Page 1

Horsens Ungdomsskoles Ungemagasin

#3 APRIL 2017 | årg. 22

UNGHORSENS.DK

QUIZ hvilken Youtuber ’er du?

PINLIGE

HISTORIER

Selvtillid Sammenhold & Skønhed


FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

DENNE VERSION AF SPOT ON INDEHOLDER: 02 Indholdsfortegnelse | Kolofon Horsens Ungdomsskole - KONTAKT Horsens Ungdomsskoles ledelse og administration Nina Nielsen Viceungdomsskoleinspektør Heltidsundervisningen tlf. 76 29 15 21 mobil 22 61 73 07 bunn@horsens.dk

Henrik Meldgaard Ungdomsskoleinspektør tlf. 76 29 15 20 mobil 22 48 65 70 buhm@horsens.dk

Rikke Nedergaard Afdelingsleder Fritid & Udvikling tlf. 76 29 15 22 mobil 30 10 91 73 rine@horsens.dk

Karin Nørlund Jakobsen Heltidsundervisning knallert og førstehjælp tlf. 76 29 15 27 jobkn@horsens.dk

Karina Rasmussen Økonomi tlf. 76 29 15 26 bukal@horsens.dk

Jan Asmussen SSP-koordinator Horsens Børnebyråd tlf. 76 29 15 23 mobil 20 68 51 84 bujas@horsens.dk

Camillla Hansen Udviklingskonsulent tlf. 29 29 72 91 cheh@horsens.dk

Christina Lajer Jensen Fritid og udvikling tlf. 76 29 15 29 claj@horsens.dk

Jonna Brammer Kyed HR tlf. 76 29 15 30 bujr@horsens.dk

Annika Bech Horsted Madsen Kontorelev tlf. 76 29 15 25 abhm@horsens.dk

Jane List Lund Bogholderi tlf. 76 29 15 24 jllu@horsens.dk

03 Kontakt til usk | Leder

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

Når du sidder og kigger i Spot On er det i virkeligheden en gammeldags ting – for det er sjældent, at unge læser i blade, magasiner eller aviser. Langt de fleste unge finder deres informationer på nettet. Undervisningen foregår i dag hovedsageligt med materialer, som er hentet via nettet, og når der skal laves opgaver – ja, så foregår det også digitalt. Den digitale verden er rullet ud over os i kanon-tempo. Kommunikation foregår i dag lynhurtigt, man deler informationer på Facebook, på Snapchat eller på Instagram – ja, selv postkort med feriefotos kan man få formidlet via nettet, så postbuddets taske bliver lettere i disse år. Og vores avisbud får længere mellem postkasserne, inden han kan køre hjem.

er det lige meget, om det er et billede af Roskilde Domkirke eller et billede af dig selv, som du sender til din kæreste, fordi han eller hun ønsker sig sådan et billede af dig – og lover aldrig at dele det med nogen. Så her i SPOT ON giver vi gerne gode råd: Lad være med at sende fotos af dig selv eller andre, hvis du selv eller andre kan blive kede af det bagefter, når de opdager, at deres private billede er kendt af alle i klassen. Når man færdes på nettet, er der færdselsregler – og dette er en af de vigtige!

#3 APRIL 2017 | årg. 22 Horsens Ungdomsskoles Ungemagasin

PS: SPOT ON kan du også finde på nettet – vi følger jo med tiden. Se vores hjemmeside unghorsens.dk

Alting går superhurtigt med formidling – hvis man kun læser avis, må man vente til i morgen med nyhederne – men man kan også gå på nettet og læse ’Breaking News’ konstant, så avisens nyheder er gamle nyheder, inden de bliver trykt. Men aviser bliver læst, og så smider man dem væk – men på nettet kan man finde alt, også de gamle nyheder. Intet bliver glemt.

af Henrik Meldgaard

Og det er måske den afgørende forskel. Nettet glemmer intet. Facebook glemmer ikke, og selv Snapchat kan snydes, så man kan downloade billeder og beskeder. Alt, hvad der bliver delt mellem brugerne, kan formidles videre. Nettet har ingen hemmeligheder. Du kan ikke være usynlig på nettet, men efterlader spor, og de billeder eller beskeder du delte med en ’ven’, kan hurtigt ryge videre til den næste ’ven’ – uden din tilladelse eller viden.

UNGHORSENS.DK

Så hvis du nu får lyst til at sende et billede videre, kan du ikke vide, hvor det ender eller hvor mange, der får det at se. Og så

3

Følg UngHorsens 04 Ida

Mathilde

Amalie

Facebook Instagram Snapchat Web

05 Sommertur til norge

Emilie

Josefine

Emilie

QUIZ

Horsens Ungdomsskole horsensungdomsskole Ung Horsens

hvilken Youtuber ’er du?

unghorsens.dk

Fremover sendes der ikke breve ud omkring start af knallertundervisning.

Caro

Du skal selv holde øje med vores hjemmeside

unghorsens.dk

Det bedste var photoshootet

Selvom de har fået mange sjove oplevelser gennem makeup og styling, bliver pigerne alligevel hurtigt enige om, at det afsluttende photoshoot var den sjoveste. ”Det var virklig grineren” fortæller Hannah, og de smiler alle tre ved tanken. Det var en professionel fotograf, der tog billederne, og han var ifølge pigerne både virkelig god og sjov. Det hjalp på, at det godt kan være lidt akavet at få taget billeder, når man ikke har prøvet det før. ”Det var lidt grænseoverskridende”

HUSK at der er begrænsede antal pladser på vores knallerthold, så tjek hjemmesiden ud løbende.

knallertundervisning 07

Vil med igen 5

Da jeg spørger, om de kunne finde på at deltage i makeup og styling igen, er svaret tydeligt: ”Ja, helt klart!” udbryder Nikoline og de andre erklærer sig straks enige. De har endda fået en af deres andre veninder med på idéen til næste gang.

PINLIGE

pris

800 kroner

Du kan tilmelde dig fra du er 14 ½ år.

fortæller Nikoline. De andre nikker, men Anela indskyder hurtigt: ”Men det vi gjorde var, at vi var inde én ad gangen. Det hjalp på det, og så havde vi god tid. Der var ingen stress”. Og så var det virkelig fedt, at Sarah Kildevæld Madsen, der har vundet Topmodel, som en overraskelse kom og coachede pigerne, inden de skulle have taget billeder. ”Det var specielt at møde hende” fortæller Hannah, og Anela stemmer i: ”Ja, det var ret vildt at blive guidet af én, der har prøvet det så meget!”

fik noget ud af undervisningen. Samtidig syntes pigerne, det var fedt, at de også selv kunne få indflydelse på undervisningen. Hannah fortæller, at mange af pigernes forslag om, hvad de skulle fokusere på og lære blev inddraget. Anela er enig: ”Hun var god til at lytte” siger hun.

4

HISTORIER

Selvtillid Sammenhold & Skønhed

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

Bliv uddannet turroer og tag med på ekspedition i havkajak.

kajakkursus 06

Fra nybegynder til kajakhaj på 6 undervisningsgange og til sidst tager vi på weekendtur i det sydfynske øhav. Vel mødt til et spændende og lærerigt forløb. Vi mødes ved campingpladsen ved Bygholmsø, tirsdag d. 2. maj 2017 kl. 16.30- 19.00

DETTE NUMMeR: Spot On - blad nr. 3 22. årgang, APRIL 2017.

DER ER HOLD I HORSENS & GEDVED 7

6

08-09 selvtillid, sammenhold & skønhed

Jeg elsker at finde på overraskelser til min kæreste!

Hele holdet samlet til Photo Shoot 9

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

quiz! > Hvilken type kæreste er du? 10

Jeg tog med bussen en morgen til skole. Jeg kom ind i bussen og fik at vide, at mit bus kort var for gammelt. Jeg stod der, helt rød i hovedet, fordi jeg ikke rigtigt forstod hvad manden sagde. Til sidst fik jeg så lov til at køre med. Jeg havde desværre bare ikke nået at få sat mig ned, inden bussen stoppede næste gang. Så da bussen stoppede, faldt jeg over et ben, og selvfølgelig var det en mega lækker dreng, jeg endte med at ligge hen over. Jeg skyndte mig væk, helt rød i hovedet, imens folk grinte af mig. Verdens længste bustur! Hilsen pigen, der nu altid vil have styr på sine ting!

hvoraltid min trøste un ved Jeg jeg skalså han/h igen te, dan kæres glad bliver

Cykelstyrt ved McDonalds

NÆSTE NUMMER: Det næste Spot On udkommer i AUGUST 2017.

Du er den sjove glad, fjollet kæreste. Du er sammen og dejlig at med. være får en til Du er en kæreste at grine. der også forberede Men man skal sig på at godt kan du finde og lave sjov på at drille din kærete. med

Du kæreer den dejlig ste. Du svare at være er besky samm omso bliver din kære ttend kærelidt jalouxste, en med. rgsfu e og ste kan Du for-ld og elske føler , men godt t når sig trygdin han/h og er samm un med en dig.

Du er den der kæresten, romantiske er ting du Du romantiske kæreste. på Man får altid finder kan lave. og og din kæreste dejlige oplevelser masser af lser, når skønneoverraske man er kærester med dig.

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

Det var lidt grænseoverskridende, fordi det var første gang, jeg skulle købe den slags, og da jeg havde overstået købet og (heldigvis) havde haft en kvindelig ekspedient, troede jeg det værste var overstået. Men så let slap jeg ikke. Da mine forældre første gang havde vasket mit nye undertøj, syntes min far nemlig lige han skulle kommentere mit køb. Han brugte, hvad der føltes som evigheder, på at advare mig om, at man altså let kunne få blærebetændelse, hvis man ikke gik i varmt undertøj. Han sagde endda, at man sagtens kunne få sexet undertøj, der var meget varmere end det, jeg havde købt. Jeg kunne bare se på min mors undertøj. Mens han talte, blev jeg bare mere og mere rød i hovedet. Det var VIRKELIG pinligt. Knus hende, der selv vasker sit undertøj fra nu af.

rer altid Jeg forsvamin kæreste, hvis nogen fornærmer ham/hende - også selvom det er ment i sjov.

Jeg elsker at tale om følelser med min kæreste

Jeg har en pinlig oplevelse, jeg gerne vil dele med jer. Pinligt Hej! Det handler om første gang jeg skulle købe sexet undertøj. Jeg havde altid købt fornuftigt almindeligt bomuldsundertojs- undertøj, men nu ville jeg gerne have noget lidt pænere. Jeg købte derfor nogle g-strenge og blondetrusser i kob H&M.

For hoje hemmeligheder

Jeg har flere lavet en pranks eller kæreste!på en

Jeg bliver nogle gange jaloux

godt finde Jeg kunne ”all in” og med på at gå middag, lave en lækkerblomster osv. stearinlys, kæreste til min

PINLIGE

HISTORIER Den pinligste bustur

Hvilken type kæreste er du?

Jeg fjoller og pjatter altid med min kæreste når vi er sammen

10

Hej SpotOn, tak for et mega fedt blad. Jeg skulle op på McDo nalds, hvor jeg skulle mødes med en af min bedste venner. Så kom jeg derop, hvor jeg skulle stille min cykel. Jeg kørte så op ad kant en rigtig langsomt. Men da jeg kom halvt op ad kanten, besluttede min cykel sig for at køre baglæns. Og så gik det altså lidt for langsomt, så cyklen mistede balancen. Jeg væltede lige foran min bedste drengeven og en varevogn, hvor der sad en mand i. Hilsen pigen, der skal lære at cykle.

