Page 1

Produse si sisteme


Entsorgungskosten

Costuri dezafectare

Entsorgungskosten

Costuri Service Servicekosten

Costuri operare

Betriebskosten

instalare Installationskosten Costuri

Beschaffungskosten Costuri achizitie

Costuri proiectare Planungskosten

Responsabilitate pentru energie si mediu

Ciclul de viata Responsabilitate si mediu

Credeti-ne pe cuvant!

Conditiile ambientale si clima sunt intr-o continua schimbare. Noi cream sistemele de incalzire si ventilatie in total acord cu responsabilitatea pentru clima si mediu inconjurator. Protejam mediul prin implementarea tehnologiilor de mare eficienta - pentru binele nostru, al tuturor.

Eficienta energetica si sursele alternative de energie se afla in centrul valorilor noastre de companie – astfel, economisiti resurse financiare si materii prime. Oferim solutii individuale personalizate pentru solicitarile clientilor nostri. Acest lucru presupune ca sistemele furnizate sunt usor de instalat si exploatat. La acestea adaugam importanta pe care o acordam calitatii produselor noastre, consultantei si service-ului. Ca furnizor de solutii complete, reusim adeseori sa depasim asteptarile clientilor nostri.

Cunostintele si abilitatile intregii echipe Hoval sunt fundamentul si garantia satisfactiei dvs. Dedicarea inginerilor Hoval garanteaza maturitatea si profesionalismul orientat al solutiilor - fara compromisuri. Suntem deschisi ideilor neconventionale si inovatoare. Unicul scop: succesul. Pentru ca suntem o companie de familie, suntem onesti si sinceri cu angajatii, clientii si furnizorii nostri.

Costuri cu energia. Astazi si maine

Ciclul de viata. Costuri eficentizate inca de la inceput

Hoval face totul pentru a asigura eficientizarea costurilor in exploatare. Eficienta este cheia. Prin dezvoltarile de ultima ora, Hoval se asigura ca produsele realizate sunt printre cele mai eficiente din domeniu. Pe parcursul anilor, acest lucru nu economiseste numai o suma importanta de bani, dar si resursele si reduce emisiile de CO2. Prin aceste economii este posibil ca o investitie cu un cost mai ridicat sa se amortizeze intr-o perioada mult mai scurta.

Costuri proiectare: Proiectarea profesionala contribuie substantial la reducerea resurselor implicate. Stabileste nivelul performantelor la cerintele actuale si reprezinta fundamentul pe termen lung pentru o functionare optima si economica. Costuri achizitie: Un sistem complet cuprinde toate componentele importante inca de la inceput. Acest lucru evita surprizele nedorite, costisitoare, ascunse in spatele investitiei initiale. Costuri instalare: Prin solutiile “gata de conectare� se permite instalarea usoara si rapida. In plus, daca instalarea se realizeaza de specialisti costurile pot fi tinute sub control si la un nivel scazut.

Costuri operare: Tehnologia economisirii si nivelurile ridicate de eficienta asigura costuri optime de operare. Prin prisma cresterii continue a preturilor cu combustibilii, aceste rezultate sunt importante pentru potentialul de economisire. Costuri service: Produsele care au prin constructie incidente scazute de defectare si reparare determina costuri scazute cu service-ul. Contractele suplimentare de intretinere va ajuta sa va protejati veniturile si sa scapati de neplaceri. Costuri dezafectare: Durata de viata mare in exploatare determina cresterea raportului cost/beneficii. In plus gradul ridicat de reciclare contribuie la protejarea mediului inconjurator.

Cuprins Hoval2 Tehnologia sistemelor4 Tehnologia incalzirii 6 Gaz8 Combustibil lichid/Gaz 14 Biomasa18 Sisteme solare 20 Boilere si acumulatoare 22 Tehnologia ventilatiei 26 Aport aer proaspat 28 Incalzire si racire 30 Incalzire32 Recuperare de caldura 34


Solutiile sistemelor Hoval: raspundem tuturor solicitarilor dumneavoastra ▪ Incalzire ▪ Apa calda menajera

▪E  nergie regenerabila ▪ Aport apa calda

▪ Ventilatie

Tip caldire

▪ Incalzire ▪ Racire ▪ Recuperare caldura

UltraGas®

WK / GFK Panouri solare

Fiind orientati in segmentul industrial si comercial al constructiei de imobile, intelegem solicitarile investitorilor, proiectantilor si instalatorilor pentru solutii de sistem, menite sa creasca profitabilitatea si recuperarea investitiei proiectelor dumneavoastra. Echipa noastra, formata din “field engineers”, este pregatita sa ofere solutiile optime de sisteme, care sa corespunda solicitarilor dumneavoastra.

TopVent® 20°C

Ilustrare: Utilizarea sinergiilor. Toate componentele Hoval interactioneaza facil si se sprijina pentru o functionare buna si eficienta.

-18°C

2°C

comercial

Aveti control total asupra sistemului dvs. Hoval: offline si online

RoofVent®

Automatizare Hoval TopTronic

Preparatoare apa calda menajera

asigura o operare prietenoasa si eficienta pentru toate componentele Hoval si celelalte componente din sistemul dvs. Cu interfata clasica optimizata si infrastructura de fundal TopTronic garanteaza simplitate in utilizare si fiabilitate.

Platforma TopTronic online

va permite accesul de la distanta in cadrul sistemului prin intermediul conexiunii internet. Obtineti control total si constant asupra sistemului dvs. cu ajutorul computer-ului sau a smartphone-ului. Veti ptimi un mesaj text in caz de functionare defectuoasa a sistemului si nu veti avea surprize neplacute.

industrial * Sistemele prezentate in aceasta pagina au caracter de exemplu si nu reprezinta solutii calculate pentru a anumita aplicatie.

4

5


Tehnologia incalzirii: orientati spre solutionarea solicitarilor dvs. de business Gama echilibrata si simpla pentru generatoarele de caldura Orientarea in domeniul comercial si industrial ne permite sa simplificam si sa perfectionam generatoarele de caldura pentru aceste aplicatii. Astfel, veti putea alege mai usor, veti face economie de timp, beneficiind de fiabilitate in functionare si service. Generatorul de caldura UltraGas®, care reprezinta varful de lance al gamei Hoval, acopera o plaja mare de aplicatii, oferind o eficienta de neegalat si emisii reduse de carbon.

