Page 1

PRODUCT-

NIEUWS

2014

The gamechanger

INTRODUCTIE VAN HET HUSQVARNA PRIME邃「 HOOGFREQUENT SYSTEEM

NIEUWE TIER 4 DIESELZAGEN

SCHOON, SNEL EN EFFICIテ起T

COMPLETE OPLOSSINGEN

KRACHTIG, EFFICIテ起T & ERGONOMISCH


Husqvarna Construction Products is wereldwijd toonaangevend op het gebied van machines en diamant足 gereed足schappen. Wij leveren gebruikers overal ter wereld effici谷nte en betrouwbare gereedschappen voor de bouw en steen industrie en we zorgen er zo voor dat onze professionele gebruikers trots kunnen zijn op hun werk. En t足 rotse professionals vormen onze beste beloning. www.husqvarnacp.nl


The Gamechanger Verandering is een sterke drijfveer bij Husqvarna. Als we­ reldwijde marktleider kijken wij nieuwsgierig naar onze veranderende wereld. Verandering is een uitdagende bron van inspiratie voor onze zoektocht naar nieuwe ideeën en de vertaling hiervan in producten die u wellicht nuttig zou vinden voor uw werk. 2014 lijkt een jaar van grote veranderingen te worden. Velen in onze branche zullen de enorme mogelijkheden van hoog­fre­ quente elektrische apparatuur voor het zagen van en boren in beton gaan ontdekken. De reden: dit jaar lanceren we ons nieuwe productassortiment Husqvarna PRIME™, het resultaat van het grootste R & D project dat ooit door Husqvarna Construction Products is ondernomen. De PRIME™-producten brengen het vermogen en de efficiency van elektrische apparatuur naar een geheel nieuw niveau, PRIME™ zet nieuwe standaarden in vermogens / gewicht verhouding en flexibele inzetbaarheid. Productontwikkeling betekent niet altijd het ont­ ginnen van nieuw terrein. Soms gaat het erom goed functionerende oplossingen te opti­ maliseren, zodat er iets ontstaat wat nog beter is voor gebruiker én milieu. De twee nieuwe dieselzagen van Husqvarna – de FS 5000 D en de FS 7000 D, dit jaar gelanceerd – zijn daarvan een goed voor­beeld. Daarover, en over nog veel meer, kunt u lezen in deze uitgave van Productnieuws.

PAGINA 4 N I E U W E O P L O S S ING EN VO O R H E T Z AG EN VA N BE TO N

PAGINA 6– 8 H U S Q VA R N A PRIME™ S YS T E E M

BINNENPAGINA’S C O M P L E T E OPL O S S ING EN VO O R S L I M ME P RO F E S S I O N AL S H U S Q VA R N A D I A M A N T G EREEDS C HAPPEN, A S S O RT I M E NT 2014 H U S Q VA R N A MAC HINES A S S O RT I M E NT 2014

PAGINA 17 W E H O U D E N U O NL INE O P D E H O O G TE

PAGINA 18 N I E U W E D I E SEL ZAG EN VO O R N O G MEER P RO D U C T I V ITEIT

PAGINA 20 V E I L I G E N E RG O NO MIS C H Z AG E N M E T DE K 760

PAGINA 22 H O E K I E S T U HET JU IS TE D I A M A N T G EREEDS C HAP

Anders Ströby Head of Construction


HUSQVARNA PRIME ™ SYSTEEM

Husqvarna ™ PRIME Verandert het zagen van beton volledig. Husqvarna PRIME™ is een nieuw systeem met hoogfrequent elektrische machines. Door een innovatief gebruik van hoogfrequent-stroom en digitale bewerking brengen we efficiency en inzetbaarheid op een compleet nieuw niveau, waarmee de prestaties, productiviteit en mobiliteit van onze klanten toenemen. Powerful. Revolutionair. Intelligent. Modulair. Elektrisch – dat is PRIME™.

POWERFUL

ELEKTRISCH

 resteert beter dan P gewone elektrische apparatuur ■ Gelijkwaardig aan hydraulisch vermogen ■ Uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht

4

REVOLUTIONAIR

INTELLIGENT

MODULAIR

Baanbrekende productiviteit ■ Nieuwe maatstaf qua bruikbaarheid en ergonomie ■„  Next Generation” hoogfrequent-technologie

 lug and play-opstelling P ■ Automatische detectie van stroomtoevoer en aangesloten units ■ Minimale onderhoud­ seisen

L aaggewicht units Eén krachtbron, past altijd ■ Elektronische componenten zijn gescheiden van trillend gereedschap ■

Gebruikt zowel 1- als 3-fasig vermogen. ■ Slechts twee aan­ sluitingen – stroom en water ■ Geen olielekkages, geen stugge hydraulische slangen


Bekijk de video’s met onze producten in actie! Scan de QR-tag of ga naar www.husqvarnacp.com

„  De Husqvarna K 6500 is een perfect voorbeeld van de wijze waarop we profiteren van synergie in de technologie. Onze traditie op het gebied van uitstekende doorslijpmachines heeft in combinatie met onze nieuwe revolutionaire hoogfrequent-technologie een product opgeleverd dat voor de gebruiker productiever en tijdbesparender dan ooit is. Johan Simonsson, Productmanager Doorslijpmachines

5


HUSQVARNA PRIME ™ SYSTEEM

NIEUW NIEUW HUSQVARNA PP 220 Een watergekoelde krachtbron van 7 kW voor de Husqvarna WS 220 wandzaag, uitgerust met draadloze afstandsbediening. Moduleert zowel 1-fase 220 – 240 V als 3-fase 200 – 480 V. De PP 220 is ook compatibel met de draagbare Husqvarna K 6500 door­slijpmachine, de K 6500 Ring doorslijpmachine en de DM 650 boormotor.

HUSQVARNA WS 220  Een compact, maar desondanks sterk hoogfrequent wandzaagsysteem voor Ø 600 – 900 mm bladen, die door 390 mm dikke wanden zagen. De motor levert maar liefst 6 kW op de as met een gewicht van slechts 19 kg.