11 Pinlige historier

- Flere fester, en skøjtehal eller noget helt tredje?

hvad drømmer du om? > slogan konkurrence 16

Mig og min bedste veninde stod og snakkede udenfor i frikvarteret om hvem af drengene, vi bedst kunne lide. Vi startede bare med kategorier som udseende og personlighed og sagde til sidst, hvem vi var forelskede i. Jeg sagde, hvem jeg bedst kunne lide, men lige mens jeg sagde det, kom han løbende forbi og hørte det. Det var virkelig pinligt, og det værste var, at jeg sad ved siden af ham i klassen. Det var akavet hver gang, vi snakkede, men han sagde det heldigvis ikke til nogen. Hilsen pigen, der hvisker fremover. 11

Dine drømme betyder noget! Alles drømme har værdi. Men for at drømmene kan blive til virkelighed, skal vi gøre hvad vi kan for at føre dem ud i livet. Snart skal alle, der er fyldt 18 år, stemme på, hvem de ønsker skal sidde i Byrådet og træffe de beslutninger, som har betydning for vores allesammens hverdag.

det fede kom med og vind! slogan

De unges stemmeR skal høres. Vi skal have flere unge til at tage stilling.

BeStem dig!

14-15 ungdomspartiernes holdning til hævnporno

–kom med det fede slogan og vind! Vi skal bruge et godt slogan som kan skabe opmærksomhed og give flere unge lyst til at stemme ved kommunalvalget i november 2017. Det skal bruges til plakater, video, SoMe og alle mulige andre tænkelige steder. Gemmer der sig en fed idé til et slogan, der kan bruges i kampagnen??? Bare fyr løs! Blandt de der bidrager, trækker vi lod om biografbiletter. Skriv dit bud på et slogan til redaktionen på Spot On (cheh@horsens.dk) SENEST DEN 17. APRIL 2017

16

OPLAG: Spot On udgives i et oplag på 6500 stk.

Test dig selv

Hvor stor er din viden om fodbold?

TÆL DINE POINT SAMMEN, OG TJEK HER TIL VENSTRE, OM DU HAR TABT BOLDEN, ELLER ER SELVERKLÆRET FODBOLDEKSPERT!!

0-2 point:

Danmark Sverige Tyskland

17 scandinavian 18 quiz! break > hvor stor er din championship viden om fodbold? 2017

Tæl hvor mange point du får til sidst ved at tjekke svarlisten. Et rigtig svar tæller som 1 point.

Pointsystem

Hvilken nation vandt EM i fodbold i 1992?

1

Sæt ring om det svar, du tror er rigtigt.

Din viden om fodbold sidder ikke lige i skabet.

THE END

2-4 point: Du har godt styr på fodboldviden, men du mangler lige lidt finpudsning, før det er helt perfekt.

Hvor mange kampe har David Beckham spillet for det engelske landshold?

2

6

2 børn 3 børn 4 børn

Anders

Du er en fodboldekspert.

Hvem vandt VM i fodbold i 2002?

3

Hvor mange børn har David Beckham?

4-6 point:

81 kampe 94 kampe 115 kampe

Hvor mange klubber har Cristiano Ronaldo spillet for?

Hvor meget betalte Cardiff for Andreas Cornelius?

Brasilien England Italien

5

1 klub 3 klubber 5 klubber

60 mio. kr. 75 mio. kr. 90 mio. kr.

Hemmingsen

TE M

A

4 Danmark

115 kampe

1

2

75 mio. kr.

Brasilien

3

4

3 klubber

4 børn

5

6

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

´DET VAR HENDE, DER SENDTE BILLEDER AF SINE BRYSTER´

18

HVILKEN

YOUTUBER

17

19-22 Interview med anders hemmingsen

skille mig ud med min stil.

Hvordan er du som person?

Hvilken ven er du?

C: Jeg er sød, hjælpsom og elsker også at være kreativ. A: Jeg er altid i godt humør og altid på, men jeg kender min grænse. D: Jeg er altid træt, og hvis jeg ikke behøver at hjælpe til hjemme, lader jeg med glæde være. B: Jeg er glad og spontan, men accepterer, at man også har nedture. Jeg synes, det er fedt at være helt sin egen.

A: Den hjælpsomme og lyttende. D: Den sjove ven, der altid er parat til en

fifa kamp og et pizza slice. C: Den gode ven, der altid bakker de andre op. B: Den provokerende, men også søde, der altid er klar på en kop te og en god snak.

Hvad beskriver du bedst dit kærlighedsliv?

ikke det, der fylder mest i mit liv. som jeg elsker!

kunne da være dejligt med én engang imellem. D: Jeg foretrækker vennerne.

D: Gaming A: Mad B: Youtube C: Mode

HVILKET BOGSTAV FIK DU FLEST AF?

Hvis du fik flest af A, så er du Rasmus Brohave. Du en behagelig person, og næsten alle kan

lide dig. Som youtuber ville du normalt poste flere videoer, hvor du er ude og opleve noget, eller videoer, hvor du fortæller om noget sjovt, du har oplevet.

>>

Læs mere på de næste sider...

Hvis du fik flest af B, så er du Kristine Sloth. Du er en vildt sjov person at være sammen med, men du kan også godt være sårbar nogle gange. Du er ikke bange for at skille dig ud med fx dit tøj eller sige, hvad du mener. På din youtube kanal poster du flest videoer, hvor man følger dig i hverdagen, og videoer, hvor du taler om tabubelagte emner.

TRYK: Grafisk Forum, Horsens

19

Endte du op med at få flest C’er? Så er du Julia Sofia. Du er en person, som altid tænker på andre før dig selv, du er omsorgsfuld, positiv og har altid et smil på læben. På din youtube ville man se flere videoer med makeup tutorials, men man får også massere af hauls at se. Fik du flest D’er er du Armin. Som person er du noget af en drengerøv. Du elsker bl.a. at spille videospil og hænge ud med gutterne. Du er en person som kan få enhver til at grine med din geniale humor, og du én som glider nemt ind i hvert selskab. På din youtube vil man oftere møde gaming videoer eller sjove challenges, som folk kan grine af.

vinterviking 24

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

23

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

24

25-27 Novelle > det var hende, der sendte billeder af sine bryster

Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen

Jeg skal have købt nogle kondomer, men jeg tør ikke. Hvad gør jeg?

Min venindes kæreste har kysset en anden, og nu er hun i tvivl, om hun skal gå tilbage til ham. Hvordan skal jeg rådgive hende?

Det kan godt være lidt pinligt at købe kondomer ved unge ekspedienter eller at møde sine venner ved kassen. Derfor kan det måske være en idé at besøge super markedet lidt tidligere på dagen, hvor der ofte sidder ældre bag kassen, og hvor sand synligheden for at rende ind i unge mennesker er mindre. Ellers kan du også købe det på apoteket, hvor ekspedienterne er ældre, professionelle og super erfarne med kunder, der føler sig lidt pinligt berørte over det, de skal købe. Men husk, at uanset hvor du køber det, er det helt normalt og fornuftigt at købe kondomer, og der er højst sandsynligt ikke nogen, der vil løfte et øjenbryn over det. Desuden kan du være helt sikker på, at du er ikke den første, der har været lidt nervøs for at købe beskyttelse.

Min veninde er begyndt at ryge og presser mig til at prøve. Hvad gør jeg?

Du kan prøve at sige, at hun skal mærke efter i sig selv, om hun kan stole på ham igen. Spørg ind til deres forhold, så hun får tænkt over både gode og dårligere sider, og hjælp hende på den måde til selv at komme frem til det svar, der er rigtigst for hende. Når det kommer til kærlighed, er der nemlig sjældent kun én rigtig ting at gøre, og det du ville gøre er ikke nødvendigvis det rigtige for din veninde. Din vigtigste opgave som veninde er at være der for hende og at være ærlig uden at være fordømmende. Husk altid at støtte din veninde, og hvis de finder sammen igen, selvom du egentlig ikke synes, at de burde, skal du stadig bare være der for hende, også hvis det går galt igen.

Start med at give det lidt tid og se, om følelserne forsvinder af sig selv, eller om de hænger ved. Det er altid en risiko at fortælle om dine følelser i denne situation, fordi det let kan ændre eller måske endda ødelægge venskabet. Men hvis dine følelser er stærke, må du vurdere, om det er værd at tage chancen. Prøv at se om han giver udtryk for at have det på samme måde. Prøv f.eks. at bringe emnet at date/en ven op, eller giv ham et ekstra langt kram og se, hvordan han reagerer. Hvis du synes, at han giver udtryk for at have det på samme måde, kan du prøve at tale med ham om det. Men prøv at lade være med at få det til at lyde, som om du ikke kan leve uden ham, for hvis han ikke har det på samme måde, så vil det gøre chancen for at I kan bevare venskabet bagefter større, hvis du ikke har vendt vrangen helt ud på dit hjerte.

Selvom det er mega svært at sige fra, så er man bare nødt til det. Hvis det er en rigtig veninde, vil hun selvfølgelig forstå det. Selvom hun måske laver lidt sjov med dig, fordi du ikke vil prøve det, skal hun nok ende med at bakke dig op i din beslutning, hvis du fortæller hende, at du ikke vil, og at du faktisk føler dig presset. Hvis hun fortsætter alligevel, er du nødt til at holde fast i dig selv og vide, at du har truffet den rigtige beslutning. Rygning er hverken sejt eller sundt, så det er dig, der har alle de gode argumenter på din side.

Fortsættes på næste side

Jeg er blevet forelsket i min bedste ven og vil ikke ødelægge vores venskab. Hvad gør jeg?

28-29 brevkassen

>>

audition

25

Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen 28

29

Audition til The Wiz Skal du med på rejsen til the Wiz?

ASV

32 bankager Bankager

FØLG OS PÅ FACEBOOK

ASV-fredagsklub

BANKAGER YOU ROCK

af Jannick Ulsted Jensen, ASV’s helt egen journalist

I vores klub bruger vi tiden sammen med hinanden. Vi tager på ture ud af huset, hvor vi fx, siden sidst, har været på juletur til Skanderborg, ude at spille minigolf, holdt Halloween og julefrokost, været ude og bowle, og en masse andre ting.

I efteråret 2016 tog Bankagerskolen den beslutning, at alle 7. klasserne skulle være med i et Teambuilding projekt. UngHorsens kom på banen med MILIFE & OUTDOOR. Et koncept hvor unge udvikler sociale og personlige kompetencer gennem leg, læring og fysiske aktiviteter. Det blev til 6 forrygende dage med masser af debat, teambuilding, fysiske udfordringer og ikke mindst et meget bedre sammenhold på tværs i klasserne.

I den næste periode står vi over for planlægning af en weekendtur, måske til Vesterhavet? Vi glæder os hver uge til at det bliver fredag, og til at vi igen, sammen, kan hygge os.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Bankagerklubben Horsens

33 brædstrup Brædstrup

34 egebjerg Egebjerg

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Brædstrup Ungdomsskole

Er du ung mellem 13 og 18 år, elsker du at hænge ud med dine venner, mangler i et sted at samles, og mangler I noget at give jer til sammen?

Vanessa Kamaliza

I klubben vil I blive mødt at vores personale, som altid har et smil på læben og en sjov aktivitet i ærmet. I klubben er der et hav af muligheder for aktiviteter, fx. Pool, PlayStation, spil, bordtennis, pool, bordfodbold osv, så rammerne til en god aften er der.

