(NO) 2019 Komprimeringsutstyr - Husqvarna Construction

Page 1

TA KOMPRIMERING TIL ET NYTT NIVÅ

KOMPRIMERINGSUTSTYR FRA HUSQVARNA FOR Å JOBBE PÅ EN BEDRE MÅTE


VI LEVERER PRODUKTIVITET INNEN KOMPRIMERING SOM ALDRI FØR Enhver bygningsstruktur som er ment å vare i lang tid, må bygges på solid grunn. På samme måte må virksomheten din bygges på et solid grunnlag for å vare, og Husqvarna er samarbeidspartneren du kan stole på for å hjelpe deg med dette. Vi tilbyr verktøy og løsninger som hjelper deg med å levere. Konseptet vårt bygger på tre grunnleggende prinsipper: Ypperlig og godt utformet kvalitetsutstyr, et klart fokus på effektivitet og et service- og støttenettverk for å hjelpe deg når du trenger det. Det er slik vi støtter deg – med en bedre måte å arbeide på.

PRODUKTER MED HØY YTELSE

FOKUS PÅ BRUKERENS EFFEKTIVITET

Husqvarnas komprimeringsutstyr er utviklet for maksimal produktivitet, ytelse og holdbarhet. Hver lille detalj i maskinen din – fra ergonomiske, vibrasjonsdempede håndtak til den harde, slitesterke stålflaten som komprimerer ­jorden – er utformet for å få jobben gjort med maksimal driftstid og minimalt servicebehov.

Brukereffektivitet er nøkkelen til høye produksjons­ hastigheter og et resultat av høy kvalitet. Ved å utforme produk­tene for enkel håndtering og redusert vibrasjon i hender og armer hjelper vi deg med å holde deg konsentrert og fokusert gjennom hele arbeidsdagen.


STØTTE OG SERVICE DU KAN STOLE PÅ Maskinene våre er bygget for å gi maksimal driftstid, og det samme er vårt omfattende servicenettverk. Vi er aldri langt unna når du trenger å konsultere en Husqvarna-opplært tekniker eller må få levert noen reservedeler eller deler for service. Besøk nettstedet

vårt, ­www.husqvarnacp.no, for å finne nærmeste Husqvarna-servicesenter eller en autorisert service­ representant for Husqvarna Construction Products.


VI TAKLER DET TØFFESTE JORDSMONNET Leire og slam er det tøffeste jordsmonnet naturen har å by på. For å komprimere det trenger du høy slagkraft og hastighet – og det er det Husqvarna LT 5005- og LT 6005stampemaskinene leverer. De er utstyrt med den spesial­ bygde Honda GXR120-bensinmotoren, som er utformet spesielt for stampemaskiner, og vil gi deg all den kraften du trenger med ypperlig kontroll, lavt støynivå og lave utslipp. Oppstart er alltid enkelt, selv om du ikke bruker stampemaskinen så ofte.   Husqvarnas LT-stampemaskiner er ideelle for grøfteog kloakkanlegg, hage- og landskapsarbeid, komprimering på fyllinger, fundament, lapping og reparasjoner. Og til tross for deres lave vekt leverer de fortsatt den dype 4

komprimeringen du trenger takket være en kombinasjon av høy sentrifugalkraft og hastighet. De er enkle å transpor­tere med hjul på styret og løftehåndtaket på foten. De valg­frie transporthjulene gjør transport enda enklere, i tillegg til å forhindre overdreven slitasje på støtdemperne. HOLD STAMPEMASKINEN I GOD STAND Service sparer deg for tid og penger. Takket være smart utforming og komponenter av høy kvalitet er vedlikehold ikke noe problem. Alle servicepunkter er enkle å nå, og det meste servicearbeidet kan gjøres på stedet. Bruk originale deler og utfør regelmessig service for å sikre mindre nedetid og lengre levetid.


STAMPERE GASSREGULATOR Tre faste stillinger for gassregulatoren: stopp (gassledningen helt lukket), tomgang og fullt turtall.

KOM NÆRMERE De slanke håndtakene til LT 5005 og LT 6005 forbedrer evnen til å arbeide på trange steder eller nær hindringer.

MINDRE SLITASJE En stoppemekanisme forhindrer overdreven slitasje på støtdemperne under løft og transport.

SERVICEVENNNLIG Enkel tilgang til alle servicepunkter. Luftfilteret kan skiftes uten verktøy.

LETT Å TRANSPORTERE Ett enkelt løftepunkt og hjulet rammen til det fremre håndtaket gjør transport lettere.

GODT GREP

HUSQVARNA LT 6005

Balansert utforming gir utmerket grep og manøvrerbarhet.

GRIP OG LAST Løftehåndtaket på baksiden av foten gjør det mulig å laste og transportere stampemaskinen.

KOMPRIMERINGSYTELSE Høy slagkraft og hastighet gir fremragende komprimeringseffektivitet.

HUSQVARNA LT-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LT 8005

LT 6005

LT 5005

5


FÅ ARBEIDET GJORT RASKT OG ENKELT Våre forovergående platekompaktorer har alle en ting til felles – de holder deg i gang uten avbrudd. Delen av serien som er spesiallaget for granulær jord, er utformet for å komprimere tynne til middels tynne lag. Slam og grus krever god klatringskapasitet, høye sentrifugalkrefter og høye hastigheter. Husqvarna LF 80 er rask og en av de kraftigste maskinene på markedet som veier mindre enn 100 kg.

