Page 1

Een groot hoekhuis met uitzicht op het park! OOSTHUIZEN

De Wijzend 194


DE WIJZEND 194 OOSTHUIZEN

Door de bomen het park zien...

In dit grote hoekhuis heb je prachtig uitzicht op het park van Oosthuizen. Het watertje de Wijzend kronkelde ooit dwars door Zeevang en op diezelfde kronkelende manier loopt ook de straat de Wijzend nu dwars door het dorp Oosthuizen.

In de jaren 70 werd deze wijk gebouwd. Wij durven wel te zeggen dat dit huis in deze wijk niet alleen de mooiste ligging heeft maar dat er hier ook nog eens de beste materialen zijn gebruikt.


KENMERKEN Soort woning:

Bouwjaar:

Aanvaarding:

Perceeloppervlakte:

Woonoppervlakte:

Inhoud:

Aantal kamers:

Aantal slaapkamers:

Grond:

BIJZONDERHEDEN eindwoning

1976

in overleg

147 m²

135 m²

380 m³

5

4

volle eigendom

-- Zonnige tuin op het Zuid-Westen met een

gave overkapping

-- Prachtige ligging aan het het park

-- Lichte woonkamer door grote pui en

gunstige tuinligging

-- Grote type woning met 4 ruime slaapkamers

-- Parkeren op eigen erf


Wat dacht je bijvoorbeeld van de hardhouten kozijnen in plaats van vurenhout wat bij veel huizen in die tijd gebruikelijk was. Ook is dit het grootste type waardoor je hier lekker ruim in je jasje zit.

Hier volgt alvast een globale indeling van het huis.

In de voortuin staat de stenen berging voor het stallen van je fiets, brommer of motorfiets. Je auto kun je kwijt op eigen erf. Je hoeft hier dus nooit te zoeken naar een parkeerplekje.

Op de begane grond zijn de keuken en woonkamer. De keuken ligt aan de voorzijde van het huis. De u-opstelling biedt je heerlijk veel werkoppervlak en

ook kastruimte heb je in overvloed. Aan keukenapparatuur noemen we je al vast een koelkast, vaatwasser, oven en inductie kookplaat.

De woonkamer ligt aan de achterzijde en is dus tuin- (of eigenlijk park-) gericht. De oppervlakte van de woonkamer is ca. 44 m2 en op de vloer ligt een Eiken parketvloer. Tel hier de houtkachel en grote schuifpui bij op, die zorgt voor veel lichtinval en je begrijpt dat de woonkamer een heerlijke plek in het huis is.


De achtertuin is gelegen op het Zuid-Westen. Hier kun je lekker genieten van de middag- en avondzon. Zie je jezelf al zitten in het zonnetje? Prachtig uitzicht, barbecuen, drankje erbij... En is het een dagje wat minder weer of wil je van buiten genieten maar dan in de schaduw? Dan ga je gewoon onder de overkapping zitten die achter in de tuin is geplaatst tegen de houten berging. Deze berging met overkapping is recentelijk geplaatst en helemaal gemaakt van Douglashout. Op de eerste verdieping vind je aan de overloop twee zeer royale slaapkamers en de badkamer. De badkamer heeft een moderne uitstraling en beschikt over tegelwerk tot aan het plafond, een ligbad, een aparte douchecabine, een wandcloset en een wastafel. Geen koude voeten in de badkamer want hier ligt comfortabele vloerverwarming.


De tweede verdieping is ook flink van formaat en via een vaste trap te bereiken. Op de zolderverdieping zijn nog eens twee slaapkamers. Beide kamers zijn lekker licht, niet in de laatste plaats vanwege de grote dakramen. Op de vloer ligt laminaat en de grootste kamer heeft ook nog een inloopkast.

De wasmachine en droger kun je kwijt in een aparte ruimte.

In Oosthuizen is het goed en rustig wonen! Alle dagelijkse voorzieningen zijn aanwezig, maar ook op sportief, cultureel en sociaal gebied kom je hier niets tekort. Binnen enkele minuten sta je bij de bushalte met bestemmingen Hoorn en (file vrij) Amsterdam. Wanneer je met de auto op pad gaat, bereik je binnen enkele minuten de verschillende verbindingswegen waardoor Hoorn, Purmerend, Edam/Volendam en Amsterdam snel te bereiken zijn. De kinderen kunnen op de fiets naar de nieuwe basisschool de Koningsspil en ook buiten spelen is hier altijd mogelijk want in de omgeving zijn op verschillende plekken speeltuintjes.


Begane grond


1e verdieping


2e verdieping


Wonen in Oosthuizen

Oosthuizen kent een rijke geschiedenis. Al in 1214 werd het genoemd als Asthusa minora. Vanwege het steeds verder oprukkende Beemstermeer verplaatste het zich, tot het droogleggen van de Beemster in 1614, langzaam oostwaarts.

Vanaf 1795 vormde het dorp samen met andere dorpen een "heerlijkheid"

Later viel het met diverse dorpen onder de gemeente Zeevang.

Sinds 1 januari 2016 valt Oosthuizen onder de gemeente Edam-Volendam.

Het oude dorp combineert veel mooie oude statige gebouwen met moderne nieuwbouw en dat op een mooi plekje op een steenworp afstand van Purmerend, Hoorn maar ook het IJsselmeer.

