauksista tehdään itse matkustajien toimesta, joten on tärkeää että järjestelmä toimii. Onlinen käyttö Suomessa on jo noin 80 prosenttia varauksista. Muun muassa Ruotsissa se oli ennen muutosta paljon alhaisempi, mutta nousi nopeasti lähes Suomen tasolle. Hyvä toiminnallisuus on ”single sign-on”, eli henkilön kirjautuessa Tiedon verkkoon hän kirjautuu samalla myös itsevarausjärjestelmään, eikä näin tarvita erillisiä käyttäjätunnuksia. Matkustajien profiilitiedot järjestelmään pystytään siirtämään suoraan Tiedon omista järjestelmistä. Lentojen lisäksi myös hotellivaraukset on pyritty saamaan onlineen ja niiden varausmäärät ovatkin kääntyneet selvään nousuun. ”Halusimme keskittää ja ohjata sopimushotellien käyttöön. Niitä on nyt noin 100 paikkakunnalla ympäri maailman. Työkalun täytyy kertoa mitä varataan, missä tahansa maailmassa liikutaankin. Meillä on sekä yksittäisiä hand picked-hotelleja että hotelliketjuja, joiden kanssa on solmittu ketjusopimuksia”, Pia Kari kertoo.

Online-työkalu Amadeukselta Kilpailutusvaiheessa tutkittiin useita online-työkaluvaihtoehtoja. Amadeus e-Travel Management nousi ykköseksi, osittain siksi, että se oli jo tuttu entuu-

10

Tiedolla tehtiin isoja matkahallinnon muutoksia hyvin tuloksin. Vasemmalta Miia Antila Amadeus Finland, Pia Kari Tieto Oyj ja Heli Tikka HRG Nordic.

destaan ja osittain räätälöintimahdollisuus ja toiminnallisuudet, muun muassa lentojen single view-näyttö, joka tuo näkyviin myös one way-hintoja ja mahdollistaa eri hintaluokkien ja yhtiöiden kombinoinnin meno- ja paluumatkalle. ”Amadeuksen monipuolinen tuotevalikoima oli myös kilpailuvaltti. Tärkeänä tekijänä olivat junavaraukset, joita Suomessa voi tehdä VR:lle ja Ruotsissa SJ:lle. Myös Cabforcen taksivaraukset ovat hyvä lisä ja yhdelle varaukselle on mahdollista koota koko matkaketju kotiovelta kotiovelle”, Heli sanoo.

toteaa. ”Pientä hienosäätöä aina tarvitaan, mutta millekään isoille korjauksille ei ole tarvetta. Keräämme koko ajan uusia ideoita miten matkustusta pitäisi kehittää ja matkustajien kommentteja varaamisen helppoudesta”. Amadeus pitää tärkeänä jatkuvaa dialogia ja kolmikantayhteistyötä matkatoimistojen ja yritysten kanssa. ”Haluamme olla nykyistä lähempänä yritysasiakkaitamme ja kuulla loppukäyttäjien kommentteja. Yksi asia, johon on kiinnitetty entistä vahvemmin huomiota on kuluttaja- ja bisnes-

työkalujen erilaisuus. Matkustajat ovat tottuneet käyttämään nettiä myös omien vapaa-ajan matkojen varaamisessa. Liikematkojen onlinelta halutaan myös samankaltaisia ominaisuuksia kuin kuluttajasivuilta”, Amadeus Finlandin myyntijohtaja Miia Antila kertoo tulevista haasteista. ”Amadeuksen tärkeä tehtävä on myös kouluttaa ja pitää ajan tasalla tuotteitamme jakelevat ammattilaiset. Uudistuksia on tehty muun muassa hotellitarjontaan, joka on muuttunut radikaalisti viime aikoina. Useampia pienempiä yksittäisiä hotelleja ja ulkopuolisia aggregaattoreita on tullut mukaan Amadeuksen tarjontaan. Uutta on lisäksi matkustajien palautekanava hotelleista, ”trusted reviews”, josta voi noukkia joko puhtaasti oman yrityksen matkustajien kommentit tai ottaa laajemman otoksen”. Tarjolla on myös uusia maksatusvaihtoehtoja, muun muassa virtuaaliluottokortti matkustajille, joilla ei ole yrityksen luottokorttia. ”Pyrimme räätälöimään tuotteemme aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Parhaat tulokset saadaan silloin, kun yritys tietää ja pystyy määrittelemään mitä haluaa”, Miia Antila päättää.

Optimoinnin kautta tuloksiin ”Pyrkimys yhden varauskanavan ”one stop shopista” on tärkeä, jotta matkustajan tarvitsisi kuluttaa mahdollisimman vähän aikaa matkan varaamiseen”, Pia sanoo. ”Myös muutosten teko on helpompaa, kun kaikki varaukset löytyvät samasta paikasta Riskienhallinnan näkökulmasta varausten keskittäminen on myös tärkeää”. ”Nykyään puhutaan paljon työntekijäkokemuksesta ja varausten hajauttamisesta, niin sanotusta open booking policystä. Sitä perustellaan muun muassa sillä, että työntekijät ovat tyytyväisempiä, kun voivat itse vaikuttaa asioihinsa. Mielestäni tyytyväisyyttä voi ja pitää mitata myös sillä, kuinka paljon matkan varaaminen vie aikaa – kuinka helposti ja nopeasti asiat saa hoidettua. Yhdessä varauskanavassa matkustussäännön noudattaminen tulee lisäksi kuin kaupan päällisiksi, kun alusta asti ohjataan matkustajat oikeille lähteille”, Pia Kari jatkaa.

Miten tästä eteenpäin? ”Isot linjat on nyt vedetty ja tästä on helppo jatkaa yhteistyötä”, Pia

Shangri-La nykyaikaisti 25 vuotta toimineen neljän tähden Traders-hotelliketjunsa konseptin. Traderseista tulee nyt Jen-hotelleja. Ensimmäinen Jen avasi ovensa syyskuussa Singaporessa. KAIKKIAAN KYMMENEN Tra-

ders-hotellia Aasiassa saa uuden nimen ja konseptin ensi kevääseen mennessä. Singaporen lisäksi ne sijaitsevat Australiassa, Malesiassa, Filippiineillä, Malediiveilla ja Kiinassa. Kokonaan uusien Jen-hotellien avaamista Kaakkois-Aasian solmukohdissa tutkitaan.

Fresh, friendly, fuss-free Hotel Jen –brändiä markkinoidaan itsenäisesti ajattelevalle liike- ja vapaa-ajan matkustajien uudelle sukupolvelle. Hotellia ”pyörittää” kuvitteellinen hotellinpitäjä Jen, joka rakastaa elämää, matkustamista, seikkailua ja uusien paikkojen löytämistä. Stressittömyys, helppous ja epämuodollisuus heijastuu hotellien toimintatavassa ja palveluasenteessa. Matkustajia luvataan auttaa löytämään matkakohteen parhaat palat, paikalliset ravintolat, opaskirjojen ulkopuolelle jäävät nähtävyydet ja erikoiset ostospaikat. Hotellin palvelutiimi lupaa toimia matkustajan omana henkilökohtaisena lifestyle-oppaana. Hotelleissa panostetaan myös uuteen teknologiaan. Kaikkialla hotellissa toimii maksuton langaton verkko ja mobiililaitteet saa helposti ladattua ympäri hotellia sijaitsevissa latauspis-

Hotel Jen Orchardgatewayn katolla sijaitsevalta uima-altaalta voi nauttia Singaporen kaupunkinäkymistä.

teissä. Jenin ravintolat keskittyvät tuoreeseen lähiruokaan ja matkakohteen paikallisiin makuihin.

Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ”Olemme aivan innoissamme uudesta brändistämme. Haluamme tietysti pitää myös vanhan uskollisen kanta-asiakaskuntamme, mutta tunnistamme heidän muuttuneet tarpeensa. Tämän päivän hotellivieraat haluavat enemmän joustavuutta. Työn ja vapaa-ajan raja-aidasta on tullut häilyvä epätyypillisten työskentelyaikojen takia”, Hotel Jen –brändin operatiivinen johtaja Lothar Nessmann toteaa. Ensimmäisenä uusista hotelleista ovensa avasi Hotel Jen Orchardgateway Singaporessa Orchard Roadilla syyskuun puolivälissä.

Rovaniemen SantaParkille elämystuottaja-palkinto Rovaniemen kupeessa sijaitsevassa joulupukin luolassa on täysi tohina päällä. Siellä odotetaan jo niin ulkomaalaisia kuin suomalaisiakin vieraita kokemaan joulun tunnelmaa. Aitojen jouluelämysten tarjoaminen toi SantaPark Oy:lle Elämystuottaja-palkinnon.

PISKUINEN MONACO. Pieni kaupunkivaltio elää iloisen odotuksen aikaa. Ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene saavat loppuvuonna kaksoset. Nyt on siis mainio aika matkustaa Monacoon. Maassa on vain 8 000 kansalaista, jotka viettävät leppoisaa elämää Välimeren rannalla, Ranskan kainalossa. ”Kaupunki ei ole sen kalliimpi kuin Suomikaan, enemminkin päinvastoin”, tuumasi Monacon turistitoimiston Eric Marsan. ”Ja jos välillä haluaa piipahtaa Ranskassa, kävelee vain kadun toiselle puolelle”. Monacon tunnelmia käytiin aistimassa Helsingin Louis Vuitton-kaupassa ennen illallista Klaus K:ssa. Kuvassa vasemmalta edessä Atout Francen Caroline Dal’lin, Monacon turistitoimiston Marion Faivre ja Atout Francen Christine Aby. Takana vasemmalta Monacon turistitoimiston Laurence Aquilina ja Eric Marsan, Monte Carlo SBM:n Karin Nordström ja Monacon turistitoimiston Corinne Kiabski.

Raportointi elintärkeää Pian mielestä myös kunnon raportointi on tärkeää. Ilman sitä olisi varsin heikot mahdollisuudet käydä muun muassa hintaneuvotteluja palveluntarjoajien kanssa. ”Raportointia on kahdenlaista, ennen matkaa ja sen aikana sekä matkan jälkeen tapahtuvaa. Reaaliaikainen tieto on tärkeää, jos jotain sattuu, muun muassa lakkojen tai muiden poikkeustilanteiden aikana. Myös asiakkaan matkustuskokemusta parantaa, kun ihmiset saadaan tarvittaessa kiinni ja heistä huolehditaan sovittujen käytäntöjen mukaan”, HRG:n Heli Tikka sanoo.

Tradersit siirtyivät historiaan Aasiaan uusi Jen-hotelliketju

Etihad Airways perusti oman allianssinsa Etihad Partnersin yhteistyön kohteina aikataulut ja verkostot, kanta-asiakasohjelmat, myynti ja lentäjäkoulutus. ABUDHABILAINEN lentoyhtiö

Etihad Airways, joka on ollut tunnettu taipumuksestaan välttää kaikkea liittoutumista, on nyt perustanut oman liittoumansa, Etihad Airways Partnersin. Alkajaisiksi liittoumaan kuuluu kuusi lentoyhtiötä. Etihad Airwaysin lisäksi muut yhtiöt ovat airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways (Intia) sekä Sveitsissä toimiva Darwin Airline (Etihad Regional). Etihad omistaa jonkin kokoisen siivun em. yhtiöistä. Seuraavaksi liittouman jäseneksi rohjennee arvella Alitaliaa, josta Etihadilla on

49 prosentin omistusintressi.

Muutkin tervetulleita Etihadilla on oma Guest -kanta-asiakasohjelma. Nyt bonusmaileja voi alkaa kerätä kaikilla partneriyhtiöillä. Yhteistyö laajenee myös mm. myyntitoimintaan ja lentäjien koulutukseen. Etihad tiedottaa, että mikä tahansa lentoyhtiö voi hakeutua tähän kumppanuuteen, riippumatta siitä, ovatko jo jonkin allianssin jäseniä. Mm. airberlin on jo oneworldin jäsen.

SANTAPARK Oy vastaanotti USA:ssa vuoden 2014 Elämystuottaja-palkinnon. ”Maailman parhaiten lavastetun elämyksen” Elämystuottaja-palkinto jaettiin vuosittaisessa think About gaalassa USA:ssa. Aikaisemmin palkinto on jaettu vain kerran USA:n ulkopuolelle, ja silloin se meni Tanskaan, Lego-yhtiölle. Palkinto on jaettu vuodesta 1999 alkaen. USA:ssa palkinnon ovat saaneet muun muassa Geeq Squad sekä American Girl Place yritykset.

Lavastettu maailma Palkinto annetaan vuosittain yhtiölle, joka esimerkillisesti käyttää elämysteollisuuden periaatteita ja käytäntöjä lavastaessaan maailmanluokan elämyksiä asiakkailleen. SantaParkin palkinnon perusteena olivat poikkeuksellinen kyky unohtumattomien elämysten visualisoinnissa, suunnittelussa sekä innovoinnissa. ”Vuoden 2009 jälkeen on SantaParkissa ollut lähes tuhat työntekijää, ja loistava tiimimme on tehnyt vuosia lujasti töitä saadakseen SantaParkin elämykset huippuluokkaan. Mahtava tunnustus kaikille meidän yhteistyökumppaneille sekä henkilökunnalle”, sanoo SantaParkin toimitusjohtaja Ilkka Länkinen. SantaPark on saanut tunnustusta myös aiemmin. Forbes Magazine valitsi SantaParkin maailman parhaimmaksi joulumatkailukohteeksi vuonna 2011 ja sille on myönnetty Games & Park Industry:n Golden Pony Award –tunnustus. SantaParkissa ja Joulukassa vierailee vuosittain yli 70 000 henkeä 41 maasta.

SantaParkin toimitusjohtaja Ilkka Länkinen kävi USAssa noutamassa vasta toista kertaa Eurooppaan jaetun Elämystuottaja-palkinnon. Länkisen vasemmalla puolella Joseph Pine ja oikealla Jim Gilmore, jotka ovat perustaneet Ohiossa, USA:ssa sijaitsevan ajatushautomo Strategic Horizons LLP – yhtiön.

