Page 1


02 VIP rådet 03 Leder / Spot On redaktionen 04 Elektrorum 05 Madguiden 06 DM i Break 07 Astronørd 08 Emma’s Modeklumme 09 Ungfest - ta’ med til Beachparty... 10 Knallertkørekort 11 0-tolerance i skolerne 12-13 USK-Spot - Torsted afdelingen 14 Ungepolitikken 15 Filmanmelderne 16-17 Nye tilbud i Ungdomsskolen 18-19 Ungdomsskolens aktivitetskalender 20 4 Meninger / U-Turn 21 U-Turn - Ungerådgivning 22 U-Matrix 23 4 tilbud du bør huske! 24 Horsens Ungdomsskoles klubber/åbningstider

Horsens Ungdomsskole og Spot On ønsker alle en rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår.

Trænger du ti l lidt julehygge? så kom inden for i Ungdom ssko lens klubber i december! Masser af kna s og spas i uge 50 , når der hold es juleafslutning.

Velkommen til det nye VIP-råd ca. 40 unge klubrødder fra alle Ungdomsskolens afdelinger har været samlet 2 gange i efteråret. Første gang var til stormøde i oktober på Den Grå Fabrik, hvor der bl.a. blev besluttet, at temaet til næste UngFest skal være BeachParty. Den 3. november var flokken samlet på Stensballeafdelingen – og denne gang til ryste-samme-arrangement med konkurrencer, hvor 6 hold, sammensat af unge fra forskellige afdelinger, dystede mod hinanden i tovtrækning, hulahopring, sække- og æggeløb, ballonkamp og det perfekte minut. Desuden havde klubrådet fra Torsted lavet en særlig quiz, som de andre afdelinger kunne dyste på. Kære Unge – Tak for jeres deltagelse og indsats, jeg glæder mig til samarbejdet med jer i denne sæson! Med venlig hilsen Kim Kyed Afdelingsleder, Ungdomsskolens Fritidsafdeling

2

Dette nummer: Spot On blad nr. 2, 18. årgang, december 2012. Næste nummer: Det næste Spot On udkommer i marts 2013. Info: Spot On er Horsens Ungdomsskoles magasin, som sendes direkte til alle unge i alderen 13-18 år i Horsens Kommune. Bladet fås gratis ved henvendelse til Horsens Ungdomsskole. Oplag: Spot On udgives i et oplag på 6700 stk. Ansvarshavende: Henrik Meldgaard, Kim Kyed & Nina Nielsen Ungdomsskolen - tlf. 76291530 ungdomsskolen@horsens.dk unghorsens.dk Redaktion: Anne Katrine Leth Berthelsen Anne Linaa Markussen Emma Endel Lasse Høybye Christensen Michelle Lindberg Rasmus Martinsen Peter Martinsen Amalie Hausager Anders Fabrin Lund Layout/Grafik Michael Been. Forside foto Hanne Nielsen. Tryk: Digitalhuset, Skomagervej 6, 7100 Vejle. Indhold: Spot On prioriterer indsendt materiale efter bedste evne. Horsens Ungdomsskole er ikke ansvarlige for udtalelser der ikke kommer direkte fra Ungdomsskolen eller ansatte i Ungdomsskolen, samt redaktionen. Etik: Spot On forbeholder sig ret til at afvise forslag der måtte stride mod bladets etiske/moralske linie, ligesom vi forbeholder os ret til at forkorte indlæg. Vi gør opmærksom på, at indsendte artikler ikke nødvendigvis dækker redaktionens holdninger. Henvendelser: Spot On Horsens Ungdomsskole Falstersgade 24 8700 Horsens, tlf. 76 29 15 30 ungdomsskolen@horsens.dk unghorsens.dk


Kulden er over os, og vi bevæger os så småt ind i de varme ”stuer”, eller gør vi? Der sker nemlig noget hver eneste dag, som vi bare må være med i. Der har for eksempel lige været den fedeste omgang DM i break. SNØFT og HOST hører vi ofte her for tiden i efterårets kolde omskiftning til vinteren. MEN - Nu banker julen snart på, og hyggen indtræder, for de fleste. Vi gør det samme år for år, hører det samme musik, spiser det samme og ser de samme film, men det er jo også det vi ser frem til. Lad os da’ håbe på en hvid jul, og nogle fede forandringer!

Anders F. Lund: Jeg er 14 år og går i 8. B på Bankagerskolen. Ud over at være journalist på Spot On er jeg også spejder og er med i Horsens Garden.Jeg elsker at møde nye mennesker.

mber 2012 redaktionen anno dece

Lasse H. Christensen: Jeg går i 10. klasse på Step 10, Learnmark i Horsens. Jeg er nysgerrig og elsker at spørge, hvis der er noget der interesserer mig.

Amalie Hausager: Jeg er 14 år gammel og går på Dagnæsskolen. Fritiden går med venner og veninder og i Bankager klubben, hvor jeg går til glaskunst.

Emma Endel: 17 år og igang med en HF. Interesserer mig for vintagetøj og har en svaghed for Johnny Depp. Se Emma’s Modeklumme.. den laver jeg!!

Michelle Lindberg: Jeg er 15 år og går på Bankagerskolen. I min fritid går jeg til svømning, spejder og hænger ud med vennerne og veninderne.

Peter Martinsen: Uover at skrive for Spot On magasinet, går jeg også på Horsens Gymnasium.

Anne Markussen: Jeg er 15 år og går i 9. D på Bankagerskolen. Jeg elsker at grine og fjolle. Udover Spot On er jeg også spejder og jeg går til svømning.