Stensballe

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Stensballe ungdomsklub

Kom til Early Wednesday i Stensballeklubben

Tirsdag aften står i klubbens tegn Vi bruger aftenen på mange forskellige ting, alt lige fra FIFA, spil, en brydekamp eller bagning, til en tur i biografen, svømmehallen eller teateret. I den kommende periode er vi også blevet inviteret til en fest i ASV-klubben. Det glæder vi os ret meget til.

HVER ONSDAG åbner klubben allerede kl 15.00. VI handler ind og laver lækker mad sammen. KOM OG VÆRE MED!!

Psssstt.... det er GRATIS at spise med

Hvad er det bedste ved at være i klubben? Det bedste ved at være i klubben er at man kan være sammen med sine venner. - Simon 13 år.

Vi håber du vil være med og at vi ses i Brædstrup klubben. Vi har åbent hver tirsdag, onsdag og torsdag fra 18:30 – 21:30.

Tobias Mousten

Sted:

Den Grå Fabrik, Falstersgade 24, 8700 Horsens Læs nærmere om forberedelse og tilmelding på unghorsens.dk

Vi er sammen om at skabe The Wiz!

36 stensballe

Lundager

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Ungdomsskolen Egebjerg

En hyggelig og spændende hverdag i Egebjerg Ungdomsskole. Klubben i Egebjerg er et sted hvor du kan komme præcis som den du er. Dine og andre unges ideer og ønsker vægtes højt hos os, da vi bestræber os på, at du har indflydelse på klubbens hverdag og hvad der skal ske hernede. Hverdagen i Egebjerg Ungdomsskole er fyldt med hyggelige stunder, spændende aktiviteter og trygge rammer. Du har rig mulighed for at udfolde dig socialt samtidig med, at du får lov til at udfordre dig selv indenfor diverse aktiviteter såsom foto, bordtennis og lignende.

Hvis du lige har siddet og nikket eller sagt ja til mere end en af disse ting, så har vi løsningen til dig. Tag alle dine venner under armen og kom i klubben.

Andrea Hede

Claus Mikkelsen

35 lundager

Hvornår:

Onsdag 7. juni og onsdag 14. juni 2017 kl 18.30-21.00 Man skal deltage begge dage!

Fantastisk musik, sjove karakterer og eventyrlige danse. Vi søger unge i alderen 13-25 år. Unge der elsker at synge, danse og spille skuespil. Det bliver et halvt år proppet med fantastisk sammenhold, masser af undervisning, fokuseret arbejde og masser af grin.

The wiz - musical audition 30

31 asv

Hedy Niyonkuru og Emma Jørgensen 7b fortæller: Sammenholdet i vores klasse er blevet meget bedre. Vores gruppearbejde går bedre nu end det gjorde før. Vi hjælper hinanden - Vi tænker før vi taler. Vi er mere omsorgsfulde og hjælper når nogen har en dårlig dag. Vi har respekt for hinanden og vi ses mere i fritiden.

Søren Voigt

Pernille Ørnstrup

Det bedste ved at være i klubben er at man kan møde mennesker, man ikke møder hver dag. - Emma 15 år og Iben 14år

Det bedste er helt klart at sidde og spille computer, se fjernsyn og høre musik med vennerne. - Max 14 år

Lasse Kristensen

Det bedste ved at være i klubben er, at man kan være sammen med sine venner, fordi det er jeg ikke derhjemme. - Jacob 14 år

Malene Bruun

Det bedste ved at være i klubben er, at jeg kan hygge mig, uden mine forældre er her. Det er også fedt, at de voksne lytter til mig, ved at sørge for der kommer golf turnering. - Anders 14 år

Ungdomsklubben Vestbyen

Velkommen i Vestbyklubben her er der plads til alle.

I oktober 2016 flyttede vi Østbirkklubben til Skytteforeningens lokaler

Vi er en aktiv klub fyldt med friske medarbejdere, som i samarbejde med de unge planlægger konkurrencer og aktiviteter. Det er vigtig for os at unge i klubben har det sjovt, trygt og indholdsrigt for alle. Kom og vær med. Vi glæder os til at se dig i byens hyggeligste klub!

I oktober 2016 flyttede vi Østbirk-klubben til Skytteforeningens lokaler. Det skabte nye forbedrede rammer for de unges klubmiljø. De unge tog hurtigt lokalerne til sig som deres egne. Hvis vi skal beskrive klubben med ét ord, må det være latter. Latteren starter fra det sekund vi starter og stopper først når vi desværre er nødsaget til at trække de sidste unger modvilligt ud af klubben. Så foruden de tre r’er – rammer, relationer og respekt må latter være det sidste, men så afgjort det mest betydningsfulde element i vores dejlige Østbirk klub.

Husk at vores adresse er Vestergade 7b 2.sal. Følg os på Facebook: ungdomsklubben Vestbyen Stefan Vestbyklubben. Snap: vestbyklub8700

ASV Bankager

Skolegade 9, Brædstrup kl. 18.30-21.30

Det Gule Pakhus

Madevej 2, Horsens kl. 10.00-16.00 | 19.00-22.00

Egebjerg

kl. 18.30-21.30 Stationsvej 3, Hovedgård

tirsdag, torsdag

kl. 19.00-22.00

Lund

Skolevej 7B, Lund, Horsens

Lundager tirsdag

kl. 18.30-21.30

Brådhusvej 34, Horsens

kl. 18.00-21.00

Stensballe

Brådhusvej 34, Horsens

mandag og torsdag

kl. 19.00-22.00

Torsted

38

Østbirk Ungdomsklub Mandag og torsdag kl. 19.00-21.50

K B IR

kl. 18.30-21.30

Storegade 45B, 8752 Østbirk

mandag, torsdag

kl. 19.00-21.50

Østbyen

39

unghorsens.dk

kl. 18.00-21.00

Horsens Ungdomsskole Den Grå Fabrik Falstersgade 24 , 8700 Horsens telefon: mail: web:

horsens ungdomsskole > kontakt og åbningstider 40

Er du fyldt 13 år og bor du i Horsens Kommune, er du velkommen i Ungdomsskolens klubber. Du kan også tilmelde dig UngHorsensaktiviteter og holdtilbud på

Hybenvej 8, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag

Ø ST

ES T B Y V

D E T O R S T 37

EN

Østbirk

Vestbyens Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

15.00-22.00

kl. 18.30-21.30

Beboerhuset, Vestergade 7 B, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Torstedvej 1 8700 Horsens

onsdag

Sdr. Torstedvej 1, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Vestbyen

Torsted Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

fredag 12.00-20.00

kl. 19.00-21.50

Kirkevej 16, Gedved

mandag, onsdag

Hovedgård

Bjarke 13 år

torsdag 17.00-23.00

Egebjergvej 165, Egebjerg, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Gedved

”Det er sjovt, og jeg hygger. Mine venner er her, og så sidder jeg ikke bare derhjemme foran min computer. De voksne er søde og hyggelige, og de gider at lave ting med os og spille PlayStation. Det er vigtigt, at de voksne deltager, ellers bliver det kedeligt”.

Michael Kæmpe

Storegade 45B 8752 Østbirk

B A

Bankagervej 109, Horsens

Brædstrup tirsdag, onsdag, torsdag

mandag, tirsdag, onsdag

Mads Pihlman Kristensen Tlf. 31501324 mpk@horsens.dk

unghorsens.dk

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 18.30-21.30

Joan 14 år

Line Ryegaard

Beboerhuset Vestergade 7 B 8700 Horsens

HENVENDELSER: Spot On Mediehuset Horsens Ungdomsskole Jyllandsgade 16A 8700 Horsens, tlf. 76 29 15 30

Beboerhuset, Vestergade 7B, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Stefan Zeberg Tlf. 40423429 sze@horsens.dk

ETIK: Spot On forbeholder sig ret til at afvise forslag, der måtte stride mod bladets etiske/moralske linie, ligesom vi forbeholder os ret til at forkorte indlæg. Vi gør opmærksom på, at indsendte artikler ikke nødvendigvis dækker redaktionens holdninger.

fredag kl. 13.30-19.00

Nicolai Madsen

Helle Fredsbo Tlf. 21286808 hefre@horsens.dk

EN S

36

INDHOLD: Spot On prioriterer indsendt materiale efter bedste evne. Horsens Ungdomsskole er ikke ansvarlig for udtalelser, der ikke kommer direkte fra Ungdomsskolen eller ansatte i Ungdomsskolen.

Horsens Ungdomsskoles klubber/åbningstider

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Ungdomsskolen Østbirk

Gustav 13 år

S T

Brådhusvej 34 8700 Horsens Stensballe Ungdomsklub Mandag og torsdag kl.19.00-22.00 onsdag kl. 15.00-22.00

35

Afsender: Horsens Ungdomsskole | Falstersgade 24 | 8700 Horsens

”Det er sjovt at komme i klub. Så sidder man ikke bare alene hjemme, og så er man ikke bare sammen med dem, man plejer at være sammen med. De voksne er lette at snakke med og kan være sjove, så man ikke kan lade være med at grine”.

”Det er nogle gode voksne. De voksne er heldigvis ikke så gode til at være voksne. De er lidt nogle pjatrøve”.

LL

E

R E D A G

Jacob Molboe Tlf. 60152302 jm@jacobmolboe.dk

N

Skolevej 5B, Lund 8700 Horsens Lundager Ungdomsklub Tirsdag kl. 18.00-21.00

LU

EB JE

Rikke Rosendal Borch Tlf: 29437605 rrb@horsens.dk

34

39 østbirk Østbirk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

EG

S T D

Egebjerg Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19.00-21.50

B R

N B A

Egebjergvej 165 8700 Horsens Tlf. 75656898 i klubbens åbningstid

Æ

A G

R U

P Simon Berg

Julie Lerche Kristensen

Ulla Bæk Laursen Tlf. 61997464 uplaursen@mail.dk

33

Vestbyen

Torsted ungdomsskole

Michael Møller Nielsen

Skolegade 9 8740 Brædstrup

38 vestbyen

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Tobias Mousten

Mads Pihlman Tlf. 31501324 mpk@horsens.dk

32

37 torsted Ny i job fra Merko (Møller) og hesten (Tobias) styrede slagets gang og alle var vilde da tønden ret hurtigt blev slået i gulvet. Harry Potter under dæknavnet Peter løb med sejren som den bedst udklædt.

K

Bankagervej 109 8700 Horsens Bankager Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

31

Torsted

ER

Helle Fredsbo Tlf. 21286808 hefre@horsens.dk

A S V

Beboerhuset, Vestergade 7 B 8700 Horsens ASV Ungdomsklub Fredag kl. 13.30-19.00

I vinterferien slog tykke mænd og letpåklædte damer katten af tønden.

R G

Shaun Kelly

Rikke Rosendal Borch Tlf: 29437605 rrb@horsens.dk

ADMINISTRATIV REDAKTØR: Camilla Hansen FORSIDE FOTO: Jacob la Cour

I vinterferien var de sejeste Vinter Vikinger med Horsens Ungdomsskole i Norge. Der blev sovet, leget og stået på ski i det sneklædte landskab:

Synes du dette ligner en suveræn fed tur?

Så hold øje med alle de andre fede ture UngHorsens kan tilbyde dig og dine veninder/kammerater. Vi slår hele tiden nye aktiviteter op på Facebook så ”like” Horsens Ungdomsskole og lad dig inspirere.

23 quiz! > hvilken youtuber er du?

A: Drenge/piger er søde, men de er B: Jeg har en skøn kæreste,

C: Jeg har ikke en kæreste, men det Hvad går du mest op i?

GRAFIK & LAYOUT: Michael Been

LB AG

ikke ud fra mængden.

C: Min stil er klassisk, feminin og girly. B: Min stil er farverig. Jeg elsker at D: Min stil er street og drenget.