6

Alle LF-kompaktorer er klargjorte fra fabrikken for montering av et steinleggingssett for å beskytte steiner fra å sprekke. Det patenterte håndtaket for lavt vibrasjonsnivå er standard og er utformet for å minimere belastningen på hendene og armene, samt bidra til en tryggere, mer produktiv og hyggelig arbeidsdag.


FREMOVERGÅENDE PLATEKOMPAKTORER › JORD DEMPER VIBRASJONER I tillegg til standardhåndtaket er alle fremovergående platekompaktorer utstyrt med et patentert vibrasjons­ dempende håndtak som senker vibrasjonsnivåene til under 2 m/s², noe som gjør det mulig å jobbe hele dagen.

SPAR PLASS Håndtaket kan slås helt sammen for å gjøre transport og oppbevaring lettere.

ENKEL LØFTING

HUSQVARNA LF 80 L

Maskinen har et standard løfteøye for kranløfting. Det er plassert slik at maskinen holdes i balanse under løfting.

RASK OG KRAFTFULL Ifølge tilbakemeldinger fra kunder er Husqvarna LF 80 blant de raskeste og mest kraftfulle maskinene i sin vektklasse.

BELTE MED LANG LEVETID Levetiden til V-beltet økes takket være en kjølevifte og et ventilert deksel.

JEVNE RESULTATER Bunnplaten har avrundede kanter for å unngå å lage merker på overflaten.

HUSQVARNA LF/LX-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LF 130 LT

LF 100 L

LF 80 L

LF 75 L

LF 50 L

LX 90

7


FÅ ASFALTEN TIL Å TAKLE PRESSET Asfalt kan takle ekstreme temperaturvariasjoner fra –30 til +60°C. Grundig komprimering sikrer at asfalten takler de vanskelige forholdene. Når asfalt har mye tomrom, kan den bli deformert på grunn av komprimering fra kjøre­tøy. Lite tomrom gjør den ustabil, og overflaten vil få hjulspor.   Vann er spesielt viktig ved komprimering av asfalt. Husqvarnas LF-serie har en avtakbar vanntank med et overdimensjonert, sikkert lokk for å gjøre påfylling raskt, enkelt og noe man må gjøre mindre hyppig. Vannforbruket

8

er optimalisert med en lett tilgjengelig ventil for justering av vannstrøm. Vannet strømmer uten behov for rør som kan bli tilstoppet eller ødelagt.   Denne spesifikke serien med fremovergående plate­ kompaktorer er ideell for reparasjonsjobber og vedlikeholds­ arbeid, for eksempel i innkjørsler, på gangveier og på parkeringsplasser. Maskinene er enkle å rengjøre, etterlater ingen merker i asfalten og kan bruke det vannet som er tilgjengelig på byggeplassen.


FREMOVERGÅENDE PLATEKOMPAKTORER › ASFALT OG JORD DEMPER VIBRASJONER I tillegg til standardhåndtaket er alle fremovergående platekompaktorer utstyrt med et patentert vibrasjons­ dempende håndtak som senker vibrasjonsnivåene til under 2 m/s², noe som gjør det mulig å jobbe hele dagen.

SPAR PLASS Brett sammen håndtaket for å spare oppbevarings­plass.

ENKEL LØFTING Maskinen har et standard løfteøye for kranløfting. Det er plassert slik at maskinen holdes i balanse under løfting. Løftestropper for gaffeltruck er tilgjengelige som tilbehør.

LETT Å TRANSPORTERE

HUSQVARNA LF 75 LAT

LAT-versjonen har smarte, integrerte transporthjul.

REDUSERE NEDETID Den rustfrie vanntanken på 13 liter er veldig lett å koble på og av for korte stopp.

OPTIMALISERT VANNSTRØM Den enkle justeringen av vann­ strømmen gir optimal smøring mellom bunnplaten og asfalten.

BUNNPLATE MED KLEBEBESKYTTELSE Bunnplaten er spesialdesignet for asfaltarbeid, har klebebeskyttelse som gjør at varm asfalt ikke fester seg til den, og etterlater ikke merker.

VANNING UTEN RØR Det nesten vedlikeholdsfrie patenterte vann­ distribusjonssystemet hindrer at asfalten fester seg til platen.

HUSQVARNA LF-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LF 100 LAT

LF 80 LAT

LF 75 LAT

LF 60 LAT

9


MAKSIMERE DRIFTSTID OG EFFEKTIVITET Vår familie med mellomstore forovergående og reversible platekompaktorer gir imponerende grep, spesielt på våt jord, takket være høy frekvens, høy sentrifugalkraft og høy amplitude. Disse modellene har en ergonomisk design og enkel tilgang for service og vedlikehold. Komprimerings­ indikatoren hjelper deg med å lykkes første gang.   Denne serien med kompaktorer kan håndtere både dyp og middels dyp komprimering av granulær jord, og i likhet med alle våre forovergående og reversible platekompaktorer

10

er de et effektivt alternativ og tilskudd til ruller ved kompri­ mering av jord på trange steder.   Høy hastighet og maskinbalanse bidrar til enkel hånd­ tering, selv på ujevne overflater. Det vibrasjons­dempende håndtaket bidrar også til enkel håndtering. Dette, kombinert med den generelle ergonomien, gjør det mulig for brukeren å jobbe mer effektivt i lengre perioder, samtidig som brukeren holder konsentrasjonen oppe.


FREMOVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATEKOMPAKTORER › MEDIUM ENKEL SERVICE

ERGONOMI FØRER TIL EFFEKTIVITET

Alle servicepunkter er lett tilgjengelige.

Det vibrasjonsdempende hånd­taket gjør at du kan jobbe effektivt i mange timer.

FÅ VITE NÅR DU ER FERDIG Den valgfrie komprimerings­ indikatoren forteller deg når bakken er ideelt komprimert og når det er på tide å gå videre til neste oppgave.

MER DRIFTSTID Den kraftige beskyttelsesrammen med støtbestandige deksler beskytter både motor og transmisjon.

HUSQVARNA LG 504

ENKEL Å BETJENE Spaken for forover/bakover og det faste håndtaket gir enkel håndtering på alle overflater. Du trenger ikke å skyve/trekke hele tiden under drift.

SLITESTERK Bunnplatene på LG-serien er laget av en ekstremt robust og slitesterk stålkvalitet som kalles Hardox 400.

FÅ JOBBEN GJORT HELT RETT – PÅ FØRSTE FORSØK Den valgfrie komprimeringsindikatoren som er tilgjengelig for Husqvarna LG 400 og LG 504, bidrar til å spare både tid og penger. Et system med lett synlige indikatorlys viser når tilstrekkelig komprimering er oppnådd. Dette reduserer også risikoen for overkomprimering, noe som kan føre til utilfredsstillende sluttresultat og unødvendig slitasje på maskinen. Med dine ferdigheter og med hjelp fra komprimeringsindikatoren vil du kunne mestre alle jord- eller steintyper.

HUSQVARNA LG-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LG 504

LG 400

11


LITEN VEKT, STOR EFFEKTIVITET Denne serien med forovergående og reversible plate­ kompaktorer med lavere driftsmasse er utviklet for mindre jobber og lettere materialer, for eksempel innkjørsler og gangveier, private husprosjekter og smale grøfter. Disse maskinene er ideelle når laget med plukkstein er tynnere og du trenger en kompaktor som kan bevege seg raskt rundt hjørner. Den lavere driftsmassen og de smalere bunnplatene betyr at disse modellene er smidige og responsive. Lave vibrasjonsnivåer i håndtakene gjør at du kan arbeide mer effektivt.

12

Husqvarna LG 204 er utstyrt med en dieselmotor som skaper vibrasjon i hånd og arm på kun 3,4 m/s². Dette betyr at du kan arbeide mer effektivt siden du kan jobbe lengre uten å bli utsatt for skadelige vibrasjonsnivåer. Både bensinog dieselmotorene har lavt brennstofforbruk og lave utslipp. Den kraftige stålrammen bidrar til å beskytte motoren og transmisjonen.


FREMOVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATER › LITEN ENKEL Å BETJENE Spaken for forover/bakover og det faste håndtaksgrepet gir enkel håndtering.

ENKEL LØFTING Den robuste stålrammen er utstyrt med løfteøyne som kan felles ned. (LG 164 og LG 204)

REIS OPP Løft håndtaket for å bevege deg rundt krappe hjørner.

BESKYTTER MOTOREN Stålrammen beskytter motoren og transmisjonen.

HUSQVARNA LG 204

HÅNDTAK MED LAVE VIBRASJONSNIVÅER God ingeniørkunst og komponenter av høy kvalitet betyr at vibrasjonsnivåene holdes i sjakk i håndtaket.

PLATER SOM ER LAGET FOR Å VARE Bunnplatene er laget av Hardox 400-stål.

VELG MOTOR HURTIGHET GIR PRODUKTIVITET

Alle modeller er tilgjengelige med både bensin- og dieselmotorer.

LG 204 kan komprimere med en hastighet på 25 m/min.

HUSQVARNA LG-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LG 300

LG 204

LG 164

13


››››

KJENNE JORDEN OG OVERFLATEN

Jorden har eksistert i millioner av år og er skapt av naturkreftene. Slik kan du temme naturens øvre skorpe.


‹‹‹‹

VI HJELPER DEG MED Å VELGE DET BESTE UTSTYRET


HVORDAN LYKKES MED JORD En god komprimering er grunnlaget i alle anleggsprosjekter, siden det øker bærekapasiteten, øker slitestyrken og hindrer jordsynking og skade på grunn av hevelse, frost eller vann. For at jobben skal bli gjort riktig, må du vite jordtypen og hvilke / hvor mange lag du har med å gjøre, slik at du kan velge riktig utstyr og teknikk.

Ulike jordtyper og materialer. LEIRE – HOLDER SEG SAMMEN Leirepartikler holder seg sammen, og du trenger høy slagkraft for å få ut luften. Riktig fuktighet er viktig ved komprimering. Våt leire kan formes, mens tørr leire blir veldig hard og kan sprekke under trykk. Husqvarnas LT-stampemaskiner er i stand til å overføre det høye trykket og kraften som er nødvendig for å komprimere leire, ved eller under optimalt vanninnhold.

SLAM – KRAFT KREVES Slam er ikke så kompakt som leire, men trenger likevel riktig vanninnhold for god komprimering. Kompakt jord har de minste partiklene av alle jordsmonn. Slampartiklene er større enn leire­partiklene, men de er likevel små nok til å kreve høy energi for dyp komprimering. En stampemaskin er det beste valget for å komprimere slam.

