Page 1

MOŠKI INTERVJU

Stjepan Tomas

ŽENSKI INTERVJU

Ana Jožinec

PGA CHAMPIONSHIP • ROLLS ROYCE • KEMPINSKI RIGA • CHANEL • CANALI


D E E P E R A N D B E YO N D

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

www.merit.si

PLENITUDE DEUXIEME

When Dom blesses its vintage withnovo a second life. Ko Pérignon Dom Pérignon vdahne letniku zivljenje.


PAGINA

95 Golf klub


95 Golf klub


DAMEKS D.O.O., MIKLOŠIČEVA CESTA 6, 1000 LJUBLJANA


FREEMAN SEATING SYSTEM RODOLFO DORDONI DESIGN

WWW.MINOTTI.COM


CELOVÅ KA CESTA 469 1000 LJUBLJANA T. +386 1 200 95 02 INFO@NOXINTERIER.SI WWW.NOXINTERIER.SI


VSEBINA

Vsebina

November –December 2017 26

STJEPAN TOMAS

36

ANA JOŽINEC

44

Golfske akademije in njihovi učitelji

GOLF AKAMEDIJE

48

HANA VERDEV

52

Golf je čista umetnost Golfistke v svetu kave

V fitnes po daljši udarec! - 3. del Fowler zmagovalec Hero World Challenge ter vrnitev Woodsa HERO WORLD CHALLENGE

56

Rose se je povzpel na tretje mesto v bitki za ”Race to Dubai”

62

Zmagovalno mesto priigrala Cristie Kerr

WGC-HSBC CHAMPIONS

SIME DARBY LPGA MALAYSIA

68

Wade Ormsby tesno osvojil zmago na UBS Hong Kong Open

74

Zapeljivi DAWN ROLLS ROYCE

78

PORTOPICCOLO

82

UBS HONG KONG OPEN

Prestižna intimnost Portopiccola Obvezni postanek v Parizu

CHANEL

PENINSULA HOTEL

AVIARA GOLF ACADEMY

97 Golf klub

16

PORTOPICCOLO


VSEBINA 86

One & Only THE PALM HOTEL ONE & ONLY

90

Skrbna kozmetična nega LE LIFT CHANEL LE LIFT

94

CHANEL XMAS

Ko spregovori RDEČA

98

Obeležitev desetih let ustvarjanja KILIAN

100

VALMONT

Veličastna kolekcija

104

Ustvarjalna MOČ VODE ISSEY MIYAKE

106

CHLOÉ

Chloé praznuje

108

Mraz, sneg, nič nam ne moreta! FJÄLLRÄVEN

112

LAURÈL

Laurèl in Tanja Ribič

114

GIORNALFOTO

116

KODA COCO

118 72

GIORNALFOTO s popolno personalizacijo Koda COCO Odkrijte uro Rolex Submariner ROLEX SUBMARINER NOVICE GOLF, KOZMETIKA, TREND, INTERIER, URE... BMW, ADIDAS, TAYLORMADE, CLIPPER, SHISEIDO, CHANEL, MUGLER, COLLISTAR, URLICH LANG NEW YORK, STARSKIN, AMOUAGE, TRUSSARDI,

LAUREL

KILIAN

PALM DUBAY


P R E D S TAV L J A M O B E O L A B 5 0 Dobrodošli doma. Tja, kjer tehnologija ne ukrade vaše pozornosti, temveč si jo iz pravega razloga zasluži. Kot rezultat prizadevanj, da ustvarimo zvok prihodnosti, s ponosom predstavljamo BeoLab 50, najnovejši high-end aktivni zvočnik, namenjen tako glasbenim kot kino doživetjem.

P R I T I S N I T E PAU S E I N P L AY

b a n g - ol u f s e n .co m

26.990 €

BEOLAB 50

LIKE NO ONE ELSE

SALON BANG & OLUFSEN — BREG 6, LJUBLJANA — T: 01 421 07 75 — E: SALON@BEO-SLO.COM *Priporočena maloprodajna cena za par zvočnikov s črno tkanino in stranskimi pokrovi s hrastovimi lamelami


UVODNIK

Nova lastništva in sodelovanja Številni golfski navdušenci smo z nestrpnostjo pričakovali, kaj se bo zgodilo ob povratku velikega golfista, enega najuspešnejših vseh časov, Tigerja Woodsa. Spraševali smo se, ali mu bo, potem ko je njegova slava začela plahneti ob težavah v domači hiši, uspelo povrniti svoj ugled in ponovno zaigrati na vrhunski ravni. In ko je že kazalo, da bo, so sledile poškodbe in zazdelo se je, da mu pač ne gre in da se nad njegovo glavo spet zbirajo temni oblaki. A še pred iztekom leta nas je razveselila novica, da je medicinski poseg uspel, in že se je uvrstil med prvih deset na turnirju Hero World Challenge. Mu bo v letu 2018 vendarle spet gladko steklo? Se bo vrnil v svojo zavidljivo formo ali pa ga bo zopet presenetilo kaj neljubega? Številni golfski komentatorji so si bili edini, da že dolgo ni pokazal take zanesljivosti pri igri in da se stari “tiger” počasi vrača. Kristalizirajo se tudi lastništva nekaterih golfskih igrišč, tako da se lahko nadejamo dolgoročnih golfskih projektov, s tem pa razvoja športne panoge, ki nam je pri srcu. Novo lastništvo oz. vodstvo dobita golf igrišči v Zagrebu in Smledniku. Veseli nas, da je iz prvih pogovorov razbrati, da se pričakujejo dolgoročna vlaganja v golf in strategije, ki obetajo več tako za golfiste kot druge obiskovalce golfskih igrišč, seveda ne za vsako ceno, kot so bili tega nekoč navajeni izbrani privilegiranci, čeprav še danes številni ne vedo, na kakšni osnovi. Če so golfisti pripravljeni plačati visoko ceno igralnine v tujini, za kakovostno urejeno igrišče in kvalitetne usluge servisa, je včasih res težko razumeti, zakaj ne bi bili pripravljeni dobre usluge plačati bližje, na domačih tleh, mar ne? Je res, da tudi pri tem sledimo tistemu, kar pravijo: da je pri sosedih še trava

97 Golf klub

24

bolj zelena kot pri nas doma? No, prav je, da se naučimo spoštovati delo in trud ljudi, še zlasti tistih, ki si nadvse prizadevajo privabiti takšne goste, ki si želijo ustrežljivosti ob igranju golfa in uživati v džentelmenski igri, kar je tudi prav. Saj veste, da golf igramo tudi, ker se ob njem sprostimo, ne le zato, da nekaj upokojenih igralcev izkorišča klubski denar za lokalne, najcenejše turnirje, ki igrišču prinašajo zgolj in edinole izgubo. V našem uredništvu se vseskozi zavzemamo za kvalitetno pripravljene golfske turnirje, ki za seboj ne vzbujajo pomislekov o morebitnih prekupčevalskih ozadjih. Čas je, da se lokalni turnirji in usluge na igriščih dvignejo na višji nivo, v zadovoljstvo rednih in občasnih igralcev. Da s tem, ko postajajo vse bolj jasna lastniška razmerja, med igrišči prihaja do še več povezljivosti, a tudi med samimi organizatorji in preostalimi akterji oz. udeleženci s področja golfa. Le tako se lahko golfska destinacija dobro predstavi tujini: s kvalitetnimi uslugami, lepo urejenimi igrišči in gostoljubnostjo ter, z najpomembnejšim, sodelovanjem. Slednjega vam seveda obilo želim v letu 2018. Ne pozabite, da smo že večkrat dokazali, da s skupnimi močmi lahko dosežemo še tako zahtevne cilje in da lepa beseda lepo mesto najde tudi v golfskem svetu. Naj bo obilo lepega in odličnih golfskih udarcev skozi celotno leto!

Glavni in odgovorni urednik Dejan David Kemperl ddk@golf-klub.si


Najboljša očala - Fine Eyewear

BARON & SARON d.o.o., ust. 1993

T: +386 (0) 1 425 60 59

Uradni optik članov Slovenske filharmonije

F: +386 (0) 1 425 60 83

Trg Mladinskih delovnih brigad 2, 1. nadstropje

G: +386 (0) 41 747 747

1000 LJUBLJANA

e-mail: baron@baron.si

SLOVENIJA

www.baron.si


STJEPAN TOMAS

97 Golf klub

26


Golf je čista umetnost STJEPAN TOMAS, NEKDANJI ČLAN HRVAŠKE NOGOMETNE REPREZENTANCE IN POMOŽNI TRENER TURŠKE NOGOMETNE REPREZENTANCE, JE ŽE KOT OTROK VEDEL, DA BO POSTAL NOGOMETAŠ. Njegov prvi uspeh je bila vključitev v nogometno reprezentanco Bosne in Hercegovine ter v reprezentanco nekdanje Jugoslavije. Pred nekaj leti se je srečal z golfom in lahko rečemo, da v njem zelo uživa. Golf je zanj sinonim za užitek in sprostitev, kar je v današnjem hitrem tempu življenja zelo pomembno. G. Tomas, o čem ste sanjali kot otrok in kaj ste si želeli postati takrat? Ko ste otrok, sanjate odprtih oči in vse bi radi postali, ko boste odrasli: od zobozdravnika, avtomehanika do nogometaša, in tako je bilo pri meni. Prevladalo je pač to, da sem postal nogometaš.

ces prilagajanja in bivanja odvisen izključno od vas oziroma od vaše igre in rezultatov, ki jih dosežete v svojem klubu, ter od prispevka vaše igre reprezentanci. Pomembno je poudariti, da je konkurenca velika in zato igrajo samo najboljši. V čast mi je bilo, da sem bil del hrvaške reprezentance in za njo igral 49-krat.

Koliko ste trenirali, da bi dosegli prvi rezultat, na katerega ste bili ponosni, in kateri je to bil? Rodil sem se v Bugojnu, kjer sem začel svojo nogometno kariero v osnovni šoli za nogometni klub Iskra. Prvi pravi uspeh je bilo igranje za nogometno reprezentanco Bosne in Hercegovine in nekdanje Jugoslavije v otroštvu. Treniral sem v klubu, a po šoli in na lastno pobudo. Ni mi bilo težko, ker sem ljubil nogomet in užival v igranju.

Kako se človek odloči, da bo končal kariero profesionalnega nogometaša? Odločitev o prenehanju poklicne nogometne kariere je vsekakor ena najtežjih odločitev v življenju vsakega igralca. A do te odločitve se ne pride čez noč. Gre za naravni proces, ki zahteva določen čas za premislek in ponovni razmislek.

Biti član državne nogometne reprezentance je gotovo cilj vsakega dečka. Kakšen je občutek, ko se uresniči? Kako se potem prilagajati in kako ostati v njej? Neprecenljiv občutek ponosa in sreče je nositi dres hrvaške reprezentance. To je cilj vsakega profesionalnega nogometaša. Nič vam ni težko narediti za reprezentanco, tako da je pro-

Kaj je prva stvar, ki vam je prišla na misel, ko ste podpisali pogodbo za nekaj milijonov? Nima smisla govoriti o milijonih danes, ko na Hrvaškem toliko ljudi ostaja brez služb in se borijo za preživetje. Denar mi ni bil nikoli cilj. Denar je zgolj rezultat mojega dela. Šport vedno prinaša disciplino in red. Kako vam to danes pomaga v vsakdanjem življenju in pri delu?

97 Golf klub

27


STJEPAN TOMAS

Delo, red in disciplina so pomembni za vsakega profesionalnega športnika. Ostal sem povezan z nogometom, tako da enostavno delujem v skladu s temi postulati. Igrali ste za ruski klub Rubin Kazan in imeli nekatere nepozabne tekme v klubu Dinamo Zagreb. V čem so se klubi razlikovali in kakšne prednosti ima še danes klub Dinamo Zagreb?

97 Golf klub

28

Nepozabna tekma za Rubina Kazan je bila proti Saturnu v sezoni 2007/2008, ko smo postali ruski prvaki. Rubin je takrat prvič postal prvak Rusije. Za Dinamo je bilo veliko takšnih tekem: igranje Lige prvakov, tekma na Old Traffordu proti Manchester United. Nekaj je bilo tekem z Galatasaray in Fenerbahce, vedno ko smo osvojili naslov prvaka Turčije, Rusije in Hrvaške. Dvanajst naslovov v karieri in vse te igre so os-

tale v mojem spominu. Dinamo je nekaj posebnega. Velika čast je igrati za Dinamo in hrvaško reprezentanco. Kako danes gledate na nogometne tekme, ali bi radi stekli na igrišče? Delam kot pomožni trener v Turčiji, tako da je moje delo povezano z vsakodnevnimi igrišči in treningi, včasih pa želim igrati ... ha-ha.


Vaše prve asociacije ob besedi golf? Mir in sprostitev, a povezano je s športom.

postajam zasvojen z golfom. Kadarkoli mi obveznosti dopuščajo, igram golf.

Kaj vam osebno pomeni golf? Ste mogoče že zasvojeni s tem športom ali pa se z njim le občasno ukvarjate? Golf je zame sinonim za uživanje v športu, vendar ne morem igrati toliko, kolikor bi želel zaradi dela, s katerim se ukvarjam. Vsekakor počasi

Kdaj ste se spoznali z golfom? Kdo vam ga je predstavil? Na koncu moje kariere sem slučajno spoznal golf in ga začel igrati na pobudo Mire Rai. Na katerem golf igrišču ste naredili svoje

prve udarce? Moje prvi udarci v golfu so bili na golf igrišču Blato. Kdo je bil vaš prvi učitelj za golf? Ali še zdaj opravite kakšno uro vadbe pri njem? Moj prvi učitelj je bil Miro Raić. Tudi zdaj grem včasih na ure golfa k njemu, a ker pogosto potujem zaradi službe, vsakič, ko pridem na novo


STJEPAN TOMAS

igrišče, vsaj za uro ali dve angažiram domačega učitelja. Tako dobim informacije o določenem področju in ljudeh. Seveda je vsak učitelj drugačen. Od vsakega se naučite nekaj novega. Kaj želite izboljšati in/ali spremeniti v svoji igri danes? Igra je lahko vedno boljša, zato je potrebno veliko dela za izboljšanje, podrobnosti, pri swingu, za mehkobo ... Golf je čista umetnost. Povejte nam nekaj pozitivnih in negativnih izkušenj v golfu na igrišču in izven igrišča? Pozitivna izkušnja je, da sem spoznal veliko zanimivih ljudi. Negativna izkušnja so nevihte med igro. Ali uživate v mirni in sproščeni igri golfa s prijatelji ali v igranju na turnirjih? V tihi in sproščeni igri s prijatelji. Katero je vaše najljubše golf igrišče? "Sultan" v Antaliji v Turčiji in skoraj vsa igrišča v Algarveju na Portugalskem. Zato sem z družino vsako leto vsaj petnajst dni na Portugalskem.

97 Golf klub

30


97 Golf klub

31


STJEPAN TOMAS

97 Golf klub

32


Ste že kdaj igrali na nekaterih znamenitih igriščih ali letoviščih v tujini? Igral sem golf na veliko igriščih: od Amerike, Portugalske, Španije, Turčije, Avstrije in Nemčije do skoraj celotne Evrope. Kako pa izgleda vaš idealen letni dopust? Ali je golf tudi takrat vaš spremljevalec? Moja žena izbere destinacijo za letni dopust, vendar v njih vedno vključi golf igrišča, da bi bili zadovoljni vsi: otroci, žena

in jaz. Najpomembnejše je, da smo skupaj kot družina. Na katero golf igrišče bi se odpravili, če bi imeli na voljo tri tedne prostega časa samo za golf? Vale do Lobo, Algarve, Portugalska. Vaš nasvet ali sporočilo hrvaškim igralcem golfa? Uživajte v življenju.

