Page 1

PROFF NYTT TEMA: ELEMENTER

MÅNEDLIG INFORMASJON TIL DEG SOM ER BYGGER’N PROFFKUNDE. HER VIL VI KOMME MED NYHETER, PRESENTERE DINE FORDELER SOM PROFFKUNDE - OG IKKE MINST KOMME MED GODE TILBUD.

LINDAL SMITH ELEMENTER:

BYGNINGSELEMENTER FOR PROFFMARKEDET

NYTT FRA GLAVA:

UTVIKLER NYTT FASADEELEMENT FOR ETTERISOLERING LES MER >>

Stadig flere entreprenører og byggmestere ønsker å ta i bruk elementer. Det forteller daglig leder i Lindal Treindustri/Lindal Smith Elementer, Jan Lindal (i midten). Han har opplevd en markant vekst i bestillinger de siste årene, og i produksjonshallen i Risør er det full aktivitet. En av bedriftene som har tatt i bruk elementer herfra er Veidekke. Prosjekteringsleder Sveinung Larsen (til venstre) og anleggsleder Odd Gjesdal (til høyre) i Veidekke er på befaring for å se hvordan det går med produksjon av elementer til Tvedestrand videregående skole. – Dette ser veldig bra ut, konkluderer de.

Bosch PRO NEWS Gjelder fra 07.08.2018-14.10.2018

Vårt råeste batteri noensinne! ProCORE18V. It’s in your hands En ny standard for kraft for alt Bosch Professional 18V verktøy: ProCORE18V-batteriene på 4,0 Ah, 8,0 Ah og 12,0 Ah – våre kraftigste batterier noensinne, takket være helt ny battericelleteknologi og perfekt temperaturstyring

LES MER >>

Ustoppelige Bosch-hammere NitroDur kampanje

gode

10 GRUNNER FOR Å BLI BYGGER’N PROFFKUNDE LES MER >>

Fjernstyr linjelaseren med mobilen. Oppdag mulighetene med Bosch Levelling Remote App

Nye medlemmer

av Carbide familien

HØSTENS PROFFNYHETER FRA BOSCH BLA I KATALOGEN HER >>


Det er viktig å etablere en avtale for at du som proff skal ha et effektivt og lønnsomt samarbeid med oss. Bygger’n har lange tradisjoner for å levere til det profesjonelle markedet. Vi er opptatt av å skape langsiktige relasjoner og styrke samarbeidet med deg som proffkunde. Som proff vil du i samarbeid med vår lokale Bygger’nbutikk være med å definere innholdet og rammene i en slik samarbeidsavtale. Vi gjør det enkelt å drive lønnsomt!

Christine V. Holm KJEDEDIREKTØR BYGGER’N NORGE OG HIBA HUS

KOMPLETT LEVERANDØR FRA GRUNN TIL TAK

MARKEDETS STERKESTE INNKJØPSALLIANSE

EFFEKTIV LOGISTIKK – RETT VARE PÅ RETT STED TIL RETT TID

www.byggern.no

Bygger’n er en landsdekkende byggevarekjede med en sisteleddsomsetning på 4,0 milliarder og ca. 100 butikkmedlemmer fra Hammerfest i Nord til Evje i Sør.

Vi er en del av Nordens største innkjøpsallianse på byggevarer, og har en effektiv distribusjon og vareflyt - det sikrer deg de beste priser og betingelser!

Som Norges eneste komplette leverandør av byggevarer, armering, stål, metaller kan Bygger’n og Smith Stål forenkle og effektivisere leveransene til dine prosjekter.

Sammen med E.A Smith AS og Løvenskiold representerer vi en av landets ledende og mest langsiktige innkjøpsallianser! Vi er også med i EURO-MAT som er en ledende europeisk innkjøpsallianse.