PLUKKSTEIN – UTØVE PRESS Brostein og steinblokker trenger høy kompri­meringsenergi for å oppnå den nødvendige tettheten og stabiliteten. Det er spesielt viktig hvis materialet sitter i leire eller slam som kan bli flytende når det er vått. Lagtykkelsen skal være minst tre ganger tykkere enn maksimal partikkelstørrelse. Husqvarna LH 700 og LH 804 reversible platekompaktorer er ideelle for store anleggsprosjekter. De lettere Husqvarna LG 504 fungerer bra for mindre anleggsprosjekter.

SAND OG GRUS – TA DET ROLIG For sand og grus kan du oppnå komprimering med høy tetthet i både tørr og mettet tilstand. Komprimerings­nivået avhenger mer av gradering enn fuktighet. For mye komprimering av sand og grus er som å slå på en betongvegg med en slegge. Det kan knuse materialet og redusere den lastebærende kapasiteten. Avhengig av lagets tykkelse anbefales en lettere forovergående platekompaktor eller en tyngre reversibel platekompaktor.

ASFALT – IKKE ETTERLAT NOEN MERKER Komprimering har en stor innflytelse på asfaltytelsen. Kompri­mering omdanner asfaltblandingen fra løs tilstand til en kompakt overflate som takler store belastninger. Effektiviteten til kompri­ meringen avhenger sterkt av asfaltens indre motstand. Maskiner må kunne komprimere uten å etterlate seg merker, og vann bidrar til å skape en jevn overflate. Her er en asfaltkompaktor eller en dobbelrulle et trygt valg.


Hvilke komprimeringsteknikker finnes?

SLAGKOMPRIMERING Ved slagkomprimering gir den store slaghøyden til stamperen stor nedslagskraft for god komprimeringsdybde.

VIBRASJONSKOMPRIMERING Vibrasjon kombinerer statisk trykk og dynamisk kraft.

STATISK KOMPRIMERING Ved statisk komprimering utsettes den underliggende flaten bare for trykk.

Hvilken komprimeringsteknikk og hva slags utstyr passer til hvilken type jord/materiale? Fraksjoner med partikkelstørrelse < 0,075 mm

Fraksjoner med partikkelstørrelse > 0,075 mm

Fraksjoner med partikkelstørrelse < 0,075 mm

Bruk SLAGKRAFT på kompakte jordtyper.

Bruk VIBRASJONSKRAFT på granulær jord og asfalt.

Bruk STATISK KRAFT på kompakte jordtyper og asfalt.

Leire

Slam

Sand og grus

Plukkstein

Asfalt

Leire

Slam

Asfalt

Tips for å lykkes. Undersøk området du skal komprimere, og velg utstyret deretter. Ta med høyde i vurderingen, f.eks. under broer. Komprimer ett jordlag om gangen. Hvert lag bidrar til den totale bærekapasiteten til jorda.

Ikke komprimer for mye. Når vann kommer til over­ flaten, er det vanligvis et tegn på at du bør stoppe. Bruk komprimeringsindikatoren fra Husqvarna til å identifisere når jorda er ferdigkomprimert (tilgjengelig som tilleggsutstyr for Husqvarna LG 400 og LG 504).


LT 8005, LT 6005, LT 5005

LF 130

LF 100

LF 80

LF 50

LX 90

LP 9505

eller statisk komprimering

0

0,1

0,2

0,3

0,4

0,5

0,6

0,7

0,8 Dybde, m

Maksimum dybde etter 4 overfarter / LP ruller etter 8 overfarter. Stenfylling

Sand/grus

Slam

Leire

Subbus

Alle tall mĂĽ betraktes som indikative, grunnen kan variere fra sted til sted og kan gi utslag i kompakteringsresultater.

BĂŚrelag


LH 804, LH 700

LG 504

LG 400

LG 300

LG 204

LG 164

LP 6505

eller statisk komprimering


VI TEMMER KRAFTEN TIL DIESELDREVNE HYDRAULIKKSYSTEMER Når kravene til kvalitet og effektivitet er høye på store infrastrukturprosjekter, tilbyr Husqvarna en serie med helt hydrauliske reversible plater. De hydrauliske modellene gjør deg effektiv på tre måter.   Den første måten er gjennom den rå kraften og kapasi­ teten til å komprimere tykke lag. Husqvarna LH 700 og LH 804 er våre mest kraftfulle reversible plater. De takler komprimering av middels tykke til tykke lag med granulær jord – fra sand til stein. Forholdet mellom størrelse og komprimeringskapasitet gjør også disse maskinene til fleksible og økonomiske alternativer til en rulle på isolerte eller trange steder.   Den andre måten er gjennom brukervennlighet. Du kan kontrollere kraften tilsvarende en rulle på ti tonn med bare

FJERNKONTROLL Bluetooth-fjernkontrollsystemet holder deg på trygg avstand. Individuelt sammenkoblede enheter betyr at det ikke er noen risiko for elektromagnetisk forstyrrelse mellom kontroll og mottaker. Bluetooth krever ikke en direkte synslinje mellom kommunika­ sjonsenhetene, noe som betyr at kommunikasjon alltid skjer, selv når det er ting mellom enhetene.

