Page 1

Huizen van Hoekstra & van Eck Otweg 30 , 1435 GT Rijsenhout

4 ruime slaapkamers! Tuin op het zuidoosten!

Tuin schuur met elektra

Vrije ligging! Geheel naar eigen idee op te knappen H18


Kenmerken Soort

eengezinswoning

Type

tussenwoning

Kamers

5

Woonoppervlakte

113 m²

Perceeloppervlakte

138 m²

Inhoud

380 m³

Bouwjaar Tuin Garage Verwarming Isolatie

1972 achtertuin geen garage c.v.-ketel grotendeels dubbelglas

De in deze brochure getoonde informatie wordt door Hoekstra & van Eck makelaardij met zorg samengesteld, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan en kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Spel- en typefouten voorbehouden. De plattegronden zijn geproduceerd voor promotionele doeleinden en ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Maten zijn niet eigenhandig opgemeten. Indien er twijfel bestaat over de accuratie van de gegevens aangaande deze brochure, is de geïnteresseerde zelf verantwoordelijk voor het nameten van deze gegevens. Voor meer informatie wordt u doorverwezen naar www.hoekstraenvaneck.nl

Verkoper vertelt Nadat in 1918 de “Wet tot verkrijging door landarbeiders van land met woning in eigendom of van los land in pacht”, kortweg de Landarbeiderswet, tot stand was gekomen, werd het voor landarbeiders mogelijk met overheidshulp een stukje grond met eigen woning te verwerven. Daardoor ontstond het dorp Aalsmeerderbuurt-Zuid in dit deel van de Haarlemmermeerpolder waar tot dan toe slechts enkele boerderijen stonden. Er vestigde zich ook bollenteelt in kassen, evenals een bescheiden industri√´le bedrijvigheid. De bewoners waren sterk geori√´nteerd op Aalsmeer.

van het dorp Rijk dat moest wijken voor de luchthaven Schiphol.

Op 7 januari 1960 werd de naam AalsmeerderbuurtZuid gewijzigd in Rijsenhout, ontleend aan de in de 17e eeuw voorkomende naam Ruyshout of Rijschenhout van een eiland in het Haarlemmermeer, dat in de 18e eeuw door het water is verzwolgen. Dit gebied werd weer drooggelegd bij de inpoldering van het Haarlemmermeer in 1849-1852. De naamswijziging werd ingegeven door het feit dat het dorp werd aangewezen als woongebied voor de inwoners

De bebouwde kom van Rijsenhout telde 3071 inwoners in 1971. Dat was op 1 januari 2018 opgelopen tot 4178 in ongeveer 1700 woningen.

Te koop bij

In 1968 kreeg Rijsenhout een hervormde kerk. Deze Ontmoetingskerk, behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland, werd in 2013 door brand verwoest, maar op dezelfde plek verrees in 2015 een nieuwe kerk. Rijsenhout heeft ook een Nederlands Gereformeerde Kerk, het Lichtbaken, sinds de kerk van het naburige ontvolkte dorp Rozenburg in 2006 moest wijken voor uitbreiding van Schiphol. De bouw van deze kerk werd door de luchthaven bekostigd.

Hoofddorp: Kruisweg 941, T 023 - 569 81 81


huizen van hoekstra & van eck

Veel ruimte en licht!

doorzon woonkamer grote raampartijen De woning betreft een voormalig huurwoning die enigszins gemoderniseerd dient te worden. De woning is deels voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas. De woning heeft een woonoppervlakte van 111 m2 en is gebouwd in 1972. De basis van de woning is erg goed; ruime en lichte vertrekken! Middels een ruime hal, welke toegang verleend tot de meterkast, het toilet met fonteintje, de trapopgang met trapkast, de keuken en de woonkamer, is de woning te betreden. De doorzon woonkamer is overgoten met daglicht en biedt heerlijk veel ruimte om een gezellige zithoek en eetgedeelte te realiseren. De grote raampartijen zorgen voor een fraai uitzicht op het groen aan de voorkant en aan de achterkant kijk je uit op de serre en de tuin. Op de vloer ligt een tapijt en de wanden zijn voorzien van behang.


huizen van hoekstra & van eck

Prima ruimte!

gesloten keuken met toegang tot de serre Vanuit de hal gaan we naar de gesloten keuken voorzien van een eenvoudig keukenblok. De ruimte is goed, waardoor je hier gemakkelijk een prettige keuken in kunt plaatsen. Door het raam en de tuindeur naar de serre is het lichtinval ook in dit vertrek weer erg prettig. De badkamer is gelegen op de eerste verdieping en ziet er nog keurig uit, evenals de toiletruimte op de begane grond. In de badkamer treffen we een ligbad met douche, een tweede toilet en een wastafelmeubel aan. Verder is de ruimte geheel voorzien van betegeling op de vloer en wanden. Tevens zit er een raampartij aanwezig met kiep-/ kantelraam.


huizen van hoekstra & van eck

4 fijne slaapkamers grote zolderverdieping Op de eerste verdieping treffen we ook de eerste drie slaapkamers aan. Deze zijn van goed formaat en bieden genoeg mogelijkheden om heerlijke slaapkamers te creĂŤren! Middels de vaste trap komen we terecht op de overloop van de zolderverdieping. De overloop is voorzien van de CV-opstelling en een deur naar de vierde en laatste slaapkamer. De basis van deze slaapkamer is goed, maar vergt nog wel wat aandacht om een fijne slaapkamer te realiseren. Echter zitten er wel twee mooie dakramen in de slaapkamer, waardoor je geniet van voldoende lichtinval.