Vi vet at du som proff setter stor pris på god leveringsevne. Hvordan kan vi i Bygger’n imøtekomme dine forventninger? • Levering på byggeplass • Ferdig plukket og pakket - klar for henting • Selvplukk • Utleie av hengere • Utleie av byggeplasscontainere

VI LEGGER TIL RETTE FOR DIN SUKSESS


FELLES MARKEDSFØRING GIR ØKT SYNLIGHET OG SALG

Vi bidrar til at du får markedsført og profilert deg via felles DM’er, nettsider, digitalkampanjer, bilprofilering og byggeplass-skilt. Dette gir deg flere oppdrag og økt salg.

STÅL, ARMERING OG BYGGEVARER FRA SAMME LEVERANDØR

PRECUT OG ELEMENT – EFFEKTIVITET PÅ BYGGEPLASSEN

Vi ønsker å være med i en tidlig fase for optimal planlegging av materialflyt til byggeplassen.

Vi har egne fabrikker for precut, element og takstoler, samt at vi har en rekke solide samarbeidspartnere på dette området. Få ferdige elementer ut til byggeplass og øk effektiviteten betydelig. Økt effektivitet – betyr også flere fornøyde kunder og økt lønnsomhet.

HIBA HUS er et av Norges eldste typehuskjede og ble etablert i 1969. Vi tilbyr et solid forankret konsept bestående av både HUS, HYTTE og GARASJE.

NETTHANDEL OG ANDRE SMARTE VERKTØY

DEN TIENDE OG BESTE GRUNNEN

• Kvalitetsprodukter fra kjente leverandører. • Moderne maskinpark. • Kompetente medarbeidere. • Mer lønnsom håndtering med samlast av varene.

AKTIVITETER OG RÅDGIVNING

HIBA HUS VÅR EGEN HUSKJEDE

HIBA HUS forhandles via lokale Bygger’nbutikker og byggmestre som er tilknyttet HIBA-systemet.

Det tiende og beste kortet vårt er den faste kontakten din – din egen rådgiver som bistår deg raskt og grundig. Som hjelper deg med å få de beste prisene – samt rett vare på plass på rett sted til rett tid.

PROFF NYTT KOMME MED NYHETER, PROFFKUNDE. HER VIL VI TIL DEG SOM ER BYGGER’N GODE TILBUD. MÅNEDLIG INFORMASJON IKKE MINST KOMME MED SOM PROFFKUNDE - OG PRESENTERE DINE FORDELER

VÅR & SOMMER 2017 MED SPEED-DATING

OF F E N

LA

PR

RT!

EN

FERDT IG UTFØ A JOBB

ØK AKTIVITETEN MED BYGGER’NS TOTALPAKKESIDE 2 LES MER PÅ

Vårmesse i Bergen og SommerVellykkede messer: Bygger’ns Utvalgte leverandører fikk messe i Trondheim er historie. og løsninger med godt faglig presentere spennende nyheter for neste mulighet. innhold. Sjekk med din Bygger’n-kontakt INSPIRASJON FRA LEVERANDØR

MÅNEDENS PROFFTILBUD

VÅRENS NYHETER FRA BOSCH >> BLA I KATALOGEN HER gode

LES MER >>

SE SIDE 4

10 GRUNNER FOR Å BLI BYGGER’N PROFFKUNDE >> LES MER

Gjennom ulike fagseminar, fagkurs, proffmesse og fellesarrangementer holder vi deg kontinuerlig oppdatert om nye produkter, løsninger og forskriftsendringer. Diskusjonspartner ved faglige spørsmål, f.eks ved valg og bruk av ulike produkter. • Anbudsbistand • Beregningsprogrammer • Tilrettelagt FDV dokumentasjon

Med vår ny nettbutikk kan du hente ned din unike prisliste og handle varer 24/7. Vi har også en egen tilbudsbygger i nettbutikken – hvor du kan legges inn elementer som egen logo, timer, kjøring, rekvisita mv. og gi et komplett tilbud til kunde. Byggdok er et verktøy som sørger for at du ivaretar alle forskriftskrav til dokumentasjon. Med smarttelefon på byggeplassen, kan du holde deg oppdatert og registrere underveis.

LES MER PÅ VÅRE NETTSIDER >>


Takelement blir satt på plass i Fuhr Park, Grimstad, og innervegger kommer på plass i et nytt tilbygg til Vegårshei forsamlingshus.. Ferdigproduserte elementer gir tette bygg raskere en tradisjonell plassbygging, og korter samtidig ned byggetiden.