Rasmus Martinsen: Jeg går i 1. G på Horsens Gymnasium og kan betegnes som en ægte filmnørd. Jeg står bla. for filmanmeldelserne her i bladet.

Anne K. Berthelsen: Jeg går i 9.klasse på Bankagerskolen, og er 15 år gammel. Udover mit fritidsarbejde hos NRGI, går jeg til spejder og skriver på Spot On.

3


ter

os

ot

st

tek

f og

zn

Je

e fP

a

ElektroRum arbejder med at skabe musik ved hjælp af computeren. Vi er alle født med de samme forudsætninger for at lave musik, som for at regne og skrive. Computeren åbner døren til et kæmpe univers af lyde og muligheden for selv at sample (optage) lyde, samt redigere og sammensætte disse på din helt egen måde.

youtube.com/elektrorum

Projektet ElektroKUBEN handler ligeledes om at skabe musik på computeren. Temaet er “Byens Lyd”. Det vil sige, at vi tager udgangspunkt i samplede lyde fra midtbyen og laver trommebeats og musik af dem. 8Barz har i ugerne 41 til 43 arbejdet i Kuben med programmet Ableton Live. De har hovedsagelig

elektrorum.com

“Byens lyd”

skabes i KUBEN på Søndergade i Horsens, sammen med Elektrorum ved Peter Jezn.

lavet beats, som jo er en vigtig ingrediens i Hip Hop musikken. Vi valgte et swingbeat, som Vissing lavede, og satte det sammen med et nummer, som en, ElektroKUBEN deltager lavede i efterårsferien. Hun hedder Asta, er 9 år gammel og synger fantastisk. Børstin’, Gøgleren og C Moe har efterfølgende rappet (om Kuben og Horsens) på nummeret. ”Vi har fået lavet et virkelig fedt nummer som skal bruges til et reklamespot for Kuben!” Det var virkelig fedt og inspirerende at arbejde med 8Barz. Børstin’, Vissing, Gøgl & C Moe..... U Rock!! Peace Out.


M

af Emma Endel og Amalie Hausager fotos af Michael Been

”All you can eat”? Altså af sushi? For under 200 kroner? Dette tilbud lyder så godt, at det fik mig til at faste tre dage inden selve restaurant besøget. For der er visse tilbud, som skal udnyttes, og dette er ingen undtagelse. Lige fra da man træder ind i restauranten, bevæbnet med et par slaggy pants og en uvant tom mave, til man triller ud igen, er én lang, berigende og mættende oplevelse. Og det bliver bestemt ikke den sidste. Den er nemlig bygget op på den måde, at der i selve restauranten kører to bånd. Den ene af dem serverer sushi, frugt og desserter, og den anden diverse, varme retter. Sushien i sig selv, er ganske

4 83 stjerner ud af 100 (4 stjerner ud af 6)

fantastisk, og de kommer i alle mulige størrelser, faconer, farver og smag. Det er nærmest et kapløb imod maden, da man samtidig skal holde øje med de varme retter, især når f.eks. deres chicken nuggets, indbagte rejer eller nudler kommer forbi. Dog skal det nævnes, at der sagtens kan komme en lille justering, når det gælder deres desserter. Det er nemlig sådan, at hverken tiramisu’en, cheesecake’en eller buddingen faldt i god jord, så hvis man vil have et lille råd fra mig, skal man tage et ekstra stykke sushi, og (tænk, at jeg siger det) skippe desserten. Alt i alt er Sgoyi Sushi en ekstremt god restaurant, der har mad for enhver smag, og som vil glæde enhver sushielsker.

5


Tekst af Emma Endel Fotos af Hanne Nielsen

DM i Break 2012: 1. og 2. pladsen til henholdsvis Emilio Sanchez og Jacob Molboe.

2012 Et forventningsfyldt publikum, en ubeskrivelig stemning, en udsolgt sal, og en masse vilde og halsbrækkende moves, samt de dér 10.000 kroner til vinderen. Lyder det bekendt? Lørdag den 10. november blev der nemlig afholdt det Officielle Danmarksmesterskab i Breakdance på Horsens Ny Teater. Stemningen var hvert fald i top, da de forskellige breakere gik på scenen, for at vise hvorfor netop DE skulle have førstepræmien. Alt i alt var det en succesfuld aften, som man allerede kan begynde at se frem til i 2013. Og husk at tjekke DK4 efter nytår Måske er du i TV?

DM i Break 2012: Hollandske DJ Lu-chi’sz fyrede op under festen.

Egil Cebrero Løberg no. 4 til DM i Break 2012


af Anders F. Lund & Lasse H. Christensen

en) a l . ska unkt å 6 p idtp 2 . r m e, n rsets F ( et nive n r Je er u

Lyd rejser femten gange hurtigere gennem stål end gennem luft.

Lyd bevæger sig 4 gange hurtigere i vand end i luft.

kunder e s 0 0 .0 31.536 år Der er på et kunder e s 0 0 .4 (31.622 skudår) på et

ngere hver r 100 tons tu Jorden blive f faldende rum støv. da dag på grun

, værten af tryks tte ’’i’’ k y n e Et lill ver de ingen ikken o som pr e noget i retn er. m on kan rum .000.000 Prot 0 0 .0 0 af 5 e ig . n l ade e st rfl næ ove r s ee n dr sole n si m en , so d r Jo varm så

Jorden drejer ikke direkte rundt om solen. Jordens rotation om solen er mere ovalformet.

Ve en nus de este er d r ro p en ter lan ure er m et, ed t.

s en d r 1 i jo ca. r. n d e te tur r me me a r e e g 60 mp sti er Te dre r hv in d fo gra

Sommer Der er 104 naturlige grundstoffer resten er kunstige.