14

fingertuppen. Med Bluetooth-fjernkontrollen hjelper Husqvarna LH 804 deg enda mer når arbeidet blir tøft. Med Bluetooth-fjernkontrollen kan du arbeide på opptil 30 meters avstand, langt unna hindringer, avgasser og fare for jordskred. Siden Bluetooth-teknologi bruker radiobølger, trenger du ikke en direkte synslinje mellom fjernkontrollen og maskinen.   Den tredje måten er ved å sikre driftstid. Hydraulisk transmisjon øker påliteligheten. Effektive motorer fra kjente produsenter holder levetidskostnadene nede, og den robuste konstruksjonen med kraftige komponenter holder maskinen i drift.


FREMOVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATEKOMPAKTORER INGEN HÅND/ARM-VIBRASJON

ENKEL SERVICE

Husqvarna LH 804 styres med en fjernkontroll, noe som betyr ingen avgasser, ingen vibrasjoner og uovertruffen utsikt over arbeidsplassen.

Panseret som kan felles ned, gir enkel tilgang til alle viktige deler.

ROBUST Godt dimensjonert beskyttelsesramme og støtbestandige deksler beskytter motoren, transmisjonen og radiomottakeren.

BÆREKRAFTIG

HUSQVARNA LH 804

Systemet gir lavt brennstofforbruk og lave utslipp.

DYP KOMPRIMERING LH 700- og LH 804-seriene takler stein og muliggjør dyp komprimering.

UTVIDET KAPASITET LH-serien er også tilgjengelig med side­ forlengere på 75 og 150 mm, noe som øker kapasiteten med opptil 45 %.

HYDRAULIKK FOR KRAFT Helt hydrauliske reversible plater er konstruert for å takle de mest krevende jobbene.

PÅLITELIG Robust konstruksjon kombinert med et forseglet hydraulisk transmisjonssystem. Dette gir pålitelighet.

HUSQVARNA LH-SERIEN MED TUNGE PLATER For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LH 804

LH 700

15


GJØR TUNGT ARBEID RASKERE Vårt utvalg av doble veivalser – Husqvarna LP 6505 og LP 7505 – er ideelle for å komprimere tynne lag med granulær jord og asfalt. Den høye sentrifugalkraften og hastigheten til LP-serien gjør at du får gjort mer på kortere tid. Disse maskinene er helt hydrauliske, både for vibrasjon og kjøring.   Den kompakte utformingen med høy kantklaring, ingen overheng og slanke sider gjør at du kan gå nær vegger, stolper eller kanter – i grunn alle steder du må være når du arbeider. På begge våre dobbelruller er det enkelt å slå vibrasjon av og på, og takket være det vibrasjons­ dempende håndtaket kan du jobbe lenge.

16

Både LP 6505 og LP 7505 er utstyrt med skrapere for å holde tromlene rene, samt hydrauliske bremser med automatisk bremsefunksjon for enkel betjening og høyere sikkerhet. Andre standardfunksjoner inkluderer timeteller og oljevarsel. To pansere som kan vippes opp, gir enkel service og skifte av batteri. Et innebygd kjøleapparat for hydraulikk­ olje reduserer slitasje på komponenter og gir lengre service­ intervaller. Det utvider også levetiden til hydraulikkslanger, forseglinger og kontakter.


DOBLE VEIVALSER LAVE VIBRASJONSNIVÅER Vibrasjonsdempende håndtak. Lett å håndtere. Trykknapp for stopp er standard.

TUNG LØFTING GJORT ENKELT

HUSQVARNA LP 6505

Den kraftige beskyttelsesrammen er utstyrt med ett enkelt løfteøye for enkel transport.

EFFEKTIV MOTOR Kraftig motor med lavt brenn­ stofforbruk og lave utslipp. Timeteller og oljevarsel for optimal kontroll.

LANG LEVETID Innebygd kjøleapparat for hydraulikkolje forlenger komponentenes levetid og øker påliteligheten under tøffe, varme forhold.

LETT Å UTFØRE SERVICE PÅ Panser som kan vippes opp, gir enkel tilgang til servicepunkter og batteri.

LETT Å HÅNDTERE Automatiske hydrauliske bremser for enklere håndtering og forbedret sikkerhet.

HUSQVARNA LP-SERIEN For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

LP 7505

LP 6505

17


ØKNING AV PRODUKTIVITET I UTFORDRENDE GRØFTER Husqvarna LP 9505 er en kraftig og brukervennlig grøfte­ kompaktor som gir overlegen produktivitet ved krevende grøftekomprimering. Det spiller ingen rolle om jorda er bratt, kompakt eller løs – LP 9505 får jobben gjort i tide. Den høye driftsvekten gir effektiv komprimering også uten vibrasjon, helt fra de innledende statiske vendingene til fullføring.   Den pålitelige og drivstoffeffektive dieselmotoren fra Kubota overholder Tier 4 Final og gir klasseledende effekt, og den leddelte styringen gjør at kompaktoren kan runde hjørner uten å grave opp jorda. De ekstra høyde og brede tromlene med optimal design sikrer at du har grepet til å kunne håndtere de daglige oppgavene i våte eller tørre kompakte jordtyper.