97 Golf klub

33


PEAK PEAK PERFORMANCE PERFORMANCE GENERAL GENERAL STORE, STORE, STARI STARI TRG TRG 1, LJUBLJANA 1, LJUBLJANA PEAK PERFORMANCE GENERAL STORE, STARI TRG 1, LJUBLJANA


PEAKPERFORMANCE.COM PEAKPERFORMANCE.COM PEAKPERFORMANCE.COM


ANA JOŽINEC

Golfistke v svetu kave ANA JOŽINEC, DIREKTORICA ODDELKA ZA UPRAVLJANJE S ČLOVEŠKIMI RESURSI, PRAVI, DA OBOŽUJE GOLF. Z njim se je spoznala v času svojega bivanja na Bledu. Kasneje ga je s svojim partnerjem izboljševala na golf igrišču Otočec. Obožuje morje, a brez dobrega golfa s prijatelji ne more niti na dopustu. Ga. Jožinec, o čem ste sanjali kot otrok in kaj ste si želeli postati takrat? Kot otrok sem sanjala o pevski karieri. Rada sem pela in posnemala pevce :). Toda z odraščanjem sem postala bolj preobremenjena z učenjem in se bolj posvetila študiju družboslovja. Po končanem študiju sem z nazivom ekonomista začela pridobivati pravo znanje in izkušnje v poslovanju .V zadnjih dvajsetih letih uresničujem svoje profesionalne ambicije na področju upravljanja s človeškimi resursi kot poslovno disciplino, ki se tudi v hrvaškem gospodarstvu vse bolj artikulira in dokazuje svojo vrednost in pomen pri upravljanju podjetij. Franck je znano podjetje z dolgo tradicijo. Ustanovljeno je bilo leta 1828. Družba v Zagrebu, kjer imate danes sedež, je bila ustanovljena nekoliko kasneje leta 1892. Kako danes

97 Golf klub

36

gledate na delo v podjetju, ki ima tako dolgo tradicijo? Franckova zgodba sega v leto 1827, ko je mladi in ambiciozni nemški podjetnik Johann H. Franck prvič uspel predelati zdravilno rastlino cikorijo v kavni nadomestek. Zagrebška tovarna je bila odprta leta 1892 in od takrat do danes je podjetje z nenehnim vlaganjem v raziskave, razvoj in inovacije postalo simbol vizionarskega, podjetniškega duha in napredka, zaradi česar zdaj uživamo status tržnega voditelja. V Francku smo ponosni na to, da so generacije odraščale z našimi izdelki in da danes, 124 let po ustanovitvi tovarne, ime Franck pomeni jamstvo vrhunske kakovosti. To je vrednost, na kateri je družba zgrajena in predstavlja enega od temeljev našega poslovanja. Ta dragocena dediščina kakovosti se danes uspešno združuje

z dinamiko sodobnega poslovanja, inovativnim pristopom in naprednimi tehnološkimi procesi. Praktično ni ne dneva, ne jutra, v katerem večina ljudi ne spije vsaj ene kave. Danes so trendovske instant različice te pijače. Kaj je mogoče najti v vašem asortimentu in katere novice lahko pričakujemo v tem letu? Franck je bil priznan kot inovator na trgu in naš načrt je še bolj okrepiti strateško usmeritev podjetja k inovacijam kot temelju za rast na Hrvaškem in v regiji. Pri razvoju izdelkov poslušamo želje naših potrošnikov in sledimo ustreznim potrošniškim trendom svetovnega trga. Ta dinamika poslovanja najbolje odraža dejstvo, da smo v zadnjem letu in pol v kategoriji vročih napitkov uvedli več kot 25 popolnoma novih izdelkov. Potrošniki danes iščejo ekskluzivnost – zato smo lansirali naše »single origin« kave v Gvatemalo in Kostariko.


97 Golf klub

37


ANA JOŽINEC

Pri razvoju Franck 100 % Arabice smo imeli željo, da širšemu krogu potrošnikov ponudimo vrhunski užitek premium kave, in to po zelo ugodni ceni. Konec lanskega leta smo lansirali tudi Franck Crem, 100-odstotno turško kavo, ki se pripravi v samo eni minuti samo s prelitjem vroče vode, ter Franck Superiore Tea, premium linijo čajev za kanal HoReCa. Ko omenjate instant različico kave, moram omeniti naš vodilni položaj v kategoriji instant cappuccino z bogato izbiro okusov, ki je rezultat naše močne razvojne ekipe. V tem segmentu smo lansirali tudi posebno linijo kapučina brez kave za otroke,

97 Golf klub

38

Jagodaccino in Bananaccino, ki so zelo dobro sprejete. Letos nadaljujemo z enakim tempom, tako da aktivno delamo na razvoju inovativnih konceptov v kategoriji kave, o čemer bomo pravočasno obveščali javnost in potrošnike. Ali lahko na kratko predstavite oblike sodelovanja z B2B in podjetji, ki bi lahko bili vaši veliki partnerji? Kaj vse jim nudite ? Franckova komunikacija in sodelovanje z vsemi našimi poslovnimi partnerji je odlična. Veliko vlagamo v razvoj kakovostnih in dolgoročnih odnosov s strankami in tudi z vsemi drugimi po-

slovnimi partnerji. Ponosni smo na dejstvo, da je Franck povsod znan kot resen in zaupanja vreden partner. Toda ta status smo pridobili s predanim delom in prizadevanjem vseh naših zaposlenih. Naše partnerje v maloprodajnem kanalu podpiramo na več načinov. Redno jih obveščamo o novostih v našem asortimentu, pobudah, tržni podpori in dejavnostih, katerih cilj je doseganje boljših prodajnih rezultatov. Naš pristop k partnerjem v kanalu HoReCa je odličen primer kakovostno urejene prodajne organizacije, ki se hitro odziva na potrebe naših partnerjev in ponuja popolno storitev, zaradi katere smo zanesljivi in zvesti partner


pri nadaljnji rasti in razvoju dolgoročnega poslovanja z našimi partnerji. Natančneje, naš asortiment B2B vključuje posebno ponudbo in hotelske naprave, sistem »extra espresso coffee« predvsem za pisarne in "Coffee to Go", ki raste. Seveda imamo v tem segmentu še vedno veliko dela, da bi predstavili vse prednosti takega načina uživanja kave in ustvarili potrošniške navade, povezane s kavo za zunaj. Trg ima vedno več različnih okusov. Od kje je vaša kava? Kako izberete kakovost in nove okuse?

V Francku se zavedamo vlog in odgovornosti, ki so nastale kot posledica statusa vodilnega proizvajalca kave, zaradi česar smo še posebej zaskrbljeni glede kakovosti surovin in trajnosti celotne dobavne in proizvodne verige. Današnji potrošniki iščejo večjo vrednost za svoj denar in so veliko bolj izbirčni, zaradi česar so ključni sistematično vlaganje in skrb za kakovost surovin, ki jih uporabljamo, ter kakovost končnega izdelka. Glede na to, da smo domače podjetje, se večina tistega, kar nameravamo lansirati na trg, razvija iz nič, kar pomeni celovito tržno raziskavo in odlično koordinacijo multidisci-

plinarne ekipe v podjetju, da bi na koncu dobili popolnoma konkurenčen izdelek, ki ga bodo potrošniki prepoznali in cenili. Zlasti ko govorimo o kavi, ima Franck dolgoletne in dolgoročne dobavitelje, a vzorce kave dobivamo iz vseh držav, ki kavo gojijo, tako da naši tehniki na koncu izberejo tiste, ki so najboljše za naš recept za kavo in ki seveda ustrezajo našim standardom kakovosti. Poleg proizvodnje sta vsekakor zelo pomembni skrb za okolje in ljudi. Vidimo, da ste tudi član organizacije Coffee & Climate – Enabling


ANA JOŽINEC

Effective Response. Kakšne so vaše druge dejavnosti na tem področju? Na začetku leta 2014 je Franck postal polnopravni član International Coffee Partners (ICP). V okviru te pobude skupaj z našimi partnerji – vodilnimi evropskimi proizvajalci in prodajalci kave – aktivno sodelujemo pri uresničevanju razvojnih projektov v državah, ki kavo gojijo, z zagotavljanjem potrebne finančne in svetovalne podpore malim pridelovalcem kave. Tako v sklopu ICP-ja sodelujemo pri krepitvi in podpori malim pridelovalcem pri uporabi trajnostnih praks, ki jim omogočajo povečanje pridelka, boljšo kakovost pridelka, večjo konkurenčnost in učinkovitejši dostop do trga. Franckove koristi niso finančne narave, ampak se odražajo v zagotavljanju najboljše možne kakovosti surove kave, ko jo nadalje posredujemo končnim uporabnikom – našim potrošnikom. Poleg tega v okviru Mednarodnega razvojnega partnerstva "Coffee & Climate" aktivno podpiramo izvedbo projektov s ciljem usposabljanja malih pridelovalcev kave, da bi se bolje odzvali na izzive in posledice podnebnih sprememb, ki resno ogrožajo kavna zrna. Do sedaj je skupina razvojnih projektov v 11 državah srednje in južne Amerike, Azije in Afrike pokrila približno 30.000 malih pridelovalcev kave.

97 Golf klub

40

Vaše prve asociacije ob besedi golf? Moje prve asociacije v golf zvezi z golfom so sprostitev v naravi, užitek v igri, užitki, čudovite izkušnje, nevsiljivo, dobro vzdušje, čudovite pokrajine, zdravo preživet čas. Kaj vam osebno pomeni golf? Ste mogoče že zasvojeni s tem športom ali pa se z njim le občasno ukvarjate? Obožujem svoj čas golf. Golf zelo pozitivno vpliva name in po letih igranja je še vedno prisotna ta prvotna strast. Veselje s pripravami, tek na terenu, spoznavanje novih igrišč, testiranje novih palic, ponovna preučitev svojih možnosti, navdušenje nad rezultati... Vsak udarec pomeni novo izkušnjo in priložnost za boljši rezultat. Golf mi daje priložnost za dinamično in kakovostno bivanje v naravi in v urejenem okolju. Golf mi daje tudi ta športni občutek:, ni boljšega adrenalina kot dober udarec. Poleg golfa imam rada tudi jogo. Te dejavnosti ustrezajo mojemu temperamentu, mojim željam in življenjskemu slogu, ker prispevajo k mojemu duhovnemu in telesnemu počutju. Na mojo veliko žalost ne igram toliko, kot bi si želela. Poslovne in zasebne obveze mi puščajo premalo časa za golf. Vsekakor moram izboljšati organizacijo svojega časa in izkoristiti priložnost, ker imamo v Zagrebu res odlično igrišče.

Kdaj ste se spoznali z golfom? Kdo vam ga je predstavil? Med bivanjem na Bledu sem pred nekaj leti obiskala igrišče za golf in bila navdušena nad njegovim landscapom in vzdušjem. Takoj sem pomislila, da bi bilo lepo iti nazaj in igrati golf v tej čudoviti naravi. Vendar pa je od takrat do prvega resničnega srečanja z golfom že dolgo časa. Mojo ambicijo in željo po vstopu v svet golfa so spet spodbudili sodelavci, ko sem delala v Ericssonu. Večina kolegov iz Švedske je igrala golf in pogosto govorila o svojih izkušnjah. V družbi z njimi sem začela tudi jaz vaditi in igrati. Na katerem golf igrišču ste opravili svoje prve udarce? Moji prvi udarci so se zgodili na igrišču v Olimju. Majhno igrišče, ozko položen layout, a zelo zahtevno. Menim, da so igrišče in njegovi izzivi pozneje močno vplivali na moj stil igranja. Nisem long hitter, vendar so moje žoge natančne. Kdo je bil vaš prvi učitelj za golf? Ali še zdaj opravite kakšno uro vadbe pri njem? Moj prvi učitelj je bil moj partner in danes največkrat igram z njim. Imela sem srečo, ker je poleg tega, da je odličen igralec golfa, tudi zelo potrpežljiv. Ta njegova značilnost je pogosto pri-


97 Golf klub

41


ANA JOŽINEC

97 Golf klub

42


hajala do izraza ob mojih začetnih korakih in včasih v mojih nestrpnih željah, da se izkažem in igram bolje, kot v resnici lahko. Kaj želite izboljšati in/ali spremeniti v svoji igri danes? Najbolje igram, ko se dobro osredotočim na udarec in se sprostim. Še vedno moram delati na tem, da se mi ne mudi in da ne želim preveč. Naštejte nam nekaj pozitivnih in negativnih izkušenj v golfu na igrišču in zunaj igrišča? Na golf me vežejo zelo pozitivne izkušnje. Iskala sem igrišča za igranje, odkrila sem čudovite kraje ter spoznala čudovite ljudi. Tudi slabo vreme ni ovira za igranje golfa. Igrala sem v vetru, dežju, veliki vročini in nič me ni motilo. Pomembno je iti ven in igrati najbolje, kot lahko. Ali uživate v mirni in sproščeni igri golfa s prijatelji ali v igranju na turnirjih? Večinoma se izogibam gneči in turnirjem. Golf je zame priložnost za prijetno srečanje v krogu prijateljev brez pritiskov, ko se lahko med dve-

ma udarcema sproščeno pogovarjam, opazujem podrobnosti v okolju, cvetje, ptice … Katero je vaše najljubše golf igrišče? Od bližjih rada igram na Bledu, v severni Savudriji. Seveda obožujem svoje Zagrebško igrišče: tu sem kot doma. Ste že kdaj igrali na nekaterih znamenitih igriščih ali letoviščih v tujini? V času, ko sem začela igrati golf, na Hrvaškem ni bilo res pravega igrišča. Veliko sem obiskovala igrišča v sosednjih državah. Igrala sem skoraj na vseh igriščih v Sloveniji in na Madžarskem. V Avstriji sta moji najljubši Murhof in Loipersdorf. Pri načrtovanju potovanja vedno iščem možnost igranja golfa. Igrala sem na Malti in na Portugalskem. V zadnjih nekaj letih sem bila že večkrat na Floridi in tam redno igrala. Od tamkajšnjih igrišč, ki sem jih videla, mi je najljubši Dunes, ki je popolnoma ohranjen teren, kjer maksimalno prihaja do izraza sijajna mešanica lepote, čudovito zasnovanega igrišča in bogastvo rastlinskega in živalskega sveta, kar skupaj zagotavlja neponovljivo doživetje.

Kako pa izgleda vaš idealni letni dopust? Ali je golf tudi takrat vaš spremljevalec? Ja, golf dnevi so sestavni del mojega letnega dopusta. Všeč mi je naše morje, ki je najlepše na svetu, tako da obvezno preživim del počitnic na naši obali. Teden dni pa je rezerviran za golf. Idealno bi bilo, če bi obstajala golf igrišča v Dalmaciji, saj bi združila poletno zabavo na morju in golf. Dokler ni tako, kombiniramo. Na katero golf igrišče bi se odpravili, če bi imeli na voljo tri tedne prostega časa samo za golf? Definitivno bi želela videti mesta in igrati na igriščih, kjer še nisem bila. Od meni znanih je golf na Bledu odličen. Če uživate tri tedne v čudoviti naravi, svežem zraku, na igrišču, ki zahteva dobro telesno pripravljenost in dobro igro, z odlično ponudbo različnih vsebin okoli igrišča, bi bil to res užitek za dušo in telo. 19. Vaš nasvet ali sporočilo hrvaškim igralcem golfa? Za nas, ki nismo profesionalci, je golf igra. Če k golfu pristopimo kot k igri, bomo najbolj uživali.

97 Golf klub

43


GOLF AKADEMIJE

Golfske akademije in njihovi učitelji Številne goflske šole v obdobju, ki je pred nami praznujejo svoje obletnice delovanja. Za vas smo izbrali nekaj tistih drugačnih izjemnih in z vrhunskimi priporočili. Saj veste vsak golfist ne glede na to ali je na svojem začetku ali v že ustaljeni golfski praksi potrebuje dober nasvet za izboljšano igro ali le droben popravek. Kjerkoli po svetu boste si lahko izberete akademijo ali nekaj prostih ur z odličnimi golfskimi učitelji. Želimo vam prijetno rokovanje z novimi znanji v novi sezoni.

Butch Harmon School of Golf, Henderson, Nev

Dave Pelz Golf School, Austin

http://www.butchharmon.com/

http://www.pelzgolf.com/

Jim McLean Golf School at Trump National Doral, Miami

Jim McLean Golf School, Fort Worth

http://www.jimmclean.com/

http://www.jimmclean.com/Locations/Texas-Golf-Center/About/School-Intro

97 Golf klub

44


Aviara Golf Academy, Carlsbad http://www.aviaragolfacademy.com/

Kohler (Wis.) Golf Academy

Leadbetter Golf Academy, ChampionsGate, Orlando

https://www.americanclubresort.com/golf/kohler-golf-academy

https://davidleadbetter.com/

Original Golf School at Mount Snow, Wilmington, Vt.