Hvis to stykker metal røre hinanden i rummet, sider de permanent fast sammen.

e mp æ k . t en rnova a ved supe s e kab er i en s r r e ull lode h te sp Sor sol ek

på Uranu s varer i 21 år.

0,3% af solenergi fra Sahara er nok til at forsyne hele Europa.

7


...et andet syn på moden!

emma’s

omdmee m klu

Interview med Joanna Nielsen bloggeren fra theeyeshaveit.dk Hun har blogget i lidt over et års tid, og på hendes blog bliver der skrevet om alt lige fra mode, tøj og hår, til projekter og hvad der dertil hører af gode oplevelser. Hun har desuden været nomineret til modeblogsprisen 2012 for årets læserpris. Hvorfor startede du med at blogge? Jeg opdagede for to år siden blogmediet, og efter jeg havde fulgt diverse bloggere, besluttede jeg mig for, at jeg godt kunne tænke mig at dele al den inspiration, som jeg gik og gemte på oppe i mit hoved. Samtidig trængte jeg til at have mit eget lille kreative rum, hvor jeg kunne slå mig løs, så jeg kastede mig ud i det uden at tænke over, hvor stort det kunne blive.

Hvor får du inspiration fra? Jeg får oftest min inspiration fra gadebilledet. Når jeg går en tur ned gennem byen, men det kan også sagtens være i en film, modeblade eller på andre blogs. Men størstedelen er fra gadebilledet.

Hvad er dit yndlings tøj, smykke og skomærke? Hvis det skulle være det tøj jeg går mest i, er det H&M og Gina Tricot, fordi de ligger i den lave ende angående prisniveau og sagtens kan lave nogle virkelig fine styles, som oftest kan mikses og give et godt outfit. Ellers må det være Stine Goya, Wackerhaus, Stylein, Ganni, Gat Rimon, Acne og Envii. Smykkemærket er helt klart Line&Jo og Jane Kønig og når det gælder sko, må det være Vagabond.

Hvad kunne være et drømmekøb?

Tjek bloggen på: theeyeshaveit.dk

Det må helt klart være en Mulberry Bayswater eller Balanciaga, som jeg har ‘cravet’ i rigtig lang tid. Men mit allerstørste drømmekøb må dog nok være en iMac og et Nikon d800, selvom det lyder ret nørdet!

8

fotos af Joanna Nielsen


Temaet er..... Beach Party Hvis du ønsker at deltage i UngFesten, ·

skal du møde op på Den grå Fabrik, Falstersgade 24, Horsens den 21. sept. (dørene åbner kl. 19.00 og lukker kl. 21.00, festen slutter kl. 24.00).

Klubkortet koster kr. 25. Du kan få det lavet i alle Ungdomsskolens klubber. Se steder og åbningstider i Spot On eller på unghorsens.dk

·

skal du betale kr. 50 for indgangsbilletten

·

skal du vise dit nye klubkort, som er gyldigt i sæson 2012/2013.

Festen er et alkoholfrit arrangement kun for unge mellem 13 og 18 år, fra Horsens Kommune.

(NEJ - det fra sæson 2011/2012 duer

ikke!)


Knallertkørekort

Efter den 19. januar 2013 starter de første knallerthold, som skal følge undervisning iflg. de nye regler.

Ungdomsskolens står for al undervisning i knallertkørsel i hele Horsens Kommune. Alle vores knallertundervisere er også ansat ved politiet og de er klar til at give dig den bedste undervisning.

Hvad skal du gøre: Tilmelde dig og betale kr. 500 (se rubrikken). Medbringe sygesikringskort eller pas + et pasfoto fra godkendt fotograf, når undervisningen starter.

Når du har meldt dig til et knallerthold vil du modtage besked fra Ungdomsskolen ca. 8 dage før din undervisning starter.

Hvad får du ud af det: Du får undervisning i teori og kørsel på knallert - i alt 30 lektioner. Du får undervisning i Førstehjælp - 8 lektioner. Du kommer til en rigtig prøve – både i teori og kørsel. Du modtager et førstehjælpsbevis, som oven i købet giver dig 4 timers ”rabat”, hvis du senere tager kørekort til bil. Du modtager et rigtigt kørekort (ligesom til bil).

Vi glæder os til at se dig! Du må tidligst starte på knallertundervisning, når du er 15 år og 6 måneder gammel. Du modtager tilbud om undervisning direkte i din postkasse, når du har den rette alder. Når du modtager tilbuddet, skal du aktivt melde dig til på hjemmesiden,- og skynd dig, så du kan få plads på det hold, der passer dig bedst. Der sendes tilbud om knallertundervisning ud til alle unge 1 gang – hvis du ikke melder dig til når du får tilbuddet, - skal du selv henvende dig til Ungdomsskolens kontor på tlf. 76291530, for at få tilbuddet igen.

Skal du have kørekort til bil - Nye regler vedr. Førstehjælp Hvis du starter hos en kørelærer efter den 19. januar 2013, skal du have gennemført færdselsrelateret og livreddende førstehjælpsundervisning i 8 timer. Ungdomsskolen har hidtil gennemført 7-timers kurser, men har naturligvis tilpasset undervisningen efter de nye regler. Pris kr. 350.