Elämyspuisto Kiinaan SantaPark on yhdessä toisen rovaniemeläisen yhtiön, Lappset Groupin, kanssa viemässä joulun elämysosaamista Kiinaan. Yritykset solmiva strategisen yhteistyösopimuksen suuren kiinalaisen monialakonser nin Zhixin Groupin omistuksessa olevan Chengdu Floraland Tourism Investmentin kanssa. Floraland on yksi Kiinan menestyneimpiä teemapuistoja. Sopimuksen tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltainen jouluelämys, johon rovaniemeläiset toimijat tuovat sisältötuotannon osaamisen.

8 • 2014 NOVEMBER


Aktiviteettejä, kosher-ruokaa ja rukoushetkiä World Travel Mart kokosi ammattilaiset Lontooseen Lapland Incoming lennättää Itä-Lontoossa sijaitseva ExCeL keräsi marraskuun alussa yli 80 000 matkailualan ammattilaista saman katon alle, World Travel Marketiin. Luku kasvoi vuoden takaisesta viitisen prosenttia. Leena Aalto, Lontoo

tyy talvisin israelilaisista, kun vuosikausia kestänyt yhteistyö Lapland Incomingin kanssa tuo hotelliin helmi-maaliskuun huippusesonkina jopa 13 000 yöpymistä. Yhteistyö israelilaisen matkatoimiston kanssa alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun Restelin tänä vuonna eläkkeelle jäänyt Deiv Salutskij kuuli rovaniemeläisessä hotellissa heprean kieltä ja meni keskustelemaan miehen kanssa. Israelilainen Simon Biton on siitä lähtien ollut tärkeä yhteistyökumppani.

lökohtaisen tapaamisen merkityksestä. Sähköpostit ja puhelut eivät korvaa henkilökohtaista kohtaamista. Tapaamisissa luodaan pohja tulevalle yhteistyölle ja vahvistetaan jo olemassa olevaa kumppanuutta.

Ja selfiet piti ottaa, totta kai.

Näyttäviä osastoja

Minne matka Tulevaisuusseminaarissa mietittiin tulevaisuuden kohtaamisia. Onko hotellin vastaanotossa silloin vain hymyilevä hologrammivirkailija, joka ohjastaa ho-

Lapland Incoming on tuonut chartereilla israelilaisia Lappiin jo yhdeksän vuotta. Rovaniemi ja Lappi tulevat tutuksi viikon aktiiviloman aikana. RANTASIPI POHJANHOVI täyt-

WTM:SSÄ puhuttiin taas henki-

Vaikka Lontoon WTM on avoinna ainoastaan matkailualan ammattilaisille, suuriin ja näyttäviin messuosastoihin pistetään paljon rahaa. Suuret lentoyhtiöt toivat näytille ja kokeiltaviksi niin bisnes- kuin ensimmäisen luokan tuolitkin. Qatarin, Emiratesin ja Etihadin osastot olivat vieri vieressä ja testaaminen oli helppoa. Myös eri maiden matkailutoimistot olivat suurilla osastoilla mukana ja kaikilla oli tanssiryhmiä, paikallisten käsitöiden tekijöitä tai maskotteja mukana.

israelilaisia Lapin talveen

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kertoo meille mistä Euroopan unionissa nyt puhutaan. Lue nettisivuiltamme Sirpan kolumnit.

Best Westernin Vib–hotellit Best Western Internationalin uusi urban boutique -hotellikonsepti Best Western Vib tarjoaa asiakkaille uudenlaisen hotellikokemuksen kaupungin ydinkeskustassa.

Aktiivilomia Miehen malli Fidžiltä.

tellivieraan omatoimiseen tsekkaukseen. Rajamuodollisuudet hoituvat sormenjäljillä ja - muutaman viikon takaisesta takapakista huolimatta – avaruusmatkailu kasvattaa suosiotaan. Lähitulevaisuuden nousevia trendejä on golfinkin ohittava, pyöräilybuumi. Hostelleista tulee trendikkäitä, boutique-hotelleja jäljitteleviä majoitusmuotoja ja illalliset paikallisten kotona ovat uhkana ravintoloille. Afrikasta tulee suosittu surffauskohde ja Intiassa matkustajat siirtyvät lentojen sijaan raiteille. Ensi vuonna WTM järjestetään 2.–5. marraskuuta. Lisätietoja osoitteesta wtmlondon.com

Israelilaisten viikon matkaan sisältyy paljon aktiviteettejä. ”Viime vuonna 30 hengen ryhmä ajoi moottorikelkoilla Rovaniemeltä Inariin. Ohjelmassa on yleensä myös vierailu Sampo-jäänmurtajalla, poroajeluita, safareita, käyntejä Posiolla ja Ranuan eläinpuistossa”, kertoo Salutskij. ”Myös israelilainen valokuvauskoulu on tuonut Lappiin pari charteria.” Lapland Incoming on järjestänyt matkoista infotilaisuuksia Tel Avivissa mm. Suomen suurlähettilään residenssissä. ”Tänä vuonna ensimmäiset charterit tulevat Rovaniemelle tammikuussa. Nyt on buukattu jo 12 tilauslentoa. Yhdellä koneella tulee noin 160 henkilöä”, Salutskij kertoo. ”Nyt kun

Euroopan unioni ja matkailu

Kunniakirjan luovutusseremoniassa vasemmalta Tiina Biton, Rantasipi Pohjanhovin hotellinjohtaja Päivi Olkkonen, Lapland Incomingin toimitusjohtaja Simon Biton, Restelin toimialajohtaja Jari Laine, Restelin myyntijohtajana yhteistyön käynnistänyt Deiv Salutskij ja Restelin Pohjois-Suomen aluejohtaja Alpo Leinonen.

Finnair lentää reittiä Tel Aviviin, saamme tarjontaa myös indis-matkustajille.”

Toiveet huomioidaan ” S u u n n i t t e l i m m e t u l eva n sesongin buffetpöydän valikoiman sopivuutta ryhmille Lapland Incomingin kanssa. Näin voimme parhaiten ottaa huomioon vieraidemme ruokatoiveet ja kosher-ruokailijoiden erikoisruokavaliot”, kertoo hotelli Pohjanhovin hotellinjohtaja Päivi Olkkonen. ”Sijaintinsa lisäksi Rantasipi Pohjanhovilla on mielen-

kiintoinen tarina, hyvä keittiö sekä joustava ja kokenut henkilökunta. Kokemuksesta on hyötyä, kun puhutaan jopa 160 henkilön suurryhmien majoittamisesta viikoksi ja ylikin. Hotellissa on oma uima-allas ja kokoustiloja esimerkiksi rukoushetkien järjestämiseen. Lisäksi hotellin yhteydestä löytyy myös muita ohjelmapalvelujen tarjoajia”, kertoo yhteistyöstä monia vuosia Suomessa asunut Lapland Incomingin Simon Biton. ”Yhteistyömme on perustunut toistemme arvojen kunnioittamiseen ja luottamukseen”, päättää Deiv Salutskij.

BEST WESTERN Vib (lyhennys

sanasta Vibrant) on teknologiakeskeinen urban boutique-hotellikonsepti, joka tarjoaa parhaiden keskustasijaintien lisäksi älykkäitä digitaalisia ratkaisuja. Vib –hotellin prototyyppi on suunniteltu erityisesti kaupungin ytimeen. Putiikkimainen hotelli on nopea rakentaa sekä kustannustehokas vaihtoehto hotellin omistajille ja rakennuttajille. Vib on moderni ja elämää sykkivä urban boutique -hotellikonsepti, jossa on hyödynnetty uusinta teknologiaa, mobiileja tilaratkaisuja sekä korostettu palvelujen helppokäyttöisyyttä. Hotellin avarassa aulassa on mm. interaktiivinen mediaseinä, joka informoi ja opastaa hotellivieraita

Enjoy Eurolot

Poland – feel invited Helsinki

Gdańsk from

109 € round trip

8 • 2014 MARRASKUU

Book now at

www.eurolot.com or in your GDS

11


Ikkunattomat matkustamot

HRG EXPO. Tänä vuonna HRG:n perinteinen Expo järjestettiin Hel-

singin Scandic Park hotellissa. Mukana oli yli parisataa HRG:n asiakasta, jotka saivat aimo annoksen uutisia mm. lentoyhtiömaailman muutoksista ja tulevaisuuden kuvista. Kuvassa emäntiä ja vieraita; vasemmalta Finpron Marja Westerholm, HRG:n Annikki Piispa, Mervi Pappinen ja Anne Heikkonen sekä Lappsetin Elise Helenius.

RANSKALAINEN Technicon Design kokeilee uudella Ixion- konseptilla rakennettua liikematkakonetta, jonka matkustamossa ei ole ikkunoita. Koneen sisäseinät on päällystetty joustavalla, ohuella heijastuskankaalla. Seinille voidaan heijastaa ohjelmia, uutisia jne. Koneen omat kamerat voivat myös välittää 360-asteista kuvaa lentoympäristöstä, mikä ylittää aiemmat ikkunatirkistelyt. Näin matkustajalle syntyy illuusio, että koneen seinät ovat läpinäkyviä. Uusi järjestelmä tekee koneen rungosta vahvemman, kun siinä ei ole tavanomaisia ikkuna-aukkoja. Vastaavasti koneen rakenne kevenee, mikä säästää polttoainetta.

Espanjan riesana laittomat hotellit Espanjan viranomaiset ovat huolestuneet turisteille tarjottavien laittomien yösijojen kasvavasta määrästä. ESPANJASSA vieraili tammi-kesäkuussa yli 28 miljoonaa turistia. Heistä tilastojen mukaan jopa 9.3 miljoonaa majoittui joko omistamassaan huoneistossa tai tuttavien ja sukulaisten luona. Hotellit ja viranomaiset kuitenkin epäilevät suurta määrää. Näyttääkin siltä, että netissä vuokrattavat yksityiset asunnot ovat tulleet yhä suositummiksi. Niillä ei kuitenkaan ole vaadittavia lupia majoitustoiminnan harjoittamiseen eikä niiden turvallisuudesta ole takeita. Viranomaiset keksivät nyt keinoja laittomien yöpymispaikkojen kitkemiseksi. Elokuu oli Espanjassa kaikkien aikojen paras kuukausi, kun maassa vieraili hieman yli 9 miljoonaa matkustajaa.

SITE SYMPOSIUM. Site Chapter Finland järjesti viime kuussa vuosittaisen Site Nordic Symposiumin Helsingissä. Lähes 60 matkailualan ammattilaista saapui kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja case-esimerkkejä motivoinnin ja kannustematkailun alalta. Tilaisuuden huipensi paneelikeskustelu aiheesta ”Yritystapahtumat, kokousja kannustematkat arvoon ansaittuun”. Symposiumin Keynote-puhujana oli Site Globalin presidentti Paul Miller, joka kertoi kannustematka-alan nykytilasta ja trendeistä puheenvuorossaan “It’s Time to Motivate”. Puheenvuoron tärkein viesti oli, että kannustematkaohjelmat parantavat työntekijöiden suoritusta ja näin ollen parantavat yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Kuvassa Site Chapter Finlandin hallituksen edustajia, vasemmalta Teija Neuvonen, Ines Antti-Poika, Nina Hilden, Site Globalin presidentti Paul Miller ja Merja Hart.

ANCHORAGE

HELSINKI VANCOUVER SEATTLE

STOCKHOLM TRONDHEIM

EDMONTON

PORTLAND

ICELAND

OSLO GOTHENBURG COPENHAGEN BERGEN STAVANGER BILLUND HAMBURG FRANKFURT MUNICH AMSTERDAM GLASGOW BRUSSELS ZURICH MANCHESTER MILAN BIRMINGHAM LONDON PARIS GENEVA HEATHROW & GATWICK

DENVER

BARCELONA

MINNEAPOLIS / ST. PAUL

MADRID

TORONTO

WASHINGTON D.C.

BOSTON NEW YORK

HALIFAX

JFK & NEWARK

ORLANDO

Islantiin ja Pohjois-Amerikkaan – nopeasti ja mukavasti

Uusi kohde Portland, Oregon alkaen 19.5.2015

12

Uusi premium economy -luokka lanseerataan vuoden alussa

Singapore Girl on yhtiön tunnetuin brändi Asut luotiin jo yli neljäkymmentä vuotta sitten Singapore Airlines on lukuisia palkintoja voittanut yhtiö. Pelkästään tänä vuonna se on saanut tunnustusta monessa eri kategoriassa; paras ensimmäinen luokka, paras bisnesluokka, paras turistiluokka, paras viihdejärjestelmä, paras palvelu jne. Yhtiön palvelukonseptiin kiinnitetään erityistä huomiota ja Singapore Girl on yhtiön tunnetuin myyntivaltti. Katso video!

Leena Aalto HOIKAT JA KAUNIIT, upeisiin sa-

rongeihin pukeutuneet singaporelaistytöt ovat maailmankuuluja. Huoliteltu ulkonäkö, sulavalinjainen liikehdintä, kaunis hymy ja pieniin yksityiskohtiin viety palvelu on jalostettu huippuunsa. ”Jokainen meille tuleva tyttö käy läpi kolmen ja puolen kuukauden koulutuksen, jonka aikana heille opetetaan Singapore Airlinesin ideologia, paras mahdollinen palvelu. Koulutuksen aikana tytöt saavat, normaalien turvakoulutusten lisäksi, myös Lancômen opastusta meikin tekoon; minkälainen meikki käy millekin ihotyypille ja mitkä värit sointuvat puvun kanssa”, kertoo Singapore Airlinesin Euroopan PR-päällikkö Peter Tomasch. Vaikka mainoksissa monen tytön hiukset ovat auki, koneessa ne on ehdottomasti oltava kiinni. ”Heille opetetaan 4-5 erilaista tapaa sitoa pitkät hiuksensa”, Tomasch jatkaa.