NIEUW HUSQVARNA PP 65 Een luchtgekoelde krachtbron van 7 kW voor de draagbare Husqvarna K 6500 door­ slijpmachine, de K 6500 Ring doorslijpmachine en de DM 650 boormotor. Het geringe gewicht, het compacte ontwerp en de gebruikersvriendelijke interface maken dit systeem heel eenvoudig te gebruiken. Moduleert zowel 1-fase 220 – 240 V als 3-fase 200 – 480 V.

NIEUW HUSQVARNA D 1400-SERIE De nieuwe Husqvarna D 1400-serie heeft topkwaliteit Diagrip2™-boorbits, die zijn ontwikkeld voor professionele gebruikers die bij alle boor­ toepassingen topprestaties verlangen.

6


Combineer een systeem en stem het af op uw behoeften.

NIEUW HUSQVARNA DM 650 Een sterke en veelzijdige hoogfrequent boormotor. Met 2 mechanische en 9 elektronische versnellingen, die u tijdens het werken kunt verstellen voor een optimale boorsnelheid. Het hoge vermogen, geringe gewicht en intelligente ontwerp maken dit het ideale systeem voor alle boorwerkzaamheden. Wij adviseren boorbits van Ø 100 – 600 mm. Kan worden aangedreven door de PP 65 of de PP 220.

”  We hebben grote verschillen opgemerkt in wat we van dag tot dag

presteren. Met de DM 650 nam de efficiency aanzienlijk toe. Ook de compacte krachtbron van 10 kg voor de hoogfrequent-machine was een stuk handiger dan rondslepen met een hydraulische krachtbron van 150 kg. Conny Lundqvist, Näsum Betonghåltagning, Zweden

7


HUSQVARNA PRIME ™ SYSTEEM

”  Het gemak dat we in een nauwe ruimte konden komen en

dat we dankzij de K 6500 op de locatie sneller een opstelling konden maken, betekende dat we het karwei van onze klant sneller konden afronden. John Simpson, A1 Concrete Services, Australië

NIEUW

NIEUW

HUSQVARNA K 6500 Een hoog­ frequent doorslijpmachine, een van onze sterkste draagbare doorslijpers ooit en qua vermogen vergelijkbaar met een hydraulische door­slijp­machine! Het hoge vermogen, het geringe gewicht, de uitgebalanceerde behuizing en de lage trillingsniveaus maken deze machine uiterst efficiënt en eenvoudig te gebruiken. Kan worden aan­ge­dreven door de PP 65 of de PP 220.

NIEUW HUSQVARNA AS  12 S+ Een nieuwe versie van diamantblad AS 12 met een speciale stalen kern, die het geluidsniveau aanzienlijk verlaagt. De AS 12 S+ met een diameter van 400 mm is gemaakt voor optimaal zagen met de K 6500. Deze combinatie biedt een stille oplossing en een verbeterde gebruikersomgeving. Daarnaast wordt hij aanbevolen voor gebruik in werkruimten waar het geluidsniveau van belang is.

8

HUSQVARNA K 6500 RING De eerste hoogfrequent ringzaag van Husqvarna en een van onze sterkste ringzagen ooit. Qua vermogen vergelijkbaar met een hydraulische ringzaag! Het hoge vermogen, het geringe gewicht, de uitgebalanceerde behuizing en de lage trillingsniveaus maken deze machine uiterst efficiënt. Heeft een maximale zaagdiepte van 270 mm. Kan worden aangedreven door de PP 65 of de PP 220.

NIEUW HUSQVARNA S 1400 DIAGRIP2™-SERIE De S 1400 Diagrip2™-serie is een topkwaliteit serie bladen, die is ontwikkeld voor professionele gebruikers die topprestaties verlangen bij zaagwerkzaamheden uit de hand. Ook geschikt voor vlakzagen met gering vermogen. Met een innovatief segmentontwerp voor het op efficiënte wijzen zagen, koelen en afvoeren van slib, wat zowel de zaagsnelheid als de levensduur vergroot.

NIEUW HUSQVARNA R 1400-SERIE Diagrip™tech­no­logie, die in een superieure zaagcapaciteit, een langere levensduur en een gelijkmatige, snelle snede resulteert. De zelfscherpende segmenten geven een vrijsnijdend gereedschap, ongeacht de richting waarin het blad draait. Alle ringzaag­bladen worden geleverd met een aandrijfschijf.


HET PRODUCTASSORTIMENT VAN HUSQVARNA

Complete oplossingen voor slimme professionals. Krachtig, efficiënt & ergonomisch. Wij willen apparatuur die uw werk vereenvoudigt. In- en uitladen hoort eenvoudig te zijn en met de apparatuur moet ruw omgesprongen kunnen worden. Deze moet simpel te monteren en demonteren en natuurlijk soepel en efficiënt in gebruik zijn. Diamantgereedschappen en apparatuur moeten op elkaar zijn afgestemd en moeten u helpen uw taak snel en efficiënt uit te voeren. En dat voor een gunstige prijs. Daarom concentreren we ons bij Husqvarna niet alleen op pure kracht bij de ontwikkeling van onze producten. Wij zien de gebruiker, de machine en het diamantgereedschap als één geheel en we zijn op zoek naar een optimale balans tussen kracht en bruikbaarheid. Door de opsteltijd tot een minimum te reduceren, kunt u uw productieve tijd maximaliseren. Vergelijk zelf en merk het verschil.


DIAMANTBLADEN VOOR TAFELZAGEN

DIAMANTBOORBITS NIEUW

HUSQVARNA D 1400 DIAGRIP™-SERIE Eersteklas boorbits, die zijn ontwikkeld voor professionele gebruikers die bij alle boortoepassingen topprestaties verlangen. Diameters vanaf 52 mm in drie versies, afhankelijk van de toepassing.

HUSQVARNA DUNWANDIGE D 1200-SERIE Speciaal bestemd voor kleine diameters en draagbare toepassingen. Geleverd in standaardversie met dunwandige buis. Diameters vanaf 8 mm in twee versies, afhankelijk van de toepassing.

HUSQVARNA D 800-SERIE Hoogkwalitatieve boorbits voor bouw- & installatie professionals. Ideaal voor gebruik in elke belangrijke toepassing. Diameters 10 – 334 mm in vijf versies, afhankelijk van de toepassing.