FORDELER VED ELEMENTPRODUKSJON • Gir raskere tett bygg • Får garantert tørre elementer fra fabrikk • Kortere byggetid – høyere effektivitet • Miljøvennlig – mindre søppel, svinn og kapp. • Kontroll på kostnader, framdrift og kvalitet. • Godkjent av Sintef (Gjelder Lindal Smith Elementers elementer, og ikke generelt om elementproduksjon.)


ELEMENTPRODUKSJON VOKSER FRAM Tekst og foto: Ingvild Israelsen

Jan Lindal var tidlig ute i Norge med produksjon av elementer og precut i fabrikk. I dag har mange fått øynene opp for denne produksjonsformen, og stadig flere byggmestere og entreprenører ønsker ta det i bruk. Det merkes hos Lindal Smith Elementer.

- Her har vi satt opp en ny produksjonslinje etter sommeren, og ansatt fire nye personer som skal jobbe på den. Daglig leder i Lindal Treindustri/ Lindal Smith Elementer, Jan Lindal, viser rundt i en stor og luftig produksjonshall på Akland i Risør kommune. Her er det full aktivitet. Etterspørselen av elementer er stor og bestillingsboka for 2018 for fabrikken på Akland var full allerede i mars. Med nyansettelsene har de fått økt kapasiteten ut året. Sammen med fabrikkene på Vegårshei, Rognan, Ørsta og Meldal vil bedriften samlet få en omsetning på rundt 100 millioner i år, og det kan fort øke til neste år. Men elementgründeren har beina godt plantet på jorda. - Målet vårt er ikke å bli størst, men å bli best på det vi gjør.

I hallen er det fire produksjonslinjer hvor det jobbes med ulike prosjekter til enhver tid. Når elementene er satt sammen, pakkes de inn og blir gjort klart for henting. For Jan Lindal har det hele tiden vært viktig å ha fokus på å effektivisere produksjonen. - Framtiden er at produksjonsmønstrene endres. Vi skal ha håndverk og industri hånd i hånd, men de tradisjonelle håndverksdelene må effektiviseres for å møte stadig høyere krav til byggetekniske standarder og kostnadsbesparelser.

Jan Lindal - i bresjen for elementproduksjon. EFFEKTIV PRODUKSJON Lyden fra en stor maskin tiltrekker seg oppmerksomheten. Mellom to vegger med materialer står en stor fullautomatisert sag med rullebånd på hver side. CNC-maskinen sager opp materialer etter tegninger laget i et dataprogram. - På venstre side kapper du materialene rett av etter mål, mens du på høyresiden kan frese og bearbeide med flere vinkler, forklarer Roger Sunde som jobber fast ved saga. På skjermen foran seg kontrollerer han at alt går som det skal. Med nøyaktig presisjon, og høy hastighet kan maskinen sage på seks sider samtidig. Et svært effektivt og fleksibelt produksjonsverktøy. Når materialene kommer ut på rullebåndet blir de merket, lagt på et trillebord og kjørt ut til linjen som produserer for det aktuelle prosjektet.

MODERNE TEKNOLOGI OG HUMANKAPITAL Videre inn i hallen finner vi Terje Nes, leder på en av linjene. Han og fire kollegaer holder på å bygge veggelementer til Tvedestrand videregående skole. Grønne laserstreker viser nøyaktig hvor sviller og stendere skal ligge. Systemet ble satt opp i sommer og overfører tegninger til lasermarkører på elementene. - Det er fantastisk. Med dette systemet er vi sikre på at alt blir helt nøyaktig. Det sparer tid, gir trygghet og er en kvalitetssikring, sier Nes og skrur sammen en svill og en stender rett under en grønn strek. Den teknologiske utviklingen går rivende fort i samfunnet, og Jan Lindal mener det er avgjørende at byggebransjen også følger med i timen. Bedriften bruker det siste av programvare fra


Elementproduksjon har økt kraftig de siste årene. Det merkes godt: - Her får vi mange bestillinger i løpet av et år, sier salgsleder Helena Guttormsen i Lindal Treindustri/ Lindal Smith Elementer


I produksjonshallen i Risør er det full aktivitet på fire produksjonslinjer. Linjeleder Terje Nes (til venstre) og daglig leder Jan Lindal (til høyre) i Lindal Treindustri/ Lindal Smith Elementer merker godt at etterspørselen etter elementer har økt de siste årene.