06/03/17 11.41

TI

A: Min stil er lidt basic og skiller sig

85,-

EB LIK

Det var en lørdag morgen i april. vildeste fantasi forestillet mig, at mit En af de sjældne morgener, hvor jeg liv ville være vendt på hovedet, da jeg havde godt med overskud. igen slog øjnene op. Jeg sov længe, tog mig lidt ekstra tid Det første jeg gjorde var at tjekke min telefon, og da jeg havde fået en besked til at spise morgenmad og legede med mine søskende. Jeg var 12 år på det her Anders fra Hemmingsens min bedsteInstagramprofil veninde, tjekkede startede jeg enhver andens. Han downloadede tidspunkt og stadig lykkeligt uvidende somden selvfølgelig. Jeg gik iappen, chok. scrollede lidt rundt blandt billeder af frokoster, om, at det her ville være den sidste nor- ferier Det her var skærmbilleder af noget, en og fødselsdagsfejringer og syntes egentligt det dreng var ret kedeligt. det tidspunkt han Det var male morgen i rigtigt, rigtigt lang tid. havdePåskrevet på havde ask.fm. ikke drømt om, at han få år senere skulle have skærmbilleder mere end 350.000 følgereaf ognoget, et nyt joballe kunne se. følge af Instagram. af noget, jeg ikke kunne Som sagt var morgenen helt perfekt, somSkærmbilleder ændre. Mit navn efterfulgt af et spørgsmen eftersom jeg ikke følte, jeg havde fået sovet nok, tog jeg en lur. Denne lur målstegn var blevet stillet som et var så fredelig, og jeg havde aldrig i min spørgsmål til drengen på hjemmesiden.

ER DU?

Tæl undervejs, hvilke bogstaver du får flest af...

Hvordan er din tøjstil?

ANSVARSHAVENDE: Henrik Meldgaard, Nina Nielsen & Rikke Nedergaard Ungdomsskolen - tlf. 76291530 ungdomsskolen@horsens.dk unghorsens.dk

Køb DIN BILLET PÅ

SBC17_Plakat_A1_CMYK_TRYK.indd 1

Anonym, men navnet er redaktionen bekendt

QuiZ

INFO: Spot On er Horsens Ungdomsskoles magasin, som sendes direkte til alle unge i alderen 13-18 år i Horsens Kommune. Bladet fås gratis ved henvendelse til Horsens Ungdomsskole.

76 29 15 30 ungdomsskolen@horsens.dk unghorsens.dk

Ungdomsskolens kontor Mandag, tirsdag og onsdag Torsdag Fredag

kl. 8.00-15.30 kl. 8.00-17.00 kl. 8.00-13.30

FØLG OS PÅ FACEBOOK HORSENS UNGDOMSSKOLE 5041 0751 Svanemærket tryksag

Ungdomsskolen er for alle unge i Horsens mellem 13 og 18 år

2

5041 0751 Svanemærket tryksag


Horsens Ungdomsskole - KONTAKT Horsens Ungdomsskoles ledelse og administration

Karin Nørlund Jakobsen Heltidsundervisning knallert og førstehjælp tlf. 76 29 15 27 jobkn@horsens.dk

Henrik Meldgaard Ungdomsskoleinspektør tlf. 76 29 15 20 mobil 22 48 65 70 buhm@horsens.dk

Nina Nielsen Viceungdomsskoleinspektør Heltidsundervisningen tlf. 76 29 15 21 mobil 22 61 73 07 bunn@horsens.dk

Rikke Nedergaard Afdelingsleder Fritid & Udvikling tlf. 76 29 15 22 mobil 30 10 91 73 rine@horsens.dk

Camillla Hansen Udviklingskonsulent tlf. 29 29 72 91 cheh@horsens.dk

Karina Rasmussen Økonomi tlf. 76 29 15 26 bukal@horsens.dk

Christina Lajer Jensen Fritid og udvikling tlf. 76 29 15 29 claj@horsens.dk

Jane List Lund Bogholderi tlf. 76 29 15 24 jllu@horsens.dk

Jan Asmussen SSP-koordinator Horsens Børnebyråd tlf. 76 29 15 23 mobil 20 68 51 84 bujas@horsens.dk

Annika Bech Horsted Madsen Kontorelev tlf. 76 29 15 25 abhm@horsens.dk

Jonna Brammer Kyed HR tlf. 76 29 15 30 bujr@horsens.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

Når du sidder og kigger i Spot On er det i virkeligheden en gammeldags ting – for det er sjældent, at unge læser i blade, magasiner eller aviser. Langt de fleste unge finder deres informationer på nettet. Undervisningen foregår i dag hovedsageligt med materialer, som er hentet via nettet, og når der skal laves opgaver – ja, så foregår det også digitalt. Den digitale verden er rullet ud over os i kanon-tempo. Kommunikation foregår i dag lynhurtigt, man deler informationer på Facebook, på Snapchat eller på Instagram – ja, selv postkort med feriefotos kan man få formidlet via nettet, så postbuddets taske bliver lettere i disse år. Og vores avisbud får længere mellem postkasserne, inden han kan køre hjem. Alting går superhurtigt med formidling – hvis man kun læser avis, må man vente til i morgen med nyhederne – men man kan også gå på nettet og læse ’Breaking News’ konstant, så avisens nyheder er gamle nyheder, inden de bliver trykt. Men aviser bliver læst, og så smider man dem væk – men på nettet kan man finde alt, også de gamle nyheder. Intet bliver glemt.

er det lige meget, om det er et billede af Roskilde Domkirke eller et billede af dig selv, som du sender til din kæreste, fordi han eller hun ønsker sig sådan et billede af dig – og lover aldrig at dele det med nogen. Så her i SPOT ON giver vi gerne gode råd: Lad være med at sende fotos af dig selv eller andre, hvis du selv eller andre kan blive kede af det bagefter, når de opdager, at deres private billede er kendt af alle i klassen. Når man færdes på nettet, er der færdselsregler – og dette er en af de vigtige! PS: SPOT ON kan du også finde på nettet – vi følger jo med tiden. Se vores hjemmeside unghorsens.dk

af Henrik Meldgaard

Og det er måske den afgørende forskel. Nettet glemmer intet. Facebook glemmer ikke, og selv Snapchat kan snydes, så man kan downloade billeder og beskeder. Alt, hvad der bliver delt mellem brugerne, kan formidles videre. Nettet har ingen hemmeligheder. Du kan ikke være usynlig på nettet, men efterlader spor, og de billeder eller beskeder du delte med en ’ven’, kan hurtigt ryge videre til den næste ’ven’ – uden din tilladelse eller viden. Så hvis du nu får lyst til at sende et billede videre, kan du ikke vide, hvor det ender eller hvor mange, der får det at se. Og så

3


Facebook Instagram Snapchat Web

4

Horsens Ungdomsskole horsensungdomsskole Ung Horsens unghorsens.dk


5


pris

800 kroner

Bliv uddannet tur-roer og tag med på ekspedition i havkajak. Fra nybegynder til kajakhaj på 6 undervisningsgange og til sidst tager vi på weekendtur i det sydfynske øhav. Vel mødt til et spændende og lærerigt forløb. Vi mødes ved campingpladsen ved Bygholm Sø, tirsdag 2. maj 2017 kl. 16.30- 19.00

6


Fremover sendes der ikke breve ud omkring start af knallertundervisning. Du skal selv holde øje med vores hjemmeside

unghorsens.dk

Du kan tilmelde dig fra du er 14 ½ år.

HUSK at der er begrænsede antal pladser på vores knallerthold, så tjek hjemmesiden løbende.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

DER ER HOLD I HORSENS & GEDVED 7


Selvtillid sammenhold og skønhed Hver mandag i ti uger mødtes en flok piger i tre timer til makeup og styling på Den Grå Fabrik. Det hele kulminerede i et photoshoot med den professionelle fotograf, Jacob la Cour, og en overraskelse i form af den kendte coach, Sarah Kildevæld Madsen

Kender du det at se en film eller en serie og beundre hovedpersonens flotte makeup og hår? Har du også prøvet, at der dukker en makeup-tutorial op på din facebookvæg, hvor en almindeligt udseende pige bliver fuldstændig forvandlet af en flot makeup og får det til at se legende let ud at lægge den? Og har du også prøvet at efterligne det look, du beundrede i filmen, serien eller YouTube-videoen og slå noget så grusomt fejl? I efteråret 2016 fik en flok piger mulighed for at lære at lægge en rigtig flot makeup, der passer til deres individuelle ansigtsform og stil. Hver mandag i ti uger mødtes pigerne nemlig på den grå fabrik til tre timers hygge og undervisning af den professionelle makeup artist Malene Ravn Larsen.

En mulighed for at ”prøve det rigtigt”

For 13-årige Anela, der går på Højvangsskolen, var makeup og styling netop en mulighed for at prøve at se, om hun havde lært noget af de makeup-tutorials, hun ser på YouTube. ”Jeg ville gerne se, hvor meget jeg havde lært af det, jeg har set på YouTube og prøve det rigtigt” fortæller Anela.

Sammenhold på tværs af alder

Hannah

8

Anela

Nikoline

Fotos af Jacob La Cour

Nikoline, Hannah og Anela, som jeg taler med, er alle 13 år og går på Højvangsskolen. Men de fortæller, at der på holdet var stor forskel på både alder og typer. På trods af forskelligheder havde pigerne det virkelig sjovt sammen. ”Der var stor forskel på alder, men vi havde alligevel et virkelig godt sammenhold”, siger Hannah. De tre griner til hinanden, mens de småsnakker om gode snacks, musik og hyggelig stemning på holdet. Og nu, efter holdet er afsluttet, holder pigerne da også stadig kontakt, især gennem de sociale medier.

Sød og god underviser

Samtidig kom pigerne også rigtig godt ud af det med underviseren Malene. De snakker næsten i munden på hinanden, da jeg spørger til hende: ”Hun var virkelig sød” fortæller Nikoline. ”Ja, og hun var altid glad og positiv”, siger Hannah, der straks bliver bakket op af Anela: ”Ja, selv den dag, hun var lidt syg, kom hun bare og var glad og i godt humør”. Pigerne griner lidt ved tanken, og Anela fortsætter: ”Hun gav os meget selvtillid”. Pigerne uddyber, at hun var god til at give komplimenter, når man havde lavet noget flot i undervisningen samtidig med, at hun hjalp og vejledte, når noget kunne blive bedre. Det gjorde, at man virkelig fik

Tamara

Nikola

Alberte


Ida

Mathilde

Amalie

Emilie

noget ud af undervisningen. Samtidig syntes pigerne, at det var fedt, at de også selv kunne få indflydelse på undervisningen. Hannah fortæller, at mange af pigernes forslag om, hvad de skulle fokusere på og lære blev inddraget. Anela er enig: ”Hun var god til at lytte” siger hun.

Det bedste var photoshootet

Selvom de har fået mange sjove oplevelser gennem makeup og styling, bliver pigerne alligevel hurtigt enige om, at det afsluttende photoshoot var den sjoveste. ”Det var virklig grineren” fortæller Hannah, og de smiler alle tre ved tanken. Det var en professionel fotograf, der tog billederne, og han var ifølge pigerne både virkelig god og sjov. Det hjalp på, at det godt kan være lidt akavet at få taget billeder, når man ikke har prøvet det før. ”Det var lidt grænseoverskridende”

Josefine

Emilie

Caro

fortæller Nikoline. De andre nikker, men Anela indskyder hurtigt: ”Men det vi gjorde var, at vi var inde én ad gangen. Det hjalp på det, og så havde vi god tid. Der var ingen stress”. Og så var det virkelig fedt, at Sarah Kildevæld Madsen, der har vundet Topmodel, som en overraskelse kom og coachede pigerne, inden de skulle have taget billeder. ”Det var specielt at møde hende” fortæller Hannah, og Anela stemmer i: ”Ja, det var ret vildt at blive guidet af én, der har prøvet det så meget!”