Pebble Beach Golf Academy

https://www.mountsnow.com/golf/original-golf-school/

https://www.pebblebeach.com/golf/golf-academy/ 97 Golf klub

45


GOLF AKADEMIJE

The Tommy Cuthbert Golf Learning Center, Kiawah Island, S.C. https://kiawahresort.com/golf/learning-center/

Kapalua Golf Academy http://www.golfatkapalua.com/golf-academy.html

Mike Bender Golf Academy, Lake Mary http://www.mikebender.com/index.php

Vision54 Golf, Scottsdale https://www.vision54.com/ 97 Golf klub

46

Michael Breed Golf Academy http://www.trumpferrypoint.com/

Pinehurst (N.C.) Golf Academy https://www.pinehurst.com/golf/pinehurst-golf-academy

Tour Striker Golf Academy, Gilbert https://www.tourstriker.com/


SUNNY VAJE

97 Golf klub

48


V fitnes po daljši udarec! – 3. del Končujemo! Kot se je končalo leto 2017 in se rodilo 2018, tako tudi mi s tem tretjim prispevkom na temo »V fitnes po daljši udarec!« zaokrožujemo skupek vaj, namenjenih vam, ljubiteljem golfa. Tokrat smo za vas izbrali preverjeno in učinkovito kombinacijo vaj predvsem za moč trupa, pa tudi na noge nismo pozabili. Za piko na i smo vaje začinili še z elementom ravnotežja – nikoli ne veste, kdaj boste morali udariti žogico, stoječ zgolj na eni nogi, kajne? Seveda upamo, da do takšnih situacij v realnosti ne bo velikokrat prihajalo, vendar človek nikoli ne ve, kakšne izzive mu lahko prinese igranje golfa.

Od besede k dejanjem: Najprej se ogrejte in rahlo spotite na tekaški stezi (ali pa izberite kolo, simulator veslanja ali eliptik, kar vam je ljubše); tako boste telo pripravili na nadaljnje aktivnosti. Priporočljivi čas ogrevanja je od 10 do 15 minut. Nato se lotite prikazanih vaj. Vsako od njih ponovite 10- do 12-krat. Prva dva tedna naredite dva niza, kasneje tri ali štiri, odvisno, kako redno boste izvajali program. Naj bo leto 2018 polno uspešno premaganih izzivov na vseh področjih! Se vidimo na zelenicah!

POTISK Z NOGO Usedite se na fitnes napravo in jo najprej prilagodite svoji velikosti. Običajno se potisk z nogami izvaja z obema nogama hkrati, tokrat poskusite zgolj z eno. Stopalo ene noge postavite na odrivno ploščo, kot v kolenih naj bo približno 90°, drugo nogo pa pokrčeno držite stran od odrivne plošče. Počasi in nadzorovano iztegnite nogo ter se ponovno spustite v položaj, ko je noga pokrčena. Povezano nadaljujte; število ponovitev vaje z levo in desno nogo naj bo enako.

1

2 PREDKLON NA ENI NOGI NA RAVNOTEŽNI POLŽOGI

Usedite se na fitnes napravo in jo najprej prilagodite svoji velikosti. Običajno se potisk z nogami izvaja z obema nogama hkrati, tokrat poskusite zgolj z eno. Stopalo ene noge postavite na odrivno ploščo, kot v kolenih naj bo približno 90°, drugo nogo pa pokrčeno držite stran od odrivne plošče. Počasi in nadzorovano iztegnite nogo ter se ponovno spustite v položaj, ko je noga pokrčena. Povezano nadaljujte; število ponovitev vaje z levo in desno nogo naj bo enako.

1

2 97 Golf klub

49


SUNNY VAJE

SUNNY VAJE

MAČJA DESKA ODKLON TRUPA NA POŠEVNI KLOPI

Oblazinjeni del poševne klopi najprej prilagodite svoji velikosti. Z boki in zgornjim delom stegen se naslonite na oblazinjeni del, oblazinjeni valji so nad gležnji, roke prekrižajte preko prsi. Iz iztegnjenega položaja se spustite v odklon, nato se vrnite v začetni položaj ter povezano nadaljujte vajo.

1. vdih = težo prenesemo na roki tako, da se usločimo. Pri tem je brada čim nižje.

1. izdih = iztegnemo komolca in prenesemo težo na nogi (naredimo položaj strehe). Pri tem imamo raven hrbet in nogi

1

2. vdih = s telesom se premaknemo v položaj ravne deske vzporedno s tlemi.

NESKONČNI PLUG

2. izdih = spustimo se v sedeči položaj in ramena pritisnemo k tlom.

2

PRITEG NOG NA VADBENIH TRAKOVIH Stopala zataknite za zanke vadbenih trakov in se postavite v oporo na rokah, noge so iztegnjene. Kolena povlecite diagonalno proti komolcu, nato se vrnite v iztegnjeni položaj, kolena pa povlecite proti drugemu komolcu. Povezano nadaljujte.

1. vdih = dvignemo nogi in upognemo koleni pravokotno na zgornji del nog. Roki stegnemo za glavo.

1. izdih = zravnamo nogi in ju prenesemo preko telesa (do položaja vzporedno s tlemi).

1

2. vdih = z obema nogama »narišemo« velik krog po zraku. Pri tem sta roki položeni na tla ob telesu.

2

2. izdih = spustimo boke na tla in koleni upognemo ponovno v pravokotni položaj.

3

PLAVAJOČA BOČNI PRESKOK PREKO KOBRA KLOPI V OPORI NA ROKAH Postavite se bočno glede na klop in se nanjo naslonite z rokami. Z nogami se odrinite od tal in jo preskočite. Na drugi strani ublažite pristanek in se takoj ponovno odrinite nazaj na mesto, s katerega ste začeli. Povezano nadaljujte.

1. vdih = dlani položimo k prsim. Pri tem sta komolca 1 čim bližje telesu.

97 Golf XI 94 Golf klub klub

46

50

1. izdih = komolca skoraj popolnoma stegnemo in pri 2 tem raztegnemo tudi hrbtenico.

2. vdih = zgornji del telesa spustimo k tlom. Pri tem sta 3 komolca čim bolj od telesu.

2. izdih = roki stegnemo nazaj in sočasno dvignemo od tal tudi nogi. 4 Pri tem sta tako roki kot nogi v širokem razmaku.


VSTOPITE V SVET DOBREGA POČUTJA FITNES, VODENE VADBE, VADBE ZA NOSEČNICE, VADBE ZA SENIORJE, LMI, SOLARIJ, MASAŽE, KOZMETIČNE NEGE, PEDIKURA, MANIKURA, DEPILACIJE, SAVNE, SPA, AJUR, ORIENT, THALAXA, PAKETI ZA PARE, M&S HAIR, SUNNY CAFE ... Razveselite svoje najbližje z nakupom darilnih bonov.

Sunny Studio, Regentova cesta 37, 1000 Ljubljana - Dravlje, tel.: 01 513 44 44, fax.: 01 513 44 60, email: sunny@siol.net, www.sunny.si Odprto vsak dan od 7.00 do 22.30 ure. Sobote, nedelje in prazniki od 9.00 do 21. ure.


HERO WORLD CHALLENGE

97 Golf klub

52


Fowler zmagovalec Hero World Challenge ter

vrnitev Woodsa

Rickie Fowler in Tiger Woods sta imela vzrok za praznovanje velike in male nedelje na tekmovanju Hero World Challenge.

97 Golf klub

53


HERO WORLD CHALLENGE

Rickie Fowler in Tiger Woods sta imela razlog za praznovanje 'velike in male nedelje' na tekmovanju Hero World Challenge. Fowler se je v zadnjem krogu lotil svojega zaostanka sedmih udarcev tako, da je na igrišču Albany Golf Club udaril sedem čudovitih brdijev in zaključil z 11 udarci pod parom 61, s tem pa je bil za štiri udarce boljši od drugouvrščenega Charleyja Hoffmana. To je bila za Fowlerja druga zmaga v letu 2017 in drugič je leto zaključil z več kot eno zmago. Na račun tokratnega prvega mesta se je povzpel na sedmo mesto lestvice najboljših na svetu. Woods se je z doseženim rezultatom, kot najboljšim v zadnjih štirih letih, odrezal prav vrhunsko. Teden dni pred turnirjem je v zraku viselo veliko

97 Golf klub

54


vprašanje, kaj bo pokazal. Tako kot njegov rezultat je izgledal ”močan” tudi njegov udarec na koncu, z železom-2, ki je žogico ponesel 265 jardov daleč na tretji luknji, kjer je poletela skozi zelenico. Deset mesecev po operaciji na spodnjem delu hrbta – to je bila že četrta operacija hrbta v treh letih – je prvič spet tekmoval. In udaril 31-krat na prvih devetih luknjah, zaključil pa z 68 udarci, med katerimi je bil tudi 'back to back' bugi. ”Vesel sem,” je izjavil, čeprav je še vedno zaostajal za Fowlerjem za 10 udarcev. Fowler, ki je februarja 2017 zmagal na PGA Touru, na turnirju Honda Classic, pa nikomur ni dal prav veliko možnosti. Na prvih devetih luknjah je igral skoraj brezhibno. ”Vedel sem, da moram takoj začeti in Charleyju, ki je bil na koncu drugi, pokazati, da sem v igri,” je povedal Fowler. Zaključil je z brdi bližanjem, dolgim dvanajst korakov, udaril z wedgeem 6-metrskega na paru s petimi udarci, izvedel najtežje bližanje na zelenici številka 4 s kar 15 korakov dolgim bližanjem in nato zadel na petem igralnem polju še iz peščene ovire. Potem je sledilo še eno igranje z wedgeem, ki ga je vrnilo nazaj v igro z odigranim parom petih udarcev na šesti luknji in izjemnim udarcem iz peščene ovire na naslednji luknji.


WGC-HSBC CHAMPIONS

Rose na tretjem mestu v bitki za

”Race to Dubai”

97 Golf klub

56


97 Golf klub

57


WGC-HSBC CHAMPIONS

Anglež Justin Rose se je povzpel na tretje mesto lestvice ”Race to Dubai” po osupljivem povratku na golfski oder in zmagi na turnirju WGC-HSBC Champions na Kitajskem. 37-letniku je z deseto zmago na ”European Touru” število točk zraslo na blizu tri milijone, obenem pa ima 190,827 točk manj kot Sergio Garcia, ki je trenutno na drugem mestu. To pomeni, da ima Rose zdaj resnično priložnost, da tekmuje s Tommyjem Fleetwoodom za najvišje mesto na lestvici ”Race to Dubai”. 60 najboljših igralcev z lestvice se pomeri ob zaključku sezone na tekmovanju DP World Tour Championship na igrišču Jumeirah Golf Estates v Dubaju. Nick Tarratt, direktor urada European Tour International Dubai, je dejal: ”Čestitke Justinu Rosu ob zaključku in zavarovanju njegovega drugega naslova ”World Golf Championship”. Odlično je gledati igro, ki se stopnjuje proti vrhuncu tekmovanja

97 Golf klub

58


97 Golf klub

59


WGC-HSBC CHAMPIONS

”Race to Dubai”. Prepričan sem, da bo finale v Dubaju res spektakularen zaključek fantastičnega golfskega leta.”Rose je odšel v zadnji krog turnirja WGC-HSBC Champions na igrišču Sheshan International Golf Club v Šanghaju s prednostjo osmih udarcev pred Američanom Dustinom Johnsonom. Vendar je je bil po tihem začetku, v katerem ga je videl igrati prvih devet lukenj, na ravni para, kar pomeni, da je bil Anglež še vedno šest udarcev za Američanom, ko je ta izvedel začetni udarec na deseti luknji. Ampak resnično veličasten nastop je uspel Rosu na zaključnih devetih luknjah prvenstva, ko je dosegel pet brdijev, kar je pomenilo, da je zaključni krog končal s 67 udarci, skupno s 14 udarci pod parom. Na koncu dvoboja je bil za dva udarca boljši od Johnsona, ki je, tako kot Brooks Koepka in Henrik Stenson, zaključil z 12 udarci pod parom.

97 Golf klub

60


ÄŒikat oglas


SIME DARBY LPGA MALAYSIA

97 Golf klub

62


Zmaga za Cristie Kerr Američanka Cristie Kerr je zaključila vznemirljiv zadnji krog tekmovanja z brdi bližanjem, dolgim 36 korakov na osemnajsti luknji, ter tako osvojila naslov zmagovalke turnirja Sime Darby LPGA Malaysia.

97 Golf klub

63


SIME DARBY LPGA MALAYSIA

97 Golf klub

64


97 Golf klub

65


SIME DARBY LPGA MALAYSIA

Po njenem ponesrečenem udarcu na sedemnajsti luknji je vse kazalo, da se bodo za zmago v ”play offu” potegovale še tri tekmice: Danielle Kang, Jacqui Concolino in Shanshan Feng, a je prekaljeni Američanki uspel neverjeten zmagovalni udarec, s katerim si je zagotovila ček v višini 270.000 ameriških

97 Golf klub

66

dolarjev. Cristie Kerr je v zadnjem krogu zbrala 71 udarcev, vključujoč tudi štiri brdije, dva bugija in dvojni bugi s parom-3 na sedmi luknji. Kitajka Shanshan Feng svojim oboževalcem ni uspela pokazati legendarnih udarcev, s katerimi je blestela med golfistkami v preteklih letih, na deveti ter


trinajsti luknji so njeni navijači ostali brez besed ob ponesrečeno izvedenih udarcih. Vseeno pa se je borila, da bi tekmovanje zaključila v ”play offu” – ne glede na njen trud pa je le-ta pripadel Cristie Kerr. Po zmagi je Cristie Kerr dejala: ”Z malo več adrenalina danes je bilo vseeno malo težje najti način igre,

kakršnega sem hotela. Biti v finalni skupini v nedeljo je bilo težko, vendar sem vedela, da moram globoko vdihniti in pokazati najboljše, kar lahko.“ V zvezi z zadnjim bližanjem pa je dodala: ”Že ko sem udarila žogico, bi lahko dejala, da je v luknji. Res neverjetno. Svoj hitri udarec sem naravnala prav v center.”

97 Golf klub

67


UBS HONG KONG OPEN

Tesna zmaga Wada Ormsbyja na turnirju

UBS Hong Kong Open

97 Golf klub

68


Wade Ormsby si je v dramatičnem zaključku na turnirju UBS Hong Kong Open v Fanlingu priigral prvo zmago v okviru European Toura. Avstralec je vstopil v četrti krog z udarcem za Indijcem Chawrasio; ko je zaključil krog s parom 34, je za štiri udarce zaostajal za svojim indijskim tekmecem. Za tem je Chawrasia naredil trojni bugi na deveti luknji, Ormsby pa je bil za dva udarca v prednosti, ko je stal na osemnajsti luknji hongkonškega igrišča. V skupini za njima je Rafa Cabrera Bello naredil brdi na sedemnajsti luknji in s tem vršil pritisk na soigralce, zaključen bugi po treh udarcih bližanja Ormsbyja pa je pustil dvojec izenačen pri 11 udar-

97 Golf klub

69


UBS HONG KONG OPEN

cih pod parom. Cabrera Bello je nato s svojim drugim udarcem treščil v peščeno oviro pred finalno zelenico, in medtem ko je iskal izhod iz peščene ovire, je Ormsby že zmagal. Alexander Björk, Paul Peterson in Julian Suri so zaključili turnir z 10 udarci pod parom, tako kot Cabrera Bello. Ormsby se je prvič pridružil European Touru leta 2004, potem ko je opravil kvalifikacijsko šolo, slednjo je potem absolviral še štirikrat. V svoji karieri se je nekajkrat boril tudi s poškodbami. Peto mesto, ki ga je osvojil na turnirju Andalucia Valderrama Masters, ki ga je gostila Fundacija Sergia Garcie, mu je zagotovilo, da bo lahko igral vse do 2020. Presenetljiva zmaga na turnirju UBS Hong Kong Open je Avstralca dvignila kar za 201 mesto na uradni svetovni lestvici najboljših golfistov, in sicer s 319. na 118. mesto. Wade Ormsby je ob koncu turnirja dejal: ”Malo čuden občutek sem imel, ko sem gledal Rafo Cabrero Bella in njegov kratki zadnji udarec na osemnajsti luknji, ki bi vodil v play off. Ne želiš zmagati na tak način, a veliko igralcev do sedaj je. Tudi sam sem že izgubil v taki igri. Seveda pa se razveseliš tudi zmage, dobljene na tovrsten način.”