HUSQVARNA D 825 Lichtgewicht, voornamelijk lasergelaste bits voor droog boren binnenshuis in bijv. beton, baksteen en betonblokken. Diameters 62 – 150 mm.

HUSQVARNA D 605 Lichtgewicht, voornamelijk lasergelaste bits voor droog boren binnenshuis in bijv. tegels en natuursteen. Diameters 5 – 85 mm.

HUSQVARNA D 400-SERIE Bestemd voor minder frequent professioneel gebruik met een breed toepassingsvenster. Boort door de meeste muren van standaarddikte. Diameters 32 – 250 mm in twee versies, afhankelijk van de toepassing.

BLADEN VOOR DOORSLIJPMACHINES

HUSQVARNA S 1200 H DIAGRIP™-SERIE Eersteklas bladenassortiment, dat speciaal is ontwikkeld voor hydraulische toepassingen als de K 2500. Diameters 400 – 415 mm in drie varianten.

HUSQVARNA AS-SERIE Hoogkwalitatief blad met turbosegmenten, dat hoge snelheid combineert met een nauwkeurig afgewerkte snede. Het AS 12S+ blad is speciaal bestemd voor de Husqvarna K 6500.

HUSQVARNA FR-3 RESCUEZAAGBLAD Blad met gesoldeerde diamant-technologie. Voor allround vrijsnijden in materialen als beton, rubber, baksteen, metaal, staal, enz. Geschikt voor reddingswerkzaamheden. Diameters 300 – 400 mm.

HUSQVARNA GS-SERIE Hoogkwalitatieve bladen met een doorlopende rand. Voor snel, nauwkeurig en splintervrij zagen van harde materialen als glas, porseleintegels, graniet en andere steensoorten. Diameters 180 – 350 mm, in standaard- of geluidsarme versie, afhankelijk van model en toepassing.

HUSQVARNA VN-SERIE Standaard kwaliteit zaagbladen voor de professionele gebruiker. Diameters 300 – 400 mm in vier varianten.

HUSQVARNA AS-SERIE Hoogkwalitatieve bladen, die een hoge zaagsnelheid en een lange levensduur bieden bij porseleintegels, graniet, beton of constructiematerialen. Diameters 115 – 230 mm in vijf varianten.

ABRASIEVE SCHIJVEN VAN HUSQVARNA Abrasieve schijven van topkwaliteit, die praktisch elk materiaal, zoals steen, staal en spoorwegrail kunnen doorslijpen. Diameters 300 – 400 mm.

HUSQVARNA VN-SERIE Zaagbladen voor de professionele gebruiker, die waar voor zijn geld én goede prestaties verlangt. Diameters 115 – 230 mm in zeven varianten.

NIEUW

HUSQVARNA R 1400 DIAGRIP™-SERIE Nieuwe topkwaliteit bladen met Diagrip™technologie. Diameter 372 mm in twee varianten.

DIAMANTBLADEN VOOR TEGELZAAGMACHINES

DIAMANTBLADEN VOOR HAAKSE SLIJPERS

NIEUW

HUSQVARNA S 1400 DIAGRIP2™-SERIE Topkwaliteit bladen met Diagrip2™-technologie. Optimale diamant verdeling voor een hogere zaagsnelheid en gelijkmatig, stabiel zagen. Diameters 300 – 400 mm in vier versies, afhankelijk van de toepassing.

HUSQVARNA GS-SERIE Hoogkwalitatieve bladen voor snel, soepel zagen in de meeste constructie materialen. Voor de laagste zaagkosten per vierkante meter. Diameters 300 –1000 mm, in standaard- of geluidsarme versie, afhankelijk van model en toepassing.

DIAMANTKETTINGEN

HUSQVARNA R 800-SERIE Hoogkwalitatieve bladen met een goede zaag snelheid. Diameter 365 mm in drie varianten.

CUT-N-BREAK BLAD Voor de K 760 / K 3000 Cut-n-Break. De vorm van de segmenten zorgt voor uitstekende zaageigenschappen en prestaties.

Voor gebruik in verschillende materialen biedt Husqvarna een breed assortiment kettingen voor onze kettingzaag K 970 Chain.


DIAMANTBLADEN VOOR WANDZAGEN

HUSQVARNA W 1400 DIAGRIP2™-SERIE Bladen voor wandzagen. Met de revolutionaire Diagrip2™technologie. Diameters 600 – 1500 mm in vier versies, afhankelijk van de toepassing.

DIAMANTDRADEN

HUSQVARNA W 1100-SERIE Voor hydraulische en elektrische Husqvarna-wandzagen. Met een ideaal ontwerp. Ook geschikt voor andere machines. Diameters van 600 – 1200 mm, afhankelijk van de toepassing.

DIAMANTBLADEN VOOR VLOER- & WEGENZAGEN

DIAMANTBLADEN VOOR ZAGEN VAN SNELLE EERSTE SNEDEN

NIEUW

HUSQVARNA F 1400 DIAGRIP2™-SERIE Bladen voor dieselzagen met hoog vermogen. Met de revolutionaire Diagrip2™-technologie. Diameters 500 – 1200 mm in twee varianten.

HUSQVARNA F 1100-SERIE Asfaltbladen voor machines van 50 kW en meer. Diameters 500 –900 mm in twee varianten.

HUSQVARNA F 600-SERIE Diamantbladen voor machines van 25 – 50 kW. Diameters 300 – 1200 mm in vijf varianten.

HUSQVARNA SOFF-CUT-BLADEN Gepatenteerde diamantbladen met kleurencodes, geleverd met glijplaat. Ze zijn bestemd voor en getest op elk samenspel van condities. Soff-Cut-bladen zijn van topkwaliteit en specifiek bestemd voor het Soff-Cut-systeem. Diameters 150 – 350 mm in drie verschillende series.

NIEUW

HUSQVARNA L 600-SERIE Bladen voor het frezen van lussen voor machines van 35 kW en meer. Diameters 350 – 450 mm in breedtes van 6, 8 of 10 mm, afhankelijk van de toepassing.