Pariisilaisluomus Singapore Girls brändi syntyi jo vuonna 1972, kun Malaysia-Singapore Airlines jakautui kahdeksi yhtiöksi. Singapore Airlinesin virka-asujen suunnittelu annettiin pariisilaiselle muotisuunnittelija Pierre Balmainille. Hän loi täydellisen liiton tyylikkyydestä ja traditionaalisesta aasialaisesta puvusta. Batiikista tehdyt sarongit ovat edelleen käytössä. Ne tehdään jokaiselle tytölle mittojen mukaan. ”Pukuja on kolmea eri väriä; sininen, vihreä ja punainen. Väri kertoo matkustamohenkilökunnan aseman koneessa. Miesten asuissa solmion väri kertoo saman”, kertoo hiljattain Kööpenhaminassa aloittanut Pohjoismaiden ja Baltian johtaja Tim Lee. Singapore Airlinesilla on palveluksessaan 7 000 lentoemäntää. Heistä yli 80% on joko Singaporesta tai Malesiasta. ”Kaikki joka tapauksessa Aasiasta”, Lee täsmentää.

Uusi premium economy Singapore Airlinesillä on ollut perinteisesti kolme eri luokkaa, ensimmäinen, bisnes- ja turistiluokka. ”Olemme nyt lanseeraamassa uuden väliluokan, premium economyn. Se on tullut tarpeelliseksi, kun monet yritykset ovat tiukentaneet matkustussääntöjään, eivätkä liikematkustajat saa enää matkustaa bisneksessä. Uudessa väliluokassa on mm. hieman suuremmat istuinvälit ja oma ruokatarjoilunsa. Näillä näkymin premium economy tulee myyntiin tammi-helmikuussa ja lennot alkavat heinäkuussa 2015”, Tomasch kertoo. Haastavista ajoista huolimatta Singapore Airlines kuljetti elokuussa lähes 1,7 miljoonaa matkustajaa. Se on lähes kaksi prosenttia enemmän kuin viime vuonna. ”Suomi myy hyvin”, kertoo Tim Lee. ”Meillä on hyvät yhteydet niin Kööpenhaminan kuin Frankfurtinkin kautta. Kööpenhaminasta on tällä hetkellä viisi lentoa viikossa, mutta toivomme saavamme pian päivittäisen lennon. Frankfurtista on nyt erinomainen tarjonta, kaksi päivittäistä, joista toinen lennetään

Suomesta on yhteys Frankfurtista Singaporeen lentävään A380-koneeseen. Se lähtee Frankfurtista klo 11.50 ja saapuu Singaporeen seuraavana aamuna.

Kuvassa Singapore Airlinesin Euroopan PR-päällikkö Peter Tomasch, Pohjoismaiden johtaja Tim Lee ja Suomen myyntipäällikkö Hanna-Leena Halsas.

A380-koneella”. ”Ja on hyvä muistaa, että meillä saa turistiluokassakin ottaa mukaan 30 kiloa matkatavaraa ja myös ruoka ja kaikki juomat sisältyvät lipun hintaan.”

Uudet hinnat Singapore Airlines tarkisti hintojaan lokakuussa. ”Nyt vaikkapa Balille pääsee Helsingistä edullisimmillaan 780 eurolla. Myös esim. Australian hinnat laskivat, ja sinne lentää nyt 1060 eurolla.” kertoo Singapore Airlinesin Suomen-edustaja Hanna-Leena Halsas. Singaporen kautta muualle Aasiaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin jatkaville matkustajille yhtiö tarjoaa edullisia Singapore Stopover Holiday-paketteja. Valittavana on 38 hotellia kahdeksasta hintakategoriasta. Ensimmäisen yön hinnat alkavat 23 eurosta henkilö 2hh. Singaporeen jääville matkustajille löytyy majoitusta edullisimmillaan 13 eurolla hengeltä 2hh. Hintoihin sisältyy lentokenttäkuljetukset sekä retkiä ja sisäänpääsymaksuja erilaisiin nähtävyyksiin. Mikäli vaihtoaika Singaporessa on alle 24 tuntia, voi matkustaja käydä hakemassa Changin iShopChangi Collection Centeristä 40 Singaporen dollarin (n.24 euroa) voucherin, jonka voi käyttää monissa lentokentän liikkeissä ja ravintoloissa.

Scoot ja SilkAir Singapore Airlines omistaa halpalentoyhtiö Scootin, jolla on tällä hetkellä kuusi konetta liikenteessä. Scoot operoi Singaporesta Australiaan, Kiinaan, Japaniin, Taiwaniin, Thaimaahan ja Etelä-Koreaan. Toinen Singapore Airlines Groupiin kuuluva yhtiö on 26 koneen laivueen SilkAir. Toisin kuin Scoot, SilkAir on täyden palvelun yhtiö, joka lentää mm. Intiaan, Indonesiaan, Kiinaan ja Malesiaan. Koneissa on sekä turisti- että bisnesluokka. Singapore Airlines omistaa 19% myös Virgin Australiasta.

Intian markkinoille ”Olemme pian myös Intian kasvavilla markkinoilla. Singapo-

Ranskalaisen muotisuunnittelijan luoma virkapuku on ollut käytössä jo vuodesta 1972.

re Airlinesin ja intialaisen Tata groupin omistaman Vistara Airlinesin pitäisi aloittaa liikenne vielä tämän vuoden puolella. Odotamme vielä viimeisiä viranomaislupia”, Tomasch kertoo. Yhtiön kotikenttänä toimii New Delhi ja lentoja suunnitellaan mm. Mumbaihin, Bangaloreen, Goalle, Hyderabadiin sekä muihin merkittäviin intialaiskaupunkeihin.

Hotelzon laajentuu Hotelzon laajentaa toimintaansa Euroopassa. HOTELZON, jolla on ollut entuudestaan toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Romaniassa, on laajentunut syksyn aikana Ranskaan ja Puolaan. Hotelzonin jatkaa laajentumisstrategiansa toteuttamista rekrytoimalla vielä kuusi myyntipäällikköä Eurooppaan. Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Saksassa, Irlannissa, Portugalissa, Belgiassa, Tanskassa ja Norjassa. Hotelzon on hotellivarauspalveluihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa palveluja liikematkavaraajille, -matkustajille, hotelleille ja matkailualan ammattilaisille. Hotelzon siirtyi alkukesästä 2014 globaalin Travelportin omistukseen.

8 • 2014 NOVEMBER


Viidenkymmenen hotellin ketju on elänyt vahvasti ajassa

Ei heikkohermoisille:

Eiffel-torniin lasilattia Sokos-hotellien värikkäät vaiheet koskettavat monen suomalaisen elämää Turun Hamburger Börs, Kuopion Puijonsarvi, Tampereen Tammer ja Helsingin Torni ovat toimineet hotelleina jo 1900-luvun alkuvuosikymmenistä lähtien. Vuonna 1974 ”SOK-järjestö” organisoi 1-5 tähden hotellinsa ja motellinsa yhdeksi ketjuksi. Markkinointia haluttiin yhtenäistää ja ketjuttamalla oli helpompi luoda kuvaa laajasta ja tasokkaasta hotelliverkosta.

M A AIL M A N SU OSIT UIM PIIN

nähtävyyksiin lukeutuva Pariisin Eiffel-torni on käynyt läpi remontin, jonka aikana tornin ensimmäinen kerros uusittiin. 57 metrin korkeudessa sijaitsevaan kerrokseen asennettiin läpinäkyvä lattia, jonka läpi turistit voivat tiirailla alas – jos uskaltavat. Kaksi vuotta kestäneen uudistustyön aikana kerrokseen rakennettiin myös

Bisnestä kabineteissa Hotellisaunat olivat 1970-luvulla suosittuja neuvottelupaikkoja kokoustilojen rinnalla ja yökerhot kansainvälisine tähtineen ajan kiinnostavin ilmiö. Ilta liikekumppanien kanssa piti tyypillisesti sisällään tervetuliaislasillisen baarissa, ”asian käsittelyn” ja ”diaohjelman” hotellin kabinetissa, saunan, pippuripihvin sekä mukavaa yhdessäoloa. 1980-luvulla elettiin talouskasvun aikaa. Rikastuneet jupit kuluttivat huoletta rahaa makeaan elämään. ”Huomaa paljosta, että olemme siirtymässä uuteen kulttuuriin. Hotelli- ja ravintola-alalla se on vapautta, hyviä värähtelyjä, no problems -ilmapiiriä, onnistuneita asioita ja kaikkea tätä miellyttävällä tavalla,” kirjoitti Sweet Dreams -asiakaslehti, Sokos Hotels Turku. Sokos Hotelleissa 80-lukua leimaa hotelliravintoloiden ketjuttaminen.

uudet lasiseinäiset paviljongit, joista löytyy kauppoja, ravintoloita ja tornin historiasta kertova museo. Liikuntaesteisten turistien vieraileminen tornissa on nyt tehty sujuvammaksi. Torni tuottaa jatkossa myös osan energiastaan itse tuulivoiman ja aurinkopaneeleiden avulla. Eiffel-tornissa käy vuosittain yli 7 miljoonaa vierailijaa.

Sokos hotellien 40-vuotisjuhlaa vietettiin Kaapelitehtaan hotellimuseossa. Kuvassa edessä vasemmalta Minna Eliasson Sokotel Oy, Ulla Kivilaakso, Elina Husa, ja Harri Ojanperä SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus sekä hotellinjohtaja Kati Jousimies, Original Sokos Hotel Pasila ja Original Sokos Hotel Tapiola Garden. Takana vasemmalta SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta Outi Vitie, Timo Saarinen ja Elina Jalkanen.

ENSIKERTALAISET MALESIASTA. Tailor Made Eventiin ja ensi

Hotelli Helsingin tyylikäs aula 50-60 –luvulla. Lisää vanhoja kuvia löytyy osoitteesta www.pinterest.com/sokoshotels/sokos-hotellien-vanhoja-kuvia/.

Pietarin kuuluisan Eremitaaši -museon ”henkilökuntaan” on vuodesta 1747 kuulunut myös kissoja. KOSTEUDEN LISÄKSI taideteos-

Tanja Holmberg KETJUN PERUSTAMISEN aikaan Suomen taloutta painoi vielä öljykriisi. Hotelleissa se sammutti valoja öisin ja piti uima-altaiden vedet kylminä. Tuohon aikaan monissa Sokos Hotelleissa oli vielä wc:t ja suihkut käytävillä. Hotelleja alettiin kovaa vauhtia remontoida ja remonttien yhteydessä huoneisiin rakennettiin myös omat kylpyhuoneet, näin esimerkiksi Sokos Hotel Jyväshovissa vuonna 1979.

Eremitaašin kissagalleria

kertaa Suomeen saapui viikkoa aiemmin Tukholmassa aloittanut Malesian turistitoimiston uusi johtajatar, neiti Noriah Jaafar. Hän on työskennellyt turistiministeriön palveluksessa jo vuodesta 2002. Noriahin tapaa seuraavan kerran Suomessa matkamessuilla. Kuvassa hänen vierellään YTL Hotelsien Euroopan myyntijohtaja Sharon Leong.

ten suurin uhka olivat tuolloin kiusalliset jyrsijät. Kazanista toimitettiin museolle Russian Blue-kissoja, jotka vastasivat hiirien ja rottien hävityksestä. Sota-aikana, kun Pietaria piiritettiin ja nälkä kurni kansan suolissa, osa kissoista täydensi kaupungin ruokahuoltoa. Sodan jälkeen kanta jälleen elpyi, mutta nyttemmin muut suojelukeinot ovat kissoja tehokkaampia. Museoon kuitenkin jäi osa kissoista lemmikeiksi ja ne ovat saaneet museossa erityinen kissagalleria, jossa on ikuistettuina kissakunnan huomattavimpia yksilöitä. Vuosittain museossa pidetään myös yksi lomapäivä kissojen kunniaksi.

MARIAN

VIINIT

VIKINGILLÄ.

Ruotsin miljonääriäidit –tosi-tv-sarjasta superjulkkikseksi noussut Maria Montazami on mukana myös viinibisneksessa. Kiireinen Maria piipahti Helsingissä m/s Gabriellalla ja esitteli viinivalikoimansa uutuuksia, espanjalaista cavaa ja ranskalaista roseeta, joita tarjoillaan Viking Linen syksyn ruokateeman, Pohjoiset puhtaat maut – menyyn yhteydessä. Ne ja myös muut Marian valikoiman viinit, kalifornialaiset zinfandel ja chardonnay sekä eteläafrikkalainen shiraz-laatikkoviini ovat myynnissä Viking Linen laivojen myymälöissä.

Laman kourissa Seuraavalle vuosikymmenelle ei lähdetä yhtä onnellisissa merkeissä. Suomea koettelee 90-luvulla vaikea lama. Jotkut hotellit kertovat, että puhelimet ja telexit hiljenivät täysin 14.11. klo 14 vuonna 1990. Liikematkustajien määrä hotelleissa vähenee radikaalisti. Sokos Hotellien myynnissä ja markkinoinnissa tehdään kovasti töitä, jotta vapaa-ajan matkustajia ja ulkomaalaisia turisteja saadaan nukkumaan liikematkustajien tyhjiksi jättämissä pedeissä.

Hotelli Presidentti oli 80-luvulla suosittu juhlien pito paikka.

Tiesitkö, että…

• Helsingin Sokos Hotel Vaakuna

avasi 1986 ensimmäisenä suomalaisena hotellina Business Class -kerroksen.

• 1980-luvulla hotellihuoneiden

erikoisuus olivat vesisängyt, jollaisia tuli mm. Kajaanin Sokos Hotel Valjukseen.

• Sokos Hotel Ilves avautui

Tampereella 1986. Hotellilla oli hieman epäonnea, sillä alun perin suunniteltuna avajaispäivänä alkoi 3 kk kestänyt sähköalan lakko.