10

Tilmelding og betaling via unghorsens.dk.


af Jan Asmussen

Nultolerancepolitik overfor stoffer i ungemiljøer Horsens Kommune har et velfungerende SSP-samarbejde, der bl.a. har fokus på unges stofmisbrug . Byrådet er ifm. budgetforliget for 2013 enige om at der skal gøres en ekstra indsats over for de få unge, der har et stofmisbrug. Stofmisbrug øger risikoen for frafald fra uddannelse, øger risikoen for et dårligt liv og kan være første skridt ad den forkerte vej for de unge. Horsens Kommune har derfor besluttet at stå i spidsen for en bredspektret indsats i samarbejde med SSP, Horsens Uddannelses Råd og andre aktører i de unges miljø. Der ønskes således formuleret en fælles nultorerancepolitik overfor stoffer blandt kommunens skoleelever, brugere af ungdomsskolen og de studerende ved ungdomsuddannelserne. Det er meget positivt at der fra byrådets side sendes et klart signal om at man vil tage ansvar for en fælles indsats mod stoffer i ungemiljøer og det bakker vi i Ungdomsskolen/SSP selvfølgelig op om! I praksis gøres der allerede i forvejen en stor fælles indsats på dette område både fra U-Turn og CSU,som er kommunens rusmiddelbehandlingstilbud til hhv. unge under 18 og til de 18+årige samt via den eksisterende SSP-indsats med bl.a. Street Team, som er forankret i Ungdomsskolen.

Modelkommuneprojekt: Unge og Rusmidler * Fælles Indsats * Fælles Ansvar SSP/Ungdomsskolen står i årene 2012-2014 i spidsen for et modelkommuneprojekt, som støttes af Sundhedsstyrelsen med 3.1 mio kr., om rusmiddelforebyggelse for over 5.000 unge fordelt på alle kommunens 8 ungdomsuddannelser.

Målgruppe: Alle unge på ungdomsuddannelser, unge med et problematisk forbrug af rusmidler samt mentorer vejledere, UU-vejledere m.fl.

Overordnet mål: I samarbejde med ungdomsuddannelserne at skabe en fælles, aktiv og tidlig indsats i forhold til rusmiddelforebyggelse blandt unge og opsporing af unge i farezonen med særligt behov for rådgivning. Indsatsen skal også ses som et led i en fastholdelsesstrategi for ungdomsuddannelserne.

Nogle delmål/indsatser: Udarbejde rusmiddelpolitikker og gennemføre stor Ungeprofil-undersøgelse. Skabe tradition for holdningsbearbejdende/rusmiddelforebyggende tiltag, fx årlige oplæg/foredrag med deltagelse af misbrugseksperter og relevante lokale aktører. Oprette åben anonym rådgivning på skolerne . Tilbuddet kaldes ”UngeKontakten”. Iværksætte aktiviteter rettet mod de unge, som skal fremme ændrede holdninger til rusmidler. Opkvalificering af vejledere/mentorer, UU o.a. mht. viden om rusmiddelforebyggelse, opmærksomhed på tegn på misbrug samt hjælpe- og behandlingsmuligheder. Informere om rådgivningstilbud, indsatser og hvordan man som ung kan få hjælp via Facebook, Apps mm.

11


af Anders Fabrin Lund fotos af Anders F. Lund og Hanne Nielsen

Anders Fabrin fra Spot On redaktionen besøger Horsens Ungdomsskoles Torsted afdeling og tar’ en sludder med et par unge....

Et par hurtige spørgsmål til de unge fra Torsted... Hvad kunne være bedre?

Hvad er det bedste ved Torsted afdelingen? Hvad er det absolut værste? Hvorfor kommer du her i afdelingen?

Hvilke aktiviteter er der her i afdelingen/klubben? Hvad kan du lide at lave? Zina 14 år

Christina 14 år * * * * * *

At man kan hygge sig sammen og VIP rådet. At der er nogle af de ældre som laver ballade... Fordi det er hyggeligt og sjovt, og man kan være sammen med vennerne. Lokaler kunne forbedres Vi har parkour, kreativ rum, og en masse andet. Jeg kan rigtig godt lide at hygge mig.

* At vi venner har et sted at være. * Har ikke lige noget i tankerne...? * Fordi her er hyggeligt og sjovt at være. * Lokalerne kunne godt trænge til en make-over. * Vi har Kreativt rum, og her er altid nogle gode udfordringer. * Jeg har lige tilmeldt mig ‘ Kreativt rum’ .

Kasper 14 år

12

* Det er at der er gang i den, på en rolig måde. * Det er sjældent der sker noget! * Det er hyggen, der tiltrækker mig. * Der måtte gerne være flere aktiviteter. * Rigtig mange!!! * Jeg kan godt lide Css, bordtennis og pool.


Chris 14 år

* Den er bare god og hyggelig at være i. * Det er ikke så godt, at den ligger lidt kælder-agtigt. * Det gør jeg bla. fordi at medarbejderne er gode. * Det kunne nogle af aktiviteterne... * Der er snart soft prop og ellers er der tit konkurrencer. * Alt muligt...?

Cristina 14 år

* At man altid kender nogen... * Jeg kan ikke lige komme i tanke om noget dårligt. * Fordi det er et sted hvor man kan komme og være social og fordi de gør meget for en hernede. * ??? * Tirsdags udfordringen, stødbælte med præmier. * Jeg kan rigtig godt lide ‘kreativt rum’

13


Borgmester Peter Sørensen svarer på spørgsmål fra de unge debattører.

Ungeborgmester Carina Svendsen (tv.) igang med spørgsmål og idéer til Borgmesteren.

Horsens Kommune har inviteret 70 unge for at spørge om deres mening om tiltag og idéer til Kommunen... Det kom der en Ungekonference ud af! Det hele handler om at Horsens kommune vil have en ungepolitik og at de unge skal inddrages i debatten om, hvordan den skal udformes. Derfor har Ungdomsskolen dannet rammen for en Ungekonference på Den Grå Fabrik onsdag den 14. November 2012. Der var paneldebat og dialog med de unge som dukkede op på dagen. Der blev skrevet heftigt og på plancherne kom der mange originale og gode input til borgmester Peter Sørensen.