Rezidential kW

10

20

30

Comercial 40

50

100

UltraGas® Gaz

500

1000

2000

3000

4000

pana la 5000 in cascada

10 – 80 50 – 360

Max-3

500 - 3000

Titan-3 BioLyt

400

1000 – 2800

Uno-3

Peleti

300

15 – 2000

CompactGas TopGas®

Gaz sau comb. lichid

200

Industrial

1800 - 10000 50 – 160

7


UltraGas®

Ultraclean® arzator radiant cu sistem de ardere si modulare Respecta intocmai cerintele termice ale sistemului, reduce frecventa opririlor, ceea ce garanteaza functionarea curata, ­emisii reduse de noxe si economie de energie si implicit combustibil.

Cazan in condensatie pe gaz cu eficienta de neegalat si gama de puteri intre 15 si 2000 kW

Automatizarea TopTronic sub un capac elegant

Aplicatii Application

Volum mare de apa fara necesitatea instalarii unei pompe primare economiseste energie si determina cresterea duratei in exploatarea cazanului.

Hoval tehnologia aluFer® Economic

Costuri scazute cu energia ▪▪ Eficienta de neegalat datorata schimbatorului de caldura patentat aluFer® si a volumului mare de apa ▪▪ Eficienta castigata cu pana la 8 % comparativ cu alte cazane in condensatie datorita separarii retururilor ▪▪ Durata mare de viata datorita otelului inoxidabil Usor de utilizat

Fara probleme in operare ▪▪ Intretinere usoara datorata interfetei simple, arderii curate, ­design-ului inteligent si, optional, supravegherii online ▪▪ Siguranta mare in exploatare datorita redundantei cazanelor duble

8

Reducerea emisiilor de carbon

Ecologic

▪▪ Ardere curata datorata arzatorului patentat ­Ultraclean® si domeniului mare de modulare

Flexibilitate & Conexiuni multiple

Schimbatorul de caldura aluFer® este unic prin realizare, are o suprafata “uriasa” de schimb de caldura, permite recuperarea cu pana la 20 % a energiei din gazele arse. Combinatia constructiva din aluminiu la interior si otel inox la exterior face din cazanul UltraGas® un echipament durabil si de mare eficienta.

Compact, constructie inteligenta economiseste spatiul din camera centralei, permite pozitionarea langa perete si este foarte usor de intretinut si servisat.

Deosebit

▪▪ Spatiu castigat prin design-ul compact ▪▪ Timp castigat la instalare datorita flexibilitatii conexiunilor si a senzorului de presiune ▪▪ Gama mare a aplicatiilor datorita modului combinativ in care pot fi realizate ▪▪ Fara debit minim de circulatie impus

Separarea retururilor de inalta si joasa temperatura Permite indeplinirea conditiilor ideale pentru condensare si determina recuperarea de energie din gazele arse. Conexiunile pot fi amplasate pe dreapta sau pe stanga.

Caracteristici cheie* Gama de putere

15 pana la 2000 kW (5000 kW in cascada)

Eficienta energetica

pana la 107.7 / 97.0 %**

Reducere CO2

pana la 90 tone/an ***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. ** Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (putere calorifica inferioara) / Hs (putere calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare anuale

9


CompactGas®

Platforma circulabila faciliteaza instalarea in camera cazanelor

Cazan de joasa temperatura de inalta eficienta si la un pret accesibil. Gama de puteri intre 1000 si 2800 kW

aluFer®: Exclusivitate Hoval

Economic

Cost corect

Colector de gaze arse

Ecologic

Chiar daca este clasificat cazan de joasa temperatura, datorita design-ului inteligent si a schimbatorului de caldura aluFer®, cazanul CompactGas are emisii de CO2 si NOx comparabile cu cele obtinute de cazanele in condensatie.

Deosebit

Schimbatorul de caldura aluFer®, care permite un transfer termic de 5 ori mai mare, face ca acest cazan sa fie mult mai compact in comparatie cu celelalte cazane de joasa temperatura.

10

Temperatura scazuta cu emisii scazute

▪▪ Investitie initiala scazuta in comparatie cu cazanele in condensatie. ▪▪ Inalta eficienta comparativ cu toate celelalte cazane de joasa temperatura datorita schimbatorului de caldura aluFer® patentat de Hoval.

Compact, dar puternic

Evacuare gaze arse in partea din fata a cazanului se economiseste spatiu pentru instalatie

Schimbatorul de caldura aluFer® unic, permite realizarea unui schimb de caldura substantial crescut. Realizat din aluminiu la interior si otel la exterior, confera cazanului CompactGas o durabilitate crescuta si cu economii substantiale.

Application Aplicatii

Camera de combustie de mari dimensiuni pentru ardere optima si curata

Compatibil cu toate arzatoarele pe gaz Usa cazan pivotanta acces usor la camera de combustie si facilitarea operatiunilor de service

Compatibil cu toate arzatoarele LowNOx cu doua trepte sau modulante.

Usor de utilizat

Intretinere usoara Constructia compacta si modulara permite ca operatiunile de intretinere si service sa fie foarte facile.

Caracteristici cheie* Gama de putere

1000 pana la 2800 kW (14 000kW in cascada)

Eficienta energetica

pana la 97.5 / 87.8 %**

Reducere CO2

pana la 45 tone/an ***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. ** Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (putere calorifica inferioara) / Hs (putere calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare

11


TopGas®

Sistem de ardere cu emisii reduse

Cazan mural in condensatie cu gama de puteri intre 10 si 80 kW

Respecta intocmai cerintele termice ale sistemului, reduce frecventa opririlor, ceea ce garanteaza functionarea curata, ­emisii reduse de noxe si economiseste energie si implicit combustibilul.

Aplicatii Application

Conexiune evacuare/admisie aer de ardere permite functionarea independent de aerul din camera.

