__MAIN_TEXT__

Page 1

2017/II.

SULIÚJSÁG

Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és AMI

A szerkesztőség névsora: Molnár Dominik 7.b Csizmazia Bence 6.b Hernek Roland 6.b Tóth Ferenc 6.b Bácsfalvy Detti 5.d. Sinka Viktória 5.d. Dudás Bence 6.e Keresztély Tímea 8.d Főszerkesztő: Andrásné Molnár Judit

A tartalomból: Aszparanta

2

Gyöngyszemek

2

Diák Murphy

2

Apró örömök

3

Kevés az idő

3

MASZAT-osan

3

Biológia óra

4

Mi köze a macinak a tavaszhoz? A néphiedelem szerint a téli álmát alvó medve február 2-án, gyertyaszentelő napján – kibújik a barlangjából, hogy körülnézzen. Ha napsütéses időt talál, és meglátja az árnyékát, akkor még visszamegy aludni, mert hideg jön, de ha borús felhők takarják az eget, lassan vége a télnek. (A maci számára legalábbis.) Az emberek, csakúgy, mint a maci, már nagyon várják a tavaszt, és hogy elűzzék a telet, farsangolnak. Bácsfalvi Detti és Sinka Viktória 5.d.

Diák humor—diák Murphy A felelet, dolgozat, szünidő… mind meghatározói diákéveinknek. Ezért aztán jó, ha bizonyos törvényszerűségeket ismerünk.

a, Szedd össze magad, nézz értelmesen, és tegyél úgy, mintha készültél volna!

Felelet

b, Tartsd vissza lélegzeted, és menj össze 10-15 centit!

1. Ha a tanár keresi, hogy ki feleljen:

2. Ha egy napra négy tárgyból készültél, az ötödikből fogsz felelni.

Villámfelelet

1. Az, hogy mit nem tudsz, pillanatok alatt kiderül. 2. Az, amit tudsz, nem érdekli a tanárt. Folytatás a 2. oldalon!


Oldal 2

Diák Murphy Dolgozat 1. Dolgozatot írni jó dolog. Visszakapni nem az. 2. Akár az „A”, akár a „B” csoport kérdései a könnyebbek, te biztos, hogy a másikban fogsz ülni. 3. Amit utoljára néztél át az anyagban, annak nyomát sem találod a dolgozatban. Amibe bele sem néztél, annak 70%-a benne lesz kérdésekben. 4. Ha a dolgozat ponthatárai: 93,81,64,50 pont, akkor biztos

lehetsz benne, hogy neked 92, 80, 63, vagy 49 pontod lesz. Szünidő A szünidő, és a hétvége – akármennyi ideig tart is,- mindig rövidebb a kelleténél. Tábor A nyári táborok a következő időpontokra eshetnek: 1. Ha víz mellett van, akkor az évszak leghidegebb napjai köszöntenek be. 2. Ha nem víz mellett van, és strand sincs a közelben, akkor elviselhetetlen lesz a kánikula. Szülők

Ha valamilyen munkát el kell végeznetek, akkor már elég nagyok vagytok, ha bármi másról van szó, akkor még kicsik. Bár vannak biológiai törvényszerűségek, néha felmerül a kétely, hogy a szülők és a tanárok voltak-e gyerekek. Ha a felnőttek a gyermekkorukra hivatkoznak, az mindig így kezdődik: „Bezzeg az én időmben.”

Válogatták: Csizmazia Bence, Tóth Ferenc és Hernek Roland 6,b.

Gyöngyszemek „Aszparanta”

Hogy hívják? Szent István szellemét? - Vajkrém

Ismeritek az eszperente nyelvet? Egy-egy szót csak „e” betűt tartalmazó szóval lehet körülírni. Pl. tej = tehenek leve vagy a kávé = fekete leves.

Az orosz számítógép hálózatot? - Nyetwork Hogy hívják a lábatlan lovat? - Hasonló Hogy híják a eszkimó légitársaságot? - Fridzsid-air Röntgen úr feleségét? - Röntgenné Ultra Ibolya Ragadozót amelyik bűnözőket eszik? - Gonosztevő

Ennek a játénak az alapján írt egy „verset aszparanta” nyelven

Borostás papot? - Szőrzetes A medve mellszobrát? - Mackófelső

Molnár Dominik 7.b. oszt. tan.