97 Golf klub

70


97 Golf klub

71


NOVICE

BMW NA ZELENICI Za vse tiste, ki na golf igrišču radi

udarjajo

svojo

žogico,

kolekcija BMW Golfsport prinaša ekskluziven

izbor

športnih

in

elegantnih oblačil, kot je na primer BMW Golfsport polo srajca, ter dodatkov, kot je funkcionalna golf torba z mnogimi zelo uporabnimi žepi. BMW

Golfsport

ultra

lahka

torba ne naredi dobrega vtisa le

ADIDASOV ČEVELJ ŠT. 1 Adidasov golf čevelj št. 1, nošen na turnirjih, so nadgradili. Nova različica TOUR 360 je potrošnikom na voljo od jeseni in se lahko pohvali z inovativnimi oblikovalskimi izboljšavami. Tako je čevelj še udobnejši, kar se ne nazadnje pričakuje od tehnologije Adidas BOOST™,

ter stabilnejši, za vrhunsko

izvedene

udarce na tekmovanjih.

zaradi inteligentno razporejenih žepov

oziroma

odlagališč

za

raznovrstne stvari, ampak tudi zaradi svoje lahke, aluminijaste noge, ki zagotavlja optimalen stik s tlemi. Tehnologija Aqua iz podjetja OGIO pa poskrbi, da ne glede na vreme vse reči v torbi ostanejo suhe.

TAYLORMADE S SVOJIMI NAJNAPREDNEJŠIMI DRAJVERJI Z radikalnim odklonom od tradicionalnega ”driverface” dizajna je prišlo do novega, tako imenovanega Twist Facea, ki predstavlja revolucionarno ukrivljenost glave palice, ki pri zadetkih izven centra dodatno

Pripravite se na nepozabno cajanko.

pripomore oziroma zmanjša bočne sile, da so udarci strastnejši in seveda lepše izvedeni. Drajver M3 ima nov ”Y-track” prilagoditveni sistem, ki ponuja dve brezstopenjski premični uteži, ki igralcem omogočata nastavitev optimalne trajektorije ali maksimalnega odpuščanja ter surove hitrosti.

Nic ni boljsega kakor cudovita

skodelica Clipper caja.

BIO ZELIŠČNI ČAJ Z OKUSOM LIMONE IN INGVERJA Leta 1984 sta mojstra okusov, Lorraine in Mike Brehme, ustanovila podjetje Clipper Tea. Želela sta si, da bi poslovalo z naravno proizvedenimi ali etično kupljenimi sestavinami. Že v svoji začetni fazi je Clipper pristopil k Fundaciji Fairtraid (Pravična trgovina). Prvi ”fairtrade” čaj so lansirali na trg v letu 1994, v letu 2017 pa Clipper v Veliki Britaniji še vedno velja za ''fairtrade'' čajno podjetje št. 1. 'Vedno čist, naraven proizvod, brez umetnih sestavin' je načelo, ki si ga je Mike zastavil že v začetni fazi delovanja svojega podjetja in velja še danes.

Clipper cajev se ne da ponuditi le v eni skodelici, saj je okusov in vrst prevec. Poiscite svojega v Maxi−ju, Hipermarketih Mercator, Megamarketih Interspar, Nami, prodajalnah Kalcek in i zbranih ekoloskih trgovinah. Vec informacij na w w w.prema.si.

97 Golf klub

72


ROLLS ROYCE

Zapeljivi

DAWN

Spominjam se dne, ko sem prejel povabilo na svetovno predstavitev novega vozila znamke Rolls-Royce v JuĹžni Afriki. 97 Golf klub

74


97 Golf klub

75


ROLLS ROYCE

Resort Delaire Graff se pogosto vrača v moje misli, še zlasti pomnim pogled, ki se je ponujal iz bazena in tudi iz moje spalnice proti gričem z vinsko trto in čudovitimi gorami v ozadju. In seveda pogled na lepotca, ki mu pravijo DAWN in v katerega se, četudi je moškega spola, zaljubi vsak, bodisi moški ali ženska, že na prvi pogled. Linije vozila in njegova skrbno oblikovana notranjost te preprosto prevzamejo in na vožnji z vetrom v laseh doživiš svojo posebno zgodbo, na kateri te spremlja veliko zapeljivih pogledov. Zdaj vrejo na plano še drugi prizori, ki sem jih bil takrat deležen: razkošna vila, v kateri smo večerjali, razgled na ocean, medtem ko smo z direktorjem oblikovanja pri znamki Rolls-Royce, gospodom Gilesom Taylorjem, razglabljali o prihodnosti luksuznih izdelkov, doživetje udobnosti do poznih ur ... Le nekaj dni po predstavitvi novega modela znamke Rolls-Royce, vozila PHANTOM, v Luzernu v Švici sem se s sodelavci lahko ponovno veselil vožnje z DAWNOM, a tokrat na domačih tleh. DAWN je namreč obiskal tudi Slovenijo. Naša začetna postaja je bila hotel Kempinski v Portorožu, kjer smo se srečali s predstavnikom družbe in se po lastnem vzgibu slikali v nam ljubi destinaciji, ki smo jo izbrali le za vas, cenjeni

97 Golf klub

76


ljubitelji golfa in jeklenih konjičkov. Vožnja je nato potekala ob morju in nežna sapica je dala vozilu s premično streho dodatno označbo, ki gre poreklu tega vozila in naredi vsak njegov detajl resnično poseben. Slikanja v Marini ne dovolijo prav pogosto, zato smo bili toliko bolj ponosni, da so ugodili našim željam, prav tako v resortu Portopiccolo, ki združuje perfektnost na vsakem koraku. Kot naše vozilo DAWN. Imeti v Marini hkrati izjemno jadrnico, zmagovalko regate Barcolana, in novo vozilo DAWN je redkost, zato smo se dobro zavedali izjemnosti trenutka in ornament Spirit of Ecstasy, mogočna dama, se je v soncu še lepše bleščal na prednjem delu vozila. DAWN je namenjen mladim in mladim po duši, uspešnim posameznikom, ki obožujejo oblikovalske presežke in krojijo trende. Moč motorjev izkazuje, da je vozilo edinstveno in s svojimi notranjimi detajli presega številne, z njim boreče se tekmece. Kot sem zapisal že v svojem članku ob njegovi svetovni predstavitvi, je vrhunsko brušen diamant. In ker njegovo ime pomeni zoro, smo tudi naše snemanje zaključili ob zori; osvetlitev je bila izjemna in je doprinesla k čarobnosti tistega dne. Vsej ekipi se je vtisnil v spomin, čudovite fotografije pa naj prepričajo še vas, da je vožnja z novim DAWNOM vredna vsakega evra.

97 Golf klub

77


PORTOPICCOLO

PrestiĹžna intimnost Portopiccola

97 Golf klub

78


Le slabih deset kilometrov izven Trsta in malo dlje od tamkajšnjega igrišča za golf v Padričah se nahaja zaliv Sesljan z letoviščem Portopiccolo, v katerem najdete izjemen hotel s petimi zvezdicami Falisia. Letovišče, vzidano v steno nad zalivom, je primer arhitekturne dovršenosti in spominja na tipično superiorno marino, kot smo jih vajeni z italijanskega juga, ta pa je seveda na severu. Prijazno hotelsko osebje v Falisii vas pozdravi z dobrodošlico, ob kateri ne manjka že tradicionalnega italijanskega prošeka ali pa znamenite tržaške Illy kave na zunanji terasi. Dejali boste, da na kavo ali pijačo pa že lahko skočite kamor koli, in strinjam se z vami, a tako kot v tem prečudovitem okolju boste redko kje uživali. V letovišču so pomislili na vse: lahko se kopate v morju ali bazenu in se predajate ugodnostim tamkajšnjega Beach Cluba. Tudi concierge vam

97 Golf klub

79


PORTOPICCOLO

bo nenehno na voljo in skušal ugoditi še tako zahtevni želji. Portopiccolo je namreč sinonim za kvaliteto in lifestyle na vsakem koraku. In še nekaj: marina je umeščena v središče letovišča in tamkaj se zrcali tudi zmagovalka letošnje regate Barcolana v Trstu. Terasaste bivalne enote, apartmaji in vile, ki se vzpenjajo po klifu in jih med seboj povezuje dvigalo, ponujajo veličastne razglede na Tržaški zaliv. V njih se bahavo razkazujejo sodobni oblikovalski eksponati in najnovejša tehnologija. Če želite podoživeti nekdanje ribiško življenje, pa si seveda lahko kupite ali najamete tudi katero od tipičnih ribiških hiš, sedaj mod-

PORTOPICCOLO Strada Costiera km 137 Sistiana/Trieste ITALY Telefon: 0039040291291 www.portopiccolosistiana.it

97 Golf klub

80

erno preoblikovanih, ki pričarajo romantično vzdušje. Udobje, zasebnost in luksuz, vse to premorejo rezidence različnih tipov in iz vseh lahko občudujete morje ter barvit sončni zahod, morda s kozarcem aperitiva v roki. V mestecu s številnimi bari in restavracijami, naj omenimo užitke restavracije Maxi’s na robu same marine, je tudi pester izbor zanimivih butičnih trgovin. Če si želite prijetnega oddiha stran od vrveža in v diskretnosti, bo Portopiccolo pravšnja izbira, tudi če gre za sestanek ali družinski izlet. Ob tem vsem priporočamo obisk spa centra, ki se lahko pohvali z izjemnimi tretmaji z italijansko kozmetično linijo BAKEL. Če ste zagovornik t. i. vikend sproščanja, vam bo spa nedvomno prijal po odigrani partiji golfa, na primer v Padričah ali Castellu di Spessa. Ali pa obiščite sodobno urejeno marino oz. Yachting Club Portopiccolo. Brez dvoma lahko rečemo, da boste v Portopiccolu doživeli vse tisto, kar ste morda kdaj videli v katerem od filmov. Čisto na dosegu roke je. Če se izrazim z njihovimi besedami: To bo vaš dom v naročju morskega objema. Veseli bodo vašega obiska.


97 Golf klub

81


PENINSULA HOTEL

Obvezni postanek

v Parizu

Zadnje raziskave kažejo, da nas naše poti nenehno vodijo od ene do druge svetovne prestolnice. Dejstvo je, da so nam socialna omrežja in hitrejše komunikacijske poti odprle veliko možnosti za sodelovanje, s cenejšimi letalskimi linijami pa se zelo hitro pride z enega konca sveta na drugega. Sinonim za kvaliteto bivanja v številnih svetovnih metropolah je gotovo hotelska veriga, ki na svojem “polotoku", kar v prevodu pomeni njeno ime THE PENINSULA HOTEL, ponuja neponovljivo izkušnjo bivanjske kulture vse od Pariza in Hongkonga do New Yorka in Manile. The Peninsula je sinonim za romantičnost, glamur in stil. Hoteli z občudovanja vrednimi namestitvami, svetovno prepoznavnim servisom in edinstveno kombinacijo tradicije, zgodovine, inovacije in

97 Golf klub

82


97 Golf klub

83


PENINSULA HOTEL

blišča navdušijo gosta kot malokje na svetu, in to velja za poslovne ljudi kot celotne družine. Pričetek delovanja te vodilne svetovne verige butičnih, luksuznih hotelov sega v leto 1866, v daljni Hongkong. Svoj novi dom v Evropi so odprli v letu 2014 na Aveniji Kléber, v elegantnem 16. pariškem okrožju, le nekaj korakov proč od Champs-Élysées in znamenitega Slavoloka zmage. Iz veličastnega hotela se odpira neverjeten razgled na Pariz. Sicer je bil v tej stavbi že leta 1908 odprt eden najprestižnejših grand hotelov v Parizu. V njem naj bi med svojim bivanjem v Parizu leta 1928 znameniti George Gershwin napisal svojega Amerikanca v Parizu, leta 1973 pa je bil tamkaj podpisan sporazum o koncu vietnamske vojne, pri katerem je sodeloval Henry Kissinger. The Peninsula s svojimi restavracijami prinaša povsem nov pogled na kulturo prehranjevanja v Mestu luči, kot radi poimenujemo Pariz. Lili je restavracija, kjer vas bodo razvajali z neverjetnim izborom azijskih jedi,

97 Golf klub

84


posebno odkritje pa je L’Oiseau Blanc s prelepo poletno teraso, ki se nahaja v šestem nadstropju, na ´strehi´, od koder se odpirajo osupljivi pogledi na mestne značilnosti. Gotovo jo lahko uvrstimo med tipične, najelegantnejše pariške restavracije. Tu najdete francosko kuhinjo, ki pripravlja jedi iz vsakodnevnih svežih sestavin z lokalnega trga; meniji se pripravljajo tedensko na osnovi sezonskih pridelkov. Če vas začudi interier z letalskimi elementi, naj vam povemo, da so postavljeni v čast letalskima asoma Charlesu Nungesserju in Françoisu Coliju, ki sta poskušala preleteti Atlantik iz kraja Le Bourget leta 1927. Lastniki hotela na čelu z gospodom Michaelom Kadooriejem želijo, da ima gost na izbiro vse po njegovem lastnem okusu. Tako boste poleg omenjenih restavracij v hotelu našli še La Terrasse Kléber, s francosko in mednarodno kuhinjo, največjo teraso v Parizu, ki tvori veličastno silhueto na Aveniji Kléber in od koder je poleti mogoče neposredno vstopiti v Le Bar Kléber s ponudbo koktajlov, vrhunskih vin in viskijev. Če ste zapriseženi kadilec cigar, pa boste presenečeni nad Le Lounge Kléber (Cigar Lounge), kjer lahko v intimnem vzdušju uživate ob svoji izbrani cigari in kozarcu pijače. Po zahtevnem sestanku ali naporni službi vam bo prijalo razvajanje v tamkajšnjem prostornem centru dobrega počutja. Spa & wellness ponujata najboljše: tako francoske lepotne tretmaje kot cenjene tradicionalne azijske prakse in znanja tehnik sproščanja telesa.Za popolno sprostitev vašega telesa so na voljo še notranji bazen, posebna suita z biološkimi izdelki za nego lasišča in las ter fitnes center. Vsem, ki bi želeli še majčkeno več, pa predlagamo, da se seznanite z edinstvenim konceptom Peninsula Academy, ki ga ponuja hotel: gre za posebna doživetja, kot so npr. seznanitev gosta z znamenitim nogometnim klubom Paris Saint-Germain, s svetom luksuza, visoke mode in prestižnega nakita, okušanje edinstvenih čokoladnih mojstrovin, obisk vinorodnih predelov, znamenite pariške Opere ali Versaillesa. Kaj reči ob koncu? Hotel Peninsula morate obvezno obiskati, kadar ste v Mestu luči! Morda takrat, ko igrate golf na katerem od bližnjih igrišč, kot sta Paris International Golf Club, ki ga je arhitekturno zasnoval Jack Nicklaus, in Golf du Bois de Boulogne.

97 Golf klub

85


HOTEL ONE & ONLY

One & Only THE PALM Letovišče One & Only The Palm je oaza miru in zasebnosti iz luksuznih vrtov in kaskadnih fontan, ki pa goste čustveno vznemiri s svojo ekstravaganco. 97 Golf klub

86


Nahaja se na (pol)otoku Palm (Palm Island), nedaleč stran od živahnega in razburljivega Dubaja. Tvori ga devetdesetih bivalnih enot in štiri ekskluzivne vile, vse neposredno ob plaži, in predstavlja najintimnejši obalni resort v Dubaju. Sodobnemu oblikovanju, z mešanico elegance in prefinjenosti, je dodan arabski pridih, mavrski in andaluzijski, gostje pa nedvomno uživajo tudi v spektakularnih razgledih čez zaliv na impresivno dubajsko panoramo. Občutek

ekskluzivnosti pobega iz vrveža zagotavlja tudi zasebna marina, od koder je z zasebnim plovilom ali hitrim vodnim taksijem moč priti do nasproti ležečega sestrskega naselja One & Only Royal Mirage, kjer so blizu nakupovalni centri in si najdete različne oblike razvedrila. One & Only The Palm ponuja 450 m povsem zasebne plaže. Gostje uživajo bodisi na sprehodu ali na soncu ob 850 m2 velikem bazenu ali v eni od klimatiziranih, t. i. cabanas ob bazenu, ki imajo zunanje in notranje prostore, velike

97 Golf klub

87


HOTEL ONE & ONLY

LCD-zaslone, toaletne prostore, ali pa v spa & fitnes centru. V okviru slednjega se nahaja Guerlain Spa – francoska znamka Guerlain že od leta 1828 prisega na naravno in nenehno raziskuje, inovira in izpopolnjuje svoje izdelke –, kjer najdete njihove dišave, negovalne izdelke za kožo in vrhunska ličila. So drzni ustvarjalci mitskih kreacij in posedujejo brezčasno znanje. Njihova kultura lepote, njihov podpis. Za kulinarične užitke pa skrbi prejemnik več Michelinovih zvezdic, kuharski mojster Yannick Alleno, ki ustvarja številne kreacije iz tamkajšnje domače in mednarodne kuhinje. V One & Only The Palm najdete restavracije ZEST, STAY by Yannick Alleno in 101 Dining Lounge, potem pa še 101 Bar v marini in The Lounge za lahke prigrizke in osvežilne

napitke. One & Only resorti po svetu so zasnovani za goste, ki prisegajo na ultra luksuzna doživetja. Izkazujejo odličnost brez primere in se nahajajo na najlepših krajih v svetu, vsak od njih je bil že večkrat nagrajen, saj ima svoj unikatni slog in osebnost, ki se rodi iz lokalne kulture, genialne gostoljubnosti in živahne energije, ki ji ni primere. Ta letovišča lahko najdete vse od Maldivov in Mauritiusa do Južne Afrike in Ruande, šušlja pa se, med poznavalci, da bi ga morda zgradili, prvega, tudi v Evropi, v Črni gori. Ob postanku v One & Only The Palm se lahko podate na golfske zelenice na bližnjem, samo nekaj minut oddaljenem igrišču Emirates Golf Club, še nekaj minut dlje pa je do igrišča in v obliki jadra narejene

97 Golf klub

88


klubske hiše Dubai Creek Golf & Yachting Club. Po mojem obisku v tem resortu mi je prav slednje igrišče ostalo v izjemnem spominu, še zlasti, ker sta me brata Hildebrand popeljala tudi skozi marino in mi odkrila detajle, znane le dobrim poznavalcem lokalnih posebnosti. Če si torej želite spoznati dubajska igralna polja ali se enostavno spočiti od delovnih naporov in vrveža preko leta, je obisk resorta One & Only The Palm na mestu. Mimogrede boste seveda odkrili tudi značilnosti tamkajšnje unikatne palme, o kateri je bilo toliko govora. Vrhunska je. Nekaj, česar pri nas še dolgo ne bo.