Ensimmäinen S-ryhmän hotelli oli Turun Hamburger Börs, viimeisin Tampereen Solo Sokos Hotel Torni. Hotelli koostuu 140 vuotta vanhoista, täydellisesti entisöidyistä veturitalleista ja 88-metrisestä uudisrakennuksesta, joka on Suomen korkein asuinrakennus.

Vapaa-aika lisääntyy Vapaa-ajan matkailu jatkaa kasvuaan 2000-luvulla ja hotelliala kansainvälistyy. Sokos Hotels laajentaa verkostoaan vapaa-ajan kohteisiin, kuten Kolille, Leville ja Vuokattiin, sekä oman maan rajojen ulkopuolelle Pietariin ja Tallinnaan. Tekniikka muuttaa palvelukulttuuria ja sosiaalinen

8 • 2014 MARRASKUU

media markkinointia. Vuonna 2012-2013 Sokos Hotels brändi uudistetaan ja yksi hotelliketju jakaantuu kolmeen eri hotellityyppiin tavoitteenaan olla yksilöllinen monille - ajan trendin mukaan. Katse on tiukasti tulevaisuudessa. Viime kuussa aukesi ketjun uusin jäsen, Suomen korkein asuinrakennus Solo Sokos Hotel Torni Tampere.

• Minibaarit lanseerataan

hotelleissa 1987. Toinen testikohde Suomessa on Sokos Hotel Ilves Tampereella. 1970-luvulla hotelleissa työskenteli mm: hotellisihteeri, piccolo, saunottaja, perunankuorija, liinavaatehuoneenhoitaja ja talonmies. 1980-luvun uusi ammattikunta ovat guest relations managerit ja 2000-luvulla tulevat revenue managerit.

13


136x185 ikkuna paikka bilet ing.pdf

1

3/26/14

9:50 AM

SWISS palaa Suomeen

Award tickets and companion tickets from the airline that flies to more countries than any other. An exclusive benefit of Miles&Smiles. That’s why Lionel Messi smiles.

C

M

Y

Sveitsiläislentoyhtiö Swiss International Air Lines (SWISS) aloittaa lennot Zürichin ja Helsingin välillä ensi kesäliikennekaudella. REIT TI OPEROIDA AN Airbus A320-kalustolla viidesti viikossa ympäri vuoden. Lentopäivät ovat maanantai, tiistai, torstai, perjantai ja lauantai. Samaan aikaan SWISS avaa uudet reitit Zürichistä myös Göteborgiin ja Riikaan Kaikkiaan SWISS on julkistanut ensi kesäliikennekaudelle 22 uutta ympärivuotista lentokohdetta, mm. Napoli, Bari, Bilbao, Porto ja Toulouse. Kesäkohteita avataan kuusi, mm. Italian Palermo ja Brindisi sekä Turkin Izmir.

40 maahan

CM

MY

SWISS lentää Zürichistä, Baselista ja Genevestä 84 kohteeseen 40 eri maassa. Yhtiö kuljettaa noin 16 miljoonaa matkustajaa vuodessa ja sen laivastossa on 91 lentokonetta. Meneillään on myös Airbus-kaluston matkustamojen uudistaminen usean miljardin Sveitsin frangin investointiohjelmalla yhtiön ”Next Generation Airline of Switzerland” –strategian mukaisesti. SWISS kuuluu Lufthansa -konserniin ja Star Allianceen.

CY

CMY

K

HOTELLIUUTISIA LYHYESTI

ANANTARA LAOSIIN. Anantara Resort and Spa avataan ensi vuoden lopulla Laosin Luang Prabangissa. Hotelliin tulee yli sata huonetta ja 13 villaa. Luang Prabang on Laosin suosituimpia turistikohteita. RITZ-CARLTON RESERVE UBUDIIN. Balin Ubud on Ritz-Carltonin ultraluksusbrändi Reserven kolmas kohde maailmassa. Kaksi muuta ovat Phulay Bay Thaimaassa ja Dorado Beach Puerto Ricossa. Vuonna 2015 avattava Reserve sijaitsee Balin kulttuurin keskuspaikan Ubudin läheisyydessä riisiterassien ympäröimänä. Resort käsittää 60 villaa ja sviittiä, joissa kaikissa on henkilökohtainen butler-palvelu. OUTRIGGERILLE HOTELLI MALEDIIVEILLE. Outrigger-ketju on ostanut Konotta Island Resortin Crystal Lagoon Companyltä. Hotelli avataan ensi heinäkuussa Outriggerin brändin alla. Konotta Island sijaitsee noin tunnin lentomatkan päässä Malesta. Saarella sijaitsee viitisenkymmentä villaa. VERKKOYHTEYDEN BLOKKAUS POIKI ISOT SAKOT. Maksuton langaton verkkoyhteys on arkipäivää jo monissa hotelleissa ympäri maailman. USA:ssa hotellit kuitenkin yleisesti vielä veloittavat verkon käytöstä. Nashvillessä mentiin jopa niin pitkälle, että paikallinen hotelli esti asiakkaiden pääsyn omiin henkilökohtaisiin yhteyksiinsä ja tarjosi tilalle omaa maksullista yhteyttään tuhannen dollarin hintaan. Paikallinen valvova viranomainen lätkäisi tästä hyvästä Marriottille 600 tuhannen dollarin sakon. Asiakkaat saavat jatkossa hyödyntää omia verkkoyhteyksiään ilman hotellin pakkorahastusta.

Teemaesite johdattaa stadin ruokakulttuurin saloihin

”Food Helsinki? HEL YEAH!” kokoaa ruokatietoa ja vinkkejä yksiin kansiin

Turkish Airlines Advantageous Frequent Flyer Program milesandsmiles.com

Helsingin matkailu on julkaissut Food Helsinki? HEL YEAH! -nimisen englanninkielisen taskuesitteen, joka esittelee Helsingin ruokakulttuuria ja -ilmiöitä vinkkien ja erilaisten teemojen kautta. Esite on osa Helsingin strategiaa kehittää kaupunkia ruokamatkailukohteena.

+90 212 444 0 849 | +90 212 850 0 849 facebook.com/milesandsmiles twitter.com/milesnsmilesINT

kautta tutustuvan kaupunkiin uudella tavalla”, Heinrichs kertoo.

Esa Aalto RUOKAMATKAILU on maailman-

laajuisesti yksi nopeimmin kasvavista trendeistä. Erityisesti Pohjoismaissa ruokakulttuuri kukoistaa ja voi hyvin. Helsingin valtit ovat sen sijainti idän ja lännen leikkauspisteessä ja uudenlaiset ruokailmiöt, joista monet ovat lähtöisin aktiivisten kaupunkilaisten ja pienyrittäjien ideoista.

Nouseva trendi

Tervetuloa valmiiseen joulupöytään vikingline.fi

14

Helsinki on viime vuosien aikana myös saanut yh ä e n e m män kansainvälistä tunnustusta r u o k a m at - Muun muassa Ravink a i l u k o h - tolapäivän keskeisiin t e e n a . E n - puuhamiehiin lukeutuva Timo Santala s i m m ä i s t ä valittiin vastikään kertaa pai- Helsingin kaupungin kallista ruo- ruokakulttuuristraprojektipäälk a t i e t o a tegian liköksi edistämään kohdevink- pääkaupungin keineen on ruokakulttuurin keko o t t u ny t hittämistä. yhteen teemaesitteeseen. ”Haluamme tuoda esille helsinkiläistä ruokakulttuuria laajemmin eikä vain listata ravintolasuosituksia. Ruoka on oiva keino tutustua kaupunkiin ja sen kulttuuriin. Vaikka Helsinki on verrattain nuori pääkaupunki, sillä on todella vahvat ruokaperinteet”, sanoo esitteen ideoinut Elisabeth Heinrichs Helsingin matkailusta.

Tavallisille turisteille Esitteen keskiössä on kartta, joka esittelee kaupungin ruokaan liittyvää tarjontaa monipuolisesti viiden alueen kautta. Reitit kulkevat muun muassa vihreässä Töölössä, Kallion ja Kalasataman ”hipster districtissä”

Ruokakierros ratikalla

Englanninkielinen Food Helsinki-esite esittelee reittikartan ja käyntiehdotusten lisäksi stadilaista ruokakulttuuria, historiaa ja sanastoa.

Myös Helsingin raitiovaunureittejä on hyödynnetty ja kolmelle ratikkalinjalle suunniteltu sopivia käyntikohteita. Raitiovaunuja hyödynnetään myös Helsingin opastetuilla ruokakierroksilla, joi-

Neljä kertaa vuodessa järjestettävä Ravintolapäivä on tullut osaksi helsinkiläistä ruokakulttuuria.

Yksi Helsingin ruokakulttuurikierrosten käyntikohteita on Kaartin Kotikauppa. Korkeavuorenkadulla sijaitsevan lähikaupan valikoimiin kuuluu monipuolinen tarjonta pienten kotimaisten tuottajien herkkuja, muun muassa siideriä Ahvenanmaan Kökarista, pirkanmaalaisen Suklaatilan perheyrityksen marjasuklaita sekä pohjanmaalaisen Namituvan salmiakkia. Saksalaisturisteja kiinnostavat erityisesti peltiset Elovena –kauraryynipurkit, kauppias Aarre Kanth kertoo.

sekä Kaartinkaupungissa, joka on nimetty uudelleen SOPA Districtiksi (South of Espa). Mukana on ravintoloita, kahviloita, kauppahalleja ja ruoka- ja ruoanlaittotarvikkeiden erikoisliikkeitä. Lisäksi mukana on paljon ruoka-aiheista tietoa: historiaa, sanastoa sekä tietoa tapahtumista, sesonkituotteista ja katuruokailmiöstä. ”Toki listattuna ovat myös Helsingin Michelin-ravintolat, mutta tutkimusten mukaan vain pieni osa matkailijoista on kiinnostunut gourmet-ruoasta. Esite onkin suunnattu ihan tavallisille turisteille, joiden toivomme ruoan

ta tätä nykyä tarjoaa useampikin yritys. ”Kävelemme myös paljon ja kierroksen voi toteuttaa myös vaikka polkupyörällä”, kertoo muun muassa ruokakierroksia järjestävän Happy Guide Helsingin Karri Korppi. ”Pysähdymme aina muutamassa erilaisessa paikassa ja 69 euron kierroksen hintaan sisältyy aina maisteltavaa jokaisessa kohteessa.” Esite on jaossa Helsingin matkailun matkailuneuvontapisteissä ja kartalla mukana olevissa kohteissa. Kartan voi myös ladata käyttöönsä internetissä osoitteessa www.visithelsinki.fi.

8 • 2014 NOVEMBER


8 • 2014 MARRASKUU

15


”Cruise like a Norwegian”

Risteilymatkustuksen pioneeri NCL satsaa uusiin aluksiin ja rikkoo rajoja Lähes 50-vuotias Norwegian Cruise Line tunnetaan risteilymatkustuksen uranuurtajana ja rajojen rikkojana. Tänään Norwegianin laivastoon kuuluu 13 alusta. Syksyn World Travel Awardseissa varustamo palkittiin jo seitsemättä kertaa peräkkäin Euroopan johtavana risteiluvarustamona. taa vapauden valita haluamaansa ajanvietettä monista tarjolla olevista vaihtoehdoista - musikaalit, komediakabareet, showt ja yökerhot. Illanviettopaikan voi valita jopa 22 baarin tai loungen joukosta.

Esa Aalto NCL:N TARINA alkoi vuonna

1966 jolloin oslolainen Klosters Rederi –varustamo osti m/s Sunward-aluksen ja aloitti sillä liikenteen tuolloin vaatimattomasta Miamin satamakaupungista Karibian kohteisiin. Säännöllisesti aikataulun mukaan seilaava risteilylaiva oli jotain aivan uutta ja laivasta sinänsä muodostui jo loman kohde. Majoittuminen laivalla tuli varteenotettavaksi vaihtoehdoksi maissa olevien resortien rinnalle. Vuonna 2000 NCL:n osti hongkongilainen Star Cruises, joka on osa malesialaista Genting Groupia. Nykyään yhtiön on listattu NASDAQ-pörssissä ja Gentingin lisäksi suurimpia osakkeenomistajia ovat Apollo Management ja Texas Pacific Group. Karibia on edelleen NCL:n pääkohdealuetta. Sen lisäksi Norwegianin risteilykohdevalikoimaan kuuluvat Bahama, Florida, Bermuda, Havaiji, Alaska, Kanada ja USA:n itärannikko, Panaman kanava, Meksikon riviera sekä Etelä-Amerikka. Euroopan suosio on kasvussa ja täällä nähdäänkin entistä enemmän Norwegianin laivoja tulevana kesänä.

Vahva panostus Eurooppaan

Risteilypäivän laivalla voi kuluttaa vaikka vesipuiston härveleissä. Kuva Norwegian Getawaylta.

Innovatiivisia ratkaisuja Varustamo sai kuluvan vuoden alussa uusimman laivansa, modernin Norwegian Getawayn. Neljä tuhatta matkustajaa vetävän aluksen kotisatamana vuoden ympäri toimii Miami, joka on myös inspiroinut laivan suunnittelussa. Laivalla on muun muassa 28 ruokapaikkaa, kaksi Broadway-showteatteria ja illallisshowravintola Illusionarium. Getawayn sisaralus Norwegian Breakaway aloitti liikenteen jo vuotta aiemmin. Sen kotisatamana ja inspiraation lähteenä on New York, josta käsin risteillään kesäaikaan Bermudalle ja talvisesonkina Floridaan, Bahamalle ja eteläiselle Karibialle. Var ustamon suurin alus Norwegian Epic aloitti liikenteen vuonna 2010. Siihen mahtuu jopa 4100 matkustajaa. Laivalta löytyy monia uusia innovaatioita muun muassa majoituksen suhteen. Niihin kuuluu laivan ylimmillä kansilla sijaitseva 60 sviitin ja villan suuruinen sviittiosasto, sinkkumatkustajille suunnitellut studiot sekä perheille suunnatut hyttivaihtoehdot. Monipuolisia ajanvietemahdollisuuksia tarjoavat yli 20 ruokapaikkaa ja 20 baaria, muun muassa maailman ensimmäinen laivalla sijaitseva jääbaari. Kasinon ja uima-allasalueen lisäksi muista huvituksista mainittakoon suuri vesipuisto, 10 metrin korkuinen kiipeilyseinä ja keilarata. Norwegian Epic risteilee vielä tänä talvikautena Miamista eteläisellä ja läntisellä Karibialla. Lisäksi NCL:llä on tilauksessa neljä uutta 4200 matkustajan alusta, jotka rakennetaan Saksassa Meyer Werftin telakalla. Niistä ensimmäinen, Norwegian Escape, on tarkoitus luovuttaa syksyllä 2015 ja loput kolme syksyyn 2019 mennessä.

