Page 1

Vrijstaand wonen op een superplek MIDDELIE

Zijvend 16


ZIJVEND 16 MIDDELIE

Een eigen huis, een superplek onder de zon!

En wat voor een huis, Zijvend 16 in Middelie heeft heel wat noten op zijn zang!

Wat denk je bijvoorbeeld van:

- Vrijstaand wonen in een fijn dorp, vlakbij Purmerend

- Een lekker grote garage en veel parkeerplekken op eigen erf

- Een ruime achtertuin gelegen op het zuiden

- Vrij uitzicht over water en weilanden


KENMERKEN Soort woning:

Bouwjaar:

Aanvaarding:

Perceeloppervlakte:

Woonoppervlakte:

Inhoud:

Aantal kamers:

Aantal slaapkamers:

Grond:

BIJZONDERHEDEN vrijstaande woning

1970

in overleg

521 m²

152 m²

737 m³

5

4

eigen grond

-

- Mogelijkheid tot gelijkvloers wonen door de slaapkamers en badkamer op de begane grond

- Vrij uitzicht aan achterzijde

- Aan water gelegen aan achterzijde


- De mogelijkheid om gelijkvloers te wonen - Een moderne badkamer uit 2017 (2 badkamers in totaal)

- Heerlijk veel woonoppervlak, mede door de aanbouw (152 m2 in totaal)

En dan hebben we je nog lang niet alles verteld over deze vrijstaande woning. Kijk je alvast met ons mee?

Je auto parkeer je makkelijk op eigen erf. Er zijn 2 oprijlanen, dus 4 auto's op eigen erf parkeren is geen probleem.

Parkeer je je auto liever overdekt dan is ook dat geen probleem, de garage met dubbele deuren heeft namelijk meer dan genoeg plek. Bovendien vind je in de garage een handige bergzolder voor al je spullen die je niet dagelijks

nodig hebt.

Wanneer je je auto parkeert en naar de voordeur loopt zal je direct opvallen wat een fijn en rustig dorp Middelie is. Je kunt hier gaan genieten van het dorpse leven, maar je hebt toch de stad vlak in de buurt.

We gaan het huis binnen door de voordeur. Vanuit de hal is zowel de woonkamer als de bijkeuken bereikbaar. In de hal aangekomen hang je eerst je jas op in de garderobe. Je loopt langs het toilet die netjes is afgewerkt en vervolgens loop je door naar de woonkamer met aansluitend de open keuken.


In de woonkamer krijg je van ons een warm onthaal, dat onthaal voelt extra warm, want dit is zo'n huis waar je je direct thuis zult gaan voelen. Of het nu het feit is dat de woonkamer zo lekker licht is, mede door de grote ramen met tuin/weilandzicht. Of misschien doordat er een mooie eiken parketvloer ligt.

Dit aangename gevoel wordt versterkt door de gezellige houtkachel. Op winterse dagen stook je de houtkachel lekker hoog op en kun je met een glaasje wijn genieten van het knapperende haardvuur. Aan ruimte zal het je hier niet ontbreken, want de woonkamer is in de jaren 90 uitgebouwd waardoor alleen de living al ongeveer 42 m2 groot is!

Aansluitend op de woonkamer zie je de open hoekkeuken met schier- kookeiland. Deze keuken is in 2009 vernieuwd en is compleet afgewerkt met een koel- vries combinatie, een vaatwasser en een oven. Koken doe je op het 5 pits gasfornuis.


Het leuke aan deze opstelling is dat je tijdens het koken contact met de woonkamer kunt houden ĂŠn zicht houdt op de voordeur, die je vanuit het raam ziet.

Dat dit echt een familiehuis is, blijkt wanneer we doorlopen naar de tweede hal. Er zijn namelijk in totaal 4 slaapkamers in dit huis. Daarvan zijn 2 slaapkamers op de begane grond gelegen aan de voorzijde van het huis. Beide kamer zijn afgewerkt met een nette houten vloer en strakke wanden. Ook de eerste badkamer is vanuit de tweede hal bereikbaar. Wel zo gemakkelijk, je zou hier dus zonder moeite geheel gelijkvloers kunnen gaan wonen!

De badkamer is net als alles in het huis ook weer keurig onderhouden en afgewerkt met een inloopdouche, een toilet, een designradiator en een wastafel.

We lopen door naar de eerste verdieping. Want deze grote woonverdieping herbergt nog eens 2 grote slaapkamers, nog een badkamer en een berging met CV opstelling.


