a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Tervetuloa asukkaaksi Aurinkosäätiön palvelutaloon


Palvelutalo on keksintö oiva, lähes kaikkeen sillä on hoiva. Ruuan saa valmiiksi laitetun samoin vuoteen siistiksi pedatun. Kipukohtiin kääreet laitetaan jos tarpeen on, talutetaan yhteisiin hetkiin kuulemaan veisuuta, lauluja, soitantaa. Voimistelukin on yksi harrastus, tuo käsien, jalkojen liikutus. Saunaan ja uimaankin pääsee kyllä, jos ei ole paljon vaatteita yllä. Palvelumieli iloinen on henkilökunnan yhteinen. Huumorimieltä löytyy aina, ei kenenkään kasvot ole kurvikkaina. Tyytyväinen saa olla, ken palvelutalossa asustaa. Palvelutalon asukas, Aini 92 v.


Tervetuloa uuteen kotiin! ”Pienissä asioissa on hyvän mielen salaisuus.” Tämän asukasoppaan tarkoituksena on tutustuttaa Sinut ja läheisesi uuteen kotiisi. Yhdessä luomme lämminhenkisen ja kodikkaan talon, jossa on miellyttävä olla ja asua. Toivon, että palveluistamme löytyvät Sinulle sopivat palvelut ja että pystymme toteuttamaan toiveesi ja näkemyksiäsi kaikessa toiminnassamme. Laadimme jokaisen asukkaan kanssa hoito- ja palvelusuunnitelman, jossa tarpeesi kartoitetaan ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksiemme mukaan. Henkilökunta on talossa Sinua varten. Meidän puoleemme voit kääntyä kaikissa Sinua askarruttavissa asioissa. Hyviä hetkiä toivottaen, Pirjo Maja


Aurinkosäätiön palvelut ja toiminta KOTIHOITOPALVELUT •

Henkilökohtaista perushoitoa, hoivaa ja huolenpitoa sekä sairaanhoitoa saa jokainen tarvitseva säätiön henkilökunnalta päivittäin yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman ja palvelusopimuksen mukaisesti.

A, B ja C-taloissa palvelut toteuttaa Aurinkosäätiö, D-talossa Naantalin kaupunki

TUKIPALVELUT Ateriat aamupalatarjoilu klo 8.30 –9.45....2,50 € lounasruokailu klo 12.00–12.30.....7,20 € iltapäiväkahvit klo 13.30–14.00.....1,50 €

Saunomismahdollisuus Asukkailla on mahdollisuus yhteissaunaan joka tiistai. Tällöin on myös mahdollisuus käyttää uima-allasta. Huomioitavaa on että altaalla ei ole uimavalvontaa.


Tiistaisin ja perjantaisin asukkailla on mahdollisuus saunavuoroihin, joissa henkilökunta avustaa peseytymisessä. Perjantaisin ja lauantaisin halukkailla on mahdollisuus omiin saunavuoroihin. Varaukset tehdään henkilökunnalta joko yksi vuoro kerrallaan tai varaamalla säännöllinen saunavuoro. Tällöin asukkaalla on myös allas käytössään. Huomioitavaa on että altaalla ei ole uimavalvontaa. sauna 2,50 €/hlö/tunti

Palvelulinja Naantalin sisäisten linjojen aikataulut löytyvät netistä osoitteesta www.föli.fi. Osa linjoista ajaa Myllynkiventien kautta.

Aurinkokammarin toiminta Aurinkokammariin kannattaa poiketa, sillä siellä on lähes kaikkina arkipäivinä ohjelmallisia tuokioita päivän piristykseksi. Ohjelmasta tiedotetaan kaikille asukkaille viikoittain jaettavassa asukastiedotteessa ja Rannikkoseutu-lehden Päivyri-palstalla. Aurinkokammarissa oleskelusta ei veloiteta mitään. Halutessasi voit juoda päiväkahvit kahvileivän kera (1, 50 €).

Jalkahoitaja Palvelutalolla Sinua palvelee jalkahoitaja Marketta Järvitalo. Jalkahoidot varataan numerosta 0400 940 196.

Naantalin Kuntokeskus Fysioterapia, lymfaterapia ja veteraanikuntoutus. Ajanvaraus numeroista (02) 435 1485 tai 050 464 5319


TURVALLISUUSASIAA Turvahälyttimen käyttö

Jokaisella asukkaalla on asunnossa turvapuhelin ja hälytin. Muistathan pitää hälytintä jatkuvasti, jotta hätätilanteessa saat apua! Hälytin toimii kaikkialla palvelutalossa. Kun tarvitset pikaista apua, paina hälytysnappia. Hälytys siirtyy läpi vuorokauden talossa työskentelevälle säätiön henkilökunnalle. Lisätietoja turvahälyttimen käytöstä saat silloin, kun hälytin asennetaan.

Paloturvallisuus palvelutalossa • •

Palvelutalossa on sprinklausjärjestelmä. Palvelutalo on palo-osastoitu.

Sähkölaite, esim. televisio ja jääkaappi on imuroitava vähintään kerran vuodessa. Sammutinpeite on hyvä ensisammutukseen ja pieniin palonalkuihin. Hanki sammutinpeitepeite ja pidä se näkyvällä paikalla! Käytävillä olevista hätäkatkaisimista voi hälyttää, jos huomaat savua/tulipalon. Hissin käyttö on palotilanteessa ehdottomasti kielletty! Hissiin voi jäädä palotilanteessa loukkuun. Kynttilöiden polttamista on vältettävä asunnossa oman ja muiden turvallisuuden vuoksi. Jos haluat kynttilätunnelmaa, suosi led-kynttilöitä.