Freestyle Cruising Vuonna 2000 Norwegian otti käyttöön Freestyle Cruising –konseptin. Sen ideana on antaa matkustajille vapaus valita

16

Norwegian Epic siirtyy ensi keväänä uuteen kotisatamaan Barcelonaan.

millaisen loman he itse haluavat laivojen eri kohde-, ateria-, baari-, viihde- ja aktiviteettivalikoimasta. Freestyle Dining tarkoittaa, että matkustajat voivat syödä vaikka joka ilta eri ravintolassa, mihin aikaan illasta tahansa ja kenen kanssa tahansa ilman etukäteen määriteltyä kattausta tai pöytäseuraa. Osassa ravintoloita ateriointi sisältyy risteilyn hintaan. Lisämaksusta voi lähteä vaikka ruokamatkalle maailman ympäri lukuisissa teema-

ravintoloissa. Myös pukeutuminen on freestyle. Laivoilla järjestetään tosin – täysin vapaaehtoinen - ”formal night” kerran viikossa niille, jotka haluavat varta vasten pukeutua illalliselle. Freestyle-majoitus tarkoittaa lukuisia majoitusvaihtoehtoja sisähyteistä parvekkeellisiin ulkohytteihin, minisviiteistä luksussviitteihin ja yksin matkustaville suunniteltuihin ja hinnoiteltuihin studioihin. Freestyle entertainment an-

Ebola vie Afrikan safarituristit

Harmaat matkat

Länsi-Afrikassa riehuva Ebola-epidemia vaikuttaa koko Afrikan mantereen matkailuun.

Airbnb on jo nostattanut keskustelua joka miehen hotelleista, harmaasta taloudesta ja luvanvaraisesta majoitustoiminnasta. VASTAAVIA ”villejä” palvelui-

Koko Afrikka kärsii Ebolasta.

SAFARIJÄRJESTÄJIEN mukaan myös itäinen ja eteläinen Afrikka kärsivät epidemiasta, kun turistit karttavat koko mannerta. ”Ihmiset eivät ymmärrä, että matka epidemia-alueelta Keniaan ja Tansaniaan on ainakin yhtä pitkä kuin matka Eurooppaan”, Safaribooking.comin edustaja kertoi. Pahiten matkustajien kadosta ovat kärsineet Itä-Afrikan kuuluisat safarikohteet, kuten Kenia, Tansania ja Uganda, joissa varauksia on 20-70% vähemmän kuin vuosi sitten.

ta tulee jatkuvasti lisää. Nyt liikematkustajat voivat varata jopa oman suihkukoneen JetSmart-sovellutuksella. GetMyBoat-palvelu taas tarjoaa mahdollisuuden veneen vuokraamiseen. Eri puolilla maailmaa on tarjolla jo 20 000 venettä, 98 maassa. Suomessakin yksityiset vuokraavat veneitään mm. Mikkelissä, Porissa ja Helsingissä. Viime vuonna käynnistetty EatWith-palvelu puolestaan kertoo, missä saa maukasta kotiruokaa. Palvelua on tarjolla jo 35 kaupungissa ympäri maailma Myös aiemmat jäsenyyteen pohjautuvat klubit ovat ryhtyneet tarjoamaan palveluitaan muillekin. Gateway Escape keskittyy ylellisiin asuntoihin ja villoihin, joita se tarjoaa käyttöön kolmesta seitsemään päivään.

Neljä NCL:n alusta nähdään Euroopan vesillä ensi huhtikuussa alkavalla kesäkaudella. Norwegian Epic alkaa huhtikuusta lähtien risteillä vuoden ympäri Barcelonasta käsin, kesäkaudella Välimerellä ja talvella muun muassa Marokkoon ja Kanarian saarille. Norwe gian Jade puolestaan liikennöi Venetsiasta Kreikan saarille, Kroatiaan, Kreikkaan ja Turkkiin. Norwe gian Spirit tekee 12 y ö n Vä l i m e re n k i e r ro k s i a B a r c e l o n a s t a Ve n e t s i a a n . Norwegian Starin kotisatama kesällä on Kööpenhamina, josta tehdään risteilyjä Itämerelle, Norjan vuonoille, Brittein saarille ja Nordkappiin. Norwe gian Cruise Linen tuotteita voi varata varustamon online-varausjärjestelmän kautta osoitteesta www. agents.ncl.eu. Samasta osoitteesta pääsee myös agenttien koulutusjärjestelmään NCL U’hun, jonka eri moduleissa tutustutaan yhtiön laivastoon, kohteisiin, hinnoitteluun ja varausten tekemiseen. NCL:n risteilyt ovat varattavissa myös Amadeus Cruise-järjestelmässä. Suomen markkinoista yhtiössä vastaavat Nick Wilkinson, Director Business Development UK, Ireland and Scandinavia ja heinäkuussa aloittanut Andreas Söderqvist, Business Development Manager Sweden & Finland. Andreas on ennen työskennellyt mm. Royal Caribbean Internationalilla

Costa Cruisesin uusin risteilijä on Diadema Costa Cruises sai marraskuun alussa laivastoonsa uuden aluksen, Diademan. Se risteilee Välimerellä ympäri vuoden. Varustamo saa vuoden 2016 loppuun mennessä vielä seitsemän uutta Dream-luokan risteilijää. C O S TA D I A D E M A o n C o s t a -varustamon ensimmäinen Dream-luokan alus. Alus luovutettiin varustamolle lokakuun lopussa Fincantierin Venetsian telakalta. Diademalla on 1862 matkustajahyttiä, joihin voi majoittua 4947 matkustajaa.

palvelussa. Aluksella on seitsemän tasokasta ravintolaa, joissa tarjoillaan sekä Välimeren että kansainvälisen keittiön herkkuja.

Välimeren suurin Costa Diadema aloitti marraskuun alussa viikon mittaiset ympärivuotiset Välimeren risteilyt. Sen Costa Cruisen uusi Diadema risteilee Välimerellä reitti kulkee Italian ympäri vuoden. Savonasta Ranskan Aluksella on 15 baaria, kahviMarseilleen ja sieltä edelleen laa, viini-baaria, kasino, disko ja Espanjaan, missä se pysähtyy 2000 hengen kolmekerroksinen Barcelonassa ja Palma de Malshow-teatteri. lorcalla. Sieltä alus palaa Italiaan, pysähtyen Napolissa ja la Speziassa ennen paluutaan Hyvinvointia ja viihdettä Savonaan. Samsara-kylpylässä on ensiluokkainen kuntokeskus, sauEurooppalainen tyyli nat, höyrysaunat, thalassoterapia-altaat ja jacuzzit. Aluksella Italialaisen Costa-varustamon on useita uima-allasalueita alalusten sisustus ja palvelut on lasbaareineen, ostospromenadi suunniteltu eurooppalaisten putiikkeineen ja muotiliikkeimieltymysten mukaisesti. Cosneen, urheilukenttä, 2-kerroksita Diademalla pääpaino on ennen viihdekeskus video- ja lasersiluokkaisissa kulinaristisissa peleineen, Formula-simulaattori nautinnoissa, korkeatasoisesja 4D-elokuvateatteri. sa viihteessä, luksusluokan hyLisätietoa osoitteesta loistovinvointipalveluissa sekä henristeilyt.fi. kilökunnan ensiluokkaisessa

Suomalaisten matkailu kasvussa Saksa houkuttelee historialla ja perinteillä Saksan matkailuvuoden 2015 teemana ovat paikalliset tavat ja perinteet. Teemakampanja esittelee Saksaa ruokamatkailukohteena, eläviä perinteitä sekä taidetta ja kulttuuria.

Hotellivarkaita Saigonin tyyliin Vietnamin Ho Chi Minh Cityssä painitaan uuden ongelman kimpussa. PAIKALLINEN poliisipäällikkö kertoi tiedotusvälineille, että varkaat tapaavat kirjautua ulkomaisten turistien suosimiin viiden tähden hotelleihin väärien henkilöpapereiden turvin. Tämän jälkeen varkaat murtautuvat naapurihuoneisiin ja varastavat turistien tavarat näiden ollessa kaupungilla.

Iskevät luksushotelleihin Rikosilmoitusten tekemisessäkin voi olla vaikeuksia. Hotellit ovat imagosyistä hyssytelleet ongelmaa ja joissakin tapauksissa poliisiviranomaiset ovat kokonaan kieltäytyneet tekemästä raporttia, uskoen että uhri oli vain yrittänyt huijata matkavakuutusyhtiötään. Tänä vuonna on raportoitu jo 68 hotellihuoneisiin tehtyä murtovarkautta, mutta todellinen luku voi olla paljon suurempi. Matkailija voi helposti luopua ilmoituksen tekemisestä todistusaineiston puuttuessa tai jos se vaatii rankkaa paperityötä.

Kööpenhaminassa konttoriaan pitävän DZT:n Koillis-Euroopan aluejohtaja Bernd Hässlerin vastuulla ovat Pohjoismaiden lisäksi myös Baltia, Puola ja Venäjä. Vieressä alueesta pääkonttorissa Frankfurtissa vastaava kohdepäällikkö Maria Pishkareva ja takana DZT:n Tukholman-toimiston päällikkö Iris Müller.

Esa Aalto, Riika ”OMAN TUTKIMUKSEMME mukaan perinteet ja historia ovat kymmenen tärkeimmän syyn joukossa matkakohteen valinnassa. Kaupunkimatkailu Saksaan on perinteisesti ollut vahvaa, nyt haluamme houkutella entistä enemmän matkailijoita myös Saksan maaseudulle kokemaan sen luonnollisuutta ja autenttisuutta”, kertoo Saksan matkailutoimisto DZT:n Koillis-Euroopan aluejohtaja Bernd Hässler. ”Kampanjassa tuodaan esille paikallisia ruokia ja juomia, perinteisiä juhlia ja tapoja, kulttuuritapahtumia, taidetta, musiikkia ja käsityötä. Kutsumme paikan päälle tutustumaan bloggaajia kaikilta päämarkkina-alueiltamme ja hyödynnämme entistä enemmän myös sosiaalisen median kanavia markkinoinnissamme”, Hässler jatkaa.

Tapahtumia ammattilaisille Matkailu Suomesta Saksaan

kasvoi viime vuonna 2,5 prosenttia nousten 628 tuhanteen tilastoituun yöpymiseen. ”Kuluvan vuoden luvut tammi-elokuun osalta näyttävät kasvun yhä jatkuvan, nyt ollaan jo 4,5 prosenttia yli viime vuoden tason”, kertoo DZT:n Suomen-edustuston johtaja Marjaana Saurila. ”Erityisesti Berliini vetää nyt suomalaismatkailijoita”. Matkailuväelle DZT tarjoaa vuosittain kaksi suurempaa ammattilaistapahtumaa. Toukokuussa järjestettävä Germany Travel Mart kokoaa alan ammattilaiset kaikkialta maailmasta Saksaan ja loppusyksystä pidettävä pohjoismainen Germany Workshop puolestaan paikallisesti vuosittain vaihtuvaan kohteeseen. ”Workshopit ovat oiva tapa verkostoitua saksalaisten palveluntarjoajien kanssa sekä saada inspiraatiota uusista trendeistä, kohteista ja matkailutuotteista”, Marjaana Saurila sanoo. Tämän syksyn pohjoismainen workshop Riiassa lokakuun lopulla keräsi noin 120 osallistujaa Pohjoismaista ja Saksasta.

8 • 2014 NOVEMBER


LENTOUUTISIA LYHYESTI UIA LISÄÄ BANGKOKIN LENTOJA. Ukraine International Airlines lisää lentoja Bangkokiin. Keskiviikko-lennot saivat viime kuun lopulla kaverikseen sunnuntai-lennot. Ensi kuun alusta vuoroja lennetään myös maanantaisin. Kiovassa on mennen tullen lyhyt vaihtoaika. Yhteistyössä Bangkok Airwaysin (PG) kanssa yhtiöllä on hyvät yhteydet ja lentohinnat Thaimaan tärkeimpiin kotimaan kohteisiin. CRÈME DE LA CRÈME . Paljon lentävät bisnesmatkustajat ovat lentoyhtiöille yhä tärkeämpiä. Vain hyvin harvoille ja erittäin valituille halutaan tarjota luksuskyytiä kotiovelta lentokentälle. American Airlines hakee kaikkein tärkeimmät asiakkaansa lentokentälle Cadillacilla, Delta Porchella ja United Airlines Mercedes Benzillä. ”Kyytiä ei voi tilata, se tarjotaan”, kertoo AAdvantagen Suzanne Robin. THY JATKAA KASVUAAN. Turkish Airlines esitteli hienoja lukujaan tammi-syyskuulle. Edellisvuoteen verrattuna matkustajamäärät nousivat yli 14%, ollen 41,4 miljoonaa. Kohteiden määrä nousi 260:een. ZIMBABWEN UUSI LENTOASEMA. Zimbabwen Victoria Fallsin uusi kansainvälinen terminaali lisää kentän kapasiteettia huimasti. Ensi heinäkuussa avattava terminaali pystyy vastaanottamaan jopa 1,2 miljoonaa kansainvälistä matkustajaa vuodessa. Vanhasta terminaalista tehdään kotimaan lentojen terminaali, joka sekin pystyy käsittelemään puoli miljoonaa matkustajaa vuosittain. Uudelle 2,5 kilometrin pituiselle kiitoradalle pystyy laskeutumaan myös A380-kone.

