Page 1

Wonen in een bijzonder herenhuis! PURMEREND

VenediĂŤn 12


VENEDIEN 12 PURMEREND

Back to the future...

Tijdreizen, wij hebben het altijd al eens willen doen. Heel eventjes waanden we ons in de 17e eeuw, de periode die ook wel bekend staat als de Gouden eeuw en waarin Nederland zich ontworstelde aan de overheersing van de Spanjaarden. Dit was ook de tijd dat je Slot Purmersteijn gewoon nog kon bekijken en de Koemarkt langzaam groeide naar zijn uiteindelijke grootte. Ergens in de jaren 30 van die 17e eeuw werd destijds aan de rand van de stad Purmerend, aan de overkant van De Where, een prachtig huis gebouwd, het huidige VenediĂŤn.


KENMERKEN Soort woning:

Bouwjaar:

Aanvaarding:

Perceeloppervlakte:

Woonoppervlakte:

Inhoud:

Aantal kamers:

Aantal slaapkamers:

Grond:

BIJZONDERHEDEN vrijstaande woning

1635

in overleg

270 m²

260 m²

914 m³

10

7

volle eigendom

-- Rijksomonumet

-- Parkeren op eigen erf

-- Woning is gelegen in de binnenstad van

Purmerend

-- Super ruim en enorm sfeervol ingericht

-- Ruime tuin van 13 meter diep en 8 meter

breed

-- Prachtig dakterras met 360 graden zicht over

de stad.


Dit huis, dat inmiddels Rijksmonument is, is in de loop der jaren heel goed bewaard gebleven. Wie daar nu de deur binnenstapt, doet een stapje terug in de tijd en komt binnen in een sfeervolle woonplek propvol oude details, maar dan wel met alle gemakken van nu. Ga jij met ons mee op tijdreis en kijk je mee in en om een bijzonder herenhuis, dat behalve super sfeervol ook nog eens super ruim is?

Je vindt het herenhuis thans in het centrum van Purmerend. Het in het oog springende huis ligt op loopafstand van het Willem Eggert winkelcentrum, theater de Purmaryn en de Koemarkt met al zijn uitgaansgelegenheden. Maar ook is

het Amsterdam Centraal binnen een half uur bereikbaar met de regelmatig pendelende buslijnen.

De buitenzijde vertelt je meteen al veel over de geschiedenis. Zo hangt de karakteristieke voorgevel een beetje naar voren. En nee..., dat is niet omdat het in de loop van de tijd is verzakt, maar omdat het in de 17e eeuw heel gebruikelijk was een grachtenpand op deze manier te bouwen. Dit noemen we "op de vlucht" bouwen en men deed dit om een aantal redenen: het maakte het naar binnen halen van getakelde goederen eenvoudiger, het vergrootte de weerbaarheid tegen weersinvloeden en (zĂŠĂŠr belangrijk, zeker in die tijd) de gevel toonde groter vanaf een smalle kade!


Ergens in de eerste helft van de 19e eeuw kreeg het pand haar huidige gevel in de Empire-stijl, met behoud van de schuinstelling. We gaan het huis binnen door de indrukwekkende voordeur en komen in de hal en aansluitend de lange gang. Loop je met ons mee naar de woonkamer? Ook hier zie je overal elementen die verwijzen naar vroeger. Zo zie je aan de wand mooie houten betimmering, is het gerestaureerde plafond voorzien van de originele houten planken met sierlijsten, zijn er aan de voorzijde prachtige hoge ramen en is de gemarmerde houten schouw uit de 18e eeuw, met inmiddels een gas-openhaard, een echte blikvanger. Bovendien is de ruimte heerlijk hoog (maar liefst 3,10 meter).

Op de vloer zie je mooie brede eiken delen. De woonkamer is heerlijk ruim. Een grote bank en een lekker ruime eettafel kun je hier heel goed kwijt.