Tekst af Anders F. Lund Fotos af Hanne Nielsen

Man kunne også vælge at skrive spørgsmål til borgmesteren, som han så i debatten, kunne komme med sit svar eller forklaring på.

14

Maria Rosendal Borch fra Horsens gymnasium synes rigtig positivt om idéen med, at man samler så mange unge og holdninger på et sted, fordi det giver byen muligheder for forandring. Katja Jensen fra Lund Ungdomsskole, synes det er godt at politikerne vil lytte til de unge. Katja håber, at der vil komme flere fritidsjobs og flere aktiviteter. Jacob Rye synes, at det er rigtigt interessant at kommunen laver en dag, hvor unge

mødes og taler om det, der præger deres hverdag. Jacob håber, at der vil blive lavet et ungeråd for de unge, der går i gymnasiet. Manden med magten, borgmester Peter Sørensen, er glad for de mange input. “Det viser jo, at der er mange unge, der vil være med, og her i Horsens løfter vi i flok, og det betyder, at denne Ungekonference er et rigtigt godt billede af, at vi ikke laver politikker uden at indrage borgene. Her er det altså de unge vi indrager, hvilket betyder, at vi får forandring, og at vi får en politik, som de unge har indflydelse på. Når de unge er med til at skabe den, tror jeg også på, at det vil virke efter hensigten”. Men hvad siger Ungeborgmesteren, Carina Svendsen. “Jeg håber at Horsens kommune tager unge mere seriøst og at politikerne kan se at vi godt vil bidrage til at lave en ungepolitik”. Der blev løbende stillet spørgsmål til borgmesteren. Et af spørgsmålene var: “Vinder du valget”? Hvortil Peter Sørensen svarede... “four more years”. Et andet spørgsmål var: “Vil Horsens kommune lave et stort arrangement a la ‘Giro d’Italia’ og svaret var et klart JA. Unge politiken vil være klar i sommeren 2013.


Anmelder Rasmus Martinsen

Anmelder Anne Katrine Berthelsen

Anne Katrine: Jeg syntes TED er en rigtig sjov film! Den har lidt af det hele med. Den er sjov, spændende og der er også et par steder hvis den godt kan give et par chok. Rigtig god. Den skal have 5 ud af 6 stjerner.

******

Rasmus: Ted, en film om en Mand og

You & me forever

- 3 film set med både drenge og pigeøjne !! af Anne Katrine Berthelsen og Rasmus Martinsen

Anne Katrine: Den er virkelig spændende og god. Jeg syntes selv den ligesom vækker dig fra sædet og den er ikke sådan lige til at gå fra. Den overraskede mig positivt, da jeg havde forventet en lidt kedelig film.

******

Anne Katrine: Jeg syntes den har nogle ret gode relationer til nogles teenageliv. Den er ikke umiddelbart særlig god, den virker rigtig kort og man ender med en masse spørsmål. Den kan godt virke ret kedelig.

******

sin bedste ven, en lodden teddybjørn. Men denne teddybjørn er ikke som andre legetøj, den er levende, og den er styg og ubehøvlet. Fjollet plot? Ja, for filmens præmis giver ingen mening. Men man må sige at ”Family Guy skaberen” Seth Mcfarlane kan skrive sjove dialoger. Dog fungerer dialogerne kun når ”Ted” er med i dem. For alt i denne film er venstrehåndsarbejde. Skuespillet i ”Ted” er himmelråbende ringe, og filmen er simpelthen for langtrukken, kedelig og klichefyldt. Derfor kan karakteren ”Ted” ikke redde denne film, trods verdensklasse jokes, dialoger osv. ”Ted” er håndværksmæssigt noget bras, men det eneste der trækker op er bamsen Ted.

historie om et skib der bliver kapret ud for Somalias kyst. Meget simpelt. Kapringen er instrueret af Tobias Lindholm, en ny komet inden for Dansk film. Han er kendt for et rå og realistisk udtryk, som han udførte i fængselsdramaet ”R”(fremragende film). Kapringen gør det samme, den er hård og autentisk. Søren Malling leverer sit livs rolle som rederimanden. Og Pilou Asbæk er også ganske fremragende som skibskokken, der er besætningsmedlem på skibet. Det er helt sindssygt hvordan karakterudviklingen af de to er. Jeg var simpelthen paf efter denne film.

Rasmus: Endnu en dansk ungdomsfilm, med endnu flere klicheramte dilemmaer. ”You and me forever” og instruktør Kaspar Munk fornyer ikke danske ungdomsfilm, da de ikke går hele vejen med den råhed, som gør en dansk ungdomsfilm god (feks. Råzone). Dog skal det siges at den er godt skrevet med fremragende skuespillerpræstationer af de voksne biroller. Jeg vil også indskyde at jeg ikke er til ungdomsfilm, så jeg er ikke målgruppen. ”You and me forever” rammer nok målgruppen, og målgruppen vil sikkert elske denne film.