97 Golf klub

89


CHANEL LE LIFT

97 Golf klub

90


Skrbna kozmetična nega

LE LIFT

Noću koža nikada ne spava! Neumorno radi i regenerira se tijekom procesa intenzivne obnove stanica. Ponoči koža nikdar ne spi! Neumorno dela, saj se njene celice intenzivno obnavljajo. To je najugodnejši čas za nanos nočnega proizvoda za nego kože s ciljnim delovanjem. Ampak ne samo proizvoda za obraz, temveč tudi za vrat in dekolte, dve nadvse krhki področji, ki potrebujeta posebno nego zaradi občutljivosti in učinka gravitacije, ko je telo v zgrbljenem položaju med spanjem. Zato je CHANEL dopolnil svojo linijo izdelkov proti gubam z nočno obnovitveno masko LE LIFT Skin-Recovery Sleep Mask. Nočna nega proti staranju za obraz, vrat in dekolte, LE LIFT Skin-Recovery Sleep Mask, obnovi čvrstost kože in ji da gladek videz. V jedru formule se nahaja aktivna sestavina proti staranju iz linije LE LIFT, 3.5DA, obogatena s proteini svile. Dvanajst let raziskav je bilo potrebnih, da so izdelali 3.5DA, aktivno, ekskluzivno sestavino znamke CHANEL, ki nudi ciljno delovanje po meri. S preprečevanjem delovanja določenih delcev microRNA (miRs), ki so odgovorni za staranje kože, reaktivira delovanje proteinov mladosti (p63 in sirtuin 1) in obnavlja čvrstost kože. Na ta način ustvari okolje, ki spodbuja primeren razvoj fibroblastov, ključnih celic kožne blazine, in izboljša njihovo čvrstost. Koža je enakomerno strukturirana, kožno tkivo je gostejše in gube so zglajene. Proteini svile dopolnjujejo formulo in kožo naredijo vidno mehkejšo in napeto, noč za nočjo. Ti proteini

obenem prispevajo k čutnosti sveže, krepilne formule, balzama v gelu, ki kožo objame s svilnato in čudovito udobno teksturo. Nočna obnovitvena maska LE LIFT Skin-Recovery Sleep Mask zagotavlja neprekin-

jeno vlaženje celo noč. Pri prebujanju, po prvi noči uporabe, je koža videti spočita in obrazne poteze manj razvlečene. Gube so zglajene, koža polnejša in ten bolj sijoč. Po enomesečni uporabi je koža

res vidno zglajena (+30 %) in učvrščena (+29 %). LE LIFT Skin-Recovery Sleep Mask nanesemo po LE LIFT kremi za oči in serumu. Uporabimo jo dvakrat do trikrat na teden oziroma vsak dan glede na potrebe. Nanesemo jo na obraz, vrat in dekolte in pri tem uporabimo posebno masažno tehniko, ki jo je razvil CHANEL. LE LIFT Flash Eye Revitalizer, lepotna “šatulja” par excellence! Z ultra svežim, z vitamini obogatenim serumom v roll-onu in poživljajočimi obliži proti utrujenosti. Gre za visoko učinkovit dvojec, ki v hipu učvrsti in osvetli očesno področje, medtem ko vidno ublaži zabuhlost in podočnjake. ROLL-ON SERUM. Njegova formula, posebej zasnovana za krhko očesno področje, je nadvse nežna, a intenzivna. V njenem jedru se nahaja aktivna sestavina proti staranju 3.5-DA, ki ima to moč, da zgladi gube in učvrsti kožo. Obogatena je s kompleksom derivatov treh vitaminov (B3, C in E), ki delujejo v popolni harmoniji. Pravi koktajl vitaminov, ki koži povrne sijoč in svež videz. Formula obenem vsebuje celovit kompleks za borbo proti zabuhlosti, podočnjakom, krepi mikrocirkulacijo in tonira

97 Golf klub

91


CHANEL LE LIFT

kožo. S svojim osvežujočim hladilnim učinkom roll-on spodbuja drenažo zabuhlega področja pod očmi in v veki. Popoln spremljevalec tega rituala so OBLIŽI, ki okrepijo delovanje seruma za oči tako, da povečajo učinkovitost same formule. Očesno področje revitalizirajo v pičlih parih minutah. Ultra sveža vodna gel baza je obogatena s ciljnimi sestavinami, ki obnavljajo, drenirajo in navlažijo očesno področje. Rezultat je takojšen: očesno področje je v hipu osvetljeno (+16 %) in zglajeno (+10 %). LE LIFT Flash Eye Revitalizer se lahko uporablja občasno ali pa kot 10-dnevni tretma, v slednjem primeru serum nanesemo zjutraj in zvečer, obliže pa samo zvečer. Serum nanesemo na temeljito očiščeno področje, od notranjega kotička očesa navzven, po zgornji veki, po predelu pod očesom ter po račjih tačkah. Nežno tapkamo s prsti po koži in jo zgladimo. Tudi z nanosom obližev začnemo na notranjem kotičku očesa. Oblika in elastičnost obližev omogočata enostavno prilagoditev vsem oblikam obraza. Obliže pustimo delovati deset minut in v teh trenutkih se prepustimo uživanju v svežini in sprostitvi. Uvod v lepotni ritual vsake ženske predstavlja losjon. LE LIFT Lotion je nepogrešljiv negovalni proizvod. Ker vlaži, gládi in čvrsti, koži povrne ravnovesje in ohrani celovitost kožne bariere. Tvorjen je na osnovi kompleksa »magnetne vode«, je prenašalec aktivnih sestavin v vrhnjico, v prvi vrsti sestavine 3.5-DA. Koža je po njegovi uporabi navlažena, ponovno mehka in voljna, popolnoma pripravljena na nadaljnjo nego. Moč vode. Na osnovi obširnega poznavanja kože in bogatih izkušenj iz formulacije francoskih in japonskih laboratorijev

97 Golf klub

92

so Centri za raziskave CHANEL ustvarili kompleks »magnetne vode«. Ta posebni kompleks, sestavljen iz elementov, ki oponašajo delovanje kože, ima lastnost, da oblikuje vodne molekule v koncentrične kroge in tako izboljša skladnost in razpoložljivost vode v jedru kože ter zagotovi njeno intenzivno in trajno vlaženje. LE LIFT Lotion ohranja ravnovesje v koži in ji pomaga, da obnovi optimalno navlaženost in sijočo lepoto. Gel tekoča tekstura je v skladnosti s kožo, vanjo prodre in nudi čudovit občutek svežine in udobja. Učvrščevanje je hipno. Ravnovesje, vlaga in napetost. Koža je videti gladka, čvrstejša in bolje pripravljena na obrambo pred škodljivimi dnevnimi dejavniki. Polt zažari v polnem sijaju. LE LIFT Lotion nanesemo z blazinicami prstov oziroma bombažno blazinico na temeljito očiščen obraz in vrat, zjutraj in zvečer. Nadaljujemo s preostalim negovalnim proizvodom iz linije LE LIFT. Ekspertno linijo za učvrščevanje in glajenje LE LIFT namreč dopolnjuje še en nov negovalni proizvod: LE LIFT V-Flash. Obogaten je z vitamini in se la-

hko uporablja občasno, da ublaži vidne znake utrujenosti, ali pa kot intenzivna negovalna kura za obrambo pred spremembami, ki jih prinašajo letni časi oziroma pester življenjski slog. LE LIFT V-Flash je idealna nega obraza za ženske, ki iščejo hipno dozo sijoče kože mladostnega videza. Ta pravi ´booster´ sijaja obenem odlikuje tudi hitra učvrstitev. Obrazne poteze so preoblikovane in zglajene; vse sledi utrujenosti so v hipu odpravljene. V jedru izdelka je aktivna formula prosti staranju iz linije LE LIFT, 3.5-DA, z delovanjem po meri. Dodani kompleks derivatov treh vitaminov (B3, C in E) kožo revitalizira in ji povrne svežino in sijaj, kar je moč občutiti in videti že od prvega nanosa dalje. Ultra tekoča gel tekstura se hitro vpije v kožo in podari intenzivno osvežujoč občutek. Koža je v hipu zglajena in čvrstejša; videti je bolj mladostna in spočita. Obraz je nekako vitkejši in njegove konture so preoblikovane. Polt je sijoča. Pred nanosom uporabimo posebno masažno tehniko. Izdelek nanesemo po celem obrazu in vratu, nato pa po potrebi nadaljujemo z običajno nego. Govorimo o idealnem proizvodu za hipno učvrstitev kože in osvežitev obraza ob posebnih priložnostih oziroma kot delu 28-dnevne kure. V kombinaciji z ostalimi serumi se uporablja kot predserum. Poskrbite za vrhunsko nego svoje dragocene kože. Z izdelki LE LIFT!


PIONIR MODERNEGA LUKSUZA

ChIC AGO wAShINGtON NEw y ORK bORDEAUx LONDON PARIS

Popolno udobje, vrhunska kulinarika in osupljivi razgledi z najvišjega hotela v mestu. InterContinental Ljubljana je doživetje za vse vaše čute.

MARSEILLE DAvOS DUbAI KOh SAMUI SINGAPORE

Live the InterContinental life.


CHANEL XMAS

97 Golf klub

94


Ko spregovori

RDEČA

“Želim rdečilo, ki ga je CHANEL izbral samo zame.” Lucia Pica Ikonsko rdeče. Rdečilo, narejeno po meri. Z edinstvenim podtonom, za vsako žensko. Takšna je najnovejša praznična kolekcija COLLECTION LIBRE. Na voljo je v štirih odtenkih – oštevilčenih z 1, 2, 3 in 4 –, ki predstavljajo povratek na klasično področje pri znamki CHANEL. Gabrielle Chanel ni bila nikdar brez svojega rdečila, rdečega. Predstavljalo je razpoznavni del njenega stila. S to idejo v mislih je Lucia Pica želela ponuditi vsaki ženski rdeče CHANEL rdečilo, ki naj bi postalo nepogrešljivo ‘rdečilo za vse življenje’ ali ‘rouge pour la vie.’ Bodisi za vsakodnevno uporabo ali kot takšno, ki je narejeno po meri zvestih uporabnic za vse življenje in ki s tem še bolj utrjuje svoj status glamurozne klasike kot ultimativno rdeče rdečilo. Obenem pa ličila za oči, lica in nohte predstavljajo neke vrste ‘spremni ansambel’ v omenjeni kolekciji, saj vsebujejo v številnih primerih rdeče tone. Oči so najtesnejši ‘soigralci’ ustnicam, v temnejših tonih in s sijajem. Ekskluzivna kreacija, razširjena paleta senčil za veke, bi prav tako lahko bila klasika znamke CHANEL, saj predstavlja podobno kot rdečilo proizvod ‘za vse življenje‘, in to v harmoniji

tonov, ki so primerni za vse ženske. Kolekcija ličil NUMÉROS ROUGES je zasnovana na protislovju med intenzivnostjo in enostavnostjo, drznostjo in preprostostjo, glamurjem in večno eleganco. “Zgodba je zasnovana na ikonah,” pravi Lucia Pica. Sleherni proizvod zavzema posebno mesto v kolekciji in je nova interpretacija klasičnega koraka: ultimativne rdeče ustnice, novo videnje zadimljenih oči, povsem nepričakovani nohti. Štiri rdečila, dva klasična ROUGE ALLURE odtenka in dva bolj mat odtenka ROUGE ALLURE VELVET, tvorijo bistvo kolekcije. Oko strokovnjakinje za barve, kot je Lucia Pica – in njeno forenzično poznavanje lepote in sijoče polti – je omogočilo lepotilno stvaritev: popolno rdečo za vsako žensko. “Med štirimi rdečili ni dramatične razlike; naredijo jo šele podtoni,” razloži Lucia. Poleg rdečil tvorita ‘spremni ansambel’ dva proizvoda, ki ne samo dopolnjujeta, temveč tudi posodabljata to brezčasno klasiko. Rdeče ustnice bodo tako lahko žarele še v dveh nepričakovanih odtenkih sijaja ROUGE COCO GLOSS: True, kot sijoča živa koralna, in Romance, kot čutna globoka rdeča. Oči so prav tako očarljive predvsem zaradi ekskluzivne kreacije TRAIT DE CARACTERE, palete petih odtenkov senčil za veke z različnimi značaji, od rjavo bež roza in platinasto slonokoščene do smele globoke melancane in intenzivne smaragdno zelene. Kot osnova za slojitev na očeh ali pa za

97 Golf klub

95


CHANEL XMAS

enostavno, samostojno uporabo v vsem svojem sijaju je na voljo kremno, enojno senčilo OMBRE PREMIERE Creme Silver Screen, kaki platina, ki očem da pridih zvezdnatega prahu. Za še več dramatičnosti poskrbita vodoodporni svinčnik za oči STYLO YEUX WATERPROOF Legendary Green, popolno, globoko zeleno črtalo, in maskara LE VOLUME DE CHANEL Character, ki trepalnicam podari vabljiv vinski sijaj. Za popoln razcvet. Ljubezen Lucie do nasprotij in protislovij je pripeljala do filmskih ´pop barvnih´ trenutkov za nohte. LE VERNIS Celebrity obarva nohte z intenzivno črno in LE VERNIS Fiction z intenzivno smaragdno zeleno, medtem ko LE VERNIS Scenario ustvari kričečo koralno.

“Rdečo lahko nosite tudi, če niste drzna ljubiteljica rdeče, pomembno je, da niste pretirano natančni. Rdeča rdečila v kolekciji NUMÉROS ROUGES lahko tudi enostavno nanesete z blazinicami prstov, oziroma, za sproščeno glamurozen videz, neposredno z rdečilom, nato pa na rahlo zabrišete robove z blazinicami prstov.” “Rdeče rdečilo je tako klasično in brezčasno, da ga zelo rada posodabljam z drugimi elementi ličenja, ki so bolj mladostni in nepričakovani — kot je lak za nohte Celebrity, intenzivna črna, ali Fiction, intenzivna smaragdno zelena.”

“Všeč mi je princip slojitve na očeh. Najprej nanesem kremno senčilo OMBRE PREMIERE Creme Silver Screen, čudovito platino, in nato preko njega mehko kompaktno senčilo iz palete CRÉATION EXCLUSIVE. Slonokoščena platina poudari oči in jim da lesk, lahko pa se odločite za tleč zadimljen videz v globoki petrolejsko modro sivi.”

“Ličilo JOUES CONTRASTES So Close je sveža, živa oranžna, ki je videti neverjetna na olivnih tenih kože,” razloži Lucia Pica. “Razlog, zakaj se različne rdeče podajo nekaterim ljudem bolj kot drugim, leži v podtonu vaše kože. Zelo mi je všeč, ko vidim rdeče rdečilo na čisti, sijoči koži in samo kanček svežega rdečila na licih.”