Boodschappen doe je in het dorp zelf. Een supermarkt die 7 dagen per week open is, diverse kleine winkels en zelfs een pizzeria vind je hier.

Ook kent Oosthuizen een rijk verenigingsleven. Veel verenigingen huizen in het recent gebouwde MFA waar je ook de basisschool en kinderopvang vindt.


Aanvullende verkoopinformatie Uitnodiging

Algemene ouderdomsclausule bij onroerende zaken

Alle door HR Makelaars en de verkoper verstrekte informatie

ouder dan 30 jaar

moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader

In de koopovereenkomst zal, indien van toepassing, worden

overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod.

opgenomen dat koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak meer dan 30 jaar oud is, hetgeen betekent

Details

dat de eisen die aan de bouwkundige kwaliteit gesteld mogen

Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot

worden, lager kunnen liggen dan bij nieuwere objecten.

stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende

Asbest

zaken, enz.) overeenstemming is bereikt.

Indien het huis gebouwd is voor 1994 kunnen er in de onroerend zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventu-

Koopakte

ele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op

Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, die is opgesteld

genomen. Verkoper is gevrijwaard voor alle aansprakelijkheid

door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De waar-

die uit de aanwezigheid van enige asbest in de onroerende

borgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt 10% van de koop-

zaak kan voortvloeien.

som en dient te worden voldaan aan de notaris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals het verkrijgen

Overdrachtsbelasting

van een woonvergunning, hypotheek of hypotheekgarantie)

Indien partijen met succes beroep kunnen doen op teruggave

worden alleen vermeld als deze in de onderhandelingen zijn

van overdrachtsbelasting, dan zal dit voordeel ten aller tijde

afgesproken.

ten gunste van de verkoper komen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeen gekomen tijdens de onderhandelingen.

Koopakte Amsterdams onroerend goed Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels,

Verdere informatie

zoals deze voorkomen in de modelkoopakte, zoals deze zal

Alle verder van belang zijnde informatie is beschikbaar bij HR

worden opgesteld volgens het model van de Koninklijke No-

Makelaars. Bij interesse zullen de bestanden digitaal worden

tariĂŤle Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door

verzonden.

koper aan te wijzen notaris kantoor houdende in de regio Amsterdam. De waarborgsom (ofwel bankgarantie) bedraagt

HR Makelaars B.V.

10% van de koopsom en dient te worden voldaan aan de no-

Meerland 71,

taris. Eventueel door de koper te maken voorbehouden (zoals

1447 KD Purmerend

het verkrijgen van een woonvergunning, hypotheek of hypo-

0299 - 200 808

theekgarantie) worden alleen vermeld als deze in de onder-

info@hrmakelaars.nl

handelingen zijn afgesproken. Voorbehouden Wij adviseren je je eigen NVM makelaar te raadplegen. Hoewel er gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens moet er van uitgegaan worden dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Wij adviseren u uw eigen N.V.M.- makelaar te raadplegen.

www.hrmakelaars.nl


Wil je jouw huis ook zo presenteren? Schakel dan de makelaars van HR Makelaars in voor de verkoop van jouw huis! HR makelaars is vooruitstrevend en actief en zorgt bij iedere opdracht voor de mooiste presentatie, de beste positie op Funda en een uitgekiend marketingplan. Onze bevlogen makelaars behalen hierdoor het beste resultaat voor jou. Wij doen dit door ouderwets hard werken te combineren met nieuwerwetse media. Onze klanten waarderen ons niet voor niets met gemiddeld een 9,2! Bovendien kies je bij HR Makelaars zelf hoeveel makelaar je nodig hebt, je betaalt dus nooit teveel. Of je nu op zoek bent naar een full service makelaar of veel zelf wilt gaan doen. Helder zaken doen, goed overleg en betrokkenheid zijn onze sleutelwoorden. Niet voor niets hebben wij een passie voor makelen!

www.hrmakelaars.nl


Neem je eigen HR aankoopmakelaar mee! Jouw nieuwe huis, het huis waar je jarenlang wilt gaan wonen, dat laat je Samen zorgen we voor een verantwoorde aankoop die je meer oplevert dan dat het inhuren van een aankoopmakelaar kost.

toch niet aan het toeval over? Wil je een woning kopen, dan is het daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de huizenmarkt, de buurt, het onderhoud van het huis en de juridische aspecten van de koop.

Alle aankoopmakelaars van HR Makelaars bezitten deze eigenschappen als geen ander en staan aan jouw kant. Daarom zullen zij alles in het werk stellen om voor jou de beste koop te sluiten en er voor te zorgen dat je met beide benen op de grond een goede beslissing neemt. Door op het scherpst van de snede en slim te onderhandelen besparen we ook nog eens flink op de koopsom van jouw droomhuis. Onze tarieven zijn transparant, scherp en op basis van no cure – no pay. We nodigen je graag uit voor een kop koffie!

Neem contact met ons op: 0299-200808

WWW.HRMAKELAARS.NL

Of kom langs voor een goed advies op Meerland 71 in Purmerend.

VOLG ONS VIA:

Brochure de wijzend 194 oosthuizen  
Brochure de wijzend 194 oosthuizen  
Advertisement