Vil med igen

Da jeg spørger, om de kunne finde på at deltage i makeup og styling igen, er svaret tydeligt: ”Ja, helt klart!” udbryder Nikoline og de andre erklærer sig straks enige. De har endda fået en af deres andre veninder med på idéen til næste gang.

Hele holdet samlet til photo shoot 9


Jeg elsker at finde på overraskelser til min kæreste!

Jeg fjoller og pjatter altid med min kæreste når vi er sammen

Hvilken type kæreste er du? Jeg h a flere r lavet en pran eller kæresks på en te!

Jeg bliver nogle gange jaloux

e godt find e g n o n ” Jeg ku ”all in d på at gå kker middag me læ . v n s e ro lave s, blomste stearinly kæreste til min

r, hvo altide min st ed kal trø n/hun v g s a Je jeg åh n dan reste, sglad ige æ k liver b

rer altid Jeg forsvamin kæreste, hvis nogen fornærmer ham/hende, - også selvom det er ment i sjov.

Du er de n sjo glad, fjoll ve kæreste. et Du er sammen og med. Du dejlig at være e r en kære får en til ste d at g også forb rine. Men man s er kal erede sig godt kan p finde på å, at du at drille og lave s jov din kære med te.

Jeg elsker at ta le om følelser med m in kæreste

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

10

Du er den , der e kæresten ng, du romantisk er u e ti k D s . ti te n s roma kære r på får e n d a n fi M . id e v lt a la og reste kan og din kæ f dejlige oplevelser a r å n r, e masser ls e errask skønne ov ærester k r e n a m med dig.

Du kæ er den dej reste. lig D sva at væ u er rer r bes bliv din k e sam me omso kytten e li æ r kæ dt ja este n me rgsf de res lou x og k d. D uld t els e føle , men an go u for- og ket r si , nå g tr din dt er s r han yg og am /hu n m me en dd ig.


FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

PINLIGE

HISTORIER fra læserne

Den pinligste bustur

Jeg tog med bussen en morgen til skole. Jeg kom ind i bussen og fik at vide, at mit buskort var for gammelt. Jeg stod der, helt rød i hovedet, fordi jeg ikke rigtigt forstod, hvad manden sagde. Til sidst fik jeg så lov til at køre med. Jeg havde desværre bare ikke nået at få sat mig ned, inden bussen stoppede næste gang. Så da bussen stoppede, faldt jeg over et ben, og selvfølgelig var det en mega lækker dreng, jeg endte med at ligge hen over. Jeg skyndte mig væk, helt rød i hovedet, imens folk grinte af mig. Verdens længste bustur! Hilsen pigen, der nu altid vil have styr på sine ting!

Jeg har en pinlig oplevelse, jeg gerne vil dele med jer. Pinligt Hej! Det handler om første gang jeg skulle købe sexet underJeg havde altid købt fornuftigt almindeligt bomuldsundertojs- tøj. undertøj, men nu ville jeg gerne have noget lidt pænere. Jeg købte derfor nogle g-strenge og blondetrusser i kob H&M.

Det var lidt grænseoverskridende, fordi det var første gang, jeg skulle købe den slags, og da jeg havde overstået købet og (heldigvis) havde haft en kvindelig ekspedient, troede jeg det værste var overstået. Men så let slap jeg ikke. Da mine forældre første gang havde vasket mit nye undertøj, syntes min far nemlig lige, han skulle kommentere mit køb. Han brugte, hvad der føltes som evigheder, på at advare mig om, at man altså let kunne få blærebetændelse, hvis man ikke gik i varmt undertøj. Han sagde endda, at man sagtens kunne få sexet undertøj, der var meget varmere end det, jeg havde købt. Jeg kunne bare se på min mors undertøj. Mens han talte, blev jeg bare mere og mere rød i hovedet. Det var VIRKELIG pinligt. Knus hende, der selv vasker sit undertøj fra nu af.

For hoje hemmeligheder

>>>>

Cykelstyrt ved McDonalds Hej SpotOn, tak for et mega fedt blad. Jeg skulle op på McDonalds, hvor jeg skulle mødes med en af min bedste venner. Så kom jeg derop, hvor jeg skulle stille min cykel. Jeg kørte så op ad kanten rigtig langsomt. Men da jeg kom halvt op ad kanten, besluttede min cykel sig for at køre baglæns. Og så gik det altså lidt for langsomt, så cyklen mistede balancen. Jeg væltede lige foran min bedste drengeven og en varevogn, hvor der sad en mand i. Hilsen pigen, der skal lære at cykle.

Mig og min bedste veninde stod og snakkede udenfor i frikvarteret om hvem af drengene, vi bedst kunne lide. Vi startede bare med kategorier som udseende og personlighed og sagde til sidst, hvem vi var forelskede i. Jeg sagde, hvem jeg bedst kunne lide, men lige mens jeg sagde det, kom han løbende forbi og hørte det. Det var virkelig pinligt, og det værste var, at jeg sad ved siden af ham i klassen. Det var akavet hver gang, vi snakkede, men han sagde det heldigvis ikke til nogen. Hilsen pigen, der hvisker fremover.

Har du også en god historie, så send den til redaktionen på ungdomsskolen@horsens.dk

<<<< 11


LEARNMARK

GYMNASIUM HHX

DET OPLAGTE VALG HVIS DU VIL LÆSE VIDERE HVIS DU VIL UDFORDRES PÅ ET HØJT FAGLIGT NIVEAU INDEN FOR ØKONOMI, MARKEDSFØRING, INNOVATION, IT, SPROG OG GLOBALISERING

12


IVÆRKSÆTTERE PÅ

HHX GØR FESTEN SJOVERE FLERE UNGE VED, HVOR SVÆRT DET KAN VÆRE AT FÅ KONTAKT MED EN DJ TIL EN FEST, NÅR DE HAR ET MUSIKØNSKE, DE GERNE VIL HAVE SPILLET. Problemet med at komme i kontatkt med en DJ til en fest kender HHX-eleverne Ida Rud, Alex William Møller og Rasmus Leth Ravnsborg til. De arbejder nu på at løse problemet. De har opfundet appen UChoose, hvor festdeltagere kan sende musikønsker direkte til festens DJ. ”Vi oplever tit, at man ønsker sange til en fest, men de bliver aldrig spillet. Ved hjælp af vores app er man sikker på, at DJ´en får musikønsket, og han kan hurtigt få et overblik over, hvilke sange der er mest efterspurgte,” fortæller Ida Rud.

FRA UNDERVISNING TIL VIRKSOMHED De tre gymnasieelever gik med deres app UChoose videre fra regionsmesterskabet til National Entreprenørskabsmesse, hvor de konkurrerede mod nogle af landets dygtigste iværksætterspirer fra ungdomsuddannelserne. ”Idéen startede som et projekt i undervisningen for omkring 1½ år siden, og vi har stadig en masse idéer til at udvikle appen. Det sværeste er faktisk at begrænse sig, så vi i første omgang får de mest basale funktioner til at virke perfekt,” fortæller Alex William Møller. To studerende fra VIA University College lavede til deres afgangseksamen på ingeniørstudiet en demo af UChoose-appen, som gymnasieeleverne kan arbejde videre med. Appen findes i øjeblikket kun til androidprodukter, men planen er, at den også skal kunne downloades til Appleprodukter.

NETVÆRK OG VIRKSOMHEDSKONTAKT UChoose er i kontakt med en række DJ-selskaber, som viser interesse for appen. Derudover er HHXeleverne hele tiden opmærksomme på at udvide deres netværk. ”Til regionsmesterskabet fik vi god kontakt til nogle af dommerne, som vi kan trække på, når vi har brug for hjælp. Vi skal også i gang med at lave en video, som vi kan lægge på Kickstarter, så vi snart kan få gang i videreudviklingen af appen,” siger Rasmus Leth Ravnsborg. Kickstarter er en amerikansk crowdfundingportal, hvor iværksættere og opfindere kan udstille deres ide og gøre fremtidige brugere så interesserede, at de køber produktet, før det er lavet. SPONSOR Gymnasieeleverne har allerede kontakt med en sponsor, som hjælper dem med materiale til deres stande, når de deltager i konkurrencer.

”Vi har været så heldige, at den lokale virksomhed Baze sponsorerer vores messetøj og alt det, vi har brug for i vores fysiske markedsføring. Det er vi meget glade for, og det har givet os gåpåmod til at arbejde videre med idéen – men det forpligter os også til at gøre det ekstra godt,” understreger Rasmus Leth Ravnsborg. EN DEL AF IVÆRKSÆTTERMILJØ UChoose er en del af iværksættermiljøet StartUp på Learnmark Gymnasium HHX og HTX, hvor eleverne mødes i deres fritid for at udveksle erfaringer i forhold til start af egen virksomhed. ”Det giver os rigtig meget at være med i StartUp, hvor virksomhederne er forskellige steder i opstartsfasen. Alle er meget professionelle, og vi er gode til at dele vore erfaringer med hinanden,” siger Alex William Møller.

13


A

TE M

Redaktionen har spurgt nogle af de ungdomspolitiske partier om deres holdning.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

Alexander Küster, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Horsens:

Hvad er partiets holdning til straf, hvis man deler/videresender andres nøgenbilleder? Det er nu engang sådan, at de fleste, der videresender nøgenbilleder, gør det af unge piger, hvoraf mange af billederne kan klassificeres som børnepornografi, da pigerne er under 18, hvoraf strafferammen er ret høj. Til gengæld så ligger mange af de andre straffe på området omkring bødestraf, men problemet er netop, at man, grundet manglende fokus, ikke har taget det her problem seriøst, og derfor er det meget få af de her sager, der når domstolene.

Så I synes, at det skal have en ”hård” konsekvens? Vi mener, det i den grad skal have en hård konsekvens. Problemet er ikke så meget, at strafferammen er for slap, problemet er, at der ikke er nok, der anmelder det, og at sagerne ikke når længere i retssystemet.

Ole Revsgaard Andersen, Dansk Folkepartis Ungdom:

Hvad er partiets holdning til straf, hvis man deler/ videresender andres nøgenbilleder? Det skal straffes på lige fod med andre forbrydelser. Desuden skal den nuværende strafferamme hæves således, at man ikke er i tvivl om, at det er alvor.

14

”Den bedste danske opfindelse er Danmark” ”Dit land, dit valg”

Lau Horsens

Hvad er Partiets holdning til straf, hvis man deler andres nøgenbilleder? - i så fald, hvilken straf mener I er nødvendig? Vi mener selvfølgelig, at hævnporno skal straffes, såfremt der er delt nøgenbilleder uden personens samtykke. Når det kommer til straffens udmåling, må det vurderes individuelt i sagerne, alt efter hvor alvorligt det er.


Mads Pihlman, Liberal Alliances Ungdom

Hvad mener partiet om deling af nøgenbilleder?

I Liberal Alliances Ungdom mener vi, at regeringens udspil om at hæve strafferammen fra 6 måneder til 2 års fængsel er en god ide. Det er aldrig i orden at dele billeder af andre mennesker uden deres accept. Vi skal altid være på ofrenes side, og strafferammen for hævnporno bør afspejle de konsekvenser det har for ofret i højere grad end den gør i dag. Vi går derfor ind for en forhøjelse af strafferammen for hævnporno.