97 Golf klub

96

“V prazničnem obdobju zamenjajte svoj klasični zadimljeni videz, ogleno sivi, z melancano ali smaragdno zeleno iz palete za oči CRÉATION EXCLUSIVE. Odtenek melancane bo videti še bolj osupljiv z maskaro LE VOLUME Character, kot globok vinski odtenek.”

“Moj najljubši videz v kolekciji je sloj sijaja za ustnice ROUGE COCO GLOSS in sloj Romance, ki je globoka rdeča, preko rdečila ROUGE ALLURE No1,” je zaključila predstavitev različnih videzov Lucia Pica. Upoštevajte njene nasvete in jih preizkusite tudi same. Izberite rdečo, v katerem koli odtenku.


We mean business, Expect the Best.


KILIAN

“Vsa umetnost je erotična.” Gustav Klimt Kilian Hennessy slavi desetletnico svojega ustvarjanja in skozi to obdobje je redefiniral umetnost večnih parfumov, sklicujoč se na novo 'zlato dobo', navdahnjeno s senzualnim glamurjem dunajske secesije in njenim najbolj gorečim privržencem Gustavom Klimtom. Umetnikov dekadentni vizualni slovar in brezmejna uporaba zlate, njegova toplina, avra in pesniške sanje so bili naravni izvir inspiracije. “Klimt je avtoriteta, kadar govorimo o zlatih umetniških delih, zlati list,” je izjavil Kilian. “Vesolje, ki ga je ustvaril, polno zapeljivosti in bogastva, je velikega kulturnega pomena, temeljni kamen, več od dekoracije.” Klimt je bil kontroverzna osebnost, saj je bilo njegovo delo kritizirano, na začetku je veljal za pornografskega stvaritelja, nikoli pa ni sprejel javnega mnenja. Spreminjal je pojmovanje umetnosti in kot sredstvo za to je uporabil lepoto. Ustvaril je nekakšno posebno vesolje, ki ima veliko podobnosti s čudovitim tele-

97 Golf klub

98

som. Poklon vsemu temu je dišavni svet Kilianovih dišav. “Ni pomembno, da izzivam samo zato, da bi izzival. Potrebujem umetniško razmišljanje,” so Kilianove besede. “Moja ideja je bila poigrati se s kontrasti med svetlobo in sencami, da bi prikazal dobro in slabo v nas samih, ampak med svetlobo in sencami obstajajo številni prehodi. To dvojnost sem želel izraziti s parfumom.” Kilian tako predstavlja dva nova vonja, vsak od njiju pa se poigrava s svetlobo in temo, ženstvenostjo in možatostjo, modernostjo in ponosno

tradicijo. Kot dva pola. Oba se odpreta z bergamotko, a sta v globini lesna. Čarobno prikličeta idejo o zlatu, tako kot Klimtova dela, in sta bogatih tekstur, senzualna in skrivnostno ekstravagantna. “Desetletnico sem želel zaznamovati z nečim nepričakovanim. Nečim, kar bi preseglo norme, in inspiracijo iz sveta likovne umetnosti sem prevedel v svet parfumov.” Kilian Hennessy 'Woman in Gold' je zapleten parfum, sijoč kot ženska, ki ga nosi. Navdihnil ga je Klimtov sloviti portret Adele Bloch-Bauer iz leta 1907, na katerem je vodilna dunajska zaščitnica umetnosti in edina ženska, ki jo je Klimt naslikal dvakrat. 'Woman in Gold' je dišava, ki jo prepletajo sijaj, divji glamur in spletke. Zlate note izzivajo tudi z vonjem, kot zlati lističi, ki letijo po zraku in se igrajo s svetlobo in temo in s tem slavijo umetnost, slikarstvo. Parfumerko Calice Becker so navdihnili fascinantnimi kontrasti in kompleksnost


slikarstva, kar opisuje

delek, ustvarjen s tradiciona-

z izrazi, kot so teksturi-

lno tehniko izdelovanja stek-

ranost in briljantnost, bogastvo in veselje. Kilian Hennessy 'Gold Knight' je eleganten, krepek in zapeljiv. Njegov navdih pa je bil vitez v zlatem oklepu iz Klimtovega Beethovnovega friza iz leta 1902. 'Gold Knight' nasprotuje temi pačulija z

'Woman in Gold' ter 'Gold Knight' kot dragocenost, ki prav tako evocira Klimtovega dela. Vsak od vonjev se nahaja v elegantni črni steklenički, okrašeni s podpisom KILIAN, vrezanim na ploščici v zlatem tonu. Škatlica, v kateri najdete parfum, pa je videti kot kiparski emajlirani izdelek. Ko je

la, katere postopek zahteva kar dvanajst faz. Kot rečeno, je vsaka od stekleničk detajlno izklesana, odseva ikonsko črko K in na sebi nosi zlato ploščico ter težek pokrovček, narejen iz kovine in stekla. Vsaka steklenička (250 ml) se lahko ponovno napolni in je pospremlje-

steklenička enkrat odprta, metalni pokrovček zr-

na s črnim mini sprejem, primernim za popoto-

vanilije in medu. Parfumer Pascal Guarin je dejal,

cali svetlost, skrivnostni glamur in kvaliteto dra-

vanja. V zagrebški ikonski parfumeriji LANA vam

da je 'Gold Knight' kot zlato, ki se topi na temnem

gulja znotraj nje. Brezčasna steklenička, ki ji je

bodo z veseljem svetovali in pomagali izbrati pra-

senzualnem oklepu: “Pravo razkošje mora trajati.”

seveda dodal močan pridih konjak Hennessy, je

vo dišavo KILIAN, da boste sodobni zlati vitezi in

Kilian Hennessy je oblikoval embalažo za parfuma

objekt brezkompromisne elegance, umetniški iz-

skrivnostne zlate dame.

lučjo bergamotke, janeža in toplo, zlato bleščavico

97 Golf klub

99


VALMONT

97 Golf klub

100


Veličastna kolekcija Švicarska družba Valmont nam predstavlja svojo veličastno kolekcijo L´Elixir des Glaciers. Sestavljajo jo serum Majestueux Vos Yeux, maska Majestueux in hranljivo olje Cure Majestueuse, pri njihovih formulah pa je poudarek na vsebnosti izvlečkov čebeljih proizvodov iz panjev. Medtem ko med vlaži kožo, deluje propolis antibakterijsko, matični mleček pa obnavlja celice. Omega 3 in omega 6 maščobne kisline ter voski kompenzirajo pomanjkljivosti kožnih lipidov; antioksidanti ter vitamina C in E ohranjajo celovitost kože; fitosteroli in flavonoidi zagotavljajo protivnetno delovanje in uravnotežijo hidrolipidni plašč. Nobena gravitacija se ne more upreti močnemu očesnemu lifting serumu s satenasto teksturo. S strokovno mešanico močnih peptidov izjemen lifting učinek dramatično zmanjšuje videz gub in dviguje veke. Zaradi učvrstitve kože je predel okoli oči kot pomlajen in bolj svež. Ta serum je tako obvezni izdelek za vse, ki imate povešeno

kožo okoli oči. Njegove glavne učinkovine so skrite v esenci čebeljega kompleksa. Mešanica medu, propolisa in matičnega mlečka, pridobljena s patentiranim procesom lipofilne ekstrakcije, intenzivno hrani kožo, jo popravlja, pomirja in ima zdravilne učinke. Spojina silanol poveča proizvodnjo kolagena, daje učinek gladkosti in globinsko obnovi zunajcelični matriks.

DNK-liposom trojnemu DNK doda vlažilno regeneracijsko moč po celotni povrhnjici. Prinaša maščobne kisline za okrepitev medceličnega cementa. RNK-liposom popravlja poškodovane celice. Kompleks z nično gravitacijo so peptidi, ki bazirajo na povečanju elastičnosti in učvrstitve za boljši lifting efekt. Zjutraj ali zvečer uporabite en potisk seruma. Vsebino nežno razmažite od zunanjega do notranjega očesnega kotička in na rahlo tapkajte po očesnem predelu, tudi pod obrvjo. Počakajte, da se izdelek popolnoma vpije, in nato nadaljujte z nanosom Vos Yeux Eye Contour Cream. Ko gre za Masque Majestueux, le-ta poskrbi za redko senzorično doživetje in kožo napolni s plemenitimi sestavinami iz čebeljih panjev. Kot univerzalni hranljivi balzam za nego kože je maska oblikovana za čudovito masažo in razkriva poživljeno kožo z izjemno mehkobo, vso napeto in popolno. Priporoča se za starejšo kožo, še zlasti bolj suho, čeprav je primerna pravzaprav za vse tipe kože. Enkrat ali dvakrat na teden nanesite debelo plast maske na očiščeno kožo. Masažo s krožnimi gibi navzgor izvajajte minuto ali dve, da se sprostite in spodbudite absorpcijo hranljivih učinkovin.

97 Golf klub

101


KOZMETIKA

GINZA, POROKA RAZKOŠJA IN UMETNOSTI Moderna, živa, vizionarska, bogata ... Vedno živahna tokijska četrt Ginza, kjer so ulice brezmadežno čiste in kjer je vsak kvadratni meter vreden čistega zlata, obiskovalce očara s svojo drznostjo, kreativnostjo in brezmejno energijo. V vsesplošni predstavi ekskluzivnosti

in

umetnosti,

domovanju

največjega števila umetnostnih galerij na svetu, je to tudi rojstno mesto Shiseida. Prav v tej četrti, kjer so davnega leta 1872 ustanovili to japonsko blagovno znamko, se je podjetje odločilo zgraditi The Ginza, veleblagovnico, ki je zasnovana kot ˝zgradba popolne lepote˝. Četrt Ginza predstavlja srčni utrip celotnega mesta, vedno jo preplavlja živčen tok hitečih pešcev. In to je navdihnilo nastanek dišave EVER BLOOM GINZA FLOWER, ki v misli prikliče avantgardo, kreativnost, Japonske,

premišljenost ki

se

široko

ter

inovativnost

izogiba

preteklim

stereotipom, in je popolno utelešenje sodobne

NA POT Z BLEŠČICAMI

ženstvenosti.

Chanel tri

predstavlja nove

praznovanja

načine v

stilu,

ki se mu ne boste

MUGLERJEV ARTY ANGEL

mogle

upreti.

N°5

FRAGMENTS D'OR. Za

Angel, ustvarjen leta 1992, je bil prva gurmanska

zveste uporabnice N°5

dišava na svetu in še danes vlada kraljestvu tovrstnih

linije izdelkov in za vse

vonjev. Proslavil se je z neverjetno kombinacijo

tiste, ki rade mešate

akorda pačuli-vanilija (overdoza), ki mu sledijo rdeče

dišavo in bleščice, Chanel predstavlja N°5

jagodičevje in pralineji. Nenavaden nebeško-kozmičen

FRAGMENTS D’OR gel, ki kožo odene v prečudovit

obraz je simbol edinstvene zgodbe, ki jo Angel piše z

zlat lesk in jo nežno odišavi z ikonsko dišavo

žensko, ki ga nosi. Angel Arty je ikonska dišava z novo,

Hiše. N°5 FRAGMENTS D’OR je omejena izdaja

slikovito obliko (s snemljivim pokrovčkom kot zaščita

v 250-mililitrski steklenički. N°5 L'EAU TWIST

ali nov imidž) in kot nalašč za praznične mesece.

AND SPRAY. Za ženske, ki jim je ljubši bolj svež

Dišava v omejeni verziji, v pop barvah, nepogrešljiv

in kristalno čist izraz N°5 L’EAU dišave, Chanel

dišavno-modni dodatek konca leta. Za zbiratelje!

priporoča N°5 L’EAU TWIST AND SPRAY s tremi polnili. Vzemite ga s seboj, kamor koli boste šle, saj si boste tako osvežile eleganco v katerem koli trenutku dneva ali noči.

COLLISTAR IN PIQUADRO Še vedno niste našli tistega pravega darila? Collistar predstavlja posebne praznične sete z vrhunskimi maskarami, ki vedno znova navdušujejo. Maskare se skrivajo v modernih torbicah Piquadro, praktičnih in modnih hkrati. Darilne vrečke sploh ne boste potrebovali! Piquadro je zasnoval posebno kolekcijo torbic modnega videza in nepričakovanih barvnih odtenkov. Edinstveno, sodobno in ženstveno, enostavnih geometričnih in čistih linij, s posebnimi detajli in vintage videzom. Set poleg maskare vsebuje še svinčnik za oči. Popolna kombinacija za čaroben pogled.

97 Golf klub

102


IKONIN ULRICH LANG

PREFINJENI AMOUAGE FIGMENT

Ulrich Lang New York je znamka, ki sta jo

Figment je izjemno prefinjen parfum in zelo težko

ustanovila

pričakovano tretje poglavje “Portraits of Life”, ki je

dolgoletna

prijatelja

Ulrich

Lang ter Britt Biegelsen leta 2002. Že

razburljivo raziskovanje drugega kroga pripovedi

pred tem sta skupaj sodelovala na

znamke

umetniškem založniškem prizorišču

direktor Christopher Chong. Izraz zapeljive lepote,

v New Yorku. Sodobna fotografija je

navdihnjene po Chongovi večni fascinaciji z Butanom,

glavna inspiracija, ki je spodbudila

deželo sreče, dišeče umetniško delo, ki prikrito

razvoj dišav ter vplivala na končen

opeva čudesa, ki se skrivajo v kraljestvu njegovih

izgled produktov kolekcije Ulrich

sanj. "Figment je izraz lastne predstave Butana. Ni

Lang

dišava

niti fantazija niti resničnost, je vohalni hologram,

iz

eklektičnih

sestavljen iz drobcev, ki tvorijo intenzivno lepoto

umetniško

uravnotežijo

življenja. Ta dišava se je v svoji domišljiji predstavila

preprostost s prefinjenostjo. Nova

kot najsodobnejša opera, predstavljena vesolju in

znamka

voljo

času skozi antična očala. Rojena je na odru, okrašena

ekskluzivno v Ikona Art Perfumery,

z izobiljem svile, obdane s cvetnimi vezeninami, ki

v prvi in edini nišni parfumeriji, kjer

se postopoma spreminjajo v delikaten božanski

se združujeta lepota in umetnost.

vrt."

je not,

New

York.

sestavljena ki

Vsaka

parfumov

je

na

Amouage,

Besede

ki

jo

stvaritelja

piše

njen

Christopherja

kreativni

Chonga

lepo povzamejo novoustvarjeni vonj zbirateljev te edinstvene dišavne znamke.

STARSKIN JUICELAB Starskin

predstavlja

kolekcijo

treh

profesionalnih mask, ki vsebujejo hitro zmrznjene, sušene kristale vitamina C, kar zagotavlja obstojnost ter najboljši izkoristek tega vitamina v trenutku uporabe maske. Aktivacijski serum kožo nahrani in zagotovi sijoče rezultate. Vsaka maska je oblikovana kot »poživljajoč smoothie za zdravo in žarečo kožo« in vsebuje aktivacijski serum, visoko hranljiv sok, bogat z antioksidanti – jagodami, hranljivim listnatim zelenjem, kalčki, lečo – in še več vitamina C. Slednji že dolgo slovi kot ena najboljših, a varovanih skrivnosti za nego kože, opevan je zaradi neverjetnih antiageing rezultatov in izboljšanja teksture ter sijaja kože.

TRUSSARDI RIFLESSO Veronique Nyberg je ustvarila povsem novo moško dišavo v družini italijanske znamke Trussardi, sicer poznani po intenzivnih čustvenih vonjih, z močnim znanstvenim pristopom pri ustvarjanju. Lahko bi rekli, da gre pri tej dišavi za pogled na ego, samorefleksijo, in

introspektivno

zbirko

spominov.

Parfum

je

zavestno raziskovanje še ne osvojenih teritorijev med preučevanjem čustev modernosti z analizo pretekle tradicije. Dišava predstavlja pot raziskovanja sodobnega sveta skozi orodja, ki jih je za seboj pustila bogata tradicija italijanske modne znamke.