Suomi-Seuran matkatoimistosta matkoja suomalaisille jo 55 vuotta Suomi-Seuran matkatoimiston historia ulottuu vuoteen 1959, jolloin lennätettiin ensimmäiset asiakkaat tilauslennolla Yhdysvaltoihin. Tuolloin säännöllisiä reittilentoja ei vielä ollut, joten Suomi-Seuran tilauslennot olivat tärkeä osa yhteydenpitoa suomalaisten ja Atlantin takana asuvien sukulaisten välillä.

SQ lisää Balin-lentoja Singapore Airlines lisää viidennen päivittäisen vuoron Singapore-Bali-reitille 12. joulukuuta alkaen. PÄIVITTÄINEN UUSI lento lähtee

Singaporesta aamulla klo 08.20 ja paluulento Balilta klo 11.55. Lisälento palvelee erityisesti Euroopasta saapuvia vaihtomatkustajia, joiden jatkoyhteydet Balille nopeutuvat. ”Esimerkiksi Kööpenhaminan-lennoltamme Balille jatkavien matkustajien kokonaismatka-aika lyhenee nyt kokonaisen tunnin verran”, iloitsee Singapore Airlinesin Suomen-edustaja Hanna-Leena Halsas. Samalla SQ suurentaa lentokalustoa tällä suositulla reitillä. Neljä päivittäistä lentoa operoidaan isommilla Airbus A330-koneilla vanhojen Boeing 777-koneiden sijaan. Lisäksi yksi päivittäinen lento siirtyy SQ:n tytäryhtiö Silkairin operoitavaksi.

Kaupunkien shuttle-lennot Viisi maailman tiheimmin liikennöityä reittiä ovat kaikki maittensa sisäistä liikennettä. SUURTEN KAUPUNKIEN väli-

nen lentoliikenne lähentelee jo tiheän bussiliikenteen tasoa. Brasiliassa Rio-Sao Paulo -reitillä on 284 päivittäistä lentoa. Toisena on Koreassa Soul-Jejun yhteys, jossa päivittäisiä lentoja on 209. Kolmannella sijalla on Melbourne-Sydney -reitti, 192 lentoa. Amerikan kasvukeskukset Chicago-New York ovat neljännellä tilalla, 184 lentoa ja viidennellä sijalla on Tokio-Fukuokan yhteys, 136 lentoa. Yhteyksien määrä on kasvussa, joten ei ole ihme, että lentokenttien rakentamisella on keskeinen osa kansallisten liikenneverkkojen rakentamisessa. Tungos säilyy kuitenkin vielä pitkään.

REITTILENTOJEN yleistyessä ti-

lauslentotoiminta alkoi vähitellen hiipua ja matkustus muuttui yksilöllisemmäksi. Vuonna 1997 matkatoimisto eriytettiin Suomi-Seurasta itsenäiseksi osakeyhtiöksi. Viime keväänä Suomi-Seura luopui omistuksestaan ja yritys toimii nyt kiinalaisomistuksessa.

Business as usual Toiminnan rungon muodostavat yhä yksilöllisesti räätälöidyt matkakokonaisuudet eri puolille maailmaa. ”Ryhmämatkoissa tarjoamme räätälöityjen ryhmien lisäksi myös opastettuja, kaikille avoimia ryhmä- ja kiertomatkoja sekä Eurooppaan että kaukomaille”, Nina Sirola kertoo. Netti vetoaa nykyään moneen asiakkaaseen, mutta monimutkaisemmissa matkajärjestelyissä turvaudutaan usein edelleen matkatoimiston apuun. ”Mieluisinta on, kun asiakas osoittaa luottamuksensa heti alusta alkaen ja antaa kokonaisuuden ammattilaisen hoitoon. Joskus joudumme karsimaan villeimpiä ideoita tai mahdottomia reittejä. Toisaalta voimme antaa vinkkejä mitä matkan varrella kannattaisi nähdä tai missä vielä voisi tehdä stopoverin”, Camilla Rönnblad sanoo. ”Eh-

8 • 2014 MARRASKUU

Henkilöstön innostus näkyy, odotukset kasvavat Finnair on uuden aikakauden kynnyksellä Finnairin tämänhetkiset säästöohjelmat on pääosin saatettu valmiiksi. Uusia säästötarpeita voi toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan silti tulevaisuudessa toki ilmetä. ”Meillä on nyt lamastakin huolimatta selvästi uutta innostusta. Ihmiset ovat helpottuneita ja iloisia”, kuvaili Vauramo Finnairin työilmapiiriä puhuessaan yhtiönsä tulevista näkymistä Suomen matkatoimistoalan liiton syyskokouksessa lokakuun viimeisenä päivänä. Eero Havia JUURI JULKISTETUSTA kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta huolimatta Vauramo painottaa edessä olevia positiivisia piirteitä ja asetettuja tavoitteita. ”Edessä on uusi aika. Tarkoituksemme on kaksinkertaistaa Euroopan ja Aasian välisen liikenteen liikevaihto vuoteen 2020 mennessä.” Vauramo perustelee tätä mm. Kiinan taloudellisen hyvinvoinnin kasvulla ja institutionaalisten edellytysten kuten kansalaisten passin saannin helpottumisella.

24 tunnin rotaatio Perustekijät ovat ja pysyvät. Helsingin kautta kulkee suorin ja nopein reitti Aasiasta Eurooppaan. Finnairille maantieteestä on myös se etu, että Kaukoidän lentojen edestakainen rotaatio mahtuu 24 tunnin sisään. Näin kone saadaan seuraavana päivänä uudelleen samalle reitille ja samat aikataulu voidaan pitää kaikkina päivinä. ”Meillä on myös pitkä kokemus, sillä Tokion reitin avasimme jo 1983 ja Pekingin 1988. Olemme operatiivisesti vahva ja laadukas yhtiö. Viime vuonna 2013 olimme maailman toiseksi täsmällisin yhtiö, neljän kuukauden ajan jopa täsmällisin, vaikka ilmasto on meitä vastaan suuren osan vuotta.” Vauramo kehuu myös Helsinki-Vantaan lentoaseman toimivuutta. ”Koneen vaihtoon riittää vähimmillään jopa 30 minuuttia ja 60-120 minuutin sisällä toimivat jatkoyhteydet lukuisiin kohteisiin.”

Aasian liikenne veturina Pekka Vauramo mainitsee Finnairin suomalaisen elinkeinoelämän ja matkailun yhteistyökumppaniksi. Yhtiö kuljettaa n. 9 miljoonaa matkustajaa vuodessa aikaansaaden suuruusluokkaa 2400 miljoonan euron

Suomi-Seuran matkatoimisto luottaa yksilölliseen asiakaspalveluun. Vasemmalta toimitusjohtaja Bo Yu, Camilla Rönnblad, Nina Talvela ja istumassa Nina Sirola. Kaikkiaan toimistossa työskentelee kahdeksan matkailuammattilaista.

Esa Aalto

Tilauslentojen muuttaminen reittilennoiksi avaa uusia mahdollisuuksia

kä kaikkein innostavinta on hoitaa asiakkaita, jotka ovat jo pitkään miettineet matkalle lähtöä ja säästäneet sukanvarteen juuri sitä kerran elämässä-unelmamatkaa varten”, kollega Nina Talvela säestää.

Finnair ja UNICEF aloittavat 20-vuotisen yhteistyönsä kunniaksi uuden tavan tehdä lahjoitus maailman lasten koulutuksen hyväksi. Mukana hankkeessa on myös teknologiayhtiö Amadeus. Finnairin nettisivuilla voi lentolippua ostaessaan lahjoittaa yksi, viisi tai kymmenen euroa Unicefin Schools for Asia – hankkeisiin. Uudesta menettelystä kertoivat lokakuun lopulla Finnairin pääkonttorin HOTTin tiloissa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo, Suomen Unicefin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola sekä kansainvälisen Amadeuksen toimitusjohtaja Luis Marota. Finnairin oneworld-kumppani Iberia on jo aikaisemmin avannut saman mahdollisuuden matkustajilleen.

liikevaihdon. Finnairin reittikartassa jopa 70 Euroopan kohdetta edustavat 29 % osuutta liikevaihdosta, 15 Aasian kohdetta 50 %, kaksi kohdetta yli Atlantin 5 %. Loppu jää lomaliikenteelle. Lentoliikenteen koko klusteri työllistää Suomessa yhteensä n. 122 000 työntekijää ja tuo noin 4 %:n osuuden maan bruttokansantuotteeseen.

Tuotekehitystä Finnair kehittää tuotteitaan jatkuvasti. Ensi vuoden loppupuolelta alkaen käyttöön tulevat Airbus A350XWB-koneet tuovat lukuisia teknisiä innovaatioita. WiFi- eli nettiyhteydet tulevat niiden mukana lennoille, mutta WiFi tulee pian myös muihin jo käytössä oleviin koneisiin. A350 – koneilla aloitetaan ensiksi Helsinki-Shanghai, Peking, Hongkong ja sitten myös Bangkok -reiteillä, sen mukaan kuin koneita otetaan käyttöön. A350-koneissa voidaan haluttaessa valoilla aikaansaada jopa ’auringonnousu’ ja ’-lasku’. Paineistus on nykykoneita parempi, jolloin jopa ruoka ja viini maistuvat uusissa koneissa oikeammilta.

Liikennelentoja yli sata vuotta

Uusi aluevaltaus

Ensimmäinen kaupallinen lento tehtiin sata vuotta sitten.

Uuden omistajan myötä matkatoimiston toiminta-alue on laajentunut. Nyt yritys panostaa myös incoming-toimintaan. Tarkoituksena on aloittaa kiinalaisryhmien tuominen Suomeen. Tätä tarkoitusta varten kutsuttiin ryhmä kiinalaisia matkanjärjestäjiä tutustumismatkalle loppukesästä. Pääkaupunkiseudun ohella Itä-Suomeen ja Lappiin suuntautunut matka on poikimassa jo tuloksia, ensimmäisiä ryhmiä odotetaan kuluvan talven aikana, kertoo toimitusjohtaja Bo Yu. ”Suomi on kiinnostava matkakohde erityisesti niiden matkustajien parissa, jotka ovat jo käyneet Euroopan metropoleissa, kuten Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa.”, Bo Yu toteaa. Suomi-Seuran matkat muutti lokakuussa perinteisestä Kruununhaan osoitteesta uusiin tiloihin Helsingin Etu-Töölöön, aivan eduskuntatalon kupeeseen. Uusi osoite on Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki.

TÄNÄ VUONNA tuli kuluneeksi sata vuotta ensimmäisestä kaupallisesta aikataulun mukaisesta reittilennosta Amerikassa. Pormestari A.C. Pheil lensi Floridassa reilun 40 kilometrin lennon Tampan lahden yli St.Petersburgista Tampaan. Lento kesti 23 minuuttia. Pheil, joka oli lennon ainoa matkustaja, istui avoimessa ohjaamossa lentäjän takana. Kone oli puusta ja kankaasta rakennuttu kaksitaso. Pheil maksoi lennostaan 400 dollaria ollakseen ensimmäinen matkustaja. Seuraavat matkustajat selvisivät matkasta viidellä dollarilla. Reittiliikenne ei kuitenkaan sujunut odotetusti, vaan yhtiö, St.Petersburg-Tampa Airboat Line, meni konkurssiin neljän kuukauden kuluttua.

ANDALUSIAN HERKKUJA. Es-

panjan ja Andalusian matkailutoimistot järjestivät Helsingissä ravintola Nuevossa lokakuun viimeisellä viikolla Taste of Andalucia -teemaviikon. Viikon aikana oli tarjolla 4 ruokalajin Andalusian makuja sisältävä menu, jonka oli suunnitellut keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen. Menulla saivat herkutella myös lehdistön ja matkatoimistojen edustajat, jotka oli kutsuttu iltapäivän kestävään kinkkukouluun. Kinkkumestari Mario Hiraldo kertoi kinkun maistamisen jalosta taidosta, ensin haistellaan, sitten kinkkua lämmitetään hieman sormien välissä ja sitten vasta maistellaan ja nautitaan. Espanjan suurlähetystön ja matkailutoimiston edustajat olivat innoissaan tuoreista Espanjan matkailuluvuista, kasvua Suomesta 7% viime vuoteen verrattuna.

Töitä miljoonille Sadan vuoden aikana yhdestä reitistä ja yhdestä matkustajasta kaupallinen lentoliikenne on kasvanut yli kolmeen miljardiin matkustajaan ja 50 tuhanteen

Charterit häviämässä Finnair on jo ilmoittanut muuttavansa koko joukon perinteisiä charterlentoja reittivuoroiksi, jolloin myös näille reiteille avautuu uusia mahdollisuuksia myydä tuotteita kaikissa myyntikanavissa, niin kohteen päässä kuin vaikkapa Aasiassa. Finnair kehittää digitaalipalveluitaan ja lentomatkustajan lisäpalveluita korkean arvon kokonaispalveluksi. ”Marraskuun alussa alkoi Sky Bistro-ateriakonseptimme, joka tarkoittaa Euroopan economy-luokan lentojen aterioiden muuttumista maksullisiksi, mutta samalla merkittävää valikoiman parantumista”, sanoo Pekka Vauramo. Finnairin liikevaihto koko vuoden 2014 osalta tulee jäämään vuoden takaista alhaisemmaksi. Myös tuloskehitys, johtuen lentolippujen alhaisesta hintatasosta kustannuksiin nähden, johtaa siihen, että yhtiö varoittaa vuoden 2014 tuloksensa jäävän tappiolliseksi. Henkilökustannuksiin liittyvät säästöneuvottelut saatiin tältä erää pääosin päätökseen, mutta ratkaisu ei juurikaan ehdi vaikuttaa vielä yhtiön vuoden 2014 tulokseen, vaan vasta 2015 ja osaksi jopa vasta 2016 alkaen.