HUSQVARNA F 400 DIAGRIP2™-SERIE Diamantbladen voor elektrische vloerzagen en zaagmachines op benzine en diesel tot 18 kW. Diameters 300 – 800 mm in vier varianten.

Het Husqvarna-assortiment draden omvat vijf verschillende industriële draden.

HUSQVARNA S 1400 DIAGRIP2™-SERIE Topkwaliteit bladen met Diagrip2™-technologie. Voor een hogere zaagsnelheid en gelijkmatig, stabiel zagen. Diameters 300 – 600 mm in drie varianten.

HUSQVARNA VN-SERIE Standaard kwaliteit zaagbladen voor de professionele gebruiker. Diameters 300 – 500 mm in vier varianten.

Ga voor meer informatie naar onze website of bel uw contactpersoon bij Husqvarna!

GEREEDSCHAPPEN VOOR SCHUREN EN POLIJSTEN

PIRANHA™ PCD-GEREEDSCHAP Bestemd voor snel en agressief verwijderen van vele lastig te verwijderen dikkere coatings en afdeklagen.

HUSQVARNA REDI LOCK – G 1100-SERIE Erop gericht optimale prestaties te leveren bij elk type toepassing. Zes versies.

HUSQVARNA REDI LOCK – G 600-SERIE Biedt een geselecteerd assortiment om de gereedschapskeuze te vereenvoudigen. Drie versies bieden verschillende diamantgroottes om het prepareren van de vloer te voltooien.

HUSQVARNA CP 1200-SERIE Keramische gereedschappen met velcrorug voor droog slijpen en polijsten van beton. Korrelgrootte van 30 tot 400.

SCHUURPADS MET HARSBINDMIDDEL – P 1200-, P 1100- EN P 600-SERIES U kunt eersteklas schuurpads met harsbindmiddel kiezen voor hoogkwalitatief polijsten. Korrelgrootte van 50 tot 3000.

KOMSCHIJVEN Husqvarna ontwikkelt en produceert een breed assortiment schijven en platen voor slijpen uit de hand.


DRAADZAGEN

WANDZAGEN

HUSQVARNA CS 10 Draadsnelheid 24 m /s, magazijncapaciteit 10 m, 138 / 135 kg.

HUSQVARNA CS 2512 Draadsnelheid 20 of 25 m /s, magazijncapaciteit 12 m (gereed voor gebruik 15 m), 150 kg.

KRACHTBRONNEN HUSQVARNA WS 482 HF Hoog Frequent, afstandsbediening, diamantblad 600 – 1600 mm, 28,0 kg, zaagdiepte 730 mm.

HUSQVARNA WS 440 HF Hoog Frequent, afstandsbediening, diamantblad 600 – 1200 mm, 25,0 kg, zaagdiepte 530 mm.

HUSQVARNA PP 440 HF 15 kW, 18,0 kg.

HUSQVARNA PP 480 HF 20 kW, 23,4 kg.

NIEUW

NIEUW

HUSQVARNA PP 220 7 kW, 10,0 kg.

HUSQVARNA PP 65 3-fasig / 1-fasig 7 / 4 kW, 9,5 kg.

NIEUW HUSQVARNA WS 220 Hoog Frequent, afstandsbediening, diamantblad 500 – 900 mm, 19,0 kg, zaagdiepte 390 mm.

HUSQVARNA WS 463 Hydraulisch aangedreven, radiogestuurd diamantblad 600 – 1600 mm, 22,0 kg, zaagdiepte 730 mm.

HUSQVARNA PP 455 E 65 l /min., 230 bar, 25 kW, 139 kg.

HUSQVARNA PP 325 E 40 l /min., 140 bar, 9,3 kW, 95 kg.

HUSQVARNA PP 518 20, 30, 40 l /min., 140 bar, 10,4 kW, 145 kg.

AFSTANDSGESTUURD SLOPEN

HUSQVARNA DXR 310 22 kW, 2020 kg, bereik 5,5 / 5,2 m omhoog / vooruit, incl. gereedschap. Bedieningssysteem: modulaire, digitale CAN-gebaseerde PLC.

HUSQVARNA DXR 300 22 kW, 1960 kg, bereik 5,2 /4,9 m omhoog / vooruit, incl. gereedschap. Bedieningssysteem: modulaire, digitale CAN-gebaseerde PLC.

HUSQVARNA DXR 270 19 kW, 1750 kg, bereik 4,8 / 4,5 m omhoog / vooruit, incl. gereedschap. Bedieningssysteem: modulaire, digitale CAN-gebaseerde PLC.

HUSQVARNA DXR 250 19 kW, 1620 kg, bereik 4,8 / 4,5 m omhoog / vooruit, incl. gereedschap. Bedieningssysteem: modulaire, digitale CAN-gebaseerde PLC.

HUSQVARNA DXR 140 15 kW, 985 kg, bereik 4,4 / 3,7 m omhoog / vooruit, incl. gereedschap. Bedieningssysteem: modulaire, digitale CAN-gebaseerde PLC.

NIEUW HUSQVARNA DSS 200 Voor de slooprobots van Husqvarna in de DXR-serie. Staalsnijder voor slopen van constructies, leidingen, procesvaten en tanks. Ideaal op gevoelige terreinen, zoals de procesindustrie.

HUSQVARNA DCR 300 EN DCR 100 Voor de slooprobots van Husqvarna in de DXR-serie. Met deze sterke vergruizers kunt u eenvoudig meer dan 400 mm dikke betonnen muren, trappen, pilaren, enz. vergruizen.


VLOER- & WEGENZAGEN

NIEUW

HUSQVARNA FS 8400 D Diamantzaagblad max. 1500 mm, 955 kg, zaagdiepte 635 mm, 62 kW *.

NIEUW

HUSQVARNA FS 7000 D Diamantzaagblad max. 1000 mm, 1032 kg, zaagdiepte 411 mm, 55,4 kW *.

HUSQVARNA FS 500-SERIE Diamantzaagblad max. 600 / 500 mm, zaagdiepte 241 / 179 mm, 231 / 197 kg. FS 524, benzine, 15,5 kW *. FS 513, benzine, 8,7 kW *.