Als je doorloopt naar het achterhuis, zie je de ambachtelijke hoekkeuken met de gebruikelijke inbouwapparatuur en Boretti fornuis. Ook hier zie je weer allerlei mooie details. Het balkenplafond, de Makkumer wandtegeltjes en de prachtige spoelbak zijn hier goede voorbeelden van. Verderop in het achterhuis vind je nog een extra ruimte met een tuingerichte schuifpui, die momenteel in gebruik is als werkplaats, maar die ook heel goed gebruikt zou kunnen worden als tuinof als werkkamer. Wat je er ook doet, het is zeker een aanrader, want ook van de achtertuin wil je natuurlijk volop kunnen genieten. Ook hier gaan we even kijken.

Een tuin in de stad. Vaak is die klein en benauwd. Deze tuin is zeker de uitzondering op de regel. De tuin is 13 meter diep en ruim 8 meter breed. In de middag en avond heb je hier volop zon omdat deze aan de zijkant ondergaat. Ook het parkeren van je auto hoeft hier geen moeite en/of parkeergeld te kosten. Via het schuifhek aan de achterzijde kun je de auto eenvoudig op eigen terrein parkeren. Ook kan er een kampeerauto full hookup gestald worden; alle aansluitingen zijn aanwezig. Een extra bonus van dit huis is ook de ligging van de tuin met zicht op het vaarwater “De Where�. Heb je altijd al gedroomd van zomerse vaartochtjes? Hier is het mogelijk vanuit je achtertuin....


De eerste verdieping is verdeeld in twee delen. Op de eerste verdieping van het voorhuis zie je ĂŠĂŠn hele grote kamer aan de voorzijde, twee kleinere kamers, een pantry en een toilet. De twee kleinere kamers zijn voorzien van vaste kasten en authentieke vensterbanken. In de grote voorkamer zie je bovendien een mooie schouw. Op de eerste verdieping van het achterhuis vind je nog twee kamers en een badkamer. In de eenvoudige badkamer zie je de douche, een wastafel en een toilet.

Ben je op zoek naar een plek waar de kinderen zelfstandig onder je vleugels kunnen wonen, of wil je graag een bed and breakfast beginnen op een bijzondere plek? Dat is hier mogelijk. De tweede verdieping is in 2006 helemaal onder handen genomen en is ingericht als zelfstandig appartement. Hier zie je een living met een keukentje en twee slaapkamers. De eerste vind je aan de voorzijde en de tweede aan de achterzijde van het huis. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een verzorgde badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.


Het beste hebben we bewaard voor het laatst. Bovenop dit huis vol nostalgie vind je ook nog eens een prachtig dakterras met 360 graden zicht over de stad. Zo kun je vanaf hier de stadse drukte bekijken, terwijl jij geniet van de zon en een goed glas wijn.

Een huis met een verleden, maar zeker ook gebouwd voor de toekomst. Zo is er in de loop van de jaren veel verbouwd en onderhouden. Zo kom je hier dus te wonen op een plek met een verleden, maar waar je ook genieten kunt van nu. Ben jij al tijden op zoek naar een bijzondere woonplek met meer dan genoeg ruimte? En dat dan ook nog eens in het centrum van Purmerend? Wij laten je VenediĂŤn 12 in Purmerend graag een keer live zien.


Begane grond


1e Verdieping Achterhuis


1e verdieping Voorhuis


2e verdieping

Voorhuis


Aanvullende verkoopinformatie Uitnodiging

Algemene ouderdomsclausule bij onroerende zaken

Alle door HR Makelaars en de verkoper verstrekte informatie

ouder dan 30 jaar

moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader

In de koopovereenkomst zal, indien van toepassing, worden

overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod.

opgenomen dat koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak meer dan 30 jaar oud is, hetgeen betekent

Details

dat de eisen die aan de bouwkundige kwaliteit gesteld mogen

Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot

worden, lager kunnen liggen dan bij nieuwere objecten.

stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende

Asbest

zaken, enz.) overeenstemming is bereikt.