Europas ledende leverandører, og ønsker å være best i klassen på bruk av teknologi. - Med en effektiv produksjonsprosess i fabrikk og det nyeste og beste av teknologi, får vi bedre kontroll og effektivitet, og til slutt et bedre produkt, sier Lindal som samtidig understreker at det viktigste bedriften har er dyktige ansatte. - For å levere på topp til enhver tid er det viktigste verktøyet vi har de som jobber med dette. Med god bakgrunnskunnskap, lang erfaring og kontinuerlig oppdatering av kompetanse sikrer vi at kundene får akkurat det de vil ha. FLERE FORDELER Inn i produksjonshallen kommer en delegasjon som vil se hvordan det går med produksjonen til Tvedestrand videregående skole. Prosjekteringsleder Sveinung Larsen og anleggsleder Odd Gjesdal i Veidekke gir tommelen opp. - Dette ser veldig bra ut. «– Elementproduksjon gir fordeler som for eksempel mot fukt, samt i drift på byggeplassen.

Vi har en utfordrende tomt å bygge på. Levering av elementer som kan løftes på plass og monteres raskt forenkler prosessen for oss ute, forteller Gjesdal. Prosjekteringsleder Larsen kan fortelle at de har gode erfaringer med produksjonen herfra. - Vi er veldig positiv til elementer som de produserer. Salget av elementer har også vokst markant de siste årene. Det kan salgsleder Helena Guttormsen, ved Lindal Treindustri/ Lindal Smith Elementer fortelle. - Bare seks år tilbake var det nesten ingen etterspørsel etter elementer. Nå har mange fått øynene opp for denne produksjonsformen, og stadig flere får erfaring med bruk av elementer og ser gevinsten ved å ta i bruk dette. En av de fordelene er at byggetiden blir kortet ned. Produksjon av elementer kan skje samtidig med grunnarbeid og fundamentering ute på byggeplassen. Det blir bedre kvalitet på elementene med produksjon under tørre og kontrollerte forhold, og bygget blir raskere tett, noe som


I dag skjer det meste digitalt. Stian Abrahamsen jobber med tegninger som blir brukt ute i produksjonshallen. gir mindre problem med fukt. - Det blir rett og slett en lettere byggeprosess, slår salgslederen fast. Samtidig er det mer miljøvennlig med mindre søppel, svinn og kapp og det blir mer kontroll på kostnader, fremdrift og kvalitet. - Redusert risiko for byggherre ved å sette ut deler av et prosjekt er også et poeng. Elementproduksjon kan brukes på alle typer byggeprosjekter. Best uttelling gir det på prosjekter hvor det er en gjentakende effekt, forklarer Guttormsen. LEVERER MANGE ULIKE PRODUKTER Lindal Smith Elementers fabrikker produserer mange produkter. Noe ulikt på de forskjellige produksjonsstedene. Fra Risør og på Vegårshei leveres det precut, komplette elementer og moduler. - Her leverer vi elementene ferdig isolert, med vinduer og gjerne med opplegg til stadig mer tekniske installasjoner, informerer Guttormsen. Hun kan fortelle at bedriften er fremoverlent når det gjelder å prøve ut nye ting. - Her tar vi for eksempel i bruk stadig nye kledningstyper etter ønske fra kunder. Nå kan vi tilby vegger med forskjellige flater som for eksempel pusseplater og formica-plater. En annen ting vi holder på med for tiden er et prøveprosjekt hvor vi skal gipse innvendige elementvegger ferdig. Det er også mye fokus på tekniske installasjoner og nye innovative løsninger i bygninger. Nylig leverte vi veggelementer med innebygd ventilasjonsanlegg og utvendig solcellepanel til et