Hoe deel jij ze in?


huizen van hoekstra & van eck

Heerlijk ver toev en!

zonnige achtertuin met serre en berging De zonnige achtertuin is gelegen op het zuidoosten, waardoor je in de ochtend en middag hier goed kunt vertoeven. Mocht het iets minder warm zijn buiten, dan kun je altijd plaatsnemen in de serre! De serre zorgt ervoor dat je gedurende het hele jaar kunt genieten en een extra ruimte hebt om samen te zijn met goed gezelschap en onder het genot van een goed glas wijn. Achterin de tuin zien we nog een ruime berging voorzien van elektra en een achterom. Gelegen in Haarlemmermeer ligt deze prachtige en ruime woning aan de Otweg. De woning is gelegen in de buurt Rijsenhout Zuid. Dit is een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. De bereikbaarheid is gemiddeld; op loopafstand van het centrum van Rijsenhout, fietsafstand van een supermarkt en fietsafstand van een treinstation. De dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 3 minuten rijden.


Otweg 30 1435 GT Rijsenhout


Otweg 30 1435 GT Rijsenhout


Otweg 30 1435 GT Rijsenhout


Rijsenhout Het dorp Rijsenhout ligt in het oosten van de gemeente Haarlemmermeer, in de Nederlandse provincie NoordHolland, aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder tegenover de Westeinderplassen, tussen Aalsmeerderbrug en Burgerveen. Aan het eind van de jaren 1950 werd de oude naam Aalsmeerderbuurt-Zuid gewijzigd in Rijsenhout. noorden kadastrale kaart

Dit gezellige dorp heeft een goede ligging t.o.v. de uitvalswegen naar de grote steden (Amsterdam, Leiden) en Schiphol. Ook Hoofddorp is vlakbij. Verder is er een winkelcentrum, 2 scholen en diverse sportverenigingen. Er is een voetveer over de Ringvaart naar Aalsmeer.

heerlijk wonen in Rijsenhout


huizen van hoekstra & van eck

Lokaal makelaarschap Wij geloven sterk in lokaal makelaarschap. Kennis van de buurt, de omgeving en de daarbij behorende ontwikkeling van de huizenprijzen zijn onmisbaar om voor jou het maximale resultaat te boeken. Met Hoekstra & van Eck kies je voor: • makelaars die al jarenlang verbonden zijn met de regio • kennis van de lokale woningmarkt • een verkoopplan afgestemd op jouw woning • maximale exposure van je huis • bezichtigingen ook in het weekend • netwerk met honderden woningzoekers Verkoop je je huis met Hoekstra & van Eck dan ben je met de eigen app 24/7 op de hoogte van het verkoopproces. Bezichtigingsverzoeken bereiken je direct en beantwoord je snel en discreet op het moment dat het jou uitkomt. Ook je huis verkopen? Onze makelaars komen graag en vrijblijvend bij je langs. We maken dan direct een gratis waardebepaling. Hoekstra & van Eck werkt op basis van no cure no pay. En betalen doe je pas bij verkoop. Kruisweg 941 023 - 569 81 81 hoofddorp@hoekstraenvaneck.nl www.hoekstraenvaneck.nl

ENKHUIZEN HEERHUGOWAARD HOORN ALKMAAR ZAANDAM LANDSMEER A’DAM NOORD A’DAM WEST HAARLEM

PURMEREND MONNICKENDAM

A’DAM

ALMERE

APELDOORN

HOOFDDORP AMERSFOORT

ARNHEM

NIJMEGEN ’s-HERTOGENBOSCH BREDA TILBURG EINDHOVEN

WEERT

onze makelaar ska nto ren

ROERMOND


WHATSAPP

+ FOTO’S WONING

Ook je huis verkopen?

+ ADRES

= WAARDE

WhatsApp de foto’s en het adres van je woning naar 06 13 18 43 41 en ontvang een gratis waardebepaling!

Kruisweg 941 023 - 569 81 81 hoofddorp@hoekstraenvaneck.nl www.hoekstraenvaneck.nl

Profile for Hoekstra en van Eck Makelaars - méér makelaar -

Otweg 30, Rijsenhout  

Otweg 30, Rijsenhout