18

Husqvarna LP 9505 har en rekke smarte løsninger som gjør at operatøren kan yte sitt beste. Den slitesterke fjernkontrollen er lett og designet for smidig og trygg styring, og den er enkel å bruke selv med arbeidshansker på. Displayet på kontrollen varsler operatøren om noe må undersøkes.   Fjernkontrollen bruker radioteknologi, som gjør at operatøren kan stå der det passer best for å få best mulig sluttresultat. Dette gir bedre ergonomi og tryggere arbeidsforhold. De brede tromlene og det lave tyngdepunktet gir utmerket stabilitet for å øke tryggheten ytterligere. Du kan raskt og effektivt utføre service, ettersom alle servicepunktene er tydelig merket og lette å nå under beskyttelsesdekslene.


GRØFTEKOMPAKTORER ENKEL LASTING OG TRANSPORT LP 9505 har ett løftepunkt med et stort løfteøye. Leddet er sikret med en nedfellbar transportlås. Det finnes også små øyer for tauing både foran og bak.

STOR TANK FOR GOD PRODUKTIVITET RASK OG ENKEL SERVICE

Drivstofftanken på 30 liter (7,9 gallons) gir klasseledende 8,6 timer med uavbrutt arbeid.

HUSQVARNA LP 9505

Alle servicepunktene er lett tilgjengelige under dekslene. Filtrene, hydraulikkslangene og andre komponenter er tydelig merket med artikkel­ nummer for å gjøre det enkelt å bestille reserve­ deler – du trenger ikke se i håndboken.

FREMRAGENDE GREP OG KOMPRIMERING Tromlene har optimal design og størrelse for best mulig grep. Tromlenes endedeksler gir ekstra beskyttelse for navtetningene og glir mot grøfteveggene i stedet for å kverne dem. Tilleggsutstyret for forlengelse av trommelbredden er enkelt å montere.

BRUKERVENNLIG Den moderne fjernkontrollen er designet med ergonomi og manøvrerbarhet av ypperste klasse i tankene. Displayet gir operatøren full kontroll på maskinstatus og varsler.

INNEBYGD BATTERISTASJON OG OPPBEVARINGSROM Under dekselet finnes et rom med lås, der fjern­ kontrollen kan oppbevares og det andre batteriet kan lades. I tillegg kan du koble til eller lade tilbehør med 12 V-strømuttaket (f.eks. arbeidslys).

For fullstendig sortiment og tekniske spesifikasjoner kan du se side 20–23.

19


SORTIMENTOVERSIKT OG TEKNISKE SPESIFIKASJONER FREMOVERGÅENDE PLATEKOMPATORER – JORD OG ASFALT

JORD LF 130 LT1

LF 100 L

LF 80 L

LF 75 L

LF 50 L

Motor

Honda GX160

Hatz 1B20

Honda GX160

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX160

Honda GX160

Honda GX100

Effekt, kW

3,6

2,5

3,6

2,5

3,6

3,6

3,6

2,1

Drivstoff

Bensin

Diesel

Bensin

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Driftsvekt, kg

135

142

97

106

84

85

82

53

Frekvens, Hz

95

95

95

95

95

95

95

95

Sentrifugalkraft, kN

20

20

17

17

19

15

15

8

Hastighet, m/min

22

22

25

25

33

24

27

24

6,8

6

9,3

6,7

6,0

6,0

6,9

1,1

1,3

1,9

1,2

1,2

1,2

1,8

Hånd/arm-vibrasjoner, standardhåndtak, m/s² 5,4 Hånd/arm-vibrasjoner, 1,1 vibrasjonsreduserende håndtak, m/s² Lydeffekt, garantert, dB(A) 104

104

104

105

103

104

104

100

Lydtrykknivå ved brukerens øre, dB(A)

93

93

93

91

91

91

89

95

Platebredde, mm

500

500

500

500

420

500

420

320

Platelengde, mm

580

580

595

595

570

570

570

505

L×B×H, mm

960×500×995

960×500×1122 960×500×995

960×500×995

960×420×995

960×500×995

960×420×995

940×320×965

967 89 66-01

967 89 69-01

967 85 51-03

967 85 50-01

967 89 67-02

967 89 67-01

967 85 47-01

ARTIKKELNUMMER 967 85 51-01

1) Med transporthjul.

TILBEHØR/VALGFRITT

LF 130 LT1

LF 100 L

LF 80 L

LF 75 L

LF 50 L

Steinleggingssett

594 86 82-01

594 86 82-01

594 86 82-01

594 86 82-01

594 86 81-01

594 86 82-01

594 86 81-01

594 75 72-01

Vanntank

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

Transporthjulsett

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

595 12 07-01

Enhet for gaffelløft

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

STAMPERE

LT 8005

LT 6005

LT 5005

Motor

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Honda GXR120

Honda GXR120

Honda GXR120

Honda GXR120

Effekt, kW

3,0

3,0

2,7

2,7

2,7

2,7

Drivstoff

Diesel

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Driftsvekt, kg

99

98

70

69

62

61

Frekvens, Hz

12

12

12

12

12

12

Hastighet, m/min

12

12

15–18

15–18

15–18

15–18

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

11.9

11.9

6,4

6,4

6,4

6,4

Lydeffekt, garantert, dB(A)

107

107

106

106

106

106

Lydtrykknivå ved brukerens øre, dB(A)