prosjekt i Oslo. Så vi har en kontinuerlig utvikling på det vi kan levere. Salgslederen trekker også fram viktigheten av å være med tidlig i planleggingsfasen. - Da kan vi sammen med kunden se på hvilke løsninger vi kan få til, og som blir mest prisgunstig. Fabrikkene på Sørlandet tilbyr ulik grad av ferdigstilling. - Vi leverer elementer på byggeplassen både med og uten montering. Men nesten alt av salget fra fabrikkene her på Sørlandet skjer med montering fra oss. Det er som oftest mest lønnsomt for alle. Samtidig er det et krav fra store entreprenører, og monteringen gjør det også lettere for oss å garantere kvaliteten. Precut-pakker tilbys til entreprenører og byggmestere som ønsker å sette huset sammen selv. - Du kan få ferdig kuttet og merket materiale til et helt hus, eller bare det innvendige hvis du ønsker det. Ved fabrikkene i Meldal og Ørsta i Midt-Norge produseres det også elementer. Meldal i Nord-Norge produserer hovedsakelig takstoler i dag. Fra alle disse stedene leveres elementene med kranbil, uten montering. - Tilbudet ved fabrikkene i Ørsta, Meldal og på Rognan skal styrkes og satsingen på elementproduksjon i hele bedriften fortsetter, understreker daglig leder Jan Lindal. Han er en pådriver for utviklingen av elementproduksjon og har klokketro på at flere vil ta i bruk dette i sine byggeprosjekter. - Vi ser at kundene våre kommer igjen. Det gjør de fordi de ser gevinsten med elementproduksjon, og vi vil jobbe for å gjøre den enda bedre for kundene.


På et program på datamaskinen bak Terje Nes velger linjelederen hvilken del av elementet han skal lyse opp med laserstråler. Daglig leder Jan Lindal følger med når Nes skrur sammen.

For mer informasjon om hva de ulike stedene tilbyr, og om det kan passe for ditt prosjekt, kontakt nærmeste Lindal Smith Element-fabrikk. Se kontaktinformasjon til høyre.

I sommer ansatte Jan Lindal fire nye tømrere for å øke produksjonskapasiteten på fabrikken på Akland.

LINDAL TREINDUSTRI Jan Lindal: Jan.lindal@lindalgruppen.no / 907 70 100 Helena Guttormsen: helena.guttormsen@lindalgruppen.no / 994 00 371 AKLAND Porsveien 2, Moland Øst, 4994 Akland Produserer: Vegg- og gulvelementer, precut, konstruksjonspakker VEGÅRSHEI Ljøstadsagasaga 1, 4985 Vegårshei Produserer: Vegg, -gulv og takelementer, moduler.

E.A. SMITH ROGNAN: Tømmervegen 3, 8250 Rognan Christine Bodker: christine.bodker@smith.no/ 976 58 280 Produserer: Takstoler ØRSTA: Industrivegen 16, 6155 Ørsta Magnar Enerhaug: magnar.enerhaug@smith.no/ 909 48 018 Produserer: Vegg-, gulv- og takelementer. MELDAL: Heggøya 22, 7334 Storås Gjermund Sørløkk: gjermund.sorlokk@smith.no/ 901 60 945 Produserer: Vegg-, gulv- og takelementer


SPØR OSS OM FORDELENE MED FERDIG UTFØRT!

OF F E N

! T R Ø F IG UT

F E R DT A

EN

LA

PR

JOBB

MED FERDIG UTFØRT! FÅR DU FLERE KUNDER OG ØKT AKTIVITET Flere forbrukere vil ha jobben ferdig utført

Ferdig Utført! gir flere oppdrag

Felles markedsføring

Vi tilbyr gratis markedsføring for våre proffkunder via DM, digitale kanaler og TV. Profilering av konseptet på biler, byggeplasskilt og klær. Vi forventer befaring og tilbud innen rimelig tid og utførelse og leveranse i henhold til avtaler. Vi legger til rette for gode leveranser. Kontakt din lokale Bygger’n-butikk for mer informasjon om Ferdig Utført-kampanjer!

