Page 1

número: 01 10 08

Petits pacients...

• • •

Casos tractats Ens ho explica... I esperem a...

Entre tots Agenda cuidam Contactar

1

Benvinguts al butlletí del programa cuidam Amb aquest primer número comencem un projecte en el qual, amb una periodicitat trimestral, volem apropar el nostre programa i donar a conèixer el treball que realitzem de primera mà, a tots els nostres col·laboradors i a tots aquells que puguin estar interessats en allò que fem. En el nostre butlletí cuidamaldía trobareu des de un recorregut pels casos que estem gestionant fins les col·laboracions que hem rebut o els projectes que tenim entre mans pel futur. A més a més hem inclòs un espai on donar veu als postres protagonistes per tal que pugueu conèixer en directe la seva experiència i el programa. Esperem que us agradi i assolir l’objectiu que amb ells ens hem proposat.

Cuidam és un programa solidari medicoquirúrgic de l’Hospital Sant Joan de Déu que neix amb el compromís d’ajudar als nens i nenes sense recursos i que no poden rebre el tractament que necessiten.

Petits pacients, grans causes La darrera nena que ha estat atesa al nostre hospital s’anomena Aleminesh, té 8 anys i prové d’Etiòpia amb greus danys en tràquea i esòfag. Amb ella ja són 15 els nens que hem tractat aquest any. I si mirem enrere, amb els 55 casos realitzats des del 2004, han estat 70 els nens i nenes als que hem portat, tractat i cuidat. Gràcies a tots els que ens heu ajudat i ho heu fet possible!

Casos tractats Programa cuidam Hospital Sant Joan de Deú. Pg. Sant Joan de Deú, 2 08950 Esplugues de Llobregat. Tel 93 600 97 77 Fax 93 600 97 78 cuidam@hsjdbcn.org www.cuidam.org www.hsjdbcn.org

Diego Manuel, 1 any, Perú. Dieguito, com li deia la seva mare, patia una malaltia cardíaca greu que era necessari operar en els primers anys de vida. El resultat ha estat molt satisfactori i en Diego es troba de tornada al Perú, aprenent a caminar i desenvolupant-se com qualsevol altre nen. De Perú també va arribar la Elena del Carmen, afecta igualment de una cardiopatia. Degut a unes gravíssimes cremadores que va patir quan tenia 4 anys, en Ouafa tenia una cicatriu a la cara que li invalidava funcionalment en el seu dia a dia. A Ouafa se li ha realitzat una intervenció quirúrgica reparadora per recuperar la mobilitat del coll així com per poder obrir i tancar la boca amb normalitat.


Daniel, 8 anys, Hondures. Daniel patia de crisis al·lèrgiques molt greus que posaven en perill la seva vida i obligaven a continus ingressos pel seu tractament. En el nostre centre es va realitzar un estudi exhaustiu destinat a conèixer exactament a què era al·lèrgic, la qual cosa va permetre normalitzar la seva alimentació, així com tractar i estabilitzar la seva patologia al·lèrgica. En aquests moments està realitzant una vida normal anant a col·legi amb regularitat. Sergio, 19 anys, Bolívia. Sergio patia una afectació en les extremitats inferiors que implicava una gran dificultat per caminar a més de produir-li una deformació a la columna vertebral. Gràcies a dos intervencions correctores, Sergio ha tornat a Bolívia y ja no necessita les crosses per caminar, la qual cosa li permetrà més autonomia i la possibilitat de treballar! Carlos Manuel, 7 anys, República Dominicana. Patia una estenosi esofàgica, es a dir, tenia l’esòfag tancat des de que era ben petit, i degut a això s’havia d’alimentar a través d’un orifici a l’estómac. Gràcies a la cirurgia que se li ha realitzat Carlos podrà alimentarse normalment, per la boca com qualsevol altre nen.

Al igual que en Carlos Manuel, Zainab, Blessing y Bintu , son tres nenes de Sierra Leona que també patien una estenosi esofàgica degut a cremadores causades per la ingesta de productes càustics de manera accidental. Las tres nenes han tornat al seu país després de intervencions correctores sobre el seu esòfag menjant per via normal, ara les seves famílies i elles estan immensament feliços.

Maryana i Vladyslav, son dos nens de 11 i 12 anys, procedents d’Ucraïna. Maryana patia una severa escoliosi (greu desviació de la columna), que a més de dolor i dificultat pel moviment, estava afectant la funció cardiopulmonar. Vladyslav tenia un important acordament de la seva extremitat inferior dreta que li produïa una molt important alteració de la marxa i una desviació secundaria de la columna vertebral. Al nostre hospital se’ls hi ha realitzat la intervenció que requerien. Gràcies a aquesta cirurgia ha millorat sensiblement la seva qualitat de vida tant des de un punt de vista mèdic com estètic.

“Estem al futur, mami...”.


