Page 1

side 5

side 4

side 6

side 13

side 7

2012


04.

emma’s mode klumme

05.

anmelderne - film og spil

06. konfirmationslir 07.

summer science camp 2012

08. cheerleaderne 10. ungdomsskolens tilbud til den kommende tid 11.

Grease musical - Nyhed i Ungdomsskolen

12.

step10 - medieundervisning i ungdomsskolens mediehus

14.

ny knallertlov

16.

ifront - lederuddannelse for unge

Julen er forbi og foråret nærmer sig. Morgenerne bliver lysere og det er nu muligt, at være ude til mere end 18:00, uden at fare vild i mørket, som en blind muldvarp. Jeg har ihvertfald allerede drømt mig væk i t-shirts, solbriller og, tør jeg sige det, shorts. Der er bare et lille problem. Det sneer i febru-fucking-ar måned. Hvad sker der? Jeg har i et alt for optimistisk øjeblik taget et par solbriller med i skole, og det straffer Gud mig for, ved at lægge et vattæppe af sne hen over Horsens. Det betyder desuden også, at chancen for at se nogenlunde anstændig ud, nu er så minimal, at det ikke en gang nytter at prøve. Ligeså snart at man stiger ud i kulden, vil det uundgåelige ske: øjenvipperne falder af, læberne fryser sammen og næsen lyser så kraftigt op, at bilerne holder for en, som de gør ved et lyskryds. Operation vinterhi er nu officielt begyndt og den slutter ikke, før det sidste snefnug er destrueret. Vi ses på den anden side. Af Emma Endel.

2

unghorsens.dk Redaktion: Anne Katrine Leth Berthelsen Anne Linaa Markussen Emma Endel Lasse Høybye Christensen Michelle Lindberg Rasmus Martinsen Layout/Grafik Michael Been Forside foto Charlotte Skibsted og Søren Heide Tryk: Digitalhuset, Skomagervej 6, 7100 Vejle Indhold: Spot On prioriterer indsendt materiale efter bedste evne. Horsens Ungdomsskole er ikke ansvarlige for udtalelser der ikke kommer direkte

Mit navn er Emma En(hel)del, jeg er sytten somre gammel og er i gang med en HF-uddannelse. Jeg interesserer mig for vintage tøj, har en svaghed for Johnny Depp, elsker at grine og er dybt afhængig af kaffe. - Det er mig, som har skrevet lederen til dette blad, og som samtidig står for siden om mode (Emma’s mode klumme). Jeg hedder Lasse Høybye Christensen. Jeg går i 9.a på Bankagerskolen. Jeg er meget nysgerrig og elsker at spørge, hvis der er noget, der interresserer mig.

13. ressourcehuset...

Dette nummer: Spot On blad nr. 3, 17. årgang, marts 2012 Næste nummer: Det næste Spot On udkommer i august 2012 Info: Spot On er Horsens Ungdomsskoles magasin, som sendes direkte til alle unge i alderen 13-18 år i Horsens Kommune. Bladet fås gratis ved henvendelse til Horsens Ungdomsskole Oplag: Spot On udgives i et oplag på 6600 stk. Ansvarshavende: Henrik Meldgaard, Kim Kyed & Nina Nielsen Ungdomsskolen - tlf. 76291530 ungdomsskolen@horsens.dk

shh.. vi kan meget mere end du tror

rts 2012 redaktionen anno ma

02. leder

fra Ungdomsskolen eller ansatte i Ungdomsskolen, samt redaktionen. Etik: Spot On forbeholder sig ret til at afvise forslag der måtte stride mod bladets etiske/moralske linie, ligesom vi forbeholder os ret til at forkorte indlæg. Vi gør opmærksom på, at indsendte artikler ikke nødvendigvis dækker redaktionens holdninger. Henvendelser: Spot On Horsens Ungdomsskole Falstersgade 24 8700 Horsens, tlf. 76 29 15 30 ungdomsskolen@horsens.dk unghorsens.dk

Rasmus Martinsen. Jeg interreserer mig meget for politik, film og journalistik. Jeg har valgt at skrive for Spot on, da jeg gerne vil være journalist på et tidspunkt.