95

95

92

92

92

92

Platebredde, mm

330

280

280

230

230

150

Platelengde, mm

332

332

332

332

332

332

L×B×H, mm

796×444×1088

796×444×1088

726×345×1084

726×345×1084

726×345×1025

726×345×1025

967 93 39-02

967 93 39-01

967 85 45-02

967 85 45-01

967 85 46-01

967 85 46-02

ARTIKKELNUMMER

TILBEHØR/VALGFRITT Transporthjulsett

20

LT 8005 596 02 38-01

596 02 38-01

LT 6005 596 02 38-01

596 02 38-01

LT 5005 596 02 38-01

596 02 38-01


RUND PLATEKOMPAKTOR

ASFALT OG JORD LF 100 LAT1

LF 80 LAT1

LF 75 LAT1

LF 60 LAT1

LX 90

Honda GX160

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX160

Honda GX160

Honda GX100

Motor

Honda GX160

3,6

2,5

3,6

3,6

3,6

2,1

Effekt, kW

3,6

Bensin

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Drivstoff

Bensin

109

118

95

97

95

67

Driftsvekt, kg

96

95

95

95

95

95

95

Frekvens, Hz

75

17

17

19

15

15

10

Sentrifugalkraft, kN

16

25

25

33

24

27

25

Hastighet, m/min

22

6

9,3

6,7

6,0

6,0

7,9

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

6,1

1,3

1,9

1,2

1,2

1,2

1,9

Lydeffekt, garantert, dB(A)

104

104

105

103

104

104

100

Lydtrykknivå ved brukerens øre, dB(A)

92

93

93

91

91

91

88

Platediameter, mm

450

500

500

420

500

420

350

L×B×H, mm

450×450×920

570

595

595

570

570

960×500×995

960×500×995

960×420×995

1037×500×995 960×420×995

986×350×968

967 85 51-02

967 89 68-01

967 85 50-02

967 85 49-02

967 85 48-01

LF 100 LAT1

LF 80 LAT1

545

967 85 49-01

LF 75 LAT1

ARTIKKELNUMMER Manuell start

TILBEHØR

LF 60 LAT1

594 86 82-01

594 86 82-01

594 86 81-01

594 86 82-01

594 86 81-01

595 36 75-01

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

596 39 29-02

596 32 74-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

594 20 49-01

595 12 07-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

595 50 31-01

967 89 71-01

STEIN­LEGGINGS­ SETT

TRANSPORT­ HJULSETT

VANNTANK

ENHET FOR GAFFELLØFT

FOROVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATEKOMPAKTORER – LH-SERIEN, TUNGE PLATER

LH 804

LH 700

Motor

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Effekt, kW

11,0

11,0

11,0

11,0

11,0

11,0

Drivstoff

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Driftsvekt, kg

820

820

820

780

780

780

Frekvens, Hz

53

53

53

53

53

53

Sentrifugalkraft, kN

95

95

95

95

95

95

Hastighet, m/min

30

30

30

30

30

30

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

3,3

3,3

3,3

Lydeffekt, garantert, LWA dB(A)

109

109

109

109

109

109

Lydtrykknivå ved brukerens øre, LPA, dB(A)

98,4

98,4

98,4

Platebredde, mm

960 (660+2×150)

810 (660+2×75)

660

960 (660+2×150)

810 (660+2×75)

660

L×B×H, mm

1150×960×790

1150×810×790

1150×660×790

1880×960×1180

1880×810×1180

1880×660×1180

967 89 73-04

967 89 73-03

967 89 73-01

967 89 72-06

967 89 72-04

967 89 72-01

ARTIKKELNUMMER Elektrisk start

TILBEHØR/VALGFRITT

LH 804

LH 700

Utvidelsesplatesett 2×75 mm

594 82 60-01

594 82 60-01

594 82 60-01

594 82 60-01

594 82 60-01

594 82 60-01

Utvidelsesplatesett 2×150 mm

594 82 61-01

594 82 61-01

594 82 61-01

594 82 61-01

594 82 61-01

594 82 61-01

21


FREMOVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATEKOMPAKTORER – LG-SERIEN, LITEN

LG 300 Motor

Honda GX270

Honda GX270

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Effekt, kW

5,3

5,3

4,7

4,7

4,7

4,7

Drivstoff

Bensin

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Driftsvekt, kg

270

265

287

282

307

302

Frekvens, Hz

68

68

68

68

68

68

Sentrifugalkraft, kN

40

40

40

40

40

40

Hastighet, m/min

25

25

25

25

25

25

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

2,4

2,4

1,7

1,7

1,7

1,7

Lydeffekt, garantert, LWA dB(A) Lydtrykknivå ved brukerens øre, LWA, dB(A) Platebredde, mm

108

108

108

108

108

108

95

95

95

95

95

95

600

500

600

500

600

500

L×B×H, mm

1385×600× 1120

1385×500× 1120

1385×600× 1120

1385×500× 1120

1385×600× 1120

1385×500× 1120

967 85 53-02

967 85 53-01

967 85 53-05

967 85 53-04

967 85 53-06

967 85 53-07

Steinleggingssett

594 83 03-01

594 83 02-01

594 83 03-01

594 83 02-01

594 83 03-01

594 83 02-01

Transportenhet

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

ARTIKKELNUMMER Manuell start Elektrisk start

TILBEHØR/VALGFRITT

LG 300

FREMOVERGÅENDE OG REVERSIBLE PLATEKOMPAKTORER – LG-SERIEN, MEDIUM

LG 504 Motor

Hatz 1D81Z

Hatz 1D81Z

Hatz 1D81Z

Honda GX 390

Lombardini 15LD 440/S (Kohler)