Ventilatorul de aer pentru ardere optimizata

Schimbator de caldura durabil

Economic

Costuri scazute de operare Consumul de combustibil cu pana la 15% mai mic fata de cu cazanele clasice, datorita tehnologiei de condensare si a raportului de modulare pentru arzator.

Deosebit

Usor de conectat

Gaze arse racite pana la aprox.45°C

Usor de utilizat

Emisii reduse de carbon datorita consumului scazut de combustibil.

Compact

Calorifer Cazan

Constructie foarte compacta, usor de instalat si intretinut in spatii restranse.

Caldura furnizata

Caldura aditionala utilizabila

12

Colector de condens

Unitatea inteligenta de comanda si automatizare permite un control usor, cuplarea in cascada sau cu un sistem solar.

Ecologic

Emisii scazute

Sistemele de siguranta si control permit functionarea sigura si fiabila

Realizat din aluminiu la exterior si cupru la interior, schimbatorul de caldura pentru TopGas® are aceeasi rezistenta la coroziune ca si otelul inox, dar cu pana la zece ori mai mare conductivitatea termica pentru un transfer termic ridicat si obtinerea unor eficiente termice de exceptie.

Schimbator de caldura

Panou de comanda electronic pentru comanda circuitului de incalzire Practic si compact – totul integrat intr-o singura carcasa.

Tehnologia condensarii

Reduce semnificativ temperatura gazelor arse, economiseste energie, reduce costurile si emisiile de carbon.

Caracteristici cheie* Gama de putere

10 pana la 80 kW (400 kW in cascada)

Eficienta energetica

pana la 106.9 / 96.3 %**

Reducere CO2

pana la 4 tone/an***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. ** Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (putere calorifica inferioara) / Hs (putere calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare

13


Uno-3® ▪ Max-3® ▪ Titan-3®

Uno-3®

Cazan de temperatura scazuta pe combustibil lichid/gaz 50 - 360 kW

Calitate si know-how tehnologic nelimitat la un pret competitiv. Cazane de apa calda de la 50 pana la 10.000 kW

Eficienta ridicata - izolatie termica 130 mm

Hoval Uno-3®

model care respecta cu strictete toate cerintele de mediu, emisii scazute si economic in exploatare. Ultima versiune a modelului cu o gama de puteri cuprinsa intre 50 si 360 kW permite selectarea unitatii potrivite pentru incalzirea unei cladiri. Hoval a dobandit o mare experienta si este recunoscut la nivel international pentru calitatea de inalt nivel si durata indelungata in exploatarea sistemelor din sectorul capacitatilor medii.

Aplicatii Application

Saltea fibra minerala de 80 mm pentru izolarea corpului cazanului. Saltea fibra minerala 50 mm pentru pierderile prin convectie, integrata in carcasa. Izolatie din saltea din fibra minerala a partii frontale de 30 mm si 20 mm pentru colectorul de gaze.

Economic

Hoval Max-3®

ofera valoare ridicata pentru sistemele de incalzire in conditii optime. Cand se inlocuieste sau se modernizeaza un sistem existent - situatii cand optimizarea costurilor este foarte importanta - Hoval Max-3 este solutia ideala. Tehnologia cu trei drumuri de fum a dovedit ca asigura emisii de noxe extrem de reduse in toate fazele de operare. Costuri scazute de operare pot fi garantate prin utilizarea lui Hoval Max-3: transforma energia din combustibil in caldura cu un randament impresionant de pana la 94%.

Hoval Titan-3

®

Hoval Titan-3 poate fi utilizat intr-o gama mare de aplicatii datorita gamei largite de puteri, a avantajelor constructive si formei compacte. Indeplineste cerinte ridicate de fiabilitate si profitabilitate – nu numai in cladirile noi, ci si in multe alte aplicatii comerciale si industriale. Lista cu cazanele Hoval Titan-3 include aplicatii industriale, cladiri comerciale, dezvoltari imobiliare, spitale, hoteluri sau centre comerciale.

14

Cost corect ▪▪ Solutia pentru un cost corect prin cost redus al investitiei ▪▪ Eficienta maxima prin constructia cu tevi cu rile / suprafata termolitica ▪▪ Putere de econimisire si eficienta ridicata volum mare de apa in cazan

Ecologic

Emisii reduse ▪▪ Ecologic prin emisii foarte scazute ▪▪ Emisii scazute de CO2 prin consum scazut ▪▪ Remarcabil prin valoarea emisiilor prin reglajul modulant al arzatorelor LowNOx

Deosebit

Usor de utilizat

Compact si complet ▪▪ Gama extinsa de aplicatii prin flexibilitatea optiunilor de combustie ▪▪ Economisirea spatiului prin forma compacta ▪▪ Instalare usoara prin flexibilitatea pozitionarii

Usa dublu articulata - service facil

Intretinere usoara ▪▪ Usor de utilizat prin implementarea detaliilor practice ▪▪ Acces la distanta ­prin utilizarea TopTronic® online ▪▪ Service facil datorita accesului prin usa din fata

Service-ul pentru camera de ardere si tevile de fum ale cazanului Hoval Uno-3 este semnificativ usurat de usa frontala dublu articulata. Usa permite culisarea cu tot cu arzator. Aceasta posibilitate permite tehnicienilor de service sa aiba acces la camera de ardere si capul arzatorului numai in cateva secunde. Operatiunile laborioase de demontare si timpii aferenti sunt evitati. Este posibil ca deschiderea pentru usa sa fie pe dreapta sau stanga cazanului.

Colector de gaze uscat Colectorul de gaze nu este racit cu apa, pentru prevenirea aparitiei condensului si a deteriorarilor prin coroziune.

Suprafata termolitica de schimb de caldura - inovatie Hoval Depunerea de funingine pe suprafetele de schimb de caldura reduce transferul de caldura, rezultatul fiind o crestere a consumului si a emisiilor nocive. Aceasta problema apare in mod frecvent la suprafetele de schimb de caldura conventionale. In cazul Uno-3, nu avem depuneri gratie constructiei speciale, care determina descompunerea termolitica. Datorita suprafetelor termolitice inovative ce realizeaza autocuratarea, UNO-3 este capabil sa atinga constant eficienta maxima pentru perioade lungi de timp.