HUSQVARNA FS 400-SERIE Diamantzaagblad max. 500 mm, zaagdiepte 189 mm, 163 / 145 kg, FS 413, benzine, 8,7 kW *. FS 410, diesel, 6,6 kW *.

HUSQVARNA FS 5000 D Diamantzaagblad max. 900 mm, 771 kg, zaagdiepte 374 mm, 35,5 kW *.

HUSQVARNA FS 400 LV Diamantzaagblad max. 450 mm, zaagdiepte 162 mm, 99 kg, 8,7 kW *.

HUSQVARNA FS 4800 D Diamantzaagblad max. 900 mm, 680 kg, zaagdiepte 381 mm, 35 kW *.

HUSQVARNA FS 300-SERIE Diamantzaagblad max. 350 mm, zaagdiepte 122 mm, 64 / 54 kg, FS 309, benzine, 6,6 kW *. FS 305, benzine, 4,2 kW *.

ZAAGMACHINES VOOR HET DOORSLIJPEN VAN VERS BETON HUSQVARNA SOFF-CUT 4200 Diamantzaagblad max. 350 mm, zaagdiepte max. 76 mm, 221 kg, 17,2 kW *.

HUSQVARNA SOFF-CUT 2000 E Diamantzaagblad max. 250 mm, zaagdiepte max. 38 mm, 144 kg, 6,5 kW *.

HUSQVARNA SOFF-CUT 4000 Diamantzaagblad max. 350 mm, zaagdiepte max. 70 mm, 191 kg, 14,9 kW *.

HUSQVARNA SOFF-CUT 150 Diamantzaagblad max. 150 mm, zaagdiepte max. 30 mm, 39 kg, 3,3 kW *.

MACHINES VOOR SCHUREN & POLIJSTEN

HUSQVARNA PG 820 12,5 kW, 400 V, 3-fasig, slijpbreedte 820 mm, slijpschijf 3 × 270 mm, 440 kg.

HUSQVARNA PG 680 12,5 kW, 400 V, 3-fasig, slijpbreedte 680 mm, slijpschijf 3 × 230 mm, 385 kg.

HUSQVARNA DC 5500 5,5 kW, 400 V, 16 A, 300 mbar, 215 kg. HUSQVARNA PG 400 4 kW, 400 V, 3-fasig, 115 kg.

HUSQVARNA PG 530 3.75 / 4,75 kW, 230 / 400 V, 1- of 3-fasig, slijpbreedte 530 mm, slijpschijf 3 × 230 mm, 200 / 216 kg.

HUSQVARNA DC 3300 3,3 kW, 230 V, 16 A, 300 mbar, 97 kg.

HUSQVARNA PG 280 2,2 / 3 kW, 230 / 400 V, 1- of 3-fasig, 70 kg.

HUSQVARNA DC 1400 1,2 kW, 230 V, 16 A, 230 mbar, 55 l, 16 kg


BOORMOTOREN HUSQVARNA DM 406 H Hydraulisch 120 / 230 / 340 / 580 / 980 / 1400 tpm, max. Ø 650 mm, 16,0 kg.

NIEUW HUSQVARNA DM 650 Hoog Frequent 3000 / 6000 W, 3- of 1-fasig, max. Ø 600 mm, 14,0 kg.

HUSQVARNA DM 230 1850 W, 1-fasig, max. Ø 150 / 80 mm, 7,0 kg.

HUSQVARNA DM 340 3300 W, 1-fasig, max. Ø 400 mm, 14,0 kg.

HUSQVARNA DM 280 2700 W, 1-fasig, max. Ø 250 /350 mm, 13,0 kg.

BOORSTATIEVEN

HUSQVARNA DM 220 1850 W, 1-fasig, max. Ø 150 / 80 mm, 7,5 kg.

BOOR AUTOMAAT

HUSQVARNA DS 50 GYRO Ø 350, boorlengte 670 mm, 56 kg.

HUSQVARNA DS 70 GYRO Ø 650, boorlengte 710 / 1190 mm, 83 kg.

HUSQVARNA AD 10 3,6 kg, snelheid 0 – 3,2 m /min in beide richtingen.

VACUÜMPOMP

HUSQVARNA DS 450 Ø 450, boorlengte 700 mm, 24,0 kg.

HUSQVARNA DS 250 / DS 250 DOUBLE SPEED Ø 250, boorlengte 685 mm, 16,0 kg.

HUSQVARNA VP 200 0,55 kW, 200 l /min., 19,0 kg.

HUSQVARNA DS 70 ATS Ø 650, boorlengte 680 mm, 37 kg.

HUSQVARNA DS 150 Ø 150, boorlengte 495 mm, 15,5 kg.

BOORMOTOREN MET STATIEVEN

TEGELZAAGMACHINES

HUSQVARNA DMS 240 2400 W, 1-fasig, max. Ø 250 mm, 25,0 kg.

HUSQVARNA DMS 160 AT / A 1550 W, 1-fasig, max. Ø 120 mm, 12,0 / 10,5 kg.

HUSQVARNA TS 230 F 800 W, max. Ø 230 mm, max. zaagdiepte 46 mm, 16,5 kg.

HUSQVARNA TS 73 R 1000 W, 110 / 230 V, max. Ø 230 mm, max. zaagdiepte 50 / 100 mm, 47 kg.

HUSQVARNA TS 66 R 800 W, max. Ø 200 mm, max. zaagdiepte 40 mm, 41 kg.

HUSQVARNA TS 300 D 2200 W, max. Ø 300 mm, max. zaagdiepte 75 mm, 23,0 kg.

HUSQVARNA TS 100 R 2200 / 2700 W, max. Ø 350 mm, max. zaagdiepte 105 mm, 106 kg.

TAFELZAGEN

HUSQVARNA TS 400 F 1500 / 2200 / 2700 W, max. Ø 400 mm, max. zaagdiepte 125 / 230 mm, 96 kg.

HUSQVARNA TS 350 E 1500 / 2200 / 2700 W, max. Ø 350 (300) mm, max. zaagdiepte 100 (80) mm, 92 kg.

HUSQVARNA TS 300 E 2200 / 2700 W, max. Ø 300 (350) mm, max. zaagdiepte 80 (100) mm, 82 kg.