Ens ho explica l’Elena Sóc L’Elena,una noia de només 15 anys, en aquests moments em trobo a Espanya amb la meva mare.

Elena es va recuperar favorablement i ja està de tornada al Perú entre els seus.

Vaig venir gràcies al programa cuidam perquè tinc un problema de salut. “Cardiopatia Congènita”. Vaig arribar a l’Hospital San Juan de Dios on em van rebre molt bé, tant les infermeres com els doctors. Tots ells són molt bones persones. Em vaig hospitalitzar el 2 d’abril. Des d’aquesta data m’estan fent proves. El 12 d’abril el Dr. Freddy Prada em va fer el cateterisme .El día 18 em van intervenir quirúrgicament els cirurgians José Maria Cafarena y Javier Mayol. Al principi no estava nerviosa, però quan vaig entrar a la sala d’operacions em van entrar els nervis. Quan van acabar la intervenció, van cridar a la mare i la van informar de que tot havia anat molt bé. Quan vaig despertar estava a la UCI. Vaig ser-hi 4 dies;totes les infermeres em van tractar molt bé. Després d’aquests dies ja em van pujar a planta… El 4 de juny em van donar l’alta per la qual cosa la meva mare i jo estem sospedrades a casa d’una família. El 17 de juny tinc la cita amb el cardiòleg i el cirurgià. Agraeixo de tot cor al programa cuidam que m’han ajudat a venir fins Espanya per operar-me, al Dr. Prada i a tots els cardiòlegs que m’han estat controlant, als cirurgians,i a les infermeres que m’han tractat tant bé. Gràcies . I esperem a… En els pròxims mesos esperem a onze nous pacients.

Eddy de la República Dominicana, Joaquim de Paraguay, Abdoullatif de Mali e Ibrahim de Sierra Leona, seran alguns d’ells els nous protagonistes del nostre següent butlletí.

Entre tots En primer lloc volem agrair la il·lusió i el suport dels postres socis fundadors, DKV i Fundació Somni Dels Nens, tanmateix el que ens donen contínuament tots aquells que fan possible aquest projecte. Aquest any, un dels objectius que ens hem marcat ha estat donar-nos a conèixer a les empreses mes properes al nostre projecte, per proximitat geogràfica, sector i context i poder explicar en què consisteix el programa i com treballem. Gràcies a tots per haver tractat amb gran sensibilitat la nostra sol·licitud i especialment a aquells que ens han ofert la seva col·laboració. En aquest primer número volem donar les gràcies a totes les entitats que ens estan recolzant aquest any. En primer lloc al nostre patrocinador Fundación Caja Navarra. Igualment als nostres col·laboradors: a32events, Agefred, Agefred Servicios, Villa Reyes, Fundación Renta Corporación, Real Club de Polo, Grupo Intercom, Hockey Club Egara, Random House Mondadori, Laboratorios Uriach i Bufet Rodes & Sala. I també a aquelles entitats amb les que estem treballant en una futura col.laboració: Laboratoris Esteve, Bufet Uría & Menéndez, Morgan Stanley, Gaes i MC Mutual. Per últim, agrair la seva aportació al cuidam a: Alter Marketing Company, Tinkle ,Tiempo BBDO i tots aquells donants particulars que ens han recolzat.

G

ràcies a tots per formar part del motor d’aquest projecte.


Agenda cuidam

El 18 de juny es va celebrar l’entrega de Trofeus dels Jocs Interempreses. Felicitats als guanyadors i gràcies a tots per participar.

Al setembre estrenarem la nova pàgina Web del programa: no us oblideu de veure el vídeo que estarà penjat. Us agradarà.

Cap

a l’octubre, els nostres col/ Un any més, cuidam ha estat present en el Torneo laboradors hauran de començar a enInternacional de Saltos del Real Club de Polo de Bar- trenar-se per tal de jugar el partit concelona, gràcies a la col·laboració del Club i de la Fun- tra els veterans del Barça! dación Renta Corporación. L’acte ha estat un èxit i ens Urgent: busquem entrenador!! ha donat l’oportunitat d’informar sobre el programa y recaptar fons. Aprofitem l’avinentesa per agrair als voluntaris del nostre hospital el treball realitzat, ja que va ser un grandíssim recolzament per nosaltres. Gràcies. Us mantindrem informats...

Totes les nostres grans causes

1

3

1

3

4

7

2

3

1 20 2 14 1 2 1 2 1 5 3

2004 - 2008 Si vols contactar amb nosaltres

Programa cuidam Hospital Sant Joan de Déu Passeig Sant Joan de Déu, 2 08950 Esplugues (Barcelona) Teléfono: 93 600 97 77 Fax: 93 600 97 78 e-mail: cuidam@hsjdbcn.org www.cuidam.es

Cuidam al dia 01 català  

Butlletí del programa Cuidam de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you