Effekt, kW

9,2

9,2

9,2

8,3

6,2

Drivstoff

Diesel

Diesel

Diesel

Bensin

Diesel

Driftsvekt, kg

513

499

470

398

436

Frekvens, Hz

69

69

69

60

60

Sentrifugalkraft, kN

65

65

65

52

52

Hastighet, m/min

32

32

32

25

25

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

2,5

2,5

2,5

2,5

2,1

Lydeffekt, garantert, LWA dB(A)

109

108

108

Lydtrykknivå ved brukerens øre, LPA, dB(A)

98

98

98

95

93

Platebredde, mm

850 (550+2×150)

700 (550+2×75)

550

650

650

L×B×H, mm

1670×850×1190

1670×750×1190

1670×550×1190

1690×650×1150

1690×650×1150

ARTIKKELNUMMER Manuell start

967 85 55-10

967 85 55-09

967 85 55-08

967 85 54-01

Elektrisk start

967 85 55-11

967 85 55-07

967 85 55-06

967 89 64-03

Elektrisk start og komprimeringsindikator

967 85 55-12

967 85 55-05

967 85 55-04

967 89 64-01

Utvidelsesplatesett 2×75 mm

594 75 87-01

594 75 87-01

594 75 87-01

Utvidelsesplatesett 2×150 mm

594 75 88-01

594 75 88-01

594 75 88-01

Steinleggingssett

595 12 89-01

594 44 79-02

594 44 79-02

TILBEHØR/VALGFRITT

22

LG 400

LG 504

LG 400


LG 204

LG 164

Honda GX200

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX160

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Hatz 1B20

4,1

3,1

3,1

3,1

3,6

3,6

3,1

3,1

3,1

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

Bensin

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

211

228

251

244

157

148

185

170

166

65

65

65

65

80

80

80

80

80

36

36

36

36

28

28

28

28

28

23

22

22

22

22

22

22

22

22

3,5

2,8

2,8

3,4

2,3

2,3

2,8

3,5

3,2

106

108

108

108

108

108

108

108

108

84

93

93

85,1

82,4

81,9

93

84

84,1

500

500

600

500

450

350

600

450

350

1334×500× 1126

1334×500× 1126

1334×600× 1126

1334×500× 1126

119×450× 1069

119×350× 1069

119×600× 1069

119×450× 1069

119×350× 1069

967 85 52-01

967 85 52-05

967 85 56-01

967 85 56-02

967 89 76-04

967 89 76-02

967 89 76-01

967 85 52-03

967 85 52-06

594 82 58-01

594 82 58-01

594 75 96-01

594 82 58-01

594 83 01-01

595 36 85-01

594 75 95-01

594 83 01-01

595 36 85-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

594 83 05-01

LG 204

LG 164

DOBLE VEIVALSER

LP 9505

LP 7505

LP 6505

Motor

Kubota D1105

Hatz 1D50S

Hatz 1D50S

Hatz 1D42S

Hatz 1D42S

Effekt, kW

18,1

7,9

7,9

7,2

7,2

Drivstoff

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Driftsvekt, kg

1675

981

1001

745

765

Frekvens, Hz

42

57

57

58

58

Sentrifugalkraft, kN

72/36 (høy/lav)

27

27

22

22

Hastighet, forover/bakover, km/t

0 – 2,7

0 – 3,6

0 – 3,6

0 – 3,6

0 – 3,6

Hånd/arm-håndtakvibrasjoner m/s²

N/A

2,6

2,6

4,1

4,1

Lydeffekt, garantert, dB(A)

106

107

107

107

107

Lydtrykknivå ved brukerens øre, dB(A)

N/A

88

88

88

88

Trommelens diameter, mm

523

400

400

400

400

Trommelens bredde, mm

850

750

750

650

650

L×B×H, mm

1856×850×1369

1110/2500×820×1260

1110/2500×820×1260

1110/2500×720×1215

1110/2500×720×1215

ARTIKKELNUMMER Manuell start

967 89 74-01

967 85 57-02

Elektrisk start

967 95 08-01

967 89 74-02

967 85 57-03

TILBEHØR/VALGFRITT

LP 9505

Sikkerhetssett for sveivehåndtak

LP 7505 594 17 09-01

594 17 09-01

LP 6505 594 17 09-01

594 17 09-01

23


HUSQVARNAS EKSPERTER TIL DIN TJENESTE Alt komprimeringsutstyr fra Husqvarna skal være enkelt å bruke, men også enkelt å kjøpe, eie, ­vedlikeholde og reparere – det er hovedideen bak servicekonseptet vårt. På servicesentrene våre finner du engasjerte og svært dyktige medarbeidere som er eksperter på Husqvarnas komprimerings­ utstyr. De vet at rask og korrekt service og reparasjon av utstyret er avgjørende for yrkes­brukere. For å gjøre serviceprosessen så enkel og problemfri som mulig har alle autoriserte H ­ usqvarna service- og delemedarbeidere tilgang til et nettbasert serviceverktøy som støtter alle serviceog reparasjonsfunksjoner. Dette gir kortere ledetider og høyere servicekvalitet.husqvarnacp.no Copyright Š 2019 Husqvarna AB (publ). All rights reserved. Husqvarna and other product and feature marks are trademarks of the Husqvarna Group. We reserve the right to make changes in technology and specifications without prior notice.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.