Opvallend is hier dat in beide slaapkamers de ruimte tot in de nok van het dak open is gehouden, waardoor je hier nog meer een ruimtelijk gevoel krijgt.

De slaapkamer aan de voorzijde is afgewerkt met een een lichte laminaatvloer en er zijn vaste kasten.

De achterslaapkamer zal je helemaal verrassen, deze kamer is oorspronkelijk al ruim, maar er is in 2016 een grote dakkapel geplaatst waardoor je nu zicht hebt helemaal tot aan Edam. Echt een adembenemend uitzicht! En dan hebben we nog een extraatje voor je; een groot overdekt balkon met zicht over de weilanden. Hier kun je in het vroege voorjaar 's morgens al genieten van een kopje koffie of thee. Tot slot is de badkamer in 2017 geheel vernieuwd. Hier vind je een inloopdouche, een designradiator, een hangend toilet en een dubbele wastafel.

We wandelen terug naar beneden en verlaten het huis om de achtertuin te bekijken via de bijkeuken.


Het dorp staat echt bekend vanwege de fijne saamhorigheid, zonder dat het ten koste gaat van je privacy; waar een klein dorp groot in kan zijn!

Er is een basisschool die goed bekend staat en niet onbenoemd mag het wapen van Middelie blijven. Dit hotel en restaurant vormt de kern van het dorp. Je kunt hier heerlijk eten, maar ook hebben diverse verenigingen hier hun intrek genomen.

In het aangrenzende dorp Oosthuizen kun je bijvoorbeeld 7 dagen per week de boodschappen doen in de Plus supermarkt. Maar ook Purmerend ligt letterlijk om de hoek, dus binnen 10 minuten ben weg uit de dorpse rust en sta je midden in de stadse reuring. Zijvend 16 is wat ons betreft dan ook de ideale woning voor diegenen die willen ontsnappen aan de stadse drukte, maar de stad niet helemaal de rug willen toekeren.


Die bijkeuken is trouwens super handig, want er is hier een extra keukenblokje geplaatst en ook de wasmachine en droger aansluiting zijn hier te vinden. Ook is er een deur naar de garage. Loop je nog even met ons door de grote achtertuin op het zuiden? Heb je altijd al gedroomd van je eigen moestuin? Hier hoef je weinig moeite te doen, de moestuin is al voor je aangelegd. Er is overigens meer dan genoeg ruimte over voor zitplekjes in de zon. Het uitzicht krijg je erbij cadeau. Vanuit de tuin kijk je uit over de weilanden, dit uitzicht gaat echt nooit vervelen! Mooie zonsondergangen, koeien die grazen in de wei, vogels die vrolijk kwetterend rondvliegen en meerkoeten die hun nestje maken in de brede sloot waar de tuin aan grenst. Houd je van vissen, dan kun je hier direct je hengel uitgooien. Natuurlijk vertellen we je ook graag meer over het dorp Middelie. Hier kun je rustig en landelijk wonen op een steenworp afstand van diverse dorpen en steden waar je terecht kunt voor je dagelijkse behoefte.


Begane grond


1e verdieping


Wonen in Middelie Het dorp Middelie vind je ingeklemd tussen de dorpen Oosthuizen, Warder, Kwadijk en Hobrede en op korte afstand van steden als Purmerend, Edam en Hoorn. Sinds 2013 behoort het dorp tot de gemeente EdamVolendam. Middelie telt ongeveer 710 inwoners.Ook al woon je hier in een relatief klein dorp, toch woon je hier niet geisoleerd. De dagelijkse boodschappen doe je bijvoorbeeld eenvoudig in het aangrenzende dorp Oosthuizen. Hier vind je onder andere een bakker, natuurslager Jan Splinter maar ook Plus supermarkt die 7 dagen per week open is. De kinderen gaan hier naar basisschool

Middelie met ongeveer 70 leerlingen verspreid over 4 groepen.

Als je geen zin hebt om zelf te koken kun je terecht in Het Wapen van Middelie. Dit is het plaatselijke restaurant / hotel.

Middelie is een hechte gemeenschap waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd door de Vereniging van Volksvermaak. Onze tip: in de zomer organiseren zij de Creatieve zomermarkt. Mensen uit de hele omgeving komen dan naar het dorp waar tal van leuke kraampjes te vinden zijn met bijzondere artikelen.


