Page 1

Huizen van Hoekstra & van Eck Wagengouw 8 , 1151 EG Broek in Waterland

Vrijstaand Aan vaarwater

Boekerstijl

Garage, ruime oprit Sfeervol huis met veel ruimte H11


Kenmerken Soort

herenhuis

Type

vrijstaande woning

Kamers

5

Woonoppervlakte

143 m²

Perceeloppervlakte

438 m²

Inhoud

495 m³

Bouwjaar Tuin

1980 tuin rondom, zonneterras

Garage

vrijstaand hout, parkeerplaats

Verwarming

c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk

Isolatie Energielabel

De in deze brochure getoonde informatie wordt door Hoekstra & van Eck makelaardij met zorg samengesteld, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan en kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Spel- en

dakisolatie,

typefouten voorbehouden. De plattegronden zijn geproduceerd voor promotionele

muurisolatie

zijn niet eigenhandig opgemeten. Indien er twijfel bestaat over de accuratie van de

C

voor het nameten van deze gegevens. Voor meer informatie wordt u doorverwezen

doeleinden en ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Maten gegevens aangaande deze brochure, is de geïnteresseerde zelf verantwoordelijk naar www.hoekstraenvaneck.nl

Verkoper vertelt Dit huis is ontworpen en onder supervisie van architect Philippona uitgevoerd. Een Broekerhuis nieuwe stijl, geheel vrijstaand en rondom tuin. Afgesloten met mooi hekwerk. Een zeer ruim opgezet huis waar we met veel plezier in wonen. Gelegen aan open vaarwater, vraagt om een boot. Een rustige buurt waar alleen fietsverkeer langskomt. Nu we een dagje ouder worden nemen we met pijn in ons hart afscheid.

Te koop bij

Monnickendam: Kerkstraat 64, T 0299 - 65 40 00


huizen van hoekstra & van eck

Stijlvol wonen

sfeervol en huiselijk open keuken De ruime woonkamer met open keuken straalt een en al sfeer en huiselijkheid uit. De mooie houtconstructie, boeren tegelvloer met vloerverwarming en imposante haardpartij zetten hier direct de tonen en zorgen voor een sfeervolle basis op om voort te borduren. Daarbij vind je er alle ruimte voor het creĂŤren van een comfortabele zithoek, zonder dat er ruimte verloren gaat voor een eventuele lees-, hobby- of werkhoek. Door de grote ramen in zowel de voor-, zij- als achtergevel profiteer je hier tevens van een uitstekende lichtinval over de gehele lengte en breedte van de ruimte. De open keuken in authentieke stijl sluit perfect aan op het totaalplaatje. De praktische hoekopstelling met zowel boven- als onderkastjes biedt tevens veel werk- en opbergruimte. Verder is de keuken voorzien van een mooi hardstenen werkblad, 4 zones inductiekookplaat, afzuigkap en een oven.


huizen van hoekstra & van eck

Volwaardig souter rain

volop mogelijkheden badkamer met ligbad Het souterrain biedt twee slaapkamers en een luxe badkamer. De slaapkamers zijn van goed tot ruim formaat, voorzien van één of meerdere grote ramen en keurig netjes afgewerkt in dezelfde stijl als de rest van het huis. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt tevens over een riante kastenwand; ideaal. De badkamer is ruim van opzet en luxe ingericht met dubbele wastafels, zwevend toilet, aparte douchecabine en een heerlijk ligbad. In de ruime hal is eventueel nog ruimte voor het creëren van een thuiswerkplek of hobbyhoek. Onder de trap bevindt zich nog een diepe bergkast. Tot slot is de cv-opstelling ook in het souterrain te vinden.


huizen van hoekstra & van eck

een echt gezinshuis tweede badkamer Van het souterrain terug naar de begane grond en van de begane grond door de naar bovenverdieping. Hier bevinden zich nog eens twee slaapkamers en een badkamer met wastafel, toilet en douche. De slaapkamers zijn wederom van goed formaat, aangenaam en netjes afgewerkt met houten vloerdelen. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt nog over vaste kastruimte. Ten slotte zijn de houten balkconstructies ook op de bovenverdieping mooi zichtbaar.