”Det handler om mennesker”

Ghita Hagsten Saxbeck, Radikal Ungdom, Horsens

Hvad er partiets holdning til straf, hvis man deler/videresender andres nøgenbilleder? Vi har ikke en konkret holdning mht. til straffen for det. Men generelt set er vi meget imod overvågningssamfundet og enhver form for deling af private oplysninger og billeder uden tilladelse. Men på den anden side går vi ikke ind for hårde straffe, men derimod mener vi, man skal fokusere på masser af forebyggelse. Bl.a. mener vi, at sexmobning, fx deling af nøgenbilleder, skal være en del af seksualundervisningen i folkeskolen? Min private holdning er, at straffen skal være længere end det halve år, man får i dag for at lægge nøgenbilleder ud af andre, da det i praktik kun er max 2 måneder man får.

A

Burde strafferammen for hævnporno være større end den er i dag? Hvorfor?

”Frihed er en menneskeret”

TE M

Deling af nøgenbilleder er ganske simpelt forfærdeligt når det sker uden personens samtykke. I Liberal Alliances Ungdom tror vi på, at du som individ har ret til at gøre med din egen krop, som du lyster. Det vil sige at du gerne må tage et billede af dig selv og sende det til din kæreste, hvis det er det du har lyst til. Du må også gerne lade være, det bestemmer du nemlig selv! Vi forstår godt, at du kan have lyst til at gøre det. Vi forstår til gengæld ikke, hvordan din kæreste nogensinde kan tro, at det er i orden at dele dit billede med andre, uden du har givet lov. Det er aldrig i orden at dele nøgenbilleder af andre, uden deres tydelige samtykke! Dette er kriminelt og skal derfor straffes!

15


- Flere fester, en skøjtehal eller noget helt tredje?

Dine drømme betyder noget! Alles drømme har værdi. Men for at drømmene kan blive til virkelighed, skal vi gøre hvad vi kan for at føre dem ud i livet. Snart skal alle, der er fyldt 18 år, stemme på, hvem de ønsker skal sidde i Byrådet og træffe de beslutninger, som har betydning for vores allesammens hverdag.

det fede d e m m ! o k og vind n a g o l s

De unges stemmeR skal høres. Vi skal have flere unge til at tage stilling.

BeStem dig!

–kom med det fede slogan og vind!

Vi skal bruge et godt slogan som kan skabe opmærksomhed og give flere unge lyst til at stemme ved kommunalvalget i november 2017. Det skal bruges til plakater, video, SoMe og alle mulige andre tænkelige steder. Gemmer der sig en fed idé til et slogan, der kan bruges i kampagnen??? Bare fyr løs! Blandt de der bidrager, trækker vi lod om biografbiletter. Skriv dit bud på et slogan til redaktionen på Spot On (ungdomsskolen@horsens.dk) SENEST DEN 17. APRIL 2017

16


Køb DIN BILLET PÅ

85,-

17


Test dig selv

Hvor stor er din viden om fodbold? 1

Sæt ring om det svar, du tror er rigtigt. Tæl hvor mange point du får til sidst ved at tjekke svarlisten. Et rigtig svar tæller som 1 point.

Pointsystem

Hvilken nation vandt EM i fodbold i 1992?

TÆL DINE POINT SAMMEN, OG TJEK HER TIL VENSTRE, OM DU HAR TABT BOLDEN, ELLER ER SELVERKLÆRET FODBOLDEKSPERT!!

0-2 point:

Danmark Sverige Tyskland

Din viden om fodbold sidder ikke lige i skabet.

THE END

2-4 point:

2 3

Du har godt styr på fodboldviden, men du mangler lige lidt finpudsning, før det er helt perfekt.

Hvor mange kampe har David Beckham spillet for det engelske landshold?

Hvor mange børn har David Beckham? 2 børn 3 børn 4 børn

4-6 point:

81 kampe 94 kampe 115 kampe

Du er en fodboldekspert.

Hvem vandt VM i fodbold i 2002?

Hvor mange klubber har Cristiano Ronaldo spillet for?

Hvor meget betalte Cardiff for Andreas Cornelius?

Brasilien England Italien

1 klub 3 klubber 5 klubber

60 mio. kr. 75 mio. kr. 90 mio. kr.

4 Danmark

1

115 kampe

2

Brasilien

3

75 mio. kr.

4

3 klubber

5

4 børn

6

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

18

6 5


Anders

Hemmingsen

”Det har jo hele tiden været en hobby og for sjov, men man kan jo ikke lade være med at tage det en smule seriøst, når mange tusinde mennesker følger med”.

>>

Læs mere på de næste sider...

19


”Jamen det var jo lidt angstprovokerende, for når der kom så mange følgere, så skulle du jo også underholde dem”. Anders Hemmingsen fortæller om, hvordan det føltes i starten, da så mange mennesker begyndte at følge ham på Instagram. I starten var det en privat profil, hvor han delte sjove billeder fra f.eks. amerikanske sider. Men så begyndte han at lægge humoristiske billeder op fra Danmark, og folk begyndte at sende sjove billeder til ham i håb om, at han ville dele dem. Og så tog tingene pludselig fart på en måde, som Hemmingsen slet ikke var forberedt på.

”Der skete så det, da jeg havde nået, omkring 10.000 følgere, at min profil blev lukket ned. Jeg var ret dårlig til at censurere og udstillede folk dengang. I dag har min side mere end 350.000 følgere”. Amerikansk inspiration, dansk vinkel

Anders Hemmingsen fandt inspiration til sin Instagramprofil på humoristiske amerikanske sider som 9-Gag og Reddit. ”Mennesker er jo på en eller anden måde ens, så hvad der fungerede i USA, må jo også kunne fungere i Danmark”. Selvom inspirationen er hentet fra udlandet, betyder det meget for Hemmingsen, at man kan se, at hans billeder er fra Danmark. Faktisk ser han det som en væsentlig årsag til, at profilen har fået så mange følgere.

”Det er sjovest, når det er noget nyt, som mange kan relatere til”. Anders Hemmingsen får nu tilsendt et par hundrede billeder om dagen fra sine følgere. Han vælger mellem disse, når han skal lægge dagens billeder op på Instagram. ”Jeg gør en dyd ud af at svare folk. Ikke altid personligt, men alle får svar”. Men hvordan vælger man så ud mellem så mange sjove billeder?

20

”Nogen gange rammer man helt skævt, men det er svært. Det er jo en eller anden mavefornemmelse. Det handler også om, at være med på, hvad der foregår rundt omkring hos folk”.

Det er sjovest, når det er noget nyt, som mange kan relatere til

Hemmingsen fortæller, at han f.eks. måtte sætte sig ind i Pokémon Go i sommers, ligesom han er nødt til at se Paradise for at kunne forstå de billeder, folk sender ind.

”Jeg kan rigtig godt lide, at man tager noget, der er hot lige nu - gerne noget der bliver sendt i fjernsynet - og er hurtig til at reagere på den situation med et billede. Det skaber en eller anden form for fællesskab”. Anders Hemmingsen fortæller, at det er fedt, når han f.eks. har lagt et billede op af en sjov kjole, som en X-Factor-vært har på, og så kan se i kommentarfeltet, at mange synes, det er sjovt, fordi de selv lige har siddet og snakket om det hjemme i stuen. Så får han ofte en masse nye billeder med samme tema, men med andre perspektiver. ”Med Instragram sidder man nærmest i en stor stue med en masse mennesker, som ser det samme, og så har man ligesom snakken der, og man udveksler billeder og syn på det, der sker. Det synes jeg er ret sjovt”.

Fra fritidsinteresse til jobskifte

Før Hemmingsens Instagramprofil blev så populær i Danmark, arbejdede han med økonomi hos DR. Nu har Anders Hemmingsen fået et job som SoMejournalist på Metroxpress med sin egen side på avisens hjemmeside. Han lægger sjove billeder op, og skriver lidt artikler og laver små sjove videoer. Hemmingsen har formået at forvandle sin fritidsinteresse til et nyt job.


”Jeg tror måske, jeg har vidst i mit baghoved, at jeg godt kunne tænke mig at lave noget med at underholde folk”. Hemmingsen uddyber, at han nok altid har haft en lille drøm om at lave noget med humor og satire, men at han valgte det trygge ved økonomistudiet i stedet for at springe ud i det mere usikre drømmejob. Med hjælp fra Instagram og Metroxpress har han taget springet. Dermed er den lidt stille og generte Hemmingsen blevet en offentlig person, der bliver stoppet på gaden. ”Man skulle lige vænne sig til at blive stoppet på gaden – og at folk kan stå i kø, for at få en selfie med mig. Det er skørt, men for det meste også sjovt. Det er jo ikke mange år siden, jeg sad i Danmarks Radio i økonomiafdelingen og bare var en stille mus”. Men alligevel holder Hemmingsen benene på jorden. ”Vi er bare i lille Danmark. Altså der skal jo ikke meget til, før man er kendt på nettet eller i fjernsynet”.

Følgernes feedback har betydning

Anders Hemmingsen tager sig ikke af, når han f.eks. får kritik fra folk i Randers, fordi han har lavet så meget sjov med dem. Til gengæld betyder de negative kommentarer til et billede en del. Faktisk skal der ikke meget til, før Hemmingsen helt sletter et billede. ”Nogle gange kan det være to negative kommentarer ud af flere hundrede positive, der får mig til at slette et billede. Jeg er jo ikke ude på at udstille folk”. Det er især, når billederne forestiller en privatperson, eller noget skrevet af en privatperson, at Hemmingsen følger tæt med i kommentarsporet. Han fortæller, at

dem, der bliver lavet sjov med, skal kunne forsvare sig selv. Han føler et ansvar, fordi billederne når ud til så mange, og derfor vil han hellere slette et billede for meget, end et billede for lidt. De positive henvendelser betyder også meget for Anders Hemmingsen.

”For nylig skrev en pige, der var indlagt på et hospital, at hun hver dag glædede sig til, hvad der blev lagt op på min profil og det betød, at hun klarede hverdagen bedre”. ”Der var også en fan, der fik tatoveret et billede af mig på ryggen”.

Kan bedst lide at gemme sig lidt bagved

Selvom Hemmingsen i kraft af sit job på Metroxpress optræder på små filmklip, kan han egentlig bedst lide at gemme sig lidt bag kameraet. ”Det med at skulle være foran kameraet er nok en grænse, der skal overskrides, sådan langsomt”. Selv om det er grænseoverskridende, synes Hemmingsen stadig det er sjovt at lave de små videoklip til metroxpress’ hjemmeside. ”Jeg tror sgu jeg må… jeg må i gang med YouTube også, alt andet ville være underligt. Men det er ikke noget, jeg er helt oppe at køre over”. Så måske er det på YouTube, du skal holde øje med det næste fra Anders Hemmingsen. Indtil videre, kan du nøjes med at følge ham og hans sjove billeder på Instagram eller Facebook og på Metroxpress´hjemmeside.

>> 21


”Man sidder nærmest i en stor stue med en masse mennesker, som ser det samme program på Instragram, og så har man ligesom snakken der, og man udveksler billeder og syn på det, der sker. Det synes jeg er ret sjovt”

22


QuiZ

HVILKEN

YOUTUBER ER DU?

Tæl undervejs, hvilke bogstaver du får flest af...

Hvordan er din tøjstil?

A: Min stil er lidt basic og skiller sig ikke ud fra mængden.

C: Min stil er klassisk, feminin og girly. B: Min stil er farverig. Jeg elsker at skille mig ud med min stil.