RESCUE ZAGEN

BENZINE DOORSLIJPMACHINES

HUSQVARNA K 1260 119 cc, 5,8 kW, 13,7 / 14,4 kg, bladgrootte 350 / 400 mm, zaagdiepte 125 / 145 mm.

HUSQVARNA K 970 94 cc, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg, bladgrootte 300 / 350 / 400 mm, zaagdiepte 100 / 125 / 145 mm.

HUSQVARNA K 760 / K 760 MET OILGUARD 74 cc, 3,7 kW, 9,6 / 9,8 kg, bladgrootte 300 / 350 mm, zaagdiepte 100 /125 mm.

HUSQVARNA K 970 RESCUE 94 cc, 4,8 kW, 11,0 kg, bladgrootte 350 mm, zaagdiepte 125 mm.

HUSQVARNA K 970 RING 94 cc, 4,8 kW, 13,6 kg, bladgrootte 370 mm, zaagdiepte 270 mm.

HUSQVARNA K 760 CUT-N-BREAK 74 cc, 3,7 kW, 11,1 kg, bladgrootte 230 mm, zaagdiepte 400 mm.

HUSQVARNA K 970 CHAIN 94 cc, 4,8 kW, 9,5 kg, zwaard 350 mm, zaagdiepte 390 mm.

HUSQVARNA K 760 RESCUE 74 cc, 3,7 kW, 9,6 kg, bladgrootte 300 mm, zaagdiepte 100 mm.

RAILDOORSLIJPER

HYDRAULISCHE DOORSLIJPMACHINES

HUSQVARNA K 1260 RAIL 119 cc, 5,8 kW, 20,5 / 21,1 kg (incl. RA10), bladgrootte 350 / 400 mm, zaagdiepte 125 / 145 mm.

HUSQVARNA K 3600 MK II 140 bar / 40 l/min., 4,3 kW, 8,3 kg, bladgrootte 370 mm, zaagdiepte 270 mm.

HUSQVARNA K 2500 140 bar / 40 l /min., 5,2 kW, 8,3 kg, bladgrootte 400 mm, zaagdiepte 145 mm.

PERSLUCHT DOORSLIJPMACHINES

HUSQVARNA K 40 7 kp / cm², 3,2 kW, 9,9 kg, bladgrootte 350 mm, zaagdiepte 125 mm.

HUSQVARNA K 30 7 kp / cm², 2,3 kW, 8,7 kg, bladgrootte 300 mm, zaagdiepte 100 mm.

ELEKTRISCHE DOORSLIJPMACHINES

NIEUW

NIEUW

HUSQVARNA K6500 Hoog Frequent 230 / 240 V, 5500 (3-fasig) / 3000 (1-fasig) W, 10,0 kg, bladgrootte 400 – 415 mm, zaagdiepte 145 mm.

HUSQVARNA K 6500 RING Hoog Frequent 230 / 240 V, 5500 (3-fasig) / 3000 (1-fasig) W, 13,1 kg, bladgrootte 370 mm, zaagdiepte 270 mm.

TOEBEHOREN DOORSLIJPMACHINES

HUSQVARNA RA 10 Zaagbevestiging voor de K 1260 Rail, 5,3 kg.

HUSQVARNA K 3000 CUT-N-BREAK 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 10,4 kg, bladgrootte 230 mm, zaagdiepte 400 mm.

HUSQVARNA FC 40 Debiet- en drukregelaar 40, 30 of 20 l /min., 140 bar, 4,2 kg.

HUSQVARNA WA 20 Compleet met railslede, bevestigingen en twee rails van 1 meter elk. Geschikt voor de K 3600 MK II en de K 2500.

HUSQVARNA K 3000 VAC 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,9 kg (incl. vacuümunit 1 kg), bladgrootte 350 mm, zaagdiepte 119 mm (incl. vacuümunit).

HUSQVARNA K 3000 WET Stille doorslijper 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,5 kg, bladgrootte 350 mm, zaagdiepte 125 mm.

K 3000 VACUÜMUNIT Dankzij een ideale stofopvang kunt u zagen zonder water. Is geschikt voor zowel de K 3000 Wet als de K 3000 Vac.

HUSQVARNA WT 15 220 / 110 V elektrische pomp. Inhoud 15 liter. Gardena Li-Ion accumulatorsysteem met accuaandrijving, 18,5 V.

WATERDRUKTANK plus slang Inhoud 13,3 liter, compleet met een slang van 3 meter.

ZAAGWAGENS

HUSQVARNA KV 970 / 1260 Zaagwagen bestemd voor de K 970 en K 1260. Watertank 15 l. Ook geschikt voor de K 960. HUSQVARNA KV 760 Zaagwagen bestemd voor de K 760. Watertank 15 l. Ook geschikt voor de K 750.

Copyright © 2014 Husqvarna AB (publ). Alle rechten voorbehouden. Husqvarna en andere aanduidingen van producten en functies zijn handelsmerken van de Husqvarna Groep als weergegeven op www.international.husqvarna.com. Wij behouden ons het recht voor zonder aankondiging vooraf wijzigingen aan te brengen in technologie en specificaties. *Volgens opgave van de motorfabrikant.


INDUSTRIËLE AFWERKING

COMMERCIËLE AFWERKING

Een compleet systeem van polijstmachines, diamantgereedschappen en chemicaliën voor het produceren van hoogkwalitatieve betonvloeren in diverse soorten afwerking.

Husqvarna HiPERFLOOR ®. Duurzaam polijsten van beton.

PREMIUM AFWERKING

Beton is een van de duurzaamste oppervlakken die we kennen. Door het oppervlak mechanisch via slijpen, polijsten en chemische behandelingen te verfijnen, kunnen we het naar een geheel nieuw niveau van uiterlijk, functionaliteit en sterkte brengen. Met verschillende gespecificeerde processen kan een betonnen vloer dusdanig worden veredeld dat deze aan alle eisen voldoet, zowel qua esthetiek, gladheid, glans als duurzaamheid. Alleen door apparatuur, diamantgereedschappen en betonchemicaliën van Husqvarna te gebruiken mag een gepolijste betonvloer met recht HiPERFLOOR® worden genoemd.