Aanvullende verkoopinformatie Uitnodiging

Algemene ouderdomsclausule bij onroerende zaken

Alle door HR Makelaars en de verkoper verstrekte informatie

ouder dan 30 jaar

moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader

In de koopovereenkomst zal, indien van toepassing, worden

overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod.

opgenomen dat koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak meer dan 30 jaar oud is, hetgeen betekent

Details

dat de eisen die aan de bouwkundige kwaliteit gesteld mogen

Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot

worden, lager kunnen liggen dan bij nieuwere objecten.

stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende

Asbest

zaken, enz.) overeenstemming is bereikt.

Indien het huis gebouwd is voor 1994 kunnen er in de onroerend zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventu-

Koopakte

ele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op

Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, die is opgesteld

genomen. Verkoper is gevrijwaard voor alle aansprakelijkheid

door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De waar-

die uit de aanwezigheid van enige asbest in de onroerende

borgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt 10% van de koop-

zaak kan voortvloeien.

som en dient te worden voldaan aan de notaris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals het verkrijgen

Overdrachtsbelasting

van een woonvergunning, hypotheek of hypotheekgarantie)

Indien partijen met succes beroep kunnen doen op teruggave

worden alleen vermeld als deze in de onderhandelingen zijn

van overdrachtsbelasting, dan zal dit voordeel ten aller tijde

afgesproken.

ten gunste van de verkoper komen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeen gekomen tijdens de onderhandelingen.

Koopakte Amsterdams onroerend goed Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

Verdere informatie

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, zoals deze zal

Alle verder van belang zijnde informatie is beschikbaar bij HR

worden opgesteld volgens het model van de Koninklijke No-

Makelaars. Bij interesse zullen de bestanden digitaal worden

tariĂŤle Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door

verzonden.

koper aan te wijzen notaris kantoor houdende in de regio Amsterdam. De waarborgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt

HR Makelaars B.V.

10% van de koopsom en dient te worden voldaan aan de no-

Meerland 71,

taris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals

1447 KD Purmerend

het verkrijgen van een woonvergunning, hypotheek of hypo-

0299 - 200 808

theekgarantie) worden alleen vermeld als deze in de onder-

info@hrmakelaars.nl

handelingen zijn afgesproken. Voorbehouden Wij adviseren je je eigen NVM makelaar te raadplegen. Hoewel er gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens moet er van uitgegaan worden dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Wij adviseren u uw eigen N.V.M.- makelaar te raadplegen.

www.hrmakelaars.nl


Wil je jouw huis ook zo presenteren? Schakel dan de makelaars van HR Makelaars in voor de verkoop van jouw huis! HR makelaars is vooruitstrevend en actief en zorgt bij iedere opdracht voor de mooiste presentatie, de beste positie op Funda en een uitgekiend marketingplan. Onze bevlogen makelaars behalen hierdoor het beste resultaat voor jou. Wij doen dit door ouderwets hard werken te combineren met nieuwerwetse media. Onze klanten waarderen ons niet voor niets met gemiddeld een 9,2! Bovendien kies je bij HR Makelaars zelf hoeveel makelaar je nodig hebt, je betaalt dus nooit teveel. Of je nu op zoek bent naar een full service makelaar of veel zelf wilt gaan doen. Helder zaken doen, goed overleg en betrokkenheid zijn onze sleutelwoorden. Niet voor niets hebben wij een passie voor makelen!

www.hrmakelaars.nl


Neem je eigen HR aankoopmakelaar mee! Jouw nieuwe huis, het huis waar je jarenlang wilt gaan wonen, dat laat je Samen zorgen we voor een verantwoorde aankoop die je meer oplevert dan dat het inhuren van een aankoopmakelaar kost.

toch niet aan het toeval over? Wil je een woning kopen, dan is het daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de huizenmarkt, de buurt, het onderhoud van het huis en de juridische aspecten van de koop.

Alle aankoopmakelaars van HR Makelaars bezitten deze eigenschappen als geen ander en staan aan jouw kant. Daarom zullen zij alles in het werk stellen om voor jou de beste koop te sluiten en er voor te zorgen dat je met beide benen op de grond een goede beslissing neemt. Door op het scherpst van de snede en slim te onderhandelen besparen we ook nog eens flink op de koopsom van jouw droomhuis. Onze tarieven zijn transparant, scherp en op basis van no cure – no pay. We nodigen je graag uit voor een kop koffie!

Neem contact met ons op: 0299-200808

WWW.HRMAKELAARS.NL

Of kom langs voor een goed advies op Meerland 71 in Purmerend.

VOLG ONS VIA:

Brochure Zijvend 16 te Middelie  
Brochure Zijvend 16 te Middelie  
Advertisement