D: Min stil er street og drenget.

Hvilken ven er du?

A: Den hjælpsomme og lyttende. D: Den sjove ven, der altid er parat til en fifa kamp og et pizza slice.

C: Den gode ven, der altid bakker de andre op.

Hvordan er du som person?

C: Jeg er sød, hjælpsom og elsker

også at være kreativ. A: Jeg er altid i godt humør og altid på, men jeg kender min grænse. D: Jeg er altid træt, og hvis jeg ikke behøver at hjælpe til hjemme, lader jeg med glæde være. B: Jeg er glad og spontan, men accepterer, at man også har nedture. Jeg synes, det er fedt at være helt sin egen.

B: Den provokerende, men også søde, der altid er klar på en kop te og en god snak.

Hvad beskriver du bedst dit kærlighedsliv?

A: Drenge/piger er søde, men de er ikke det, der fylder mest i mit liv.

B: Jeg har en skøn kæreste, som jeg elsker!

C: Jeg har ikke en kæreste, men det Hvad går du mest op i?

D: Gaming A: Mad B: Youtube C: Mode

kunne da være dejligt med én engang imellem. D: Jeg foretrækker vennerne.

HVILKET BOGSTAV FIK DU FLEST AF?

Hvis du fik flest af A, så er du Rasmus Brohave. Du en behagelig person, og næsten alle kan lide dig. Som youtuber ville du normalt poste flere videoer, hvor du er ude og opleve noget, eller videoer, hvor du fortæller om noget sjovt, du har oplevet.

Hvis du fik flest af B, så er du Kristine Sloth. Du er en vildt sjov person at være sammen med, men du kan også godt være sårbar nogle gange. Du er ikke bange for at skille dig ud med fx dit tøj eller sige, hvad du mener. På din youtube kanal poster du flest videoer, hvor man følger dig i hverdagen, og videoer, hvor du taler om tabubelagte emner.

Endte du op med at få flest C’er? Så er du Julia Sofia. Du er en person, som altid tænker på andre før dig selv, du er omsorgsfuld, positiv og har altid et smil på læben. På din youtube ville man se flere videoer med makeup tutorials, men man får også massere af hauls at se.

Fik du flest D’er er du Armin. Som person er du noget af en drengerøv. Du elsker bl.a. at spille videospil og hænge ud med gutterne. Du er en person som kan få enhver til at grine med din geniale humor, og du én som glider nemt ind i hvert selskab. På din youtube vil man oftere møde gaming videoer eller sjove challenges, som folk kan grine af.

Quizzen er 100% vejledende og baseret på det rene gætværk … Redaktionen frasiger sig ethvert ansvar.

23


TI LB AG EB LI K I vinterferien 2017 var de sejeste Vinter Vikinger med Horsens Ungdomsskole i Norge. Der blev sovet, leget og stået på ski i det sneklædte landskab:

Synes du dette ligner en suveræn fed tur?

Så hold øje med alle de andre fede ture UngHorsens kan tilbyde dig og dine veninder/kammerater. Vi slår hele tiden nye aktiviteter op på Facebook så ”like” Horsens Ungdomsskole og lad dig inspirere.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

HORSENS UNGDOMSSKOLE

24


A

TE M

´DET VAR HENDE, DER SENDTE BILLEDER AF SINE BRYSTER´ Anonym, men navnet er redaktionen bekendt

Det var en lørdag morgen i april. En af de sjældne morgener, hvor jeg havde godt med overskud. Jeg sov længe, tog mig lidt ekstra tid til at spise morgenmad og legede med mine søskende. Jeg var 12 år på det her tidspunkt og stadig lykkeligt uvidende om, at det her ville være den sidste normale morgen i rigtig, rigtig lang tid. Som sagt var morgenen helt perfekt, men eftersom jeg ikke følte, jeg havde fået sovet nok, tog jeg en lur. Denne lur var så fredelig, og jeg havde aldrig i min

vildeste fantasi forestillet mig, at mit liv ville være vendt på hovedet, da jeg igen slog øjnene op. Det første jeg gjorde var at tjekke min telefon, og da jeg havde fået en besked fra min bedste veninde, tjekkede jeg den selvfølgelig. Jeg gik i chok. Det her var skærmbilleder af noget, en dreng havde skrevet på ask.fm. Det var skærmbilleder af noget, alle kunne se. Skærmbilleder af noget, jeg ikke kunne ændre. Mit navn efterfulgt af et spørgsmålstegn var blevet stillet som et spørgsmål til drengen på hjemmesiden.

Fortsættes på næste side

>>

25


A

TE M

>>

Fortsat fra side 25

Han havde responderet med det korte: ‘’Hende, der har sendt mig et billede af sine bryster?’’ Jeg kunne tydeligt se de billeder, jeg havde sendt til drengen i al fortrolighed for mit indre blik. Min mave krympede sig sammen ved tanken om, at alle nu kunne gå ind og læse om deres eksistens på ask.fm. Men mit mareridt var ikke slut endnu. Efterfølgende havde en eller anden nemlig skrevet: ‘’Haha, må jeg se billederne?’’ Og drengen – den dreng,

26

jeg havde været vild med, og som jeg troede, jeg kunne stole på - havde svaret: ‘’Skriv privat, så sender jeg dem’’. Ordene brændte sig ind i min bevidsthed. Jeg var angst. Angst for at mine forældre skulle finde ud af det, for jeg var stadig deres lille pige. Var jeg ikke? Jeg måtte selvfølgelig indse, at det, der var sket, var realiteten lige nu, og at jeg intet kunne gøre for at stoppe det. Jeg græd mig selv i søvn den lørdag og kunne ikke for alvor acceptere det, der var sket, før lang tid efter.


Det er nu mere end to år siden den forfærdelige lørdag. Det hårdeste var, når folk kom hen til mig og spurgte, om det ikke var mig, der havde sendt nøgenbilleder til den her dreng. I starten benægtede jeg bare. Jeg fandt på et utal af historier, for jeg skammede mig. Med tiden lærte jeg dog at acceptere det, og det betyder intet for mig længere. Det svære ved at acceptere sådan noget er, at folk ser skævt til dig, hvis du snakker åbent om et så tabubelagt emne som dette. Ja, jeg har sendt nøgenbilleder, og hvad så? Jeg mistede op mod 7-8 venner i den periode, jeg vil betegne det som den sværeste tid i mit liv. Det var helt vildt svært, men i dag ved jeg, at de mennesker ikke var værd at samle på, og jeg tror bare, at jeg i realiteten har det bedre uden dem. Jeg skammer mig ikke længere.

TE M

A

Hvorfor sendte jeg nøgenbillederne? Grunden var egentligt, at jeg stærkt havde brug for anerkendelse og opmærksomhed. Jeg ville gerne føle mig ældre, end jeg var, og det var så den måde, jeg ‘’udlevede’’ de her ting på. Jeg fortryder det ikke, men jeg ville ønske, at jeg ikke havde sendt dem til én, som så mange kendte, for nu ved mange også, hvem jeg er, før jeg overhovedet har mødt dem, og det fører til en hel del fordomme, som jeg sagtens kunne have været foruden. Det er også ret vildt, at så mange stadig husker det, når det er mere end 2 år siden, og især, når det slet ikke har noget med dem at gøre. Men på trods af fordomme påvirker det mig ikke længere særlig meget. Nogle bukker under, andre bliver stærkere. Jeg er blevet stærkere.

27


vkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevk

Jeg skal have købt nogle kondomer, men jeg tør ikke. Hvad gør jeg?

Det kan godt være lidt pinligt at købe kondomer ved unge ekspedienter eller at møde sine venner ved kassen. Derfor kan det måske være en idé at besøge super markedet lidt tidligere på dagen, hvor der ofte sidder ældre bag kassen, og hvor sandsynligheden for at rende ind i unge mennesker er mindre. Ellers kan du også købe det på apoteket, hvor ekspedienterne er ældre, professionelle og super erfarne med kunder, der føler sig lidt pinligt berørte over det, de skal købe. Men husk, at uanset hvor du køber det, er det helt normalt og fornuftigt at købe kondomer, og der er højst sandsynligt ikke nogen, der vil løfte et øjenbryn over det. Desuden kan du være helt sikker på, at du er ikke den første, der har været lidt nervøs for at købe beskyttelse.

Min veninde er begyndt at ryge og presser mig til at prøve. Hvad gør jeg?

Selvom det er mega svært at sige fra, så er man bare nødt til det. Hvis det er en rigtig veninde, vil hun selvfølgelig forstå det. Selvom hun måske laver lidt sjov med dig, fordi du ikke vil prøve det, skal hun nok ende med at bakke dig op i din beslutning, hvis du fortæller hende, at du ikke vil, og at du faktisk føler dig presset. Hvis hun fortsætter alligevel, er du nødt til at holde fast i dig selv og vide, at du har truffet den rigtige beslutning. Rygning er hverken sejt eller sundt, så det er dig, der har alle de gode argumenter på din side.

vkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevk 28


kassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevk

Min venindes kæreste har kysset en anden, og nu er hun i tvivl, om hun skal gå tilbage til ham. Hvordan skal jeg rådgive hende?

Du kan prøve at sige, at hun skal mærke efter i sig selv, om hun kan stole på ham igen. Spørg ind til deres forhold, så hun får tænkt over både gode og dårligere sider, og hjælp hende på den måde til selv at komme frem til det svar, der er rigtigst for hende. Når det kommer til kærlighed, er der nemlig sjældent kun én rigtig ting at gøre, og det du ville gøre er ikke nødvendigvis det rigtige for din veninde. Din vigtigste opgave som veninde er at være der for hende og at være ærlig uden at være fordømmende. Husk altid at støtte din veninde, og hvis de finder sammen igen, selvom du egentlig ikke synes, at de burde, skal du stadig bare være der for hende, også hvis det går galt igen.

Start med at give det lidt tid og se, om følelserne forsvinder af sig selv, eller om de hænger ved. Det er altid en risiko at fortælle om dine følelser i denne situation, fordi det let kan ændre eller måske endda ødelægge venskabet. Men hvis dine følelser er stærke, må du vurdere, om det er værd at tage chancen. Prøv at se om han giver udtryk for at have det på samme måde. Prøv f.eks. at bringe emnet at date/en ven op, eller giv ham et ekstra langt kram og se, hvordan han reagerer. Hvis du synes, at han giver udtryk for at have det på samme måde, kan du prøve at tale med ham om det. Men prøv at lade være med at få det til at lyde, som om du ikke kan leve uden ham, for hvis han ikke har det på samme måde, så vil det gøre chancen for at I kan bevare venskabet bagefter større, hvis du ikke har vendt vrangen helt ud på dit hjerte.

Jeg er blevet forelsket i min bedste ven og vil ikke ødelægge vores venskab. Hvad gør jeg?

kassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevkassen | Brevk 29


audition

Audition til The Wiz Skal du med på rejsen til the Wiz?

Fantastisk musik, sjove karakterer og eventyrlige danse. Vi søger unge i alderen 13-25 år. Unge der elsker at synge, danse og spille skuespil. Det bliver et halvt år proppet med fantastisk sammenhold, masser af undervisning, fokuseret arbejde og masser af grin.

Vi er sammen om at skabe The Wiz! 30

Hvornår:

Onsdag 7. juni og onsdag 14. juni 2017 kl 18.30-21.00 Man skal deltage begge dage!