VEILIGHEIDSKLEDING Ons brede assortiment veiligheidskleding omvat producten om uw werk veiliger, eenvoudiger en efficiënter te maken en om u in staat te stellen maximaal te presteren. Zie onze catalogus voor het volledige assortiment.

OLIE- EN BRANDSTOFHOUDER Ons assortiment accessoires omvat tevens twee taktolie die afgestemd is op een verscheidenheid aan omstandigheden & een biologisch afbreekbare luchtfilterolie. De door onszelf ontwikkelde jerrycan bevat 6 l benzine en is voorzien van een handige niveaucontrole.


Wij houden u online op de hoogte! BEZOEK ONZE WEBSITE Hier vindt u bijgewerkte informatie over onze machines en diamantge­ reedschappen, inclusief complete technische productinformatie, service­literatuur, gebruikershandleidingen, een interactieve gereedschapsgids, nieuws en nog veel meer. U vindt er ook nieuwtjes en informatie van ons bedrijf en Service Centers en erkende dealers.

ABONNEER U OP ONS YOUTUBE-KANAAL Door onze video’s te bekijken leert u de functies en voordelen van onze producten optimaal kennen. Daarbij bevatten ze nuttige tips en hints voor gebruik, onderhoud en reparatieprocedures van uw Husqvarna-uitrusting. Blijf op de hoogte van onze laatste video-updates door u op ons YouTube-kanaal te abonneren!

www.husqvarnacp.nl

WORD WIJZER MET ONZE QR-TAGS Op een groot aantal pagina’s in deze catalogus staan QR-tags met een link naar meer informatie op onze mobiele website. Scan de tag met uw mobiele telefoon en u gaat rechtstreeks naar de pagina op de mobiele site waar we meer informatie, video’s e.d. over het betreffende product hebben verzameld. Om met uw telefoon een QR-tag te scannen, moet u een QR-lezerapp hebben geïnstalleerd. U kunt deze downloaden van App Store, Google Play of de corresponderende site voor uw telefoon.

www.youtube.com /  HusqvarnaCP

PROFITEER VAN UW SMARTPHONE Onze mobiele websites bieden u onafgebroken toegang tot bijgewerkte productinformatie en nuttige support voor uw apparatuur, inclusief een interactieve gereedschapsgids die u helpt het juiste gereedschap voor uw werkzaamheden te vinden, een bibliotheek met instructievideo’s, een doorzoekbaar archief met gebruikershandleidingen voor de machines in PDF-formaat en contactgegevens van al onze dealers.

VOLG ONS OP FACEBOOK Dit mag u niet missen als u in de business zit! Op onze Facebook-pagina kunt met Husqvarna in contact komen en Husqvarna-gebruikers vanuit de hele wereld ontmoeten. Vertel ons wat u vindt van onze producten en diensten, deel u eigen verhalen en bekijk foto’s en video’s van onze tentoonstellingsshows en andere Husqvarna-evenementen. www. facebook.com / HusqvarnaConstruction

m.husqvarnacp.com

Gebruikersgerichte service en kennis. Voor professionele aannemers zijn hoge beschikbaarheid en snelle levering vaak essentiële factoren voor succes. Of u nu een diamant­ gereedschap of nieuwe machines, technische service of gekwalificeerd advies nodig heeft, het dichtstbijzijnde Husqvarna-servicecenter is slechtst één telefoontje weg. Hier kunt u met bekwaam en toegewijd personeel spreken, dat uw bedrijf kent en dat begrijpt wat u nodig heeft. 17


HUSQVARNA TIER 4 DIESELZAGEN

NIEUW HUSQVARNA FS 5000 D 35 kW Yanmar diesel Voldoet aan Tier 4 / Fase IIIB. Bladcapaciteit 900 mm. Gewicht 771 kg.

Digitaal displaypaneel met alle belangrijke functies eenvoudig te monitoren.

Kies voor productiviteit. Verlaag de uitstoot. U weet dat de dieselzagen van Husqvarna sterk en betrouwbaar zijn. Onze nieuwe FS 7000 D en FS 5000 D zijn voorzien van dieselmotoren met geringe uitstoot en deeltjesfilters om te voldoen aan de emissieregelgeving van Tier 4 / Fase IIIB. We hebben ook nieuwe functies toegevoegd om uw werkdag productiever te maken:  een digitaal displaypaneel met alle belangrijke functies eenvoudig te monitoren en een ergonomische indeling van de bediening voor een eenvoudige, intuïtieve bediening.

18


NIEUW HUSQVARNA FS 7000 D 55 kW Deutz commonrail diesel Voldoet aan Tier 4 / Fase IIIB. Bladcapaciteit 1000 mm. Gewicht 1032 kg.

Diagrip2™-gereedschappen zijn onze snelst zagende en duurzaamste diamantgereedschappen ooit. Dankzij een optimale verdeling van diamanten en speciaal ontworpen segmenten zaagt Diagrip2™ sneller en soepeler door zwaar gewapend beton dan elk ander diamantblad dat wij kennen – tot wel 30 procent sneller dan andere hightech bladen.

NIEUW HUSQVARNA F 1410 / F 1440 DIAGRIP2™ BLADEN VOOR DOORGEHARD BETON Diagrip2™ is een nieuwe technologie voor de productie van segmenten, die een superieure zaagcapaciteit, een langere levensduur en een gelijkmatige, snelle snede oplevert. Vanwege het vermogensniveau van de machine zijn er nauwe watersleuven in de stalen kern om de levensduur van het blad te maximaliseren. De vorm van het segment zorgt ervoor dat het gereedschap vrij snijdt vanaf het moment dat u het blad voor het eerst gebruikt. 19


HUSQVARNA K760 ERGONOMICS

Scan de QR-tag om meer aan de weet te komen over de K 760 !

De voorgreep zit boven het midden van het blad en dat geeft de gebruiker met minimale inspanningen een maximaal vermogen.

Het uitgebalanceerde ontwerp en de optimale afstand tussen de twee grepen van de nieuwe K 760’s zijn twee oplossingen die bijdragen aan veiliger en ergonomischer werken.