Caracteristici cheie*

Carcasa fonoabsorbanta (la cerere) pentru reducerea nivelului sonor. Conceput pentru majoritatea tipurilor de arzatoare.

Gama de putere

50 pana la 360 kW

Eficienta energetica

pana la 95.5 / 86.0 %**

Reducere CO2

pana la 2 tone/an ***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. ** Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (putere calorifica inferioara) / Hs (putere calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare

15


Max-3®

Titan-3®

Cazan cu trei drumuri combustibil lichid/gaz de la 500 pana la 3000 kW Tevi alveolate (cu rile) - patent Hoval pentru eficienta constant ridicata Eficienta cazanului Hoval Max-3 este rezultatul suprafetelor de caldura patentate. Forma unica a tevilor alveolate (cu rile) permite turbionarea gazelor arse. Rezultatul este optimizarea transferului termic si mentinerea unei arderi cu eficienta constant ridicata. Caracteristicile speciale ale drumului trei de gaze arse determina beneficii suplimentare: in cazul in care cazanul este utilizat pentru sarcini reduse ale arzatorului, gazele arse transfera cadura in mod egal prin suprafetele de schimb. Prin forma suprafetei interioare a tevilor alveolate (cu rile) nu se mai impune utilizarea de turbionatori suplimentari, evitandu-se depunerile cu caracter agresiv. In acest mod se obtine o eficienta ridicata si sunt reduse semnificativ deteriorarile prin coroziune.

Usa frontala izolata Pentru acces rapid la camera de ardere si curatare usoara. Optional se poate instala si carcasa fonoabsorbanta.

16

Cazan cu trei drumuri pe combustibil lichid/gaz de la 1800 pana la 10.000 kW Panou de comanda

Suprafata de schimb de caldura

Izolatie termica eficienta

Controlul functionarii prin intermediul unui microprocesor care sta la baza TopTronic®T

Fara turbionatoare, reduce pierderile pe drumurile de gaze arse si permite curatarea usoara si rapida.

Izolatia si carcasa din structura de aluminiu determina reducerea pierderilor in stand by si contribuie la realizarea de economii.

Usa articulata - service facil Service-ul pentru camera de ardere si tevile de fum ale cazanului Hoval Max-3 este semnificativ usurat de usa frontala articulata. Aceasta posibilitate permite tehnicienilor de service sa aiba acces la camera de ardere si capul arzatorului rapid. Operatiunile laborioase de demontare si timpii aferenti sunt evitate. Este posibil ca la alegere deschiderea pentru usa sa fie pe dreapta sau stanga cazanului.

Flexibil in alegerea marcii si tipului de arzator Cazanul este optim pentru toate tipurile de arzatoare Low NOx, permitand o incarcare redusa a tubului focar.

Conceptul cu trei drumuri Caracteristici cheie* Gama de puteri

500 pana la 3000 kW

Eficienta energetica

pana la 95.2 / 85.8 %**

Reducerea CO2

pana la 18 tone/an ***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. **Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (capacitate calorifica inferioara) / Hs (capacitate calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare

Imbunatateste functionarea cu emisii scazute de NOx. Drumurile de gaze 2 si 3 sunt amplasate concentric in jurul tubului focar pe toata circumferinta placii frontale. Drumurile 2 si 3 sunt realizate din tevi lise. Intoarcerea gazelor arse din primul drum are loc intr-o camera de intoarcere generoasa.

Caracteristici cheie* Gama de puteri

1800 pana la 10 000 kW

Eficinta energetica

pana la 94.2 / 84.7 %**

Reducerea CO2

pana la 45 tone/an ***

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii. ** Eficienta la sarcina partiala 30% (EN303); Hi (putere calorifica inferioara) / Hs (putere calorifica superioara) *** Depinde de incarcare si numarul de ore de functionare

17


BioLyt® (50 - 160)

Complet automat cu eficienta de peste 90%

Inovativ si prietenos cu mediul inconjurator Potrivit pentru imobile noi sau reabilitate

Cu ajutorul sondei lambda, microprocesorul de comanda a combustiei poate atinge conditiile ideale pentru arderea cu emisii poluante reduse.

­ otorizat, facilitati de M curatare mecanica pentru intretinere minima

Sistem complet automatizat de alimentare cu peleti permite stocarea in spatii anexe

Poate detecta automat fluctuatia calitatii peletilor si sa faca ajustarile daca este nevoie. Combinat cu suprafetele de schimb de caldura termolitice, se asigura un transfer termic optim si cu niveluri constant ridicate ale eficientei.

Aplicatii Application

Un maestru al sistemelor combinate

Ecologic

Impact foarte scazut asupra mediului

▪▪ CO2- neutru si energie din sursa regenerabila - lemn ▪▪ Emisii scazute datorita excelentei eficiente a arderii ▪▪ Lemn si soare – o combinatie ideala pentru furnizarea de caldura

Deosebit

Alegere ideala pentru modernizarea sistemului

▪▪ Spatiu de instalare redus datorita dimensiunilor compacte ▪▪ Simpla conversie de pe combustibil fosil la lemn ▪▪ Inlocuire usoara a cazanului clasic datorita conexiunilor identice ▪▪ Posibilitate de cascadare pentru sisteme cu puteri extinse

18

Economic

Amortizare rapida a investitiei

▪▪ Costuri scazute cu combustibilul in comparatie cu comb. lichid sau gaz ▪▪ Eficienta constant ridicata datorita tehnologiei inovative a arderii ▪▪ Independent din punct de vedere a variatiei preturilor pe piata internationala pentru combustibilii clasici Usor de utilizat

Usor de utilizat si fiabil ▪▪ Alimentarea complet automatizata cu peleti, practic la fel de comod ca in cazul combustibililor clasici ▪▪ Curatare complet automata a suprafetelor de schimb de caldura si a arzatorului ▪▪ Monitorizare si intretinere la distanta prin intermediul sistemului optional TopTronic® online

BioLyt este potrivit pentru introducerea in cadrul unui sistem de incalzire. Cu sistemul tehnologic Hoval, este posibil sa se implementeze sisteme complexe cu efort minim de proiectare: ▪▪ Cascadarea a pana la 5 cazane pe peleti ▪▪ Sisteme bivalente prin utilizarea cazanelor existente pe combustibili clasici ▪▪ Integrarea sistemelor solare

Depozitarea de cenusa si curatarea cu efort minim 1000 kg de peleti produc aprox. 5 kg de cenusa (functie de calitatea peletelui). BioLyt dispune de un sistem automat de transport pentru cenusa si depozitarea intr-un container cu un design special (container cu roti pentru usurarea transportului). Caracteristici cheie* Gama de putere

50 pana la160 kW (800 kW in cascada)

Capacitatea rezervorului de peleti

pana la 130 kg

Reducerea de CO2

combustibil neutru CO2

* Caracteristicile exacte depind in mod specific de incarcare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii.