Jeg hedder Anne Markussen og er 15 år. Jeg går til spejder og svømning og elsker at være sammen med vennerne. Jeg går i 8.A på Bankagerskolen og er journalist på Spot On.

Jeg hedder Anne Katrine Berthelsen. Jeg er 14 år og går på Bankagerskolen. Jeg går til klaver og spejder i min fritid, og er journalist på Spot On. Michelle Lindberg. Jeg er 14 år og går på Bankagerskolen i 8. klasse. Jeg går til svømning og spejder, og så hænger jeg tit ud med venner og veninder, når jeg ikke arbejder på Spot On redaktionen

Håndværk, industri og transport

Vi tilbyder erhvervsuddannelser indenfor indgangene Bygge og anlæg - Produktion og udvikling - Strøm, styring og IT - Transport og Logistik - Bil, fly og andre transportmidler. Ring og hør nærmere 88 16 36 00

Læs mere på learnmark.dk/hit


“Den måde man bedst kan beskrive min stil på, er at den er meget lag-på-lag, samt behagelig. Jeg køber det meste af mit tøj i h&m, monki, weekday eller genbrug. Desuden er carlings en af mine yndlingsbutikker, så der køber jeg også meget af mit tøj!”

Anmelder Anne Katrine Berthelsen

Yndlingsfilm Yndlingsspil

Little big planet 2

synes jeg er det bedste spil fra 2011. Det handler om, at man styrer en lille dukke gennem en masse baner. Det er sjovt og er et spil, man kan spille med vennerne.

Vest fra levi’s, bukser, toppe og cardigan fra h&m, sko fra bianco og tørklæde fra vero moda.

Anmelder Rasmus Martinsen

Twilight: Breaking dawn part 1.

synes jeg helt klart er den bedste film fra 2011. Det er en af vampyr/ varulve serien, Twilight. Den er meget romantisk, men den er faktisk også ret uhyggeligt og lægger rigtig meget op til en mere, hvilket der også kommer.

Yndlingsspil

Uncharted 3:

Yndlingsfilm

Drive:

Den fantastiske genrefilm af danske Winding Refn, står som den bedste film jeg så i 2011 af rigtig mange film.

Drake’s Deception. Som stor fan af de 2 andre spil i rækken, var jeg ligeså forbløffet over det tredje.

elev p

Nikita

å stats

len.

Ferna ndo, sko

omdmee m klu

elev

emma’s

en, ffens e Ste orsø. n ala tW kole Mich ta ss på s

...et andet syn på moden!

- 3 film set med både drenge og pigeøjne !! af Anne Katrine Berthelsen og Rasmus Martinsen

r man En god hjemmeside, hvo kan købe genbrugstøj: -rode-kors/ www.miinto.dk/dansk e kors rød lle’ cie ‘offi Det er den sse tøj. ma en er der og de, esi hjemm i butikdet e Det er dog billigst at køb ler. efa anb jeg t kerne, hvilke

“Jeg er meget fascineret af 90’erne, og det er også det, man kan kalde min tøjstil. Jeg er meget inspireret af den klassiske og enkle, franske stil.

Anne Katrine: Det er en god film. Den viser den indre drengerøv i mændene. Det er fedt, at der er så mange kendte stjerner med. Det er nok det, der bærer filmen. Der er rigtig meget humor i. Den får 4 ud af seks stjerner. Fordi den er rigtig god, men der mangler lige det sidste. Historien er en smule plat, men alt i alt er den god.

Når det gælder sko, skal jeg være hundrede procent sikker på dem, da jeg regner med at bruge dem i længere tid.” Bukser fra genbrug, sko fra havana shoes og bluse fra hendes mors bekendte.

Prøv også at tjekke

******

www.stylegallery.co

Rasmus: Real steel er en film med

m

Der sælger de dog ikk e tøj, men hjemmesidens bruger e poster billeder af deres outfits, så de n er rigtig god, hvis man mangler ins piration til sin tøjstil.

4

stor underholdningsværdi, men det er så det. Filmen er alt for mainstream og alt for forudsigelig. Historien er bare alt for dum. Se den, hvis du kan lide en god actionfilm og ikke går så højt op i hverken skuespil eller historie. Tag hellere at se et ægte boksedrama som ”Raging Bull”.