Sted:

Den Grå Fabrik, Falstersgade 24, 8700 Horsens Læs nærmere om forberedelse og tilmelding på unghorsens.dk


ASV

FØLG OS PÅ FACEBOOK

ASV-fredagsklub

af Jannick Ulsted Jensen, ASV’s helt egen journalist

I vores klub bruger vi tiden sammen med hinanden. Vi tager på ture ud af huset, hvor vi fx, siden sidst, har været på juletur til Skanderborg, ude at spille minigolf, holdt Halloween og julefrokost, været ude og bowle, og en masse andre ting. I den næste periode står vi over for planlægning af en weekendtur, måske til Vesterhavet? Vi glæder os hver uge til at det bliver fredag, og til at vi igen, sammen, kan hygge os.

Beboerhuset, Vestergade 7 B 8700 Horsens ASV Ungdomsklub Fredag kl. 13.30-19.00

A S V

Rikke Rosendal Borch Tlf: 29437605 rrb@horsens.dk

31


Bankager BANKAGER YOU ROCK I efteråret 2016 tog Bankagerskolen den beslutning, at alle 7. klasserne skulle være med i et Teambuilding projekt. UngHorsens kom på banen med MILIFE & OUTDOOR. Et koncept hvor unge udvikler sociale og personlige kompetencer gennem leg, læring og fysiske aktiviteter. Det blev til 6 forrygende dage med masser af debat, teambuilding, fysiske udfordringer og ikke mindst et meget bedre sammenhold på tværs i klasserne.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Bankagerklubben Horsens

Vanessa Kamaliza

Andrea Hede

Claus Mikkelsen

Tobias Mousten

Hedy Niyonkuru og Emma Jørgensen 7b fortæller:

Sammenholdet i vores klasse er blevet meget bedre. Vores gruppearbejde går bedre nu end det gjorde før. Vi hjælper hinanden - Vi tænker før vi taler. Vi er mere omsorgsfulde og hjælper når nogen har en dårlig dag. Vi har respekt for hinanden og vi ses mere i fritiden.

Søren Voigt

Pernille Ørnstrup

Lasse Kristensen

Malene Bruun

Bankager Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

32

K A G N

Bankagervej 109 8700 Horsens

B A

Helle Fredsbo Tlf. 21286808 hefre@horsens.dk

ER

Shaun Kelly


Brædstrup

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Brædstrup Ungdomsskole

Er du ung mellem 13 og 18 år, elsker du at hænge ud med dine venner, mangler i et sted at samles, og mangler I noget at give jer til sammen? Hvis du lige har siddet og nikket eller sagt ja til mere end en af disse ting, så har vi løsningen til dig. Tag alle dine venner under armen og kom i klubben. I klubben vil I blive mødt at vores personale, som altid har et smil på læben og en sjov aktivitet i ærmet. I klubben er der et hav af muligheder for aktiviteter, fx. Pool, PlayStation, spil, bordtennis, pool, bordfodbold osv, så rammerne til en god aften er der.

R U

P

Vi håber du vil være med og at vi ses i Brædstrup klubben. Vi har åbent hver tirsdag, onsdag og torsdag fra 18:30 – 21:30.

D Æ B R

Skolegade 9 8740 Brædstrup

S T

Mads Pihlman Tlf. 31501324 mpk@horsens.dk

33


Egebjerg

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Ungdomsskolen Egebjerg

En hyggelig og spændende hverdag i Egebjerg Ungdomsskole. Klubben i Egebjerg er et sted hvor du kan komme præcis som den du er. Dine og andre unges ideer og ønsker vægtes højt hos os, da vi bestræber os på, at du har indflydelse på klubbens hverdag og hvad der skal ske hernede. Hverdagen i Egebjerg Ungdomsskole er fyldt med hyggelige stunder, spændende aktiviteter og trygge rammer. Du har rig mulighed for at udfolde dig socialt samtidig med, at du får lov til at udfordre dig selv indenfor diverse aktiviteter såsom foto, bordtennis og lignende. Hvad er det bedste ved at være i klubben? Det bedste ved at være i klubben er at man kan være sammen med sine venner. - Simon 13 år.

Det bedste ved at være i klubben er at man kan møde mennesker, man ikke møder hver dag. - Emma 15 år og Iben 14år

Det bedste er helt klart at sidde og spille computer, se fjernsyn og høre musik med vennerne. - Max 14 år

Egebjergvej 165 8700 Horsens Tlf. 75656898 i klubbens åbningstid Egebjerg Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19.00-21.50

34

R G

Ulla Bæk Laursen Tlf. 61997464 uplaursen@mail.dk

EG EB JE

Det bedste ved at være i klubben er, at man kan være sammen med sine venner, fordi det er jeg ikke derhjemme. - Jacob 14 år

Det bedste ved at være i klubben er, at jeg kan hygge mig, uden mine forældre er her. Det er også fedt, at de voksne lytter til mig, ved at sørge for der kommer golf turnering. - Anders 14 år


Lundager Tirsdag aften står i klubbens tegn Vi bruger aftenen på mange forskellige ting, alt lige fra FIFA, spil, en brydekamp eller bagning, til en tur i biografen, svømmehallen eller teateret.

Lundager Ungdomsklub Tirsdag kl. 18.00-21.00

N D A G

Brådhusvej 34 8700 Horsens

LU

Rikke Rosendal Borch Tlf: 29437605 rrb@horsens.dk

ER

I den kommende periode er vi også blevet inviteret til en fest i ASV-klubben. Det glæder vi os ret meget til.

35


Stensballe

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Stensballe ungdomsklub

Kom til Early Wednesday i Stensballeklubben HVER ONSDAG åbner klubben allerede kl 15.00. VI handler ind og laver lækker mad sammen. KOM OG VÆRE MED!!

LL

E

Psssstt.... det er GRATIS at spise med

36

S EN

Stensballe Ungdomsklub Mandag og torsdag kl.19.00-22.00 onsdag kl. 15.00-22.00

S T

Brådhusvej 34 8700 Horsens

B A

Jacob Molboe Tlf. 60152302 jm@jacobmolboe.dk


Torsted

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Torsted ungdomsskole

I vinterferien slog tykke mænd og letpåklædte damer katten af tønden. Ny i job fra Merko (Møller) og hesten (Tobias) styrede slagets gang og alle var vilde da tønden ret hurtigt blev slået i gulvet. Harry Potter under dæknavnet Peter løb med sejren som den bedst udklædt.

Tobias Mousten

Michael Møller Nielsen

Simon Berg

Julie Lerche Kristensen

Nicolai Madsen

Michael Kæmpe

Torstedvej 1 8700 Horsens Torsted Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

T O R S T

Helle Fredsbo Tlf. 21286808 hefre@horsens.dk

ED

Line Ryegaard

37


Vestbyen

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Ungdomsklubben Vestbyen

Velkommen i Vestbyklubben her er der plads til alle. Vi er en aktiv klub fyldt med friske medarbejdere, som i samarbejde med de unge planlægger konkurrencer og aktiviteter. Det er vigtig for os at unge i klubben har det sjovt, trygt og indholdsrigt for alle. Kom og vær med. Vi glæder os til at se dig i byens hyggeligste klub! Husk at vores adresse er Vestergade 7b 2.sal.

EN

Følg os på Facebook: ungdomsklubben Vestbyen Stefan Vestbyklubben. Snap: vestbyklub8700

38

ES T

Vestbyens Ungdomsklub Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30-21.30

V

Beboerhuset Vestergade 7 B 8700 Horsens

B Y

Stefan Zeberg Tlf. 40423429 sze@horsens.dk


Østbirk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Ungdomsskolen Østbirk

”Det er sjovt at komme i klub. Så sidder man ikke bare alene hjemme, og så er man ikke bare sammen med dem, man plejer at være sammen med. De voksne er lette at snakke med og kan være sjove, så man ikke kan lade være med at grine”.

I oktober 2016 flyttede vi Østbirkklubben til Skytteforeningens lokaler

Storegade 45B 8752 Østbirk Østbirk Ungdomsklub Mandag og torsdag kl. 19.00-21.50

K

Mads Pihlman Kristensen Tlf. 31501324 mpk@horsens.dk

Gustav 13 år

”Det er sjovt, og jeg hygger. Mine venner er her, og så sidder jeg ikke bare derhjemme foran min computer. De voksne er søde og hyggelige, og de gider at lave ting med os og spille PlayStation. Det er vigtigt, at de voksne deltager, ellers bliver det kedeligt”. Bjarke 13 år

B IR

”Det er nogle gode voksne. De voksne er heldigvis ikke så gode til at være voksne. De er lidt nogle pjatrøve”.

Ø ST

I oktober 2016 flyttede vi Østbirk-klubben til Skytteforeningens lokaler. Det skabte nye forbedrede rammer for de unges klubmiljø. De unge tog hurtigt lokalerne til sig som deres egne. Hvis vi skal beskrive klubben med ét ord, må det være latter. Latteren starter fra det sekund vi starter og stopper først når vi desværre er nødsaget til at trække de sidste unger modvilligt ud af klubben. Så foruden de tre r’er – rammer, relationer og respekt må latter være det sidste, men så afgjort det mest betydningsfulde element i vores dejlige Østbirk klub.

Joan 14 år

39


Afsender: Horsens Ungdomsskole | Falstersgade 24 | 8700 Horsens

Horsens Ungdomsskoles klubber/åbningstider ASV

Beboerhuset, Vestergade 7B, Horsens

fredag kl. 13.30-19.00

Bankager

Bankagervej 109, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 18.30-21.30

Brædstrup

Skolegade 9, Brædstrup

tirsdag, onsdag, torsdag

kl. 18.30-21.30

Det Gule Pakhus

Madevej 2, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag

kl. 10.00-16.00 | 19.00-22.00

Egebjerg

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Gedved

fredag 12.00-20.00

kl. 19.00-21.50

Kirkevej 16, Gedved

mandag, onsdag

kl. 18.30-21.30

Hovedgård tirsdag, torsdag

Stationsvej 3, Hovedgård kl. 19.00-22.00

Lund

Skolevej 7B, Lund, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Lundager tirsdag

torsdag 17.00-23.00

Egebjergvej 165, Egebjerg, Horsens

kl. 18.30-21.30

Brådhusvej 34, Horsens

kl. 18.00-21.00

Stensballe mandag og torsdag

Brådhusvej 34, Horsens kl. 19.00-22.00

Torsted

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Vestbyen

15.00-22.00

kl. 18.30-21.30

Beboerhuset, Vestergade 7 B, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

Østbirk mandag, torsdag

onsdag

Sdr. Torstedvej 1, Horsens

kl. 18.30-21.30

Storegade 45B, 8752 Østbirk kl. 19.00-21.50

Østbyen

Er du fyldt 13 år og bor du i Horsens Kommune, er du velkommen i Ungdomsskolens klubber. Du kan også tilmelde dig UngHorsensaktiviteter og holdtilbud på

unghorsens.dk

Hybenvej 8, Horsens

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag

kl. 18.00-21.00

Horsens Ungdomsskole Den Grå Fabrik Falstersgade 24 , 8700 Horsens telefon: 76 29 15 30 mail: ungdomsskolen@horsens.dk web: unghorsens.dk Ungdomsskolens kontor Mandag, tirsdag og onsdag kl. 8.00-15.30 Torsdag kl. 8.00-17.00 Fredag kl. 8.00-13.30

FØLG OS PÅ FACEBOOK HORSENS UNGDOMSSKOLE 5041 0751 Svanemærket tryksag

Spot On Magasinet - April 2017  

Horsens Ungdomsskoles Ungemagasin - Spot On - April 2017

Spot On Magasinet - April 2017  

Horsens Ungdomsskoles Ungemagasin - Spot On - April 2017

Advertisement