A jós legkisebb fiát? - Jóska

Szabad galamb

Dolgozatokból:

A magvas galamb szabad. Annak a magvas galambnak vala hat aranya. A magvas galamb hat aranyat kapart a rab galambnak. A rabgalamb ada hat aranyat. A rabgalamb szabad.

Hol írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot? - A lap alján Mikor fedezték fel Amerikát? - Amikor Colombus odaért. Hogyan alakult ki a földművelés? - Egy ember elment vadászni, talált egy földet, és elkezdte kapálni. A cápa jellemzése: - Embert eszik, de nem lehet benne megbízni. Miután a szolgák eltemették Attilát, a régészek elkezdték keresni. A gyöngyszemek részben iskolánk tanulóinak kagylójában, részben máshol termettek. Válogatta. Dudás Bence 6. e. oszt. tan.


2017/II.

Oldal 3

Az élet apró örömei Rengeteg ember sétál el nap mint nap olyan dolgok mellett, ami lehet, hogy hétköznapi, de mégis csodálatra méltó. A nap sugarai, amint a fák lombján furakodik át, egy érdekes formájú falevél, amit a szél söpör az utcán, vagy az ember, aki felsegít, ha elestél a csúszós járdán. A néni, aki a boltban rád mosolyog, a buszsofőr, aki a mor-

golódó utasok ellenére is jókedvre derít. Rengeteg ilyen apróság van, csak próbáld észrevenni őket. Nagyon fontos, hogy tudd: Nem csak a nagy dolgok tesznek boldoggá.

apró dolgot észrevenni, élni vele, és megosztani. Ez minden napodat befolyásolhatja. Örülj! Nevess! Köszönj mindenkinek, mosolyogj és ezáltal több örömben lesz részed.

Ami nagyon fontos, az a gesztus,a szándék. Tudnod kell minden

Keresztély Timea 8.d.

Miért nincs idejük a diákoknak? Nem ők tehetnek arról ha az év nem úgy sikerült ahogy kellett volna. Az év csak 360 napból ál. Következik az elemzés: 1. Vasárnapok: 52 nap talán maradt 313 nap 2. 50 nyári nap, vagy amikor túl meleg van és nehéz tanulni maradt 263 nap 3. Napi 8 óra alvás – ez 122 napot jelent maradt 141 nap 4. Egy újabb óra a napból sportra (ez jót tesz az egészségnek)ez 15 napot jelent maradt 126 nap 5. Még két óra a napból evésre ( jól meg kell rágni) összesen 30 napmaradt 96 nap

7. Szabad-és ünnepnapok legalább 35 nap maradt 46 nap 8.Családi és egyéb ünnepek 40 nap 9.Betegség legalább 5 nap 10.1 nap maradt

Belátható, hogy nem könnyű a diák sorsa. A tudományos kutatást az interenten találták a szerkesztőség tagjai:

Csizmazia Bence é s Tóth Ferenc 6.b

6. Egy óra társadalmi élet (haverok) ez 15 napot jelent maradt 81 nap

MASZAT teljesítménytúra Tisztelet a bátraknak

Szép időben gyülekeztünk, aztán megcsodáltuk az éledő természetet, ami lassan beborult, csöpögött, zuhogott, de mi akkor is meneteltünk. Így néztünk ki amikor megérkeztünk:

Keresztély Tímea


Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és AMI

2234 Maglód Fő utca 1. Telefonszám: 29-325102 E-mail: maglodis@gmail.com

Házassági hirdetések biológia órán Kedves hím szarvasbogarak! Egy erős, figyelmes, nagy rágóval rendelkező hímet keresek. Én gondos nőstény vagyok, aki társat keres házasság céljából. Gesztenyebarna fedőszárnyam alatt 3 pár ízelt lábam van. A petéket közösen gondoznánk. A házasság életünk végéig tartana. Akit érdekel az ajánlat, azt a Tölgy út 12-es számú ház alatt várom egy pohár nedűvel. Termetes, 9 centiméteres szarvasbogár keresi párját Rágóim nagyok, és erősek, kiválóak védekezésre. Nem akarok dicsekedni, de a 3 pár ízelt lábamnak nincsen párja. Színem tompa fekete, egy kis gesztenyebarnával van keverve. Kiváló elméjű, tanult szarvasbogár vagyok, heti három alkalommal 35 percet dolgozom a bogarisztika operációs rendszer kifejlesztésén. A havi bevételem nagyon nagy, saját tölgyfám is van. Ha engem választasz, biztos lehetsz benne, hogy jól döntöttél. Az érdeklődőket várom a tölgyfa hotelemnél. Cím: Bogárváros, Gazdag u.43.

Nagy,erős, 8-9 cm. hosszúságú férjet keresek, erős rágókkal Fontos, hogy sötétbarnás- fekete színű legyél. Az is fontos, hogy családközpontú, gyerekbarát és hűséges maradj, ugyanis gyermekeimet biztonságban szeretném majd felnevelni. (5 év) Ha magadra ismertél, akkor jelentkezzél a 15. számú tölgyfánál, majd elmegyünk vacsorázni a Nektárbálvány nevű étterembe. (Egyébként hűséges és jó kedélyű vagyok.)

Nőstény szarvasbogarat keresek házasság céljából Nagytermetű (8-9cm) vagyok, és Óriási rágóval büszkélkedhetek, amellyel megvédeném páromat. testszínem tompa fekete. Otthont és védelmet biztosítok, készen állok arra, hogy fajunkkal benépesítsük az erdőt. Várlak a korhadt tölgynél, hogy kellemes nedvnyalogatás közben megismerkedjünk.

növényi nedv, nagyon szeretek kézműveskedni. Ha magadra ismersz, és úgy érzed, hogy készen állsz a házasságra, akkor várlak otthonomban, ahol az általam készített edényekből szívogathatjuk a nedvet. Címem: Erdőmély utca 3. Minden hím gyapjaslepkének! Én egy piszkosfehér színű nőstény gyapjaslepke vagyok. Ne aggódj!

Házassági hirdetések (gyapjaslepke) hölgyeknek

Attól, hogy piszkos a színem, én még tiszta vagyok. Nagy a termetem. Kedvenc ételem a hóvirág nedve, de azért az összes növényi nedvet szeretem.

Vonzó, sportos alkatú, barnásszürke, a föld színeiben játszó szingli gyapjaslepke keresi teltkarcsú párját házasság céljából. Piszkos menyasszonyi ruha, lomha mozgás nem akadály.

Negatívumaim: Vaskos vagyok, és nagyon lomha. A szárnyaim nagyok, de amekkora a szárnyam, akkora a szívem.

Kedves, magányos, családra vágyó hím gyapjas lepkék!

Az esetem: Legyen apró, gyors és karcsú, barnásszürke színű. Legyen türelmes, mert amikor lerakom a petéimet, azokból több ezer lárva fog kikelni és azokat meg kell tanítanunk arra, hogy nem szabad a növények leveleit rágni. Persze legyen erős, hogy meg tudjon védeni a darazsaktól és a denevérektől.

Keresek egy szeretetteli, pödört nyelvű, karcsú, mozgékony, barnásszürke színű házastársat magam, – és a több, mint 1000 petém mellé. Számomra fontos, hogy az illető vicces legyen, és szeresse a növényi nedveket. Nekem az is fontos, hogy bár a petéim gyorsan kifejlődnek, a mi házasságunk örökké tartson. Magamról: Én egy hatalmas, piszkosfehér színű, lomha mozgású, vaskos nőstény vagyok. A szárnyam pikkelyes, kedvencem a

Ha azt gondolod, hogy van elég vér a potrohodban családot alapítani , akkor gyere az Erdőlak u. 13-ba!

Profile for Hosszu Tibor

Suliujsag 2017 2  

Suliujsag 2017 2  

Profile for hosszut
Advertisement