19


Sisteme solare Hoval

Variantele de montaj

Incalzire si apa calda menajera – fara costuri De la o singura sursa. Perfect dimensionate si compacte

Gama flexibila si multifunctionala de colectoare solare permite toate variantele de montaj.

Absorbtie

Geam securizat

Aplicatii Application Garnitura

Cuva aluminiu

Economic

Reducerea importanta a costurilor cu caldura

▪▪ Pana la 90 % acoperire costuri pentru incalzirea a.c.m. ▪▪ 20 - 50 % economie cand se utilizeaza energia solara pentru aport la incazire ▪▪ Independent de preturile ridicate ale energiei ▪▪ Utilizeaza dezvoltarea regionala-subventii

Usor de utilizat

Simplu

Energie naturala – complet lipsita de emisii

Ecologic

▪▪ Fara emisii de CO2 sau de alt tip ▪▪ Utilizarea unei resurse sustenabile de energie – soarele

Flexibil, solutii testate

Coducta comuna

Rama lemn

Suprafata de absorbtie

Colector incastrabil in acoperis

Colectoare plane de exterior

Colectoare destinate incastrarii in acoperis. Cu dimensiune de 2 m patrati, cu rama de montaj, cu bariera termica din lemn, vata minerala izolatoare si suprafata absorbanta de exceptie, acest tip de colector poate fi instalat cu usurinta avand o prezenta foarte discreta. Sistemul este ideal pentru imobilele noi sau cele care se modernizeaza.

Colectorul plan de la Hoval are un raport pret-performante excelent. Este usor si rapid de montat pe acoperis si este ideal pentru amenajarile cu costuri scazute. Colectoarele plane sunt compacte si echipate cu toate conexiunile si dispozitivele necesare unei instalari rapide pe acoperis.

Deosebit Caracteristici cheie

▪▪ Proiectare usoara si instalare rapida datorita sistemelor complete bine puse la punct ▪▪ Confortabil de operat datorita TopTronic®T ▪▪ Adaptabil pentru integrarea in alte sisteme de incalzire ▪▪ Fiabilitate ridicata in exploatare

Izolatie termica

▪▪ Potrivit pentru incalzire a.c.m. si aport la incalzire ▪▪ Sisteme compacte cu armaturi si automatizari incluse ▪▪ Sisteme solare flexibile pentru toate solicitarile si dimensiunile

Colector incastrabil

Tip colector Certificat Solar Keymark Eficienta 

C0

Colector plan

IDKM 250

WK 250A

WK 251A

da

da

da

0.79

0.784

0.784

Suprafata totala colector 

m

2

2.52

2.55

2.55

Suprafata de absorbtie 

m2

2.28

2.2

2.2

mm

1227 x 2058 x 105

2356 x 1081 x 100

1081 x 2356 x 100

Latime x Lungime x Grosime 

Ne rezervam dreptul modificarilor ulterioare

20

21


EnerVal ▪ MultiVal Acumulatoare de energie si boilere De la 200 la 5000 litri Aplicatii Application

Economic

Excelent pentru preparare apa calda

▪▪ Pierderi minime pierderile prin izolatia termica sunt minime. Eficienta ridicata ▪▪ Incalzirea intregii cantitati de apa ▪▪ Imbunatatirea transferului de caldura prin puterea instalata si temperaturile reglabile

Durata in exploatare ridicata

▪▪ Acoperire de protectie cu email acoperire cu email pentru acumulatoarele de stocare si serpentine ▪▪ Protectie suplimentara la coroziune anod de magneziu sau Correx

Usor de utilizat

Cea mai buna igiena ▪▪ Inspectie si curatare la indemana prin intermediul gurii de vizitare ▪▪ Igiena garantata asigurata de straturile de email

Ecologic

EnerVal

MultiVal ERR

MultiVal ESRR

▪▪ Acumulator de energie realizat din otel pentru conectarea la cazan, pompa de caldura sau sistem solar ▪▪ Izolatie termica ▪ EnerVal (200-500): cochilie de spuma poliuretanica ▪ EnerVal (800-2500): din spuma poliuretanica flexibila partea cilindrica si polistiren pentru capete. Culoare rosie ▪▪ La cerere se poate instala si rezistenta electrica

▪▪ Boiler cu valente multiple pentru incalzire ▪▪ 2 serpentine independente din teava emailata plasate la interior: ▪ pentru utilizari alternative ▪ pentru incalzirea suplimentara prin intermediul unui cazan pe comb. lichid, pe gaz sau lemn ▪▪ Realizat din otel emailat la interior ▪▪ Anod de protectie din magneziu ▪▪ Carcasa demontabila de culoare rosie ▪▪ Rezistenta electrica de incalzire - optional ▪▪ Izolatie termica: poliuretan dur pentru capete si flexibil pentru partea cilindrica ▪▪ Teaca pentru senzori ▪▪ Termometru inclus

▪▪ Boiler cu valente multiple pentru incalzire, special proiectat pentru pompe de caldura ▪▪ 2 serpentine independente din teava emailata plasate la interior: ▪ utilizabil pentru sisteme solare ▪ pentru aplicatii cu pompe de caldura ▪▪ Realizat din otel emailat la interior ▪▪ Rezistenta electrica de incalzire - optional ▪▪ Anod de magneziu (500) sau anod alimentat electric (800, 1000) ▪▪ Izolatie termica ▪ ESRR (500): cochilie de spuma poliuretanica ▪ ESRR (800, 1000): poliuretan flexibil ▪▪ Teaca pentru senzori ▪▪ Termometru inclus