******

******

******

Rasmus: Kapringen er en simpel

15 15


Hold

Ugedag

Tidspunkt 19.0021.00

Egebjerg

Smykkefremstilling

mandag

Torsted

DJ-Kursus

mandag

18.4520.50

uge 2-10

Vestby

Madhold på Byskolen/Fussingsvej

mandag

15.0017.45

uge 2-18

Endelave

Endelavittos Bandidos Band

tirsdag

19.0020.30

uge 6-22

Den Grå Fabrik

Jagttegn

tirsdag ell. torsdag

19.0021.45

uge 2-16

Endelave

Spilleaften

tirsdag

19.0020.30

uge 2-5

Lund

ZUMBA

tirsdag

18.0019.45

uge 2-18

Vestby

Lektiecafé på Byskolen/Fussingsvej

tirsdag

14.0015.45

uge 2-18

Vestby

Løbehold for begyndere på Byskolen/Fussingsvej

tirsdag

16.1517.15

uge 2-18

Den Grå Fabrik

Spansk

onsdag

19.0020.45

uge 2-18

Egebjerg

Vildmarkshold/ Outdoor

onsdag

19.0021.00

uge 2-18

Egebjerg

‘ Come on girls’ Make up mv.

onsdag

19.3021.00

uge 2-10

Vejlevej 150

Fra personbil til markræs

onsdag

19.0021.45

uge 8-16

Flere oplysninger og tilmelding på unghorsens.dk. På unghorsens.dk kan du også se alle de hold, der allerede er i gang der er næsten altid plads til en til, hvis du har lyst til at være med.

16

Start/Slut uge 2-10


Japansk på biblioteket i Horsens Lørdag den 26. januar kl. 10-13. Ungdomsskolens japanskhold indtager Horsens Bibliotek! Kom og oplev åben workshop i japansk skrifttegn, manga-tegning og udstilling af originale japanske tegneserier. Et samarbejde mellem Horsens Kommuines Biblioteker og Horsens Ungdomsskole.

Forårsshow

Lørdag den 9. marts 2013 kl. 13-17 Den grå Fabrik, Falstersgade 24, Horsens Alle unge og deres familie og venner inviteres til en festlig og forrygende eftermiddag, hvor Ungdomsskolens elever viser noget af det, de har arbejdet på i vinterens løb.

Kl. 13.00-14.30 Udstilling af elevarbejder Kl. 14.30-17.00 Sceneshow Gratis adgang for alle!

Klub Øst danner rammen og er vært ved dette Galla event, hvor mad og venskaber står øverst på listen. En multikulturel aften, hvor vi mødes på tværs af alle grænser. Tag en ven med anden etnisk baggrund end din egen i hånden og inviter ham eller hende til en gastronomisk oplevelse i Østbyen.

Denne aften er der ‘Dresscode’ - og ordet er GALLA!!

17


J

anuar

Stensballe

7. januar

mandag 19.00-21.50

Det perfekte minut

Den Grå Fabrik

9. januar

onsdag 19.00-21.00

VIP-Møde

Egebjerg

11. januar

fredag 19.00-22.30

Fredagsåbent

Lund

12. januar Kulturtur t. AROS (Århus)

lørdag 9.00-19.00

Bankager/Torsted

13. januar Århus Skøjtehal

søndag

Stensballe

14. januar

mandag 19.00-21.50

Mandagsfilm

16. januar

Stensballe

Onsdags-quizzen

onsdag 19.00-21.50

Egebjerg

18. - 19. januar

fre-lør 19.00-9.00

Harry Potter Filmmaraton

Stensballe

20. januar

søndag 13.15-19.15

Odense Gokarthal

Østbirk

20. januar Lalandia tur

søndag 9.00-17.00

25. - 26. januar

Stensballe

Videomaraton

fre-lør 19.00-8.00

Bankager/Torsted

26. januar

lørdag

Odense Gokarthal

26. januar

Den Grå Fabrik

Japansk på Horsens Bibliotek

28. januar

lørdag 10.00-13.00

Østbirk

Kyllinge bowling

mandag 20.00-21.00

F

ebruar

1. februar

Den Grå Fabrik

UngFest “Beachparty”

2. - 3. februar Tur til Lystrupminde

4. februar Pigeaften

5. februar Det perfekte minut

6. februar Bordfodboldturnering+ Champions League

6. februar Drengeaften Champions League Temaet er..... Beach Party Hvis du ønsker at deltage ·

· ·

i UngFesten,

25. Du kan få det lavet Klubkortet koster kr. grå Fabrik, klubber. i alle Ungdomsskolens skal du møde op på Den den 21. sept. Se steder og åbningstider Falstersgade 24, Horsens og lukker kl. 21.00, Spot On eller på unghorsens.dk i (dørene åbner kl. 19.00 festen slutter kl. 24.00). Festen er et alkoholfrit unge for indgangsarrangement kun for skal du betale kr. 50 år, 18 og 13 mellem billetten fra Horsens Kommune. som er skal du vise dit nye klubkort, gyldigt i sæson 2012/2013. ikke!)