Ranska edelleen suurin matkailumaa Ranska säilytti paikkansa maailman suosituimpana matkakohteena lähes 85 miljoonalla turistilla. RANSKA piti viime vuonna joh-

Tällä koneella lennettiin ensimmäinen kaupallinen lento sata vuotta sitten.

reittiin. Ilmailuala on jo suurempi bisnes kuin vaikkapa lääke-, tekstiili- tai autoteollisuus. Bruttokansantuotteella mitattuna lentoliikenne sijoittuisi maailman 21. suurimmaksi maaksi. Lentoliikenne mahdollistaa taloudellista aktiivisuutta ja auttaa muita liiketoiminnan aloja kasvamaan. Kolmannes koko maailmankaupan arvosta kulkee lentoteitse. Lentoliikenne tarjoaa globaalisti työpaikan 9 miljoonalle hengelle. Välillisesti, muun muassa matkailuun liittyvien työpaikkojen kautta lentoliikenteen arvellaan tuovan työtä 58 miljoonalle ihmiselle. Yli puolet maailman matkailusta tapahtuu nykyään lentäen.

topaikkansa huolimatta tiukasta taloudellisesta tilanteesta. Kiinalaisten kiinnostus Eurooppaan jatkui ja pohjoisamerikkalaisetkin löysivät tiensä Ranskaan. Välimeren rannat ja Alppien hiihtomahdollisuudet houkuttelivat, arkkitehtuuri, kuten Versailles, piti pintansa ja Disneyland Paris oli suosittu. Viime vuonna Ranskassa kävi 2% enemmän turisteja kuin vuonna 2012. Kiinalaisten vierailijoitten määrä kasvoi 23.4% ja intialaisten 15.7%. Pohjoisamerikkalaisten matkailijoitten määrä oli laskussa finanssikriisin takia, mutta kasvoi taas viime vuonna 5.8%, ollen 4.2 miljoonaan. Globaalisti matkustajamäärässä kakkonen oli USA, 69.8 miljoonaa turistia. Kolmonen oli Espanja, 60.7 miljoonaa kävijää.

17


Kiinan lentoliikenne takkuilee pahasti Kiinassa siviililentotoiminta kärsii jatkuvasti pahoista myöhästymisistä.

siellä missä aurinko paistaa!

alk.

499

e

Koe saaren ainutlaatuinen luonto ja välimerelliset maut, Hanian tavernat ja putiikit, lähikylien kodikkaat huoneistohotellit ja aurinkoiset hiekkarannat pinjamäntyjen katveessa. Kreetalle lennot toukokuulta lokakuulle. PLATANIAS....................ALK....429e KATO STALOS.............ALK....589e Enna kkoetu/ hlö

50e

AGIA MARINA...........ALK....499e MALEME..........................ALK....669e

TURKKI JA TUNISIA 2015

ALANYA....................ALK....399e

SIDE.............................ALK....409e

BODRUM..................ALK....409e

TUNISIA.....................ALK...499e

KA KOH UKOPH TEEMME

UKE T

Turkin tutut kohteet jatkavat valikoimassa: Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Marmaris ja Side. Maakuntalentoja keväällä ja syksyllä osa lentoja suoraan Alanyan Gazipasiin. Myös suositut Turkin kiertomatkat jatkavat ohjelmistossa! THAIMAA...........ALK....1.119e Tunisian kohteita Hammamet, Monastir ja Sousse.

P. 0207 850 850 MA-PE 9-21, LA-SU 10-19

Hinta 8,35 snt/puh. + pvm/mpm, myös jonotus.

Lähdöt 1./8./15.3 /1 vko, Erikoistarjoushinta ! VARAUKSET VERKOSTA 24H

detur.fi

KIINAN ilmailuhallitus ilmoitti heinäkuussa, että myöhästymiset lisääntyvät ja lentoja peruutetaan aiempaa enemmän. Joillakin reiteillä kapasiteetin pudotus oli 65%. 28. heinäkuuta mm. Shanghain kahdelta kentältä lähes 200 lentoa oli peruutettu ja 120 oli yli kaksi tuntia myöhässä. Jotkut virkamiehet syyttävät säätä, mutta syynä on pikemminkin ’ilmatilan tarkempi valvonta’ ja ilmasotaharjoitukset. Ongelman on myös se, että ilmatilasta vain 30% on siviilikäytössä. Kiinalaiset asiantuntijat sanovat, että jos ilmavoimat luovuttaisi siviili-ilmailun käyttöön edes kymmenesosan ilmatilastaan, se merkitsisi valtiolle 30 mrd dollarin lisätuloja vuodessa. Matkustajat toivovat myös enemmän tiedotusta lentomatkustajille. Esimerkiksi hyvänä kuukautena Pekingistä vain puolet koneista lähtee ajoissa. Shanghain Pudongissa puolestaan 2/5 koneista lähtee ajoissa.

Ennakoi passin uusiminen, hakemuksen jättämisessä on vaihtoehtoja

IP_8_2014_DETUR.indd 1

10.11.2014 13.46

Uuden passin saa reilussa viikossa, ajanvarauksella välttyy jonottamiselta Poliisi otti käyttöön biometriset passit elokuussa 2006. Kesäkuusta 2009 alkaen kasvokuvan lisäksi sirussa on haltijan sormenjäljet. Hakemusta jätettäessä henkilö tunnistetaan esimerkiksi vanhasta passista ja samalla otetaan sormenjäljet. Passia voi anoa millä tahansa paikkakunnalla, jossa toimii paikallispoliisin lupapalvelupiste. Passia kannattaa anoa hyvissä ajoin ennen matkaa, lupapalvelupisteeseen voi mennä jonottamaan tai poliisin verkko-sivuilta (www.poliisi.fi/ajanvaraus) voi varata palveluajan ennakkoon. Aikaa passihakemuksen jättämiseen ei välttämättä saa heti, pääkaupunkiseudulla ensimmäiset vapaat ajat löytyvät noin kuukauden päästä varaustilanteesta. Antti Haukkamaa

PASSIN VOIMASSAOLOAIK A

kannattaa tarkistaa aika ajoin. Matkalaiset törmäävät usein tilanteeseen, jossa kohdemaan säädöksien mukaan passin tulee olla voimassa jopa 6 kuukautta matkalta paluun jälkeen. Tämä tieto selviää usein vasta paria viikkoa ennen matkaa, jolloin matkatoimistot yleensä lähettävät matkapaperit asiakkaalleen. Tässä vaiheessa alkaa kiireinen selvitystyö, missä ajassa uuden passin saa. Ajanvarauksen voi kiiretapauksissa unohtaa, vapaita aikoja ei isommilla paikkakunnilla useinkaan ole viikon kahden sisällä. Siis lähimmälle poliisin lupapalvelupisteelle vaan jonottamaan ja mukaan vanha passi tai henkilökortti ja yksi valokuva. Ajokortti ei kelpaa hakijan tunnistukseen ja valokuvakaan ei saa olla 6 kuukautta vanhempi. Passia haetaan henkilökohtaisesti ja hakemus tehdään suoraan poliisin henkilökortti- ja passijärjestelmään. Passi myös maksetaan hakemuksen jättövaiheessa.

Pitkät odotusajat Lupapäällikkö Leena Höysniemi-Iivonen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta Espoosta kertoo, että poliisin verkkosivujen ajanvarausjärjestelmä uusittiin tänä keväänä. Uusi järjestelmä on otettu hyvin vastaan. Jos lähimmän lupapalvelupisteen vapaat ajat menevät hyvin kauas, voi sivuilta helposti tarkistaa, mikä on tilanne muissa lähellä olevissa pisteissä. Ajanvarauksen voi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle tehdä myös puhelimitse päivittäin klo 9–11 ja 13–15. Leena Höysniemi-Iivosen kanssa katsoimme, millaisia aikoja allekirjoittaneelle tarjottiin lokakuun loppupuolella. Lähin lupapalvelupiste Kirkkonummella tarjosi ensimmäistä vapaata aikaa 3 viikon päähän. Seuraavaksi lähin oli Espoo, jossa löytyi vapaata kuukauden kuluttua. Kahden viikon päästä passin haku olisi onnistunut Lohjalla ja vajaassa viikossa Raaseporissa, jonne matkaa kertyy noin 70 kilometriä.

18

Uusiin asemiin

sia ja maksamalla siitä 65 euroa. Pikapassien toimitusajoissa on tällä hetkellä viivettä, ja passin saa 3-5 päivässä. Erittäin kiireellisissä tilanteissa voi hakea myös Express-passia, jonka toimitusaika on vain yksi arkipäivä. Sen voi Asiakaspalveluvastaava Maire Salento seuraa päätteeltä saada jopa samayhdessä lupapäällikkö Leena Höysniemi-Iivosen kanssa vuoro- na päivänä, kun numeroasiakkaiden jonotusaikoja Espoon poliisiasemalla. hakemus on jätetty ennen klo 11.00. Express-passia voi anoa paikalPoliisi pyrkii joustavuuteen lispoliisin lupapalvelupisteeltä millä tahansa paikkakunnalla, Hakija voi mennä mihin tahansa mutta valmiin express-passin poliisin lupapalvelupisteeseen havoi noutaa vain Pasilan poliisikemaan passia. asemalta tai polisiin palvelupisTällöin on varauduttava joteestä Helsinki-Vantaan lentonottamaan. Leena Höysniemi-Iikentältä. Express-passin hinta vonen tarkisti haastattelupäiväon 83 euroa. nä Espoon tilannetta, viimeisten Lentoaseman lupapalveluviikkojen aikana siellä jonotuspiste palvelee lentomatkustaajat olivat 20-40 minuuttia. Tavoitjia hätätapauksissa ottamalla teena on, että jonotusaika olisi vastaan kiireellisiä passihakekorkeintaan tunti. Lupapisteiden muksia. Siellä voidaan myönvirkailijoista suurin osa palvelee tää esimerkiksi väliaikainen ajanvarausasiakkaita ja neljännes passi matkalle lähdössä olevuoronumerolla jonottavia, joita valle henkilölle, jonka passi esimerkiksi Espoossa on päivässä on vioittunut tai unohtunut keskimäärin toistasataa. kotiin. Väliaikainen passi on Valmiit passit lähetetään asivoimassa vain matkan ajan. Piakkaan toiveen mukaisesti joko ka- ja express-passeja voidaan asuin- tai työpaikkaa lähinnä myöntää vuorokauden aikana olevaan R-kioskiin. Jos anomusvain rajattu määrä ja kiintiö on ta jättäessään on antanut puhevaltakunnallinen. Näin taataan linnumeronsa, ilmoitus valmiisettei normaalien passien toimita passista tulee tekstiviestinä. tusajat vaarannu. Muussa tapauksessa saapumiHöysniemi-Iivosen mukaan silmoitus lähetetään postitse ja tulevaisuudessa päästään tilansamalla saa lähetystunnuksen, teeseen, jossa biometrisen passin jolla valmiin passin voi noutaa. voi itse uusia sähköisen asioinnin Voimassa olevia passeja voi henkautta. Tämän voi tehdä vain kerkilöllä olla vain yksi kerrallaan. ran, sillä passissa oleva mikrosiru Kun uusi passi luovutetaan, aiei kestä pidempään. Sähköisessä kaisemman passin voimassaolo asioinnissa tunnistautuminen tapäättyy ja se tulee mitätöidä tai pahtuu esimerkiksi pankkitunhävittää. nuksilla ja samaa kautta voi hoitaa passin maksun. Tämä edelPassien toimitusajat lyttää vielä lakimuutosta, joka ja hinnat tällä hetkellä on käsittelyssä. Jos se menee läpi, voi uusi käytäntö Normaalin passin saa 6–8 päitulla voimaan jo ennen vuodenvässä 48 eurolla. Toimitusaikaa vaihdetta. voi lyhentää hakemalla pikapas-

Kristina Laak Aviareps

Pasi Latva Event Travel

Jukka Punamäki Lumo matkailu Oy

Mikaela Pomren Restel Hotellit Oy

chenin lisäksi toimiston myös Berliiniin. Työntekijöinä on vanhoja Saksan konkareita, Sallan lisäksi Timo Mäkelä, ruotsalainen Yvonne Vassal ja virolainen Heli Naaber sekä Berliinissä Pilvi Williams. Pilvi on ollut Incoming-alalla 15 vuotta ja hoitaa myös maapalveluja Floridaan. SALLEY hoitaa maapalvelut kaikkialla Saksassa, kuten myös Itävallassa ja Sveitsissä. Lisätietoa puh. +49 40 2286 91010 sekä salley-agency.com.

Scandic Hotels Oy Pilvi Williams Salley the Destination Agency

Kati Puukko Scandic Hotels Oy

Antti Karjalainen Scandic Hotels Oy

Aviareps Av i a re p s S u o m e n u u d e k s i myyntipäälliköksi on nimitetty 1.10.2014 alkaen Kristina Laak. Suomen toimitusjohtajana jatkaa Kiki Koskinen ja Pohjoismainen johtajana toimii Paul Riddez. Aviareps edustaa Suomessa seuraavia yhtiöitä: Marriott International, Alamo car rental, Expedia TAAP, Jet Airways ja Sun Express. Kristiinan s-posti on Klaak@ aviareps.com.

Event Travel Pasi Latva (37) on nimitetty Event Travelin toimitusjohtajaksi 1.11. alkaen. Latva siirtyy tehtävään Apollomatkojen myyntipäällikön paikalta, missä hän ehti työskennellä neljä vuotta. Sitä ennen Latva on työskennellyt mm. Blue1:lla client managerina, SAS Ground Servicellä account managerina sekä Viking Linella. Event Travel kuuluu Steve Perryman Sport Traveliin, jonka tarjontaan kuuluvat ensisijaisesti urheilumatkat, mm. Formula, hiihto, jääkiekko jne.