******

Anne Katrine: Jeg synes det er en rigtig voldsom film. Den er meget forvirrende i starten, men længere henne falder det lidt på plads. Den slutter med nogle ting man mangler svar på.

******

Rasmus: The girl with the dragon

tattoo er den amerikanske udgave af ”Mænd der hader kvinder”. Den er fantastisk ligesom den svenske, med eminente skuespilpræstationer, sublim instruktion og plot. En af de bedste film fra 2011.

******

Anne Katrine: Jeg synes den er langtrukken og en smule kedelig, og så levede den ikke op til mine forventninger. Hvis man kan sætte sig i deres sted, er den lidt uhyggelig, og det fangede mig også en lille smule.

****** Rasmus: The Descendants går

helt ind under huden, der hvor det går ondt. Det er en fantastisk fortælling omkring en familiefars tragedie. Filmen er velskrevet, historien er super simpel og dejligt instrueret. Det bedste ved filmen er skuespillerne, for alle gør det efter ”filmhåndbogen”. Specielt George Clooney’s rolle som ”Matt King”, er en Oscar statuette værdig. Denne film er bare en rørende og en rigtig god film. Kan klart anbefales!

******

55


af Michelle Lindberg

GIRLS

model: Helene Steufer

ke Model: Rik 5 9 9 Dkr. 1. Kjolerne kan købes i Sofie-Louise på Torvet 10, i Horsens. Butikken er den eneste af sin slags i Danmark. Det unikke ved Sofie-Louise, er at du kan komme ind og næsten selv designe din kjole -

SUMMER SCIENCE CAMP

e

Model: Båd Dkr. 2.195

Model: Rose Dkr. 1.895

5.-9. august på Bråskovgård Efterskole

Vi takker Jeanette og Connie fra ”Sofie-Louise” på Torvet 10 i Horsens

eksempelvis, hvis du kan lide overdelen på en kjole, og underdelen på en anden, kan du vælge at få de to, syet sammen.

tlf.: 75614040 mail: ch@sofie-louise.dk web: sofie-louise.dk

model: Patrick Dam Andersen

Er du mellem 12 og 16 år, og synes at Mythbusters er for fede, og at din fysiklærer er den bedste lærer på skolen? Går du og roder med små opfindelser, eller undrer du dig fx tit over, hvordan ting egentlig virker?

Så tjek dette tilbud: 4 dages Summer Science Camp, med:

BOYS

af Lasse Højbye Christensen

Et sommerferietilbud til nysgerrige, opfindere, kreative, nørder, pilfingre, og andre som synes at naturvidenskab og teknik er sjovt.

 Bygning og programmering af LEGO Mindstorms robotter  Opfinderværksted  Spændende forsøg I Energilaboratoriet  Bygning af raketter og luftballoner

Vi holder en 4-dages camp på Bråskovgård Efterskole, og du kommer både rundt på de forskellige værksteder, og oplever en masse sjove og spændende ting i fritiden. Der vil være masser af aktiviteter om aftenen og tid til at møde mange nye venner. Dine undervisere er både dygtige lærere og unge sciencetalenter, som alle brænder for at give dig en fantastisk Summer Science Camp. Pris for 4 dages camp med undervisning, mad, overnatning, fritidsaktiviteter og ekskursioner

kun kr. 500,-

TILMELDING:

SE MERE HER...

Horsens Ungdomsskole: unghorsens.dk

telefon 76291530

Hedensted Ungdomsskole: hed-ungdom.dk

s Diesel Jean Diesel Sko jorte Sk Gnious Sort gan Kudo Cardi

999 kr. 599 kr. 299 kr. 399 kr.

Marcus er rigtig god tøjbutik at handle i, fordi der er et stort udvalg for unge. De følger tidens mode og stil og de giver en god service.

6

Marcus Søndergade 14 / Bytorv Horsens 8700 Horsens Tlf.: 75 62 26 33 Web: marcus.dk

999 kr. Diesel Jeans 599 kr. Diesel Sko Marcus Stribet Skjorte 299 kr. 899 kr. Gnious, Blazer

s Diesel Jean Diesel Sko irt Marcus T-sh er az Bl s, ou Gni

999 kr. 599 kr. 200 kr. 899 kr.