(NEJ - det fra

18

8. februar Fastelavn - Katten af tønden

fredag 19.00-24.00

Egebjerg lør-søn

Østbirk

mandag 17.00-22.00

Stensballe tirsdag 19.00-21.50

Lund onsdag 18.30-22.30

Østbirk

onsdag 18.30-22.30

Gedved

fredag 20.00-23.00

15. februar Tropic Night - Aqua Forum

HBB fredag

Vinterferie - uge 7 22. februar Fastelavnsfest

22. februar Movie Night

22. februar Ice-Disco Århus Skøjtehal

22. februar Fredagsåbent

22. februar Til fest med gæst

27. februar

12 duer

sæson 2011/20

Onsdags-quizzen

Egebjerg

fredag 19.00-22.30

Lund

fredag 19.00-23.00

Stensballe fredag 18.00-24.00

Torsted

fredag 19.00-23.00

Østbyen

fredag 19.00-24.00

Stensballe onsdag 19.00-21.50


M

1. marts

Bankager

fredag 19.00-23.00

Fredagsåbent

arts

2. marts

Gedved/Hovedgård lørdag 8.00-18.00

Lalandia tur

4. marts

mandag 19.00-21.50

4. marts

mandag 17.00-20.30

onsdag 19.00-21.50

Det perfekte minut

Grinebidderen - Sjove film

Undervisningssæson slutter i uge 10 Den Grå Fabrik lørdag 13.00-17.00

FORÅRSSHOW

Lund

fredag 19.00-23.00

Game Night

17. marts

Stensballe

6. marts

fre-lør 19.00-7.00

15. marts

Østbirk

Biograftur

Østbirk

9. marts

Stensballe

Mandagsfilm

8. marts

Alle afdelinger søndag 16.00-19.00

Fodboldstævne i Egebjerghallen

19. marts

Bankager/Torsted

Bowlingtur for medlemmer

tirsdag

Påskeferie i uge 13 4. april

pril

Bankager/Torsted

Paintball

torsdag

5. april

Egebjerg fredag 19.00-23.00

6. klassefest

Forårshyttetur no. 1 ‘Trollhytten’

fre-søn

7. april

Østbirk

søndag 10.00-1.00

Paintball & Gokart

8. april

mandag 19.00-21.50

10. april

onsdag 19.00-21.50

11. april

M aj

torsdag 17.30-21.00

Store Planlægningsdag

2. maj

Bankager

Paintball

torsdag

4. maj Heidepark, Tyskland

8. - 12. maj Forårshyttetur no. 2 ‘Trollhytten’

31. maj Sidste skoledag

Bankager/Torsted lørdag

Alle afdelinger ons-søn

SSP Horsens fredag

29. april

‘Blå Mandag’ - 7. klasse Egebjergskolen

20. april

søndag 10.00-14.00

Egebjerg mandag

Østbyen

20. - 21. april

21. april

lørdag 19.00-24.00

Egebjerg

OBS!! Ungdomsskolen kræver betaling og forældreunderskrift i.f.m. nogle af aktiviteterne. Tilmeldingsblanket med nærmere oplysninger udleveres i klubberne.

lør-søn 12.00-15.00

Lund

Gokart-ræs i Gedved

Den Grå Fabrik Bankager/Torsted

torsdag 19.00-21.50

Lund

Lalandia tur

Stensballe

Onsdags-quizzen

14. april

Sound In The City - Rap fest

Stensballe

Mandagsfilm

Stensballe

Paintball-dyst i Gedved

Alle afdelinger

5. - 7. april

11. april Det perfekte minut

Klubsæson slutter i uge 18

A

søndag 10.00-14.00

Undervisningssæson slutter i uge 10

J uni

29. - 30. juni Mad over bål Teltovernatning

Egebjerg

mandag 20.00-21.00

19


af Anne Markussen og Michelle Lindberg

Hvad synes du om og hvad kunnHeodrseer ns Ungdomsskole, laves af nye ting?

Mads Brosbøl 15 år: Jeg synes godt, man kunne lave en “lånekort-ordning” til computerne, fordi de bliver meget hurtigt ødelagt. Ellers synes jeg, at det er et rigtig hyggeligt sted at være!

Anders Bendtsen 15 år: Ungdomsskolen er et meget fedt sted at være. Man kan bare gå rundt og have det sjovt og hygge sig. Men de kunne godt lave nogle flere fester og flere arrangementer som flere paintballture eller pige- og drenge aftener.

Malene Pedersen 14 år: Jeg synes det er godt man bringer folk sammen på den måde, men der mangler måske nogle flere fodboldborde, og nogle flere aftener og fællesarrangementer. Ikke bare sådan en weekend, men også hverdagsaftener. Ellers synes jeg det er hyggeligt at være heroppe.

Amalie Nielsen 15 år: De må godt lave lidt mere reklame for det og lave lidt flere sjove arrangementer i stedet for sådan noget paintball.... Så som pigeaftener eller filmaftener.

u-turn

Projektet bliver kaldt for u-turn og er til for at hjælpe unge mennesker med visse problemer i Horsens kommune. Dette projekt er med til at hjælpe unge væk fra rusmidler i store mængder, til enten små eller ingen mængder. Det startede sidste år, og det har været en succes lige siden.

på besøg hos...

Vi har snakket med to fra personalet og en af de unge, som får hjælp fra stedet. Aldersgruppen er fra 14 til 18 år. Der hjælpes ikke kun med at få unge væk fra rusmidlerne, men også med at få deres liv til at køre igen. Alt i alt virker projektet som en god begyndelse.

20

Man er i gode hænder, da personalet er veluddannet. De første par gange har man mulighed for at være anonym, og der har været ca. 200 henvendelser siden projektets start i august

af Lasse H. Christensen & Peter Martinsen

sidste år. Der gives mulighed for dybe og personlige samtaler. Der er også hjælp at hente til forældrene i form af kursus i at håndtere situationer, der involverer deres børn og rusmidler. Tilmelding foregår igennem U-Turn. (Se kontakt information på modsatte side) De får budskabet ud ved hjælp af brochurer, ved forsamlinger og ikke mindst fra mund til mund imellem de unge. Så hvis du har problemer med rusmidler så kontakt U-Turn. For mere information, se evt. www.uturnhorsens.dk eller ring på 21731237.


Det er rigtigt fedt at man kan snakke åbent om sine problemer

U-turn tilbyder: Anonym rådgivning som er et tilbud om optil 5 samtaler til unge, forældre, pårørende og professionelle. Individuel rusmiddelbehandling som omhandler samtaler og målrettet aktiviteter. Daggruppe som er rusmiddelbehandling kombineret med skoletilbud. Forældrekursus som er et undervisningsforløb for forældre og pårørende. Kursusset strækker sig over 4 aftner.