Finnlines Helsinki–Travemünde-reitin linjajohtaja Kielo Vesikko toimii 4.10. alkaen myös Finnlines-konsernin matkustajaliiketoimintajohtajana. Krista Orvomaa aloitti Finnlinesin matkustajapalveluiden myyntipäällikkönä ja eri alueiden asiakkuusvastaavien esimiehenä 1.10. vastuualueinaan Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Baltian maiden myynti. 1.2.2015 alkaen Orvomaa vastaa myös Saksan ja muiden Manner-Euroopan markkinoiden myynnistä.

Untitled-1 1

Jenny Odrobinski SMAL

Punamäen vastuulla on yhtiön toimintojen käynnistäminen ja mm. alueen matkailubrändin rakentaminen. Punamäki toimi aikaisemmin Länsi-Uudenmaan matkailun aluekoordinaattorina Uudenmaan liitossa osana TouNet –hanketta.

Restel Hotellit Oy Restel Hotellit Oy on nimittänyt projektipäällikkö Mikaela Pomrénin Hotel Indigo Helsinki – Boulevardin hotellinjohtajaksi. Hän astuu toimeen hotellin avautuessa maaliskuussa 2015. Pomrén on toiminut aikaisemmin Restelin palveluksessa eri tehtävissä Holiday Inn -hotelleissa Vantaalla ja Helsingissä. Lisäksi hän on toiminut Cumulus Hakaniemen hotellipäällikkönä.

SALLEY The Destination Agency Salla Ley on perustanut Saksaan Hampurin, Frankfurtin ja Mün-

MBA Kati Puukko on nimitetty markkinointi- ja viestintäjohtajaksi. BBA Antti Karjalainen on nimitetty myyntijohtajaksi. Molemmat kuuluvat jatkossa myös Suomen johtoryhmään.

Suomen Hostellijärjestö Suomen Hostellijärjestön uudeksi pääsihteeriksi on nimitetty Irja Hanelius 27.10. alkaen. Hän on aiemmin toiminut Eckerö Line Oy Ab:n toimitusjohtajana.

SMAL SMALin toimistossa koordinaattorin tehtävässä on aloittanut KTM Jenny Odrobinski. Jennyn työtehtäviin kuuluvat mm. Suomen matkailu -ryhmän sihteerin tehtävät, SMAL Raiteilla -tapahtuman ja liiton yhteismessuosaston järjestelyt samoin kuin muiden tapahtumien ja koulutusten suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin osallistuminen, moninaiset jäsenpalvelut, ulkopuolisilta tahoilta tulleisiin kyselyihin vastaaminen, laskutus ja jäsenrekisteriin liittyvät asiat. Jenny valittiin tehtävään opiskelemaan lähteneen Tiina Tarkiaisen tilalle.

Tervetuloa Ruotsiin

www.fin-s.a.se | www.traveltrends.se

2013-09-30 11:23:24

Lumo matkailu Oy Jukka Punamäki on aloittanut vasta perustetun Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy:n projektikoordinaattorina 1.8.2014 alkaen. 1.1.2015 hän aloittaa yhtiössä toimitusjohtajana.

E R I K O I S M AT K AT O I M I S T O TRAVELLER OY on saanut uudet

omistajat elokuussa, kun yhtiön perustaja Markku Lindroosin jää asteittain eläkkeelle 22 vuoden jälkeen. Travellerin uusi omistajakolmikko Mari Floman ja Nadja Ripatti (kuvassa) sekä Sami Lindroos jatkavat yrityksen kehittämistä ja vahvistamista. Viisumipalveluihin panostaminen sekä myynti- ja näkyvyyskanavien haltuunotto lähti käyntiin jo kesällä. Lisätietoja www. traveller.fi.

8 • 2014 NOVEMBER


10-YÖN KARIBIAN ALL INCLUSIVE RISTEILYT Idealo saapui UPEA REITTI ! ALL INCLUSIVE TALVI 2014-2015 Miami – Bahamas – Meksiko – Honduras – Caymansaaret – Jamaika – Turks- ja Caicossaaret – Miami Alk.

2395:-

Hinta sisältää lennot + all inclusive ja suomalaisen matkanjohtajan palvelut.

www.loistoristeilyt.fi myynti@loistoristeilyt.fi

Seuraava ilmestyy

9.1.2015 Ilmoitustilan viimeinen varauspäivä on 22.12.2014.

Yhä kevyemmät koneen istuimet ERIKOISISTUIMIEN valmistaja Recaro toteaa, että matkustajakoneitten istuimet ovat parinkymmenen vuoden aikana keventyneet noin 30%. Istuimien toppauksia on ohennettu ja lyhyillä matkoilla istuimissa on kiinteät selkänojat. Koneisiin saatu lisätila on täytetty uusilla penkkiriveillä. Istuimen leveys on kilpailukysymys, sillä jo yhden tuuman ero tuntuu. Mm. Ryanair uskoo 30-tuumaisiin istuimiin 29-tuumaisten sijasta.

Olemme Costa Cruises varustamon Suomen päämyyntiedustaja, saat risteilysi meiltä edullisesti.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Costa Cruises

www.matkaviikko.fi Ammattilaisten online-uutispalvelu

Park Hotel Käpylä vaihtoi vetäjää Park Hotel Käpylän liiketoiminnot siirtyivät syyskuun alussa Proveto Oy:lle. Hotellin nimi säilyy entisellään. Proveto -konserniin kuuluu entuudestaan Best Western Airport Hotel Pilotti. PARK Hotel Käpylä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Hotellissa on 40 huonetta. Aamiaisen lisäksi huonehintaan sisältyy internet-yhteys, aamu-uinti sekä kuntosalin käyttö. Kokoustiloista löytyy vaihtoehtoja jopa 120 henkilön kokouksiin. Kaup-

paneuvos Paukun tutuksi tekemältä saunaosastolta löytyy kolme erikokoista tilaussaunaa. Park Hotel Käpylästä on matkaa lentokentälle hieman yli 10 kilometriä ja matka taittuu nopeimmillaan 15 minuutissa.

Suomeen

Kansainvälisesti tunnustusta niittänyt saksalainen hintavertailupalvelu Idealo on laajentanut toimintansa myös Suomeen. IDEALON lentohakuportaalin virtuaaliset ovet ovat olleet avoinna myös suomalaisille lentojen varaajille kesästä lähtien. Palvelu kattaa halpalentoyhtiöiden ja täyden palvelun lentoyhtiöiden lisäksi eri online-matkatoimistojen tarjoukset. Hakusuodattimien avulla voi määritellä tarkempia hakukriteerejä mm. kellonajan, vaihtojen määrän ja toivotun lentoyhtiön mukaan. Idealo on kymmenellä miljoonalla kuukausittaisella kävijällään Saksan suurin hintavertailusivusto. Saksassa sen sivuilla kuluttajat voivat vertailla yli 130 miljoonaa tarjousta yli 35 000 palveluntarjoajalta.

Window Seat in Brief

Leila Rauhaniemi in memoriam Matkailualan pitkäaikainen vaikuttaja, toimitusjohtaja Leila Rauhaniemi (s. 1946) menehtyi marraskuun 2. päivänä 2014 vaikeaan sairauteen. Leila Rauhaniemi perusti Forssan Matkatoimisto Oy:n 37 vuotta sitten. Ahkera ja aktiivinen Leila teki työtään korostamatta koskaan itseään. Työt puhuivat puolestaan. Forssan Matkatoimisto menestyi vaikeina lamankin aikoina, kiitos Leilan verkostojen ja taitavan myynti- ja suhdetoimintakyvyn. Siitä osoituksena Leilalle myönnettiin vuonna 2012 Keskuskauppakamarin kultainen elämäntyömerkki. Leila oli Hämeen kauppakamarin matkailutyöryhmän jäsen ja tuttu hahmo myös SMALin ja sen edeltäjän SMY:n kokouksissa ja tapahtumissa. Taide oli Leilan sydäntä lähellä, hän maalasi akvarelleja ja oli Suomen Taitelijaseuran jäsen. Legendaarisia olivat Leilan ja hänen puolisonsa Jukan, sekä tyttärien Marin, Minnan ja Reetan yhdessä järjestämät jokavuotiset syysjuhlat omalla pihamaalla yli 100-päiselle joukolle. Leilan ajatuksesta sai vuonna 1978 alkunsa myös Tammelan Hakkapeliit-

tatapahtuma. Tuossa 1600-luvun tapahtumassa vierailee joka vuosi 10 000 kävijää. Se on kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt tapahtuma. Myös Tammelan kunta käyttää nykyään itsestään nimeä Hakkapeliittapitäjä. Minullakin on ollut ilo ja kunnia tuntea Leila yli 30 vuoden ajan. Yhdessä olemme tehneet lukuisia, ikimuistoisia työmatkoja Saksaan. Yhdessä lauloimme Meersburgin mieskuoron sanattomaksi, yhdessä tutustuimme oikeaan Schwarzwaldin omaan poikaan ja yhdessä seilasimme Reiniä pitkin. Vielä syyskuussa suunnittelimme Leilan kanssa yhteistä nostalgista laivamatkaa Lyypekin joulutoreille. Se jäi nyt tekemättä. Maisa Lappi

Read the English summary of the latest news in the Finnish tourism industry from our web-pages: www.ikkunapaikka.fi/en/

Discover the opulence of Oman The Sultanate of Oman is the jewel of the Arabian peninsula. You can explore bustling traditional markets, discover stunning natural beauty, stay in luxurious 5-star beach resorts or be a guest in the tents of Bedouins – whatever you choose to do, the warm Omani hospitality will make your stay unforgettable.

Beauty has an address For more information, please contact: Sultanate of Oman, Ministry of Tourism Karl-Marx-Allee 91 A – 10243 Berlin – Germany Tel: +49 (0) 30-42 25 62 85 Fax: +49 (0) 30-42 25 62 86 E-Mail: scandinavia@oman.travel www.oman.travel

8 • 2014 MARRASKUU

19


AD-13112013(ikkunapaikka11).pdf 1 11/13/2013 3:06:29 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

WWW.IKKUNAPAIKKA.FI WWW.IKKUNAPAIKKA.TV FACEBOOK.COM/IKKUNAPAIKKAWINDOWSEAT

Matkailualan ammattilehti • Finnish Travel Trade Journal • Facktidning för resebranschen i Finland

Ikkunapaikka on Suomen johtava matkailualan ammattilehti, joka seuraa, analysoi ja ennakoi alan tapahtumien kulkua Suomessa ja ulkomailla. Ikkunapaikka ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa. Se on tilattu Suomen jokaiseen matkatoimistoon (SMAL:n jäsenyritykset). Tilaa Ikkunapaikka, niin tiedät mitä alalla tapahtuu. Vuosikerran hinta on 59 € määräaikainen yritystilaus 54 € jatkuva yritystilaus 19 € virkailijatilaus 13 € opiskelija- ja eläkeläistilaus Hinnat sisältävät alv 10%. Lehti ei vastaa tilaamatta lähetettyjen kirjoitusten ja/tai kuvien säilyttämisestä ja/tai palauttamisesta.

Ikkunapaikka on Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL), Pacific Asia Travel Associationin (PATA) ja Discover American Suomen osastojen toimialajäsen. ISSN 0786-7867 Painos 5000 kpl Levikkijakauma Matkatoimistovirkailijat . . . . . . . . Liikenneyhtiöt . . . . . . . . . . . . . . . . . . Yritysten matkavastaavat . . . . . . Matkatoimistojohto . . . . . . . . . . . . Majoituselinkeino. . . . . . . . . . . . . . . Matkailutoimittajat/lehdistö . . . Kunnalliset matkailuelimet. . . . . Julkaisija Travision Oy Helsinki Kirjapaino PunaMusta

64 % 11 % 9% 7% 4% 3% 2%

Toimitus ja markkinointi Päätoimittaja, kustantaja Leena Aalto leena.aalto@ikkunapaikka.fi Raisiontie 6 D, 00280 Helsinki Puhelin (09) 622 2500 Neuvonantaja, kustantaja Martti Savojärvi Lohitie 15 A, 02170 Espoo Puhelin 050 592 2981 martti.savojarvi@ikkunapaikka.fi Vakituiset avustajat Esa Aalto Jaakko Bergqvist Antti Haukkamaa Eero Havia Inna-Pirjetta Lahti Juhani Paavonsalo Ulkoasu Juhana Mikkanen hello@juhanamikkanen.com

Window Seat is the leading travel trade journal for the travel professionals in Finland. Its aim is to monitor and analyze the development of the travel market in Finland and abroad. Window Seat is published eight times a year and its subscribers include a.o. all Finnish AFTA-travel agencies. Subscription fee is EUR 63 outside of Finland. The magazine will not hold itself responsible for the safekeeping and/or return of articles and/or photographs sent without an order for publication. Window Seat is an associated member of the Association of Finnish Travel Agents (AFTA), Finland Chapter of Pacific Asia Travel Association (PATA) and Discover America Finland.

Readers Travel agency personnel . . . . . . . . . . . Airlines etc. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Company travel managers . . . . . . . . . Travel agency management . . . . . . . Hotel business . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Travel editors and press . . . . . . . . . . . Municipal tourist organisations . . . . Editorial & Marketing Editor-in-chief, Publisher Leena Aalto leena.aalto@ikkunapaikka.fi Raisiontie 6 D, FIN-00280 Helsinki Phone +358 9 622 2500 Senior Advisor, Publisher Martti Savojärvi Lohitie 15 A, FIN-02170 Espoo Phone +358 50 592 2981 martti.savojarvi@ikkunapaikka.fi

64 % 11% 9% 7% 4% 3% 2%

Publisher Travision Oy Helsinki Contributing Editors Esa Aalto Jaakko Bergqvist Antti Haukkamaa Eero Havia Inna-Pirjetta Lahti Juhani Paavonsalo Layout Juhana Mikkanen hello@juhanamikkanen.com Printing house PunaMusta ISSN 0786-7867 Circulation 5,000 copies

2014-8 Ikkunapaikka-Window Seat, Nov 2014  
Advertisement