Deosebit

Usor de manipulat

Caracteristici cheie l

200 pana la 2500

▪▪ Usor de instalat mantaua exterioara si izolatia detasabile ▪▪ Suprafata mica de asezare design compact ▪▪ Rezistenta electrica pentru incalzire optional

Izolatie termica

mm

50 pana la 120

Diametru (inclusiv izolatia termica) / Inaltime

mm

600 / 1440 pana 1440 / 2465

Volum

(200-2500)

Caracteristici cheie Volum

Caracteristici cheie

(300-1000) l

300 pana la 950

Volum

Izolatie termica

mm

50 pana la 100

Izolatie termica

mm

Panou solar

m

8 pana la 20

Panou solar

m

Diametru (inclusiv izolatia termica) / Inaltime

mm

Diametru (inclusiv izolatia termica) / Inaltime

mm

2

600 / 1826 pana la 1050 / 2030 

22

(500-1000) l

420 pana la 897 2

50 pana la 100 11 pana la 20 700 / 1921 pana la 1050 / 2060

Ne rezervam dreptul modificarilor ulterioare

23


Modul-plus Boiler cu productie mare de apa menajera cu performante neegalabile si igiena garantata Productie de apa calda menajera de pana la 17 500 l/ora

Iesire ACM

Racord tur incalzire

Izolatie

Panou de comanda (optional)

Suprafete de schimb termic ondulate cu corp de otel inoxidabil la interior

Schimb de caldura turbionar in contracurent pentru maximizarea transferului termic

Schimb de caldura optim agentul termic scalda in totalitate suprafata de schimb termic dinspre ACM

Ansamblu cilindru cu volum de 115 l fiecare

Aplicatii Principiu modular

Eliminare totala a bacteriilor, inclusiv legionella

Unitatea centrala a Modul-Plus-ului este ansambul preparator de tip cilindru din otel inoxidabil de inalta calitate. Acesta are o capacitate de 115 litri si o suprafata de schimb termic de 1.42 m2. Sistemul de module permite o putere foarte mare si un debit crescut de apa calda menajera.

▪▪ Preintampina aparitiei bacteriei legionella datorita temperaturii si stocarii pe timp limitat ▪▪ Eficienta 99% datorita design-ului compact si a izolatiei termice

Capacitate maxima pe o suprafata ocupata redusa

Ecologic

Economic

Solutie economica viabila – costuri scazute ▪▪ Productie foarte mare de apa calda menajera pe perioada solicitarilor de varf ▪▪ Posibilitate crearii sistemelor in baterie pentru Modul-plus prin intermediul automatizarii TopTronic®T ▪▪ Temperatura fiecarui Modul-Plus poate fi controlata independent

Usor de utilizat

Usor de instalat si de intretinut

▪▪ Fara depuneri de calcar ▪▪ Acces usor pentru fiecare element component tip cilindru datorita gurilor de vizitare ▪▪ Furnizam soft-ul de dimensionare prin departamentul de suport tehnic ▪▪ Orice solicitare de necesar de apa calda menajera poate fi satisfacuta ▪▪ E dovedit, peste 500.000 de unitati sunt in exploatare in intreaga lume

24

Deosebit

Compact si complet ▪▪ Dimensiunile reduse permit amplasarea lui intrun spatiu al centralei mai mic, precum si folosirea unui numar redus de conducte si fitinguri ▪▪ Greutate foarte mica pe amprenta de sol ▪▪ Usor de instalat o unitate suplimentara pentru capacitati sporite

Modul-Plus-ul nu se deosebeste doar prin performantele sale deosebite privind puterea, ci si prin nevoile reduse de spatiu. La debite similare comparativ cu sistemele clasice spatiul solicitat pentru instalarea Modul-Plus este mult diminuat. Particularitatile de instalare determina un consum redus de materiale si armaturi. Toate acestea determina pret redus de instalarea si mentenanta.

Acceptare unui continut ridicat al compusilor de clor

Toate tipurile de Modul-Plus accepta o concentratie a compusilor de clor in apa menajera de pana la 300 mg/ litru.

Guri de vizitare fiecare cilindru poate fi accesat din fata si poate fi usor curat

Intrare apa rece

Racord retur incalzire

Caracteristici cheie debit continuu 45°C latime inaltime adancime suprafata de schimb termic greutate* * fara carcasa

I/h 2250 pana la 17500 mm 530 pana la 885 mm 1615 pana la 2160 mm 1872 m2 2.84 pana la 14.2 kg 165 pana la 570

Ne rezervam dreptul modificarilor ulterioare

25


Tehnologia ventilatiei: Asigura utilizarea optima a resurselor

Ventilatie

Recuperarea de caldura

De multi ani, Hoval a implementat solutiile sale de ventilatie, avand la baza sistemele inovative de distributie. Acestea constau in combinatii multiple si de multe ori diferite unitatile de ventilatie sunt comandate separat, dar pot fi comandate si unitar. Astfel echipamentele Hoval sunt capabile sa raspunda in mod flexibil tuturor solicitarilor si sa ofere solutiile potrivite pentru incalzire, racire si ventilatie.

Aerul cald este incarcat cu energie – aceasta energie este bine gestionata de catre schimbatoarele de caldura in placi de la Hoval si este transferata aerului rece introdus din exteriorul cladirii, realizand simultan si furnizarea de aer curat. Schimbatoarele de caldura rotative sunt capabile sa asigure si recuperarea umiditatii continuta in aer prevenind astfel uscarea excesiva a acestuia.

Comercial

Industrial

RoofVent ®

TopVent ®

TopVent ® gas

Incalzire Racire Aport aer proaspat Extractie aer viciat Recirculare Recuperare de energie Amestec aer Distributie aer cu Air-Injector Filtrare aer

27


RoofVent®

Eficienta ridicata in recuperarea caldurii

Unitati de ventilare de acoperis pentru admisie aer proaspat si extragere de aer viciat. Permit incalzirea sau racirea aerului furnizat prin intermediul schimbatoarelor de caldura.