Ohjeistus automaattisen palohälytyksen varalle Jos omassa asunnossasi EI ole tulipaloa, toimi näin: • Pysy asunnossasi! Henkilökunta ja palolaitos selvittävät hälytyksen syyn. • Käytävään ei saa lähteä! Jos omassa asunnossasi ON syttynyt tulipalo, toimi näin: • Hälytä apua turvapainikkeellasi! • Poistu asunnostasi! • Sulje asuntosi ovi! Hälytysäänen vaimennettua vaara on ohitse. Voit olla rauhallisin mielin, vaikka kukaan ei ole tullut hälytyksen aikana asuntoosi. Hälytystilanne on ollut muualla eikä se ole aiheuttanut mitään toimenpiteitä sinulle.


Palvelutalon järjestyssäännöt Yleinen järjestys Talon asukkaiden tulee noudattaa järjestystä, hyviä tapoja ja siisteyttä, jotta omassa käytössä oleva asunto sekä talon yhteisessä käytössä olevat tilat eivät likaannu eivätkä vahingoitu. Vahingon aiheuttaja joutuu korvaamaan korjauskustannukset.

Yhteiset tilat Portaikkoa ei tule käyttää tavaroiden säilyttämiseen. Pyörät ja kelkat on säilytettävä niitä varten varatuissa paikoissa.

Asuinhuoneistot Naapureita häiritsevä äänekäs toiminta on palvelutalossa kielletty klo 22–7 välisenä aikana. Asunnoissa ei saa suorittaa työtä tai vastaavaa toimintaa, joka häiritsee muita talon asukkaita.

Ovien avaaminen Jos olet unohtanut avaimen, voit pyytää henkilökuntaa avaamaan oven. Avaamisesta ei peritä maksua.


Roskat ja jätteet •

Paperille, kartongille, metallille, lasille ja pattereille sekä biojätteelle on pihalla roskakatos. Sekajätteelle on omat jätesäiliöt. Isokokoiset pahvit tulee litistää.

Isoja jätteitä (huonekalut, patjat yms.) ei saa jättää kiinteistön jätepisteeseen vaan ne on toimitettava omalla kustannuksella kaatopaikalle.

Asunto ja sen varastotila on siivottava huolellisesti ennen avainten luovutusta. Em. asioiden laiminlyönnistä asukkailta voidaan periä mahdollisesti aiheutuneet lisäkustannukset siivouksesta tai jätemaksusta.

Yhteistilat Yhteistä kellaritilaa ei saa käyttää varastona. Jokaisella asukkaalla on oma tavaravarasto kellaritiloissa.

Muita määräyksiä Kerjääminen ja kaupustelu on kielletty. Järjestyslain mukaan koirat ja kissat on pidettävä kaupunkialueella ulkoilutettaessa kytkettynä. Säätiön alueella on tupakointi kielletty.


Vuokralaisen käytännön asiat Muuttoilmoitus Muuttoilmoitus pitää tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai postista tai maistraatista saatavalla lomakkeella.

Korjaukset ja muutostyöt Jos asukas haluaa suorittaa korjaustöitä tai muita asuntoon liittyviä muutostöitä, tulee niistä sopia etukäteen Naantalin Aurinkosäätiön kanssa. Turvaketjua ei saa asentaa oviin, sillä apua tarvittaessa se estää nopean avun saamisen.


Kotivakuutus Asukas hankkii halutessaan irtaimistolleen kotivakuutuksen.

Avaimet

Asukkaalle luovutetaan huoneistoonsa kolme avainta. Lisäavaimet tilataan asukkaan laskuun. Asukas saa postilaatikkoon yhden avaimen. Postilaatikkoon kannattaa teettää itselleen muutama lisäavain, sillä postilaatikon avaimen katoamisesta johtuva postilaatikon lukon uusi sarjoitus laskutetaan asiakkaalta.

Poismuutto Asukas vastaa asunnolle mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista pois muutettaessa (huoneenvuokralaki 15 §). Pois muutettaessa asukkaan tai omaisten on siivottava asunto ja jätettävä se siistiin kuntoon. Näin seuraavakin asukas pääsee puhtaaseen asuntoon!


Naantalin Aurinkosäätiön palvelutalo Myllynkiventie 5, 21100 Naantali Palvelupäällikkö: Pirjo Maja (arkisin) (02) 5334 334 sähköposti: pirjo.maja@aurinkosaatio.fi Aurinkokammari: (arkisin) 044 728 7646 Keittiö: 044 710 8546 Ryhmäkoti: (02) 468 6613/hoitajat, (02) 468 6614 Palveluasuminen: ryhmävastaava arkisin (02) 533 4335 hoitajat (02) 468 6611, yö (02) 468 6616 Huolto: Lassila & Tikanoja Huoltoasioissa ensisijainen yhteydenotto aina henkilökuntaan

Mainostoimisto Hurraa | Kuvat Roni Lehti

Vuokra- ja palvelulaskutus: TT-tilit Terhi Vesterinen puh. 040 589 8020, laskutus@tt-tilit.fi Kaivokatu 20, 21100 Naantali

Profile for Mainostoimisto Hurraa

Naantalin Aurinkosäätiön asukasesite  

Tervetuloa asukkaaksi Aurinkosäätiön palvelutaloon!

Naantalin Aurinkosäätiön asukasesite  

Tervetuloa asukkaaksi Aurinkosäätiön palvelutaloon!

Profile for hurraa
Advertisement