DIG R E F E NEST AMPANJE T-K UTFØR UKE 35 I

LES MER PÅ VÅRE NETTSIDER >>


GRUNNPAKKE BETONG- OG ARMERINGSTILBEHØR

TENK STÅL NÅR DU BYGGER

GRUNNPAKKE BETONG- OG ARMERINGSTILBEHØR

TRELAST - FINER - VANNTETTING - A-STOLER - BETONGÅLER SPESIALMØRTLER - SVEIS - ARMERING - VERKTØY - AVSTANDSRINGER SKJØTEARMERING - BETONG STOLER - RADONSPERRER - FUGEMASSE +++

Vi i Smith har sammen med Bygger’n satt sammen en grunnpakke (et vareutvalg) på lager som tilfredsstiller de fleste vanlige byggeog anleggsprosjekt. Vi vil i tillegg ha spesialverktøy og utstyr som letter arbeidet. TENK STÅL NÅR DU BYGGER - TA KONTAKT MED DIN FASTE BYGGER’N-KONTAKT FOR PRAKTISK INFO.

NY KATALOG


Den eldre boligen framstĂĽr ny og moderne etter at huset er oppgradert med etterisolering og ny fasade i ett og samme element.


GLAVA UTVIKLER NYTT FASADEELEMENT FOR ETTERISOLERING ELEMENTSYSTEM GLAVA® vil derfor gjøre det både lettere og raskere å etterisolere eldre boliger, både for byggmester og for boligeier, samtidig som energiforbruket reduseres. Det er Ole-Jacob Huuse og gjengen hans i Bolig Enøk, et selskap i Glavagruppen, som i rundt ett år har jobbet med utviklingen av et luftet fasadelement med isolasjon og ytterkledning. For boligeier vil bruk av GLAVAs fasadeelement gi større forutsigbarhet både med tidsbruk og kostnad.

FOR ÉN MANN Eneboligen der de nye fasadeelementene er testet, ligger også rett utenfor fabrikken i Askim. Først ble gammel ytterkledning fjernet og den eksisterende konstruksjonen kontrollert, før bygget ble heldekket med plywood-plater. Deretter ble elementene, som består av ett lag stuket glassull, et luftesjikt og fasadekledning, montert. Elementet er 60x120cm og veier rundt 11 kg – det kan altså håndteres av én håndverker på byggeplass. På testboligen er det benyttet kledning av både treverk og fasadeplater.

TESTFASE Nå er innovasjonsprosjektet snart ferdig med sin første fullskala test. Et bolighus fra 70-tallet er totalrenovert utvendig med første versjon av fasadeelementet. Nå kommer de første svarene på om type isolasjon, mål, tyngde, festemetoder, kledningsalternativer og mye annet, holder mål. – Foreløpig har vi ikke støtt på noen uoverkommelige problemer, og vi får særdeles matnyttig kunnskap når vi tester på en hel bolig. Fortsatt er vi bare i første fase, og vi er ennå ikke klare for å ta en endelig beslutning om at fasadeelementet skal ut i markedet. Vi har to pilothus til som vi skal teste videre på, men det blir nok ikke før til høsten. Det ene er den eldste delen av kontorbygget på fabrikken her i Askim, og det andre er en firemannsbolig som ligger rett utenfor fabrikken, sier Ole-Jacob Huuse.

Systemet består så langt av elementet, startlist, hjørnelister, vinduer, dører og tak, og det skal gjøre huset vesentlig mer energieffektivt og bedre å bo i – samtidig som huset får et nytt og mer moderne design, forteller Huuse.


EFFEKTIVT Med GLAVAs byggesystem etterisolerer du mye raskere enn med tradisjonell metode.

ENKELT Fasadeelementene er enkle å kutte for tilpasning i hjørner og rundt vinduer og dører.

LØSNING Montering av vatret startlist som låser de nederste fasadeelementene til huset.


ULIKE FASADER Elementene kan ha fronter av både fasadeplater og kledning i tre.

SKREDDERSYDD I samarbeid med H-Vindu Magnor er det utviklet en egen klikkforing med belistning for vinduer og dører.