Vi takker Andreas fra butik ”MARCUS” i ByTorvHorsens

telefon 79755545

Vejle Ungdomsskole: ungvejle.dk

telefon 75727299

Summer Science Camp afvikles i et samarbejde mellem Energi Horsens Fonden og ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle kommuner. Det endelige program kan ses på ungdomsskolernes hjemmesider sidst i juni måned, men der er kun 80 pladser, så skynd dig at gå ind på din ungdomsskoles hjemmeside og tilmeld dig allerede nu.

Ungvejle.dk

Ungdomsskolen Hedensted

7


CheerleadingCoachen taler ud...

HUSK: Næste UngFest d. 24. marts

ses snart igen...

Af træner/coach for AC Horsens Cheerleaders Heidi Rosenfeldt Sørensen

Cheerleaderne for AC Horsens træner på Ungdomsskolens Cheerleaderakademi på Den Grå Fabrik i Falstergade, Horsens, hvor de udøver dans med spændende cheerleadingkoreografi. Dansene opvises på Stadion, når ”de gule” spiller på banen. Men hvad er cheerleading egentlig? Cheerleading er, ud over dans og koreografi, benhård træning! Hele kroppen trænes godt igennem med god opvarmning, så den er klar til alt det, der skal præsteres i løbet af undervisningen. Jeg har været meget fokuseret på at lære pigerne om vigtigheden i at arbejde som et team. At hver eneste træning er vigtig og den indstilling man kommer med, når man melder sig til en holdsport som cheerleading jo er. Vi hjælpes ad med koreografi, dans, nervøsiteten ved at skulle på ”banen”. Og så hjælper vi hinanden med humøret. Positiv energi tager vi med os, hver gang vi ses, så alle kan motivere, inspirere og drage nytte af hinanden på holdet.

Superform

Udover cheerleadernes almindelige træning tirsdage og onsdage kl. 19-21 på Den Grå Fabrik træner samtlige cheerleaderpiger på holdet SuperForm om tirsdagen kl. 17-19 samme sted. Dette har de tilvalgt som ekstra træning, for at komme i endnu bedre form. På SuperForm kan alle være med. Her trænes alt: dans, styrketræning med og uden redskaber, fitness og endda yoga så vidt vi lyster. Så tilmeld dig endelig. Niveauet vælger du selv. Har du også lyst til, at være en del af AC Horsens cheerleaderhold, så er du meget velkommen til at tage kontakt til mig. Du kan prøve at deltage på holdet nogle gange, så du kan finde ud af om det er noget for dig. Dine danseevner er ikke det vigtigste, da alle er med for at lære. Vi er mere interesseret i dig og dit engagement. Uanset om du er dreng eller pige, så byder vi dig gerne indenfor.

Du kan tilmelde dig på unghorsens.dk

t

kos

efro

af Jessica, Emma & Isabella

FORÅRSSÆSON 2011/12 04. marts aC Horsens - HB Køge

15. april aC Horsens - BrøndBy iF

25. marts aC Horsens - FC nordsjælland

03. maj

aC Horsens - sønderjysKe

31. marts aC Horsens - aaB

13. maj

aC Horsens - FC midtjylland

09. april aC Horsens - lyngBy BK

20. maj

aC Horsens - agF

8

8

Vi havde en hyggelig julefrokost d. 8. december 2011. Julefrokosten blev holdt i klubben, i Ungdomsskolens Hovedgårdafdeling. Vi lavede lækker julemad og pyntede op fra kl. 15, og så kom deltagerne omkring kl. 18. Vi hyggede rigtig meget og spillede pakkespil og legede madkrig efter maden. Det var en skøn aften og der blev spist igennem af Alices lækre risalamande, og Bjørns steg ;-). Vi håber, at der vil komme flere til Hovedgård, og at flere fra vores afdeling vil deltage i lignende arrangementer, så vi kan få spredt ordet om vores klub i Hovedgård det er jo nu engang den fedeste.