Pra chtige houtconstructie


huizen van hoekstra & van eck

Wat een buitenruimte!

idyllisch buitenleven cottage sfeer Bij de woning komt een grote kavel rondom van 438m2, een vrijstaande garage van 20m2 en parkeergelegenheid op eigen terrein. De achtertuin ligt aan het open vaarwater, biedt een fraai uitzicht over de woonomgeving en is in cottage sferen aangelegd met o.a. ruimte voor meerdere terrassen, gazon en een grote diversiteit aan groen. In de winter staat de nachtvorst op de kale boomtoppen en de achtergelegen sloot, terwijl de lente de stille natuur langzaam maar zeker weer tot leven brengt. De zomer biedt een oase aan groen en een schouwspel aan flora en fauna die deze buitenruimte met je delen. De herfst? Die betovert je met haar stormachtige karakter en vele kleurschakeringen in de bladeren. Hoe fantastisch is het dat deze woning je elke dag weer kan laten genieten van jouw eigen stuk natuur?


Wagengouw 8 1151 EG Broek in Waterland


Wagengouw 8 1151 EG Broek in Waterland


Wagengouw 8 1151 EG Broek in Waterland


Broek in Waterland

noorden kadastrale kaart

Broek in Waterland is met haar 2388 inwoners een pittoresk dorp dat vlak boven Amsterdam ligt. Omringd door weilanden en water biedt het de nodige rust als tegenpool van Amsterdam. U kunt er fietsen, kanoën, een bezoekje brengen aan verschillende monumenten, lekker uit eten of gewoon een wandeling maken door het beschermde dorpsgezicht. Dat veel mensen geïnspireerd raken door de pittoreske uitstraling van Broek in Waterland, blijkt uit het feit dat een relatief groot aantal kunstenaars die zich de afgelopen jaren in Broek in Waterland hebben gevestigd en galerieën hebben geopend. Prachtige huizen Broek in Waterland was in de zeventiende en achttiende eeuw het meest welvarende dorp in Waterland. Veel reders, kapiteins en rijke kooplieden verlieten Amsterdam om buiten te gaan wonen. De Broekers kwamen openlijk uit voor hun rijkdom en lieten deftige huizen met prachtige interieurs bouwen. In een aantal monumentale woningen zijn de originele interieurs nu nog te bezichtigen. U kunt deze huizen ook herkennen aan de pastelkleuren waarin ze geschilderd zijn. In het centrum van Broek in Waterland is het overgrote deel van de bebouwing voor 1850 gebouwd. Tot 1940 zijn de bouwactiviteiten beperkt gebleven. Eén huis werd veelal door meerdere families bewoond.

heerlijk wonen in Broek in Waterla nd


huizen van hoekstra & van eck

Lokaal makelaarschap Wij geloven sterk in lokaal makelaarschap. Kennis van de buurt, de omgeving en de daarbij behorende ontwikkeling van de huizenprijzen zijn onmisbaar om voor jou het maximale resultaat te boeken. Met Hoekstra & van Eck kies je voor: • makelaars die al jarenlang verbonden zijn met de regio • kennis van de lokale woningmarkt • een verkoopplan afgestemd op jouw woning • maximale exposure van je huis • bezichtigingen ook in het weekend • netwerk met honderden woningzoekers Verkoop je je huis met Hoekstra & van Eck dan ben je met de eigen app 24/7 op de hoogte van het verkoopproces. Bezichtigingsverzoeken bereiken je direct en beantwoord je snel en discreet op het moment dat het jou uitkomt. Ook je huis verkopen? Onze makelaars komen graag en vrijblijvend bij je langs. We maken dan direct een gratis waardebepaling. Hoekstra & van Eck werkt op basis van no cure no pay. En betalen doe je pas bij verkoop. Kerkstraat 64 0299 - 65 40 00 monnickendam@hoekstraenvaneck.nl www.hoekstraenvaneck.nl

ENKHUIZEN HEERHUGOWAARD HOORN ALKMAAR ZAANDAM LANDSMEER A’DAM NOORD A’DAM WEST HAARLEM

PURMEREND MONNICKENDAM

A’DAM

ALMERE

APELDOORN

HOOFDDORP AMERSFOORT

ARNHEM

NIJMEGEN ’s-HERTOGENBOSCH BREDA TILBURG EINDHOVEN

WEERT

onze makelaar ska nto ren

ROERMOND


WHATSAPP

+ FOTO’S WONING

Ook je huis verkopen?

+ ADRES

= WAARDE

WhatsApp de foto’s en het adres van je woning naar 06 13 18 43 41 en ontvang een gratis waardebepaling!

Kerkstraat 64 0299 - 65 40 00 monnickendam@hoekstraenvaneck.nl www.hoekstraenvaneck.nl

Wagengouw 8, Broek in Waterland  

Wagengouw 8, Broek in Waterland