97 Golf klub

103


ISSEY MIYAKE

Ustvarjalna MOČ VODE

97 Golf klub

104


Moč in čistost. Nemirnost in spokojnost. Moškost in ženskost. Bogat simbolični element človeštva, voda, je vir navdiha ikonične dišave znamke Issey Miyake. Ko poustvarja, se vrača nazaj k svojemu izvoru. V letu 2016 je L’Eau d’Issey Pure ponudil sodobno interpretacijo izvornega parfuma L’Eau d’Issey iz daljnega leta 1992, nežno dimenzijo vode v njeni najčistejši obliki. Le kapljica. Obljuba življenja, narave v nastajanju … Danes pa je novi vonj L’Eau Majeure d’Issey oživil starejšo dišavo L’Eau d’Issey Pour Homme. Moč vode, živost valov. Nova dišava povzema inspiracijo iz vode in njenega možatega simbola moči in gibanja. Voda kot izjemno močan ključ. Osnova, ključna, elementarna. Voda kot začetek kreacije. Mogočna snov, ki je nenehno v gibanju. Izčiščuje del lesa, kamna ali stekla do njegove perfekcije. L’Eau Majeure d’Issey riše svojo moč prav iz te omejene energije, ki vsebuje brezhibno obvladujoče poteze. In prav tako prinaša v središče parfuma osnovo kreativnega

procesa nastanka dišav Issey Miyake. Oblikuje do najbolj izčiščene oblike. Steklenička, izčiščena do perfekcije. Potem ko si lahko ogledamo ikonične linije dišav L’Eau d’Issey in L’Eau d’Issey Pure, nam oblikovalec Todd Bracher ponudi sodobno interpretacijo z arhitekturnimi silhuetami L’Eau d’Issey Pour Homme skupaj z novo L’Eau Majeure d’Issey. Kot bi jo izklesalo burno valovanje vode, tako je oblikovana izčiščena steklenička kakor iz morskega stekla. Njegova neverjetna prožnost podarja mogočne linije. Subtilno modra siva linija z lakirano bazo odraža dišavo in poudarja njeno mogočno veličino. Ime L’Eau d’Issey Majeure ustvarja krepko oznako. Ta impozantni in značilni podpis tvori ključno vlogo tipografije in Issey Miyake estetike. Medtem ko steklenička parfuma L’Eau d’Issey Majeure prikliče morsko steklo, dišava v njej prikliče z morjem do popolnosti izklesan les. Originalno dišavo iz leta 1992 so navdihnili hudourniki in

slapovi. Da bi jo poustvarila, sta Aurelien Guichard in Fabrice Pellegrin črpala navdih iz moči ocena in presenetljive skladnosti akorda soli in lesa. Tako kot se ujame sončna svetloba na grebenih valov, sijoča bergamotka in grenivka dodata vonju iskrico za oplemenitenje njegove aromatične note. Nežna morska sapica pa kot pršilo izda inovativne lesne note, ki jih dajejo soli in minerali na dnu morja. Za znamko Issey Miyake je vedno izjemno pomemben dizajn. Tako je nova oglaševalska kampanja za dišavo L’Eau Majeure d’Issey osredotočena na njihov močni element: stekleničko. Kot si ga je zamislil Yugo Nakamura, mojster interaktivnega oblikovanja in tesni sodelavec ekipe Isseya Miyakeja, film prikazuje skrivnostno, turbulentno gibanje vode, ki ponazarja črke, logo, stekleničko. Valovanje. In med spopadom vode, stekla in jekla je rojena prečudovita nova steklenička. Ustvarjena z močjo vode. Začnite dan z njo. Osvežite se … z vodo!

97 Golf klub

105


CHLOÉ

13 Golf klub

106


Chloé praznuje šarmantna, srečna in prelepa ter popolnoma uteleša ženski ideal Chloé. Reklamni oglas je režirala Stéphanie Di Giusto, Haley Bennett pa predstavlja Chloé žensko, ki sledi svojemu cilju, svojim prepričanjem, svoji usodi. Sama na zapuščeni cesti, v vintage vozilu, se prepušča vetru, ki jo vodi v neznano. Njena avantura je nepredvidljiva in polna presenečenj. Neodvisni duh Chloé je ključ do njene usode. Fotografu Lachlanu Baileyju je uspelo ujeti duh Chloé ženske v vsej njeni polnosti … z uporabo črno-bele tehnike. Haley Bennett je brez sledu ličil, s spuščenimi lasmi. Naravna. In predvsem svobodna. Ste tudi vi Chloé ženska? Kako bi odgovorili na vprašanje, ali lahko neka dišava ujame duh hiše Chloé? Njen sproščeni, prefinjeni

stil?

Njeno

naravno,

spontano

ženstvenost? Da, pred desetimi leti se je rodila takšna dišava, ki je postala ikona … Chloé Eau de Parfum, prva dišava, katere osnova je večni ženski element francoske parfumerije: vrtnica. Toda vedno je … drugačna, na novo odkrita, predstavljena na svojevrsten način. Kot vrtnica, ki znova in znova čaka na ponovno odkritje. Postala je podpis in ključna značilnost dišav Chloé, nenehno razkrivajočih svoje nove, osupljive obraze. V letu 2018 bo slavna hiša praznovala desetletnico svoje ikone Chloé Eau de Parfum, reference v svetu dišav. Destilacija elegance in svežine. Esenca Chloé stila. Vrtnice z vrta CHLOÉ nam dajejo vpogled v dišavno preteklost. Do sedaj so se zvrstile: Chloé Eau de Parfum (2008), L’Eau de Chloé (2012), Roses de Chloé (2013), Chloé Eau de Toilette (2015) in Chloé Fleur de Parfum (2016). Tokrat je pred nami nova, neustavljiva ženstvena esenca iz hiše Chloé, ki bo proslavila desetletnico osupljivo lepih Chloé dišav: Absolu de Parfum. Esenca

bolj prefinjena in polna razkošja. Intenzivnost in globina damaščanske vrtnice, glavne note prve dišave, sta povečani in dopolnjeni z absolutom vrtnice vrste centifolia iz zibelke francoske parfumerije – iz Grassa. Karakter doda dišavi pačuli, žameten dotik pa zapeljiva vanilija. Chloé podpis je prisoten bolj kot kdaj prej. Ambrasti odtenki dišave Absolu de Parfum so še lepši in razkošnejši. Prvič v zgodovini se sre-

z novo intenzivnostjo je delo parfumerja Mi-

brna patina umakne zlatemu odtenku. Čudovita

chela Almairaca, ki je ustvaril tudi prvo, izvirno

verzija v omejeni izdaji za zbiratelje …!

dišavo. Je bogatejša, polnejša in lesno obarvana

V počastitev desetletnice ikonskega vonja

dišava, ki ni prepoznavna le po pudrasti sestavi

se kot novi obraz Chloé dišave predstavlja

izvirne Eau de Parfum Chloé, pač pa je mnogo

ameriška igralka Haley Bennett. Nova muza je

97 Golf klub

107


FJÄLLRÄVEN

Mraz, sneg, nič nam ne moreta! Kaj vse vam ponuja švedska znamka Fjällräven in njihove partnerske znamke znotraj skupine Fenix Outdoor sem vedno znova povsem presenečan, Seveda ne gre da ne omenimo tople lumberjack srajce v funkcionalni volneni mešanici z udobnim fit prilagajnjem, z gumbi spredaj na dodatnem rokavnem žepku in v žepnem zaključku. Oba prsna žepka sta malo nižja kot je to pri drugih srajcah zato, da bi ju lažje dosegli. Lahko jo oblečete za povsem vsakdanji stil ali tistega ko greste v gore bolj športne narave. ali pa kot lahki srajčni jopič, ki vam odlično služi kot izolacijski vmesni sloj pod ostale jakne.

Pleteni pulover Övik je udoben pulover v mehki topli volni za vsakodnevno uporabo in sproščeno zunanje gibanje. Lepo vzročasta tkanina, ki ima hkrati izjemno funkcionalnost kot volna odvaja vlago iz oblačilnega osnovnega sloja in je ena redkih vlaken ki ogreva tudi ob mrzlem okolju. Idealen je kot kot vmesno oblačilo ali pa tudi pod površnjikom. Okrogel ovratnik popestrijo tudi patentni rokavi in ojačani komolci. Övik skandinavski pullver je pleten v mehki topli volni. Lahek in lepo slojen za prehodne dneve in tudi mrzle zimske snežene dni. Proizveden je na Švedskem. Singi dolga jakna je topla in trpežna podaljšana jakna za izjemno mrzle zim-

97 Golf klub

108

ske dneve podobno kot Barents Parka ki vam bo še kako koristila kadar se pozimi temperature izdatno spustijo. Eno od njihovih znamk natančneje Hanwag predstavlja nove, inovativne pohodne čevlje Hanwag Active Winter z ekskluzivno zanje razvitimi gumijastmimi podplati, ki so jih razvili pri Michelin-u. Pohodni čevlji nudijo odličen oprijem, najboljše prileganje in udobje za vsakodnevno rabo pozimi. Ko se tradicionalni nemški proizvajalec pohodnih čevljev, ustanovljen leta 1921, poveže s 128-letnim proizvajalcem pnevmatik, je pod eno streho gotovo zelo veliko znanja in izkušenj. Po uspešni predstavitvi svojih prvih posebnih jesenskih modelov je Hanwag iskal

novo tehnologijo za podplat, s katero bi zapolnil vrzel v kolekciji in zadostil potrebam tako vsakdanje kot aktivne zimske uporabe na prostem. To je Hanwag pripeljalo do partnerstva s podjetjem MICHELIN Technical Soles, s čimer je pridobil obširno znanje in izkušnje več kot 6 000 strokovnjakov za raziskave in razvoj, ki jih po vsem svetu zaposluje podjetje s pnevmatikami. Hanwagovi trije novi, visokokakovostni, vsestranski modeli čevljev za aktivno zimo so bili ekskluzivno razviti z novim podplatom MICHELIN® V-ROUGH, ki temelji na legendarni zimski avtomobilski pnevmatiki MICHELIN Alpin 5. Novi zunanji podplat ponuja posebej dober oprijem in stabilnost, obenem pa


je odporen proti obrabi in vzdržljiv. »Izredno ponosni smo, da lahko predstavimo nove modele za jesen in zimo iz kategorije Active Winter. Tesno sodelovanje s podjetjem MICHELIN, s katerim smo našim modelom priskrbeli najboljši podplat, je bilo zelo navdihujoče in uspešno. Po mojem mnenju so novi ANVIK, AOTEA in MOAPA resnični hibridi, ki v naši kolekciji zapolnjujejo vrzel med rabo za ekstremne aktivnosti na prostem in običajno urbano zimsko rabo. Tehnologija MICHELIN® V-ROUGH jih odlično dopolnjuje, s čimer se ustvari edinst-

ven preplet.« Andreas Settele (vodja oddelka za raziskave in razvoj v podjetju Hanwag) »Partnerstvo s Hanwagom potrjuje naš uspešen pristop na trgu obutve: svoje tehnično znanje o gumenih

zmeseh in naprednih oblikah tekalne površine združujemo s skoraj stoletjem Hanwagovega znanja na področju proizvodnje obutve za hladno vreme. Hanwagovi izdelki so znani po odličnem prileganju, funkcionalnosti, kakovosti in mojstrski izdelavi, lastnostih, zaradi katerih je popoln partner za Michelin.« Trond Sonnergren (vodja oddelka za oblikovanje

97 Golf klub

109


FJÄLLRÄVEN v JVI za MICHELIN Technical Soles). Trendovski, večnamenski čevelj zagotavlja udobje na dolgih sprehodih v gozdu in med vsakodnevno zimsko rabo. Opremljen je z inovativnim podplatom MICHELIN® V-ROUGH in ponuja izreden oprijem. V kombinaciji zelo mehke konstrukcije podplata, visokokakovostnega usnja nubuk, podloge GORE-TEX® in perforiranega upogljivega dela na zadnji strani zgornjega dela ANVIK GTX® združuje udobje, funkcionalnost in obliko za zimsko rabo. Poleg tega je ANVIK GTX® narejen s kopitom StraightFit, ki nudi več prostora in boljšo izolacijo prstov. Izpostavili pa bi tudi Izjemni pullover Brattlands sweater No1, edinstven pulover iz švedske volne.Kot rezultat projekta majhnega obsega in najboljših praks Fjällräven svoji kolekciji jesen/ zima 2017 dodaja ekskluziven nov pulover, v celoti narejen iz švedske volne, pridobljene s kmetije Brattlandsgården. Ker je proizvodnja volne naravna – Fjällräven mora zdaj počakati, da se rodijo novi jagenjčki namesto kupovanja novih ovc – bo na voljo zelo omejena kolekcija. Le 120 puloverjev v moškem in ženskem modelu bo na voljo v trgovinah blagovne znamke Fjällräven in na spletu. Pulover je zelo enostaven in umirjen. Narejen je iz naravne, nebarvane volne. Na dotik je izjemno mehak in gladek. Je tudi resnično topel – točno takšen, kot pričakujete, da bo Fjällrävnov zimski pulover. Na-

rejen je s tehniko raglan, kar pomeni, da so rokavi pritrjeni neposredno na ovratno linijo, namesto da bi bili ravno rezani. Zato je pulover udoben, prilagodljiv in ne omejuje gibanja, temveč sledi

naravnim telesnim linijam. Je točno takšen pulover, v katerega se želite zaviti na viharno zimsko noč pred odprtim kaminom s skodelico vroče čokolade in dobro knjigo v roki.

KAKO SKRBETI ZA VOLNENO OBLACILO: Če resnično morate oprati volneno oblačilo (in to lahko storite v skladu z etiketo), Fjällräven predlaga, da perete bodisi ročno bodisi na pralnem stroju nastavite program za ročno pranje oz. pranje volnenih oblačil in uporabite nežen detergent. Ko perete na roke, ne pustite, da se volneno oblačilo namaka. Namesto tega ga večkrat potopite in dvignite iz vode, nato pa z brisačo odstranite odvečno vodo. Ne ožemajte. Izdelek po pranju poravnajte nazaj v njegovo obliko in ga pustite na ravni podlagi, da se posuši. Volnenih oblačil ne sušite v sušilnem stroju. Volnenih oblačil ne shranjujte na neposrednem soncu. Fjällräven predlaga, da oblačila pokrijete s kartonasto škatlo, da se bodo zračila in bodo hkrati zunaj dosega žuželk in moljev, lačnih volne. Dolgotrajno shranjevanje na obešalnikih lahko povzroči, da se oblačila raztegnejo in izgubijo obliko. Ob vsakem nakupu puloverja Brattlands Sweater No.1 bodo kupci prejeli vrečko iz blaga, v katero lahko varno shranijo svoj pulover. Vrečka je narejena iz odrezkov različnih vrst materiala G-1000 – Fjällrävnovega vzdržljivega, trpežnega temeljnega materiala. Vrečka z dvema enostavnima naramnicama se lahko uporabi tudi kot priročna nakupovalna vrečka.

97 Golf klub

110


INTERIER

USM PRIROČNI BOX Nogavice, frotirne brisače, noži, vilice, bloki, ključi ali vaš mobilni telefon, USM Inos prinaša v vaše življenje urejenost in vam pomaga organizirati notranjost vašega doma. Novi izdelek je sestavljen iz okvirja mehkega izgleda v štirih velikostih, ki se neprekinjeno prilegajo v najbolje prodajani sistem

USM-predalnikov

750*350*350

mm.

Zaradi

dveh širin in dveh višin lahko kombinirate okvirje s čimer koli in kakor koli. Hkrati ga lahko postavite tudi visoko in vanj le zložite drobne predmete. Lahko

pa

uporabite

ga kot

preprosto servirni

ali

predstavitveni pladenj.

ROSENTHALOVA KOLEKCIJA MURPHY

ALVAR AALTO Z EDINSTVENIMI VAZAMI

S sledenjem formi Rosenthalovega ljubkega

V letu 1936 je edinstvena steklena vaza oblikovalca

pujska, imenovanega RORO, ki je bil na voljo

Alvarja Aalta osvojila prvo nagrado na tekmovanju

kot porcelanasta figura z letom 2016 in je

za oblikovanje stekla Karhula Iittala. V primerjavi

tako počastil rojstni dan oblikovalca Philipa

s preostalimi dekorativnimi objekti tistega časa

Rosenthala,

izdelal

je bila preprosta, vendar s svojo organsko obliko

dekorativno miniaturno porcelanasto skulpturo,

je

Sebastian

Herkner

hkrati izjemno revolucionarna izpostavitev. Vaza,

ki zaznamuje pasje leto po kitajskem koledarju.

navdihnjena z valovi (“aalto” po finsko), je postala

Napreden, zvest, ljubeč, skulptura popolnoma

simbol finskega oblikovanja v svetu in eden

ujame značilnosti preproste oblike in ponosne

najpomembnejših steklenih predmetov na svetu.

pokončne drže našega najljubšega prijatelja.