I efteråret 2011 besluttede Brædstrup ungdomsklubs klubråd, at de ville gå i gang med deres helt eget projekt. Projektet gik ud på at lave et biograf/ hyggerum i et af klubbens lokaler. Der skulle bruges mange materialer og udstyr, og da pengene var små besluttede klubrådet at søge et tilskud til en projektor. Det lykkedes, og klubrådet fik 5 dage før jul LIONS ”ja” om et tilskud på 4100 kr. til en projektor. Alle i klubben er nu i fuld gang med at lave hyggerummet, som helt sikkert bliver en succes. Klubrådet vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til LIONS.


Helt ny all-star version af Danmarks mest romantiske musical-succes. Syv år efter premieren på DEN ENESTE ENE – THE MUSICAL, er den tilbage i en helt ny all-star version i Tivoli i København. Første gang solgte den over 125.000 billetter i Forum og Forum Horsens og her i foråret opfører Odense Teater sin egen version. I år sætter Tivoli og The One & Only Company alle sejl til for at lave den ultimative version af én af de mest populære danske musicals de

sidste ti år. Den højeste sædkvalitet går hånd i hånd med de skønneste pophits og en humor, der sidder lige midt i køkkenskabet. Kenneth Kreutzman kaster sig ud i helt ny instruktion og koncept skabt specielt til Glassalen i Tivoli, og på rollelisten kan Tivoli og The One & Only Company præsentere et drømmecast i særklasse. Hvem andre end Mia Lyhne kan gå ind og genopfinde rollen som Sus, der har problemer med sin italienske charmebøf af en kæreste og møder kærligheden i skikkelse af køkkenmanden Niller. Og hvis Mia Lyhne er født til rollen som Sus, kan der vist heller ikke være tvivl om, at Nikolaj Kopernikus er et

Her kan du se nye undervisningstilbud i Horsens Ungdomsskole. Du har også stadig mulighed for at melde dig til nogle af alle de hold, der allerede er i gang. Spørg en klubmedarbejder, afdelingslederen eller check UNGHORSENS.DK.

Klubaktiviteter, Arrangementer m.v.

Der sker altid noget i Horsens Ungdomsskole - ud over almindelige klubaftener og lærerige undervisningshold. Der vil være deltagergebyr ved nogle af arrangementerne – få tilmeldingsblanket i din klub!

PÅSKEFERIEN uge 14

12. april 2012

Udfordringen – medarb. mod unge kl. 19.00-21.50 Stensballe

21.-22.. april 2012

22. april 2012

Fisketur på Lillebælt kl. 07.30-18.00 Lund

10

Som Nillers gode ven og højre hånd Knud kan publikum opleve Robert Hansen i et helt nyt rollefag som musicalstjerne. Det samme gælder Linda P, som de færreste nok havde ventet at se i en musical, men som ikke desto mindre springer ud i glansrollen som den gammelkloge Mulle. Stjernedrys er der også i rigt mål over rollen som Sus’ trofaste ”blondine”-veninde Stella, hvor Christiane Schaumburg Müller hopper ind. Og som Sonny er der endnu en overraskende teaterdebut til sangeren Jimmy Colding fra Zididada.

Nye undervisningshold

Holdnr. 07-20-1

Eksamens-angst? Tirsdag kl. 16.00-17 .30 Den Grå Fabrik Uge 15-23

Holdnr. 11-01

Mode, design

0-21.00 Mandag kl. 18.0 Østbyafd. Uge 16-19

29. april 2012

Gocart/ATV-kørsel kl. 14.00-19.00 Lund 9. maj 2012

GREASE-musical kl. 19.00-21.00 Den Grå Fabrik 12. maj 2012

UngRock i Lunden kl. 12.00-17-00 Lunden, Horsens

foto’s af Charlotte Skibsted og Søren Heide

Horsens Ungdomsskole glæder sig til at kunne præsentere opsætningen af verdens største musicalsucces Det er forår, det er forelskelse og det er teenagedrømme. Måske var der mere rock´n´roll og mere fedt i håret i 50´erne, men for nutidens unge er følelserne stadig de samme... Horsens Ungdomsskole har samlet byens unge på tværs af alle afdelinger og publikum kan roligt glæde sig til de fedeste unge sangere, dansere og skuespillere, som står klar på scenen til at fyre den af med de populære sange som “Summer Nights” og

Ud i det blå – Outdoorweekend, sove i shelters Brædstrup/Østbirk

13. april 2012

6. klasse-fest kl. 19.00-23.00 Egebjerg

scoop af dimensioner som Niller.