Her er bare så hyggeligt og det er fedt at vi ikke kun snakker

U-turn hjælper

Annette Ohlsson ahoh@horsens.dk tlf.30109189 Mads Leth Pedersen mlpe@horsens.dk tlf. 21289687

Karl Erik Rodsted krn@horsens.dk tlf 30564083 Trine Press trp@horsens.dk tlf. 29106176

Hvem er U-turn Horsens

Konsulentbistand til professionelle der arbejder med unge.

Åbningstider: tirsdag 12-16, onsdag 12-16 på telefon og torsdag 12-19

Telefon 21731237

uturnhorsens.dk


Lir af Lasse Christensen, Rasmus Martinsen og Peter Martinsen.

Horsens Ungdomsskoles fuldstændig ukorrekte, unødvendige og ufuldstændige analyse af latterlighed til perfektion, og lav- til finkultur.

FINKULTURELT Smagsdommerne STEMMERET -demokratiets grundsten

Forlystelsesparker

x

o Bot

Afslapning

DATING!

Saft, sodavand og juice med tilsatte vitaminer

egle Lange n e) ng (alt for la

Lektier...øv

terseer Hansi Hin er) (Tysk slag

Solcreme

PERFEKT

LATTERLIGT

Fantasiven

Offentlig svømmehal

Sukkermorgenmad

ilka

Køer i B ‘Guldmærker’ lavet af papir?

Stadig verden s bedste tegneserie!

de Overpynte .. r. e æ juletr Sylte!! mmm...

22

Reality‘stjerner’?

LAVKULTURELT

Æbleskiver


Med fri adgang til Søhøjlandets Badeland Du og kammeraterne kan nu deltage i en af Ungdomsskolens ture til det naturskønne område ved Gjern, hvor der er mange muligheder for aktiviteter. Ungdomsskolen har booket Trollhytten 2 gange i løbet af foråret – så kan du/I vælge at deltage i turen med det tidspunkt, der passer jer bedst. Trollhytten har hyggelige sovehytter til små grupper + fællessal i hovedbygning.

Forårshyttetur nr. 1 Forårshyttetur nr. 2

5. – 7. april 2013 8. – 12. maj 2013

Pris kr. 350 Pris kr. 500

Prisen dækker transport, ophold, mad og adgang til badeland. De hurtigste får pladserne – skynd dig at blive tilmeldt (måske et julegaveønske :o). For nærmere info, kontakt Jonna Kyed tlf. 76291524, mail bujr@horsens.dk Tilmelding o g betaling via Ungdomssko lens hjemmeside:

unghorsens.

dk

Bog&idé

Ungdomsskolens Fodboldstævne Du og 5 af dine kammerater kan deltage i Ungdomsskolens årlige stævne i indendørsfodbold. Det bliver vildt – og der kæmpes om flotte pokaler og fede præmier. Stævnet afvikles i Egebjerghallen,

søndag den 17. marts 2013, kl. 10.00-16.00 Ønsker du at tilmelde dit 6-mandshold, så tal med aktivitetsmedarbejderne i din lokale ungdomsskoleklub eller kontakt Ulla Laursen, Egebjerg Afd, på mobilnr. 61997464.

Lørdag den 20. april 2013 kl. 19-24 Entré kr. 50

Sundparkhallen fyldes op med Rap, Hip Hop og Dance... Det blir den

FUC..... FEDESTE FEST EVER!

Har du lyst til at være med til at gøre arrangementet til noget helt særligt? Kan du synge, rappe eller danse, så grib mobilen og ring eller skriv til Pia Hansen på tlf. 40361180 eller Helle Fredsbo på tlf. 21286808

23 23


Afsender: Horsens Ungdomsskole • Falstersgade 24 • 8700 Horsens

C

Horsens Ungdomsskoles klubber / åbningstider.... Bankager Afd., Bankagervej 109, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 19.00-22.00

tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 19.00-21.50

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 19.00-21.50

mandag, onsdag

kl. 19.00-21.50

tirsdag, torsdag

kl. 19.00-21.50

tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 18.30-21.30

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 19.00-21.50

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 19.00-21.50

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 18.30-21.30

mandag, torsdag

kl. 19.00-21.50

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 18.00-21.00

Brædstrup Afd., Skolegade 9, Brædstrup Egebjerg Afd., Egebjergvej 165, Egebjerg, Horsens Gedved Afd., Kirkevej 16, Gedved Hovedgård Afd., Stationsvej 3, Hovedgård Lund Afd., Skolevej 3, Lund, Horsens Torsted Afd., Sdr. Torstedvej 1, Horsens Stensballe Afd., Brådhusvej 34, Horsens Vestby Afd., Beboerhuset, Vestergade 7 B, Horsens Østbirk Afd., Skolegade 2, (indg. fra Vibevej), Østbirk Østby Afd., Hybenvej 10, Horsens

Ungdomsskolens kontor Mandag, tirsdag og onsdag Torsdag Fredag

kl. 8.00-15.30 kl. 8.00-17.00 kl. 8.00-13.30

Horsens Ungdomsskole Falstersgade 24 8700 Horsens telefon: 76 29 15 30 mail: ungdomsskolen@horsens.dk web: ungehorsens.dk

Ungdomsskolens klubber & hold holder juleferie fra og med den 17. dec. til og med den 2. jan.

På gensyn den 3. januar 2013

Spot On - december 2012  

Horsens Ungdomsskoles Ungemagasin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you