Vsaka v seriji vaz Alvarja Aalta prihaja kot ročno

In konec koncev je tu še zgodovinska vrednost

pihana vaza iz finske tovarne Iittala, v široki paleti

izdelkov, saj je pes po imenu Murphy mnogo let

barv in velikosti.

spremljal družino Rosenthal.

GEBERIT AQUACLEAN Odkrijte straniščno školjko s prho in uživajte v občutku absolutne svežine in čistosti ves dan. Geberit AquaClean združuje udobje in dizajn s prepoznano Geberitovo kakovostjo v estetskih in inovativnih rešitvah za vašo kopalnico. Geberit AquaClean ponuja pravi model za vsako situacijo, od kompaktnih WC-desk do celovitih rešitev za WC. Minimalna poraba in revolucionarni sistem izpiranja je tisto, kar si želi vsak gospodar!


LAURÈL

Laurèl in Tanja Ribič 97 Golf klub

112


Izbrati Slovenko za nemško modno hišo ni bilo težko: ženska, kakršno vidi Laurèl, je kot Tanja Ribič, samozavestna in elegantna, popolnoma suverena pri tem, kar počne v življenju. Ima močno karizmo, kar jo dela edinstveno, neizmerno ljubi življenje in oddaja veliko pozitivne energije. To prav tako velja za blagovno znamko Laurèl, ki je bila ustanovljena v Münchnu leta 1978. Od 1995. je njena glavna oblikovalka gospa Elisabeth Schwaiger, ki je vtisnila znamki povsem nov pečat. Njene kolekcije so luksuzne, ženstvene in bogate s kontrasti. S svojo oblikovalsko ekipo ustvarja edinstvene trende, v katerih se prepleta sodobna klasika s pozornostjo do detajlov. Vsa oblačila so izdelana iz visokokakovostnih materialov, kot so usnje, džersi in svila. Značilnost nove

V Galeriji Emporium so predstavili jesenskozimske trende nemške blagovne znamke Laurèl in novo slovensko ambasadorko le-te, prelestno igralko Tanjo Ribič. kolekcije so bogate modne kombinacije, ki jih nadgrajuje fuzija različnih slogov. Eksotična eleganca hodi z roko v roki s športnimi elementi, ki so zaznamovali devetdeseta leta. ´Grunge´ elementi se srečajo z barokom, ´streetwear´ z romantičnimi elementi ... Vsi ti raznoliki vplivi se ujemajo v ´trendy´ luksuzu, ki zaznamuje videz nove kolekcije. Silhuete so mehke, igrajo se z različnimi dolžinami, pasovi so ključni del stajlingov. Slogi so zelo dekorativni, s posebnim poudarkom na sedemdesetih. Udobne ´casual´ pletenine se kombinirajo s kosi, narejenimi po meri. Novost kolekcije so vzorci in natisi ter nove luksuzne tkanine.

97 Golf klub

113


GIORNALFOTO

GIORNALFOTO s popolno personalizacijo

Optika Giornalfoto, ki se nahaja sredi Trsta, kot prva v Italiji predstavlja Yuniku, ekskluzivno napravo za izdelovanje posamezniku popolnoma prilagojenih dioptričnih očal. Yu-ni-ku v japonščini pomeni "edinstven" oz. v angleščini "unique". Beseda zaznamuje dinamičnost, intuicijo in inovativnost, torej ekskluzivnost. Koncept je edinstven in revolucionaren, saj predstavlja nov tehnološki preboj pri ustvarjanju popolnih očal, izdelanih za vsakega posameznika posebej. Yuniku je prvi 3D-skener na svetu, s katerim je mogoče izdelati optimalno prilagojen okvir za vsak obraz posebej. Postopek poteka tako, da vam v optiki Giornalfoto s posebno 3D-napravo najprej skenirajo

97 Golf klub

114

obraz. Računalniški program nato na podlagi kalkulacij in pozicije očal, ki jo določijo, simulira očala na vašem obrazu. Da so okvir in stekla očal popolnoma primerni tako estetsko kot funkcionalno, računalniški program postavi še nekaj dodatnih vprašanj, npr. o vašem načinu uporabljanja očal, življenjskem slogu in podobno. Okviri očal Yuniku izstopajo tako po ekskluzivnem dizajnu kot barvah ter različnih podrobnostih, ki jih prilagodijo vsakemu posamezniku posebej. Še preden so očala dokončno izdelana, si jih njihov naročnik lahko ogleda na svojem obrazu preko računalniškega simulatorja. Stekelca oz. leče so visokokvalitetne in omogočajo oster vid. Obdelane so z najnovejšimi tehnologijami,

antirefleksijske, odporne proti praskam in proti neprijetni in škodljivi modri svetlobi digitalnih ekranov. Yuniku postavlja nove mejnike v razvoju t. i. personaliziranih ter 3D natisnjenih očal. Očala je tako prvič mogoče izdelati na podlagi optimalne postavitve na obraz, funkcionalnosti ter želje vsakega posameznika, pravijo v optiki Giornalfoto.

OTTICA GIORNALFOTO Piazza della Borsa 8 34121 TRIESTE ITALIJA 0039040631515


URE

MAX VERSTAPPEN IN TAG HEUER Voznik dirke Formula 1 Max Verstappen je skupaj s svojim poslovnim partnerjem, znamko Tag Heuer, več kot sto gostom iz sveta medijev in različnih podjetij predstavil posebno izdajo ure 'Formula 1 No.33 Max Verstappen 2017 Special Edition', in

sicer na Nizozemskem, v Harbour Club Amsterdam Oost. Najprej

pa so ga pozvali, da se je v duhu nogometašem znamka

Tag

”DontCrackUnderPressure” pomeril z nekdanjim profesionalnim

Regijem Heuer

in

Blinkerjem. Tekmovanje, imenovano ” ICON”, je omogočila

je

navdušilo navzoče goste. Maxova srečna številka je 33 in ta

je vgravirana na hrbtni strani

urinega ohišja, da bi bila vedno na njegovem zapestju. Prav

tako je bila triintridesetica

njegova prva štartna številka, ko je začel tekmovati v kartingu,

sedaj pa ga spremlja tudi na

tekmovanju Red Bull Racing Formula One.

PRESTIŽNA ŠVICARSKA OMEGA Prestižno švicarsko urarsko podjetje Omega je z veseljem oznanilo, da je postalo uradni časomerilec navtične dirke ”Volvo Ocean Race 2017-2018”. To je najtežja in najdaljša priobalna dirka, kjer so na preizkusu tako sposobnosti jadralcev kot njihovih plovil. Hitrostna dirka zbere na enem mestu najhrabrejše ter najboljše jadralce z vsega sveta, ki se morajo spopasti s težkimi razmerami na morju. Predsednik in izvršni direktor znamke Omega, Raynald Aeschlimann, je dejal: »Novo partnerstvo je zelo zanimivo in velik privilegij za Omego. Dobro poznamo jadranje in to je edinstvena priložnost, da jadralce podpremo na njihovih preizkušnjah.«

HUBLOT TECHFRAME FERRARI Zelo

pomembna

priložnost.

ura,

Znamka

ki

označuje

Hublot

se

je

pomembno pridružila

praznovanju Ferrarijeve 70. obletnice v Maranellu s posebno, omejeno izdajo kolekcije ur ”Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph”. Ferrari nekako predstavlja vrhunec v svetu avtomobilske umetnosti in na sodelovanje s takšno znamko so zelo ponosni tudi pri znamki Hublot. Edinstvena ura je rezultat skupnega strokovnega dela, ki se je začelo pri Ferrariju v Maranellu in končalo pri Hublotu v Nyonu. Čestitamo k obletnici!

97 Golf klub

115


KODA COCO

Koda COCO Dragulj. Ura. Koda. Na prvi pogled se zdi kot zapestnica, ki se iskri na zapestju. Morda nekateri na njej takoj prepoznate silhueto zaponke znamenite torbice 2.55. Ta kos nakita je koda. Je več kot ura, je dragulj. Je več kot dragulj, je ura. In ta ura se imenuje: Koda COCO. Koda COCO vam ne odkrije svojih skrivnosti kar takoj na začetku. Ne vsem. Potreben je čas. Za dešifriranje kod. Časovna neomejenost in spoštovanje tradicije s sodobnim pristopom, kode Chanel so resnično brezčasne. Koda COCO se zapne z zaponko, podobno kot prešita

97 Golf klub

116

torbica 2.55, ki jo je Gospodična Chanel ustvarila februarja leta 1955, in krasi urno številčnico. Najsi bo ura zapeta ali odpeta, razkriva čas, diskretno ujet vanjo. Čas je sam po sebi skrivnost, skrivnost pa mora biti zaščitena. Diamanti subtilno uokvirjajo črno številčnico in pričajo o njeni dragocenosti in privlačnosti. Urni pas oz. zapestnica je nežna, zelo lahka , da se je skoraj ne čuti na zapestju. Koda COCO je poklon zgodbi, stilu in izgledu znamke Chanel in njene stvariteljice Gabrielle Chanel.


97 Golf klub

117


ROLEX SUBMARINER

Odkrijte uro Rolex Submariner Draguljarna Malalan in Rolex sta nas povabila na enkratno razstavo, ki je prikazovala vesolje Oyster Perpetual Submariner, svojevrstnega arhetipa in prve potapljaške ure, vodotesne do globine 100 metrov. Razstava Submariner, ki se je prvič odvijala v Sloveniji, in sicer ekskluzivno v Draguljarni Malalan od 27. novembra do 8. decembra 2017, nas je popeljala skozi osupljivo zgodovino teh časomerov, od rojstva leta 1953 – v prvih dneh športnega potapljanja – pa vse do današnjih dni. Preko panelov in interaktivnih ekranov, predstavljenih v strukturi, ki so jo navdihnili členi pasu ure Oyster, razstava Submariner pripoveduje zgodbo o tem, kako se je opevana potapljaška ura razvijala skozi čas. Pojasnjuje številne inovacije, vložene v izdelavo časomera, ki je popolnoma vodotesen, odporen proti udarcem in opremljen s funkcijami, ki so ključnega pomena za podvodno raziskovanje. Obiskovalci razstave pa so lahko odkrili tudi, kako je Submariner sčasoma postal emblematična ura tako na suhem kot na morju. Uro Submariner je Rolex zasnoval kot popolnoma odporno in zanesljivo orodje. Njene lastnosti in funkcije so razvili tako, da zadovoljujejo praktične potrebe profesionalnih potapljačev.

97 Golf klub

118

Inovacije, ki jih je Rolex vpeljal v Submariner, so pozneje botrovale postavljanju mednarodnih standardov. Danes Submariner ostaja vodilni model med potapljaškimi urami. Uro prepoznate v trenutku, saj ima takšno karizmo, da se je njena privlačnost razširila daleč preko pomorskega sveta. Njen ikonični dizajn, ki izvira neposredno iz njenih originalnih funkcij, jo je postavil za merilo urarskega sloga. Da bi si zagotovili osebno varnost, morajo biti potapljači sposobni meriti čas, ki ga preživijo pod vodo. Vrtljiva luneta s stopenjskimi vstavki natančno in zanesljivo zadošča tej zahtevi, vrti pa se samo v nasprotni smeri urinega kazalca, zareza za zarezo. Kot točka stika med notranjostjo in zunanjostjo ure igra navijalna krona ključno vlogo pri zagotavljanju vodotesnosti. Danes je ura Submariner opremljena s Triplock navijalno krono, ki jo tvorijo tri cone vodotesnosti. Ta tehnično dovršena krona je sestavljena iz približno deset različnih komponent in se privije na ohišje Oyster, da res ustvarja popolnoma vodotesno okolje.

Ura Submariner vključuje tudi številne druge inovacije, ki pripomorejo k temu, da se še lažje uporablja. Na primer, prilagoditveni sistem Rolex Glidelock omogoča, da se dolžina pasu hitro in enostavno prilagaja, kadar uro nosimo preko potapljaške obleke. Berljivost je povečana z uporabo preprostih, jasnih oblik na številčnici, kot so trikotniki, krogci in pravokotniki. Podobno sta široka kazalca za ure in minute oblikovana tako, da se ju jasno loči, kar preprečuje možnost napačnega odčitavanja. Tu pa je še Chromalight, prikaz časa z luminiscenčnim materialom, ki oddaja dolgo trajajoč moder sij za maksimalno berljivost v temi. Že na samem začetku je Rolex sodeloval s potapljaškimi profesionalci, da bi izpopolnil tehnične lastnosti ure Oyster Perpetual Submariner. Ura je dosegla tržišče leta 1953. Novi modeli, ki so jih predstavili leto zatem, so imeli podvojeno odpornost proti pritisku in so se lahko potopili v globino 200 metrov, povečali pa so tudi Twinlock krono za lažjo uporabo. Leta 1959 je Submariner


dobil poteze, ki še danes definirajo njegov videz: ohišje so povečali z 38 na 40 mm, na vsaki strani krone pa so dodali varovalne zaščite. Na luneti so dodali črtice, ki označujejo vsako minuto v prve četrt ure. Luneta je dobila tudi bolj poudarjeno nagubanost za boljši oprijem. Leta 1969 je na trg prišla različica z datumom, leta 1977 pa je Rolex predstavil navijalno krono Triplock s trojnim sistemom vodotesnosti. Dve leti pozneje je ura Submariner zagotavljala vodotesnost do globine 300 metrov. Takrat je dobila tudi safirno steklo. Od leta 1985 uporablja Rolex za izdelavo ohišja izključno jeklo 904L. Od 2012 imajo vse različice ure Submariner posodobljen dizajn in so opremljene z novo luneto Cerachrom, s keramičnim vložkom, ki je popolnoma odporen proti praskam, pa tudi s prikazom časa Chromalight z dolgotrajno luminiscenco.

Draguljarna Malalan je družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila Anton Malalan in njegova žena Angelca na Opčinah blizu Trsta pred več kot 65 leti. Sodelovanje s prestižno urarsko znamko Rolex je

Draguljarna Malalan objavila leta 2003. To dolgoročno partnerstvo je izjemnega pomena, saj zagotavlja prestižno izkušnjo v samem srcu slovenske in hrvaške prestolnice. Poleg tega

Draguljarna Malalan zaposluje tudi skupino urarskih strokovnjakov, ki vzdržujejo in obnavljajo te prestižne, zapletene časomere. Draguljarna Malalan se ponaša s ponudbo luksuznih in nepozabnih doživetij za poznavalce ur in nakita, kjer se storitve po meri posameznika združujejo z izjemnim poznavanjem izdelkov. Septembra 2017 je Draguljarna Malalan posodobila in povečala prodajni prostor, posvečen Rolexu. Novi kotiček je urejen v elegantnem Rolexovem slogu, s kombinacijo orehovine in zelenih odtenkov, ponuja pa veliko izbiro modelov Rolex. Obiščite jih in presenečeni boste nad prijaznim osebjem in strokovnimi nasveti – ne glede na to, ali boste iskali uro za potapljanje, vsakdan ali odlično odigrano partijo golfa. In ne pozabite: tudi Tiger Woods je dolgoletni partner/ambasador znamke Rolex.

97 Golf klub

119


Revija GOLF KLUB Hiša Luksuza d.o.o. Rožično 9A 1241 Kamnik Telefon: 00386 31 333 600 ddk@h-l.si www.golf-klub.si Urednik: Dejan David Kemperl ddk@golf-klub.si Sodelavci in avtorji tekstov: Dejan David Kemperl Tanja Poljaček Miro Raić Tomaž Kemperl Robert Ribič Marko Korač Hana Vedlav Ula Kokalj Jakob Čufer arhiv partnerjev in oglaševalcev Lektura: Marija Čeč Oblikovanje: Hiša Luksuza d.o.o. Anja Tomanič Grega Cej Tisk: Gorenjski tisk storitve d.o.o.

www.golf-klub.si

97 Golf klub

120


TRGOVINA ESPRESSO IZBRANI OKUSI IN AROME

Butična trgovina Espresso v galeriji Kristalne palače ponuja kavo in kavne aparate illy, čaje Dammann Frères, skodelice z motivi svetovno znanih oblikovalcev in umetnikov ter kompleten pribor za pripravo kave ali čaja. Ponudbi se pridružuje tudi izbor slastnih čokoladnih izdelkov Domori in Venchi. Pridite – naj vas prevzamejo izbrani okusi in arome.

Galerija Kristalne palače BTC, Ameriška 8, Ljubljana, T 051 620 520

www.espresso.si


Golf klub 97  

Golf lifestyle magazine

Golf klub 97  

Golf lifestyle magazine

Advertisement