“Grease Lightning” UNGDOMSSKOLENS KLUBBER

Bankager mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 19.00-22.00 Brædstrup tirsdag, onsdag, torsdag kl. 19.00-21.50 Egebjerg mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 19.00-21.50 Gedved mandag, onsdag kl. 19.00-21.50 Hovedgård tirsdag, torsdag kl. 19.00-21.50 Lund tirsdag, onsdag, torsdag kl. 18.30-21.30 Stensballe mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 19.00-21.50 Torsted mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 19.00-21.50 Vestbyen mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 18.30-21.30 Østbirk mandag, torsdag kl. 19.00-21.50 Østbyen mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 18.00-21.00 + Østbyen ekstra for alle børn og unge kl. 15.00-17.30 Alle 13-18 årige er velkomne i Ungdomsskolens klubber indtil 3. maj 2012. Find nærmere oplysninger på UNGHORSENS.DK

I rollen som Sandy, får Emma Topp Daugaard på kun 13 år, sin debut. Emma har tilknytning til Komediehuset, hvorfra hun har et par års erfaring, og hun glæder sig til udfordringen i Grease, hvor hun skal spille overfor den 5 år ældre Jonas Østergaard, i rollen som den rå Danny Zuko. Jonas er 18 år og har en del musical erfaring med sig i bagagen.

Musicalen har

premiere

d. 9. maj 2012

på Den Grå Fabrik

11


af Anne Linaa Markussen & Michelle Lindberg

Sarah Buch Vinther

sundpark

Vi har været rundt i Horsens og spørge nogle unge hvad de synes om Horsens Ungdomsskole?

Maja Midtgaard

indsatsen

hjælp at hente i Ressourcehuset... Interview med

Det er da et fint sted her i Stensballe. Man kan lave alt muligt deroppe når man ikke ved, hvad man skal lave om aftenen.

4

Adnan Mesru Mustatov

Jeg synes det er godt, at de har fået lavet noget for unge og børn. Det at de er gået helt ned til dem, der er 13 år, synes jeg også er rigtig godt.

Hvor gammel er du? 18 år

Hvordan har din skolegang været? Da jeg kom til DK, boede jeg sammen med min familie i Århus, og der startede jeg i 5 kl. på en sprogskole. Senere flyttede vi til Horsens, hvor jeg gik i 6 kl. på Søndermarksskolen, derefter flyttede vi til Hybenvej, hvor jeg gik på Langmarkskolen fra 7. – 9. klasse.

MENIN GER Jeg synes det er en fed hobby. Der er fede ting at lave. F.eks. fodbold og basketball. Man kan lave alt muligt, og det er fedt at de laver en masse ture man kan tage på. Det er rigtig sjovt deroppe!!!

Patrick Dam Andersen

& Paranormal Retards

12

Hvad laver du i din fritid? Jeg spiller fodbold, basketball og cykler på et hold, vi kalder TEAM ØSTBASEN. Vi kører udenfor forår og sommer, og nu starter vi vintersæsonen i DGI med spinning.

Hvornår kom du til DK? Da jeg var 12 år

Jeg synes det er et godt sted at komme, hvis man ikke har noget at lave om aftenen. Det er et meget hyggeligt sted at hænge ud med vennerne og slappe af. Man kan lave alt muligt deroppe hvis man har et ungdomsskolekort.

Går du stadigvæk i skole? Ja, jeg går på Learnmark , HG Business linjen.

Hvor har du hørt om RessourceHuset? Fra klubben og en af mine venner har været til samtaler i huset.

Har du haft fritidsjob? Ja, jeg har gået med aviser fra jeg var 13 til 17 år. Det har ikke altid været sjovt, men det eneste jeg tænkte på var at tjene penge, og det har været svært at finde andre jobs.