LISTENE KLIKKES PÅ Både utvendige og innvendige hjørnelister i ønsket farge klikkes på aluminiumsprofiler.


N

T E YH

nå lanserer vi FORESTIA PROFFGULV • Nå med klikkprofil! • Tidsbesparelse ved montering • Leveres i format 22x620x1820mm • Bedrer HMS for utførende. Vekt redusert fra 22,3 til 16,8 kg pr plate • Monteres av en person, dermed reduseres totalkostnaden i ditt prosjekt • Jevn overflate


Forestia Proffgulv leveres i både standard P6- og ekstra P5 kvalitet. Platens langside har en klikkprofil, og platens kortside er lik dagens profil. Platene har Sintef teknisk godkjenning nr. 2280. Her er noen kjappe monteringstips, men anbefaler at du leser fullverdig monteringsveiledning før montering. Denne følger pakkene, el du kan finne den på www.forestia.no/montering. 1

2

Min. 2 limstrenger på bjelkene.

Trenger ikke være to for å montere disse platene! 4

3

Vær nøye sånn at første platerad blir helt rett. Benytt krittsnor.

5

Gulvplatene festes til alle understøttelser med skruer

Mot faste konstruksjoner - husk at det skal være klaring på min. 10mm. 7

6

Platens profiler skal full-limes

8

Når platene er klikket sammen skal overflødig lim tyte opp i skjøten. 10

9

Det skal brukes min. 3 skruer på tvers av platene ved hver understøttelse.

Overflødig lim fjernes. 11

Skruer skal forsenkes 2-3 mm ned i platen. Hullene må ikke sparkles da hodet kan komme opp når bjelkene krymper.

Forestia Proffgulv produseres av: Forestia AS, Damvegen 31, 2435 Braskereidfoss. Tlf. 38 13 71 00 Mail: kundesenter.forestia@byggma.no web: www.forestia.no

Om ønskelig kan disse platene skjøtes mellom bjelkelaget.

ISO

5 01 :2

9

015 • ISO 140 01 1:2 00

EN 13986 NS-EN 312 P5/P6 D -s1 FL

E1

C

ER

T I F I C AT I O

N

TM


M E S S E N Y T T

2018

BYGGER’N PROFFMESSE ? t d l FREDAG 23. NOVEMBER e m å p Er du THE QUBE PÅ GARDERMOEN Vi gjentar suksessen fra tidligere, og har gleden av å arrangere årets store begivenhet - vår Proffmesse i The Qube på Gardermoen 23. november. Benytt deg av muligheten til å oppdatere deg på nyheter og treffe andre bransjefolk. Messen holder åpent fra kl 10.00 – 1600, og det vil i løpet av dagen være lagt inn konkurranser og aktiviteter i hele hallen. På kvelden samles alle deltakerne og leverandørene på Clarion Airport hotell til festmiddag og underholdning.


Det kommer stadig nye produkter og løsninger på markedet, og det bidrar selvsagt til at det er utfordrende å holde seg oppdatert på kompetanse. På byggeplassen er det krevende å sette seg inn og følge med på hva som kommer av nyheter, derfor kan slike bransjedager som denne være svært verdifull. Bildene på dette oppslaget er fra fjorårets messe.


HÅNDVERKERAVIS MED NYHETER OG TILBUD FRA

Bosch PRO NEWS 4.10.2018 Gjelder fra 07.08.2018-1

Vårt råeste batteri noensinne! ProCORE18V. It’s in your hands for alt Bosch Professional En ny standard for kraft -batteriene på 4,0 Ah, 8,0 18V verktøy: ProCORE18V tigste batterier noensinne, Ah og 12,0 Ah – våre kraf elleteknologi og perfekt takket være helt ny batteric temperaturstyring

Ustoppelige Bosch-hammere NitroDur kampanje

Fjernstyr linjelaseren med

ene mobilen. Oppdag mulighet App med Bosch Levelling Remote

BLAD I KATALOGEN HER >>

Nye medlemmer av Carbide familien

proffnytt aug  

proffnytt skisse

proffnytt aug  

proffnytt skisse