Indien het huis gebouwd is voor 1994 kunnen er in de onroerend zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventu-

Koopakte

ele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op

Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, die is opgesteld

genomen. Verkoper is gevrijwaard voor alle aansprakelijkheid

door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De waar-

die uit de aanwezigheid van enige asbest in de onroerende

borgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt 10% van de koop-

zaak kan voortvloeien.

som en dient te worden voldaan aan de notaris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals het verkrijgen

Overdrachtsbelasting

van een woonvergunning, hypotheek of hypotheekgarantie)

Indien partijen met succes beroep kunnen doen op teruggave

worden alleen vermeld als deze in de onderhandelingen zijn

van overdrachtsbelasting, dan zal dit voordeel ten aller tijde

afgesproken.

ten gunste van de verkoper komen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeen gekomen tijdens de onderhandelingen.

Koopakte Amsterdams onroerend goed Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

Verdere informatie

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, zoals deze zal

Alle verder van belang zijnde informatie is beschikbaar bij HR

worden opgesteld volgens het model van de Koninklijke No-

Makelaars. Bij interesse zullen de bestanden digitaal worden

tariĂŤle Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door

verzonden.

koper aan te wijzen notaris kantoor houdende in de regio Amsterdam. De waarborgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt

HR Makelaars B.V.

10% van de koopsom en dient te worden voldaan aan de no-

Meerland 71,

taris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals

1447 KD Purmerend

het verkrijgen van een woonvergunning, hypotheek of hypo-

0299 - 200 808

theekgarantie) worden alleen vermeld als deze in de onder-

info@hrmakelaars.nl

handelingen zijn afgesproken. Voorbehouden Wij adviseren je je eigen NVM makelaar te raadplegen. Hoewel er gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens moet er van uitgegaan worden dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Wij adviseren u uw eigen N.V.M.- makelaar te raadplegen.

www.hrmakelaars.nl


Wil je jouw huis ook zo presenteren? Schakel dan de makelaars van HR Makelaars in voor de verkoop van jouw huis! HR makelaars is vooruitstrevend en actief en zorgt bij iedere opdracht voor de mooiste presentatie, de beste positie op Funda en een uitgekiend marketingplan. Onze bevlogen makelaars behalen hierdoor het beste resultaat voor jou. Wij doen dit door ouderwets hard werken te combineren met nieuwerwetse media. Onze klanten waarderen ons niet voor niets met gemiddeld een 9,2! Bovendien kies je bij HR Makelaars zelf hoeveel makelaar je nodig hebt, je betaalt dus nooit teveel. Of je nu op zoek bent naar een full service makelaar of veel zelf wilt gaan doen. Helder zaken doen, goed overleg en betrokkenheid zijn onze sleutelwoorden. Niet voor niets hebben wij een passie voor makelen!

www.hrmakelaars.nl


Neem je eigen HR aankoopmakelaar mee! Jouw nieuwe huis, het huis waar je jarenlang wilt gaan wonen, dat laat je Samen zorgen we voor een verantwoorde aankoop die je meer oplevert dan dat het inhuren van een aankoopmakelaar kost.

toch niet aan het toeval over? Wil je een woning kopen, dan is het daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de huizenmarkt, de buurt, het onderhoud van het huis en de juridische aspecten van de koop.

Alle aankoopmakelaars van HR Makelaars bezitten deze eigenschappen als geen ander en staan aan jouw kant. Daarom zullen zij alles in het werk stellen om voor jou de beste koop te sluiten en er voor te zorgen dat je met beide benen op de grond een goede beslissing neemt. Door op het scherpst van de snede en slim te onderhandelen besparen we ook nog eens flink op de koopsom van jouw droomhuis. Onze tarieven zijn transparant, scherp en op basis van no cure – no pay. We nodigen je graag uit voor een kop koffie!

Neem contact met ons op: 0299-200808

WWW.HRMAKELAARS.NL

Of kom langs voor een goed advies op Meerland 71 in Purmerend.

VOLG ONS VIA:

Brochure venedien 12 purmerend  
Brochure venedien 12 purmerend  
Advertisement