Hvad fik du hjælp til? Jeg snakkede med Stine og Helle om hvilke jobs, jeg kunne tænke mig. Jeg havde brugt mange timer på at skrive en ansøgning, jeg fik hjælp til at ændre nogle få ting og med den gik jeg i gang med

at søge. Efter 2 forsøg fik jeg job hos Postvæsenet og kunne starte med det samme. Så nu arbejder jeg hver lørdag og i alle mine ferier. Det er en super god kombination med skolen. Hvad er dine fremtidsplaner? At få gode karakter på HG og efter sommerferien starter jeg på Horsens Statsskole… Jeg vil gerne ha’ en uddannelse som socialrådgiver. sundparkindsatsen.dk

Lasse Jonassen

...har haft et kreativt samarbejde - Resultatet er blevet 2 film. Learnmark Horsens har haft deres STEP10 (10. klasse) elever udenfor skolen i mediefagstimerne . Ungdomsskolens mediehus, Mind on Med ia, har lagt rammer, udstyr og ekspertise til at skabe 2 små film. Du kan se dem på Ungdomsskolens YouTub e side; youtube.com/horsensungdomsskole Film 1: Paranormal Retards Film 2: License to study STEP 10 forløb

Mind on Media Kontakt Michael Been på 76 29 15 32 eller Jacob Molboe på 76 29 15 31

Ungdomsskolens løbehold ”Run Forrest, Run” træner intervaltræning på træningsanlægget ved Dagnæshallen. Holdet er i gang med at lave en Coopertest, hvor kondital og udholdenhed testes! Der trænes til Kalkmineløbet i Mønsted Kalkgruber 17. maj 2012.

foto’s af Hanne Nielsen

Er du interesseret i løb, kontakt Kim Kyed, 61 30 49 51

LØBEbillleder

13


Vil du være med?

CYRK show på Fængslet CIRKUSTEATER på Horsens Ny Teater GADETEATER på Søndergade

Lørdag den 12. maj 2012 Lunden - Horsens gratis entré

Ny Knallertlov i 2013

www.komediehuset.dk telefon 76 29 23 99 Mindeord Uffe Schrøder gode historier – og Uffe fulgte med i det hele og gav sine kommentarer lige til det sidste.

Politikerne i Folketinget og deres embedsmænd har længe arbejdet på at indføre en ny knallertlov, og indtil februar troede vi, at alderen for at få knallertbevis ville blive nedsat til 15 år. Men sådan gik det ikke – justitsministeren greb ind, og med et nyt flertal i Folketinget bliver det afklaret, at alderen fortsat skal være 16 år, inden man kan komme ud og køre på knallert. Baggrunden for den nye lov med mere undervisning er helt klart at gøre de unge til bedre knallert-kørere i trafikken. Alt for mange unge bliver indblandet i ulykker, og enkelte mister livet – nu skærpes adgangskravene til trafikken, så de unge får flere timer til at øve sig inden debuten på vejene. Til gengæld sker der en række ændringer, som du kan forberede dig på:

14

·

Flere timer til undervisning i teori og praktisk kørsel – fra 2013 i alt 30 timer mod nu 24 timer

·

Obligatorisk førstehjælp – bliver også arrangeret af Ungdomsskolen.

·

Man skal bestå køreprøve med censur efter undervisningens afslutning

·

Knallertkørekort i stedet for bevis

·

Prisen stiger til 420 kr. for et kørekort, som udstedes af politiet.

·

Skrappere sanktioner ved overtrædelse af færdselsloven (frakendelse af kortet, udsættelse af kørekort til bil, konfiskation af knallert m.m.)

Alle disse ting træder i kraft med den nye lov fra 19. januar 2013 – altså om knap et år. Alle, der fylder 16 år efter denne dato, skal tage det nye kørekort – så de unge, der fylder 16 i starten af 2013, må altså først gennem undervisning efter deres fødselsdag, inden de kan få kørekort – man kan ikke modtage undervisning efter de nye regler, inden loven træder i kraft. Men i løbet af året 2013 bliver tingene normaliseret, så alle, der ønsker knallertkørekort, kan modtage det efter endt undervisning på deres 16 års fødselsdag. Alle 15 årige unge i Horsens Kommune modtager som hidtil et brev fra os, hvor de bliver inviteret til at melde sig til knallertundervisning. Og så er det bare om at få svaret og tilmeldt sig via hjemmesiden www.unghorsens. dk – god fornøjelse med den nye lov, hvor du får endnu mere undervisning og førstehjælp – og på den måde bliver endnu bedre rustet til at klare dig i trafikken.