RoofVent® incorporeaza schimbatorul de caldura care recupereaza caldura de la aerul care se evacueaza si il transfera catre aerul introdus. Anumite tipuri de unitati sunt echipate cu dublu schimbator de caldura cu o eficienta de recuperare a caldurii de pana la 84% si acest lucru permite economisirea masiva de energie.

Aplicatii

Fara intretinere pentru ventilatoare Ventilare Unitatea sufla aer proaspat in interior si evacueaza aerul viciat. Incalzirea si recuperarea de energie sunt controlate in functie de necesarul de incalzire.

28

r

75%

to

▪▪ Aer proaspat curat si igienic ▪▪ Nu interactioneaza cu structura cladirii (macarale, reteaua electrica etc.) ▪▪ Fara pierderi hidraulice, pierderi prin neetanseitati

100%

jec

Furnizare de aer fara tubulatura

Deosebit

Reglaj automat pentru Air-Injector

In

▪▪ Cu o greutate cu aprox. 70 % mai redusa fata de sistemele centralizate, permite utilizarea in constructii cu structura de rezistenta redusa ▪▪ Usor si rapid de instalat ▪▪ Operatiunile de intretinere se realizeaza de pe acoperis

▪▪ Conceptul de control zonal pentru incalzire, racire si ventilatie ▪▪ Emisii scazute de carbon gratie functionarii eficiente energetic

ir-

Compact si greutate redusa

Functionare optimizata

lA

Usor de utilizat

Recirculare Daca nu se solicita aer proaspat, incalzirea se face prin recirculare economisindu-se energie si reducandu-se costurile (pe timpul noptii sau cand se face preincalzirea pe durata diminetii).

va

▪▪ Echipate cu schimbatoare de caldura cu placi au eficienta de pana la 84% in recuperarea energiei ▪▪ Inalta eficienta in destratificarea aerului si uniformizarea temperaturilor, reducand pierderile de caldura prin acoperis la minimum

Ecologic

Di s co trib nv uit en or tio ae na r l

Maestri in economisirea energiei

Ho

Economica

Elementul central al sistemelor de ventilatie Hoval este distribuitorul de aer patentat vortex, cunoscut sub numele de Air-Injector. Este extrem de eficient , comparativ cu alte sisteme, necesitand un raport al debitului de aer cu 25 - 30 % mai mic pentru obtinerea conditiilor dorite. Astfel se reduc costurile in mai multe directii: ▪▪ Unitati cu debite de aer mai reduse, economisindu-se din investitie. ▪▪ Mai putin aer de manipulat si ca urmare economisirea de energie in operare. ▪▪ Reducerea numarului de unitati, ceea ce conduce la reducerea costruilor in operare.

Date tehnice Debit aer

pana la 8800 m³/h

Capacitate termica incalzire

pana la 160 kW

Calacitate termica racire

pana la 114 kW

Nota: Datele sunt aplicabile per unitate; sistemele pot cuprinde mai multe si diferite combinatii de unitati de ventilatie.

29


TopVent®

Solutie dedicata pentru orice spatiu mare si inalt

Unitati cu recirculare pentru incalzire, racire si aport de aer proaspat

Tipurile si dimensiunile diferite pentru schimbatorul de caldura, ventilatorul cu doua viteze si varietatea de accesorii permit adoptarea de solutii dedicate spatiilor mari. Schimbatoarele de caldura se pot conecta la un cazan pentru apa calda sau la un chiller pentru apa racita (abur, rezistenta electrica).

Gata de conectare

Aplicatii

Unitatile sunt livrate gata de conectare, permitand instalarea rapida si usoara. Instalarea sub tavan sau sub acoperis economiseste spatiu util.

Air-Injector Economic

Maestri in economisirea energiei

▪▪ Inalta eficienta in destratificarea aerului si uniformizarea temperaturilor, reducand la minimum pierderile de caldura prin acoperis ▪▪ Gratie Air-Injector-ului este nevoie de mai putin aer antrenat mecanic,obtinanduse economii in exploatare

Usor de utilizat

Timpi scurti de instalare, usor de intretinut

▪▪ Livrate gata pentru conectare ▪▪ Operatiunile de intretinere se pot face in conditiile de functionare ale sistemului nefiind necesar sa fie oprit in totalitate

30

Ecologic

Functionare optimizata ▪▪ Utilizarea optima a energiei prin intermediul automatizarii TempTronic RC, care are la baza un algoritm intuitiv si logic

Sistem modular flexibilitate maxima

Air-Injector asigura o distribuitie optima a aerului in conditiile de operare variabile si previne curentii in zonele ocupate. Este recomandat pentru inaltimi de montaj cuprinse intre 4 si 25 de m. In functie de diferenta de temperatura dintre aerul de alimentare si aerul din interior precum si de debit, este reglat permanent unghiul de deschidere intre verticala si orizontala. Unitatile pot fi reglate in functie de modificarile conditiilor de functionare, in mod automat sau manual.

Deosebit

▪▪ Extrem de fiabil in exploatare datorita sistemului cu mai multe unitati ▪▪ Usor de adaptat pentru diferite intervale de putere, in functie de conditiile de operare ▪▪ Posibilitatea de extinderea a sistemelor existente

Date tehnice Functionare regim de incalzire: Aerul de alimentare este incalzit si devine mai usor decat aerul din interior. Jetul de aer vertical asigura incalzirea zonei unde este nevoie.

Functionare regim de racire: Jetul de aer este mai rece decat aerul din interior. Pentru evitarea curentilor, este distribuit orizontal.

Debit de aer

pana la 10 500 m³/h

Capacitate termica incalzire

pana la 164 kW

Capacitate termica racire

pana la 115 kW

Nota: Datele sunt aplicabile per unitate; sistemele pot cuprinde mai multe si diferite combinatii de unitati de ventilatie.