De ultieme gids voor veiliger en ergonomischer zagen. Veiligheid en ergonomie zijn altijd twee essentiële terreinen geweest bij de ontwikkeling van onze producten. In 2014 gaan we daarmee nog een stap verder met digitaal opleidingsmateriaal over doorslijpmachines. Dit materiaal vormt een aanvulling op de producthandleidingen. Ons streven is om alle soorten professionele gebruikers aan te moedigen efficiënter, veiliger en ergonomischer te werken. Het opleidingsmateriaal bestaat uit een groot aantal videoclips, dat grote en kleine details laat zien die vóór, tijdens en na het zagen van belang zijn. De nieuwe K 760 speelt een belangrijke rol bij het demonstreren van de manier waarop we de gebruikers met behulp van design en technologie ondersteunen, zodat ze in elk situatie op de juiste manier werken. 20


NIEUW HUSQVARNA AS  12 S+ Een nieuwe versie van diamantblad AS 12 met een speciale stalen kern, die het geluidsniveau aanzienlijk verlaagt. Deze stille oplossing biedt een verbeterde gebruikers­ omgeving. Daarnaast wordt hij aanbevolen voor gebruik in werkruimten waar het geluidsniveau van belang is.

NIEUW HUSQVARNA S 1400 DIAGRIP2™-SERIE De S 1400 Diagrip2™-serie is een topkwaliteit serie bladen, die is ontwikkeld voor professionele gebruikers die topprestaties verlangen bij zaagwerkzaamheden uit de hand. Ook geschikt voor vlakzagen met gering vermogen. Met een innovatief segmentontwerp voor het op efficiënte wijzen zagen, koelen en afvoeren van slib, wat zowel de zaagsnelheid als de levensduur vergroot.

De HUSQVARNA K 760 RESCUE Speciale versie voor reddings- en opruimwerkzaamheden. Ontworpen en ontwikkeld met het oog op de omstandigheden van de reddingswerker.

HUSQVARNA K 760 CUT-N-BREAK Een unieke zaagmachine, waarmee u met dubbele 230 mm zaagbladen in fasen tot wel 400 mm diep kunt zagen.

HUSQVARNA K 760 / K 760 OILGUARD Bij mensen in de bouw en landschapsarchitecten een zeer populaire allround doorslijpmachine. Nu nog sterker, efficiënter, betrouwbaarder en ergonomischer. Ook verkrijgbaar in Oilguard-versie, speciaal ontwikkeld om schade aan de motor ten gevolge van een onjuist mengsel van brandstof en olie of een verkeerd olietype te voorkomen.

21


GEREEDSCHAPSTIPS VAN DE BRILLIANT EXPERTS

Hoe kiest u het beste diamantgereedschap voor uw karwei ? Tijd is geld. Door het juiste diamantgereedschap voor een karwei te kiezen, kunt u een hoop tijd besparen. Het diamantgereedschap moet worden afgestemd op het vermogen van de machine, de toepassing (type werk) en de materialen die u gaat zagen. U kunt kiezen voor een universeel gereedschap dat goed functioneert met een aantal verschillende materialen of voor een gereedschap dat speciaal voor het doorslijpen van een specifiek materaal is ontworpen.    Bepaal welke eigenschap van het gereedschap het belangrijkst voor u is : zaagsnelheid of slijtvastheid. Een hoge zaagsnelheid helpt u uw werk snel en met minder inspanning te doen. Een hoge slijtvastheid betekent een langere levensduur bij grotere karweien.

Als u zowel een hoge zaagsnelheid als een hoge slijtvastheid wilt, moet u een gereedschap met eersteklas eigenschappen kiezen.   Om uw keuze te vereenvoudigen hebben we een helder en eenvoudig etiketteringssysteem ontwikkeld, dat de eigenschappen van alle Husqvarna-diamantgereed­ schappen laat zien.

Ons verpakkingsontwerp.

Een grote productafbeelding in kleur maakt snel duidelijk welk type machine er in de doos zit. QR-code en URL geven meer informatie over het product, rechtstreeks naar uw smartphone of computer. Grote, heldere productnaam. Een korte productbeschrijving en puntsgewijs de belangrijkste voordelen van het product. 22

De verpakking van diamantbladen heeft een afbeelding die laat zien voor welke materialen het blad bestemd is. Daarnaast zit er aan de voorkant een uitsparing, zodat u het label op het blad en een deel van het blad zelf kunt zien. De bladdiameter wordt duidelijk rechtsonder weergegeven.

De achterkant van de verpakking laat de diverse veiligheidssymbolen en een materialengids zien, met symbolen en tekst in meerdere talen.


TOPKWALITEIT De best presterende diamantgereedschappen van Husqvarna. Ontwikkeld voor professionele gebruikers die bij elke toepassing een maximale zaagsnelheid en levensduur verlangen. Op dit niveau vindt u de Diagrip™- en Diagrip2™gereedschappen.

PROFESSIONELE KWALITEIT Diamantgereedschappen ontwikkeld voor intensief professioneel gebruik, met hoge prestaties in de zin van zaagsnelheid of levensduur, al naargelang de toepassing.

UITGEBALANCEERDE KWALITEIT Diamantgereedschappen ontwikkeld voor minder intensief professioneel gebruik met een goede balans tussen prestaties en prijs.

Online aanbevelingen voor gereedschap Meer advies nodig? Zie de interactieve gereedschapsgids op onze website.

Om u het kiezen te vergemakkelijken, laat de verpakking van de Husqvarna-diamantbladen voor kleinere diameters duidelijk zien voor welk materiaal het blad het geschiktst is.

Asfalt

Beton

Graniet

Marmer

Abrasief

Tegels

Universeel

Gewapend beton  / Asfalt

23


Copyright Š 2014 Husqvarna AB (publ). Alle rechten voorbehouden. Husqvarna en andere aanduidingen van producten en functies zijn handelsmerken van de Husqvarna Groep als weergegeven op www.international.husqvarna.com. Wij behouden ons het recht voor zonder aankondiging vooraf wijzigingen aan te brengen in technologie en specificaties.

Stendahls. 115 03 61-36 NL.

www.husqvarnacp.nl

Hcp productnews2014 nl  
Hcp productnews2014 nl