Uffe gav en stor del af sit liv til at gøre en forskel for andre mennesker. I slutningen af halvfemserne kom Uffe i kontakt med Ungdomsskolen, og da det lykkedes at oprette et særligt opsøgende gadeteam, Street Team, var Uffe et naturligt valg til dette arbejde blandt unge.

Uffe Schrøder er ikke mere iblandt os. Uffe døde efter et langvarigt og smertefuldt sygeleje på Sct. Maria Hospice mandag den 16. januar. Trods en indædt fight mod den svulst, der til sidst havde bundet ham til sengen, måtte han give op. I denne lange kamp har familien stået bi og været der for Uffe, når det blev svært. Vi, der har fulgt Uffe på den sidste svære rejse, har undervejs prøvet at fortælle de

Han havde denne særlige udstråling og menneske-forstand, som man ikke kan læse sig til. Han gav sig selv og brugte det levende ord, argumenterede og diskuterede, så den unge til sidst måtte indrømme, at det nok var bedst at følge den store mands ord. Han opnåede en sådan respekt, at de unge altid kom tilbage til Uffe og gav ham hånden. Uffe havde den holdning til tingene, at det var bedst ’at få gjort rent bord’. Sammen med den unge gik turen så ned til politiet, hvor Uffe så hjalp med det svære – nemlig at indrømme visse fejltrin. De unge vidste, hvad Uffe stod for – og han var nem at finde på gaden, for Uffe ragede godt op i mængden med sine næsten to meter.

Både gennem sit arbejde med Street Team og fra sit tidligere arbejdsliv fik Uffe en stor berøringsflade. Alle mennesker, som Uffe kom i kontakt med, fik denne fornemmelse af at blive lyttet til og taget alvorligt, og Uffe var ofte de allersvagestes borgeres ambassadør, når der var lukket for det varme vand ved diverse myndigheder. Uffe åbnede døre - han tog ikke et nej for et nej, men blev stædigt ved og satte sig uden for døren, indtil der kunne bevilges audiens. Høj og lav, Uffe havde den virkning på andre mennesker, at de trygt kunne lægge deres liv i Uffes hænder. Uffe blev kendt i hele Horsens gennem sit virke i Street Team, og han blev flere gange hædret for sin uegennyttige indsats, bl.a. af Lions Club og Rotary. Ungdomsskolen vil mindes Uffe ved at oprette en lille pris, som skal gå til en ung eller en voksen, som på en eller anden måde har gjort en forskel, har hjulpet andre, eller er kommet videre med sit liv – ’er kommet gennem Perleporten’, som Uffe gerne sagde – og det er jo som bekendt den sværeste rejse for et menneske. Æret være hans minde. Midlerne til denne lille fond stammer fra en donation til Street Team fra Rotary i Horsens.

15


Afsender: Horsens Ungdomsskole • Falstersgade 24 • 8700 Horsens

C

via sms, skriv tekst: IFRONT HORS og send til 2921 5967. Du vil herefter blive kontaktet for yderligere oplysninger

via www.dgi.dk/ifront - hvor du kan læse mere om uddannelsen

Vær med fra starten, når Horsens Ungdomsskole og DGI gennemfører I FRONT lederuddannelse for aktive unge i alderen 15-18 år. På uddannelsen får du bl.a.: · Masser af personlig udvikling og kompetencer indenfor ledelse · Viden om undervisning af børn · Viden om og erfaring med tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af netop det projekt, du brænder for · Personlige udfordringer sammen med andre unge · Uddannelsesbevis for gennemført kursus

Vær med blandt de unge, som har et ekstra plus på CV’et, når der skal søges job eller videregående uddannelse

Spot On - Marts 2012  

Horsens Ungdomsskoles ungemagasin, Spot On. Marts udgave!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you