31


TopVent® gas

Arzator modulant pe gaz

Unitati de recirculare si/sau aport aer proaspat, destinate incalzirii directe prin intermediul unui arzator pe gaz

UnitatileTopVent® gas sunt echipate cu arzator modulant pe gaz, astfel incat energia pentru incalzire poate fi produsa in cantitate optima acolo unde este cu adevarat necesar. Caldura este livrata direct fara pierderi suplimentare. Lipsa conductelor si legaturilor de la generatorul de caldura la consumator asigura o eficienta maxima. Tehnologia moderna a combustiei determina cresterea eficientei si contribuie la protectia mediului.

Aplicatii

Air-Injector

Economic

Economie de spatiu si costuri

▪▪ Echipate cu arzatoare modulante pe gaz pentru incalzire ▪▪ Fara centrala termica, fara retea de distributie a apei calde ▪▪ Instalate sub tavan sau in acoperis, economisesc spatiu util

Usor de utilizat

Timpi scurti de instalare, usor de intretinut

▪▪ Livrate gata pentru conectare ▪▪ Operatiunile de intretinere se pot face in conditiile de functionare ale sistemului, nefiind necesar sa fie oprit in totalitate

32

Ecologic

Functionare optimizata ▪▪ Utilizarea optima a energiei prin intermediul automatizarii TempTronic RC, care are la baza un algoritm intuitiv si logic

Sistem modular flexibilitate maxima

Deosebit

▪▪ Extrem de fiabil in exploatare datorita sistemului cu mai multe unitati ▪▪ Usor de adaptat pentru diferite intervale de putere, in functie de conditiile de operare ▪▪ Posibilitatea de extinderea a sistemelor existente

Distribuitorul de aer (patentat Hoval) garanteaza o eficienta ridicata pentru caldura distribuita, asigurand un confort ridicat. Gratie reglajelor automate pentru paletele de ghidare, unghiul sub care se injecteaza aerul cald in incapere este precis si raspunde solicitarilor termice. Totodata, stratificarea temperaturilor in camera este redusa substantial. Rezultatul final este incalzirea unei suprafete de mari dimensiuni, cu costuri reduse. Nu in ultimul rand distributia aerului se face fara curenti.

Gama mare de modele permite proiectarea spatiilor pentru diferite dimensiuni, fiind respectate cu precizie conditiile si solicitarile din proiect. Un alt exemplu este unitatea comerciala TopVent® GA care se monteaza rapid si usor pe acoperis cu ajutorul ramei de montaj. Tubulaturile pentru aerul de ardere si evacuarea gazelor arse sunt deja instalate in interior, evitandu-se deschideri suplimentare prin acoperis. Datorita instalarii unitatilor TopVent® gas incastrate in acoperis, partea care intra in interior este de dimensiuni mai reduse. In functie de solicitare pot functiona cu aer proaspat, amestec sau in mod recirculare.

Date tehnice Debit de aer Capacitate termica de incalzire Capacitate termica de racire

pana la 8815 m³/h pana la 61 kW –

Nota: Datele sunt aplicabile per unitate; sistemele pot cuprinde mai multe si diferite combinatii de unitati de ventilatie.

33


Schimbatoare de caldura in placi

Schimbatoare de caldura rotative

Reglarea automata a partilor de etansare permite schimbatoarelor de caldura rotative Hoval sa reduca scurgerile cu pana la 70 % comparativ cu sistemele conventionale. Si cum Hoval este singurul producator care pune la dispozitie un program de calcul pentru scurgeri rezulta posibilitatea reducerii numarului de unitati si o dimensiune mai mica a acestora. Scaderea costurilor si economie de energie.

Schimbatoarele de caldura de la Hoval cu flux incrucisat sunt singurele de acest tip care au un randament de recuperare a caldurii uscate mai mare de 80 %. Forma cubica a schimbatoarelor de caldura Hoval le face sa fie cu mult mai compacte, fiind preferate schimbatoarelor de caldura in contracurent cu aceeasi eficienta. In consecinta, se economisesc spatiul si costurile cu unitatile de tratare a aerului. Optiune de recirculare Bypass

Margini profilate pentru etansare

Etansarea partii periferice

Reglarea compartimentului de purja

Cu optiunea de recirculare bypass cutia de amestec AHU nu mai este necesara, rezultand reduceri de costuri.

Marginile profilate ale schimbatorului sunt etansate cu un produs flexibil de etansare asigurand sigilarea.

Forta permanenta de comprimare preseaza inelul abraziv in carcasa. Acest sistem minimizeaza scurgerile si permite unitatii de ventilatie sa fie dimensionata pentru debite mai mici de aer.

Dimensiunea compartimentului de purja poate fi reglata in functie de solicitare. Dispozitivul previne contaminarea aerului de alimentare cu aerul extras si minimizeaza purjarea, reducand pierderile de energie.

Placi profilate Placile sunt realizate din foi duble de metal indoite, obtinandu-se o buna rigidizare si minimizand scurgerile.

Optional schimbator din otel-inox Exista o gama mare de optiuni, incluzand si otelul-inox pentru aplicatiile din mediile foarte corozive.

Masa de stocare

Placi special profilate

Motor de actionare

Suprafata profilata a placii a fost proiectata si testata pentru a oferi maxima eficienta si stabilitate, cu pierderi minime de presiune.

Caracteristici cheie Lungimea marginilor Latime Debit aer

Caracteristici cheie 0.4 – 2.4 m 0.2 – 3 m 500 – 100 000 m³/h

Performantele depind de conditiile de proiectare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii.

34

Motorul cu trei viteze si curea dintata este instalat intr-un colt al carcasei. Viteza de rotatie poate fi reglata foarte exact.

Hoval poate furniza masa de stocare in trei tipuri de material: pentru condensatie, entalpie si absorbtie. Stratul de absorbtie garanteaza un grad inalt al eficientei, chiar si in conditiile climatice de vara.

Diametru (o singur piesa) Diametru (segmentat) Debit aer

0.6 – 2.62 m pana la 5 m pana la 150 000 m³/h

Performantele depind de conditiile de proiectare. Contactati Hoval pentru mai multe detalii.

35


Hoval RO s.r.l. Construdava Business Center Bd-ul Pipera Tunari 4C,Voluntari 077190, jud.Ilfov Tel.: +4 021 410 3000 E-mail: office@hoval.ro

www.hoval.ro

Produse si sisteme  

Produse si sisteme Romania

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you